FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ USOBO-2011 LĠSELERARASI 3.ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ USOBO-2011 LĠSELERARASI 3.ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI"

Transkript

1 FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ USOBO-2011 LĠSELERARASI 3.ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI Nisan 2011

2 FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSELERARASI ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI (USOBO) 1) AMACI Bu olimpiyatın düzenlenmesindeki temel amaç lise seviyesindeki genç dimağların günümüzde ülkesel ve küresel ölçekte yaģanan problemlere sosyal bir bakıģ açısıyla çözüm üretmelerini teģvik etmektir. Diğer taraftan öğrencilerin sosyal bilimlere olan ilgisinin artması, soysal bilimler alanındaki bölümleri tercih oranlarının yükselmesi, toplumun tamamını kuģatan içerikleri ile sosyal bilimlerin toplumsal sorunlara daha gerçekçi ve etkili çözümler üretebilecek hâle gelmesi hedeflenmektedir. 2) YER ve ZAMAN Tüm kategorilerde yarıģmalar Fatih Üniversitesi Ġstanbul Büyükçekmece kampüsünde 30 Nisan- 1 Mayıs 2011 tarihlerinde saat 9:00 da baģlayacaktır. 3) BAġVURU ġartlari (a) YarıĢmaya, Türkiye ve K.K.T.C deki lise öğrencileri katılabilir. (b) YarıĢmaya liselerin tüm sınıflarından öğrenciler katılabilir. (c) BaĢvurular bireysel olarak okul müdürlüklerinin onayı ile yapılacaktır. (d) YarıĢma konularına sunulacak çözümler sosyal bir bakıģ açısıyla sosyal araģtırma yöntemleri kullanılarak üretilmelidir. (d) Her öğrenci sadece bir kategorinin bir alanında yarıģmaya katılabilir. (e) Olimpiyata katılacak okullar ve öğrenciler ulaģım, konaklama ihtiyaçlarını kendileri karģılayacaktır. Alternatif olması açısından kampuse yakın barınma mekanları ve MEB Öğretmenevi adres ve telefonları web sitesinde ilan edilecektir. 4) BAġVURU ġeklġ ve ZAMANI (a) YarıĢmaya katılacak öğrenci/öğrencilerin 27 Mart 2011 Pazar günü a kadar web sitesinden baģvuru formunu eksiksiz doldurmaları gereklidir. (b) BaĢvuru formunun okul müdürlüğünce onaylanıp numaralı faksa en geç 27 Mart 2011 Pazar günü saat a kadar gönderilmesi gerekmektedir. (c) Ön elemeleri geçtikleri internet sayfasında ilan edilen yarıģmacılar ve danıģman öğretmenler üniversiteye geldiklerinde olimpiyat kayıtlarının yapılabilmesi için kimlik kartlarını yanlarında bulundurmalıdırlar. (d) Ön elemeyi geçen öğrencilerin yarıģmaya gelirken okul müdürlüğünce onaylı ve resimli öğrenci belgelerini de yanlarında bulundurmaları gereklidir. (e) Olimpiyatla ilgili ayrıntılı sorularınız için (4302) numaralı telefonu arayabilir veya usobo@fatih.edu.tr e-posta adresine mail gönderebilirsiniz. (f) Olimpiyata katılan öğrenciler ayrıntılı bilgileri web sitesinden takip edebilirler.

3 5) KATEGORĠLER A) PROJE KATEGORĠSĠ Tanım: Olimpiyat akademik kurulunun daha önce ilan etmiģ olduğu herhangi bir sosyal problemin (proje hazırlama kuralları çerçevesinde disipline edilmiģ) çözümüne dair hazırlanmıģ bir çalıģma yapmak. Amaç: Öğrencilerin sosyal problemlere bilimsel metotlarla çözüm yolları bulmalarını sağlamak ve ilgilerini artırmak. Proje Alanları: 1. Alan: Psikoloji, Sosyoloji ve Felsefe 2. Alan: Edebiyat, Dil 3. Alan: Coğrafya, Tarih ve Siyasal Bilgiler Kurallar: - Projeler bir öğrenci tarafından hazırlanabileceği gibi, iki kiģilik bir grup tarafından da hazırlanabilir. Ödül kazanan projelerde, ödül projedeki kiģi baģına değil proje baģına verilir. - Grup olarak katılım olacaksa her öğrencinin proje konusuna hakim olması gerekmektedir. (Jüri üyeleri grup öğrencilerinden herhangi birine anlatım yaptırabilir.) - Proje orijinal olmalıdır. (Öğrenci tarafından hazırlanmıģ olmalıdır.) - DanıĢman öğretmen bir kiģi olmalıdır. - Proje danıģman öğretmeni bir kiģi olmalıdır. - YarıĢma 3 aģamalıdır. AĢamalar web sitesinde ilan edilecektir. - BaĢvuru formu web sitesinden ( eksiksiz olarak en geç 27 Mart 2011 Pazar günü saat 17:00 a kadar doldurulmalıdır. Ayrıca proje tam metni Times New Roman fontuyla 12 punto word dosyası olarak (en fazla 10 sayfa) web sitesinden baģvuru formuna eklenecektir. - Sergiye davet edilen projeler; web sitesinde ilan edilecek Ģekilde poster hazırlayarak 30 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 09:00 da sergiye katılacaklardır. (Poster hazırlığı olmayan proje sahibi/sahipleri yarıģmaya alınmayacaklardır. Posterde; proje adı, özeti, amacı, kullanılan materyal/yöntem, tartıģma-sonuç ve kaynaklar bilgileri bulunacaktır. Web sitesinde ilan edilen ebatlarda hazırlanarak getirilmelidir.) Değerlendirme kriterleri: Web sitesinde ilan edilecektir. B) METĠN ANALĠZĠ KATEGORĠSĠ Tanım: Önemli düģünürlerin temsil gücü yüksek, seçilmiģ metinlerinin analizini yaptırmak.

