ODAK İŞLETME YÖNETİM ORTAMI CARİ HESAPLAR. MODÜLÜ Sürüm 2.00 KULLANICI KİTABI. Odak Yazılım Hizmetleri A.Ş. 1994-2000 Her Hakkı Saklıdır.



Benzer belgeler
ODAK İŞLETME YÖNETİM ORTAMI FATURA. MODÜLÜ Sürüm 2.00 KULLANICI KİTABI. Odak Yazılım Hizmetleri A.Ş Her Hakkı Saklıdır.

ODAK İŞLETME YÖNETİM ORTAMI BANKALAR. MODÜLÜ Sürüm 2.00 KULLANICI KİTABI. Odak Yazılım Hizmetleri A.Ş Her Hakkı Saklıdır.

ODAK İŞLETME YÖNETİM ORTAMI ÇEK/SENET. MODÜLÜ Sürüm 2.00 KULLANICI KİTABI. Odak Yazılım Hizmetleri A.Ş Her Hakkı Saklıdır.

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

START İçindekiler Kasa 2/17

Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008

LKS2. Muhasebeleştirme

Teminatlar LOGO Haziran 2008

Cari Hesap LOGO Haziran 2008

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi Mikro Yazılımevi A.Ş.

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

GO Plus Cari Hesap LOGO Kasım 2014

GO Plus Cari Hesap LOGO Kasım 2012

GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012

GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız

Cari Hesap LOGO Mayıs 2014

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO 3 Cari Hesap LOGO Haziran 2016

Cari Hesap LOGO Ocak 2007

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ.

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ÇEK/SENET LOGO Haziran 2008

Çek ve Senet LOGO Mayıs 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

LKS2 Çek/Senet LOGO Ocak 2007

Cari Hesap LOGO Ocak 2012

GO Plus Muhasebeleştirme

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise / Tiger Plus /Go Plus Bölüm : Cari Hesap İşlem Merkezi CARİ HESAP İŞLEM MERKEZİ

Cari Hesap LOGO Kasım 2009

Demsilver Muhasebe Programı

GO Plus Cari Hesap LOGO Mart 2012

DESTEK DOKÜMANI TEMĐNAT ĐŞLEMLERĐ. Unity/Tiger/ GO ürünlerinde Alınan/Verilen Teminat işlemlerinin kullanılabilmesi sağlanmıştır.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU

GO Plus Muhasebeleştirme

LKS2. Sabit Kıymetler

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu

CARĐ HESAP RĐSK DÜZENLEMELERĐ(AÇIK HESAP RĐSKĐ)

GO Plus Çek ve Senet LOGO Mart 2012

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ

GO Plus Çek ve Senet LOGO Kasım 2012

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz.

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3

DESTEK DOKÜMANI. Karma Koli

ETA:Online Uygulamaları

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011

KASA LOGO Haziran 2008

GMS.NET Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı

CARİ İŞLEMLER. Genel Borç Alacak Dökümü

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI

DESTEK DOKÜMANI. Bankadan yapılacak tahsilat ve kesintiler Banka Geri Ödeme Hareketleri raporunda izlenebilir.

GENEL MUHASEBE SORULARI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

ODAK İŞLETME YÖNETİM ORTAMI PERSONEL. MODÜLÜ Sürüm 2.30 KULLANICI KİTABI. Odak Yazılım Hizmetleri A.Ş Her Hakkı Saklıdır.

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım

Bilgisayarlı Muhasebe 6. Hafta

GO Plus Kasa LOGO Mart 2012

Banka Kredi Takibi ve Kredi Geri Ödemeleri BANKA KREDİ TAKİBİ

İş Hayatında Yeni Bir Start!

24 Mart İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

GO Plus Kasa LOGO Kasım 2014

GO Plus Kasa LOGO Mart 2013

GO 3 Kasa LOGO Haziran 2016

DÖVĐZLĐ ÇEKLER. Çek ve senetlerle ilgili hareket kayıtlarında uygulamada yeni bir yöntem olarak portföy döviz tipi kavramı getirilmiştir.

Sunum : İlknur ATALAYIN / SMMM

GO Plus Banka LOGO Kasım 2012

Tiger Plus Ürün Fark Dokümanı

GO Plus Banka LOGO Mart 2013

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

GO 3 Uygulamalar LOGO Haziran 2016

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz,

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3

ODAK İŞLETME YÖNETİM ORTAMI MUHASEBE. MODÜLÜ Sürüm 2.00 KULLANICI KİTABI. Odak Yazılım Hizmetleri A.Ş Her Hakkı Saklıdır.

.. ÇOK PROGRAMLI LİSESİ ÖĞRETİM YILI BİLGİSAYARLI MUHASEBE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir :

AGSoft Vade Farkı Hesaplama Programı

Banka LOGO Ocak 2012

GO Plus Satınalma - Satış Tanımları

Borç / Alacak Yönetimi

LKS2 Banka LOGO Ocak 2007

Alım-Satım Tanımları LOGO Haziran 2008

Finans LOGO Ocak 2013

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

Finans LOGO Kasım 2016

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3

Risen Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. Finans İşlemleri. Logo Tiger ile Finansal İşlemler

BİLGİSAYARLI MUHASEBE. HAZIRLAYAN: ADEM ŞANLI (MESLEK DERSLERİ Öğretmeni)

Fiyat Farkı Faturası

Önce Memnuniyetiniz... M Ü Ş T E R İ E Ğ İ T İ M P R O G R A M I

Transkript:

ODAK İŞLETME YÖNETİM ORTAMI CARİ HESAPLAR MODÜLÜ Sürüm 2.00 KULLANICI KİTABI Odak Yazılım Hizmetleri A.Ş. 1994-2000 Her Hakkı Saklıdır.

İÇİNDEKİLER Cari Hesaplar Modülü... Cari Hesaplar Modülü... Giriş 1 Cari Hesap Planı... Cari Hesap Planı... Hesap Planı 1 Cari Hesap Kartı... Hesap Planı 1 Fişler... Fiş Türleri... Fişler 1 Nakit Tahsilat / Nakit Ödeme... Fişler 1 Borç Dekontu / Alacak Dekontu... Fişler 1 Alış Faturası / Satış Faturas... Fişler 1 Çek / Senet Giriş / Çıkış Fişi... Fişler 1 Gelen Havale / Gönderilen Havale... Fişler 1 Virman... Fişler 1 Açılış... Fişler 1 Fiş İşlemleri... Fişler 1 Cari Hesaplar-Muhasebe Bağlantısı... Fişler 2 Düzenlemeler... Cari Hesap Düzenlenmesi... Düzenlemeler 1 Bağlantı Kodları... Düzenlemeler 1 Bağlantı Fişi Düzenlenmesi... Düzenlemeler 1 Toplu İşlemler... Düzenlemeler 2 Dönem Sonu İşlemleri... Düzenlemeler 2 Raporlar... Fiş / Hesap Çıktıları... Raporlar 1 Cari Hesap Listesi... Raporlar 1 Cari Hesap Kartları Yazımı... Raporlar 1 Cari Hesap Kartları Yazımı (Ayrıntılı)... Raporlar 2 Cari Hesap Etiketleri... Raporlar 2 Fiş Listesi... Raporlar 3 Fiş Yazımı... Raporlar 3 Durum Raporları... Raporlar 3 Cari Hesaplar Durum Raporu... Raporlar 3 Borçlular Durum Raporu... Raporlar 4 Alacaklılar Durum Raporu... Raporlar 4 Cari Hesap Özeti (Ay Sonu Toplamları)... Raporlar 5 Cari Hesap Özeti (Ay İçi Hareketler)... Raporlar 5 Hesap Hareketleri... Raporlar 6 Cari Hesap Hareketleri... Raporlar 6 Cari Hesap Hareketleri (Ayrıntılı)... Raporlar 6 Cari Hesap Ekstresi... Raporlar 7 Cari Hesap Ekstresi (Özet)... Raporlar 7 Cari Hesap Ekstresi (Ayrıntılı)... Raporlar 8 Borç Karşılanma Raporu... Raporlar 8 Alacak Karşılanma Raporu... Raporlar 9 Yapılacak Ödemeler Raporu... Raporlar 9 Yapılacak Tahsilatlar Raporu... Raporlar 9 Alacak İzleme Raporları... Raporlar 10 Adat Raporu... Raporlar 10 iii

Risk Raporu... Raporlar 10 Borç Yaşlandırma Raporu... Raporlar 11 Şüpheli Borçlular... Raporlar 11 Mutabakat Raporu... Raporlar 11 iv

