(LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "(LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ)"

Transkript

1 ÖZEL NENE HATUN ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ (LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ) LGS REHBERİM LİSELERE GİRİŞ SINAVI EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME

2 ÖZELNENE HATUN ORTAOKULUNDA LGS ÇALIŞMALARI Hepimizi bildiği üzere öğretim yılı başıda ortaöğretime Geçiş Sistemi içide yer ala Temel Eğitimde Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sıavı kaldırılarak MEB Ortaöğretime geçiş yöergesi ile ortaöğretime geçiş uygulamasıda değişikliğe gidilmiştir. Yei uygulamada iki başlık altıda Merkezi Sıav ile öğreci ala okullara Merkezi Yerleştirme ile Sıavsız öğreci ala okullara Y Yerleştirme ile öğreci alıacağı belirtilmiştir. Sistem Liselere Geçiş Sistemi (LGS) olarak adladırılmıştır. LGS e yöelik özel çalışma programları geliştirmiş ola Okulumuz, öğrecilerii Merkezi Yerleştirme ile Nitelikli okullara yerleşmesi içi merkezi sıavda başarılı olması içi yoğu bir çalışma temposu sergiler. Sistemli, plalı bir çalışma ile veli ve öğrecilerii başarıya ulaştıracak yötem ve tekikler kousuda bilgiledirir. Okulumuzda, öğrecileri LGS sıavıa etki bir hazırlık süreci yaşamaları amacıyla uygulaa LGS programıyla, derslerde öğretile kavram, ilke ve geellemeleri kullaarak bilgi, kavrama, uygulama, aaliz, setez, değerledirme gibi zihisel becerileri geliştirilmesie yöelik sistemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu hedef çerçeveside yoğu akademik çalışma programı, etütler, seviye tespit, kou tarama ve seviye belirleme sıavları yapılmaktadır. Ayrıca okulumuzda Daışma (koç)öğretmelerimiz LGS sürecide aktif rol oyamaktadır. Her e kadar LGS merkezi yerleştirme sıavıda 8.sııf koularıda soru sorulacağı belirtilmiş olsa dahi MEB tarafıda belirlee müfredat sarmal yapıda olduğuda, 6, 7 ve 8. sııfta işlee koular devamlılık arz etmektedir. Bu edele 6. sııf itibariyle sıava hazırlık süreci başlamakta, öğrecileri sağlam akademik altyapıya sahip olmalarıa öze gösterilmektedir. Daışmalık hizmetleri çerçeveside, bilgi verme, öğreciyi taıma, yerleştirme-izleme, ölçmedeğerledirme, kotrol ve araştırma-geliştirme faaliyetleri yapılmaktadır.

3 Yıllık plalar MEB sıav takvimie uygu olarak hazırlamaktadır. Ders suumları kazaımlara, yeiliklere ve değişe tekolojiye göre yeide düzelemektedir. MEB sıavlarıda e çok sorula sorular / koular, öğretmelerimizi ders suumlarıda, alatımlarıda özellikle vurgulamaktadır. Yei sıav sistemii taıtımı, ilk hafta rehberlik birimice öğrecilerimize, öğretmelerimize slaytlar eşliğide tüm detayları ile birlikte yapılmaktadır. Merkezi sıavları yapılacağı altı dersi kazaımları hazırlaarak, tüm öğrecilerimize dağıtılmakta ve gerekli bilgiledirmeler yapılmaktadır. 8. sııf velilerie de sistemle ilgili bilgi verilerek, öğrecilerimizi psikolojik ve akademik gelişim süreçleri okul-aile birlikteliği içeriside değerledirilmektedir. Okul WEB sayfamız üzeride ayrıca veli toplatıları ve görüşmeleriyle yei sıav sistemi, tüm 5-6,7,8. sııf öğreci ve velilerie alatılarak Yılsou Başarı Puaıı Öemi ve Etkisi paylaşılmaktadır. BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI 8. Sııflarda Liselere Geçiş Sistemi hakkıdaki gelişim ve değişimleri, doğru ve sistemli bir şekilde öğrecilere aktarılması, öğrecii bu süreç ile ilgili bilgilemesi ve biliçlemesi adıa öemlidir. LGS ile ilgili bilgiledirme yapılıyor ve puaları oluşumu kousuda gücel bilgileri gerek veli toplatılarıyla gerek Web sayfamızla ve doküma çalışmalarımızla sistemle ilgili tüm ayrıtıları öğrecilerle ve velilerimizle paylaşıyoruz. ZENGİN DÖKÜMANTASYON Okulumuzda 5. Sııfta itibare öğrecilerimize kou testleri verilmektedir. Bu testleri bir kısmı ders saatleride değerledirilmekte, bir kısmı ise performas görevi şeklide öğrecileri evleride çözmeleri istemektedir.

4 DERS ÇIKIŞLARINDA YAPILAN LGS ETÜT PROGRAMI Okulumuzda Pazartesi-Çarşamba-Cuma güleri 8. Sııf öğrecilerie yöelik Liselere Geçiş Sıavı a hazırlık etüt programı düzelemektedir.. ÖĞRENCİ DERS ÇALIŞMA VE TAKİP AJANDASI Çok sayıda öğreci ders çalışma ile ilgili sorularda yakıır. Bir kısmı çalışamadığıda bir kısmı da ders çalışmaya başlayamadığıda. Öğrecileri ders çalışma sorularıı başlıca edeleri: küçük yaşta itibare çalışma alışkalığıı kazaamamış olmaları, yalış çalışma alışkalıkları, temel bilgi eksikleride dolayı dersleri alayamama, şahsi ve ailevi problemler vb. bua bir de amaçsız, plasız ve programsız çalışmayı da ekleyebiliriz. Başarıya ulaşmak içi alama, öğreme ve hız kazama çalışmalarıı sistemli bir şekilde sürdürmek gerekir. Bu edele öğrecilerimizi gülük ödev takibii yapmak, düzeli ders çalışmayı teşvik etmek, ailei ders ve ödev takibii sağlamak, okul ve sıavlarla ilgili ajada bilgileri sumak, gülük kitap okuma ve soru çözme performaslarıı daha et izleyebilmek amacıyla "TAKİP AJANDASI isimli ajada hazırlamıştır. Öğreci ders çalışma ve takip ajadası haftalık periyotlar ile daışma öğretmeler tarafıda kotrol edilir ve öğrecilere gerekli yöledirme ve tavsiyelerde buluur. YARIYIL TATİLİ LGS MERKEZİ SINAV KONU TEKRAR PROGRAMI Eğitimi kesitisiz bir süreç olduğua iaa okulumuz Şubat Tatilide de Liselere Geçiş Sistemi Merkezi Sıavıa hazırlaa öğrecilerimize yöelik bir haftalık kamp döemide sorularla geel tekrar programı düzelemektedir. Bu programda öğrecilerimize kou tekrarları, deeme sıavı, düzeli kitap okuma çalışmaları yapılmaktadır.

