MAKINADEGERLEMERAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MAKINADEGERLEMERAPORU"

Transkript

1 GAYRIMENKULDEGERLEME ';. ~ i MAKINADEGERLEMERAPORU i TÜRKHAVAYOLLARIA.O. YEsiLKÖY/ISTANBUL 1/2 ( TEKTEKDEGERLENDiRILEMEZ, DIGEREKIYLEBIRBÜTÜNDÜR.) Tarih:02AGUSTOS2006 R. No:2006A161 TSKBGayrimenkul Degerleme A.S. Merkez:MeclisiMebusanCaddesiNo:161 Findikli34427 IstanbulTel:(0212) Faks:(0212) Sube:YukariÖveçlerMh. CevizlidereCd.No:1 kat: 2n DikmenÇankayalAnkaraTel:(312) Sube:SairEsrefBulvariNo:3511Montröis HamKat:4 No:502 MontröizmirTel:(232)

2 GAYIIIMENKULDEGERLEME ÖZETTABLO RAPORNO: 2006A161 RAPORTARiHi: 02 AGUSTOS2006 AÇiKADRES: THY A.O. Satinalma Müdürlügü Atatürk Havalimani / Istanbul RAPORUHAZiRLAYAN: TSKBGayrimenkulDegerlemeA.s. DEGERLEMEUZMANLARi: RAPORUTALEPEDEN: HüseyinBirol/ DegerlemeUzmani THY A.O. SATINALMA MÜDÜRLÜGÜ AdemYol/SorumluDegerleme Uzmanl ANAMAKiNELER: MAKiNEYASORTALAMASi: UÇAKBAKiMMAKiNALARiVE YEDEKPARÇASTOKLARi 15 ADiLPiYASADEGERi USD (ikiyüzyirmiüçmilyonaltiyüzyirmiyedibindokuzyüzyetmisbes AmerikanDolari) 1 USD=1,503-YTLkabuledilmistir. RapordasunulanbulgularDegerlemeUzmanininbildigikadariyladogruoldugu; Analizlerve sonuçlarsadecebelirtilenvarsayimlarve kosullarlasinirli oldugu; DegerlemeUzmaninindegerlemekonusunuolusturanmülkleherhangibir ilgisi olmadigi; DegerlemeUzmanininücretiraporunherhangibir bölümünebagliolmadigi; Degerlemeahlakikuralve performansstandartlarinagöregerçeklestigi; DegerlemeUzmani,meslekiegitimsartlarinahaizoldugu; DegerlemeUzmaninindegerlemesiyapilanmülkünyeri vetürü konusundadaha öncedendeneyimioldugu; DegerlemeUzmani,mülkükisiselolarakdenetledigi; Rapordabelirtilenierinharicindehiç kimsebu raporunhazirlanmasindameslekibir ardimdabulunmadiainibevanederiz. Hüseyin BiroliDegerleme Uzmani AdemYaliSorumluDegerlemeUzmani Merkez:MeclisiMebusanCaddesiNo:161Findikh34427IstanbulTel:(0212) Faks:(0212) Sube:YukariÖveçlerMh.CevizlidereCd.No;1 kat:2n DikmenÇankaya/Ankara Tel:(312) Sube:SairEsrefBulvanNo:35/1Montröis HamKat 4 No:502MontröizmirTel:(232)

3 içindekiler CA YIl/MENKUL DEGERLEME BÖLÜM1 RAPORBILGiLERi 1.1 RaporTarihive Numarasi 1.2 RaporTürü 1.3 RaporuHazirlayanlar 1.4 DegerlemeTarihi 1.5 DayanakSözlesmesi 1.6 DegerlemeisleminiOlumsuzYöndeEtkileyenFaktörler BÖLÜM2 SiRKET- MÜSTERiBiLGiLERi,DEGERLEMENiN TANIMVE KAPSAMI 2.1 SirketBilgileri 2.2 MüsteriBilgileri 2.3 KullanilanDegerTanimlari BÖLÜM3 DEGERLEMESiYAPILANMAKiNELEREiLisKiNANALIzLER 3.1 MakinalarinTeknikÖzelliklerive EkspertizDegerleri 3.2 MakinalarinDegerineEtkenFaktörler 3.3 DegerlemedeKullanilanYöntem- MaliyetOlusumlariYaklasimi BÖLÜM4 ANALizSONUÇLARININDEGERLENDiRILMESi EKLER Merkez:MeclisiMebusanCaddesiNo:161Findikli34427IstanbulTel:(0212) Faks:(0212) Sube:YukariÖveçlerMh.CevizlidereCd.No:1 kat:2/7dikmençankaya/ankara Tel:(312) Sube:SairEsrefBulvariNo:35/1Montröis HamKat:4 No:502MontröizmirTel:(232)

4 BÖLÜM1 RAPORBiLGiLERi GAYRiMENKUL DECERLEME 1.1 RaporTarihive Numarasi Burapor,THY A.O. Satinalma Müdürlügü'nün talebine istinaden, sirketimiz tarafindan tarihinde, 2006A161rapornumarasiile tanzimedilmistir. 1.2 RaporTürü Bu rapor, THYA.O.SatinalmaMüdürlügüAtatürkHavalimani/ istanbul'dayer alantesisindeki makinave stok parkinin tarihli satis degerininyeni Türk Lirasi cinsinden belirlenmesi amaciylahazirlanandegerlemeraporudur. 1.3 RaporuHazirlayanlar Bu degerlemeraporu;gayrimenkulmahallindeyapilanincelemesonucundailgili kisi - kurumkuruluslardanelde edilenbilgilerdenfaydalanilarakhazirlanmistir.bu rapor,sirketimizdegerleme uzmanlarihüseyinbirolveademyoltarafindanhazirlanmistir. 1.4 DegerlemeTarihi Bu degerlemeraporu,sirketimizdegerlemeuzmanlaritarafindan10-11temmuz2006 tarihindegayrimenkul mahallindeyapilanincelemeyeistinadenhazirlanmistir. 1.5 DayanakSözlesmesi Bu degerlemeraporu,sirketimizile THY A.O. Satinalma Müdürlügü arasinda taraflarinhak ve yükümlülüklerinibelirleyen tarihli dayanak sözlesmesi hükümlerine bagli kalinarak hazirlanmistir. 1.6DegerlemeIsleminiOlumsuzYöndeEtkileyenFaktörler Degerlemeisleminigenelanlamdaolumsuzyöndeetkileyenve sinirlayanbir faktöryoktur. Merkez:MeclisiMebusanCaddesi No:161Findikh 34427Istanbul Tel:(0212)334SO54Faks: (0212) Sube:YukariÖveçlerMh.CevizlidereCd.No:1 kat:2n DikmenÇankaya/Ankara Tel:(312) Sube:SairEsref8ulvariNo:35/1MontröisHamKat:4 No:502MontröizmirTel:(232)