Cari Hesaplar Modülü Bu bölümde Odak Cari Hesaplar modülünün işleyişi anlatılmıştır. Cari Hesaplar Modülü Odak Cari Hesaplar modülünde alıcı ve satıcı kişi ya da firmaların borç/alacak durumları izlenir ve gerekli raporlar alınır. Ticari etkinlikte bulunulan kişiler ve firmalar için birer cari hesap kartı tanımlanarak cari hesap planı oluşturulur. Cari hesap kartlarının herbirine bir cari hesap kodu verilir ve cari hesap işlemleri cari hesap kodu kullanılarak kaydedilir. Cari hesap planı çok düzeyli kullanılarak alıcı/satıcıların belirli özelliklere göre gruplanması sağlanır. Her düzeydeki cari hesap hareketleri ve toplamları, düzeyin altındaki cari hesapların hareket ve toplamlarından hesaplanır. Cari hesap işlemleri cari hesap fişleriyle kaydedilir. Her fiş, türüne göre girilen cari hesaplarla yapılan bir işlemi belirtir ve kaydedildiğinde ilgili hesaplara borç ya da alacak kaydedilir. Cari hesabın bakiyesi, hesabın borç toplamı ve alacak toplamı arasındaki farktır. Cari hesap fişi girişinde yalnızca en alt düzey (alt düzeyi olmayan) hesaplar kullanılır ve fişle kaydedilen hareket, bu hesabın bütün üst düzeylerine de kaydedilir. İstendiğinde cari hesaplar modülü diğer modüllerle bağlantılı çalışır. Bağlantılı çalışıldığında, cari hesaplar modülüne kaydedilen ve diğer modülleri etkileyen fişler, ilgili bağlantı fişlerini kaydederler. Aynı şekilde Fatura, Çek/Senet ve Bankalar modülleri, Cari Hesapları etkileyen işlemler sonucunda cari hesaplar modülüne ilgili bağlantı fişini kaydederler. Bu işlemler cari hesaplar modülüne değil, işlemin gerçekleştiği modüle girilmelidir. Cari hesap işlemlerinin kaydedilmesinden sonra gerekli raporlar alınır. Odak Cari Hesaplar modülünde cari hesap işlemlerinin izlenilmesi için kullanılacak genel amaçlı raporlar bulunur. Raporlar ekrandan izlenebilir, yazıcıdan yazılabilir ya da dosyaya alınabilir. Tanımlı raporların tümü kullanıcılar tarafından değiştirilebilir, yeni raporlar tanımlanabilir. ƒ Cari hesaplar modülünde çalışmaya başlamadan önce Düzenlemeler bölümünde gerekli düzenlemeler yapılmalı ve cari hesap planı tanımlanmalıdır. Cari Hesaplar modülü diğer modüllerle bağlantılı kullanıldığında bağlantı düzenlemeleri gerekli şekilde düzenlenmelidir. Giriş 1

Cari Hesap Planı Odak Cari Hesaplar modülünde ticari ilişkide bulunulan her kişi ve firma için bir cari hesap kartı tanımlanır. Cari hesap kartı tanımlama ve değiştirme işlemleri Cari Hesaplar menüsündeki Cari Hesap Planı seçeneğinde yapılır. Cari Hesap Planı Odak Cari Hesaplar modülünde tanımlanan cari hesap planı, Fatura, Stok, Sipariş, Çek/Senet ve Banka modüllerinde de kullanılır. Bu nedenle cari hesap planı düzeni, firmanın işleyişine ve istenecek raporlara göre düzenlenmelidir. Firma işlevlerine uygun oluşturulmuş bir cari hesap planı, firmanın işleyişini denetlemek amacıyla alınan raporlardaki bilgilerden en etkin biçimde yararlanılmasını sağlayacak, verimliliği arttıracaktır. Örnek: Cari hesap planı Alıcılar ve Satıcılar olarak iki ana grupta toplanabilir, her grup kendi içinde şehirlere göre gruplanabilir ve cari hesaplar, bu gruplar altına açılabilir. Böylece cari hesap planında her cari hesabın durumunun yanı sıra, belirli bir şehirdeki alıcı ya da satıcıların ya da alıcıların ya da satıcıların toplam olarak hesap durumları izlenebilir: Hesap Kodu Ünvanı Açıklama A ALICILAR Alıcılar (müşteriler) grubu A.ADN ADANA ALICILARI Adana daki alıcılar grubu A.ADN.AKSN Aksan Mobilya Ltd. Şti. Adana daki alıcılardan Aksan Mobilya Ltd. Şti. A.ADN.YŞLT Yeşiltepe İnşaat A.Ş. Adana daki alıcılardan Yeşiltepe İnşaat A.Ş. A.ANK ANKARA ALICILARI Ankara daki alıcılar grubu A.ANK.BŞKN Başkent Dekorasyon A.Ş. Ankara daki alıcılardan Başkent Dekorasyon A.Ş. A.ANK.HLKB Haluk Babacan Ankara daki alıcılardan Haluk Babacan S SATICILAR Satıcılar grubu S.ANK ANKARA SATICILARI Ankara daki satıcılar grubu S.ANK.ÜÇLR Üçler Mobilya İmalat A.Ş. Ankara daki satıcılardan Üçler Mobilya İmalat A.Ş. S.İST İSTANBUL SATICILARI İstanbul daki satıcılar grubu S.İST.YŞLY Yeşilyurt Aksesuar Ltd. Şti. İstanbul daki satıcılardan Yeşilyurt Aksesuar Ltd. Şti. Cari hesapların borç ya da alacak karakterli olarak açılması, hesap hareketi ve ortalama vade ile çalışan raporların sağlıklı olarak kullanılmasını sağlar. Hem borç hem de alacak hareketi olan cari hesaplar için (hem satış yapılan, hem de mal alınan hesaplar) iki cari hesap kartı açılmalı, hareketin karakterine göre yalnızca bir hesap kartı işlenmelidir. Cari Hesaplar menüsünde Hesap Planı seçildiğinde, tanımlı cari hesapların listelendiği Cari Hesap Planı kutusu açılır. Bu kutuda tanımlı cari hesapların kodları, adları ve bakiyeleri gösterilir. Bu kutuda hesap planlarında kullanılan tuşlar kullanılır.! Temel Modül / Hesap Planları Cari Hesap Kartı Cari Hesap Kartı kutusunda, cari hesap kodu, ünvanı, adresi, vergi bilgileri, ilgilisi, cari hesaba uygulanacak indirim oranı, vade farkı faiz oranı ve opsiyonu ve risk bilgileri alanları girilir, cari hesabın borç, alacak ve risk toplamları ve bakiyesi gösterilir. Cari Hesap Kodu, yalnızca yeni cari hesap kartı tanımlarken girilir. Tanımlı bir cari hesabın kodu değiştirilemez. Cari hesap kodu, bu kartla tanımlanan cari hesaba erişmek için kullanılacak koddur. Cari hesap Ünvanı, Özel Kodu, Adres, telefon bilgileri ve Vergi bilgileri ilgili alanlara girilir. Muhasebe modülü varsa, her cari hesap kartına bir Muhasebe Kodu girilir. Bu muhasebe kodu, cari hesap işlemleri sırasında cari fişlerine hazır olarak getirilecek muhasebe kodudur. Bu hesap, cari hesabın işlemleri muhasebe modülüne kaydedildiğinde, işlemlerin muhasebede izlendiği hesap olarak işlenir. Hesap Planı 1

Cari Hesap Planı Cari Hesaplar İlgili alanına cari hesap kartı ile tanımlanan firmanın yetkilisi girilir. İndirim Oranı ve Vade Farkı Faiz Oranı, kart türüne göre, bu cari hesaba uygulanacak indirim/faiz oranı ya da cari hesabın bize uyguladığı indirim/faiz oranıdır. Bu oranlar, stok ve fatura girişlerinde irsaliye ve fatura altına hazır getirilir ve değiştirilebilir. Opsiyon alanına vade farkı faizi uygulamasının başlayacağı süre girilir. Bu opsiyon, irsaliye ve fatura girişleri sırasında hazır olarak getirilir. Risk Sınırı, cari hesabın riskli borç sınırını gösterir. Cari hesabın risk toplamı girilen risk sınırını aştığında, kartın alt bölümünde parlak renkte bir uyarı gösterilir. Çek ve senet çarpanları, cari hesabın eldeki çek ve senetlerinin riski nasıl etkileyeceğini belirtir. Cari hesabın risk toplamı, cari hesabın bakiyesine eldeki çek ve senetlerinin risk çarpanları kadar eklenmesiyle hesaplanır. Stok modülü varsa, cari hesaba hangi alış ve satış fiyatlarının uygulanacağı, Alış Fiyatı ve Satış Fiyatı alanlarında seçilir. İrsaliye ve fatura girişlerinde, cari hesap için belirlenmiş olan fiyatlar satırlara hazır olarak getirilir. [Notlar] basıldığında, cari hesap kartı notları izlenir ve değiştirilebilir. [Risk] basıldığında, cari hesabın ayrıntılı risk bilgilerinin gösterildiği Risk Toplamları kutusu açılır. Çek/Senet modülü varsa, bu kutunun sol kolonundaki çek/senet verileri çek/senet modülünden derlenerek gösterilir. Çek/Senet modülü yoksa, bu bilgiler cari hesaplar modülü kayıtlarından derlenir, ancak tahsile, teminata verilen ve karşılıksız çıkan ya da protesto olan belgeler gösterilemez. Sağ kolonda cari hesabın bakiyesi, eldeki çeklerin ve senetlerin, cari hesap kartında girilen risk çarpanlarına göre risk toplamına katkıları ve Risk Toplamı gösterilir. Henüz faturalanmamış irsaliyeler de, satış gerçekleştiğinde faturalanarak cari hesabın bakiyesine ekleneceğinden, faturasız irsaliyeler toplamı da gösterilir ve risk toplamına eklenerek Genel Risk Toplamı bulunur. [Özet] basıldığında, cari hesabın ay içi ve ay sonu borç alacak toplamları ve bakiyeleri izlenir. [Hareket] basıldığında cari hesabın hareketlerinin listelendiği Hesap Hareketleri kutusu açılır. Bu kutudaki [Göster] ve [Bağlantı] düğmeleri de kullanılarak, cari hesabın hareketlerini oluşturan kaynak işlemler (fatura, çek/senet gibi) ve cari hesap fişleri ayrıntılı olarak izlenebilir. Hesap Planı 2

