THY Genel Müdürlük Binası Atatürk Havalimanı Yeşilköy/IST : Davaya cevap ve haksız açılan davanın reddine karar verilmesi istemidir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "THY Genel Müdürlük Binası Atatürk Havalimanı Yeşilköy/IST : Davaya cevap ve haksız açılan davanın reddine karar verilmesi istemidir."

Transkript

1 AVUKAT ABDİ PESOK İŞ HUKUK BÜROSU Mecidiyeköy, Yeni yan yol Caddesi, Celilağa İŞ Merkezi No:10 K:10 Şişli/ISTANBUL Tel:(0212) Faks:(0212) ISTANBUL 2. İŞ MAHKEMESİNE Esas No:2013/168 CEVAP VEREN DAVALI VEKİLLERİ DAVACI VEKİLİ KONUSU : Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş Sendikası) İncirli Caddesi, Volkan Apt.68/2 Bakırköy/ISTANBUL : Av.Abdi PESOK-Av.A.Kutlu ÇOBAN-Av.M.Alp PESOK Mecidiyeköy, Yeni yan yol Cad, Celilağa iş Merkezi No:10 Şişli : Türk Hava Yolları A.O. THY Genel Müdürlük Binası Atatürk Havalimanı Yeşilköy/IST : Av.Gökhan AYDAR THY Genel Müdürlük Binası Atatürk Havalimanı Yeşilköy/IST : Davaya cevap ve haksız açılan davanın reddine karar verilmesi istemidir. Huzurunuzdaki davada, dava dilekçesi, tarihinde, İstanbul 2. İş Mahkemesine geldiği gün, saat 9.00 da, Davacı şirket avukatının el yazısı ile yazarak sunduğu ilave dilekçedeki talebi üzerine, 6 gün sonraya duruşma günü verilmiş ve tebligat mahkeme katibi ile elden yapılmıştır. Bir hukukçu olarak, bu durumun özel ihtimam olmamasını, Ülkemizdeki tüm yargılamaların aynı hızla ve ihtimamla işleme konmasını arzu etmekteyiz. Tesadüfen olsa gerek, Hava İş Sendikasının açtığı, Aynı işverenin, 6356 sayılı Yasanın 68 maddesine aykırı olarak, Greve katılan işçilerin yerine yasa dışı bir şekilde çalıştırdığı grev kırıcı işçilerin, Delil tesbiti olarak tesbiti isteği, HMK daki açıklayıcı hükümlere rağmen; İstanbul 1.İş Mahkemesinin 2013/2 D.İş dosyasında, tarihinde talep etmemize rağmen, tarihinde THY A.O. na heyetle gidilebilmiş, tarihinde saat civarında, mahallinde keşif icrası sırasında, Mahkeme heyeti, istenilen belgeleri alamamış, şirket yetkililerince bilerek ve kasıtlı olarak Mahkeme heyetine verilmemiş, önce, birkaç saat içinde, sonra, saat arasında bilgisayardan alabileceklerini belirtmişler, daha sonra, ertesi gün Bilirkişi heyetine ulaştıracaklarını söylemişler, daha sonra da ertesi gün diye oyalamışlar, halen de istenilen bilgileri ve belgeleri vermemiş durumdadırlar. Özetle, THY A.O işvereni, mahkeme heyetine, Yargının yetkilerine saygılı olma zorunluluğu duymama cesaretini gösterebilmiştir. Şu an için sonuç, tersine özel ihtimam olmuştur. Halen, Delil Tesbiti yapılamamıştır.

2 Bu durum, Hukukçu olarak da, Yurttaş olarak da, farklı işlem ve anlayış ise, bizleri üzmektedir. Umarız, Farklı işlem ve anlayış yoktur. Tesadüfendir veya Sehvendir. Hukukçu ve Yurttaş olarak, tereddüt etmekte haklıyız da, Çünkü, Üzgünüz ama, Yargının, siyasi baskılara maruz kaldığı, Yargının siyasallaştığı yönünde değerlendirmeler, çeşitli platformlarda dile getirilmektedir. -ABD Dış işleri Bakanlığı, 2012 yılı İnsan Hakları Raporunda bu hususlar dile getirilmiştir.(ek-1) -Son olarak, Mayıs 2013 tarihlerinde yapılan Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulunda, O tarihteki TBB Başkanı olan sayın Vedat Ahsen COŞAR tarafından da, aynı husus dile getirilmiştir.(ek-2) Yurt içinden ve yurt dışından en üst düzeyde 2 örnek vermekle yetiniyoruz. Örnek sayısını çok çok sayıda vermek imkan dahilindedir. Tüm bu hususlar ve terddütler değerlendirilerek, Sayın Mahkemenizin, Yargı Bağımsızlığı konusunda mümkün olduğu kadar hassas değerlendirme yapmasını, her anlamda, İstismarcılara fırsat vermemek için, daha da duyarlı olmasını talep ediyor ve bekliyoruz. Biliyoruz ki, Adalet Mülkün Temelidir veya Adalet Devletin ve Toplumun Temelidir. Bizler, Bağımsız-özgür yargıçlarımıza güvenmeye, inanmaya, devam ediyoruz. Dosyanın bu hassasiyetler içerisinde değerlendirilmesini özellikle takdirlerinize sunmaktayız. Davacı şirket iddiası ve isteği: Davacı şirket, açtığı davada, Hava İş Sendikası tarafından tarihinde uygulamaya konulan Grevin, Kanunsuz Grev olduğunun Tespitine, karar verilmesini talep etmiştir. Gerekçe olarak da, ve devam eden tarihlerde işten çıkartılan, 305 kişi olarak isimlendirilen işçilerin işe başlatılması için bu grevin yapıldığını, Bunun da Yasaya göre, Yasa dışı Grev olduğunu belirtmiş, Delil olarak da, Gazete haberlerini, internet haberlerini, CD görüntülerini dilekçesi ekinde sunduğunu belirtmiştir. CEVAPLARIMIZ: Bu dava, Hak arama anlayışı dışında, Yasal olarak devam eden Grev uygulaması hakkında zihin bulandırmaya ve greve devam eden çalışanları caydırmaya yöneliktir. Ayrıca, basında çok sayıda yer alan kendi beyanlarındaki işçilerin greve itibar etmediği, uçuşlar eksiksiz yapıldığı iddiasına göre, herhangi bir kayıpları da olmamasından dolayı, dava açma şartlarından olan menfaat de söz konusu değildir. Hava İş Sendikası, tarihinde uygulamaya konulan ve halen başarı ile devam etmekte olan Yasal Grev uygulamasında, İşverenin, 6356 Sayılı Yasanın 68. Maddesinde düzenlenen hükme aykırı bir şekilde,