5 CAYIl/MENKULDEGERLEME BÖLÜM2 2.1 SirketBilgileri SIRKET- MÜSTERI BILGILERi, DEGERLEMENiN TANIM VE KAPSAMI Sirketimiz, tarih ve 5676 sayili Ticaret Sicil GazetesindeyayinlananSirket Ana SözlesmesinegöreEkspertizve Degerlendirme olaraktanimlananis ve hizmetlerivermekamaciyla Türklirasisermayeilekurulmustur. Sirketimiz,BasbakanlikSermayePiyasasiKurulu'nun(SPK) tarih ve KYD-66/001347sayili yazisi ile SPKmevzuatiçerçevesindedegerlemehizmetivereceksirketlerlistesinealinmistir. 2.2 Müsteri Bilgileri Bu rapor,thy A.O. Satinalma Müdürlügü'nün talebineistinaden,sirketimiztarafindan tarihindehazirlanmistir. 2.3 Kullanilan DegerTanimlari Adil PiyasaDegeri(PazarDegeri) Birgayrimenkulün alicivesaticiarasinda,belirlibirtarihte,eldegistirmesi durumunda; satisiçingerekli piyasakosullarinsaglanmasi, taraflarinistekliolmasive her iki tarafinda gayrimenkulle ilgili bütün durumlardanhaberdarolmasikosullariylabelirlenen,gayrimenkul ün en olasi, nakit el degistirme degeridir. Budegerlemeçalismasindasagidakihususlaringeçerliligi varsayilmaktadir. Alici ve satici makulve mantiklihareketetmektedir. Taraflargayrimenkulile ilgili herkonudatam bilgisahibidirlerve kendilerineazamifaydayi sagliyacaksekildehareketetmektedirler. Gayrimenkulunsatisi içinmakulbirsüretaninmistir. Ödemenakitveyabenzeriaraçlarlapesinolarakyapilmaktadir. Gayrimenkulünalim- satimislemisirasindagerekebilecekfinansmanpiyasafaiz oranlari üzerindengerçeklestirilmektedir. DüzenliLikiditasyon Degeri Taraflar arasindagörüsmelerve pazarliklarsonucunda,varliklar için belirlenen,takribi 3-6 ay araligi içindeki en olasi nakit satis degeridir. Düzenli likiditasyonda,varliklarin herbiri için en iyi degerin alinmasina çalisilmaktadir. Eger belirtilen zaman araligi içinde, taraflar arasindaki görüsmeler sonucundafiyatkonusundaanlasmayavarilamazsa,varliklarinaçik arttirmaylasatilmasiönerilir. Zorunlu Likiditasyon Degerii Tasfiye Degeri Halkaaçikdüzenlenenbir açikarttirmada,ekonomiktrendlerve zorunlusatiskosullarigözönünde bulundurularak, gayrimenkul için belirlenenen olasi nakitdegerdir.zorunlulikiditasyonda, varliklar olabildiginceçabuksatilirlar.satisiçinkabuledilenzamanaraligigenellikle3 aydanazdir. 4 Merkez:MeclisiMebusanCaddesiNo:161Findikli34427 IstanbulTel:(0212) Faks:(0212) Sube:YukariÖveçlerMh.CevizlidereCd.No:1kat 2n DikmenÇankayalAnkara Tel:(312) Sube:SairEsrefBulvanNo:35/1MontröisHaniKat:4 No:502MontröizmirTel:(232)

6 GAYlliMENKUL DEGERLEME BÖLÜM3 DEGERLEMESi YAPILANMAKiNALARAiLisKiNANALizLER 3.1MakinalarinTeknikÖzelliklerive EkspertizDegerleri OZET $ YTL Stoklar(Komponent ve Sarf malzemeleri) EK Makina Techizat (253) EK Tasitlar (254 EK Demirbaslar 255) EK Diger Maddi Duran Varliklar (256) EK Haklar (260) EK TOPLAM Not: Degerleme, sabit degerlerin 31 Mart 2006 tarihindeki gözönüne alinarak yapilmis ve bugünkü degeri verilmistir. mevcudu Stoklarin degerlendirilmesinde göz önüne alinan kabuller: 1. Uçak tipinin pazarda kullanim orani ve komponent stoklarinin conditionlarinin (tamir görme, modifiye edilme gibi) durumu. 2. Sarf malzemelerinin pazarda satis imkanlari. 3.Satllmasl düsünülen malzemelerin de bu degerlemeye tabi tutulmasi. 4.Stoklarin eskiliginin dikkate alinmasi. 3.2 Makinalarin Degerine Etken Faktörler Olumlu Etkenler:./ Makinaparkifaal ve çalisirdurumdadir../ Makina parkinin bakimdüzeyleri iyidurumdadir../ Periyodikve koruyucubakimyönetimifirmadaiyi bir sekildeuygulanmaktadir../ Tesistekimakinayas ortalamasi15yas mertebesindedir../ Tesistekimakinaparkikompleüret!rnigerçeklestireceküniteleresahiptir. 5 TSKBGayrimenkulDegerlemeA.S. Merkez:MeclisiMebusanCaddesiNo:161Findikli34427 IstanbulTel:(0212) Faks:(0212) Sube:YukariÖveçlerMh.Cevizlidere Cd.No:1kat2n DikmenÇankayatAnkara Tel:(312) Sube:SairEsrefBulvanNo:35/1MontröIsHamKat:4No:502MontröizmirTel:(232)

7 OlumsuzEtkenler: GAoYlliMENlCui DEGEIILEME Ülkemizekonomisindeson dönemdeyasananekonomikkrizlertüm sektörlerietkilemis, son günlerde ekonomideyasananiyimsergelismelereragmenhenüzetkisinitam olarak kaybetmemistir.bu yüzdenikinci el makina pazarindaazalan müsteritalebi ve düsen fiyatlarhenüztam anlamiylanormaldüzeyineulasmamistir. 3.3 Bu DegerlemedeKullanilanYöntem- MaliyetOlusumlariYaklasimi Bu yöntemde,var olanbir makinaningünümüzekonomikkosullarialtindaaynisininveyabir benzerinin yenisininmaliyetiekspertiziçin baz kabul edilir. Bu anlamdamaliyetyaklasimininana ilkesi kullanim degeriile açiklanabilir.kullanimdegeriise, " Hiçbirsahis ona karsi istekduymasaveyaonundegerini bilmesebile malin gerçekbir degerivardir" seklindetanimlanmaktadir.bu yaklasimpiyasadasik sik alim satimiyapilmayanözelamaçlimülklerve makineleriçin uygunolmaktadir.çünkükarsilastirilabilir satis bilgisi ya çok az olmaktaya da hiç olmamaktadir.maliyet yaklasiminakonu olan makineekipmaningüncel ekspertizdegeri, imal tarihi, mensei,iktisaptarihi ve iktisaptarihindekisatin alma bedeli (döviz cinsinden veya dövize çevrilmis) ve alt paragraftaki kriterler dikkate alinarak hesaplanmaktadir. Bu yöntemdeönemliolan kritermakinaninkalanekonomikve faal ömrününvarligi ve bununsüresidir. Bu nedenlemakina degerininkullanimdankaynaklananfiziki ve fonksiyonelyipranma ile teknolojik gelismedenkaynaklanandemodeolma sonucundazaman içersinde azalacagivarsayilir. Buna ek olarak ilgili makinaninhitap ettigi sektördekiteknolojikgelisme hizi ve makinaninfarkli sektörlerde kullanim alaninin olmasi ayrica göz önüne alinmaktadir.genel kaide olarak, mevcutbir makinanin degerinin,hiçbirzamanyenisininmaliyetindenfazlaolamayacagikabuledilmektedir. Merkez:MeclisiMebusanCaddesiNo:161Findikh34427 IstanbulTel:(0212) Faks:(0212) sube:yukariöveçlermh.cevilliderecd.no:1kat: 217DikmenÇankayafAnkaraTel:(312) Sube:SairEsrefBulvanNo:35/1MontröIsHamKat:4 No:502MontröizmirTel:(232)

