ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIK BİNASI GÜÇLENDİRİLİYOR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIK BİNASI GÜÇLENDİRİLİYOR"

Transkript

1 Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yıl: 1 Sayı:5 Kış 2012 ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIK BİNASI GÜÇLENDİRİLİYOR Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi, büyük bir tarım potansiyeli ve önemli sanayi yatırımlarıyla, ülkenin önemli bir merkezi olan Trakya Bölgesi'nde, tek Tarımsal Yükseköğretim kurumudur. Ziraat Fakültesi, 20 Temmuz 1982 tarihinde Edirne'de bulunan Trakya Üniversitesi'ne bağlı olarak Tekirdağ'da kurulmuştur. 17 Mart 2006 tarihinde ise Namık Kemal Üniversitesi'nin kurulmasıyla birlikte buraya bağlanmıştır. Fakülte, tarım sektörü içerisinde çiftlikten sofraya kadar çok önemli ve geniş bir faaliyet alanı olan Ziraat Mühendisliği yükseköğretimini 31 yıldır sürmekte birlikte, günümüzde 9 farklı bölüm ve bunlara bağlı 22 ana bilim dalında lisans ve lisansüstü eğitimi yapmaktadır. 02 Ferhadanlı Köyünde Kırsal Alanda Kadın ve İstihdam Toplantısı ve Sonrası Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde, Ferhadanlı Köyü Muhtarlığı ve Tarım Merkezi organizasyonu ile düzenlenen Kırsal Alanda Kadın ve İstihdam toplantısı Ferhadanlı köyünde 12 Haziran 2012 tarihinde yapılmıştı. 12 TOPRAK EROZYONU Üniversitemiz Genç Tema Topluluğu, Erozyonla Mücadele Haftası dolayısıyla bir konferans düzenledi. Orta Asya ve Kafkaslarda Dağlık Havzaların Sürdürülebilir Yönetimi için Tekirdağ İli'nde Tahıllarda Verim ve Kaliteyi DüşürenVirüs Hastalıklarının Kapasite Geliştirme Projesi eğitimi Antalya'da yapıldı sayfa 10 Saptanması ve Mücadele Yöntemlerinin Araştırılması sayfa 11

2 Ziraathaber Kış 2012 Ferhadanlı Köyünde Kırsal Alanda Kadın ve İstihdam Toplantısı ve Sonrası ıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde, GFerhadanlı Köyü Muhtarlığı ve Tarım Merkezi organizasyonu ile düzenlenen Kırsal Alanda Kadın ve İstihdam toplantısı Ferhadanlı köyünde 12 Haziran 2012 tarihinde yapılmıştı. Toplantıya Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU, Namık Kemal Üniversitesi Zirat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tarım Politikaları ve Yayım Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydın GÜREL, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem KARADAĞ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin KÖŞKEROĞLU, Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Beste Emre GÜNGÖR, Belediye Kent Konseyinden Gülçin ERAL, Hilal AVCI,, Halk Eğitim Merkezinden Suat AYDIN, İŞKUR'dan Sergün GEREKLİ, Mesleki Eğitim Merkezinden Ali KOCAASLAN, Milli Eğitim İl Müdürlüğünden Filiz SEVİNÇ, SGK'dan Güler DÜLGER, ZİÇEV'den Rukiye GÜNEŞ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Sevinç YALÇIN,Namık Kemal Üniversitesinden Araştırma Görevlisi Zeynep ŞENEL, Ferhadanlı Köyü Muhtarı Orhan AKBAŞ, İl Müdürlüğü Personellerinden Mühendisler Ebru DOĞRUCAN, Ömer EREN, Onur AFAT, Teknikerler Seyide KAHRAMAN, Selahattin MURATOĞLU ve köy halkı katılmışlardır. Toplantıda konuşan Ferhadanlı Köyü Muhtarı Sayın Orhan AKBAŞ Ferhadanlı Köyü'nü tanıttı ve köyün en önemli geçim kaynağının süt sığırcılığı, buğday, ayçiçeği ve karpuz tarımı olduğunu belirtti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Erdem KARADAĞ kırsal kadın sorunlarının kısa, orta ve uzun vade de çözümü, kadınların iş gücüne katılımı için yeni projelerin oluşturulmasının hedeflendiğini bildirdi. Namık Kemal Üniversitesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU çalışkanlığı ile nam salmış Ferhadanlı Köyüne gelmekten mutluluk duyduğunu, yapılan faaliyetlerin devamlılığının sağlanmasını ve köy için yeni projelerin geliştirilerek hayata geçirilmesini temenni etti.

3 Kış 2012 Ziraathaber 3 Kız ve erkek çocuklarda lise ve yüksek okuldan mezun olanların oranı oldukça yüksektir. İşletme sahiplerinin % 93,8'i çiftçi olup, ikinci mesleği yoktur ve boş zamanlarını kahvede sohbet ederek değerlendirmektedir. Ferhadanlı'da ortalama işletme büyüklüğü yaklaşık 80 da'dır. Bitkisel üretimde buğday üretimi (6000 da) ilk sırada yer almaktadır. Bunu ayçiçeği (5000 da) ve karpuz (2000 da) üretimi izlemektedir. Hayvansal üretimde ise süt sığırcılığı önemli bir yer tutmaktadır. Köyde yaklaşık 900 adet Holstein bulunmaktadır. Bunu besi sığırcılığı ve koyunculuk izlemektedir. İşletmelerin yarıya yakını (% 48) hayvancılık yapmamaktadır. Hayvancılık yapan işletmelerin % 62,2'i 1-8 inek beslemektedir. 9 ve daha fazla inek besleyenlerin oranı % 37,8'dir.Elde edilen ön araştırma bulguları ışığında Ferhadanlı köyünde ampirik bir araştırma yapılarak daha ziyade kadın girişimciliği ve kadın istihdamı yönünde bir projenin hayata geçirilmesi sonucuna varılmıştır. Bu bağlamda (a) Mevcut üretim sisteminde bir yeniliğin/girişimciliğin yapılabilirliği, (b) Farklı yeni bir tarım ürünü yetiştiriciliği, (c) Tarım dışı alanlarda istihdam eğilimi vb. saptanmalıdır. Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü, Tarım Politikası ve Yayım Anabilim Dalı Başkanı Sayın Prof. Dr. Aydın GÜREL,toplantın ana konusu olan Kırsal Alanda Kadın ve İstihdam konulu sunum ile katılımcıları Tekirdağ İlinin istihdam ve girişimcilik potansiyelini, kırsal kesimde sosyal güvenlik, sosyal güvence açısından kırsal alanda girişimcilik, istihdam ve pazara yönelik alternatif tarım ürünleri konusunda bilgilendirdi.bu toplantı sonucunda girişimcilik, kadın girişimciliği ve istihdam açısından Ferhadanlı Köyü için ne yapılabilir? Sorusuna yanıt arandı. Bu bağlamda Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü, Tarım Politikaları ve Yayım Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydın GÜREL tarafından hazırlanan bir anket Gıda Tarım İl Müdürlüğü Personeli Mühendis Ebru DOĞRUCAN tarafından Temmuz 2012'de köy halkına uygulanarak köyün mevcut durumu saptandı. Bu bulgular öz olarak aşağıda verilmektedir. 320 haneden oluşan Ferhadanlı Köyde ortalama aile büyüklüğü 3,6'dır. Anket uygulanan 310 işletmeden yarıya yakını (% 48,4) ve % 32,3'in ise yaşları arasında olduğu saptanmıştır. Bu da işletmelerin ¾'ün den fazlasının verimlilik çağındaki çiftçilerden oluştuğunu göstermektedir. Ferhadanlı eğitime önem veren bir köydür. Köy halkının % 55,8'i ilk, % 11,5'i lise ve % 11,2'si yüksek okul mezunudur.

