BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 YILLIK FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 YILLIK FAALİYET RAPORU"

Transkript

1

2 Sayfa No: 1 A- Genel Bilgiler 1. Rapor Dönemi 01/01/ /12/ Ticaret Unvanı: BOLU ÇĠMENTO SANAYĠĠ A.ġ. - Ticaret Sicil Numarası: Mersis Numarası: Merkez ve Şubelere ilişkin iletişim bilgileri: Bolu Merkez: Yuva Köyü Çimento Fabrikası Yanı sokak No:1 BOLU Tel: hat Fax: Ankara ġubesi: Saray Mah. Gıdacılar cad. No:23 Kazan/ANKARA Tel: Fax: Ereğli ġubesi: Hamza Fakıhlı Mah. OSB 5. Nolu Yol Sk. No 3 Ereğli/ZONGULDAK Tel: Fax: İnternet sitesi adresi: 3. Ortaklık Yapısı ve Sermaye Dağılımı, Organizasyon Kayıtlı Sermaye Tavanı ÖdenmiĢ Sermaye : TL : TL Ortaklar Hisse Tutarı (TL) % OYAK ,9982 Diğer ,0018 Genel Toplam ,0000

3 Sayfa No: 2 4. Şirketin Organizasyon Yapısı 5. İmtiyazlı paylar ve payların oy haklarına ilişkin açıklamalar ġirketimizde imtiyazlı pay bulunmamaktadır. 6. Yönetim Kurulu, üst düzey yöneticileri ve personel sayısı ile ilgili bilgiler Yönetim Kurulu üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince ġirketimiz Esas SözleĢmesi hükümleri çerçevesinde seçilirler. Dönem içerisinde gerçekleģen değiģiklikler bir sonraki Olağan Genel Kurul da onaylanmak üzere Yönetim Kurulu kararı ile yapılmaktadır. ġirketin 2012 Yılı Olağan Genel Kurulu 26/03/2013 tarihinde yapılmıģtır. Ayrıca 19/07/2013 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılmıģtır. 31/12/2013 tarihi itibariyle Yönetim Kurulu Üyeleri : Yönetim Kurulu Ünye Çimento Sanayii ve Ticaret A.ġ. (Temsilcisi: Celalettin ÇAĞLAR) Oyak Pazarlama Hizmet ve Turizm A.ġ. (Temsilcisi: Tunay BĠLGEN) Omsan Lojistik A.ġ.(Temsilcisi: Oktay Tanju SEL) Oyak GiriĢim DanıĢmanlığı A.ġ. (Temsilcisi: Feyza DEMETGÜL AKKOYUNLU) Görevi Göreve Başlama Tarihi Temsilcinin Şirket Dışında Yürüttüğü Görevler Yönetim Kurulu BaĢkanı 27/05/2013 OYAK Üst Yönetim ve OYAK Grubu ġirketlerinde Yönetim Kurulu BaĢkan Vekili 13/09/2012 Yönetim Kurulu Üyesi 12/09/2012 Yönetim Kurulu Üyesi 13/09/2012 Temsilen Yönetim Kurulu BaĢkanlığı (Ek-1) Yok Yok OYAK-ĠĢtirakler Uzmanı (Ek-1)

4 Sayfa No: 3 OytaĢ Ġç ve DıĢ Ticaret A.ġ. (Temsicisi: Cem ÇOLAK) Yönetim Kurulu Üyesi 26/03/2013 OYAK-ĠĢtirakler Uzmanı ve Oyak Grubu ġirketlerinde Temsilen Yönetim Kurulu Üyelikleri Ali Ġhsan KAMANLI Yönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız) Suat Necat ÖNEY Yönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız) (Ek-1) 21/06/2012 OYAK Grubu ġirketlerinde Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelikleri (Ek-1) 21/06/2012 OYAK Grubu ġirketlerinde Bağımsız Yönetim Kurulu (Ek-1) Üyelikleri Yönetim Kurulu nda Dönem İçinde Yapılan Değişiklikler 26 Mart 2013 tarihinde yapılan 2012 yılı Olağan Genel Kurulu nda Yönetim Kurulu Üye sayısı 7 olarak belirlenmiģ, Yönetim Kurulu Üyesi Oyak Pazarlama Hizmet ve Turizm Aġ. (Temsilcisi: Sn.Mehmet Tayfun YILDIZ) görevinden ayrılmıģ ve Türk Ticaret Kanunu nun 359. Maddesi gereğince Ordu YardımlaĢma Kurumu-OYAK (Temsilcisi: Sn.Celalettin ÇAĞLAR), Oyak Pazarlama Hizmet ve Turizm Aġ. (Temsilcisi: Sn.Tunay BĠLGEN), Omsan Lojistik A.ġ. (Temsilcisi: Sn.Oktay Tanju SEL), Oyak GiriĢim DanıĢmanlığı A.ġ. (Temsilcisi: Sn.Feyza DEMETGÜL AKKOYUNLU), OytaĢ Ġç ve DıĢ Ticaret A.ġ. (Temsilcisi: Sn.Cem ÇOLAK) ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri Sn.Ali Ġhsan KAMANLI ve Sn.Suat Necat ÖNEY bir sonraki Olağan Genel Kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiģlerdir tarih 6/1 sayılı Yönetim Kurulu kararı gereği Yönetim Kurulu BaĢkanı Ordu YardımlaĢma Kurumu nun (Temsilcisi: Sn.Celalettin ÇAĞLAR) istifası kabul edilerek yerine Ünye Çimento Sanayii ve Ticaret A.ġ. nin (Temsilcisi: Sn.Celalettin ÇAĞLAR) tüzel kiģi yönetim kurulu üyesi ve Yönetim Kurulu baģkanı olarak seçilmesine karar verilmiģ ve tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı onayına sunulmuģ ve onaylanmıģtır. Denetleme Kurulu Üyeleri 26 Mart 2013 tarihinde gerçekleģtirilen Olağan Genel Kurul Toplantısıyla birlikte Denetleme Kurulu Üyelerinin görevleri sona ermiģ ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde yeni seçim yapılmamıģtır. Yönetim Kurulu Üyelerinin Görev ve Yetkileri ġirket Yönetim Kurulu'nun tarihinde yaptığı toplantıda; Ordu YardımlaĢma Kurumu (Temsilcisi Sn. Celalettin ÇAĞLAR) Yönetim Kurulu BaĢkanlığı'na, Oyak Pazarlama Hizmet ve Turizm Aġ.'nin (Temsilcisi Sn. Tunay BĠLGEN) Yönetim Kurulu BaĢkan Vekilliği'ne seçilmelerine karar verilmiģtir tarih 6/1 sayılı Yönetim Kurulu kararı gereği Yönetim Kurulu BaĢkanı Ordu YardımlaĢma Kurumu nun (Temsilcisi: Sn.Celalettin ÇAĞLAR) istifası kabul edilerek yerine Ünye Çimento Sanayii ve Ticaret A.ġ. nin (Temsilcisi:

5 Sayfa No: 4 Sn.Celalettin ÇAĞLAR) tüzel kiģi yönetim kurulu üyesi ve Yönetim Kurulu baģkanı olarak seçilmesine karar verilmiģ ve tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı onayına sunulmuģ ve onaylanmıģtır. Yönetim Kurulu BaĢkan ve Üyeleri Türk Ticaret Kanunu nun ilgili maddeleri ve ġirket Esas SözleĢmesinde belirtilen görev ve yetkilere haizdir. Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yöneticilerin Şirket Dışında Yürüttükleri Görevler Hakkında Bilgiler ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Bağımsızlığına İlişkin Beyanları Yönetim Kurulu Üye temsilcilerinin ve Yöneticilerin ġirket DıĢında Yürüttükleri Görevler Hakkında Bilgiler EK-1 de, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerinin Bağımsızlığına ĠliĢkin Beyanları EK-2 de yer almaktadır. Yönetim Kurulunun Yıl İçerisindeki Toplantı Sayısı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Söz Konusu Toplantılara Katılım Durumu Yönetim Kurulu 2013 yılı içerisinde 28 defa toplanmıģtır. Yönetim Kurulu üyeleri, toplantılara düzenli (% 96) bir biçimde iģtirak etmiģtir. Yönetim Kurulu Komitelerinin Komite Üyeleri, Toplanma Sıklığı, Yürütülen Faaliyetleri de İçerecek Şekilde Çalışma Esasları ve Komitelerin Etkinliğine İlişkin Yönetim Kurulunun Değerlendirmesi 2013 yılı içerisinde; Yönetim Kurulu bünyesindeki, Denetim Komitesi 5 defa, Riskin Erken Saptanması Komitesi 6 defa, Kurumsal Yönetim Komitesi 4 defa toplanmıģtır. Toplantılara katılım oranları % 100 dür. Yönetim Kurulu Denetim Komitesi, Riskin Erken Saptanması ve Kurumsal Yönetim Komiteleri çalıģma yönergeleri Ģirketin internet adresinde yer almaktadır. Komiteler tarafından yıl içerisinde dıģarıdan herhangi bir danıģmanlık hizmeti alınmamıģtır. Komite Görevi Adı Soyadı Niteliği Toplanma Sıklığı Denetimden Sorumlu Komite Kurumsal Yönetim Komitesi Riskin Erken Saptanması Komitesi Başkan Üye Ali Ġhsan KAMANLI Bağımsız Üye Suat Necat ÖNEY Bağımsız Üye Başkan Suat Necat ÖNEY Bağımsız Üye Üye Cem ÇOLAK Üye Başkan Suat Necat ÖNEY Bağımsız Üye Üye Cem ÇOLAK Üye 3 aylık dönemlerde yılda en az dört defa. 3 aylık dönemlerde yılda en az dört defa. 2 aylık dönemlerde yılda en az altı defa.

6 Sayfa No: 5 Üst Yönetim Adı ve Soyadı Görevi Göreve Başlama Tarihi Ġbrahim KERETLĠ Genel Müdür Orhan ÖZER Genel Müdür Yard. (Teknik) Tahsili ODTÜ Maden Mühendisliği ĠTÜ Jeoloji Mühendisliği Mesleki İş Tecrübesi 23 Yıl 20 Yıl Üst Yönetim de Dönem İçinde Yapılan Değişiklikler Yönetim Kurulu nun tarihli kararı gereği ġirketimizde Genel Müdür olarak görev yapan Kemal DOĞANSEL, görev yeri değiģikliği nedeniyle tarihi itibariyle görevinden ayrılmıģ, boģalan Genel Müdür kadrosuna Ġbrahim KERETLĠ tarihi itibariyle atanmıģtır. Yönetim Kurulu nun tarihli kararı gereği; Ģirketimiz Mali Ġdari Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan MemiĢ VANLI ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Özgün ÇINAR görev yeri değiģikliği nedeniyle tarihi itibariyle görevlerinden ayrılmıģlar, tarihi itibariyle Teknik Genel Müdür Yardımcısı kadrosuna Orhan ÖZER atanmıģtır. ġirketimizin personel sayısı kapsam içi 124, kapsam dıģı 112 olmak üzere toplam 236 kiģidir. 7. Yönetim Kurulu üyelerinin şirketle kendisi veya başkası adına yaptığı işlemler ile rekabet yasağı kapsamındaki faaliyetleri ġirketin 2012 yılı faaliyetlerine iliģkin 26 Mart 2013 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Üyelerine 2013 yılı için TTK nun ilgili maddeleri çerçevesinde iģlem yapabilme izni verilmiģtir. Bu kapsamda bir iģlem gerçekleģmemiģtir. 8. Personel ve İşçi Hareketleri ve Toplu Sözleşme Uygulamaları ve Personel ve İşçiye Sağlanan Hak ve Menfaatler ÇalıĢanlarımızın tümü 4857 sayılı iģ kanununa tabi olup, tarihi itibariyle kapsam dıģı personel 112 kiģi, Toplu ĠĢ SözleĢmesi ne tabi kapsam içi personel 124 kiģi olmak üzere toplam 236 personelimiz mevcuttur. Dönem içerisinde 16 kiģi iģten ayrılmıģ, 15 kiģi iģe alınmıģtır. Kapsam dıģı personele iģ sözleģmesinde belirtilen ücret ve haklar, kapsam içi personele Çimento Endüstrisi ĠĢverenleri Sendikası ile Türkiye Çimse-ĠĢ Sendikası arasında dönem içinde imzalanan, yürürlülük süreli Toplu ĠĢ SözleĢmesi kapsamında tespit edilen parasal ve sosyal haklar sağlanmaktadır.