8 CAYIl/MENKULDECERLEME BÖLÜM4-S0NUÇ Makina,teçhizatve demirbaslarin fiziki durumu,bakimve performanslarigibi degerineetken olabilecektüm özellikleri dikkatealinmis ve detayli piyasaarastirmasiyapilmisolup, ülkede son dönemdeyasadigimizekonomikkosullar da gözönünealinaraktskbgayrimenkul DegerlemeA.Starafindan degeriasagidakigibitakdiredilmistir. THY A.O. Satinalma Müdürlügü Atatürk Havalimani / istanbul'da yeralantesisin makinavestokparkinin TARiHli TOPLAMADiL pjy ASADEGERi YTL (Üçyüzotuzaltimilyonyüzonikibinsekizyüzkirkalti YeniTürkLirasi) USD (ikiyüzyirmiüçmilyonaltiyüzyirmiyedibindokuzyüzyetmisbes AmerikanDolari) NOT: Tespitedilenbu degerpesinsatisayönelik adil piyasadegeridir. 2 KDVhariçtir. 3 1 USD= 1,503-YTLkabuledilmistir.USD bilgivermekamaciylayazilmistir. Durumuve kanaatimizifadeedenekspertizraporumuzubilgilerinizesaygiile sunariz. HüseyinBirol/DegerlemeUzmani 1 AdemYol/SorumluDegerlemeUzmani Merkez:MeclisiMebusanCaddesiNo:161Findikli34427IstanbulTel:(0212) Faks:(0212) Sube:YukariÖveçlerMh.CevizlidereCd.No:1 kat:2/7dikmençankaya/ankara Tel:(312) Sube:SairEsref8ulvariNo:35/1MontröIsHaniKat:4 No:502MontröizmirTel:(232)

9 EKLER CA YIl/MENKUL DEGERLEME Stoklar 2 Makinateçhizat 3 Tasitlar 4 Demirbaslar 5 Digermaddiduranvarliklar 6 Haklar 7 Fotograflar 8 Özgeçmisler Merkez:MeclisiMebusanCaddesiNo:161Findikli34427 IstanbulTel:(0212) Faks:(0212) Sube:YukariÖveçlerMh.CevizlidereCd.No:1 kat:217dikmençankayalankara Tel:(312) Sube:SairEsrefBulvanNo:35/1MontröIsHaniKat:4 No:502MontröizmirTel:(232)

BİSAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İNEGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TESİSLERİ MAKİNE DEĞERİ GÖRÜŞ RAPORU

BİSAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İNEGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TESİSLERİ MAKİNE DEĞERİ GÖRÜŞ RAPORU BİSAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İNEGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TESİSLERİ MAKİNE DEĞERİ GÖRÜŞ RAPORU ÇINAR TAŞINMAZ DEĞERLEME VE MÜŞAVİRLİK A.Ş. 26.01.2015 1 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 : RAPOR BİLGİLERİ 1.1

Detaylı

Dönembaşı İlk Madde ve Malzeme Stoklarının Maliyeti. Dönembaşı İlk Madde ve Malzeme Stoklar Miktarı

Dönembaşı İlk Madde ve Malzeme Stoklarının Maliyeti. Dönembaşı İlk Madde ve Malzeme Stoklar Miktarı İlk Madde ve Malzeme Giderlerinin Değerlemesi İlk madde ve malzeme değerlemesi ile ilgili olarak iki sorunun cevabının verilmesi gerekir. Bunlar; Dönemsonu malzeme stoklarının ve Üretime verilen malzeme

Detaylı

DİRİİPLİK-DİRİLİŞ İPLİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

DİRİİPLİK-DİRİLİŞ İPLİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 28.12.2012 Sayfa-1 DİRİİPLİK-DİRİLİŞ İPLİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ISPARTA İLİ GÖNEN İLÇESİ FANDAS KÖYÜ 118 ADA 6 PARSEL MAKİNE TEÇHİZATI EKSPERTİZ RAPORU 25 Aralık 2012 28.12.2012 Sayfa-2 İÇİNDEKİLER

Detaylı

DEĞERLEME RAPORU VAKIF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş

DEĞERLEME RAPORU VAKIF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş DEĞERLEME RAPORU VAKIF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş ERLER MAHALLESİ-ETİMESGUT / ANKARA (2 ADET ARSA) 1 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 RAPOR BİLGİLERİ 1-1 Rapor Tarihi ve Numarası 1-2 Rapor Türü 1-3 Raporu Hazırlayanlar

Detaylı

İSTANBUL İLİ, BÜYÜKÇEKMECE İLÇESİ, KAMİLOBA KÖYÜ, 1484 PARSELE AİT DEĞERLEME RAPORU RODRİGO TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş. (KAMİLOBA TARLA) OZL201500014

İSTANBUL İLİ, BÜYÜKÇEKMECE İLÇESİ, KAMİLOBA KÖYÜ, 1484 PARSELE AİT DEĞERLEME RAPORU RODRİGO TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş. (KAMİLOBA TARLA) OZL201500014 İSTANBUL İLİ, BÜYÜKÇEKMECE İLÇESİ, KAMİLOBA KÖYÜ, 1484 PARSELE AİT DEĞERLEME RAPORU RODRİGO TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş. (KAMİLOBA TARLA) 28 OCAK 2015 A d r e s G a y r i m e n k u l D e ğ e r l e m e ve

Detaylı

DEĞERLEME RAPORU VAKIF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş

DEĞERLEME RAPORU VAKIF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş DEĞERLEME RAPORU VAKIF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş ERLER MAHALLESİ-ETİMESGUT / ANKARA (2 ADET ARSA) 1 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 RAPOR BİLGİLERİ 1-1 Rapor Tarihi ve Numarası 1-2 Rapor Türü 1-3 Raporu Hazırlayanlar

Detaylı

SÜRECİN İŞLEMEYE BAŞLADIĞI TARİH ve ZAMAN. HİZMETİN YERİNE GETİRİLDİĞİ TARİH ve ZAMAN DÜZENLENMİŞ TİCARİ KALİTE KODU

SÜRECİN İŞLEMEYE BAŞLADIĞI TARİH ve ZAMAN. HİZMETİN YERİNE GETİRİLDİĞİ TARİH ve ZAMAN DÜZENLENMİŞ TİCARİ KALİTE KODU 252145 P.1 (Müşteri Hizmetleri Merkezine Gelen Talepler - çağrı,web,işletme) 31.12.2013 31.12.2013 250609 P.1 (Müşteri Hizmetleri Merkezine Gelen Talepler - çağrı,web,işletme) 28.12.2013 28.12.2013 250600

Detaylı

ÇUHADAROĞLU METAL SANAYİ VE PAZARLAMA A.Ş. Değerleme Raporu

ÇUHADAROĞLU METAL SANAYİ VE PAZARLAMA A.Ş. Değerleme Raporu KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÇUHADAROĞLU METAL SANAYİ VE PAZARLAMA A.Ş. Değerleme Raporu Özet Bilgi Maddi Duran Varlıklarımızda Yer Alan Taşınmazın Yeniden Değerlenmesi Hk. Değerleme Raporu İlgili Şirketler

Detaylı

Satın alınan emtianın maliyetini oluşturan hususlar Vergi Usul Kanunu nun ilgili maddeleri ve tebliğleriyle açıklamaya çalışacağız.

