EkoTeknoPark ın İnşaatı. 29 Haziran Maryina Horka şehrinde arazi kiralama sözleşmesinin devlet tescili

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EkoTeknoPark ın İnşaatı. 29 Haziran Maryina Horka şehrinde arazi kiralama sözleşmesinin devlet tescili"

Transkript

1 29 Haziran Maryina Horka şehrinde arazi kiralama sözleşmesinin devlet tescili

2 17 Temmuz. Mühendislik ve Jeodezi araştırması

3 17 Temmuz Mühendislik ve Jeodezi araştırması

4 12 Ağustos SkyWay güvenlik modülün ara desteğinin temelinin atılması

5 31 Ağustos İlk ankraj desteğinin temel çukurunun kazılması

6 31 Ağustos Ankraj destek için temel çukur hazırdır

7 11 Eylül Tesisin uygunluk belgesinin alınması.

8 11 Eylül Puhoviçskiy İlçe İcra Komite tarafından 21 Temmuz 2015 yılında 2540 verilmiş olan EkoTeknoPark inşaatı için İzin Belgesi

9 11 Eylül Temel altında bir destek çerçevesi ve bir beton yastık oluşturulması

10 15 Eylül Ankraj desteğinin temelinin takviye edilmesi

11 17 Eylül Avustralya heyetinin ilk ziyareti

12 25 Eylül Ankraj desteğinin kalıplarının yerleştirilmesi

13 25 Eylül :10 boyutunda küçültülmüş olan SkyWay raylı araç modelinin test edilmesi

14 25 Eylül :10 boyutunda küçültülmüş olan SkyWay raylı araç modelinin test edilmesi

15 30 Eylül İlk ankraj desteğine beton döşenmesi

16 30 Eylül İlk ankraj desteğine beton döşenmesi

17 5 Ekim Çevre düzenlemesi ve İlk fidanların dikimi

18 16 Ekim Ankraj desteğinin ilk aşamasının ve üç ara desteğinin temelinde hazırlık çalışmalarının tamamlanması

19 17 Ekim SkyWay başlangıç noktasının açılışı

20 17 Ekim SkyWay başlangıç noktasının açılışı

21 10 Kasım İlk ankraj desteğine inşaat demirinden takviye çubuklarının bağlanması

22 27 Kasım Ankraj desteğine bağlanan SkyWay ulaşım ve lojistik kesişme noktasının zeminin sertlik diyaframı ve inşaat demiri çubukları için kalıp montajı

23 30 Kasım Ara desteklere 19 temel çukurunun hazırlığı

24 30 Aralık. Sertlik diyaframın üzerinden kalıbın çıkartılması. Birinci katın döşemesinin takviye edilmesi

25 30 Aralık Ara desteklerin yerleştirilmesi (devamı)

26 16 Ocak Ara desteklerin monte edilmesi (devamı)

27 16 Ocak Ankraj desteğinin birinci katının üstünde takviye levhasının yerleştirilmesi

28 21 Ocak Ara desteklerin monte edilmesi (devamı).

29 29 Ocak İlk ankraj desteğine bağlanan birinci seviye ulaşım ve lojistik kesişim noktasının döşeme levhasının kalıbına beton dökülmesi

30 4 Şubat Ara desteklerin monte edilmesi (devamı). Ara desteklerin çukurlarının geri kapatılması

31 11 Şubat ara desteğin ve ilk çelik desteğinin yerleştirilmesi

32 19 Şubat İlk ankraj desteğine bağlanan ankraj desteğinin duvarlarının ve ikinci katın sertlik diyaframına inşaat demirinin bağlanması

33 26 Şubat İlk ankraj desteğine bağlanan ulaşım ve lojistik kesişim noktasının ikinci katının betonarme diyafram betonlanması

34 4 Mart Tasarımcının kontrolü. İlk ankraj desteğine bağlanan ulaşım ve lojistik kesişme noktasının ikinci katının diyaframın inşaat demirinin kontrol edilmesi. Proje dokümantasyonunda sapmalar yok.

35 16 Mart İkinci seviye ulaşım ve lojistik kesişim noktasının sağ tarafına beton dökülmesi

36 24 Mart Ulaşım ve lojistik kesişim noktasının İkinci katının kuzey duvarındaki inşaat demirinden kalıbın çıkartılması. İkinci kat döşemesinin monte edilmesine başlanması

37 13 Nisan Ankraj desteğine bağlanan ikinci seviye ulaşım ve lojistik kesişim noktasının döşeme levhasının betonlanması. SkyWay güvenlik modülünün montejının devamı.

38 23 Nisan SkyWay EkoFestivali. Ankraj desteğine bağlanan SkyWay güvenlik modülü ve ulaşım ve lojistik kesişim noktası.

39 23 23 Nisan SkyWay EkoFestivali. İlk ankraj desteğine bağlanan ulaşım ve lojistik kesişim noktasının.

40 23 Nisan SkyWay EkoFestivali. 19 ara destek

41 4 Mayıs İlk ankraj desteğine bağlanan SkyWay ulaşım ve lojistik kesişim noktasının ana kısmının inşaatının tamamlanması. Üçüncü seviyede yapılacak çevre düzenlenmesinin (yeşillendirme) çatısında olan iç duvarların ve sertlik diyaframın betonlanması.

42 19 Mayıs İkinci ankraj desteğinin temelinin beton hazırlıklarının yerleştirilmesi. Hafif şehir içi ulaşım sisteminin prefabrik sütunlu temellerinin indirilmesi.

43 19 Mayıs İkinci ankraj desteğindeki tek parçalı bir temel levhanın kalıbının sökülme çalışması. İkinci ankraj desteğinin tek parçalı duvarlarının takviye edilmesi. Hafif ulaşım yapısının ara desteklerinin indirilmesi. Hafif SkyWay yolunun tamamının BESİ fabrikasında üretilmiş olan L şeklindeki desteklerinin dağıtılması

44 9 Temmuz İnşaat demirin bağlanması. İkinci ankraj desteğinin kalıbın monte edilmesi. Unibike için yol yapımına devam edilmesi. Hafif yolun ara desteklerinin parçaları.

45 9 Haziran Hafif ulaşım yol yapısının ara destekleri için çukur kazılması. Çukurlara yerleşimin belirlenmesi. Hafif şehir içi yolun ilk ankraj desteğinin çukurunun kazılması.

46 16 Haziran İkinci ankraj desteğinin inşaatına devam edilmesi

47 16 Haziran İlk ankraj desteği

48 22 Haziran SkyWay hafif yolunun L şeklindeki 15 betonarme ara desteklerinin yerleştirilmesi. L şeklindeki desteklerin çukurlara monte edildiğinde geçici sabitlemeler.

49 22 Haziran SkyWay hafif yolun L şeklinde 15 betonarme ara desteklerin yerleştirilmesi. L şeklinde desteklerin çukurlara monte edildiğinde geçici sabitlemeler.

50 22 Haziran Hafif yolun ilk ankraj desteğinin monte edilmesine devam.

51 22 Haziran Hafif yolun ikinci ankraj desteğinin betonunun dökülmesi için yapılan takviye hazırlığı.

52 22 Haziran İkinci ankraj desteğin tek parçalı duvarlarının işaretine kadar takviye edilmesi. Tek parçalı duvarların betonunu dökmeden önce kalıpların yerleştirilmesi.

53 22 Haziran Ankraj desteğine bağlanan SkyWay ulaşım ve lojistik kesişim noktasının inşaatına devam. İstasyonun üçüncü seviyesine kadar uzanan bir merdivenin betonlaması ve monte edilmesi için hazırlıklar devam ediyor.

54 30 Haziran SkyWay şehir içi ve yüksek hızlı yolun ikinci ankraj desteğinin inşaatı bitmek üzere. Doğu ankraj desteğinin temelinin takviye çerçevesinin hazırlık çalışmaları son aşamadadır.

55 30 Haziran İlk ankraj desteğinin 3. Katının su yalıtımının yapılması ve merdivenin demirden yapılan çerçevesinin oluşturulması. İkinci ankaj desteğinin inşaatı son aşamadadır.

56 30 Haziran İlk ankraj desteğinin 3. Katının su yalıtımının yapılması ve merdivenin demirden yapılan çerçevesinin oluşturması. SkyWay hafif hattının batı ankraj desteğinin temeline beton dökme hazırlık çalışmaları tamamlandı.

57 8 Temmuz Hiçbir ara verilmeden şehir içi ve yüksek hızlı yolun ikinci ankraj desteğinin inşaatı devam ediyor.

58 8 Temmuz Hafif yolun ankraj desteklerin temelleri tamamlandı. 24 saat içerisinde desteğin gövdesi temel üzerine yerleştirilecektir.

