SAN-TEZ Sanayi Tezleri Programı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAN-TEZ Sanayi Tezleri Programı"

Transkript

1 SAN-TEZ Sanayi Tezleri Programı Prof.Dr. Şaban Şimşek Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Yerleşkesi Aralık 2015 / İSTANBUL

2 SAN-TEZ Programı Nedir? 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Sanayi Tezleri Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik kapsamında yürütülen bir destek mekanizmasıdır. Aslında program 2006 da başlatılmıştır.

3 Amacı Nedir? Sanayimizin önemli bir kısmını oluşturan KOBİ lere*; - Ar-Ge ve İnovasyon** kültürü kazandırmak, - Kendi özvarlıklarıyla ve birikimleriyle gerçekleştiremeyecekleri ileri teknoloji uygulamalarına yönelik taleplerini, devlet katkısıyla, karşılamak, - Sorunlarını üniversite ile işbirliği içinde çözme alışkanlığı sağlamak. Akademisyenler ve üniversite mezunu gençler arasında şirketleşme kültürünü yaygınlaştırarak yenilikçi şirketler doğmasını sağlamak, Böylece; üniversite-sanayi-kamu işbirliğini kurumsallaştırmak. Bilgi: * KOBİ ler sanayimizin %98 ini oluşturmakta ve halen büyük ölçüde geleneksel üretim yöntemi ile çalışmaktadırlar. ** İnovasyon: Yenilikçi-buluş.

4 Bunu nasıl gerçekleştirir? Sanayinin ihtiyaçları konusunda yapılan yüksek lisans ve/veya doktora tez çalışmalarındaki Ar-Ge projelerini destekleyerek.

5 Nasıl bir proje? Bunlar; Öncelikle; - Ticari değere sahip yeni bir ürün, hizmet veya teknoloji elde etmeye, - Mevcut bir üründe ve/veya üretim yönteminde yeniliğe/gelişmeye, - Proje ortaklarından (gerçek veya tüzel kişi) en az biri tarafından bu çıktıyı/çıktıları ticari metaya dönüştürmeye, Sonuçta; - Ülkemize bir katma değer sağlamaya, - Uluslararası pazardaki rekabet gücümüzü arttırmaya yönelik olmalıdır.

6 Hedef Nedir? Akademik bilginin ekonomik değer kazanması: - Kişiye (proje ekibine) katkı - Üniversiteye katkı - Sanayiye katkı - Ülke ekonomisine katkı. Nitelikli iş gücü istihdamı: - Sanayinin Ar-Ge personel ihtiyacının karşılanması - Firmalardaki Ar-Ge personelinin sayısının arttırılması - Araştırmacının / Ar-Ge personelinin iş bulması Yeni girişimcilerin ve yenilikçi şirketlerin oluşturulması, geliştirilmesi, «Güçlü Ar-Ge, güçlü firma, güçlü sanayi» ile rekabet gücünün arttırılması, Üniversite-Sanayi ilişkisinin münferit, kişisel ve gelişigüzel olmaktan çıkartılıp kurumsallaştırılması.

7 Tanımlar (1) Ar-Ge: 1) İnsanlığın teknolojik bilgi birikiminin artırılmasına ve bunun, yeni uygulamalar tasarlayarak kullanılmasına ilişkin sistematik ve yaratıcı çalışmalardır. 2) Amacı, kapsamı, tanımı, süresi, bütçesi, özel şartları, diğer kurum, kuruluş, gerçek ve tüzel kişilerce sağlanacak destek tutarları, sonuçta doğacak fikrî mülkiyet haklarının paylaşım esasları tespit edilmiş bilimsel projelerdir. Ar-Ge çalışmaları üç gruba ayrılır: 1) Temel Araştırma 2) Uygulamalı Araştırma 3) Deneysel Geliştirme

8 Tanımlar (2) Temel Araştırma: Herhangi bir uygulaması veya kullanımı bulunmayan olgu ya da gözlemlenebilir bir olayın temellerine ait yeni bilgiler elde etmek için yürütülen deneysel veya teorik çalışmalardır. Uygulamalı Araştırma: Yeni bilgi edinme ve belirli sorunlara çözüm bulma amacıyla yürütülen, belirli bir pratik amaç veya hedefe yöneltilmiş araştırmalardır. Deneysel Geliştirme: Araştırma ve/veya pratik deneyimden elde edilen mevcut bilgilerden yararlanılarak yeni malzemeler, yeni ürünler ya da cihazlar üretmeye; yeni süreçler, sistemler ve hizmetler tesis etmeye ya da halen üretilmiş veya kurulmuş olanları önemli ölçüde geliştirmeye yönelmiş sistemli çalışmalardır.