Satın alınan emtianın maliyetini oluşturan hususlar Vergi Usul Kanunu nun ilgili maddeleri ve tebliğleriyle açıklamaya çalışacağız. VERGİ USUL KANUNU AÇISINDAN KREDİ FAİZİ VE KUR FARKLARININ EMTİA VE GAYRIMENKULLERİN MALİYETİNİN BELİRLENMESİ ESNASINDA DEĞERLENDİRİLMESİ H. Enes KOÇ SMMM - Denetçi Doktora Öğrencisi 1.GİRİŞ Makalemizin

Detaylı

D.B.B OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK

D.B.B OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK TABLO 1 2016 YILI BÜTÇESİ BİLANÇO D.B.B OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK 1 HAZIR DEĞERLER 1.277.288 2.035.217 2.502.206 3.452.491 2.036.236 2.558.033 747.355 1.441.337

Detaylı

İçindekiler I. BÖLÜM GAYRİMENKUL DEĞERLEMESİ. 1. KAVRAM ve TERİMLER... 1

İçindekiler I. BÖLÜM GAYRİMENKUL DEĞERLEMESİ. 1. KAVRAM ve TERİMLER... 1 İçindekiler I. BÖLÜM GAYRİMENKUL DEĞERLEMESİ 1. KAVRAM ve TERİMLER... 1 2. GAYRİMENKULDE DEĞERLEME KAVRAMI... 11 2.1. DEĞERLEMEYE İLİŞKİN EKONOMİK KAVRAMLAR... 11 2.2. DEĞER KAVRAMI ve ÇEŞİTLERİ... 12

Detaylı

TEKİRDAĞ İLİ, ÇORLU İLÇESİ, MİSİNLİ MAHALLESİ 2302 PARSELE AİT DEĞERLEME RAPORU LİDER FAKTORİNG A.Ş. (TARLA) OZL OCAK 2014

TEKİRDAĞ İLİ, ÇORLU İLÇESİ, MİSİNLİ MAHALLESİ 2302 PARSELE AİT DEĞERLEME RAPORU LİDER FAKTORİNG A.Ş. (TARLA) OZL OCAK 2014 TEKİRDAĞ İLİ, ÇORLU İLÇESİ, MİSİNLİ MAHALLESİ 2302 PARSELE AİT DEĞERLEME RAPORU LİDER FAKTORİNG A.Ş. (TARLA) 06 OCAK 2014 A d r e s G a y r i m e n k u l D e ğ e r l e m e ve D a n ı ş m a n l ı k A. Ş.

Detaylı

1- Aşağıdakilerden hangisi bilançonun aktif kısmında yer almaz(orhan Sevilengül Muhasebe Kitabı Problem 1. Soru)?

1- Aşağıdakilerden hangisi bilançonun aktif kısmında yer almaz(orhan Sevilengül Muhasebe Kitabı Problem 1. Soru)? 1- Aşağıdakilerden hangisi bilançonun aktif kısmında yer almaz(orhan Sevilengül Muhasebe Kitabı 100.01 Problem 1. a) Gelir tahakkukları b) hisse senetleri c) gelecek aylara ait giderler d) özel fonlar

Detaylı

Bağımsız Denetim A.Ş.

Bağımsız Denetim A.Ş. ŞİRKET ADI : HAZIRLAYAN: DENETÇİ : DÖNEM : TARİH/PARAF: TARİH/PARAF: KONU : SATIN ALMA Yöntem: Her aydan 3 adet ambar girişi fişi seçildi. Denetim testlerinin varlığını test ediniz. Malzemenin Cinsi AMBAR

Detaylı

Şirket Birleşmeleri ve Satın Almalar

Şirket Birleşmeleri ve Satın Almalar Şirket Birleşmeleri ve Satın Almalar InvestCo M & A Halka Arz Değerleme Şirket Birleşmeleri ve Satın Almalar Halka Açılma Öncesi Danışmanlık Özel Amaçlı Şirket Değerlemeleri Özel Amaçlı Şirket ve Sektör

Detaylı

Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ 31 Aralık 2005 Tarihi İtibariyle Bilanço (Para birimi: YTL)

Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ 31 Aralık 2005 Tarihi İtibariyle Bilanço (Para birimi: YTL) 3 Aralık 2005 Tarihi İtibariyle Bilanço Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 3 Aralık 2005 3 Aralık 2004 VARLIKLAR Cari/Dönen Varlıklar 6.366.790 6.05.63 Hazır Değerler 4 43.386 5.50 Menkul Kıymetler (net)

Detaylı

SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI Levazım ve Ayniyat Müdürlüğü

SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI Levazım ve Ayniyat Müdürlüğü SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI Levazım ve Ayniyat Müdürlüğü 2015 1 1. Müdürlüğümüzün Yapısı 1.1. Görev Alanı 1.2. Organizasyon Şeması 1.3. Fiziksel Kaynaklar 2. Müdürlüğümüzün Hizmetleri 2.1. Satın alma Hizmetleri

Detaylı

RHEA GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2013 TARİHLİ PORTFÖY DEĞER TABLOSU

RHEA GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2013 TARİHLİ PORTFÖY DEĞER TABLOSU RHEA GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2013 TARİHLİ PORTFÖY DEĞER TABLOSU YATIRIMLARIN ENFLASYONA ENDEKSLENMİŞ DEĞERİ (TL) VARLIK GRUBUNUN PORTFÖYDE YER ALAN YATIRIM ABD DOLARI YATIRIM

Detaylı

DÖVİZLİ İŞLEMLER NEDENİYLE OLUŞAN KUR FARKLARININ MUHASEBE KAYITLARINI HATIRLATMAK İSTİYORUZ.