59 8 Temmuz Hiçbir ara verilmeden şehir içi ve yüksek hızlı yolunun ikinci ankraj desteğinin inşaatı devam ediyor.

60 15 Temmuz Hafriyat devam ediyor. SkyWay yük taşıma üst geçidinin inşaatı başladı. Ulaşım ve lojistik kesişim noktası olarak çalışacak olan doğu ankraj desteğinin üç katın iletişimini sağlayacak merdivenin kuruluşu devam ediyor.

61 15 Temmuz Şehir içi ve yüksek hızlı hattın batı ankrajının desteğinin içine toprak dolduruldu.

62 18 Temmuz İleri zamanında yük taşıma sistemlerin tüm işlem operasyonlarını gösterecek olan SkyWay yük taşıma hattının inşaatı başladı. Hafif hattının desteklerinin inşaatı devam ediyor.

63 18 Temmuz SkyWay şehir içi yolun İlk ankraj desteğinde çok fonksiyonlu modül kuruluşu devam ediyor. Bu modülde bulunanlar: 1000 KiloWatt gücü ile yüksek hızlı yolun çekme istasyonu( 10 tonluk Unibus un 1 saniye karede, 1 metre hızlanma ile 500 km/saata kadar hızlandırmak için), otomatik işlem kontrol odası ve lavabo ile tuvalettir. Ayrıca modül içerisinde 3 katı bir birine bağlayacak bir merdiven yerleştirilecek ve EkoTeknoPark ın tarih müzesi de bulunacaktır.

64 18 Temmuz İkinci ankraj desteğinin içine toprak doldurulması işleri, desteğinin aynı taşıma kapasitesini koruyarak, onu ağırlaştırır ve beton tüketimini azaltır.

65 19 Temmuz SkyWay raylı araçların Unibus adlı deneysel üretiminin yapılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

66 22 Haziran SkyWay şehir içi ve yüksek hızlı hattında beton çalışmaları bitmek üzere. Batı ankraj desteğinin üst katının döşemesinin kalıpları yerleştiriliyor.

67 12 Ağustos Berlin şehrinde düzenlenecek olan İnnoTrans 2016, fuarına gönderilecek SkyWay araçlarının tam ölçekli modellerinin üretimi devam ediyor.

68 12 Ağustos2016. Berlin de düzenlenecek olan İnnoTrans 2016, fuarına gönderilecek olan SkyWay araçların tam ölçekli modellerinin üretimi devam ediyor.

69 17 Ağustos İkinci ankraj desteğinin ve yük taşıma yolunun inşaatı devam ediyor.

70 17 Ağustos Şehir içi yolcu ulaşım yoluna yüksek desteğin monte edilmesine devam ediliyor.

71 18 Ağustos Yapıları monte edilmeden önce şehir içi yolun desteklerinin kalite ölçümü.

72 18 Ağustos Yapıları monte edilmeden önce şehir içi yolun desteklerinin kalite ölçümü.

73 19 Ağustos Demirleme elemanlarının kalıplarının yerleştirilmesinin tamamlanması ve yük taşıma yolunun ilk ankraj desteğinin temelinin levhasının betonlanması.

74 29 Ağustos Maryina Horka da, EkoTekno Park ta olan şehir içi hattındaki betonarme yapıların (tek parçalı ve prefabrike) montajları tamamlandı.

75 29 Ağustos İletişim modülünün ikinci katının betonunun dökülmesi. Modül, kontrol odası, çekme istasyonu, lavabo ile tuvalet ve tüm katları bir birine bağlayacak bir merdiveni içerir.

76 1 Eylül Berlin de düzenlenecek olan İnnoTrans 2016, fuarına gönderilecek olan SkyWay araçlarının tam ölçekli modellerinin üretimi devam ediyor.

77 2 Eylül Unibike ve 14 kişilik şehir içi Unibus ın hareket edeceği hafif şehir içi hattın ankraj desteklerinin temele yerleştirilmesi.

78 2 Eylül Yük taşıma yolunun inşaatı devam ediyor. Ankraj desteklerinin ve ara desteklerin betonarme çalışmaları tamamlandı.

79 2 Eylül Ulaşım ve lojistik kesişim noktasına bağlanan şehir içi ve yüksek hızlı yolun ilk ankraj desteğinin inşaatı son aşamada.

80 15 Eylül Hafif ulaşım yolunun ankraj desteklerinin indirilmesi.

81 20 Eylül Hafif gezi amaçlı olan SkyWay raylı aracının sunumu.

82 20 Eylül Hafif gezi amaçlı olan SkyWay raylı aracının sunumu.

83 20 Eylül Hafif gezi amaçlı olan SkyWay raylı aracının sunumu.

84 20 Eylül Hafif gezi amaçlı olan SkyWay raylı aracının sunumu.

85 20 Eylül Hafif gezi amaçlı olan SkyWay raylı aracının sunumu.

86 7 Ekim Şehir içi ve yüksek hızlı hattın kuruluşu devam ediyor.

87 7 Ekim Hafif ulaşım yolunun birinci bölümünün yerleştirme çalışmaları devam ediyor.

88 7 Ekim Hafif ulaşım yolunun birinci bölümünün yerleştirme çalışmaları devam ediyor.

89 7 Ekim Ankraj desteğine bağlanan SkyWay ulaşım ve lojistik kesişme noktasının inşaatı devam ediyor.

90 14 Ekim Şehir içi ve yüksek hızlı yolun birinci kilometre inşaatı bitmek üzere. SkWay üst geçitlerinin ilk yapıları EkoTeknoPark a getirildi.

91 17 Ekim Hafif şehir içi yolu. İlk ankraj desteğine bağlanan ulaşım ve lojistik kesişme noktasının ince işleri.

92 17 Ekim Hafif şehir içi yolu. İlk ankraj desteğine bağlanan ulaşım ve lojistik kesişme noktasının ince işleri.

93 17 Ekim Hafif ulaşım yolunun tel demetlerin ön gerilimine hazırlık. Hafif yolun iki ankraj desteği tamamlandı.

94 17 Ekim Hafif ulaşım yolun tel demetlerin ön gerilimine hazırlık. Hafif yolun yüksek ara desteğin tamamlanması.

95 17 Ekim Hafif ulaşım yolun tel demetlerin ön gerilimine hazırlık. Hafif yolun yüksek ara desteğin tamamlanması.

96 20 Ekim Kuş uçuş yüksekliğinden EkoTeknoPark ın manzarası.

97 Kasımın ilk dönem Hafif yol yapısının monte edilmesi.

98 10 Kasım Hafif yola SkyWay rayları yerleştirildi.

99 10 Kasım İlk ankraj desteğine bağlanan ulaşım ve lojistik kesişme noktasının ince işlerine devam edilmesi.

100 11 Kasım Kuş uçuş yüksekliğinden EkoTeknoPark ın manzarası.

101 21 Kasım Şehir içi/yüksek hızlı yolun yapılarının monte edilmesine başlandı.

102 25 Kasım Şehir içi / Yüksek hızlı yolun kuruluşu devam ediyor. 16 kilometrelik yolun birinci kilometresinin yapıları monte ediliyor.

103 25 Kasım Güvenlik modülünün ayarlama işleri. SkyWay istasyonu (ilk ankraj desteğine bağlanan ulaşım ve lojistik kesişme noktası) tamamlanıyor. İdari bina ve konut binasının inşaatı bitmek üzere.

104 25 Kasım Güvenlik modülünün ayarlama işleri. SkyWay istasyonu (ilk ankraj desteğine bağlanan ulaşım ve lojistik kesişme noktası) tamamlanıyor. İdari bina ve konut binasının inşaatı bitmek üzere.

105 28 Kasım SkyWay araçlarının hareket denemeleri başladı. Alandaki koşullara göre ekipmanların ayarlama işleri gerçekleşiyor. Aynı anda yolu yapısı da kontrol ediliyor.

106 28 Kasım SkyWay araçlarının hareket denemeleri başladı. SkyWay Unibike ilk kilometreleri başarıyla geçebildi. Alandaki koşullara göre ekipmanların ayarlama işleri gerçekleşiyor. Aynı anda yolun yapısı da kontrol ediliyor.

107 28 Kasım SkyWay araçlarının hareket denemeleri başladı. SkyWay Unibike ilk kilometreleri başarıyla geçebildi. Alandaki koşullara göre ekipmanların ayarlama işleri gerçekleşiyor. Aynı anda yolun yapısı da kontrol ediliyor.

108 30 Kasım SkyWay araçlarının hareket denemeleri devam ediyor.

109 14 Aralık Şehir içi / Yüksek hızlı yolunun kuruluşu devam ediyor. Yolun birinci kilometresinin monte edilmesi gerçekleşiyor.

110 19 Aralık Yük taşıma yolunun ankraj desteklerinin montajı devam ediyor.