4 4 Ziraathaber Kış 2012 ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIK BİNASI GÜÇLENDİRİLİYOR Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi, büyük bir tarım potansiyeli ve önemli sanayi yatırımlarıyla, ülkenin önemli bir merkezi olan Trakya Bölgesi'nde, tek Tarımsal Yükseköğretim kurumudur. iraat Fakültesi, 20 Temmuz 1982 Ztarihinde Edirne'de bulunan Trakya Üniversitesi'ne bağlı olarak Tekirdağ'da kurulmuştur. 17 Mart 2006 tarihinde ise Namık Kemal Üniversitesi'nin kurulmasıyla birlikte buraya bağlanmıştır. Fakülte, tarım sektörü içerisinde çiftlikten sofraya kadar çok önemli ve geniş bir faaliyet alanı olan Ziraat Mühendisliği yükseköğretimini 31 yıldır sürmekte birlikte, günümüzde 9 farklı bölüm ve bunlara bağlı 22 ana bilim dalında lisans ve lisansüstü eğitimi yapmaktadır. Bugüne kadar toplam 6354 Ziraat denetimiyle ilgili çıkarılan yeni Mühendisi mezun olmuş ve şu anda yasa ve yönetmelikler gereğince; 1405 öğrenci mevcudu bulunmaktadır. ilkin 2009 yılında A ve B Fakültede 45 profesör, 27 doçent, 45 Blokların birlikte güçlendirme yardımcı doçent ve 37 araştırma çalışmaları yapılmıştır. Dekanlık görevlisinden oluşan seçkin bir binasında ise 2008 ve 2010 öğretim kadrosu ders vermektedir. yıllarında yapılan güçlendirmelere ek olarak, geniş Fakülte bugüne gelinceye kadar, çaplı bir güçlendirme ise bu yıl bir ilköğretim okulu binasında Ağustos-2012'de başlamıştır. başlayan yine prefabrik binalarda devam eden eğitim-öğretim Tabii bu güçlendirme faaliyetlerini, bugün Üniversitemiz çalışmaları, süre gelen eğitimyerleşim alanında yer alan A, B ve öğretim çalışmalarımızı kısmen Dekanlık binalarında de olsa sınırlamış olmakla sürdürmektedir. birlikte, ortaya çıkacak daha güçlü ve güvenli yapılar için, tüm Ancak 17 Ağustos 1999 Gölcük zorluklara katlanmayı gerekli ve 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinden sonra Merkezi yönetim tarafından, depreme dayanıklı yapı tasarımı ve kılmaktadır.

5 Kış 2012 Ziraathaber 5 ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ'nün GÜZEL SANATLAR, TASARIM ve MİMARLIK FAKÜLTESİ ne AKTARILMASI ÜZERİNE GÖRÜŞ, DUYGU ve DÜŞÜNCELERİMİZ Prof.Dr. Aslı KORKUT Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Peyzaj Mimarlığı Bölümümüz, 1995 yılında, Ziraat Fakültesi bünyesinde,fakültenin 10. bölümü olarak kuruldu.bölümün kuruluşunda görevlendirilmiş olan Doç. Dr. Aslı KORKUT, o tarihte bölüm başkanı olarak atandı. Ziraat Fakültesi'nin o yıllarda yeterli olmayan fiziki alt yapısı nedeniyle, A Blok bodrum katındaki, bölüm başkanlığımıza ait tek odada bölüm faaliyetlerine başlandı. Bölüm zamanla gelişme göstererek akademik alt yapıyı oluşturan elemanların alımları başladı ve bu elemanlar da aynı odada akademik yaşama adım attı Bölümün ilk yıllarında, bodrum kattaki tek odası ve bölümün ilk akademik personeli. Sonraki yıllarda, bölüm başkanlığımız aynı binanın üst katında, şu an arşiv odası olarak kullandığımız odaya taşındı Bölümümüzün gelişme döneminde Bölüm Başkanlığı çalışma odası.

6 6 Ziraathaber Kış 2012 Bölümün ilk yıllarındaki akademik personeli. Bölümümüz bugün, aynı binanın giriş katında, 10 oda içeren bir ünitede faaliyetini sürdürmektedir 13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü bölümümüzde 2008 yılından itibaren öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizle birlikte kutlanmaya başlandı. Bu kapsamda öğrenci proje sergileri ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Öğrenci proje sergilerine Rektörümüz, Dekanımız, öğretim üyeleri ve misafirlerimiz katıldı 13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü nedeniyle düzenlenen öğrenci proje sergisine katılan Rektörümüz, Dekanımız ve misafirler. 13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü nedeniyle düzenlenen öğrenci proje sergisi etkinliklerden birer kare.