4 Amaç: Öğrencileri daha yüksek düzeyli metinlerle yüz yüze getirmek ve aģağıda belirlenen sosyal alanlara ilgisini artırmak. YarıĢma Alanları:. 1. Alan : Psikoloji, Sosyoloji ve Felsefe 2. Alan : Edebiyat, Dil 3. Alan : Coğrafya, Tarih ve Siyasal Bilgiler. (Her bir alandan ön eleme hangi konu için makale yazılacağı akademik kurul tarafından web sitesinde ilan edilecektir.) YarıĢma Kuralları: - Her yarıģmacı sadece bir alanda yarıģmaya katılabilir. - YarıĢma soruları lise müfredatı çerçevesinde olacaktır. - DanıĢman öğretmen bir kiģi olmalıdır. - YarıĢma üç aģamalıdır. YarıĢma aģamaları web sitesinde ilan edilecektir. - BaĢvuru formu web sitesinden ( eksiksiz olarak en geç 27 Mart 2011 Cuma günü 17:00 a kadar doldurulmalıdır. Değerlendirme Kriterleri: Web sitesinde ilan edilecektir. C) FORUM KATEGORĠSĠ Tanım: Kuralına ve usulüne uygun olarak yarıģmacıların bir konu üzerinde konuģması, fikir ve tezlerini savunmaları temeline dayanan fikir alıģveriģidir. Amaç: Öğrencilerin nitelikli dinleme, tartıģma ve problem çözme gibi kabiliyetlerinin geliģmesine katkı sağlamak. YarıĢmacıların bir konu etrafında düģüncelerini farklı insanlarla tartıģabilme, çevresindekilerin düģüncelerine eleģtirel yaklaģıp sorgulayabilme kabiliyetlerinin geliģmesine katkı sağlamak. YarıĢma Alanları:. 1. Alan : Psikoloji, Sosyoloji ve Felsefe 2. Alan : Edebiyat, Dil 3. Alan : Coğrafya, Tarih ve Siyasal Bilgiler. (Her bir alandan forum konusu akademik kurul tarafından web sitesinde ilan edilecektir.) YarıĢma Kuralları: - Her yarıģmacı sadece bir alanda yarıģmaya katılabilir. - YarıĢma üç aģamadan oluģur. YarıĢma aģamaları web sitesinde ilan edilecektir. - DanıĢman öğretmen bir kiģi olmalıdır. Değerlendirme Kriterleri: Web sitesinde ilan edilecektir.

5 6) ÖDÜLLER Her Bir Kategorinin Ayrı Ayrı Alanlarında: Birincilere 1.250TL, danıģman öğretmenlere 750TL Ġkincilere 1.000TL, danıģman öğretmenlere 500TL Üçüncülere 750TL, danıģman öğretmenlere 250TL Ayrıca kategorilerin her bir alanında jüri özel ödülü ve olimpiyata davet edilen yarıģmacıların puan sırasına göre: %10 nuna ALTIN %20 sine GÜMÜġ %30 una BRONZ madalya verilecektir. ONUR ÖDÜLLERĠ Her kategorinin yarıģma alanlarında öğrencilere örnek olacak, sosyal bilimlerde büyük baģarılara imza atmıģ uzmanlara, ödül töreninde Onur Ödülü takdim edilecektir. 7) KATEGORĠ BAġKANLARI-YARDIMCILARI Proje Kategorisi BaĢkanı: Prof. Dr. Murat KARAGÖZ Proje Kategorisi BaĢkan Yrd.: Bünyamin CANSEV (Matematik Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi) Metin Analizi Kategorisi: Prof. Dr. Osman KAġIKÇI Metin Analizi Kategorisi BaĢkan Yrd.: Ömer Görgün (Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğrencisi) Forum Kategorisi: Doç. Dr. Ali Murat Yel Forum Kategorisi BaĢkan Yrd.: Aysun Melek Çolak (Psikoloji Bölümü Öğrencisi) Web sitesi E-Posta : : usobo@fatih.edu.tr Tel : (4302) Faks :

6 8) DEĞERLENDĠRME ve JÜRĠ HEYETĠ Değerlendirme ve jüri heyeti üniversitelerden davet edilecek konuyla ilgili akademisyenlerden ve uzman kiģilerden oluģacak ve web sitemizden ilan edilecektir. 9) AKADEMĠK KURUL ve ORGANĠZASYON HEYETĠ Akademik Kurul: Prof. Dr. Murat KARAGÖZ- Fatih Üniversitesi (Kurul BaĢkanı) Doç. Dr. Hakan ACAR-Fatih Üniversitesi (Genel Koordinatör) Prof. Dr. Osman KAġIKÇI- Fatih Üniversitesi (Hukuk Fakültesi) Prof. Dr. Erdoğan KESKĠNKILIÇ- Fatih Üniversitesi (Tarih Bölümü) Doç. Dr. Ali DEMĠRCĠ- Fatih Üniversitesi (Coğrafya Bölümü) Yrd. Doç. Dr. Kemal ÖZDEN- Fatih Üniversitesi (Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü) Doç. Dr. Mehmet GÜMÜġKILIÇ- Fatih Üniversitesi (Edebiyat Bölümü) Doç. Dr. Ali Murat YEL-Fatih Üniversitesi (Sosyoloji Bölümü) Doç. Dr. Mehmet KARAKUYU- Fatih Üniversitesi (Coğrafya Bölümü) Yrd. Doç. Dr. ġengül ÇELĠK- Fatih Üniversitesi (Felsefe Bölümü) Doç. Dr. Yusuf ÇETĠNDAĞ- Fatih Üniversitesi (ÇağdaĢ Türk Lehçeleri ve Ed. Bölümü) Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali EROĞLU-Fatih Üniversitesi (ÇağdaĢ Türk Lehçeleri ve Ed. Bölümü) Organizasyon Heyeti: Doç. Dr. Hakan ACAR- Hukuk Fakültesi Basri ERGÜLSER- SKS Daire BaĢkanlığı Arda Özdemir-Basın ve Halkla ĠliĢkiler Koordinatörlüğü Ġ.Baran Mermer-Öğrenci Kulüpleri Ofisi Fikri ÇĠÇEK (AFAK Kulübü) 10) ÖDÜL TÖRENĠ 1 Mayıs 2011 Pazar günü yapılacaktır. 11) BAġVURU FORMU BaĢvuru formu web sitesinde ilan edilecektir. Tüm baģvurular sitesinden yapılacaktır.

