NCM International Ürün Sunumu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NCM International Ürün Sunumu"

Transkript

1 NCM International Ürün Sunumu

2 NCM International İftiharla Sunar;

3 NCM International İftiharla Sunar;

4 NCM International İftiharla Sunar;

5 NCM Mediband NCM Mediband, içeriğindeki doğal bileşenler ve otlar, TTS teknolojisi ile bir araya getirilmiş, sağlık alanında, besin takviyesi olarak kullanılmak üzere hazırlanmış medikal bir üründür. Günümüz zor hayat şartlarında, bedensel her türlü aktivitenin gerçekleştirilmesine tabii muhteviyatı ile destek olduğu ve bu güne kadar %98 lik memnun müşteri portföyü oluşması dolayısı ile, Dünya da bir marka olmaya hazırlanmaktadır.

6 NCM Mediband Ürün İçeriği; Korean Red Ginseng (Kore Kırmızı Ginseng), Silver Ions (Gümüş İyonları), Glucosamine (Glukosamin), Germanium (Germanyum), Saponines (Saponinler), Marine Phytoplankton (Deniz Fitoplanktonu), - Transdermal Wave Technology (Transdermal Dalga Teknolojisi)

7 Korean Red Ginseng (Kore Kırmızı Ginseng) Onu Tanıyınca Daha Fazla Kullanmak İsteyeceksiniz. Ginseng, ginseng bitkisinin köklerinden elde edilen oldukça popüler bir bitkisel ilaçtır. Kore ginsengi, tüm ginseng türleri arasında en etkili olarak kabul edilmektedir çünkü keşfedilen ve binlerce yıldır kullanılan asıl ginseng bitkisi budur. Ginseng 5000 yıllık geçmişi olan, kökleri insan vücuduna benzediğinden "insan otu" ismini almış, çok yıllık (perennial) bitki türlerinden biridir. Güçlü iyileştirme özelliklerinden dolayı botanik isimi yunancada "Panax" yani "tam iyileştirme" adını almıştır. Ginseng kökü yetişkin seviyeye gelebilmek için en az 6 yıl toprak altında bulunmalıdır yıl boyunca toprak altında kalan bu bitki, yine topraktan yaratılan insanoğlunun sağlık alanındaki en büyük şifa kaynaklarından bir tanesidir. Bu değerli bitki, NCM Mediband ın ana ham maddesidir.

8 Korean Red Ginseng (Kore Kırmızı Ginseng)

9 Korean Red Ginseng (Kore Kırmızı Ginseng) Aynı şekilde tansiyonun da sağlıklı bir düzeyde seyretmesine destek oluyor. Ginseng, içindeki faydalı maddeler sayesinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini de azaltıyor, kalp ritminin düzenli bir şekilde devam etmesinde vücuda destek oluyor. Afrodizyak etkisi olduğu da bilinen ginseng, hormonların düzenli olarak üretilmesine yardımcı oluyor. Güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücudu sadece grip, nezle gibi basit hastalıklara karşı güçlendirmeyen ginseng, aynı zamanda kanser gibi ciddi rahatsızlıklarda da kendini gösteriyor, kansere yakalanma riskini azaltıyor. Oluşmuş olan kanserli hücrelerinse büyümesini ve çoğalmasını olabildiğince yavaşlattığı söyleniyor.

10 Korean Red Ginseng (Kore Kırmızı Ginseng) SAĞLIK BANDININ ETKİ ALANLARI * Bel ve Boyun Fıtığı * Kronik Ağrılar * Eklem Problemleri, * Kireçlenme * Odaklanma Problemi (Dikkat Dağınıklığı) * Baş Ağrısı, * Migren * Depresyon * Epilepsi * Alzheimer * Dolaşım Bozuklukları * Varis * Tansiyon * Şeker * Deri Hastalıkları, * Sedef * Egzama * Selülit * Cinsel Problem Sağlık Bantlarının Başlıca Faydaları: *Ağrı Kesici *Vücut Besleyici *Gerginlik Azaltıcı *Fiziksel Canlılık Verir *Kalp ve Damar Sağlığını Korur *Enerji Verir, Dayanıklılığı Artırır *Daha İyi Konsantrasyon Sağlar *Sağlıklı Hücre Üretimine Yardımcı Olur *Stres Düzeyini Azaltır *Sağlıklı Uyku Sağlar *Eklem Romatizmalarını Rahatlatır *Bağışıklık Sistemini Güçlendirir *Cinsel Fonksiyonları Düzenler *Beyin Fonksiyonları Üzerinde Etkilidir

11 Silver İons (Gümüş İyonları) Gümüş iyonu, güçlü ve doğal bir antibiyotiktir ayrıca enfeksiyonlara karşı etkili bir koruyucu görevi de bulunmaktadır.bir katalizör olarak çalışır, tek hücreli bakterilerin, virüslerin ve mantarların oksijen metabolizmaları için ihtiyaç duydukları enzimi çalışamaz hale getirir. Kemik gelişimini uyandırır ve vücuttaki zararlı bakterileri öldürürken aslında doğada doğal olarak sahip olduğumuz en güzel mikrop öldürücü ünvanına sahiptir. İnsan vücudunun faydalı enzimlerine hiçbir zarar vermez. Zararlı mikro organizmalar ise gümüş iyonları içinde boğulur ve ölürler. Gümüş tek hücreli mikro organizmaları yok ederken, insan ve tüm çok hücreli canlılarda faydalıdır. Gümüş iyonları cevizde bolca bulunmaktadır.

12 Glukosamin (Glukozamin) Normalde eklemlerimizde bulunan kıkırdak dokuyu koruyan ve destekleyen bir yapıdır. Ancak yaşın ilerlemesi, aşırı fiziksel aktivite, sakatlanma gibi koşullarda glukozamin ihtiyacı artabiliyor. Bu dönemlerde dışarıdan takviye olarak alınması faydalı olmaktadır. Glukozamin, İstakoz, Karides, Yengeç,... gibi deniz ürünlerinin kabuklarından sağlanır. Glukozamin, hem eklem sağlığını koruyor hem kıkırdak doku tamirini sağlıyor hem de eklemler arası doku sıvısı yapımı artmış oluyor.

13 Germanium (Germanyum) Germanyum çok güçlü bir antioksidandır. Germanyum, organizmanın bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi vücudun toksinlerden arınmasını sağlamakta, yaşlanmayı geciktirmekte, adaptojen özelliğiyle kandaki ph, potasyum, kalsiyum, trigliserit, bilirubin ve ürik asit seviyesini normalleştirmekte, tiroit bezinin düzgün çalışmasını ayarlamakta ve damarların tıkanmasını engellemektedir. Epilepsiye de iyi gelen germanyum, katarakt tedavisinde kullanılmakta, hipertansiyon hastalarında kan basıncını normal seviyelere getirirken, bazı kanser tiplerinde tümörlerin gelişmesini engelleyerek hastaların yasam süresini uzatmakta, terminal aşamadaki ağrıyı nötralize etmekte ve ayrıca HIV virüsünün çoğalmasını durdurmaktadır.

14 Saponinler Damar ve organ temizliğinin asli maddesidir. Kore Kırmızı Ginseng in içerisinde 32 türü bulunmaktadır. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve antibiyotik olarak hareket ederek vücudun dışarıdan gelen her türlü zararlı maddeye karşı korunmasında büyük rol oynar. Saponinler, merkezi sinir sistemine ulaşarak, endokrin sistemini, bağışıklık sistemini ve metabolizmayı düzene sokarlar. Vücudun klimasıdır. Basitçe, Saponin vücuda girer ve bir sabun gibi vücudun içinde temizlik yaparak, damarları ve organları temizler.

15 Marine Phytoplankton (Deniz Fitoplanktonu) NCM Medibandin,in iç yapısı ayrıca deniz Fitoplanktonları içermektedir. Deniz Fitoplanktonları süper gıda olarak da bilinmektedir. NASA ya göre ve birçok bilimsel araştırmalara göre yeryüzündeki en önemli gıda maddesi olduğu tahmin edilmektedir. Bunlar, gezegenin tüm gıda zincirinin temelini oluşturan ve hemen hemen tüm biyo yararlı şeklinde besin maddeleri içerir. Bunlar, vücudumuzun kendi kendine tüm temel amino asitleri içerir. Ayrıca tüm vitamin ve mineralleri içermektedir. Örneğin ; Vitamin C, H, B1, B2, B3, B6, B12, E, Selen, çinko, krom, Magnezyum, kalsiyum, Nikel Glutatyon,demir ve ayrıca vücudumuz için önemli olan çok sayıda mineral ve vitamin kompleksleri.

16 TTS - Transdermal Terapötik Sistem nedir? Etkili maddenin bir flaster içine yerleştirilmesiyle hazırlanan farmasötik şekillerdir. Göğüs, sırt, kulak arkasına(vücudumuzun her yerine), yapıştırılarak ilacın ciltten ab sorbsiyonu sağlanır.

