PROPRIO FOOT. Çünkü dünya düz değildir

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PROPRIO FOOT. Çünkü dünya düz değildir"

Transkript

1 PROPRIO FOOT Çünkü dünya düz değildir

2 Çünkü dünya düz değildir PROPRIO FOOT dünyanın ilk akıllı ayağı VERILER Merdiven inme ve çıkma için serbest kinetiğin ve kinematiğin geliştirilmesi. 1 Merdiven inip çıkma için serbest kinetiğin ve kinematiğin geliştirilmesi kullanıcının ampute tarafında son derece rahatlamasını sağlar. Yokuş çıkma sırasında artan dorsifleksiyon daha fizyolojik bir yürüme biçimiyle sonuçlanır. 2 PROPRIO FOOT adapte edilmiş modu, aktif dorsifleksiyon sayesinde diz altı (transitibal) amputelerde yokuş çıkma sırasında daha fizyolojik kinetik ve kinematik sağlar. Bu adapte edilmiş modda, diz altı amputeler yokuş sırasında kendilerini daha emniyetli hissettiklerini bildirmişlerdir. PROPRIO FOOT ile çok daha az enerji sarfiyatı. 3 PROPRIO FOOT, dinamik karbonfiber ayaklara oranla daha ağır olmasına rağmen, diz altı amputelerin yürüme sırasında sarf ettikleri enerjiyi önemli ölçüde azaltır. K3 aktivite seviyelerinde, algılanan mobilite veya yürüme kabiliyeti gelişmiş ancak yüksek P0 seviyeleri nedeniyle anlamlı seviyelere ulaşmamıştır. PROPRIO FOOT kullanıcıları, bozuk yüzeylerde sokette daha az rahatsızlık hissetmişlerdir. 4 Protez açısının merdiven ve rampalara göre adapte edilmesi suretiyle, basınç verileri düz zeminde yürümeye yakın noktalara gelmiştir. Kullanıcılar, bozuk zeminin sokette neden olduğu rahatsızlıkları daha az hissetmişlerdir. Referanslar 3. Alimusaj M, Fradet L, Braatz F, Gerner HJ, Wolf SI. Department of Orthopaedic Surgery, University of Heidelberg, Heidelberg, Germany. Gait Posture. Ekim 2009;30(3): Fradet L, Alimusaj M, Braatz F, Wolf SI.; Department of Orthopaedic Surgery, Heidelberg University Hospital, Germany. Gait & Posture. 2010; 32(2): Delussu AS, Brunelli S, Paradisi F, Iosa M, Pellegrini R, Zenardi D, Traballesi M.; Fondazione Santa Lucia IRCCS - Scientific Institute for Research, Hospitalization and Healthcare, Rome, Italy. 4. Wolf SI, Alimusaj M, Fradet L, Siegel J, Braatz F.. Department of Orthopaedic Surgery, University of Heidelberg, Germany. Clin Biomech, Aralık 2009;24(10):860-5.

3

4 Yüksek hassasiyete sahip doğrusal bir aktüatör, herhangi bir duruma en iyi tepkinin verilebilmesi için ne zaman ve ne kadar hızlı hareket edilmesi gerektiğine dair hassas talimatlar içeren kontrol kartı aracılığıyla sinyal biçiminde komutlar alır. Sallanma fazında düzenli başparmak kaldırılması ve en uygun zemin adaptasyonu için motorlu bilek hareketi. Ayakta durma sırasındaki sabit bilek konumu enerji depolanmasını ve geri dönüşünü maksimize eder ve her adımda stabilite sağlar. 5 cm topuk yüksekliğine kadar otomatik hizalama, kullanıcının hizalamaya müdahale etmesine gerek kalmadan farklı ayakkabılar giyebilmesine imkân tanır. Ayrı ayak parmaklı, tam boy karbon yay EVO teknolojili dinamik ayak modülü, topuk yere basıldığında başparmağa doğru enerji depolayıp serbest bırakarak doğal bir yürüme biçimini destekler.

5 VERILER Merdiven inme ve çıkma için serbest kinetiğin ve kinematiğin geliştirilmesi. 1 Konvansiyonel ayaklar, merdiven çıkma ve inme gibi özel durumlara göre ayarlanamazlar. Bu nedenle de amputelerin bu durumu vücutlarıyla telafi etmeleri gerekir. PROPRIO FOOT ise bu durumlara adapte olur ve hastanın bu durumu vücuduyla telafi etmesini azaltarak daha doğal bir yürüme biçimi kazandırır.

6 VERILER Yokuş çıkma sırasında artan dorsifleksiyon daha fizyolojik bir yürüme biçimine yol açar. 2 PROPRIO FOOT'un yokuşlara adapte edilmesi sayesinde kullanıcıların daha az vücut telafisi ile daha doğal bir yürüme biçimi sergiledikleri ortaya konmuş ve kullanıcılar kendilerini daha emniyetli hissettiklerini bildirmişlerdir.

7 Akıllı Yüzey Adaptasyonu Akıllı yüzey adaptasyonu, eğimli yerlerde ve merdivenlerde benzersiz stabilite, etkinlik ve konfor sağlar. PROPRIO FOOT yokuşları/inişleri otomatik olarak algılar ve yerden daha fazla yükseklik sağlamak için uygun şekilde adapte olur. Merdivenlere etkili bir şekilde tepki vererek çıkış ve inişleri kolaylaştırır. Adaptif Özellikler Güvenli bir geçiş için akıllı yüzey adaptasyonu İnişlerde, yokuşlarda ve merdivenlerde benzersiz stabilite, etkinlik ve konfor En yüksek seviyede zemin uygunluğu PROPRIO FOOT yokuşları/inişleri otomatik olarak algılar ve daha simetrik, sağlam bir hareket sağlamak için uygun şekilde adapte olur. Kullanıcı, merdivenlerden indiğinde veya çıktığında da bu durumu algılar ve daha güvenli bir tepki için hizalamayı adapte eder. Bunun sonucunda ortaya çıkan anatomik açıdan doğru tepkiler, daha dengeli bir yürüyüş şekline destek olmak için tasarlanmışlardır. Bu da stabiliteyi ve kullanıcıların kendilerine olan güveni arttırırken aynı zamanda dizlerde, kalçalarda ve sırtta yükü hafifletmeye yardımcı olur.

8 DOĞAL BIR ŞEKILDE H Ayakta durma sırasında enerji depolama ve serbest bırakma Özellikler İLK TEMAS YÜKLEME TEPKİSİ ORTA DURUŞ FAZI DURUŞ FAZI SONU Aktif karbon X topuk enerjiyi depolamaya başlar ve şok absorbsiyonu sağlar. Avantajlar Karbon X topuk, ilk temas anında vücuda uygulanan darbeyi azaltır. Karbon X topuğun yüklenmesi şok absorbsiyonu ve kesintisiz enerji depolama sağlar. Bilek ünitesi, duruş fazı sonuna kadar önceden ayarlanmış topuk yüksekliğindedir Konforu ve her adımda destek hissini artırmaya yardımcı olur. Sabit bilek konumu, zeminle stabil ve emniyetli bir uyum sağlar. EVO teknolojisi yer reaksiyon kuvveti enerji vektörlerini optimize eder. Bilek ünitesi düzgün olmayan zeminlere (yokuşlar ve merdivenler) adapte olur. Topuk temasından duruş fazı sonuna kadar yumuşak ve stabil bir geçiş. Bilek adaptasyonu soket içi basınçları azaltır, emniyet sağlar ve simetrik yürümeyi tekrar kazandırır. Karbon fiber ayak, depolanan enerjiyi geri döndürür. Dinamik itme hareketi için maksimum enerji geri dönüşü sağlayarak kullanıcının mobilitesini artırabilmesine imkân tanır. SALLANMA FAZI ÖNCESİ Özellikler Tam boy karbon ayak, protez tarafında harcanan süreyi uzatır Avantajlar Protez üzerinda harcanan zamanın uzatılması yürüme simetrisini düzeltir ve emniyetli bir sallanma fazı temin eder. (*) Zemine (yokuşlar, inişler, çıkışlar, merdivenler) adaptasyon sağlandıktan sonra

