YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA LİSANS PSİKOLOJİ PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA LİSANS PSİKOLOJİ PROGRAMI BİLGİ PAKETİ"

Transkript

1 2013 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA LİSANS PSİKOLOJİ PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

2 Kuruluş: 2004 yılında Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde eğitime başlayan Psikoloji Bölümü, kurulduğu yıldan itibaren Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsü nde eğitim vermektedir. Bölüm ilk mezunlarını 2008 yılında vermiştir. Kazanılan Derece: Bu bölüm, Psikoloji alanında 240 AKTS kredilik yüksek öğretimde birinci etaba denk düşen bir program sunmaktadır. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Psikoloji alanında Lisans derecesine sahip olunur. Derecenin Düzeyi: Lisans Kabul ve Kayıt Koşulları: Programa öğrenci kabulü Yeditepe Üniversitesi Hakkında bölümünde yer alan Öğrenci Kabulü başlığı altında ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır. Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar: Türk Yüksek Öğrenim Kurumlarında önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğrenim Kurulu nun belirlemiş olduğu YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal, non-formal) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Yeditepe Üniversitesi nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Yeterlilik Koşulları ve Kuralları: Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur. Program Profili: Lisans öğrencilerimize çok iyi düzeyde bir eğitim sağlayarak onlara ulusal ve uluslararası platfromda güçlü bir mesleki gelecek sağlamak; üniversitemizin eğitim, bilim ve araştırma alanında ulusal ve uluslararası düzeyde gelişimine ve saygınlığına katkıda bulunmak; ülkemize, bilime ve insanlığa yararlı hizmet verebilmek. Öğrencilerin insan davranışlarının kökünde yatan zihinsel, duygusal, sosyal ve kültürel yapılar ve süreçleri anlamalarına yardımcı olmak; bilgi ediniminde kullanılacak bilimsel yöntemleri öğretmek; eleştirel düşünme becerisini güçlendirmek, psikoloji biliminin prensiplerini kişisel ve sosyal düzeyde kullanabilmelerini sağlamak; etik ve sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek; öğrencilere araştırma laboratuvarlarımızda uygulama olanağı sağlamak. Mezunların İstihdam Profilleri: Mezunlarımız ağırlıklı olarak akademik ortamlar, danışmanlık şirketleri ve diğer kurumlarda araştırmacı olarak çalışabilirler. Mezunlarımız, halkla ilişkiler ve medya, insan kaynakları, reklamcılık, pazarlama, sosyal hizmetler ve eğitim alanlarında yoğunlaşmış sivil kuruluşları, okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim kurumları gibi çok çeşitli ortamlarda çalışmaktadırlar. Klinik Psikoloji alanında çalışabilmek için lisansüstü eğitim gerekmektedir.

3 Üst Derece Programlarına Geçiş: Lisans Eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler. Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme: Programda yer alan her ders için uygulanan sınav türleri ve ölçme ve değerlendirme biçimleri Ders Öğretim Planı nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır. Puan Başarı Notu Katsayısı AA 4, BA 3, BB 3, CB 2, CC 2, DC 1, DD 1,00 49 ve altı F 0,00 Ayrıca, öğrencilerin not çizelgelerinde ve dosyalarında durumlarını gösteren aşağıdaki kısaltmalar ya da açıklamalar da kullanılabilir. I P X T W NC ND R L ADD DR AU I P X R NC ND L Eksik (Incomplete) Geçer (Pass) Proje ve Tezler İçin Devam Ediyor (In progress) Transfer (Transfer) Dersten Çekilme (Withdrawal) Kredisiz (Non-credit) Diplomaya Yönelik Olmayan (Nondegree) Tekrar (Repeat) İzinli (Leave) Ders Ekleme Ders Bırakma Dinleyici (Audit) Notu, geçerli bir mazeret nedeniyle dersin gereği çalışmaları tamamlayamayan öğrencilere verilir. (I) notunun gerektirdiği eksikliklerin en geç bir sonraki normal dönemin son ders ekleme tarihine kadar tamamlanması gerekir. Eksiklik giderildiğinde öğrenci hakettiği ders notunu alır; başarısızlık halinde ise I, FF ye dönüşür. Notu, not ortalamalarına katılmayan derslerden geçen öğrencilere verilir. Notu, proje, tez ve benzeri çalışmaları sürdürmekte olan öğrencilere verilir. Notu, dersin tekrarlandığını gösterir. Notu, kredisiz olarak alınan dersler için kullanılır. Notu, Yeditepe Üniversitesinden diploma almaya yönelik olmayan ve kredili veya kredisiz olarak alınan dersler için kullanılır. Notu, Yönetmelik hükümleri uyarınca izinli olan öğrenciler için kullanılır.

4 T W Notu, başka bir bölüm, fakülte ya da üniversiteden transfer olup ilgili yönetim kurulunca intibakı onaylanan ve not ortalamasına katılmayan derslere veya ÖSS sınavı sonucu ile Üniversiteye yeniden kaydolan öğrencilere, evvelce almış oldukları ve denkliği bölümün önerisiyle ilgili yönetim kurulunca tanınan dersler için verilir. Notu,son ders bırakma tarihinden sonra minimum ders yükü altında düşmemek koşuluyla, her yıl akademik takvimde belirlenen süre içinde, danışmanın ve öğretim elemanının görüşü alınarak ilgili yönetim kurulu kararıyla bırakılmasına izin verilen derslere verilir. Mezuniyet Koşulları: Yeterlilik Koşulları ve kurallarında açıklandığı gibidir. Çalışma Şekli: Tam zamanlı Adres ve İletişim Bilgileri: Psikoloji Bölüm Başkanı: Yrd. Doç. Dr. Alev Yalçınkaya ayalcinkaya@yeditepe.edu.tr AKTS Koordinatörü: Yrd. Doç. Dr. Ayşe Altan Atalay ayse.altan@gmail.com Adres: Yeditepe Üniversitesi, 26 Ağustos Yerleşimi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü, İnönü Mah., Kayışdağı, 34755, ATAŞEHİR, İSTANBUL, TÜRKİYE Bölüm Sekreteri: Hilal İLİK (faks)