AYDIN ORTAKLAR FEN LİSESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ OLİMPİYATI UYGULAMA KILAVUZU

AYDIN ORTAKLAR FEN LİSESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ OLİMPİYATI UYGULAMA KILAVUZU KONU: AYDIN ORTAKLAR FEN LİSESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ OLİMPİYATI UYGULAMA KILAVUZU Aydın geneli İlköğretim okulları 8. sınıflar arası Ortaklar Fen Lisesi Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatı TÜRÜ:

Detaylı

KÜTAHYA EĞĠTĠM BĠR-SEN 1 NOLU ġube. KĠTAP OKUMA YARIġMASI PROJE ġartnamesġ

KÜTAHYA EĞĠTĠM BĠR-SEN 1 NOLU ġube. KĠTAP OKUMA YARIġMASI PROJE ġartnamesġ KÜTAHYA EĞĠTĠM BĠR-SEN 1 NOLU ġube KĠTAP OKUMA YARIġMASI PROJE ġartnamesġ Bu Şartname Kitap Okuma YarıĢması adlı projemizin, amacını, katılım şartlarını, yarışmanın şeklini, başvuru şeklini, yürütme kurulunu,

Detaylı

T.C. YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI YAHYA AKEL FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI YAHYA AKEL FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI YAHYA AKEL FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ MERSİN-2012 1 MERSİN YAHYA AKEL FEN LİSESİ 2. FEN BİLİMLERİ OLİMPİYATI UYGULAMA KILAVUZU KONU: Mersin geneli İlköğretim okulları 8. sınıflar

Detaylı

ERZİNC(ANI) YAKALA FOTOĞRAF YARIŞMASI

ERZİNC(ANI) YAKALA FOTOĞRAF YARIŞMASI ERZİNC(ANI) YAKALA FOTOĞRAF YARIŞMASI 2014 İçindekiler ERZİNC(ANI) YAKALA FOTOĞRAF YARIŞMASI... 2 YARIġMANIN KONUSU... 2 YARIġMA KONUSU ĠLE ĠLGĠLĠ EK BĠLGĠ:... 2 KATILIM... 3 KATILIM ŞARTLARI... 3 DİĞER

Detaylı

T.C. SAKARYA VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü VALİLİK MAKAMINA

T.C. SAKARYA VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü VALİLİK MAKAMINA T.C. SAKARYA VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Sayı : 93339336/310.01/110880 06/01/2015 Konu: Adapazarı Matematik Olimpiyatları VALİLİK MAKAMINA Adapazarı Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından

Detaylı

ĠSTANBUL ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ Ġstanbul Bilim Olimpiyatları

ĠSTANBUL ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ Ġstanbul Bilim Olimpiyatları DÜZENLEYEN KURUM Ġstanbul Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü YARIġMANIN DAYANAĞI ĠSTANBUL ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2017 Ġstanbul Bilim Olimpiyatları Milli Eğitim Bakanlığı Ġlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal

Detaylı

30 - Lisans mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısı. 6 EA Sınıf Öğretmenliği bölümü mezunu olmak.

30 - Lisans mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısı. 6 EA Sınıf Öğretmenliği bölümü mezunu olmak. Kontenjan ALES Puan T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü 06-07 öğretim yılı güz yarıyılında lisansüstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş

Detaylı

14. FEN BİLİMLERİ ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

14. FEN BİLİMLERİ ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 14. FEN BİLİMLERİ ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM / KURULUŞ YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN AMACI TÜRÜ HEDEF KİTLE YARIŞMA TAKVİMİ MEV Koleji Özel Basınköy Okulları Fen Bilimleri

Detaylı

BURSA ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ BAHAR DÖNEMĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI

BURSA ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ BAHAR DÖNEMĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI BURSA ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ 20182019 BAHAR DÖNEMĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI Sevgili Adaylar, Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 20182019

Detaylı

İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI

İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI DÜZENLEYEN KURUM İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü YARIŞMANIN DAYANAĞI İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 İstanbul Bilim Olimpiyatları yarışma şartnamesi Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim

Detaylı

RUSYA FEDERASYONU 7. TÜRKÇE OLİMPİYADI

RUSYA FEDERASYONU 7. TÜRKÇE OLİMPİYADI T.C. MOSKOVA BÜYÜKELÇİLİĞİ EĞİTİM MÜŞAVİRLİĞİ HİMAYELERİNDE RUSYA FEDERASYONU 7. TÜRKÇE OLİMPİYADI MOSKOVA 2011 www.turkceolimpiyatlari.ru 1 www.turkishfirst.ru T.C. MOSKOVA BÜYÜKELÇĠLĠĞĠ EĞĠTĠM MÜġAVĠRLĠĞĠ

Detaylı

YARIġMA ġartname DOSYASI

YARIġMA ġartname DOSYASI YARIġMA ġartname DOSYASI PLANLAMA ÖĞRENCĠLERĠ TOPLUMSAL CĠNSĠYET ve KENT,MEKAN KONULU FOTOĞRAF YARIġMASI- 2017 1. YARIġMAYI DÜZENLEYEN KURUMA ĠLĠġKĠN BĠLGĠLER YarıĢma, TMMOB ġehir Plancıları Odası Öğrenci

Detaylı

Madde 2- (1) Bu Yönerge Türk Psikolojik DanıĢma ve Rehberlik Derneği tüzüğüne dayanarak hazırlanmıģtır.

Madde 2- (1) Bu Yönerge Türk Psikolojik DanıĢma ve Rehberlik Derneği tüzüğüne dayanarak hazırlanmıģtır. TÜRK PSĠKOLOJĠK DANIġMA VE REHBERLĠK DERNEĞĠ YAYIN YÖNERGESĠ Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Türk Psikolojik DanıĢma ve Rehberlik Derneği tarafından basılmak üzere her türlü süreli ve süresiz yayınlar

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 1. AMAÇ Bütün bilim dallarının ve akademik branşların temelini oluşturan matematik alanında daha ileri çalışmalar yapabilecek potansiyele sahip gençlerin

Detaylı

AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HAYALİMDEKİ OYUN AKSARAY İLİ ORTAOKULLAR ARASI OYUN KODLAMA YARIŞMASI

AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HAYALİMDEKİ OYUN AKSARAY İLİ ORTAOKULLAR ARASI OYUN KODLAMA YARIŞMASI AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HAYALİMDEKİ OYUN AKSARAY İLİ ORTAOKULLAR ARASI OYUN KODLAMA YARIŞMASI YARIŞMANIN ADI: HAYALİMDEKİ OYUN YARIŞMANIN AMACI: Günlük yaģamda karģılaģtıkları problemleri çözme

Detaylı

2. ÜNSAL TÜLBENTÇİ MATEMATİK YARIŞMASI (2. ÜTMY 2013) ŞARTNAMESİ

2. ÜNSAL TÜLBENTÇİ MATEMATİK YARIŞMASI (2. ÜTMY 2013) ŞARTNAMESİ 2. ÜNSAL TÜLBENTÇİ MATEMATİK YARIŞMASI (2. ÜTMY 2013) ŞARTNAMESİ Yarışmayı Düzenleyen Kurum/Kuruluş Karabük Safranbolu Đlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yarışmanın Konusu Madde 1: T.C. ve KKTC dahilindeki ortaokulların