3 Greve çıkan işçilerin yerlerine, -65.Maddeye göre; Grev ve Lokavt dışı tesbit edilen personeli, -Organik bağı bulunduğu diğer Havayolu şirketlerinin çalışanlarını, -Greve katılmayıp çalışmasına devam eden çalışanları, -Grev uygulamasından sonra, yeni işe aldığı personeli, Çalıştırmaya başlamış ve halen de, bu yasa dışı işlemine devam edebilmektedir. Neden ve nasıl devam edebilmektedir? 6356 Sayılı Yasanın 68/1 in son cümlesinde,.. işverenin bu yasağa aykırı hareketi, taraf sendikanın yazılı başvurusu halinde görevli makamca denetlenir. denmesine rağmen, Bu konuda Görevli Makam olan, T.C. TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ISTANBUL ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ ne, Grev uygulamasının başladığı gün olan tarihinde, tarihinde ve tarihinde olmak üzere, ayrı ayrı 3 defa başvuruda bulunulmasına rağmen, halen, hiçbir işlem yapılamamıştır. 3 Başvuru dilekçe örnekleri ektedir. (EK-3) İncelendiğinde görüleceği gibi, tarihli son başvuruda, konu ve gelişmeler tekrar edilmiş, işlem yapılmamaya devam edilmesi halinde, İlgili Devlet görevlileri hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı ihtar dahi edilmiştir. Devlet adına görev yapanlar, görevlerini yapmamışlardır. İşte, Bu nedenle, işveren yetkilileri, Kanuna aykırı işlemlerine devam edebilmektedirler. Görüldüğü gibi, Devletin ne Yargı organından, zamanında Delil Tesbiti yaptırabilmek mümkün olmuştur, ne de Devletin memuruna, Yasada açıkça belirtilmiş olmasına rağmen, denetleme ve işlem yaptırabilmek mümkün olabilmiştir. Bu 2 ana hususu belirtmekle başlamamızın sebebi, işveren, gerçek anlamda yasaların ihlali nedeniyle hak aramaktan çok, Yasal olarak devam eden grevi yaralayabilmek, greve katılmış işçilerimizin morallerini bozabilmek amacıyla hareket etmekte olduğunu, geniş çerçeveli anlatabilmektir. Medeni Kanunumuzun 2. Maddesinde Dürüst Davranma başlığında aynen, Herkes, haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır. Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz Demektedir. Dava açma hakkı da bu ana kural içerisindedir. Açılan dava bu ana kurala dahi uymamaktadır. ESASLA İLGİLİ OLARAK: T.H.Y.A.O. işvereni bu davada özetle, sendikanın işçilerin ekonomik ve sosyal durumları ile çalışma şartlarını koruma altına almak veya geliştirmek amacıyla hareket etmediğini, tek amacının tarih ve devam eden günlerde işten çıkartılan 305 çalışanın işe başlatılmasını sağlamak olduğunu söylemektedir.

4 Bu iddia, çarpıtılmak suretiyle ileri sürülen gerçek dışı bir iddiadır. Sendikanın toplu iş sözleşmesi yetkisini aldıktan sonra, işverene sunduğu TİS teklifinde böyle bir madde bulunmamaktadır. Sendikanın hazırlayıp işverene sunduğu 107 asıl, 2 geçici madde ve 8 adet ek ten oluşan 24.Dönem, İşletme Düzeyinde TİS Teklifi ektedir.(ek-4) 23.Dönem TİS de değişiklik yapılmak suretiyle veya yeni madde olarak, 24. Dönem TİS teklifinde yer alan, toplam madde sayısı 26 dır. Tüm diğer maddeler gibi anlaşma sağlanamayan bu 26 maddeyi gösteren, 3 sayfadan oluşan hükümler düzenlemesi ektedir.(ek-5) Konunun değerlendirilmesinde ve Hukuk nazarında, esas olan, çarpıtılarak sunulan iddialar değil, belgelerdir Sayılı yasa çerçevesinde işveren ve sendika arasında yapılan müzakerelerde ve tarafların imzasını taşıyan uyuşmazlık tutanağında, işverenin ileri sürdüğü bu gerçek dışı iddia ve husus bulunmamaktadır. Hava İş Sendikasının, Bakanlıktan TİS yetkisi alındıktan sonra işveren yetkililerini toplu iş sözleşmesi görüşmelerine davet etmiş, ilk toplantı tarihinde yapılmış, TİS görüşmelerinin günü saat te THY A.O. Genel Müdürlük binasında başlanmasına karar verilmiştir. Bu birinci toplantı uyarınca ikinci toplantı tarihinde THY A.O. Genel Müdürlüğü toplantı salonunda yapılmıştır. Yapılan toplantıda, tutanakta belirtildiği gibi, taraflar, maddeler üzerinde genel bir değerlendirme yapmışlardır. ve müteakip toplantının tarihinde yapılmasına karar vermişlerdir. Bu toplantı uyarınca da, taraflar tarihinde yine aynı yerde toplanmışlar ve UYUŞMAZLIK TUTANAĞI tanzim etmişlerdir tarihli ve tarihli tutanaklarla tarihli Uyuşmazlık Tutanağı örnekleri ektedir.(ek-6) Gerek TİS teklifinde, gerekse uyuşmazlık tutanağında açıkça belirtildiği ve görüleceği gibi, Hava İş Sendikası, 305 kişinin işe başlatılmasını ne ön şart ne de son şart olarak ileri sürmemiştir tarihli uyuşmazlık tutanağında, açıkça Sendika yetkilileri, bir evvelki oturumda, tekliflerinin madde madde değerlendirilmesini, ayrıca tarihi ve devamı günlerde işten çıkartılan 305 işçinin işe başlatılmasının, taraflar arasındaki çalışma barışının sağlanması ve TİS teklif edilen maddelerinin ve bütün olarak değerlendirilmesinin daha yapıcı noktalarda gerçekleşeceğini, bu durumun çalışanlar için de işverenlik içinde yararlı olacağını belirtmiştir. Buna karşılık, işveren yetkilileri 305 kişi konusunu ön şart olarak ileri sürmüşlerdir. Özetle, ve devam eden günlerde işten çıkartılan 305 kişinin, Mahkemeler tarafından işe iadelerine karar verilse dahi, işe başlatılmayacaklarını, şirket yönetiminin bu konuda kararlı olduğunu, ayrıca TİS tekliflerinin madde madde değil, bir bütün olarak görüşülmesi gerektiği yönündeki görüşlerini belirtmişlerdir.

5 İşveren yetkilileri, Uyuşmazlık tutanağının 5. parağrafında, aynen; 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi maddelerinin tamamının hiçbir değişiklik yapılmadan aynen kabul edilmesi gerektiğini, hiçbir değişiklik önerisini kabul etmediklerini, 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesini ekteki ücret teklifi ile birlikte aynen imzalamaya hazır olduklarını, Açıkça belirtmişlerdir. Uyuşmazlık tutanağının eki durumundaki, 2 sayfadan oluşan, işverenin yazılı teklifi ektedir. (EK-7) Tartışmasız bir şekilde anlaşılacağı gibi, Uyuşmazlık konusu, TİS Teklifinin tamamıdır. Uyuşmazlık Tutanağına göre de, Değişiklik yapılmadan eski haliyle önerilen maddeler dahil, sendika teklifinin tamamı uyuşmazlık maddesi olarak tespit edilmiştir.. Bu husus, tutanaklar ve uyuşmazlık tutanağında sabit olduğu gibi, Resmi arabulucu safhasında, Resmi arabulucu tarafından da tespit edilmiştir. Resmi arabulucu raporunun III. ARABULUCULUK ÇALIŞMALARI başlığı altında, Uyuşmazlık Maddeleri: Teklif tasarısının tüm maddeleri. olarak tespit edilmiştir tarihin Hava İş Sendikasına tebliğ edilen, Prof.Dr.Gülsevil ALPAGUT tarafından düzenlenen Resmi arabulucu raporu ektedir.(ek-8) Sendika TİS teklifinin tamamı, İşçilerin ekonomik ve sosyal durumları ile çalışma şartlarını korumak veya geliştirmek amacındaki maddelerdir Bir hukuk devletinde ve hukuk düzeninde, belirleyici olan, gerçekdışı ve soyut iddialar değil, Tarafların imzasını da taşıyan resmi belgelerdir. İlave konularını ve ayrıntılarını daha sonra açıklama hakkımızı saklı tutarak, özetle belirttiğimiz bu hukuki durum, bilgi ve belgeler ışığında, soyut, işveren beyanlarının hiçbir hukuki dayanağı bulunmamaktadır. Huzurunuzdaki dava, greve devam eden işçiler başta olmak üzere tüm çalışanların ve kamuoyunun zihinlerini bulandırmaya yöneliktir. Hava İş Sendikası ve üyelerinin, İşverenle olan uyuşmazlığı ve uygulanmakta olan Grev, tamamen, Yasalar çerçevesinde olup, 6356 sayılı Yasanın 58. Maddesinde ve diğer ilgili maddelerindeki hükümler uyarınca, kanuni grev olarak yürütülmekte ve uygulanmaktadır. Grevi uygulayan Hava İş Sendikasının özgür-serbest iradesi ile Grev uygulamasına katılan üyelerinin iradesini baskı altına alarak grevi etkisiz hale getirmek amacıyla, davacının gerçekle bağdaşmayan iddiaları doğrultusunda açılan bu dava hakkaniyete ve hukuka da aykırıdır.