DÖVİZLİ İŞLEMLER NEDENİYLE OLUŞAN KUR FARKLARININ MUHASEBE KAYITLARINI HATIRLATMAK İSTİYORUZ. Sirküler Tarihi : 11.02.2009 Sirküler No : 750 DÖVİZLİ İŞLEMLER NEDENİYLE OLUŞAN KUR FARKLARININ MUHASEBE KAYITLARINI HATIRLATMAK İSTİYORUZ. Dövizli işlemler önceki yılda yapıldığı halde işlem tutarından

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU

GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU 1 GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU VİA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ İSTANBUL İLİ, GAZİOSMANPAŞA İLÇESİ, KÜÇÜKKÖY MAHALLESİ 3 PAFTA, 17863 PARSEL VİAPORT VENEZIA PROJESİ -STOKTA KALAN (VİA GYO

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 NURUOSMANİYE VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2011 Onay Zamanı : 11.04.2012-11:18:53 Vergi Kimlik Numarası 2520047585 huseyinkorkmaz76@hotmail.com Ticaret

Detaylı

T.C. ŞANLIURFA İL ÖZEL İDARESİ

T.C. ŞANLIURFA İL ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İKMAL ŞEFLİĞİ 1- AMBARLAR a) Akaryakıt b) İnşaat c) Demirbaş d) Yedek Parça 2- KAÇAK AKARYAKIT İŞLETME ŞEFLİĞİ 1- SAHA AMİRLİĞİ 2- ARAÇ GÖREVLENDİRME 3- TAŞIMALI EĞİTİM ATÖLYE

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU

GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU KİLER GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU KİLER GYO A.Ş. Tarih: 30.12.2011 R. No: 2011A502 SAPPHIRE ALIŞVERİŞ MERKEZİ VE REZİDANS TA 356 ADET BAĞIMSIZ BÖLÜM ISO9001:2008 FS

Detaylı

TABLO YILI BÜTÇESİ - BİLANÇO D.B.B OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK

TABLO YILI BÜTÇESİ - BİLANÇO D.B.B OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK TABLO 1 2017 YILI BÜTÇESİ - BİLANÇO D.B.B OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK 1 HAZIR DEĞERLER 3.003.694 3.574.197 3.932.381 4.932.154 3.763.272 4.238.866 2.008.807

Detaylı

TAŞINMAZ DEĞERLEME RAPORU

TAŞINMAZ DEĞERLEME RAPORU TAŞINMAZ DEĞERLEME RAPORU İSTANBUL İLİ, GÜNGÖREN İLÇESİ, GÜVEN MAHALLESİ, 18 PAFTA, 6529 PARSEL 1 ADET DAİRE * İş bu değerleme raporu SPK, BDDK mevzuatı kapsamındaki işlemlerde kullanılamaz. * Talep gereği;

Detaylı

DEĞİŞİME AÇIK OLUN 1 stajbaslatmasinavi@gmail.com

DEĞİŞİME AÇIK OLUN 1 stajbaslatmasinavi@gmail.com 1. Tahakkuk esası aşağıdaki muhasebe temel kavramlarından hangisine dayanır? A) Özün önceliği C) Dönemsellik D) Maliyet esası E) Parayla ölçülme 6. Bankadan elde edilen gelirin ilgili döneme alınması muhasebenin

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI KARGO BAŞKANLIĞI KARGO İTHALAT İŞLEMLERİ HİZMET TARİFESİ ( ANADOLU İSTASYONLARI )

TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI KARGO BAŞKANLIĞI KARGO İTHALAT İŞLEMLERİ HİZMET TARİFESİ ( ANADOLU İSTASYONLARI ) THY A.O. Taşımaları KARGO İTHALAT İŞLEMLERİ HİZMET TARİFESİ ( ANADOLU İSTASYONLARI ) Ardiye Ücretleri Normal Kargolar 1.1 İlk Gün Çekilen Kargolar (24 saate kadar) 56 USD 1.2 2. - 3. Gün Çekilen Kargolar

Detaylı

DEĞERLEME RAPORU. DEĞERLEMESĠ YAPILAN GAYRĠMENKULÜN ADRESĠ : Lalezade Sokak, 981 ada, 572, 629, 630 ve 631 nolu parseller 4.

DEĞERLEME RAPORU. DEĞERLEMESĠ YAPILAN GAYRĠMENKULÜN ADRESĠ : Lalezade Sokak, 981 ada, 572, 629, 630 ve 631 nolu parseller 4. DEĞERLEME RAPORU RAPORU TALEP EDEN : ĠĢ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.ġ. DEĞERLEMESĠ YAPILAN GAYRĠMENKULÜN ADRESĠ : Lalezade Sokak, 981 ada, 572, 629, 630 ve 631 nolu parseller 4. Levent / İSTANBUL ĠSTEK

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,57

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,57 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 26 GİDERLER HESABI 48.836.972,57 GELİRLER HESABI 2.173.478,22 PERSONEL GİDERLERİ 31.586.7,96 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 1.291.757,87 MEMURLAR 31.193.860,52

Detaylı

T.C. TIBBI CIHAZ VE MALZEME SÖZLESME DUYURUSU

T.C. TIBBI CIHAZ VE MALZEME SÖZLESME DUYURUSU T.C. ADANA V ALILIGI Il Saglik Müdürlügü TIBBI CIHAZ VE MALZEME SÖZLESME DUYURUSU Bakanligimizdan ödeme gücü olmayan vatandaslarin tedavi giderlerinin Devlet tarafindan karsilanmasi ve yesil kart uygulamasi

Detaylı

Analitik Bilanço Verilerine İlişkin Yöntemsel Açıklama

Analitik Bilanço Verilerine İlişkin Yöntemsel Açıklama Analitik Bilanço Verilerine İlişkin Yöntemsel Açıklama Muhasebe Genel Müdürlüğü Bilanço ve Hesapları İzleme Müdürlüğü İÇİNDEKİLER I-AMAÇ...2 II-TANIM...2 III-SINIFLAMA...3 IV-YÖNTEM...5 V-YAYIMLAMA...5

Detaylı

EKİZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHLİ TTK 376 FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLARI

EKİZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHLİ TTK 376 FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLARI EKİZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31.12.2016 TARİHLİ TTK 376 FİNANSAL DURUM TABLOSU VE DİPNOTLARI EKİZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA TTK 376 FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO)

Detaylı

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 EYLÜL 2015 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası "TL" olarak ifade edilmiştir.)

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 EYLÜL 2015 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası TL olarak ifade edilmiştir.) S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 EYLÜL 2015 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası "TL" olarak ifade edilmiştir.) VARLIKLAR I. CARİ VARLIKLAR Eylül 2015 Eylül 2014 A. Nakit ve Nakit Benzeri

Detaylı

KİRACI AÇISINDAN FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMLERİ

KİRACI AÇISINDAN FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMLERİ Sayfa 1 / 5 KİRACI AÇISINDAN FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMLERİ Yazar: SalimKARADENİZ (*) Yaklaşım Dergisi / Ocak 2007 / Sayı: 169 I- GİRİŞ Bilindiği üzere, 24.04.2003 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 4842

Detaylı

KATILIM EMEKLiLiK VE HAYAT A.Ş. KATILIM DEĞİŞKEN GRUP EMEKLiLiK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU

KATILIM EMEKLiLiK VE HAYAT A.Ş. KATILIM DEĞİŞKEN GRUP EMEKLiLiK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU KATILIM EMEKLiLiK VE HAYAT A.Ş. KATILIM DEĞİŞKEN GRUP EMEKLiLiK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU 30.06.2018 I - Fon Bilgileri İçtüzük Ticaret Siciline Tescil Tarihi : 29.05.2014 İzahname Ticaret Sicili Tescil

Detaylı

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide TTK 376 Bilançosu ve Dipnotları Cari Dönem VARLIKLAR 31 Ağustos 2018

Detaylı

31.12.2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

31.12.2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ A.Ş. 31.12.2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1 EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ A.Ş 01.01.2008-31.12.2008 DÖNEMİ FALİYET RAPORU Şirketİmizin 2008 yılı 12 aylık faaliyetleri ve bu faaliyetlerimizin

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 MESİR VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2013 Onay Zamanı : 24.04.2014-11:47:27 Vergi Kimlik Numarası 1900109232 Ticaret Sicil No İrtibat Tel No Soyadı (Unvanı)

Detaylı

11.Bölüm. Yrd. Doç. Dr. Ferhat Sayım

11.Bölüm. Yrd. Doç. Dr. Ferhat Sayım 11.Bölüm Bölüm Adı: Yabancı Para Net Genel Pozisyon\Özkaynak Standart Oranının Bankalarca Konsolide Ve Konsolide Olmayan Bazda Hesaplanması Ve Uygulanması Yrd. Doç. Dr. Ferhat Sayım Amaçlarımız Bu bölümü

Detaylı

DEĞERLEME RAPORU REYSAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2085 ADA 4 PARSEL

DEĞERLEME RAPORU REYSAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2085 ADA 4 PARSEL DEĞERLEME RAPORU REYSAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. KOCAELİ - ÇAYIROVA 2085 ADA 4 PARSEL Bu taşınmaz değerleme raporu, Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. nin istemi üzerine hazırlanmıştır.