5 GERİSAYIM VE SON 2 HAFTA DENEMELERİ Okulumuzda LGS sıavları öcesi so hafta geri sayım deemeleri uygulaır. Gerçek LGS i bir provası iteliğide ola bu sıavlar tam LGS sıav saatide uygulaır. Ve öğrecileri sıav provası yapmaları sağlaır. LGS PERFORMANS KARNELERİ Liselere Geçiş Sistemi Merkezi Sıavıa yöelik öğreci performasları döemde DÖRT kez düzelee veli toplatıları ile kapsamlıca ele alımakta ve değerledirilmektedir. Bu toplatılarda velilerimize ara karei yaı sıra LGS Merkezi Sıav derslerie ait kou kavram yüzdelerii, doğru, yalış ve boş soru sayılarıı ve et gelişimlerii yer aldığı LGS SINAV performas kareleri verilir. Velilerimiz yıl içeriside de diledikleri zama dilimide Rehberlik Serviside bu kareleri talep edebilirler. BİR YILDA 20 Yİ AŞKIN DENEME SINAVI Sıavlara hazır olmaı e öemli basamaklarıda bir taesi test tekiğie hakim olmaktır. Bu sebeple ÖZEL NENE HATUN ORTAOKULU öğrecilerie birçok deeme sıavı uygulamakta ve uygulaa bu sıavları İdare - braş öğretmeleri ve rehberlik servisi ile detaylı bir şekilde iceleyerek değerledirmektedir. Böylece öğrecileri kou eksikleri tespit edilir. Ve bu eksik koular sııf içide tekrar edilerek ve ek sıav ve mii yazılılarla tamamlaır. Okulumuzda LGS hazırlık çalışmaları kapsamıda farklı yayı evlerie ait 20 yi aşkı deeme sıavı yapılmaktadır.

6 TERCİH VE YERLEŞTİRME DÖNEMLERİNDE REHBERLİK FAALİYETLERİ LGS ve orta öğretime geçiş uzu ve yorucu bir süreç bu süreci souda öğrecilerimizi elde ettikleri Merkezi Sıav pualarıa göre tercih ve yerleştirme işlemleri beklemektedir. Okulumuz bu süreçte de öğreci ve velilerimize rehberlik yapmakta ve öğrecilerimizi bir üst eğitim kurumua özellikle kedi kurumlarımıza sağlıklı bir şekilde yerleştirilmeside etki rol oyamaktadır. YAPTIĞIMIZ DİĞER ÇALIŞMALAR GRAFİKLİ SONUÇ KARNESİ TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVLARI EĞİTİM KOÇLUĞU SİSTEMİ HAFTALIK AJANDA SORU TAKİP ÇİZELGELERİ SINAV ÖNCESİ YOĞUN PROGRAM BİREYSEL ÖĞRENCİ DERS ÇALIŞMA PROGRAMLAR Liselere Geçiş Sistemi Nasıl Uygulaacak? Ortaeğitim Kurumlarıa öğreci yerleştirme uygulaması iki şekilde yapılacaktir. Bularda biricisi Merkezi Yerleştirme başlığı altıda MEB tarafıda belirlee Fe Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve Özel Porgram ve Proje Uygulaya Ortaöğretim Kurumlarıa Merkezi olarak yapılacak sıav ile yapılacak yerleştirmedir. Öğrecileri %10 u yukarıda belirtile sistemle okullara yerleştirilecektir. İkici Yerleştirme ise Y Yerleştirme başlığı altıda Eğitim Bölgesi ve Sıavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi şeklide yukarıda bahsedile merkezi sıavda herhagi bir ortaöğretim kurumua yerleşemeye öğreciler ile sıava girmeye öğrecileri adres ve tercihlerie bağlı olarak gerçekleştirilecek yerleştirme şeklidir. Öğrecileri %90 ı bu şekilde okullara yerleştirilecektir.

7 İ l Merkezi Yerleştirme-Merkezi Sıav; Yapılacak sıav MEB tarafıda merkezi sıav olarak gerçekleştirilecektir. Sıav, 8 ici sııf öğretim programları esas alıarak yapılacaktır. Sıav, iki bölüm hâlide uygulaacak, çokta seçmeli 90 soru sorulacak ve ayı gü yapılacaktır. Birici bölüm, 50 soruluk sözel alada oluşacak ve süresi 75 dakika; ikici bölüm ise 40 soruluk sayısal alada oluşacak ve süresi 60 dakika olacaktır. Sözel bölümde, 8 ici sııf Türkçe, di kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. ikılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabacı dil, sayısal bölümde ise matematik ve fe bilimleride sorular yöeltilecektir. Merkezî Sıav başvuru ve souçlarıyla ilgili iş ve işlemler elektroik ortam üzeride gerçekleştirilecektir. Öğrecii herhagi bir soru ya da zorlukla karşılaşmaması içi elektroik ortam üzeride bilgilerii kayıtlı ve gücel olması gerekmektedir. Merkezî Sıav, tüm il merkezleri ile başvuru sayısıa göre gerekli görüle ilçe merkezleride, yurt dışıda ise sıava girecek e az 10 (o) öğreci olmak kaydıyla belirlee yurt dışı sıav merkezleride Türkiye saatiyle birici bölüm 2 Hazira da ve ikici bölüm da başlayacaktır. Milli Eğitim Bakalığı Akara da Sıavla Öğreci Alacak Liseleri Listesi (2018 yılı) İl ç e Okulu Adı Geel Müdürlük Akyurt Muhammed Hamdi Yazır Aadolu İmam DÖGM Aadolu İmam Erkek Var Merkezi 3 90 Altıdağ Altıdağ Aadolu İmam DÖGM Aadolu İmam Kız/Erkek Yok Merkezi Altıdağ Akara Kız Aadolu İmam DÖGM Aadolu İmam Kız Var Merkezi Altıdağ Altıdağ Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Altıdağ Akara Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Altıdağ Atatürk Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Altıdağ İskitler Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Altıdağ Ulus Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Altıdağ Akara OGM Kız-Erkek Yok Merkezi Altıdağ Sabahatti Zaim Sosyal Bilimler OGM Sosyal Bilimler Kız-Erkek Yok Merkezi Beypaza Hatice-Cemil Erca Sosyal Bilimler OGM Sosyal Bilimler Kız-Erkek Var Merkezi rı Çakaya Ümitköy Aadolu İmam DÖGM Aadolu İmam Erkek Var Merkezi 3 90 Çakaya Ümitköy Kız Aadolu İmam DÖGM Aadolu İmam Kız Var Merkezi 3 90 Çakaya Balgat Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Çakaya Tapu Kadastro Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Çakaya Türk Telekom Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Çakaya Akara Atatürk OGM Kız-Erkek Yok Merkezi Çakaya Akara Fe OGM Fe Kız-Erkek Var Merkezi Çakaya Akara Türk Telekom Sosyal Bilimler OGM Sosyal Bilimler Kız-Erkek Var Merkezi Çakaya Ayha Sümer OGM Kız-Erkek Yok Merkezi 3 90 Çakaya Ayracı (İgilizce-Çice) OGM Kız-Erkek Yok Merkezi Çakaya Betül Ca OGM Kız-Erkek Yok Merkezi Çakaya Cumhuriyet Fe OGM Fe Kız-Erkek Var Merkezi Çakaya Dr. Biaz Ege-Dr. Rıdva Ege OGM Kız-Erkek Yok Merkezi Çakaya Hacı Ömer Tarma (İgilizce-Almaca) OGM Kız-Erkek Yok Merkezi Çakaya Hasa Ali Yücel Sosyal Bilimler OGM Sosyal Bilimler Kız-Erkek Var Merkezi Çakaya Mehmet Emi Resulzade OGM Kız-Erkek Yok Merkezi Çubuk Şehit Ömer Takdemir Aadolu İmam Hatip DÖGM Aadolu İmam Kız/Erkek Var (Kız) Merkezi 3 90 Çubuk Fatih Sulta Mehmet Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Çubuk Meliha Hasaali Bosta Çubuk Fe OGM Fe Kız-Erkek Var Merkezi Okulu Türü Öğretim Şekli Pasi yo Dur umu Yerleşti rme Şek li Derslik Sayısı Koteja