Detaylı

Bir Fikriniz mi var? Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Dr. Esra TOKAY

Bir Fikriniz mi var? Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Dr. Esra TOKAY Bir Fikriniz mi var? Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Dr. Esra TOKAY Uzman Uzman Bir Fikriniz mi var? Balıkesir Üniversitesi Proje Koordinasyon Ofisi Birimi (ProKOB); Üniversitemiz

Detaylı

XIII. FEN BİLİMLERİ ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

XIII. FEN BİLİMLERİ ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ XIII. FEN BİLİMLERİ ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM / KURULUŞ YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN AMACI TÜRÜ HEDEF KİTLE YARIŞMA TAKVİMİ MEV Koleji Özel Basınköy Okulları Fen

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN SĠVĠL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE YARIġMA SINAVI ĠLE 5431 SAYILI SĠVĠL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT VE GÖREVLERĠ

Detaylı

20* 20** - 12* 3** 30 - Eğitim Fakültesi mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran 12 SÖZ 5 SÖZ 20* 5**

20* 20** - 12* 3** 30 - Eğitim Fakültesi mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran 12 SÖZ 5 SÖZ 20* 5** - Kontenjan ALES Puan TC UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü 2015-2016 öğretim yılı güz yarıyılında lisansüstü programlara alınacak öğrenci kabul koşulları, kontenjanları,

Detaylı

KONTENJAN ve ÖN KOŞULLAR

KONTENJAN ve ÖN KOŞULLAR ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI 2017-2018 GÜZ DÖNEMĠ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

TÜBİTAK 4007 PROJESİ BİLİM ŞENLİKLERİ DESTEKLEME PROGRAMI

TÜBİTAK 4007 PROJESİ BİLİM ŞENLİKLERİ DESTEKLEME PROGRAMI TÜBİTAK 4007 PROJESİ BİLİM ŞENLİKLERİ DESTEKLEME PROGRAMI ROBOTUMU YAPIYORUM Akhisar dan Bilimhisar a Bilim Şenliği Robotik Proje Yarışması 27-28-29 EYLÜL 2018 AKHİSAR GÖLET ALANI 1. BÖLÜM : Robotik YarıĢma

Detaylı

e-imza Prof. Dr. Şükrü ŞENTÜRK Rektör a. Rektör Yardımcısı

e-imza Prof. Dr. Şükrü ŞENTÜRK Rektör a. Rektör Yardımcısı Evrak Ana. Üni. Tarih Evrak ve Sayısı: Tarih 14/06/2016-E.5655 ve Sayısı: 15/06/2016-E.37386 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı *BD8107914312* Sayı :76144028-821.99-

Detaylı

Şiir ve Öykü Yarışması. Verilen Görselden Hareketle Şiir Yazma Yarışmasına:

Şiir ve Öykü Yarışması. Verilen Görselden Hareketle Şiir Yazma Yarışmasına: YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM / KURULUŞ YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN AMACI NOTRE DAME DE SİON LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL BAHÇEŞEHİR NESLİN DEĞİŞEN SESİ ORTAOKULU TUVALDEN KALEME ŞİİR VE ÖYKÜ YAZMA YARIŞMASI

Detaylı

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI BAHAR DÖNEMĠ

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI BAHAR DÖNEMĠ ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI 20172018 BAHAR DÖNEMĠ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 20172018 EğitimÖğretim

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ 2013 2014 AKADEMĠK YILI ÖĞRENCĠLER ĠÇĠN ERASMUS STAJ HAREKETLĠLĠĞĠ DUYURUSU

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ 2013 2014 AKADEMĠK YILI ÖĞRENCĠLER ĠÇĠN ERASMUS STAJ HAREKETLĠLĠĞĠ DUYURUSU HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ 2013 2014 AKADEMĠK YILI ÖĞRENCĠLER ĠÇĠN ERASMUS STAJ HAREKETLĠLĠĞĠ DUYURUSU LLP/Erasmus Programı Öğrenci Staj Hareketliliği çerçevesinde 2013 2014 Akademik Yılında programdan yararlanmak

Detaylı

T.C. KÜTAHYA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 52867812/821.05/12605697 08/12/2015 Konu: 2. RESFEBE Yarışması

T.C. KÜTAHYA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 52867812/821.05/12605697 08/12/2015 Konu: 2. RESFEBE Yarışması T.C. KÜTAHYA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 52867812/821.05/12605697 08/12/2015 Konu: 2. RESFEBE Yarışması MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA (Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü) İlgi : Kütahya

Detaylı

BaĢkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Bitirme Projesi Dersi Yönetim, DanıĢmanlık ve Proje Sunum Uygulama Esasları

BaĢkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Bitirme Projesi Dersi Yönetim, DanıĢmanlık ve Proje Sunum Uygulama Esasları BaĢkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Bitirme Projesi Dersi Yönetim, DanıĢmanlık ve Proje Sunum Uygulama Esasları Bitirme Projesi dersinde, öğrencilerin yapacakları projelerin

Detaylı

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI 2018-2019 GÜZ DÖNEMĠ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-2019 Eğitim-Öğretim

Detaylı

İLKÖĞRETİM KURUMLARINA YÖNELİK SU ELÇİLERİYİZ SUYUN BEKÇİLERİYİZ YARIŞMA REHBERİ

İLKÖĞRETİM KURUMLARINA YÖNELİK SU ELÇİLERİYİZ SUYUN BEKÇİLERİYİZ YARIŞMA REHBERİ İLKÖĞRETİM KURUMLARINA YÖNELİK SU ELÇİLERİYİZ SUYUN BEKÇİLERİYİZ YARIŞMA REHBERİ MADDE 1- YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi kapsamında düzenlenen

Detaylı

ĠMMĠB ENDÜSTRĠYEL TASARIM YARIġMALARI 2010 ġartnamesġ

ĠMMĠB ENDÜSTRĠYEL TASARIM YARIġMALARI 2010 ġartnamesġ ĠMMĠB ENDÜSTRĠYEL TASARIM YARIġMALARI 2010 ġartnamesġ 1- AMAÇ Ülkemiz metal, plastik ürünler ve elektrik-elektronik küçük ev aletleri sektörlerinde katma değeri yüksek ürünlerin geliģtirilmesinde, endüstriyel