111 19 Aralık Yük taşıma yolunun ankraj desteklerinin montajı devam ediyor.

112 19 Aralık Şehir içi / Yüksek hızlı yolun montajı devam ediyor.

113 18 Ocak Şehir içi / Yüksek hızlı yolun yarısı monte edildi.

114 18 Ocak Şehir içi / Yüksek hızlı yolun yarısı monte edildi.

115 18 Ocak Hafif yolun dönüş halkasının inşaatı başladı.

116 18 Ocak Hafif yolun dönüş halkasının inşaatı başladı.

117 30 Ocak Dönüş halkasının destekleri yerleştirildi. Yol yapılarının ve kirişlerin monte edilmesi için hazırlıklar gerçekleşiyor. Ayrıca hafif yolun ikinci dönüş halkasının yerleştirilmesinin ilk aşaması tamamlandı.

118 7 Şubat SkyWay Raylı Ulaşım Teknolojileri A.Ş. ye bir alanın daha verilmesi ile ilgili karar verildi. Bu alan SkyWay şehirlerarası yüksek hızlı deneme yolunun kuruluşu için kullanılacak.

119 27 Mart Yüksek hızlı yolun hızlanma bölümü olan şehir içi yolunun ana kısmının inşaatı tamamlandı.

120 27 Mart Yüksek hızlı yolun hızlanma bölümünün kuruluşu tamamlandı. Bütün yapılar yerleştirildi.

121 31 Mart Hafif yarı sert yolun, SkyWay raylarının betonlanması tamamlandı.

122 18 Nisan SkyWay Raylı Ulaşım Teknolojileri A.Ş ye Beyaz Rusya Mimar ve İnşaat Bakanlığı tarafından ИН üçüncü kategori Uygunluk Belgesi verilmiştir. Bu belge ile işveren işlevlerini yerine getirme hakkı, müteahhitlik yapabilme, mühendislik hizmetlerinin sağlanması ve birinci ile dördüncü sınıfı arası zorluk değerlerine sahip işlerin yapımında teknik denetim uygulaması yapabilmesine izin veriyor.

123 27 Nisan Gösteri ve uygulama amaçlı yüksek hızlı yolun inşaatının gerçekleşmesi için EkoTeknoPark a kalıcı olarak 6,13 hektar büyüklüğünde ve geçici olarak 19,64 hektar büyüklüğünde alan verildi.

124 6 Mayıs Yük taşıma yol yapısının ilk parçaları gönderildi.

125 6 Mayıs Yük taşıma yolunun yapıları monte edilmeden önce kaynak ve diğer hazırlık işleri gerçekleştiriliyor. İki ankraj ve ara destekleri yerleştirildi.

126 19 Mayıs EkoTeknoPark ta her yönden işler gerçekleşmektedir. Şehir içi yük taşıma ve yüksek hızlı yollarının kuruluşu devam ediyor. 1 Temmuzda düzenlenecek olan festival ve ulaşım çözümlerinin kamusal sunumu için çevre düzenlenme işleri tamamlanıyor.

127 2 Haziran EkoFestival e 1 aydan az zamanı kaldı.

128 2 Haziran EkoTeknoPark ta çevre düzenlenme ve hazırlık işleri tamamlanıyor.

129 28 Haziran Hafif şehir içi yolun eğim bölümünün yüksek ara desteklerin üzerine monte edilmesi son aşamasında.

130 28 Haziran Eğimli yol hattının yapımı diğer SkyWay yollarının yapımından farklı gerçekleşiyor. Şu anda ankraj destekleri, 1 kısa ile 2 yüksek ara destekleri yerleştirildi, raylar monte edildi, tel demetleri ön gerildi ve rayların içerisine kendisi için üretilmiş eşsiz beton harcı dolduruldu.

131 7 Temmuz Hafif şehir içi yolun eğim bölümü ve Unitrak ın hareket testleri başladı. Hedef olarak 500 km'den fazla mesafedeki yük taşımacılığı için yolcu hatlarının kullanım imkânlarının teorik olarak hesaplanma olasılığının doğrulanmasıdır.

132 11 Ağustos İlk SkyWay raylı araçlarının modellerinin sertifikalaştırma prosedürüne hazırlık işlemleri son aşamasında. Ana çalışmalar 1 km uzunluğunda olan SkyWay yük taşıma yolunun üzerinde gerçekleşiyor.

133 Eylül İlk modellerin, 2 kişilik Unibike U4-621 ve 14 kişilik Unibus U4-210 SkyWay aracının elektrikli motorlu araçlar için geliştirilen kabul testleri başladı.

134 22 Eylül Kabul testleri sırasında sert ray üzerinde Unibike in deneme hareketleri gerçekleştirdi. Daha önce Unibike esnek ve yarı sert raylarda da başarıyla hareketlerini gerçekleştirdi.

135 22 Eylül EkoTeknoPark. Sert ray üzerinde Unibike in hareket testleri başarıyla tamamlandı.

136 29 Eylül Eğimli yol yapısı üzerinde 14 kişilik Unibus un hareket denemeler gerçekleşti. Testler, SkyWay raylı araçlarının kabul testlerinin çerçevesinde yapıldı.

137 29 Eylül ton ağırlığında olan 14 kişilik Unibus tel üzerinde düzgün bir şekilde hareket ediyor.

138 1-2 Kasım EkoTeknoPark ta İT-Youth adlı gençlik forumu düzenlendi. Forum, SkyWay Raylı Ulaşım Teknolojileri A.Ş. ve İleri ve Yeniden Eğitim Fakültesinin Gazetecilik Enstitüsü'nün (BGU) desteği ile BRSM Ltd. Şti. tarafından düzenlendi.

139 6 Kasım SkyWay in olduğu yerde her zaman çevre dostu alanlar, organik gıdalar ve temiz hava bulunur.

140 15 Kasım EkoTeknoPark ta kabul testlerin ikinci aşamasının ve sonraki sertifikalaştırılma çerçevesinde 2 kişilik Unibike ve 14 kişilik Unibus un deneme testleri devam ediyor.

141 28 Kasım SkyWay Raylı Ulaşım Teknolojileri A.Ş. nin Müteahhiti olan, Minsk Teknolojik Metal Yapı Fabrikasında üretilmiş olan, yük taşıma yolunun dönüş halkasının parçaları kontrol edildi ve onaylandı.

142 28 Kasım Yük taşıma yolunun dönüş halkasının parçaları kontrol edilmesi ve yerleştirilmesi, yük taşıma yolunun işletime başlatmadan önceki son aşamasıdır.

143 1 Aralık SkyWay Raylı Ulaşım Teknolojileri A.Ş ye Beyaz Rusya Mimar ve İnşaat Bakanlığı tarafından kayıt numarası ile üçüncü kategori olan Uygunluk Belgesi verilmiştir. Bu belge işveren işlevlerini yerine getirme hakkı, müteahhitlik yapabilmesi, mühendislik hizmetlerinin sağlanması ve birinci ile dördüncü derece arası zorluk değerlerine sahip tesislerin inşaatının yapılmasını, iletişim ve alarm ile ilgili çalışmalar alanında teknik denetim uygulamasının yapabilmesine izin veriyor. Bu belge Nisan 2017 de verilmiş olan ИН Uygunluk Belgesinin ekidir. Böylece şirketin işlevi daha da genişlendi.

144 4 Aralık Endonezya dan gelen heyet Tasarım Bürosunu, Üretimi, EkoTeknoPark ı ve Minsk teki SkyWay şirketinin ofisini ziyaret etti.

145 Строительство ЭкоТехноПарка 4 Aralık Endonezya dan gelen heyet EkoTeknoPark ta,

146 4 Aralık Endonezya dan gelen heyet Üretimde.

147 4 Aralık Endonezya dan gelen heyet Üretimde.

148 7 Aralık Aralıkta düzenlenen Rusya Taşımacılık fuarında sunulan Unicar ın içinde SkyWay Raylı Ulaşım Teknolojileri A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Tasarımcısı olan Anatoliy Yunitskiy ve Rusya Ulaşım Üniversitesinin (MİİT) Rektörü olan Boris Lyovin Kapsamlı İşbirliği Anlaşmasını imzaladılar.

149 20 Aralık SkyWay Raylı Ulaşım Teknolojileri A.Ş. Beyaz Rusya İnşaat Uzmanları Birliği ne katıldı.

150 22 Aralık İlk SkyWay ulaşım araçları sertifikalandırıldı! Sertifikaları Unibus U4-210 modeli ve Unibike U4-621modeli araçlarına verildi.

151 22 Aralık SkyWay teknolojilerin gösteri ve deneme merkezi olan EkoTeknoPark işletme kabul prosedürünü başarıyla geçti. Belgesi, Puhovichskiy İlçe İcra Komitesi tarafından 22 Aralık 2017 de 4255 onaylanıp verildi.