9 AREKET EDIN Sallanma fazında motorlu bilek hareketi. Dorsifleksiyon SALLANMA FAZI BAŞ- LANGICI SALLANMA FAZI ORTASI SALLANMA FAZI SONU Motorlu dorsifleksiyon başlatılır. Hız değişimlerine tepki verir. Maksimum dorsifleksiyon, güvenli yerden yükseklik sağlar. Bilek ünitesi, topuk vuruşundan önceki ayarlanmış topuk yüksekliği konumuna geri döndürülür. Kullanıcının farklı yürüme hızlarıyla yürüyebilmesine imkân tanır ve emniyetli bir sallanma fazı sunar. Sendelemeleri ve düşmeleri azaltarak kullanıcının emniyetini ve kendine olan güvenini artırır. Optimum zemin adaptasyonu için pek çok farklı zemin türünde stabiliteyi geliştirir.

10 VERILER PROPRIO FOOT ile çok daha az enerji sarfiyatı. 3 PROPRIO FOOT'um ile hayatım artık daha güzel. Eskisi kadar çok yürüyebiliyorum ve 54 kilo verdim! Peggy Chenoweth, 44 PROPRIO FOOT daha ağır olmasına rağmen, kullanıcılar aktivitelerini standart mekanik ayaklara kıyasla daha az enerji sarf ederek gerçekleştirebilirler.

11 Daha Kolay, Güvenli Hareket Motorlu bilek hareketi, yerden daha fazla yükseklik sağlayarak güvenli ve kendinden emin bir yürüme şekline destek olur. PROPRIO FOOT, sallanma aşamasında ayak başparmağını en doğru anda kaldırarak takılma ve düşme riskini azaltır. Ayağın açısını gerektiği gibi değiştirir ve dizler, kalçalar ve sırt üzerindeki yükü hafifletmeye yardımcı olan güvenli ve konforlu bir yürüme şekli için doğal bilek hareketini taklit eder. Güvenli Avantajlar Motorlu bilek hareketi düşme riskini azaltır Daha yüksek güvenlik ve yürüme kalitesi Dizler, kalçalar ve sırt üzerinde daha az yük Sallanma aşaması esnasında, PROPRIO FOOT'un otomatik dorsifleksiyonu protezin zemin, kaldırım taşları ve diğer yüzey bozukluklarından aktif ve güvenli bir şekilde geçiş yapmasına yardımcı olur. Daha güvenli ve enerji bakımından verimli olan bu hareket tökezleme riskini azaltır ve kalçayı kaldırma ihtiyacını ortadan kaldırır. PROPRIO FOOT, bunun yanı sıra kullanıcının kalkarken veya otururken her iki ayağını (sadece bir tanesi yerine) dizlerinin arkasına kıvırmasına imkan tanıyarak hareketi daha etkili, doğal ve simetrik bir hale getirir.

12 Rahat ve doğal yürüyorum, bu da kendimi harika hissetmemi sağlıyor ve özgüvenimi artırıyor Annemiek Janssen, 47 VERILER PROPRIO FOOT kullanıcıları, bozuk yüzeylerde sokette daha az rahatsızlık hissetmişlerdir. 4 PROPRIO FOOT un bozuk zeminlere adapte olabilme özelliği sayesinde güdüğe binen soket içi baskılar azalır. Bu da, güdüğün korunmasının yanı sıra konfor hissini artırır.

13 Doğal Davranış PROPRIO FOOT, doğal bir şekilde hareket ederek kullanıcının kendine olan güvenini artırır. Farklı ayakkabılara uyum sağlayabildiğinden, simetriyi ve protezin ayarını korurken aynı zamanda ayakkabıların değiştirilmesine imkân tanır. Kullanıcı oturur konumdayken otomatik olarak zemine doğru düzleşir, daha stabil ve doğal bir görünüm sağlar. Doğal Avantajlar Düz zeminde yumuşak yürüme deneyimi Ayakkabıları değiştirirken simetriyi ve ayarı korur Sandalyeden kalkma modu ve rahat mod PROPRIO FOOT'un işlev gösterme yöntemi sayesinde daha simetrik bir hizalama elde edilir ve bu da fark edilir biçimde daha doğal bir fizyolojik yürümeyle sonuçlanır. Ayak pek çok ayakkabıya hızlıca ve kolayca adapte olur. Optimum hizalama her zaman korunur ve ayağın hareket ettirilmesi eskiye göre daha doğal ve rahattır. Ayak bunun yanı sıra kullanıcı oturduğunda daha normal bir görünüm sağlamak için 'ayak başparmağının' aşağıya doğru bakmasını sağlar. Patentli EVO özelliği (Enerji Vektörü Optimizasyonu), zemin reaksiyon kuvvetlerinin transferini daha etkili bir hale getirerek yumuşak bir geçiş hareketi sağlar ve böylece zemin ile uyumu ve bilek kontrolünü iyileştirmeye yardımcı olur.

14 Dizlik kullanılmasına gerek yoktur Daha iyi hareket etme kabiliyeti ve kullanım kolaylığı için Maks. 600 mmhg Vakum Etkili hacim dengeleme Basit tasarım Hızlı ve kolay sabitlenen/bırakılan vakum Bağımsız pompa Ayak işlevinden ödün verilmez Hafif Tüm sistem yalnızca 130 g ağırlığındadır

15 UNITY DIZLIKSIZ VAKUM Başarısı kanıtlanmış Seal-In ve Flex-Foot teknolojisi ile kullanılmak üzere tasarlanan tek gelişmiş vakum sistemi. Neler yeni? Össur'un sunduğu yeni Unity Vakum Sistemi ile dizlik kullanılmaksızın, kullanıcıların ürünü daha kolay bir şekilde kabullenmesini sağlayan benzersiz bir gelişme olan ileri düzey vakum süspansiyonu sağlanır. Üstelik, vakum pompası, Flex-Foot ayak modülünden bağımsız çalışarak, ayağın maksimum verim için en iyi şekilde hareket etmesini sağlar. Dizlik kullanılmadığından, diz eklemi hareket aralığında sınırlama olmaz ve vakum sistemi tek bir düğmeye dokunarak hızlı ve kolay bir şekilde serbest bırakılabilir. Iceross Seal-In V Yüksek Profil Nasıl Çalışır? Unity, oldukça etkili ve dizliksiz vakum süspansiyonu oluşturarak güdük hacminin korunmasına yardımcı olur. Bu gelişmiş distal vakum sistemi, geleneksel diz üstü vakum yöntemlerinin çözülememiş sorunu olan proksimal vakum sızıntısı ve delinme risklerini en aza indirir. Seal-In Faydaları Unity vakum sistemi, Icecross Seal-In V silikon Linerin başarısı kanıtlanmış teknolojisine dayanmaktadır. Sıkı tutuş ve konfor için yumuşak distal uç, hava geçirmez bir contanın altında yer almaktadır. Bu conta, basıncı eşit bir şekilde dağıtarak güdüğe tam uyum sağlar ve rahatsız edici basınç artışlarını engeller. Contanın üzerinde bulunan patentli Dalga tasarımı sayesinde, diz serbestçe hareket edebilir. Össur'un özel silikon karışımları, hassaslaşmış cildiniz için üstün konfor ve koruma sunar. Unity'nin yalnızca Dizliksiz Seal-In Teknolojisi ile birlikte kullanılması önerilir. Iceross Seal-In V Standart Profil

16 Bioaktif Ortopedik Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti. Haraccı mh. Bayrak Cd. No: Arnavutköy-İstanbul telefon faks Össur Europe BV Ekkersrijt PO Box AC Son en Breugel Hollanda TEL. +31 (0) FAX +31 (0) TELIF HAKKI ÖSSUR, OCAK 2014

Güç, Güvenlik ve Dayanıklılık. POWER KNEE deneyimi

Güç, Güvenlik ve Dayanıklılık. POWER KNEE deneyimi Güç, Güvenlik ve Dayanıklılık POWER KNEE deneyimi Kanıtlanmış Teknoloji Kanıtlanmış bir teknolojiye dayanan POWER KNEE, daha hafif, daha hızlı olduğundan ve önemli ölçüde iyileştirilmiş bir pil ömrüne

Detaylı

Walkmaxx le attığınız her adımla, hafif bir şekilde öne ve arkaya doğru salındığınızı hissedeceksiniz.