7 Kış 2012 Ziraathaber 7 Bölümümüzün ilk öğrencileri bölüm öğretim elemanları ile toplu halde yılında, ek kontenjan ile alınan 21 öğrencimiz ile Lisans Programı'na başladık [Şekil 6]. Programımız ilk mezunlarını 2008 yılında verdi. Bugüne kadar, 5 dönem öğrencimiz Ziraat Fakültesi çatısı altında yetişti ve mezun oldu. Bugün itibari ile mezun öğrenci sayımız 78 olup, 135 öğrencimiz ise lisans programına devam etmektedir. Anabilim Dalımızda henüz Doktora programımız açılmadığından, Fen Bilimleri kadrosundaki üç Araştırma Görevlimizin bölümümüzle ilişkileri, Yüksek Lisans programlarını tamamlamalarının ardından kesildi. Diğer taraftan Doktorasını tamamlamış ve tamamlama aşamasındaki iki öğretim elemanımız eş durumları nedeniyle bölümümüzden ayrılmak zorunda kaldılar. Bunun sonucu bölümümüz, yılların yetiştirdiği 2'si Doktora düzeyinde 5 öğretim elemanı kaybına uğradı. Bölümümüzde şu an kadrolu 7 akademik personel bulunuyor. Bölümümüzün şu anki akademik kadrosu öğrenci tanışma çayında Bölümümüz Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı adı altında tek bir anabilim dalına sahiptir. Anabilim Dalımızda 2000 yılında Yüksek Lisans Programı'na başladık. Programdan bugüne kadar 24 öğrencimiz mezun oldu. 13 öğrencimiz ise eğitimine devam ediyor. Bölümümüzde bugüne kadar toplam 17 Araştırma Projesi tamamladık. Üç projemiz devam ediyor. Dekanlığımız kanalıyla bölümümüzden talep edilen, yaşadığımız çevre ile yakın çevremize yönelik 28 ayrı Peyzaj Tasarım Projesi hazırladık. Bunların bir kısmı uygulamaya konuldu.

8 8 Ziraathaber Kış 2012 Bölümümüz; Bölüm Başkanlığımızın teklifi, Ziraat Fakültesi Fakülte Kurulumuz ve Üniversite Senatomuzun onayı ve Yüksek Öğretim Kurulunun kararı ile tarihinde öğrencileri ile birlikte Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ne aktarıldı.bu nedenle, yılından itibaren eğitim ve öğretime bu fakülte bünyesinde devam edeceğiz. Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve bölümümüz geçici olarak Ziraat Fakültesi A Blok'da (eski yerinde) hizmetine devam etmektedir. Bu yazıda, Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinin yurtiçi ve yurtdışındaki mevcut yapılanması, bölümümüzün Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ne geçiş nedenleri kısaca açıklanmakta ve Ziraat Fakültesi bünyesinde 17 yıllık geçmişimize ilişkin görüşlerimiz, duygu ve düşüncelerimiz aktarılmaktadır. Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinin Açıldığı/Aktarıldığı Fakülteler Peyzaj Mimarlığı Bölümü ilk olarak Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 1968 yılında açılmıştır. Bunu Çukurova, Ege ve Atatürk Üniversiteleri Ziraat Fakülteleri izlemiştir.1985 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi nde Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nün açılmasının ardından, Karadeniz Teknik, Abant İzzet Baysal ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversiteleri Orman Fakülteleri başta olmak üzere, bu bölüm orman fakültelerinde de açılmaya başlamıştır. Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi nde 1991 yılında Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü açılmıştır. Bu örneğin faklı versiyonu, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi nde görülmüş; bu fakülteye bağlı olarak 2011 yılında Peyzaj Mimarlığı Bölümü açılmıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bünyesinde 2002 yılında, Peyzaj Mimarlığı Bölümü açılmıştır. Bunu Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesindeki Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nün, 2010 yılında aynı üniversite içindeki Mimarlık Fakültesi'ne aktarılması takip etmiştir. Atatürk Üniversitesi bünyesinde Tasarım ve Mimarlık Fakültesi nin kurulmasının ardından, Ziraat Fakültesi bünyesindeki Peyzaj Mimarlığı Bölümü, 2010 yılında bu fakülteye aktarılmıştır. Son olarak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Namık Kemal Üniversitesi bünyesindeki ziraat fakültelerine bağlı olan Peyzaj Mimarlığı Bölümleri; 2012 yılında, sırasıyla Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ne aktarılmıştır. Görüldüğü üzere, ilk kez Ziraat Fakülteleri içinde faaliyete başlayan Peyzaj Mimarlığı Bölümleri, son yıllarda çok farklı isimleri olan fakültelerin bünyesi altında faaliyet göstermektedir. Bunu bir meslek disiplininin gelişiminin gereği olarak görmek gerektiği düşüncesindeyiz. Peyzaj Mimarlığı ülkemizde geçmiş yıllarda, özellikle Ziraat Fakülteleri çatısı altında Bahçe Mimarisi ya da Çevrenin süs bitkileriyle bezenmesi şeklinde algılanmış; dolayısıyla mikro planlama ölçeğindeki [1/1000-1/1] tasarım çalışmaları ile ön plana çıkmış, daha üst ölçeklerdeki [1/1000'in üstü] çalışmaları göz ardı edilmiştir. Peyzaj Mimarlığı alan planlaması, tasarımı, onarımı ve yönetimi ile ilgili mültidisipliner bir bilim ve sanat dalıdır. Bu programın temel amacı; mekânı, çevreyi, doğayı ve yaşamı kavrayabilen, yeniliklerle kendisini geliştirebilen planlamacı, tasarımcı ve bilim adamları yetiştirmek ve üretilen bilgiyi kamu yararına, dolayısıyla toplumsal yaşama aktarmaktır. Ekolojik veri tabanlı bir meslek disiplini olması nedeniyle, başlangıçta Ziraat ve Orman Fakültelerinde açılan Peyzaj Mimarlığı bölümlerinin, günümüzde iyi yetişmiş planlamacı ve tasarımcılara olan ihtiyaç nedeniyle, sanat, kültür, planlama ve tasarımı içinde barındıran fakültelere kaydığını görüyoruz. Peyzaj Mimarlığı bölümlerinin yurtdışındaki yapılanma biçimleri Çizelge 1'de verilmiştir. Bu Çizelge, Avrupa Birliği ülkelerinden 28 üniversite ile ABD'den 24 üniversiteye ilişkin verileri kapsamaktadır. Görüldüğü üzere; Avrupa Birliği ülkeleri ile ABD'de Peyzaj Mimarlığı bölümleri, %35 oranında Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, İç Mimarlık vb. disiplinler ile ortak çatı altında, %18 oranında Mimarlık çatısı altında ve % 15 oranında Güzel Sanatlar ve Tasarım çatısı altında toplanmaktadır. Çizelge 1. Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinin Avrupa Birliği-ECLAS (Avrupa Peyzaj Mimarlığı Okulları Birliği) ve ABD-ASLA (Amerikan Peyzaj Mimarları Birliği) verilerine göre bulundukları üniversitelerdeki yapılanma biçimleri (ASLA, 2004; ECLAS, 2004). Bünyesinde Bulunulan Çatı Bağımsız Fakülte ya da Birim Mimarlık, Şehir Planlama, Bölge Planlama, İç Mimarlık, Endüstriyel Tasarım Disiplinleri ile Ortak Çatı Mimarlık Bilimleri Çatısı Güzel Sanatlar ve Tasarım Çatısı Çevre Bilimleri Çatısı Çevre ve Doğal Kaynaklar, Alan Kullanım Planlaması ve Yönetimi, Tarım ve Ormancılık Disiplinleri ile Ortak Çatı Beşeri Bilimler Çatısı Oranı (%)

9 Kış 2012 Ziraathaber 9 Ayrıca DPT projesi kanalıyla yaptırdığımız 112 m2 sislemeli bir cam seramız bulunuyor. Bölümümüzün Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ne Aktarılmasına İlişkin Nedenler Üniversitemizde açılmış olan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi çatısı, Çizelge 1 dikkate alındığında, Avrupa ve ABD'de % 33 oranında Peyzaj Mimarlığı Bölümlerini barındıran bir çatı olduğu görülmektedir. Avrupa Kredi Transfer Sistemi kapsamındaki alan kodları listesinde Peyzaj Mimarlığı alanı ve çalışma konuları (Peyzaj Planlama ve Peyzaj Tasarımı); Mimarlık, İç Mimarlık, Kent Planlama, Bölge Planlama alanları içinde yer almaktadır. Peyzaj Mimarlığının özünde yer alan planlama ve tasarım, kültür ile sanat başta olmak üzere çok farklı uzmanlık alanlarından beslenen disiplinler arası bir alandır. Diğer bir ifade ile Peyzaj Mimarlığı; planlama ve tasarımın sanat ve kültür ile birlikte yaşama katıldığı bir meslek disiplinidir. Günümüzde, Peyzaj Mimarlığı alanında yükseköğretim kurumlarımızın önemli hedefi olan akreditasyon ile dünyada gelişen stratejik plan ve programların uygulamaya konulması bir zorunluluk haline gelmiştir. Bugüne kadar üniversitemizin fiziki alt yapı ve akademik kadro açısından en köklü ve güçlü fakültesi içinde bir bölümdük. Köklü ve güçlü bu yapının içinde, her ne kadar küçük bir bölüm de olsak, biz de kendimizi güçlü ve güven içinde hissediyorduk. Tüm akademik ve idari mekanizma kurumsal bir düzen içinde dekanlığımız tarafından başarıyla yürütülüyordu. Ancak kabuğumuzu kırmak, gelişmeye devam etmek zorunda idik. Kurulmuş ve belirli bir noktaya gelmiş bölümümüzü daha da geliştirmek hedefimizdi. Dünyada gelişen stratejik plan ve programları uygulamaya koymak zorundaydık. Planlama ve tasarım mantığını daha iyi kavrayabilen, mesleki platformda multidisipliner yapı içinde kendini kabul ettiren, sanat ve kültür ile birlikte tasarımı yaşama katabilen, geniş ufka sahip öğrenciler yetiştirmek zorunda idik. İşte bu nedenlerle, üniversitemizde açılmış olan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi içinde gelişimimizi sürdürmek üzere yola çıktık. Kuruluşundan bugüne, tam onyedi yıldır içinde bulunduğumuz, tüm öğretim elemanlarımıza akademik alt yapı oluşturan, 5 dönem Lisans mezunu verdiğimiz Ziraat Fakültemizden ayrılmanın hüznü, yeni bir fakülteye aktarılmış olmanın da heyecanı içindeyiz. Çıktığımız bu yeni yolun açık olmasını; üniversitemiz, fakültemiz ve bölümümüze hayırlı olmasını diliyoruz. Bizi 17 yıl bünyesinde barındıran, varlık nedenimiz olan Ziraat Fakültesi Dekanlığımız başta olmak üzere, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulumuzun değerli üyelerine ve tüm fakültemizin değerli akademik ve idari personeline teşekkürü borç biliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Çıktığımız bu yeni yolda sizlerin desteklerinize ihtiyaç duyacağımızı biliyor, desteklerinizi esirgememenizi diliyoruz. Saygılarımızla, 20/11/2012. Bunun için plancı-tasarımcı diğer disiplinlerle (mimarlık, şehircilik ve iç mimarlık gibi) ortak bir dil oluşturmak, ortak bir eğitim programının düzenlenmesi gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Ziraat Fakültesi Bünyesindeki 17 Yıllık Geçmişimiz Ziraat Fakültesi Bünyesinde 1995 yılında kurulan bölümümüzün, kuruluşundan bugüne 17 yıl geçti. Onyediyıl içinde, bölümümüzün fiziki ve akademik alt yapısı oldukça güçlendi. Şuan 5 Öğretim Üyesi, 2 Araştırma Görevlisi ile 135 Lisans ve 13 Yüksek Lisans öğrencisine sahip bir bölümüz. Gerek Dekanlığımızın katkıları ile, gerekse araştırma projelerimiz kanalıyla demirbaş ihtiyaçlarımızın önemli bir bölümünü karşıladık: Bölümümüzde lisans ve yüksek lisans eğitimi için gerekli görsel eğitim ve analiz için gerekli aletler ile çizim araç ve gereçleri bulunmaktadır.

10 Ziraathaber 10 Kış 2012 Orta Asya ve Kafkaslarda Dağlık Havzaların Sürdürülebilir Yönetimi için Kapasite Geliştirme Projesi eğitimi Antalya'da yapıldı Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan'ı kapsayan proje ülkelerinden yabancı uzmanların katılım sağladığı eğitim; sunum ve tartışma, proje iş akış planının oluşturulması ve arazi programı şeklinde sürdürüldü. Eğitimde, sürdürülebilir havza yönetimi ile ilgili Türkiye'nin tecrübeleri aktarıldı ve proje ülkelerindeki mevcut durum değerlendirildi. Toprak Bilimi ve bitki Besleme Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Duygu BOYRAZ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü'nün Kasım 2012 tarihleri arasında Antalya'da düzenlediği Orta Asya ve Kafkaslarda Dağlık Havzaların Sürdürülebilir Yönetimi İçin Kapasite Geliştirme Projesi eğitimi ve Havza Planlama ve Proje Hizmet İçi Eğitimi ne Havza Planlamasında Toprak Etütlerinin Önemi konulu eğitim seminerini vermek üzere katılmıştır.

