SAĞLIK BİLİMLER FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ NE HOŞGELDİNİZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAĞLIK BİLİMLER FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ NE HOŞGELDİNİZ"

Transkript

1 SAĞLIK BİLİMLER FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ NE HOŞGELDİNİZ Geçmişten geleceğe uzanan bilim kapısı

2 Geçmişten Geleceğe Uzanan Bilim Kapısı Geçmişten Geleceğe Uzanan Sevgili Öğrenciler, Sağlık hizmetleri, insanların en çok ihtiyaç duyduğu, hata kabul etmeyen, doğrudan insan hayatıyla ilgili bir hizmet alanıdır. Hemşirelik mesleği, empati, estetik sezgi ve özveriyi barındıran, insanı tanıyan, anlayan, bilimsel bilgi üreten, bu bilgiyi kullanan uygulamalı bir bilim ve sanattır. Hemşirelik eğitiminin kalitesi, toplumun aldığı sağlık hizmetinin kalitesini de doğrudan etkilemektedir. Gelecek için iyi yetiştirilmiş hemşireler, ülkemizde sağlık bakımının yeterli ve etkili bir biçimde verilebilmesinde en önemli unsurlardandır. Bizler, doğumdan ölüme kadar insanlarla en zor anlarında en yakın teması kuran bir mesleğin mensuplarıyız. Hemşiresiz sağlık hizmetlerinin verilebilmesi ve sürdürülebilmesinin mümkün olmadığı modern çağlarda daha iyi anlaşılır hale gelmiştir. Hemşirelik Bölümü olarak amacımız, tüm bu özellikleri içinde barındıran eğitim ve öğretim yapısıyla bilgi ve becerinin güç olduğu ilkesini benimsemiş, işini seven, erdemli, merhametli, sağduyulu, sorgulayan, kanıt temelli problem çözme becerileriyle, etkin iletişim teknikleriyle kendinin ve başkalarının ihtiyaçlarını fark edebilen, geniş açıdan bakabilen, etik değerlere sahip, yeni gelişmelere uyum sağlayabilen, insanlığa ve ülkesine karşı sorumluluklarını bilen hemşireler yetiştirmektir. Genç, dinamik, yenilikçi kadromuz ve disiplinler arası iş birliği anlayışımızla güncel teknolojiyi ve insan kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak mesleki gelişimlerinizi en üst düzeye yükseltmeyi, hemşirelik eğitiminde ulusal ve uluslararası alanda fark oluşturacak öncü bir eğitim kurumu olmayı hedefliyoruz. Hemşirelik eğitim programından mezun olduğunuzda, sektörde büyük talep gören bir profesyonel olarak sağlık hizmetinin bir ekip hizmeti olduğunun bilincinde bakım verici, araştırıcı, eğitici, yönetici, danışman rollerini yerine getirebilecek ve tercih ettiğiniz alanlarda kariyer yapma imkanına sahip olabileceksiniz. Kariyer hedeflerinizin sadece ülkemiz olanakları ile sınırlı kalmayıp uluslararası alanda da devam edebilmenize yönelik olarak programda yer alan tüm derslerimiz; kendi ders kredilerinin yanı sıra Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ne uyarlanmıştır. Aynı zamanda mesleki yeterliliklerin karşılıklı tanınması ve serbest dolaşım hakkı verilen Hayat Boyu Öğrenme ve Değişim Programları ile Dünya nın birçok ülkesinde eğitim faaliyetlerinizi sürdürebileceksiniz. Tüm bu özellikleri bünyesinde barındıran, akademik yapısı hızla gelişen bölümümüzün kapıları hemşirelik eğitimi almak için Türkiye nin veya Dünyanın her yerinden gelecek siz öğrencilerimize her zaman açıktır. Saygı ve Sevgilerimle, Doç. Dr. Gül PINAR Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanı

3 TARİHÇE Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, bilimsel veriler ışığında çağımızın ihtiyacına cevap veren araştırma faaliyetleri ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunacak, donanımlı bireyler yetiştirmek amacıyla ülkemizin 97. ve Başkentimiz Ankara'nın beşinci devlet üniversitesi olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bünyesinde sayılı ve 21 Temmuz 2010 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan kararla kurulan 7 fakültesinden biri olarak açılmıştır. Fakülte bünyesinde ilk açılan bölüm Hemşirelik Bölümü olmuş ve bölüme kayıtlı olan 104 öğrenci ile öğretim yılında eğitime başlanmıştır. MİSYON Değişen bilim, teknoloji ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda bütüncül yaklaşım ve eleştirel düşünme sürecini kullanarak birey, aile ve toplumun sağlığını koruma, geliştirme ve sürdürme becerisine sahip, bakım, eğitim, araştırma, yönetim, danışmanlık ve liderlik rollerini etkin olarak yerine getirebilen, etkili iletişim kurabilen ve değişim yaratabilen, hemşirelik mesleğinin gelişimine katkıda bulunabilecek, mesleği ile ilgili yasalara ve etik ilkelere bağlı profesyonel hemşireler yetiştirmektir. VİZYON Yaratıcı, güvenli ve yetkin sağlık bakımı verebilen, akademik çalışmaları ve eğitim sistemi ile ulusal ve uluslar arası sağlık alanında öncelikle tercih edilen hemşireleri yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.