152 19 Ocak Yük taşıma yolunun dönüş halkasının desteklerinin montajını tamamlandı.

153 24 Ocak Yük taşıma yolunun, yükleme-indirme terminalinin kalıpları betonlama ve su yalıtım işleri gerçekleştiriliyor.

154 24 Ocak Yük taşıma yolunun dönüş halkasının metal yapılarının montesi yapılıyor.

155 26 Ocak SkyWay Üretim Tesislerinde Unitrak ın, Unicar ın ve çift raylı Unibus un ana sistemlerinin ayarları yapılıyor. Tüm kabul testlerini geçtikten sonra, araçlar EkoTeknoPark a gönderilecek ve orada hareket testleri başlayacaktır.

156 8 Şubat Yük taşıma kompleksinde çalışmalar devam ediyor. Birinci dönüş halkasının öğeleri monte ediliyor. İkinci dönüş halkasında hazırlık çalışmalar başlıyor, su yalıtımı tamamlandı.

157 16 Şubat EkoTeknoPark taki yük taşıma yolunun dönüş kısmının öğeleri montesine devam ediliyor.

BREZİLYA HEYETİ SKYWAY EKOTEKNOPARK I ZİYARET ETTİ

BREZİLYA HEYETİ SKYWAY EKOTEKNOPARK I ZİYARET ETTİ SUNAR BREZİLYA HEYETİ SKYWAY EKOTEKNOPARK I ZİYARET ETTİ SkyWay şirketler grubunda fikri mülkiyet haklarının korunması 2016'da SkyWay Teknolojisinin ticari markalar olarak uluslararası tescili için çeşitli

Detaylı

SkyWay Güzergahı Kentsel Konsepti. Erzurum Şehri

SkyWay Güzergahı Kentsel Konsepti. Erzurum Şehri «Raylı Teknolojiler» A.Ş Belarus Cumhuriyeti, Minsk,. Dzerzhinskogo,104 B, www.sw-tech.by, info@sw-tech.by, Tel:. +375-17-3882020 SkyWay Güzergahı Kentsel Konsepti Erzurum Şehri Ön Teklif Minsk 2016 Teknik

Detaylı

«Raylı Teknolojiler» A.Ş. SkyWay Özgür sağlıklı yaşam alanı. kentsel otoyol güzergahı. Ankara

«Raylı Teknolojiler» A.Ş. SkyWay Özgür sağlıklı yaşam alanı. kentsel otoyol güzergahı. Ankara «Raylı Teknolojiler» A.Ş Belarus Cumhuriyeti, Minsk,. Dzerzhinskovo,104 B, www.sw-tech.by, info@sw-tech.by, Tel: +375-17-3882020 SkyWay Özgür sağlıklı yaşam alanı kentsel otoyol güzergahı Ankara Ön Teklif

Detaylı

Sabiha Gökçen Havalimanı Yeni Dış Hatlar Terminal Binası Çok Katlı Otopark Projesi

Sabiha Gökçen Havalimanı Yeni Dış Hatlar Terminal Binası Çok Katlı Otopark Projesi OTOPARK PROJELERİNDE ÖN-ÜRETİM VE ÖN-GERME YÖNTEMİNİN UYGULANMASI Sabiha Gökçen Havalimanı Yeni Dış Hatlar Terminal Binası Çok Katlı Otopark Projesi BOŞLUKLU DÖŞEME VE ARD-GERMELİ KİRİŞ KULLANIMI Türkiye

Detaylı

SkyWay Güzergahı Kentsel Konsepti. Çorum Şehri

SkyWay Güzergahı Kentsel Konsepti. Çorum Şehri «Raylı Teknolojiler» A.Ş Belarus Cumhuriyeti, Minsk, Dzerzhinskovo, 104 B,www.sw-tech.by, info@sw-tech.by, Tel:. +375-17-3882020 SkyWay Güzergahı Kentsel Konsepti Çorum Şehri Ön Teklif Мinsk 2016 Teknik

Detaylı

ÇELİK YAPILAR 7 ÇELİK İSKELETTE DÖŞEMELER DÖŞEMELER DÖŞEMELER DÖŞEMELER. DÖŞEMELER Yerinde Dökme Betonarme Döşemeler

ÇELİK YAPILAR 7 ÇELİK İSKELETTE DÖŞEMELER DÖŞEMELER DÖŞEMELER DÖŞEMELER. DÖŞEMELER Yerinde Dökme Betonarme Döşemeler Döşemeler, yapının duvar, kolon yada çerçeve gibi düşey iskeleti üzerine oturan, modülasyon ızgarası üzerini örterek katlar arası ayırımı sağlayan yatay levhalardır. ÇELİK YAPILAR 7 ÇELİK İSKELETTE Döşemeler,

Detaylı

«Raylı Teknolojiler» A.Ş

«Raylı Teknolojiler» A.Ş «Raylı Teknolojiler» A.Ş Belarus Cumhuriyeti, Minsk, Dzerzhinskovo, 104B, www.sw-tech.by, info@sw-tech.by, Tel: +375-17-3882020 Türkiye Cumhuriyeti, Erzurum, Atatürk Üniversitesi Sınırları İçerisinde Yapılacak

Detaylı

BHRS II. AŞAMA İNŞAAT VE E&M İŞLERİ SÖZLEŞMESİ 2010 Yılı Sonu İtibariyle Yapılan Toplam İş Miktarları

BHRS II. AŞAMA İNŞAAT VE E&M İŞLERİ SÖZLEŞMESİ 2010 Yılı Sonu İtibariyle Yapılan Toplam İş Miktarları Faaliyet ve Proje Bilgileri ÜNİVERSİTE HATTI GÜZERGAH PLANI BursaRay Hafif Raylı Sistemi İzmir Yolundaki mevcut Küçük Sanayi İstasyonu ile Uludağ Üniversitesi İstasyonu arasında uzanmaktadır ve yeni alınacak

Detaylı

Cengizhan KARPUZ 145148008

Cengizhan KARPUZ 145148008 Cengizhan KARPUZ 145148008 Yaşam Hattı Sistemleri Yüksekte Çalışma ; Merdiven ya da başka bir yükseltici ekipman yardımı dışında yapılamayan işler ; ayrıca yer seviyesinin altında veya üstünde kişinin

Detaylı

DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI

DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI Sirkülasyon, kelime anlamı olarak; insan akımı, deveran, gidip gelme hareketlerini ifade etmektedir. Düşey sirkülasyon ise insanların bir noktadan farklı bir kottaki noktaya

Detaylı

Halfen ankraj kanalları

Halfen ankraj kanalları Halfen ankraj kanalları Halfen ankraj kanalları, kolay montaj ve ayarlanabilir bağlantı imkanı verir. Kanallar, polystiren dolgu ile doldurularak, beton çalışması esnasındaki olası problemlere karşı korumaya

Detaylı

ÇATI KONSTRÜKSİYONLARINDA GAZBETON UYGULAMALARI Doç.Dr.Oğuz Cem Çelik İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Birimi

ÇATI KONSTRÜKSİYONLARINDA GAZBETON UYGULAMALARI Doç.Dr.Oğuz Cem Çelik İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Birimi ÇATI KONSTRÜKSİYONLARINDA GAZBETON UYGULAMALARI Doç.Dr.Oğuz Cem Çelik İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Birimi ÖZET Donatılı gazbeton çatı panellerinin çeşitli çatı taşıyıcı sistemlerinde

Detaylı

Öndökümlü (Prefabrik) Döşeme Sistemleri-4 Prefabrik Asmolen Döşeme Kirişleri

Öndökümlü (Prefabrik) Döşeme Sistemleri-4 Prefabrik Asmolen Döşeme Kirişleri Öndökümlü (Prefabrik) Döşeme Sistemleri-4 Prefabrik Asmolen Döşeme Kirişleri Günkut BARKA 1974 yılında mühendis oldu. 1978-2005 yılları arasında Gök İnşaat ve Tic. A.Ş de şantiye şefliğinden Genel Müdürlüğe

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI- İZMİR ŞUBESİ

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI- İZMİR ŞUBESİ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI- İZMİR ŞUBESİ GEOTEKNİK UYGULAMA PROJESİ ÖRNEĞİ 08.07.2014 Proje Lokasyonu Yapısal/Geoteknik Bilgiler Yapı oturum alanı yaklaşık 15000 m2 Temel alt kotu -13.75 m Konut Kulesi

Detaylı

Betonarme Çatı Çerçeve ve Kemerler

Betonarme Çatı Çerçeve ve Kemerler İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Yapı ve Deprem Mühendisliği Çalışma Grubu BETONARME YAPILAR MIM 232 Betonarme Çatı Çerçeve ve Kemerler 2015 Betonarme Çatılar Görevi, belirli bir hacmi örtmek olan

Detaylı

ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI

ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ NEDİR? Çift Duvar, iki adet betonarme duvar elemanın, aralarında projesine göre boşluk kalacak şekilde özel bağlantı

Detaylı

ÇELİK PREFABRİK YAPILAR

ÇELİK PREFABRİK YAPILAR ÇELİK PREFABRİK YAPILAR 3. Bölüm Duvarlar. 4. Bölüm Kafes Kirişler. Duvarlar Çelik çerçeveli yapılarda kullanılan duvarlar da taşıyıcı yapı elemanları gibi çoğunlukla prefabriktir. Bu özellik üretimin

Detaylı

Enti Mühendislik Galvanizli Çelik Poligon Direkler için Temel Hazırlama ve Montaj Talimatı 1 / 7

Enti Mühendislik Galvanizli Çelik Poligon Direkler için Temel Hazırlama ve Montaj Talimatı 1 / 7 Enti Mühendislik Galvanizli Çelik Poligon Direkler için Temel Hazırlama ve Montaj Talimatı 1 / 7 GALVANİZLİ ÇELİK POLİGON DİREKLER İÇİN TEMEL HAZIRLAMA VE MONTAJ TALİMATI 1- AMAÇ Galvanizli çelik poligon

Detaylı

RSW TR TEKNİK SUNUM Yavuz AKAY

RSW TR TEKNİK SUNUM Yavuz AKAY RSW TR TEKNİK SUNUM Yavuz AKAY EUROASIAN RAIL SKYWAY SYSTEMS Şirketler Grubu Bilimsel ve Üretim A.Ş. SKY WAY ( Havada yaylı yollar) 2. seviyesi yüksek teknolojik ulaşım sistemidir Suite 2 23-24 Great James

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. Staj yerinde öğrendiği bilgileri günlük olarak raporlamalıdır. Rapor(Staj defteri) hazırlanırken 3. Tekil şahıs hitabıyla(yapıldı, gidildi,

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI MARMARAY PROJESİ FURKAN ERDEM ADIM 1: STAJ ÖNCESİ İŞLEMLER Staj bilgilendirme toplantısı Staj Komisyonu tarafından yapılır. Staj yapılacak yerin

Detaylı

ŞANTİYE TEKNİĞİ Dr. A. Erkan KARAMAN

ŞANTİYE TEKNİĞİ Dr. A. Erkan KARAMAN ŞANTİYE TEKNİĞİ Dr. A. Erkan KARAMAN KOLON KALIP METRAJI UYGULAMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MÜH. MİM. FAK. İnşaat Müh. Bölümü Yanda verilen döşeme kalıp planında döşeme, kiriş ve kolonlara ait ölçüler verilmiştir.

Detaylı

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik.

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2016 da Osmangazi Köprüsü hizmete girdi. 2017 de Akçaray seferlerine başladı. Tramvayımızın yeni hat yatırımları bütün hızıyla

Detaylı

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 1-GİRİŞ Bu raporun amacı; Kadıköy Ön Arıtma Tesisinin bulunduğu alanda yapılacak olan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesis hakkında Teknik bilgilendirme yapılmasıdır. 2-KADIKÖY ÖN ARITMA TESİSİ %100 dış kaynaklı

Detaylı

PARÇALARIN SİHİRLİ ELLERDE EŞSİZ BÜTÜNLÜĞÜ

PARÇALARIN SİHİRLİ ELLERDE EŞSİZ BÜTÜNLÜĞÜ 1 PARÇALARIN SİHİRLİ ELLERDE EŞSİZ BÜTÜNLÜĞÜ 2 3 BİZ PARÇALARIN SİHİRLİ ELLERDE EŞSİZ BÜTÜNLÜĞÜ 2015 yılında Ankara Akyurt ta kurulan Elf Beton Yapı Elemanları İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., beton prekast

Detaylı

ÇELİK YAPILAR. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe

ÇELİK YAPILAR. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe ÇELİK YAPILAR Cephe elemanı yatay ve düşey elemanların oluşturduğu forma bağlı olarak rüzgar yüklerini iki yada tek doğrultuda aktarır. Bu, döşemenin düşey yükler altındaki davranışına benzer. 8 1 Çelik

Detaylı

BERTOUR Destekleme sistemi Broşürü BERTOUR. Destekleme sistemi. v2014/01tr

BERTOUR Destekleme sistemi Broşürü BERTOUR. Destekleme sistemi. v2014/01tr BERTOUR Destekleme sistemi Broşürü BERTOUR Destekleme sistemi v2014/01tr Güçlü ve esnek 02 Güvenilir Sadeliği ve Uluslararası Kalite Standardı İle Sınıfının En İyisi Bertour destekleme sistemi, inşaat

Detaylı

Devrilme stabilitesi. Genel bilgiler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Devrilme stabilitesi. Genel bilgiler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Başlıca aşağıdakiler olmak üzere farklı devrilme stabilitesi türleri vardır: Sürüş sırasında devrilme stabilitesi Devrilme sırasında devrilme stabilitesi Vinç kullanırken devrilme stabilitesi

Detaylı

Tescilli Şirket Adı: MERSİS No: Türkiye 8/1322. Merkez Ofis Adresi: Telefon: Faks: E-posta:

Tescilli Şirket Adı: MERSİS No: Türkiye 8/1322. Merkez Ofis Adresi: Telefon: Faks: E-posta: HAKKIMIZDA Likom İnşaat A.Ş., 2013 yılında inşaat mühendisi Sarp Sağtekin tarafından kurulmuştur. Firmamızın kurucusu Sarp Sağtekin, meslek hayatına 2007 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği nden mezun olduktan

Detaylı

ITP13103 Yapı Malzemeleri

ITP13103 Yapı Malzemeleri ITP13103 Yapı Malzemeleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARKOÇ e-posta : orhan.arkoc@klu.edu.tr Web : http://personel.klu.edu.tr/orhan.arkoc 1 Bölüm 5.1 GAZBETON 2 Giriş Gazbeton; silisli kum ( kuvarsit ), çimento,

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ HANEDAN ENERJİ olarak, enerji sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı tüm yatırımcılara, idari ve teknik konularda müşavirlik, mühendislik, danışmanlık ve

Detaylı

YAPI DENETİM SÜREÇLERİ PROJE VE YAPI DENETÇİSİNİN YAPACAĞI İŞLER. FORM, BELGE ve TUTANAKLAR

YAPI DENETİM SÜREÇLERİ PROJE VE YAPI DENETÇİSİNİN YAPACAĞI İŞLER. FORM, BELGE ve TUTANAKLAR YAPI DENETİM SÜREÇLERİ PROJE VE YAPI DENETÇİSİNİN YAPACAĞI İŞLER FORM, BELGE ve TUTANAKLAR YAPI DENETİM SÜREÇLERİ 1. PROJE KONTROL SÜRECİ 2. RUHSAT ALIM ve ONAY SÜRECİ 3. İNŞAAT YAPIM SÜRECİNİN BAŞLAMASI

Detaylı

STAJ RAPORU DEĞERLENDİRME FORMU

STAJ RAPORU DEĞERLENDİRME FORMU STAJ RAPORU DEĞERLENDİRME FORMU Adı Soyadı Staj Süresi. İş günü No İnceleme Tarihi../../20.. Staj Tarihleri Başlama././20././20 Staj Türü (İki parçada yapılanların iki tarihi de yazılacak) Bitiş././20././20

Detaylı

DÖŞEME KALIBI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

DÖŞEME KALIBI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEME KALIBI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEME Binayı katlarına ayıran ve üzerine gelen yükleri taşıyarak

Detaylı

KONUT DEĞERLEME VE YAPIM TEKNİKLERİ

KONUT DEĞERLEME VE YAPIM TEKNİKLERİ Konut Değerleme ve Yapım Teknikleri Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans Programı KONUT DEĞERLEME VE YAPIM TEKNİKLERİ 1 Konut Değerleme Ve Yapım Teknikleri İçindekiler 1.1. DERSİN AMACI...

Detaylı

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ Davetkar Atıf fotoğraflar: Alp Eren (Altkat Architectural Photography) ARALIK 17 / OCAK 18 - XXI 42 YARIŞMA SONUCU ELDE EDİLEN PROJE, HEM SÜREKLİ KULLANICILARI HEM DE ÇEVRE

Detaylı

Çelik Gaz Beton Evler le doğayla iç içe bir hayat!

Çelik Gaz Beton Evler le doğayla iç içe bir hayat! ÇELİK GAZ BETON EVLER Çelik Gaz Beton Evler le doğayla iç içe bir hayat! Tamamen gaz beton, yapı çeliği ve doğal malzemelerden üretilen Çelik Gaz Beton Evler, konforu ve güvenliği en uygun fiyatlarla size

Detaylı

DÜZEY İNŞAAT ENDÜSTRİ FİRMA TANITIM KATALOĞU

DÜZEY İNŞAAT ENDÜSTRİ FİRMA TANITIM KATALOĞU DÜZEY İNŞAAT ENDÜSTRİ FİRMA TANITIM KATALOĞU FİRMA TANITIMI HAKKIMIZDA Düzey İnşaat, mimari tasarım ve projelendirme, genel müteahhitlik, proje ve tesis yönetimi, üst yapı, çevre düzenlemesi vb. alanlarda

Detaylı

ÇELİK PREFABRİK YAPILAR

ÇELİK PREFABRİK YAPILAR ÇELİK PREFABRİK YAPILAR 2. Bölüm Temel, kolon kirişler ve Döşeme 1 1. Çelik Temeller Binaların sabit ve hareketli yüklerini zemine nakletmek üzere inşa edilen temeller, şekillenme ve kullanılan malzemenin

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I ÇATI TEKNİKLERİ

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I ÇATI TEKNİKLERİ İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I ÇATI TEKNİKLERİ TANIM Yapıların en üstüne inşa edilen, yapıyı kar, yağmur, sıcak, soğuk ve rüzgar gibi dış tesirlere karşı koruyan, lüzumu halinde çatıdan bina içinin

Detaylı

Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesi

Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesi Genel Genel Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesinin farklı tüleri vardır. Özellikle şunlar yer alır: Sürüş sırasında devrilme stabilitesi Devrilme sırasında devrilme stabilitesi Bir vinç

Detaylı

Çift Plaka Taşıyıcı Duvar Panelleri

Çift Plaka Taşıyıcı Duvar Panelleri Çift Plaka Taşıyıcı Duvar Panelleri Prefabrik yarı mamul plakları çalıştırma fikri, sadece döşemeler için değil aynı zamanda duvarlar içinde, kısmen prefabrik duvar elemanları ile yeni bir bina sisteminin

Detaylı

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr EKOEDGE Plastik Sınırlama Sistemleri www.ekoplas.com.tr 01 hakkımızda... // Bu gereksinimleri ve gelişmeleri yakından takip ederek 2012 yılında faaliyetlerine başlayan Ekoplas, ülkemizde mimari ve peyzaj

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MİM 242 TAŞIYICI SİSTEMLER VE TEKNOLOJİLERİ I 2017-2018 BAHAR YARIYILI Dr. Öğr.Üyesi Cahide AYDIN İPEKÇİ Arş. Gör. Nurşah SERTER KALIP SİSTEMLERİ

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2 T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İnşaat Bölümü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS-

Detaylı

SERCAN BELGELENDİRME SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Ücret Tarifesi Başlangıç Tarihi :

SERCAN BELGELENDİRME SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Ücret Tarifesi Başlangıç Tarihi : ücreti TL Mülakat Zorunlu 1-(11UY0011 AHŞAP KALIPÇI -SEVİYE 3)(Rev.No:02) 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun 11UY0011-3/A2 Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki Bilgi ve Birim 2-(12UY0055

Detaylı

Gidro-Rus A.Ş. Etkili bir dam drenaj sistemi

Gidro-Rus A.Ş. Etkili bir dam drenaj sistemi Gidro-Rus A.Ş. Etkili bir dam drenaj sistemi Yağmur suyu drenaj vakum sistemi Genellikle büyük damlardan yağmur suyu akıcı için klasik cazibe iç drenajı sistemi kullanılmaktadır. Ancak bu eski sistem,

Detaylı

İNŞAAT İŞLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ İÇİN ÖZEL UYGULAMALAR

İNŞAAT İŞLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ İÇİN ÖZEL UYGULAMALAR İNŞAAT İŞLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ İÇİN ÖZEL UYGULAMALAR Nurettin Demir, ndemir@gamanurol.com Bülent Çakar, bcakar@gamanurol.com Banu Tuna, btuna@gamanurol.com GAMA-NUROL Adi Ortaklığı, Türkiye 1.0

Detaylı

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME Doç. Dr. ALİ KOÇAK YAPI Tüm canlıların beslenme barınma ve diğer doğal gereksinimlerini sağlamak için çeşitli yapı gereç ve yapım teknikleriyle oluşturulan yeryüzü yeraltı ve sualtı

Detaylı

KARTAL KULE PROJESİ AYLIK FAALIYET RAPORU- AĞUSTOS 2013

KARTAL KULE PROJESİ AYLIK FAALIYET RAPORU- AĞUSTOS 2013 AYLIK FAALIYET RAPORU- AĞUSTOS 2013 RAPOR İÇERİĞİ PROJE BİLGİLERİ MASTER İŞ PROGRAMI AKTİVİTELER İLERLEME DURUMU MALZEME BİLGİLERİ ÖNEMLİ GELİŞMELER ŞANTİYE RESİMLERİ PROJE BİLGİLERİ PROJENİN KONUMU PROJE

Detaylı

Enerji Verimli Çelik Evler

Enerji Verimli Çelik Evler Enerji Verimli Çelik Evler Enerji verimliliği nedir? Enerji verimliliği son yıllarda sıkça duyduğumuz bir kavram. Genel olarak; yaşam standardını düşürmeden, enerjinin verimli kullanılarak tüketimin azaltılmasına

Detaylı

KALIP TEKNOLOJİLERİ İP İSKELESİ. Sakarya Üniversitesi,

KALIP TEKNOLOJİLERİ İP İSKELESİ. Sakarya Üniversitesi, KALIP TEKNOLOJİLERİ İP İSKELESİ Sakarya Üniversitesi, Tanım Bina köşe kazıklarının yerlerinin temel kazısı sırasında kaybolmaması, kazı alanının belirlenmesi, temel genişlikleri ile temel duvarına ait

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr.

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Selahattin ÇELİK KALORİFER TESİSATI PROJESİ Öneri projesi ve raporu Ön (Avan) proje ve

Detaylı

Takviye. Arka kısım. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır.

Takviye. Arka kısım. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır. Üst yapı imalatçısının, Scania dışında bir üreticiden alınmış bir uç bağlantı demirini

Detaylı

YAPI MEKANİĞİ LABORATUVARI

YAPI MEKANİĞİ LABORATUVARI YAPI MEKANİĞİ LABORATUVARI Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Mekaniği Laboratuvarında, lisans ve lisansüstü çalışmaların yanında uygulamada yaşanan sorunlara çözüm bulunabilmesi

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi & DAE

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi & DAE Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi & DAE Ulusal Deprem İzleme Merkezi ŞARKÖY - TEKİRDAĞ UYDU BAĞLANTILI GENİŞ BANTLI DEPREM İSTASYONU KURULUŞ RAPORU 14 Nisan 2006 ŞARKÖY İSTASYON HAKKINDA Şarköy

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İnşaat Mühendisliği Bölümü DÖŞEMELER 1

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İnşaat Mühendisliği Bölümü DÖŞEMELER 1 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İnşaat Mühendisliği Bölümü DÖŞEMELER 1 Üzerindeki yükleri kiriş veya kolonlara aktaran genelde yatay betonarme elemanlardır. Salon tavanı,

Detaylı

KEMA (Erzincan/Kemaliye) Geniş Bant Deprem Kayıt İstasyonu

KEMA (Erzincan/Kemaliye) Geniş Bant Deprem Kayıt İstasyonu BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI AFET İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DEPREM ARAŞTIRMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI Türkiye Ulusal Deprem İzleme Ağı USAG Deprem Kayıt İstasyonları KEMA (Erzincan/Kemaliye) Geniş Bant Deprem

Detaylı

Güvenli bir hayatın yapı taşı. /akggazbeton

Güvenli bir hayatın yapı taşı.  /akggazbeton Güvenli bir hayatın yapı taşı www.akg-gazbeton.com /AKG.Gazbeton @AKG_Gazbeton /akggazbeton Ne üretir? AKG Gazbeton, ısı yalıtımlı, hafif, yanmaz ve deprem güvenliğini sağlayan, blok, Minepor ve donatılı

Detaylı

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet Kayar Mesnetler 6Kayar Mesnet DestekleriKılavuzlu bir Desteğin bir Simotec Kiriş Kesiti 100 veya 120 den ya da 100 ila 120 mm arasında bir flanş genişliğine sahip başka bir çelik kirişten askıya alınması

Detaylı

Yapılara Etkiyen Karakteristik Yükler

Yapılara Etkiyen Karakteristik Yükler Yapılara Etkiyen Karakteristik Yükler Kalıcı (sabit, zati, öz, ölü) yükler (G): Yapı elemanlarının öz yükleridir. Döşeme ağırlığı ( döşeme betonu+tesviye betonu+kaplama+sıva). Kiriş ağırlığı. Duvar ağırlığı

Detaylı

Samesor - the power of experience. Samesor PreFab Superior www.samesor.com

Samesor - the power of experience. Samesor PreFab Superior www.samesor.com Samesor PreFab Superior Samesor PreFab Superior Çelik Duvar Panelleri ve Aşıklarına ait Bütün Detay Çözümler ve Üretim Kabiliyeti Ticari veya bireysel çok katlı yapılar için prefabrik elemanlar ve çelik

Detaylı

Broşür Modüler Yapı İskele Sistemi RINGSCAFF RINGSCAFF. Modüler Yapı İskele Sistemi. v2013/12tr

Broşür Modüler Yapı İskele Sistemi RINGSCAFF RINGSCAFF. Modüler Yapı İskele Sistemi. v2013/12tr Broşür Modüler Yapı İskele Sistemi RINGSCAFF RINGSCAFF Modüler Yapı İskele Sistemi v2013/12tr Basit ve etkin, hızlı ve verimli 02 Basit ve etkili bir sistem, hızlı montaj ve sökme, daha dengeli, güvenli

Detaylı

Kirişli Döşemeli Betonarme Yapılarda Döşeme Boşluklarının Kat Deplasmanlarına Etkisi. Giriş

Kirişli Döşemeli Betonarme Yapılarda Döşeme Boşluklarının Kat Deplasmanlarına Etkisi. Giriş 1 Kirişli Döşemeli Betonarme Yapılarda Döşeme Boşluklarının Kat Deplasmanlarına Etkisi İbrahim ÖZSOY Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Kınıklı Kampüsü / DENİZLİ Tel

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI ÇATI TEKNİKLERİ

İNŞAAT TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI ÇATI TEKNİKLERİ İNŞAAT TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALAR ÇAT TEKNİKLERİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Yrd. Prof. Doç. Dr. Mehmet Dr. Ali SARBYK İNŞAAT TEKNOLOJİSİUYGULAMALAR Tanım Yapıları dış atmosferden gelen yağmur, rüzgar, kar ve

Detaylı

KAZAKİSTAN ASTANA OLİMPİK STADYUMU ÇELİK YAPISI

KAZAKİSTAN ASTANA OLİMPİK STADYUMU ÇELİK YAPISI KAZAKİSTAN ASTANA OLİMPİK STADYUMU ÇELİK YAPISI Yazan: İnş. Yük. Müh. Necati ÇELTİKÇİ ( ARÇE Mühendislik İnşaat ve Tic. Ltd. Şti. ) GİRİŞ Astana Olimpik Stadyumu, Kazakistan ın başkenti Astana nın mimari

Detaylı

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr Tekrar kullanılabilir modüler plastik duvar kalıbı www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr GEOPANEL AVANTAJLAR HIZ Her bir GEOPANEL sadece 11 kg ağırlığındadır ve sistem tek bir kişi tarafından inşa edilebilir.

Detaylı

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 6 AYLIK NİĞBAŞ ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 01.01.2017-30.06.2017 Dönemi I. Kurumsal Bilgiler Yönetim Kurulumuz Niğbaş Niğde Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin 09.04.2015 tarihinde yapılan 2014 yılı Olağan

Detaylı

BUTİK HAT TASARIM, ÜRETİM ve KURULUMLARI (AGV, ANDON, Poka-Yoke, Manipülatörler destekli)

BUTİK HAT TASARIM, ÜRETİM ve KURULUMLARI (AGV, ANDON, Poka-Yoke, Manipülatörler destekli) BUTİK HAT TASARIM, ÜRETİM ve KURULUMLARI (AGV, ANDON, Poka-Yoke, Manipülatörler destekli) 1 İÇİNDEKİLER ERASYS MÜHENDİSLİK olarak ihtiyaca göre tamamen butik üretim hatları tasarlıyor, üretiyor, kuruyor

Detaylı

PREFABRİKE ELEMANLARIN KALDIRMA,NAKLİYE VE MONTAJ KURALLARI. 19 Ocak Ankara

PREFABRİKE ELEMANLARIN KALDIRMA,NAKLİYE VE MONTAJ KURALLARI. 19 Ocak Ankara PREFABRİKE ELEMANLARIN KALDIRMA,NAKLİYE VE MONTAJ KURALLARI Prefabrike Betonarme Yapı Üretimi Yapılan Fabrikalardaki İş Sağlığı ve Güvenliğine ilişkin tehlike sınıfları 26.12.2012 tarihinde yayınlanan

Detaylı

Mühendislik Birimleri Laboratuarları 1. İnşaat Mühendisliği Birimi Laboratuarları Yapı Malzemeleri ve Mekanik Laboratuarı

Mühendislik Birimleri Laboratuarları 1. İnşaat Mühendisliği Birimi Laboratuarları Yapı Malzemeleri ve Mekanik Laboratuarı Mühendislik Birimleri Laboratuarları 1. İnşaat Mühendisliği Birimi Laboratuarları Mühendislik Birimleri bünyesinde yer alan İnşaat Mühendisliği Birimi Laboratuarları: Yapı Malzemeleri ve Mekanik Laboratuarı,

Detaylı

BÖLÜM 7 ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

BÖLÜM 7 ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BÖLÜM 7 ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Ulaştırma mühendisliği, insan ve yükün güvenli, yeterli, ekonomik ve doğa koşullarına uygun bir biçimde taşınabilmesini sağlayacak ulaşım sistemlerinin ve bileşenlerinin

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Enerji Kimlik Belgesi düzenlenmesi hususunda yetkilendirilmiş bir kuruluş olan OLUŞUM PROJE, yeni ve mevcut

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Enerji Kimlik Belgesi düzenlenmesi hususunda yetkilendirilmiş bir kuruluş olan OLUŞUM PROJE, yeni ve mevcut Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Enerji Kimlik Belgesi düzenlenmesi hususunda yetkilendirilmiş bir kuruluş olan OLUŞUM PROJE, yeni ve mevcut binalarınız için hızlı, güvenilir ve en uygun fiyatlarla

Detaylı

BETONARME. Çözüm 1.Adım

BETONARME. Çözüm 1.Adım Çözüm 1.Adım Çözüm 2. Adım Çözüm 3. Adım Kiriş No Çelik Çapı Bir Adet Donatı Uzunluğu (m) Donatı Adedi Kat Sayısı Aynı Tip Kiriş Sayısı Çelik Ağırlığı (kg/m) Toplam Ağırlık (kg) K1 Ø8 (ertiye) Ø14 (montaj)

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Ürün Belgelendirme Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi :Necip Fazıl Bulvarı Keyap Sitesi E2 Blok 44/84 Yukarı Dudullu / Ümraniye 34774 İSTANBUL

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MİM 242 TAŞIYICI SİSTEMLER VE TEKNOLOJİLERİ I 2017-2018 BAHAR YARIYILI Dr. Öğr.Üyesi Cahide AYDIN İPEKÇİ Arş. Gör. Nurşah SERTER Taşıyıcı Sistemlerin

Detaylı

İbrahim Engin Yüce Genel Müdür İnşaat Mühendisi, M.Sc

İbrahim Engin Yüce Genel Müdür İnşaat Mühendisi, M.Sc Y UC Y P Y Y U C P INDEX 5 Önsöz 6 Kilometre Taşları 8 Projeler 10 Yavuz Sultan Selim Köprüsü 46 Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metro 56 Levent - Hisarüstü Metro 62 Osmangazi Köprüsü 70 Marmaray 4 5 İbrahim

Detaylı

İnşaat Müh. Giriş. Konu: ÇELİK YAPILAR. İnşaat Müh. Giriş Dersi Konu: Çelik Yapılar 1

İnşaat Müh. Giriş. Konu: ÇELİK YAPILAR. İnşaat Müh. Giriş Dersi Konu: Çelik Yapılar 1 İnşaat Müh. Giriş Konu: ÇELİK YAPILAR İnşaat Müh. Giriş Dersi Konu: Çelik Yapılar 1 BALIKESİR Ü. MÜH. FAKÜLTESİ İnşaat Müh. Bölümü Çelik Yapı Dersleri Çelik Yapılar-I (Zorunlu ders, 3. sınıf I. Dönem)

Detaylı

zagun GÜVENLİK AĞI SİSTEMLERİ ENDÜSTRİYEL DAĞCILIK HİZMETLERİ GRAVISAFE MILOSAFE PRODOKA İŞ GÜVENLİĞİ İstanbul

zagun GÜVENLİK AĞI SİSTEMLERİ ENDÜSTRİYEL DAĞCILIK HİZMETLERİ GRAVISAFE MILOSAFE PRODOKA İŞ GÜVENLİĞİ İstanbul GRAVISAFE MILOSAFE PRODOKA GÜVENLİK AĞI SİSTEMLERİ ENDÜSTRİYEL DAĞCILIK HİZMETLERİ 0212 210 25 67-68 info@zagun.com İstanbul zagun İŞ GÜVENLİĞİ www.zagun.com GÜVENLİK AĞLARI DIŞ CEPHE GÜVENLİK AĞLARI Güvenlik