8 Elmadağ Hasaoğla Atatürk Fe OGM Fe Kız-Erkek Var Merkezi Etimesg Cezeri Yeşil Tekoloji Mesleki ve Tekik Aadolu MTEGM Mesleki ve Tekik Kız-Erkek Var Merkezi 3 90 ut Etimesg Elvaköy İMKB Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik ut Etimesg ut Fatma-Hacı Hüseyi Akgül Mesleki ve Tekik Aadolu MTEGM Mesleki ve Tekik Kız Yok Merkezi/Y Etimesg Özket Akbilek Fe OGM Fe Kız-Erkek Var Merkezi ut Etimesg Şehit Oğuzha Yaşar OGM Kız-Erkek Yok Merkezi ut Gölbaşı Milli İrade Uluslararası Kız Aadolu İmam H. DÖGM Aadolu İmam Kız Var Merkezi Gölbaşı Gölbaşı Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Gölbaşı Gölbaşı OGM Kız-Erkek Yok Merkezi Güdül Hasa Hüseyi Akdede Fe OGM Fe Kız-Erkek Var Merkezi Kahrama Mustafa Haka Güveçer Fe OGM Fe Kız-Erkek Var Merkezi kaz Kalecik Mehmet Doğa Fe OGM Fe Kız-Erkek Var Merkezi Keçiöre Atatürk Aadolu İmam DÖGM Aadolu İmam Kız/Erkek Yok Merkezi Keçiöre Şehit Ahmet Özsoy Kız Aadolu İmam DÖGM Aadolu İmam Kız Var Merkezi Keçiöre Aydılıkevler Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Keçiöre Kaui Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Keçiöre Keçiöre İb-i Sia Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Keçiöre Keçiöre İMKB Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Keçiöre Keçiöre Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Keçiöre Aydılıkevler OGM Kız-Erkek Yok Merkezi Keçiöre Fethiye Kemal Mumcu OGM Kız-Erkek Var Merkezi Kızılcaha mşehit Haka Gülşe Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Kız-Erkek Var Merkezi/Y ma Mamak Abidipaşa Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Mamak Battalgazi Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Mamak Prof. Dr. Rağıp Üer Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Mamak Türközü Oğuzha Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Mamak Yavuz Sulta Selim OGM Kız-Erkek Yok Merkezi Nallıha Nallıha Fettah Gügör Mesleki ve Tekik Aadolu Lis MTEGM Mesleki ve Tekik Kız-Erkek Var Merkezi/Y Nallıha Bilal Gügör Fe OGM Fe Kız-Erkek Var Merkezi Polatlı Polatlı Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Polatlı Polatlı TOBB Fe OGM Fe Kız-Erkek Var Merkezi Pursakla Güzide Ülker Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik r Pursakla r Pursaklar Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Kız Yok Merkezi/Y Pursakla Akara Pursaklar Fe OGM Fe Kız-Erkek Var Merkezi r Sica Erka- Volka Yiğit Aadolu İmam DÖGM Aadolu İmam Kız/Erkek Yok Merkezi Sica Fatih Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Sica Sica Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Sica Süleyma Demirel OGM Kız-Erkek Yok Merkezi Şerefliko ayavuz Sulta Selim Fe OGM Fe Kız-Erkek Var Merkezi çhis Batıket Şehit Demet Seze Kız Aadolu İmam Hatip DÖGM Aadolu İmam Kız Var Merkezi 3 90 L Şehit Ömer Halisdemir Aadolu İmam DÖGM Aadolu İmam Kız/Erkek Var (Erke k Merkezi Tevfik İleri Aadolu İmam DÖGM Aadolu İmam Kız/Erkek Var (Erke k Merkezi Erkek Var Merkezi Uluslararası Prof. Dr. Muhammed Hamidullah Aadol udögm Aadolu İmam Batıket Ş. Evliyagil Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Çiğdemtepe Şehit Mehmet Coşku Kılıç Mesleki ve MTEGM Mesleki ve Tekik Te Gazi Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Mimar Sia Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Ostim Şehit Alper Zor Mesleki ve Tekik Aadolu Lises MTEGM Mesleki ve Tekik Şehit Mehmet Şegül Mesleki ve Tekik AMTEGM Mesleki ve Tekik Zeyep-Salih Alp Mesleki ve Tekik MTEGM Mesleki ve Tekik Kız-Erkek Var Merkezi/Y Aad Atatürk OGM Kız-Erkek Yok Merkezi Gazi OGM Kız-Erkek Var Merkezi 8 240

9 LGS MERKEZİ SINAVDA HANGİ DERSLER YER ALIYOR? Ortak Sıavlarda Sorumlu Olua Dersler: Türkçe Matematik Fe ve Tekoloji Di Kültürü ve Ahlâk Bilgisi İkılap Tarihi ve Atatürkçülük Yabacı Dil Öğreci Sıava Nasıl Hazırlamalıdır? Sıavlarda Yüksek Pua Almak İçi Nasıl Çalışılmalı? LGS de merkezi sıavları olduğu kadar diğer yazılılarıda öemli ölçüde etkisii olduğu bilimektedir. Ayrıca, öğreci sadece sıav odaklı değil lise öğreimii temelii oluşturacağı akademik bilgileri elde edilmesi içi gayret etmelidir. LGS sıavlarıı eski sistemde e öemli farkı sıavları daha az kouda ve kısa aralıklarla yapılacak olmasıdır. Bu durumu öğreci avataja döüştürebilir ve düzeli tekrarlarla, alama-kavrama düzeyi oluşucaya kadar da test çözerek isteile başarıya ulaşabilir. Öğrediğiiz bilgileri kalıcı olması çok öemlidir. İşte burada düzeli ve sistemli çalışma devreye giriyor. Derse hazırlıklı gitmek ve dersi dikkatlice dilemek öemli. Öğredikleriizi ayı gü tekrar edi. Değerli öğreciler şu formülü hiç uutmayı! (3 Tekrar = Takdir) Koularla ilgili etkili ve verimli soru çözü. Soruları çok dikkatli okuyu ve iyice alamaya çalışı 7 Adımda Hızlı Test Çözme Tekiği Bir kouyla ilgili soruları çözmede öce o kouyu iyi öğrei. Soru çözerek de öğreip öğremediğiizi hem kotrol edi, hem de tekrar edi. Soruları kediize zama taıyarak çözü. Çükü gerçek sıav sadece bilgiizi değil bilgi kullama hızıızı da ölçmektedir. Soruları ayırt etmeyi. Her soruu size sıavda sorulabileceğii düşüerek yaıtlamaya çalışı. Çözemediğiiz veya yalış çözdüğüüz soruu mutlaka doğru çözümüü öğrei. Bir soruya çok fazla takılarak zihiizi buladırmayı ve kediizde stres oluşturmayı. Soruyu daha kolay çözmeizi sağlayacak öemli kelimeleri altıı çizi. Sorudaki her şeyi altıı çizmeyi. Her gü belirli miktarda soru çözmeye çalışı ve zamala bu soru sayısıı artırı.