4 EĞİTİM-ÖĞRETİM Hemşirelik Bölümünün eğitim süresi 4 yıl olup; eğitim dili Türkçedir ve Türkçe müfredatın yanı sıra ileri düzey mesleki İngilizce eğitimi verilmektedir. İnsan, Sağlık, Hemşirelik ve Çevre kavramları müfredatımızın temelini oluşturmaktadır. Eğitim programımız içinde genel dersler, bölüme özel dersler ve öğrencilerimizin akut bakım ve toplum sağlığı alanında deneyim kazanmalarına yardımcı olan klinik uygulamalar yer almaktadır. Bu program lisans mezunu bir hemşirenin kanıta dayalı bakım sağlama, eğitici ve araştırıcı olma, danışmanlık ve liderlik yapma nitelikleri sürdürebilmesini ve geliştirebilmesini amaçlamaktadır. Programı tamamlayan öğrenciler entelektüel ve liderlik becerilerle donanmış, kaliteli hizmet anlayışı olan, teknolojiyi iyi kullanabilen, bilimsel gelişmeleri takip edebilen ve bunları kendi mesleki yaşantısında kullanabilen, farklı toplumsal kurumlarla işbirliği yapabilen özelliklere sahip olarak bireylerin, ailelerin ve toplumun birincil, ikincil ve üçüncül sağlık hizmetlerine yönelik yaşam kalitesini iyileştirmeye katkıda bulunmasına imkan sağlayacaktır. Ders programımız sosyal bilimler, fen bilimleri ve bilgisayar uygulamalarını içeren temel derslerin yanı sıra yaşam dönemlerine göre sağlığın değerlendirilmesi, erişkin sağlığı, çocuk sağlığı, kadın sağlığı ve doğum, halk sağlığı, ruh sağlığı, yoğun bakım, liderlik ve yönetim gibi temel hemşirelik dersleri ve yoğun İngilizce programından oluşmaktadır. Bu programda, araştırma yöntemleri, istatistik, bitirme projesi, makale saati ve seminer dersleriyle doğru bilgiye ulaşma ve araştırma sonuçlarını uygulamaya aktarabilme şansınız olabilecek. Ayrıca, üreme sağlığı, infertilite hemşireliği, onkoloji hemşireliği, adli hemşirelik, yoğun bakım, acil bakım, ameliyathane, diyabet eğitimi, enfeksiyon kontrolü, iş sağlığı ve güvenliği gibi bazı seçimlik dersleri de isteğinize göre alabileceksiniz MEZUNLAR Bölümümüzden mezun olan öğrenciler hemşirelikte temel kavram, kuram ve ilkeler doğrultusunda farklı sağlık disiplinleri ile ekip anlayışı içinde bakım yönetiminde etkin şekilde sorumluluk alabilecek yaşam boyu öğrenmeye açık, girişkenlikleri ve yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri bir eğitim, bilimsel gelişmeleri izleyecek yeterlilikte yabancı dil ve bilgisayar kullanımı ile öğretim, yönetim ve araştırma konularında donanımlı hale gelebileceklerdir.

5 HEDEFLER - Bireylerin eşsiz ve yaşam hakkının mutlak olduğunun bilincinde, insan haklarına saygılı ve ayrımcılığa karşı olan, - Hemşirelik ve temel sağlık bilimleri alanında ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgi/becerileri bakım, eğitim ve yönetim alanlarında kullanabilen, - Mesleki sorumluluklarının bilincinde ve etik değerlere bağlı olan, - Yaşam boyu öğrenmeyi benimseyerek ulusal ve uluslar arası mesleki alanlarda var olabilen, - Hemşirelik ve sağlık alanındaki bilimsel araştırmaları, bakımı yönlendiren teknoloji ve politikaları izleyebilen, - Sağlık ve hemşirelik alanındaki sorunları tanımlayabilen ve çözüm üretebilen, - Klinik karar verme ve bakımın yönetiminde gerekli donanımı etkin kullanabilen, - Etkin yazılı ve sözlü iletişim kurabilen, - Toplumsal olaylara, çevreye duyarlı olan ve bireysel sorumluluk alabilen, - Sağlık ekibi içinde yeterli ve etkin biçimde rol alabilen, - Kurum kültürüne saygılı ve katkıda bulunan bireyler yetiştirmektir.