Walkmaxx le attığınız her adımla, hafif bir şekilde öne ve arkaya doğru salındığınızı hissedeceksiniz. Kasları çalıştırmak ve sırt bölgesindeki ağrıları engellemek için Walkmaxx Yürüyüş ve Fitness Ayakkabıları Günümüzün büyük kısmında ayakkabı kullanırız. Peki, kullandığımız ayakkabıların kaslarımızı güçlendirmesi,

Detaylı

AXİS ORTEZ PROTEZ YAPIM VE UYGULAMA MERKEZİ 2D MEDİKAL

AXİS ORTEZ PROTEZ YAPIM VE UYGULAMA MERKEZİ 2D MEDİKAL AXİS ORTEZ PROTEZ YAPIM VE UYGULAMA MERKEZİ 2D MEDİKAL ÇALIŞANLAR FİZYOTERAPİST PROTEZ ORTEZ TEKNİKERİ : ATAKAN SONGURLU FİZYOTERAPİST : MERT TOKMAK PROTEZ ORTEZ TEKNİKERİ : MURAT ALTINBAŞ PROTEZ ORTEZ

Detaylı

Uneo Koleksiyonu. Tasarım Martin Ballendat

Uneo Koleksiyonu. Tasarım Martin Ballendat Uneo Koleksiyonu Tasarım Martin Ballendat Ağırlığınıza otomatik uyum sağlayan en iyi performans koltuklarından biri. Uneo, ağırlığınıza uyum sağlamanın yanı sıra vücut ölçülerinize göre ayarlayabileceğiniz,

Detaylı

Me Too Koleksiyonu. Tasarım Nurus D Lab

Me Too Koleksiyonu. Tasarım Nurus D Lab Me Too Koleksiyonu Tasarım Nurus D Lab Dünyanın en iyi kişisel koltuklarından biri. İnsan anatomisi uzun süre oturmaya uygun olmasa da hayatımızın en az 15 yılını oturarak geçiyoruz. Bu sürecin sağlığımız

Detaylı

Sleep well. Move better.

Sleep well. Move better. Sleep well. Move better. Sleep well. Slow Motion Yatakları Günlük hayatımız giderek yoğunlaşmakta, sorumluluklarımız artmakta, çalışma saatlerimiz eskisine oranla daha uzun olup, buna karşın daha az uyumaktayız.

Detaylı

Kumanda Kolu. Güç. Yürüyüş Donanımı. Çatal Düzeneği

Kumanda Kolu. Güç. Yürüyüş Donanımı. Çatal Düzeneği WE 2300S Serisi Özellikler ve Avantajlar Kumanda Kolu X10 kumanda kolu kullanımı basitleştirerek operatör güvenliğini ve verimliliğini arttırır. Kumanda düğmelerinin dokunsal ve görsel farklılığı sağ ve

Detaylı

KİNEZYOLOJİ ÖĞR.GÖR. CİHAN CİCİK

KİNEZYOLOJİ ÖĞR.GÖR. CİHAN CİCİK KİNEZYOLOJİ ÖĞR.GÖR. CİHAN CİCİK 1 YÜRÜME ANALİZİ 2 YÜRÜME ANALİZİ Yürüyüş : Yer çekim merkezinin öne doğru yer değiştirmesi ile birlikte gövdenin ekstremitelerinin ritmik alternatif hareketleri olarak

Detaylı

Tensoval duo control. Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval. duo control.

Tensoval duo control. Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval. duo control. Tensoval duo control Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval duo control Yeni Doğru ölçüm mümkündür. Tensoval duo control sayesinde dijital ölçülere

Detaylı

BÖLÜM ALTI YÜK TAŞIMA. Fitting the Task to the Human. Sırt Rahatsızlıkları. İntervertebral Disk Basıncı. İntervertebral diskler üzerindeki yükler

BÖLÜM ALTI YÜK TAŞIMA. Fitting the Task to the Human. Sırt Rahatsızlıkları. İntervertebral Disk Basıncı. İntervertebral diskler üzerindeki yükler BÖLÜM ALTI YÜK TAŞIMA Fitting the Task to the Human Sırt Rahatsızlıkları İntervertebral Disk Basıncı 1 İntervertebral disk basıncının ölçülmesi. 2 Bel omurları üzerindeki sıkıştırma kuvvetlerini tahmin

Detaylı

Core. Kullanım ve Montaj Kılavuzu

Core. Kullanım ve Montaj Kılavuzu Core Kullanım ve Montaj Kılavuzu Sağlık ve konfor bir arada Core, ayarlanabilir sırt yüksekliği ile farklı vücut ölçülerine sahip bireylere sağlıklı bir șekilde uyum sağlar. Core, Pro-Support ve Dyna-Support

Detaylı

WORKNC

WORKNC 0216 466 67 70 WORKNC Metropolsoft Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. Yeşilbağlar Mah. Selvili Sok. No:2 Beyaz Ofis B-36 34893 Pendik/İstanbul T: +90 216 466 67 70 F: +90 216 466 67 71 info@metropolsoft.com

Detaylı

Polytex Tekstil Yönetim Sistemi

Polytex Tekstil Yönetim Sistemi Polytex Tekstil Yönetim Sistemi MEDİKUS MEDİKUS Ltd. Şti. Profesyonel Hastane Çözümleri Cinnah Cad. Farabi Sok. No:30/1, 06690 Ankara, Türkiye Tel. +90 (312) 428 83 40 Faks. +90 (312) 428 83 42 medikus@medikus.com.tr

Detaylı

PCR-4x4-lVr. Bİnek-SUV-Hafİf Tİcarİ LASTİKLERİ

PCR-4x4-lVr. Bİnek-SUV-Hafİf Tİcarİ LASTİKLERİ PCR-4x4-lVr Bİnek-SUV-Hafİf Tİcarİ LASTİKLERİ 2016 Lastik teknolojisindeki gelişmelerden dolayı, bu katalog içeriğinde haber vermeksizin değişiklik yapılabilir. Baskı hatalarından kaynaklanan yanlışlıklardan

Detaylı

Core Koleksiyonu. Tasarım Justus Kolberg

Core Koleksiyonu. Tasarım Justus Kolberg Core Koleksiyonu Tasarım Justus Kolberg Sağlık ve konfor bir arada. Core, uzun süreli çalışmaların sebep olduğu yorgunluğu ve sağlık sorunları riskini azaltan bir performans koltuğudur. Yüksek kalite ve

Detaylı

Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi

Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi Ekipmanın kalibrasyonu, ekipmanın güvenle çalıştırılmasını ve işlevselliğini sağlayacak, aynı zamanda da ilgili yasa ve yönetmelik hükümlerini