Cari Hesaplar Cari Hesap Planı [Toplamlar] basıldığında, cari hesabın fiş türlerine göre bakiye dağılımı ve son hareket tarih ve fiş numaralarının gösterildiği Cari Hesap Toplamları kutusu açılır. Hesap Planı 3

Fişler Odak Cari Hesaplar modülünde cari hesap işlemleri Fişler bölümünde girilir. Fiş Türleri Odak Cari Hesaplar modülünde cari hesap işlemleri şu tür fişlerle kaydedilir: Nakit Tahsilat / Nakit Ödeme: Cari hesaplardan yapılan nakit tahsilatlar ve cari hesaplara yapılan nakit ödemeler bu tür fişlerle kaydedilir. Nakit tahsilat fişlerinde cari hesaplara alacak, nakit ödeme fişlerinde borç kaydedilir. Borç Dekontu / Alacak Dekontu: Fatura ve çek/senet hareketi dışında cari hesapları borçlandırmak ya da alacaklandırmak için bu tür fişler kaydedilir. Borç dekontunda cari hesaplara borç, alacak dekontunda ise alacak kaydedilir. Alış Faturası / Satış Faturas: Cari hesaplardan alınan mal ve hizmet faturaları ile satış iadeleri alış faturasıyla, cari hesaplara yapılan mal ve hizmet satışları ile alış iadeleri satış faturasıyla kaydedilir. Fatura modülü varsa, fatura modülünde kaydedilen faturalar için cari hesaplar modülünde bu türde hedef fişler kaydedilir. Alış faturalarında cari hesaplar alacaklandırılır, satış faturalarında ise borçlandırılır. Çek / Senet Giriş / Çıkış Fişi: Cari hesaplardan alınan çek/senetler çek/senet giriş fişi ile, cari hesaplara verilen çek/senetler ise çek/senet çıkış fişi ile kaydedilir. Çek/Senet modülü varsa, Çek/Senet modülünde kaydedilen ve cari hesapları etkileyen çek/senet giriş ve çıkışları, bu tür fişlerle cari hesaplara kaydedilir. Çek/Senet giriş fişlerinde cari hesaplar alacaklandırılır, çek/senet çıkış fişlerinde ise borçlandırılır. Gelen Havale / Gönderilen Havale : Cari hesaplardan gelen banka havaleleri gelen havale, cari hesaplara gönderilen banka havaleleri ise gönderilen havale fişleriyle kaydedilir. Bankalar modülü varsa, Bankalar modülünde kaydedilen ve cari hesapları ilgilendiren havale fişleri bu tür fişlerle cari hesaplara kaydedilir. Gelen havale fişlerinde cari hesaplar alacaklandırılır, gönderilen havale fişlerinde ise borçlandırılır. Virman: İki ya da daha çok cari hesap arasındaki alış-veriş kaydedilir. Virman fişlerinin kaydedilebilmesi için borç ve alacak toplamları eşit olmalıdır. Açılış: Cari hesap dönem başı bakiyelerinin girilmesi için kullanılır. Fiş İşlemleri Cari Hesaplar fiş girişlerinde bütün fiş girişlerinde kullanılan tuşlar ve işlemler kullanılır.! Temel Modül / Fişler Cari hesap fiş üstü kutusunda fiş numarası, belge numarası, özel kodu ve fiş tarihi belirlenir. Muhasebe modülü varsa, nakit tahsilat/ödeme, alış/satış faturası, çek/senet giriş/çıkış fişlerinde alanı da bulunur. Bu alana, fişte belirtilen işlemlerin muhasebe modülündeki karşı hesabı girilir. Bu hesap fiş türüne göre Düzenlemeler / Bağlantı Kodları kutusunda belirlendiği şekilde hazır getirilir ve değiştirilebilir. Cari hesaplar fiş satırlarında Cari Kodu alanına işlem yapılacak cari hesap kodu girilir. Girilen cari hesabın ünvanı fiş satırında gösterilir. Açklama kolonuna işlem ile ilgili açıklamalar girilir. Tutar kolonuna işlem tutarı girilir. Virman ve açılış fişlerinde hem Borç hem de Alacak kolonları bulunur. Bir satır için yalnızca borç ya da alacak tutarı girilir. Fişler 1

Fişler Cari Hesaplar Belge No kolonunda, cari hesap satırına girilen işlemin belge numarası girilir. Opsiyon ve Faiz Oranı kolonlarına, cari hesap kodu girildiğinde cari hesabın kartında girilen değerler hazır olarak getirilir ve değiştirilebilir. Muhasebe modülü varsa, Muhasebe Kodu kolonu da girilir. Cari hesap kodu girildiğinde, cari hesabın kartında belirlenen muhasebe kodu satıra hazır olarak getirilir ve değiştirilebilir. Borç/Alacak dekontu ve gelen/gönderilen havale fişlerinde ayrıca Karşı Hesap kolonu da eklenir. Bu kolona cari hesap hareketinin işleneceği karşı muhasebe hesabı girilir. Cari Hesaplar-Muhasebe Bağlantısı Cari Hesaplar ve Muhasebe modülleri bağlantılı kullanıldığında, Cari Hesaplar modülünde kaydedilen her fişin Muhasebe kayıdı da kendiliğinden kaydedilir. Açılış fişleri, Muhasebe modülüne kaydedilmezler.! Nakit Tahsilat Fişi : 100 Kasa Cari Hesap Tutar S.DĞC Doğan Çanta 1.400.000 320 Satıcılar S.GRM Grammer A.Ş. 28.000.000 320 Satıcılar Muhasebe Fişi (Tahsil) Borç Alacak 100 Kasa 1.400.000 320 Satıcılar 1.400.000 100 Kasa 28.000.000 320 Satıcılar 28.000.000! Nakit Ödeme Fişi : 100 Kasa Cari Hesap Tutar A.TRB Torun Bilgisayar 2.600.000 120 Alıcılar A.SRB Sertaş Bilgisayar 8.000.000 120 Alıcılar Muhasebe Fişi (Tediye) Borç Alacak 120 Alıcılar 2.600.000 100 Kasa 2.600.000 320 Alıcılar 8.000.000 100 Kasa 8.000.000 Borç Dekontu Cari Hesap Tutar Karşı Hesap S.GRM Grammer A.Ş. 16.000.000 269 Verilen Avanslar 320 Satıcılar Muhasebe Fişi (Mahsup)! Borç Alacak 320 Satıcılar 16.000.000 269 Verilen Avanslar 16.000.000 Fişler 2

Cari Hesaplar Fişler Cari Hesap A.GRM Grammer A.Ş. Alacak Dekontu Tutar 6.000.000 770 Genel Yönetim Giderleri Muhasebe Fişi (Mahsup)! 770 Borç Genel Yönetim Giderleri 6.000.000 Karşı Hesap 120 Alıcılar Alacak! Alış Faturası 153.02 Dönem İçi Alışlar Cari Hesap Tutar S.GRM Grammer A.Ş. 80.172.000 320 Satıcılar Muhasebe Fişi (Mahsup) Borç Alacak 153.02 Dönem İçi Alışlar 80.172.000 320 Satıcılar 80.172.000! Satış Faturası : 600.15 % 15 KDV Tabi Satışlar Cari Hesap Tutar A.TRB Torun Bilgisayar 15.400.000 120 Alıcılar Muhasebe Fişi (Mahsup) Borç Alacak 120 Alıcılar 15.400.000 600.15 % 15 KDV Tabi Satışlar 15.400.000! Çek / Senet Giriş Fişi : 101 Alınan Çekler Cari Hesap Tutar S.GRM Grammer A.Ş. 8.000.000 320 Satıcılar Muhasebe Fişi (Mahsup) Borç Alacak 101 Alınan Çekler 8.000.000 320 Satıcılar 8.000.000! Çek / Senet Çıkış Fişi : 103 Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri Cari Hesap Tutar A.TRB Torun Bilgisayar 12.300.000 120 Alıcılar Muhasebe Fişi (Mahsup) Borç Alacak 120 Alıcılar 12.300.000 103 Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri 12.300.000 Fişler 3