Detaylı

KONFRUT GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KONFRUT GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KONFRUT GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARIYLE SERİ:XI, NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ KONFRUT GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURUL HAZİRAN 2008 ARA DÖNEM FAALİYET

Detaylı

TUDES Gelir Getiren Gayrimenkuller. TUDES AlıĢveriĢ Merkezleri Ġçin Ġyi Uygulamalar Kılavuzu

TUDES Gelir Getiren Gayrimenkuller. TUDES AlıĢveriĢ Merkezleri Ġçin Ġyi Uygulamalar Kılavuzu TUDES 312 - Gelir Getiren Gayrimenkuller TUDES 312-3 AlıĢveriĢ Merkezleri Ġçin Ġyi Uygulamalar Kılavuzu Versiyon I 2018 ALIġVERĠġ MERKEZLERĠ DEĞERLEMESĠ... 1 KAPSAM, KABULLER, ESASLAR... 1 1. KRĠTERLER...

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 MESİR VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2014 Onay Zamanı : 28.04.2015-09:49:17 Vergi Kimlik Numarası 1900109232 Ticaret Sicil No İrtibat Tel No Soyadı (Unvanı)

Detaylı

FENERBAHÇE FUTBOL ANONİM ŞİRKETİ 28 ŞUBAT 2018 TARİHİ İTİBARİYLE SONA EREN ARA DÖNEME İLİŞKİN TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI

FENERBAHÇE FUTBOL ANONİM ŞİRKETİ 28 ŞUBAT 2018 TARİHİ İTİBARİYLE SONA EREN ARA DÖNEME İLİŞKİN TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI FENERBAHÇE FUTBOL ANONİM ŞİRKETİ SONA EREN ARA DÖNEME İLİŞKİN TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI Cari Dönem Sınırlı Denetimden Geçmiş VARLIKLAR 28 Şubat 2018 Dönen Varlıklar 952.766.082 Nakit ve Nakit Benzerleri

Detaylı

FENERBAHÇE FUTBOL ANONİM ŞİRKETİ 31 MAYIS 2017 TARİHİ İTİBARİYLE SONA EREN DÖNEME İLİŞKİN KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI

FENERBAHÇE FUTBOL ANONİM ŞİRKETİ 31 MAYIS 2017 TARİHİ İTİBARİYLE SONA EREN DÖNEME İLİŞKİN KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI FENERBAHÇE FUTBOL ANONİM ŞİRKETİ 31 MAYIS 2017 TARİHİ İTİBARİYLE SONA EREN DÖNEME İLİŞKİN KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI VARLIKLAR 31 Mayıs 2017 Dönen Varlıklar 447.979.758 Nakit ve Nakit Benzerleri

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 30.09.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 686.426 548.065 1- Kasa 1.119 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 685.307 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 31.03.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 467.618 548.065 1- Kasa 1.299 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 466.319 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU VADELİ DÖVİZ ALIM-SATIM İŞLEMİ (FORWARD) Belirli bir döviz tutarının, ileri bir tarihte önceden anlaşılan fiyattan alım veya satımının yapılması işlemidir. tarihinde, piyasadaki

Detaylı

E M E K E L E K T R İ K E N D Ü S T R İ S İ A. Ş.

E M E K E L E K T R İ K E N D Ü S T R İ S İ A. Ş. EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ A.Ş. 30.09.2008 ARA DÖNEM FALİYET RAPORU 1 EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ A.Ş 30.09.2008 ARA DÖNEM FALİYET RAPORU Şirketİmizin 2008 yılı 9 aylık faaliyetleri ve bu faaliyetlerimizin

Detaylı

: Döviz ve Dövize Endeksli Sözleşmelere İlişkin /51 Sayılı Tebliğ

: Döviz ve Dövize Endeksli Sözleşmelere İlişkin /51 Sayılı Tebliğ Sirküler No : 2018-50 Sirküler Tarihi : 08.10.2018 Konu : Döviz ve Dövize Endeksli Sözleşmelere İlişkin 2018-32/51 Sayılı Tebliğ 6 Ekim 2018 tarih ve 30557 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Parası

Detaylı

SORUMLULUK VE KALĠTE BĠLĠNCĠYLE, STANDARTLARA BAĞLI, SÜREKLĠ GELĠġEN, DÜRÜST, KURUMSAL, BAĞIMSIZ, TARAFSIZ, ĠLKELĠ, GÜVENĠLĠR HĠZMET

SORUMLULUK VE KALĠTE BĠLĠNCĠYLE, STANDARTLARA BAĞLI, SÜREKLĠ GELĠġEN, DÜRÜST, KURUMSAL, BAĞIMSIZ, TARAFSIZ, ĠLKELĠ, GÜVENĠLĠR HĠZMET SORUMLULUK VE KALĠTE BĠLĠNCĠYLE, STANDARTLARA BAĞLI, SÜREKLĠ GELĠġEN, DÜRÜST, KURUMSAL, BAĞIMSIZ, TARAFSIZ, ĠLKELĠ, GÜVENĠLĠR HĠZMET EMA EKSPERLİK VE VARLIK DEĞERLEME A.Ş. 1985 yılında EMA Mühendislik

Detaylı

Detaylı Analiz ile Mülkünüz Gerçek Değerinde

Detaylı Analiz ile Mülkünüz Gerçek Değerinde Detaylı Analiz ile Mülkünüz Gerçek Değerinde Mülk Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Mülk Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. olarak, profesyonel anlayış ve 81 ilde çalışan

Detaylı

FENERBAHÇE FUTBOL ANONİM ŞİRKETİ 31 MAYIS 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SONA EREN DÖNEME İLİŞKİN KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI

FENERBAHÇE FUTBOL ANONİM ŞİRKETİ 31 MAYIS 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SONA EREN DÖNEME İLİŞKİN KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI FENERBAHÇE FUTBOL ANONİM ŞİRKETİ 31 MAYIS 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SONA EREN DÖNEME İLİŞKİN KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI KONSOLİDE TTK 376 FİNANSAL DURUM TABLOSU VARLIKLAR 31 Mayıs 2016 Dönen