6 KARİYER VE İŞ OLANAKLARI Hemşireler; özel veya resmi hizmet veren hastanelerin yanı sıra temel sağlık hizmetleri kapsamında verilen tedavi edici ve hasta bakımı hizmetlerde de etkin rolü olan sağlık profesyonelleridir. Tedavi edici sağlık kuruluşlarında servis hemşiresi, servis başhemşiresi, hastane başhemşiresi ve hemşirelik hizmetleri müdürü olarak görev aldıkları gibi eğitim hemşiresi, enfeksiyon kontrol hemşiresi, diyabet hemşiresi olarak da hizmet vermektedirler. Koruyucu ve rehabilite edici hizmetler de ise iş sağlığı hemşiresi, okul sağlığı hemşiresi, evde bakım hemşiresi, toplum psikiyatri hemşiresi ve halk sağlığı hemşiresi olarak hizmet verirler. Ayrıca hemşireler dünyadaki meslek üyeleri gibi mezuniyet sonrası bilim uzmanlığı ve doktora çalışmaları yapmakta, doçent, profesör olabilmekte ve hemşirelik bölümlerinde öğretim elemanı olarak görev yapabilmektedirler. AKADEMİK TAKVİM Bir akademik yıl güz, bahar ve yaz yarıyıllarından oluşur. Akademik takvim, kayıt, ders başlama-bitiş, sınavlar gibi bir eğitim-öğretim yılı boyunca yapılacak çalışmaların zamanını gösteren çizelgedir. Akademik yıl boyunca gerekli olacak tarihleri akademik-takvim.html adresinden takip edebilirsiniz. İLK KAYIT VE KAYIT YENİLEME Her yarıyıl akademik takvimde belirtilen süre içinde ders kaydı yaptırmalısınız. Ders kaydının tamamlanabilmesi için kayıt ile ilgili danışman onayının ardından kesin kaydın yapılmış olması gerekir. Tüm ders kayıt işlemleri Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılır. Ders kayıtlarını yaptırmayan öğrenciler ders alamazlar, sınavlara giremezler. ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ Öğrenci Bilgi Sistemi, öğrencilerin notlarını, açılan dersleri, ders programlarını, ortalamalarını öğrenmelerine ve dönem başlarında ders seçmelerine olanak veren bilgi yönetim sistemidir.

7 DANIŞMAN Her öğrenciye, uygun bir akademik program izlemesinin sağlanması için bir öğretim üyesi/görevlisi danışman olarak atanır. Bu danışman, Bölüm Başkanlığınca önerilir ve Dekanlıkça görevlendirilir. Öğrencinin her yarıyıl izleyeceği dersler ve bunlarda yapılacak değişiklikler, programdaki sıra esas alınarak ve başarı durumu göz önünde tutularak danışmanı tarafından onaylanmadıkça kesinleşmez. Size atanmış olan danışmanınızı öğrenci işlerinden öğrenebilirsiniz. Sonuç olarak, derslerle ve okulla ilgili her türlü sorununuzda ilk başvuracağınız kişi danışmanınızdır. Yardım almak için kapısını çalmaktan asla çekinmeyin. ERASMUS PROGRAMI Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır. Bölümümüz Erasmus Programı hazırlıklarını sürdürmektedir. Erasmus Programı için gerekli bilgilere adresinden ulaşabilirsiniz. HEMŞİRELİK BECERİ LABORATUARI Bölümümüzde teknolojik ekipmanlarla donatılmış Hemşirelik Beceri Laboratuarı 3.katta bulunmaktadır. Öğrenciler, klinik becerilerini geliştirmeleri için sorumlu öğretim elemanı eşliğinde randevu alarak Hemşirelik Beceri Laboratuarı nı kullanmaktadırlar.

8 KÜTÜPHANE Kütüphanemiz 1.katta bulunmaktadır. Kütüphanemiz, üniversitemiz akademisyenleri ile öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları bilgiye rahatça ulaşabilmeleri için gerekli altyapı çalışmalarını tamamlamıştır. Bu kapsamda, ANKOS ve TÜBİTAK-ULAKBİM gibi kütüphanecilik alanında büyük konsorsiyum ve kuruluşlara üye olunarak, bazı veritabanları erişime açılmıştır. Ayrıca devlet ve özel üniversiteler ile de kütüphane alanında ortak işbirliği içindedir. BİLGİSAYAR LABORATUARI 2.katta 20 bilgisayarla internet erişimi mevcuttur. YİYECEK & İÇECEK Yemekhane: Üniversitemiz yemekhanesinde hafta içi her gün öğlen ve akşam olmak üzere öğrencilerimize yemek hizmeti sunulmaktadır. Yemekhanede çıkan yemeklerin listesine ulaşmak için web adresi aşağıda yer almaktadır. Kantin: Zemin katta bulunmaktadır. Fiyatları son derece uygundur. MASA TENİSİ-BİLARDO Bodrum katta bulunmaktadır. Masa tenisi için 1 saatlık top ve raket kirası 1 lira, bilardo için 1 saatlik ıstaka ve topların kirası 3 lira olarak belirlenmiştir, toplanan paralar malzemeler için kullanılmaktadır. Kiralama için bir tane öğrenci kimliğinin bırakılması gerekmektedir.