Fişler Cari Hesaplar Gelen Havale Cari Hesap Tutar Karşı Hesap A.TRB Torun Bilgisayar 4.500.000 120 Alıcılar 102.01 İş Bankası Muhasebe Fişi (Mahsup)! Borç Alacak 102.01 İş Bankası 4.500.000 120 Alıcılar 4.500.000 Gönderilen Havale Cari Hesap Tutar Karşı Hesap S.GRM Grammer A.Ş. 2.300.000 320 Satıcılar 102.01 İş Bankası Muhasebe Fişi (Mahsup)! Borç Alacak 320 Satıcılar 2.300.000 120 Alıcılar 2.300.000! Cari Hesap A.TRB Torun Bilgisayar S.GRM Grammer A.Ş. Virman Borç Alacak 18.500.000 18.500.000 Muhasebe Fişi (Mahsup) Borç 120 Alıcılar 18.500.000 320 Satıcılar 120 Alıcılar 320 Satıcılar Alacak 18.500.000 Fişler 4

Düzenlemeler Düzenlemeler menüsünde Cari Hesaplar modülünün çalışma düzeninin belirlendiği Cari Hesap Düzenlenmesi, Cari Hesaplar-Muhasebe bağlantı kodları öntanımlarının belirlendiği Bağlantı Kodları, Cari Hesaplar modülündeki fiş kayıtlarının diğer modüllere bağlantı fişi kaydetmesi sırasında kullanılacak düzenlemelerin belirlendiği Bağlantı Fişi Düzenlenmesi, belirli bir grup fiş üzerinde işlemler yapmak için kullanılan Toplu İşlemler ile yeni dönem açılması ve açılış bilgilerinin aktarılması işlemleri için kullanılan Dönem Sonu İşlemleri seçenekleri buluınur. Cari Hesap Düzenlenmesi Cari Hesap Düzenlenmesi kutusunda Cari Hesaplar modülünde kullanılan tutarlardaki ondalık basamak sayıları, fiş kaydederken ve kaydettikten sonra yapılacak işlemlerin düzenlendiği alanlar bulunur. İşaretlendiğinde, fiş kayıdı ve silinmesi sırasında işlem sonucunda fişteki cari hesapların risk limitlerini geçip geçmedikleri kontrol edilir. Fişte risk limitini aşan cari hesap varsa uyarı verilir. Bu uyarıya [Kabul] basıldığında işleme devam edilebilir. ƒ Cari Hesaplar düzenlemeleri her firma dönemi için ayrı ayrı tutulur. Bağlantı Kodları Muhasebe modülü varsa, cari hesap fişlerine hazır olarak getirilecek muhasebe kodu öntanımları Cari Hesaplar-Muhasebe Bağlantı Kodları kutusunda belirlenir. Bu kutuda girilen hesap kodları, cari fişi üstündeki muhasebe kodu alanına hazır olarak getirilir ve değiştirilebilir. Cari Hesap Kartı Muhasebe Kodu Öntanımı alanına, yeni cari hesap kartı açıldığında getirilecek muhasebe kodu girilir. Nakit Kasası alanlarına muhasebe modülündeki nakit kasası hesap kodu girilir. Nakit tahsilat ve ödeme fişlerine bu kod hazır olarak getirilir. Fatura modülü yoksa, cari hesaplar modülündeki fatura fişlerine hazır olarak getirilecek muhasebe kodları Fatura bölümüne girilir. Fatura modülü varsa, fatura işlemleri fatura modülünden kaydedileceğinden bu kodlar kullanılmaz. Çek/Senet modülü yoksa, cari hesaplar modülündeki çek/senet fişlerine hazır olarak getirilecek muhasebe kodları Çek/Senet bölümüne girilir. Çek/Senet modülü varsa, gerekli işlemler çek/senet modülünden kaydedileceğinden bu kodlar kullanılmaz. Banka işlemleri için kullanılan muhasebe kodu Banka alanına girilir. Bankalar modülü varsa, gelen ve gönderilen havale işlemleri Bankalar modülünden kaydedileceğinden bu kod kullanılmaz. ƒ Cari Hesaplar-Muhasebe bağlantı kodları her firma dönemi için ayrı ayrı tutulur. Bağlantı Fişi Düzenlenmesi Cari Hesaplar modülü Muhasebe modülüyle bağlantılı kullanıldığında, muhasebeye kaydedilecek hedef bağlantı fişlerinin açıklamaları ve özel kodları bu seçenek altında düzenlenir. Bu düzenlemelerin işlevleri ve kullanımları Temel Modül / Modül Düzenlemeleri / Bağlantı Fişi Düzenlenmesi bölümünde anlatılmıştır. Düzenlemeler 1

Düzenlemeler Cari Hesaplar Toplu İşlemler Cari Hesaplar modülü fişleriyle toplu olarak işlemler yapmak için kullanılır. Toplu işlemlerin nasıl kullanılacağı ve işlevleri Temel Modül / Modül Düzenlemeleri / Toplu İşlemler bölümünde anlatılmıştır. Dönem Sonu İşlemleri Yeni çalışma döneminin açılması ve Cari Hesaplar modülü verilerinin yeni döneme aktarılması işlemleri Dönem Sonu İşlemleri kutusunda yapılır. Yeni dönemi aç işaretlendiğinde, girilen tarihlerde yeni bir çalışma dönemi açılır. Böyle bir dönem varsa, herhangi bir değişiklik yapılmaz. Hesap planını yeni döneme aktar işaretlendiğinde, bulunulan dönemdeki cari hesap planı yeni döneme aktarılır. Bu aktarma sırasında Hareket görmeyen kartları aktar ve Bakiyesiz kartları aktar seçeneklerinin işaretleri, istenmeyen hesapların yeni dönemde açılmaması için kaldırılabilir. Açılış fişlerini kaydet seçildiğinde, aktarılan cari hesapların bu dönemdeki bakiyeleri bir açılış fişiyle yeni döneme kaydedilir. Önceki açılış fişlerini sil işaretlendiğinde, yeni dönemdeki tüm açılış fişleri silinir. Ortalama vade hesapla işaretlendiğinde, ortalama vadenin nasıl hesaplanacağı da seçilir. Ortalama vade hesaplaması, Yapılacak Tahsilatlar ya da Yapılacak Ödemeler raporu gibi çalışır. Cari hesabın son bakiyesi borç ise cari hesap borç karakterli bir cari hesap olarak kabul edilir ve cari hesabın borçlarını kapatan tahsilat hareketleri bulunur. Cari hesabın son bakiyesi alacak ise cari hesap alacak karakterli bir cari hesap olarak kabul edilir ve cari hesabın alacaklarını kapatan ödemeler bulunur. Kapatılmamış hareketler yeni döneme devredilir. Her hesap için bakiye ve ortalama vade kaydet işaretlendiğinde, yeni dönemdeki açılış fişinde her cari hesap bir satıra kaydedilir ve cari hesabın ortalama opsiyonu satır opsiyonuna aktarılır. Her cari hesap için kapanmamış hareketlerini kaydet işaretlendiğinde ise, cari hesabın bu dönemdeki kapanmamış hareketlerinin tümü, yeni döneme kaydedilir. Böylece cari hesabın kapanmamış hareketleri bire bir izlenebilir. [Kabul] basıldığında belirlenen işlemler yapılır. Düzenlemeler 2

Raporlar Bu bölümde Odak Cari Hesaplar modülü raporlarından örnekler verilmiştir. Fiş / Hesap Çıktıları Cari Hesap Listesi Girilen süzgece uygun cari hesap kartları listelenir. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 3 31/10/1997 14:57 CARİ HESAP LİSTESİ HESAP KODU, ÜNVANI ÖZEL KODU İLGİLİ İLİ TELEFON 1 A.027 MİMAR SEZAİ ÇIRAK ANKARA A.028 TÜRK TRAKTÖR FABRİKASI ANKARA A.029 TUNA DİŞ DEPOSU KADİR HAMAMCI ANKARA A.030 AKSAN KARDAN MİLLERİ ANKARA A.031 AYDINLAR A.Ş. İSTANBUL A.032 ÖZDEN BÜRO MOBİLYA LTD.ŞTİ. ATEŞ TAMER ANKARA 312-437 15 91 A.033 DAMAR MOBİLYA ANKARA 312-348 80 93 A.034 HÜSEYİN ÇAVUŞOĞLU AFYON A.035 İMAM KAYALI OĞULLARI A.Ş. B TAHİR BEY GAZİANTEP 342-231 11 89 A.036 Özay Ltd. Şti. İZMİR A.037 KELEBEK MOBİLYA A.Ş. İSTANBUL A.038 YEŞİLTEPE İNŞAAT TİC. LTD. ŞTİ. ANKARA A.039 TÜMER MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. ANKARA A.040 GÜNEY BÜROSAN BÜRO MOB.SAN. B REMZİ KOÇYİĞİT MERSİN 324-232 05 53 Cari Hesap Kartları Yazımı Girilen süzgece uygun cari hesapların özet kart bilgileri yazılır. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 2 31/10/1997 14:58 CARİ HESAP KARTLARI ----------------------------------------------------------------------- Hesap Kodu:S.ANK.STE Özel Kodu:B Ünvanı :SETAŞ ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. İlgili :Serdar Taşoğlu Adresi :4. Cadde Telefon 1:222 33 05 No:132/2 Telefon 2:222 25 97 06230 Faks : Emek / ANKARA Vergi Dairesi, Sicil No:Maltepe 2346540032 ------------------------------------------------------------------------------------- Hesap Kodu:S.İZM.BKL Özel Kodu:B Ünvanı :BÜRO KLAS BÜRO MOBİLYA LTD. ŞTİ. İlgili : Adresi :Yeşillik Caddesi Telefon 1:232-257 52 37 No:205/A Telefon 2:232-254 58 68 35170 Faks :232-237 20 62 Karabağlar / İZMİR Vergi Dairesi, Sicil No:Şirinyer 1939910012 ------------------------------------------------------------------------------------- Hesap Kodu:S.SMS.AKK Özel Kodu:B Ünvanı :AKKAŞLAR DEKORASYON A.Ş. İlgili :Temel Akkaş Adresi :Cumhuriyet Caddesi Telefon 1:362-234 04 48 No:340 Telefon 2:362-234 04 49 55060 Faks :362-234 04 50 SAMSUN Vergi Dairesi, Sicil No:Ondokuzmayıs 5670003452 ------------------------------------------------------------------------------------- Raporlar 1

