Bir pratisyen hekime (GP) kayıt olmak için sizden sağlık karnenizi (medical card) isteyecek olan yerel GP kliniğine gidebilirsiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bir pratisyen hekime (GP) kayıt olmak için sizden sağlık karnenizi (medical card) isteyecek olan yerel GP kliniğine gidebilirsiniz."

Transkript

1 NHS Cumbria web sitesine hoş geldiniz. Topluluklara NHS hizmetlerini sunmakla birlikte yerel sağlık vakıfları, yerel hükümet kuruluşları ve diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışarak yerel topluluklara sağlık hizmetlerinin temin edilmesini ve sağlıkla ilgili gereksinimlerinin karşılanmasını sağlıyoruz. Tercüme Ana dili Đngilizce olmayan hastalarımıza eşit hizmetler sunmak için elimizden geleni yapmaktayız. Hizmetlerimizi kullanabilmek için size telefon üzerinden veya yüz yüze görüşebileceğiniz tercümanlar sağlayabiliriz. Doktora Kayıt Yaptırma (GP) Bir pratisyen hekime (GP) kayıt olmak için sizden sağlık karnenizi (medical card) isteyecek olan yerel GP kliniğine gidebilirsiniz. Sağlık karneniz yoksa, klinikten alabileceğiniz GMS1 formunu doldurmanız gerekmektedir. Kliniğin yeni hastası olduğunuzda medikal kayıtlarınız transfer edilecek ve size yeni bir sağlık karnesi verilecektir. GP'ye kayıt olmaya çalışırken sorun yaşarsanız (Güney Cumbria: South Lakeland veya Barrow-in-Furness'deki hastalar için) ya da (North Cumbria: Allerdale, Carlisle, Copeland veya Eden'daki hastalar için) no'lu telefonları arayınız. Diş Hekimine Kayıt Yaptırma Cumbria'da yaşıyorsanız ve bir NHS diş hekiminden düzenli bakıma ihtiyacınız varsa, bunu yapmanın tek yolu adınızı ve soyadınızı NHS Cumbria diş hekimliği veri tabanına eklemektir. Bunun için, verilen formu doldurup göndermeniz gerekir. Bu form ayrıca GP kliniklerinden veya no'lu telefondan talep edilebilir. Acil durum bakımı ve tavsiye Acil bir diş sorunu ile ilgili tavsiyeye ihtiyacınız varsa ve herhangi bir diş kliniğine kayıtlı değilseniz, şu yardım hatlarından birini arayabilirsiniz: Kuzey Cumbria Güney Cumbria Düzenli bir diş hekiminiz varsa, normal klinik saatlerinde kendisiyle doğrudan irtibat kurmalısınız. Yukarıdaki telefon numaralarından çalışma saatleri dışında da tavsiye alabilirsiniz. Kendi bölgenizde bir diş hekimi bulabilmek için şu adresten arama yapabilirsiniz:

2 Reçetelerimi nereden alabilirim? GP'nizin verdiği reçeteleri herhangi bir eczaneye götürebilirsiniz; burada eczacınız size ilaçlarınızı temin edecektir. Đlaçlarınızı ücretsiz de alabilirsiniz; ayrıntılı bilgi için "Sağlık Masrafları Konusunda Yardım" belgesine bakınız: Göz muayenesi nerede olabilirim? Yerel göz doktorunuzda göz muayenenizi yaptırabilirsiniz. NHS göz muayenesini ücretsiz de yaptırabilirsiniz; ayrıntılı bilgi için "Sağlık Masrafları Konusunda Yardım" belgesine bakınız: Hastane Bulunması Cumbria'da dört akut hastane ve dokuz halk hastanesi bulunmaktadır. Hastaneler hakkında bilgi almak için aşağıdaki ilgili bağlantıyı izleyiniz. (Cumbria Primary Care Vakfı ) Carlisle'daki Cumberland Infirmary ve Whitehaven'daki West Cumberland Hastanesi'nin yönetimini Kuzey Cumbria Akut Hastaneleri NHS Vakfı gerçekleştirmektedir Barrow-in-Furness'deki Furness General Hastanesi ve Kendal'daki Westmorland General Hastanesi'nin yönetimi University Hospitals of Morecambe Bay NHS Vakfı'ndadır Cumbria'daki dokuz halk hastanesi NHS Cumbria tarafından yönetilmektedir. Toplum sağlığı hizmetleri NHS Cumbria çeşitli tedavi ve hemşirelik hizmetleri sunmaktan sorumludur. Ülkenin her yerindeki sağlık merkezleri, klinikler ve halk hastanelerinde, ayrıca bu merkezlere gelemeyen kimseler için kendi evlerinde bakım ve tedavi hizmetleri sunulmaktadır. Çalışma saatleri dışındaki bakım Cumbria'daki GP klinikleri kapalı olduğunda, iki kuruluş çalışma saatleri dışındaki birincil bakım hizmetlerini sağlar. Yaşadığınız yere göre aşağıdaki hizmetlerden biriyle irtibat kurmalısınız: Kuzey Cumbria'da yaşıyorsanız (Carlisle ve çevresi, Eden Valley ve Batı Cumbria bölgeleri dahil) CueDoc'u no'lu telefondan arayınız. CueDoc haftanın her günü ve resmi tatillerde 18:30-08:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Ana CueDoc tedavi merkezleri şuralardadır: Carlisle Hilltop Heights (London Road'dan çıkınca)