Detaylı

XII. FEN BİLİMLERİ ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

XII. FEN BİLİMLERİ ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ XII. FEN BİLİMLERİ ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM / KURULUŞ YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN AMACI TÜRÜ HEDEF KİTLE YARIŞMA TAKVİMİ MEV Koleji Özel Basınköy Okulları Fen Bilimleri

Detaylı

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Ömer Faruk Yelkenci İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Ömer Faruk Yelkenci İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Değerli Gençler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Üniversitesi olarak geleceği inşa edecek olan sizlere güveniyor, fikirlerinizi değerli buluyor ve çok önemsiyoruz. Üsküdar Üniversitesi ve

Detaylı

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI 2017-2018 GÜZ DÖNEMĠ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

4. ÜNSAL TÜLBENTÇİ MATEMATİK YARIŞMASI (4. ÜTMY 2015) ŞARTNAMESİ

4. ÜNSAL TÜLBENTÇİ MATEMATİK YARIŞMASI (4. ÜTMY 2015) ŞARTNAMESİ 4. ÜNSAL TÜLBENTÇİ MATEMATİK YARIŞMASI (4. ÜTMY 2015) ŞARTNAMESİ Yarışmayı Düzenleyen Kurum/Kuruluş Karabük Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yarışmanın Konusu Madde 1: T.C. ve KKTC dahilindeki ortaokulların

Detaylı

KARTAL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARMATYA 2018" MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KARTAL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARMATYA 2018 MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ KARTAL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARMATYA 2018" MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ KONU Madde 1: 12 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul Kartal İlçesine bağlı devlet okullarının 4.ve 6. sınıflarında okuyan öğrenciler

Detaylı

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ 2015-2016 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Faaliyetlerimiz Okulumuz 1967 yılında Büyükçekmece Lisesi adı ile açılmıģtır. Ġstanbul un önemli okullarından biri olmakla övünmektedir.

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2018 YILI AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU KILAVUZU

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2018 YILI AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU KILAVUZU T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2018 YILI AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU KILAVUZU Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu Bu kılavuz Yükseköğretim Kurulu tarafından 27 Haziran 2018 tarih ve 30461 sayılı

Detaylı

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI ROTAMATEMATİK TURNUVASI

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI ROTAMATEMATİK TURNUVASI T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI ROTAMATEMATİK TURNUVASI 1. Turnuvanın Amacı : Bu turnuvanın amacı, İzmir ilinde bulunan 3. ve 4. sınıf ilkokul öğrencilerini

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Farabi Koordinatörlüğü SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Farabi Koordinatörlüğü SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE 14/02/2017-E.2679 T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Farabi Koordinatörlüğü *BENNHA25* Sayı : 54274154-774.09.03- Konu : IV. AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı I. Duyurusu SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

BTnet.com.tr USTA Kampuste. EN ĠYĠ GELECEK YARIġMASI

BTnet.com.tr USTA Kampuste. EN ĠYĠ GELECEK YARIġMASI BTnet.com.tr USTA Kampuste EN ĠYĠ GELECEK YARIġMASI ĠÇERĠK Projenin Ana Yapısı ve Tanımı Öğrencilerin Projelerini Gönderirken Ġzleyecekleri Yol Pazarlama Tema Ana Sponsorları için Katılım KoĢulları vetanıtım

Detaylı

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI 2017-2018 GÜZ DÖNEMĠ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ECZACILIK AKADEMİSİ BİLİM, HİZMET, TEŞVİK VE AKADEMİ ÖZEL ÖDÜLLERİ BAŞVURU ESASLARI VE FORMLAR

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ECZACILIK AKADEMİSİ BİLİM, HİZMET, TEŞVİK VE AKADEMİ ÖZEL ÖDÜLLERİ BAŞVURU ESASLARI VE FORMLAR TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ECZACILIK AKADEMİSİ BİLİM, HİZMET, TEŞVİK VE AKADEMİ ÖZEL ÖDÜLLERİ BAŞVURU ESASLARI VE FORMLAR Madde 1. TÜRK ECZACILARI BĠRLĠĞĠ ECZACILIK AKADEMĠSĠ tarafından: Bilim, Hizmet, TeĢvik

Detaylı

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Levent YAZICI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Levent YAZICI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Değerli Gençler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Üniversitesi olarak geleceği inşa edecek olan sizlere güveniyor, fikirlerinizi değerli buluyor ve çok önemsiyoruz. Üsküdar Üniversitesi ve

Detaylı

MALATYA FETHİ GEMUHLUOĞLU FEN LİSESİ LİSELER ARASI GEOMETRİ YARIŞMASI

MALATYA FETHİ GEMUHLUOĞLU FEN LİSESİ LİSELER ARASI GEOMETRİ YARIŞMASI MALATYA FETHİ GEMUHLUOĞLU FEN LİSESİ LİSELER ARASI GEOMETRİ YARIŞMASI 1. YARIŞMANIN ADI: " Fethi Gemuhluoğlu Liseler Arası Geometri Yarışması " 2. YARIŞMANIN AMAÇLARI: Öğrencilere Geometri alanını sevdirmek,

Detaylı

ANTAKYA ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ANTAKYA KÜLTÜR TEMEL LİSESİ TÜRK EDEBİYATI BİLGİ YARIŞMASI YÖNERGESİ

ANTAKYA ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ANTAKYA KÜLTÜR TEMEL LİSESİ TÜRK EDEBİYATI BİLGİ YARIŞMASI YÖNERGESİ ANTAKYA ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ANTAKYA KÜLTÜR TEMEL LİSESİ TÜRK EDEBİYATI BİLGİ YARIŞMASI YÖNERGESİ LİSELİ GENÇLER ŞAİR VE YAZARLARINI TANIYOR PROJESİ 1 İÇİNDEKİLER Genel bilgiler Sayfa 3 Yarışma kuralları

Detaylı

ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN EĞİTİM KURUMLARI ULUSAL BİLİM KAMPI ŞARTNAMESİ

ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN EĞİTİM KURUMLARI ULUSAL BİLİM KAMPI ŞARTNAMESİ ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN EĞİTİM KURUMLARI ULUSAL BİLİM KAMPI ŞARTNAMESİ Bilim Kampının Konusu Madde 1- Konu: Bilgisayar, Mekatronik ve Çevre (Temiz Ürün Çalışmaları)

Detaylı

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ

ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI GÜZ DÖNEMĠ ULUDAĞ UNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAġVURU KOġULLARI 20182019 GÜZ DÖNEMĠ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 20182019 EğitimÖğretim