6 Asıl olan, Hava-İş sendikasının ve greve katılan üyelerinin serbest özgür iradesidir. Bu irade, tartışmasız yasa hükümleri çerçevesindedir. Davacı iddiaları gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Belirttiğimiz sebeplerle ve Mahkemenizce değerlendirilecek sebeplerle, haksız açılan davanın reddine karar verilmesini talep etmekteyiz. H.SEBEPLER K.DELİLLER SONUÇ : İlgili Mevzuat : Ekte Sunduğumuz Belgeler, Sendika Kayıtları, Bakanlık- İşkur Kayıtları, Davacı Şirket Kayıtları, Diğer Kurum ve Kuruluşlardan Celbini isteyeceğimiz Bilgi ve Belgeler, Tanıklar, Her Türlü Yasal Deliller vs. : Belirttiğimiz sebeplerle ve Mahkemenizce değerlendirilecek sebeplerle, haksız açılan davanın reddine ve yargılama gideri ile avukatlık ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini dileriz. Saygılarımızla, Davalı Hava-İş Sendikası Vekilleri Av. Abdi PESOK Av. A. Kutlu ÇOBAN EKLERİ: 1- İnsan Hakları Raporu 2- TBB Başkanının Beyanı / 68 uyarınca İşkur a Yapılan 3 adet Başvuru Dönem TİS Teklifi Dönem TİS te yer alan 26 yeni madde 6- TİS Tutanakları ve Uyuşmazlık Tutanağı 7- İşverenin Yazılı Teklifi 8- Resmi Arabulucu Raporu 9- Vekaletname

İlgili Kanun / Madde 6356 S. TSK/41-43

İlgili Kanun / Madde 6356 S. TSK/41-43 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2014/1967 Karar No. 2014/1792 Tarihi: 10.02.2014 İlgili Kanun / Madde 6356 S. TSK/41-43 TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİ TESPİTİNE İTİRAZ İŞYERİNE YENİ ALINAN İŞÇİLERİN

Detaylı

Sayı: Ankara, 24 /03/2014 ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA

Sayı: Ankara, 24 /03/2014 ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA YÜRÜTMENİN DURDURULMASI TALEPLİDİR. DURUŞMA TALEPLİDİR. ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA DAVACI VEKİLİ DAVALILAR : Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı : Oğuzlar Mah. Barış Manço Cad. Av. Özdemir Özok

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /18-21

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /18-21 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2017/40952 Karar No. 2017/22871 Tarihi: 25.10.2017 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /18-21 SENDİKANIN ASIL İŞVEREN ALT İŞVEREN İLİŞKİSİNİN MUVAZAALI OLUP OLMADIĞININ

Detaylı

Avukatlık Kanunu Yönetmeliği nin Uzlaşma Sağlamaya İlişkin Maddeleri - Arabulucu.com

Avukatlık Kanunu Yönetmeliği nin Uzlaşma Sağlamaya İlişkin Maddeleri - Arabulucu.com Yönetmelik: Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Kanunu Yönetmeliği Kurum: Türkiye Barolar Birliği Kabul Tarihi: 19.06.2002 R.G. Tarihi: 19.06.2002 R.G. No: 24790 Uzlaşma Müzakereleri Madde 16 - Avukatlık

Detaylı

: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi. KONU Davalı idarenin yanıt dilekçesine yanıtlarımızın sunulmasıdır.

: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi. KONU Davalı idarenin yanıt dilekçesine yanıtlarımızın sunulmasıdır. İSTANBUL 9.İDARE MAHKEMESİ SAYIN BAŞKANLIĞINA 14.06.2010 İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI DOSYA NO: 2010/448 E. : TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi VEKİLİ : Av. Ş. Can ATALAY DAVALI İDARE :

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK/27

İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK/27 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2016/5846 Karar No. 2016/6871 Tarihi: 22.03.2016 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2017/1 İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK/27 HUKUKİ DİNLENİLME HAKKININ KAPSAMI

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/18-21

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/18-21 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2014/26985 Karar No. 2015/24025 Tarihi: 03.07.2015 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2016/3 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/18-21 İŞE İADE SONRASI İŞÇİNİN İŞE

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK/5, 41

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK/5, 41 T.C YARGITAY 7. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/26324 Karar No. 2015/14105 Tarihi: 07.09.2015 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2016/4 İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK/5, 41 TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİ

Detaylı

T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I

T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I ÖZET : - YARGISAL DENETİME ELVERİŞLİ HÜKÜM KURULMAMASI : karar başlığı ve dava dilekçesinde işveren adı yer almadığı ve davanın niteliği gereği husumet yöneltilmiş işveren bulunmadığı halde, yargılama

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/2, 18-21

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/2, 18-21 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2016/22865 Karar No. 2016/20937 Tarihi: 28.11.2016 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2017/4 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/2, 18-21 ASIL İŞVEREN ALT İŞVEREN

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /41

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /41 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2016/5052 Karar No. 2016/7591 Tarihi: 14.03.2016 İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /41 İŞLETME DÜZEYİNDE TİS YETKİSİ İÇİN AYNI İŞVERENE AİT AYNI İŞKOLUNDA BİRDEN

Detaylı

T.C. İZMİR BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ 10. HUKUK DAİRESİ T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I

T.C. İZMİR BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ 10. HUKUK DAİRESİ T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I ÖZET : - 1 GÜNLÜK ÇALIŞMA TESPİTİ : Zorunlu çalışma süresinin tespiti olmayıp, sadece 1 gün çalışıldığının tespiti istemini barındırmakta olup, bu tür davalarda işverenin davalı olarak gösterilme zorunluluğunun

Detaylı

Dr. Ayşe KÖME AKPULAT İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı İŞ MAHKEMELERİNDE YARGILAMANIN ÖZELLİKLERİ

Dr. Ayşe KÖME AKPULAT İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı İŞ MAHKEMELERİNDE YARGILAMANIN ÖZELLİKLERİ Dr. Ayşe KÖME AKPULAT İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı İŞ MAHKEMELERİNDE YARGILAMANIN ÖZELLİKLERİ İçindekiler Sunuş...VII Önsöz... IX İçindekiler...XIII