17 Transdermal Dalga Teknolojisi Enjeksiyon yönetimden sonra en etkili yöntem olan Transdermal Dalga Teknolojisi, NCM Mediband ın içeriğindeki milyonlarca mikrokapsülün içerisinde bulunan bileşenlerin, gözenekler vasıtası ile kılcal damarlara, kılcal damarlar vasıtası ile kana karışmasını sağlar. Bileşenleri oral yolla almaktan daha etkilidir.

18

19 NCM Slimband NCM Slimbandın faydaları nedir? Slimband açlık hissini azaltır ve metabolizmayi hızlandırmaya yardımcı olur. Vücüttaki yağları atmaya ve yücudun detoks yapmasına yardımcı olur.. NCM Slimband nasıl kullanılır? 1. Temiz ve kuru cilde uygulanmalıdır. 2. Bandı göbek deliği boş kalacak şekilde yapıştırınız. 3. Hasarlı ciltten ve yaralardan uzak tutunuz. 4. Tek kullanımlıktır. 5. Tavsiye edilen kullanım süresi günlük 6-8 saattır. İki günde bir kullanılır.

20 NCM Slimband Slimband içerikleri: Sophoricoside Sophoricoside Japonya da yetişen ve yüzyıllardan beri yağ yakıcı özelliği ile tanınan bir bitkidir. Kapsaisin - Kapsaisin yüksek miktarda kirmizi biberde bulunan bir maddedir, selülitleri karsi kullanilir. Kafein - Kafein kilo vermeye bire bir olan maddedir. Kafein ile yag birikmesi önlenir, ve cildi sikilastirir. Ayrica metabolizmayi hizlandirir. Katesin - Katesin bitkilerin icinde olan ve vucütdaki yağ bikimini engelleyen bir maddedir.

21

22 NCM Slimform NCM Slimform Almanya da üretilen bir Besin Takviyesidir. Ürünümüz Almanya Tüketicinin Korunması ve Gıda Güvenliği Ofisinden onaylanmıştır ve bu sayede satışa sunulmuştur. NCM Slimform ile vücut için gerekli olan besinin tamamlanması mevcuttur ve yaşam kalitesinin arttığını fark edeceksiniz. İçerdiği vitaminler vücudun sindirimini kolaylaştırır ve metabolizmayi hızlandırır. Bu etkilerin yanında vücudun eksik olan enerjisini da tamamlar. Slimform hayalinizdeki forma yaklaşmanıza yardımcı olur ve bununla beraber hayat kalitenizi arttırır. Ürünümüz bitkiseldir ve Almanya da üretilmiştir.

23 NCM Slimform İçerikleri: Yesil Kahve Özü Ahududu Özü Garcinia Cambogia Özü Çinko Glukonat Ananas Meyve tozu (Bromelain)

24 NCM Slimform Yesil Kahve Özü Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz'ün 'yeşil kahve ile zayıflayın' sözleri Tüm dünyaya yankı buldu. Amerika'da yayınlanan 'The Dr. Oz Show' isimli TV şovunda yeşil kahveden Dr Öz'ün bu sözleri zayıflamak isteyen bayanları aktarlara koşturdu. Mehmet Öz yeşil kahve çekirdeklerinin kilo kaybına ve yağ yakımına yardımcı olduğunu açıkladı. Metabolizmayı hızlandıran yeşil kahve vücudun kalori harcama düzeyini arttırıyor. Dolayısı ile yeşil kahve çekirdeği kilo vermek isteyenlere diyet ve sporun yanında yardımcı olacağı bir ürün.

25 NCM Slimform Yeşil kahvenin faydaları? * İçeriğindeki bileşenler yağ yakımını hızlandırıyor, * Kalori yakımını hızlandırıyor ve böylece kilo vermeye yardımcı oluyor. * Yeşil kahve çok yüksek antioksidan etkiye sahiptir. Yani metabolik faaliyetler sonucu oluşan serbest radikallerin oluşumunu önlemeye yardımcı oluyor. Serbest radikallerin hücreye zarar vermesini engelleyen antioksidanlar böylece yaşlanmanın olumsuz etkilerini de geciktirici özelliğe sahip. * Enerji verir, yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelir. * Şeker hastalığı riskini azaltıcı etkisi vardır. * Hipertansiyon üzerinde iyileştirici etkisi vardır

26 NCM Slimform Ahududu Özü Gülgillerden; böğürtlen gibi çalı halinde, dikenli bir bitkidir. Kümeler halindedir. Kendiliğinden yetişir. Meyvesi; duta benzer. Faydaları Bağışıklık sistemi için oldukça önemli bir meyvedir. Vücutta biriken toksin maddelerini dışarıya atmaktadır. Tansiyonu düşürür. Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik vermektedir. Bol miktarda A vitaminine sahip bir meyvedir.

27 NCM Slimform Garcinia Cambogia Özü Dr. Mehmet Öz ün ABD de yayınlanan ve oldukça popüler bir TV programı olan Dr.Oz Show un bir bölümünde en etkili yağ yakıcılardan biri olarak açıklamasından sonra hayatımıza girdi garcinia cambogia. Programda diyet ve egzersiz yapmadan yağ yakmaya yardımcı doğal bir ürün olarak tanıtılıyor. Peki, nedir bu garcinia cambogia? ve gerçekten zayıflatır mı? Garcinia cambogia Güneydoğu Asya ya özgü, küçük, yeşil bir kabak gibi meyveleri olan bir bitkidir. Hint hurması olarak da bilinen bu meyveler Asya mutfağında yemeklere ekşi bir tat vermesi için yaygın olarak kullanılır.

28 NCM Slimform Çinko Glukonat Sağlıklı erişkin bir kişi günlük miligram çinkoya ihtiyaç duyar. Çinko özellikle kırmızı et, tavuk eti, karaciğer, yumurta gibi gıdalar ile kolaylıkla karşılanabilir. Ancak vücut direncini arttırmak ve bazı hastalıklara karşı korunabilmek için dışarıdan çinko takviyesi alınması gerekebilir. Çinko vücutta birçok göreve sahip minerallerden biridir. Vücutta 200 kadar enzim ve birçok hormonun üretimi için çinkoya ihtiyaç vardır.

29 NCM Slimform Ananas Meyve tozu (Bromelain) Bromelain Nedir? Ananasta bulunan protein sindiren enzimlerin karışımı olan bromelain sindirime ve enflamasyonun giderilmesine yardımcıdır. Bromelain Ne işe Yarar? Bromelain enzimi, ananasın proteolitik enzimleri olan bromelin A ve B nin karışımıdır. Protein ayrıştırıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı bir enzimdir. Bromelin enzimi etten alınan proteinlerin vücutta kullanılabilir hale gelmesini sağlar. Bromelain enzimi yağ hücrelerinin çevresini saran deforme olmuş kolajen dokuyu parçaladığı ve yağların depolanmasını önlediği için selülit sorununa karşıda yararlı olacağı ifade ediliyor.

30

31 NCM Slimtea NCM SlimTea'nin farklı içeriklerinin birişimi vücudun zindeliğni sağlar ve bununla beraber hayat kalitesini arttırır. Slim Tea metabolizmayi hızlandırır ve vücudun doğal detokslanmasini sağlar. Ve bu doğal işlemler vücudun incelmesine ve kilo vermesini saglar. Hazırlanışı: Her bir fincan için, bir adet NCM Slim Tea yerleştirin. Taze kaynamış su ilave ederek 3-5 dakika demlemeye birakin. NCM Slim Tea kullanırken yağlı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmanız tavsiye edilir. Bol su tüketildiği ve spor yapıldığı taktirde çok hızlı ve daha iyi sonuçlar elde edilir.

32 NCM Slimtea İçerikleri: Yeşil Çay Mate Çayı Funda Yaprağı Çayı Rezene Çayı Mısır Püskülü Çayı Bamya çiçeği Çayı Biberiye Çayı Sinameki Çayı Isırgan Otu Çayı

33 NCM Slimtea Yeşil Çay Camellia sinensis yapraklarından elde edilebilen bir çay türüdür. Yine aynı bitkiden siyah çay da elde edilmektedir. Ancak siyah çay için yapraklar yavaşça kurutulur. Yeşil çayda ise yapraklar toplanınca vakit kaybedilmeden kavrulup hızla kurutulması sağlanır. Bu durumda siyah çayla oksijen tepkimeye girerken, yeşil çayda bu tepkimeye müsaade edilmez.

34 NCM Slimtea Mate Çayı Mate Çayı bütün dünyada obezite tedavilerinde kullanılır. Vücutta yağ emilimini önlüyor, yağların hızlı yakılmasını sağlıyor ve vücuttan su attılmasını kolaylaştırıyor. Ayrıca kafein gibi özelliklere sahip ancak kafeinin kötü etkisine sahip değildir. Her yaş grubu tarafından kullanılması mümkündür. Metabolizması yavaş işleyen insanlar için son derece sağlıklı bir içecektir.

