Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""

Transkript

1 İtalya ya Yerleşmek İtalya genel olarak etkileyici tarihi ve kültürü, harika yemekleri, nefis Akdeniz iklimi, futbolu, modası ve La dolce vita yaşam tarzıyla bilinir. Kısacası ideal bir tatil ülkesi ve ikinci bir ev için de en iyi yerlerden biridir. Dahası, İtalya ya taşınmak isteyen uluslararası varlıklı aileler için çok çekici bir vergi (ve vize) rejiminin başlatılmasıyla birlikte, İtalya refah içindeki ailelerin kalıcı olarak yerleşmesi için de çekici bir yer hâline geldi. İtalya nın tarihi İtalya nın tarihi son derece etkileyicidir ve çok eskilere, Avrupa nın büyük kısmında hiç bitmeyen bir etkiye sahip olan ve herkesçe bilinen Roma İmparatorluğu döneminden çok daha öncesine dayanır. Modern İtalya ise, 17 Mart 1861 de Sardinya Kralı II. Vittorio Emmanuel in İtalya Kralı ilan edilmesiyle kurulan İtalya Krallığı na dayanır. İkinci Dünya Savaşı nın bitmesinden kısa süre sonra, 2 Haziran 1946 daki bir referandum ile İtalya bir Cumhuriyet hâline gelmiştir. Bugünlerde İtalya, altmış milyondan fazla insanın yaşadığı, yüz ölçümü olarak Avrupa nın en büyük ülkelerinden biridir. İtalya nın uzun ve zengin tarihi pek çok başka ulusa etki etmiştir; bunun başlıca sebebi Tüm Romans dillerinin Latinceden türemiş olmasıdır; ayrıca Latin alfabesi, Katolik Kilisesi, modern muhasebe, kapsamlı yazılı bir hukuk sistemi ve Rönesans da İtalyan kültür mirasının parçalarıdır.

2 İtalya nın yönetimi ve ekonomisi İtalya parlamenter demokrasiyle yönetilir ve ülkenin resmî adı İtalya Cumhuriyeti dir. İtalyan parlamentosu iki kamaradan oluşur; Temsilciler Meclisi ve Cumhuriyet Senatosu. İkisi de aynı zamanda İtalya nın başkenti olan Roma dadır. İtalya devletinin başı İtalya Cumhurbaşkanı dır. İtalya Parlamentosu ndaki ortak oturumda yedi yıllık yetkiyle seçilir. Başbakan hükûmetin başıdır: Bakanlar Meclisi nin başıdır. O ve kabine, Cumhurbaşkanı tarafından atanırlar, ancak göreve başlamak için kabinenin Parlamento da güven oyu vermesi gerekir. İtalya, şu anda Avrupa Birliği (AB) olan Avrupa Topluluğu nun ve G7 nin kurucu üyelerindendir. Ayrıca NATO ve OECD nin de tam üyesidir. İtalya Schengen bölgesindedir ve para birimi Euro dur. İtalyanca, İtalya nın tek resmî dilidir. İtalya dünyanın en büyük ekonomilerinden biridir. İmalat, lüks mallar, ticaret ve önemli sektörleri arasında şarap üretimi bulunan tarımı içeren karma bir ekonomiye sahiptir. Turizm de İtalyan ekonomisinde önemli bir rol oynar. Bunun temel sebeplerinden biri, İtalya nın geçmişi ve kültürüdür; ülkede 50 den fazla UNESCO dünya mirası alanı yer alır. Küçük ve orta ölçekli işletmeler İtalyan ekonomisi içinde önemli bir rol oynar. İtalya nın kuzey tarafının ekonomisi, ülkenin güney kısmına göre çok daha güçlüdür. Bunun yansımaları ülkeninn iki tarafının İtalyan GSYİH sine olan katkılarından ve işsizlik oranlarından da görülebilir. İtalya nın devlet borcu oranı, diğer ülkelere göre nispeten yüksektir. Bu yüzden de ortalama olarak BBB-kredi notuna sahiptir. İtalya da vergiler İtalya nın vergi sistemi, AB deki çoğu ülkenin sistemine benzemektedir Ülkede yaşayanların dünya genelindeki gelirlerini artan kişisel gelir vergisi oranı ile vergilendirir. Kişisel gelir vergisi: İtalya ya yerleşmeyi seçen aileler (ve İtalya da ikamet etmeyen kişiler olarak vergilendirilmeyi seçmeyen kişiler (aşağıdan bakınız), dünya çapındaki gelirleri ve sermaye kazanımları üzerinden vergilendirilirler. Bağımlı ya da bağımsız kişisel faaliyetlerden veya yatırımlardan gelen bir gelir olması fark etmeksizin, tüm gelirin İtalyan vergi kurumlarına beyan edilmesi gerekmektedir. Artan oranlar alınan gelir türüne göre uygulanır. Standart oran %23 ile %43 arasında değişmektedir ve Euro dan yüksek miktardaki gelirler için en yüksek oran uygulanabilir hâle gelmektedir. Yükümlü olunan gelir vergisine %1,23 ila %3,33 arası bir bölgesel ilave vergi de eklenir. İlave belediye vergileri de (%0,9 a kadar) uygulanabilir. Yatırım gelirinin çoğu türü, faiz, temettüler ve sermaye kazanımları %26 lık özel oranla vergilendirilir. İtalyan devlet tahvillerine ve beyaz listedeki ülkelerin devlet tahvillerine ödenen faize %12,5 lik oran uygulanır.

3 Varlık vergisi: İtalya net varlık vergisi almaz, ancak yurt dışında tutulan finansal varlıklara yıllık %0,2 lik bir vergi uygulanır (bu vergi yabancı hayat sigortası poliçelerine uygulanmaz). Veraset ve intikal vergisi: İtalya tüm dünyayı kapsayacak şekilde hem veraset hem de intikal vergisi alır. Uygulanabilir vergi oranları, tarafların birbirleriylee olan ilişkilerine ve bahsi geçen miktara göre %0 ila %8 arasında değişir. Eş ve birinci dereceden akrabalar için, kişi başına 1 milyon Euro luk vergi muafiyeti uygulanır. Bu gruba dâhil bireyler için, kalanlar için uygulanabilir vergi oranı %4 tür. Veraset vergisi yabancı hayat sigortası poliçelerine uygulanmaz. KDV: İtalya Katma Değer Vergisi (KDV) almaktadır. Standart KDV oranı %22 dir. Belirli hizmet ve mallar için %4, %5 ve %10 luk azaltılmış oranlar uygulanır. Örneğin tıbbi hizmetler ve bazı finansal işlemler gibi az miktarda hizmet KDV den tümüyle muaftır. Çıkış vergisi: Başka bir ülkeye yerleşmek için İtalya dan ayrılırsanız, İtalya sizden çıkış vergisi almaz. İtalya ya yerleşen yabancılar için özel vergi uygulamaları 2017 de İtalya, İtalya da mukimm (vergi) mükellef olmak isteyen varlıklı yabancılar için özel bir vergi rejimi başlattı. İtalya dışında yaşayan varlıklı İtalyan vatandaşları ve tekrar İtalya ya yerleşmek isteyenler, belirli koşullarda bu özel vergi rejimini tercih edebilirler. Bu rejim İtalyan ikametsiz vergi rejimi olarak da bilinir. Kim uygundur? İtalyan vatandaşı olmayan ve bu yüzden daha önce İtalya da mukim vergi mükellefi olmayanlar; ve İtalyan vatandaşı olsun ya da olmasın, son on yılın en az dokuzunda İtalya da mukim vergi mükellefi olmayanlar, özel vergi rejimine uygundurlar. İtalya ya taşınan ve yukarıdaki kriterleri yerine getirenler, İtalyan vergi kurumlarına özel vergi uygulaması için talepte bulunabilirler. İtalyan vergi kurumlarından, kararlarınıı içeren bağlayıcı bir ön vergi kararı yayınlamaları talep edilebilir (bu zorunlu değildir, ancak önerilir). Karar, siz İtalya da oturum elde etmeden önce talep edilebilir. Karar 15 yıl için geçerlidir ve başvuran şahsın İtalyan özel vergi rejimine tabi şekilde 15 yıl İtalya da kalmasına müsaade eder. İtalya ya yerleşmek isteyen (ve buna uygun olan) kişilerin özel ikametsiz vergi rejimine başvurması zorunlu değildir ve dünya genelindeki varlıkları ve gelirleri üzerinden normal vergi rejimi dâhilinde vergilendirilmeyi de seçebilirler (yukarıda İtalya da Vergilerkapsamında tanımlandığı üzere).