7 Sayfa No: 6 SPK Seri II-14.1 sayılı tebliğine göre dönem sonunda ayrılan kıdem tazminatı karģılık tutarı TL dir. 9. Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim Ġlkeleri ne döneminde de uyulmuģ ve bu ilkeler uygulanmıģtır. ġirketin yayımlamıģ olduğu Kurumsal Yönetim Ġlkeleri Uyum Raporu EK-3 de yer almaktadır. 10. Esas Sözleşmede Yapılan Değişiklikler Türk Ticaret Kanunu Maddesi gereğince, hak Sahiplerinin genel kurullara elektronik ortamda katılımını düzenlemek amacıyla tarihinde yapılan 2012 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında gündem maddesi olan Oy Hakkı ve Temsil ġekli baģlıklı 20. maddesi değiģtirilmiģtir. Ayrıca, ġirket esas sözleģmesinin 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uyumlu hale getirilmesi amacıyla; esas sözleģme maddeleri tarihindeki Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında ortaklarına onayına sunularak değiģtirilmiģtir. B- Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Sağlanan Mali Haklar 1. Sağlanan huzur hakkı, ücret, prim, ikramiye, kar payı gibi mali menfaatlerin toplam tutarı 26 Mart 2013 tarihinde yapılan genel kurul toplantısında alınan karar gereği Bağımsız Yönetim kurulu üyelerine TL/Ay net ücret ödenmiģ, diğer yönetim kurulu üyelerine ücret ödenmemiģtir. Ayrıca hayat sigortası olanağı sağlanmıģtır. Yönetim Kurulu üyelerine performansa dayalı ödüllendirme niteliğinde herhangi bir ödemede bulunulmamıģtır. Dönem içinde hiçbir yönetim kurulu üyesine ve yöneticilere borç verilmemiģ doğrudan veya üçüncü bir kiģi aracılığıyla Ģahsi kredi adı altında kredi kullandırılmamıģ veya lehine kefalet gibi teminatlar verilmemiģtir. ġirket üst düzey yöneticilerinin maaģları ġirket Yönetim Kurulu tarafından belirlenmektedir. ġirket içerisinde ġirket üst düzey yöneticileri de dahil olmak üzere kapsam dıģı personele performansa dayalı ek ödeme yapılmaktadır. ġirket Yönetim Kurulu Üyeleri ile üst düzey yöneticilerine ücret ve baģarı teģvik primi olarak rapor döneminde toplam TL ödenmiģtir. 2. Verilen ödenekler, yolculuk, konaklama ve temsil giderleri ile ayni ve nakdi imkanlar, sigortalar ve benzeri teminatların toplam tutarına ilişkin bilgiler ġirket Yönetim Kurulu üyeleri ve yöneticileri ile ilgili olarak rapor döneminde toplam TL gider oluģmuģtur.

8 Sayfa No: 7 C- Araştırma ve Geliştirme Çalışmaları Mevcut ve alternatif müģterilerimiz için beton tasarımları konusunda Ar-Ge çalıģmaları sürekli devam etmektedir. Tamamen Bolu Çimento AraĢtırma ve GeliĢtirme faaliyetleri neticesinde G-Class HSR Tipi Petrol Kuyu Çimentosunun üretimi gerçekleģtirilmiģtir. Uluslararası pazarlarda ürünümüzün pazarlanması için API Specification Q1 standardına uygun olarak Kalite Yönetim Sistemi kurulmuģ ve Amerikan Petrol Endüstrisi (API) tarafından gerçekleģtirilen dıģ denetim neticesinde API Monogram sertifikası alınmıģtır. D- Faaliyetleri ve Faaliyetlere İlişkin Önemli Gelişmeler 1. Yatırım Faaliyetleri Ankara Fırın Yatırımı: Ankara Pazarının geliģmesi ve Bolu Çimentonun pazardaki rekabet gücünü kaybetmemesi için Ankara Ģubemizde döner fırın yatırımı kararı alınmıģ ve yatırıma baģlanmıģtır. Planlanan devreye alma tarihi Mayıs 2015 tir. Atık Isı Enerji Santrali Yatırımı: Döner Fırın hattı ön ısıtıcı kuleden, ortalama 350 C sıcaklıkta, Nm3/h çıkan atık gaz ile Klinker soğutmadan, ortalama 400 C sıcaklıkta Nm3/h çıkan atık gazları değerlendirmek amacıyla, Atık ısı geri kazanım tesisi yatırımı yapılacak olup, ithal kapsam ekipman teminleri için sözleģme imzalanmıģtır. ĠnĢaat ve mekanik montajları baģlayan projenin, 2014 yılı ikinci yarısında devreye alınması planlanmıģtır. Bu yatırım ile ilgili tarihli nolu gümrük muafiyeti ve katma değer vergisi istisnası destek unsurlu yatırım teģvik belgesi alınmıģtır. Klinker Stokholü Yatırımı: Döner Fırından çıkan klinkerin kapalı hacimlerde depolanabilmesi için mevcut klinker stokholü üzerinin kapatılması kapsamında imalat ve montaj çalıģmaları baģlatılmıģ olup yatırımın devam etmektedir. ATY Hazırlama Tesisi Yatırımı: Alternatif yakıt kullanımını arttırmak için Bolu Çimento Fabrikasında 2012 yılında yakıtın, döner fırın alev borusuna beslenip yakılması için otomatik dozajlama ve besleme yatırımı tamamlanmıģtır. Buna paralel olarak ATY hazırlama tesisi yapılması için 2013 yılında Vecoplan AG firması ile ithal kapsam ekipman teminleri için sözleģme imzalanmıģtır. Yerli kapsam teminler ile ithal teminlerin montajları tamamlanmıģ olup, sistem devreye alınmıģtır. 2. İç kontrol sistemi ve iç denetim faaliyetleri ġirketimizde tarih, 23 no lu Ġç Genelge ile uygulamaya konulan Risk Yönetim Politikası birim müdürlükleri tarafından Finansal, Operasyonel, Sürdürülebilirlik, Hukuksal, DıĢ Çevre ve Stratejik diğer riskler olmak üzere altı ana baģlıkta değerlendirilmekte, belirlenen riskler aylık olarak ele alınmaktadır.

9 Sayfa No: 8 Ayrıca, ġirketimizin tarihli yönetim kurulu kararıyla, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 378'nci maddesine uyum amacıyla Riskin Erken Saptanması Komitesi kurulmuģ olup tarihli özel durum açıklamasıyla KAP ta duyurulmuģtur. Söz konusu komite her iki ayda bir toplanarak Ģirket risklerini değerlendirip yönetim kuruluna rapor olarak sunmaktadır. Komiteye iliģkin yönergeler ġirketimizin internet sitesinde yer almaktadır. ġirketimizde iç kontrol birimi bulunmamakla birlikte bilgisayar sistemi ile iç kontrol mekanizması oluģturulmuģtur. Etkin bir Ģekilde çalıģmaktadır. 3. Doğrudan ve Dolaylı İştirakler ġirketimizin iģtiraki olan Oyak Beton San. Ticaret A.ġ nezdinde bulunan hisse oranımız % 23,9848 dir. Konsolidasyona Tabi iştiraklere İlişkin Bilgiler ġirketimizin iģtiraki olan Oyak Beton San. Tic. A.ġ nezdinde bulunan hisse oranımızın % 23,9848 olması nedeniyle, özkaynaktan pay alma yöntemi ile konsolide olarak düzenlenen mali tablolarımız KAP ta açıklanan Sermaye Piyasası Kurulu nun tarih, B.02.6.SPK (ĠMKB)-703 sayılı yazısına istinaden tarihinden itibaren solo olarak açıklanmaktadır. 4. Şirketin iktisap ettiği kendi paylarına ilişkin bilgiler Bulunmamaktadır. 5. Özel denetime ve kamu denetimine ilişkin açıklamalar 2013 yılında üçer aylık dönemlerde vergi tam tastik denetimi, ilk altı ay bağımsız sınırlı inceleme, 12 aylık SPK bağımsız denetimi gerçekleģtirilmiģtir. T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulunca, risk analizi incelemeleri gerekçesi ile 2010 hesap dönemine iliģkin sınırlı inceleme baģlatılmıģtır. Ġncelemeye baģlama tutanağı tarihinde imzalanmıģ olup inceleme devam etmektedir. 6. Hukuki Konular a) Davalar ġirketin mali durumunu ve faaliyetlerini etkileyecek nitelikte dava bulunmamaktadır. b) İdari-Adli yaptırımlar Bulunmamaktadır.

10 Sayfa No: 9 7. Genel Kurullar tarihinde Olağan Genel Kurul toplantısı yapılmıģ, toplantıda; gündem konusu olan ġirket Esas sözleģmesinin Oy Hakkı ve Temsil ġekli baģlıklı 20. Maddesinin TTK 1527 nolu maddesine uyumu gereği değiģtirilmesine karar verilmiģtir. Ayrıca; 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uyum çerçevesinde ġirket Esas SözleĢmesinin 3,4,6,7,8,9,10,11,12,16,17,18,19,20,21,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35. Maddelerinin değiģtirilmesi, 36,37,38,39 ve 40. Maddeleri iptal edilmesinin onaylanması amacıyla tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapılmıģtır. 8. Yapılan Bağışlar ve Sosyal Sorumluluk Projeleri 2013 yılı içinde ,50 TL yardım ve bağıģ yapılmıģtır. ġirketimizin değerlerinden Ġnsana ve Çevreye Saygı esas alınarak, yakın toplumumuzun eğitim, sağlık, çevre, iģ sağlığı ve güvenliği, spor vb. faaliyetlerinde görev alarak, kurumsal sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek ve toplumun geliģimine katkı sağlamaktır. olarak belirlenen Sosyal Sorumluluk Politikamız çerçevesinde faaliyetlerimiz ve katkılarımız devam etmektedir. Bu amaçla; her yıl Toplum Memnuniyeti Anketi de yapılmaktadır yılından itibaren Ģirket çalıģanlarının aileleriyle birlikte katıldığı Açık Kapı Pikniği Moral Yemeği organizasyonu yapılmaktadır. Bolu ilinde 2003 yılından itibaren düzenlenmekte olan 19 Mayıs Gençlik Tenis Turnuvası 2013 yılında da bay ve bayan çok sayıda sporcunun katılımıyla gerçekleģtirilmiģ olup ġirketimiz ayrıca masa tenisi faaliyetlerine de destek vermektedir. Ağaçlandırma faaliyetleri çerçevesinde yılları arasında dikilen ağaç sayısı e ulaģmıģtır. Dikilen bu ağaçların düzenli bakımı yine Ģirketimiz tarafından yapılmaktadır. Bolu Çimento Çaydurt Ġlköğretim Okulu nun hamisi konumundadır. ġirketimiz T.C Çevre ve ġehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kuruluģlar ile iģ birliği yaparak piyasaya sürdüğü torbalı çimentonun kağıt ambalajlarının toplanarak geri kazanımını sağlamaktadır. ġirketimiz ayrıca 2007 yılında BirleĢmiĢ Milletlerin Küresel Ġlkeler SözleĢmesini imzalayarak insan hakları, iģ gücü, çevre ve yolsuzluğun önlenmesi ilkelerinin kuruluģun stratejileri, kültürü ve süregelen günlük uygulamalarının bir parçası yapmayı taahhüt ederek ilerleme raporunu her yıl yayımlamaktadır.