3 Whitehaven West Cumberland Hastanesi Penrith Penrith Halk Hastanesi CueDoc, bu tedavi merkezlerine gidemeyen veya durumu çok ciddi olan hastaları kendi evlerinde de ziyaret edebilmektedir. Güney Cumbria'da yaşıyorsanız (Westmorland, South Lakes ve Barrow-in- Furness bölgeleri dahil) Baycall'u no'lu telefondan arayınız. Đşitme engelli kullanıcılar Baycall'u no'lu telefondan arayabilirler (Typetalk). Baycall, GP Klinikleri kapalı olduğunda faaliyet göstermektedir. Normalde çalışma saatleri haftanın her günü ve resmi tatillerde 18:30-08:00 arasındadır. Ayrıca GP klinikleri personel eğitimi için kapalı olduğunda da Baycall öğleden sonraları için hizmet vermektedir. Baycall'a gelen tüm telefonlar Kendal'daki (Westmorland Genel Hastanesi'ne bağlı) arama merkezinden koordine edilmektedir ve tüm aramalar deneyimli danışman hemşireler tarafından yanıtlanmaktadır. Sizi (aşağıda belirtilen bir hasta irtibat merkezinde veya evinizde) bir doktorun muayene etmesi gerekiyorsa, danışman hemşireniz bunu ayarlayacaktır. Ana Baycall tedavi merkezleri şuralardadır: Kendal Westmorland Genel Hastanesi (ayakta tedavi bölümünde) Barrow Furness Genel Hastanesi (kaza ve acil durumlar bölümünün yanında) Morecambe Queen Victoria Merkezi (polis istasyonunun karşısında) Ayrıca Lancaster, Royal Lancaster Infirmary'de (ayakta tedavi edilen ortopedi hastaları bölümünde hafta içi 19:00-22:00 ve hafta sonu 09:00-13:00 saatleri arası açık olan bir uydu merkezi de bulunmaktadır. Cinsel sağlık hizmetleri GUM, Genito-Urinary Medicine'in (Genito-Ürogenital Tıp) kısaltmasıdır. GUM hizmetleri gizli olup, HIV gibi cinsel yoldan bulaşan hastalıklar için test ve tedavi sürecini içermektedir. Tüm oturumlarda acil doğum kontrol yöntemleri mevcuttur. Doğum kontrol klinikleri doğum kontrolü, acil doğum kontrolü ve GP kliniklerinde sunulandan daha fazla sayıda uzmanlık gerektiren doğum kontrolü hizmeti konusunda gizli bilgiler ve tavsiyeler sunar. Kuzey Cumbria GUM klinikleri Workington ve Whitehaven bölgeleri için no'lu telefondan randevu alınabilir.

4 Carlisle ve Penrith bölgeleri için no'lu telefondan randevu alınabilir. Kuzey Cumbria Doğum Kontrol Klinikleri Carlisle, Aile Planlama Kliniği: Carlisle, Connexions Ofisi: Whitehaven, Flatt Walks Sağlık Merkezi, 25 yaş altı kliniği: Workington Halk Hastanesi, 25 yaş altı kliniği: Güney Cumbria doğum kontrol klinikleri: Barrow, Atkinson Sağlık Merkezi: Dalton, Dowdales School Grounds, Nelson Street: Birchwood Kliniği, Furness Genel Hastanesi, Barrow: Kendal, Connexions Ofisi: Kendal, Westmorland Genel Hastanesi : Ulverston Toplum Sağlığı Merkezi: Doğru tedaviyi alın Doğru zamanda doğru sağlık hizmeti seçimini nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz. Kendi kendine bakım: Her gün karşılaşılan pek çok hastalığı iyi bir ilaç dolabıyla kendiniz tedavi edebilirsiniz.. Eczacınız veya NHS Direct (aşağıya bakın) neye ihtiyacınız olduğunu size söyleyebilir. NHS Direct: 24 saat açık gizli sağlık danışmanlığı ve bilgilendirme servisi no'lu telefondan (yerel arama olarak ücretlendirilir) veya adresinden ulaşabilirsiniz Eczaneler: Eczaneler ilaç konusunda uzmandır. Ayrıca sık görülen öksürük ve soğuk algınlığı şikayetleri ile sigarayı bırakmak gibi sağlık konuları hakkında yardımcı olabilirler. Doktorunuz: Doktorlar çok sayıda sağlık sorunuyla ilgilenebilmekte ve sizi özel testlere ve tedavilere yönlendirebilmektedir.

5 Kazalar ve Acil Durumlar: Bir kimse çok ağır hastaysa ve acil bakıma ihtiyacı varsa, kendisini Kazalar ve Acil Durumlar (A&E) servisine götürün veya 999'u arayın. Hastanın seçimi Choose and Book (Seç ve Randevu Al) nedir? Choose (Seç) - Artık tedavi görmek için seçeceğiniz dört farklı hastane bulunmaktadır. Book (Randevu Al)- Hastaneyi seçtikten sonra her iki taraf için de (yani size ve uzmana) uygun olan bir randevu tarihi ve saati belirleyebilirsiniz. Choose and Book, ilk ayaktan muayene randevunuzu alabileceğiniz yeni bir yöntemdir. GP'nizle birlikte bir uzman doktor randevusuna ihtiyacınız olduğuna karar verdiğinizde, Choose and Book sistemindeki bilgisayar yazılımı tedaviniz için hangi hastanelerin veya kliniklerin uygun olduğunu GP'nize gösterecektir. GP'niz sağlık sorununuzu tedavi etmek için kullanılabilecek uygun seçenekleri sizinle görüşecektir. Sonraki aşama, randevunuz için ve devam eden herhangi bir bakımı sürdürmek üzere hangi hastaneye gideceğinizi seçmektir. Nerede ve ne zaman muayene olmayı istediğinizi biliyorsanız, klinikten ayrılmadan önce randevunuzu alabilirsiniz. Randevunuzun yerini, tarihini ve saatini belirten bir onay alırsınız. Seçeneklerinizi gözden geçirmek veya randevuya ne zaman gelmek istediğinizi kontrol etmek için daha fazla zamana ihtiyacınız varsa, randevu talep mektubunu yanınızda götürüp internet üzerinden veya arama merkezine telefon ederek randevunuzu daha sonra alabilirsiniz. Söylediklerinizin dinlenmesi Siz, ailenizden biri veya arkadaşlarınız, kendinizi iyi hissetmediğinizde veya sağlığınızla ilgili endişeleriniz olduğunda NHS ile mutlaka bir noktada görüşürsünüz. Bu sizin için sıkıntılı ve huzursuz bir zaman olabilir. Hedefimiz, hastalarımıza ancak sizin yardımınızla sunabileceğimiz yüksek kalitede bakım hizmetleri sağlamaktır. Herhangi bir yorum, görüş veya bildirmek istediğiniz her türlü konu için sizin veya akrabınızın bakımından sorumlu bir personelimizle görüşünüz. Fikirlerinizi ve görüşlerinizi ciddiye alacağımızdan ve sizin veya akrabanızın aldığı bakımın bundan etkilenmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Bunu yapmak zor geliyorsa veya sorun devam ederse PALS ile irtibata geçiniz. PALS'ın size yardımcı olacağı konular: Yerel sağlık hizmetleri konusundaki görüşlerinizi dinlemek.