4 Ödenecek İtalyan gelir vergisi İtalya ya yerleşen ve özel vergi rejimi için başvuran kişinin gelir vergisi sorumluluğu, yurt dışındaki gerçek gelirinden bağımsız olarak yıllık Euro da sabitlenir (ikame vergi). Buna göre; temettüler, faiz, emlak ve çalışma geliri gibi yabancı gelirler İtalya da herhangi bir şekilde vergilendirilmezler (aynı şekildee İtalya ya havale edildiklerinde de). Ancak: İtalya dan edinilen tüm gelirler (yatırım geliri de dâhil); ve İtalya daki mukim vergi mükellefliğinin ilk beş yılında gerçekleşen nitelikli sermaye paylarından (hangi ülkede olurlarsa olsunlar) elde edilen gelirler, yukarıda bahsedilen Euro'luk yıllık vergi miktarına ek olarak vergilendirilebilirler (tüm standart ülke içi vergi kuralları uygulanır). İtalyan özel vergi rejiminin asıl özeliği; başvuranların, belirli ülkelerdeki yabancı gelirlerinin özel vergi rejiminin dışında tutulmasını talep edebilmeleridir. Bunun sonucunda, gelir direkt olarak İtalya da vergilendirilir ve çifte vergilendirmeye yönelik ilgili anlaşmanın hükümleri uygulanır. Yurt dışındaki finansal varlıklara uygulanan yıllık %0,2 lik İtalyan varlık vergisi, İtalya nın özel vergi rejimi uyguladığı mukimler için uygulanmaz. İtalyan ikametsiz vergi rejimini kullanan yabancılar, bazı (vergisel) beyanname sorumluluklarından muaftırlar ve İtalya daki kontrollü yabancı şirket (CFC) kuralları da onlar için uygulanmaz. İtalya ya yerleşen her bir aile üyesi için (eş, çocuklar [çocuğun eşi dâhil], ebeveynler [eşin anne babası dâhil], kardeşler), bu kişilerin de özel vergi rejiminden yararlanabilmesi adına Euro ya sabitlenmiş ilave bir ikame gelir vergisinin de ödenmesi gerekir. Veraset ve intikal vergisi mükellefliği İtalyan veraset ve intikal vergisi sadece İtalya daki (ülkede bulunan) varlıklara uygulanır. Yurt dışındaki tüm varlıklar İtalyan veraset ve intikal vergisi kapsamı dışındadır. AB vatandaşları ile AB vatandaşı olmayanlar arasındaki fark Hem AB vatandaşı olan (AEA ve İsviçre de dâhil) hem de AB vatandaşı olmayan ve İtalya ya taşınmak isteyen kişiler İtalya nın özel vergi rejiminden faydalanabilirler. AB vatandaşı olmayan kişiler öncelikle bir yatırımcı vizesi almalıdırlar. İtalyan yatırımcı vizesine dair daha fazla bilgiyi aşağıdan görebilirsiniz. İtalya da yaşamanın avantajları İtalya çok büyük bir ülkedir. Bu yüzden de buraya yerleşmek isteyen ailelere farklı imkânlar sunar. Ülkenin kuzeyinde yer alan İtalyan Alpleri nin muhteşem doğası içerisinde, Akdeniz veya Adriyatik Denizi nin güneşli kıyılarında, Sicilya da veya 4 milyonun üzerinde bir nüfusa ve etkileyici bir kültür mirasına sahip Roma'nın capcanlı merkezinde yaşayabilirsiniz. İtalya nın kuzey tarafı,

5 İtalyan Alpleri ni saymazsak, İtalya nın güney tarafına oranla, Roma ve Napoli bölgeleri hariç, ortalama olarak çok daha yoğun bir nüfus dağılımına sahiptir. Coğrafi konumu ve büyüklüğüü dolayısıyla İtalya, kara iklimi ve Akdeniz ikliminin başlıca iklim türleri olduğu, epey değişken bir iklime sahiptir. Kışları Alpler çok soğuk olurken, yazları da İtalya nın güneyi ve orta kısımları (kıyılarda olmasalar bile) nispeten sıcak olur. Diğer ülkelerle bağlantıları iyi düzenlenmiştir. İtalya ya karadan Fransa, İsviçre, Avusturya ve Slovenya üzerinden erişilebilir. Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk, Yunanistan ve Fransa yla deniz bağlantıları vardır. En büyükleri ve en çok uluslararası uçuş bağlantısı sunanları Roma, Milan ve Napoli olmak üzere pek çok havaalanı bulunur. İtalya daki okul sistemi temel olarak devlet tarafından sağlanır ve çocuklar on yedi yaşına basana dek bundan ücretsiz olarak yararlanılabilir. Eğitim dili İtalyancadır. Bazı özel (uluslararası) okullar mevcuttur. İtalya daki en büyük şehirlerde yerel üniversiteler de vardır. İtalya da her ebatta, kalitede ve fiyatta emlak bulunmaktadır. Toskana daki eski bir şarap imalathanesinden Roma nın merkezindeki harika dairelere, her şeyle ilgilenmek mümkündür ve hepsi mevcuttur. Fiyatlar büyük oranda mülkün ebadına, kalitesine ve yaşına göre değişir. Burası büyük bir ülke olduğundan, fiyatlar yerel olarak büyük farklılıklar gösterebilir. İtalya daki sağlık hizmetleri hem kamu hem de özel sektör tarafından sunulmaktadır. Özellikle şehirden uzak bölgelerde özel sağlık hizmetlerine erişmek zor olacaktır. İtalya kesinlikle iyi bir yaşam kalitesi sunar ve bu da dünyanın en uzun ortalama yaşama sürelerinden biriyle kendini belli eder. İtalyan kültürü dünyanın her yanından ziyaretçileri kendine çekmektedir. Görülecek ve/veya ziyaret edilecek çok miktarda kültür, mimari, görsel sanat, edebiyat, tiyatro, moda, tasarım, müzik ve film vardır. İtalya nın ulusal sporu olan futbol; tenis, bisiklet, motor sporları ve kayak gibi diğer popüler sporları açık ara geride bırakır. Vizeler ve oturma izinleri İtalya ya taşınmayı düşünüyorsanız, öncelikle ülkeyi ziyaret etmeniz tavsiye edilir. AB, Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ve İsviçre vatandaşlarının İtalya yı ziyaret etmek için vizeye ihtiyaçları yoktur. Yine de pasaport ve diğer geçerli seyahat belgelerinizi getirmeniz tavsiye edilir. AB vatandaşı olmayan kişilerin İtalya ya seyahat etmek için geçerli bir seyahat belgesine ve çoğu durumda bir Schengen vizesine sahip olmaları gerekmektedir. Schengen vizesi, İtalya daki tüm kalış boyunca geçerli olmalıdır (aynı zamanda diğer Schengen ülkelerinde de kalabilirsiniz). Schengen vizesi sahibinin kalışı sırasında ve dönüş yolculuğu için geçerli bir seyahat (sağlık) sigortası poliçesi kapsamında olması gerekmektedir. Schengen vizesine sahip olanların Schengen bölgesinde en fazla 90 gün (6 aylık bir süre içerisinde) kalmalarına izin verilir. Daha uzun süre kalmak isteyenlerin oturma izni başvurusu yapması gerekir. 90 günden az bile olsa, işe girmek isteyenlerin oturma iznine sahip olması zorunludur.