11 Sayfa No: Şirketler Topluluğu İşlemler 2013 faaliyet yılında ġirketin, hakim ortağı Ordu YardımlaĢma Kurumu (OYAK) ve/veya OYAK ın bağlı Ģirketleri ile veya OYAK ın yönlendirmesiyle OYAK ya da ona bağlı bir Ģirketin yararına yapılmıģ herhangi bir hukuki bir iģlem, OYAK ya da ona bağlı bir Ģirketin yararına alınan veya alınmasından kaçınılan herhangi bir önlem bulunmamaktadır. E- Finansal Durum 1. Mali Tabloların Özeti Mali tablolar SPK, II 14.1 göre düzenlenmiģ ve bağımsız denetimden geçmiģtir. Özet Bilanço (TL) (TL) 31/12/ /12/2012 Dönen Varlıklar Duran Varlıklar Toplam Varlıklar Kısa Vadeli Yükümlülükler Uzun Vadeli Yükümlülükler Özkaynaklar Toplam Kaynaklar Özet Gelir Tablosu (TL) (TL) 31/12/ /12/2012 Hasılat Esas Faaliyet Karı Vergi Öncesi Karı Dönem Karı Önemli Faaliyet Göstergeleri ve Finansal Oranlar (%) 31/12/ /12/2012 Faaliyet Kar Marjı Net Kar Marjı FAVÖK Marjı Toplam Borçlar/Toplam Özkaynaklar 27 18

12 Sayfa No: Mali Güç TTK 376. Maddesi kapsamında bir durum bulunmamaktadır. 4. Finansman Kaynaklarının Gelişimi ve İşletmenin Bu Gelişim Çerçevesinde Uyguladığı Politikalar Aktif değerlerin optimum seviyede kullanılması sonucu elde edilen fonlar en uygun yatırım araçlarında değerlendirilmiģtir. Çıkarılmış Bulunan Sermaye Piyasası Araçlarının Niteliği ve Tutarı Bulunmamaktadır. 5. Kar Payı Dağıtımı Kar Dağıtım Politikamız; Geçerli olan yasal düzenlemeler ve Ģirket ana sözleģmesi hükümleri çerçevesinde, hesaplanan dağıtılabilir karın tamamını ortaklara nakit kar payı olarak dağıtmaktır. Bu politika, ulusal ve global ekonomik Ģartlara, Ģirketin gündemindeki projelerine ve fonlarının durumuna göre Yönetim Kurulu tarafından her yıl gözden geçirilebilir. Kar Dağıtımı yasal süreler içinde gerçekleģmektedir. 6. İşletmenin Faaliyet Gösterdiği Sektör Hakkında Bilgi 2012 yılında %1,8 oranında artıģ göstererek 53,0 milyon tondan 53,9 milyon tona ulaģan Türkiye geneli çimento iç satıģları; 2013/11 aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre % 11,2 oranında artıģ göstermiģ olup, bu dönemde çimento iç pazar hacmi 51,3 milyon tondan 57,0 milyon tona çıkmıģtır. Aynı dönemde çimento ihracatı % 2,1 oranında düģme göstererek 9,3 milyon tondan 9,1 milyon tona, klinker ihracatı %20,9 oranında düģme göstererek 2,5 milyon tondan 2,0 milyon tona gerilemiģtir. Türkiye çimento iç pazar hacmindeki büyümede, ekonomik aktivitelerdeki artıģın yanında kıģ aylarında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesinin de etkisi olmuģtur. Faizler genel seviyesi, kentsel dönüģüm ve kamu kaynaklı büyük altyapı yatırım projeleri sektördeki büyümeyi desteklemiģtir. 7. İşletmenin Sektör İçerisindeki Yeri Ankara dan Ġstanbul a kadar uzanan geniģ bir satıģ hinterlandında faaliyet gösteren; geniģ, güçlü ve pazarda etkin bir müģteri ağı bulunan ġirketimizin 2013/12 aylık dönemdeki toplam satıģları; bir önceki yılın aynı dönemine göre pazardaki tahmini büyümenin üstünde artıģ göstermiģtir. Marmaray ve Ġzmit Körfez GeçiĢ Projeleri için özel üretim yapan, petrol sondaj kuyuları için üretmekte olduğu API Kuyu Çimentosu için Amerikan Petrol Enstitüsünden lisans alan ġirketimiz, hazır beton üretiminde kullanımını yaygınlaģtırdığı öğütülmüģ yüksek fırın cürufu satıģında yeni baģarılar yakalamıģtır.

13 Sayfa No: 12 Bolu Merkez Entegre Çimento Fabrikası, Ankara ġubesi ve Ereğli ġubesi ile bölgede yaygın üretim ağı bulunan ġirketimiz; 1,5 milyon ton/yıl klinker, 4 milyon ton/yıl çimento ve cüruf öğütme kapasitesine sahiptir. ġirketimiz; ülkemizde geniģ üretim gamına sahip olan Ģirketlerden birisi olup, halen öğütülmüģ yüksek fırın cürufu ve 10 çeģit çimento üretimiyle faaliyetine devam etmektedir. 8. Teşvikler Atık Isı Enerji Santrali Yatırımı ile ilgili olarak tarihli nolu gümrük muafiyeti ve katma değer vergisi istisnası destek unsurlu yatırım teģvik belgesi alınmıģtır. 9. İşletmenin Gelişimi 1993 yılında prekalsinasyon yatırımı ile ton klinker üretim kapasitesine ulaģmıģtır yılında Ankara da 100 ton/h kapasiteli bir öğütme tesisi kurulmuģ, 2011 yılı baģında ton/yıl kapasiteli Ereğli Cüruf Öğütme ve Paketleme Tesisi devreye alınmıģtır. Ekonomik ve teknolojik geliģmelere paralel olarak sektörün talebine göre iģletmenin geliģmesi sağlanarak paydaģlarımıza daha fazla hizmet vermeye devam edilmektedir. 10. İşletmenin Üniteleri Ünite Kapasite ( t/ h ) Kapasite Kullanım 2013 (%) Konkasör Konkasör Konkasör Farin Değirmeni Kömür Değirmeni Döner Fırın 183,33 87 Çimento Değirmeni Çimento Değirmeni Çimento Değirmeni Ankara Çimento Değirmeni Ereğli Çimento Değirmeni Ürünler Ürünün Adı Tip ve Sınıfı Standardı Portland Çimento CEM I 42,5 R TS EN Portland Çimento CEM I 42,5 N TS EN Sülfata Dayanıklı Portland CEM I 42,5 R-SR5 TS EN Çimento Portland Kompoze Çimento CEM II/A-M (P-L) 42,5 R TS EN Yüksek Fırın Cüruflu Çimento CEM III/A (S) 42,5 N TS EN Yüksek Fırın Cüruflu Çimento CEM III/B (S) 42,5 N TS EN Yüksek Fırın Cüruflu Çimento CEM III/B (S) 32,5 N TS EN Puzolanik Çimento CEM IV/B (P) 32,5 R TS EN API Kuyu Çimentosu G-Sınıfı; HSR-Tipi API Spec 10A ÖğütülmüĢ Yüksek Fırın Cürufu - TS-EN

14 Sayfa No: Verimlilik 01 Ocak-31 Ara Ocak-31 Ara Ocak-31 Ara Klinker Kapasite Kullanım Oranı (%) Çimento Kapasite Kullanım Oranı (%) Satışlardaki Gelişmeler 2014 yılında tam kapasite ile çalıģmayı ve satıģ hinterlandı içinde planlanan miktarın üstünde çimento ve öğütülmüģ yüksek fırın cürufunu pazarlamayı hedefleyen ġirketimiz, sürdürülebilir karlılığı sağlamak ana ekseninde satıģ faaliyetlerini yürütmektedir. F- Riskler ve Yönetim Kurulunun Değerlendirmesi 1. Risk yönetimi politikası ġirketimizde tarih, 23 no lu Ġç Genelge ile uygulamaya konulan Risk Yönetim Politikası birim müdürlükleri tarafından Finansal, Operasyonel ve diğer riskler olmak üzere üç ana baģlıkta değerlendirilmekte, belirlenen riskler aylık olarak ele alınmaktadır. 2. Riskin Erken Saptanması Komitesi ġirketimizin tarihli yönetim kurulu kararıyla, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 378'nci maddesine uyum amacıyla Riskin Erken Saptanması Komitesi kurulmuģ olup tarihli özel durum açıklamasıyla KAP ta duyurulmuģtur. Söz konusu komite her iki ayda bir toplanarak Ģirket risklerini değerlendirip yönetim kuruluna rapor olarak sunmaktadır. Komiteye iliģkin yönergeler ġirketimizin internet sitesinde yer almaktadır. 3. İleriye Dönük Riskler Bulunmamaktadır. G- Diğer Hususlar 1. Merkez Dışı Örgütler - Ankara Şubesi Ankara-Ġstanbul karayolu üzerinde Sarayköy de 1996 yılında faaliyete alınan tesisin 100 ton/h klinker öğütme kapasitesi, ton çimento stoklama kapasitesi mevcuttur. - Ereğli Şubesi 2011 yılı Ocak ayında devreye alınan tesisin öğütme kapasitesi yıllık ton dur.

15 Sayfa No: Şirket Faaliyetlerini Önemli Derecede Etkileyebilecek Mevzuat Değişiklikleri Hakkında Bilgi Bulunmamaktadır. 3. Şirketin Yatırım Danışmanlığı ve Derecelendirme Gibi Konularda Hizmet Aldığı Kurumlarla Arasında Çıkan Çıkar Çatışmaları ve Bu Çıkar Çatışmalarını Önlemek İçin Şirketçe Alınan Tedbirler Hakkında Bilgi Bulunmamaktadır. 4. Çalışanların Sosyal Hakları, Mesleki Eğitimi ile Diğer Toplumsal ve Çevresel Sonuç Doğuran Şirket Faaliyetleri Hakkında Bilgi ġirketimizde çalıģanların tümü 4857 sayılı ĠĢ Kanunu na tabidir. Toplu ĠĢ SözleĢmesi kapsamında olanlar kapsam içi, Toplu ĠĢ SözleĢmesi dıģında kalanlar kapsam dıģı olarak tanımlanmaktadır. Tarafların hak ve borçları; kapsam dıģı personel için iģ sözleģmesi ve personel yönetmeliğinde, kapsam içi personel için Toplu ĠĢ SözleĢmesi kapsamında değerlendirilmektedir. Kapsam dıģı personele hizmet sözleģmesinde belirtilen ücret ve haklar, kapsam içi personele Çimento Endüstrisi ĠĢverenleri Sendikası ile Türkiye Çimse- ĠĢ Sendikası arasında imzalanan, yürürlük süreli Toplu ĠĢ SözleĢmesi kapsamında tespit edilen parasal ve sosyal haklar sağlanmaktadır. Bunlar sendikalı personel için yemek, giyim eģyası, koruyucu malzeme, sosyal yardım, çimento yardımı, geçici iģ göremezlik ödeneği, evlenme yardımı, sosyal tesislerden yararlanma, ölüm ve cenaze yardımı, doğum yardımı, doğal felaket yardımı, iģveren vasıtalarından yararlanma, eğitim ve staj, genel ve sendikal eğitimler bina ve araçlardan faydalanma olarak sıralanabilir. Ayrıca hem kapsam dıģı, hem de kapsam içi personel için bireysel emeklilik, kıdemli iģçilik hakları bulunmaktadır. Ek olarak ġirketimiz kapsam dıģı çalıģanları için vefat ve maluliyet sigortası (hayat sigortası) ve sağlık sigortası yapılmaktadır. Eğitim; Ġnsan Kaynakları Politikamızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Personelimiz; çalıģtıkları görevler için düzenlenmiģ kariyer planları ıģığında, yurt içi ve yurt dıģı eğitimler ve e-öğrenme eğitimleri kapsamında kendilerini geliģtirebilme imkanı bulmaktadırlar. Personelimizin memnuniyetinin ölçülmesi, Ģikayetlerin tespiti ve gerekli iyileģtirmenin yapılabilmesi amacıyla; her yıl ÇalıĢanların Memnuniyeti Anketi düzenlenmekte olup, insan kaynakları faaliyetleri Ġnsan Kaynakları Eğitim Komitesi nde, çalıģanların önerileri Yaratıcılık ve Verimlilik Öneri Sistemi ile Öneri Değerlendirme Komitesi nde değerlendirilmekte ve ödüllendirilmektedir. D/8. Maddede açıklanan sosyal sorumluluk projeleri gerçekleģtirilmektedir.