Detaylı

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI ROTAMATEMATİK TURNUVASI

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI ROTAMATEMATİK TURNUVASI T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI ROTAMATEMATİK TURNUVASI 1. Turnuvanın Amacı: Bu turnuvanın amacı, İzmir ilinde bulunan 3. ve 4. sınıf ilkokul öğrencilerini

Detaylı

"YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ "YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ GİRİŞ Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak için, Millî Eğitim

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2016-2017 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

MERSĠN/ YENĠġEHĠR EVLĠYA ÇELEBĠ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ Nisan 2016, Mersin

MERSĠN/ YENĠġEHĠR EVLĠYA ÇELEBĠ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ Nisan 2016, Mersin MERSĠN/ YENĠġEHĠR EVLĠYA ÇELEBĠ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ Nisan 2016, Mersin 1-OKULUMUZUN Tarihçesi Okulumuz, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi adı altında 1979 1980 Öğretim yılında şu an Mersin

Detaylı

ĠMMĠB ENDÜSTRĠYEL TASARIM YARIġMALARI 2010 ġartnamesġ

ĠMMĠB ENDÜSTRĠYEL TASARIM YARIġMALARI 2010 ġartnamesġ 1- AMAÇ ĠMMĠB ENDÜSTRĠYEL TASARIM YARIġMALARI 2010 ġartnamesġ Ülkemiz metal, plastik ürünler ve elektrik-elektronik küçük ev aletleri sektörlerinde katma değeri yüksek ürünlerin geliģtirilmesinde, endüstriyel

Detaylı

"Tarihi ve Doğal Güzelliklerimizi Koruyalım"

Tarihi ve Doğal Güzelliklerimizi Koruyalım Y A Y İ N L A R İ? MESVÂK HLmŞEEBİS CELİŞİHVAKFI Tarihi ve Doğal Güzelliklerimizi Koruyalım Ödüllü Resim Yarışması Şartnamesi 1. GIRIŞ Firmamızca "Tarihi ve Doğal Güzelliklerimizi Korumak" konulu resim

Detaylı

15-18 OCAK 2015 KAYSERĠ

15-18 OCAK 2015 KAYSERĠ TÜRK KLĠNĠK BĠYOKĠMYA DERNEĞĠ ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ KAYSERĠ EĞĠTĠM VE ARAġTIRMA HASTANESĠ Değerli Üyelerimiz, 15-18 OCAK 2015 KAYSERĠ Türk Klinik Biyokimya Derneği tarafından, Erciyes Üniversitesi ve Kayseri

Detaylı

1 Birim (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul ve Merkez) Stratejik Planlama Komisyonu 2 2 SWOT Analizleri 3

1 Birim (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul ve Merkez) Stratejik Planlama Komisyonu 2 2 SWOT Analizleri 3 MALTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ 2011-15 STRATEJĠK PLANI FAKÜLTE/ENSTĠTÜ/YÜKSEKOKUL/MERKEZLER ĠÇĠN ĠYĠLEġTĠRME/GELĠġTĠRME EYLEM PLANI ÇERÇEVESĠ 2011-15 1 (Gönderilme tarihi: 30 Mart 2012) 1 Birim (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul

Detaylı

ÖZEL BURSA BİLTEK ANADOLU LİSESİ VEFATININ YÜZÜNCÜ YILINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN KONULU KOMPOZİSYON YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ÖZEL BURSA BİLTEK ANADOLU LİSESİ VEFATININ YÜZÜNCÜ YILINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN KONULU KOMPOZİSYON YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ÖZEL BURSA BİLTEK ANADOLU LİSESİ VEFATININ YÜZÜNCÜ YILINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN KONULU KOMPOZİSYON YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMAYI DÜZENLEYEN MAKAM / BİRİM YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN AMACI

Detaylı

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI MATEMATİK TURNUVASI

T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ROTA İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI MATEMATİK TURNUVASI İZMİR İLİ İLKOKULLAR ARASI MATEMATİK TURNUVASI 1. Turnuvanın Amacı: Bu turnuvanın amacı, İzmir ilinde bulunan 4. sınıf ilkokul öğrencilerini bir araya getirerek, gerek öğrenciler gerekse öğretmenler arasındaki

Detaylı

İSTEK ÖZEL BİLGE KAĞAN OKULLARI 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTANBUL İLİ ORTAOKUL VE LİSELER ARASI MEDDAH-TEK KİŞİLİK GÖSTERİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

İSTEK ÖZEL BİLGE KAĞAN OKULLARI 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTANBUL İLİ ORTAOKUL VE LİSELER ARASI MEDDAH-TEK KİŞİLİK GÖSTERİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ İSTEK ÖZEL BİLGE KAĞAN OKULLARI 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTANBUL İLİ ORTAOKUL VE LİSELER ARASI MEDDAH-TEK KİŞİLİK GÖSTERİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN ADI: GELENEKTEN GELECEĞE BEN MEDDAH Geleneksel

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MLMM PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MLMM PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MLMM PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi Hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ile Koç Holding arasında Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi İşbirliği

Detaylı

T.C. 15 Temmuz ve Demokrasi. 15 Temmuz Hikâye. açıktır. bir yayın. ve metin

T.C. 15 Temmuz ve Demokrasi. 15 Temmuz Hikâye. açıktır. bir yayın. ve metin T.C. NİĞDE VALİLİĞİ Niğde 15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi Müdürlüğü TÜRKİYE GENELİ 15 TEMMUZ RUHU GENÇLERİN KALEMİYLE HİKÂYELERDE YAŞATILIYOR TEMALI HİKÂYEE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Konu: 15 Temmuz 15 Temmuz

Detaylı

Doğa Koruma Derneği Öykü Yarışması 2016 Katılım Koşulları ve Yarışma Şartnamesi

Doğa Koruma Derneği Öykü Yarışması 2016 Katılım Koşulları ve Yarışma Şartnamesi Doğa Koruma Derneği Öykü Yarışması 2016 Katılım Koşulları ve Yarışma Şartnamesi Yarışmanın Amacı: Doğa Koruma Derneği, Gaziantep merkezli bir sivil toplum kuruluşudur. Bu öykü yarışması; insanlarda çevre

Detaylı

Ensar Vakfı Genel Merkez - İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Bölümü. NEBE-NÂS - Kur an Üzerine Testlerle Alternatif Eğitim Çalışmaları