Raporlar Cari Hesaplar Cari Hesap Kartları Yazımı (Ayrıntılı) Girilen süzgece uygun cari hesapların kart bilgileri ayrıntılı olarak yazılır. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 2 31/10/1997 14:58 CARİ HESAP KARTLARI (AYRINTILI) ----------------------------------------------------------------------- Hesap Kodu:S.ANK.STE Özel Kodu:B Ünvanı :SETAŞ ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. İlgili :Serdar Taşoğlu Adresi :4. Cadde Telefon 1:222 33 05 No:132/2 Telefon 2:222 25 97 06320 Faks : Emek / ANKARA İndirim Oranı:% 0.00 Vergi Dairesi, Sicil No:Maltepe 2346540032 Vade Farkı Risk Sınırı : 200.000.000 Faiz Oranı:% 8.00 aylık Çek Çarpanı :% 70.00 Opsiyonu : 1 hafta Senet Çarpanı:% 80.00 ------------------------------------------------------------------------------------- Hesap Kodu:S.İZM.BKL Özel Kodu:B Ünvanı :BÜRO KLAS BÜRO MOBİLYA LTD. ŞTİ. İlgili : Adresi :Yeşillik Caddesi Telefon 1:232-257 52 37 No:205/A Telefon 2:232-254 58 68 35170 Faks :232-237 20 62 Karabağlar / İZMİR İndirim Oranı:% 0.00 Vergi Dairesi, Sicil No:Şirinyer 1939910012 Vade Farkı Risk Sınırı : 150.000.000 Faiz Oranı:% 8.00 aylık Çek Çarpanı :% 70.00 Opsiyonu : 1 hafta Senet Çarpanı:% 80.00 ------------------------------------------------------------------------------------- Hesap Kodu:S.SMS.AKK Özel Kodu:B Ünvanı :AKKAŞLAR DEKORASYON A.Ş. İlgili :Temel Akkaş Adresi :Cumhuriyet Caddesi Telefon 1:362-234 04 48 No:340 Telefon 2:362-234 04 49 55060 Faks :362-234 04 50 SAMSUN Vergi Dairesi, Sicil No:Ondokuzmayıs 5670003452 Vade Farkı Risk Sınırı : 750.000.000 Faiz Oranı:% 7.00 aylık Çek Çarpanı :% 40.00 Opsiyonu : 1 ay Senet Çarpanı:% 50.00 ------------------------------------------------------------------------------------- Cari Hesap Etiketleri Girilen süzgece uygun son düzey cari hesapların adres etiketleri yazılır. TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPERATİFİ MERKEZ BİRLİĞİ ANKARA BAYINDIR YÜKSEL ORTAKLIĞI GMK Bulvarı No:113 06500 Maltepe ANKARA İF ELEKTRONİK LİMİTED ŞİRKETİ BAYINDIR İNŞAAT TURİZM TİC.SAN.A.Ş. Tunus Cad. Tunus Cad. No: 9/10 06700 No: 24 Kavaklıdere Kavaklıdere ANKARA ANKARA ARTNET İLETİŞİM A.Ş. GELİŞİM YAYINCILIK A.Ş. Esat Caddesi Cemal Gürsel Bulvarı No: 20/10 06700 No: 124/7 Küçükesat Cebeci ANKARA ANKARA Raporlar 2

Cari Hesaplar Raporlar Fiş Listesi Girilen tarih aralığındaki cari hesap fişleri listelenir. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 2 31/10/1997 14:59 CARİ HESAP FİŞ LİSTESİ CR. NO TARİH FİŞ TÜRÜ FİŞ AÇIKLAMASI FİŞ TOPLAMI 15 03/01/1997 Satış Faturası 89026 nolu mal satış faturası 57.316.000 16 03/01/1997 Nakit Tahsilat Nakit tahsilat 75.000.000 17 03/01/1997 Çek Girişi Çek giriş fişinden 47.817.000 18 03/01/1997 Gelen Havale Gelen havale 200.000.000 19 03/01/1997 Alış Faturası 10744 nolu mal alış faturası 89.119.250 20 03/01/1997 Alış Faturası 10747 nolu mal alış faturası 77.797.500 21 03/01/1997 Satış Faturası 89025 nolu mal satış faturası 95.473.000 22 04/01/1997 Nakit Tahsilat Nakit tahsilat 50.000.000 23 04/01/1997 Gönderilen Hav Gönderilen havale 10.000.000 24 04/01/1997 Alış Faturası 98538 nolu mal alış faturası 3.450.000 25 04/01/1997 Çek Çıkışı Çek çıkış fişinden 22.000.000 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- TOPLAM: 11 fiş listelendi. TOPLAM GİREN: 543.183.750 FİŞLER TOPLAMI: 727.972.750 ÇIKAN: 184.789.000 BORÇ: 358.394.750 Fiş Yazımı Girilen aralıktaki cari hesap fişleri yazılır. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 1 31/10/1997 14:59 ---- 3-----02/01/1997-----Alacak Dekontu --- A.DMO DEVLET MALZEME OFİSİ 3.025.720 Damga vergisi -------------------- Fiş Toplamı: 3.025.720 Damga vergisi ==================== ---- 4-----02/01/1997-----Nakit Tahsilat --- A.DBM DEKSAN BÜRO MOBİLYA NİHAT ÖZDAMAR 5.473.000 Nakit tahsilat A.TCD T.C.D.D. ÇAL.VE EMEK.SOSYAL YARD.VAKFI 1.500.000.000 Nakit tahsilat -------------------- Fiş Toplamı: 1.505.473.000 ==================== Durum Raporları Cari Hesaplar Durum Raporu Girilen süzgece uygun cari hesapların borç, alacak toplamları ile bakiyeleri listelenir. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 1 31/10/1997 15:11 DURUM RAPORU 01/01/1997-31/12/1997 HESAP KODU ÜNVANI BORÇ ALACAK BORÇ BAKİYE ALACAK BAKİYE ---------------------------------------------------------------------------------------- A.001 TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPER 89.681.278 10.011.212 79.670.066 A.002 BAYINDIR YÜKSEL ORTAKLIĞI 162.662.020 436.244.775 273.582.755 A.003 İF ELEKTRONİK LİMİTED ŞİRK 17.167.953 0 17.167.953 A.006 DOĞAN COLOR 124.687.000 0 124.687.000 A.007 ÜÇLER İŞ KOLL. ŞTİ. 0 0 A.008 GRAMMER PAZARLAMA LTD. ŞTİ 5.496.867.241 2.168.121.263 3.328.745.978 A.009 ORTADOĞU EKSPERTİZ LTD. ŞT 0 514.600.000 514.600.000 A.010 DENGE TURİZM 0 0 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Toplam: 5.891.065.492 3.128.977.250 3.550.270.997 788.182.755 Raporlar 3