9 BASKETBOL-VOLEYBOL Spor salonunda bu sporları yapabilirsiniz. Topları kimliğinizi bırakmak kaydıyla ücretsiz alabilirsiniz. ENGLISH LEARNING CENTER 3. kattadır. İşinize yarayacak İngilizce materyalleri bulabilir ve tüm İngilizce becerilerinizi (writing, reading, listening,speaking) geliştirebilirsiniz. ÜNİVERSİTEDE EN ÇOK KARŞILAŞACAĞINIZ BİRİMLER 1. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi (SKS): Öğrencilerin barınma, beslenme, çalışma, dinlenme gibi gereksinimlerini düzenleyen birimdir. Üniversite bünyesindeki her türlü organizasyonda kulüp kurulumu ve faaliyetlerinde bu birimle irtibata geçilir. 2. Öğrenci İşleri Dairesi: Öğrencilerin tüm idari işleri, kayıtlar,notlar, burslar, yatay ve dikey geçiş, Erasmus vb. için öğrenci işleri ile irtibata geçilir. 3. Öğrenci Konseyi: Üniversite öğrencilerinin her türlü bireysel ve genel sorunlarıyla ilgilenen, üniveriste yönetimine karşı öğrencilerin haklarının korunması, öğrencilerin sosyo-kültürel gelişliminin desteklenmesi gibi amaçlarla 2000 li yıllardan itibaren her üniversitede kurulması zorunlu olan, üniversite öğrencilerinin kendilerinin kendi içlerinden demokratik yollarla seçtiği, meşru, resmi öğrenci grubudur.

10 ÖĞRENCİ KULÜPLERİ Öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerine göre; sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda yeteneklerini geliştirecek, onları yarınlara taşıyacak aktif öğrenci kulüplerimiz: 1-Fotoğrafçılık Kulübü 2-Galatasaraylılar Kulübü 3-Web Tasarımı Ve Programlama Kulübü 4-Görsel Sanatlar Kulübü 5-Halk Oyunları Kulübü 6-Mühendislik Ve İletişim Kulübü 7-Müzik Kulübü 8-Tiyatro Kulübü 9-Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu 10-Doğa Sporları Kulübü 11-Uluslararası Öğrenci Topluluğu 12-Düşünce ve Aksiyon Kulübü 13-Hukuk ve Kültür Kulübü 14-Yüzme Kulübü 15-Sağlıklı Yaşam Kulübü 16-Genç Girişimciler Kulübü 17-Turkmsıc-Ybu 18-Sosyal Organizasyon Kulübü 19-Erasmus Öğrenci Topluluğu

11 BARINMA KIZ ÖĞRENCİ YURTLARI 1. (KYK) Şerife Bacı Öğrenci Yurdu (Ulaşım dk sürer) Yurt Adresi : YENİ ZİRAAT MAHALLESİ 659.SOK.N0: DIŞKAPI ALTINDAĞ/ANKARA Yurt Telefonu: Ulaşım: Osmanlı İş Merkezi nin önündeki ya da Ayvalı Caddesi nin bitimindeki duraktan geçen tüm otobüslerle yurda ulaşılabilir. 2. İdeal Yurtları (Ulaşım dk sürer) Ankaray ın Emek durağının çıkışındaki şubesinde 18 yıllık tecrübesiyle hizmet vermektedir. Yurt Telefonu: Ulaşım: Okulun hemen yukarısında kalan cadde üzerinden 208 numaralı Kardeşler-Kurtini-İvedik Metro otobüsüne binilip İvedik metrosuna gidilir. Metro ile Kızılay da Metro dan Ankaray a aktarma yapılır. Ankaray ın Emek durağında inildiğinde yurda ulaşılır. 3.Güldana Yurdu (Ulaşım dk sürer) Yurt Adresi : YENİ ZİRAAT MAHALLESİ 659.SOK.N0:9 ALTINDAĞ Ulaşım: Osmanlı İş Merkezi nin önündeki ya da Ayvalı Caddesi nin bitimindeki duraktan geçen tüm otobüslerle yurda ulaşılabilir. ERKEK ÖĞRENCİ YURTLARI 1.Yunus Emre Öğrenci Yurdu (Ulaşım dk sürer) Yurt Adresi : KOVAN SOK. NO:6 AYDINLIKEVLER AYDINLIKEVLER ALTINDAĞ/ANKARA Yurt Telefon : Ulaşım: Osmanlı İşmerkezi nin önündeki ya da Ayvalı Caddesi nin bitimindeki duraktan geçen tüm otobüslerle yurda ulaşılabilir. 2. İdeal Yurtları (Ulaşım dk sürer) Ankaray ın Demirtepe durağının çıkışındaki şubesinde 18 yıllık tecrübesi ile hizmet vermektedir. Yurt Telefonu : Ulaşım: Okulun hemen yukarısında kalkan cadde üzerinden 208 numaralı Kardeşler-Kurtini-İvedik Metro otobüsüne binilip İvedik metrosuna gidilir. Metro ile Kızılay da Metro dan Ankaray a aktarma yapılır. Ankaray ın Demirtepe durağında inildiğinde yurda ulaşılır. 3. Varlık Öğrenci Yurdu(Ulaşım dk sürer) Varlık Mahallesi Tanzimat Caddesi (Adese arkası) Telefon: Ulaşım: Üniversiteye özel servis imkanı vardır.