Detaylı

MMC GAYRİMENKUL VE MADENCİLİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ DEĞERLEME RAPORU

MMC GAYRİMENKUL VE MADENCİLİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ DEĞERLEME RAPORU MMC GAYRİMENKUL VE MADENCİLİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ DEĞERLEME RAPORU Hazırlayan: Uluslararası Bağımsız Denetim Anonim Şirketi Halk Sokak Ada İş Merkezi No:46 Kat:4 D:9 Sahrayıcedit, Kadıköy

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmemiştir. 31 03 2005

Bağımsız Denetimden Geçmemiştir. 31 03 2005 ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. Ayrıntılı Bilanço (YTL) ANHYT VARLIKLAR Dip Not Bağımsız Denetimden Geçmemiştir. 31 03 2005 I- Cari (Dönen) Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar (Hazır Değerler) 14,834,247

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU İSTANBUL İLİ BAYRAMPAŞA İLÇESİ, SAĞMALCILAR MAHALLESİ

GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU İSTANBUL İLİ BAYRAMPAŞA İLÇESİ, SAĞMALCILAR MAHALLESİ GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU İSTANBUL İLİ BAYRAMPAŞA İLÇESİ, SAĞMALCILAR MAHALLESİ 13539 PARSEL ALTI KATLI, 8 ADET DÜKKAN VE 32 ADET MESKEN NİTELİKLİ TAŞINMAZLAR 84 / 14.05.2015 EKİP TAŞINMAZ DEĞERLEME

Detaylı

ARTI GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK A.Ş.

ARTI GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK A.Ş. ARTI GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK A.Ş. Bu Gayrimenkul Değerleme Raporu ORTAKLIĞI A.Ş. nin talebi üzerine hazırlanmıştır. NUVO DRAGOS PROJESİ 650 ADET BAĞIMSIZ BÖLÜM Bu rapor; ilgilisi ve hazırlanış

Detaylı

DÖVİZ CİNSİNDEN VE DÖVİZE ENDEKSLİ SÖZLEŞMELER

DÖVİZ CİNSİNDEN VE DÖVİZE ENDEKSLİ SÖZLEŞMELER DÖVİZ CİNSİNDEN VE DÖVİZE ENDEKSLİ SÖZLEŞMELER ÖZET; Hazine ve Maliye Bakanlığının Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Karara İlişkin Tebliğ de değişiklik yapılmasını içeren tebliği, 06.10.2018 tarih

Detaylı

İÇİNDEKİLER KISALTMALAR...XXI TABLO LİSTESİ...XXIV GRAFİK LİSTESİ...XXIV GİRİŞ...1

İÇİNDEKİLER KISALTMALAR...XXI TABLO LİSTESİ...XXIV GRAFİK LİSTESİ...XXIV GİRİŞ...1 İÇİNDEKİLER KISALTMALAR...XXI TABLO LİSTESİ...XXIV GRAFİK LİSTESİ...XXIV GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM KUR FARKI KAVRAMI, MAHİYETİ VE MUHASEBE STANDARTLARINDA KUR FARKLARI I. DÖVİZLİ İŞLEMLERİN TÜRK EKONOMİSİ

Detaylı

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA KARŞILAŞTIRMALI SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası "TL" olarak ifade edilmiştir.

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA KARŞILAŞTIRMALI SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası TL olarak ifade edilmiştir. S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA KARŞILAŞTIRMALI SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası "TL" olarak ifade edilmiştir.) VARLIKLAR I. CARİ VARLIKLAR A. Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.)

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 307.075.700 172.765.991

Detaylı

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 10.205.868

Detaylı

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.)

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 760.847.182

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 MART MART 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.)

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 MART MART 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 MART 2015-31 MART 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 45.253.994,64 46.048.530,11

Detaylı

500- NET DEĞER HESABI SERTAÇ BEZCİ MALİYE UZMANI GENEL YÖNETİM MALİ İSTATİSTİKLERİ ŞUBESİ ANKARA 2012

500- NET DEĞER HESABI SERTAÇ BEZCİ MALİYE UZMANI GENEL YÖNETİM MALİ İSTATİSTİKLERİ ŞUBESİ ANKARA 2012 500- NET DEĞER HESABI SERTAÇ BEZCİ MALİYE UZMANI GENEL YÖNETİM MALİ İSTATİSTİKLERİ ŞUBESİ ANKARA 2012 500- NET DEĞER HESABININ KULLANIM ALANI Varlıklar toplamı ile yabancı kaynaklar, değer hareketleri,

Detaylı

DIŞ PROJE KREDİLERİNİN DIŞ BORÇ KAYDINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DIŞ PROJE KREDİLERİNİN DIŞ BORÇ KAYDINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 05.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26927 DIŞ PROJE KREDİLERİNİN DIŞ BORÇ KAYDINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

TEMİNATLANDIRMA VE KAR/ZARAR HESAPLAMA

TEMİNATLANDIRMA VE KAR/ZARAR HESAPLAMA TEMİNATLANDIRMA VE KAR/ZARAR HESAPLAMA Giriş Borsada kullanılan elektronik alım satım sisteminde (VOBİS), tüm emirler hesap bazında girilmekte, dolayısıyla işlemler hesap bazında gerçekleşmektedir. Buna

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2014-30 HAZİRAN 2015 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.)

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2014-30 HAZİRAN 2015 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2014 30 HAZİRAN 2015 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I Cari ( Dönen ) Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 44.570.887 46.750.559

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL EYLÜL 2014 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.)

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL EYLÜL 2014 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2013-30 EYLÜL 2014 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 44,485,342.44 48,577,535.61

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL EYLÜL 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) I- Cari ( Dönen ) Varlıklar Dip Not

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL EYLÜL 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) I- Cari ( Dönen ) Varlıklar Dip Not DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2015-30 EYLÜL 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 48.997.077,59 46.524.971,56

Detaylı

KEREVİTAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHLİ KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI

KEREVİTAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHLİ KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI 31 ARALIK 2013 TARİHLİ KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş 31 Aralık 2013 Dönen Varlıklar 181.629.436 Nakit ve Nakit Benzerleri 11.921.100

Detaylı

KATILIM EMEKLiLiK VE HAYAT A.Ş. BAŞLANGIÇ KATILIM EMEKLiLiK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU

KATILIM EMEKLiLiK VE HAYAT A.Ş. BAŞLANGIÇ KATILIM EMEKLiLiK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU KATILIM EMEKLiLiK VE HAYAT A.Ş. BAŞLANGIÇ KATILIM EMEKLiLiK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU 31.12.2018 I - Fon Bilgileri İçtüzük Ticaret Siciline Tescil Tarihi : 29.12.2016 İzahname Ticaret Sicili Tescil

Detaylı

Demir Hayat Sigorta A.Ş.

Demir Hayat Sigorta A.Ş. Tarihi İtibariyle VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 53.844.966 56.354.409 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 51.178.406 54.766.047

Detaylı

BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR

BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Bağımsız Denetim'den BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Geçmemiş Geçmiş Dipnot Referansları 31.03.2007 31.12.2006 Cari / Dönen Varlıklar 43.974.109 42.366.791 Hazır Değerler 4 1.463.463 2.108.013 Menkul Kıymetler

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 MART MART 2010 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar Dip Not

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 MART MART 2010 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar Dip Not DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 MART 2009-31 MART 2010 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 32.708.356,67 37.024.712,89

Detaylı

30 MART 2008-2008/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI

30 MART 2008-2008/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI 30 MART 2008-2008/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI Yazmacı Ticaret AŞ.nin 2007 yılı dönem başı bilançosu aşağıdaki gibidir: AKTİF PASİF I) DÖNEN VARLIKLAR

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK ARALIK 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.)