6 İtalya da oturmak AB, AEA ve İsviçre vatandaşları AB ülkesi, AEA ülkesi ve İsviçre vatandaşı olan varlıklı kişilerin İtalya da oturmak için göçmenlik izni almalarına gerek yoktur. İtalya ya yerleştikten sonra, yasal olarak İtalya ya yerleşmek için çeşitli idari adımları yerine getirmeleri gerekir. Bir vergi sicil numarası almak için İtalyan vergi kurumlarına kaydolmanız ve yerel belediyeye kayıt yaptırmanız gerekir. Ailenin tüm üyelerinin bu prosedürü izlemesi gerekir. AB vatandaşı olmayanlar 2017 den beri İtalya, AB vatandaşı olmayan kişiler için bir yatırımcı vizesi programı sunmaktadır. Bu program, AB vatandaşı olmayan varlıklı kişilere İtalya da oturum konusunda nispeten kolay bir yöntem sunmaktadır. AB vatandaşı olmayanlar için İtalyan yatırımcı vizesi programı İtalya ya yerleşmek isteyen ve AB vatandaşı olmayan varlıklı aileler, yatırımcılar için İtalyan oturma izni başvurusunda bulunabilirler. Bu tür bir başvuru İtalya ya gelmeden önce yapılmalıdır (ve kabul edilmiş olmalıdır). İtalyan yatırımcı vizesine başvurmak için gereken şartlar Yatırımcının aşağıdaki yöntemlerden biriyle İtalya ya yatırımda bulunması gerekir: 1. İtalyan devlet tahvillerine en az Euro yatırmalıdır. Bu devlet tahvilleri en az iki yıl elde tutulmalıdır; veya 2. bir İtalyan şirketine en az Euro yatırmalı veya alternatif olarak, İtalya da bulunan ve İtalya Ticaret Odası nın özel bir bölümüne kayıtlı bir yenilikçi start-up şirketine Euro yatırmalıdır. Bu yatırım en az iki yıl elde tutulmalıdır; veya 3. İtalya da bulunan ve eğitim, kültür, bilimsel araştırma vb. alanlarındaki bir projeye en az Euro bağış yapılmalıdır (hayırseverlik bağışı). Prosedür İtalyan yatırımcı vizesi almak için, yabancı yatırımcı: 1. bahsi geçen finansal miktarların gerçek intifa hakkı sahibi olduğunu kanıtlamalıdır. Paraya özgür şekilde ulaşabilmeli ve bu para İtalya ya aktarılmaya hazır olmalıdır. Bu amaç için kendi kendine belgelendirme yeterli olacaktır. Fonların yasal yollarla elde edilmiş olması gerekir; 2. yatırımı veya bağışı İtalya da oturma izni aldıktan sonraki üç ay içinde yapma niyetini gösteren yazılı bir beyan sunmalıdır; ve 3. zorunlu sağlık katkı payından muaf olmaması adına yeterli geliri (> Euro) olduğunu kanıtlamalıdır. Başvuru için en azından şu belgeler dosyaya konulmalıdır:

7 iki yıl üç aydan uzun süre geçerli olması gereken pasaportunun onaylı bir nüshası; ve esas yatırım veya bağışın tanımı. Geçici oturma izni (yatırımcı vizesi) verilirse, bu iki yıl için geçerlidir ve üç yıl daha uzatılabilir. Aile üyeleri, ailevi sebeplerden ötürüü geçici oturma izni başvurusu yapabilirler. İtalya da 5 yıl boyunca yasalara uygun şekilde kalışın ardından, AB vatandaşı olmayanlar İtalya da uzun süreli oturan statüsü için başvurma hakkı elde ederler. İtalyan vatandaşlığı İtalyan vatandaşlığı alma adınaa kısa yol veya kolay prosedür diye bir şey söz konusu değildir. Ayrıca özel bir İtalyan vatandaşlığı programı da yoktur. Başvuranın AB vatandaşı olup olmamasına bağlı olarak, İtalya da oturum hakkı elde eden yabancı biri, dört (AB vatandaşı olanlar) ya da on (AB vatandaşı olmayanlar) yıldır İtalya da yaşıyor olduğu takdirde İtalyan vatandaşlığına başvurabilir. İtalyan vatandaşlığına başvurmak için birtakım belgeler sunmanız gerekir, bunların bazıları: pasaportunuzun bir nüshası; nüfus cüzdanınızın bir nüshası; İtalya daki yasal oturma geçmişiniz; son üç yılın vergi beyannameleri; İtalya dan ve kendi ülkenizden alınacak iyi hâl belgesi. İtalya vatandaşlığı almak için kişinin kendi vatandaşlığından vazgeçmesi İtalya ya yerleşen yabancılar İtalyan pasaportu çıkarıldıktan sonra çift olabilirler. İtalya vatandaşlığı talebi reddedilebilir. gerekmez. Böylece vatandaşlığa sahip Ülkenizden ayrılıp İtalya ya göç etmek İtalyan ikametsiz vergi rejiminii ve İtalyan yatırımcı vizesi rejimini başlatan İtalya, hem komşu ülkelerde hem de AB dışındaki ülkelerde yaşayan varlıklı ailelerin yerleşmesi için gerçekten de çekici bir yer hâline geldi. Süreç nispeten açık olsa da, eski ülkenizden ayrılmanın İtalya da oturmayaa başlamaktan daha büyük bir zorluk teşkil ettiği unutulmamalıdır. Dahası, İtalya ya yerleşirken, örneğin önceki ülkenizden çıkış vergileri veya başka birtakım olumsuz vergi uygulamaları gibi sıkıntılar çekmemek adına dikkatli düşünmek ve profesyonel planlama yapmak da gereklidir. Ayrıca ülkeden taşınmanın yasal olarak kabul edilmemesi gibi bir durum oluşmasını da önlemeniz gerekir; özellikle de yıl içinde yeterli süre İtalya da kalmamanız nedeniyle oluşabilecek vergisel konuları önlemek adına.

8 İlk adımı atmak İtalya ya göç etmeyi düşünen ailelerin, süreçte kendilerine yol göstermesi adına bir (yerel) özel banka, kendi çoklu aile ofisleri veya bu konuda uzman bir hukuk danışmanından destek almaları tavsiye edilir. Herhangi bir ülkeye yerleşimin avantajları ve imkânları hakkındaa ek bilgi almak isterseniz lütfen bizimle iletişimee geçin. Size destek sunmaktan mutluluk duyacağız*. Yazar: Jan van Bueren, LLM, TEP Bu metin bir tercümedir. Emin olmadığınız bir husus olması hâlinde lütfen özgün İngilizce metni inceleyin. Telif hakkı * UBP nin vergi ve varlık planlama uzmanlarından oluşan ekibi bu konuda derinlemesine bilgi sahibidir; sorunlarınızı ve baş ağrılarınızı bir kenara bırakıp yerleşmenizin keyfini çıkarmanız adına; dünya çapında, geniş çaplı ve yetkin bir vergi ve hukuk firmaları ağı, kurumsal ve muhasebe hizmet sağlayıcıları ve yerleşim ve vatandaşlık uzmanları ile birlikte çalışmaktadır. Uyarı: Bu sayfada vergi sistemine ve oturum kriterlerine ilişkin sunulan bilgiler genel anlamdadır ve (vergisel veya hukuki) tavsiye yahut vergi veya hukuk hizmetlerinin ifşası olarak değerlendirilmemelidir. Tüm bilgiler düzenli olarak güncellense de, bazı bilgiler artık geçerli olmayabilir.

http://www.switzerland-family-office.com/tr/aile-ofisi-hizmetleri/yerleşim/jersey-ye-yerleşim.html Jersey ye yerleşmek Yerleşmek adına çok da bilinen bir yer olmayan Jersey, dünyanın her yerinden varlıklı

Detaylı

Lüksemburg a yerleşim

Lüksemburg a yerleşim https://www.switzerland-family-office.com/tr/aile-ofisi-hizmetleri/yerleşim/lüksemburg-a-yerleşim.html Lüksemburg a yerleşim Lüksemburg Büyük Dükalığı Belçika, Fransa ve Almanya arasında bulunmaktadır.

Detaylı

Lüksemburg a Yerleşim

Lüksemburg a Yerleşim www.switzerland-family-office.com/tr/aile-ofisi-hizmetleri/yerleşim/lüksemburg-a-yerleşim.html Lüksemburg a Yerleşim Lüksemburg Büyük Dükalığı Belçika, Fransa ve Almanya arasında bulunmaktadır. Genel çoğunluk

Detaylı

http://www.switzerland-family-office.com/tr/aile-ofisi-hizmetleri/yerleşim/bahamalar-a-yerleşim.html Bahamalar'a yerleşim Bahamalar iyi bilinen tropik bir cennet ve aynı zamanda vergi avantajları sunan

Detaylı

www.switzerland-family-office.com/tr/aile-ofisi-hizmetleri/yerleşim/singapur-a-yerleşim.html Singapur a yerleşim Çok yoğun nüfuslu bir şehir devleti olan Singapur Asya daki güvenli bir liman olarak görülmektedir.