6 Sorunlarınızı, endişelerinizi veya yaşadığınız zorlukları çözüme ulaştırmaya yardımcı olmak. Size gizli destek sağlamak. Size NHS Hizmetleri hakkında bilgi vermek. Sizi yerel destek gruplarıyla irtibata geçirmek PALS irtibat numarası: Şikayetler Özür dileyebilmek, öğrenip kendimizi geliştirmek için ne zaman hata yaptığımızı bilmemiz gerekir. Bir şikayetiniz olduğunda no'lu telefondan Şikayetler Ekibi'ni arayın veya şu adrese mektup yazın: Sue Page, Chief Executive, NHS Cumbria, Penrith Hospital, Bridge Lane, Penrith, Cumbria CA11 8HX. Nasıl Şikayette Bulunacaksınız Şikayeti yapılan olay yaşandıktan sonra en kısa zamanda, ancak en fazla 12 ay içerisinde, durum rapor edilmelidir no'lu telefondan şikayet ekibimizi arayabilir veya Kurum Yöneticisine ya da Şikayet Ekibine yazılı olarak endişelerinizi bildirebilirsiniz. Lütfen bize: Sorunun ne olduğunu, Nerede ve ne zaman yaşandığını, Tam adınızı, adresinizi ve irtibat telefon numaranızı ve Hastanın adını (başka biri adına şikayette bulunuyorsanız) bildiriniz. Kendiniz şikayette bulunamıyorsanız veya destek ya da yardıma ihtiyacınız varsa, bir arkadaşınızdan veya akrabanızdan sizin adınıza şikayette bulunmasını isteyebilirsiniz. Bunun için yazılı izin sunmanız gerekmektedir. Başka bir seçenek olarak, Independent Complaints Advocacy Service (ICAS - Bağımsız Şikayet Avukatlığı Hizmeti) de destek ve danışmanlık sunmaktadır no'lu telefondan kendileriyle irtibat kurulabilir. Şikayetiniz nasıl ele alınacak? Her şikayetle uygun biçimde ve mümkün olduğu sürece istekleriniz doğrultusunda ilgilenmeyi hedefliyoruz. Şikayetinizi aldığımızda, Şikayetler Ekibi'nden bir personelimiz sizi telefonla arayarak konuyu daha detaylı görüşecektir. Đhtiyacınız olursa bu görüşme için bir tercüman kullanabiliriz. Ardından tarafınızdan gelecek onaya göre, bir kopyası size gönderilmek üzere bir eylem planı hazırlamaya çalışırız. Üzerinde anlaşılan eylem planına uygun olarak sıkıntılarınız araştırılacak ve size, sorunlarınızla ilgili bir yanıt gönderilecektir. Hizmetlerimizde bir hata

7 tespit edilirse, bunun tekrarlanmaması için bu olaydan ders alındığından emin olacağız. Amacımız şikayetinize çözüm bulmaktır ve bu sürecin bir parçası olarak, endişelerinizi görüşmek üzere sizi bir toplantıya davet edebiliriz. Diğer formatlarda bilgi Verdiğimiz bilgileri başka bir dilde ya da Braille, büyük harflerle basılı halde veya sesli kayıt gibi değişik formatlarda almak isterseniz lütfen şu adrese yazın: Public Engagement Department, Tenterfield, Brigsteer Road, Kendal, LA9 5EA veya no'lu telefonu arayınız.

Turkish. Sağlık konusunda, Londra'da nasıl bilgi edinebilirim?

Turkish. Sağlık konusunda, Londra'da nasıl bilgi edinebilirim? Sağlık konusunda, Londra'da nasıl bilgi edinebilirim? 1 GP nedir? Londra'da, sağlık konusunda yardım almak için Pratisyen Hekiminizin (doktor) hizmet verdiği yerel bir sağlık ocağına kaydolmalısınız. Sağlık

Detaylı

Yaşlı Kişiler için Hizmetler

Yaşlı Kişiler için Hizmetler Yaşlı Kişiler için Hizmetler Yaşlı Kişiler için Hizmetler Merri Community Health Services (Merri Toplum Sağlık Hizmetleri), toplum içindeki yaşlı kişilerin günlük bakım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu (WGBO) ile Genel Veri Koruma Yönetmeliği (AVG), yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenlerler.

Detaylı

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ NE HOŞGELDİNİZ

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ NE HOŞGELDİNİZ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ NE HOŞGELDİNİZ NASIL RANDEVU ALABİLİRİM? 182 MHRS ÇAĞRI MERKEZİ ARAYIN RANDEVUNUZU ALABİLİRSİNİZ. www.mhrs.gov.tr adresinden RANDEVUNUZU alabilirsiniz. MHRS (MERKEZİ RANDEVU

Detaylı

Faydalı iletişim bilgileri

Faydalı iletişim bilgileri Faydalı iletişim bilgileri Ulusal iletişim bilgileri Allergy UK (Alerji) 01322 619 898 www.allergyuk.org Association of Breastfeeding Mothers (Emzirme) 0300 330 5453 09:30-22:30 www.abm.me.uk Asthma UK

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Kısaca WGBO olarak anılan Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu, yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenler. Bu kanuna göre gerek

Detaylı

[cover] Çocuğunuza aşı yapıldıktan sonra

[cover] Çocuğunuza aşı yapıldıktan sonra [cover] Çocuğunuza aşı yapıldıktan sonra Çocuğunuzun aşısını yaptırmanız, kendisini, bir ya da birden fazla bulaşıcı hastalığa karşı koruma konusunda önemli bir karar verdiğiniz anlamına gelmektedir. Aşılar

Detaylı

Dis leriniz önemli. Onlara her gün ihtiyacınız var..

Dis leriniz önemli. Onlara her gün ihtiyacınız var.. Dis leriniz önemli. Onlara her gün ihtiyacınız var.. Dis leriniz önemli Dişlerinize her gün ihtiyacınız var yemek yediğinizde, güldüğünüzde ve konuştuğunuzda. İyi bir hayat için dişlerin tam olması ve

Detaylı

Sağlık kayıtlarınızda değişiklikler Özet Bakım Kayıtları

Sağlık kayıtlarınızda değişiklikler Özet Bakım Kayıtları Lütfen bu broşürü okumak için zaman ayırınız Sağlık kayıtlarınızda değişiklikler Özet Bakım Kayıtları Biz, (İngiltere deki NHS) sağlık kayıtlarınızı sakladığımız ve Değişiklikler nedir? Hasta bakımının

Detaylı

SAĞLIK KONTROLÜ. Düzenli aralıklarda tedbir muayeneleri yaptırınız

SAĞLIK KONTROLÜ. Düzenli aralıklarda tedbir muayeneleri yaptırınız SAĞLIK KONTROLÜ Düzenli aralıklarda tedbir muayeneleri yaptırınız AOK Hessen ve Türk-Alman Sağlık Vakfı'nın (Türkisch-Deutsche Gesundheitsstiftung e.v. (TDG)) Hessen Sosyal İşler Bakanı'nın himayesi altında