11 Kış 2012 Ziraathaber 11 Tekirdağ İli'nde Tahıllarda Verim ve Kaliteyi Düşüren Virüs Hastalıklarının Saptanması ve Mücadele Yöntemlerinin Araştırılması Doç. Dr. Havva İLBAĞI araştırıldığı proje, Tekirdağ ili Önder taşınmasında önemi rol oynayan Çiftçilerinin gönüllü olarak tahsis yaprak bitleri ve hastalığı barındıran Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi ettikleri tarlalarda gerçekleştirilmiştir. yabancı otlarla mücadelenin Doç. Dr. Havva İLBAĞI'nın Tekirdağ ilinin üç farklı lokasyonunda gerekliliği araştırılmıştır. Bunun için yürütücülüğünü yaptığı Tekirdağ İli'nde Karaevli Köyü, İnecik Köyü ve deneme alanını oluşturan parsellerde Tahıllarda Verim ve Kaliteyi Düşüren Yarapsan Çiftliğinde kurulan her biri en yaprak biti ve hastalık sayımları Virüs Hastalıklarının Saptanması ve az 15 da'lık alandan oluşan deneme yapılmıştır. Bu proje sayesinde ve Mücadele Yöntemlerinin Araştırılması parsellerinde, tahıl ürünlerinde verim ve yürütücülüğünü Doç. Dr. Havva konulu proje, Tekirdağ Valiliği, İl Özel kaliteyi önemli oranda düşüren sarı İLBAĞI'nın yaptığı iki farklı İdaresi bütçesinden desteklenmesi cücelik virüs hastalıklarına karşı TÜBİTAK projesi sayesinde kurulan hususu İl Genel Meclisi kararı ile kabul mücadele prensiplerini oluşturmak Moleküler Fitopatoloji ve Viroloji edilmiştir tarihinde Valilik amaçlanmıştır. Bu amaçla üç yıl Laboratuarında gerçekleştirilen onayı ile yürürlüğe girmiş olan proje boyunca Tekirdağ ilinde üreticinin tercih testlerde Tekirdağ ilinde tahıllarda tarihinde başarı ile ettiği sekiz farklı buğday çeşidinin görülen virüs hastalıklarının teşhisleri sonuçlandırılmıştır. Proje danışmanlığını ekimleri yapılmıştır. Hastalıkla de gerçekleştirilmiştir. Böylece Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi mücadelede önemli bir kriter olan Ekim yılında proje sonucunda Prof. Dr. Ahmet ÇITIR'ın yaptığı, zamanının önemini belirlemek amacıyla elde edilen bulgularla sarı cücelik Tekirdağ ilinde tahıllarda verim ve her üç lokasyonda iki farklı ekim virüs hastalıklarına karşı mücadele kaliteyi önemli oranda düşüren virüs zamanı dikkate alınarak ekimler yollarını içeren öneri paketleri hastalıklarının mücadele yollarının yapılmıştır. Proje kapsamında hastalığın hazırlanmıştır. Böylece bu projeden elde edilen bulgularla; - En uygun buğday çeşidinin seçimi, - Buğday ekim zamanının Kasım ayında yapılması, - Ekim nöbetinin gerekliliği, - Anıza ekim yapılmaması, - Yabancı otlarla mücadelenin gerekliliği, - Hastalığı taşıyan yaprak bitleri ile mücadelenin gerekliliği, -Sık ekimden kaçınılması ve diğer kültürel faaliyetlerin zamanında uygulanmasını içeren öneri paketleri sarı cücelik virüs hastalıkları ile mücadelede önemli kriterler olarak belirlenmiştir. Böylece toplumun sorunlarını çözmeyi hedef alan bu proje ile Tekirdağ ilinde buğday başta olmak üzere diğer tahıl türlerinde verim ve kaliteyi düşüren virüs hastalıklarına karşı mücadele yollarını çiftçiye benimsetmek amaçlanmıştır. Projenin ara ve sonuç raporları Tekirdağ İl Genel Meclisine sunulmuş ve ayrıca elde edilen bulgular Tekirdağ ili çiftçilerine duyurularak tahıllarda virüs hastalıklarına karşı mücadele prensiplerinin uygulanmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır.

12

Prof.Dr. Veli Ortaçeşme, Arş.Gör. Pınar Kınıklı, Dr. Emrah Yıldırım. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Antalya

Prof.Dr. Veli Ortaçeşme, Arş.Gör. Pınar Kınıklı, Dr. Emrah Yıldırım. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Antalya . Peyzaj Mimarlığı Eğitim-Öğretim Çalıştayı, - Nisan / Antalya Türkiye deki Peyzaj Mimarlığı Bölümleri ve Eğitim-Öğretime İlişkin Mevcut Durum Prof.Dr. Veli Ortaçeşme, Arş.Gör. Pınar Kınıklı, Dr. Emrah

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kuruluş 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü 1985 te İ.Ü. Orman Fakültesinin 3. bölümü olarak açılmıştır. Fakültemiz,

Detaylı

YÖNERGE SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. HÜMEYRA ÖZGEN ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÇİFTLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNERGE SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. HÜMEYRA ÖZGEN ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÇİFTLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM YÖNERGE SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. HÜMEYRA ÖZGEN ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÇİFTLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Selçuk

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 ( I ) Bu Yönetmeliğin amacı: Altınbaş Üniversitesi

Detaylı

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007 Yılı Kurumsal Değerlendirme Raporu Sürüm No. 1, Mart 2008

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007 Yılı Kurumsal Değerlendirme Raporu Sürüm No. 1, Mart 2008 Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007 Yılı Kurumsal Değerlendirme Raporu Sürüm No. 1, Mart 2008 Đçindekiler Giriş Kurumsal Değerlendirme ve Stratejik Planlama Çalışmaları Birimin Tarihçesi Birim

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 17 Ağustos 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27675 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU () YÖNETiM Dekan Prof.Dr. Harun TANRIVERMİŞ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. F. Nihan ÖZDEMİR SÖNMEZ Fakülte Sekreteri Vekili Nuri KOCAER Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI VE PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ

PEYZAJ MİMARLIĞI VE PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI PEYZAJ MİMARLIĞI VE PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ İletişim: www.bartin.edu.tr/ Tel : 03782235126 Fax : 03782235065 Adres : Bartın Üniversitesi, Orman Fakültesi,

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

TÜRKİYE PLANLAMA OKULLARI BİRLİĞİ (TUPOB) İŞBİRLİĞİ YÖNERGESİ (2011)

TÜRKİYE PLANLAMA OKULLARI BİRLİĞİ (TUPOB) İŞBİRLİĞİ YÖNERGESİ (2011) TÜRKİYE PLANLAMA OKULLARI BİRLİĞİ (TUPOB) İŞBİRLİĞİ YÖNERGESİ (2011) 1- Kuruluş Türkiye Planlama Okulları Birliği (TUPOB), Türkiye'de lisans ve/veya lisansüstü düzeyde Şehir ve Bölge Planlama eğitimi veren

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU HAKKARİ ŞUBAT 2014 İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU.... 1 I- GENEL BİLGİLER...... 2 A. MİSYON VE VİZYON..... 2 B. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR..