5 Bölüm Olanakları: Psikoloji Lisans Programında 7 Yardımcı Doçent ve 4 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Tam zamanlı eğitim kadrosunun yanı sıra öğretim üyesi de yarı zamanlı olarak katkıda bulunmaktadırlar. Her ofiste her çalışana bir bilgisayar düşmektedir. Ayrıca tüm bilgisayarların bağlı olduğu bir yazıcı bulunmaktadır. Derslerin yapıldığı sınıflar günümüz şartlarına uygun ve barkolu sınıflardır. Bölüme ait ayrıca iki adet barkovizyon aleti ve tepegöz de mevcuttur. Öğrencilerimizin çalışmalarında ihtiyaç duydukları kaynaklara, üniversitenin sahip olduğu veri tabanı sayesinde bilgisayarlardan veya yazılı yayınlar için de kütüphaneden yaralanabilmektedirler yılında kurulmuş olan Yeditepe Üniversitesi rektörlük binasında 6000 metrekarelik bir alanda ve 400 oturma kapasitesiyle hizmet veren bir kütüphane bulunmaktadır. Okulun çeşitli yerlerinde bilgisayar terminalleri bulunmakta ve öğrenciler bu terminallerdeki bilgisayarlardan yaralanmaktadır. Çok amaçlı yedi laboratuvarı bulunan Psikoloji Bölümünde, laboratuvarlar lisans ve yüksek lisans öğrencileri tarafından ve bazıları da araştırma için aktif olarak kullanılmaktadır. Bölümümüzde ayrıca öğrencilerimizin yeterli koşulları sağlamalarına bağlı olarak; Antropoloji, Beslenme ve Diyetetik, Felsefe, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Hemşirelik, Hukuk, İktisat, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, İşletme, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Reklam Tasarımı ve İletişimi, Sosyoloji, Tarih, Tiyatro, Türk Dili ve Edebiyatı ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri nden biri ile Çift Anadal yapma olanakları bulunmaktadır. Erasmus öğrenci değişimi programı çerçevesinde, Avrupa ülkelerindeki bazı değişim programı sağlayan ikili antlaşmalar vardır. Bundan yararlanmak isteyen Psikoloji Bölümü öğrencileri, en fazla iki dönem olmak üzere, Hollanda da Amsterdam Uygulamalı Bilimler veya Rotterdam Üniversitesi nde, Almanya da Bremen veya Osnabrück Üniversitesi nde, Avusturya da Salzburg Üniversitesi nde, İngiltere de Middlesex Üniversitesi nde, İtalya da Rome Sapienza Üniversitesi nde ve Polonya da Jagiellonian Üniversitesi nde öğrenimlerini sürdürebileceklerdir.

6 PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI PÇ 1. Bir bilim dalı olarak psikolojinin, temel kavramları, kuramsal bakış açıları ve tarihsel gelişimine hakimdir. PÇ 2. Psikolojinin alt alanları ve bu alanların yöntem ve uygulamaları konusunda bilgi sahibidir. PÇ 3. Psikoloji kuramları ile bu kuramların görgül temelleri arasındaki bağı kurabilir. PÇ 4. Psikoloji dışındaki diğer bilim dallarının psikolojiyle benzerlik ve farklılıklarını karşılaştırıp, psikolojiye potansiyel katkısını görebilir ve disiplinler arası çalışmanın öneminin farkındadır. PÇ 5. Psikoloji biliminin araştırma ve araştırma etiği ilkelerine yönelik temel özelliklerini kavrar. PÇ 6. Psikolojide temel araştırma yöntemlerini tanır, araştırma deseni oluşturabilir, veri toplayabilir, güncel bilişim teknolojilerinden faydalanarak veri analizi ve veri yorumlama becerisine sahiptir. PÇ 7. Psikoloji alanındaki soruları cevaplamaya yönelik uygun araştırma, yöntem, bilgi ve becerilerinin kullanıldığı araştırma çalışmalarını planlayabilir ve yürütebilir ve/veya mevcut verilerle çalışabilir. PÇ 8. Bilgiye erişebilir, bilgiyi etkin kullanabilir ve bu amaçla disiplinlerarası kaynak taraması yapabilir, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilir. PÇ 9. Kuram, araştırma yöntemleri ve uygulamaları yordamada şüpheci sorgulama yapabilir ve bilimsel yaklaşımı kullanabilir. PÇ 10. Analitik, eleştirel ve yaratıcı şekilde düşünebilir ve düşüncelerini ifade edebilir; düşünme ve düşüncenin ifadesinde mantıksal ve akıcıdır. PÇ 11. Psikolojinin temel araştırma yapılan alanlarından elde edilen bulguların potansiyel uygulama alanlarının farkındadır. PÇ 12. Psikoloji ve uzmanlık alanlarıyla ilgili konulardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri bağdaştırabilir. PÇ 13. Psikolojinin uygulamalı alanlarını ve bu alanlarda ne tür uygulama yöntemleri olduğunu tanıyıp mesleki etik kurallarına bağlı kalır. PÇ 14. Psikoloji biliminin sağladığı bilgiyi ve kuramları mesleki etik ilkeleri çerçevesinde bireysel, sosyal, kültürel ve kuramsal konularda kullanabilir. Toplumsal duyarlılık ve bireysel sorumluluk bilincine sahiptir. PÇ 15. Tek başına ya da başkalarıyla verimli çalışabilir. PÇ 16. İngilizce düşünme, okuma, yazma ve sözlü ifade becerisine sahiptir.

7 EĞİTİM ÖĞRETİM METODLARI Eğitim Öğretim Metotları Öğretme öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programında kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*: (*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir. Eğitim - Öğretim Yöntemleri* Ders Tartışmalı Ders Seminer Araştırma Benzetim/Vaka Çalışması/Rol Yapma Problem Çözme Konuk Konuşmacı(lar) Başlıca öğrenme faaliyetleri Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Araştırma yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, bilişim, dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler Araştırma yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, gözlem/durumları işleme, takım çalışması, sunum Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, bilişim becerileri, önceden planlanmış özel beceriler Önceden planlanmış özel beceriler Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme Kullanılan Araçlar Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet, web tabanlı tartışma forumları, özel donanım Standart derslik teknolojileri, özel donanım Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

8 DERSLER İLE PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI İLİŞKİLERİ PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 PÇ12 PÇ13 PÇ14 PÇ15 PÇ16 PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY

9 PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY PSY472 PSY PSY PSY478 PSY479 PSY480 PSY481 PSY482 PSY483 PSY484 PSY485 PSY486 PSY487 PSY488 PSY489 PSY490 PSY491 PSY492 PSY493 PSY494 PSY

10 PSY496 PSY497 PSY498 PSY499

11 DERS KATEGORİ LİSTESİ Ders Kategori Listesi AKTS Destek Dersleri İLERİ İNGİLİZCE I 4 İLERİ İNGİLİZCE II 4 SOSYOLOJİYE GİRİŞ 5 FELSEFEYE GİRİŞ 5 ANTROPOLOJİYE GİRİŞ 6 MODERN BİYOLOJİ 5 MATEMATİK I 6 MATEMATİK II 6 EKONOMİYE GİRİŞ 6 Toplam 45 Temel Mesleki Dersler PSİKOLOJİYE GİRİŞ I 6 PSİKOLOJİYE GİRİŞ II 7 SOSYAL BİLİMLER İÇİN İSTATİSTİK I 6 SOSYAL BİLİMLER İÇİN İSTATİSTİK II 6 SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 6 DENEYSEL PSİKOLOJİ 6 PSİKOLOJİDE ÖLÇME 6 PSİKOLOJİDE KURAMSAL YAKLAŞIMLAR 6 PSİKOLOJİDE UYGULAMA STANDARTLARI VE ETİK PRENSİPLER 1 SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ I 5 SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ II 5 Toplam 62 Uzmanlık / Alan Dersleri SOSYAL BİLİMLERDE BİLGİSAYAR KULLANIMI 6 ÖĞRENME PSİKOLOJİSİ 6 BİLİŞSEL PSİKOLOJİ 6 DİL PSİKOLOJİSİ 5 GELİŞİM PSİKOLOJİSİ I 6 GELİŞİM PSİKOLOJİSİ II 5 SOSYAL PSİKOLOJİ 6 DAVRANIŞ ÜZERİNDE SOSYAL ETKİLER 5 DUYUM VE ALGI 5 İNSAN BELLEĞİ 5 DİL EDİNİMİ 5 ERGENLİK PSİKOLOJİSİ 5 YAŞLANMA PSİKOLOJİSİ 5 BİLİŞSEL GELİŞİM 5

12 SOSYAL GELİŞİM 5 TOPLUM PSİKOLOJİSİ 5 KÜLTÜREL PSİKOLOJİ 5 KİŞİLERARASI İLETİŞİM BECERİLERİ 5 SİYASET PSİKOLOJİSİ 5 ÇEVRE PSİKOLOJİSİ 5 KİŞİLİK PSİKOLOJİSİ 6 ADLİ PSİKOLOJİ 5 DANIŞMANLIK BECERİLERİ 5 TÜKETİCİ PSİKOLOJİSİ 5 FİZYOLOJİK PSİKOLOJİ 6 ANLATI PSİKOLOJİSİ 5 EVRİM PSİKOLOJİSİSİ 5 DİL BOZUKLUKLARI 5 GRUP SÜREÇLERİ 5 EVLİLİK VE AİLE 5 KADIN PSİKOLOJİSİ 5 AİLEİÇİ ŞİDDET 5 ÇEVRE VE DAVRANIŞ İLE İLGİLİ KONULAR 5 BİREYSEL FARKLILIKLAR 5 UYGULAMALI SOSYAL PSİKOLOJİ 5 LİSANS STAJI 5 KLİNİK PSİKOLOJİ 6 PSİKOPATOLOJİ 6 ÖRGÜT PSİKOLOJİSİ 6 SAĞLIK PSİKOLOJİSİ 5 PSİKOLOJİK TRAVMA 5 ÇOCUK PSİKOPATOLOJİSİ 5 BEYİN VE DAVRANIŞ 5 NÖROPSİKOLOJİ 5 MEZUNİYET PROJESİ I 5 MEZUNİYET PROJESİ II 5 ÖĞRENME ÜZERİNE SEÇİLMİŞ KONULAR 5 ÖĞRENME ÜZERİNE OKUMA VE ARAŞTIRMALAR 5 KLİNİK PSİKOLOJİ ÜZERİNE SEÇİLMİŞ KONULAR 5 KLİNİK PSİKOLOJİ ÜZERİNE OKUMA VE ARAŞTIRMALAR 5 BİLİŞSEL PSİKOLOJİ ÜZERİNE SEÇİLMİŞ KONULAR 5 BİLİŞSEL SÜREÇLER ÜZERİNE OKUMA VE ARAŞTIRMALAR 5 GÜDÜLENME ÜZERİNE SEÇİLMİŞ KONULAR 5 ÖRGÜTSEL PSİKOLOJİ ÜZERİNE SEÇİLMİŞ KONULAR 5 BİREYSEL FARKLILIKLAR ÜZERİNE SEÇİLMİŞ KONULAR 5

13 GRUP DİNAMİĞİ ÜZERİNE OKUMA VE ARAŞTIRMALAR 5 DENEYSEL PSİKOLOJİ ÜZERİNE SEÇİLMİŞ KONULAR 5 BİYOLOJİK PSİKOLOJİ ÜZERİNE OKUMA VE ARAŞTIRMALAR 5 PSİKOLOJİ VE KÜLTÜR ÜZERİNE SEÇİLMİŞ KONULAR 5 İNSAN GELİŞİMİ ÜZERİNE SEÇİLMİŞ KONULAR 5 İNSAN GELİŞİMİ ÜZERİNE OKUMA VE ARAŞTIRMALAR 5 GENEL PSİKOLOJİ ÜZERİNE OKUMA VE ARAŞTIRMALAR I 5 GENEL PSİKOLOJİ ÜZERİNE OKUMA VE ARAŞTIRMALAR II 5 DİL PSİKOLOJİSİ ÜZERİNE SEÇİLMİŞ KONULAR 5 İLETİŞİM PSİKOLOJİSİ ÜZERİNE OKUMA VE ARAŞTIRMALAR 5 PSİKOLOJİDE GÜNCEL KONULAR 5 Toplam 340 Beşerî, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ 2 TÜRK DİLİ 2 UYGARLIK TARİHİ I 3 UYGARLIK TARİHİ II 3 Toplam 10 Tüm Derslerin AKTS Toplamı 457

14 ÖĞRENCİLERE UYGULANAN ANKETLER Üniversitemizde kullanılan Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinde her ders için ayrı olarak dersi alan öğrenciler tarafından yapılan üniversite genelinde bir anket bulunmaktadır. Ayrıca fakültemiz yönetim kurulu tarafından hazırlanan bir öğrenci anketi de her dönem her ders için uygulanmaktadır. Anket sonuçları dosyalanmaktadır. Her dönem sonunda öğretim üyelerinin aldığı anketlerin sonuçları kendilerine bölüm başkanları tarafından verilmektedir. 5 üzerinden 2.5 ve altında alınan ortalamalarla ilgili olarak bölüm başkanı ilgili öğretim üyesi ile görüşmektedir. Aşağıda örnek anket bulunmaktadır.

15

16 AKADEMİK YILI DERS PLAN GÜNCELLEMELERİ 1. Yıl 1. Dönem 2. Dönem A T U L Y A T U L Y PSY 101 Psikolojiye Giriş I PSY 102 Psikolojiye Giriş II ANT 101 Antropolojiye Giriş SOC 101 Sosyolojiye Giriş PHIL 101 Felsefeye Giriş BIO 111 Modern Biyoloji HUM 101 Uygarlık Tarihi I HUM 102 Uygarlık Tarihi II MATH 171 Matematik I MATH 172 Matematik II PSY 159 Psikolojide Akademik Okuma ve Yazım Becerileri I PSY 160 Psikolojide Akademik Okuma ve Yazım Becerileri II Yıl Dönem 2. Dönem A T U L Y A T U L Y PSY 201 Sosyal Bilimler için İstatistik I PSY 202 Sosyal Bilimler için İstatistik II PSY 221 Öğrenme Psikolojisi PSY 224 Bilişsel Psikoloji PSY 241 Sosyal Psikoloji PSY 231 Gelişim Psikolojisi I ECON 201 Ekonomiye Giriş PSY 214 Sosyal Bilimlerde Bilgisayar Kullanımı Serbest Seçmeli I Serbest Seçmeli II TKL 201 Türkçe TKL 202 Türkçe II PSY Yıl 1. Dönem 2. Dönem Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemlerine Giriş A T U L Y A T U L Y PSY 314 Deneysel Psikoloji PSY 351 Kişilik Psikolojisi PSY 362 Psikolojide Ölçme PSY 371 Fizyolojik Psikoloji PSY 462 Psikopatoloji PSY Bölüm Seçmelisi I PSY Bölüm Seçmelisi III PSY Bölüm Seçmelisi II PSY Bölüm Seçmelisi IV HTR 301 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I HTR 302 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II yıl 1. Dönem 2. Dönem A T U L Y A T U L Y PSY 461 Klinik Psikoloji PSY 402 Psikolojide Kuramsal Yaklaşimlar PSY 463 Örgütsel Psikoloji PSY 450 Psikolojide Uygulama Standartları ve Etik Prensipler PSY Bölüm Seçmelisi V PSY Bölüm Seçmelisi VII PSY Bölüm Seçmelisi VI Serbest Seçmeli V Serbest Seçmeli III Serbest Seçmeli VI Serbest Seçmeli IV Serbest Seçmeli VII Serbest Seçmeli VIII

17 A-AKTS KREDİSİ T-TEORİK U-UYGULAMALI L-LABORATUVAR Y-YEREL KREDİ Mezuniyet için Tamamlanması Gerekenler Kredi Toplamı 146 AKTS Kredisi Toplamı 240 Toplam Ders Sayısı 49

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ Program Tanmları Kuruluş: Psikoloji bölümü, Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde 2004 yılında eğitim vermeye başlamış ve ilk mezunlarını

Detaylı

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI Program Tanımları İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI Kuruluş: İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı 2013 yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır ve henüz mezun vermemiştir. Amaç: İlköğretim

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BİLİŞSEL BİLİMLER YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BİLİŞSEL BİLİMLER YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ 2017 YEDİTEPE ÜNİVERİTEİ OYAL BİLİMLER ENTİTÜÜ BİLİŞEL BİLİMLER YÜKEK LİAN PROGRAMI BİLGİ PAKETİ Program Bilgileri: Bilişsel Bilimler insan zihnini çok disiplinli bir yaklaşım ile inceler. İnsan zihnindeki

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ Amaç: Ülkemizde son yıllarda klinik psikoloji alanında iyi eğitim almış uzmanlara olan ihtiyaç giderek artmıştır.

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ - SOSYOLOJİ LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ (2016)

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ - SOSYOLOJİ LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ (2016) YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ - SOSYOLOJİ LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ (2016) Program Tanımları Kuruluş: Sosyoloji bölümü, Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde 2007 yılında eğitim vermeye başlamıştır

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ Amaç: Ülkemizde son yıllarda klinik psikoloji alanında iyi eğitim almış uzmanlara olan ihtiyaç giderek artmıştır.