9 Tanımlar (3) Örnek- 1: Islak zeminde kayma-savrulma??? Temel Araştırma: Islak zeminin sürtünme kuvvetini nasıl etkilediğine dair yeni tezler ileri sürmek ve/veya bunlara yönelik deneysel çalışmalar yapmak, arabaya binip kayıp kaymadığına öylesine bakmak. (Ortada araba yok ya da var ama bir amaca, aracın bir parçasına-özelliğine yönelmemiş!) Uygulamalı Araştırma: Islak zeminin arabanın kaymasına etkilerini özellikle lastikler üzerinde yoğunlaştırmak (Araba var ama lastiği herhangi bir lastik!) Deneysel Geliştirme: Bu kaymayı azaltacak lastik tasarımı yapmak ve nitelikli ürün elde etmeye çalışmak. (Araba var ve projede tasarlanan lastikler var!)

10 Örnek- 2: Yumurta! Tanımlar (4)

11 Tanımlar (5) Temel Araştırma: Eğer köşeli olsalardı kenarları dayanıklılık açısından çok zayıf olurdu. Şüphesiz böyle bir yumurtayı yumurtlamak da tavuk için bir işkence olurdu. tezini tartışmak ve/veya buna dair genel deneyler yapmak. Uygulamalı Araştırma: Aslında dış yüzeyi en dayanaklı geometrik şekil küredir ama bu şekildeki bir yumurta da bulunduğu yerden yuvarlanıp gidince nerede duracağı belli olmaz tezinden hareketle yumurtaların, mesela, kamyonla plastik kasalar içinde taşınırken, kasa içinde ne kadar hareket ettiklerini, sert bir fren esnasında kaç santim sonra durduklarını araştırmak. Deneysel Geliştirme: Hemen hemen tüm kuş yumurtalarının bir tarafı daha yuvarlak diğer tarafı da daha incedir. Bu sekil, yumurtaların yuvada birbirlerine en yakın ve en az hava boşluğu bırakacak şekilde durmalarını sağlar. tezinden hareketle bu yumurtaların daha güvenli taşınabilmesi için bir kasa yapmak üzere deneysel ve pratiğe yönelik çalışmalar yapmak.

12 Bu da bir uygulamalı araştırma sonucu uygulamaya konmuştu. Ama daha sonraki uygulamalar bu uygulamanın uygunsuzluğunu ortaya koydu ve bu uygulama terk edildi!..

13 Tabii, her zaman istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz!

14

15 Tanımlar (6) Firma; bir San-Tez projesinde - Proje ortağı olarak yer alan, - Katma değer yaratan, - Bir veya birden çok gerçek veya tüzel kişiye ait, - Türkiye de yerleşik işletmelerdir. (Sektörüne ve büyüklüğüne bakılmaz!) Proje yürütücüsü; - Proje hazırlama, yürütme beceri ve deneyimine sahip, - Projenin bilimsel, teknik, idari, mali ve hukuki her türlü sorumluluğunu taşıyan, - Projeye ilişkin raporların verilmesinden, harcamaların projenin gereklerine uygun olup olmadığından sorumlu olan, - Proje ile ilgili her türlü yazışmayı yapan - Üniversite rektörü dışında, Kamu veya özel/vakıf üniversitelerinden birinde hali hazırda çalışan ve en az doktora derecesine sahip öğretim elemanıdır.* * Aynı anda en fazla iki projeden ücret alabilir.

16 Tanımlar (7) Tez öğrencisi: - Uygulama amacıyla projede yer alan, - Yüksek lisans veya doktora öğrencisidir. * Türkiye de kurulu yükseköğretim kurumlarında olmalıdır. En fazla bir projeden ücret alabilir. Yardımcı araştırmacı: - Bir projenin bilimsel ve teknik sorumluluğuna katılan, - En az doktora düzeyindeki araştırmacıdır. * Ayni anda en fazla iki projeden ücret alabilir. Yardımcı personel: - Proje ortağı firma veya üniversite halen çalışmakta uzman/teknik personelden, - Proje yürütücüsünün veya araştırmacıların gözetiminde (tam veya kısmi zamanlı olarak) çalışan kişilerdir. * Ayni anda en fazla iki projeden ücret alabilir.

17 Proje Ekibi Üniversite - Tez Öğrencisi - Proje Yürütücüsü - Yardımcı Araştırmacılar Sanayi (Firma) - Yardımcı Personel

18 Başvuru Nasıl Başvurulur? - Başvuruyu proje ortakları adına proje yürütücüsü adresinden on-line olarak yapar. - Başvurular yıl içerisinde herhangi bir zamanda yapılabilir. Proje konusu; - Firmanın faaliyet alanı ve, - Proje yürütücünün akademik alanı ile uyumlu olmalıdır. Kimler başvurabilir: - Kısıtlama yoktur. - Proje ortağı firma için başvuru sınırlaması yoktur.

19 Başvuru Sonrası San-Tez Proje Süreçleri Nelerdir? - Proje başvurusu, - Ön değerlendirme, - Değerlendirme, - Sözleşme, - Ödeme işlemleri, - İzleme, mali inceleme ve denetim, - Proje sonuçlarının değerlendirilmesi.