16 Sayfa No: İlişkili taraf işlemleri ve bakiyelerine ilişkin ortaklara sunulması zorunlu bilgiler 01/01/ /12/2013 tarihlerini kapsayan iliģkili taraf iģlemleri ve bakiyelerine iliģkin özet bilgiler aģağıdaki Ģekildedir. İlişkili taraflarla olan bakiyeler Ticari Alacaklar Ticari olmayan Ticari 31.Ara.13 Ticari olmayan Ticari Borçlar Kısa vadeli Uzun vadeli Kısa vadeli Uzun vadeli Ticari olmayan Ticari Ticari olmayan İştirakler Oyak Beton Sanayi ve Ticaret A.ġ Ana ortak tarafından yönetilen diğer şirketler Oyak Genel Müdürlüğü Omsan Lojistik A.ġ Oyka Kağıt Ambalaj San. ve Tic. A.ġ Oyak Savunma ve Güvenlik Sis. A.ġ Oytek Oyak Teknoloji Bil. Hiz. Tic. A.ġ Mais Motorlu Araçlar Ġml. ve Sat. A.ġ Ereğli Demir Çelik Fab. T.A.ġ Oyak Pazarlama Hizmet ve Turizm A.ġ Oyak ĠnĢaat A.ġ Ünye Çimento San. Tic. A.ġ Aslan Çimento A.ġ Diğer Ortaklara borçlar (kar payı)

17 Sayfa No: 16 1 Ocak - 31 Aralık 2013 İlişkili taraflarla olan işlemler Alımlar Satışlar Alınan faizler Kira geliri Temettü geliri Diğer gelirler Diğer giderler İştirakler Oyak Beton Sanayi ve Ticaret A.ġ Ana Ortak tarafından yönetilen diğer şirketler OytaĢ Ġç ve DıĢ Ticaret A.ġ Omsan Lojistik A.ġ Ünye Çimento San. ve Tic. A.ġ Oyka Kağıt Ambalaj San. ve Tic. A.ġ Oyak Savunma ve Güvenlik Sistemleri A.ġ Oyak Pazarlama Hizmet ve Turizm A.ġ Oyak Teknoloji BiliĢim ve Kart. Hiz. A.ġ Ereğli Demir Çelik Fab. T.A.ġ Oyak Genel Müdürlüğü Mais Motorlu Araçlar Ġml. ve Sat. A.ġ Oyak Telekomünikasyon Hiz. A.ġ Aslan Çimento A.ġ Oyak Yatırım ve Menkul Değerler A.ġ Omsan Havacılık A.ġ BirtaĢ Birlik ĠnĢ. San. ve Tic. A.ġ Ayrıca; ġirketimiz Yönetim Kurulu tarafından TTK 199. Madde kapsamında Hakim ve Bağlı Ortaklıklarımız ile iliģkilerimizi açıklayan bir rapor hazırlanmıģ ve 28/02/2014 tarihli Yönetim Kurulumuzda onaylanmıģ olup sözkonusu raporun sonuç kısmı; 2013 faaliyet yılında ġirketimizin, hâkim ortağı Ordu YardımlaĢma Kurumu (OYAK) ve/veya OYAK ın bağlı Ģirketleri ile veya OYAK ın yönlendirmesiyle OYAK ya da ona bağlı bir Ģirketin yararına yapılmıģ herhangi bir hukuki bir iģlem, OYAK ya da ona bağlı bir Ģirketin yararına alınan veya alınmasından kaçınılan herhangi bir önlem bulunmamaktadır faaliyet yılında gerek hakim ortağımız ve gerekse hakim ortağımızın bağlı Ģirketleri ile ġirketimiz arasında yapılmıģ olan ticari faaliyetlerin tümü piyasa koģullarına uygun Ģartlarda gerçekleģtirilmiģtir. Ģeklindedir. 6. Paydaşlara Bilgi 2012 yılına ait kâr payı tam mükellef kurum ortaklarımıza % 14,9002 (1 TL hisse baģına 0, TL), gerçek kiģilere, gelir ve kurumlar vergisinden muaf olanlar ile dar mükellef kurumlara %15 oranında gelir vergisi stopajı yapılarak, % 12,6652 (1 TL hisse baģına 0, TL) oranında nakit olarak tarihinde dağıtılmaya baģlanmıģtır.

18 Sayfa No: 17 Faaliyet yılının sona ermesinden sonra Ģirkette, ortakların, alacaklıların ve diğer ilgili kiģi ve kuruluģların haklarını etkileyebilecek nitelikteki özel önem taģıyan herhangi bir olay mevcut değildir. EK: 1 Yönetim Kurulu nun Şirket Dışında Yürüttüğü Görevler Yönetim Kurulu Görevi Temsilcinin Şirket Dışında Yürüttüğü Görevler Adana Çimento San. T.A.Ş.-Yönetim Kurulu Başkanı (Temsilci) Mardin Çimento San. Ve Tic. A.Ş.- Yönetim Kurulu Başkanı (Temsilci) Ünye Çimento San. Ve Tic. A.Ş.-Yönetim Kurulu Başkanı (Temsilci) ÜNYE ÇĠMENTO SAN. VE TĠC. A.ġ. (Temsilcisi: Celalettin ÇAĞLAR) OYAK Pazarlama Hizmet ve Turizm A.ġ.(Temsilcisi: Tunay BĠLGEN) Omsan Lojistik A.ġ.(Temsilcisi: Oktay Tanju SEL) OYAK GiriĢim DanıĢmanlığı A.ġ. (Temsilcisi: Feyza DEMETGÜL AKKOYUNLU) OYTAġ Ġç ve DıĢ Ticaret A.ġ. (Temsilcisi: Cem ÇOLAK) Yönetim Kurulu BaĢkanı BaĢkan Vekili - Yönetim Kurulu Üyesi Yönetim Kurulu Üyesi Yönetim Kurulu Üyesi Aslan Çimento A.Ş. -Yönetim Kurulu Başkanı (Temsilci) OYKA Kağıt Ambalaj San. Ve Tic. A.Ş.- Yönetim Kurulu Başkanı (Temsilci) ORFİN Finansman A.Ş.- Yönetim Kurulu Başkanı OYAK Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş.- Yönetim Kurulu Başkan Vekili (Temsilci) MAİS Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş. -Yönetim Kurulu Başkanı (Temsilci) OYTAġ Ġç ve DıĢ Ticaret A.ġ.- Yönetim Kurulu BaĢkanı (Temsilci) OYAK ĠnĢaat A.ġ.- Yönetim Kurulu BaĢkanı (Temsilci) OYAK Beton San ve Tic. A.ġ.- Yönetim Kurulu BaĢkanı (Temsilci) ORF Kiralama, Pazarlama ve Pazarlama DanıĢmanlığı A.ġ. - Yönetim Kurulu BaĢkan Yardımcısı (Temsilci) Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği- Yönetim Kurulu BaĢkan Vekili - Aslan Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı Denetleme Kurulu Üyesi Mardin Çimento San. Ve Tic. A.ġ.- Yönetim Kurulu Üyesi (Temsilci) Ünye Çimento San. Ve Tic. A.ġ. Yönetim Kurulu Üyesi (Temsilci) Aslan Çimento A.ġ.- Yönetim Kurulu Üyesi (Temsilci) Aslan Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ġhsan KAMANLI Suat Necat ÖNEY Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Aslan Çimento A.ġ. -Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mardin Çimento San. Ve Tic. A.ġ. -Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ünye Çimento San. Ve Tic. A.ġ. -Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Adana Çimento San. T.A.ġ. - Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mardin Çimento San. Ve Tic. A.ġ. -Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ünye Çimento San. Ve Tic. A.ġ. - Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Technocast Otomotiv Ltd.ġti. Kurucu Ortak

19 Sayfa No: 18 EK-2 Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri Bağımsızlık Beyanları

20 Sayfa No: 19

21 Sayfa No: 20

22 Sayfa No: 21

23 Sayfa No: 22 EK-3 BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU BÖLÜM I - KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI ġirket tarafından, 2013 yılı faaliyet döneminde, Seri:IV No:56 sayılı Kurumsal Yönetim Ġlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına ĠliĢkin Tebliği ve II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği ekinde yer alan Kurumsal Yönetim Ġlkelerinden uyulması zorunlu olan/olmayan düzenlemelerden aģağıda detaylarıyla anlatılan konulara uyum için gerekli özen gösterilmiģtir. Söz konusu Tebliğ de yer alan uyulması zorunlu olan yükümlülüklere uyum çalıģmaları ilgi Tebliğ de ve SPK bildirimlerinde yer alan süreler içerisinde tamamlanmıģtır. ġirketimiz Sermaye Piyasası mevzuatından kaynaklanan yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde ve Kurul tarafından yayımlanan, Kurumsal Yönetim Ġlkeleri ne bağlılığının ve uyum düzeyinin artırılması konusunda koordinasyonu sağlamak amacıyla, ve tarihli KAP açıklaması ile Sermaye Piyasası Faaliyetleri Ġleri Düzey Lisansı na ve Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uzmanlığı Lisansı na sahip personel görevlendirmesini yapmıģtır. AĢağıdaki kısımlarda, uyum sağlanan kurumsal yönetim ilkeleri ve henüz uyum sağlanamayan ilkelerin detaylı açıklanmalarına yer verilmiģtir. BÖLÜM II - PAY SAHİPLERİ 2.1 Yatırımcı İlişkileri Bölümü Pay sahipleri ile ilgili tüm faaliyetler Oyak Çimento Grubu Koordinatörü tarafından yürütülmekte olup iletiģim bilgileri aģağıdadır. Güney ARIK OYAK Çimento Grubu Koordinatörü Oyak Genel Müdürlüğü Ziya Gökalp Cad. No:64 KurtuluĢ, 06600, Ankara Tel : (312) E-Posta : garik@oyak.com.tr Dönem içinde yürütülen baģlıca faaliyetler: a Yatırımcılar ve ortaklık arasında yapılan yazıģmalar ile diğer bilgi ve belgelere iliģkin kayıtlar sağlıklı, güvenli ve güncel tutulması sağlanmıģtır. b- Ortaklık pay sahiplerinin ortaklık ile ilgili yazılı bilgi taleplerini yanıtlanmıģtır. c- Genel kurul toplantısı ile ilgili olarak pay sahiplerinin bilgi ve incelemesine sunulması gereken dokümanlar hazırlanır, genel kurul toplantısının ilgili mevzuata, esas sözleģmeye ve diğer ortaklık içi düzenlemelere uygun olarak yapılmasını sağlayacak tedbirler alınmıģtır. d- Kurumsal yönetim ve kamuyu aydınlatma ile ilgili her türlü husus da dahil olmak üzere sermaye piyasası mevzuatından kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesini gözetilmiģtir. Dönem içerisinde yapılan faaliyetlere iliģkin yönetim kuruluna yazılı bir rapor sunulmamakla birlikte sözlü bilgilendirmeler yapılmıģtır. Ayrıca Ekim 2005 de Oyak Yatırım Menkul Değerler A.ġ. ile Ģirketimiz arasında Merkezi Kayıt KuruluĢu Nezdindeki Ġhraççı ĠĢlemlerinin Yerine Getirilmesine ve bu kapsamda ġirket Ortaklarına