Detaylı

III.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İZMİR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

III.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İZMİR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER III.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İZMİR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIR AN O HİZMETİN ADI 1 B2 YETKİ BELGESİ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu) Ticaret Sicil Gazetesinde

Detaylı

AKÇANSA HAMMADDE (KLİNKER) STOKHOLÜ AKÇANSA ÇİMENTO FABRİKASI ÇANAKKALE Hakan EZCAN - Mustafa ALKAN

AKÇANSA HAMMADDE (KLİNKER) STOKHOLÜ AKÇANSA ÇİMENTO FABRİKASI ÇANAKKALE Hakan EZCAN - Mustafa ALKAN AKÇANSA HAMMADDE (KLİNKER) STOKHOLÜ AKÇANSA ÇİMENTO FABRİKASI ÇANAKKALE Hakan EZCAN - Mustafa ALKAN YAPININ AMACI Çimento fabrikası dahilinde geniş ve kapalı bir stok sahasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu yapının

Detaylı

PROMER Müşavirlik Müh. email: syildirim@promerengineering.com.tr. Suat Yıldırım İnşaat Yük. Müh. ODTÜ 1989

PROMER Müşavirlik Müh. email: syildirim@promerengineering.com.tr. Suat Yıldırım İnşaat Yük. Müh. ODTÜ 1989 PROMER Müşavirlik Müh. email: syildirim@promerengineering.com.tr Suat Yıldırım İnşaat Yük. Müh. ODTÜ 1989 Mevcut Yapı Elemanlarının Kapasitesinin artırılması (Mantolama) Takviye Perdesi Eklenmesi, Radye

Detaylı

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 6 AYLIK ÇEMAŞ ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 01.01.2014-30.06.2014 Dönemi I. Kurumsal Bilgiler Yönetim Kurulumuz Çemaş Döküm San. A.Ş. nin 11.04.2014 tarihinde yapılan 2013 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı

Detaylı

ÇATILAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ÇATILAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATILAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATILAR Bir yapıyı üstünden etkileyen yağmur, kar, rüzgar, sıcak ve soğuk

Detaylı

İnşaat yapım prosedürleri hakkında ayrıntılı genel bilgiler

İnşaat yapım prosedürleri hakkında ayrıntılı genel bilgiler İnşaat Prosedürleri İnşaat yapım prosedürleri hakkında ayrıntılı genel bilgiler Aşağıdaki inşaata başlarken,karar verme aşamasından iskan alınmasına kadar geçecek aşamalar ve yapı prosedürleri için, firmamız

Detaylı

II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1. HİZMETİN ADI B2 YETKİ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu) Ticaret Sicil Gazetesinde 10-

Detaylı

Öndökümlü (Prefabrik) Döşeme Sistemleri-3 Nervürlü Döşeme Elemanları

Öndökümlü (Prefabrik) Döşeme Sistemleri-3 Nervürlü Döşeme Elemanları Öndökümlü (Prefabrik) Döşeme Sistemleri-3 Nervürlü Döşeme Elemanları Günkut BARKA 1974 yılında mühendis oldu. 1978-2005 yılları arasında Gök İnşaat ve Tic. A.Ş de şantiye şefliğinden Genel Müdürlüğe kadar

Detaylı

UYGARLIK İÇİN ÜRETİYORUZ.

UYGARLIK İÇİN ÜRETİYORUZ. UYGARLIK İÇİN ÜRETİYORUZ www.klyapi.com.tr İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA 2 ÜRETİM TESİSLERİ 4 MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER 18 POLİTİKALAR 20 SEKTÖRLER 22 ÜRÜNLER VE HİZMETLER 24 PREFABRİK PANEL BİNALAR 26 PREFABRİK

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı 2 0 1 4 Y I L I 4. D Ö N E M YAT I R I M R A P O R U Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphane Ve Rektörlük Hizmet Binası

Detaylı

BELGETÜRK Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

BELGETÜRK Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ BELGETÜRK Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ UY00-/0 AHŞAP KALIPÇI (Seviye ) :550 TL UY00-/A İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun

Detaylı

Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması

Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması İşveren ve temsilcisi tarafından onaylanmış proje ve detay çizimlerine göre; duvar U profillerinin, altına 4mm kalınlığında Index Fonostrip veya muadili yapıştırılması,

Detaylı

1. ULUSLARARASI ÇELİK ZİRVESİ SUNUMU

1. ULUSLARARASI ÇELİK ZİRVESİ SUNUMU 1. ULUSLARARASI ÇELİK ZİRVESİ SUNUMU Hazırlayan Akşan Grup Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Melih ŞİMŞEK İnşaat Mühendisi 2.000.000 m 2 lik tecrübesi ve Akkon çelik fabrikasında yıllık 25.000 ton üretim

Detaylı

- Binanın bulunduğu belediyenin imar ve yangın yönetmelikleri incelenmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır.

- Binanın bulunduğu belediyenin imar ve yangın yönetmelikleri incelenmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır. ASANSÖR YAPTIRILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Planlama Aşamasında : - Binanın bulunduğu belediyenin imar ve yangın yönetmelikleri incelenmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır. - Asansör avan projesi tercihen

Detaylı

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları Çelik Izgara Sistem Donanım Ltd. Şti.,ızgara döşeme, geçit ızgara, kanal ızgara, hendek ızgara, platform ızgara ve çelik yapılar, inşaat metal kalas,

Detaylı

Lycée français Charles de Gaulle HABER BÜLTENĐ n 3 Inşaat Özel sayısı

Lycée français Charles de Gaulle HABER BÜLTENĐ n 3 Inşaat Özel sayısı Lycée français Charles de Gaulle HABER BÜLTENĐ n 3 Inşaat Özel sayısı Sayın Veliler, 03.12.2008 Şu yumuşak kış başlangıcında, Şantiye ilerlemesine devam ediyor. Đşbu haber bülteni sizlere bu konuda yeni

Detaylı

yapıda uzman eller www.hilaryapi.com

yapıda uzman eller www.hilaryapi.com MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ PREFABRİK YAPILAR PEYZAJ VE ÇEVRE DÜZENLEME CEPHE KAPLAMA ZEMİN DÖŞEME VE YER KAPLAMA ÇATI KAPLAMA İZOLASYON VE YALITIM DEKORASYON İŞLERİ EMLAK MÜŞAVİRLĞİ 0312 5661166 0544 Turgut

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAġ BELEDĠYESĠ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ OCAK 2011 AYLIK FAALĠYET RAPORU

T.C. KAHRAMANMARAġ BELEDĠYESĠ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ OCAK 2011 AYLIK FAALĠYET RAPORU T.C. KAHRAMANMARAġ BELEDĠYESĠ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ OCAK 2011 AYLIK FAALĠYET RAPORU Park ve Diğer YeĢil Alanlarda Yapılan Uygulama ve Bakım ÇalıĢmaları Muhsin Yazıcıoğlu Rekreasyon alanı; o Kafeterya

Detaylı

Ermenek Barajı Göl Alanı Genel Görünümü

Ermenek Barajı Göl Alanı Genel Görünümü Ermenek Barajı Göl Alanı Genel Görünümü Ermenek Barajı nın Konumu Ermenek Barajı tamamlanma tarihi itibari ile Türkiye deki en yüksek barajdır. Ermenek Barajı Avrupa nın en yüksek 6. barajıdır. Ermenek

Detaylı

ISITICILARIN BELİRLENMESİ VE YERLEŞTİRİLMESİ

ISITICILARIN BELİRLENMESİ VE YERLEŞTİRİLMESİ Bölüm III ISITICILARIN BELİRLENMESİ VE YERLEŞTİRİLMESİ Doç. Dr. Selahattin Çelik Makine Mühendisliği Bölümü 10.10.2017 ISITICILARIN BELİRLENMESİ VE YERLEŞTİRİLMESİ Odanın ısı yükünün belirlenmesinden sonra,

Detaylı

DÖŞEMELER. Döşeme tipleri: Kirişsiz döşeme. Dişli (nervürlü) döşeme Asmolen döşeme Kaset (ızgara)-kiriş döşeme

DÖŞEMELER. Döşeme tipleri: Kirişsiz döşeme. Dişli (nervürlü) döşeme Asmolen döşeme Kaset (ızgara)-kiriş döşeme DÖŞEMELER Üzerindeki yükleri kiriş veya kolonlara aktaran genelde yatay betonarme elemanlardır. Salon tavanı, tabanı, köprü döşemesi (tabliye) örnek olarak verilebilir. Döşeme tipleri: Kirişli döşeme Kirişsiz

Detaylı