En Etkili Kemoterapi İlacı Seçimine Yardımcı Olan Moleküler Genetik Test



Benzer belgeler
Genetik Laboratuvarında Yapılan İşlemler

T.C TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İÇ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI TIBBİ ONKOLOJİ BİLİM DALI. Dr. İrfan ÇİÇİN. Tez Yöneticisi Doç. Dr.

Bizde Böbrek Kanseri var

TKİ'ye Dirençli GİST Tedavisinin Zorlukları

Giriş. Bu broşürde ET tanısı, tedavisi, ilave bilgi kaynakları ve destek konusu tartışılmaktadır.

METASTATİK BEYİN TÜMÖRLERİ Hazırlayan: Türk Nöroşirürji Derneği Nöroonkoloji Eğitim ve Araştırma Grubu (TURNOG)

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Dr.LÜTFĐ KIRDAR KARTAL EĞĐTĐM VE ARAŞTIRMA HASTANESĐ PATOLOJĐ BÖLÜMÜ ŞEF: Dr. NĐMET KARADAYI

Her Yerde Karşımda; Nedir Bu HLA Tiplendirimi?

Cerrahi İşlem Öncesi Koagülasyon Testleri Bozuk Olan Hastada Ne Yapmalıyım?

Faz 0,I, II, III,IV İlaç Araştırmaları ve Biyobelirteçler

ÖRNEKTİR DANIŞANIN: Adı Soyadı : Örnek Rapor Cinsiyeti : Doğum Tarihi, Yaşı : Rapor No : Barkod No : Yetkili Uygulayıcısı : Örnek Alım Tarihi :

T.C.SAĞLIK BAKA LIĞI ĐSTA BUL EĞĐTĐM VE ARAŞTIRMA HASTA ESĐ KLĐ ĐK BĐYOKĐMYA LABORATUVARI ŞEF: Dr. Güvenç GÜVE E

10. Sınıf BİYOLOJİ. Konu Anlatımlı BİYOLOJİ. Öğretim programında yaptığı son güncelleme doğrultusunda YENİDEN DÜZENLENMİŞTİR.

YENİ TANI KONMUŞ TİP I DİYABETLİ ÇOCUKLARDA PLAZMA GLUCAGON-LIKE PEPTIT 1 DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ

SIKÇA SORULAN SORULAR. 1- Gönüllü insanlar üzerinde yapılması planlanan klinik araştırma için izin alınması gerekir mi?

1. Biyofoton alanıyla artık elimizde, tedavi için de kullanılabilecek bir anahtar var! (Alıntı: Dr. Ludwig )

GÖZLEMSEL İLAÇ ÇALIŞMALARI KILAVUZU Amaç

Bedeni ve Ruhu İlgilendiren bir Konu Çocuk Sahibi Olma İsteği

HASTANEMİZİN İKİNCİ TRİMESTER GENETİK AMNİYOSENTEZ SONUÇLARI

ÜVEİT HASTASININ MERAK ETTİKLERİ

İNTRAKRANYAL YER KAPLAYICI LEZYONLARIN AYIRICI TANISINDA MR SPEKTROSKOPİNİN YERİ

Çalışmanın hastalığın erken teşhis ve tanısının konmasında izlenecek sağlık politikalarına yardımcı bilgiler vermesi beklenmektedir.

Akut intermitan porfiri, variegate porfiri, ya da kalitsal koproporfiri bulunan hastalar ve ailelerine yönelik bilgiler.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI ÖZEL ŞARTLAR

KOCAELİ DERİNCE EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ KALİTE EL KİTABI BÖLÜM 1 ÖNSÖZ KOCAELİ DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ TARİHÇESİ

ULUSLARARASI MIYELOM VAKFI ( merkezi Los Angeles, ABD) TARAFINDAN MiYELOM HASTALARINA YÖNELIK OLARAK HAZIRLANMIS BILGILENDIRME KITAPÇIGI

İmplantasyon Öncesi Genetik Tanı

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT

Transkript:

En Etkili Kemoterapi İlacı Seçimine Yardımcı Olan Moleküler Genetik Test Yeni Nesil DNA Dizileme (NGS), İmmünHistoKimya (IHC) ile Hastanızın Kanser Tipinin ve Kemoterapi İlacının Belirlenmesi Kanser Tanı Laboratuvarı

Hangi Durumlarda Hastanıza Testi Yapmanız Önerilir? Tespit edilen tümör tipi için belirli bir tedavi protokolü bulunamıyorsa, standart tedaviler çelişkili ise veya çok nadir görülen kanserlerde, örneğin: İleri evre prostat kanseri Glioma Aşırı hızlı büyüyen ve tedavi seçeneklerinin sınırlı olduğu kanserlerde, örneğin: Pankreas kanseri Melanom Tedavinin zorlaştığı, kanserin tedaviye rağmen sebat ettiği veya metastazların geliştiği durumlarda, örneğin: Bazı meme kanseri tipleri (3 reseptör negatif) Metastatik kolorektal kanserler Herhangi bir malign solid tümör: akciğer kanseri, karaciğer kanseri, baş ve boyun kanseri, mide kanseri, prostat kanseri, yumurtalık kanseri... Testi Sayesinde Hastanızın Tümör Tipini Derinlemesine Değerlendirebilir ve Kişisel Tedavi Seçeneklerini Öğrenebilirsiniz. Detaylı biyolojik belirteçler sayesinde hastanızın tümör tipini net olarak belirleyebilirsiniz. Klinik çalışmalar ve moleküler genetik hedefleri eşleştirerek hastanızın tümör tipine özel kemoterapi ilaçlarını öğrenebilir ve en etkili tedaviyi planlayabilirsiniz. OncoSHARE internet sayfasını kullanarak analiz sonuçlarını meslektaşlarınızla, diğer uzman doktorlarla ve bilimsel kurullarla paylaşabilirsiniz.