Ensar Vakfı Genel Merkez - İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Bölümü. NEBE-NÂS - Kur an Üzerine Testlerle Alternatif Eğitim Çalışmaları DÜZENLEYEN KURUM Ensar Vakfı Genel Merkez - İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Bölümü KONUSU Kur an ı Anlamaya Doğru Kur an-ı Kerim Meal Bilgi Yarışması YARIŞMA KİTABI NEBE-NÂS - Kur an Üzerine Testlerle

Detaylı

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 2.ULUSAL LABORATUVAR AKREDİTASYONU VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU VE SERGİSİ

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 2.ULUSAL LABORATUVAR AKREDİTASYONU VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU VE SERGİSİ I. DUYURU Bilindiği üzere Kimya Mühendisleri Odası Ġstanbul ġubesi tarafından düzenlenen ve TS EN ISO/IEC 17025 Standardının tüm maddelerinin ve sorunlu alanlarının ele alındığı 1.Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ VE SU SPORLARI. UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ VE SU SPORLARI. UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ VE SU SPORLARI UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Hitit Üniversitesi Su Ürünleri

Detaylı

6. THY BURSA BĠLĠM ġenlġğġ 2017 KAPSAMINDA YAPILACAK OLAN. BURSA OKULLARARASI MANGALA TURNUVASI ġartnamesġ

6. THY BURSA BĠLĠM ġenlġğġ 2017 KAPSAMINDA YAPILACAK OLAN. BURSA OKULLARARASI MANGALA TURNUVASI ġartnamesġ 1. GĠRĠġ 6. THY BURSA BĠLĠM ġenlġğġ 2017 KAPSAMINDA YAPILACAK OLAN BURSA OKULLARARASI MANGALA TURNUVASI ġartnamesġ Turnuva Bursa İl milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Bilim ve

Detaylı

Duyuru. BaĢvuru Ģartları

Duyuru. BaĢvuru Ģartları Duyuru Mevlana DeğiĢim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdıģında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değiģimini gerçekleģtirmeyi amaçlayan

Detaylı

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI 1. Amaç Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Gençlik

Detaylı

RUSYA FEDERASYONU 8. TÜRKÇE OLİMPİYADI

RUSYA FEDERASYONU 8. TÜRKÇE OLİMPİYADI T.C. MOSKOVA BÜYÜKELÇİLİĞİ YÜKSEK HİMAYELERİNDE RUSYA FEDERASYONU 8. TÜRKÇE OLİMPİYADI MOSKOVA 2012 www.turkceolimpiyatlari.ru www.turkishfirst.ru T.C. MOSKOVA BÜYÜKELÇİLİĞİ YÜKSEK HİMAYELERİNDE RUSYA

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKLU 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKLU 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKLU 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI Bölüm Adı Kontenjan Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği Erkek 30 Beden Eğitimi Ve Spor

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

4. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır.

4. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır. 1 ÜNİVERSİTEMİZDE 2015-2016 ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI 07.12.2015 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR. 1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası 15-17 Ağustos 2014 / Erzurum

11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası 15-17 Ağustos 2014 / Erzurum Kayıt Tarihi ; 4 Ağustos 04 Müsabaka Tarihi ; 5-7 Ağustos 04 Spor Salonu ; Erzurum Buz Hokey Salonu Yakutiye / Erzurum Kategoriler ; Minik - Yıldız Ümit - Genç Büyük ve Veteranlar Ferdi - Kata ve Kumite

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 21. MATEMATİK YARIŞMASI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 21. MATEMATİK YARIŞMASI ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 21. MATEMATİK YARIŞMASI 1. AMAÇ Bütün bilim dallarının ve akademik branşların temelini oluşturan matematik alanında daha ileri çalışmalar yapabilecek potansiyele sahip gençlere

Detaylı

MEVLANA ORTAOKULU İL GENELİ BİRLİK BERABERLİK ve KARDEŞLİK TEMALI ŞİİR VE RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

MEVLANA ORTAOKULU İL GENELİ BİRLİK BERABERLİK ve KARDEŞLİK TEMALI ŞİİR VE RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ MEVLANA ORTAOKULU İL GENELİ BİRLİK BERABERLİK ve KARDEŞLİK TEMALI ŞİİR VE RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ BİRİNCİ BÖLÜM Yarışma Konusu: Büyük Türk-İslâm alim ve mütefekkiri, şâir Hz. Mevlâna nın ölüm (Şeb-i

Detaylı

2. GELENEKSEL SPOR ŞENLİĞİ

2. GELENEKSEL SPOR ŞENLİĞİ T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ 2. GELENEKSEL SPOR ŞENLİĞİ NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ SPOR ġenlġğġ YARIġMA TALĠMATI GENEL HÜKÜMLER AMAÇ : Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlı Fakülte, Yüksekokul

Detaylı

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE 1 / 2 Ana. Üni. Evrak Tarih ve Sayısı: 03/10/2018-E.80570 T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı Sayı Konu :96393232-772.99-E.4984 :Avrupa Koleji Yüksek

Detaylı

GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ 3. ATIK MALZEME PROJE YARIŞMASI 2014-2015

GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ 3. ATIK MALZEME PROJE YARIŞMASI 2014-2015 GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ 3. ATIK MALZEME PROJE YARIŞMASI 2014-2015 YARIŞMANIN ADI: GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ MEV Koleji Özel Güzelbahçe Ortaokulu nun düzenlediği 3. Atık Malzeme Proje Yarışması YARIŞMANIN

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KENT REHBERİ YARIŞMASI

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KENT REHBERİ YARIŞMASI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KENT REHBERİ YARIŞMASI T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından, ülkemizde eğitim alan başta Türkiye Burslusu uluslararası öğrenciler olmak üzere

Detaylı

T.C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ MUALLĠM RIFAT EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ

T.C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ MUALLĠM RIFAT EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ T.C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ MUALLĠM RIFAT EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON EĞĠTĠMĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI BAġVURU VE KAYIT DUYURUSU (2018 GÜZ GRUBU) (2018 Eylül Ayında Kayıt Yapacak Öğrenciler Ġçin)

Detaylı

YARIŞMA ŞARTNAMESİ. www.facebook.com/hayaledingerceklestirelimyarismasi www.twitter.com/hegyarismasi