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK ARALIK 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK 2015-31 ARALIK 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 56,354,409.59

Detaylı

AKDENİZ GÜVENLİK YATIRIMCI SUNUMU

AKDENİZ GÜVENLİK YATIRIMCI SUNUMU 2016 AKDENİZ GÜVENLİK YATIRIMCI SUNUMU 20 yıllık tecrübe yüksek büyüme perspektifi Havaalanlarından, Park ve Bahçelere, Alışveriş Merkezlerinden, Konutlara çok geniş bir segmentte hizmet sağlayan Akdeniz

Detaylı

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU VADELİ DÖVİZ ALIM-SATIM İŞLEMİ (FORWARD) Belirli bir döviz tutarının, ileri bir tarihte, önceden anlaşılan fiyattan alım veya satımının yapılması işlemidir. tarihinde, piyasadaki

Detaylı

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat San. ve Tic. A.Ş.

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat San. ve Tic. A.Ş. GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat San. ve Tic. A.Ş. Neco Maritime Ltd. ve Dodo Maritime Ltd. Şirketlerine İlişkin Değerleme Raporu Yönetici Özeti Finansal Danışmanlık Hizmetleri 31 Ekim 2018 Özel ve Gizlidir

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar Dip Not 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 54.317.478 56.354.409 1- Kasa 2.12, 14 - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar

Detaylı

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNCE UYGULANACAK TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNCE UYGULANACAK TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM 24 Aralık 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28861 TEBLİĞ Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNCE UYGULANACAK TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ

Detaylı

Dünyanın 3. Büyük Uzakdoğu nun En Büyük Fuarı İSTANBUL - GUANGZHOU Direk Uçuşu

Dünyanın 3. Büyük Uzakdoğu nun En Büyük Fuarı İSTANBUL - GUANGZHOU Direk Uçuşu Dünyanın 3. Büyük Uzakdoğu nun En Büyük Fuarı İSTANBUL - GUANGZHOU Direk Uçuşu 109. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI - TUR PROGRAMLARI 1. DÖNEM / 15-19 Nisan 2011 TK.1 Türk Hava Yolları ile Direk GUANGZHOU

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 NURUOSMANİYE VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2011 Onay Zamanı : 25.04.2012-11:15:53 4510016038 Ticaret Sicil No 278031 5286864 Soyadı (Unvanı) Adı (Unvanın

Detaylı

Şirket Alım- Sa/mlarında Değerleme. Mayıs 2015

Şirket Alım- Sa/mlarında Değerleme. Mayıs 2015 Şirket Alım- Sa/mlarında Değerleme Mayıs 2015 Sunum Türkiye de Şirket Alım Sa/mlarının Artan Önemi Genel Kabul Görmüş Değerleme Yöntemleri Değerlemede Problemler Urla nın Yaklaşımı Türkiye de Gerçekleşen

Detaylı

4 Aralık 2009. Çetin Ali DÖNMEZ. VOB Genel Müdürü İzmir Ekonomi Üniversitesi

4 Aralık 2009. Çetin Ali DÖNMEZ. VOB Genel Müdürü İzmir Ekonomi Üniversitesi 4 Aralık 2009 VOB la Risk Yönetimi i Çetin Ali DÖNMEZ Ç VOB Genel Müdürü İzmir Ekonomi Üniversitesi Kuruluş Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) 4 Şubat 2005 te uzaktan erişimli elektronik bir Borsa olarak

Detaylı

BANKALAR TARAFINDAN YAPILACAK REPO VE TERS REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

BANKALAR TARAFINDAN YAPILACAK REPO VE TERS REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BANKALAR TARAFINDAN YAPILACAK REPO VE TERS REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, bankaların repo ve ters repo işlemleri sırasında uyacakları

Detaylı

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Sona Eren Oniki Aylık Özel Hesap Dönemine Ait Konsolide TTK 376 Bilançosu ve Dipnotları Cari Dönem VARLIKLAR 31 Mayıs

Detaylı

31 Mart 2002 ve 2001 Tarihleri İtibariyle Bilanço Dipnotları

31 Mart 2002 ve 2001 Tarihleri İtibariyle Bilanço Dipnotları Aktif Finans Factoring Hizmetleri Anonim Şirketi 31 Mart 2002 ve 2001 Tarihleri İtibariyle Bilanço Dipnotları (Birim : Aksi belirtilmedikçe Milyon Türk Lirası) 1 İşletmenin fiili faaliyet konusu: Aktif

Detaylı

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.)

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız 31 Aralık 2017 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 14 540.502.996 589.738.443 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 303.143.981 340.823.953 4-

Detaylı

VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİN KURULUŞUNDA ARANACAK BELGELER

VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİN KURULUŞUNDA ARANACAK BELGELER EK - VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİN KURULUŞUNDA ARANACAK BELGELER. Kurucularca imzalanmış ortaklık ana sözleşme taslağı.. Varlık yönetim şirketi kurulmasından beklenen faydayı analiz eden ve yapılması düşünülen

Detaylı

REYSAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş DEPOLAMA BİNASI DEĞERLEME RAPORU GİRESUN / TİREBOLU

REYSAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş DEPOLAMA BİNASI DEĞERLEME RAPORU GİRESUN / TİREBOLU REYSAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş DEPOLAMA BİNASI DEĞERLEME RAPORU GİRESUN / TİREBOLU ARALIK, 2013 TS EN ISO 9001:2000 Certificate No: NİS 372-01 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1. SERTİFİKASYON VE ONAY 3 BÖLÜM

Detaylı

DEĞERLEME RAPORU DEĞERLEMEYİ TALEP EDEN DEĞERLEMESİ YAPILAN GAYRİMENKULÜN ADRESİ DAYANAK SÖZLEŞME MÜŞTERİ NO : 437 RAPOR NO : 2014/1292

DEĞERLEME RAPORU DEĞERLEMEYİ TALEP EDEN DEĞERLEMESİ YAPILAN GAYRİMENKULÜN ADRESİ DAYANAK SÖZLEŞME MÜŞTERİ NO : 437 RAPOR NO : 2014/1292 DEĞERLEME RAPORU DEĞERLEMEYİ TALEP EDEN : Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. DEĞERLEMESİ YAPILAN GAYRİMENKULÜN ADRESİ : Durak Mahallesi, Eski İstasyon yolu mevkii, 17 adet parsel Lüleburgaz

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 447.814.449 394.414.565 1- Kasa 14-142 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 261.688.873 238.263.597

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Not (2.1.6)) Önceki Dönem I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve konsolide finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 554.636.907 529.124.443

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar Dipnot 30 Haziran 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 455.035.054

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar Denetimden Dipnot 2013 31 Aralık 2012 I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 326,840,892 299,185,453 1- Kasa 14 1,965 1,844 2- Alınan çekler - - 3- Bankalar 14 242,167,124

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Mart 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 450.356.015 447.814.449 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı