09 Mart 2013 SMMM Staja Giriş Sınav Soru ve Cevapları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "09 Mart 2013 SMMM Staja Giriş Sınav Soru ve Cevapları"

Transkript

1 09 Mart 2013 SMMM Staja Giriş Sınav Soru ve Cevapları 1) İşletme sahibi, işletmeye tahsis etmediği bir taşıtını aylığı Türk Lirasına kiraya vermiş ve kiracı kira bedelini işletme adına keşide ettiği bir çekle ödemiştir. Bu işlemle ilgili işletme Aşağıdaki kaydı yapmıştır. ALINAN ÇEKLER HESABI ORTAKLARA BORÇLAR Bu kayıt, aşağıdaki muhasebenin temel kavramlarından hangisiyle yakından ilgilidir? A) Dönemsellik B) İhtiyatlılık C) Özün önceliği D) Kişilik E) Tutarlılık Cevap D) Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 123 2) Tahsili şüpheli hale gelen Türk Liralık bir alacağın tamamı için karşılık ayrılmıştır. Ertesi yıl mahkeme sonuçlanmış ve alacağın yalnızca Türk Liralık kısmı tahsil edilebilmiş, kalanından vazgeçilmiştir. Bu bilgilere göre alacağın tahsiliyle ilgili yapılacak yevmiye kaydında aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Konusu Kalmayan Karşılıklar Hesabı Türk Lirası alacaklandırılır. B) Şüpheli Ticari Alacaklar Karşılığı Hesabı Türk Lirası alacaklandırılır. C) Konusu Kalmayan Karşılıklar Hesabı Türk Lirası alacaklandırılır. D) Şüpheli Ticari Alacaklar Karşılığı Hesabı Türk Lirası alacaklandırılır. E) Şüpheli Ticari Alacaklar Hesabı Türk Lirası borçlandırılır.

2 100 KASA 13, ŞÜPHELİ TİCARİ ALACAKLAR 13,000 Şüpheli Alacaktan yapılan tahsilat 129 ŞÜHHELİ TİCARİ ALACAKLAR KARŞILIĞI 13, ÖNCEKİ DÖN. GEL. VE KARI OLMALI 644 KONUSU KALMAYAN KARŞILIKLAR Şüpheli alacaktan yapılan tahsilatın karşılık gider kaydının iptali 13, ŞÜPHELİ TİCARİ ALACAKLAR KARŞ. 4, ŞÜPHELİ TİCARİ ALACAKLAR 4,000 Tahsil edilemeyen şüpheli alacağın değersiz alacak haline gelip kapatılması Cevap C) Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 161 3) İşletme alış maliyeti Türk Lirası taşıtı kredili olarak Türk Lirasına satmıştır. Satış anında taşıtın Türk Liralık kısmı itfa edilmiş durumdadır. Bu bilgilere göre yapılacak yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir?

3 Cevap D) Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 205

4 127 DİĞER TİCARİ ALACAKLAR BİRİKMİŞ AMORTİSMANLAR DİĞER OLAĞANDIŞI GİD. VE ZARAR TAŞITLAR HESAPLANAN KDV ) Cari yıl boyunca A İşletmesinin varlıkları Türk Lirası artmış, borçları da Türk Lirası azalmıştır. Eğer işletmenin sermayesi yılsonunda Türk Lirası olursa, dönem başındaki sermayesi kaç Türk Lirası olmalıydı? A) B) C) D) E) Cevap A) Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 305 DÖNEM İÇİ SERMAYE VARLIKLARDAKİ ARTIŞ (+) BORÇLARDAKİ AZALIŞ (+) VARLIKLARDAKİ AZALIŞ ( ) 0 BORÇLARDAKİ ARTIŞ ( ) 0 SERMAYE = 39,000 SERMAYE DÖNEM BAŞI SERMAYE + = DÖNEM İÇİ SERMAYE + 39,000 DÖNEM SONU SERMAYE= DÖNEM BAŞI SERMAYE = ) İşletme, herhangi bir borcu olmadığı halde başka bir işlemeden senet almıştır. Bu işlemi kaydederken alacaklandırılacak hesap aşağıdakilerden hangisidir? A) Diğer Ticari Alacaklar B) Alıcılar C) Diğer Çeşitli Alacaklar D) Diğer Çeşitli Borçlar E) S atıcılar

5 Hatır Senetleri Hatır senedi veya muvazaa senedi ilgililerin gerçeğe uygun olmadığını bilerek, mevcut bir akdi, işlemi veya borcu mevcutmuş gibi göstermek amacı ile düzenlenen senettir. Hatır senetleri 121 Hesapta yer almaz. çünkü bu hesapta mal ve hizmet satışından kaynaklanan senede bağlı alacaklar yer alır. Hatır senetlerinin işletme yararlandığı zaman, aktifte muvakkat bir hesaba örneğin 136 DİĞER ÇEŞİTLİ ALACAKLAR hesabının altında açılacak hatır senetleri hesabına borç, pasifte ise 336 DİĞER ÇEŞİTLİ BORÇLAR hesabının altında açılacak hatır senedi verenler hesabına alacak verilir. uygulamada, alınan bu senetler bankalardan kredi temininde ve diğer çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Hatır senetleri uygulamada genellikle ortaklardan veya topluluk içindeki firmalardan alınmaktadır. Bu senetleri kullanan işletmeler, kaynağı olmayan yollarla işletmeye fon yaratmış olmaktadır. Örnek: İşletme topluluğa ait X A.Ş. nden 1,000,000,- TL lık hatır senedi almış ve bunu 850,000,-TL ya iş bankasına ıskonto ettirmiş daha sonra vadesinde senedi ödemiştir. 136 DİĞER ÇEŞİTLİ ALACAKLAR 1,000,000 Hatır Senetleri 336 DİĞER ÇEŞİTLİ BORÇLAR 1,000,000 Hatır Senedi Verenler (X A.Ş) Hatır senedi alınması Cevap D) Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 153

6 6) Bir işletme, yeni bir şube açmak için ödediği giderleri aşağıdaki hesaplardan hangisinde izlemelidir? A) Özel Maliyetler Hesabında B) Gelecek Aylara Ait Giderler Hesabında C) Pazarlama Satış ve Dağıtım Giderleri Hesabında D) Kuruluş ve Örgütlenme Giderleri Hesabında E) Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesabında Yeni bir şube açan işletme TL kuruluş ve örgütlenme gideri ve KDV si için senet düzenlemiştir. Bu bilgilere göre yapılacak yevmiye kaydı nasıldır? 262 KURULUŞ VE ÖRGÜTLENME GİD İNDİRİLECEK KDV BORÇ SENETLERİ Cevap D) Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 211 7) İşletme yıl içinde Türk Lirası bedelle, nominal değeri 1 Türk Lirası olan A şirketi hisse senetlerinden adet satın almıştır. İşletmenin A şirketinin sermayesindeki hisse payı oranı %12 dir. Borsada işlem gören söz konusu hisse senetlerinin son işlem günündeki ortalama fiyatı 2,50 Türk Lirasıdır. Bu bilgilere ve Vergi Usul Kanunu a göre A şirketi hisse senetleri işletmenin yılsonu bilançosunda, hangi hesapta ve hangi değerle gösterilecektir? A) İştirakler hesabında, Türk Lirası B) İştirakler hesabında, Türk Lirası C) Bağlı Menkul Kıymetler hesabında, Türk Lirası D) İştirakler hesabında, Türk Lirası E) B ağlı Menkul kıymetler hesabında, Türk Lirası 242 İŞTİRAKLER BANKA Cevap D) Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 201

7 8) A Bankası'ndan sağlanan krediye teminat olarak verilen Türk Liralık senedin, Türk Liralık kısmının komisyon kesintisi yapıldıktan sonra banka tarafından hesaben tahsil edildiği görülmüştür. Bu bilgilere göre yapılacak yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir? Cevap B) Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa BANKA KREDİLERİ FİNANSMAN GİDERLERİ ALACAK SENETLERİ

8 9) Muhasebe politikalarının açıklanması ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Mali tabloların içerdiği bütün önemli muhasebe politikaları açıklanmalıdır. B) Mali tablolar dönemler itibariyle karşılaştırılabilir nitelikte olmalıdır. C) Cari dönemde önemli etki yaratan mali politika değişiklikleri nedenleri ve mali tablolara etkileri ile birlikte açıklanmalıdır. D) Kullanılan muhasebe politikalarının açıklanması mali tabloların bütünlüğü ve tamlığı için temel ilkedir. E) Gelecek dönemlerde önemli etki yaratabilecek politika değişikliği yapılmış ise neden ve etkilerinin açıklanması gerekmez. Cevap E) Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa ) Bir işletmenin iyi bir kuruluş yerine ve iyi üne sahip olması ile alıcılarında güven ve emniyet yaratması sonucu, rakip işletmelerden daha fazla kâr elde etmesini sağlayan değere muhasebe sisteminde ne ad verilir? A) İmtiyaz B) Hak C) Şerefiye D) Patent E) Özel maliyet Cevap E) Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 210, Çözümlü Sorular da da aynı soru 354. Sayfa 11) Amortismana tabi bir duran varlığın satış işleminin muhasebeleştirilmesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Satış bedeli ilgili duran varlık hesabına alacak kaydedilir. B) İlgili duran varlık hesabı aktifleştirme bedeli kadar alacaklandırılarak kapatılır. C) Duran varlığın satış bedelinden, varlığın birikmiş amortismanı düşülerek net defter değeri bulunur. D) Duran varlığın satış bedeli ile maliyeti arasındaki fark satış kârı olarak kaydedilir. E) D uran varlığın birikmiş amortismanı alacak kaydı yapılarak kapatılır. Cevap B) Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 207, Çözümlü Sorular da da 347. Sayfa

9 12) Cevap C) Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 175

10 13) İşletme, maliyet bedeli Türk Lirası, hurda bedeli Türk Lirası, faydalı ömrü 5 yıl olan bir makineyi satın almıştır. Azalan bakiyeler yöntemini uygulayan işletmenin, 2. yıl sonunda hesaplayacağı, makinenin birikmiş amortismanlar tutarı kaç Türk Lirasıdır? A) B) C) D) E) Cevap D) Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa Yıl x % 40 = TL Azalan Bakiyeler 2. Yıl ( ) x % 40 = TL Azalan Bakiyeler 2. Yılın Sonunda = TL Birikmiş Amortisman 14) Banka tarafından işletme lehine Türk Lirası faiz tahakkuk ettirilmiş, 150 Türk Liralık vergi mahsup edildikten sonra kalan işletmenin hesabına geçirilmiştir. Bu bilgilere göre İşletmenin yapacağı muhasebe kaydıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Peşin Ödenen Vergi ve Fonlar Hesabı 150 Türk Lirası alacaklandırılır. B) Gelecek Aylara Ait Giderler Hesabı 150 Türk Lirası alacaklandırılır. C) Gelecek Aylara Ait Giderler Hesabı 150 Türk Lirası borçlandırılır. D) Faiz Gelirleri Hesabı Türk Lirası borçlandırılır. E) P eşin Ödenen Vergi ve Fonlar Hesabı 150 Türk Lirası borçlandırılır. 102 BANKALAR PEŞİN ÖD. VERGİ. VE FON FAİZ GELİRLERİ Cevap E) Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa ) Gider hesapları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Gider hesapları gelir tablosunda yer alırlar. B) Gider hesapları bilançoda yer almazlar. C) Gider hesapları kesin mizanda yer alırlar. D) Gider hesapları Kâr /Zarar hesabına devredilirken borçlandırılırlar. E) Gider hesapları Kâr /Zarar hesabına devredilirken alacaklandırılırlar. Cevap D Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 277

11 16) Maliyetlerin kapsamına göre yapılan sınıflandırmada yer alacak maliyet sistemleri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) Değişken maliyet sistemi- Standart maliyet sistemi B) Tam maliyet sistemi- Tahmini maliyet sistemi C) Tam maliyet sistemi- Değişken maliyet sistemi D) Değişken maliyet sistemi- Fiili maliyet sistemi E) T am maliyet sistemi- Sipariş maliyet sistemi Cevap B Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa ) Safha (evre) maliyet sisteminde, bir safhadaki üretimi tamamlanmamış birimlerin tamamlanmış birim cinsinden ifade edilmesine ne ad verilir? A) Eşdeğer ürün B) Şekillendirilmemiş mamul C) Bozuk mamul D) Yarı tamamlanmış mamul E) Normal mamul Cevap B Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa ) Başabaş noktası ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Bu noktada kâr sıfırdır. B) Toplam sabit maliyetlerin toplam katkı payına oranı başabaş noktası satış miktarını verir. C) Toplam satış hasılatıyla toplam üretim maliyetinin birbirine eşit olduğu noktadır. D) İşletmenin kâra geçtiği noktayı gösterir. E) Toplam katkı payının toplam sabit maliyetlere eşit olduğu noktadır. Cevap B Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa ) Direkt ilk madde ve malzeme, direkt işçilik ve değişken genel üretim giderlerinin üretilen mamullere yüklenmesi esasına dayanan maliyet sistemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Değişken maliyet sistemi B) Tam maliyet sistemi C) Sipariş maliyet sistemi D) Sabit maliyet sistemi E) A sal maliyet sistemi Cevap E Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 628

12 20) K Üretim İşletmesi'nin ürettiği mamulün birim satış fiyatı 60 Türk Lirası, birim değişken maliyeti 35 Türk Lirası ve yıllık toplam sabit maliyeti Türk Lirası dır. (X) satış miktarını ifade ederse, işletmenin yıllık kâr fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir? A) Kâr = 60X B) Kâr = 25X C) Kâr = 35X D) Kâr = 95X E) K âr = 35X Maliyet Muhasebesinde Toplam Maliyet fonksiyonu = ax+b demektir. a = değişken giderleri x = üretim (satış miktarını) b= toplam maliyeti ifade eder. Maliyet Muhasebesinde kar fonksiyonu ise Kar = fx (ax+b) ile ifade edilir. F = Satış fiyatını X = üretim (satış ) miktarını ifade eder. Soruda yerlerine koyarsak Kar = 60x ( 35x ) olur Kar = 25x olur. Cevap B Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 682

13 21) Z Üretim İşletmesi'nin, üretime yüklenen tahmini genel üretim giderleri tutarı Türk Lirası ve fiili genel üretim giderleri tutarı Türk Lirası dır. İşletme fazla veya eksik genel üretim giderleri tutarını, satılan mamul maliyeti, mamul ve yarı mamul stokları arasında paylaştırmaktadır. Satılan mamul maliyetine yüklenen tahmini genel üretim giderleri tutarı ise Türk Lirası dır. Bu bilgilere göre, işletmenin satılan mamul maliyetine, genel üretim giderleri tutarından ne kadar fazla veya eksik yükleme yapılmıştır? A) Türk Lirası eksik yükleme yapılmıştır. B) Türk Lirası eksik yükleme yapılmıştır. C) Türk Lirası eksik yükleme yapılmıştır. D) Türk Lirası fazla yükleme yapılmıştır. E) Türk Lirası fazla yükleme yapılmıştır. Tahmini GÜG = Fiili GÜG Olumsuz Sapma SMM Yüklenen Tahmini GÜG = GÜG Tahmini Yükleme Oranı / = 0,60 Olumsuz Sapma *0,60= TL Eksik Yükleme Cevap B Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 632. Sayfa 738. Sayfada örnek soru

14 22) Z Üretim İşletmesi'nin dönem içi üretim faaliyetlerine ilişkin maliyet bilgileri aşağıdaki gibidir: Dönem sonu mamul Stokları Türk Lirası Dönem sonu yarı mamul stokları Türk Lirası Dönem başı mamul stokları Türk Lirası Dönem başı yarı mamul stokları Türk Lirası Satılan mamul maliyeti Türk Lirası Bu bilgilere göre, işletmenin dönem içinde katlanılan üretim maliyeti kaç Türk Lirasıdır? A) B) C) D) E) DÖNEMİN ÜRETİM MALİYETİ DB YARI MAMUL DS YARI MAMUL TAMAMLANAN MAMUL MALİYETİ DB MAMUL DS MAMUL SATILAN MAMUL MALİYETİ Cevap E Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 616. Sayfa 23) Aşağıdakilerden hangisi üretim maliyetinin bir parçasıdır? A) Pazarlama giderleri B) Satış giderleri C) Reklam giderleri D) Genel yönetim giderleri E) Malzeme giderleri Cevap E Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 589. Sayfa

15 24) Safha (evre) maliyet sistemini uygulayan bir üretim işletmesinde, üretim safhasının eşdeğer ürün miktarları ve birim eşdeğer ürün maliyetlerine ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir: Eşdeğer Ürün Miktarı Üretimi Tamamlanıp Devredilen Birim Dönem Sonu Yarı Mamul Stokları Direkt İlk Madde ve Malzeme Birim Direkt İşçilik Birim Genel Üretim Giderleri Birim Birim eşdeğer ürün maliyetleri direkt ilk madde ve malzeme için 0,7 Türk Lirası, direkt işçilik için 0,3 Türk Lirası, genel üretim giderleri için 0,5 Türk Lirasıdır. Bu bilgilere göre, işletmenin üretime yüklenen toplam maliyeti kaç Türk Lirasıdır? A) B) C) D) E) Birim Eşdeğer Ürün Maliyetleri DİMM 0,7 DİŞ. 0,3 GÜG 0.5 Toplam 1,5 Tamamlanan Mamul Maliyeti *1,5= TL DSYM Maliyeti = TL DİMM 9.000*0,7=6.300 TL DİS 8.000*0,3= TL GÜG 8.000*0,5= TL Toplam üretime yüklenen maliyet = ( ) TL Cevap D Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa Sayfa