12 YERLEŞKE Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Antares ve Metro Alışveriş merkezleri yanında yerleşik olan "Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik Yerleşkesi"nde bulunmaktadır. Kızılay'dan ulaşım EGO otobüsleri 261 Nolu otobüs ETLİK-KASALAR Kızılay'dan ulaşım EGO otobüsleri 280 Nolu otobüs YÜKSELTEPE-SIHHIYE Ulus'tan ulaşım için EGO otobüsleri 261 Nolu otobüs ETLİK-KASALAR Ulus'tan ulaşım için EGO otobüsleri 280 Nolu otobüs YÜKSELTEPE-SIHHIYE Havalimanı EGO otobüsleri 442 Nolu otobüs AŞTİ-KIZILAY otobüslerini kullanarak Etlik Yerleşkesi ne ulaşabilirsiniz.

13 Adres: Etlik Yerleşkesi Etlik Adres: Halil Sezai Erkut Cad. Sazak Sok. No: 2 Keçiören / Ankara Tel : Fax: Cinnah Yerleşkesi Adres: Cinnah Cad. Güven Mah. No:16 Çankaya / Ankara Tel: Bilkent yerleşkesi Adres: Bilkent Yolu 3. Km. Çankaya / Ankara Ulus Yerleşkesi Ulus Adres: Çankırı Cad. Çiçek Sok. No: 3 Ulus - Altındağ / Ankara Tel : (0312) Fax: Esenboğa Yerleşkesi Esenboğa Adres : Esenboğa Mah. Atatürk cad. Çubuk/Ankara Web Adresi: hemsireliksbf@ybu.edu.tr

SAĞLIK BİLİMLER FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ NE HOŞGELDİNİZ

SAĞLIK BİLİMLER FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ NE HOŞGELDİNİZ SAĞLIK BİLİMLER FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ NE HOŞGELDİNİZ Geçmişten geleceğe uzanan bilim kapısı 1 İÇİNDEKİLER DEKAN VE BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISININ MESAJI TARİHÇEMİZ MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ HEDEFLERİMİZ

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ Bartın, Karadeniz Bölgesi nde, Batı Karadeniz Bölümü nde bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye nin 74. ili olmuştur. Bartın bölünmüş yollar ile İstanbul a 420km,

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir.

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir. HOŞGELDİNİZ Fakültemiz; Bilimsel tutum ve becerileri kazanmış, mesleki donanım sahibi, içinde bulunduğu eğitimsel süreçlerle ilgili, toplumsal meselelere duyarlı, hür düşünen, demokratik ilkelere bağlı,

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ Bu anket, bölümümüzdeki öğrencilerin 2015-2016 öğretim bahar yarıyılına ait öğretim sonuçlarının değerlendirilmesi ve sürecin

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Tel: (0 362) 457 60 20 Fax: (0 362) 457 69 26 Adres: Kurupelit / Samsun web: http://hemsirelik.ssbf.omu.edu.tr/

Detaylı

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Ko ny a Sa ğl ık Hi zm et le ri M YO 2 İçindekiler 05 Müdürün Mesajı 07 İlk ve Acil Yardım Programı 3 4 Müdürün Mesajı Bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamdaki gelişimi,

Detaylı

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Fakültemizin Yeri Ege Ege Üniversitesi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Kuruluş Tarihi: 1955 EGE ÜNİVERSİTESİNİN KURULUŞUNUNDA YER ALAN 3 EĞİTİM KURUMUNDAN BİRİDİR.. Ülkemizde ve Avrupa da HEMŞİRELİKTE

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ İSTANBUL DA TEK TIP FAKÜLTESİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM, ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU (UTEAK) TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL (ZORUNLU) SAĞLIK BİLİMLERİNDE KURAM VE MODELLER Sağlık

Detaylı

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN İÇİNDEKİLER 1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ... 2 1.1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Ders Adı Tez Konularında Özel Çalışmalar Ders Kodu MECE 598 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Bahar 0 0 0 0 10 Ön Koşul

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAZİRAN 2014 KÜNYE 2 Rektör Prof. Dr. Süleyman BÜYÜKBERBER Dekan Prof. Dr. Nevin ŞANLIER 2 0 1 4 Editörler Yrd. Doç. Dr. Ebru TÖRÜNER Baskı İletişim Adresi:

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi turizm işletmeciliği, turizm rehberliği, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinin

Detaylı

SAĞ LIK BI LI MLERI FAKÜ LTESI HEMŞI RELI K BÖ LÜ MÜ HEMŞİRELİK LİSANS PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI

SAĞ LIK BI LI MLERI FAKÜ LTESI HEMŞI RELI K BÖ LÜ MÜ HEMŞİRELİK LİSANS PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI SAĞ LIK BI LI MLERI FAKÜ LTESI HEMŞI RELI K BÖ LÜ MÜ HEMŞİRELİK LİSANS PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI 2018 0 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. Bölüm Başkanından Kısa Mesaj 1 2. Bölüm Hakkında Genel Bilgiler 1 3. Bölümün

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Programın Amacı SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü programı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde,

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

Konya Sağlık Hizmetleri MYO

Konya Sağlık Hizmetleri MYO Konya Sağlık Hizmetleri MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi, No 1 Selçuklu KONYA t 0332 257 06 06 f 0332 247 85 14 konyamyo.baskent.edu.tr baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ bilim

Detaylı

İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız.

İlgili satırda, Eksiklik için E, Zayıflık için Z, Kaygı için K, Gözlem için G, hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız. HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi: Ziyaret Tarihi: İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir

Detaylı

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2017 ÖSYS Aday Öğrencilerin Tanıtım Günleri 11-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında (hafta içi) her gün saat 11.00 'de Fakültemiz 102 No lu Derslikte Gerçekleştirilecektir. İrtibat

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI Program Tanımları İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI Kuruluş: İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı 2013 yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır ve henüz mezun vermemiştir. Amaç: İlköğretim

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU. Uzaktan Öğretim Ebelik Lisans Tamamlama Programı

EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU. Uzaktan Öğretim Ebelik Lisans Tamamlama Programı EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU Uzaktan Öğretim Ebelik Lisans Tamamlama Programı Uzaktan Öğretim Ebelik Lisans Tamamlama Programı Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Ebelik

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programına

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL (ZORUNLU) SAĞLIK BİLİMLERİNDE KURAM VE MODELLER (HEM 701

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Ebelik Sosyal Hizmet. Hemşirelik. http://syo.kocaeli.edu.tr

Ebelik Sosyal Hizmet. Hemşirelik. http://syo.kocaeli.edu.tr Ebelik Sosyal Hizmet Hemşirelik http://syo.kocaeli.edu.tr Okulumuzun varlık nedeni, bilimsel bilgi ışığında, değişime ve gelişime açık, toplumsal duyarlılık ve sorumluluğu olan, sorun çözme yeteneği gelişmiş,

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2008 yılında kurulmuş ve 2009

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Fen Fakültesi; 1982 yılında Fen - Edebiyat Fakültesi adı altında kurulmuştur. Fakülte, 1991 yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını

Detaylı

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2013-2014 eğitim-öğretim yılında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi alarak eğitim-öğretime

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU

TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ İlk ve Acil Yardım Programı Bu programın amacı; hastalık veya kaza sırasında ilk anda olay yerinde uygulanacak tedavi ve

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ Fakültemizin Yeri; Fakültemiz 1955-1956 ders yılında Ege Üniversitesi HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU olarak kurulmuştur Türkiye de Kurulan İlk Hemşirelik Yüksekokuludur. 'Hemşirelik Fakültesi' Fakültemiz Türkiye

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi Sürüm: 1.0-13.09.2013 Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Program Hakkında Genel Bilgi 2013 öğretim yılında kurulan Müzecilik Yüksek Lisans Programı yüksek lisans derecesi

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YKS İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

Detaylı

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nün ikili anlaşması ile Hemşirelik

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı TARİH PROF.DR. AYGÜN ATTAR Bölümün amacı Tarih Bölümünün amacı; tarih bilimi ile ilgili meslek

Detaylı

Organizasyon Şeması Kampüs Yerleşim Planı SHMYO Derslikler ve Laboratuarlar Eğitim Öğretim Akademik Takvim...

Organizasyon Şeması Kampüs Yerleşim Planı SHMYO Derslikler ve Laboratuarlar Eğitim Öğretim Akademik Takvim... Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Oryantasyon El Kitabı Organizasyon Şeması... 3 Kampüs Yerleşim Planı... 4 SHMYO Derslikler ve Laboratuarlar... 7 Eğitim Öğretim... 7 Akademik Takvim... 7 Bilgi Yönetim

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, MEB YLSY Projesi kapsamında lisansüstü öğrenim görmek üzere

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına

Detaylı

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ. Sanayi ile entegre, araştırmacı ve yenilikçi bir mühendislik eğitimi

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ. Sanayi ile entegre, araştırmacı ve yenilikçi bir mühendislik eğitimi MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ Sanayi ile entegre, araştırmacı ve yenilikçi bir mühendislik eğitimi İzmir in Kapılarını Katip Çelebi ile Açın Bölümler 2012 yılında 4 bölümde eğitim-öğretime başlandı.

Detaylı

Yapay Zeka (MECE 441) Ders Detayları

Yapay Zeka (MECE 441) Ders Detayları Yapay Zeka (MECE 441) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yapay Zeka MECE 441 Bahar 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - CERRAHPAŞA FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI KLİNİK UYGULAMA DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - CERRAHPAŞA FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI KLİNİK UYGULAMA DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - CERRAHPAŞA FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI KLİNİK UYGULAMA DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI sahibi olabilirler. Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, MEB YLSY Projesi kapsamında lisansüstü öğrenim

Detaylı

BÖLÜM. Hedef: Program Öğrenme Çıktıları:

BÖLÜM. Hedef: Program Öğrenme Çıktıları: BÖLÜM Amaç: Öğrencilere organizasyon, yönetim ve değerlendirme yeteneği kazandırarak geleceğin yöneticilerini yetiştirmektir. Geniş bir ders yelpazesi sayesinde öğrencilere sosyal konulara analitik bakış

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BULENT ECEVİT UNIVERSITY SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRADUATE SCHOOL OF SOCIAL SCIENCE

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BULENT ECEVİT UNIVERSITY SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRADUATE SCHOOL OF SOCIAL SCIENCE BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BULENT ECEVİT UNIVERSITY SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRADUATE SCHOOL OF SOCIAL SCIENCE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NÜN GENEL YAPISI Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ T I P F A K Ü L T E S İ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir alt yapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize

Detaylı

Program Öğretim Amaçlarını Güncelleme Anketi. Katılmıyorum Fikrim Yok. Katılıyorum Kesinlikle. Program Öğretim Amaçları.

Program Öğretim Amaçlarını Güncelleme Anketi. Katılmıyorum Fikrim Yok. Katılıyorum Kesinlikle. Program Öğretim Amaçları. Program Öğretim Amaçlarını Güncelleme Anketi Program Öğretim Amaçları Fikrim Yok 1) Matematik alanında ileri düzeyde teorik ve uygulama bilgisine sahibim. 2) Günlük hayatta karşılaşılan problemlere modellenmesini

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları (31.12.217) 24 Bölümümdeki yöneticiler öğrencilerin sorunlarını önemserler. - Average: 3.1 24 İhtiyaç duyduğumda bölümümdeki yöneticilere rahatlıkla ulaşabilirim.

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Öğrenme

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda geçmişten

Detaylı

Amaç: Bu derste öğrencilerin ekonometrik analizlerde kullanılan paket programların tanıtımı amaçlanmaktadır.

Amaç: Bu derste öğrencilerin ekonometrik analizlerde kullanılan paket programların tanıtımı amaçlanmaktadır. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Bu derste öğrencilerin ekonometrik analizlerde kullanılan paket programların tanıtımı amaçlanmaktadır. Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal,

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Kabul Koşulları:

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Kabul Koşulları: Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nün ikili anlaşması ile

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI

İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI Vizyon: Farklı disiplinlerden gelen katılımcılara yönetim sanatının temel ilkeleri ve çağdaş bilgi birikiminin esaslarını vererek ulusal ve uluslararası işletmelerde

Detaylı

Program Eğitim Amaçları

Program Eğitim Amaçları Program Eğitim Amaçları Eğitim amaçlarımız; programımız mezunlarının yakın bir gelecekte erişmeleri istenen kariyer hedeflerini ve mesleki beklentilerini tanımlayan genel ifadelerden oluşmakta olup aşağıda

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI AĞUSTOS-2015 1 Yüksekokulumuz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde

Detaylı

Otomotiv Mühendisliğinde Mekatronik (MECE 451) Ders Detayları

Otomotiv Mühendisliğinde Mekatronik (MECE 451) Ders Detayları Otomotiv Mühendisliğinde Mekatronik (MECE 451) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Otomotiv Mühendisliğinde Mekatronik MECE 451 Güz 3 0 0 3 4

Detaylı

İKTİSAT BÖLÜMÜ Selçuk Üniversitesi İktisat bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 1987 yılında normal öğretim olarak eğitim öğretime başlamıştır. 1992 yılında ise bölüm ikinci öğretim

Detaylı

Neden Teknoloji Fakültesi? İşyeri Uygulaması Neden Kocaeli Üniversitesi

Neden Teknoloji Fakültesi? İşyeri Uygulaması Neden Kocaeli Üniversitesi Neden Teknoloji Fakültesi? Teknoloji Fakülteleri ilk olarak 13.11.2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Teknoloji Fakülteleri uyguladığı model ile

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÖNSÖZ Elektronik sektörü, mühendislik endüstrisinin en önemli bir unsuru, mühendisliğin temel yapı

Detaylı

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç:

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç: PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Bu programın amacı; ekonominin temelinde dayandığı sermaye piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikleri öğrencilerimize kazandırmak adına finans, ekonomi, ekonometri, sosyal bilimler

Detaylı

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI (Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü) BİRİM FAALİYET RAPORU Manisa / 2019 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon...

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL (ZORUNLU) SAĞLIK BİLİMLERİNDE KURAM VE MODELLER (HEM 701

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM POLİTİKA BELGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM POLİTİKA BELGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM POLİTİKA BELGESİ Ondokuz Mayıs Üniversitesinin eğitim ve öğretimde mükemmellik/nitelik anlayışı; vizyon, misyon ve değerler beyanında açıkça ifade edilmektedir.

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi (Sürüm: 3.0-16.01.2017) Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programı na bağlı

Detaylı

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

Burslar. kariyer. spor. öğrenci toplulukları part-time iş. yurt. yemek

Burslar. kariyer. spor. öğrenci toplulukları part-time iş. yurt. yemek Burslar kariyer öğrenci toplulukları part-time iş yemek yurt spor Değerli öğrencimiz, Büyük emek ve özveriler karşılığında, hayatınızda çok önemli bir dönüm noktası niteliği taşıyan üniversite yaşamına

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU. Aralık,2013

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU. Aralık,2013 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU Sevgili U.Ü.Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Programı Öğrencileri, Aralık,2013 Uludağ Üniversitesi

Detaylı

KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİM İŞLEMLERİ. Enstitümüz tarihi itibariyle yeni binasına taşınmış olup, adresimiz aşağıdaki gibidir:

KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİM İŞLEMLERİ. Enstitümüz tarihi itibariyle yeni binasına taşınmış olup, adresimiz aşağıdaki gibidir: KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİM İŞLEMLERİ Enstitümüz 30.01.2018 tarihi itibariyle yeni binasına taşınmış olup, adresimiz aşağıdaki gibidir: Emniyet Mahallesi, Abant Sokak No:10/2 E Blok, Kat:7 06500 Yenimahalle

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAMI BİLGİLERİ

ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAMI BİLGİLERİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAMI BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi 2012 yılında kurulan TOBB ETÜ Elektrik Elektronik Mühendisliğ

Detaylı

GOÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ

GOÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ GOÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ COĞRAFYA BÖLÜMÜ HAKKIMIZDA Coğrafya multidisipliner bir bilim olarak insan ile doğa arasındaki etkileşimi inceleyen bir bilim dalıdır. Hem Türkiye hem de dünya

Detaylı

Termodinamik ve Isı Aktarımı (MECE 310) Ders Detayları

Termodinamik ve Isı Aktarımı (MECE 310) Ders Detayları Termodinamik ve Isı Aktarımı (MECE 310) Ders Detayları Ders Adı Termodinamik ve Isı Aktarımı Ders Kodu MECE 310 Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Akıllı Mekatronik Sistemler (MECE 404) Ders Detayları

Akıllı Mekatronik Sistemler (MECE 404) Ders Detayları Akıllı Mekatronik Sistemler (MECE 404) Ders Detayları Ders Adı Akıllı Mekatronik Sistemler Ders Kodu MECE 404 Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bahar 2 0 2 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

2016-2017 www.bilecik.edu.tr Genel Bilgiler Üniversitemiz, 104.057 m 2 kapalı alan, 24.212 m 2 açık alanda spor tesisleri olmak üzere toplam 741.248 m 2 kampüs alanına sahiptir. 485 Akademik Personelimizle

Detaylı

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :---

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :--- İnşaat Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 1976 Eğitime Başlama Yılı : 1976 Mezun Sayımız : 1554 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 130

Detaylı

12. MĐSYON 13. VĐZYON

12. MĐSYON 13. VĐZYON 12. MĐSYON Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi nin misyonu, evrensel ölçütleri kendisine temel alan, beraberinde ulusal değerlere sahip çıkan, çağdaş tıp bilgi birikimine sahip, koruyucu hekimlik ilkelerini

Detaylı

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Bi lim le rm YO Te kn ik BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ 2 İçindekiler 05 Müdürün Mesajı 07 Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı 3 4 Müdürün Mesajı Sevgili öğrenciler, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunuzun amacı,

Detaylı

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27 MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği dir. Müdek, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

TÜRKİYE DE MEKANSAL PLANLAMA SİSTEMİ

TÜRKİYE DE MEKANSAL PLANLAMA SİSTEMİ TÜRKİYE DE MEKANSAL PLANLAMA SİSTEMİ Mesleklerin doğuşu, toplumsal uzmanlaşmanın sonucudur. gelişmeye dayalı, işbölümü Şehir planlama, sanayi devrimi sonrası, Batı Avrupa da kentlerin büyümesi sonucunda

Detaylı