Detaylı

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI İKAMET EDENLERİN KATILIMI

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI İKAMET EDENLERİN KATILIMI ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI İKAMET EDENLERİN KATILIMI ArgrsoKxbk A mmÿpy Bengali Συμμετοχή ενοίκων Greek Participação do(s) Residente(s) Portuguese Ka qaybqaadashada dadka deegaanka ah Somali Participación

Detaylı

HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız

HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız Turkish Ev ve Toplum Bakım Programı (Home and Community Care - HACC) günlük ißlerini idare etmekte zorlanan ancak kendi evinde

Detaylı

Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu

Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu Bu broşür, Bayındır Hastanesi Söğütözü (BHS) Genel Yoğun Bakım (Reanimasyon) süreci hakkında sizi aydınlatmak amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

mutuelle hastahane eczane sağlık hizmet evleri nöbetçi doktor acil medikal yardımı Sağlık

mutuelle hastahane eczane sağlık hizmet evleri nöbetçi doktor acil medikal yardımı Sağlık SIS kartı engelli aile planlaması eczane mutuelle hastahane nöbetçi doktor acil medikal yardımı sağlık hizmet evleri Sağlık Belçika da yaşıyorum. Tedavi hakkım var mı? Belçika da, herkesin tedavi olma

Detaylı

Göçmenlik Hizmetleri Komiseri nin Şikayet Programı. Şikayet formu. www.oisc.gov.uk Göçmenlik Konusundaki Tavsiyelerin Düzenlenmesi

Göçmenlik Hizmetleri Komiseri nin Şikayet Programı. Şikayet formu. www.oisc.gov.uk Göçmenlik Konusundaki Tavsiyelerin Düzenlenmesi Göçmenlik Hizmetleri Komiseri nin Şikayet Programı Şikayet formu www.oisc.gov.uk Göçmenlik Konusundaki Tavsiyelerin Düzenlenmesi Kimler hakk nda flikayette bulunabilirsiniz? Bir göçmenlik danışmanının

Detaylı

Erken Müdahale Birimi

Erken Müdahale Birimi Resolving legal issues before they get serious Turkish Aile Hukuku Erken Müdahale Birimi Yasal sorunları ciddi hale gelmeden çözmek Biz kimiz? Aile Hukuku Erken Müdahale Birimi (EIU) uzman bir aile ve

Detaylı

student complaints procedure (Turkish)

student complaints procedure (Turkish) student complaints procedure (Turkish) English UK üyesi dil merkezleri ile ilgili şikâyetler Bu belgede, English UK in üye dil merkezleriyle ilgili şikâyetleri nasıl ele aldığı özetlenmektedir. Arka plan

Detaylı

Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bir Evde Sağlık Hizmeti Örneği Olarak: SAMSUN Sorunlar ve Çözüm Önerileri Doç.Dr.Erdinç Yavuz Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği Sunum Planı q Samsun da evde sağlık hizmetleri

Detaylı

Yaşlılar irtibat Merkezleri

Yaşlılar irtibat Merkezleri Yaşlılar irtibat Merkezleri Sosyal hizmetler bölümü I Yaşlılık ve Bakım Winterthur şehri evde bakım merkezi (Spiteks) Spiteks, Winterthur şehrimizin bir hizmetidir. Çeşitli yaş grubundan isanlara hastalık

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ EL KİTABI

SAĞLIK HİZMETLERİ EL KİTABI SAĞLIK HİZMETLERİ EL KİTABI Sağlık Hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu websitesi üzerinde Kampusta Yaşam/Sağlık Hizmetleri; Intranet üzerinde Kampusta Yaşam/ Sağlık Hizmetleri

Detaylı

Özürleri olan Kişiler için Hizmetler

Özürleri olan Kişiler için Hizmetler Özürleri olan Kişiler için Hizmetler Özürleri olan Kişiler için Hizmetler Merri Community Health Services (Merri Toplum Sağlık Hizmetleri) özürü olan kişilerin topluma dahil edilmesinin ve katılımının

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne hoş geldiniz. Sizi, Doğu Akdeniz Üniversitesi nde

Detaylı

Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum

Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum 2 7/24 Doktorum Hizmeti nedir? Bireysel Sağlık Müşterilerimize YENİ ve ÜCRETSİZ bir hizmet daha sunuyoruz: 7/24 Doktorum! Ne zamandan itibaren? 10 Ağustos 2017 Hangi

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne (DAÜ e) hoş geldiniz. Sizi, DAÜ de görmekten büyük

Detaylı

HPV aşısı rehberiniz. Servikal Kanseri Yenmek

HPV aşısı rehberiniz. Servikal Kanseri Yenmek HPV aşısı rehberiniz Servikal Kanseri Yenmek Servikal kanser nedir? Servikal kanser (rahim ağzı kanseri), vajinanın üstünde bulunan servikste (rahmin girişi) gerçekleşir. Servikal kanser, çok ciddi olabilir.

Detaylı

Bölüm A. NEW YORK EYALETİ SAĞLIK DAİRESİ AIDS Enstitüsü HIV Testi için Bilgilendirilmiş Onay

Bölüm A. NEW YORK EYALETİ SAĞLIK DAİRESİ AIDS Enstitüsü HIV Testi için Bilgilendirilmiş Onay NEW YORK EYALETİ SAĞLIK DAİRESİ AIDS Enstitüsü HIV Testi için Bilgilendirilmiş Onay HIV testi isteğe bağlıdır. Size sağlık hizmeti veren personeli bilgilendirerek herhangi bir tarihte onayınızı geri alabilirsiniz.

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi ne Hoş Geldiniz! Öğrenci İşleri

İstanbul Bilgi Üniversitesi ne Hoş Geldiniz! Öğrenci İşleri İstanbul Bilgi Üniversitesi ne Hoş Geldiniz! Öğrenci İşleri Adım Adım Lisans ve Önlisans Öğrencileri İçin Ders Kaydı 3 Adım adım bilmeniz gerekenler; Ders kayıtları için RANDEVU Ders kayıtları için ANAHTAR

Detaylı

Randevunuz Hakkında Bazı Bilgiler

Randevunuz Hakkında Bazı Bilgiler 12 Randevunuz Hakkında Bazı Bilgiler İngiltere' deki Guy's ve St Thomas Hastanesi ve IDEAS Genetik Bilgi Parkı tarafından hazırlanan broşürlerden kendi kalite standartlarına uygun olarak uyarlanmıştır.

Detaylı

Kime yardımcı olacağımıza nasıl karar veririz?

Kime yardımcı olacağımıza nasıl karar veririz? TURKISH Çocuklarla ilgili sosyal hizmetlerden nasıl yararlanabilirsiniz? Kime yardımcı olacağımıza nasıl karar veririz? Giriş Bu broşürde çocuklarla ilgili sosyal hizmetler müdürlüğü olarak bizim çocuklara

Detaylı

Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz.

Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz. Seçmen Kılavuzum Kılavuz hakkında Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz. Seçimler hakkında Federal seçimlerde,

Detaylı

Enerji danışmanlığı ne getiriyor? Neler desteklenir?

Enerji danışmanlığı ne getiriyor? Neler desteklenir? Neden danışmanlık? Enerji tasarrufu faydalıdır, heleki şirketiniz için. Enerji verimliliği ne demektir: Daha düşük elektrik, ısıtma ve soğutma maliyeti ve ayrica iklimin korunmasına katkı. Enerji tasarrufu

Detaylı

Hoşgeldiniz. Northern AMEP Konsorsiyumuna Hoşgeldiniz

Hoşgeldiniz. Northern AMEP Konsorsiyumuna Hoşgeldiniz Hoşgeldiniz Turkish Northern AMEP Konsorsiyumuna Hoşgeldiniz Northern AMEP Melbourne nın kuzey bölgesinde, kişilerin evlerine yakın bir eğitim merkezinde Yetişkin Göçmenler için İngilizce Programı (Adult

Detaylı

Asiston Hizmetleri Bilgilendirme Kitapçığı

Asiston Hizmetleri Bilgilendirme Kitapçığı Asiston Hizmetleri Bilgilendirme Kitapçığı asiston.com.tr 7/24 Bilgisayarcınıza nasıl ulaşırsınız? Telefon ile ara Bizi telefonla arayabilir, 0850 532 0 100 7/24 Bilgisayarcım hattında 1 i Tuşlayarak destek

Detaylı

Parkinson. Bilgileri ve. Desteğ. Parkinson s information and support Turkish

Parkinson. Bilgileri ve. Desteğ. Parkinson s information and support Turkish Parkinson Bilgileri ve Desteğ Parkinson s information and support Turkish Bir Parkinson tanısı, yaşamınızı tepetaklak edebilir. Bize başvurun. Parkinson hastasıysanız ya da bir hastayı tanıyorsanız, muhtemelen

Detaylı

Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu

Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu Türkiye ve Avrupa ülkelerinde bulunan eğitim ve istihdam fırsatlarına ulaşmak için sisteme üye olarak kayıt yaptırmanız gerekir. Nasıl Üye Olurum? Ø Sayfamızın

Detaylı

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington daki tüm Pratisyen Hekimlikler (GP) tercümanlık

Detaylı

Hobi Kulüpleri. Psikolojik Destek. Kişisel Çözüm Danışmanı VIP Hizmetler Alışveriş İndirimi. Medikal Asistans

Hobi Kulüpleri. Psikolojik Destek. Kişisel Çözüm Danışmanı VIP Hizmetler Alışveriş İndirimi. Medikal Asistans Hobi Kulüpleri Vakıf Emeklilik te bireysel emeklilik sözleşmesi bulunanlar ayrıcalıklı Yaşam Kulüpleri dünyasında kapsamlı sağlık hizmetlerinden danışmanlığa, eğitimden spora birçok alanda hayatlarına

Detaylı

HAKKIMIZDA MEGAPARK HASTANESİ

HAKKIMIZDA MEGAPARK HASTANESİ MEGAPARK HASTANESİ Megapark Hastanesi, 2005 yılında kurulmuş bulunan KMS Kahramanmaraş Sağlık Hizmetleri A.Ş nin ilk sağlık hizmetleri projesidir.hastane binası inşaatı 2007-Haziran ayında, cihaz montajları

Detaylı

Meme Kanseri Taraması Hakkında Kısa Film*. *Central and East London Breast Screening Service tarafından hazırlanmıştır.

Meme Kanseri Taraması Hakkında Kısa Film*. *Central and East London Breast Screening Service tarafından hazırlanmıştır. Film Deşifresi Açılış Jeneriği Meme Kanseri Taraması Hakkında Kısa Film*. *Central and East London Breast Screening Service tarafından hazırlanmıştır. Adım Zohra. Bir buçuk yıldır Central and East London

Detaylı

Değerli öğrenciler Hacettepe Üniversitesine hoş geldiniz.

Değerli öğrenciler Hacettepe Üniversitesine hoş geldiniz. SAĞLIKLI BİREY Değerli öğrenciler Hacettepe Üniversitesine hoş geldiniz. Dr.Semih Leloğlu Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi Öğrenci Sağlık Merkezi Dünya Sağlık Örgütü tanımına göre Sağlık, sadece

Detaylı

şikâyetiniz ve ombudsman

şikâyetiniz ve ombudsman şikâyetiniz ve ombudsman ombudsman hakkında Bir finansal kuruma şikâyette bulunduğunuz ve işlerin gidişatından memnun kalmadığınız durumlarda, Financial Ombudsman Service devreye girebilir. Bizden yararlanmak

Detaylı

Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ

Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ TEDAVİNİZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ Tedaviniz sırasında yaralanırsanız, Hasta Yaralanma Yasası [patientskadelagen]

Detaylı

Çocukları biliyoruz. ve ana babaları anlıyoruz

Çocukları biliyoruz. ve ana babaları anlıyoruz Çocukları biliyoruz ve ana babaları anlıyoruz Çocuğunuzu en iyi siz kendiniz tanırsınız Biz, çocuk sağlığı konusunda uzmanız Ana baba olmak büyük ve tamamen değişik bir deneyimdir. Çocuğunuzun size ihtiyacı

Detaylı

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun DOMESTIC VIOLENCE HELP AT COURT Turkish AİLE İÇİ ŞİDDET Artık şiddetin sona ermesini istiyorsunuz Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun Kadınlar İçin Aile İçi Şiddet Mahkemesi Savunma

Detaylı

TRICARE Overseas Program (TOP)

TRICARE Overseas Program (TOP) RICAR Overseas Program (OP) OP Prime kullanıcılarına sağlık hizmeti sağlayan sağlayıcılar için kısa kullanım klavuzu. RICAR is a registered trademark of the Department of Defense, Defense Health Agency.