10 ÖZEL NENE HATUN ORTAOKULU DENEME SINAVI TAKVİMİ 1.DÖNEM Eylül 2.hafta Eylül 4. Hafta Ekim1.hafta Ekim 2. hafta Ekim3.hafta Ekim 4. hafta Kasım 1. hafta Kasım 2. hafta Kasım 3. hafta Geri sayım deemeleri 2.DÖNEM Ocak 1. hafta Ocak 2.hafta Şubat 4. hafta Mart 1. hafta Mart2. hafta Mart 3. hafta Nisa 1. hafta Nisa 2. hafta Nisa 3. Hafta Geri sayım deemeleri TESTLER SORULARIN KATSAYISI TÜRKÇE 4 MATEMATİK 4 FEN VE TEKNOLOJİ SOSYAL BİLGİLER 4 1 YABANCI DİL 1 DİN KÜLTÜRÜ 1

11 ÖZEL NENE HATUN ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ LGS ÇALIŞMA PROGRAMI Pazartesi -Güü koularıı tekrar etme (1 saat) -Matematik (40 dk Her 40 dakikada sora dakika ara vermelisiiz! -Türkçe (40 dk) -Fe ve Tekoloji (40 dk) -Di kült. (40 dk) -Kitap Okuma (30 dk) Toplam Aktif Çalışma Süresi: 210 dk=3,5 sat (yaklaşık) Salı Güü koularıı tekrar etme (1 saat) -Fe ve Tekoloji (40 dk) -İkılap Tarihi (40 dk)-igilizce (40 dk) - -Kitap okuma (30 dk) Toplam Aktif Çalışma Süresi: 210 dk= 3,5 saat -Çarşamba Güü koularıı tekrar etme (1 saat) OKULADA YAPILAN ETÜT - TÜRKÇE MATEMATİK SORU ÇÖZÜMÜ 150 SORU 150 DAKİKA Toplam Aktif Çalışma Süresi: 210 dk=3,5 saat Perşembe -Güü koularıı tekrar etme (1 saat) -Yabacı Dil (40 dk) FEN (40 dk) -İkılap Tarihi (40 dk) - -Kitap okuma (30 dk) Toplam Aktif Çalışma Süresi: 210 dk=3,5 saat Cuma -Tüm dersleri geel tekrarı (40+40 dk) -Geel Test Çözme ETÜT -Kitap okuma (30 DAKİKA ) Toplam Aktif Çalışma Süresi: 120dk= 2 saat Cumartesi- Pazar -Pazartesi güüü koularıa hazırlama 2 DENEME SINAVI ÇÖZÜLECEK -Kou eksiklerii tamamlaması-kitap Okuma- 2 DENEME SINAVI ÇÖZÜLECEK Programla İlgili Bilimesi Gerekeler Uyarı: Uykusuz kalmamak ve tüm çalışma süreleriizi tamamlamak şartı ile; istediğiiz saatlerde çalışabilirsiiz. Yapmak istediğiiz etkilikleri yapı ama o gükü çalışmalarıızı da mutlaka tamamlayı! 1. Ders çalışma süreiz dakikayı kesilikle geçmesi. 2. Her dakikalık çalışma süresi souda mutlaka dakika ara veri 3. Kitap okuma saatleriizi kesilikle aksatmayı. 4. Koulara hazırlık süreleride ödevleriizi de yapabilirsiiz.

MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİ

MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ 2015 YILI I. YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE YÜZDELİK DİLİMLER Tercih Kodu 65706 66623 67380 69757 70040 67741 Okul Adı Okul Türü KEÇİÖREN İBN-İ SİNA PURSAKLAR / PURSAKLAR YAHYA KEMAL VE

Detaylı

Ankara TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar

Ankara TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar On5yirmi5.com Ankara TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar 2015-2016 yılı Ankara hangi liselerde boş kontenjan var, e-okul için taban puanları, toplam kontenjları ve TEOG okul türleri işte bu listede.

Detaylı

FEN LİSELERİ + ANADOLU LİSELERİ + SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ

FEN LİSELERİ + ANADOLU LİSELERİ + SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ FEN LİSELERİ + ANADOLU LİSELERİ + SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ 2015 YILI I. YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE YÜZDELİK DİLİMLER Tercih Kodu 66209 66770 66416 70365 71565 72484 71545 65624 67609 65926 70576 70032

Detaylı

2015 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİ % LİK SIRALAMA

2015 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİ % LİK SIRALAMA Tercih Kodu 65706 66623 67380 69757 70040 67741 65460 68115 Okul Adı KEÇİÖREN / KEÇİÖREN İBN-İ SİNA PURSAKLAR / PURSAKLAR YAHYA KEMAL VE M.SÖNMEZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU YENİMAHALLE / HALİDE EDİP MAMAK

Detaylı

2017 ANADOLU LİSELERİ

2017 ANADOLU LİSELERİ 2017 ANADOLU LİSELERİ 2016 YILI I. YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE YÜZDELİK DİLİMLER Tercih Kodu 76299 Okul Adı Atatürk Okul Türü Öğretim Süresi Öğretim Şekli Pansiyon Durumu Yabancı Dili Kontenjanı YÜZDELİK

Detaylı

LİSEYE GEÇİŞTE YENİ SİSTEM

LİSEYE GEÇİŞTE YENİ SİSTEM LİSEYE GEÇİŞTE YENİ SİSTEM LİSEYE GEÇİŞTE YENİ SİSTEM HAKKINDA Eylül ayının ortalarında TEOG sisteminin kaldırılacağına dair medyada çıkan haberlerin ardından eğitim camiasında meraklı bir bekleyiş başlamıştır.

Detaylı

Ankara Anadolu Liseleri Taban Puanları

Ankara Anadolu Liseleri Taban Puanları 2012-2013 Ankara Anadolu Liseleri Taban Puanları 2012-2013 yılı Ankara ilinde bulunan Anadolu Liseleri kontenjanları ve Ankara ili Anadolu Liseleri taban ve tavan puanları. İl Adı İlçe Adı Okul Adı Kont.

Detaylı

2017 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ

2017 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ 2017 ANADOLU LİSELERİ 2016 YILI I. YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE YÜZDELİK DİLİMLER Tercih Kodu 88504 77327 75972 79565 Okul Adı Tevfik İleri Tevfik İleri ALTINDAĞ / Ankara Kız ÇANKAYA / Ümitköy Okul Türü

Detaylı

TED KDZ. EREĞLĠ KOLEJĠ

TED KDZ. EREĞLĠ KOLEJĠ 5. SINIF DENEME SINAV TARİHLERİ 6. SINIF DENEME SINAV TARİHLERİ 7. SINIF DENEME SINAV TARİHLERİ 20 OCAK 2015 TEOG DENEME 4 TÜRKÇE 20 OCAK 2015 TEOG DENEME 4 MATEMATİK 20 OCAK 2015 TEOG DENEME 4 DİN KÜL.

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Modelin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak

Detaylı

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir?

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir? Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir? Liseye Geçiş Sistemi (LGS), TEOG yerine getirilmesi düşünülen eğitim sisteminin genel adıdır. Liselere yerleştirilecek olan ortaokul öğrencilerinin hangi tür okul ve kurumlara

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makie Mühedisliği Bölümü 1 STAJLAR: Makie Mühedisliği Bölümü öğrecileri, öğreim süreleri boyuca 3 ayrı staj yapmakla yükümlüdürler. Bularda ilki üiversite içide e fazla 10 iş güü süreli

Detaylı

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Liselere geçiş sisteminde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılından itibaren değişikliğe gidildi. Buna göre öğrencilere 2 farklı alternatif sunuluyor; 1. Adrese dayalı mahalli yerleştirme

Detaylı

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) 2013-2014 eğitim-öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8.sınıf öğretmenleri tarafından

Detaylı

2014 TEOG ANKARA ANADOLU LİSELERİ KONTENJAN VE YÜZDELİK DİLİM TABLOSU

2014 TEOG ANKARA ANADOLU LİSELERİ KONTENJAN VE YÜZDELİK DİLİM TABLOSU 2014 TEOG ANKARA ANADOLU LİSELERİ KONTENJAN VE YÜZDELİK DİLİM TABLOSU Tercih Kodu Okul Adı Öğretim Süresi Öğretim Şekli Pansiyon Durumu Yabancı Dili Kontenjanı YÜZDELİK DİLİMİ 40937 AKYURT / Akyurt Anadolu

Detaylı

Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır;

Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır; MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır; MADDE

Detaylı

2015 ANADOLU LİSELERİ % LİK SIRALAMA

2015 ANADOLU LİSELERİ % LİK SIRALAMA 2015 ANADOLU LİSELERİ % LİK SIRALAMA Tercih Kodu 66770 Okul Adı YENİMAHALLE / Atatürk 70365 YENİMAHALLE / Gazi 71565 71545 ÇANKAYA / Mehmet Emin Resulzade ÇANKAYA / Dr.Binnaz Ege-Dr.Rıdvan Ege 65624 ÇANKAYA

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ YÜZDELİK DİLİMİ 4 yıl Kız/Erkek Pansiyon Yok İngilizce 102 24,65. Pansiyon Durumu Yabancı Dili

TÜRKİYE GENELİ YÜZDELİK DİLİMİ 4 yıl Kız/Erkek Pansiyon Yok İngilizce 102 24,65. Pansiyon Durumu Yabancı Dili Tercih Kodu 59364 56380 60103 59431 Okul Adı AKYURT / Akyurt ALTINDAĞ / Altındağ Gazi ALTINDAĞ / Altındağ M. Ali Hasan Çoşkun ALTINDAĞ / Altındağ Mehmet Akif Ersoy Okul Türü ALTINDAĞ / Ankara 59547 ALTINDAĞ

Detaylı

TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) Sistemi

TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) Sistemi TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) Sistemi 2017 2018 14 Eylül 2017 Hazırlayan: Eğitim Uzmanı Oktay Aydın Terakki Vakfı Okulları Yurtiçi Üniversite Danışmanı www.egitimvegelecek.com Terakki de Temel

Detaylı

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 FEN BİLİMLERİ LİSESİ GENEL AÇIKLAMALAR Fen Bilimleri Lisesi ni farklı kılan, Fen

Detaylı

ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise ÖĞRENCİLERİMİZİN ve VELİLERİMİZİN DİKKATİNE! 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı için tüm hazırlıkların

Detaylı

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI SIRA NO YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR TARİH 1 Açık Öğretim Kurumları İş Takvimi * Bakanlıkça belirlenecektir. 2 Yönetici

Detaylı

Liseye Geçişte Çember Sistemi

Liseye Geçişte Çember Sistemi Liseye Geçişte Çember Sistemi Milli Eğitim Bakanlığı lise eğitiminin daha verimli ve daha iyi olabilmesi için yenilikçi çalışmalar yapmaktadır. Bu yenilikçi çalışmalardan birisi de liseye geçişte çember

Detaylı

EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018

EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018 2017-2018 EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018 Tercihe Bağlı Serbest Kayıt Sisteminde Bizi Neler Bekliyor?

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. ÇALIŞMA KONULARI Mesleki Eğitim Çalışmaları ve Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı(Örgün ve Yaygın Eğitim

Detaylı

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi KAMİL ÖZKAN MERCİN (Rehber Öğretmen) (GÜNCELLENME TARİHİ 7 KASIM 2015) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C ALTINORDU KAYMAKAMLIĞI ZUVER KAYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ALTINORDU-2017 SUNUŞ İddialı okullar öğrenci merkezlidir, zengin akademik

Detaylı

ANADOLU LİSELERİ YGS-2015

ANADOLU LİSELERİ YGS-2015 2015 İL ADI OKUL ADI SORU SAYISI TEMEL MATEMAT İK FEN BİLİMLER İ TÜRKÇE SOSYAL BİLİMLER YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 1 ANKARA ATATÜRK ANADOLU 40 31.45 29.63 28.59 21.44 404.146 403.936 384.373 375.266

Detaylı

Sayı : 2015 / 72 01.12.2015 Konu : Ortaokul 4.Sınıflar Hafta Sonu Kursu

Sayı : 2015 / 72 01.12.2015 Konu : Ortaokul 4.Sınıflar Hafta Sonu Kursu Sayı : 2015 / 72 01.12.2015 Konu : Ortaokul 4.lar Hafta Sonu Kursu Sayın Velimiz, Ortaokul 4.sınıf öğrencilerimizin katılacağı II. TEOGS hazırlık çalışmaları kapsamında düzenlenen hafta sonu kursları,

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler TEOG Modelinin Amaçları TEOG Modelinin Uygulanması TEOG Modelinde

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU VE ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU VE ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU VE ORTAOKULU 06-07 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ AY GÜN A/B A/B 4/A 5 A/B/C 6 A/B 7 A/B 8 A/B 7 Pazartesi 8 Salı DENEME DENEME 9 Çarşamba 0 Perşembe DENEME Cuma Türkçe EKİM

Detaylı

İl / İlçe / Okul Tür Dil A Gurubu Taban Puan

İl / İlçe / Okul Tür Dil A Gurubu Taban Puan İl / İlçe / Okul Tür Dil A Gurubu Taban Puan Atatürk Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi İngilizce 488.1958 Gazi Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi İngilizce 484.5300 Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi Anadolu

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ LI HAFTASI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ İLKOKULU VE ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ Ders Saati 4. Sınıf Orta 1. Sınıf Orta 2. Sınıf Orta 3. Sınıf Orta 4. Sınıf 6 Eylül 2016

Detaylı

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ İkici bölümde verileri frekas tablolarıı hazırlaması ve grafikleri çizilmesideki esas amaç; gözlemleri doğal olarak ait oldukları populasyo dağılışıı belirlemek ve dağılışı geel özelliklerii

Detaylı

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten. Mayıs 2015

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten. Mayıs 2015 Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten Mayıs 2015 Okul Rehber Öğretmenleri Basri AKGÜL & Merve K.SONDAŞ Mayıs 2015 ORHANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ E-BÜLTEN MAYIS 2015

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ SİSTEM TANITIM TOPLANTISI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Milli Eğitim Bakanlığı 2013-2014 öğretim

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 0 07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

Detaylı

FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM SINAV TAKVİMİ FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKOKULU VE ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM SINAV TAKVİMİ Ay Tarih 4. SINIF 5.SINIF 6.SINIF 7.SINIF 8.SINIF 10 Şubat Pazartesi 11 Şubat Salı 12 Şubat Çarşamba 13

Detaylı

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi 2016-2017 Hazırlayan: Eğitim Uzmanı Oktay Aydın Terakki Vakfı Okulları Yurtiçi Üniversite Danışmanı TERAKKİ DE TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

Detaylı

Anaokulundan Yükseköğretime Kadar Milli Manevi Değerlerinde ve Akademik Çalışmalarında öncü olan, Asfa Eğitim Kurumları, yılların getirdiği birikim

Anaokulundan Yükseköğretime Kadar Milli Manevi Değerlerinde ve Akademik Çalışmalarında öncü olan, Asfa Eğitim Kurumları, yılların getirdiği birikim Anaokulundan Yükseköğretime Kadar Milli Manevi Değerlerinde ve Akademik Çalışmalarında öncü olan, Asfa Eğitim Kurumları, yılların getirdiği birikim ve tecrübeyle Yeni Ortaöğretime Geçiş Sistemi nde de

Detaylı

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 SINAV HAKKINDA Diltaş Bursluluk ve Giriş Sınavı, hâlihazırda Diltaş Eğitim Kurumları öğrencisi olmayan, eğitim-öğretim hayatına Diltaş farkıyla devam etmek isteyen

Detaylı

Sınav Öncesi Velilere Öneriler

Sınav Öncesi Velilere Öneriler Sınav Öncesi Velilere Öneriler ÖZDEN AKSUNGUR (GÜNCELLENME TARİHİ 13 KASIM 2015) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.

Detaylı

ÖZEL ATA EĞİTİM KURUMLARI LİSELERE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI TEOG ÇALIŞMALARI

ÖZEL ATA EĞİTİM KURUMLARI LİSELERE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI TEOG ÇALIŞMALARI ÖZEL ATA EĞİTİM KURUMLARI LİSELERE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI TEOG ÇALIŞMALARI HEDEFĠ: Öğrenci, öğretmen ve okul arasındaki ilişkiyi güçlendirmektir. UYGULAMANIN TEMEL NĠTELĠĞĠ: öğrenci başarısını anlık

Detaylı

KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM BİRİMİ İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ RAPORU

KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM BİRİMİ İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ RAPORU Rapor Tarihi: 12.04.2018 RAPOR KONUSU: Ortaöğretime Geçiş Yönergesi Ve Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru Ve Uygulama Kılavuzu Uyarınca Kayseri de Mevcut Mesleki

Detaylı

Eğitim Kurumları Zümre Kurulları Toplantıları

Eğitim Kurumları Zümre Kurulları Toplantıları 1 Açık Ortaokul 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı 1. Dönem için Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme (Bakanlıkça Belirlenecek) 2 Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem Yeni Kayıt İşlemleri (Bakanlıkça

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1. a) Mesleki Eğitim Çalışmaları (Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları) b) İlçe Zümre Başkanları

Detaylı

FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI

FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

3. SINAV TAKVİMİ. Doğu Akdeniz Üniversitesi. Uluslararası Kariyer İçin DAÜ GİRİŞ SINAVI 2010 DAÜ GİRİŞ SINAVI - 2010 A KİMLER BAŞVURABİLİR?

3. SINAV TAKVİMİ. Doğu Akdeniz Üniversitesi. Uluslararası Kariyer İçin DAÜ GİRİŞ SINAVI 2010 DAÜ GİRİŞ SINAVI - 2010 A KİMLER BAŞVURABİLİR? 1. DAÜ GİRİŞ SINAVI 2010 2010-2011 Akademik Yılı, DAÜ GİRİŞ SINAVI 2010, 06 Eylül 2010 Pazartesi güü, 09:00-11:00 saatleri arasıda tek oturum halide Gazimağusa'da DAÜ Kampüsü de yapılacaktır. 2. DAÜ GİRİŞ

Detaylı

EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ

EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ TEOG Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modeli TEOG, sınav ile öğrenci alan liselere giriş için uygulanan seçme ve yerleştirme işlemidir. Yerleştirme puanı (YEP) Ortaöğretime

Detaylı

İçindekiler. 1.Önsöz. 2.Çalışma Takvimi. 3. Rehberlik Çalışmaları. 4.Ders Programları. 5.Anabilim de TEOG Hazırlık Çalışmaları

İçindekiler. 1.Önsöz. 2.Çalışma Takvimi. 3. Rehberlik Çalışmaları. 4.Ders Programları. 5.Anabilim de TEOG Hazırlık Çalışmaları İçindekiler 1.Önsöz 2.Çalışma Takvimi 3. Rehberlik Çalışmaları 4.Ders Programları 5.Anabilim de TEOG Hazırlık Çalışmaları 6.Sınıflara Göre Eğitmenler 7.Programda Kullanılacak Malzemeler 8. ASKOB Yönetsel

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN Telafi imkanı sağlayarak tek sınavdan kaynaklanan olumsuzlukları azaltmak Orta ve uzun vadede öğrencinin ders dışı sosyal,

Detaylı

2013 SBS DR.ŞAHİN BİRSEL BİÇER ORTA OKULU

2013 SBS DR.ŞAHİN BİRSEL BİÇER ORTA OKULU 2013 SBS DR.ŞAHİN BİRSEL BİÇER ORTA OKULU SEVİYE BELİRLEME SINAVI(SBS) 2013 Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.

Detaylı

Sevdiğiniz her şey güvence altında

Sevdiğiniz her şey güvence altında HAKKINDA Sevdiğiiz her şey güvece altıda Baksaş Sigorta 1994 yılıda Türkiye i öemli saayi şirketleri arasıda yer ala Bakioğlu Holdig büyeside kurulmuştur. Bakioğlu Holdig; Ambalaj Grup Şirketleri yaıda;

Detaylı

TEOG Sınav Sistemi (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Meral ÖZTÜRK GÜNEL Uzm Psikolojik Danışman

TEOG Sınav Sistemi (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Meral ÖZTÜRK GÜNEL Uzm Psikolojik Danışman TEOG Sınav Sistemi (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Meral ÖZTÜRK GÜNEL Uzm Psikolojik Danışman UYGULAMA 2014-2015 eğitim - öğretim yılından altı ders için 8 inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel

Detaylı

MODÜL2 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI

MODÜL2 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

TÜRKÇE 15 MATEMATİK 15 FEN BİLİMLERİ 15 İNKILAP TARİHİ 10 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ 10

TÜRKÇE 15 MATEMATİK 15 FEN BİLİMLERİ 15 İNKILAP TARİHİ 10 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ 10 Sayın Veliler; Sevgili Öğrencilerimiz, TED Malatya Koleji Özel Ortaokulu olarak 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik yaz döneminde uygulanmak üzere haftada 25 saatlik bir çalışmayla 8. Sınıf TEOG 1 müfredatında