Detaylı

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç:

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç: PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Bu programın amacı; ekonominin temelinde dayandığı sermaye piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikleri öğrencilerimize kazandırmak adına finans, ekonomi, ekonometri, sosyal bilimler

Detaylı

PROGRAM BİLGİLERİ Program Tanımları Kuruluş: Amaç: Hedef: Kazanılan Derece: Derecenin Düzeyi: Kabul ve Kayıt Koşulları:

PROGRAM BİLGİLERİ Program Tanımları Kuruluş: Amaç: Hedef: Kazanılan Derece: Derecenin Düzeyi: Kabul ve Kayıt Koşulları: PROGRAM BİLGİLERİ Program Tanımları Kuruluş: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü, 2008 yılında Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitim vermeye başlamıştır. Amaç: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programına

Detaylı

Amaç: Ekonometrinin tanımını, temel kavramlarını ve diğer alanlarla ilişkisini öğretmektir

Amaç: Ekonometrinin tanımını, temel kavramlarını ve diğer alanlarla ilişkisini öğretmektir BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Ekonometrinin tanımını, temel kavramlarını ve diğer alanlarla ilişkisini öğretmektir Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve ulusal

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programı na bağlı

Detaylı

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği programı Akademik yılında kurulmuştur ve 2009 yılından itibaren mezun vermektedir.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği programı Akademik yılında kurulmuştur ve 2009 yılından itibaren mezun vermektedir. PROGRAM BİLGİLERİ Kuruluş: Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği programı 2004-2005 Akademik yılında kurulmuştur ve 2009 yılından itibaren mezun vermektedir. Amaç: Ortaöğretim Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda

Detaylı

Amaç: Bu derste öğrencilerin ekonometrik analizlerde kullanılan paket programların tanıtımı amaçlanmaktadır.

Amaç: Bu derste öğrencilerin ekonometrik analizlerde kullanılan paket programların tanıtımı amaçlanmaktadır. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Bu derste öğrencilerin ekonometrik analizlerde kullanılan paket programların tanıtımı amaçlanmaktadır. Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal,

Detaylı

1. Matematik analiz ve diferansiyel denklemlerle ilgili temel kavramları öğrenecektir.

1. Matematik analiz ve diferansiyel denklemlerle ilgili temel kavramları öğrenecektir. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç:Türev ve integralin uygulamaları ile diferansiyel denklemlerin çözüm tekniklerini öğretmek bu dersin başlıca amacıdır. Çok sayıda örnek problem çözümleriyle bu teknikler öğrenciye

Detaylı

Amaç: C programlama dilini tanıtma, C programlama dilinde program yazma

Amaç: C programlama dilini tanıtma, C programlama dilinde program yazma BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: C programlama dilini tanıtma, C programlama dilinde program yazma Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve ulusal düzeyde ihtiyaçlar

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları:

Program Öğrenme Çıktıları: BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Matrisler, determinantlar, lineer denklem sistemleri ve çözümleri hakkında gerekli bilgileri vererek ekonometrideki bazı konulara temel teşkil etmektir Hedef: Dünya çapında bilgi

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Öğrenme Çıktıları RADYO TV TEKNOLOJİSİ Öğr.

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda geçmişten

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ Ticari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ Ticari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ Ticari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü PROGRAM BİLGİLERİ İşletme yönetimlerinin donanımında yaşanan hızlı gelişmeden en etkin şekilde yararlanabilmeleri için

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı TARİH PROF.DR. AYGÜN ATTAR Bölümün amacı Tarih Bölümünün amacı; tarih bilimi ile ilgili meslek

Detaylı

Yükseköğretim Kurulu kararına göre Tezsiz yüksek lisans programına başvurularda ALES şartı aranmamaktadır.

Yükseköğretim Kurulu kararına göre Tezsiz yüksek lisans programına başvurularda ALES şartı aranmamaktadır. YEREL YÖNETİMLER VE YÖNETİŞİM YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ 1. Program Tanımları Kuruluş: 2013 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Kamu Yönetimi Anabilim dalına bağlı olarak kurulan Yerel Yönetimler

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

İŞLETME BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ İŞLETME BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ Kuruluş İşletme bölümü Yeditepe Üniversitesinin kuruluş tarihi olan 1996 yılında İ.İ.B.F bünyesinde eğitim vermeye başlamıştır. Amaç Programın temel amacı; gerçek

Detaylı

Ekonometri. yöneylem araştırması ile ilgili temel kavramları öğrenebilecekler. bazı yöneylem araştırması tekniklerini uygulamayı öğrenebilecekler.

Ekonometri. yöneylem araştırması ile ilgili temel kavramları öğrenebilecekler. bazı yöneylem araştırması tekniklerini uygulamayı öğrenebilecekler. Ekonometri Amaç: Öğrencilere gerçek yaşam problemlerini modelleme ve rasyonel ve optimal çözüm metotları sunmaktır. Dersin sonunda öğrenciler problemleri anlama, modelleme, temel algoritmalarla çözme ve

Detaylı

Amaç: İstatistiksel analizlerde kullanılan paket programları tanıtmak.

Amaç: İstatistiksel analizlerde kullanılan paket programları tanıtmak. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: İstatistiksel analizlerde kullanılan paket programları tanıtmak. Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve ulusal düzeyde ihtiyaçlar

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA 2016 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA LİSANS İÇ MİMARLIK PROGRAMI BİLGİ PAKETİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ PROGRAM BİLGİLERİ Kuruluş İç Mimarlık Bölümü, Yeditepe Üniversitesi nin kuruluş tarihi

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Programımız, kalite kültürüne verilen önem bağlamında, öğretim üyelerinin öğrencilerle birebir iletişim kurabilmesini, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini yetkin

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları: 1.Bir elektronik hesaplama tablosu yazılımını profesyonel olarak kullanabilecekler

Program Öğrenme Çıktıları: 1.Bir elektronik hesaplama tablosu yazılımını profesyonel olarak kullanabilecekler BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç:Bilgisayar destekli eğitimde, hesap tablolarının ileri düzeyde kullanımı, ileri düzey sunu hazırlama teknikleri, web sayfası hazırlama ve hazırlanan içeriğin web ortamında sunulması

Detaylı

Amaç: Bazı temel istatistiki kavramları tanımlayabilmelerini sağlamak konuları anlayabilme becerisini geliştirmek.

Amaç: Bazı temel istatistiki kavramları tanımlayabilmelerini sağlamak konuları anlayabilme becerisini geliştirmek. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Bazı temel istatistiki kavramları tanımlayabilmelerini sağlamak konuları anlayabilme becerisini geliştirmek. Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak.