Detaylı

TALİDOMİD RİSK YÖNETİMİ PROGRAMI (TRYP)

TALİDOMİD RİSK YÖNETİMİ PROGRAMI (TRYP) TALİDOMİD RİSK YÖNETİMİ PROGRAMI (TRYP) Talidomid, hamilelik sırasında kullanıldığında doğmamış bebeğin ölümüne ya da ileri derecede özürlü bebek doğumlarına yol açmaktadır. Talidomid'in teratojenik etkisinden

Detaylı

ÇÖZÜM BİLGİSAYAR KOLAY RANDEVU RANDEVU WEB SERVİSLERİ YAZILIM FİRMALARI ENTEGRASYON KILAVUZU 22.12.2006. Sürüm: 1.0

ÇÖZÜM BİLGİSAYAR KOLAY RANDEVU RANDEVU WEB SERVİSLERİ YAZILIM FİRMALARI ENTEGRASYON KILAVUZU 22.12.2006. Sürüm: 1.0 KOLAY RANDEVU RANDEVU WEB SERVİSLERİ YAZILIM FİRMALARI ENTEGRASYON KILAVUZU 22.12.2006 Sürüm: 1.0 2006-2007 Çözüm Bilgisayar www.cozumbil.com.tr cozum@cozumbil.com.tr İÇİNDEKİLER 1.GİRİŞ...3 1.1 GENEL

Detaylı

Araştırma Komisyonu KSW. Hasta Verileri ile Biyolojik. Araştırma Amaçlı

Araştırma Komisyonu KSW. Hasta Verileri ile Biyolojik. Araştırma Amaçlı Araştırma Komisyonu KSW Hasta Verileri ile Biyolojik Numunelerin Araştırma Amaçlı Kullanılması Sayın Hastamız Hastalıkların teşhis ve tedavi edilmesi son yıllarda büyük ilerlemeler kaydetti. Bu özellikle

Detaylı

Avrupa hastanelerinde

Avrupa hastanelerinde Avrupa hastanelerinde mesleki katılım Baş hekimler ve hemşireler için anket (PTE1) Baş hekimler ve hemşirelerin hastanede yönetici rolü oynadıkları düşünülmektedir. Aynı zamanda resmi yönetim rolleri de

Detaylı

KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ

KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ THE SELF-REPRESENTED WORKER Turkish Workers Compensation Commission, yaralanmış işçilerle işverenler arasındaki işçi tazminatları anlaşmazlıklarını çözümler. Komisyon a bir

Detaylı

Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ

Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ TEDAVİNİZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ Tedaviniz sırasında yaralanırsanız, Hasta Yaralanma Yasası [patientskadelagen]

Detaylı

yazılı karneler and secondary school students

yazılı karneler and secondary school students New written reports for primary and secondary school students New İlkokul, written ortaokul reports ve lise for öğrencileri için yeni primary yazılı karneler and secondary school students NSW Kamu Public

Detaylı

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri, Türkiye nin yerinde sağlık ve bakım çözümleri sunan ilk ve en büyük kuruluşudur.

Detaylı

gururluyuz! YAZILIM SİSTEMLERİ

gururluyuz! YAZILIM SİSTEMLERİ YAZILIM SISTEMLERI YAZILIM SİSTEMLERİ yazılım paketlerimiz GOLD Pet Klinikleri ve Hastaneler İçin SİLVER Belediyeler ve Hayvan Barınakları İçin BRONZ Büyükbaş Klinik ve Hastaneleri İçin ÜNİVERSİTE Vet.Fak.

Detaylı

BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI

BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Başvuru Formu TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ SEKTÖR VAKFI BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Başvuru Formu TÜSEV olarak Sosyal Yatırım Programı ile 2006 yılından

Detaylı

Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir?

Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir? Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir? Bir suçtan dolayı sanık olarak görülmektesiniz ve polis, Kraliyet Askeri Polisi veya

Detaylı

Ücretsiz bir hizmet. Yemek masrafınız ayırdığınız bütçe kadar olsun.

Ücretsiz bir hizmet. Yemek masrafınız ayırdığınız bütçe kadar olsun. Ücretsiz bir hizmet. Yemek masrafınız ayırdığınız bütçe kadar olsun. Nasıl Çalışır? Herhangi bir yere giderken yolda acıktınız ve yemek yemeniz gerekiyor. Yemek bütçenizi 20 TL olarak belirlediniz ancak

Detaylı

Şikâyetinizi ileri bir safhaya mı taşımak istiyorsunuz?

Şikâyetinizi ileri bir safhaya mı taşımak istiyorsunuz? Şikâyetinizi ileri bir safhaya mı taşımak istiyorsunuz? Financial Ombudsman Service ombudsman hakkında Finansal bir şirketin yapmış olduğu bir şeyden memnun değilseniz, Financial Ombudsman Service (Finansal

Detaylı

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Daha iyi bir eğitimin hatrına Tanıtım Unicheck Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Bu kitapçık Unplag Kurumsal hesap içerisinde bulunan Admin hesap, akademisyen (öğretmen) hesabı

Detaylı

Yaş 20 yaşından genç 20-30 yaşında 30-40 yaşında 40-50 yaşında 50-60 yaşında 60-70 yaşında 70-80 yaşında 80 yaşından büyük

Yaş 20 yaşından genç 20-30 yaşında 30-40 yaşında 40-50 yaşında 50-60 yaşında 60-70 yaşında 70-80 yaşında 80 yaşından büyük Bizden ne kadar memnunsunuz? Sayın hastamız, size en iyi şekilde bakmaya çaba gösteriyoruz. Bu sebeple, kanaatiniz bizim için çok önemlidir! Vereceğiniz cevaplarla ve yapacağınız önerilerle, muhtemel zayıf

Detaylı

Sorularınız olursa bize ve e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Sorularınız olursa bize ve e-posta adresinden ulaşabilirsiniz. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TAMAMLAYICI TIP UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ HOMEOPATİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi

Detaylı

İLAÇ ORDER. İlaç Order Ekranına gidebilmek için; Yatan Hastalarımız için Kullandığımız;

İLAÇ ORDER. İlaç Order Ekranına gidebilmek için; Yatan Hastalarımız için Kullandığımız; İLAÇ ORDER İlaç Order Ekranına gidebilmek için; Yatan Hastalarımız için Kullandığımız; Genel İşlemler >> Yatan Hasta >> Servis Defteri ekranını açmalıyız. Açılan Servis Defteri ekranından; İlaç Order yapılacak

Detaylı

KONSÜLTASYON PROSEDÜRÜ

KONSÜLTASYON PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün

Detaylı

HASTANE EMRİ İLE KISITLAMA OLMADAN HASTANEYE ALINMA

HASTANE EMRİ İLE KISITLAMA OLMADAN HASTANEYE ALINMA HASTANE EMRİ İLE KISITLAMA OLMADAN HASTANEYE ALINMA (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 37) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız ) 3. Hastane ve koğuş ismi 4.

Detaylı

Randevu Alınabilecek Tüvturk Araç Muayene istasyonlarını öğrenmek için Tıklayınız.