YARIŞMA ŞARTNAMESİ. www.facebook.com/hayaledingerceklestirelimyarismasi www.twitter.com/hegyarismasi YARIŞMA ŞARTNAMESİ www.facebook.com/hayaledingerceklestirelimyarismasi www.twitter.com/hegyarismasi Hayal Edin, Gerçekleştirelim Yarışması Nedir? Türkiye genelinde tüm üniversite öğrencilerinin katılabileceği

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sayı : B.08.0.ETG.0.65.01.00-604.99-6400 Konu : ThinkQuest Eğitim Portalı Proje Yarışması. 06/04/2009 Bakanlığımız ile Oracle Eğitim Vakfı

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ SATRANÇ BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ SATRANÇ BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ 3. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI ŞARTNAME

İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ 3. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI ŞARTNAME 2016-2017 İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ 3. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI ŞARTNAME YARIŞMANIN AMACI VE KONUSU: İTÜ GMK AR-GE Fikirleri Yarışmasının temel amacı Türkiye de eğitim gören tüm gıda mühendisliği lisans

Detaylı

ULUSLARARASI FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ UFSD 2. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI

ULUSLARARASI FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ UFSD 2. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI ULUSLARARASI FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ UFSD 2. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI - 2013 Konu : Serbest Kategori : Sayısal (Renkli ve monokrom fotoğraflar yarışmaya katılabilir) Genel Koşullar: Yarışma organizasyon

Detaylı

FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE Fen ve Teknoloji kulübü olarak 5 MAYIS 2018-Cumartesi tarihinde il düzeyinde ortaokul 8.sınıf öğrencileri arasında GFL 7.Bilim Olimpiyatı düzenlemek istiyoruz. Bu çalışmamıza ait

Detaylı

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui Eylem Planı opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Detaylı

Fethi Gemuhluoğlu Anısına Dostluk Üzerine Üniversite Öğrencileri Arası Deneme Yarışması Şartnamesi

Fethi Gemuhluoğlu Anısına Dostluk Üzerine Üniversite Öğrencileri Arası Deneme Yarışması Şartnamesi Fethi Gemuhluoğlu Anısına Dostluk Üzerine Üniversite Öğrencileri Arası Deneme Yarışması Şartnamesi Yarışmanın Amacı MADDE 1 (1) Fethi Gemuhluoğlu nun Dostluk Üzerine adlı eseri üzerine, eserin ve eserde

Detaylı

EBA ÇİZGİ 1. EBA KARİKATÜR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

EBA ÇİZGİ 1. EBA KARİKATÜR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ EBA ÇİZGİ 1. EBA KARİKATÜR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. YARIŞMANIN AMACI: Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu yarışma ile Türk Millî Eğitim Sistemi nin genel amaç ve temel

Detaylı

ANKARA MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ANKARA MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİLİMİZİ KORUYALIM ÇALIŞMASI İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE ORTAÖĞRETİMLER MASAL, HİKÂYE VE DESTAN YAZMA PROJESİNİN ŞARTNAMESİ KONU Madde-1: Dilimizin; kültür ve medeniyetimizin

Detaylı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı. Sayı : E /01/2017 Konu : Türkiye'de Aşiret Gerçeği Sempozyumu

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı. Sayı : E /01/2017 Konu : Türkiye'de Aşiret Gerçeği Sempozyumu Evrak Tarih ve Sayısı: 10/01/2017-2205 T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı *BEZPYREY* Sayı : 25130427-900-E.2205 10/01/2017 Konu : Türkiye'de Aşiret Gerçeği Sempozyumu SAĞLIK

Detaylı

YAHYA KEMAL BEYATLI YILI ETKİNLİKLERİ

YAHYA KEMAL BEYATLI YILI ETKİNLİKLERİ YAHYA KEMAL BEYATLI YILI ETKİNLİKLERİ ONUR KURULU Sn. M. Celalettin LEKESİZ Hatay Valisi Sn. Prof. Dr. H. Salih GÜDER MKÜ Rektörü Sn. Osman ŞİMŞEK Hatay İl Milli Eğitim Müdürü YAHYA KEMAL YILI YÜRÜTME

Detaylı

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI YURT DIġINDAN GELEN ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU VE KAYIT KABUL ġartlari

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI YURT DIġINDAN GELEN ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU VE KAYIT KABUL ġartlari T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI YURT DIġINDAN GELEN ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU VE KAYIT KABUL ġartlari Üniversitemize 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı için Yurt DıĢından Gelen

Detaylı

BAYKUġ ÖDÜLLERĠ YÖNETMELĠĞĠ

BAYKUġ ÖDÜLLERĠ YÖNETMELĠĞĠ BAYKUġ ÖDÜLLERĠ YÖNETMELĠĞĠ GĠRĠġ Türkiye AraĢtırmacılar Derneği (TÜAD), her yıl gerçekleģtirmek üzere "Pazar AraĢtırmaları" alanında BaykuĢ Ödülleri etkinliğini düzenlemektedir. Ödülle ilgili bilgiler

Detaylı

KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ 2016 YILI REKTÖRLÜK KUPASI YARIġMA TALĠMATI

KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ 2016 YILI REKTÖRLÜK KUPASI YARIġMA TALĠMATI KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ 2016 YILI REKTÖRLÜK KUPASI YARIġMA TALĠMATI GENEL HÜKÜMLER AMAÇ: Karabük Üniversitesine bağlı Enstitü, Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu ve Bölümlerdeki Akademik personel, Ġdari

Detaylı

T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOROSLARDA OKU MAK

T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOROSLARDA OKU MAK T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LİSELER ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ TOROSLARDA OKU MAK KONU: Toroslar Kaymakamı Sayın Kaya ÇITAK ın himayelerinde

Detaylı

GİRESUN TEMALI YARIŞMALAR. Fotoğraf YARIŞMA ŞARTNAMESİ FAALİYET TAKVİMİ

GİRESUN TEMALI YARIŞMALAR. Fotoğraf YARIŞMA ŞARTNAMESİ FAALİYET TAKVİMİ GİRESUN TEMALI YARIŞMALAR Fotoğraf YARIŞMANIN ADI: GİRESUN UN EVLERİ YARIŞMANIN TÜRÜ: Fotoğraf YARIŞMANIN KONUSU: Geleneksel Giresun un Evlerini Fotoğraflamak. YARIŞMANIN AMACI: Giresun un doğal güzelliklerine

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU 1 I. Başvuru, Yerleştirme, Kayıt ve Sınav Tarihleri 2 Başvuru Tarihi : 18 Haziran 03 Ağustos 2018

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Lisansüstü Programlara Başvuru Koşulları ve Kontenjanları TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU VE KABUL

Detaylı