Detaylı

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN TASARIM EĞİTİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN TASARIM EĞİTİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN TASARIM EĞİTİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ Ahmet BENLİAY Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Cinsiyetiniz Kadın 28 68,3 Erkek 13 31,7 Üniversiteniz Adet Yüzde

Detaylı

TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI nın PEYZAJ MİMARLIĞI EĞİTİMİNE BAKIŞI

TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI nın PEYZAJ MİMARLIĞI EĞİTİMİNE BAKIŞI TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI nın PEYZAJ MİMARLIĞI EĞİTİMİNE BAKIŞI GENEL BİLGİLER - PMO 1994 yılında kurulmuştur. - Toplam üye sayısı 5234... - Anayasanın ilgili hükmünce kurulaş kamu kurumu niteliğinde

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI

PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI PEYZAJ MİMARLIĞI ANA Doç. Dr. Selma ÇELİKYAY ( Bilim Başkanı ) İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Ens./Anabilim / Bilim Mimar Sinan Şehir ve Bölge Planlama Kentsel

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÇİFTLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÇİFTLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÇİFTLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ne ait tarla arazisi,

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ

GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı Girne Üniversitesi akademik birimlerin teşkilatlanması, işleyiş, görev, yetki ve sorumluluklarıyla, ilgili

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN ET VE SÜT ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA - GELİŞTİRME UYGULAMA ÜNİTESİ YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN ET VE SÜT ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA - GELİŞTİRME UYGULAMA ÜNİTESİ YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN ET VE SÜT ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA - GELİŞTİRME UYGULAMA ÜNİTESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Eylem Planı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Eylem Planı Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2019-2020 Eylem Planı Stratejik Alan 1-Araştırma Hedefler Süre Hedefe 1.1. Ulusal ve 1 yıllık uluslararası destekli araştırma proje sayısının %10 artırılması. Su Ürünleri

Detaylı

TEL: FAKS: MAİL:

TEL: FAKS: MAİL: DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu TEL: 0 380 514 48 92 FAKS: 0 380 514 48 93 MAİL: sbmyo@duzce.edu.tr WEB: www.sbmyo.duzce.edu.tr DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Detaylı

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 2011 Şubat ayında kurulan Tarım Topluluğu, Ziraat Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin her alanda

Detaylı

Stratejik Niyet Hiyerarşisi

Stratejik Niyet Hiyerarşisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Stratejik Niyet Hiyerarşisi (Vizyon-Misyon-Amaç-Hedefler) 6 VİZYONUMUZ: Çağdaş ve evrensel değerlere bağlı eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetleriyle ulusal ve uluslararası

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ. 17 Mart 2014 Afyon

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ. 17 Mart 2014 Afyon YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (Temel İstatistikler) 17 Mart 2014 Afyon Tablo 1. Yükseköğretim Temel Göstergeler Temel Göstergeler Devlet Vakıf Vakıf TOPLAM/OR Üniversiteleri

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ (25.12.2018 gün ve 14 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ

YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ Nisan 2014 Tablo 1. Yükseköğretim Temel Göstergeler Temel Göstergeler Devlet Üniversiteleri Vakıf Üniversiteleri Vakıf MYO TOPLAM / ORAN Sayı Yüzde Sayı Yüzde Sayı Yüzde

Detaylı

ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖRNEK GÖRSEL Proje İçin Son Kontroller Yapıldı Destekliyor projesi Aralık ayında son bulurken projenin asıl önemli kısmı olan sürdürülebilirlik aşaması için çalışmalar başladı. Proje kapsamında destek

Detaylı

barajı geçen üniversiteye yerleşiyor (mf)

barajı geçen üniversiteye yerleşiyor (mf) barajı geçen üniversiteye yerleşiyor (mf) www.dogrutercihler.com Üniversite Bölüm Puan T. 1 KAFKAS Ünv. (KARS) Fen Bilgisi Öğretmenliği MF-2 209,5382 230,9985 256000 259000 2 EGE Ünv. (İZMİR) Fizik MF-2

Detaylı

ORMAN FAKÜLTESİ BU YIL 15 ÖĞRENCİ ALIYOR...

ORMAN FAKÜLTESİ BU YIL 15 ÖĞRENCİ ALIYOR... ORMAN FAKÜLTESİ BU YIL ÖĞRENCİ ALIYOR... Orman Orman bölümü için YÖK 24.05.2018 tarih ve 1390 sayılı yazısına istinaden Orman 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında öğrenci ile eğitime başlayacaktır. Konuya

Detaylı

ANKARA Ü Nİ VERSİ TESİ GÜ ZEL SANATLAR FAKÜ LTESİ EG İ Tİ M-Ö G RETİ M YİLİ AKADEMİ K FAALİ YET RAPÖRÜ

ANKARA Ü Nİ VERSİ TESİ GÜ ZEL SANATLAR FAKÜ LTESİ EG İ Tİ M-Ö G RETİ M YİLİ AKADEMİ K FAALİ YET RAPÖRÜ ANKARA Ü Nİ VERSİ TESİ GÜ ZEL SANATLAR FAKÜ LTESİ 2016-2017 EG İ Tİ M-Ö G RETİ M YİLİ AKADEMİ K FAALİ YET RAPÖRÜ ANKARA Ü Nİ VERSİ TESİ GÜ ZEL SANATLAR FAKÜ LTESİ YÖNETİM Dekan Prof. Dr. Ömer ADIGÜZEL

Detaylı

NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ?

NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ? NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ? Öğrencilerimize Ar-Ge altyapısı ve eğitim kalitesiyle, kamu ve özel sektörün gereksinimlerine yanıt verecek donanımda Ziraat Mühendisleri yetiştirmeyi

Detaylı

PEYZAJ MİMARI TANIM A- GÖREVLER

PEYZAJ MİMARI TANIM A- GÖREVLER TANIM Doğa ve çevrenin insanın ihtiyaçlarını en iyi karşılayabilecek biçimde ekonomik, işlevsel, ekolojik ve estetik ölçülere uygun olarak planlanması, düzenlenmesi, korunması ve geliştirilmesi konularında

Detaylı

12. MĐSYON 13. VĐZYON

12. MĐSYON 13. VĐZYON 12. MĐSYON Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi nin misyonu, evrensel ölçütleri kendisine temel alan, beraberinde ulusal değerlere sahip çıkan, çağdaş tıp bilgi birikimine sahip, koruyucu hekimlik ilkelerini

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

Detaylı

PEYZAJ MİMARI. Topluma açık yeşil sahaların, çocuk oyun alanlarının, spor sahalarının düzenlenmesi konularında çalışmalar yapar,

PEYZAJ MİMARI. Topluma açık yeşil sahaların, çocuk oyun alanlarının, spor sahalarının düzenlenmesi konularında çalışmalar yapar, PEYZAJ MİMARI TANIM Doğa ve çevrenin insanın ihtiyaçlarını en iyi karşılayabilecek biçimde ekonomik, işlevsel, ekolojik ve estetik ölçülere uygun olarak planlanması, düzenlenmesi, korunması ve geliştirilmesi

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ Fakültemiz, 13 Kasım 2010 tarih ve 2010/25 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan FenEdebiyat Fakültesi yerine kurulan iki fakülteden (Fen Fakültesi ve

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / 2018 225 Üniversite Yönetim Kurulu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ Başkanlığında saat 14:30 da Senato Salonunda toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016 MEZUN MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TAKDİM 2006 yılında kurulan ve değer üreten üniversite sloganıyla yeni kurulan üniversiteler arasında

Detaylı

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM 2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM Konu: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TIKA) ile işbirliği içerisinde

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER 1- Kalkınma Ajansı Destekleri A. Mali Destekler 50.000 500.000 TL arasında değişen bölgesel önceliklere göre farklı konu başlıklarında

Detaylı

T.C. ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ /

T.C. ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ / T.C. ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ 25 2017/239-254 21.06.2017 Fakülte Yönetim Kurulumuz, Dekan Vekili Prof.Dr. Haldun MÜDERRİSOĞLU

Detaylı

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 18 Ağustos 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27676 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

3. ULUSAL AÇIK ERİŞİM ÇALIŞTAYI. Trakya Üniversitesi Açık Erişim Sistemi

3. ULUSAL AÇIK ERİŞİM ÇALIŞTAYI. Trakya Üniversitesi Açık Erişim Sistemi 3. ULUSAL AÇIK ERİŞİM ÇALIŞTAYI Trakya Üniversitesi Açık Erişim Sistemi Bahattin Demirelli Trakya Üniversitesi Trakya Üniversitesi adresli yayınların elektronik arşivini oluşturarak, öğretim elemanları

Detaylı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TAKDİM 2006 yılında kurulan ve değer üreten üniversite sloganıyla yeni kurulan üniversiteler arasında

Detaylı

YÖNETMELİK. Maltepe Üniversitesinden: MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Maltepe Üniversitesinden: MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 3 Ocak 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı: 28517 Maltepe Üniversitesinden: YÖNETMELİK MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) İhtisas Kurulları ve Komisyonları İnşaat

Detaylı

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora Programlar Kontenjanlar Yıllık Öğrenim Özel Koşul Ücreti FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Bahçe Bitkileri 5 5 Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) - 1 *Öğretim Dili İngilizcedir. Bitki Koruma 4 2 Biyoteknoloji 7

Detaylı

YÖNETİM KURULU KARARLARI. T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI : 13 Haziran 2006 : 23

YÖNETİM KURULU KARARLARI. T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI : 13 Haziran 2006 : 23 YÖNETİM KURULU KARARLARI Tarih Toplantı Sayısı T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI : 13 Haziran 2006 : 23 Karar 1 Çukurova Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Adana Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK. Süleyman Demirel Üniversitesinden: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER

Resmî Gazete YÖNETMELİK. Süleyman Demirel Üniversitesinden: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER 6 Kasım 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30232 YÖNETMELİK Süleyman Demirel Üniversitesinden: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım..

Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım.. Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım.. Sizlerle tekrar bir arada olmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade ederek, hoş geldiniz diyor; şahsım ve

Detaylı

GIDA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ ve SORUNLARI

GIDA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ ve SORUNLARI GIDA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ ve SORUNLARI S. Aykut Aytaç - Petek Ataman Türkiye 11. Gıda Kongresi; 10-12 Ekim 2012 Antakya/ Hatay Tarihçe -ilk mezun 1979 Ege Üniverstesi -1980 Hacettepe Üniversitesi -ODTÜ

Detaylı

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut durum 2009 2010 2011 2012 2013 Faaliyet

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 5 ABANT İZZET BAYSAL BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Abant İzzet

Detaylı

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27 MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği dir. Müdek, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ STRATEJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ STRATEJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ STRATEJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Recep Tayyip

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK FAALİYET RAPORU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK FAALİYET RAPORU ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK FAALİYET RAPORU ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ YÖNETİM Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşe ÇAKIR İLHAN Dekan Yardımcısı

Detaylı

Genç Doğa Derneği Kapadokya sürdürülebilir kalkınma ve Gençlik Derneği SOSDER-Sosyal faaliyetleri engellenmiş çocuklar Derneği Genç Bilişim Derneği

Genç Doğa Derneği Kapadokya sürdürülebilir kalkınma ve Gençlik Derneği SOSDER-Sosyal faaliyetleri engellenmiş çocuklar Derneği Genç Bilişim Derneği ÖZGEÇMİŞ 1. Soyadı : ULUDOĞAN 2. Adı : MUSTAFA 3. Doğum Tarihi : 20.10.1962 4. Uyruğu : T.C. 5. Öğrenim : FAKÜLTE Öğrenim Ç.Ü.Ziraat Fakültesi (1980-1985) ODTU SEM (02.1999-10.1999) BİLGİ Ü. (09.2006-06.2007)

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı ve Danışman(lar)ı :

Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı ve Danışman(lar)ı : ÖZGEÇMİŞ Adı ve Soyadı: Erol ÖZDEN Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Tarih Lisans Resim_İş Bl. Resim-İş Öğr. Marmara Üniversitesi 1984 Yüksek Lisans (2809 Sayılı Kanunun Geçici Marmara Üniversitesi

Detaylı

xx.xx.2016 SENATO 2016/x-xxxx BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

xx.xx.2016 SENATO 2016/x-xxxx BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç xx.xx.2016 SENATO 2016/x-xxxx BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; yurt içi ve yurt dışı lisansüstü eğitim,