Randevu Alınabilecek Tüvturk Araç Muayene istasyonlarını öğrenmek için Tıklayınız. TÜVTÜRK RANDEVU ALMA Ücretsiz Online Tüvtürk Araç Muayene Randevu Nasıl Alınır? daha detaylı resimlerle anlatımı burada bulunmaktadır. Videolu örnek sesli anlatımlı tüvtürk randevu alma izlemek için linki

Detaylı

NSW de Sağlık Hizmetleri Bilgilendirme Kitapçığı

NSW de Sağlık Hizmetleri Bilgilendirme Kitapçığı Turkishh October 2004 [AHS-7760] NSW de Sağlık Hizmetleri Bilgilendirme Kitapçığı www.refugeehealth.org.au Yeni gelmiş olan bir mülteci veya göçmen misiniz? Bu kitapçık size, NSW deki sağlık hizmetleri

Detaylı

Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde

Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde Sevgili Berlinliler, Saygıdeğer Baylar ve Bayanlar, Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde Şiddetten Koruma Acil Servisi 17 Şubat 2014 tarihinde açılışını yaptı.

Detaylı

THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH

THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH GİRİŞ Kumar oynama, Avustralyalıların her yıl yaklaşık yüzde 80 ini çeken heyecan verici ve yaygın olarak sevilen bir eğlence biçimidir. Oynayanların çoğu,

Detaylı

Oğlunuz veya kõzõnõz bu sõnõftaki öğretimin bir parçasõ olarak, İngilizce öğrenmek için bir

Oğlunuz veya kõzõnõz bu sõnõftaki öğretimin bir parçasõ olarak, İngilizce öğrenmek için bir Welcome Letter [Turkish] öğretmenliğindeki sõnõfõna [ögretmenin adi] [ELD sinifi seviyesi veya türü] Hoş Geldiniz Bu mektubun amacõ oğlunuza veya kõzõnõza sõnõfõmõza hoş geldin demektir. Çocuğunuzun ve

Detaylı

KEMIĞE İMPLANTE İŞITME SISTEMI. Ponto Günlüğü Ses işitme deneyimleriniz

KEMIĞE İMPLANTE İŞITME SISTEMI. Ponto Günlüğü Ses işitme deneyimleriniz KEMIĞE İMPLANTE İŞITME SISTEMI Ponto Günlüğü Ses işitme deneyimleriniz Ponto ile günlük hayat Ponto nun faydalarını ve günlük yaşamınızda yarattığı farkı görebilmeniz için Ponto Deneme Günlüğü nü doldurmanızı

Detaylı

Sosyal Hizmet. De Wering sizinle...

Sosyal Hizmet. De Wering sizinle... Sosyal Hizmet (Özel)yaşamınızda geçici- zorluklar mı yaşıyorsunuz? Belirli sınırlarınızla karşı karşıya mı kaldınız? Bu sorunlarla birlikte yaşamayın, sosyal hizmet görevlilerimizin uzmanlığından ücretsiz

Detaylı

Kalp yetmezliği hemşiresi

Kalp yetmezliği hemşiresi Kalp yetmezliği hemşiresi Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Giriş Hartfalen (kalp yetmezliği) polikliniğine sevk edildiniz. Bu poliklinikte bir kalp yetmezliği hemşiresinden

Detaylı

E-çalışan Özel Sağlık Sigortası Modülü Kullanım Kılavuzu

E-çalışan Özel Sağlık Sigortası Modülü Kullanım Kılavuzu Doğan DOĞAN Grubu HOLDİNG Çalışanları A.Ş. İçin E-çalışan Özel Sağlık Sigortası Modülü Kullanım Kılavuzu 29.12.2016 Doğan Holding İnsan Kaynakları Başkan Yardımcılığı - Dahili kullanım içindir- 1 Değerli

Detaylı

www.iletisimtercume.com www.iletisimtasarim.com HAKKIMIZDA İletişim Tercüme kurulduğundan bugüne kadar, uzman kadrosuyla ticari, teknik, tıbbi, hukuki, edebi ve diğer konularda tüm dünya dillerinde noter

Detaylı

TEDAVİ İÇİN HASTANEYE KABUL

TEDAVİ İÇİN HASTANEYE KABUL TEDAVİ İÇİN HASTANEYE KABUL (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 3) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız) 3. Hastane ve koğuş ismi 4. Bölüm 3 altında alıkoyma tarihi

Detaylı

Prof. Dr. H. Zafer Güney Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Prof. Dr. H. Zafer Güney Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Zafer Güney Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Araştırma Serisi 9-2011 1 AİK- DSÖ TANIMI Hastaların ilaçları klinik ihtiyaçlarına uygun şekilde,

Detaylı

Seçmeli orta öğretim okulları ve akademik açıdan çok yetenekli öğrenciler için sınıflar: kimi bilgiler

Seçmeli orta öğretim okulları ve akademik açıdan çok yetenekli öğrenciler için sınıflar: kimi bilgiler Selective High Schools and Opportunity Classes: some facts Seçmeli orta öğretim okulları ve akademik açıdan çok yetenekli öğrenciler için sınıflar: kimi bilgiler Anababalar/bakıcılar ve öğrenciler için

Detaylı

Taksi ve özel araç kiralama bilgileri

Taksi ve özel araç kiralama bilgileri Taksi ve özel araç kiralama bilgileri Taksi ve Özel Araç Kiralama Hizmetleri Taksiler (siyah taksiler), caddeden veya özel taksi duraklarından kiralayabileceğiniz tek araçlardır. Tüm taksilerde, seyahatinizin

Detaylı

Epilepsi Takvimi Sadece kaydedin

Epilepsi Takvimi Sadece kaydedin Kalender Epilepsie Türkisch Epilepsi Takvimi Sadece kaydedin Hastalar İçin Tedavi Takvimi İçindekiler 0 Önsöz 0 Önemli iletişim bilgileri 0 Epilepsi etkili bir şekilde nasıl tedavi edilir? 0 Hangi ilaçları

Detaylı

Neden bu konuyu seçtik? İşyeri hekimleri mevzuatı biliyor mu?

Neden bu konuyu seçtik? İşyeri hekimleri mevzuatı biliyor mu? Neden bu konuyu seçtik? İşyeri hekimleri mevzuatı biliyor mu? http://www.csgb.gov.tr/csgbportal/isgg m.portal?page=mevzuat&id=3 http://egitim.druz.com.tr/egitimmevzuati http://isgkatip.csgb.gov.tr/logout.aspx

Detaylı

Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü

Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü ADR Araç Uygunluk / Taşıt Uygunluk Başvuru Kılavuzu Web sitemize ulaşmak için http://www.tse.org.tr ana

Detaylı

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin SAĞLIK HİZMETLERİ

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin SAĞLIK HİZMETLERİ Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin SAĞLIK HİZMETLERİ SORULAR & YANITLAR MÜLTECİLER İÇİN ÜCRETSİZ HUKUKİ DESTEK Şubat 2016 Güncellemesi Türkiye ye sığındım. Sağlık hizmetlerinden ücretsiz

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMUNA

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMUNA T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Sayı : 31678769-700 Konu : e-nabız Sistemine Geçici Şifre Tanımlanması TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMUNA e-nabız sistemi ile ilgili Genel Müdürlüğümüze

Detaylı

İmza... Tarih... Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin çalışmaya alınması için gerekenlerin planlanması

İmza... Tarih... Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin çalışmaya alınması için gerekenlerin planlanması SÇP No: 5 Gönüllülerin seçilmesi ve kaydedilmesi Versiyon no: 2 Geçerlilik tarihi: Aralık 2015 Onaylayan: Prof. Dr. Hamdi Akan İmza... Tarih... I. Amaç Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin

Detaylı

Kontrol listesi: Bu klavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Ders kaydınızı:

Kontrol listesi: Bu klavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Ders kaydınızı: Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. Kaydınızı yaptırdığınız günü takip eden ilk iş günü (11:00 den sonra), GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu kapalı

Detaylı

geniş kapsamlı özet doktorlar tarafından doktorlara referanslı doğruluk ve güvenirlikleri

geniş kapsamlı özet doktorlar tarafından doktorlara referanslı doğruluk ve güvenirlikleri UpToDate Nedir? UpToDate kanıta dayalı geniş kapsamlı bir tıbbi bilgi kaynağıdır UpToDate; doktorların kullanımı kolay ve özet bilgilere en çok ihtiyaç duydukları anda erişmelerini sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

İÇEL OSGB ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ. www.icelosgb.com info@icelosgb.com Telefon 0324 327 08 01 Faks 0324 327 08 02

İÇEL OSGB ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ. www.icelosgb.com info@icelosgb.com Telefon 0324 327 08 01 Faks 0324 327 08 02 İÇEL OSGB OFİS SİSTEMİ SİSTEME GİRİŞ SİSTEME GİRİŞ SİSTEME GİRİŞ bölümünde, İÇEL OSGB OFİS SİSTEMİNE nasıl giriş yapabeleceğinizi öğrenebilirsiniz. Basit görünse bile, bazı püf noktaları yeni olabilir.

Detaylı

Almaya karar verdiğiniz derslerin kodlarını not etmeyi unutmayınız, GSIS te derslere kayıt yaptırırken bu kodlara ihtiyacınız olacak!

Almaya karar verdiğiniz derslerin kodlarını not etmeyi unutmayınız, GSIS te derslere kayıt yaptırırken bu kodlara ihtiyacınız olacak! YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YENİ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KLAVUZU Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu

Detaylı

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Ağustos 2017 Türkiye ye sığındım. Kendim ya da çocuklarım için Türkiye deki eğitim imkânlarından yararlanabilir miyim?

Detaylı

Sunulan hizmet için uygulanacak tarifeler konusunda açık, detaylı ve güncel bilgilere erişebilme hakkı,

Sunulan hizmet için uygulanacak tarifeler konusunda açık, detaylı ve güncel bilgilere erişebilme hakkı, SABİT TELEFON HİZMETLERİ: Abonelik: Abonelik sözleşmesi yapabilme hakkınız bulunmaktadır. Abonelik sözleşmesi yaparken aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz yararınıza olacaktır: Sözleşme hükümlerini okumalı,

Detaylı

Randevu Alınabilecek Tüvturk Araç Muayene istasyonlarını öğrenmek için Tıklayınız.

Randevu Alınabilecek Tüvturk Araç Muayene istasyonlarını öğrenmek için Tıklayınız. TÜVTÜRK RANDEVU ALMA Ücretsiz Online Tüvtürk Araç Muayene Randevu Nasıl Alınır? daha detaylı resimlerle anlatımı burada bulunmaktadır. Videolu örnek sesli anlatımlı tüvtürk randevu alma izlemek için linki

Detaylı

Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 26.09.2013 Kat Koordinatörü tanımı Yatan Hasta Danışmanı olarak 01 değiştirildi. Hasta Bilgilendirme ve Çıkış Formu talimata eklendi. Hazırlayan: Onaylayan:

Detaylı

Expedia Collect Expedia'ya Hoş Geldiniz

Expedia Collect Expedia'ya Hoş Geldiniz Expedia'ya Hoş Geldiniz Expedia'ya Hoş Geldiniz Bir uluslararası lider seyahat markaları ağı olan Expedia ailesine katıldığınız için teşekkür ederiz. Sizi ortağımız olarak görmekten memnuniyet duymaktayız.

Detaylı

Uluslararası Öğrenci Oryantasyonu MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

Uluslararası Öğrenci Oryantasyonu MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 Uluslararası Öğrenci Oryantasyonu MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ Gündem Türkiye ve Manisa nın Kısa Tanıtımı Manisa Celal Bayar Üniversitesi nin Tanıtımı Göç Müdürlüğü Sağlık Sigortası Öğrenci

Detaylı

Bir soruşturmaya devam edilmemesi kararına karşı itirazda bulunma

Bir soruşturmaya devam edilmemesi kararına karşı itirazda bulunma Turkish Bu bilgiler, polis kuvveti tarafından 22 Kasım 2012 tarihinde ve sonrasında alınan şikâyetler hakkındadır. Eğer şikâyetiniz 22 Kasım 2012 tarihinden önce alındıysa, itirazınız, farklı bir sistem

Detaylı

Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım

Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım Sida: 1 av 4 Turkiska Faktablad för arbetssökande Stöd och matchning mer stöd i jobbsökandet 2014-12 Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım Yardım ve İşgücü

Detaylı

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi İlke Beyanı: 3M çalışma ortamındaki herkes, kendisine saygıyla davranılmasını hak eder. Saygı göstermek, her bir kişiye eşsiz yetenekleri, geçmişi ve bakış

Detaylı

Meme kanseri taraması

Meme kanseri taraması Meme kanseri taraması 2016 Bevolkingsonderzoek Neden halk taraması yapılır? Meme kanseri çok sık görülür. Hollanda da yaklaşık her 8 kadından 1 i hayatında meme kanserine yakalanır. Bu kadınların çoğu

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, öğrencilerin beden ve ruh sağlığını

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU

ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Ölçme Değerlendirme Merkezi EÜTF ÖDEM ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU sürüm 4.11-2014 EÜTF TEAD SUNUŞ Değerli Öğretim Üyesi, Ege Üniversitesi

Detaylı