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ İ.İ.B.F. ALMANCA ULUSLARARASI İŞLETME YÖNETİMİ BOLOGNA BİLGİ PAKETİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ İ.İ.B.F. ALMANCA ULUSLARARASI İŞLETME YÖNETİMİ BOLOGNA BİLGİ PAKETİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ İ.İ.B.F. ALMANCA ULUSLARARASI YÖNETİMİ BOLOGNA BİLGİ PAKETİ 1. Program Tanımları Kuruluş: Almanca Uluslararası İşletme Yönetimi, 2000 yılında kurulmuş ve 2005 yılından itibaren mezun

Detaylı

İşletme Bölümü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lisans Programı PROGRAM BİLGİ PAKETİ 24 Ekim 2016

İşletme Bölümü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lisans Programı PROGRAM BİLGİ PAKETİ 24 Ekim 2016 İşletme Bölümü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lisans Programı PROGRAM BİLGİ PAKETİ 24 Ekim 2016..... İŞLETME BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI Kuruluş: İşletme bölümü Yeditepe Üniversitesinin kuruluş tarihi

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri:

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi

Detaylı

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİLERİ

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİLERİ T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİLERİ Amaç: 1- Elektrik ve Elektronik Mühendisliği kapsamına giren belirli bir alanda ileri araştırmalar ve geliştirmeler

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER (FRANSIZCA) TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER (FRANSIZCA) TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER (FRANSIZCA) TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ 1. Program Tanımları Kuruluş: Uluslararası İlişkiler (Fransızca) Tezli Yüksek Lisans Programı 2014 yılında kurulmuştur. Amaç:

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri:

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER (FRANSIZCA) TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER (FRANSIZCA) TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER (FRANSIZCA) TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ 1. Program Tanımları Kuruluş: Uluslararası İlişkiler (Fransızca) Tezli Yüksek Lisans Programı 2014 yılında kurulmuştur. Amaç:

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri:

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Öğrenme

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

Detaylı

2.Okuma parçalarını anlayabilecekler ve metin sorularını cevaplandırabilir.

2.Okuma parçalarını anlayabilecekler ve metin sorularını cevaplandırabilir. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Öğrencilere temel dilbilgisi kurallarını öğreterek, öğrencilerin anlamlı ve doğru İngilizce cümleler kurabilmelerini ve yazılı-sözlü olarak kendilerini ifade edebilmelerini sağlamaktır

Detaylı

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Psikoloji Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Salih Yaşar ÖZDEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, lisans seviyesinde öğrenim

Detaylı

Kuruluş: 2004 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyasinde kurulan Kamu Yönetimi Bölümü, 2009 yılında ilk mezunlarını vermiştir.

Kuruluş: 2004 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyasinde kurulan Kamu Yönetimi Bölümü, 2009 yılında ilk mezunlarını vermiştir. KAMU YÖNETİMİ PROGRAM BİLGİLERİ 1. Program Tanımları Kuruluş: 2004 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyasinde kurulan Kamu Yönetimi Bölümü, 2009 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Amaç: Öncelikle

Detaylı

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ Program Tanmları Kuruluş: Psikoloji bölümü, Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde 2004 yılında eğitim vermeye başlamış ve ilk mezunlarını

Detaylı

3. Kazanılan matematik becerilerini mesleki problemlere uygulayabileceklerdir.

3. Kazanılan matematik becerilerini mesleki problemlere uygulayabileceklerdir. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Dersin amacı temel matematik teknikleri öğretmek, problemlerin analizi için kullanılan matematiksel becerileri geliştirmek, matematiğin diğer alanlarda kullanımına vurgu yapmak,

Detaylı

Takım çalışmasına uyumlu, inisiyatif sahibi, yenilikçi fikirlere açık ve analitik düşünebilme

Takım çalışmasına uyumlu, inisiyatif sahibi, yenilikçi fikirlere açık ve analitik düşünebilme Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi

Detaylı

EKONOMETRİ. Yöneylem araştırması ile ilgili temel kavramları öğrenebilecekler. Yöneylem araştırması tekniklerini uygulamayı öğrenebilecekler.

EKONOMETRİ. Yöneylem araştırması ile ilgili temel kavramları öğrenebilecekler. Yöneylem araştırması tekniklerini uygulamayı öğrenebilecekler. EKONOMETRİ Amaç: Yöneylem Araştırması-I dersine ilaveten bu ders şebeke modelleri, ulaştırma modelleri ve proje planlama konularını ele almaktadır. Ders öğrencilere optimalın yanı sıra heuristic çözüm

Detaylı

Ekonometri. istatistiksel yöntemleri iktisadi sorunlar üzerine uygulayabilecekler

Ekonometri. istatistiksel yöntemleri iktisadi sorunlar üzerine uygulayabilecekler Ekonometri Amaç: Bir ekonometrik model kurulduğunda ortaya çıkabilen spesifikasyon hatalarının test edilmesini ve düzeltilmesini öğretmek ve özel ekonometrik modeller kullanarak iktisadi değişkenler arasındaki

Detaylı

Amaç: Genel muhasebenin temel kavramlarını ve görevlerini ayrıntılı olarak tanıtmak

Amaç: Genel muhasebenin temel kavramlarını ve görevlerini ayrıntılı olarak tanıtmak BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Genel muhasebenin temel kavramlarını ve görevlerini ayrıntılı olarak tanıtmak Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve ulusal düzeyde

Detaylı

Amaç:İşletmelerde dönemsonunda yapılacak envanter işlemlerinin ayrıntılı olarak açıklanması

Amaç:İşletmelerde dönemsonunda yapılacak envanter işlemlerinin ayrıntılı olarak açıklanması BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç:İşletmelerde dönemsonunda yapılacak envanter işlemlerinin ayrıntılı olarak açıklanması Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve ulusal

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH A.B.D. BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH A.B.D. BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH A.B.D. BİLGİ FORMU Bölüm TARİH ANA BİLİM DALI Bölüm Başkanı PROF.DR. AYGÜN ATTAR Bölümün amacı Tarih Anabilim Dalının amacı yüksek

Detaylı

Amaç: Öğrencilerin lisans düzeyindeki analitik teknikler ile birlikte Regresyon Analizini öğrenmek.

Amaç: Öğrencilerin lisans düzeyindeki analitik teknikler ile birlikte Regresyon Analizini öğrenmek. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Öğrencilerin lisans düzeyindeki analitik teknikler ile birlikte Regresyon Analizini öğrenmek. Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi 1. Program Bilgileri 1.1. Amaç: Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı 2004 yılından

Detaylı

Ekonometri. Üretim planlama ve kontrol (ÜPK) sistemlerini tanımlayabilirler.