Detaylı

KIDEM ZAMMI ÜCRETE UYGULANAN AYRI ZAMDIR ÖNCE KIDEM ZAMMI UYGULANIR DAHA SONRA TOPLU SÖZLEŞMEDEKİ NISBİ ZAM UYGULANIR Y A R G I T A Y İ L A M I

KIDEM ZAMMI ÜCRETE UYGULANAN AYRI ZAMDIR ÖNCE KIDEM ZAMMI UYGULANIR DAHA SONRA TOPLU SÖZLEŞMEDEKİ NISBİ ZAM UYGULANIR Y A R G I T A Y İ L A M I KIDEM ZAMMI ÜCRETE UYGULANAN AYRI ZAMDIR ÖNCE KIDEM ZAMMI UYGULANIR DAHA SONRA TOPLU SÖZLEŞMEDEKİ NISBİ ZAM UYGULANIR T.C. YARGITAY 22. Hukuk Dairesi ESAS NO : 2013/13336 KARAR NO : 2013/13573 Y A R G

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/53,57

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/53,57 T.C YARGITAY 22.HUKUK DAİRESİ Esas No. 2012/13098 Karar No. 2013/6371 Tarihi: 26.03.2013 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/53,57 İŞÇİNİN TANIK OLDUĞU DOSYADA KENDİ DURUMUNA İLİŞKİN VERMİŞ OLDUĞU BEYANIN

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. / S.STSK/25

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. / S.STSK/25 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2016/2623 Karar No. 2016/4559 Tarihi: 22.02.2016 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /18-21 6356 S.STSK/25 SENDİKAL TAZMİNAT İŞVERENİN İŞÇİLERİ SENDİKADAN İSTİFA-

Detaylı

Bağdat Cad. No:108/B D:26 Fenerbahçe Kadıköy İSTANBUL. : Bilirkişi 2. Ek Rapor ve Ayrık 2. Ek Rapora Karşı Beyanlarımızdan İbarettir.

Bağdat Cad. No:108/B D:26 Fenerbahçe Kadıköy İSTANBUL. : Bilirkişi 2. Ek Rapor ve Ayrık 2. Ek Rapora Karşı Beyanlarımızdan İbarettir. 24 MAYIS 2011. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ SAYIN BAŞKANLIĞI NA 200/. ESAS DAVALILAR VEKİLİ : 1-2-.. : Av. AHMET AYDIN Bağdat Cad. No:108/B D:26 Fenerbahçe Kadıköy İSTANBUL DAVACI :. SİGORTA A.Ş. VEKİLİ :

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /26, 53 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/11497 Karar No. 2015/15217 Tarihi:

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /26, 53 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/11497 Karar No. 2015/15217 Tarihi: İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /26, 53 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/11497 Karar No. 2015/15217 Tarihi: 28.04.2015 TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN DOĞAN HAKLARIN İHLALİ DURUMUNDA ORTAYA ÇIKAN

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İŞK. / S.STSK/25

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İŞK. / S.STSK/25 T.C YARGITAY 7. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/9209 Karar No. 2015/5525 Tarihi: 25.03.2015 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2015/3 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İŞK. /18-21 6356 S.STSK/25 SENDİKA HAKKI

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STK/25

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STK/25 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2018/3212 Karar No. 2018/10029 Tarihi: 26.04.2018 İlgili Kanun / Madde 6356 S. STK/25 SENDİKAL FESİH KARİNESİ İŞÇİLERİN SENDİKA DEĞİŞTİRMELERİ NEDENİYLE İŞ SÖZLEŞMELERİNİN

Detaylı

AYLIK TOPLANTI. Prof. Dr. Tekin Akgeyik

AYLIK TOPLANTI. Prof. Dr. Tekin Akgeyik AYLIK TOPLANTI İŞ MAHKEMELERİNİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE İŞ UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK SİSTEMİ: 7036 SAYILI İŞ MAHKEMELERİ KANUNUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME ve TARTIŞMALAR Prof. Dr. Tekin Akgeyik

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/17

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/17 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/16084 Karar No. 2018/9793 Tarihi: 03.05.2018T. Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2018/4 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/17 FESİH HAKKININ TEK TARAFLI KARŞI

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /18-21

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /18-21 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2017/34978 Karar No. 2017/14058 Tarihi: 13.06.2017 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /18-21 TİS VEYA İŞYERİ YÖNETMELİKLERİYLE BELİRLENMİŞ DİSİPLİN KURULUNU USULÜNE

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 854 S. DİşK/1

İlgili Kanun / Madde 854 S. DİşK/1 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2009/31285 Karar No. 2012/3117 Tarihi: 13.02.2012 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2012/3 İlgili Kanun / Madde 854 S. DİşK/1 DENİZ İŞ YASASININ KAPSAMI ÖZETİ:

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S.İşK/32 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ. Esas No. 2008/14944 Karar No. 2010/2311 Tarihi:

İlgili Kanun / Madde 4857 S.İşK/32 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ. Esas No. 2008/14944 Karar No. 2010/2311 Tarihi: İlgili Kanun / Madde 4857 S.İşK/32 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2008/14944 Karar No. 2010/2311 Tarihi: 05.02.2010 ÜCRET BORDROSUNUN GERÇEĞİ YANSITMAMASI ÜCRET ARAŞTIRMASININ GEREKMESİ ÖZETİ:

Detaylı

Dayanışma Aidatı Davası Lehimize Sonuçlandı

Dayanışma Aidatı Davası Lehimize Sonuçlandı Dayanışma Aidatı Davası Lehimize Sonuçlandı Av. Mehmet Kenan Eren Av. Kadir Altan Dertli na dayanışma aidatı ödemelerine bağlıdır. Bunun için işçi sendikasının onayı aranmaz. Dayanışma aidatı ödemek suretiyle

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /9

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /9 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/28964 Karar No. 2015/29704 Tarihi: 02.11.2015 İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /9 SENDİKALARIN DEMOKRATİK İŞLEYİŞE SAHİP OLUP OLMADIĞINI SENDİKA GENEL KURULLARININ

Detaylı

Lojistik Sektöründe İş Hukuku Uyuşmazlığı ve Zorunlu Arabuluculuk. Av. Naz Ege Ege

Lojistik Sektöründe İş Hukuku Uyuşmazlığı ve Zorunlu Arabuluculuk. Av. Naz Ege Ege Lojistik Sektöründe İş Hukuku Uyuşmazlığı ve Zorunlu Arabuluculuk Av. Naz Ege Ege 12.10.2017 tarihinde 5521 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu nda yapıla değişiklik ile 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /32,46

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /32,46 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2017/34893 Karar No. 2017/14190 Tarihi: 15.06.2017 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /32,46 DERS SAATİ KARŞILIĞI ÇALIŞMA BİR AYDA ÇALIŞTIĞI TOPLAM DERS SAATİNİN

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /21 T.C YARGITAY 7. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/8707 Karar No. 2015/8125 Tarihi:

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /21 T.C YARGITAY 7. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/8707 Karar No. 2015/8125 Tarihi: İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /21 T.C YARGITAY 7. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/8707 Karar No. 2015/8125 Tarihi: 06.05.2015 İŞE İADE BAŞVURUSUNUN KOŞULLARI İŞE İADE BAŞVURUSU KABUL EDİLEN İŞÇİNİN MAKUL

Detaylı

YÜRÜTMENİN DURDURULMASINI İSTEYEN (DAVACI):

YÜRÜTMENİN DURDURULMASINI İSTEYEN (DAVACI): YÜRÜTMENİN DURDURULMASINI İSTEYEN (DAVACI):. ADINA BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİRLİK VE DAYANIŞMA SENDİKASI VEKİLİ: AV. BASRİ VURAL Esentepe Mah. Emekli Subay Evleri Cemil Cahit Toydemir Sk. 53.