Detaylı

D Chair. Kullanım ve Montaj Kılavuzu

D Chair. Kullanım ve Montaj Kılavuzu D Chair Kullanım ve Montaj Kılavuzu Genç ve yalın D Chair, dinamik tasarımı ve zengin renk seçenekleri ile keyifli bir çalıșma ortamı sunar. Ayarlanabilir bel desteği ve kolları ile kullanım süresince

Detaylı

Maske Portföyü. Sizi düşünen teknoloji

Maske Portföyü. Sizi düşünen teknoloji Maske Portföyü Sizi düşünen teknoloji Huzurlu geceler harika sabahlar Her teknoloji sizi bizim kadar düşünemez Uyku ve solunum bozukluklarından şikayetçi kişilerin deliksiz bir gece uykusu geçirme hayali

Detaylı

Breeze. Kullanım ve Montaj Kılavuzu

Breeze. Kullanım ve Montaj Kılavuzu Breeze Kullanım ve Montaj Kılavuzu Yeni çalıșma trendlerinin akıllı koltuğu Breeze, çalıșma hayatında değișken kullanıcı ihtiyaçlarına yenilikçi formu ve teknolojisi ile akılcı çözümler sunar. Breeze,

Detaylı

Çekim gücünüze güvenin.

Çekim gücünüze güvenin. Çekim gücünüze güvenin. Rosidal YENİ TCS Basit iki bileşenli sistem Safe-Loc sistemi sayesinde kullanımı çok daha kolay. Rosidal TCS iki bileşen, son derece kolay 1 2 Bir bakışta avantajları Rosidal TCS

Detaylı

Train Aktif Destekleri Daha hızlı hareket için. Motion is life. www.bauerfeind.com. Motion is life. www.bauerfeind.com

Train Aktif Destekleri Daha hızlı hareket için. Motion is life. www.bauerfeind.com. Motion is life. www.bauerfeind.com DESTEKLER VE ORTEZLER KOMPRESYON ÇORAPLARI TABANLIK VE AYAKKABILAR ÖLÇÜM TEKNOLOJİ S İ DESTEKLER VE ORTEZLER Rev. 0-03/10_19000060009012 Bauerfeind AG Triebeser Strasse 16 07937 Zeulenroda-Triebes Germany

Detaylı

Kinesiyoloji ve Bilimsel Altyapısı. Prof.Dr. Mustafa KARAHAN

Kinesiyoloji ve Bilimsel Altyapısı. Prof.Dr. Mustafa KARAHAN Kinesiyoloji ve Bilimsel Altyapısı Prof.Dr. Mustafa KARAHAN Kinesiyoloji Kinesiyoloji insan hareketiyle ilgili mekanik ve anatomik ilkelerin incelenmesidir. Kinesiyoloji anatomi, fizyoloji ve biyomekanik

Detaylı

Alpha Active 4 Havalı Şilte Sistemi

Alpha Active 4 Havalı Şilte Sistemi Alpha Active 4 Havalı Şilte Sistemi Siz ve hastalar için basıncı hafifletmek Basınç ülserlerinin önlenmesi ve yönetilmesi için tasarlanan Alpha Active 4 basınç dağıtan şilte sistemi, çeşitli bakım ortamları

Detaylı

Maxi Twin Yenilikçi çift direkli lift

Maxi Twin Yenilikçi çift direkli lift Maxi Twin Yenilikçi çift direkli lift Mükemmel Stabilite Ve Üstün Manevra Kabiliyeti Maxi Twin benzersiz açık, çift direkli tasarımıyla ünlü mobil bir lifttir. Bu yenilikçi çözüm ArjoHuntleigh ın bakıcılar

Detaylı

AMBULASYONA YARDIMCI CİHAZLAR

AMBULASYONA YARDIMCI CİHAZLAR AMBULASYONA YARDIMCI CİHAZLAR DOÇ. DR. MEHMET KARAKOÇ Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD. Diyarbakır 30.10.2013 1 YARDIMCI CİHAZLAR Mobilitenin sağlanması rehabilitasyonun en önemli hedeflerinden

Detaylı

BEDENSEL YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU

BEDENSEL YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU T.C Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü BEDENSEL YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU 2009 PROGRAMDA YER ALAN MODULLÜR VE SÜRELERİ Modülün

Detaylı

Me Too. Kullanım ve Montaj Kılavuzu

Me Too. Kullanım ve Montaj Kılavuzu Me Too Kullanım ve Montaj Kılavuzu Her açıdan mükemmel Me Too, bedeni mükemmel șekilde tamamlar ve çalıșma hayatındaki gereksinimlere akıllı yanıtlar verir. Her detayı teknoloji, deneyim ve özenle tasarlanan

Detaylı

BİNEK 4X4/SUV HAFİF TİCARİ LASTİKLERİ

BİNEK 4X4/SUV HAFİF TİCARİ LASTİKLERİ BİNEK 4X4/SUV AFİF İCAİ LASİKLEİ Performans Lastikleri Binek Lastikleri S330 olero S532 Novaro S542 Naturen S552 Novaro S562 Naturen S730 Ultra Sport S740 Ultra Sport S750 Ultra Sport S760 Ultra Sport

Detaylı

Breeze Koleksiyonu. Tasarım Justus Kolberg

Breeze Koleksiyonu. Tasarım Justus Kolberg Breeze Koleksiyonu Tasarım Justus Kolberg Farklı çalışma stilleri için akıllı performans koltuğu. Oturarak çalışmanın sebep olduğu sağlık problemlerini en aza indirmek amacıyla tasarladığımız Breeze, doğru

Detaylı

Babylog 8000 plus Yenidoğan Yoğun Bakım Ventilasyonu

Babylog 8000 plus Yenidoğan Yoğun Bakım Ventilasyonu Babylog 8000 plus Yenidoğan Yoğun Bakım Ventilasyonu Yenidoğan ventilasyonunda 40 yılı aşan, solunum teknolojisinde ise yüzyıllık deneyim, Dräger Medical'in Babylog 8000 plus'ı üretmesini sağlamıştır.

Detaylı

hastalıkta ve sağlıkta her zaman yanınızda... Viskoelastik Medikal Destek Sistemleri

hastalıkta ve sağlıkta her zaman yanınızda... Viskoelastik Medikal Destek Sistemleri hastalıkta ve sağlıkta her zaman yanınızda... Viskoelastik Medikal Destek Sistemleri İşbir Yatak, yaptığı AR-GE çalışmaları sonrasında sektörde bir devrim niteliğinde olan viskoelastik malzemeyi üretti.