Ekonometri. Üretim planlama ve kontrol (ÜPK) sistemlerini tanımlayabilirler. Ekonometri Amaç: Üretim sistemlerinin düşük maliyet ve yüksek verimliliğe ulaşmaları için kaynakların planlanmasına, stokların yönetimine ve kaliteye odaklanılmasını amaçlamaktadır. Hedef: Dünya çapında

Detaylı

Ekonometri. ticari işletme ile ilgili temel kavram ve kurumları açıklayabilirler

Ekonometri. ticari işletme ile ilgili temel kavram ve kurumları açıklayabilirler Ekonometri Amaç: Türk Ticaret Hukukunun ilkeleri Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve ulusal düzeyde ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak çözümler üretmek,

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları: 1. Bilgi Teknolojilerine ait temel kavramları detaylı şekilde tanıyacaklar

Program Öğrenme Çıktıları: 1. Bilgi Teknolojilerine ait temel kavramları detaylı şekilde tanıyacaklar BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Bilgi Teknolojileri kullanımının yaygınlaştırılması, Bilgisayar okur-yazarlığının artırılması, İşletim Sistemi, Kelime İşlem, Elektronik Hesaplama Tablosu, Sunu hazırlama ve Internet

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları: 1.Tmel iktisadi kavram ve ilkeleri öğrenebilirler. 2.İktisadi konular üzerine yapılan tartışmalara katılabilirler

Program Öğrenme Çıktıları: 1.Tmel iktisadi kavram ve ilkeleri öğrenebilirler. 2.İktisadi konular üzerine yapılan tartışmalara katılabilirler BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç:Öğrencilere giriş düzeyinde mikro ve piyasa ekonomisi bilgilerini vermek ve çeşitli ekonomik yaklaşımları analiz edebilecek yeteneklerini geliştirmektir. Hedef: Dünya çapında bilgi

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Yüksek Lisans Programı, grafik

Detaylı

BÖLÜM. 5. mali konular ile siyasal yaklaşımlar arasındaki ilişkiyi özetleyebilecek.

BÖLÜM. 5. mali konular ile siyasal yaklaşımlar arasındaki ilişkiyi özetleyebilecek. BÖLÜM Amaç: Bu dersin amacı, kamu hizmetleri ve özellikle vergiler başta olmak üzere devletin finansman teknikleri gibi kamu maliyesine ilişkin temel bilgileri öğretmektir. Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek,

Detaylı

Ekonometri. Matematiksel araçları ve iktisadi modelleri tanımlayabilecekler. İktisadi ilişkilerin matematiksel modellerle ifadesini anlayabilecekler

Ekonometri. Matematiksel araçları ve iktisadi modelleri tanımlayabilecekler. İktisadi ilişkilerin matematiksel modellerle ifadesini anlayabilecekler Ekonometri Amaç: matematiksel yöntemler ve bunların iktisada uygulamaları ile ilgilidir. İktisadi kuramların uygulamaları ve ekonometrik modellerin alt yapısının oluşturulmasında da önemli rol oynamaktadır.

Detaylı

İşletme bölümü Yeditepe Üniversitesinin kuruluş tarihi olan 1996 yılında İ.İ.B.F bünyesinde eğitim vermeye başlamıştır.

İşletme bölümü Yeditepe Üniversitesinin kuruluş tarihi olan 1996 yılında İ.İ.B.F bünyesinde eğitim vermeye başlamıştır. TYYÇ - TAY ilişki tablosu için tıklayınız İİBF, İŞLETME BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI Kuruluş İşletme bölümü Yeditepe Üniversitesinin kuruluş tarihi olan 1996 yılında İ.İ.B.F bünyesinde eğitim vermeye başlamıştır.

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ ANABİLİM DALI BAŞKANI VE AKTS KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Saffet Babür Tel: (0216) 578 08 87 Faks: (0216) 578 08 99 E-mail: sbabur@yeditepe.edu.tr

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ ANABİLİM DALI K/YB

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ ANABİLİM DALI K/YB İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ ANABİLİM DALI K/YB. 504 KAMU YÖNETİMİNİN YENİDEN YAPILANMASI DERSİNİN TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri:

Detaylı

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Program Direktörü Yrd.Doç.Dr. Duygu VARDAĞLI Programın Türü Önlisans Programı Kazanılan

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Antrenörlük Eğitimi Bölümü Program Direktörü Nevzat Selim Gökay Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÇEVİRİBİLİM BÖLÜMÜ BOLOGNA BİLGİ PAKETİ (TÜRKÇE)

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÇEVİRİBİLİM BÖLÜMÜ BOLOGNA BİLGİ PAKETİ (TÜRKÇE) FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÇEVİRİBİLİM BÖLÜMÜ BOLOGNA BİLGİ PAKETİ (TÜRKÇE) FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÇEVİRİBİLİM BÖLÜMÜ BOLOGNA PROGRAM BİLGİ PAKETİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç Çeviribilim Bölümü nün amacı, anadile

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Programı Sunan Akademik Birim Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Şermin Tekinalp Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

Amaç: Öğrencilerin lisans düzeyindeki mikro ekonomik konularını anlayabilme ve analiz yapabilme becerilerini geliştirmek

Amaç: Öğrencilerin lisans düzeyindeki mikro ekonomik konularını anlayabilme ve analiz yapabilme becerilerini geliştirmek BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Öğrencilerin lisans düzeyindeki mikro ekonomik konularını anlayabilme ve analiz yapabilme becerilerini geliştirmek Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak.

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları: 1. İstatistiksel uygulama ve araştırmaların temelini oluşturan olasılık ve istatistiğin temel ilkelerini bilebilecek

Program Öğrenme Çıktıları: 1. İstatistiksel uygulama ve araştırmaların temelini oluşturan olasılık ve istatistiğin temel ilkelerini bilebilecek BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Dersin amacı, istatistiğin matematiksel gelişimi ve olasılık kavramları ile ekonometri ve diğer disiplinlerdeki lisans öğrencilerine bilgi vermeye başlamak, master ve doktora düzeyinde,

Detaylı

4.Güncel iktisadi olayları ve makro ekonomik politikaları analiz edebilirler.