Solid Tümörlerin Özelliklerini Belirlemek İçin Testini Seçin Tanı Testi Tanı Testi, başta KRAS, BRAF ve EGFR olmak üzere 60 dan fazla onkogeni ve tümör baskılayıcı geni detaylı bir şekilde inceler. Bu sayede kemoterapi ilaçlarının etkili olduğu kanser genlerinin belirlenmesini sağlar. Bu test ile kanser hücreleri ve normal hücrelerin birarada olduğu dokular analiz edilir, tümör içindeki klonal farklılıklar belirlenir, çok yüksek doğrulukta ve 1000x çözünürlükte mutasyonları tespit etme garantisi verilir. Klinik Test Klinik test ile 400 den fazla kanser yolağı ile ilişkili gen araştırılır, sinyal yolları, apoptoz genleri, DNA tamir genleri, transkripsiyon regülatörleri, inflamasyon cevap genleri ve büyüme faktör genleri gibi kansere yol açan genlerin mutasyonları analiz edilir. Klinik test ile 500x çözünürlükte çok detaylı ve anlaşılır bir şekilde tümör dokusunun genomik yapısı tespit edilir. Plus Test Paketi Plus Test Paketi ile tanı ve klinik testlerinde elde edilen tümör dokusunun bilgisi çoklu platformda doğrulama işlemine alınır. Bu ek paket, her kanser tipine göre özel olarak yapılır ve özel DNA modifikasyonları (mikrosatellit, metilasyon vs...) analiz edilir, immünhistokimya ve fosfo-ihc ile protein varlığı ve aktivasyonu belirlenir.

İleri Teknoloji Kullanarak Tümör Dokusunun Moleküler Genetik Parmak İzinin Çıkarılması Yeni Nesil DNA Dizileme NGS yöntemi ile genom üzerinde kodlanan bölgelerde (ekzom) yer alan aktif mutasyonlar, tedavi planını etkileyecek gen değişiklikleri, gen delesyon ve amplifikasyonlarına ait DNA dizilerinin doğru bir şekilde okunmasına imkan verir. İmmünHistoKimya IHC Özel proteinlerin üretimi ve bunların aktivasyon miktarlarının (fosforilasyon) antikor tabanlı bir yöntem ile analizine dayanır. Florasan in situ Hibridizasyon FISH Genlerdeki füzyon, translokasyon, delesyon ve amplifikasyon analizine imkan verir. Polimer Zincir Reaksiyonu PCR Mikrosatellit instabilitesinin tespiti için sıklıkla kullanılan bir yöntem olup, DNA uzunluk farklılıklarını tespit etmeye çalışır. Pirosekanslama (PSQ96MA) MGMT promotör bölge metilasyonu gibi spesifik DNA modifikasyonlarının analizine imkan verir. Sanger DNA Dizileme ve SnaPshot yöntemleri ise bazı şüpheli genetik varyantların teyit edilmesi için kullanılır. OncoDNA Bilgi Bankası (OncoKDO) testi birçok farklı bilgi üretir: DNA dizileri, varyantları, DNA amplifikasyonu, delesyon veya translokasyonlar, DNA metilasyonu, protein ekspresyonu veya aktivasyonu... Bu amaçla OncoKDO Bilgi Bankası yazılımını oluşturduk ve tüm bu elde edilen sonuçları birleştirerek, moleküler genetik ağını tarayan, bulguları en son literatür çalışmaları ile karşılaştıran, detaylı ve anlaşılır bir rapor sunabiliyoruz. OncoKDO Bilgi Bankası sayesinde bütün farklı analiz sonuçları birleştirilir ve hastaların özelliklerine göre onaylanmış kemoterapi ilaçları kullanılarak tedavi önerileri yapılır, hatta klinik çalışmaların bilgi bankası da taranarak, hastaların bulunduğu yerlere göre, geliştirme aşamasındaki ilaçlar da belirtilir.

DNA Dizilemesi Yapılan Gen Listesi Tanı Testi Klinik Test

OncoDNA Hizmetlerinin Merkezi Tüm hastalarınızın sonuçlarına ulaşabileceğiniz merkezi bir platform. Meslektaşlarınızla, moleküler genetik ekibiyle veya bir uzmanla raporları paylaşabileceğiniz; tedavi stretejilerini tartışabileceğiniz; mutasyonlarla ve ilaçlarla ilgili literatür taraması yapabileceğiniz bir platform. Ayrıca hastanızın özel durumu ve tedavisi için klinik araştırmaları da bulabilirsiniz. BİLGİ BANKASI Test Seçenekleri Tanı Testi Tanı Testi Plus Klinik Test Klinik Test Plus Yeni Nesil DNA Dizileme NGS ile Genetik Analiz >60 Gen >60 Gen >400 Gen >400 Gen Moleküler Patoloji Sonuç Raporu / Plus Paket / Plus Paket Tanı Testinin Sonucu: Tedavi Seçenekleri / Önerileri ve Klinik Çalışmaları İçeren Rapor Sonuçlanma Süresi 7 Gün 7 Gün 10 Gün 10 Gün oncodna@biogen.com.tr www.biogen.com.tr