24 Sayfa No: 23 Verilecek Hizmetlere ĠliĢkin Aracılık Hizmet SözleĢmesi imzalanmıģ olup, 2013 yılında da Aracılık Hizmet SözleĢmesi devam ettirilmiģtir. Oyak Yatırım Menkul Değerler A.ġ. Tel: 0212/ Pay Sahiplerinin Bilgi Edinme Haklarının Kullanımı Pay sahipleri tarafından yöneltilen tüm sorular ticari sır kapsamına girip girmediği değerlendirmesi yapılarak, yazılı/sözlü olarak yanıtlanmıģtır. Tarafımıza ulaģan bilgi talepleri genellikle aģağıdaki gibidir. Açıklanan Finansal tabloların kalemlerine iliģkin bilgi, Sermaye artırımı, genel kurul, kar dağıtımı, Ģirketin genel performansı, ġirketimizin Mali Tablo ve dipnot açıklamaları ile özel durum açıklamaları BIST yoluyla yatırımcılara ve kamuya açıklanmakla birlikte, Ģirket internet sitesinde de yayımlanmaktadır yılında yazılı olarak baģvuran 19 kiģiye cevap verilmiģtir. Ayrıca, ġirket Esas SözleĢmesinde özel denetçi atanması, bir hak olarak düzenlenmemiģtir yılında pay sahiplerinden bu konuda bir talep de gelmemiģtir Genel Kurul Toplantıları 2013 yılında gerçekleģtirilen Genel Kurullar: Genel Kurul Katılımcılar Katılım Oranı Davet Şekli Tarih Olağan Pay Sahipleri 51,81 Ticaret Sicil Gazetesi Dünya Gazetesi Bolu Gündem Gazetesi Olağanüstü Pay sahipleri 52,11 Ticaret Sicil Gazetesi Dünya Gazetesi Bolu Gündem Gazetesi Genel Kurul Hakkında Bilgilendirme: tarihinde ġirket merkezimizde gerçekleģtirilen Olağan Genel Kurul toplantısında; gündem konusu olan ġirket Esas sözleģmesinin Oy Hakkı ve Temsil ġekli baģlıklı 20. Maddesinin TTK 1527 nolu maddesine uyumu gereği değiģtirilmesine karar verilmiģtir. Ayrıca; 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uyum çerçevesinde ġirket Esas SözleĢmesinin 3,4,6,7,8,9,10,11,12,16,17,18,19,20,21,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35. Maddelerinin değiģtirilmesi, 36,37,38,39 ve 40. Maddeleri iptal edilmesinin onaylanması amacıyla tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapılmıģtır. TTK na göre Genel Kurul toplantılarına iliģkin ilanlar, ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere en az iki hafta önce, Sermaye Piyasası mevzuatına göre en az 21 gün önce yapılmalıdır. Bu çerçevede gündem maddeleri ve vekaletname formu Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi yanında Türkiye genelinde yayım yapan Dünya Gazetesi ve Bolu da yerel yayım yapan Bolu Gündem Gazetesi nde Genel Kurul tarihinden 21 gün önce yayımlanmıģtır. Ayrıca ilan gününden itibaren gündem maddeleri, yıllık faaliyet raporu, ġirket esas sözleģmesinin son hali, mali tablo ve raporlar, vekaletname formu ve gündeme iliģkin diğer dökümanlar internet sayfamızda ve ġirketimiz Genel Müdürlüğünde Pay sahiplerinin incelemesine sunulmaktadır. Nama yazılı hisse senedimiz bulunmamaktadır.

25 Sayfa No: 24 Mali tablolarımız, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile denetçi raporları toplantı tarihinden 21 gün önce Ģirket merkezinde pay sahiplerinin tetkiklerine açık bulundurulmaktadır. Genel Kurul toplantılarında oylamalar açık ve el kaldırmak suretiyle yapılmakta olup, Genel Kurul Toplantı BaĢkanı toplantıyı etkin ve pay sahiplerinin haklarını kullanmasını sağlayacak Ģekilde yönetmektedir. ġirketimiz 2012 yılı faaliyetlerine ait tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında payların % 51,81 i temsil edilmiģtir. Genel kurullarda pay sahiplerinin sordukları mevzuata iliģkin sorular usulüne uygun olarak yanıtlanmıģtır. Gündem dıģı öneri verilmemiģtir. ġirketin yardım ve bağıģ politikası 2011 yılına ait Olağan Genel Kurul toplantısında ortaklarımızın onayına sunulmuģ ve kabul edilmiģtir. Ġlgili politika Ģirket web sitesinde yayınlanmaktadır. Ayrıca, tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısında 2013 yılında yapılacak yardım ve bağıģ sınırı 2013 yılı net satıģ hasılatının binde 3 üne kadar olacak Ģekilde belirlenmesine karar verilmiģtir yılı içinde ,50 TL yardım ve bağıģ yapılmıģtır. Genel kurul toplantı tutanakları sürekli olarak Ģirket merkezinde ve web sitesinde pay sahiplerinin tetkikine açık bulundurulmaktadır Oy Hakları ve Azlık Hakları ġirketimiz hisse senetleri hamiline yazılı olup imtiyaz taģımamaktadır. Ana sözleģmenin 20. maddesine göre her hissenin bir oy hakkı bulunmaktadır. ġirketimizin karģılıklı iģtirak içinde olduğu bir Ģirket bulunmamaktadır. Esas SözleĢmemizde birikimli oy kullanma yöntemine yer verilmemiģtir. ġirkete hissedar olan vekiller kendi oylarından baģka temsil ettikleri hissedarın sahip olduğu oyları da kullanmaya yetkilidirler. Sermaye Piyasası Kurulu nun vekaleten oy vermeye iliģkin düzenlemeleri saklıdır Kar Payı Hakkı Kar Dağıtım Politikamız; Geçerli olan yasal düzenlemeler ve Ģirket ana sözleģmesi hükümleri çerçevesinde, hesaplanan dağıtılabilir karın tamamını ortaklara nakit kar payı olarak dağıtmaktır. Bu Politika, ulusal ve global ekonomik Ģartlara, ġirketin gündemindeki projelerine ve fonlarının durumuna göre Yönetim Kurulu tarafından her yıl gözden geçirilebilir. Kar Dağıtım Politikamız Ģirketin 2010 yılına ait tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında ortaklarımızın bilgisine sunulmuģ ve web sitemizde yer almaktadır. Kârın tespiti ve dağıtımı esas sözleģmede (madde 32) hükme bağlanmıģ olup, dağıtılacak kâr miktarı Genel Kurul kararı akabinde ortaklarımızın bilgisine gazetelerde ve internet sitemizde ilan yoluyla duyurulmaktadır. Kâr payı almak veya kâr payından faydalanmak konusunda herhangi bir imtiyaz bulunmamaktadır yılına ait kâr payı tam mükellef kurum ortaklarımıza % 14,9002 (1 TL hisse baģına 0, TL), gerçek kiģilere, gelir ve kurumlar vergisinden muaf olanlar ile dar mükellef kurumlara %15 oranında gelir vergisi stopajı yapılarak, % 12,6652 (1 TL hisse baģına 0, TL) oranında nakit olarak tarihinde dağıtılmaya baģlanmıģtır.

26 Sayfa No: Payların Devri Esas SözleĢmemizde pay devrini kısıtlayan herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. BÖLÜM III - KAMUYU AYDINLATMA VE ŞEFFAFLIK 3.1. Kurumsal İnternet Sitesi ve İçeriği ġirketimiz, Kurumsal Yönetim Ġlkeleri, Kamuyu Aydınlatma ve ġeffaflık ilkesi doğrultusunda doğru eksiksiz, anlaģılabilir, analiz edilebilir, düģük maliyetli ve kolay eriģilebilir bilgi sunumu sağlamak amacıyla etkin bir internet sayfası oluģturmuģ olup, internet adresimiz dir. ġirketimizin Ingilizce internet sayfası yapım aģamasındadır Faaliyet Raporu ġirketimizin faaliyet raporlarında, Kurumsal Yönetim Ġlkelerinde sayılan bilgilere yer verilmektedir Bilgilendirme Politikası 1 Amaç ve Kapsam Bolu Çimento Sanayii A.ġ. Bilgilendirme Politikası; Sermaye Piyasası Mevzuatı hükümleri, Kurumsal Yönetim Ġlkeleri ve ġirket Ana sözleģmesi hükümleri çerçevesinde, ticari sır niteliği taģımayan her türlü bilgiyi, ġirketin geçmiģ performansını ve gelecek beklentilerini tam, adil, doğru, zamanında, anlaģılabilir ve kolay ulaģılabilir bir Ģekilde, yerli/yabancı pay sahipleri, potansiyel yatırımcılar, çalıģanlar, müģteriler ve ilgili yetkili kurumlar gibi tüm menfaat sahipleri ile eģit bir biçimde paylaģarak sürekli, etkin ve Ģeffaf bir iletiģim sağlamaktır. ġirketin bilgilendirme politikası, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Sermaye Piyasası Kurulu kararları ve diğer ilgili mevzuat kapsamında yer alan hususlar gözetilerek yürütülmekte olup, bu çerçevede açıklanması istenilen hususlar zamanında, tam ve doğru olarak kamuoyuna duyurulur. Bilgilendirme Politikası, Bolu Çimento Sanayii Anonim ġirketi bünyesindeki tüm çalıģanları kapsar. 2 Yetki ve Sorumluluk ġirketimizin bilgilendirme politikasının oluģturulmasında ve politikada yapılacak değiģikliklerde Yönetim Kurulu yetkilidir. Bilgilendirme politikası ve politikada yapılacak değiģiklikler, Yönetim Kurulu nun onayını takiben ġirketin internet sitesinde yayımlanır ve yapılacak ilk Genel Kurul Toplantısında da ortakların bilgisine sunulur. ġirketimizin bilgilendirme politikasının uygulanması ve geliģtirilmesi Yönetim Kurulu nun yetki ve sorumluluğu altındadır. Bilgilendirme politikasını yürütmekten Pay Sahipleriyle ĠliĢkiler Birimi, Muhasebe ve ĠletiĢim birimleri sorumludur. 3 - Bilgilendirme Yöntem ve Araçları Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Türk Ticaret Kanunu (TTK) hükümleri saklı kalmak üzere, ġirketimiz tarafından kullanılan bilgilendirme yöntem ve araçları aģağıda belirtilmiģtir.