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6762 S. TTK. /4

İlgili Kanun / Madde 6762 S. TTK. /4 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2012/25286 Karar No. 2014/17992 Tarihi: 03.06.2014 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2015/4 İlgili Kanun / Madde 6762 S. TTK. /4 REKABET YASAĞI SÖZLEŞMESİ İŞ

Detaylı

Yeni İş Mahkemeleri Kanununun Getirdiği Değişiklikler

Yeni İş Mahkemeleri Kanununun Getirdiği Değişiklikler Yeni İş Mahkemeleri Kanununun Getirdiği Değişiklikler Giriş 1 Hukukumuzda 1950 yılından bu yana uygulanmakta olan 5521 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ( Mülga Kanun ) 25 Ekim 2017 tarihinde yürürlükten kaldırılmış

Detaylı

T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I

T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I ÖZET : -SAĞLIK YARDIMLARI : 5434 sayılı Kanunun sağlık yardımlarına ilişkin hükümleri 5510 sayılı Kanunun 106/8'inci maddesiyle yürürlükten kaldırılmıştır. Ancak, 5510 sayılı Kanunun Geçici 4'üncü maddesinde,

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İŞK. /8

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İŞK. /8 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2013/7568 Karar No. 2014/13812 Tarihi: 21.05.2014 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İŞK. /8 İŞ SÖZLEŞMESİNİN VAR OLUP OLMADIĞI- NIN BAĞIMLILIK ÖLÇÜTÜNE GÖRE BELİRLE-

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK/120,324

İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK/120,324 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/33535 Karar No. 2016/334 Tarihi: 12.01.2016 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2016/4 İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK/120,324 DELİL DELİL İKAMESİ GİDER AVANSININ

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /5,41

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /5,41 T.C YARGITAY 7. HUKUK DAİRESİ Esas No. 17409 Karar No. 2014/19210 Tarihi: 21.10.2014 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2015/4 İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /5,41 TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİ İTİRAZI

Detaylı

İŞ GÜVENCESİ İŞVEREN VEKİLİ SIFATI

İŞ GÜVENCESİ İŞVEREN VEKİLİ SIFATI İŞ GÜVENCESİ İŞVEREN VEKİLİ SIFATI ÖZET: İş güvencesi hükümleri dışında kalarak işveren vekili konumunun tespitinde iki temel ölçüye göre değerlendirme yapılır. Buna göre işletmenin bütününü sevk ve idare

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR BARIŞ DERİN BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/13462)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR BARIŞ DERİN BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/13462) TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR BARIŞ DERİN BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2014/13462) Karar Tarihi: 22/12/2016 BİRİNCİ BÖLÜM KARAR Başkan ler Raportör Yrd. Başvurucu : Burhan ÜSTÜN

Detaylı

İŞ MAHKEMELERİ KANUN TASARISI (DAVA ŞARTI OLARAK ARABULUCULUK) HAKKINDA NOT

İŞ MAHKEMELERİ KANUN TASARISI (DAVA ŞARTI OLARAK ARABULUCULUK) HAKKINDA NOT İŞ MAHKEMELERİ KANUN TASARISI (DAVA ŞARTI OLARAK ARABULUCULUK) HAKKINDA NOT 1. İş kazası veya meslek hastalıklarından kaynaklanan maddi ve manevi tazminat ile bunlarla ilgili rücu davalarında arabulucuya

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4688 S. KGSK. /6 6356 S. STSK/9

İlgili Kanun / Madde 4688 S. KGSK. /6 6356 S. STSK/9 T.C YARGITAY 7. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2014/19359 Karar No. 2014/21478 Tarihi: 25.11.2014 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2015/4 İlgili Kanun / Madde 4688 S. KGSK. /6 6356 S. STSK/9 SEÇİMLERDE ADAY

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /18-21,25

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /18-21,25 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2017/35044 Karar No. 2017/14049 Tarihi: 13.06.2017 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /18-21,25 İŞÇİNİN İŞYERİNDE SATILAN ÜRÜNÜN PARASINI İŞVERENE ÖDEMEMESİ MÜŞTERİ-

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857S.İşK/6

İlgili Kanun / Madde 4857S.İşK/6 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2008/16007 Karar No. 2009/11809 Tarihi: 28.04.2009 İlgili Kanun / Madde 4857S.İşK/6 İŞYERİ DEVRİNİN ETKİLERİ KIDEM TAZMİNATI VE KIDEME BAĞLI HAKLARDAN DEVİR EDEN

Detaylı

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU TÜZEL KİŞİLER İÇİN ŞİKÂYET BAŞVURU FORMU

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU TÜZEL KİŞİLER İÇİN ŞİKÂYET BAŞVURU FORMU KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU TÜZEL KİŞİLER İÇİN ŞİKÂYET BAŞVURU FORMU EK-2 Şikâyetçinin Unvanı TÜRK EĞİTİM-SEN Adresi Talatpaşa Bulvarı No:160 Kat:6 Cebeci-ANKARA Telefon No 0 312 424 09 60-64 Faks No 0 312

Detaylı

T.C. DANIŞTAY İDARİ DAVA DAİRELERİ KURULU E. 2011/76 K. 2014/1397 T

T.C. DANIŞTAY İDARİ DAVA DAİRELERİ KURULU E. 2011/76 K. 2014/1397 T T.C. DANIŞTAY İDARİ DAVA DAİRELERİ KURULU E. 2011/76 K. 2014/1397 T. 31.3.2014 AVUKATIN BAŞKA BİR AVUKATA KARŞI ASİL YA DA VEKİL SIFATIYLA TAKİP EDECEĞİ DAVA ( Barosuna Bir Yazı İle Bildirmemesi/Türkiye

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 2821 S. SK/45

İlgili Kanun / Madde 2821 S. SK/45 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2014/841 Karar No. 2014/834 Tarihi: 24.01.2014 İlgili Kanun / Madde 2821 S. SK/45 PROFOSYONEL SENDİKA YÖNETİCİSİNİN HİZMET ÖDENEĞİ HUKUKA AYKIRI BULUNARAK İPTAL

Detaylı

Bilgi. Ankara 2 Nolu Şube. İşkolunda Gelişmeler. Konfederasyonlar, Sendikalar. Yargı Kararları. İşkolu Tespit Kararları.