35 NCM Slimtea Funda Yaprağı Çayı Belli bir düzende kullanılan Funda Yaprağı çayının vücuttaki yağları eriterek, zayıflamaya yardımcı olduğunu belirtiyor Doktorlar. Funda yaprağının iyi bir böbrek çalıştırıcı ve idrar söktürücü, yemeklerden sonra içilen funda yaprağı çayının yağların eritilmesine yardımcı oluyor. Funda yaprağını yeşil çay, biberiye, kekik ve mate ile karıştırıp hazırladığınız çay ile ayda ortalama 5 kilo verilebilirsiniz. Ayrıca funda yaprağı, böbrekleri ve idrar yollarını harekete geçirerek vücuttaki ödemin atılmasına da yardımcı oluyor

36 NCM Slimtea Rezene Çayı Rezene çayı, rezene bitkisinin tohumlarının ezilerek suda kaynatılması veya demlenmesiyle yapılır. Hindistan, Çin ve Ortadoğu da çok eski tarihlerden itibaren bitkisel ilaç olarak kullanılmaktadır. Rezene çayının meyan köküne benzer bir tadı ve kokusu vardır. Rezene; potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor başta olmak üzere birçok madde ve element bakımından zengindir. Bunun yanında A ve C vitamini açısından zengin bir bitkidir. Yaprakları ile çay yapılırken tohumları da birçok hastalığa şifadır. Kurutmak mümkün olduğu için yılın bütün aylarında tüketmek mümkündür.

37 NCM Slimtea Rezene Çayı Bakterilerden kaynaklanan her türlü hastalığa iyi gelir, ciddi bir serbest radikal düşmanıdır bu yüzden genel anlamda bütün vücuda ciddi fayda sağlar. Rezene Bünyeyi Kuvvetlendirir Doğal Antibiyotik Rezene Sindirim Sistemine Faydalıdır Rezene Kanserle Mücadele Eder Kolesterole İyi Gelir Rezene Gazı Giderir Kırmızı Kan Hücrelerinin Çoğalmasına Yardımcı Olur Kalp Hızı ve Kan Basıncını Düzenler Cilt Sağlığı İçin Rezene

38 NCM Slimtea Mısır Püskülü Çayı Mısır püskülü mısır ile kabuk arasında ki sarı püsküllü kısımdır. Bu sarı püsküllerden yapacağınız çayın sağlığımız açısından mucizevi bir çok faydası bulunuyor. Öncelikle mısır püskülü hangi hastalıklara iyi gelir, faydaları nelerdir, özetle bir göz atalım

39 NCM Slimtea Mısır Püskülü Çayı * İdrar söktürücü özelliği vardır. * Prostat iltihaplanmasına karşı tavsiye edilmektedir. * Mesane enfeksiyonlarında kullanılır. * İdrar yolları enfeksiyonlarında tedavi edicidir. * Kalp hastalıklarına karşı önleyicidir. * Diyabete karşı kullanılır. * Vücudu zinde tutarak kronik yorgunluğa karşı oldukça etkilidir. * Tansiyon düşürücüdür. * Kolesterolü yüksek olanlar için önerilmektedir. * Mısır püskülü böbrek taşı düşürmek için oldukça sık kullanılmaktadır ve düşürücü etkisi vardır. * İltihaplanmaya karşı güçlü bir doğal takviyedir. * Toksin ve vücutta ki fazla suyu atıcı etkisi vardır.

40 NCM Slimtea Bamya çiçeği Çayı Bamya, şifalı bitki olarak kullanılan, birçok faydası ve yararı bulunan vitamin ve mineral açısından oldukça zengin ve mucizevi bir bitkidir. Bamyanın çiçeği kurutularak çayı yapılır ve birçok derde deva olarak kullanılır. Vücudumuzun kan şekerini ve yüksek tansiyonu dengelemesinde yardımcı olur. İçerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuzu dışarıdan hastalıklardan korur ve güçlendirir. İdrar yollarında meydana gelen iltihaba, mide ve bağırsak gazlarına karşı kullanılabilir. Kanın temizlenmesinde de yardımcı olur.

41 NCM Slimtea Biberiye Çayı Yaprak dökmeyen küçük bir ağaca benzeyen biberiye bitkisi çam kokusuna benzer kokusuyla başta balık ve et yemekleri olmak üzere mutfaklarda pek çok yemeğe lezzet vermek amacıyla baharat olarak tüketilmekte. Yaprak dökmeyen çalı şeklinde bir görünüme sahip olan bitki çam ağacı benzeri yapraklara sahiptir. Biberiye bitkisi en çok hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarında ve hafızayı güçlendirmek için tavsiye edilmektedir.

42 NCM Slimtea Biberiye Çayı Hafızayı güçlendirir Konsantrasyonu arttırır Hazımsızlığı giderir Kabızlığı giderir Toksinlerin vücuttan atılmasını hızlandırır Bağışıklık sistemini güçlendirir Kan dolaşımını arttırır Beyin ve kalp gibi hayati organlara daha fazla oksijen taşınmasını sağlar Baş ağrısı ve migren ağrılarını hafifletir Stresi azaltmaya yardımcı olur

43 NCM Slimtea Sinameki Çayı Geniş bir bitki ailesi olan sinameki tropikal bölgelere özgüdür. Yaklaşık 260 farklı türe (bazı kaynaklara göre 400) sahip olan sinameki müshil etkisi yaratan içeriği ile günümüzde pek çok ticari ilaç içerisinde etken madde olarak kullanılmaktadır. Somali, Mısır, Hindistan, Ortadoğu ve Sudan da doğal olarak yetişir. Bağırsakları temizlemek için kullanılır Müshil etkisi vardır Şişliği alır İştahı kapatır, diyet yapanlara yardımcı olur Kabızlığı giderir

44 NCM Slimtea Isırgan Otu Çayı Isırgan otu yaprakları üzerinde bulunan ince tüyler cildi tahriş eden kimyasal maddeler içerir ve bu kimyasallar yaprak cilt ile temas ettiğinde salgılanır. Bu nedenle taze ısırgan otu yapraklarına ya da sapına dokunmak oldukça acı vericidir. Ancak bitki yüzyıllardır sağlığa faydaları nedeniyle pek çok kültürde kullanılmaktadır. Avrupa da geleneksel olarak vücuttan fazla suyun atılması amacıyla idrar söktürücü ve organları temizlemek için detoks amacıyla kullanılır.

45 NCM Slimtea Isırgan Otu Çayı İdrar söktürücüdür Yüksek miktarda demir içerir Anemi tedavisinde yardımcı olarak kullanılır Sindirim sistemini ve diğer organları temizler İdrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır Karaciğeri temizler Böbrekleri temizler Öksürüğe iyi gelir Bağışıklık sistemini güçlendirir Soğuk algınlığına iyi gelir

46

International Ürün Sunumu ONE MORE PAINLESS NIGHT GLU & ONE MORE SLIM STYLE

International Ürün Sunumu ONE MORE PAINLESS NIGHT GLU & ONE MORE SLIM STYLE International Ürün Sunumu ONE MORE PAINLESS NIGHT GLU & ONE MORE SLIM STYLE Efsaneleri One More Painless Night GLU, içeriğindeki doğal bileşenler ve otlar ile, TTS teknolojisi bir araya getirilmiş, sağlık

Detaylı

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar.

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. ELMANIN FAYDALARI Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. Elmanın Sağlığa Faydaları Elma A, E, B6, C, K vitamin kaynağıdır, bunun yanında yüksek miktarda potasyum ve çeşitli mineralleri içeren su içerir.

Detaylı

www.havrano.com 0 212 210 4595-0 505 147 1919 NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI Havran ın Edremit Körfezi ne bakan yamaçlarından, özenle toplanan zeytinlerden eşsiz ve enfes Havrano natürel sızma zeytinyağı üretildi.

Detaylı

Hangi vitamin hangi besinlerde var?

Hangi vitamin hangi besinlerde var? On5yirmi5.com Hangi vitamin hangi besinlerde var? Pazara ya da markete giderek filenizi doldururken aldığınız sebze ve meyvelerin hangi vitaminleri içerdiğini biliyor musunuz? Yayın Tarihi : 28 Nisan 2014

Detaylı

Sağlıklı, lezzetli, pratik

Sağlıklı, lezzetli, pratik Daldır ve karıştır Kalem çayınızı ambalajından çıkartıp, TEASTİR logosundan tutarak bir bardak kaynamış suya daldırıp, 1-2 dakika kaşığa gerek duymadan, dilerseniz şeker ekleyerek karıştırın. Özel dizayn

Detaylı

Su / Hasta Değil Susuzsunuz adlı kitapta suyun önemi anlatılıyor ve yazara göre vücudumuz tam 46 nedenle suya ihtiyaç duyuyor.