Raporlar Cari Hesaplar Borçlular Durum Raporu Rapor aralığındaki hareketleri toplamı borç bakiyesi veren ve girilen süzgece uygun cari hesapların durum raporu yazılır. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 1 31/10/1997 15:12 BORÇLULAR DURUM RAPORU 01/01/1997-31/12/1997 HESAP KODU ÜNVANI Son Hareket BORÇ ALACAK BORÇ BAKİYE ---------------------------------------------------------------------------------------- A.001 TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPERATİFİ 01/06/1997 89.681.278 10.011.212 79.670.066 A.002 BAYINDIR YÜKSEL ORTAKLIĞI 01/06/1997 436.244.775 162.662.020 273.582.755 A.003 İF ELEKTRONİK LİMİTED ŞİRKETİ 01/06/1997 17.167.953 0 17.167.953 A.006 DOĞAN COLOR 14/05/1997 124.687.000 0 124.687.000 A.008 GRAMMER PAZARLAMA LTD. ŞTİ. 27/05/1997 5.496.867.241 2.168.121.263 3.328.745.978 A.013 GAMA ENDÜSTRİ A.Ş. 26/05/1997 4.368.275.001 3.907.700.000 460.575.001 A.021 T.S.E. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 12/04/1997 132.168.250 126.838.000 5.330.250 A.025 BİLKENT ÜNİVERSİTESİ 07/04/1997 50.715.000 36.225.000 14.490.000 A.032 ÖZDEN BÜRO MOBİLYA LTD.ŞTİ. 16/05/1997 591.352.200 414.644.575 176.707.625 A.051 A.054 AN ÇELİK BÜRO MOBİLYA LTD. ŞTİ. GÜRSAN BÜRO MOB. TİC. LTD. 25/03/1997 27/05/1997 166.796.000 2.350.634.600 95.000.000 1.738.399.200 71.796.000 612.235.400 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Toplam: 13.824.589.298 8.659.601.270 5.164.988.028 Alacaklılar Durum Raporu Rapor aralığındaki hareketleri toplamı alacak bakiyesi veren ve girilen süzgece uygun cari hesapların durum raporu yazılır. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 1 31/10/1997 15:12 ALACAKLILAR DURUM RAPORU 01/01/1997-31/12/1997 HESAP KODU ÜNVANI Son Hareket BORÇ ALACAK ALACAK BAKİYE ---------------------------------------------------------------------------------------- A.035 İMAM KAYALI OĞULLARI A.Ş. 22/05/1997 88.010.650 88.016.000 5.350 A.1037 AV.BEDRİ VAROĞLU 06/01/1997 73.232.000 73.250.000 18.000 A.1111 TEKNOPLAZMA İLERİ TEKN.MALZ.SAN.TİC 29/01/1997 82.672.063 82.672.083 20 A.1125 İLVAN YAYINCILIK 30/01/1997 49.999.999 50.000.000 1 A.1129 HALDUN ERKMEN 14/03/1997 657.160.600 657.314.200 153.600 A.1134 YILDIZ ELEKTRONİK BİLGİ İŞLEM LTD Ş 10/03/1997 428.418.700 428.597.250 178.550 A.1154 BÜRO SER MOBİLYA 24/04/1997 118.737.500 134.284.000 15.546.500 A.1156 İ.S. AKTAY İNŞAAT LTD.ŞTİ. 16/04/1997 995.391.125 1.090.000.000 94.608.875 A.1211 HALUK BABACAN 06/05/1997 0 14.000.000 14.000.000 A.1218 METREPOL TELKOM İLETİŞİM A.Ş. 12/05/1997 0 2.830.084.450 2.830.084.450 A.1224 GÜZAY İNŞAAT SAN. VE TDİC. LTD. 13/05/1997 0 187.000.000 187.000.000 A.1232 DOĞKAR İNŞ SAN VE TİC LTD ŞTİ 24/05/1997 0 300.000.000 300.000.000 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Toplam: 2.493.622.637 5.935.217.983 3.441.595.346 Raporlar 4

Cari Hesaplar Raporlar Cari Hesap Özeti (Ay Sonu Toplamları) Girilen süzgece uygun cari hesapların ay sonu borç, alacak, bakiye toplamları yazılır. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 2 31/10/1997 15:15 Cari Hesap Özeti (Ay Sonu Toplamları) AY BORÇ TOPLAM ALACAK TOPLAM BORÇ BAKİYE ALACAK BAKİYE ----------------------------------------------------------------------------------- A ALICILAR 1 Ocak 1997 29.698.605.323 25.940.849.010 3.757.756.313 2 Şubat 1997 48.478.288.020 42.933.828.932 5.544.459.088 3 Mart 1997 84.242.957.825 77.661.282.722 6.581.675.103 4 Nisan 1997 109.248.957.095 112.614.215.826 3.365.258.731 5 Mayıs 1997 159.232.794.201 132.114.816.192 27.117.978.009 6 Haziran 1997 159.245.386.301 132.115.019.424 27.130.366.877 7 Temmuz 1997 159.245.386.301 132.115.019.424 27.130.366.877 8 Ağustos 1997 159.245.386.301 132.115.019.424 27.130.366.877 9 Eylül 1997 159.245.386.301 132.115.019.424 27.130.366.877 10 Ekim 1997 159.245.386.301 132.115.019.424 27.130.366.877 11 Kasım 1997 159.245.386.301 132.115.019.424 27.130.366.877 12 Aralık 1997 159.245.386.301 132.115.019.424 27.130.366.877 Cari Hesap Özeti (Ay İçi Hareketler) Girilen süzgece uygun cari hesapların ay içi hareket toplamları yazılır. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 2 31/10/1997 15:15 Cari Hesap Özeti (Ay İçi Hareketler) AY BORÇ TOPLAM ALACAK TOPLAM BORÇ BAKİYE ALACAK BAKİYE ----------------------------------------------------------------------------------- A ALICILAR 1 Ocak 1997 29.698.605.323 25.940.849.010 3.757.756.313 2 Şubat 1997 18.779.682.697 16.992.979.922 1.786.702.775 3 Mart 1997 35.764.669.805 34.727.453.790 1.037.216.015 4 Nisan 1997 25.005.999.270 34.952.933.104 9.946.933.834 5 Mayıs 1997 49.983.837.106 19.500.600.366 30.483.236.740 6 Haziran 1997 12.592.100 203.232 12.388.868 7 Temmuz 1997 0 0 0 8 Ağustos 1997 0 0 0 9 Eylül 1997 0 0 0 10 Ekim 1997 0 0 0 11 Kasım 1997 0 0 0 12 Aralık 1997 0 0 0 --------------------------------------------------------------------------------------- Toplam: 159.245.386.301 132.115.019.424 27.130.366.877 Raporlar 5

Raporlar Cari Hesaplar Hesap Hareketleri Cari Hesap Hareketleri Girilen süzgece uygun cari hesapların rapor aralığındaki hareketleri, her hareket sonucunda oluşan borç, alacak toplamları ve bakiyeleri yazılır. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 9 31/10/1997 15:22 CARİ HESAP HAREKETLERİ A ALICILAR 01/01/1997-31/12/1997 CR.NO TARİH FİŞ TÜRÜ,NO AÇIKLAMA BORÇ ALACAK BORÇ BAKİYE ALACAK BAKİYE ------------------------------------------------------------------------------------------ Aktarılan Toplam: 7.655.823.510 964.354.483 6.691.469.027 ---------------------------------------------------------------------- 45---06/01/1997---Satış Faturası ---- 105.414.750 6.796.883.777 Timecom Ltd. Şti., 06/01/1997, 89031 fatura 46---06/01/1997---Çek Girişi ---- 7.000.000.000 203.116.223 06/01/1997 tarihli çek giriş fişinden 48---07/01/1997---Satış Faturası ---- 227.128.500 24.012.277 Başkent Dekorasyon A.Ş., 07/01/1997, 89037 fatura ---------------------------------------------------------------------- Toplam: 7.988.366.760 7.964.354.483 24.012.277 Cari Hesap Hareketleri (Ayrıntılı) Girilen süzgece uygun cari hesapların rapor aralığındaki hareketleri, her hareket sonucunda oluşan borç, alacak toplamları ve bakiyeleri yazılır. Cari hesaplar modülüne diğer modüllerdeki işlemler sonucu kaydedilen fişlerin ayrıntıları da bu rapora yazılır. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 18 31/10/1997 15:24 A ALICILAR 01/01/1997-31/12/1997 CARİ HESAP HAREKETLERİ (AYRINTILI) CR.NO TARİH FİŞ TÜRÜ,NO AÇIKLAMA BORÇ ALACAK BORÇ BAKİYE ALACAK BAKİYE ------------------------------------------------------------------------------------------ Aktarılan Toplam: 7.655.823.510 964.354.483 6.691.469.027 ---------------------------------------------------------------------- -- 45---06/01/1997---Satış Faturası ----- Timecom Ltd. Şti., 06/01/1997, 89031 fatura 105.414.750 ---------------------------------------------------------------------- Fiş Toplamı: 105.414.750 6.796.883.777 89035 nolu mal satış faturası Opsiyon: 1 ay Faiz Oranı:% 8.00 aylık -- 46---06/01/1997---Çek Girişi ----- 8003806 nolu 25.01.1997 vadeli çek girişi 1.000.000.000 8003807 nolu 25.02.1997 vadeli çek girişi 2.000.000.000 8003808 nolu 25.03.1997 vadeli çek girişi 2.000.000.000 8003809 nolu 25.04.1997 vadeli çek girişi 2.000.000.000 ---------------------------------------------------------------------- Fiş Toplamı: 7.000.000.000 203.116.223 06/01/1997 tarihli çek giriş fişinden Vade: 71 gün Faiz Oranı:% 8.00 aylık -- 48---07/01/1997---Satış Faturası ----- Başkent Dekorasyon A.Ş., 07/01/1997, 89037 fatura 227.128.500 ---------------------------------------------------------------------- Fiş Toplamı: 105.414.750 24.012.277 89037 nolu mal satış faturası Opsiyon: 1 ay Faiz Oranı:% 8.00 aylık ---------------------------------------------------------------------- Toplam: 7.988.366.760 7.964.354.483 24.012.277 Raporlar 6