Detaylı

Son yıllarda tüm dünyada mücadelesi yoğun bir şekilde devam eden, uzun süreli enerji dengesizliği sonucunda oluşan ve birçok hastalığın ortaya

Son yıllarda tüm dünyada mücadelesi yoğun bir şekilde devam eden, uzun süreli enerji dengesizliği sonucunda oluşan ve birçok hastalığın ortaya Giriş Eğer mucizevi bir ilaç size zayıflamada, kaslarınızı kuvvetlendirmede, hastalıklardan korunmada, genel sağlık düzeyinizi iyileştirmede yardım edecek olsa bu ilacı almak ister miydiniz? Cevap vermeden

Detaylı

ürüne genel bakış Yetişkin Tedavi Çözümleri

ürüne genel bakış Yetişkin Tedavi Çözümleri ürüne genel bakış Yetişkin Tedavi Çözümleri F&P 850 Sistemi ile Doğal Dengeyi Geri Getirin Fisher & Paykel Healthcare doğal dengeyi geri getiren kapsamlı ürün grubuyla hasta ve klinisyen tedavisini geliştirmeyi

Detaylı

AYAK, İŞLEVLERİ, AYAK ANATOMİSİ VE BİYOMEKANİK Ayak: Dik pozisyonda dururken insan vücudunun en alttaki organıdır. Hareket ayaklar ile

AYAK, İŞLEVLERİ, AYAK ANATOMİSİ VE BİYOMEKANİK Ayak: Dik pozisyonda dururken insan vücudunun en alttaki organıdır. Hareket ayaklar ile AYAK, İŞLEVLERİ, AYAK ANATOMİSİ VE BİYOMEKANİK Ayak: Dik pozisyonda dururken insan vücudunun en alttaki organıdır. Hareket ayaklar ile sağlanmaktadır. Ayağın dört görevi vardır: * Dik ve dengede durmayı

Detaylı

Dräger BabyFlow plus Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar

Dräger BabyFlow plus Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar Dräger BabyFlow plus Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar Üstün noninvaziv solunum destek sistemi, performansı ve hasta konforunu en üst düzeye çıkaracak şekilde tasarlanmıştır. D-48842-2015 02 Dräger BabyFlow

Detaylı

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX:

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX: Elektriksel ölçüm teknolojisi Yeniden keşfedildi Daha basit ve daha güvenli: ölçüm cihazlarında yeni bir dönem BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY

Detaylı

www.ortofiks.com.tr Hayata Kaldığınız Yerden Devam Ed n...

www.ortofiks.com.tr Hayata Kaldığınız Yerden Devam Ed n... www.ortofiks.com.tr Hayata Kaldığınız Yerden Devam Ed n... www.ortofiks.com.tr Protez Or tez Yapım ve Uygulama Merkezi Ankara Ofis Süleyman Hacı Abdullahoğlu Cad. No: 5/A Balgat / ANKARA Tel : +90 312

Detaylı

Trans femoral (TF) protezler ile yürüyüş bozuklukları, nedenleri ve çözümleri 13.hafta. Prof.Dr. Serap Alsancak Ankara Üniversitesi

Trans femoral (TF) protezler ile yürüyüş bozuklukları, nedenleri ve çözümleri 13.hafta. Prof.Dr. Serap Alsancak Ankara Üniversitesi Trans femoral (TF) protezler ile yürüyüş bozuklukları, nedenleri ve çözümleri 13.hafta Prof.Dr. Serap Alsancak Ankara Üniversitesi Sagital düzlemde TF protezle yürüyüş bozuklukları Dizde instabilite Güçlü

Detaylı

Michelin Retread Technologies

Michelin Retread Technologies BÖLGESEL ŞIMACILIK Michelin Retread Technologies MULTIWAY D M+S ÇOK AMAÇLI BİR ÇÖZÜM MÜKEMMEL KAVRAMA VE YOL TUTUŞ Özel «MICHELIN» sırt deseni sağlar. «MICHELIN» patentli teknolojisi sayesinde kullanım

Detaylı

Presinizi Servoprese Dönüştürmek Pres Sürücüsü PSH

Presinizi Servoprese Dönüştürmek Pres Sürücüsü PSH Presinizi Servoprese Dönüştürmek Pres Sürücüsü PSH Presinizi Yenilikçi Bir Anlayışla Kontrol Edin. Yenilikçilik PSH Pres sürücüsünde Servopompalar klasik valf ve kontrol teknolojisinin yerini alır. Bu

Detaylı

Michelin Retread Technologies

Michelin Retread Technologies BÖLGESEL ŞIMACILIK Michelin Retread Technologies MULTIWAY D M+S ÇOK AMAÇLI BİR ÇÖZÜM MÜKEMMEL KAVRAMA VE YOL TUTUŞ Özel «MICHELIN» sırt deseni sağlar. «MICHELIN» patentli teknolojisi sayesinde kullanım

Detaylı

Diz Protezi Sonrası Egzersiz Programı

Diz Protezi Sonrası Egzersiz Programı Diz Protezi Sonrası Egzersiz Programı Diz hareketlerinin ve gücünün tekrar kazanılması için düzenli egzersiz yapılması ve günlük aktivitelere kademeli olarak tekrar başlanılması tam iyileşme için önemlidir.

Detaylı

* Güvenilir Dişli Grubu. * Islak Disk Fren. Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans. Daha küçük direksiyon. *Yüksek Manevra Kabiliyeti

* Güvenilir Dişli Grubu. * Islak Disk Fren. Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans. Daha küçük direksiyon. *Yüksek Manevra Kabiliyeti Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans Hidrolik pompa motoru Düşük hıza ayarlanabilen Motorlu hidrolik pompa çıkış gücü, yüksek performans ve uzun kullanım ömrü sağlar. Forkliftin operatör tarafından değiştirilebilen

Detaylı

Performans ve güvenilirlik ile yeni bir bakış açısı.

Performans ve güvenilirlik ile yeni bir bakış açısı. _ XTRA TEC XT XTENDED TECHNOLOGY Performans ve güvenilirlik ile yeni bir bakış açısı. Ürün yenilikleri Frezeleme EŞSİZ BİR DENEYİM İÇİN PERFORMANS VE GÜVENİLİRLİK BİR ARADA. Başarılı Walter frezeleme takımlarının

Detaylı

Yavaş ve düzgün adımlarla yürümek gerekir. Adımlar en çok omuz genişliği kadar olmalıdır.

Yavaş ve düzgün adımlarla yürümek gerekir. Adımlar en çok omuz genişliği kadar olmalıdır. Tüm hareketleri yönlendirecek sorumlu bir kişi, lider olmalı ve bu kişi hareket komutlarını vermelidir. Bu kişi ağırlığın en fazla olduğu ve en fazla dikkat edilmesi gereken bölge olan baş ve boyun kısmını

Detaylı

OTO KOLTUKLARI & BEBEK ARABALARI 2015 KOLEKSİYON

OTO KOLTUKLARI & BEBEK ARABALARI 2015 KOLEKSİYON OTO KOLTUKLARI & BEBEK ARABALARI 2015 KOLEKSİYON CBX; güvenli, çok fonksiyonlu ve tasarım harikası çocuk arabaları ve koltuklarını çok uygun fiyatlarla size sunar. Ödül kazanmış ürünlerimiz olan ile güvenlik

Detaylı

Yavaş Kapanma / Kolay Açılma

Yavaş Kapanma / Kolay Açılma ÇEKMECE SİSTEMLERİ Stil ve Konfor Modern mobilya dünyasının dekorasyona katacağı farklılık, yaratıcı vizyonla tasarlanmış fonksiyonlardır. SAMET, sahip olduğu tecrübe ve yüksek teknoloji olanaklarını SAMET

Detaylı

AMBULASYONA YARDIMCI CİHAZLAR Ambulasyon, ayağa kalkma ve yürüme anlamlarına gelmektedir. Rehabilitasyonun temel hedeflerinden biri kişiyi bağımsız

AMBULASYONA YARDIMCI CİHAZLAR Ambulasyon, ayağa kalkma ve yürüme anlamlarına gelmektedir. Rehabilitasyonun temel hedeflerinden biri kişiyi bağımsız AMBULASYONA YARDIMCI CİHAZLAR Ambulasyon, ayağa kalkma ve yürüme anlamlarına gelmektedir. Rehabilitasyonun temel hedeflerinden biri kişiyi bağımsız bir şekilde hareketini sağlamaktır. Bağımsız hareket

Detaylı

designed by Nurus D Lab teknik doküman

designed by Nurus D Lab teknik doküman designed by Nurus D Lab teknik doküman Me Too, bedeni mükemmel şekilde tamamlar ve çalışma hayatındaki gereksinimlere akıllı yanıtlar verir. Her detayı teknoloji, deneyim ve özenle tasarlanan Me Too, yorgunluğu