Bilgi. Ankara 2 Nolu Şube. İşkolunda Gelişmeler. Konfederasyonlar, Sendikalar. Yargı Kararları. İşkolu Tespit Kararları. Ankara 2 Nolu Şube Bilgi İşkolunda Gelişmeler Konfederasyonlar, Sendikalar Yargı Kararları İşkolu Tespit Kararları Kamu Atamaları Mevzuat Değişiklikleri Ekonomik Göstergeler Haberler Bilgi Sayısı : 1 Bilgi

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/18-21

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/18-21 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/35581 Karar No. 2016/298 Tarihi: 12.01.2016 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2016/4 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/18-21 VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDE İŞ SÖZLEŞ-

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/18-21

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/18-21 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2018/768 Karar No. 2018/5989 Tarihi: 07.03.2018 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/18-21 İŞÇİNİN DAVRANIŞLARINDAN KAYNAK- LANAN FESİH İŞÇİNİN ASTI KONUMUNDA BİR BAŞKA

Detaylı

BAŞVURUNUN REDDİNE İLİŞKİN KARAR

BAŞVURUNUN REDDİNE İLİŞKİN KARAR Priştine, 7 Kasım 2016 Nr. Ref.: RK996/16 BAŞVURUNUN REDDİNE İLİŞKİN KARAR Başvuru No: KI71/16 Başvurucu: Ramadush Mjaku Kamu otoritesinin belirtilmemiş olan kararı hakkında anayasal denetim başvurusu

Detaylı

T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I

T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I ÖZET : - SGK İLE ECZANELER ARASINDAKİ PROTOKOL / GÖREVSİZLİK : Eldeki davalara konu alacağın, sosyal güvenlik hukuku düzenlemelerinden değil, haksız fiil ve protokol hükümlerine aykırı işlem iddiasından

Detaylı

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİ TESPİTİ İLE GREV OYLAMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı:11.10.2013/28792 BİRİNCİ BÖLÜM

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİ TESPİTİ İLE GREV OYLAMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı:11.10.2013/28792 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve kapsam TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİ TESPİTİ İLE GREV OYLAMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı:11.10.2013/28792 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1)

Detaylı

Prof. Dr. Süha TANRIVER Doç. Dr. Emel HANAĞASI

Prof. Dr. Süha TANRIVER Doç. Dr. Emel HANAĞASI Prof. Dr. Süha TANRIVER Doç. Dr. Emel HANAĞASI Bu doküman eğitim amacıyla hazırlanmış ve öğrenciye verilmiştir. İzinsiz çoğaltılması ve satılması halinde gerekli cezaî ve hukukî yollara başvurulacaktır.

Detaylı

BİLİRKİŞİNİN DİNLENİLMESİ (Karşılaştırmalı Ara Kararı Eleştirisi)

BİLİRKİŞİNİN DİNLENİLMESİ (Karşılaştırmalı Ara Kararı Eleştirisi) BİLİRKİŞİNİN DİNLENİLMESİ (Karşılaştırmalı Ara Kararı Eleştirisi) Avukat Fahrettin Kayhan Tahkikat aşamasında, davanın aydınlatılması amacıyla başvurulan delillerden bir tanesi de bilirkişi beyanı dır.

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İş. K/ S. TSGLK/6

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İş. K/ S. TSGLK/6 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2012/15673 Karar No. 2012/23729 Tarihi: 19.06.2012 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2012/4 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İş. K/32 2822 S. TSGLK/6 MUVAZAALI İŞE

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/2, S. TSK/25

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/2, S. TSK/25 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2013/37925 Karar No. 2014/7 Tarihi: 13.01.2014 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/2,18-21 6356 S. TSK/25 GEÇERSİZ FESİH ALT İŞVEREN ASIL İŞVEREN İLİŞKİSİNİN MUVAZAAYA

Detaylı

Yargıtay 13, Hukuk Dairesinden:

Yargıtay 13, Hukuk Dairesinden: Yargıtay 13, Hukuk Dairesinden: ESAS NO ; 2017/1499 KARAR NO : 2017/1552 YARGITAY İLAMI MAHKEMESİ TARİHİ NUMARASI DAVACI DAVALI Giresun 2. Asliye Hukuk Mahkemesi (Tüketici Mahkemesi Sıfatıyla) 15/04/2015

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4847 S. İşK/22

İlgili Kanun / Madde 4847 S. İşK/22 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2014/6057 Karar No. 2015/19194 Tarihi: 26.05.2015 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2016/3 İlgili Kanun / Madde 4847 S. İşK/22 ÇALIŞMA KOŞULLARINDA ESASLI DEĞİŞİKLİK

Detaylı

2- Dâvanın, her biri hakkında aynı sebepten neşet etmesi. hükmü öngörülmüş. iken,

2- Dâvanın, her biri hakkında aynı sebepten neşet etmesi. hükmü öngörülmüş. iken, A- 01/10/2011 yürürlük tarihli 6100 sayılı Hukuk Mahkemeleri Kanunu ndan önce yürürlükte bulunan 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu nun 43. maddesinde düzenlenen İHTİYARİ DAVA ARKADAŞLIĞI müessesesi

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/18-21

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/18-21 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2017/19841 Karar No. 2017/17723 Tarihi: 08.11.2017 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2018/2 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/18-21 İKALE (BOZMA) SÖZLEŞMESİ MAKUL

Detaylı

BİR AVUKAT YANINDA AYLIKLI OLARAK ÇALIŞAN AVUKATIN DURUMUNUN AVUKATLIK YASASI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

BİR AVUKAT YANINDA AYLIKLI OLARAK ÇALIŞAN AVUKATIN DURUMUNUN AVUKATLIK YASASI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ BİR AVUKAT YANINDA AYLIKLI OLARAK ÇALIŞAN AVUKATIN DURUMUNUN AVUKATLIK YASASI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Güneş GÜRSELER * Hiçbir planlama yapılmadan birbiri ardına açılan hukuk fakültelerinin yılda ortalama

Detaylı

TAZMİNAT HESAPLARINDA ASGARİ ÜCRETLERİN UYGULANMASI

TAZMİNAT HESAPLARINDA ASGARİ ÜCRETLERİN UYGULANMASI TAZMİNAT HESAPLARINDA ASGARİ ÜCRETLERİN UYGULANMASI I- TEMEL İLKELER Yasa hükümleri çerçevesinde oluşturulan Yargıtay kararlarıyla, asgari ücretlerin uygulanma koşulları belirlenmiş ve bazı ilkeler ortaya

Detaylı

İTİRAZIN İPTALİ DAVASINDA HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRE. Stj. Av. Belce BARIŞ ERYİĞİT HUKUK BÜROSU / ANKARA

İTİRAZIN İPTALİ DAVASINDA HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRE. Stj. Av. Belce BARIŞ ERYİĞİT HUKUK BÜROSU / ANKARA İTİRAZIN İPTALİ DAVASINDA HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRE Stj. Av. Belce BARIŞ ERYİĞİT HUKUK BÜROSU / ANKARA 24.05.2017 belce@eryigithukuk.com İtirazın iptali davası; takip konusu yapılmış olan alacağa karşılık borçlu

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Yargı Örgütü Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Yargı Örgütü Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Adalet Programı Yargı Örgütü Dersleri ÜNİTE III YARGILAMANIN TARAFLARI YARGILAMANIN TARAFLARI Dava Kavramı Hukuki korunmanın bir hüküm ile sağlanması için

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /6, S. İşK/14 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/1888 Karar No. 2015/6201 Tarihi:

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /6, S. İşK/14 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/1888 Karar No. 2015/6201 Tarihi: İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /6,57 1475 S. İşK/14 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/1888 Karar No. 2015/6201 Tarihi: 19.02.2015 İŞYERİ DEVRİNİN İŞÇİLİK ALACAKLARINA ETKİLERİ KIDEM TAZMİNATINDAN

Detaylı

KESİN SÜRE VERİLİRKEN GİDERLERİN KALEM KALEM AÇIKLANMASI GEREKTİĞİ

KESİN SÜRE VERİLİRKEN GİDERLERİN KALEM KALEM AÇIKLANMASI GEREKTİĞİ İDER AVANSI, GİDERLERİN KALEM KALEM AÇIKLANMASI GEREKTİĞİ YARGITAY 17. Hukuk Dairesi ESAS NO : 2012/13494 KARAR NO : 2013/12373 GİDER AVANSI VE DELİL AVANSI ARASINDAKİ FARKLAR KESİN SÜRE VERİLİRKEN GİDERLERİN