16 25) Brüt satışları Türk Lirası, satış ıskontoları Türk Lirası, üretim kapasitesi 200 birim olan bir işletme dönemde 120 birim üretim yapmış, değişken maliyet yöntemine göre üretim maliyeti Türk Lirası, tam maliyet sistemine göre üretim maliyeti Türk Lirası olarak hesaplanmıştır. Bu bilgilere göre ve işletme normal maliyet yöntemi uyguladığı varsayılırsa, brüt satış kârı kaç Türk Lirasıdır? A) B) C) D) E) Brüt Satışlar Satış İskontosu Net Satışlar TL Üretim Kapasitesi 200 Birim Üretim Miktarı 120 Birim Kapasite Kullanım Oranı 120 birim /200 birim = 0,6 Tam Maliyet Yöntemine Göre Üretim Maliyeti TL Değişken Maliyet Yöntemine göre Üretim Maliyeti TL ( ) = TL Sabit GÜG Normal Maliyet Yöntemi Mamul Maliyeti *0,60 = TL Net Satışlar Normal Maliyet Brüt Satış Karı TL Cevap A Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 629. Sayfa

17 26) I. Karşılaştırmalı Tablolar Analizi (Yatay Analiz) II. Yüzde Yöntemiyle Analiz (Dikey Analiz) III. Eğilim Yüzdeleri ile Analiz (Trend Analizi) IV. Oran Yöntemi ile (Rasyo) Analiz Aşağıdakilerden hangisi tek bir dönemin finansal tablosu kullanılarak yapılan analizlerdendir? A) I ve II B) I ve III C) I ve IV D) II ve IV E) I II ve IV Cevap D Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 518. Sayfa 529. Sayfa 27) Bir işletmenin, net satışları Türk Lirası, aktif toplamı Türk Lirası, sürekli sermayesi Türk Lirası, duran varlıklarının devir hızı oranı ise 2 dir. Bu bilgilere göre işletmenin cari oranı kaçtır? A) 3 B) 3,5 C) 4 D) 4,5 E) 4,6 DÖNEN VARLIK? 8,000 KVYK? 2,000 DURAN VARLIK? 22,000 SÜREKLİ SERMAYE 28,000 SÜREKLİ SERMAYE= (UVYK+ÖZKAYNAK) UVYK ÖZKAYNAK AKTİF 30,000 PASİF 30,000 DURAN VARLIK DEVİR HIZI = NET SATIŞLAR / DURAN VARLIKLAR NET SATIŞLAR 44,000 DURAN VARLIK? DURAN VARLIK DEVİR HIZI 2 DURAN VARLIK 22,000 CARİ ORAN = DÖNEN VARLIK /KVYK CARİ ORAN = /2.000= 4 Cevap C Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 558. Sayfa

18 28) Satılan ticari mal maliyeti Türk Lirası, dönem başı ticari malları Türk Lirası, dönem sonu ticari malları Türk Lirası olan işletme için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Brüt satış kârı Türk Lirasıdır. B) Net satış tutarı Türk Lirasıdır. C) Stok devir hızı 20 dir. D) Stok devir hızı 10 dur. E) Faaliyet etkinliği 36 gündür Stok Devir Hızı = Satılan Ticari Malın Maliyeti / Ortalama Stoklar Stok Devir Hızı= / ( ) /2 = 10 Cevap D Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 533. Sayfa 29) Bir işletmenin cari oranı 1,2; asit test oranı 0,5; kısa vadeli yabancı kaynak toplamı Türk Lirası olduğuna göre işletmenin stok tutarı ne kadardır? A) B) C) D) E) Cari Oran = Dönen Varlık / KVYK Cari Oran = X / = 1.2 Olduğundan Dönen Varlık TL Asit Test Oranı = Dönen Varlık Stok / KVYK = 0,5 Asit Test Oranı = X / = 0,5 X = TL Cevap D Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 531. Sayfa

19 30) Likidite oranları, dönen varlıklarla aşağıdaki hesap gruplarından hangisi arasındaki ilişkiyi araştırır? A) Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar B) Toplam Yabancı Kaynaklar C) Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar D) Öz Kaynaklar E) Toplam Pasif Cevap C Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 531. Sayfa

20 31) Likidite oranı 1.2, cari oranı 1,6, aktif toplamı Türk Lirası, özkaynakları Türk Lirası, uzun vadeli yabancı kaynakları Türk Lirası olan işletme için aşağıdakilerden hangisi hesaplanamaz? A) Net çalışma sermayesi B) Duran varlıklar C) Hazır değerler D) Stoklar E) Kısa vadeli borçlar DÖNEN VARLIK? 1,600 KVYK? DURAN VARLIK? 4,900 SÜREKLİ SERMAYE SÜREKLİ SERMAYE= (UVYK+ÖZKAYNAK) UVYK ÖZKAYNAK AKTİF 6,500 PASİF Cari Oran = Dönen Varlık / KVYK Cari ORAN = X / 1000 = 1,6 İse X = TL Dönen Varlık = TL AKTİF= DÖNEN VARLIK + DURAN VARLIK olduğundan Duran Varlık = TL Net Çalışma Sermayesi = Dönen Varlık KVYK Net Çalışma Sermayesi = = 600 TL Likidite Oranı = Dönen Varlık Stoklar / KVYK Likitide Oranı = X / =1.2 olduğundan Stoklar = 400 TL Hazır Değer Bulunmaz Cevap C Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 531. Sayfa

21 32) Aşağıdakilerden hangisi mali tablolar analizinin kapsam yönünden sınıflandırılmasını doğru olarak gösterir? A) Statik Analiz - Dinamik Analiz B) İşletme İçi Analiz - İşletme Dışı Analiz C) İşletme Yönetimi - İşletme İç Çevresi-İşletme Dışı Çevre D) Yönetim Analizi - Yatırım Analizi E) Kredi analizi - Varlık Analizi Cevap A Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 497. Sayfa 33) I. Satılan mamullerin maliyeti II. Satılan ticari malların maliyeti III. Satış ıskontoları IV. Diğer satışların maliyeti Yukarıdakilerden hangileri satışların maliyeti tablosunun bir unsuru değildir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I I ve IV Cevap C Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 553 Sayfa 34) Bir üretim işletmesinde ticari alacak devir hızı 36 olarak hesaplanmıştır. Bu durumda aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) İşletme bir yılda alacaklarını 30 kez satışa konu edebilmektedir. B) İşletmenin satışlarının kârlılığı düşüktür. C) İşletme alacaklarını ortalama 36 günde tahsil edebilmektedir. D) İşletmenin satışlarında problem vardır. E) İşletme alacaklarını yılda ortalama 36 kez tahsil edebilmektedir. İşletme alacaklarını yılda 36 kez ( defa) tahsil etmektedir. İşletme alacaklarını ortalama 10 günde bir tahsil etmektedir. Cevap E Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 533 Sayfa

22 35) Bir işletmeye ait bazı veriler aşağıdaki gibidir: Dönem başı ticari mal stoku Dönem içi ticari mal alışları Dönem sonu ticari mal stoku Bu bilgilere göre işletmenin stok devir hızı kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) Stok Devir Hızı = Satılan Ticari Malın Maliyeti / Ortalama Stoklar Satılan Ticari Mal Maliyeti = Dönem Başı Ticari Mal + Dönem içi Alışlar - Dönem Sonu Ticari Mal Satılan Ticari Mal Maliyeti = TL Ortalama Stok = Dönem Başı Ticari Mal + Dönem Sonu Ticari Mal /2 Ortalama Stok = /2 = Stok Devir Hızı = Satılan Ticari Malın Maliyeti / Ortalama Stoklar Stok Devir Hızı = / = 2 Cevap B Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 533 Sayfa 36. Muhasebe denetiminin tanımında aşağıdaki unsurlardan hangisi bulunmaz? A) İktisadi faaliyet ve olaylara ilişkin iddialar olması B) Rakiplere karşı üstünlük sağlaması C) İlgili kullanıcılara iletilmesi D) Tarafsızca kanıt toplama ve kanıt değerlendirmesi E) Süreç olması Cevap B Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 3 37) Denetim alanlarında uygulanacak denetim tekniklerinin, görevlendirilecek denetim elemanlarının ve her bir denetim alanına ayrılacak zamanın belirlenmesi, denetim sürecinin hangi aşamasında yapılmaktadır? A) Denetim işinin alınması B) Denetim programın yürütülmesi C) Denetimin planlanması D) Denetimin tamamlanması E) Denetim raporunun yazılması Cevap C Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 23

23 38) Denetçinin bulduğu hatalı işlem sayısı ile hata oranı arasındaki ilişkiyi en iyi şekilde aşağıdakilerden hangisi ifade etmektedir? A) Bulunan hatalı işlem sayısı hata oranının altında ise ana kütle red edilir. B) Bulunan hatalı işlem sayısı hata oranının üstünde ise ana kütle kabul edilir. C) Bulunan hatalı işlem sayısı önemlilik oranının altında ise ana kütle red edilir. D) Bulunan hatalı işlem sayısı önemlilik seviyesinin üstünde ise ana kütle kabul edilir. E) B ulunan hatalı işlem sayısı önemlilik seviyesinin altında ise ana kütle kabul edilir. Cevap E Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa Sayfa 39) Aşağıdakilerden hangisi denetim kanıtlarının kalitesini etkileyen faktörlerden biri değildir? A) Denetlenecek birim sayısının büyüklüğü B) Denetçinin uzmanlığı C) Kanıtların elde edilme zamanı D) Kanıtların güvenilirliği E) K anıtı sağlayan kişinin nitelikleri Cevap B Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 39 40) Denetçi denetim çalışmaları sırasında önemlilik seviyesinin altında kalan hatalar bulmuştur. Bu bilgiye göre denetçi aşağıdaki görüşlerden hangisini bildirir? A) Görüş bildirmekten kaçınır B) Olumsuz görüş C) Olumlu görüş D) Şartlı olumsuz E) Şartlı olumlu Cevap C Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 40