20 Ön Değerlendirme (1) Genel Müdürlükçe oluşturulan «San-Tez Proje Değerlendirme Komisyonları» tarafından yapılır ve; - İlgili teknoloji alanında uzmanlığı bulunan öğretim üyeleri arasından - İki yıl süre ile görevlendirilen - Beş üyeden oluşur.

21 Ön Değerlendirme Kriterleri Evet Hayır Başvuru formu tam olarak doldurulmuştur Başvuru formu ve eki belgeler biri orijinal imzalı 2 kopya sunulmuştur. Projenin yürütüleceği üniversiteden onay alınmıştır. Proje, yürütücü, tez öğrencisi ve destekleyen kuruluş tarafından imzalanmıştır. Proje ortaklarının kabul ve taahhüt beyanları eklenmiştir. Destekleyen kuruluşlarının destek mektupları eklenmiştir. Proje ortakları arasında imzalanan ortaklık sözleşmesi eklenmiştir. Özgeçmiş, Yayın Listesi eklenmiştir. Satın alınacak makine ve malzemelere ait proforma faturalar eklenmiştir. Proje toplam bedelinin ( ) i kuruluş tarafından nakit olarak karşılanmaktadır. Form:5 doldurulmuş ve kuruluşla ilgili belgeler eklenmiştir. Varsa, proje yürütücüsünün sanayi ile ortak yürüttüğü Projeler belirtilmiştir. Proje başka bir kurum tarafından destekleniyorsa destek miktarı belirtilmiştir. Proje yürütücüsünün başka kurumlardan destek aldığı projeler belirtilmiştir. Faaliyetin süresi izin verilen maksimum süreyi (3 yıl) geçmemektedir. Proje toplam tutarı ( ) yılı için üst sınır olan ( ) tl yi aşmamaktadır. Etik kurul raporu eklenmiştir (gerekliyse)

22 Ön Değerlendirme (2) Ön Değerlendirmede reddedilenler projeler: - Temel araştırma projeleri, - (Sadece) Altyapı kurmaya yönelik yatırım projeleri, - (Sadece) Üretim amaçlı yatırım projeleri, - (Daha baştan) Üretim yapılabilen pilot tesis projeleri, - (Sadece) Laboratuvar alt yapısı kurulmasını içeren projeler, - Durum tespiti, rutin testler/analizler içeren projeler, - Ar-Ge niteliği bulunmayan faaliyetleri içeren (diğer!) projeler.

23 Değerlendirme (1) Ön değerlendirmeyi geçen başvurular, - San-Tez Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenen Değerlendirme Kurulu tarafından (en az 3, en fazla 5 hakem) incelenir. - Koordinatörlüğünü Bakanlık temsilcisinin yaptığı toplantıda, proje yürütücüsü ve firma temsilcisi projeyi sunar:. Projenin amacı,. Araştırma yöntemleri,. Çalışma programı,. Projeden beklenen bilimsel, teknolojik, ekonomik ve sosyal yararlar,. Bütçe gerekçesi,. Projenin ticarileştirilme yeteneği ile ilgili açıklamalar yapılır. Kurul, - SAN-TEZ Proje Önerisi Başvuru Formunda belirtilen kriterler çerçevesinde karar verir. - Yetmiş ve üzeri puan alan projeler desteklenir.

24 Değerlendirme Kriterleri PUAN (REFERANS) PUAN (PANEL ÖNCESİ) PUAN (PANEL SONRASI) Projenin Ar-Ge niteliği ve teknolojik yönü Projenin ekonomiye katkısı Projenin pazar araştırması İzlenecek yöntem Proje ekibinin ve destekleyen kuruluşların yeterliliği Proje süresi ve iş planı Bütçe ve gerekçeleri Genel Toplam

25 Değerlendirme (2) Bütün bunlarla projenin; - Yenilikçi yönleri, Ar-Ge içeriği olup olmadığı, - Firmanın teknik bilgisine, becerisine ve Ar-Ge kabiliyetine ne gibi katkı sağlayacağı, - Projede izlenecek yöntemin net bir şekilde açıklanıp açıklanmadığı, bu konuda yayınlanmış literatürün incelenip incelenmediği, mevcut literatüre/standart metotlara atıflar yapılıp yapılmadığı, - Seçilen ana yaklaşımın diğer yöntemlere olan üstünlük ve zayıflıklarının açıklanıp açıklanmadığı, - Projenin pazar araştırmasının (Proje çıktısının ticarileşmesine yönelik somut hedeflerin/planlamaların) olup olmadığı, ekonomik kazanımla ilgili öngörülerin herhangi bir analize dayanıp dayanmadığı, - Proje Ekibinin ve Destekleyen Kuruluşun Yeterliliği İrdelenir.

26 Proje Sözleşmesi Nihai karar, bu değerlendirmenin Genel Müdürlük tarafından onaylanmasıyla verilmiş olur. Genel Müdürlükte, projesi onaylanan ortaklarla Proje Sözleşmesi yapılır. Sözleşme; - Bakanlık, - Üniversite, - Firma, - Proje Yürütücüsü arasında imzalanır.