27 Sayfa No: 26 -Periyodik olarak ĠMKB ye gönderilen mali tablo ve dipnotlar, bağımsız denetçi raporu ve beyanlar -Yıllık Faaliyet Raporları -ġirket internet sitesi -Özel durum açıklama formları -Ticaret Sicil Gazetesi ve günlük gazeteler aracılığı ile yapılan ilan ve duyurular -Telefon, e-posta, faks gibi iletiģim araçlarıyla yapılan iletiģim yöntemleri - vb. ġirketimizce, sermaye, yönetim ve denetim bakımından, doğrudan ve dolaylı olarak iliģkide bulunduğumuz gerçek ve tüzel kiģiler ile ġirket arasındaki hukuki ve ticari iliģkiler konusunda SPK mevzuatındaki hükümler çerçevesinde gerekli açıklamalar yapılmaktadır. ġirketin ticari faaliyetlerine ve geleceğe yönelik beklentilere iliģkin bilgiler, tahminlerin dayandığı gerekçeler, istatistiki veriler, gerek önemli geliģmelere paralel olarak gerekse periyodik olarak yapılan tüm yazılı ve görsel basın açıklamaları, Yönetim Kurulu BaĢkanı ve/veya Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcıları ve Pay Sahipleriyle ĠliĢkiler Birimi ve ĠletiĢim Birimi tarafından kamuya duyurulur. Ayrıca, basın-yayın organlarında çıkan haber ve söylentilere iliģkin olarak, özel durum açıklaması yükümlülüğü getirmemesine rağmen tarafımızca açıklama yapılması istenmesi halinde, ilgili açıklama yine aynı yetkililer tarafından yapılır. Bu doğrultuda küçük yatırımcılar, belirli bir gruba yapılan tanıtım, bilgilendirme veya basın toplantılarında açıklanan sunum ve raporlara Pay Sahipleriyle ĠliĢkiler Birimi aracılığıyla ulaģabilir. Ayrıca, ulusal ve yerel basın-yayın organlarında yayımlanan haberler bir medya takip Ģirketi ve veri dağıtım Ģirketi aracılığıyla takip edilmekte olup, gerekli görülen açıklamalar özel durum açıklaması yoluyla ĠMKB de yapılır. Özel durum açıklamaları ĠMKB ye önceden bildirilmiģ olan yetkili kiģiler tarafından yapılır ve 5 yıl süre ile saklanmak üzere ġirket internet sitesinde yayımlanır. Bilgilendirme politikamız gereği yapılan duyurular, finansal raporlar, faaliyet raporları ve menfaat sahiplerini ilgilendiren diğer hususlara aktif ve güncel olan internet sitemizde ( ) de yer verilir. Ayrıca ġirketimize pay sahipleri tarafından yöneltilen sorulara Pay Sahipleriyle ĠliĢkiler Birimi tarafından, ġirketimiz bilgilendirme politikası çerçevesinde doğru, eksiksiz ve eģitlik ilkesi gözetilerek cevap verilmeye çalıģılır. 4 - Ġdari Sorumluluğu Bulunan KiĢilerin Belirlenmesinde Kullanılan Kriterler Ġdari sorumluluğu bulunan kiģiler sermaye piyasası mevzuatında tanımlanan çerçevede ortaklığın, yönetsel veya denetsel organlarının üyeleri ve bu organların üyesi olmayan, doğrudan ya da dolaylı olarak ortaklık ile iliģkili içsel bilgilere düzenli eriģen ve bu ortaklığın gelecekteki geliģimini ve ticari hedeflerini etkileyen yönetsel kararlar verme yetkisi olan kiģileri içerir. Yönetim Kurulu Üyeleri, Oyak Çimento Grup Koordinatörü, Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları, Muhasebe Müdürü, Üretim Müdürü, Teknik Hizmet Müdürü, Kalite Kontrol ve

28 Sayfa No: 27 Yönetimi Müdürü, SatıĢ Müdürü, Lojistik Hizmetler Müdürü, Bilgi Sistemleri ġefi ġirketin her türlü iģ ve faaliyetleri ile gelecek ile ilgili strateji ve planları hakkında detaylı bilgiye sahip kabul edilir ve içsel bilgilere eriģebilir personel kapsamında değerlendirilir. 5- Ġçsel Bilgilerin Gizliliğinin Korunması ġirket tarafından, içsel bilgilerin kullanımının önlenmesi için gerekli her türlü tedbir alınır. Ġçsel bilgilerle ilgili olarak ilgili mevzuatta yer alan yükümlülükler ve bu bilgilerin kötüye kullanımı ve uygunsuz dağıtımı ile ilgili yaptırımlar konusunda ġirket çalıģanları meslek içi eğitimleri sırasında bilgilendirilir. Ġçsel Bilgilere EriĢimi Olanlar Listesi Muhasebe birimi tarafından hazırlanır ve güncelliği sağlanır. Bu listede yer alan kiģiler, ilgili kanun ve mevzuatta yer alan yükümlülükler ile bu bilgilerin kötüye kullanımı veya uygunsuz dağıtımı ile ilgili yaptırımlar hakkında bilgilendirilir. Bununla birlikte bilgi güvenliği çerçevesinde, izinsiz bilgiye eriģimi engellemek amacıyla her türlü önlem alınır. Üçüncü taraflarla yapılan gizlilik anlaģmaları da ortaklık tarafından alınan önlemler arasındadır. Bu politikanın uygulama esas ve usulüne iliģkin tüm sorular, Pay Sahipleriyle ĠliĢkiler Birimi ne yöneltilmelidir. BÖLÜM IV - MENFAAT SAHİPLERİ 4.1. Menfaat Sahiplerinin Bilgilendirilmesi ġirket; müģterilerinin, çalıģanlarının ve ortaklarının aralarındaki dengeyi gözeterek optimum düzeyde tatmin sağlamak amacıyla, ürün ve hizmet kalitesini geliģtirerek iç ve dıģ müģteri bilincini Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde yürütmektedir. Menfaat sahiplerinin Ģirketin mevzuata aykırı ve etik açıdan uygun olmayan iģlemlerini Kurumsal Yönetim Komitesine veya Denetimden Sorumlu Komiteye iletebilmeleri hiçbir Ģekilde kısıtlanmamıģtır Menfaat Sahiplerinin Yönetime Katılımı Menfaat sahipleri çeģitli toplantılar ve öneri sistemi, ramak kala olayların belirlenmesi gibi haklarını kullanmak kaydıyla yönetime katılabilmektedirler. Yönetim Kurulu Üyelerinin tamamı Genel Kurulda menfaat sahiplerinin katılımı ile yapılan oylama sonucu seçilmektedir. Çalışanlar Müşteriler Ortaklar -Öneri Sistemi -Yönetici Toplantıları -MüĢteri Memnuniyeti -Anket Sistemi -Genel Kurul -e-posta -Ġlanlar -Bayi Toplantıları -fax, mektup -ÇalıĢanların Memnuniyeti Anketi -Genel Kurul -MüĢteri Ziyaretleri -Açık Ofis GörüĢmesi 4.3. İnsan Kaynakları Politikası ġirketimiz Misyon, Vizyon ve Değerleri doğrultusunda; iyi yetiģmiģ, kendini ve iģini geliģtirmeyi hedefleyen, OYAK kültürünü benimseyip yaģatacak çalıģanların istihdam edilmesi, ġirketimizin hedef ve stratejileri doğrultusunda, tüm çalıģanlarımıza yetenek ve yetkinliklerine göre, yetiģme ve geliģmeleri bakımından adil ve eģit imkanların sağlanmasıdır. Eğitim; Ġnsan Kaynakları Politikamızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Personelimiz;

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2013-30/09/2013 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim ġirketi 3. Yönetim Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince ġirketimiz Esas

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2012-30/06/2012 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim ġirketi 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2012-30/09/2012 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim ġirketi 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU YILLIK FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU YILLIK FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2013-31/03/2013 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi 3. Yönetim Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince Şirketimiz Esas

Detaylı

BOLU ÇĠMENTO SANAYĠĠ A.ġ.

BOLU ÇĠMENTO SANAYĠĠ A.ġ. BOLU ÇĠMENTO SANAYĠĠ A.ġ. SERMAYE PĠYASASI KURULU II-17.1 SAYILI KURUMSAL YÖNETĠM TEBLĠĞĠ NĠN 1.3 GENEL KURUL BAġLIKLI MADDESĠ GEREĞĠNCE YAPILAN DUYURUDUR. 2013 Yılı Olağan Genel Kurul ilanı Kamuyu Aydınlatma

Detaylı

MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No:17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin

MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No:17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin 1.3.1 Genel Kurul BaĢlıklı Maddesi Gereğince Yapılan Duyurudur 2013 Yılı Olağan Genel

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2010-31/03/2010 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince

Detaylı

BOLU ÇĠMENTO SANAYĠĠ A.ġ.

BOLU ÇĠMENTO SANAYĠĠ A.ġ. BOLU ÇĠMENTO SANAYĠĠ A.ġ. SERMAYE PĠYASASI KURULU SERĠ: IV, NO: 56 SAYILI TEBLĠĞĠ NĠN 1.3 GENEL KURULA KATILIM HAKKI BAġLIKLI MADDESĠ GEREĞĠNCE YAPILAN DUYURUDUR. a) Açıklamanın yapılacağı tarih itibariyle

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 A- Genel Bilgiler 1. Rapor Dönemi 01/01/2014-31/03/2014 2. - Ticaret Unvanı: BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. - Ticaret Sicil Numarası: 1180 - Mersis Numarası: 0179004731400017 - Merkez ve Şubelere

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 A- Genel Bilgiler 1. Rapor Dönemi 01/01/2015-30/09/2015 2. - Ticaret Unvanı: BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. - Ticaret Sicil Numarası: 1180 - Mersis Numarası: 0179004731400017 - Merkez ve Şubelere

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2012-31/03/2012 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2011-31/03/2011 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 A- Genel Bilgiler 1. Rapor Dönemi 01/01/2014-30/09/2014 2. - Ticaret Unvanı: BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. - Ticaret Sicil Numarası: 1180 - Mersis Numarası: 0179004731400017 - Merkez ve Şubelere

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2008-30/09/2008 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 A- Genel Bilgiler 1. Rapor Dönemi 01/01/2016-31/03/2016 2. Ortaklığın - Ticaret Unvanı: BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. - Ticaret Sicil Numarası: 1180 - Mersis Numarası: 0179004731400017 - Merkez

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 A- Genel Bilgiler 1. Rapor Dönemi 01/01/2015-31/03/2015 2. - Ticaret Unvanı: BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. - Ticaret Sicil Numarası: 1180 - Mersis Numarası: 0179004731400017 - Merkez ve Şubelere

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 A- Genel Bilgiler 1. Rapor Dönemi 01/01/2017-31/03/2017 2. Ortaklığın - Ticaret Unvanı: BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. - Ticaret Sicil Numarası: 1180 - Mersis Numarası: 0179004731400017 - Merkez

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU YILLIK FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU YILLIK FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2012-31/12/2012 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim ġirketi 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2011-30/06/2011 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2011-30/09/2011 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince

Detaylı

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 01.01.2012-30.06.2012 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER SAYFA 1 Raporun Dönemi 1 2 Ortaklığın Ünvanı 1 3 Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri 1-2 4 Üst Yönetim 2 5 Kurumsal

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 A- Genel Bilgiler 1. Rapor Dönemi 01/01/2017-30/09/2017 2. Ortaklığın - Ticaret Unvanı: BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. - Ticaret Sicil Numarası: 1180 - Mersis Numarası: 0179004731400017 - Merkez

Detaylı

SĠRKÜLER (2019/39) Bilindiği üzere 6102 sayılı TTK nun 516,518,565 ve 610.ncu maddeleri hükümlerine göre;

SĠRKÜLER (2019/39) Bilindiği üzere 6102 sayılı TTK nun 516,518,565 ve 610.ncu maddeleri hükümlerine göre; Ġstanbul, 24.02.2019 SĠRKÜLER (2019/39) Konu Yıllık Faaliyet Raporları Bilindiği üzere 6102 sayılı TTK nun 516,518,565 ve 610.ncu maddeleri hükümlerine göre; Anonim ġirketler ve kooperatiflerde yönetim

Detaylı

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 01.01.2012-30.09.2012 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER 1 Raporun Dönemi 1 2 Ortaklığın Ünvanı 1 SAYFA 3 Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri 1-2 4 Üst Yönetim 2 5 Kurumsal

Detaylı

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 01.01.2012-31.03.2012 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER SAYFA 1 Raporun Dönemi 1 2 Ortaklığın Ünvanı 1 3 Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri 1-2 4 Üst Yönetim 2 5 Kurumsal

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/03/2010 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/03/2010 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/03/2010 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

E yı! Güney Ba:msız Denetim ve Tel :4902123153000

E yı! Güney Ba:msız Denetim ve Tel :4902123153000 E yı! Güney Ba:msız Denetim ve Tel :4902123153000 SMMM AŞ Fax: +902122308291 Eski Büyükdere Cad. ey.com 0rjn Maslak No:27 Ticaret Sicil Ne: 479920-427502 Buıldıng a better Meslek Sarıyer 34398 workıng