Detaylı

www.switzerland-family-office.com/tr/aile-ofisi-hizmetleri/yerleşim/birleşik-krallık-a-yerleşim.html Monako ya Yerleşim Monako da yaşamak gerçek bir ayrıcalıktır, toplam nüfusu 40.000 den azdır ve sadece

Detaylı

AVRUPA DA. Yatırım, Vatandaşlık ve Oturma İzni ÜCRETSİZ. investment

AVRUPA DA. Yatırım, Vatandaşlık ve Oturma İzni ÜCRETSİZ. investment ÜCRETSİZ Profesyonel Danışmanlık AVRUPA DA Yatırım, Vatandaşlık ve Oturma İzni Gayrimenkul Yatırımları - Oturum Başvurusu ve yatırım uzmanları ile toplantı ve birebir danışmanlık organizasyonları Harbiye

Detaylı

www.switzerland-family-office.com/tr/aile-ofisi-hizmetleri/yerleşim/isviçre-ye-yerleşim.html İsviçre ye yerleşim İsviçre tüm dünyada yaşam kalitesiyle bilinmektedir. Avrupa nın merkezinde yer alan İsviçre

Detaylı

Aile Ofisi Hizmetleri

Aile Ofisi Hizmetleri http://www.switzerland-family-office.com/tr/aile-ofisi-hizmetleri/ Aile Ofisi Hizmetleri Profesyonel bir aile ofisi müşterilerine geniş çaplı ve farklı hizmetler sunabilir. Bu sayfada (İsviçre'deki) bir

Detaylı

İngiltere ye yerleşim (Birleşik Krallık)

İngiltere ye yerleşim (Birleşik Krallık) www.switzerland-family-office.com/tr/aile-ofisi-hizmetleri/yerleşim/birleşik-krallık-a-yerleşim.html İngiltere ye yerleşim (Birleşik Krallık) Onlarca yıldır Londra (İngiltere) varlıklı ailelerin taşınmayı

Detaylı

Yabancıların Vergi, Sosyal Güvenlik ve Çalışma İzinleri Sunanlar: Cumhur Dülger ve Özgür Ekinci

Yabancıların Vergi, Sosyal Güvenlik ve Çalışma İzinleri Sunanlar: Cumhur Dülger ve Özgür Ekinci www.pwc.com Yabancıların Vergi, Sosyal Güvenlik ve Çalışma İzinleri Sunanlar: Cumhur Dülger ve Özgür Ekinci 14. Çözüm Ortaklığı Platformu Dijital dönüşümü anlamak Yabancıların Vergi, Sosyal Güvenlik ve

Detaylı

Tier 1 (Yatırımcı) Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi

Tier 1 (Yatırımcı) Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi Tier 1 (Yatırımcı) Paketi Uluslararası Danışmanlık Şirketi Neden Mann s Solutions Göçmenlik, yatırım, muhasebe ve ticari servisler sektörlerinde 40 yıllık tecrübeye sahip profesyonel danışmanlık ekibi.

Detaylı

Yabancılar İçin Çalışma İzinleri, Vergi ve Sosyal Güvenlik

Yabancılar İçin Çalışma İzinleri, Vergi ve Sosyal Güvenlik www.pwc.com Yabancılar İçin Çalışma İzinleri, Vergi ve Sosyal Güvenlik Sunanlar: Cumhur Dülger Özgür Ekinci Yabancılar İçin Çalışma İzinleri, Vergi ve Sosyal Güvenlik 1 Çalışma ve Oturma İzinleri a. Çalışma

Detaylı

Tier 1 (Girişimci) Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi

Tier 1 (Girişimci) Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi Tier 1 (Girişimci) Paketi Uluslararası Danışmanlık Şirketi Neden Mann s Solutions Göçmenlik, yatırım, muhasebe ve ticari servisler sektörlerinde 40 yıllık tecrübeye sahip profesyonel danışmanlık ekibi.

Detaylı

www.switzerland-family-office.com/tr/aile-ofisi-hizmetleri/yerleşim/hong-kong-a-yerleşim.html Hong Kong a yerleşim Hong Kong un 1997 den beri Çin in özerk bir bölgesi olması, varlıklı ailelerin bu eski

Detaylı

Neden Mann s Solutions?

Neden Mann s Solutions? Neden Mann s Solutions? Profesyonel bir danışman ekibimiz var Sizin için bir iş ve vize başvurusu oluşturmanın tüm zorlu yönlerini halledeceğiz, böylece uzmanlarımızın uygun bir iş kurmasına ve başarılı

Detaylı

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMİ) Pasaport Yeşil (HUSUSİ) Pasaport Gri (HİZMET) Pasaport Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR : VİZEYE

Detaylı

Tek Temsilci Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi

Tek Temsilci Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi Tek Temsilci Paketi Uluslararası Danışmanlık Şirketi Neden Mann s Solutions Göçmenlik, yatırım, muhasebe ve ticari servisler sektörlerinde 40 yıllık tecrübeye sahip profesyonel danışmanlık ekibi. Göçmenlik

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI KARADAĞ ÜLKE RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI KARADAĞ ÜLKE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI KARADAĞ ÜLKE RAPORU HAZİRAN 2017 1. ÖZET BİLGİLER Resmi Adı: Karadağ Nüfusu: 619.800 Dil: Sırpça %42,9, Karadağca %37, Boşnakça %8,7 Din: Ortodoks 72.1%, Müslüman 19.1%, Katolik 3.4%,

Detaylı

Yeşil Karta Giden Yolunuz

Yeşil Karta Giden Yolunuz TUR Yeşil Karta Giden Yolunuz Herkesin Amerika Birleşik Devletleri ne, özellikle de Florida ya yerleşmek istediğini söyleyen bir yakını, müşterisi, arkadaşı ya da akrabası vardır. Ailenizi, işinizi ve

Detaylı

Öğrenci Vizesi Çözümleri. International Consulting Company

Öğrenci Vizesi Çözümleri. International Consulting Company Öğrenci Vizesi Çözümleri International Consulting Company Neden Mann s Solutions Göçmenlik, yatırım, muhasebe ve ticari servisler sektörlerinde 40 yıllık tecrübeye sahip profesyonel danışmanlık ekibi.

Detaylı

Ticari Çözümler. Uluslararası Danışmanlık Şirketi

Ticari Çözümler. Uluslararası Danışmanlık Şirketi Ticari Çözümler Uluslararası Danışmanlık Şirketi Neden Mann s Solutions Göçmenlik, yatırım, muhasebe ve ticari servisler sektörlerinde 40 yıllık tecrübeye sahip profesyonel danışmanlık ekibi. Göçmenlik

Detaylı

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ SCHENGEN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU FORMU ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ BU FORM ÜCRETSİZDİR.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ SCHENGEN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU FORMU ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ BU FORM ÜCRETSİZDİR. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ SCHENGEN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU FORMU ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ BU FORM ÜCRETSİZDİR. 1.Soyadınız 2.Varsa önceki soyadınız 3. Adınız 4. Doğum tarihi (gün ay - yıl) 5. Doğum yeriniz

Detaylı

Herkesin Amerika Birleşik Devletleri'ne, özellikle de Florida'ya yerleşmek istediğini söyleyen bir yakını, müşterisi, arkadaşı ya da akrabası vardır.

Herkesin Amerika Birleşik Devletleri'ne, özellikle de Florida'ya yerleşmek istediğini söyleyen bir yakını, müşterisi, arkadaşı ya da akrabası vardır. Hemen Bugü n ABD ye Taşın ı n! TUR Herkesin Amerika Birleşik Devletleri'ne, özellikle de Florida'ya yerleşmek istediğini söyleyen bir yakını, müşterisi, arkadaşı ya da akrabası vardır. Ailenizi, işinizi

Detaylı

Vize başvurusunu yapan tüm başvuru sahipleri aşağıda belirtilen zorunlu şartları karşılaması gerekmektedir.

Vize başvurusunu yapan tüm başvuru sahipleri aşağıda belirtilen zorunlu şartları karşılaması gerekmektedir. DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Vize, yabancı ülke vatandaşlarının Bulgaristan ı sınırlı bir süre ziyaret etmesine izin vermek amacıyla verilmektedir. Eğer Bulgaristan da uzun bir süre (90 günden fazla)

Detaylı

Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel

Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel TÜRKİYE DE YABANCI İŞÇİLERİN ÇALIŞMALARI Soru ve Cevaplar Işığında Yusuf Yücel Yabancı kime denir? Türk Vatandaşlığı Kanununa göre Türk Vatandaşı olmayan kişilere yabancı denir. Yabancının çalışması için

Detaylı

İTALYA. Sanayi,Turizm,Ulaşım

İTALYA. Sanayi,Turizm,Ulaşım İTALYA FİZİKİ ÖZELLİKLERİ Coğrafi konum Yer şekilleri İklimi BEŞERİ ÖZELLİKLERİ Nüfusu Tarım ve hayvancılık Madencilik Sanayi,Turizm,Ulaşım İTALYANIN KİMLİK KARTI BAŞKENTİ:Roma DİLİ:İtalyanca DİNİ:Hıristiyanlık

Detaylı

ÜLKE RAPORU. Mayıs 2013. Eylül 2013 Ç.Ö. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

ÜLKE RAPORU. Mayıs 2013. Eylül 2013 Ç.Ö. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ MONAKO ÜLKE RAPORU Mayıs 2013 Eylül 2013 Ç.Ö. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 2 I.GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Monako Prensliği Yönetim Şekli : Anayasal Monarşi Coğrafi Konumu : Fransa nın güneydoğusunda,

Detaylı

Dubai'ye yerleşim (BAE)

Dubai'ye yerleşim (BAE) http://www.switzerland-family-office.com/tr/aile-ofisi-hizmetleri/yerleşim/dubai-ye-yerleşim.html Dubai'ye yerleşim (BAE) Dubai'ye yerleşim bir hayli revaçta. Bir metropol durumundaki Dubai, uzun zamandır

Detaylı

10 Temmuz 2011. Sayın Ahmet Ahmetoğlu,

10 Temmuz 2011. Sayın Ahmet Ahmetoğlu, 10 Temmuz 2011 Sayın Ahmet Ahmetoğlu, Kanada ya göçmenlik başvurusu yapabilme durumunuzun değerlendirilmesi amacıyla kendiniz ve eşiniz Ayşe Ahmetoğlu adına gönderdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

Detaylı

BUSINESS, IMMIGRATION & CITIZENSHIP LAW İTALYA DAN EV ALMAK

BUSINESS, IMMIGRATION & CITIZENSHIP LAW  İTALYA DAN EV ALMAK BUSINESS, IMMIGRATION & CITIZENSHIP LAW www.mazzeschi.it İTALYA DAN EV ALMAK Yabancı milletten birisi italya dan ev alabilir mi? Genel bir kural olarak İtalyan Hukuku buna izin vermektedir. Bununla birlikte

Detaylı

idata, ALMANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN YETKİLENDİRİLMİŞ TEK RESMİ KURUMDUR.

idata, ALMANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN YETKİLENDİRİLMİŞ TEK RESMİ KURUMDUR. DİKKATİNİZE Gerekli tüm evraklarınızı hazırladıktan sonra idata ofislerinden başvuru yapmak için randevu.idata.com.tr adresinden randevu almanız gerekmektedir. İstanbul Harbiye ve İzmir ofislerimizden

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ İTALYA ÜLKE RAPORU Mayıs 2009 İ.A. 2 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : İtalya Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Parlamenter Demokrasi Coğrafi

Detaylı

[Vergiler] [Muhasebe-Finansal Danışmanlık]

[Vergiler] [Muhasebe-Finansal Danışmanlık] [] [Vergiler] [Muhasebe-Finansal Danışmanlık] * 1. VERGİLER Türkiye, OECD ülkeleri arasında kurumsal vergi oranlarında en rekabetçi ülkelerden biridir. 21 Haziran 2006 tarihinde çıkarılan 5520 Sayılı Kurumlar

Detaylı

Kısa Süreli. Kısa Süreli. Uzun Süreli (D Tipi) (B Tipi) (C Tipi) (C Tipi) Çoklu Giriş. Çift Giriş. 85 (turizm) 100 (diğer

Kısa Süreli. Kısa Süreli. Uzun Süreli (D Tipi) (B Tipi) (C Tipi) (C Tipi) Çoklu Giriş. Çift Giriş. 85 (turizm) 100 (diğer Vize Ücretleri (karşılıklılık ilkesine ve ikili anlaşmalara göre) (Ukrayna'nın 1 Mart 2017 tarihli ve 1818 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Ukrayna Giriş ve Vizeleri Verme Kuralları) Geçerlilik

Detaylı

Uluslararasi Danismanlik Sirketi

Uluslararasi Danismanlik Sirketi Uluslararasi Danismanlik Sirketi Hakkımızda Mann s Solutions, Göçmenlik Hizmetleri Komiserliği tarafından onaylı (OISC), Londra merkezli, göçmenlik danışmanlığı şirketidir. Tecrübeli ve birçok dilde hizmet

Detaylı

Kuruluş 843 (Verdun Anlaşması) ( 1958 Cumhuriyet ) Tarım %1,8, Endüstri %19,3, Hizmetler %78,9

Kuruluş 843 (Verdun Anlaşması) ( 1958 Cumhuriyet ) Tarım %1,8, Endüstri %19,3, Hizmetler %78,9 FRANSA ÜLKE BÜLTENİ Başkent Resmi Dil(ler) Yönetim Biçimi Cumhurbaşkanı Başbakan Paris Fransızca Parlamenter Başkanlık Tipi Cumhuriyet Nicolas Sarkozy François Fillon Kuruluş 843 (Verdun Anlaşması) ( 1958

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ YERİ BULMA Öğrenciler, Easmus+ Erasmus Programı Staj Hareketliliği kapsamında Öğrenim hareketliliğinde olduğu gibi Staj hareketliliğinde

Detaylı

Quiz KKTC de vatandaşlık hakkı

Quiz KKTC de vatandaşlık hakkı Quiz KKTC de vatandaşlık hakkı Giriş Bu quiz KKTC de yaşayan kişilere yönelik, Kıbrıs adasında vatandaşlıkla ilgili bilgilerini test etmek ve yasalar ile uygulama arasındaki farkları öğrenmek adına düzenlenmiştir.

Detaylı

HAZIR MISIN? HADİ BAŞLAYALIM!

HAZIR MISIN? HADİ BAŞLAYALIM! HAZIR MISIN? HADİ BAŞLAYALIM! 1 Ali'nin Tasarım Fabrikası- ATF Stüdyoları, Ankara Ali' nin Tasarım Fabrikası, Türkiye'nin başkenti Ankara'da kurulmuş genç ve deneyimli bir animasyon ve tasarım stüdyosudur.

Detaylı

FRANSA DA ÜNİVERSİTE SİSTEMİ

FRANSA DA ÜNİVERSİTE SİSTEMİ FRANSA DA ÜNİVERSİTE SİSTEMİ Fransa da üniversitelerin hepsi devlet üniversitesidir ve eğitim ücretsizdir. Grandes Ecoles lerin bir kısmı özel bir kısmı da devlet okuludur, devlete ait olanlar da eğitim

Detaylı

Ülkemizde ikamet izni başvuru sürecini öncelikli olarak https://e-ikamet.goc.gov.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak başlatabilirsiniz.

Ülkemizde ikamet izni başvuru sürecini öncelikli olarak https://e-ikamet.goc.gov.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak başlatabilirsiniz. Uluslararası öğrenciler Türkiye ye gelmeden önce kabul edildikleri üniversiteden aldıkları kabul mektubuyla birlikte ülkelerindeki en yakın Türk Konsolosluğu na giderek geçerli bir öğrenci vizesi edinmelidir.

Detaylı

idata, ALMANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN YETKİLENDİRİLMİŞ TEK RESMİ KURUMDUR.

idata, ALMANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN YETKİLENDİRİLMİŞ TEK RESMİ KURUMDUR. DİKKATİNİZE Gerekli tüm evraklarınızı hazırladıktan sonra idata ofislerinden başvuru yapmak için randevu.idata.com.tr adresinden randevu almanız gerekmektedir. İstanbul Harbiye ve İzmir ofislerimizden

Detaylı

Dr. Dursun AYDIN KAMU HASTANELERİ AÇISINDAN ÖNEM NEMİ. Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı 2. SAGLIK KURULTAYI 12/04/2008 ANTALYA

Dr. Dursun AYDIN KAMU HASTANELERİ AÇISINDAN ÖNEM NEMİ. Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı 2. SAGLIK KURULTAYI 12/04/2008 ANTALYA KAMU HASTANELERİ AÇISINDAN ÖZEL YURTİÇİ ve YURTDIŞI I SAĞLIK SİGORTALARININ S ÖNEM NEMİ www.saglikturizmi.org.tr Dr. Dursun AYDIN Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı SAĞLIK TURİZM ZMİ Medikal Turizm

Detaylı

Almanya da Yatırımların Hukuki Çerçevesi. Prof. Dr. Christian Rumpf Rechtsanwalt in Stuttgart/Avukat

Almanya da Yatırımların Hukuki Çerçevesi. Prof. Dr. Christian Rumpf Rechtsanwalt in Stuttgart/Avukat Almanya da Yatırımların Hukuki Çerçevesi Prof. Dr. Christian Rumpf Rechtsanwalt in Stuttgart/Avukat Hakkımızda Rumpf Rechtsanwälte Rumpf Consulting Bağlantı noktalarımız: İstanbul Ankara İzmir Bursa Denizli

Detaylı

Büyükdere Cad. No.16/5 ŞİŞLİ/İSTANBUL Fax: +90 212 2915551 PASAPORT NOSU: ALIŞ TARIHI: BITIS TARIHI: DURUMU:

Büyükdere Cad. No.16/5 ŞİŞLİ/İSTANBUL Fax: +90 212 2915551 PASAPORT NOSU: ALIŞ TARIHI: BITIS TARIHI: DURUMU: Büyükdere Cad. No.16/5 ŞİŞLİ/İSTANBUL Fax: +90 212 2915551 İNGİLTERE KONSOLOSLUĞU İÇİN HAZIRLANMIŞ BİLGİ FORMUDUR. İstenilen vize süresi: Birleşik Krallık'ta ne yapacaksınız? Pasaport veya seyahat belgesinde

Detaylı

Fiziki Özellikleri. Coğrafi Konumu Yer Şekilleri İklimi

Fiziki Özellikleri. Coğrafi Konumu Yer Şekilleri İklimi KİMLİK KARTI Başkent: Roma Yüz Ölçümü: 301.225 km 2 Nüfusu: 60.300.000 (2010) Resmi Dili: İtalyanca Dini: Hristiyanlık Kişi Başına Düşen Milli Gelir: 29.500 $ Şehir Nüfus Oranı: %79 Ekonomik Faal Nüfus

Detaylı

Polonya'da Yatırım 2014-01-13 13:45:47

Polonya'da Yatırım 2014-01-13 13:45:47 Polonya'da Yatırım 2014-01-13 13:45:47 2 Devlet Hibeleri, Yatırım Teşvikleri Devlet Hibeleri Devlet hibeleri, Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen 2011-2020 yılları arasında Polonya Ekonomisi için Önemli

Detaylı

Family Office Services Switzerland

Family Office Services Switzerland Family Office Services Switzerland Your family office advisor FOSS Family Office Services Switzerland Hakkında Hizmet Teklifi Sunumu Zürih, İsviçre Part of FOSS hakkında FOSS Family Office Services Switzerland

Detaylı

Göç Belgeler. Belgeler - Genel. Belgeler - Kişisel bilgiler. için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak

Göç Belgeler. Belgeler - Genel. Belgeler - Kişisel bilgiler. için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak - Genel için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak [belge] ne zaman verildi? Bir belgenin hangi tarihte verildiğini sormak [belge] nerede verildi? Bir belgenin nerede verildiğini

Detaylı

Konsolosluk Birimi Çalışma Saatleri. Bu sitede yer alan Portekiz ve Türk Resmi Tatillerini kontrol etmeyi lütfen unutmayınız.

Konsolosluk Birimi Çalışma Saatleri. Bu sitede yer alan Portekiz ve Türk Resmi Tatillerini kontrol etmeyi lütfen unutmayınız. Konsolosluk Birimi Çalışma Saatleri Portekiz Vatandaşları için 09:30-12:30 ve 14:30-16:00 arası (haftaiçi) Vize Başvuruları Öncelikle lütfen randevu alınız (E-mail: sconsular@ancara.dgaccp.pt Tel: 0312

Detaylı

FOSS Family Office Advisory hakkında

FOSS Family Office Advisory hakkında Küresel aile ofisi uzmanı FOSS Family Office Advisory hakkında Hizmet Teklifi Sunumu Zürih, İsviçre Parçası FOSS hakkında u FOSS Family Office Advisory (FOSS), Union Bancaire Privée, UBP SA (UBP) nin Servet

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU A. SONUÇLARIN İLANI: Adaylar, akus.akdeniz.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifreleri

Detaylı

Bosna Hersek. olmak üzere iki entiteden oluşur. vardır. bağımsız olmaları yatırımcılar için (hızlı karar çıkma anlamında) avantajdır.

Bosna Hersek. olmak üzere iki entiteden oluşur. vardır. bağımsız olmaları yatırımcılar için (hızlı karar çıkma anlamında) avantajdır. Bosna Hersek Bosna Hersek in toplam yüzölçümü ve nüfusu: Bursa, Kütahya, Bolu, Bilecik, Uşak ve Çanakkale illerinin toplamına eşittir. ( 50.000 km² - nüfus 4 milyon ) Bosna Hersek * Federasyon bölgesi

Detaylı

İKV DEĞERLENDİRME NOTU

İKV DEĞERLENDİRME NOTU 113 Şubat 2015 İKV DEĞERLENDİRME NOTU TÜM AB VATANDAŞLARI İÇİN VİZESİZ TÜRKİYE Deniz SERVANTIE İKV Uzman Yardımcısı Deniz SERVANTIE 27 Ekim 2014 İKTİSADİ KALKINMA VAKFI www.ikv.org.tr TÜM AB VATANDAŞLARI

Detaylı

Ali Can BAŞAY Yabancılar Dairesi Öğrenci Çalışma Grup Başkanı

Ali Can BAŞAY Yabancılar Dairesi Öğrenci Çalışma Grup Başkanı Yabancılar Dairesi Öğrenci Çalışma Grup Başkanı SUNUM PLANI Öğretim Üyelerinin İkamet İzni İşlemleri Vize Öğrenci Vizesi Diğer Vizeler Öğrenci İkamet İzni İle İlgili Hususlar Öğrencilerin Çalışma İzni

Detaylı

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ALMANCA VE FRANSIZCA DĠL KURSLARI Avrupa'nın bir çok farklı dil konuşulan ülkesi Ġsviçre'de Almanca veya Fransızca dillerinden bir tanesini öğrenmeniz mümkündür. Kış sporlarının

Detaylı

İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ. İkamet Çalışma Grup Başkanlığı

İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ. İkamet Çalışma Grup Başkanlığı İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ İkamet Çalışma Grup Başkanlığı SUNUM AKIŞI 환영 HOŞGELDİNİZ İkamet çalışma grup başkanlığı 2 1 - Ülkenizden bir seyahat belgesi(pasaport) ile ayrıldığınıza emin olun 2 Kore

Detaylı

Hollanda nüfus kütüğünde ilk kayıt

Hollanda nüfus kütüğünde ilk kayıt Hollanda nüfus kütüğünde ilk kayıt BPR Temsilciliği, İçişleri ve Kraliyet İlişkileri Bakanlığı nın bir departmanıdır 1 Giriş.......................................... 3 2 Neden nüfus kütüğü?.............................

Detaylı

HOLLANDA ÜLKE PROFİLİ

HOLLANDA ÜLKE PROFİLİ HOLLANDA ÜLKE PROFİLİ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Sıla Özsümer ARALIK 2016 1. ÖZET BİLGİLER Resmi Adı :Hollanda Krallığı Başkenti :Amsterdam Nüfusu :17 Milyon Yüzölçümü :41,526 km2

Detaylı

AVUSTURYA VE MACARİSTAN DA TAHIL VE UN PAZARI

AVUSTURYA VE MACARİSTAN DA TAHIL VE UN PAZARI AVUSTURYA VE MACARİSTAN DA TAHIL VE UN PAZARI Avusturya da un üretimi sağlayan 180 civarında değirmen olduğu tahmin edilmektedir. Yüzde 80 kapasiteyle çalışan bu değirmenlerin ürettiği un miktarı 500 bin

Detaylı

AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü

AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü ( YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ 1 YENİ

Detaylı

İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLARARASI KORUMA ÇALIŞMA GRUP BAŞKANLIĞI

İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLARARASI KORUMA ÇALIŞMA GRUP BAŞKANLIĞI İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLARARASI KORUMA ÇALIŞMA GRUP BAŞKANLIĞI 1 GİRİŞ TÜRKİYE DE ULUSLARARASI KORUMA MEVZUATI GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL İLKELER-TANIMLAR Göç İdaresi Genel Müdürlüğü,

Detaylı

SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER

SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Umumu mahsus(bordo) pasaport sahipleri vizeye tabidir. Hususi(Yeşil), Hizmet(Gri) ve Diplomatik(Siyah) pasaportlardan vize istenmemektedir. Pasaport

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Turizm Sektörü Açısından Rehberler ve Profesyonel Turist Rehberlerinin Hukuki Statüsü

İÇİNDEKİLER. Turizm Sektörü Açısından Rehberler ve Profesyonel Turist Rehberlerinin Hukuki Statüsü İÇİNDEKİLER Önsöz... vıı Kısaltmalar... ıx Tablolar Listesi... xvıı Giriş... 1 Birinci Bölüm Turizm Sektörü Açısından Rehberler ve Profesyonel Turist Rehberlerinin Hukuki Statüsü 1. ÖN BİLGİLER... 7 1.1.

Detaylı

Kanada'ya Gelmek İçin İşadamlarına En İyi 3 Yol

Kanada'ya Gelmek İçin İşadamlarına En İyi 3 Yol Kanada'ya Gelmek İçin İşadamlarına En İyi 3 Yol Sobirovs Law Hukuk Bürosu - Kanadanın Türkçe Konuşan Göçmenlik Avukatları Eylül 2018 3817 Bloor Street West Toronto Ontario, M9B 1K7, Canada Tel: +1 647

Detaylı

7020 SAYILI KANUN İLE YENİDEN YAPILANDIRMA İMKANI E-BÜLTEN

7020 SAYILI KANUN İLE YENİDEN YAPILANDIRMA İMKANI E-BÜLTEN E-BÜLTEN İLE YENİDEN 7020 SAYILI KANUN YAPILANDIRMA İMKANI 2016 yılında yapılan taksitlendirmeler ile ilgili ödeme süreleri de dörder ay uzatılmış ve Mayıs 2017 sonuna kadar süre tanınmıştır. Söz konusu

Detaylı

SUNGURLU. Sungurlu OSB

SUNGURLU. Sungurlu OSB SUNGURLU OSB 2 SUNGURLU Sungurlu, Karadeniz Bölgesini Ankara ya ve Güney-Batı illerine bağlayan Ankara-Samsun-Trabzon anayolu üzerinde konumlanmıştır. Doğu Anadolu illerinin ana bağlantı yolu olan Ankara-Sivas-Erzurum

Detaylı

İŞ SEYAHATİ VE FUAR ZİYARETİ VİZESİ

İŞ SEYAHATİ VE FUAR ZİYARETİ VİZESİ DİKKATİNİZE Gerekli tüm evraklarınızı hazırladıktan sonra idata ofislerinden başvuru yapmak için randevu.idata.com.tr adresinden randevu almanız gerekmektedir. İstanbul Harbiye ve İzmir ofislerimizden

Detaylı

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır.

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin 2014-2020 yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. İZÜ ve Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik KA-103 Projesi Personel

Detaylı

10 Temmuz 2011. Sayın Ahmet Ahmetoğlu,

10 Temmuz 2011. Sayın Ahmet Ahmetoğlu, 10 Temmuz 2011 Sayın Ahmet Ahmetoğlu, Kanada ya göçmenlik başvurusu yapabilme durumunuzun değerlendirilmesi amacıyla kendiniz ve eşiniz Ayşe Ahmetoğlu adına gönderdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

Detaylı

Sayı : 2017/21 Tarih : Konu : Yabancılara Ve Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarına Konut Tesliminde İstisna Uygulaması Hakkında

Sayı : 2017/21 Tarih : Konu : Yabancılara Ve Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarına Konut Tesliminde İstisna Uygulaması Hakkında SİRKÜLER Sayı : 2017/21 Tarih : 16.05.2017 Konu : Yabancılara Ve Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarına Konut Tesliminde İstisna Uygulaması Hakkında 26.4.2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ MALTA ÜLKE RAPORU Mayıs 2009 İ.A. I. GENEL BİLGİLER 2 Resmi Adı : Malta Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Parlamenter demokrasi Coğrafi

Detaylı

HOLLANDA ÜLKE PROFİLİ

HOLLANDA ÜLKE PROFİLİ HOLLANDA ÜLKE PROFİLİ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Hande TÜRKER NİSAN 2018 1. ÖZET BİLGİLER Resmi Adı :Hollanda Krallığı Başkenti :Amsterdam Nüfusu :17 Milyon Yüzölçümü :41,526 km2

Detaylı

Fransa'ya Giriş. A. Fransa'ya girebilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar

Fransa'ya Giriş. A. Fransa'ya girebilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar Fransa'ya Giriş A. Fransa'ya girebilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar Mevzuat : L. 111-6, L. 211-1 ilâ L. 212-2 R. 211-1 ilâ R. 212-11, R. 611-8 ilâ R. 611-15 810/2009 numaralı ve 13 Temmuz 2009

Detaylı

FRANSA DA EĞİTİM. Öğrenci Vizesi Prosedürü

FRANSA DA EĞİTİM. Öğrenci Vizesi Prosedürü FRANSA DA EĞİTİM Öğrenci Vizesi Prosedürü Fransa da bir eğitim programına başvurmak Fransa da lisans, yüksek lisans ya da doktora düzeyinde bir yükseköğretim kurumunda (özel veya devlet) okumak veya dil

Detaylı

İÇERİK SUNUM ÖZETİ HALKİDİKİ SITHONIA PORTO CARRAS PORTO CARRAS GRAND RESORT KOMPLEKSİ KONU GAYRİMENKUL YUNANİSTAN DA VATANDAŞLIK KAZANIM SÜRECİ EKİP

İÇERİK SUNUM ÖZETİ HALKİDİKİ SITHONIA PORTO CARRAS PORTO CARRAS GRAND RESORT KOMPLEKSİ KONU GAYRİMENKUL YUNANİSTAN DA VATANDAŞLIK KAZANIM SÜRECİ EKİP PORTO CARRAS İÇERİK SUNUM ÖZETİ HALKİDİKİ SITHONIA PORTO CARRAS PORTO CARRAS GRAND RESORT KOMPLEKSİ KONU GAYRİMENKUL YUNANİSTAN DA VATANDAŞLIK KAZANIM SÜRECİ EKİP NEDEN YUNANİSTAN Oturum İzni: Yunanistan

Detaylı

YUNANİSTAN VİZE HERKES İÇİN TALEP EDİLEN GENEL EVRAKLAR. Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu

YUNANİSTAN VİZE HERKES İÇİN TALEP EDİLEN GENEL EVRAKLAR. Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu YUNANİSTAN VİZE Vize talebinde bulunacakların, aşağıda belirtilen evrakları, bölgelerinde bulunan Yunanistan Konsolosluğuna getirmeleri gerekmektedir. Vize başvuruları randevu ile kabul edilmektedir. Ücretsiz

Detaylı

Fotokopi ücreti (sayfa başı) (%18 KDV dahil) Kargo ücreti (%18 KDV dahil) Sms bilgilendirme ücreti (%18 KDV dahil)