Su / Hasta Değil Susuzsunuz adlı kitapta suyun önemi anlatılıyor ve yazara göre vücudumuz tam 46 nedenle suya ihtiyaç duyuyor. Su / Hasta Değil Susuzsunuz adlı kitapta suyun önemi anlatılıyor ve yazara göre vücudumuz tam 46 nedenle suya ihtiyaç duyuyor. 1- Hiçbir şey susuz yaşayamaz. 2- Göreceli su yetersizliği vücudun bazı fonksiyonlarını

Detaylı

! DOUBLE X! Yoğun çalışan, kendini yorgun hisseden! Kilo konrolü! Halsiz! Sporla uğraşanlar! Sağlıklı yaşamak

! DOUBLE X! Yoğun çalışan, kendini yorgun hisseden! Kilo konrolü! Halsiz! Sporla uğraşanlar! Sağlıklı yaşamak ! DOUBLE X! Yoğun çalışan, kendini yorgun hisseden! Kilo konrolü! Halsiz! Sporla uğraşanlar! Sağlıklı yaşamak CLA 500! Yağları kasa çevirir (yarım saat yürüyüşle)! MULTI CAROTENE! Karaciğer yağlanması!

Detaylı

Hangi Reçel Neye Yararlı?

Hangi Reçel Neye Yararlı? On5yirmi5.com Hangi Reçel Neye Yararlı? Aslında reçelin değil içindeki bitki ve meyvelerin faydaları vardır reçel şekerli oluşu ile kana kolay karışarak enerji verir. Yayın Tarihi : 23 Kasım 2011 Çarşamba

Detaylı

Nar Nedir ve Faydaları Nelerdir? Nar Ağacı ve Nar Meyvesi: (Punica granatum)

Nar Nedir ve Faydaları Nelerdir? Nar Ağacı ve Nar Meyvesi: (Punica granatum) Gençliğin formülünü barındıran giz Nar Nar Nedir ve Faydaları Nelerdir? Nar Ağacı ve Nar Meyvesi: (Punica granatum) Anavatanı olan Ortadoğu ve Kafkasya da binlerce yıldır üretimi ve tüketimi yapılan nar

Detaylı

International Ürün Sunumu ONE MORE PAINLESS NIGHT GLU - ONE MORE SLIM STYLE ONE MORE B12 PLUS

International Ürün Sunumu ONE MORE PAINLESS NIGHT GLU - ONE MORE SLIM STYLE ONE MORE B12 PLUS International Ürün Sunumu ONE MORE PAINLESS NIGHT GLU - ONE MORE SLIM STYLE ONE MORE B12 PLUS İftiharla Sunar; One More Painless Night GLU, içeriğindeki doğal bileşenler ve otlar ile, TTS teknolojisi bir

Detaylı

Güçlü bir kas sistemi, beyin ve kalp için kuruyemiş tüketin!

Güçlü bir kas sistemi, beyin ve kalp için kuruyemiş tüketin! Güçlü bir kas sistemi, beyin ve kalp için kuruyemiş tüketin! Her anlamda güçlü olmak ne kadar önemli aslında. Güçlü bir kas sistemi, güçlü bir beyin, güçlü bir kalp, güçlü saçlar, kendini iyi hissetmek

Detaylı

ÜRÜN KATOLOĞU EMR KERVAN HERBS GARDEN (İSVEÇ ŞURUBU) Sinüzit Rahatsızlığında. Ağız içi Yaralarda. Kolit ve Mide Rahatsızlıklarında

ÜRÜN KATOLOĞU EMR KERVAN HERBS GARDEN (İSVEÇ ŞURUBU) Sinüzit Rahatsızlığında. Ağız içi Yaralarda. Kolit ve Mide Rahatsızlıklarında EMR KERVAN HERBS GARDEN (İSVEÇ ŞURUBU) Sinüzit Rahatsızlığında Ağız içi Yaralarda Kolit ve Mide Rahatsızlıklarında Egzama ve Sedef Rahatsızlıklarında Diş Ağrılarını Gidermeye Yardımcıdır Safra Kesesi Ağrılarında

Detaylı

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein, kalsiyum ve fosfor alımı nedeniyle; kemiklerin ve dişlerin gelişiminde Önemlidir.

Detaylı

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein,

Detaylı

B grubunda olan bir vitamin olarak kabul edilir. Yumurta akında bulunan avidin isimli madde biotini etkisiz hale getirir. Yumurta akında bulunan

B grubunda olan bir vitamin olarak kabul edilir. Yumurta akında bulunan avidin isimli madde biotini etkisiz hale getirir. Yumurta akında bulunan BİOTİN - H VİTAMİNİ B grubunda olan bir vitamin olarak kabul edilir. Yumurta akında bulunan avidin isimli madde biotini etkisiz hale getirir. Yumurta akında bulunan avidin maddesi yumurta çiğ iken etkili

Detaylı

SINCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

SINCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Bu sunu Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hayatboyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi kapsamında düzenlenen Eğitim Toplantıları için hazırlanmıştır.

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... III

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... III İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... III 1: DİYABET...1 Diabetes insipedius...2 Diabetes mellitus...2 Diyabetin Etkileri...3 Belirtiler...4 Nedenler...4 Tedavi...4 Bitkilerin Rolü...5 Tıbbi Faydaları...6 2: KARACİĞER

Detaylı

Bakır (Cu) Bakır anemi de kritik bir rol oynar.

Bakır (Cu) Bakır anemi de kritik bir rol oynar. Bakır (Cu) Bakır anemi de kritik bir rol oynar. Vücutta küçük miktarda bakır varlığı olmaz ise demirin intestinal yolaktan emilimi ve kc de depolanması mümkün değildir. Bakır hemoglobin yapımı için de

Detaylı

Tiroid problemleri kemik yoğunluğunda azalmaya sebep olabilir, kalsiyum ve D vitamini içeren bir diyet emilimi kolaylaştırır.

Tiroid problemleri kemik yoğunluğunda azalmaya sebep olabilir, kalsiyum ve D vitamini içeren bir diyet emilimi kolaylaştırır. Tiroid problemleri kemik yoğunluğunda azalmaya sebep olabilir, kalsiyum ve D vitamini içeren bir diyet emilimi kolaylaştırır. Vücutta çok küçük bir bölüm olmasına rağmen tiroid metabolizmayı düzenler,

Detaylı

A AFT (Ağız için yaralar) Sayfa 25 Alt Islatma Problemleri Sayfa 6 Anne Sütünü Çoğaltan Çay Sayfa 7 Astım ve Bronşit Sayfa 11 B Bağırsak Çalıştırıcı

A AFT (Ağız için yaralar) Sayfa 25 Alt Islatma Problemleri Sayfa 6 Anne Sütünü Çoğaltan Çay Sayfa 7 Astım ve Bronşit Sayfa 11 B Bağırsak Çalıştırıcı A AFT (Ağız için yaralar) Sayfa 25 Alt Islatma Problemleri Sayfa 6 Anne Sütünü Çoğaltan Çay Sayfa 7 Astım ve Bronşit Sayfa 11 B Bağırsak Çalıştırıcı (Kabızlık) Sayfa 10 Baş Ağrıları Sayfa 19 Bel ve Boyun

Detaylı

Omega 3 nedir? Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır.

Omega 3 nedir? Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır. Alfalino Omega 3 nedir? Omega 3 yağ asitleri vücut için gerekli olan ama vücudun üretemediği yağ asitleridir. Besinlerle alınamadığı durumlarda gıda takviyeleri ile alınmaları gerekmektedir. Temel Omega-3

Detaylı

Gıdalar ve Güzellik Ananas Armut Avokado Balık Balkabağı Biber Böğürtlen Brezilya fıstığı Çilek Elma

Gıdalar ve Güzellik Ananas Armut Avokado Balık Balkabağı Biber Böğürtlen Brezilya fıstığı Çilek Elma Gıdalar ve Güzellik Besinlerin dengeli bir şekilde tüketilmesi cildin sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Aşağıda cilt sağlığına katkıları olan besinler ve içerdikleri vitaminler ile mineraller

Detaylı

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu -Broşür- Buğday Çimi Suyu Hakkında Vücudumuz her gün 25 milyon yeni hücre oluşturur. Bu, yaklaşık olarak her yıl 9 milyar yeni hücre demektir. 9 milyar yeni hücre, yalnızca

Detaylı

Yeterli ve Dengeli Beslen!