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 5521 S. İşMK. /1

İlgili Kanun / Madde 5521 S. İşMK. /1 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2013/1856 Karar No. 2014/215 Tarihi: 16.01.2014 İlgili Kanun / Madde 5521 S. İşMK. /1 REKABET YASAĞI SÖZLEŞMELERİNDE GÖREVLİ MAHKEMENİN TİCARET MAHKE- MESİ OLDUĞU

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/17, S. İşK/14

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/17, S. İşK/14 TC. YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2017/5102 Karar No. 2017/10030 Tarihi: 08.06.2017 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2018/1 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/17,24 1475 S. İşK/14 İSTİFA İŞÇİNİN

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S.İşK/18-21

İlgili Kanun / Madde 4857 S.İşK/18-21 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2008/36528 Karar No. 2009/16179 Tarihi: 01.06.2009 İlgili Kanun / Madde 4857 S.İşK/18-21 FESİH TARİHİNİ İŞÇİNİN KESİN OLARAK BELİRLEYECEK NİTELİKTE İŞLEM YAPMASI

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6100 S.HMK. /176

İlgili Kanun / Madde 6100 S.HMK. /176 T.C YARGITAY 7. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2013/16110 Karar No. 2014/94 Tarihi: 13.01.2014 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2014/3 İlgili Kanun / Madde 6100 S.HMK. /176 ISLAHIN BİR HAFTALIK KESİN SÜREDE

Detaylı

İSTANBUL ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI NA. : Şüpheli hakkında suç duyurusu dilekçemizin sunumudur.

İSTANBUL ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI NA. : Şüpheli hakkında suç duyurusu dilekçemizin sunumudur. İSTANBUL ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI NA Müşteki Vekilleri Şüpheli Konu Müsnet Suç : (T.C.:.)./ 3 Ümraniye İstanbul : Av. Aytekin TETİK & Av. Ahmet AYDIN - Adres Antette :...T.C.:2...2 Üsküdar İstanbul

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/46 HAFTA TATİLİ

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/46 HAFTA TATİLİ T.C YARGITAY 22.HUKUK DAİRESİ Esas No. 2012/7983 Karar No. 2012/27098 Tarihi: 03.12.2012 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/46 HAFTA TATİLİ ÖZETİ 4857 sayılı İş Kanunu'nun 46. maddesinde, işçinin tatil gününden

Detaylı

ISTAC TAHKİMİNDE UYUŞMAZLIĞIN ÇÖZÜMLENMESİ. Dr. Candan YASAN TEPETAŞ ISTAC Genel Sekreteri

ISTAC TAHKİMİNDE UYUŞMAZLIĞIN ÇÖZÜMLENMESİ. Dr. Candan YASAN TEPETAŞ ISTAC Genel Sekreteri ISTAC TAHKİMİNDE UYUŞMAZLIĞIN ÇÖZÜMLENMESİ Dr. Candan YASAN TEPETAŞ ISTAC Genel Sekreteri ISTAC Örnek Tahkim Şartı Bu sözleşmeden kaynaklanan veyabu sözleşmeyle ilişkiliolan tüm uyuşmazlıklar, İstanbul

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /43

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /43 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2016/7635 Karar No. 2016/9661 Tarihi: 04.04.2016 İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /43 ALT İŞVERENİN KAMU İŞVEREN SENDİKA- SINI YETKİLENDİRMESİ KAMU İŞVEREN SENDİKALARININ

Detaylı

Dr. Hediye BAHAR SAYIN. Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı

Dr. Hediye BAHAR SAYIN. Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı Dr. Hediye BAHAR SAYIN Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR LİSTESİ... XIX Giriş...1 Birinci

Detaylı

: HÜSEYİN DARTAL İl Sağlık Müdürlüğü, Merkeı/ŞANLIURF A TÜRK MİLLETİ ADINA

: HÜSEYİN DARTAL İl Sağlık Müdürlüğü, Merkeı/ŞANLIURF A TÜRK MİLLETİ ADINA T.C. ŞANLIURFA 1. İDARE MAHKEMESİ ESAS NO : 2015/874 KARAR NO : 2016/201 ----------- DAVACI : HÜSEYİN DARTAL İl Sağlık Müdürlüğü, Merkeı/ŞANLIURF A DAVALI : ŞA LIURFA VALİLİLİGİ _V_E_KI.-L -:-.,.. İ ------:

Detaylı

SAVUNMANIN ÖZETİ : Tesis edilen işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı ileri sürülerek davanın reddi gerektiği savunulmuştur.

SAVUNMANIN ÖZETİ : Tesis edilen işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı ileri sürülerek davanın reddi gerektiği savunulmuştur. T.C. ANKARA 7. İDARE MAHKEMESİ ESAS NO : 2007/1198 KARAR NO : 2008/419 DAVACI :... VEKİLİ : Av. Zafer DİNÇ Mithatpaşa Cad. 34 F No:29 Kızılay -ANKARA DAVALI : SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI - ANKARA

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /29

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /29 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2016/12378 Karar No. 2016/19443 Tarihi: 27.06.2016 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /29 TOPLU İŞTEN ÇIKARTMAYA İLİŞKİN YASAL PROSEDÜRE UYULMAMASININ FESHİ GEÇERSİZ

Detaylı

Federal İdare İş Mahkemesi

Federal İdare İş Mahkemesi Federal İdare İş Mahkemesi Çev: Alpay HEKİMLER * Karar Tarihi : 19.03.2013 Sayısı : 1 C 12.12 Türk işçileri, diğer işçilere oranla ikamet belgeleri için belirgin oranda daha yüksek bir harç ödemek zorunda

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S.İşK/ S. BİşK/ek-1

İlgili Kanun / Madde 4857 S.İşK/ S. BİşK/ek-1 İlgili Kanun / Madde 4857 S.İşK/41 5953 S. BİşK/ek-1 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2014/3662 Karar No. 2015/17389 Tarihi: 12.05.2015 948 GAZETECİNİN GÜNDE ÜÇ SAATE KADAR FAZLA ÇALIŞMALARININ ÜCRETİN

Detaylı

KABUL EDİLMEZLİK KARARI

KABUL EDİLMEZLİK KARARI Priştine, 15Ocak 2013 Nr. Ref.: RK 384/13 KABUL EDİLMEZLİK KARARI Başvuru No: KI49/11 Başvurucu Ibrahim Sokoli Kosova Yüksek Mahkeme nin Rev. nr. 362/2009 sayı 4 Şubat 2011 sayılı kararı hakkında anayasal

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK/115,120

İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK/115,120 410 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2012/21152 Karar No. 2012/20477 Tarihi: 12.06.2012 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2013/1 İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK/115,120 DAVA ŞARTI GİDER AVANSININ

Detaylı

İçindekiler Önsöz 5 Kısaltmalar 19 Giriş 21 Birinci Bölüm İDARÎ YARGININ GELİŞİMİ VE TÜRK YARGI TEŞKİLATININ GENEL GÖRÜNÜMÜ I. YARGISAL DENETİMİNDE

İçindekiler Önsöz 5 Kısaltmalar 19 Giriş 21 Birinci Bölüm İDARÎ YARGININ GELİŞİMİ VE TÜRK YARGI TEŞKİLATININ GENEL GÖRÜNÜMÜ I. YARGISAL DENETİMİNDE İçindekiler Önsöz 5 Kısaltmalar 19 Giriş 21 Birinci Bölüm İDARÎ YARGININ GELİŞİMİ VE TÜRK YARGI TEŞKİLATININ GENEL GÖRÜNÜMÜ I. YARGISAL DENETİMİNDE SİSTEMLER VE İDARİ YARGININ GELİŞİMİ 23 A. İdarenin Yargısal

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/18-21

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/18-21 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2017/24063 Karar No. 2018/8966 Tarihi: 18.04.2018 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2018/4 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/18-21 İŞÇİNİN DAVRANIŞLARINDAN KAYNAK-

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/ S. BK/100

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/ S. BK/100 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/25068 Karar No. 2018/17398 Tarihi: 03.10.2018 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/25 818 S. BK/100 İŞÇİLERİN İŞVERENİN GÖREVLENDİR- MESİYLE GİTTİKLERİ BİR BAŞKA

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 2821 SK/45

İlgili Kanun / Madde 2821 SK/45 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2010/22982 Karar No. 2010/26099 Tarihi: 28.09.2010 İlgili Kanun / Madde 2821 SK/45 SENDİKA YÖNETİCİSİNİN ÜCRETİNİN FAHİŞ OLARAK BELİRLENMİŞ OLMASI SENDİKLARIN AMAÇLARI

Detaylı

İlgili Kanun / Madde S. İşK. /32,34 ÜCRET VE ÜCRETİN ÖDEME ZAMANI ÜCRETİN KANITLANMASI EMSAL ÜCRET ARAŞTIRMASI

İlgili Kanun / Madde S. İşK. /32,34 ÜCRET VE ÜCRETİN ÖDEME ZAMANI ÜCRETİN KANITLANMASI EMSAL ÜCRET ARAŞTIRMASI T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2013/37210 Karar No. 2015/10424 Tarihi: 17.03.2015 İlgili Kanun / Madde 4857. S. İşK. /32,34 ÜCRET VE ÜCRETİN ÖDEME ZAMANI ÜCRETİN KANITLANMASI EMSAL ÜCRET ARAŞTIRMASI

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İş. K/41

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İş. K/41 488 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2010/4805 Karar No. 2012/12361 Tarihi: 11.04.2012 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2013/1 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İş. K/41 FAZLA ÇALIŞMA ÜST DÜZEY YÖNETİCİNİN

Detaylı

İSTANBUL İŞ MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİ NE. : Av. Şerafettin Aktaş & Av. Havva Ekiz & Av. Özlem Candan

İSTANBUL İŞ MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİ NE. : Av. Şerafettin Aktaş & Av. Havva Ekiz & Av. Özlem Candan İSTANBUL İŞ MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİ NE DAVACI : Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası ( TES-İŞ ) Büyükdere Cad. No: 56 / 2 Mecidiyeköy / Şişli / İst. VEKİLİ : Av. Şerafettin Aktaş & Av. Havva Ekiz &

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/6 İŞYERİ DEVRİ İŞYERİ DEVRİNİN İŞÇİ ALACAKLARINA ETKİSİ

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/6 İŞYERİ DEVRİ İŞYERİ DEVRİNİN İŞÇİ ALACAKLARINA ETKİSİ T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/5438 Karar No. 2016/20280 Tarihi: 17.11.2016 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/6 İŞYERİ DEVRİ İŞYERİ DEVRİNİN İŞÇİ ALACAKLARINA ETKİSİ ÖZETİ İşyeri devri halinde

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRÜ AVUKAT BÜRO ELEMANI

Detaylı

T.C. İZMİR BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ 10. HUKUK DAİRESİ T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I

T.C. İZMİR BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ 10. HUKUK DAİRESİ T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I ÖZET : - YETKİ İTİRAZI : Usulüne uygun yapılmayan yetki itirazının kabulü, yetki itirazının yapılırken yetkili mahkemenin gösterilmemesi halinde geçerli bir yetki itirazının mevcut olmayacağı, buna rağmen

Detaylı

ADİL YARGILANMA HAKKININ TÜRK MİLLETLERARASI USÛL HUKUKU ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

ADİL YARGILANMA HAKKININ TÜRK MİLLETLERARASI USÛL HUKUKU ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Dr. Öğr. Üyesi A. İpek SARIÖZ BÜYÜKALP AİHS VE AİHM KARARLARININ DA İNCELENMESİ SURETİYLE ADİL YARGILANMA HAKKININ TÜRK MİLLETLERARASI USÛL HUKUKU ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ İÇİNDEKİLER SUNUŞ...VII ÖNSÖZ... IX

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 818 S.BK /125 İŞ KAZASI ZAMAN AŞIMININ BAŞLANGICININ MALULİYET ORANIN KESİN OLARAK TESPİT EDİLDİĞİ TARİH OLDUĞU

İlgili Kanun / Madde 818 S.BK /125 İŞ KAZASI ZAMAN AŞIMININ BAŞLANGICININ MALULİYET ORANIN KESİN OLARAK TESPİT EDİLDİĞİ TARİH OLDUĞU T.C YARGITAY HUKUK GENEL KURULU Esas No. 2013/21-2216 Karar No. 2015/1349 Tarihi: 15.05.2015 İlgili Kanun / Madde 818 S.BK /125 İŞ KAZASI ZAMAN AŞIMININ BAŞLANGICININ MALULİYET ORANIN KESİN OLARAK TESPİT

Detaylı

ĐDARĐ YARGI FĐNAL SINAVI

ĐDARĐ YARGI FĐNAL SINAVI ĐDARĐ YARGI FĐNAL SINAVI 1. Aşağıdakilerden hangisi bir iptal davasında iptal nedeni değildir? a) Đdari işlemin yetkisiz bir makam tarafından yapılması b) Đdari işlemin dayandığı sebebin hukuka aykırı

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/41. T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2008/923 Karar No. 2008/5603 Tarihi: 21.03.2008

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/41. T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2008/923 Karar No. 2008/5603 Tarihi: 21.03.2008 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2008/923 Karar No. 2008/5603 Tarihi: 21.03.2008 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/41 FAZLA ÇALIŞMANIN KANITLANMASI ÜCRET BORDROLARI FAZLA ÇALIŞMANIN HAFTALIK ÇALIŞMA

Detaylı

KABUL EDİLMEZLİK KARARI

KABUL EDİLMEZLİK KARARI Priştine, 12 Aralık 2011 Nr. Ref.: RK169/11 KABUL EDİLMEZLİK KARARI Dava No: KI 17/11 Başvurucular Shefkat Perdibuka ve Suhejla Morina Kosova Yüksek Mahkemesinin Rev. nr. 228/2007 sayı ve 13 Mayıs 2010

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK. /Geç. 3.

İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK. /Geç. 3. T.C YARGITAY 7. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2013/22557 Karar No. 2014/3546 Tarihi: 11.02.2014 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2014/3 İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK. /Geç. 3. İŞ MAHKEMELERİNDEN VERİLEN

Detaylı

ISTAC TAHKİM KURALLARI ve UYGULAMASI

ISTAC TAHKİM KURALLARI ve UYGULAMASI ISTAC TAHKİM KURALLARI ve UYGULAMASI Yrd. Doç. Dr. Candan YASAN ISTAC Genel Sekreteri İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi ISTAC İstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamında 1 Ocak 2014 kuruluş Bağımsız,

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /35

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /35 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2016/18557 Karar No. 2016/19051 Tarihi: 23.06.2016 İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /35 HİZMET ALIM SÜRESİ BİR YILDAN AZ OLAN VEYA BİR YILDAN AZ KALAN KAMUDA İŞ

Detaylı