Fotokopi ücreti (sayfa başı) (%18 KDV dahil) Kargo ücreti (%18 KDV dahil) Sms bilgilendirme ücreti (%18 KDV dahil) Ödemeler Vize Ücreti Arnavutluk, Bosna, Rusya, FYROM, Sırbistan, Gürcistan, Ukrayna, Karadağ, Yugoslavya, Azebaycan, Kosova ve Moldova Vatandaşları Vize Ücreti Avrupa Birliği üyesi bir devletin vatandaşı

Detaylı

İŞ SEYAHATİ VE FUAR ZİYARETİ VİZESİ

İŞ SEYAHATİ VE FUAR ZİYARETİ VİZESİ DİKKATİNİZE Gerekli tüm evraklarınızı hazırladıktan sonra idata ofislerinden başvuru yapmak için randevu.idata.com.tr adresinden randevu almanız gerekmektedir. İstanbul Harbiye ve İzmir ofislerimizden

Detaylı

Bulgaristan Vizesi Gerekli Evraklar

Bulgaristan Vizesi Gerekli Evraklar Bulgaristan Vizesi Gerekli Evraklar 1. Gerekli Evrak Listesi 2. Dilekçe Örneği 3. Vize Başvuru Formu 1-) BULGARİSTAN VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ Ticari vize 1 adet tam doldurulmuş ve imzalanmış vize

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/76

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/76 DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ AKADEMİK YILI ERASMUS+

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ AKADEMİK YILI ERASMUS+ T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM PROSEDÜRÜ VE TAKVİMİ Erasmus+ öğrenci staj hareketliliğine başvurabilmek

Detaylı

TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI

TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI 26 Ağustos 2015-30 Ağustos 2015 1 1.Gün(26 Agustos 2015 Çarşamba ): İstanbul-Aşkabad o İstanbul Atatürk Havaalanı nda 22.30 da Madalyon Tur Yetkilisi

Detaylı

TARIHI YAPILARIN RESTORASYONU ICIN MADDI DESTEK BULMA REHBERI

TARIHI YAPILARIN RESTORASYONU ICIN MADDI DESTEK BULMA REHBERI TARIHI YAPILARIN RESTORASYONU ICIN MADDI DESTEK BULMA REHBERI Elinizdeki bu rehber, sahibi olduğunuz tarihi yapıyı restore etmek için maddi destek, yani kredi ya da hibe sağlayan kurumları tanıtmak için

Detaylı

2- Lütfen pasaport geçerlilik süresinin seyahat bitim tarihi itibariyle en az 6 ay ve üzeri olmasına dikkat ediniz.

2- Lütfen pasaport geçerlilik süresinin seyahat bitim tarihi itibariyle en az 6 ay ve üzeri olmasına dikkat ediniz. HOLLANDA VĐZESĐNDE DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR Yeşil (HUSUSĐ) Pasaport : VĐZEYE GEREK YOKTUR Gri (HĐZMET) Pasaport

Detaylı

Yabancı Öğrencilerin İkamet İzinleri. Ahmet Fatih IŞIK Yükseköğretim Uzmanı

Yabancı Öğrencilerin İkamet İzinleri. Ahmet Fatih IŞIK Yükseköğretim Uzmanı Yabancı Öğrencilerin İkamet İzinleri Ahmet Fatih IŞIK Yükseköğretim Uzmanı İKAMET İZNİ BAŞVURU SÜRECİ 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslarası Koruma kanununa göre değişmi öğrencileri Kısa Dönem İkamet izni

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/094 Ref: 4/094

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/094 Ref: 4/094 SİRKÜLER İstanbul, 29.05.2017 Sayı: 2017/094 Ref: 4/094 Konu: SERBEST BÖLGELERDE ÇALIŞACAK YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK YAYINLANMIŞTIR 27.05.2017 tarih ve 30078 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI NIN PARTNER ÜLKESİ KOSOVA DAN TÜRK TURİSTE DAVET VAR Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da

Detaylı

Türk İşadamı Paketi. International Consulting Company

Türk İşadamı Paketi. International Consulting Company Türk İşadamı Paketi International Consulting Company Neden Mann s Solutions Göçmenlik, yatırım, muhasebe ve ticari servisler sektörlerinde 40 yıllık tecrübeye sahip profesyonel danışmanlık ekibi. Göçmenlik

Detaylı

TEK TİP SCHENGEN VİZESİ İÇİN BİLGİ NOTU

TEK TİP SCHENGEN VİZESİ İÇİN BİLGİ NOTU TEK TİP SCHENGEN VİZESİ İÇİN BİLGİ NOTU TEK TİP SCHENGEN VİZESİ NEDİR? Aşağıda örnek olarak verilmiş sebeplerden dolayı Schengen bölgesine girmek ve burada kısa süreliğine kalmak için gerekli bir izindir;

Detaylı

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Ağustos 2017 Türkiye ye sığındım. Kendim ya da çocuklarım için Türkiye deki eğitim imkânlarından yararlanabilir miyim?

Detaylı

YABANCILARA KONUT VEYA İŞYERİ TESLİMLERİNDE İSTİSNA UYGULAMASI İLE İLGİLİ OLARAK 12 SERİ NOLU KATMA DEĞER VERGİSİ TEBLİĞİ YAYINLANDI

YABANCILARA KONUT VEYA İŞYERİ TESLİMLERİNDE İSTİSNA UYGULAMASI İLE İLGİLİ OLARAK 12 SERİ NOLU KATMA DEĞER VERGİSİ TEBLİĞİ YAYINLANDI YABANCILARA KONUT VEYA İŞYERİ TESLİMLERİNDE İSTİSNA UYGULAMASI İLE İLGİLİ OLARAK 12 SERİ NOLU KATMA DEĞER VERGİSİ TEBLİĞİ YAYINLANDI 3065 SAYILI KDV KANUNU NUN 13 ÜNCÜ MADDESİNİN İ BENDİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

Detaylı

SCHENGEN SEYAHAT VİZE SİGORTASI

SCHENGEN SEYAHAT VİZE SİGORTASI Travel Guard Seyahat Sigortası poliçesi, seyahatin başlangıç noktasında sigorta düzenleme lisans ve yetkisine sahip olan American International Group bünyesindeki sigorta şirketi tarafından hazırlanmıştır.

Detaylı

DOĞUM İZNİ ve DİĞER GÜNCEL DEĞİŞİKLİKLER

DOĞUM İZNİ ve DİĞER GÜNCEL DEĞİŞİKLİKLER DOĞUM İZNİ ve DİĞER GÜNCEL DEĞİŞİKLİKLER DOĞUM ÖNCESİ VE SONRASI DOĞUM İZNİ Doğum öncesi Doğum Doğum sonrası 5+3 hafta 8+X Hafta Çoğul gebelik halinde 10 hafta Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan

Detaylı

DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR

DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport Yeşil (HUSUSĐ) Pasaport Gri (HĐZMET) Pasaport Kırmızı (DĐPLOMATĐK) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR 2- Lütfen

Detaylı

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir.

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. ÇALIŞMA İZNİ 1. İlk Başvuru Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. Yurt dışından yapılacak başvurularda yabancıların, çalışma izni için vatandaşı oldukları

Detaylı

İŞ SEYAHATLERİ. İşverenler İçin Gerekli Belgeler

İŞ SEYAHATLERİ. İşverenler İçin Gerekli Belgeler İlk defa İtalya'ya seyahat edecek kişiler ve daha önce Schengen Vizesi olmayanları konsolosluk gerekli gördüğü takdirde görüşmeye çağrılabilir. Ayrıca Erasmus öğrencileri şahsen başvuru yapabilmektedir.

Detaylı

2010/1.DÖNEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MAZERET SINAVLARI SORU VE CEVAPLARI GELİR ÜZERİNDEN ALINAN VERGİLER 23 Temmuz 2010-Cuma 16:00

2010/1.DÖNEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MAZERET SINAVLARI SORU VE CEVAPLARI GELİR ÜZERİNDEN ALINAN VERGİLER 23 Temmuz 2010-Cuma 16:00 2010/1.DÖNEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MAZERET SINAVLARI SORU VE CEVAPLARI GELİR ÜZERİNDEN ALINAN VERGİLER 23 Temmuz 2010-Cuma 16:00 SORULAR SORU 1: (X) Anonim Şirketi 2000 yılında 10.000.000-TL sermaye

Detaylı