4.Güncel iktisadi olayları ve makro ekonomik politikaları analiz edebilirler. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç:Öğrencilerin lisans düzeyindeki makroekonomik konuları anlayabilme becerisini geliştirmek Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve

Detaylı

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Direktörü Muhsin ÖZTÜRK Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Kabul Koşulları:

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Kabul Koşulları: Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nün ikili anlaşması ile

Detaylı

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nün ikili anlaşması ile Hemşirelik

Detaylı

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2013-2014 eğitim-öğretim yılında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi alarak eğitim-öğretime

Detaylı

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Lojistik Bölümü Program Direktörü Duygu Sav Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

EKONOMETRİ. yatırım projesi hazırlama aşamalarını sıralayabilirler. yatırım projesi hazırlama aşamalarını açıklayabilirler

EKONOMETRİ. yatırım projesi hazırlama aşamalarını sıralayabilirler. yatırım projesi hazırlama aşamalarını açıklayabilirler EKONOMETRİ Amaç: öğrencilere proje değerlendirmede dikkat etmeleri gereken yol, yöntem ve teknikleri öğretmektir. Bundan dolayı ders sabit varlıklara yatırım için karar verebilmede yardımcı olacak konu

Detaylı

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi EBELİK Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Çebi Ebelik bölümünün amacı;

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANATOMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Anatomi bilgisini üst düzeyde kullanarak anatomi ile ilgili hipotezleri kurma, çözme ve geliştirebilme yeteneğine sahip; anatomi alanına

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

Kuruluş: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü, 2008 yılında Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitim vermeye başlamıştır.

Kuruluş: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü, 2008 yılında Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitim vermeye başlamıştır. PROGRAM BİLGİLERİ Program Tanımları Kuruluş: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü, 2008 yılında Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitim vermeye başlamıştır. Amaç: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Programın Amacı SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü programı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde,

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Çocuk Gelişimi Bölümü Program Direktörü Yrd. Doç. Dr. Evren Bayramlı Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

4. Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi,

4. Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi, TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK PROGRAMI BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Program Programın Amacı Programın

Detaylı

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 T.C. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine

Detaylı

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMINA İLİŞKİN BİLGİLER

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMINA İLİŞKİN BİLGİLER Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Lisans Programı Bilgi Paketi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Lisans Programı Bilgi Paketi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Lisans Programı Bilgi Paketi 1. Program Tanımları Kuruluş: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İng.) Bölümü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Detaylı

İnşaat Mühendisliği Doktora Programı. Genel Bilgi

İnşaat Mühendisliği Doktora Programı. Genel Bilgi İnşaat Mühendisliği Doktora Programı Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1994-1995 eğitim-öğretim yılında yüksek lisans, 1993-1994 eğitim-öğretim yılında lisans öğrencisi

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü BİRİNCİ YIL 1. Dönem 2. Dönem Ön Şart Ön Şart PSİ 101 Psikolojiye Giriş-I 3 0 3 5 PSİ 102 Psikolojiye Giriş-II 3 0 3 5 MAT 103

Detaylı

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Aşçılık Programı Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, önlisans seviyesinde öğrenim veren

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA LİSANS İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ PROGRAM BİLGİ PAKETİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA LİSANS İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ PROGRAM BİLGİ PAKETİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA LİSANS İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ PROGRAM BİLGİ PAKETİ Ekim 2016 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ

Detaylı

2.Ekonometri, İstatistik ve Yöneylem uygulamalarına ilişkin bilgilere sahip olma ve bu konularda analiz yapabilme

2.Ekonometri, İstatistik ve Yöneylem uygulamalarına ilişkin bilgilere sahip olma ve bu konularda analiz yapabilme BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: İstatistiğin temel teorisini anlama Hedef: İstatistiğin temel teorisini öğretmek ve dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve ulusal düzeyde

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim İnşaat Mühendisliği Bölümü Program Direktörü Yavuz BİLGEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Lisans Programı Bilgi Paketi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Lisans Programı Bilgi Paketi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Lisans Programı Bilgi Paketi 1. Program Tanımları Kuruluş: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İng.) Bölümü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Lisans Programı Bilgi Paketi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Lisans Programı Bilgi Paketi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Lisans Programı Bilgi Paketi 1. Program Tanımları Kuruluş: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İng.) Bölümü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

Lisans seviyesinde (TYYÇ 6. seviye) öğrenim veren bir programdır.

Lisans seviyesinde (TYYÇ 6. seviye) öğrenim veren bir programdır. ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Uluslararası Girişimcilik Bölümü, Türkiye de kendi alanındaki ilk ve tek bölümdür. Öğrencilerimiz eğitimleri süresince, İngilizcenin yanında

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Ticaret Bölümü Program Direktörü Pınar Bacaksız Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

Ekonometri. ekonomik istikrar tedbirleri ve para politikaları uygulayan kurumlar tarafından ulaşılan tecrübeleri elde edebileceklerdir.

Ekonometri. ekonomik istikrar tedbirleri ve para politikaları uygulayan kurumlar tarafından ulaşılan tecrübeleri elde edebileceklerdir. Ekonometri Amaç: Para teorisi ve politikası konusunda öğrencilere lisans düzeyinde bilgi vermektir. Özellikle finansal kurumlar, merkez bankacılığı, para arzı artış mekanizması, para talebi teorileri,

Detaylı

Ek 1a. Bülent Ecevit Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Planı 1.SINIF GÜZ YARIYILI (I.YARIYIL)

Ek 1a. Bülent Ecevit Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Planı 1.SINIF GÜZ YARIYILI (I.YARIYIL) Ek 1a Bülent Ecevit Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Planı 1.SINIF GÜZ YARIYILI (I.YARIYIL) 1.Yıl Adı TE PR KR AKTS PSY 101 Psikolojiye Giriş I 4 0 4 6 PSY 103 Psikoloji Tarihi 4 0 4 5 I.YARIYIL PSY

Detaylı