Yeterli ve Dengeli Beslen! Yeterli ve Dengeli Beslen! Hareketli Ol, Egzersiz Yap! Kişisel Bakımına ve Günlük Hijyenine Özen Göster! Uyku Düzenine Dikkat Et! Stresten Uzak Dur! Yeterli ve dengeli beslenme «4 Yapraklı Yonca» içerisindeki

Detaylı

Kanser Hastalarında Beslenme

Kanser Hastalarında Beslenme Kanser Hastalarında Beslenme Tedavi Öncesi, Tedavi Süresince ve Tedavi Sonrası Beslenme İpuçları Uzm.Dyt.Elvan YILMAZ AKYÜZ Hedefler Sağlıklı kiloyu korumak Vücudun onarımını ve tedavisini sağlayan sağlıklı

Detaylı

BODRUMLU GİRİŞİMCİ YENİ BİR TAVUK IRKI YARATMAK İSTİYOR

BODRUMLU GİRİŞİMCİ YENİ BİR TAVUK IRKI YARATMAK İSTİYOR BODRUMLU GİRİŞİMCİ YENİ BİR TAVUK IRKI YARATMAK İSTİYOR YENİ IRKIN YUMURTALARINDA AMAÇ, EKONOMİK, SAĞLIKLI VE FAYDALI OLMALI Bodrumlu bir girişimci Dünyanın en çok yumurtlayan tavuk cinsini üretmek istediğini

Detaylı

Okaliptüs Eter Yağı. Okaliptüs Eter Yağı

Okaliptüs Eter Yağı. Okaliptüs Eter Yağı Okaliptüs Eter Yağı Yeryüzündeki en yüksek yapraklı ağaç olan okaliptüsün şifalı özellikleri ilk defa Aborjinler bulmuştur. Onlar, okaliptüs yapraklarını, enfeksiyon kapmasını önlemek ve iyileşmesini hızlandırmak

Detaylı

Vitaminlerin yararları nedendir?

Vitaminlerin yararları nedendir? Vitaminlerin yararları nedendir? Vitamin ve mineraller vücudun normal fonksiyonlarının yerine getirilmesinde, büyüme ve gelişiminde çok önemlidir. Az miktarlarda yeterlidirler. Gebelikte anne yanında bebeğin

Detaylı

gereksinimi kadar sağlamasıdır.

gereksinimi kadar sağlamasıdır. Yeterli beslenme, vücudun yaşamı ve çalışmasını sürdürebilesi için gerekli olan enerjinin sağlanması anlamına gelir. Dengeli beslenme ise, alınan enerjinin yanında bütün besin öğelerini gereksinimi kadar

Detaylı

SPIRULINA NEDİR? Spirulina yosunu ağır metallere karşı çok hassastır, bu itibarla kirlenmenin olmadığı yerlerde büyür.

SPIRULINA NEDİR? Spirulina yosunu ağır metallere karşı çok hassastır, bu itibarla kirlenmenin olmadığı yerlerde büyür. TIENS SPIRULINA SPIRULINA NEDİR?. Spirulina mavi yeşil renkte bir su yosunudur İlk olarak yeryüzünde 3.5 milyon yıl önce görülmüş olup, gezegendeki en yaşlı yaşam biçimlerinden biridir. Doğal haliyle Çin

Detaylı

VİTAMİN NEDİR? Vitaminler organik besinler grubunda bulunup

VİTAMİN NEDİR? Vitaminler organik besinler grubunda bulunup VİTAMİN NEDİR? Vitaminler organik besinler grubunda bulunup normal yaşamın sürdürülmesi için gerekli olan, yiyecekler içerisinde doğal olarak bulunan basit yapılı bileşiklerdir. VİTAMİNLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ=)

Detaylı

CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ

CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ 1 CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ Canlıların temel bileşenleri; inorganik ve organik bileşikler olmak üzere ikiye ayrılır. **İnorganik bileşikler: Canlılar tarafından sentezlenemezler. Dışarıdan hazır olarak

Detaylı

Sigara sağlığa zararlı olmasına rağmen birçok kişi bunu bile bile sigara kullanmaktadır. En yaygın görülen zararlı alışkanlıkların içinde en başı

Sigara sağlığa zararlı olmasına rağmen birçok kişi bunu bile bile sigara kullanmaktadır. En yaygın görülen zararlı alışkanlıkların içinde en başı Sigara sağlığa zararlı olmasına rağmen birçok kişi bunu bile bile sigara kullanmaktadır. En yaygın görülen zararlı alışkanlıkların içinde en başı çeken sigara vücuda birçok zarar vermekte ve uzun süre

Detaylı

11. SINIF KONU ANLATIMI 29 ENDOKRİN SİSTEM 4 BÖBREK ÜSTÜ BEZLERİ (ADRENAL BEZLER)

11. SINIF KONU ANLATIMI 29 ENDOKRİN SİSTEM 4 BÖBREK ÜSTÜ BEZLERİ (ADRENAL BEZLER) 11. SINIF KONU ANLATIMI 29 ENDOKRİN SİSTEM 4 BÖBREK ÜSTÜ BEZLERİ (ADRENAL BEZLER) BÖBREK ÜSTÜ BEZLERİ (ADRENAL BEZ) Her bir böbreğin üst kısmında bulunan endokrin bezdir. Böbrekler ile doğrudan bir bağlantısı

Detaylı

NATURAZYME Naturazyme enzim grubu karbohidrazlar, proteaz ve fitaz enzimlerini içerir.

NATURAZYME Naturazyme enzim grubu karbohidrazlar, proteaz ve fitaz enzimlerini içerir. NATURAZYME Naturazyme enzim grubu karbohidrazlar, proteaz ve fitaz enzimlerini içerir. Tüm hayvanlar besinleri sindirmek için enzimleri kullanırlar. Bunlar hem hayvanın kendi sentezlediği hem de bünyelerinde

Detaylı

EV YOĞURDUNUN 9 FAYDASI

EV YOĞURDUNUN 9 FAYDASI EV YOĞURDUNUN 9 FAYDASI Bağışıklığı güçlendirmesinden tatlı krizini önlemeye ev yoğurdu Yoğurdun kalsiyumun başlıca kaynaklarından olduğunu biliyoruz ama diğer faydalarından pek çoğumuzun haberi yok. Oysa

Detaylı

Türkiye de ilk defa HURMACIZADE tarafından şerbeti üretilen ARONİA nın faydaları saymakla bitmiyor. KANSER DÜŞMANI OLARAK BELİRTİLEN ARONIA

Türkiye de ilk defa HURMACIZADE tarafından şerbeti üretilen ARONİA nın faydaları saymakla bitmiyor. KANSER DÜŞMANI OLARAK BELİRTİLEN ARONIA Türkiye de ilk defa HURMACIZADE tarafından şerbeti üretilen ARONİA nın faydaları saymakla bitmiyor. KANSER DÜŞMANI OLARAK BELİRTİLEN ARONIA Meyvenin birçok hastalıktan koruyucu etkisi bulunduğunun altını

Detaylı

KARACIGERINI KORU SIGORTAYI ATTIRMA!

KARACIGERINI KORU SIGORTAYI ATTIRMA! KARACIGERINI KORU SIGORTAYI ATTIRMA! Portal : www.takvim.com.tr İçeriği : Gündem Tarih : 09.03.2017 Adres : http://www.takvim.com.tr/yasam/2017/03/09/karacigerini-koru-sigortayi-attirma Karaciğerini koru

Detaylı

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Kivinin Faydaları Nelerdir? Kivinin Faydaları Nelerdir? *Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir. *Nezle ve grip gibi soğuk algınlıklarına iyi gelir. *Nefes açıcı etkisi ile astımlılara faydalıdır. *Başta göğüs kanseri olmak üzere,

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE

SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE Sağlıklı büyümek ve gelişmek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. BESLENME İnsanın yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel

Detaylı

Defne ağacı, bahçeye güzellik verir. Defne yaprağı, yemeklerinize lezzet katar. Defne yağlı sabunu ise cildinizi güzelleştirir

Defne ağacı, bahçeye güzellik verir. Defne yaprağı, yemeklerinize lezzet katar. Defne yağlı sabunu ise cildinizi güzelleştirir DEFNE Latince ismi : Laurus nobilis Defne ağacı, bahçeye güzellik verir. Defne yaprağı, yemeklerinize lezzet katar. Defne yağlı sabunu ise cildinizi güzelleştirir Defne Bitkisi: Anavatanı Asya olan Defne,

Detaylı

Sardunya Eter Yağı. Sardunya Eter Yağı.

Sardunya Eter Yağı. Sardunya Eter Yağı. Sardunya Eter Yağı. Sardunyanın şifali özellikleri çok eski zamanlardan beri biliniyordu. Sardunyayı, nazardan ve kötü ruhlardan korunmak için insanlar evlerinin etrafına ekiyorlardı. Fransa'da, eski zamanlarda,

Detaylı

Her şeyin ilacının bal olduğunu gösteren 20 tarif. Balın gerçekten de bir mucize olduğunu yanına ufak baharat, meyve, vs. ekleyerek görebilirsiniz...

Her şeyin ilacının bal olduğunu gösteren 20 tarif. Balın gerçekten de bir mucize olduğunu yanına ufak baharat, meyve, vs. ekleyerek görebilirsiniz... Her şeyin ilacının bal olduğunu gösteren 20 tarif Balın gerçekten de bir mucize olduğunu yanına ufak baharat, meyve, vs. ekleyerek görebilirsiniz... 1 22 1. Bal ve Turunçgil karışımı Boğaz ağrıları ve

Detaylı

13 VİTAMİN - 6 MİNERAL- KARAMÜRVER EKSTRELİ ŞURUP

13 VİTAMİN - 6 MİNERAL- KARAMÜRVER EKSTRELİ ŞURUP 13 VİTAMİN - 6 MİNERAL- KARAMÜRVER EKSTRELİ ŞURUP Büyüme ve Gelişme Çağındaki Çocuklar İçin Uluslararası Kalite Standartlarında Özel Atmosfer Basıncı Altında Üretilen TEMEL BESİN TAKVİYESİ 1 VİTAMİNLER

Detaylı

Kış Aylarında Nasıl Beslenmeliyiz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Kış Aylarında Nasıl Beslenmeliyiz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Kış meyve ve sebzeleri, gripten kansere kadar pek çok hastalığa karşı insanı koruyan, yaşlılık sürecini yavaşlatan, vitamin, karotenoid, flavonoid gibi maddelerce zengindir. Günde 2 porsiyonu meyve olmak

Detaylı

Limon Eter Yağı. Limon Eter Yağı

Limon Eter Yağı. Limon Eter Yağı Limon Eter Yağı Limonu eski zamanlardan beri tıpta geniş şekilde kullanıyorlar. Eski Mısırlılar limonu, sehirli yemeklerin zararsızlaştırılması için ve tifo salgınları sırasında kullanıyorlardı. Avrupa'ya

Detaylı

Karaciğer koruyucu DAHA İYİ DAHA SAĞLIKLI, DAHA İYİ VERİMLİ SÜRÜLER İÇİN HEPALYX

Karaciğer koruyucu DAHA İYİ DAHA SAĞLIKLI, DAHA İYİ VERİMLİ SÜRÜLER İÇİN HEPALYX Karaciğer koruyucu DAHA İYİ Karaciğer fonksiyonu Antioksidan aktivite Protein sentezi Anti-fibrotik aktivite Süt Verimi Süt Proteini Metabolik Sağlık Performans Bağışıklık Karlılık DAHA SAĞLIKLI, DAHA

Detaylı

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur..

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. 1 BESLENME BİLİMİ 2 Yaşamımız süresince yaklaşık 60 ton besin tüketiyoruz. Besinler sağlığımız ve canlılığımızın devamını sağlar. Sağlıklı bir

Detaylı

Gebelikte Beslenme Vitaminler

Gebelikte Beslenme Vitaminler Gebelik döneminizde dengeli bir beslenme alışkanlığı edindiğinizde, sıvıyı bol miktarda aldığınızda, doktorunuzun verdiği demir içerikli preparatları düzenli olarak aldığınızda, normal sınırlar içinde

Detaylı

BESLENME. Doç. Dr. Ferda Gürsel

BESLENME. Doç. Dr. Ferda Gürsel BESLENME Doç. Dr. Ferda Gürsel Genel Beslenme Kavramları Beslenmenin etkisi Sağlık Görünüş Davranış Ruh hali Diyette Besinlerin önemi Büyüme ve gelişme Enerji sağlar Metabolizmayı düzenler Sağlık ve Temel

Detaylı

Zayıflama Amaçlı Kullanılan Bitkisel Çaylar

Zayıflama Amaçlı Kullanılan Bitkisel Çaylar Zayıflama Amaçlı Kullanılan Bitkisel Çaylar Neden Çay? İlaçların yan etkileri Maliyetin yüksek oluşu İlaç için reçete gerekliliği/bitkisel çaya erişim kolaylığı Bitkilerin güvenli olduğuna dair inanç Son

Detaylı

Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da

Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da bir yıllık sürede, bebeğin en önemli gıdasını anne sütü

Detaylı

Yurdumuzda En Zengin Mineral Maden Suyu, İnsan Sağlığı ve Faydaları.

Yurdumuzda En Zengin Mineral Maden Suyu, İnsan Sağlığı ve Faydaları. Yurdumuzda En Zengin Mineral Maden Suyu, İnsan Sağlığı ve Faydaları. * Maden suyu ile soda arasında ne fark vardır? Maden Suyu, içerdiği tüm mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yeraltındaki çatlaklardan

Detaylı

Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri ile birlikte BALIĞIN FAYDASINI ARTIRACAK 6 ÖNEMLİ ÖNERİ

Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri ile birlikte BALIĞIN FAYDASINI ARTIRACAK 6 ÖNEMLİ ÖNERİ Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri ile birlikte BALIĞIN FAYDASINI ARTIRACAK 6 ÖNEMLİ ÖNERİ Uskumrudan lüfere, palamuttan hamsiye Balık tezgahlarında çeşit çeşit balıklar, iştah açan görüntüleriyle hem

Detaylı

ABD'li bilim adamları dünyanın en iyi besinleri listesini hazırlandı. Dut listenin zirvesinde yer aldı... Diğerleri de şunlar;

ABD'li bilim adamları dünyanın en iyi besinleri listesini hazırlandı. Dut listenin zirvesinde yer aldı... Diğerleri de şunlar; İşte Mucize Etkisi Olan 14 Besin ABD'li bilim adamları dünyanın en iyi besinleri listesini hazırlandı. Dut listenin zirvesinde yer aldı... Diğerleri de şunlar; Dünyanın en sağlık besinleri açıklandı. Dut

Detaylı

Tarçın; Asya kökenli yaprak dökmeyen, hoş kokulu bir ağacın kabuklarından elde edilen bir baharattır.

Tarçın; Asya kökenli yaprak dökmeyen, hoş kokulu bir ağacın kabuklarından elde edilen bir baharattır. Tarçın; Asya kökenli yaprak dökmeyen, hoş kokulu bir ağacın kabuklarından elde edilen bir baharattır. Tarçın denildiği zaman aklımıza, sütlaç, kazandibi, tavukgöğsü ve kış aylarının vazgeçilmezi salep

Detaylı

Mirosinaz - Glikozinat

Mirosinaz - Glikozinat Mirosinaz - Glikozinat Glikosinolatlar, mirosinaz enzimi tarafından katalizlenen reaksiyonlar sonucu ortaya çıkan parçalanma ürünleri, bitki ikincil metabolizması ile üretilen metabolitler arasında önemli

Detaylı

Yaşamımızı devam ettirebilmemiz için tuza ihtiyacımız var! NEDEN?

Yaşamımızı devam ettirebilmemiz için tuza ihtiyacımız var! NEDEN? Petra Kristali Tuzlu gerçekler Vücudumuz ve Tuz. Yaşamımızı devam ettirebilmemiz için tuza ihtiyacımız var! NEDEN? Yaşam kaynağımız olan su, ancak yeterli miktarda ve sağlıklı tuzla birlikte görevini yerine

Detaylı

Normalde kan potasyum seviyesi 3,6-5,0 mmol/l arasındadır.

Normalde kan potasyum seviyesi 3,6-5,0 mmol/l arasındadır. POTASYUM K+; Potasyum yaşam için gerekli önemli bir mineraldir. Hücre içinde bol miktarda bulunur. Hücre içindeki kimyasal ortamın ana elementidrir. Hergün besinlerle alınır ve idrarla atılır. Potasyum

Detaylı

EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr

EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr Ağacın kökü toprak İnsanın kökü EKMEK tir. 2 BİR AYDA 7-12 KG. VERMEK

Detaylı

İşte mutfağınızdaki 10 doğal 'antibiyotik'

İşte mutfağınızdaki 10 doğal 'antibiyotik' On5yirmi5.com İşte mutfağınızdaki 10 doğal 'antibiyotik' Antibiyotik kullanmadan bağışıklık sisteminizi doğal formüllerle güçlendirmek mümkün. İşte kış aylarında tüketilmesi gereken 10 doğal antibiyotik...

Detaylı

BOVİFİT FORTE İLE AVANTAJLARINIZ Optimal laktasyon başlangıcı Yüksek yem tüketimi İyi doğurganlık Yüksek süt verimi Uzun damızlık ömrü

BOVİFİT FORTE İLE AVANTAJLARINIZ Optimal laktasyon başlangıcı Yüksek yem tüketimi İyi doğurganlık Yüksek süt verimi Uzun damızlık ömrü BOVİFİT FORTE İLE AVANTAJLARINIZ Optimal laktasyon başlangıcı Yüksek yem tüketimi İyi doğurganlık Yüksek süt verimi Uzun damızlık ömrü BOVİFİT FORTE ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Kurutulmuş bira mayası ve keten tohumu

Detaylı

Kilomdan ben mi memnun değilim çevremde ki kişiler mi?psikolojik olarak yaşam şeklimi değiştirmeye hazır mıyım?