27 Destek Destek; - Temel Araştırmalara verilmemekte, - "Uygulamalı Araştırmalara ve Deneysel Geliştirmelere verilmektedir. Destek türü: - San-Tez Programı kapsamında sağlanan destekler nakdi olup hibe olarak kullandırılmaktadır. - Üniversite bir bankada Proje Özel Hesabı Açmakta, Bakanlık ve Proje ortağı firma 3 Ayda bir bu hesaba para yatırmaktadır. - Bütçe, projenin yürütüldüğü üniversite tarafından herhangi bir kesinti (döner sermaye vb.) yapılmadan doğrudan (San-Tez yönetmeliği hükümlerine göre) harcanabilmektedir. Destek süresi: - Proje bazında en fazla 24 aydır. - Ancak projenin ihtiyaçlarına binaen bu süre 1/4 ü kadar uzatılabilir.

28 Destek oranları Proje ortağı firma mikro işletme ise proje toplam bütçesinin - En az %15 i firma, - En fazla %85 i Bakanlık, Proje ortağı firma küçük işletme ise proje toplam bütçesinin - En az %20 si firma, - En fazla %80 i Bakanlık Proje ortağı firma orta büyüklükteki işletme ise proje toplam bütçesinin - En az %25 i firma - En fazla %75 i Bakanlık, Proje ortağı firma büyük işletme ise proje toplam bütçesinin - En az %35 i firma - En fazla %65 i ise Bakanlık tarafından karşılanır

29 Desteklenmeyenler Ön değerlendirmede reddedilenler başlığı altında anlatıldı. İlave: Başka kaynaklardan, hibe şeklinde, yararlanan projeler San- Tez Programı kapsamında desteklenmez.

30 Desteklenen Bütçe Kalemleri Makine-Donanım Sarf Malzemeleri Bütçe kalemleri Hizmet alımı Personel Giderleri Seyahat Giderleri 30 30

31 Desteklenen Giderler İçin Kısıtlamalar - Hizmet alımı giderleri proje toplam bütçesinin %20 sini aşamaz. - Proje kapsamında alınacak mal ve hizmetler, proje ortaklarına ait firmalardan satın alınamaz. - Proje ekibinin proje süresi içerisinde katılacağı dörtten fazla uluslararası bilimsel toplantı giderleri proje bütçesinden karşılanamaz. - Yurt dışı seyahatlerde; ödenecek miktarlar her bir seyahat için kişi başı ABD Doları karşılığı TL yi geçemez.

32 Kısmi destek Üretimde de kullanılabilecek özellikte olup proje için de alınması veya yaptırılması zorunlu olan makine/donanım alımları kısmi olarak desteklenir. Bu oran (makine/donanıma ait faturanın) en fazla % 40 ı olarak uygulanır. Kalan miktar firma tarafından karşılanır.

33 Avans Avans talebi ilgili üniversiteye yapılır sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 35 inci maddesi gereğince yılı bütçe kanunu ile mal ve hizmet alımlarına yönelik olarak belirlenen avans limitinin on katına kadar avans verilebilir.

34 Üniversitenin payı Projenin yürütülmesi ve sonuçlandırılması aşamasında Kurumun (üniversite) imkânlarından faydalanılması karşılığı olarak, proje bütçesinin % 5 i proje bütçesinde ayrı bir kalem olarak belirlenir ve toplam proje bütçesine eklenir.

35 Mülkiyet Hakları Paylaşım Protokolü kapsamında; - Fikri ve sinai mülkiyet hakları proje yürütücüsü ve firmaya kalmakta, - Satın alınan makine-donanımlar ise firma ve üniversiteye devredilmektedir.

36 İzleme ve Raporlama Raporlama; - Üç ayda bir Gelişme Raporları (Proje Yürütücüsü) - Altı ayda bir Gerçekleşme Raporu (Proje Yürütücüsü) İzleme ve Denetim - 6 ayda bir izleme Raporu (Proje İzleyicisi) hazırlanır ve Bakanlığa iletir.

37 Projenin Tamamlanması - Proje Yürütücüsü Proje Sonuç Raporu hazırlar. - Üniversite bunu (proje harcama belgelerinin kopyası ile birlikte) Bakanlığa gönderilir - Proje hesabında kalan para Bakanlık/Firma hesabına iade edilir (%75 / %25), - Satın alınan cihaz-donanım Bakanlıkça, üniversite ve firmaya devredilir.