24 41) İç kontrol sisteminin yakalayamadığı ve engelleyemediği bazı hataların finansal tablolara kadar yansıması riskine ne ad verilir? A) Tözel risk B) Denetçi riski C) İşletme riski D) Kontrol riski E) İçsel risk Cevap D Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 25 42) Aşağıdakilerden hangisi bağımsız denetimde denetçinin görüş oluşturmak üzere incelediği finansal tablolarda işletme yönetimi tarafından finansal tablolarda ileriye sürülen ve doğrulukları konusunda denetçinin kanıt toplamak zorunda olduğu savlar arasında yer almaz? A) Varlıklar veya borçlar verilen bir tarihte mevcuttur ve gelir ve giderler meydana gelmiştir. (Gerçeklik/Varolma) B) Tüm varlıklar, borçlar, hasılat ve gider elemanları uygun biçimde ve doğru olarak görülmüştür. (Sır saklama yükümlülüğü) C) Finansal tablolarda yansıtılması gereken tüm işlemler ve hesaplar tablolarda yansıtılmıştır. (Bütünlük) D) Varlıklar, belirli bir tarihteki işletmenin hakları; borçları ise yükümlülükleridir. (Sahiplik) E) Finansal tabloların unsurları uygun biçimde sınıflanmış, tanımlanmış ve açıklanmıştır. (Tam açıklama) Cevap B Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 32 43) Bağımsız denetimde aşağıdaki işlemlerden hangisi sadece dönem içinde yapılabilir? A) Alıcılar hesabının denetimi B) Kasanın sayımı C) Stok sayımı D) Denetim raporu oluşturma işlemleri E) İç kontrol sisteminin incelenmesi Cevap E Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 32

25 44) Örneklerin seçildiği, bağımsız denetçinin bilgi edinmek istediği ve aynı türden birimlerin oluşturduğu alana ne ad verilir? A) Örneklem B) Örnekleme çerçevesi C) Gözlem birimi D) Küme E) Evren Cevap E Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 55 45) Denetçi aşağıdaki bilgi ve belgelerden hangisini sürekli dosyada saklamak zorundadır? A) Kasa sayım tutanaklarını B) Stok sayım tutanaklarını C) Müşterilere gönderilen mutabakat yazıları ve cevaplarını D) Denetimi yapılan yıl içindeki risk değerleme çalışmalarına ait evrakları E) Denetlenen işletmenin organizasyon şemasını Cevap E Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 52 46) Aşağıdakilerden hangisi bağımsız denetimde kanıtların güvenilirlik düzeyini etkileyen faktörlerden biri değildir? A) Daha pahalı kanıtlar, daha ucuza toplanan kanıtlardan daha güvenilirdir. B) Eğer bir kanıt işletme dışı kaynaklardan toplanmış ise, işletme içerisinden toplananlara göre daha güvenilirdir. C) Kanıtı bizzat denetçi kendisi oluşturur ise, başka birilerine sorarak oluşturduğu kanıtlardan daha güvenilir kanıt elde edilmiş olur. D) Kanıt orijinal ise, fotokopi veya faks çıktısından daha güvenilirdir. E) Dönem sonu toplanan kanıtlar, dönem içi toplanan kanıtlardan daha güvenilirdir. Cevap A Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 40

26 47) Aşağıdakilerden hangisinde istatistiki örneklemenin safhaları doğru olarak verilmiştir? A) Birimlerin incelenmesi-örneklemenin planlanması-örnek birimlerin seçimideğerlendirme B) Örnek birimlerin seçimi-örneklemenin planlanması- birimlerin incelenmesideğerlendirme C) Değerlendirme-birimlerin incelenmesi-örnek birimlerin seçimi-örneklemenin planlanması D) Örneklemenin planlanması- birimlerin incelenmesi-örnek birimlerin seçimideğerlendirme E) Ö rneklemenin planlanması-örnek birimlerin seçimi-birimlerin incelenmesi-değerlendirme Cevap A Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 54 48) c (küçük c) işaretinin bağımsız denetimdeki özel anlamı aşağıdakilerden hangisidir? A) Fiili sayımı yapıldı. B) Mizan ile mutabık olduğu tespit edildi. C) Mutabakat (teyit) mektupları ile karşılaştırıldı. D) Toplamların sağlaması yapıldı. E) Belgelerle yevmiye kayıtları karşılaştırıldı. Cevap C Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabında bu sorunun cevabı geçmiyor. 49) A İşletmesini denetleyen bir bağımsız denetçi yaptığı çalışmalar sonunda işletmenin finansal tablolarının karşılaştırılabilir olmadığını tespit etmiştir. Bu durumda işletme aşağıdaki denetim standartlarından hangisine aykırı davranmıştır? A) Yeterli açıklama standardına B) Raporlama ve görüş bildirme standardına C) Tutarlılık standardına D) Planlama standardına E) Mesleki özen standardına Cevap C Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 2

27 50) Muhasebe denetimini meslek olarak seçecek bağımsız bir dış denetçinin hangi eğitim ve uzmanlıklara sahip olması gerektiği ve denetim çalışmasını yürütürken nasıl davranması gerektiği konuları aşağıdaki standartlardan hangisi içerisinde düzenlenmiştir? A) Genel standartlar B) Çalışma alanı standartları C) Raporlama standartları D) Görüş bildirme standartları E) Planlama ve yardımcıların gözlenmesi standartları Cevap A Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 12 51) Devlet teşvikleri standardına göre, varlıklara ilişkin teşvikler dışında kalan devlet teşvikleri aşağıdakilerden hangisidir? A) Katkılar B) Gelire ilişkin teşvikler C) Sermayeye ilişkin yardımlar D) Kaynaklara ilişkin teşvikler E) Varlıklara ilişkin teşvikler Cevap B Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa /03/2011 SORUSU 52) TMS 1 Finansal Tabloların Sunuluşu standardına göre aşağıdakilerden hangisi tam bir finansal tablo seti içinde yer almaz? A) Döneme ait nakit bütçesi B) Dönem sonu finansal durum tablosu (bilanço) C) Döneme ait kapsamlı gelir tablosu D) Döneme ait özkaynak değişim tablosu E) Ö nemli muhasebe politikalarını özetleyen dipnotlar ve diğer açıklayıcı notlar Cevap A Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 436

28 53) Maddi duran varlıklar standardına göre, aşağıdakilerden hangisi geri kazanılabilir tutarı ifade etmektedir? A) Bir varlığın net satış fiyatı ve kullanım değerinden küçük olanı B) Bir varlığın net satış fiyatı ve alış değerinden büyük olanı C) Bir varlığın alış fiyatı ve kullanım değerinden büyük olanı D) Bir varlığın net satış fiyatı ve kullanım değerinden büyük olanı E) Bir varlığın alış fiyatı ve kullanım değerinden küçük olanı Cevap D Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa /06/2012 SORUSU 54) Bir varlığın maliyetinden veya maliyet yerine geçen diğer tutarlardan kalıntı değerin düşülmesiyle bulunan tutara ne ad verilir? A) Defter değeri B) İşletmeye özgü değer C) Amortismana tabi tutar D) Gerçeğe uygun değer E) Geri kazanılabilir tutar Cevap C Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa /03/2009 SORUSU 55) TMS 7- Nakit akış tabloları standardına göre, bir işletmenin yatırım ve finansman faaliyeti dışındaki ana gelir getirici diğer faaliyetine ne ad verilir? A) Yatırım faaliyetleri B) İşletme faaliyetleri C) Finansman faaliyetleri D) Mali faaliyetler E) Yönetim faaliyetleri Cevap B Kaynak: Aktif Akademi Staja Başlama Sınavına Hazırlık Kitabı Sayfa 439

A MUHASEBE KPSS/1-AB-PS/2006. 3. Kayıtlarında nâzım hesapları kullanan bir işletmenin, 1. I. Amortisman ayrılması

A MUHASEBE KPSS/1-AB-PS/2006. 3. Kayıtlarında nâzım hesapları kullanan bir işletmenin, 1. I. Amortisman ayrılması MUHASEBE 1. I. Amortisman ayrılması II. Özel fon ayrılması III. Karşılık ayrılması IV. Reeskont ayrılması Yukarıdaki muhasebe işlemlerinden hangileri ihtiyatlılık kavramı gereği yapılır? A) Yalnız I B)

Detaylı

A MUHASEBE KPSS-AB-PS / 2008

A MUHASEBE KPSS-AB-PS / 2008 1. İşletmede kasa hesabının kalanı 79.600 YTL, kasa sayımında belirlenen tutar ise 76.900 YTL dir. Farkın nedeni belirlenememiştir. A MUHASEBE KPSS-AB-PS 2008 3. VE 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE Buna

Detaylı

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ.

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE Bir işletmenin 2006 yılı genel geçici mizanında yer alan bilgilerden bazıları aşağıdadır: Borç Tutarı (Bin YTL) A MUHASEBE Alacak Tutarı Kasa 6.770 6.762 Ticari Mallar

Detaylı

FİNANSAL MUHASEBE ÇIKMIŞ SORULAR

FİNANSAL MUHASEBE ÇIKMIŞ SORULAR FİNANSAL MUHASEBE ÇIKMIŞ SORULAR 02.11.2013 1. İşletme 11.000 Türk Lirası nakit teminat ödeyerek katıldığı bir ihaleyi kaybetmiş ve parasını geri almıştır. 11.000 Türk lirasının alınışı ile ilgili yapılacak

Detaylı

2 TEMMUZ 2011 TARİHİNDE YAPILAN 2011/2.DÖNEM A GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ SORU VE CEVAPLARI

2 TEMMUZ 2011 TARİHİNDE YAPILAN 2011/2.DÖNEM A GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ SORU VE CEVAPLARI 2 TEMMUZ 2011 TARİHİNDE YAPILAN 2011/2DÖNEM A GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ SORU VE CEVAPLARI SORULAR SORU-1: 3568 Sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu na

Detaylı

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103.

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri(-) 108. Diğer Hazır Değerler 11. Menkul

Detaylı

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III 1.1. MUHASEBENİN TANIMI... 1 1.2. MUHASEBENİN KURAMSAL YAPISI... 4 1.3. MUHASEBE UYGULAMASINI ZORUNLU KILAN NEDENLER... 5 1.3.1. Yasal Nedenler... 5 1.3.2. İlgili

Detaylı

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 SORU:1: TANIR Ticaret AŞ nin 31.12.2013 tarihinde düzenlenen genel geçici mizanı ve 31.12.2013

Detaylı

2011/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE. 13 Mart 2011-Pazar 09:00-12:00

2011/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE. 13 Mart 2011-Pazar 09:00-12:00 2011/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 13 Mart 2011-Pazar 09:00-12:00 SORU: ABC Ticaret işletmesinin 31.12.2009 Tarihli Bilançosu ile 01.01.2010-31.12.2010 hesap döneminde

Detaylı

2015 / 2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALI MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI 26 Temmuz 2015 - Pazar 09.00-12.

2015 / 2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALI MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI 26 Temmuz 2015 - Pazar 09.00-12. 2015 / 2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALI MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI 26 Temmuz 2015 - Pazar 09.00-12.00 AKTİF (X) ANONİM ŞİRKETİ nin 31.12.2013 BİLANÇOSU PASİF 100 KASA

Detaylı

VAKA (Dönemsonu Sınavı Uygulaması - 2)

VAKA (Dönemsonu Sınavı Uygulaması - 2) VAKA (Dönemsonu Sınavı Uygulaması - 2) Faaliyetine devam eden ve gıda maddeleri alım satımı ile uğraşan Hüsnü BAYRAMOĞLU (tek şahıs) İşletmesi'nin 01.12.2015 tarihi itibariyle bilânço verileri aşağıdaki

Detaylı

GENEL MUHASEBE - I / FİNAL DENEME

GENEL MUHASEBE - I / FİNAL DENEME 1. Aşağıdakilerden hangisi sınırsız kabul edilen işletme ömrünün, belli dönemlere bölünmesi ve her dönemin faaliyet sonuçlarının diğer dönemlerden bağımsız olarak ele alınması, gelir, hâsılat ve karların

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI MUHASEBE

T.C. MALİYE BAKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI MUHASEBE T.C. MALİYE BAKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI MUHASEBE Sınav Tarihi ve Saati : 3 Mart 2012-14:00 Sınav Süresi : 4 (dört) saat AÇIKLAMALAR : a) Sorular 6 (altı) sayfadır. b) Soru kağıtları,

Detaylı

20 HAZİRAN 2009 2009/2.DÖNEM B GRUBU STAJ ARA DEĞERLENDİRMESİ SORU VE CEVAPLARI

20 HAZİRAN 2009 2009/2.DÖNEM B GRUBU STAJ ARA DEĞERLENDİRMESİ SORU VE CEVAPLARI 20 HAZİRAN 2009 2009/2.DÖNEM B GRUBU STAJ ARA DEĞERLENDİRMESİ SORU VE CEVAPLARI SORU-1: 3568 Sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'na göre, Oda Genel Kurulu'nun teşekkülünü

Detaylı

1. DB BİLANÇOSU 2. AÇILIŞ KAYDI 3. GÜNLÜK İŞLEMLER

1. DB BİLANÇOSU 2. AÇILIŞ KAYDI 3. GÜNLÜK İŞLEMLER 7 nolu grup 6 nolulara, 6 nolu grup ise 5 lere devredilir. 1 2 3 4 5 6 7 1. DB BİLANÇOSU 2. AÇILIŞ KAYDI 3. GÜNLÜK İŞLEMLER 620 622 152 151 710 720 730 740 750 760 770 780 Gider hesaplarının devri yapılır

Detaylı

30 MART 2008-2008/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI

30 MART 2008-2008/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI 30 MART 2008-2008/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI Yazmacı Ticaret AŞ.nin 2007 yılı dönem başı bilançosu aşağıdaki gibidir: AKTİF PASİF I) DÖNEN VARLIKLAR

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

TMS 7; Nakit Akış Tablosu nun hazırlanması ve sunumuna ilişkin ilkeleri açıklamaktadır.

TMS 7; Nakit Akış Tablosu nun hazırlanması ve sunumuna ilişkin ilkeleri açıklamaktadır. 1. GİRİŞ Bilindiği üzere Türkiye Muhasebe Standartları (TMS, IAS) 01.01.2013 tarihinden itibaren işletmeler tarafından uygulanmaya başlayacaktır. TMS kapsamında hazırlanması gereken finansal tablolar aşağıdaki

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

2009/ 1. DÖNEM SERBEST MUHASEBE MALİ MÜŞLAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 15 Mart 2009- Pazar 09:00-12:00

2009/ 1. DÖNEM SERBEST MUHASEBE MALİ MÜŞLAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 15 Mart 2009- Pazar 09:00-12:00 2009/ 1. DÖNEM SERBEST MUHASEBE MALİ MÜŞLAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 15 Mart 2009- Pazar 09:00-12:00 Lale Ticaret Ltd. Şti. nin 01.01.2008 Tarihli açılış bilançosu aşağıda sunulduğu gibidir; Lale

Detaylı

GÜNLÜK DEFTER (YEVMİYE) KAYITLARI 100 KASA HESABI 15.900,- 101 ALINAN ÇEKLER 33.000,- 102 BANKALAR HESABI 100.500,- 120 ALICILAR 90.700,- 121 ALACAK SENETLERİ HESABI 132.600,- 128 ŞÜPHELİ TİCARİ ALACAKLAR

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Denetimden Cari Dönem Denetimden Geçmiş 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 399.876.679 329.752.725 1- Kasa 14 3.009 2.079 2- Alınan

Detaylı

B HESAP PLANI 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR 103 VERİLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ (-)

B HESAP PLANI 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR 103 VERİLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ (-) B HESAP PLANI 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR 103 VERİLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ (-) 104 105 106 107 108 DİĞER HAZIR DEĞERLER 109 11 MENKUL KIYMETLER 110 HİSSE

Detaylı

10.1.Kar Zarar Tabloları

10.1.Kar Zarar Tabloları 10.1.Kar Zarar Tabloları Gelir ve giderler 2008 A- Brüt satışlar 563.752.599,33 573.579.296,04 654.817.545,31 1- Yurtiçi satışlar 522.960.763,29 533.708.451,93 604.193.703,98 2- Yurtdışı satışlar 40.791.836,04

Detaylı

Muhasebe Hesap Kodları, Muhasebe Hesap Kodu. Tek Düzen Hesap Planı 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR

Muhasebe Hesap Kodları, Muhasebe Hesap Kodu. Tek Düzen Hesap Planı 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR Muhasebe Hesap Kodları, Muhasebe Hesap Kodu Tek Düzen Hesap Planı 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR 103 VERİLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ (-) 108 DİĞRE HAZIR DEĞERLER

Detaylı

TEKDÜZEN MUHASEBE HESAP PLANI

TEKDÜZEN MUHASEBE HESAP PLANI www.isvesosyalguvenlik.com Mevzuat Bilgi Kültür - Haber Platformu TEKDÜZEN MUHASEBE HESAP PLANI 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR 103 VERİLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ

Detaylı

DEĞİŞİME AÇIK OLUN 1 stajbaslatmasinavi@gmail.com

DEĞİŞİME AÇIK OLUN 1 stajbaslatmasinavi@gmail.com 1. Tahakkuk esası aşağıdaki muhasebe temel kavramlarından hangisine dayanır? A) Özün önceliği C) Dönemsellik D) Maliyet esası E) Parayla ölçülme 6. Bankadan elde edilen gelirin ilgili döneme alınması muhasebenin

Detaylı

10.1.Kar Zarar Tabloları

10.1.Kar Zarar Tabloları 10.1.Kar Zarar Tabloları Gelir ve giderler 2011 A- Brüt satışlar 854.455.559,29 823.017.968,57 875.905.247,46 1- Yurtiçi satışlar 756.018.408,89 718.585.063,60 805.602.932,74 2- Yurtdışı satışlar 98.437.150,40

Detaylı

FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ

FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ 1. ŞEKER PİLİÇ VE YEM SANAYİ TİCARET A.Ş. ye ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. Bilanço ve gelir tablosunu kullanarak ilgili şirketin yatay analizini yapınız. (50 puan) 2. Kredi

Detaylı

BİLGE EĞİTİM KURUMLARI

BİLGE EĞİTİM KURUMLARI 2015 / 1 DÖNEM AKTİF X ANONİM ŞİRKETİ(01.01.2013-31.12.2013)BİLANÇOSU I DÖNEN VARLIKLAR I KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR HAZIR DEĞERLER MALİ BORÇLAR PASİF 100 KASA 30.000,00 300 BANKA KREDİLERİ 65.000,00

Detaylı

2014/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARI 29 HAZİRAN 2014 PAZAR (09.00-12.00)

2014/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARI 29 HAZİRAN 2014 PAZAR (09.00-12.00) 2014/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARI 29 HAZİRAN 2014 PAZAR (09.00-12.00) SORU - 1 : PARS Ticaret AŞ nin 31.12.2013 tarihli geçici mizanı, 2013 Aralık

Detaylı

a) 15.000 b) 16.000 c) 18.000 d) 20.000 e) 17.000

a) 15.000 b) 16.000 c) 18.000 d) 20.000 e) 17.000 1) İşletmenin yapmış olduğu ihracat karşılığında elde ettiği döviz tutarını, ulusal para üzerinden kayıtlara geçirmesi hangi muhasebe temel kavramı ile açıklanabilir? a) Tutarlılık kavramı b) Özün önceliği

Detaylı

TUNA FAKTORİNG HİZMETLERİ A.Ş. 31/12/2007 AYRINTILI BİLANÇOSU(YTL)

TUNA FAKTORİNG HİZMETLERİ A.Ş. 31/12/2007 AYRINTILI BİLANÇOSU(YTL) AKTİF (VARLIKLAR) 31/12/2007 31/12/2007 AYRINTILI BİLANÇOSU(YTL) I- DÖNEN VARLIKLAR A- Hazır Değerler 403.030,45 725.183,53 1- Kasa 12.368,77 2.498,62 2- Alınan Çekler 0,00 0,00 3- Bankalar 390.661,68

Detaylı

Kasadaki mevcut para? B Bankası na kredi borcu 30.000,-

Kasadaki mevcut para? B Bankası na kredi borcu 30.000,- VAKA L Faaliyetine devam eden ve gıda maddeleri alım satımı ile uğraşan Mustafa FEVZİ (tek şahıs) İşletmesi nin 01.12.2015 tarihi itibariyle bilanço verileri aşağıdaki gibidir. Kasadaki mevcut para? B

Detaylı

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.)

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.) 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Geçmiş Önceki 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14,169,311 15,618,483 1- Kasa 2.12, 14 698 123 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

12 MART 2011 TARİHİNDE YAPILAN 2011/1.DÖNEM C GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ SORU VE CEVAPLARI

12 MART 2011 TARİHİNDE YAPILAN 2011/1.DÖNEM C GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ SORU VE CEVAPLARI 12 MART 2011 TARİHİNDE YAPILAN 2011/1DÖNEM T Ü R K İ Y E C GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ SORU VE CEVAPLARI SORULAR SORU-1: 3568 Sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik

Detaylı

PRATĐK EĞĐTĐM TEST SINAVI SORU VE CEVAPLARI. Aşağıdakilerinden hangisi VUK göre değerleme ölçüsü değildir. VUK göre Süre olarak yer almaz

PRATĐK EĞĐTĐM TEST SINAVI SORU VE CEVAPLARI. Aşağıdakilerinden hangisi VUK göre değerleme ölçüsü değildir. VUK göre Süre olarak yer almaz PRATĐK EĞĐTĐM TEST SINAVI SORU VE CEVAPLARI Soru-1 Soru-2 VUK göre değerleme ölçüsü değildir. VUK göre Süre olarak yer almaz Borsa Rayici Emsal Bedeli Mukayyet değeri Yazılı Değeri Soru-3 VUK göre Usulsüzluk

Detaylı

Kasadaki mevcut para 90.000,- Binekoto alımından doğan senetsiz borç 13.000,- Binekoto 80.000,- P Bankası na kredi borcu 30.000,-

Kasadaki mevcut para 90.000,- Binekoto alımından doğan senetsiz borç 13.000,- Binekoto 80.000,- P Bankası na kredi borcu 30.000,- VAKA L Faaliyetine devam eden ve gıda maddeleri alım satımı ile uğraşan Asım KALELER (tek şahıs) İşletmesi nin 01.12.2014 tarihi itibariyle bilanço verileri aşağıdaki gibidir. Kasadaki mevcut para 90.000,-

Detaylı

2 TEMMUZ 2011 TARİHİNDE YAPILAN 2011/2.DÖNEM C GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ SORU VE CEVAPLARI

2 TEMMUZ 2011 TARİHİNDE YAPILAN 2011/2.DÖNEM C GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ SORU VE CEVAPLARI 2 TEMMUZ 2011 TARİHİNDE YAPILAN 2011/2DÖNEM C GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ SORU VE CEVAPLARI SORULAR SORU-1: 3568 Sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu na

Detaylı

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar EGE SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Not 31.12.2014 31.12.2013 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL)

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL) AKTİF (VARLIKLAR) HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO I.DÖNEN VARLIKLAR 2,433,801 2,919,245 A- HAZIR DEĞERLER 57,865 424,947 1- Kasa 3,507 614 2- Bankalar

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar ayrıntılı bilanço Varlıklar geçmiş Dipnot 31 Mart 2013 31 Aralık 2012 I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 340,950,876 299,185,453 1- Kasa 2.12, 14 1,486 1,844 2- Alınan Çekler

Detaylı

KESİN MİZAN BİLDİRİMİ (Kurumlar Vergisi Mükellefleri İçin)

KESİN MİZAN BİLDİRİMİ (Kurumlar Vergisi Mükellefleri İçin) ÇANKAYA VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2013 Onay Zamanı : 21.04.2014-14:59:22 Vergi Kimlik Numarası 7750066708 E-Posta Adresi banubingol@hotmail.com Ticaret Sicil No İrtibat Tel No Soyadı

Detaylı

FİNANSAL YÖNETİM TEST SORULARI

FİNANSAL YÖNETİM TEST SORULARI SORU 1 ) Aşağıdaki hesaplardan hangisi Dönen Varlıklar grubunda yer almaz? 110 Hisse Senetleri Hesabı 255 Demirbaşlar Hesabı 153 Ticari Mallar Hesabı SORU 2 ) Aşağıdaki hesaplardan hangisi Geçici Hesaplar

Detaylı

FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO YTL VARLIKLAR Cari

FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO YTL VARLIKLAR Cari BİLANÇO VARLIKLAR I Varlıklar A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4,925,810 1 Kasa 14 2 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 4,889,175 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Diğer Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) YTL VARLIKLAR

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) YTL VARLIKLAR AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I CARİ VARLIKLAR (31/12/2008) A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 22.641.606 1 Kasa 2.356 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 20.777.618 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Diğer

Detaylı

XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN İncelemeden Bağımsız Denetimden

XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN İncelemeden Bağımsız Denetimden BİLANÇO XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN İncelemeden Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 31.03.2013 31.12.2012 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 1.536.376 1.551.638 Nakit ve Nakit Benzerleri Not.6 7.695 2.755 Finansal Yatırımlar

Detaylı

MUHASEBE UYGULAMALARI

MUHASEBE UYGULAMALARI MUHASEBE UYGULAMALARI İşletmeler işe yeni başladıklarında yapacaklarıilk işlem Kuruluşenvanteri çıkarmaktır. Birleşen işletmelerin her biri devir envanteri çıkarır. İşletmeler kapanmalarıhalinde tasfiye

Detaylı

01.01.2003 / 31.03.2003 TARİHLİ DİPNOTLARI

01.01.2003 / 31.03.2003 TARİHLİ DİPNOTLARI BİLANÇO DİPNOTLARI: 1- İşletmenin fiili faaliyet konusu : Hazır Giyim eşyaları üretmek ve ticaretini yapmak. 2- Sermayenin %10 ve daha fazlasına sahip ortakların : (milyon TL) Adı Pay Oranı Pay Tutarı

Detaylı

01 Ocak Alış 60 25.- 1.500.- 60 25.- 1.500.- 12 Ocak Alış 40 20.- 800,- 60 40. 1.500.- 800.- 21 Şubat Satış

01 Ocak Alış 60 25.- 1.500.- 60 25.- 1.500.- 12 Ocak Alış 40 20.- 800,- 60 40. 1.500.- 800.- 21 Şubat Satış 1. E İşletmesi nin 201. yılına ait B Malına ait stok bilgileri aşağıdaki gibidir: Tarih Açıklama GİREN ÇIKAN KALAN Miktar Fiyat Tutar Miktar Fiyat Tutar Miktar Fiyat Tutar 01 Ocak Alış 60 25.- 1.500.-

Detaylı

VAKIF EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ. 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU (Tutarlar Yeni Türk Lirası ''YTL'' olarak ifade edimiştir.