Kilomdan ben mi memnun değilim çevremde ki kişiler mi?psikolojik olarak yaşam şeklimi değiştirmeye hazır mıyım? Herkesin hayalidir ince bir vücuda sahip olmak herkesi kendine hayran bırakmak ancak bunu isterken çoğu kişi bazı soruları kendine sormuyor. Fazlalıklarınızın olduğunu düşünüyorsanız popüler diyetleri

Detaylı

Kansız kişilerde görülebilecek belirtileri

Kansız kişilerde görülebilecek belirtileri Kansızlık (anemi) kandaki hemoglobin miktarının yaş ve cinsiyete göre kabul edilen değerlerin altında olmasıdır. Bu değerler erişkin erkeklerde 13.5 g/dl, kadınlarda 12 g/dl nin altı kabul edilir. Kansızlığın

Detaylı

İngiliz doktorlar daha sağlıklı olmak isteyenler için 30 öneri getiriyor.

İngiliz doktorlar daha sağlıklı olmak isteyenler için 30 öneri getiriyor. İngiliz doktorlar daha sağlıklı olmak isteyenler için 30 öneri getiriyor. The Independent gazetesinde yayınlanan sağlık ipuçları listesinde günde bir diş sarımsak yemek, sık sık balık tüketmek, kansere

Detaylı

İçeni iyileştiren içecekler

İçeni iyileştiren içecekler İçeni iyileştiren içecekler Hemen hemen herkesin sevdiği ve ihtiyaç duyduğu şeylerden biri yemek yerken veya öğün aralarında sıvı besinler tüketmektir. 1 13 İçeçeğin kalorisi düşükse bir de faydalıysa

Detaylı

Besin Gidaların Yararı ve Zararı

Besin Gidaların Yararı ve Zararı Besin Gidaların Yararı ve Zararı Yiyip içtiklerinizin sağlığınızı nasıl etkilediğini, ömrünüzü uzatıp uzatmadığını ya da sizi yavaş yavaş öldürüp öldürmediğini merak ediyormusunuz. Yiyeceklerin eksi ve

Detaylı

UMRE LAPTOP. En Fazla HELAL GIDA SERTİFİKASI. 8 Günlük ACER. Alan Gıda Üreticisiyiz! Biz Ülkemizde

UMRE LAPTOP. En Fazla HELAL GIDA SERTİFİKASI. 8 Günlük ACER. Alan Gıda Üreticisiyiz! Biz Ülkemizde Biz Ülkemizde En Fazla HELAL GIDA SERTİFİKASI Alan Gıda Üreticisiyiz! Siparişlerinizi Ürün Tesliminde Kargo Yetkilisine Ödeyebilirsiniz! 8 Günlük 15 Süper Hediye! HELAL ÇOK YAKINDA! 65 gr 1204 1 1901 0,30

Detaylı

VİTAMİNLER ERZURUM İBRAHİM HAKKI FEN LİSESİ

VİTAMİNLER ERZURUM İBRAHİM HAKKI FEN LİSESİ VİTAMİNLER VİTAMİNLERİN ÖZELLİKLERİ 1) Enerji vermezler. 2) Sindirilmezler, direkt kana karışırlar. 3) Organik maddedirler ve en basit organik moleküllerdir. 4) C, H, O ve N elementlerinden oluşur. VİTAMİN

Detaylı

BESİNLER. Süt, yumurta, peynir, et, tavuk, balık gibi hayvansal kaynaklı besinler

BESİNLER. Süt, yumurta, peynir, et, tavuk, balık gibi hayvansal kaynaklı besinler BESİNLER Yaşam için gerekli besin öğelerini sağlayan bitkisel ve hayvansal gıdalar BESİN olarak tanımlanır. Besinler, elde edildikleri kaynaklara göre iki gruba ayrılır: Süt, yumurta, peynir, et, tavuk,

Detaylı

MİNERALLER. Dr. Diyetisyen Hülya YARDIMCI

MİNERALLER. Dr. Diyetisyen Hülya YARDIMCI MİNERALLER Dr. Diyetisyen Hülya YARDIMCI MİNERALLER İnsan vücudunun yaklaşık %4-5 i minareldir.bununda yarıya yakını Ca, ¼ ü fosfordur. Mg, Na, Cl, S diğer makro minerallerdir. Bunların dışında kalanlar

Detaylı

Fiziksel Aktivite ve Sağlık. Prof. Dr. Bülent Ülkar Spor Hekimliği Anabilim Dalı

Fiziksel Aktivite ve Sağlık. Prof. Dr. Bülent Ülkar Spor Hekimliği Anabilim Dalı Fiziksel Aktivite ve Sağlık Prof. Dr. Bülent Ülkar Spor Hekimliği Anabilim Dalı 1 Fiziksel İnaktivite Nedir? Haftanın en az 5 günü 30 dakika ve üzerinde orta şiddetli veya haftanın en az 3 günü 20 dakika

Detaylı

CANLILARIN YAPISINDA BULUNAN TEMEL BİLEŞENLER

CANLILARIN YAPISINDA BULUNAN TEMEL BİLEŞENLER CANLILARIN YAPISINDA BULUNAN TEMEL BİLEŞENLER Canlıların yapısında bulunan moleküller yapısına göre 2 ye ayrılır: I. İnorganik Bileşikler: Bir canlı vücudunda sentezlenemeyen, dışardan hazır olarak aldığı

Detaylı

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX! Özel Formülasyon DAHA İYİ Yumurta Verimi Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Detaylı

PROBİYOTİK Lactabasillus Acidophilus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Rhamnosus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Casei 1.25 milyar CFU Bifidobacterium

PROBİYOTİK Lactabasillus Acidophilus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Rhamnosus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Casei 1.25 milyar CFU Bifidobacterium ENTEROGİS 1 PROBİYOTİK Lactabasillus Acidophilus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Rhamnosus 1.25 milyar CFU Lactabasillus Casei 1.25 milyar CFU Bifidobacterium Bifidum 1.25 milyar CFU Çinko 15 mg 2 Probiyotik

Detaylı

MEMEDEN BARDAĞA AKAN DOĞALLIK ÖZKAN ŞAHİN U.Ü.KARACABEY MYO GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI/SÜT OPSİYONU

MEMEDEN BARDAĞA AKAN DOĞALLIK ÖZKAN ŞAHİN U.Ü.KARACABEY MYO GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI/SÜT OPSİYONU MEMEDEN BARDAĞA AKAN DOĞALLIK ÖZKAN ŞAHİN U.Ü.KARACABEY MYO GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI/SÜT OPSİYONU MEMEDEN BARDAĞA AKAN DOĞALLIK Dünya nüfusundaki hızlı artış ile teknolojik gelişmeler insanları tarımsal

Detaylı

KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ

KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ MENOPOZ DÖNEMİ BU EĞİTİMDE NELER PAYLAŞACAĞIZ? Menopoz nedir?

Detaylı

Rumen Kondisyoneri DAHA İYİ BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK, RUMEN METABOLİZMASINI DÜZENLEMEK İÇİN PRONEL

Rumen Kondisyoneri DAHA İYİ BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK, RUMEN METABOLİZMASINI DÜZENLEMEK İÇİN PRONEL Rumen Kondisyoneri DAHA İYİ Protein Değerlendirilmesi Enerji Kullanımı Süt Kalitesi Karaciğer Fonksiyonları Döl Verimi Karlılık BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK, RUMEN METABOLİZMASINI

Detaylı

Nar yaprak, meyve, kabuk ve kök gibi pek çok kısmı tedavi amacıyla kullanılan bir ağaçtır. Ayrıca son yıllarda nar çekirdek yağı da kullanılmaktadır.

Nar yaprak, meyve, kabuk ve kök gibi pek çok kısmı tedavi amacıyla kullanılan bir ağaçtır. Ayrıca son yıllarda nar çekirdek yağı da kullanılmaktadır. NAR (Punica granatum, Pomegranate) Nar yaprak, meyve, kabuk ve kök gibi pek çok kısmı tedavi amacıyla kullanılan bir ağaçtır. Ayrıca son yıllarda nar çekirdek yağı da kullanılmaktadır. Nar Çekirdek yağı;

Detaylı

5. Sınıf Fen ve Teknoloji

5. Sınıf Fen ve Teknoloji KONU: Besinler ve Dengeli Beslenme Besinlerin gerekliliği Bütün canlılar büyümek, gelişmek, ve yaşamını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmek için beslenmeye ihtiyaç vardır. Canlılar koşmak, yürümek

Detaylı

Kemoterapi Hastalarında Tedavi Uyumunun Arttırılmasında Eczacı Danışmanlığı

Kemoterapi Hastalarında Tedavi Uyumunun Arttırılmasında Eczacı Danışmanlığı Kemoterapi Hastalarında Tedavi Uyumunun Arttırılmasında Eczacı Danışmanlığı 3. Ulusal Hastane ve Kurum Eczacıları Kongresi 23-27 Mart 2016, Muğla Uz. Ecz. Metin Deniz KARAKOÇ Denizli Devlet Hastanesi Hasta

Detaylı

Obsidyen ile sağlıklı kalın. OBSİDYEN TAŞI NEDİR?