38 San-Tez Projeleri (Başvurulan / Desteklenen) döne m Toplam Proje Başvuru Sayısı Desteklen en Proje Sayısı

39 San-Tez Projelerine Yapılan Ödemeler ( ) Bakanlık Katkısı 132 Milyon TL Firma Katkısı 44 Milyon TL 39

40 Projelerin Üniversitelere Göre Dağılımı ( ) 1 Orta Doğu Teknik Üni Bilkent Üniversitesi 10 2 İstanbul Teknik Üni Anadolu Üniversitesi 9 3 Ege Üniversitesi Kırıkkale Üniversitesi 9 4 Hacettepe Üniversitesi K.maraş Sütçü İmam Ü 8 5 Gazi Üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi 7 6 Dokuz Eylül Üniversitesi Gebze ileri teknoloji 7 7 Çukurova Üniversitesi Koç Namık Üniversistesi Kemal 7 8 Yıldız Teknik Üni Üniversitesi 7 9 Uludağ Üniversitesi Akdeniz Üniversitesi 6 10 Kocaeli Üniversitesi Özyeğin üniversitesi 6 11 Sabancı Üniversitesi Atılım Üniversitesi 5 12 İzmir Yüksek Teknoloji Bahçeşehir Üniversitesi 5 13 Selçuk Üniversitesi İstanbul Üniversitesi 5 14 Erciyes Üniversitesi Karabük Üniversitesi 5 15 Gaziantep Üniversitesi Karatay Üniversitesi 5 16 TOBB ETÜ Melikşah Üniversitesi 5 17 Karadeniz Teknik Üni Osmangazi Üniversitesi 5 18 Yeditepe Üniversitesi Süleyman Demirel Üni Ankara Üniversitesi Çankaya Üniversitesi 4 20 Bilkent Üniversitesi Dumlupınar Üniversitesi 4

41 Projelerin Sektörlere Göre Dağılımı ( ) Sıra Sıra Sektörü Sayı Sektörü Sayı No No 1 Ayakkabıcılık 2 18 Madencilik 1 2 Bilgisayar ve İletişim Makine İmalatı 89 3 Çevre 1 20 Malzeme 21 4 Dayanıklı Tüketim Malları Medikal 62 5 Demir Ve Demir Dışı Metaller 1 22 Metal Kaplamacılık 3 6 Denizcilik 2 23 Orman Endüstrisi 1 7 Dökümcülük 4 24 Otomotiv 30 8 Elektrik-Elektronik Otomotiv Yan Sanayi 39 9 Biyoteknoloji 3 26 Petrokimya Ve Lastik Plastik 5 10 Enerji Savunma Sanayi Gıda Seramik 8 12 Havacılık Tarım Hayvancılık 1 30 Tekstil İklimlendirme 3 31 Telekominikasyon İlaç Kozmetik Yazılım İnşaat Yenilenebilir Enerji 4 17 Kimya 77

42 İletişim Bilgileri Adres: T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Mustafa Kemal Mah. Eskişehir Yolu 2151 Cad. No:154 P.K Söğütözü-ANKARA Tel: 0 (312) (312) Fax: 0 (312) argeweb@sanayi.gov.tr İlgili Bağlantı:

43 Unutmamak ve atlamamak gerekiyor!!! Ar-Ge, SAN-TEZ, araştırma, bilim felsefesiz olmaz.

44 San-Tez; bir teknoloji ekip teknoloji biçmek programıdır. Bugün bunu yapmazsak Yarın çocuklarımızın ayaklarına dikenler batar.

45

46 Sonra, bu dikenlere dış güçlerin oyunu filan demeyelim!..

47

48 Bu hal nostalji açısından güzel ama

49

50 Yani; Mutlaka araştıralım. Hiç bir şey bulamasak da

51 Kendimizi bulalım.

52

53 Sürç-ü Lisan Ettiysek; Af Ola! İlginize Teşekkürler

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI Sanayi Tezleri (San-Tez) Programı 2014 1 Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce Yürütülen Ar-Ge Destek

Detaylı

SAN-TEZ (Sanayi Tezleri) DESTEK PROGRAMLARI. Kırıkkale Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü

SAN-TEZ (Sanayi Tezleri) DESTEK PROGRAMLARI. Kırıkkale Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü SAN-TEZ (Sanayi Tezleri) DESTEK PROGRAMLARI Kırıkkale Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü 1 Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce Yürütülen Ar-Ge Destek Programları Teknoloji Geliştirme Bölgeleri San-Tez

Detaylı

T.C. BİLİM,SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sanayi Tezleri Programı (San-Tez)

T.C. BİLİM,SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sanayi Tezleri Programı (San-Tez) T.C. BİLİM,SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sanayi Tezleri Programı (San-Tez) 1 San-Tez Programı Program; 5593 sayılı Kanun ve 7 Temmuz 2007 tarihli Sanayi Tezlerinin Desteklenmesine

Detaylı

F.Kemal ÖZTÜRK Daire Başkanı

F.Kemal ÖZTÜRK Daire Başkanı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ar-Ge Merkezleri San-Tez Programı Teknopazar Destek Programı Teknogirişim Sermayesi Desteği Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Rekabet Öncesi İşbirliği F.Kemal ÖZTÜRK

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK PROGRAMLARI Abdullah ÖĞÜTVERİCİ Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı 20.11.2013 1

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 09.04.2015 T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI Ekrem Türker FİDAN Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce

Detaylı

Prof.Dr.Süha BERBEROĞLU Ç.Ü. Rektörlüğü Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi

Prof.Dr.Süha BERBEROĞLU Ç.Ü. Rektörlüğü Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ PROJE GELİŞTİRME VE KOORDİNASYON BİRİMİ T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SANAYİ TEZLER (SAN-TEZ) PROJELERi TANITIMI Prof.Dr.Süha BERBEROĞLU

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ 13 MART 2012 ODTÜ Araştırma Bilgi Günleri San-Tez Programı

Detaylı

T.C. BİLİM,SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sanayi Tezleri Programı (San-Tez)

T.C. BİLİM,SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sanayi Tezleri Programı (San-Tez) T.C. BİLİM,SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sanayi Tezleri Programı (San-Tez) 2012 1 San-Tez Programı Program; 5593 sayılı Kanun ve 7 Temmuz 2007 tarihli Sanayi Tezlerinin

Detaylı

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT G.M.K. Bulvarı No:128 B. Blok Kat:3 Tandoğan Maltepe/ANKARA Tel : (312) 231 87 33 Faks : (312) 229 48 35 YASAL MEVZUAT STB Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) Projelerinin Desteklenme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Detaylı

SAN-TEZ PROJELERİ. Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü. YTÜ, 12 Şubat 2013

SAN-TEZ PROJELERİ. Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü. YTÜ, 12 Şubat 2013 SAN-TEZ PROJELERİ Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü YTÜ, 12 Şubat 2013 Sunum Planı San-Tez Programı Programın amacı Başvuru Tarihleri

Detaylı

SAN-TEZ PROJE DESTEKLERİ VE SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE KATKILARI

SAN-TEZ PROJE DESTEKLERİ VE SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE KATKILARI SAN-TEZ PROJE DESTEKLERİ VE SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE KATKILARI Doç. Dr. Metin TANOĞLU Makina Mühendisliği Bölümü "İnovasyon ve Ar-Ge nin önemini kavramış kendi teknolojisini üreten ve satan, rekabet

Detaylı

SANAYİ TEZLERİ SAN-TEZ PROGRAMI

SANAYİ TEZLERİ SAN-TEZ PROGRAMI 11.09.2009 12:23:50 SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI SANAYİ TEZLERİ SAN-TEZ PROGRAMI 1 Page 1 of 29 11.09.2009 12:23:51 MÜZCE AR-GE FAALİYETLERİ KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR 2 Page 2 of 29 11.09.2009 12:23:51

Detaylı

T.C. BİLİM,SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sanayi Tezleri Programı (San-Tez)

T.C. BİLİM,SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sanayi Tezleri Programı (San-Tez) T.C. BİLİM,SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sanayi Tezleri Programı (San-Tez) 2012 1 San-Tez Programı Program; 5593 sayılı Kanun ve 7 Temmuz 2007 tarihli Sanayi Tezlerinin

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce Yürütülen Ar-Ge Destek Programları

Detaylı

SAN-TEZ SANAYI TEZLERI DESTEK PROGRAMI

SAN-TEZ SANAYI TEZLERI DESTEK PROGRAMI SAN-TEZ SANAYI TEZLERI DESTEK PROGRAMI SAN-TEZ Sanayi Tezleri Destek programı, uygulaması Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan bir Ar-Ge destek programıdır. SAN-TEZ programı, üniversitelerdeki

Detaylı

Bakanlığımızca Yürütülen Ar-Ge ve Yenilik Programları

Bakanlığımızca Yürütülen Ar-Ge ve Yenilik Programları T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bakanlığımızca Yürütülen Ar-Ge ve Yenilik Programları Gülgün ÇELİK Şube Müdürü Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce Yürütülen

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI Serdar İMAMOĞLU Şube Müdürü 29.04.2014 BAŞKENT Ünv. Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce

Detaylı

ENAR PROJE DEĞERLENDİRME FORMU

ENAR PROJE DEĞERLENDİRME FORMU T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ENAR PROJE DEĞERLENDİRME FORMU Proje Yürütücüsü Adı Soyadı veya Firma Adı : Proje Konu Başlığı : Proje Kodu : Değerlendirenin

Detaylı

SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü

SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü 05.03.2014 San Tez Programı Program; 635 sayılı K.H.K ve 7 Temmuz 2007 tarihli Sanayi Tezlerinin Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik

Detaylı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı. Mayıs 2017_Antalya

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı. Mayıs 2017_Antalya TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Mayıs 2017_Antalya TÜBİTAK - TEYDEB TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji

Detaylı

Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Alper ŞAHİN Sanayi ve Teknoloji Uzmanı

Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Alper ŞAHİN Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Alper ŞAHİN Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Sunum Planı San-Tez Programının; Başlangıcı Hedefleri Başvuru Bütçe Kalemleri Ödemeler San-Tez