VAKIF EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ. 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU (Tutarlar Yeni Türk Lirası ''YTL'' olarak ifade edimiştir. VAKIF EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU Cari Dönem Dipnot 30 Eylül 2008 VARLIKLAR I Cari Varlıklar A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar Dipnot 14 28.421.852 1 Kasa 5.772

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 ERTUĞRULGAZİ VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2013 Onay Zamanı : 19.04.2014-12:13:22 Vergi Kimlik Numarası E-Posta Adresi 7850012115 bursalihavlu@bursalihavlu.com

Detaylı

VAKKO TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SANAYİ İŞLETMELERİ A.Ş.

VAKKO TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SANAYİ İŞLETMELERİ A.Ş. Sayfa No: 1 BİLANÇO DİPNOTLARI: 1- İşletmenin fiili faaliyet konusu : Hazır Giyim eşyaları üretmek ve ticaretini yapmak. 2- Sermayenin %10 ve daha fazlasına sahip ortakların : (milyon TL) Adı Pay Oranı

Detaylı

23 KASIM 2008-2008/3. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULAR

23 KASIM 2008-2008/3. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULAR KASIM 008-008/. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULAR Bilgin Ticaret LTD. nin 007 yılı açılış bilançosu ve 007 yılı işlemleri aşağıdaki gibidir. (Rakamlarda yuvarlaklaştırma

Detaylı

A ALAN BİLGİSİ TESTİ İŞLETME VE MUHASEBE

A ALAN BİLGİSİ TESTİ İŞLETME VE MUHASEBE ALAN BİLGİSİ TESTİ İŞLETME VE MUHASEBE İŞLETME VE MUHASEBE ALANINA AİT SORULARIN CEVAPLARINI CEVAP KÂĞIDINIZDA BU ALANLA İLGİLİ YERE İŞARETLEYİNİZ. 161. İşletme sahibinin ya da ortaklarının işletmenin

Detaylı

Komisyon KPSS MUHASEBE TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME ISBN 978-605-364-223-7. Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir.

Komisyon KPSS MUHASEBE TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME ISBN 978-605-364-223-7. Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. Komisyon KPSS MUHASEBE TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME ISBN 978-605-364-223-7 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. Pegem Akademi Bu kitabın basım, yayın ve satış hakları Pegem Akademi

Detaylı

VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız Dipnot

VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız Dipnot 31 MART 2014 ve 31 ARALIK 2013 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş 31 Mart 2014 31 Aralık 2013 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmemiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 281.090.354 313.301.107 1- Kasa 2.12 ve 14 13.085 1.154 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12 ve 14

Detaylı

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Q4 Versiyon 2 Tablo Uyarı Açıklama TAMAM TAMAM 0 31.12.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar

Detaylı

KESİN MİZAN BİLDİRİMİ (Kurumlar Vergisi Mükellefleri İçin)

KESİN MİZAN BİLDİRİMİ (Kurumlar Vergisi Mükellefleri İçin) FIRAT VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2013 Onay Zamanı : 30.04.2014-18:35:38 Vergi Kimlik Numarası 6130693067 Ticaret Sicil No 14232 İrtibat Tel No 422 2128322 Soyadı (Unvanı) Adı (Unvanın

Detaylı

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 313.301.107 296.879.892 1- Kasa 2.12 ve 14 1.154 3.477 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12 ve 14 295.062.351 269.437.190 4- Verilen Çekler

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 26,323,433 32,870,248 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 24,802,294 32,542,783 4- Verilen

Detaylı

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar ara dönem finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar ara dönem finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Sınırlı Bağımsız Dipnot Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 299.760.448 313.301.107 1- Kasa 2.12 ve 14 12.413 1.154 2- Alınan

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Eylül 2015 31 Aralık 2014

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Eylül 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 153.735.677 147.648.170 1 Kasa 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 2.12, 14 141.629.618 137.321.333 4 Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart 2015 31 Aralık 2014

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 154.232.766 147.648.170 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 142.884.508 137.321.333 4- Verilen

Detaylı

2013 / 2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 30 HAZİRAN 2013

2013 / 2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 30 HAZİRAN 2013 2013 / 2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 30 HAZİRAN 2013 SORULAR Kuzey Batı Ticaret İşletmesi'nin 31/11/2012 tarihli mizanı aşağıdaki gibidir: No Hesabın

Detaylı

2 Temmuz 2011 Staja baþlama sorularý ve cevaplarý Gönderen : guliz - 05/07/2011 16:30

2 Temmuz 2011 Staja baþlama sorularý ve cevaplarý Gönderen : guliz - 05/07/2011 16:30 2 Temmuz 2011 Staja baþlama sorularý ve cevaplarý Gönderen : guliz - 05/07/2011 16:30 2 TEMMUZ 2011 SMMM STAJA BAÞLAMA SINAVININ SORU VE CEVAPLARI 1) / 129 ÞÜPH. TÝC ALACAK KARÞ. 128 ÞÜPH.TÝC.ALAC. Cevap:

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO V A R L I K L A R

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR V A R L I K L A R A-Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 10.089.165 5.055.138 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 10.039.100 5.055.138 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) - -

Detaylı

Kasadaki para 80.000,- Yapımı devam eden raf 1.450,- Depodaki gıda maddeleri 45.000,- Düzenlenen bonolar 12.000,-

Kasadaki para 80.000,- Yapımı devam eden raf 1.450,- Depodaki gıda maddeleri 45.000,- Düzenlenen bonolar 12.000,- VAKA T Faaliyetine devam eden ve gıda maddeleri alım satımı ile uğraşan Edip YIKILMAZ (tek şahıs) İşletmesi nin 01.12.2014 tarihi itibariyle bilanço verileri aşağıdaki gibidir. Kasadaki para 80.000,- Yapımı

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmemiş Dipnot Cari Dönem Cari Dönem I- Cari Varlıklar

Bağımsız Denetimden Geçmemiş Dipnot Cari Dönem Cari Dönem I- Cari Varlıklar ( ) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4,14 54.400.683 28.327.786 1- Kasa 2.12,14 5.588 3.924 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12,14 32.366.735 8.595.579 4- Verilen Çekler

Detaylı

UNİCO SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar ara dönem finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

UNİCO SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar ara dönem finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız Dipnot Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 302.097.565 313.301.107 1- Kasa 2.12 ve 14 8.726 1.154 2- Alınan Çekler

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 ANHYT VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 75.248.958 1- Kasa Mad.14 14.634 2- Alınan Çekler - 3- Bankalar Mad.14 41.720.390 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) Mad.14 (43.473)

Detaylı

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 296.879.892 254.181.293 1- Kasa 2.12, 14 3.477 1.365 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 269.437.190 218.701.697 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

Muhasebe I 1. M UHASEBENİN TEMEL KAVRAMLARI 2. G ENEL KABUL GÖRMÜŞ MUHASEBE İLKELERİ

Muhasebe I 1. M UHASEBENİN TEMEL KAVRAMLARI 2. G ENEL KABUL GÖRMÜŞ MUHASEBE İLKELERİ Muhasebe I 1. M UHASEBENİN TEMEL KAVRAMLARI 2. G ENEL KABUL GÖRMÜŞ MUHASEBE İLKELERİ Muhasebenin Temel Kavramları Mali tabloların güvenilir bilgiler sunabilmeleri ve gerçeği yansıtabilmeleri hazırlama

Detaylı

TEK DÜZEN HESAP PLANI AYRINTILI BİLANÇO VE AYRINTILI GELİR TABLOSU ( TL )

TEK DÜZEN HESAP PLANI AYRINTILI BİLANÇO VE AYRINTILI GELİR TABLOSU ( TL ) TEK DÜZEN HESAP PLANI AYRINTILI BİLANÇO VE AYRINTILI GELİR TABLOSU ( TL ) AKTİF (2009) (2010) I. Dönen Varlıklar 278.827.718,11 156.613.412,26. A. Hazır Değerler 143.598.822,66 128.750.991,10. 1. Kasa

Detaylı

Şirket. Şirket Yönetimi. Metrics Yönetimi

Şirket. Şirket Yönetimi. Metrics Yönetimi Şirket Şirket Yönetimi Metrics Yönetimi Hes No Açıklama CURRENT PREVIOUS 1 donen varliklar 4,368,222.57 2,556,449.23 2 duran varliklar 53,171,141.59 51,744,097.09 3 kisa vadeli yabanci kaynaklar -7,484,649.41-13,689,716.96

Detaylı

http://acikogretimx.com

http://acikogretimx.com 2009 YS 3204-1. şağıdakilerden hangisi mali nitelikli işlem değildir? ) işletmenin kredili mal satması B) işletmenin sermayesini, ortaklardan nakit para alarak artırması C) işletmenin bankadan kredi kullanmak

Detaylı

2012/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 18 Mart 2012-Pazar 09:00-12:00 SORULAR

2012/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 18 Mart 2012-Pazar 09:00-12:00 SORULAR 2012/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 18 Mart 2012-Pazar 09:00-12:00 SORULAR SORU 1: Örnek Ticaret işletmesinin 31.12.2010 Tarihli Bilançosu, 2011 yılında gerçekleştirdiği

Detaylı

HESAP PLANI UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI

HESAP PLANI UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI HESAP PLANI UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI 1 A TEKDÜZEN HESAP ÇERÇEVESİ Tekdüzen hesap çerçevesindeki hesap sınıfları; finansal durum tablosu ve gelir tablosundaki gruplama ve sıralama paralelinde aşağıdaki

Detaylı

1. Envanter işlemlerinden önce düzenlenen mizana ne ad verilir?

1. Envanter işlemlerinden önce düzenlenen mizana ne ad verilir? İnşaat ve Gayrimenkul Muhasebesi 1. Envanter işlemlerinden önce düzenlenen mizana ne ad verilir? a. Aylık mizan b. Genel geçici mizan c. Kesin mizan d. Üç aylık mizan e. Ara mizan 2. Bir işletme kendi

Detaylı

01.01.2013-31.12.2013 DÖNEMİ GELİR TABLOSU

01.01.2013-31.12.2013 DÖNEMİ GELİR TABLOSU Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100401 Frekans Q4 Versiyon 2 Tablo TAMAM Uyarı TAMAM Açıklama 01.01.2013-31.12.2013 DÖNEMİ GELİR TABLOSU HESAP KODU HESAP ADI TUTAR (TL)

Detaylı

1. AKKURT TİCARET İşletmesinin ve Ocak ayında yaptığı işlemler aşağıdaki gibidir. Gerekli Muhasebe kayıtlarını (yevmiye defteri) yapınız?

1. AKKURT TİCARET İşletmesinin ve Ocak ayında yaptığı işlemler aşağıdaki gibidir. Gerekli Muhasebe kayıtlarını (yevmiye defteri) yapınız? Sorular 1. AKKURT TİCARET İşletmesinin ve Ocak ayında yaptığı işlemler aşağıdaki gibidir. Gerekli Muhasebe kayıtlarını (yevmiye defteri) yapınız? a) 03.01.2015 Tarihinde işletmenin Ziraat Bankasındaki

Detaylı

GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ

GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ ( Kurumlar Vergisi Mükellefleri İçin ) 1032 MİMARSİNAN VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Geçici Vergi Dönemi (Normal Dönem) Yılı Dönem 2015 1. Dönem Onay Zamanı : 12.05.2015-14:38:15

Detaylı

1. Bir işletme kendi adına inşaat yapması. 7. TMS 16 Maddi duran varlıklar standardına

1. Bir işletme kendi adına inşaat yapması. 7. TMS 16 Maddi duran varlıklar standardına 1. Bir işletme kendi adına inşaat yapması durumunda söz konusu gayrimenkulün tamamlanması için yaptığı tüm harcamalar inşaat tamamlandığında hangi hesabın alacağına yazılır? A) Binalar B) Yer altı ve yer

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar 31 Mart 2014 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar 31 Mart 2014 Tarihi İtibariyle Ayrıntılı Konsolide Olmayan Bilanço (Para Birimi Aksi Belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) Olarak Gösterilmiştir)

Detaylı

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 3.586.496

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 3.586.496 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu 100301 Frekans Q1 Versiyon 1 31.3.2012 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 64.915.153,19 1 Cari

Detaylı

VARLIKLAR 01 Ocak 2008 Dipnot 30 Eylül 2008

VARLIKLAR 01 Ocak 2008 Dipnot 30 Eylül 2008 CARDİF SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR 01.01.200830.09.2008 DÖNEMİ BİLANÇOSU I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 6.093.492,94 1 Kasa 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 6.093.492,94 4 Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu. 100301 Frekans. Q3 Versiyon 2

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu. 100301 Frekans. Q3 Versiyon 2 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu 100301 Frekans Q3 Versiyon 2 AÇIKLAMA Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 69.003.163 1 Cari Varlıklar 67.337.334 10 Nakit ve Nakit

Detaylı

GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ

GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ ( Kurumlar Vergisi Mükellefleri İçin ) 1032 MİMARSİNAN VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Geçici Vergi Dönemi (Normal Dönem) Yılı Dönem 2015 3. Dönem Onay Zamanı : 31.10.2015-14:23:42

Detaylı

- MALİ ANALİZ - 1.Dönen varlıkların toplam tutarı ile kısa vadeli yabancı kaynakların toplam tutarı arasındaki farka ne ad verilir?

- MALİ ANALİZ - 1.Dönen varlıkların toplam tutarı ile kısa vadeli yabancı kaynakların toplam tutarı arasındaki farka ne ad verilir? - MALİ ANALİZ - 1.Dönen varlıkların toplam tutarı ile kısa vadeli yabancı kaynakların toplam tutarı arasındaki farka ne ad verilir? (2004/3) A) Fon B) Özkaynak C) Nakit D) Kâr E) Net işletme sermayesi

Detaylı

GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ

GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ ( Kurumlar Vergisi Mükellefleri İçin ) 1032 BÜYÜK MÜK. VD. B VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Geçici Vergi Dönemi (Normal Dönem) Yılı Dönem 2014 4. Dönem Onay Zamanı : 16.02.2015-15:40:02

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KAĞITHANE VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2013 Onay Zamanı : 29.04.2014-16:23:41 Vergi Kimlik Numarası 4620279443 Ticaret Sicil No 522224 İrtibat Tel

Detaylı

1. Envanter işlemlerinden sonra düzenlenen mizana ne ad verilir? 6. TMS 11 İnşaat Sözleşmeleri standardına

1. Envanter işlemlerinden sonra düzenlenen mizana ne ad verilir? 6. TMS 11 İnşaat Sözleşmeleri standardına İnşaat ve Gayrimenkul Muhasebesi 1. Envanter işlemlerinden sonra düzenlenen mizana ne ad verilir? A) Aylık mizan B) Genel geçici mizan C) Kesin mizan D) Üç aylık mizan E) Ara mizan 2. Bir işletme kendi

Detaylı

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 84.811.033

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 84.811.033 31.3.2014 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 379.896.026 1 Cari Varlıklar 276.410.751 10 Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 55.160.287 100 Kasa 5.188 101 Alınan

Detaylı

78.352.528 Diğer dönen varlıklar 16 16.381.898 9.804.221

78.352.528 Diğer dönen varlıklar 16 16.381.898 9.804.221 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Finansal Durum Tablosu (Bilanço) VARLIKLAR Notlar 31 Aralık 2014 31 Aralık 2013 Dönen Varlıklar 251.625.938 233.029.758 Nakit ve nakit benzerleri 5 123.909.277 101.043.123

Detaylı

GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ

GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ ( Kurumlar Vergisi Mükellefleri İçin ) 1032 MİMARSİNAN VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Geçici Vergi Dönemi (Normal Dönem) Yılı Dönem 2014 1. Dönem Onay Zamanı : 25.04.2014-10:21:55

Detaylı

20 TEMMUZ 2008-2008/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI

20 TEMMUZ 2008-2008/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI 0 TEMMUZ 008-008/. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI Elektron LTD. 006 yılında kurulmuş sipariş üzerine bilgisayar kontrollü enerji ölçüm cihazı üreten

Detaylı

2013/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI. 17/Mart/2013- Pazar 09:00-12:00

2013/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI. 17/Mart/2013- Pazar 09:00-12:00 2013/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 17/Mart/2013- Pazar 09:00-12:00 Ortadoğu Ticaret İşletmesi nin 31.12.2011 tarihli bilançosu aşağıdaki gibidir.

Detaylı

BİLANÇO DİPNOTLARI 1- İşletmenin fiili faaliyet konusu :Vana İmalatı 2- Sermayenin %10 ve daha fazlasına sahip ortakların : Adı Pay Oranı Pay Tutarı

BİLANÇO DİPNOTLARI 1- İşletmenin fiili faaliyet konusu :Vana İmalatı 2- Sermayenin %10 ve daha fazlasına sahip ortakların : Adı Pay Oranı Pay Tutarı BURÇELİK VANA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Sayfa No: 1 BİLANÇO DİPNOTLARI 1- İşletmenin fiili faaliyet konusu :Vana İmalatı 2- Sermayenin %10 ve daha fazlasına sahip ortakların : Adı Pay Oranı Pay

Detaylı