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SAMSUN Ö N S Ö Z 2012 2013 eğitim öğretim yılına sizlerle başlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyim. Tüm eğitim

Detaylı

SIRA NO Eğitim Öğretim Yılı Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Liseler ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Öğretmenlerin Göreve Başlaması

SIRA NO Eğitim Öğretim Yılı Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Liseler ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Öğretmenlerin Göreve Başlaması T.C. DÜZCE VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKULÖNCESİ, İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSELER ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1 2013-2014

Detaylı

T.C. DİYARBAKIR VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DİYARBAKIR VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DİYARBAKIR VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL 0 Halk Eğitim Merkezlerinde 0 0 Eğitim-Öğretim Yılı Kursiyer Kayıtlarının başlaması 0 Eylül 0 Perşembe Mesleki Eğitim

Detaylı

Kırsal Kalkınma için IPARD Programı ndan Sektöre BÜYÜK DESTEK

Kırsal Kalkınma için IPARD Programı ndan Sektöre BÜYÜK DESTEK KAPAK KONUSU Kırsal Kalkıma içi IPARD Programı da Sektöre BÜYÜK DESTEK Kırsal Kalkıma (IPARD) Programı Kırmızı Et Üretimi ve Et Ürülerii İşlemesi ve Pazarlaması alalarıda gerçekleştirilecek yatırımları

Detaylı

İLKOKUL AKRAN VE SİBER ZORBALIĞA KARŞI

İLKOKUL AKRAN VE SİBER ZORBALIĞA KARŞI İLKOKUL AKRAN VE SİBER ZORBALIĞA KARŞI Akran ve siber zorbalık durumlarıyla çocuklarımız son dönemlerde daha fazla karşı karşıya kalmaktadır. Bu doğrultuda 3.sınıf öğrencilerimize İlkokul Rehber Öğretmeni

Detaylı

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak.

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak. TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" İsteğe bağlı bir sınav. Sorular MEB tarafından hazırlanacak. Merkezi bir sınav olacak. Sınav 02 Haziran 2018

Detaylı

Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.

Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Mustafa Kemal ATATÜRK VİZYONUMUZ

Detaylı

Gamze ALTINOKLU Mehtap ACAR ÜNAL Sefa YILDIZ UĞURLU İlkokul Müdür V. Ortaokul Müdürü Lise Müdür V.

Gamze ALTINOKLU Mehtap ACAR ÜNAL Sefa YILDIZ UĞURLU İlkokul Müdür V. Ortaokul Müdürü Lise Müdür V. Sayın Velimiz, Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları olarak 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılının tüm ANKÜ ailesi için sağlıklı, mutlu ve başarılı geçmesini diliyoruz. Yeni eğitim ve öğretim

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÜNİVERSİTE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI YGS-LYS ÇALIŞMALARI

ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÜNİVERSİTE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI YGS-LYS ÇALIŞMALARI ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÜNİVERSİTE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI YGS-LYS ÇALIŞMALARI Sevgili Öğrencilerimiz; Üniversiteye Hazırlık dershanelerinin 2015 te faaliyetlerini sonlandırması, özellikle 2016 yılında

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2014

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2014 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2014 TEK SINAVLI BİR SİSTEMDEN ÇOK SINAVLI SİSTEME Bu sistemden önce 8.sınıfta uygulanan sistemde Ortaöğretime Geçiş TEK SINAV ile yapılmaktaydı ve sınav sadece

Detaylı

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Yeni Sınav Sisteminin Kuralları Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Eğitimin doğasında var olan değişim

Detaylı

ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARI;

ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARI; 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARI; TEOG NEDİR? (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ) 8. sınıf öğrencileri için yapılan 12 merkezi ortak sınavın kısa adıdır. Merkezi ortak sınavın yapılacağı

Detaylı

MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir. 2014-2015 eğitim - öğretim yılından

Detaylı

2012 2013 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2012 2013 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2012 2013 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1. Okul Öncesi Ve İlköğretim Okulları 1. Sınıf Öğrencilerinin Eğitim- Öğretime Hazırlanmaları

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 ZAFER BAYRAMI 30 Ağustos 2014 2 OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ ÖN KAYITLARI 18 Ağustos - 12 Eylül 2014 3 BAĞIMSIZ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU, İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA GÖREVLİ ÖĞRETMENLERİN 2014-2015

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

Ara sınıf Nakil Velilere yönelik Rehberlik Birimi Birinci Dönemin Başlaması / Hazırbulunuşluk Sınav Haftası Eylül / Rehberlik Bülteni

Ara sınıf Nakil Velilere yönelik Rehberlik Birimi Birinci Dönemin Başlaması / Hazırbulunuşluk Sınav Haftası Eylül / Rehberlik Bülteni EYLÜL 2018 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi 4 Salı 5 Çarşamba 6 Perşembe 7 Cuma 8 Cumartesi 9 Pazar 10 Pazartesi 11 Salı 12 Çarşamba 13 Perşembe 14 Cuma 15 Cumartesi 16 Pazar 17 Pazartesi 18 Salı 19 Çarşamba

Detaylı

T.C. SARIYER KAYMAKAMLIĞI İstinye Anadolu Lisesi Müdürlüğü

T.C. SARIYER KAYMAKAMLIĞI İstinye Anadolu Lisesi Müdürlüğü SIRA NO AY TARİHİ YAPILACAK İŞ 1 AĞUSTOS 14 Ağustos 2015 Cuma akşamı sona erer Mesleki Eğitim Merkezlerinde Güz Dönemi Sınav Öncesi Kalfalık ve Ustalık Sınavları Başvurularının Sona Ermesi 2 AĞUSTOS Ağustos

Detaylı

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi 2016 Hazırlayan: Eğitim Uzmanı Oktay Aydın Terakki Vakfı Okulları Yurtiçi Üniversite Danışmanı TERAKKİ DE TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 ZAFER BAYRAMI 30 Ağustos 2014 2 OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ ÖN KAYITLARI 18 Ağustos - 12 Eylül 2014 3 BAĞIMSIZ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU, İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA GÖREVLİ ÖĞRETMENLERİN 2014-2015

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKUL - ORTAOKUL ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKUL - ORTAOKUL ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKUL - ORTAOKUL 07-08 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ A/B 3 A/B 4 A/B 5 A/B 6 A/B/C 7 A/B 8 A/B EYLÜL 9 Salı DENEME DENEME DENEME DENEME 0 Salı DENEME 7 Salı DENEME EKİM 3 Pazartesi

Detaylı

ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 EYLÜL 2014 TEOG SINAVI UYGULAMASI

ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 EYLÜL 2014 TEOG SINAVI UYGULAMASI ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 EYLÜL 2014 KADEME: -8 SINIFLAR VELİ BÜLTENİ KONU: 2014-2015 TEOG SINAVLARI SÜRECİ TEOG SINAVI UYGULAMASI Bu sene 8.sınıflara,

Detaylı

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıf Haftalık Ders Programı İngilizce: 12+5 +1= 18 saat (3 öğretmen) Türkçe: 6 saat Matematik: 5 saat Fen: 4 saat Sosyal Bilgiler: 3 saat Din Kültürü: 2 saat

Detaylı

Tercih ve Yerleştirme Takvimi

Tercih ve Yerleştirme Takvimi 2014 TEOG Yerleştirme Kılavuzu henüz yayınlanmadığı için resmi değildir. Ancak MEB ile yaptığımız görüşme sonucu edindiğimiz bilgiler aşağıda yer almaktadır. Tercih ve Yerleştirme Takvimi TARİH AÇIKLAMA

Detaylı

Sıra No. Yabancı Dili. Öğretim Süresi. Pansiyon Durumu. Öğretim Şekli YÜZDELİK DİLİMİ. Kont.