Cari Hesaplar Raporlar Cari Hesap Ekstresi Girilen süzgece uygun cari hesapların hareketleri, hareket açıklamaları, hareket sonucunda oluşan borç, alacak toplamları ve bakiyeleri yazılır. Cari Hesaplar modülüne başka modüllerden kaydedilen bağlantı fişlerinin numarası ve türü yazılır. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 2 31/10/1997 15:24 A ALICILAR 02/01/1997-31/12/1997 CARİ HESAP EKSTRESİ CR.NO TARİH FİŞ TÜRÜ,NO AÇIKLAMA BORÇ ALACAK BORÇ BAKİYE ALACAK BAKİYE ------------------------------------------------------------------------------------------ Aktarılan Toplam: 7.120.965.622 6.521.000.080 599.965.542 ---------------------------------------------------------------------- 13--03/01/1997--Çek Girişi ------ 184.937.940 415.027.602 Çek giriş fişinden Bordro No: 5, Çek Giriş 14--03/01/1997--Çek Girişi ------ 111.270.000 303.757.602 Çek giriş fişinden Bordro No: 6, Çek Giriş 15--03/01/1997--Satış Faturası ------ 257.316.000 561.073.602 89026 nolu mal satış faturası Fatura No: 3, Toptan Satış 89026 16--03/01/1997--Nakit Tahsilat ------ 75.000.000 486.073.602 Nakit tahsilat 17--03/01/1997--Çek Girişi ------ 147.817.000 338.256.602 Çek giriş fişinden Bordro No: 7, Çek Giriş ---------------------------------------------------------------------- Toplam: 7.378.281.622 7.040.025.020 338.256.602 Cari Hesap Ekstresi (Özet) Girilen süzgece uygun cari hesapların ekstresi, her hareket bir satıra gelecek şekilde yazılır. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 11 12/12/1997 11:47 CARİ HESAP EKSTRESİ 01/01/1997-31/12/1997 A.021 CENGİZLER TURİZM A.Ş. CR.NO TARİH TÜR BELGE NO OPSİYON BORÇ ALACAK BORÇ/ALACAK BAKİYE 82 09/01/1997 Satış Faturası 1 ay 33.430.500 33.430.500 202 17/01/1997 Alacak Dekontu 30.500 33.400.000 203 17/01/1997 Çek Girişi 34 gün 33.400.000 560 13/02/1997 Satış Faturası 1 ay 34.500.000 34.500.000 642 20/02/1997 Alacak Dekontu 100.000 34.400.000 645 20/02/1997 Satış Faturası 10 gün 56.407.500 90.807.500 666 20/02/1997 Çek Girişi 1 gün 34.400.000 56.407.500 804 27/02/1997 Alacak Dekontu 157.500 56.250.000 805 27/02/1997 Çek Girişi 7 gün 156.250.000 100.000.000 906 04/03/1997 Satış Faturası 10 gün 102.500.000 2.500.000 1082 13/03/1997 Nakit Tahsilat 2.500.000 1635 12/04/1997 Satış Faturası 1 ay 5.330.250 5.330.250 1800 29/04/1997 Nakit Tahsilat 5.330.250 4720 10/10/1997 Satış Faturası 1 ay 40.882.500 40.882.500 5157 04/11/1997 Çek Girişi 21 gün 40.700.000 182.500 ---------------------------------------------------------------- Toplam: 273.050.750 272.868.250 182.500 ================================================================ Raporlar 7

Raporlar Cari Hesaplar Cari Hesap Ekstresi (Ayrıntılı) Girilen süzgece uygun cari hesabın ekstresi ayrıntılı olarak yazılır. Cari hesabın hareketlerindeki faturaların ve çek/senet bordrolarının da tüm ayrıntıları listelenir. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 10 31/10/1997 15:27 CARİ HESAP EKSTRESİ (AYRINTILI) A.002 BAYINDIR YÜKSEL ORTAKLIĞI 01/01/1997-31/12/1997 CR.NO TARİH FİŞ TÜRÜ,NO AÇIKLAMA BORÇ ALACAK BORÇ BAKİYE ALACAK BAKİYE ------------------------------------------------------------------------------------------ Aktarılan Toplam: 0 0 0 ---------------------------------------------------------------------- 184--16/01/1997--Satış Faturası ------ 161.460.000 161.460.000 +-------------- Malın Adı --------------- Miktar -- Birim ----- Birim Fiyat ---------- Tutar ------+ DOSYA DOLABI 198 10 ADET 9.530.000 90.530.000 GRAMMER KOLTUK CPC 2000 RA A09 2 ADET 21.700.000 43.400.000 BİLGİSAYAR MASASI 2 ADET 11.700.000 23.400.000 Toplam İndirim: 16.930.000 Opsiyon : 1 ay Toplam Masraf : Faiz Oranı:% +- Fatura No: 2.00 haftalık 120, Toptan Satış Toplam K.D.V. : -------------- 89077 21.060.000 ----------------+ 647--20/01/1997--Çek Girişi ------ 161.460.000 0 +- Portföy No ----- Vade ------- Ödeme İli ---------------- Borçlu ------------------- Tutar ------+ MÇ.102.029 20/02/1997 ANKARA BAYINDIR YÜKSEL ORTAKLIĞI 81.460.000 MÇ.102.030 15/02/1997 ANKARA GAMA A.Ş. 80.000.000 Vade: 29 gün Faiz Oranı:% 2.00 haftalık +- Bordro No: 160, Çek Giriş ------------------------- ----------------+ ---------------------------------------------------------------------- Toplam: 161.460.000 161.460.000 0 Borç Karşılanma Raporu Girilen süzgece uygun cari hesapların borç hareketlerini hangi alacak hareketlerinin kapattığı listelenir. Bu işlem sırasında kullanılacak kapatma yöntemi, rapor alınmadan önce seçilir. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 9 03/11/1997 10:24 BORÇ KARŞILANMA RAPORU A.013 GAMA ENDÜSTRİ A.Ş. TARİH FİŞ TÜRÜ OPSİYON VADE BORÇ/ALACAK 01/01/1997 Açılış 10 gün 11/01/1997 1.063.175.001 09/01/1997 Gelen Havale 0 gün 09/01/1997 966.000.000 2 gün erken 04/03/1997 Gelen Havale 0 gün 04/03/1997 97.175.001 52 gün geç Ödemelerin Ortalama Opsiyonu: 3 gün 14/01/1997 Ortalama 3 gün geç 15/03/1997 Satış Faturası 15 gün 30/03/1997 805.805.000 16/03/1997 Çek Girişi 30 gün 15/04/1997 405.805.000 16 gün geç 10/04/1997 Nakit Tahsilat 0 gün 10/04/1997 400.000.000 11 gün geç Ödemelerin Ortalama Opsiyonu:29 gün 13/04/1997 Ortalama 14 gün geç 21/03/1997 Satış Faturası 1 hafta 28/03/1997 977.500.000 16/04/1997 Gelen Havale 0 gün 16/04/1997 977.500.000 19 gün geç Ödemelerin Ortalama Opsiyonu:19 gün 16/04/1997 Ortalama 19 gün geç ------------------------------------- TOPLAM: 2.846.480.001 2.846.480.001 BAKİYE: Raporlar 8

Cari Hesaplar Raporlar Alacak Karşılanma Raporu Girilen süzgece uygun cari hesapların alacak hareketlerini hangi alacak hareketlerinin kapattığı listelenir. Bu işlem sırasında kullanılacak kapatma yöntemi, rapor alınmadan önce seçilir. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 1 03/11/1997 10:27 ALACAK KARŞILANMA RAPORU S.035 ARSUN MOBİLYA TARİH FİŞ TÜRÜ OPSİYON VADE BORÇ/ALACAK 15/03/1997 Alış Faturası 2 ay 15/05/1997 48.300.000 15/03/1997 Nakit Ödeme 0 gün 15/03/1997 7.000.000 61 gün erken 22/03/1997 Nakit Ödeme 0 gün 22/03/1997 7.000.000 54 gün erken 29/03/1997 Nakit Ödeme 0 gün 29/03/1997 7.000.000 47 gün erken 05/04/1997 Nakit Ödeme 0 gün 05/04/1997 7.000.000 40 gün erken 11/04/1997 Çek Çıkışı 95 gün 15/07/1997 20.300.000 61 gün geç Ödemelerin Ortalama Opsiyonu: 57 gün 11/05/1997 Ortalama 4 gün erken 03/04/1997 Alış Faturası 90 gün 02/07/1997 161.000.000 11/04/1997 Çek Çıkışı 95 gün 15/07/1997 59.700.000 13 gün geç 11/04/1997 Çek Çıkışı 95 gün 15/07/1997 80.000.000 13 gün geç 12/04/1997 Nakit Ödeme 0 gün 12/04/1997 7.000.000 81 gün erken 13/04/1997 Satış Faturası 10 gün 23/04/1997 14.300.000 70 gün erken Ödemelerin Ortalama Opsiyonu: 92 gün 04/07/1997 Ortalama 2 gün geç ------------------------------------- TOPLAM: 209.300.000 209.300.000 BAKİYE: Yapılacak Ödemeler Raporu Girilen süzgece uygun cari hesaplara yapılacak ödemeler ve opsiyonları listelenir. Bu cari hesaba olan borçların nasıl kapatıldığı, rapor alınmadan önce seçilir. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 3 03/11/1997 10:31 YAPILACAK ÖDEMELER RAPORU S.103 GÖZÜBÜYÜK A.Ş. 01/01/1997-30/09/1997 TARİH FİŞ TÜRÜ BELGE NO VADE OPSİYON TUTAR 10/04/1997 Alış Faturası 2845 10/05/1997 1 ay 98.924.896 05/05/1997 Alış Faturası 1011 05/07/1997 2 ay 3.149.998 05/05/1997 Alış Faturası 1010 05/05/1997 0 gün 1.050.000 ------------------------- Ortalama Vade: 12/05/1997 TOPLAM: 103.124.894 Yapılacak Tahsilatlar Raporu Girilen süzgece uygun cari hesaplardan yapılacak tahsilatlar ve opsiyonları listelenir. Bu cari hesaptan alacakların nasıl kapatıldığı, rapor alınmadan önce seçilir. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 1 03/11/1997 10:33 YAPILACAK TAHSİLATLAR RAPORU A.001 TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPERATİFİ 01/05/1997-31/07/1997 TARİH FİŞ TÜRÜ BELGE NO VADE OPSİYON TUTAR 30/05/1997 Satış Faturası 01859 13/06/1997 2 hafta 16.921.033 05/06/1997 Satış Faturası 01861 05/07/1997 1 ay 25.006.332 10/06/1997 Satış Faturası 00866 10/07/1997 1 ay 25.006.332 30/06/1997 Satış Faturası 01870 10/07/1997 10 gün 2.702.836 01/07/1997 Satış Faturası 01997 01/07/1997 0 gün 33.533 29/07/1997 Çek Çıkışı 16587 29/07/1997 0 gün 10.000.000 ------------------------- Ortalama Vade: 05/07/1997 TOPLAM: 79.670.066 Raporlar 9