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 30/06/2010 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 30/06/2010 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 30/06/2010 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/12/2010 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/12/2010 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/12/2010 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 31.03.2011 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2009 30/06/2009 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2009 30/06/2009 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2009 30/06/2009 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 30/09/2010 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 30/09/2010 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 30/09/2010 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 A- Genel Bilgiler 1. Rapor Dönemi 01/01/2018-31/03/2018 2. Ortaklığın - Ticaret Unvanı: BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. - Ticaret Sicil Numarası: 1180 - Mersis Numarası: 0179004731400017 - Merkez

Detaylı

RE-PIE GAYRİMENKUL VE GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

RE-PIE GAYRİMENKUL VE GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU RE-PIE GAYRİMENKUL VE GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2018 30.06.2018 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1. GENEL BİLGİLER 1.a. Raporun Dönemi 01.01.2018 30.06.2018 1.b. Şirkete İlişkin

Detaylı

RE-PIE GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

RE-PIE GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2017 31.03.2017 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1. GENEL BİLGİLER 1.a. Raporun Dönemi 01.01.2017 31.03.2017 1.b. Şirkete İlişkin Bilgiler Ticaret Unvanı : RE-PIE Gayrimenkul Portföy Yönetimi

Detaylı

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1 AMAÇ VE KAPSAM: Euro Trend Yatırım Ortaklığı A.Ş bilgilendirme politikasının amacı Sermaye piyasası Mevzuatı, ilke kararları ve Kurumsal Yönetim

Detaylı

ASLAN ÇİMENTO A.Ş FAALİYET RAPORU

ASLAN ÇİMENTO A.Ş FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 ASLAN ÇİMENTO A.Ş. 01.01.2012-31.03.2012 FAALİYET RAPORU Sayfa No: 2 ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA 1. Raporun Dönemi... 3 2. Ortaklığın Unvanı... 3 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri... 3 4. Üst Yönetim...

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 A- Genel Bilgiler 1. Rapor Dönemi 01/01/2015-31/12/2015 2. Ortaklığın - Ticaret Unvanı: BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. - Ticaret Sicil Numarası: 1180 - Mersis Numarası: 0179004731400017 - Merkez

Detaylı

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 01.01.2011-31.03.2011 FAALİYET RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA 1 Raporun Dönemi 1 2 Ortaklığın Ünvanı 1 3 Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri 1-2 4 Üst Yönetim 2 5 Kurumsal

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 A- Genel Bilgiler 1. Rapor Dönemi 01/01/2018-30/09/2018 2. Ortaklığın - Ticaret Unvanı: BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. - Ticaret Sicil Numarası: 1180 - Mersis Numarası: 0179004731400017 - Merkez

Detaylı

EYG GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

EYG GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2015 30.09.2015 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1. GENEL BİLGİLER 1.a. Raporun Dönemi 01.01.2015 30.09.2015 1.b. Şirkete İlişkin Bilgiler Ticaret Ünvanı : EYG Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş.

Detaylı

ÜNYE ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş.

ÜNYE ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. ÜNYE ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No:17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin 1.3.1 Genel Kurul Başlıklı Maddesi Gereğince Yapılan Duyurudur. 2013 Yılı Olağan Genel

Detaylı

ASLAN ÇİMENTO A.Ş FAALİYET RAPORU

ASLAN ÇİMENTO A.Ş FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 ASLAN ÇİMENTO A.Ş. 01.01.2013-31.03.2013 FAALİYET RAPORU Sayfa No: 2 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. Raporun Dönemi... 3 2. Ortaklığın Unvanı... 3 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri... 3 4. Üst Yönetim...

Detaylı

ASLAN ÇİMENTO A.Ş FAALİYET RAPORU

ASLAN ÇİMENTO A.Ş FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 ASLAN ÇİMENTO A.Ş. 01.01.2011-31.03.2011 FAALİYET RAPORU Sayfa No: 2 İÇİNDEKİLER SAYFA 1 Raporun Dönemi 3 2 Ortaklığın Ünvanı 3 3 Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri 3 4 Üst Yönetim 3-4 5 Kurumsal

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU II-17.1 SAYILI KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİNİN 1.3 GENEL KURUL BAŞLIKLI MADDESİ GEREĞİNCE YAPILAN DUYURUDUR

SERMAYE PİYASASI KURULU II-17.1 SAYILI KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİNİN 1.3 GENEL KURUL BAŞLIKLI MADDESİ GEREĞİNCE YAPILAN DUYURUDUR SERMAYE PİYASASI KURULU II-17.1 SAYILI KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİNİN 1.3 GENEL KURUL BAŞLIKLI MADDESİ GEREĞİNCE YAPILAN DUYURUDUR 31 Mart 2014 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI İLE İLGİLİ

Detaylı

ASLAN ÇİMENTO A.Ş FAALİYET RAPORU

ASLAN ÇİMENTO A.Ş FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 ASLAN ÇİMENTO A.Ş. 01.01.2011-30.06.2011 FAALİYET RAPORU Sayfa No: 2 İÇİNDEKİLER SAYFA 1 Raporun Dönemi 3 2 Ortaklığın Ünvanı 3 3 Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri 3 4 Üst Yönetim 3-4 5 Kurumsal

Detaylı

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1- Amaç Alternatif Yatırım Ortaklığı A.Ş., Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında, tüm pay sahiplerimiz

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2009-30/06/2009 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2009-31/03/2009 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU II-17.1 KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ NİN 1.3 GENEL KURUL BAŞLIKLI MADDESİ GEREĞİNCE YAPILAN DUYURUDUR.

SERMAYE PİYASASI KURULU II-17.1 KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ NİN 1.3 GENEL KURUL BAŞLIKLI MADDESİ GEREĞİNCE YAPILAN DUYURUDUR. ADANA ÇİMENTO SANAYİİ TÜRK A.Ş. SERMAYE PİYASASI KURULU II-17.1 KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ NİN 1.3 GENEL KURUL BAŞLIKLI MADDESİ GEREĞİNCE YAPILAN DUYURUDUR. 1.3.1 Şirketin internet sitesinde, genel kurul

Detaylı

KONU: YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ÖRNEĞİ

KONU: YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ÖRNEĞİ Sayı: TTK/2014.006 nolu sirkünün EK idir. Tarih: 14.02.2014 -TTK SİRKÜLERİ- KONU: YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ÖRNEĞİ ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER

Detaylı

ANONİM ŞİRKETİ DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU

ANONİM ŞİRKETİ DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2012 31.12.2012 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem: Ticaret unvanı : Ticaret sicili numarası Merkez Adresi : : Şube Adresi : İletişim Bilgileri

Detaylı

KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1- Amaç BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sermaye Piyasası

Detaylı

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 01.01.2010-31.03.2010 FAALİYET RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA 1 Raporun Dönemi 1 2 Ortaklığın Ünvanı 1 3 Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri 1-2 4 Üst Yönetim 2 5 Kurumsal

Detaylı

MAXİS GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. 1 Ocak Eylül 2018

MAXİS GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. 1 Ocak Eylül 2018 MAXİS GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1 Ocak 2018 30 Eylül 2018 1. GENEL BİLGİLER Ticaret Unvanı Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. Merkezi İstanbul Kuruluş

Detaylı

RE-PIE GAYRİMENKUL VE GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

RE-PIE GAYRİMENKUL VE GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU RE-PIE GAYRİMENKUL VE GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2017 30.09.2017 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1. GENEL BİLGİLER 1.a. Raporun Dönemi 01.01.2017 30.09.2017 1.b. Şirkete İlişkin

Detaylı

Sermaye Piyasası Kurulu Seri IV, No:56 Sayılı Tebliği nin 1.3 Genel Kurula Katılım Hakkı Başlıklı Maddesi Gereğince Yapılan Duyurudur

Sermaye Piyasası Kurulu Seri IV, No:56 Sayılı Tebliği nin 1.3 Genel Kurula Katılım Hakkı Başlıklı Maddesi Gereğince Yapılan Duyurudur Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu Seri IV, No:56 Sayılı Tebliği nin 1.3 Genel Kurula Katılım Hakkı Başlıklı Maddesi Gereğince Yapılan Duyurudur 2012 Yılı Olağan Genel Kurul

Detaylı

TNC EĞİTİM VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. FAALİYET RAPORU 2012 Dr. Halil YOLCU, SMMM, CRMA

TNC EĞİTİM VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. FAALİYET RAPORU 2012 Dr. Halil YOLCU, SMMM, CRMA TNC EĞİTİM VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ FAALİYET RAPORU 2012 Dr. Halil YOLCU, SMMM, CRMA İ Çİ NDEKİ LER 1-) Genel Bilgiler,... 3 A-) Raporun ilgili olduğu hesap dönemi... 3 B- ) Şirketin:... 3 C- ) Şirketin

Detaylı

01 OCAK EYLÜL 2011 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. I. Giriş. 1- Raporlama Dönemi :

01 OCAK EYLÜL 2011 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. I. Giriş. 1- Raporlama Dönemi : 01 OCAK 2011-30 EYLÜL 2011 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU I. Giriş 1- Raporlama Dönemi : 01.01.2011-30.09.2011 2- Ortaklığın Unvanı : İş Portföy Yönetimi AŞ Şirket Hakkında Genel Bilgi ĠĢ

Detaylı

2015 Yılı Olağan Genel Kurul İlanı Kamuyu Aydınlatma Platformunda 24 Şubat 2016 tarihinde yayımlanmıştır.

2015 Yılı Olağan Genel Kurul İlanı Kamuyu Aydınlatma Platformunda 24 Şubat 2016 tarihinde yayımlanmıştır. MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin 1.3.1 Genel Kurul Başlıklı Maddesi Gereğince Yapılan Duyurudur 2015 Yılı Olağan Genel

Detaylı

HAVATEK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU

HAVATEK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER HAVATEK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2017 31.12.2017 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem: 01/01/2017-31/12/2017 Ticaret unvanı :HAVATEK MAKİNA SANAYİ

Detaylı

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu na Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi nin

Detaylı

FORMET ÇELİK KAPI SANAYİ VE TİCARET A.Ş DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

FORMET ÇELİK KAPI SANAYİ VE TİCARET A.Ş DÖNEMİ FAALİYET RAPORU FORMET ÇELİK KAPI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01.01.2018 30.09.2018 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU FAALİYET RAPORU (01.01.2018-30.09.2018) 1- GENEL BİLGİLER Raporun Ait Olduğu Dönem: 01.01.2018 30.09.2018 DÖNEMİ Ticaret

Detaylı

BOLU ÇİMENTO FAALİYET RAPORU 2013

BOLU ÇİMENTO FAALİYET RAPORU 2013 BOLU ÇİMENTO FAALİYET RAPORU 2013 BOLU ÇİMENTO FAALİYET RAPORU 2013 İÇİNDEKİLER BAŞKAN MESAJI DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİ 4-5 DÜNYADA VE TÜRKİYE DE ÇİMENTO SEKTÖRÜ 6 KURUMSAL TARİH, MİSYON, VİZYON, DEĞERLER

Detaylı

Mardin Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Mardin Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Mardin Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirketin internet sitesinde, genel kurul toplantı ilanı ile birlikte, şirketin mevzuat gereği yapması gereken bildirim ve açıklamalar; a) Açıklamanın yapılacağı tarih

Detaylı

STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.

STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN "SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ"NİN İKİNCİ BÖLÜMÜNÜN 2. MADDESİ GEREĞİNCE HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU ARA DÖNEM

Detaylı

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU MARDİN ÇİMENTO SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 01.01.2011-30.09.2011 FAALİYET RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA 1 Raporun Dönemi 1 2 Ortaklığın Ünvanı 1 3 Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri 1-2 4 Üst Yönetim 2 5 Kurumsal

Detaylı

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu RAPORUN DÖNEMĐ : 01 OCAK 2012-31MART 2012 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : J.P. MORGAN MENKUL DEĞERLER A.Ş. SERĐ : XI NO: 29 SAYILI TEBLĐĞE ĐSTĐNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU A-Giriş 1-Raporlama Dönemi:

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2009-30/09/2009 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU. 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU. 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Tacirler Yatırım Holding A.ġ. yönetimi ve ortakları, Ģirketin faaliyetleri sırasında, az gider, en düģük risk, en yüksek

Detaylı

ASLAN ÇİMENTO A.Ş ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ASLAN ÇİMENTO A.Ş ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 01.01.2014-31.03.2014 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 İÇİNDEKİLER SAYFA A. Genel Bilgiler... 3 1. Raporun Dönemi... 3 2. Ortaklığın Unvanı... 3 3. Ortaklık Yapısı ve Sermaye Dağılımı... 3 4. Şirketin

Detaylı

: Tavukçu Fethi Sokak no:29 Osmanbey/istanbul

: Tavukçu Fethi Sokak no:29 Osmanbey/istanbul VEGA TEKSTİL SAN VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2012 31.12.2012 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER Raporun Ait Olduğu Dönem: 01.01.2012 31.12.2012 Dönemi Ticaret unvanı : VEGA TEKSTİL

Detaylı

TOKAT CİHAN NAK.SAN.VE TİC.A.Ş DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU

TOKAT CİHAN NAK.SAN.VE TİC.A.Ş DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER TOKAT CİHAN NAK.SAN.VE TİC.A.Ş. 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem:2013 Ticaret unvanı : TOKAT CİHAN NAK..SAN.VE TİC.A.Ş. Ticaret sicili numarası

Detaylı

RE-PIE GAYRİMENKUL VE GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

RE-PIE GAYRİMENKUL VE GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU RE-PIE GAYRİMENKUL VE GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2017 31.12.2017 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1. GENEL BİLGİLER 1.a. Raporun Dönemi 01.01.2017 31.12.2017 1.b. Şirkete İlişkin

Detaylı

: Bu rapor 01 Ocak Aralık 2012 çalışma dönemini kapsamaktadır.

: Bu rapor 01 Ocak Aralık 2012 çalışma dönemini kapsamaktadır. Sayfa No: 1 Raporun Dönemi Ticaret Ünvanı : Bu rapor 01 Ocak 2012 31 Aralık 2012 çalışma dönemini kapsamaktadır. : Prim Menkul Değerler A.Ş. Ticaret Sicil No : 247130 Merkez Adresi : Levent Caddesi No.3

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN (II-14.1) TEBLİĞİ NE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ SÖNMEZ FİLAMENT SENTETİK İPLİK VE ELYAF SANAYİİ A.Ş.

SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN (II-14.1) TEBLİĞİ NE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ SÖNMEZ FİLAMENT SENTETİK İPLİK VE ELYAF SANAYİİ A.Ş. SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN (II-14.1) TEBLİĞİ NE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ SÖNMEZ FİLAMENT SENTETİK İPLİK VE ELYAF SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Bu rapor, Sermaye Piyasası Kurulu nun II-14.1

Detaylı

KENT KURUMSAL GAYRĠMENKUL DEĞERLEME VE DANIġMANLIK ANONĠM ġġrketġ DÖNEMĠ YILLIK FAALĠYET RAPORU

KENT KURUMSAL GAYRĠMENKUL DEĞERLEME VE DANIġMANLIK ANONĠM ġġrketġ DÖNEMĠ YILLIK FAALĠYET RAPORU KENT KURUMSAL GAYRĠMENKUL DEĞERLEME VE DANIġMANLIK ANONĠM ġġrketġ 1- GENEL BĠLGĠLER 01.01.2016 31.12.2016 Ġ YILLIK FAALĠYET RAPORU ġirketimiz 14.05.2010 tarihinde kurulmuģ olan Ģirketimiz: -Sermaye Piyasası

Detaylı

KAYNAK FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 01.01.2014 31.12.2014 Dönemi Faaliyet Raporu

KAYNAK FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 01.01.2014 31.12.2014 Dönemi Faaliyet Raporu KAYNAK FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 01.01.2014 31.12.2014 Dönemi Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER 1 - Genel Bilgiler 2 - Yönetim Organı Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Sağlanan Mali Haklar 3 - Araştırma ve Geliştirme

Detaylı

a. Pay sahiplerine iliģkin kayıtların sağlıklı, güvenli ve güncel olarak tutulmasını sağlamak,

a. Pay sahiplerine iliģkin kayıtların sağlıklı, güvenli ve güncel olarak tutulmasını sağlamak, KURUMSAL UYUM RAPORU ġirketimiz, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim Ġlkelerine uymayı ve geliģen koģullara bağlı olarak uyum sağlanacak konularda düzenlemeler yapmayı, sermaye

Detaylı

GAZETECĠLĠK SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ.

GAZETECĠLĠK SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ. 28.05.2015 TARĠHĠNDE SAAT 11:00 DE YAPILACAK 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ĠLĠġKĠN BĠLGĠLENDĠRME DOKÜMANI Şirketimizin 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündemi görüşüp karara

Detaylı

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

BOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 01/01/2011-31/12/2011 2. Ortaklığın Unvanı Bolu Çimento Sanayii Anonim ġirketi 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince

Detaylı

ÖZDENİZCİLİK ULAŞTIRMA GEMİ SÖKÜM TURİZM DEMİR ÇELİK SU SPORLARI ATIK MADDE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ MADDE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ÖZDENİZCİLİK ULAŞTIRMA GEMİ SÖKÜM TURİZM DEMİR ÇELİK SU SPORLARI ATIK MADDE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ MADDE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ÖZDENİZCİLİK ULAŞTIRMA GEMİ SÖKÜM TURİZM DEMİR ÇELİK SU SPORLARI ATIK MADDE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2016 31.12.2016 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER Raporun Ait Olduğu Dönem:

Detaylı

Programda giriş, faaliyet raporu, kullanıcılar, şirketler, yardım sekmeleri yer alır.

Programda giriş, faaliyet raporu, kullanıcılar, şirketler, yardım sekmeleri yer alır. FAALİYET RAPORU PROGRAMI Bu program 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununa göre kurulan ve faaliyet gösteren anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin yıllık faaliyet raporlarının hazırlanması

Detaylı

DİREN HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU

DİREN HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER DİREN HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem:2013 Ticaret unvanı : DİREN HOLDİNG A.Ş. Ticaret sicili numarası : 5492 Merkez

Detaylı

REEL KAPİTAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU

REEL KAPİTAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU EK : 3 REEL KAPİTAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2016 31.03.2016 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER Raporun Ait Olduğu Dönem: 01.01.2016-31.03.2016 Ticaret unvanı :REEL KAPİTAL MENKUL

Detaylı

PEMAR TURĠZM YATIRIMLARI VE TĠCARET ANONĠM ġġrketġ DÖNEMĠ YILLIK FAALĠYET RAPORU

PEMAR TURĠZM YATIRIMLARI VE TĠCARET ANONĠM ġġrketġ DÖNEMĠ YILLIK FAALĠYET RAPORU PEMAR TURĠZM YATIRIMLARI VE TĠCARET ANONĠM ġġrketġ 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMĠ YILLIK FAALĠYET RAPORU 1- GENEL BĠLGĠLER Raporun Dönemi : 01.01.2013 31.12.2013 Ticaret unvanı : Pemar Turizm Yatırımları

Detaylı

RAPORUN İLGİLİ OLDUĞU HESAP DÖNEMİ: 4 EKİM ARALIK 2018

RAPORUN İLGİLİ OLDUĞU HESAP DÖNEMİ: 4 EKİM ARALIK 2018 QNB FİNANS VARLIK KİRALAMA A.Ş. FAALİYET RAPORU RAPORUN İLGİLİ OLDUĞU HESAP DÖNEMİ: 4 EKİM 2018 31 ARALIK 2018 Şirketin ticari unvanı: QNB Finans Varlık Kiralama A.Ş. Ticaret sicil numarası: 158393-5 Tescil

Detaylı

MOBİPA MOBİL YA TEKSTiL İNŞAAT NAKLİYE. SÜPERMARKET VE TuRİzM SANA Yİ. TİcARET ANONİM ŞİRKETİ. 2014 MALi YıLıNA İLişKiN YÖNETiM KURULU FAALİYET RAPORU

MOBİPA MOBİL YA TEKSTiL İNŞAAT NAKLİYE. SÜPERMARKET VE TuRİzM SANA Yİ. TİcARET ANONİM ŞİRKETİ. 2014 MALi YıLıNA İLişKiN YÖNETiM KURULU FAALİYET RAPORU , MOBİPA MOBİL YA TEKSTiL İNŞAAT NAKLİYE. PETROL ÜRÜNLERİ SÜPERMARKET VE TuRİzM SANA Yİ. TİcARET ANONİM ŞİRKETİ 2014 MALi YıLıNA İLişKiN YÖNETiM KURULU FAALİYET RAPORU ("Şirket") 01.01.20 ı4-31. ı2.20

Detaylı

Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirketin internet sitesinde, genel kurul toplantı ilanı ile birlikte, mevzuat gereği yapması gereken bildirim ve açıklamalar ; şirketin a) Açıklamanın yapılacağı tarih

Detaylı

Karanfil Sk. No:62 Bakanlıklar / ANKARA

Karanfil Sk. No:62 Bakanlıklar / ANKARA 1- GENEL BİLGİLER KAZOVA VASFİ DİREN TARIM İŞLETMESİ SAN.VE TİC. ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem:2013 Ticaret unvanı : KAZOVA VASFİ DİREN TAR.

Detaylı

PASHA YATIRIM BANKASI A.Ş YILINA İLİŞKİN 16 MART 2018 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

PASHA YATIRIM BANKASI A.Ş YILINA İLİŞKİN 16 MART 2018 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Zirvelere doğru. Hep birlikte. PASHA YATIRIM BANKASI A.Ş. 2017 YILINA İLİŞKİN 16 MART 2018 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Bankamızın 2017 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul

Detaylı

ÜÇLER TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2014 31.12.2014 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU

ÜÇLER TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2014 31.12.2014 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER ÜÇLER TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2014 31.12.2014 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2014 31.12.2014 Ticaret Ünvanı : Üçler Tekstil Sanayi

Detaylı

BERG FAKTORİNG ANONİM ŞİRKETİ DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU

BERG FAKTORİNG ANONİM ŞİRKETİ DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU BERG FAKTORİNG ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2016 31.12.2016 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER BERG FAKTORİNG ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2016 31.12.2016 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu

Detaylı

ALKHAIR PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU 2011 YILI FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1

ALKHAIR PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU 2011 YILI FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 Sayfa No: 1 1-Rapor Dönemi : 01.01.2011-31.12.2011 2-Şirketin Unvanı : Alkhair Portföy Yönetimi A.ġ. 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan Başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu nda Anonim ve Limited şirketlerin Genel Kurulları ile ilgili olarak Eski Türk Ticaret Kanunu ndan farklı uygulamalar

6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu nda Anonim ve Limited şirketlerin Genel Kurulları ile ilgili olarak Eski Türk Ticaret Kanunu ndan farklı uygulamalar 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu nda Anonim ve Limited şirketlerin Genel Kurulları ile ilgili olarak Eski Türk Ticaret Kanunu ndan farklı uygulamalar yer almaktadır. 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu nun

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2012 31 MART 2012 FAALİYET RAPORU Sayfa No:1 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI... 1 2. DÖNEM İÇİNDE ESAS SÖZLEŞMEDE

Detaylı

VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU

VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER I. Genel Bilgiler a) Rapor Dönemi b) Şirket Bilgileri c) Şirketin Organizasyon, Sermaye

Detaylı