Obsidyen ile sağlıklı kalın. OBSİDYEN TAŞI NEDİR? HAKKIMIZDA Makro Grup A.Ş. bünyesinde yer alan Obsidyen Maden ve Mermercilik LTD. ŞTİ., 2002 yılında madencilik, değerli ve yarı değerli taş işleme alanlarında faaliyet göstermek üzere İstanbul da kurulmuştur.

Detaylı

OKUL ÇAĞINDA BESLENME

OKUL ÇAĞINDA BESLENME OKUL ÇAĞINDA BESLENME Doç. Dr. Yeşim ÖZTÜRK Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Gastroenteroloji, Beslenme ve Metabolizma Ünitesi Nisan 2008-İZMİR ADÖLESAN DÖNEM 1. Biyolojik değişim BÜYÜME

Detaylı

Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz. Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz. Diyetisyen Serap Orak Tufan Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz Diyetisyen Serap Orak Tufan İstanbul 2015 NEDEN OKULA GİDERİZ? PEKİ NEDEN YEMEK YERİZ? Hastalanmamak için Daha Güçlü olmak için Daha çabuk büyümek için Karnımızı

Detaylı

Lourdes. Serbest Radikallerle Savaşan SAĞLIK ve GENÇLİK DOLU SU

Lourdes. Serbest Radikallerle Savaşan SAĞLIK ve GENÇLİK DOLU SU Lourdes Serbest Radikallerle Savaşan SAĞLIK ve GENÇLİK DOLU SU Serbest Radikaller Yaşlanma sürecinin en önemli unsurlarından biri serbest radikallerin hücrelerimiz ve DNA mıza verdiği zararlardır. Serbest

Detaylı

ADIM ADIM YGS LYS Adım BOŞALTIM SİSTEMİ 3

ADIM ADIM YGS LYS Adım BOŞALTIM SİSTEMİ 3 ADIM ADIM YGS LYS 184. Adım BOŞALTIM SİSTEMİ 3 2) Geri Emilim (Reabsorpsiyon) Bowman kapsülüne gelen süzüntü geri emilim olmadan dışarı atılsaydı zararlı maddelerle birlikte yararlı maddelerde kaybedilirdi.

Detaylı

KAFEİN. HAZIRLAYANLAR Harun ÇOBAN Murat ALTINKAYA Soner SARUHAN

KAFEİN. HAZIRLAYANLAR Harun ÇOBAN Murat ALTINKAYA Soner SARUHAN KAFEİN HAZIRLAYANLAR Harun ÇOBAN Murat ALTINKAYA Soner SARUHAN KAFEİN NEDİR? Önemli fizyolojik etkileri olan alkoloid grubunun azotlu organik bir bileşiğidir. Kimyasal ismi trimethylxanthine dir ve formülü

Detaylı

Emzirme dönemindeki beslenmeniz en az hamilelikte beslenmenize dikkat etmeniz kadar önemlidir.

Emzirme dönemindeki beslenmeniz en az hamilelikte beslenmenize dikkat etmeniz kadar önemlidir. Emzirme dönemindeki beslenmeniz en az hamilelikte beslenmenize dikkat etmeniz kadar önemlidir. Bir anne adayı anne olduğunu öğrendiği andan itibaren yavrusu ve kendisi için en iyi şekilde yaşamaya çalışır

Detaylı

OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI: KALSİYUM, B1 VE B2 VİTAMİNİ

OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI: KALSİYUM, B1 VE B2 VİTAMİNİ OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI: KALSİYUM, B1 VE B2 VİTAMİNİ Kalsiyum, insan vücudunda en bol miktarda bulunan mineral olup, yalnızca kemikleri ve dişleri güçlendirmekle kalmaz, kasların kasılmasını, sinirlerin

Detaylı

Dengeli Beslenme. Efe Kaan Fidancı

Dengeli Beslenme. Efe Kaan Fidancı Dengeli Beslenme Yaşamımız boyunca sürekli büyürüz. Bebeklikten itibaren sağlıklı bir şekilde büyümek ve gelişmek için düzenli, dengeli ve yeterli beslenmemiz gerekir. Beslenmek yani yemek yemek günlük

Detaylı

Eğer metabolizmanızda bir sorun varsa, başta kilo kontrolünüz olmak üzere vücudunuzdaki pek çok şey problemli hale gelir.

Eğer metabolizmanızda bir sorun varsa, başta kilo kontrolünüz olmak üzere vücudunuzdaki pek çok şey problemli hale gelir. Metabolizma, bedeninizdeki kimyasal tepkimelerin toplamını ifade eden sihirli bir sözcüktür. Özellikle orta yaşlar ve sonrasında görülen kilo artışlarının, çabuk yorulma, halsizlik ve yorgunlukların başlıca

Detaylı

YÜZME HAVUZU SAUNA SPA

YÜZME HAVUZU SAUNA SPA YÜZME HAVUZU SAUNA SPA GRANDER SU YAŞATMA TEKNOLOJİSİ GRANDER CİHAZLARI NASIL ÜRETİLİR? Avusturya da Tirol bölgesindeki Alp Dağlarında bir maden sahasından çıkan özel kaynak suyu, Johann Grander in doğayı

Detaylı

güzelliğiniz için! Diş macunu 100 ml % 100 Bitkisel % 100 Bitkisel Misvak Özlü Diş macunu 50 ml % 100 Bitkisel Reishi Özlü

güzelliğiniz için! Diş macunu 100 ml % 100 Bitkisel % 100 Bitkisel Misvak Özlü Diş macunu 50 ml % 100 Bitkisel Reishi Özlü güzelliğiniz için! Diş macunu 100 ml % 100 Bitkisel Diş macunu 100 ml % 100 Bitkisel Misvak Özlü Diş macunu 50 ml % 100 Bitkisel Reishi Özlü 3 %100 Bitkisel Krem Reishi 50 ml Total kırışıklık bakımı %100

Detaylı

Okul Hastalık Getirmesin!

Okul Hastalık Getirmesin! On5yirmi5.com Okul Hastalık Getirmesin! Veliler dikkat! Okulların açılması ve havaların soğumasıyla çocuklarda görülen hastalıklar da artıyor. Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı (oluşturma : 11/21/2015)

Detaylı

ÇÖREKOTU YAĞI (Nigella sativa, Black seed)

ÇÖREKOTU YAĞI (Nigella sativa, Black seed) ÇÖREKOTU YAĞI (Nigella sativa, Black seed) Türkiye nin hemen hemen tüm bölgelerinde ve dünyanın birçok ülkesinde yetişen ince yapraklı, yaklaşık 40 cm boylarında otsu tarla bitkisidir. Çörekotu yağı ise

Detaylı

MUDRA. Çoğu insan, yogayı lotus. Parmaklarınızın Ucundaki Şifa: Aylin Abla dan Öğütler Aylin Yengin

MUDRA. Çoğu insan, yogayı lotus. Parmaklarınızın Ucundaki Şifa: Aylin Abla dan Öğütler Aylin Yengin Aylin Abla dan Öğütler Aylin Yengin Parmaklarınızın Ucundaki Şifa: MUDRA Parmaklarınızın, vücudunuzun diğer tüm organlarını iyileştirme gücüne sahip olduğunu biliyor muydunuz? Çoğu insan, yogayı lotus

Detaylı

Fen ve Teknoloji 7. BOŞALTIM SİSTEMİ. Hazırlayan: NİHAT BAHÇE HAYAL BİLİMDEN DAHA ÖNEMLİDİR. ÇÜNKÜ BİLİM SINIRLIDIR.

Fen ve Teknoloji 7. BOŞALTIM SİSTEMİ. Hazırlayan: NİHAT BAHÇE HAYAL BİLİMDEN DAHA ÖNEMLİDİR. ÇÜNKÜ BİLİM SINIRLIDIR. KAZANIMLAR; BOŞALTIM SİSTEMİ. KARACİĞER: Proteinlerin kullanılması sonucunda amonyak açığa çıkmaktadır. Zehirli olan amonyağı daha az zararlı olması için üreye dönüştürmektedir. 1. Boşaltım sistemi ile

Detaylı

Günde kaç saat, haftada kaç gün egzersiz yapılmalı?

Günde kaç saat, haftada kaç gün egzersiz yapılmalı? Başarılı bir kilo verme ve daha da önemlisi bu kiloyu korumada en önemli anahtar egzersizdir. Kilo verdikten sonra egzersiz yapmayı bırakanlar yeniden kilo alırken, egzersize devam edenlerde bu ihtimal

Detaylı

FENOLİK MADDELER (Resveratrol)

FENOLİK MADDELER (Resveratrol) FENOLİK MADDELER (Resveratrol) Fenolik madde nedir? Fenolik bileşikler ve daha yaygın olarak kullanılan ismi ile polifenoller benzen halkası içeren maddelerdir. Fenollerin en basit bileşikleri bir adet

Detaylı