Raporlar Cari Hesaplar Alacak İzleme Raporları Adat Raporu Girilen süzgece uygun hesapların belirlenen aralıktaki hareketlerinden oluşan adat yazılır. Her hareket için hareket tutarı, vadesi, valörü, gün sayısı ve adatı yazılır. Gün sayısı, işlem vadesinin rapor dönemi sonu ile olan gün farkıdır. Rapor sonunda cari hesap toplam borç/alacak ve bakiye durumu, adat toplamı, dönem faizi ve ortalama vade yazılır. Rapor sonucundaki adat toplamı, bakiyenin vade tarihinde ödendiğindeki tutarı verir. Bakiye rapor sonu tarihinde ödendiğinde dönem faizi alanında belirtilen faiz de ödenmelidir. Ortalama vade ve adat, girilen aralığın sonuna göre hesaplanır. A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 1 03/11/1997 12:01 ADAT RAPORU A.1156 İ.S. AKTAY İNŞAAT LTD.ŞTİ. 01/03/1997-31/03/1997 CR.NO TARİH FİŞ TÜRÜ BORÇ ALACAK VADE VALÖR GÜN ADAT ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Aktarılan Toplam: 406.000.000 0 16/03 15 60.900.000 ------------------------------------------------------------------------------ 918 05/03/1997 Nakit Tahsilat 390.000.000 0 05/03 26-1.014.400.000 919 05/03/1997 Çek Girişi 600.000.000 47 21/04-21 126.000.000 950 05/03/1997 Satış Faturası 1.005.000.000 10 15/03 16 160.800.000 1320 27/03/1997 Çek Girişi 220.000.000 4 31/03 0 0 1326 28/03/1997 Gelen Havale 120.000.000 4 31/03 0 0 ------------------------------------------------------------------------------ Ortalama Vade: 66 gün Toplam: 1.411.000.000 1.310.000.000-666.700.000 Vade Tarihi :05/06/1997 Bakiye: 101.000.000 Dönem Faizi: -17.202.581 Risk Raporu Girilen süzgece uygun cari hesapların risk bilgileri yazılır. Risk limitini aşmayan cari hesapların listelenmesi için Risk Kontrolü radyo düğmesinde Limiti geçmeyenler işaretlenmelidir. Bu raporda rapor sonu toplamının anlamlı olabilmesi için Hesap Düzeyi koşulunun başlangıç değeri bitiş değerine eşit olmalıdır (1-1, 2-2 gibi). A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 1 03/11/1997 12:06 RİSK RAPORU HESAP KODU ÜNVANI RİSK LİMİTİ ELDEKİ ÇEK ELDEKİ SENET BAKİYE RİSK TOPLAMI ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A.001 TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPER 120.000.000 35.400.000 102.930.000 79.670.066 145.295.066 A.002 BAYINDIR YÜKSEL ORTAKLIĞI 190.000.000 273.582.755 273.782.755 A.006 DOĞAN COLOR 120.000.000 100.000.000 24.687.000 124.687.000 A.013 GAMA ENDÜSTRİ A.Ş. 450.000.000 400.000.000 300.575.001 460.575.001 A.025 BİLKENT ÜNİVERSİTESİ 0 14.490.000 14.490.000 A.054 GÜRSAN BÜRO MOB. TİC. LTD. 0 60.000.000-12.235.400 11.764.600 --------------------------------------------------------------- Toplam: 495.400.000 202.930.000 1.030.594.422 Raporlar 10

Cari Hesaplar Raporlar Borç Yaşlandırma Raporu Girilen süzgece uygun borçlu cari hesapların borçlarının vade dağılımları ve toplamları yazılır. Bu raporda rapor sonu toplamının anlamlı olabilmesi için Hesap Düzeyi koşulunun başlangıç değeri bitiş değerine eşit olmalıdır (1-1, 2-2 gibi). A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 1 03/11/1997 12:53 BORÇ YAŞLANDIRMA RAPORU 01/01/1997-31/08/1997 HESAP KODU ÜNVANI BAKİYE - 30 31-60 61-90 91 + --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- S.0009 MAKTEL YAY 94.935.375 94.935.375 S.0013 SDS ANIL ÖCAL 241.937.500 241.937.500 S.0026 İSMAİL ÇEKİÇ 29.325.000 29.325.000 S.0029 MUHASEBECİ 135.000.000 120.000.000 15.000.000 S.0035 MES MAKİNE ELEK.KİM.SAN.AŞ. 485.000.000 485.000.000 S.0038 KUTAŞ A.Ş. 3.998.000 3.998.000 S.0039 SÜLEYMAN KARAMANOĞLU 225.000.000 71.300.000 107.700.000 46.000.000 S.0041 UTS HARUN ŞENSOY 138.000.000 90.000.000 48.000.000 S.0042 ARAS KARGO 2.095.000 2.095.000 S.09 SEYFİ KIROTU 33.000.000 33.000.000 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Toplam: 1.388.290.875 686.653.375 451.937.500 155.700.000 94.000.000 Şüpheli Borçlular Karşılıksız çekleri ya da protestolu senetleri olan cari hesapların eldeki çek/senet, karşılıksız çek, protestolu senet ve bakiyeleri yazılır. Bu raporda rapor sonu toplamının anlamlı olabilmesi için Hesap Düzeyi koşulunun başlangıç değeri bitiş değerine eşit olmalıdır (1-1, 2-2 gibi). A.B.C. İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 1997 Sayfa No: 1 03/11/1997 12:53 ŞÜPHELİ BORÇLULAR 01/01/1997-31/08/1997 HESAP KODU ÜNVANI ÖDENMEMİŞ ÇEK ÖDENMEMİŞ SENET KARŞILIKSIZ ÇEK PROTESTOLU SENET BAKİYE --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A.098 MEHMET BALCI 79.670.066 145.295.066 A.123 BAYINDIRLAR İNŞAAT A.Ş. 90.000.000 100.000.000 755 A.266 DOĞAN YAY 120.000.000 400.000.000 47.500.000 142.087.000 S.0026 İSMAİL ÇEKİÇ 29.325.000 30.000.000 975.000 S.0035 MES MAKİNE ELEK.KİM.SAN.AŞ. 485.000.000 485.000.000 1.021.340 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Toplam: 724.325.000 400.000.000 615.000.000 127.170.066 292.379.161 Mutabakat Raporu Rapor aralığında borç bakiye veren ve girilen süzgece uygun son düzey cari hesaplar için mutabakat mektubu yazılır. GRAMMER PAZARLAMA LTD. ŞTİ. Büyük Piyale Paşa Cad. No: 150/1 Kasımpaşa İSTANBUL Tel :256 74 77 Faks:256 74 79 31/10/1997 Sayın GRAMMER PAZARLAMA LTD. ŞTİ., Şirketimizdeki cari hesabınız 31/10/1997 tarihi itibari ile 3.262.209.823.- Borç bakiyesi göstermektedir. Hesap bakiyesi ile mutabık olup olmadığınızı bildirmenizi rica ederiz. Saygılarımızla Notlar: 1) Hata ve unutma müstesnadır. 2) Mutabakat ve itirazlarınızı bir ay içerisinde bildirmediğiniz durumda T.T.K.'nın 92. maddesi gereğince, bakiyede mutabık sayılacağımızı hatırlatırız. 3) Bakiyede mutabık olmadığınız durumda, bir hesap özetinizin gönderilmesini rica ederiz. Raporlar 11