Sıra No. Yabancı Dili. Öğretim Süresi. Pansiyon Durumu. Öğretim Şekli YÜZDELİK DİLİMİ. Kont. 1 66209 ÇANKAYA / Ankara Fen Lisesi Fen Lisesi 4 yıl Kız/Erkek (Kız/Erkek) İngilizce 120 0,12 2 66770 YENİMAHALLE / Atatürk Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 4 yıl Kız/Erkek Yok İngilizce 408 0,97 3 66416

Detaylı

Eczacılık Fakültesi Öğrencilerinin Mesleğe Yaklaşımları Pharmacy Students' Approach to Their Profession

Eczacılık Fakültesi Öğrencilerinin Mesleğe Yaklaşımları Pharmacy Students' Approach to Their Profession Eczacılık Fakültesi Öğrecilerii Mesleğe Yaklaşımları Pharmacy Studets' Approach to Their Professio Işıl ŞİMŞEK* Yıldır ATAKURT** Bihter YAZICIOĞLU*** ÖZET Bu çalışmada, Eczacılık Fakültesi öğrecilerii

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ a) Ortaöğretim Kurumları Zümre Başkanlarının 02 Eylül 2013 Pazartesi 1 b) Orta Öğretim Kurumları Zümre Toplantıları ve Yıllık Planların Hazırlanması 03-08 Eylül 2013 tarihleri arasında c) Orta Öğretim

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SAMSUN 2013 ÖNSÖZ 2013 2014 Eğitim - Öğretim yılına sizlerle başlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyim. Tüm

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ a) Ortaöğretim Kurumları Zümre Başkanlarının 02 Eylül 2013 Pazartesi 1 b) Orta Öğretim Kurumları Zümre Toplantıları ve Yıllık Planların Hazırlanması 03-08 Eylül 2013 tarihleri arasında c) Orta Öğretim

Detaylı

n ile gösterilir. 0) + ( n 1) + ( n 2) + + ( n n) =2n Örnek...4 : ( 8 3) = ( 8 Örnek...5 : ( 7 5) + ( 7 6) + ( 8 7) + ( 9 8) + ( 10

n ile gösterilir. 0) + ( n 1) + ( n 2) + + ( n n) =2n Örnek...4 : ( 8 3) = ( 8 Örnek...5 : ( 7 5) + ( 7 6) + ( 8 7) + ( 9 8) + ( 10 KOMBİNASYON tae esei r taesii seçimie elemaı r li kombiasyoları deir ve C(,r) veya ( ile gösterilir. 1) ( ) = ( 0) =1 r) C(;r)= ( r) =! ( r)!.r! 2) ( 1) = ( 1) = 3) ( r) = ( r) 4) ( a) = ( b) (r ) ise

Detaylı

AMASYA ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

AMASYA ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ AMASYA ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 Özel Okulların Yıllık Çalışma Takvimlerini Onaylamak Üzere Bağlı Bulundukları İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Göndermeleri 01 Ağustos 2017-31

Detaylı

2015 YILI TEOG YERLEŞTİRMELER SONUCU OLUŞAN FEN LİSESİ TABAN PUANLARI

2015 YILI TEOG YERLEŞTİRMELER SONUCU OLUŞAN FEN LİSESİ TABAN PUANLARI FEN LİSESİ TABAN PUANLARI Taban Puan 1 Ankara / Çankaya Ankara Fen Lisesi 496,9842 2 Konya / Meram Konya- Meram Fen Lisesi 493,1411 3 Kayseri / Melikgazi Kayseri Fen Lisesi 491,1304 4 Bursa / Nilüfer Tofaş

Detaylı

İL SINAV KARŞILAŞTIRMA

İL SINAV KARŞILAŞTIRMA İL SINAV KARŞILAŞTIRMA İL TÜRKÇE SOSYAL BİLİMLER TEMEL MATEMATİK FEN BİLİMLERİ YGS- YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 Sıra Sınav Kat. 9. SINIF. DENEME 455 6 3,48 5 7 3,46 4 6 3,4, 4 3,8 3 7,8, 4 6 2,8 5 4

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ 1. SINAV HAFTASI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ Ders Saati 4. Sınıf Orta 1. Sınıf Orta 2. Sınıf Orta 3. Sınıf Orta 4. Sınıf 8 Eylül

Detaylı

HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU. ENVER TÜBEK Rehberlik Öğretmeni

HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU. ENVER TÜBEK Rehberlik Öğretmeni HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU ENVER TÜBEK Rehberlik Öğretmeni TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI TEOG İLE ÖĞRENCİ ALAN LİSELER Fen Liselerine, Sosyal Bilimler Liselerine, Anadolu Liselerine,

Detaylı

altın nesil İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ Türkçe 1 DENEME 1 İnsan Hak. Demokrasi 1

altın nesil İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ Türkçe 1 DENEME 1 İnsan Hak. Demokrasi 1 altın nesil İLKOKULU VE ORTAOKULU 205-206 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ EKİM 20 Salı Türkçe DENEME 27 Salı 2 Pazartesi Demokrasi Türkçe KASIM 3 Salı 4 Çarşamba 5 Perşembe 6 Cuma 9 Pazartesi 0 Salı

Detaylı

TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi

TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi Sayın Velimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, 2013-2014 eğitim öğretim yılında değişen sınav sistemiyle birlikte tercih ve yerleştirme sisteminde de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bazı değişiklikler yapılmıştır.

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ TEMMUZ 2014 T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın

Detaylı

ERA / 2014 LİSEYE DOĞRU. TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş. Tercih ve Yerleştirme Sistemi

ERA / 2014 LİSEYE DOĞRU. TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş. Tercih ve Yerleştirme Sistemi ERA / 2014 LİSEYE DOĞRU TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Sistemi TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi Bu sene ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminin

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014 2015 AKADEMİK TAKVİMİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014 2015 AKADEMİK TAKVİMİ 2014 2015 AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI (Zorunlu ve İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfları) 8 Eylül 2014 Pazartesi Saat: 10.00 (Yeni kayıtlı öğrenciler) Saat : 14.00 (Zorunlu hazırlık

Detaylı

2015 TEOG FEN LİSESİ TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ

2015 TEOG FEN LİSESİ TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ FEN LİSESİ TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ İl / İlçe Okul Adı Süresi Pansiyon Durumu Kontenjanı 2014 Taban Puanı 1 62419 ANKARA / ÇANKAYA Ankara Fen 4 yıl Pansiyon(Kız/Erkek) 120 495,4233 0,07 2 61326

Detaylı