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 2, Sayı 4 Ocak, 2018

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 2, Sayı 4 Ocak, 2018 BU SAYIDA; Dekanımızdan.. 1 TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Ocak, 2018 DEKANIMIZDAN İşbirliği Protokolü..2 Birinci sınıfların Sapanca gezisi.....3 Aramızdan Yükselenler....4 Aramıza Katılanlar....5 Aramıza Katılanlar....6

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 16.05.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28294 NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

EK-1 GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSİTİTÜSÜ YAZIŞMA KODLARI

EK-1 GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSİTİTÜSÜ YAZIŞMA KODLARI EK-1 GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSİTİTÜSÜ YAZIŞMA KODLARI B 30 2 GYE 0 00 00 00 GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ B 30 2 GYE 0 01 00 00 REKTÖRLÜK OFİSİ (ÖZEL KALEM) B 30 2 GYE 0 05 00 00 KURULLAR B 30 2 GYE

Detaylı

I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER ÇEVRE MERKEZLERİ TOPLANTISI

I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER ÇEVRE MERKEZLERİ TOPLANTISI I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER ÇEVRE MERKEZLERİ TOPLANTISI 20.05.2009 tarih ve 27233 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Adnan Menderes Üniversitesi Şehir Sağlığını Geliştirme Araştırma ve Uygulama

Detaylı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2017 0 ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 4 1. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ İSTATİSTİKLERİ... 6 2.

Detaylı

09/TOHUM_F%C4%B0DANLIK_VE_KURAK_ALAN_A%C4%9EA%C3%87LANDIRMASI_TEKN%C 4%B0KLER%C4%B0_ULUSLARARASI_E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%C4%B0_BA%C5%9EL

09/TOHUM_F%C4%B0DANLIK_VE_KURAK_ALAN_A%C4%9EA%C3%87LANDIRMASI_TEKN%C 4%B0KLER%C4%B0_ULUSLARARASI_E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%C4%B0_BA%C5%9EL http://www.cem.gov.tr/erozyon/anasayfa/resimlihaber/14-04- 09/TOHUM_F%C4%B0DANLIK_VE_KURAK_ALAN_A%C4%9EA%C3%87LANDIRMASI_TEKN%C 4%B0KLER%C4%B0_ULUSLARARASI_E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%C4%B0_BA%C5%9EL ADI%E2%80%A6.aspx?sflang=tr

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Devlet ADANA Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri MF-2 280,446 255,689 47 192.000 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 08 Temmuz 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29764 YÖNETMELİK Bitlis Eren Üniversitesinden: BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 31 Mayıs 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 31 Mayıs 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF 8:30-9:45 Genel Sebzecilik BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Mesleki Uygulama II Toprak Bilgisi Bitki Koruma Mikrobiyoloji Hayvan Yetiştirme Tar. Meteoroloji ve Ekoloji Genetik Ekonomi 10:00-11:15

Detaylı

Anadolu Üniversitesinden:

Anadolu Üniversitesinden: 21 Kasım 2013 Sayı : 28828 RESMÎ GAZETE Sayfa : 19 Anadolu Üniversitesinden: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İLERİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

DOÇ. DR. MEHMET BOZOĞLU DOÇ.DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 18 EYLÜL 2012 MERZİFON

DOÇ. DR. MEHMET BOZOĞLU DOÇ.DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 18 EYLÜL 2012 MERZİFON DOÇ. DR. MEHMET BOZOĞLU DOÇ.DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 18 EYLÜL 2012 MERZİFON Türkiye de Tarımsal Yayım Kamu Yayımı Özel Yayım Tarımsal Yayım Sistemi Tarımsal yayım ve diğer hizmetlerin

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ AĞIZ VE DĠġ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

T.C. ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ AĞIZ VE DĠġ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ T.C. ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ AĞIZ VE DĠġ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Yeni

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Hacettepe Üniversitesi SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Hacettepe Üniversitesi SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanları Birinci Değerlendirme Toplantısı Hacetepe Üniversitesi, 26.03.2015 1 Toplantı davetimizin

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu (ECZACILIK FAKÜLTESİ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FOTONİK TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FOTONİK TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FOTONİK TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Dumlupınar Üniversitesi Fotonik

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2009-2013 STRATEJİK PLANI Ekim 2009 I. Durum Analizi A- Tarihi Gelişim Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1 Nisan 1975 tarihinde

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato Evrak Tarih ve Sayısı: 03/03/2015-2553 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato *BE5N18NA* Sayı : 45571424/101.99/ Konu : 443/25 İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü Kurulması GENEL SEKRETERLİĞE

Detaylı

EYPRO BÜLTENİ. Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sayı 6, EKİM-KASIM 2017 İçindekiler

EYPRO BÜLTENİ. Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sayı 6, EKİM-KASIM 2017 İçindekiler EYPRO BÜLTENİ Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Araştırma Ve Uygulama Merkezi engelli bireylerin bağımsız yaşama koşullarına erişme ve kent yaşamına

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi nin amaçlarına,

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /73-88

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /73-88 Üniversite Yönetim Kurulu Rektör Prof.Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 16:30 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU [ 2 0 1 0 ]

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU [ 2 0 1 0 ] DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Y A Ş A M B O Y U E Ğ İ T İ M A R A Ş T I R M A V E U Y G U L A M A M E R K E Z İ FAALİYET RAPORU [ 2 0 1 0 ] Ġ Ç Ġ N D E K Ġ L E R AMAÇ... 3 FAALİYETLER... 3 EĞİTİM PROGRAMLARI... 4

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama

Detaylı

103510395 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 15 3252 103530169 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Mühendislik

103510395 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 15 3252 103530169 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Mühendislik PROGRAM KODU ÜNİVERSİTE FAKÜLTE PROGRAM ADI KONTENJAN ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR Mühendislik Alan Kodu ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Detaylı

SENATO 2017/06-VI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

SENATO 2017/06-VI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç 15.07. 2017 SENATO 2017/06-VI Amaç BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; yurt içi ve yurt dışı lisansüstü eğitim,

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 19 20 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de örgütsel birikimiyle,

Detaylı

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora Programlar Kontenjanlar Yıllık Öğrenim Özel Koşul Ücreti FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Bahçe Bitkileri 4 4 Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) 2 1 *Öğretim Dili İngilizcedir. Bitki Koruma 4 2 Biyoteknoloji 8

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmenliğin amacı; Kafkas Üniversitesine

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER 2012-2016 1 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ 1 2014 yılında idari nedenlerden dolayı veri toplanamadığı için analiz

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ KURULLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ KURULLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ KURULLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1. (1) Bu yönergenin amacı 26.09.2017 tarihinde Yüksek Öğretim Kurumu

Detaylı