Detaylı

PRODUCER AND SUPPLIER by

PRODUCER AND SUPPLIER by FİRMA PROFİLİ Firmamız, çeşitli sebeplerle kol ve bacaklarının belli bir kısmını ya da tamamını kaybeden kişilerin yaşam kalitelerini artırmak ve yaşamsal faaliyetlerini kolaylaştırmak amaçlı yapay kol

Detaylı

2016 YOL LASTİKLERİ ÜRÜN KATALOĞU

2016 YOL LASTİKLERİ ÜRÜN KATALOĞU 2016 YOL LASTİKLERİ ÜRÜN KATALOĞU S1 evo² (K117) Kuru & ıslak performans arasındaki en iyi denge! Yüksek hızlarda sürerken kontrollü ve hassas viraj alma kabiliyeti. Minimuma indirilmiş yuvarlanma direnci

Detaylı

GATSO T-SERİSİ. Trafik denetlemenin geleceği

GATSO T-SERİSİ. Trafik denetlemenin geleceği GATSO T-SERİSİ Trafik denetlemenin geleceği GATSO T-Serisi: maksimum esneklik minimum maliyet Yol güvenliği Bugünün etkin çözümleri için ihtiyacı: Çok yönlü kullanım T-Serisi rakipsiz kullanılabilirliği

Detaylı

ModulA. Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com

ModulA. Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com ModulA Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com Yeni Biral ModulA: Konu enerji verimliliği ise, pompa teknolojisi modüller halinde yapılandırılabilen bu üstün çözüm hiç bu

Detaylı

BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI

BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT %100 YERLİ TASARIM YERLİ ÜRETİM Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı tümüyle milli imkanlarla tasarlandı ve imal

Detaylı

FİBER OPTİK ÜTÜLEME DIODE LAZER!

FİBER OPTİK ÜTÜLEME DIODE LAZER! ÜTÜLEME DIODE LAZERDE EN SON TEKNOLOJİ FCD FİBER OPTİK ÜTÜLEME DIODE LAZER! HAFİF EN BAŞLIĞI (300 gr) DÜNYANIN 60.000.000 ATIŞ ÖMRÜ 20.000.000 Garanti 2 YIL GARANTİ BUZ BAŞLIK K142186/878.4810 17.04.2015

Detaylı

SD130. Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw

SD130. Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw SD130 Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw Santrifüj gücü Yüksek santrifüj gücü ile yüksek silindir ağırlığının birleşimi, mükemmel sıkıştırmayı kolaylaştırır ve malzeme hedef derinliğine daha az geçişte

Detaylı

Yürüyüş Ünitesi Sessiz, entegre 3 fazlı (AC) yürüyüş ve direksiyon motorları yüksek tork, çabuk hızlanma, enerji tasarrufu ve düşük bakım maliyeti sağ

Yürüyüş Ünitesi Sessiz, entegre 3 fazlı (AC) yürüyüş ve direksiyon motorları yüksek tork, çabuk hızlanma, enerji tasarrufu ve düşük bakım maliyeti sağ GPC 3040 Model / Özellikler ve Avantajlar Güç 24-volt elektrik sistemi Crown un Access 1 2 3 Geniş Kapsamlı Kontrol Sistemi ve verimli AC motorları daha düşük enerji kullanımıyla daha yüksek performans

Detaylı

Ağrılarınızı yaşamın doğal bir parçası olarak görmeyin

Ağrılarınızı yaşamın doğal bir parçası olarak görmeyin Kalça hareketlerinin ve gücünün tekrar kazanılması için düzenli egzersiz yapılması ve günlük aktivitelere kademeli olarak tekrar başlanılması tam iyileşme için önemlidir. Günde 2-3 kez 20-30 dakika egzersiz

Detaylı

REHABİLİTASYON ALANINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR

REHABİLİTASYON ALANINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR PROTEZ VE REHABİLİTASYON ALANINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR Prof. Dr. Fatih ERBAHÇECİ Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Amputasyon kalıcı bir engele neden

Detaylı

EZ 80. Kompakt tasarım, güçlü performansla buluşuyor. İzlenen Zero Tail Ekskavatörleri

EZ 80. Kompakt tasarım, güçlü performansla buluşuyor. İzlenen Zero Tail Ekskavatörleri EZ 80 İzlenen Zero Tail Ekskavatörleri Kompakt tasarım, güçlü performansla buluşuyor EZ80, Wacker Neuson'un en büyük zero tail ekskavatörüdür. Kompakt boyutlar, azaltılmış yakıt tüketimi ve yüksek performans

Detaylı

Parsiyel ayak ve Syme protezleri ile yürüyüş bozuklukları ve çözümleri 8.hafta. Prof.Dr. Serap Alsancak Ankara Üniversitesi

Parsiyel ayak ve Syme protezleri ile yürüyüş bozuklukları ve çözümleri 8.hafta. Prof.Dr. Serap Alsancak Ankara Üniversitesi Parsiyel ayak ve Syme protezleri ile yürüyüş bozuklukları ve çözümleri 8.hafta Prof.Dr. Serap Alsancak Ankara Üniversitesi Parsiyel ayak amputasyonlarında yürüyüşü etkileyen vegözardı edilmemesi gereken

Detaylı

Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemi: Fırınlar için Quadro

Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemi: Fırınlar için Quadro Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemi: Fırınlar için Quadro Elektrikli ev aletleri için konforlu ray sistemleri. 2 Hettich, mükemmel mutfağı yeniden tanımlıyor: Mutfak mobilyalarından ankastre

Detaylı

ÖZEL HALLERDE KARŞILANAN TIBBİ MALZEMELER YENİLENME SÜRESİ

ÖZEL HALLERDE KARŞILANAN TIBBİ MALZEMELER YENİLENME SÜRESİ Liste 10 HALLERDE KARŞILANAN TIBBİ MALZEMELER EK-3/C5 SUT MYOELEKTRİK KONTROLLÜ ÜST EKSTREMİTE PROTEZLERİ (Mikroişlemci Kontrollü, Bütün Parmakları Birbirinden Bağımsız Hareket Edebilen Elli) 1) Myoelektrik

Detaylı

Fluke 750P Serisi Basınç Modülleri

Fluke 750P Serisi Basınç Modülleri Fluke 750P Serisi Basınç Modülleri Teknik Veriler 75X ve 720 serisi kalibratörler için hassas basınç ölçümü 750P Serisi Basınç Modülleri basınç ölçümü için Fluke 750 ve 740 serisi DPC'ler ve 725, 726 MPC'ler

Detaylı

Kolay işitmeye geçin. Tümleşik Sinyal İşleme ile

Kolay işitmeye geçin. Tümleşik Sinyal İşleme ile Kolay işitmeye geçin Tümleşik Sinyal İşleme ile Kolay işitme Flash işitme cihazı serisi Widex in en yeni ve en seçkin teknolojisine sahiptir: Tümleşik Sinyal İşleme. Bu benzersiz teknoloji, işitme cihazınızın

Detaylı

DigniLife. Benzersiz saç derisi soğutma kemoterapi sürecinde saçların korunması sayesinde daha iyi yaşam kalitesi. www.sysmex.com.

DigniLife. Benzersiz saç derisi soğutma kemoterapi sürecinde saçların korunması sayesinde daha iyi yaşam kalitesi. www.sysmex.com. DigniLife Benzersiz saç derisi soğutma kemoterapi sürecinde saçların korunması sayesinde daha iyi yaşam kalitesi www.sysmex.com.tr 'Kanser', beklenmedik bir etki yaratır. Ardından tedavi kişinin yaşamında

Detaylı

GEBELİKTE FİZİKSEL AKTİVİTE ve EGZERSİZ

GEBELİKTE FİZİKSEL AKTİVİTE ve EGZERSİZ GEBELİKTE FİZİKSEL AKTİVİTE ve EGZERSİZ Prof. Dr. Reyhan Çeliker Acıbadem Maslak Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü Fiziksel Aktivite Gebelikte oluşan değişiklikler ile başetmenin en kolay

Detaylı

Hasta Taşıma Sedyesi Sistemi

Hasta Taşıma Sedyesi Sistemi Hasta Taşıma Hasta taşıma işlevi ve ergonomisi alanındaki yoğun araştırmalar sonucunda tasarlanmıştır İsteğe YENI Patient Trolley İsteğe Sedyesi: QA3 versiyon 3.0 Yüksekliği Değiştirilebilen Hasta Sedyesi:

Detaylı

Beton pompalama kamyonları

Beton pompalama kamyonları Genel bilgiler Genel bilgiler Beton pompalama kamyonları hidrolik olarak kontrol edilen bir kol ile genellikle araçtan belirli bir mesafede olan yerlere beton pompalamak için kullanılır. Üstyapı torsiyonel

Detaylı

Yürüme ve koşma ile oluşan şoku absorbe etmek

Yürüme ve koşma ile oluşan şoku absorbe etmek Yürüme ve koşma ile oluşan şoku absorbe etmek Basıncı ayağın plantar yüzeyine eşit olarak dağıtmak ve aşırı duyarlı bölgelerden basıncı kaldırmak Ayaktaki biomekaniksel dengesizliği düzeltmek Biomekaniksel

Detaylı

ilk ve tek klima Plasmacluster iyon teknolojisiyle havayı arındıran R32

ilk ve tek klima Plasmacluster iyon teknolojisiyle havayı arındıran R32 Plasmacluster iyon teknolojisiyle havayı arındıran ilk ve tek klima R32 Sharp Klima Sistemleri Yetkili Bayisi www.mustafasatıcıoğlu.com 0242 321 07 77-0242 313 15 05 Sharp ın tescilli özelliği: Plasmacluster

Detaylı

Şirketimiz haddelemeyle kaplama teknolojisi kullanarak plastize edilmiş PVC membran ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır.

Şirketimiz haddelemeyle kaplama teknolojisi kullanarak plastize edilmiş PVC membran ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ruvitex İndustry AD şirketi, anonim ortaklık olarak 2011 yılında Ruse şehrinde kurulmuştur. Orta ve Doğu Avrupa nın en büyük plastize edilmiş polivinil klorür (PVC) fabrikalarından biri olan Ruvitex İndustry

Detaylı

KIŞ LASTIKLERI KATALOĞU 2010

KIŞ LASTIKLERI KATALOĞU 2010 YOKOHAMA lastikleri test edilmiş ve Adac tarafından tescil edilmiştir.* Avrupa'nın önde gelen Otomobil Derneğidir. Dernek sürücülerin çıkarlarını gözetiyor ve kampanyalarla yol güvenliğini üstleniyor.

Detaylı

Online teknik sayfa. PBSH-CB2X5SHGEFD5A0Z PBS Hygienic BASINÇ SENSÖRLERI

Online teknik sayfa. PBSH-CB2X5SHGEFD5A0Z PBS Hygienic BASINÇ SENSÖRLERI Online teknik sayfa PBSH-CB2X5SHGEFD5A0Z PBS Hygienic A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Özellikler Ortam Basınç türü Ölçüm mesafesi Aşırı direnç dayanımı

Detaylı

ZOLLER çözümü: Freze takımlarınız ve sert metal uçlarınız için. Kesim kenarı köşe yuvarlanması için ölçüm cihazı pomskpgo

ZOLLER çözümü: Freze takımlarınız ve sert metal uçlarınız için. Kesim kenarı köşe yuvarlanması için ölçüm cihazı pomskpgo ZOLLER çözümü: Freze takımlarınız ve sert metal uçlarınız için Kesim kenarı köşe yuvarlanması için ölçüm cihazı pomskpgo Atölye ortamında laboratuar sonuçları»pomskpgo«zoller»pomskpgo«yüzde yüz atölye

Detaylı

Visuo-Motor Egzersiz ve Rehabilitasyon Cihazı

Visuo-Motor Egzersiz ve Rehabilitasyon Cihazı Visuo-Motor Egzersiz ve Rehabilitasyon Cihazı (Visuo-Motor Training Device) 2014 Proje Yarışması 2. lik Ödülü www.cogniboard.net CogniBoard Nedir? CogniBoard, görsel, gross motor ve nörokognitif görevlere

Detaylı

Esnek taşıma yardımcısı C

Esnek taşıma yardımcısı C CargoMaster C serisi Esnek taşıma yardımcısı AAT olarak taşıma problemlerinde size destek sunan ve yükünüzü hafifleten akıllı teknolojiler geliştiriyoruz. Uzun yıllara dayanan bilgi ve birikimimizle yenilikçi

Detaylı

Her zaman odak noktası BABYTHERM

Her zaman odak noktası BABYTHERM MT-752-2002 Her zaman odak noktası BABYTHERM 02 Optimum sıcaklık MT-1779-2003 03 Böylece küçük hastalarınız rahat eder Dräger'den BabyTherm bebek ısıtıcı sistemlerin en son jenerasyonu açık bakımda yeni

Detaylı

HUSQVARNA YIKIM ROBOTU

HUSQVARNA YIKIM ROBOTU HUSQVARNA YIKIM ROBOTU Anten,ikaz lambası ve kablo kolu. Dahili fişler ile ataşman ilave-çıkarma işleminde alet kulanımına gerek kalmaz. Radyo uzaktan kumanda. Standart otomatik yağ pompası. Elle kolayca

Detaylı

Elektrik Tahrikli Mobil Manipülatör Sistemi

Elektrik Tahrikli Mobil Manipülatör Sistemi Manipülatör Sistemi Kullanım Amacı: Elektrik Tahrikli ile transferi istenen malzemelerin çeşitli noktalardan toplanıp diğer noktalara dağılımı ve istiflenmesi sağlanmaktadır. Üretim Tesislerinde Alan Darlığı

Detaylı

Soleoline, yüksek performans

Soleoline, yüksek performans TR Soleoline Soleo Sono Soleoline, yüksek performans Yüksek teknoloji ve 40 yıllık deneyimin usta bir birleşimi olan Soleoline, modern fizyoterapinin tüm ihtiyaçlarını karşılar. Sade Ergonomik Yüksek performanslı

Detaylı

Tek Ürünle Tıraş Olun, Şekil Verin ve Vücut Bakımı Yapın

Tek Ürünle Tıraş Olun, Şekil Verin ve Vücut Bakımı Yapın Şu ülkeye ait satış öncesi broşürü: Türkiye () Philips AquaTouch Aquatec Islak ve Kuru tıraş özellikli tıraş makinesi ComfortCut Bıçak Sistemi 40 dakika kablosuz kullanım/1 saat şarj SmartClick sakal şekillendirici

Detaylı

YÜKSEK YOĞUNLUKLU LAZER & EKSTRAKORPOREAL ŞOK DALGA TEDAVİSİ (HIL + ESWT) İKİ BENZERSİZ TEDAVİ YÖNTEMİ TEK KOMBİNE CİHAZDA

YÜKSEK YOĞUNLUKLU LAZER & EKSTRAKORPOREAL ŞOK DALGA TEDAVİSİ (HIL + ESWT) İKİ BENZERSİZ TEDAVİ YÖNTEMİ TEK KOMBİNE CİHAZDA YÜKSEK YOĞUNLUKLU LAZER & EKSTRAKORPOREAL ŞOK DALGA TEDAVİSİ (HIL + ESWT) İKİ BENZERSİZ TEDAVİ YÖNTEMİ TEK KOMBİNE CİHAZDA Türkiye info@btlturkiye.com www.btlturkiye.com Her hakkı saklıdır. Bu katalog

Detaylı

RESPİROX OTOMATİK CPAP

RESPİROX OTOMATİK CPAP RESPİROX OTOMATİK CPAP Yatış pozisyonuna göre otomatik basınç uygulama teknolojisi hastaya en uygun basıncı ölçerek, yatış pozisyonuna bağlı olarak basınç uygulama 0,5-5 basınç aralığı ile hassas basınç

Detaylı

Lachenmeier Stretch Hood T1. Küçük ve güçlü

Lachenmeier Stretch Hood T1. Küçük ve güçlü Lachenmeier Stretch Hood T1 Küçük ve güçlü Lachenmeier Stretch Hood Stretch hood teknolojisi palet sarma yöntemlerinin diğer türlerine göre önemli avantajlar sunmaktadır. Film ve enerji tüketiminde tasarruf

Detaylı

a) Gerinme: Sırtüstü yatar pozisyonda, eller yana açık, bacaklar düz iken bacakları aşağıya, kolları yanlara doğru iyice uzatmaya çalışın.

a) Gerinme: Sırtüstü yatar pozisyonda, eller yana açık, bacaklar düz iken bacakları aşağıya, kolları yanlara doğru iyice uzatmaya çalışın. BEL EGZERSİZLERİ 1) GERME HAREKETLERİ: a) Gerinme: Sırtüstü yatar pozisyonda, eller yana açık, bacaklar düz iken bacakları aşağıya, kolları yanlara doğru iyice uzatmaya çalışın. Aynı pozisyonda, kollan

Detaylı

AYAK BILEĞI ORTEZLERI

AYAK BILEĞI ORTEZLERI AYAK BILEĞI ORTEZLERI AYAKBILEĞI ANATOMISI AYAKBILEĞI ANATOMISI Kaslar: Gastrocnemius ve Soleus: Ayakileği plantar fleksiyonu Tibialis posterior: Plantar fleksiyon ve inversiyon Peroneus longus ve brevis:

Detaylı

LYMPHASTIM. Kaygılarınızın akıp gitmesine izin verin

LYMPHASTIM. Kaygılarınızın akıp gitmesine izin verin Kaygılarınızın akıp gitmesine izin verin 2 3 Selülite karşı savaşır Vücudu yeniden canlandırır ve tokxin maddeleri atar Olumlu tepkiler alınmış bir tedavi şeklidir. Hacim azalması ve vücut yeniden şekillendirme

Detaylı

Her 2 teknolojide de, hem ankastre programlama hem de merkezi programlama kullanılır.

Her 2 teknolojide de, hem ankastre programlama hem de merkezi programlama kullanılır. Programlama Programlama nedir? Programlama; ısıtmanın otomatik, gözle görülür biçimde ve kullanıcının ortamda bulunduğu sürelere göre yönetilmesidir. Isıtma süreleri, 7 günlük veya 24 saatlik zaman dilimlerinde

Detaylı

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA!

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! HEYECAN VERİCİ İÇ TASARIM MODUNUZA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRİN, KOLAYCA KULLANIN. Sürücü, üç farklı direksiyon hassasiyetinden (spor, konfor ve normal) birini seçerek en doğru duyarlılık

Detaylı

Ergonomi Uygulamaları ile Kâr Etmenin Yolları

Ergonomi Uygulamaları ile Kâr Etmenin Yolları Ergonomi ile Verimlilik Paneli Ergonomi Uygulamaları ile Kâr Etmenin Yolları Uludağ Üniversitesi Endüstri Müh. Böl. 13.05.2010 BURSA ERGONOMİ Çalışan ile teknik sistem arasındaki ilişkiyi inceleyen; bilimsel

Detaylı

Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Farklı ve Yenilikçi Anlayış

Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Farklı ve Yenilikçi Anlayış Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Farklı ve Yenilikçi Anlayış www.meditouchturkiye.com Fonksiyonel Rehabilitasyonda İleri Teknoloji MediTouch Rehabilitasyon Sistemleri, ilgi çekici bilgisayar oyunlarını

Detaylı

ET 65. Performans ve ekonomik verimlilik mükemmel ölçüde birleşiyor: ET65

ET 65. Performans ve ekonomik verimlilik mükemmel ölçüde birleşiyor: ET65 ET 65 İzlenen Geleneksel Arka Ekskavatörleri Performans ve ekonomik verimlilik mükemmel ölçüde birleşiyor: ET65 ET65, nihai kullanıcıların istediği bir ekskavatör.kompakt tasarımı ve manevra kabiliyetiyle

Detaylı

Bükme ve Düzeltme. Özel bükme ve şekillendirme ihtiyaçları için geniş geçim. Güvenebileceğiniz kalitede. Tesisat 7 5. Enstrüman 8 3 Üçlü Bükme 1 1

Bükme ve Düzeltme. Özel bükme ve şekillendirme ihtiyaçları için geniş geçim. Güvenebileceğiniz kalitede. Tesisat 7 5. Enstrüman 8 3 Üçlü Bükme 1 1 Bükme ve Düzeltme Özel bükme ve şekillendirme ihtiyaçları için geniş geçim. Güvenebileceğiniz kalitede. Tip No inç. Sayfa Boru Bükmeler Tesisat 7 5 8-4 10-18 8.2 Enstrüman 8 16-1 2 6-12 8.2 Üçlü Bükme

Detaylı

Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma

Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma Your reliable partner Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma Vacumat Eco her yönüyle verimli Su kalitesi performansı belirler Su kalitesi soğutma ve ısıtma sistemlerinin performansını belirler.

Detaylı

Çift Açılım Sistemi UNI-JET UNI-JET... ile akıllı çözümler. G.U çift açılım sistemi UNI-JET. Akıllı

Çift Açılım Sistemi UNI-JET UNI-JET... ile akıllı çözümler. G.U çift açılım sistemi UNI-JET. Akıllı UNI-JET... ile akıllı çözümler G.U çift açılım sistemi UNI-JET Akıllı UNI-JET......ile daha fazla esneklik Beklentilerinizi karşılayacak üstün özellikleri: Daha fazla esneklik Her ölçekte pencere üreticisi

Detaylı

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr Ayarlanabilir, tekrar kullanılabilir modüler plastik kolon kalıbı www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr GEOPANEL STAR - AVANTAJLAR KOLON SİSTEMİ 0-00 cm GEOPANEL STAR, kare ve dikdörtgen betonarme kolonlar

Detaylı

Sepacore Manuel Kontrollü FlaşKromatografisi

Sepacore Manuel Kontrollü FlaşKromatografisi Sepacore Manuel Kontrollü FlaşKromatografisi Sepacore - Modüler ve esnek genişletilmiş basınç aralığı Hızlı ve güvenilir ayrışma için ihtiyacınız olan, yüksek kaliteli bileşenler kullanarak basit bir işlemdir.

Detaylı

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr EKOEDGE Plastik Sınırlama Sistemleri www.ekoplas.com.tr 01 hakkımızda... // Bu gereksinimleri ve gelişmeleri yakından takip ederek 2012 yılında faaliyetlerine başlayan Ekoplas, ülkemizde mimari ve peyzaj

Detaylı

ExoRehab UE1. Kullanım Kılavuzu

ExoRehab UE1. Kullanım Kılavuzu Kullanım Kılavuzu Ürün Özelliklerine Genel Bakış Giyilebilir dış iskelet ile birlikte eklemleri izole ederek çalışabilmesinin yanı sıra fonksiyonel hareketler de gerçekleştirilebilmektedir. Fonksiyonel

Detaylı