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME, TASARIM VE YENİLİK PROJELERİ İLE FAALİYETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN

SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI 1 Günümüzde toplumların ekonomik gücünü ve refah düzeyini belirleyen en önemli etken bilim

Detaylı

SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü

SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü 31.01.2014 San-Tez Programı (Yürürlükte Olan Yönetmeliğe Göre) Program; 635 sayılı K.H.K ve 7 Temmuz 2007 tarihli Sanayi Tezlerinin

Detaylı

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ 2013 YILI PERFORMANS ENDEKSİ

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ 2013 YILI PERFORMANS ENDEKSİ Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ 2013 YILI PERFORMANS ENDEKSİ KASIM 2014 İÇİNDEKİLER Mevcut Durum Performans Endeks

Detaylı

SAN-TEZ DESTEK PROGRAMI

SAN-TEZ DESTEK PROGRAMI T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM ve TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAN-TEZ DESTEK PROGRAMI 19. Ulusal Mekanik Kongresi Karadeniz Teknik Üniversitesi 24 Ağustos 2015 2 İÇERİK San-Tez Programı

Detaylı

TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ

TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ Ulusal fon mekanizmalarının ana kaynağı TÜBİTAK destekleridir. TÜBİTAK destek leri 4 ana grupta özetlenebilir: (1) Sanayi Ar-Ge Proje Destekleri (2) Akademik Ar-Ge Destekleri,

Detaylı

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) S. Hilmi YAVUZ TEYDEB Başkan Yardımcısı 7 Haziran 2011, Bilkent Üniversitesi Özel Sektöre Kamu Ar-Ge Destekleri Projelere hibe destekler TÜBİTAK

Detaylı

Sunum İçeriği TÜBİTAK

Sunum İçeriği TÜBİTAK Sunum İçeriği 2 TEYDEB KURULUŞ AMACI Teknoloji veyenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

A.Sinan KABAKCI Elektrik-Elektronik Yük. Müh Yönetim Kurulu Üyesi askabakci@gmail.com

A.Sinan KABAKCI Elektrik-Elektronik Yük. Müh Yönetim Kurulu Üyesi askabakci@gmail.com A.Sinan KABAKCI Elektrik-Elektronik Yük. Müh Yönetim Kurulu Üyesi askabakci@gmail.com Dernek olarak ana amacımız: Üretici firmaların ARGE faaliyetlerini geliştirmeleri ve ihracat potansiyellerini artırmaları

Detaylı

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Pınar AKER Bilimsel Programlar Uzmanı 11 Ekim 2011, Koç Üniversitesi Ulusal Bilim, Teknoloji ve Yenilik Stratejisi 2011-2016 Ar-Ge ve yenilik

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ENERJİ SEKTÖRÜ ARAŞTIRMA- GELİŞTİRME PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (ENAR)

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ENERJİ SEKTÖRÜ ARAŞTIRMA- GELİŞTİRME PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (ENAR) BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ENERJİ SEKTÖRÜ ARAŞTIRMA- GELİŞTİRME PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (ENAR) Seyitcan ALTINKAYNAK Şubat 2015 SUNUM PLANI I. ENERJİ SEKTÖRÜ ARAŞTIRMA- GELİŞTİRME PROJELERİ

Detaylı

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ*

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ* TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ* GENEL BİLGİLER 200 yılında yayınlanan 469 sayılı Kanun ile kurulan Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde; teknolojik bilginin üretilmesi, üretilen bilginin ticarileştirilmesi,

Detaylı

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DİĞER DESTEKLER

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DİĞER DESTEKLER BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DİĞER DESTEKLER 1. TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI Ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması amacıyla,

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Programın Amacı Nedir? Yeni bilgiler üretilmesi, Bilimsel yorumların

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Yürütülen Ar-Ge Destek Programları. MURAT YILDIZ Kurumsal Ar-Ge Destekleri Şube Müdürü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Yürütülen Ar-Ge Destek Programları. MURAT YILDIZ Kurumsal Ar-Ge Destekleri Şube Müdürü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Yürütülen Ar-Ge Destek Programları MURAT YILDIZ Kurumsal Ar-Ge Destekleri Şube Müdürü Vizyonumuz Ülkemizin bilim, teknoloji, Ar-Ge ve yenilikçilik hedefleri doğrultusunda

Detaylı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı Desteklerdeki Ticarileştirme Oranı Arttı 2010 yılından itibaren Ar-Ge desteklerindeki ticarileştirme oranı % 2

Detaylı

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLERİ 1501- SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Amaç: Sanayi kuruluşlarının Ar-Ge Projelerine %60 a varan oranlarda hibe(geri ödemesiz)

Detaylı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Mayıs 2018 TÜBİTAK Destekleri 2 1995 2017 Yılları Arasında Ne Yapıldı? 34.874 Proje Başvurusu Desteklenen 18.872 Proje 7,1 Milyar TL Destek* 12,7

Detaylı

Üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin. biraraya gelerek, projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirlikleri

Üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin. biraraya gelerek, projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirlikleri Programın Amacı Üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin biraraya gelerek, projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirlikleri kurmalarına yönelik düzenlenen ulusal veya uluslararası

Detaylı

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Doküman No BPF-1041 İlk Yayın Tarihi 01.09.2018 PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi Revizyon No Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kırklareli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) komisyonu

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI Hülya ÖZTOPRAK YILMAZ Ar-Ge ve Yenilik Destekleri Daire Başkanı

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Proje Destek Ofisi www.pdo.yildiz.edu.tr Son Başvuru Tarihi: 7 Eylül 2012 TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme

Detaylı

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler IŞIK ÜNİVERSİTESİ PROJE YÜRÜTME YÖNERGESİ KAPSAM Bu esaslar, Işık Üniversitesi akademik ve idari birimleri ile bunların mensupları ve öğretim elemanlarınca yürütülen, kısmen veya tamamen yurt içi ve yurt

Detaylı

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI www.sanayi.gov.tr 1 Bakanlığımız özellikle son 7 yıllık süreçte, Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin desteklenmesi,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ

YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ Nisan 2014 Tablo 1. Yükseköğretim Temel Göstergeler Temel Göstergeler Devlet Üniversiteleri Vakıf Üniversiteleri Vakıf MYO TOPLAM / ORAN Sayı Yüzde Sayı Yüzde Sayı Yüzde

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Bilimsel Destek Ofisi : http://www.yalova.edu.tr/i.aspx?q=601 Son Başvuru Tarihi: 02 MART 2012

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Doç. Dr. Cengiz ARICI Araştırma Destek Programları Bşk. Yrd. 04 Nisan 2017 Salı TÜBİTAK ın Görevleri* Bilim, teknoloji

Detaylı

Bilkent Ünv. (Ankara) Özel Mühendislik F. Elektrik-Elektronik Müh. (Kapsamlı Burslu) MF-4 368,794 558,793 589 50 Koç Ünv. (İstanbul) Özel Mühendislik

Bilkent Ünv. (Ankara) Özel Mühendislik F. Elektrik-Elektronik Müh. (Kapsamlı Burslu) MF-4 368,794 558,793 589 50 Koç Ünv. (İstanbul) Özel Mühendislik Bilkent Ünv. (Ankara) Özel Mühendislik F. Elektrik-Elektronik Müh. (Kapsamlı Burslu) MF-4 368,794 558,793 589 50 Koç Ünv. (İstanbul) Özel Mühendislik F. Elektrik-Elektronik Müh. (İngilizce) (Başarı Burslu)

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENĠLĠK DESTEK PROGRAMLARI

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENĠLĠK DESTEK PROGRAMLARI T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENĠLĠK DESTEK PROGRAMLARI Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce Yürütülen Ar-Ge Destek Programları

Detaylı

PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ

PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLERİ Proje Kodu: 1901-Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Destekleme Programı Projeleri Proje Özelliği: Proje yürütücülerinin OMÜ içinden

Detaylı

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V. TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V. 7 Haziran 2011, Bilkent Üniversitesi TÜBİTAK ARDEB ARDEB Kamu Ar-Ge Enstitüleri Gruplar ve Mali Denetleme

Detaylı

Özel Sektör Ar-Ge ve Yenilik Destekleri

Özel Sektör Ar-Ge ve Yenilik Destekleri Özel Sektör Ar-Ge ve Yenilik Destekleri TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI TEYDEB TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI TEYDEB-Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

BOREN PROJE ÇAĞRILARI İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE 1

BOREN PROJE ÇAĞRILARI İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE 1 BOREN PROJE ÇAĞRILARI İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE 1 Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; BOREN öncelikleri doğrultusunda Yönetim Kurulu kararları dikkate alınarak, belirlenecek alanlarda

Detaylı

BĐLĐM VE TEKNOLOJĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

BĐLĐM VE TEKNOLOJĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BĐLĐM, SANAYĐ VE TEKNOLOJĐ BAKANLIĞI BĐLĐM VE TEKNOLOJĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĐLĐM VE TEKNOLOJĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Gülgün ÇELĐK Şube Müdürü Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce Yürütülen Ar-Ge Destek Programları

Detaylı

TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI

TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TEYDEB- Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları

Detaylı

Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (TÜBİTAK 1007)

Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (TÜBİTAK 1007) Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (TÜBİTAK 1007) Mustafa AY Kamu Araştırmaları Destek Grubu Yürütme Komitesi Sekreteri 7 Haziran 2011, Bilkent Üniversitesi TARAL Amacı

Detaylı

TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde;

TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Destek Kapsamı Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi,

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ. 17 Mart 2014 Afyon

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ. 17 Mart 2014 Afyon YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (Temel İstatistikler) 17 Mart 2014 Afyon Tablo 1. Yükseköğretim Temel Göstergeler Temel Göstergeler Devlet Vakıf Vakıf TOPLAM/OR Üniversiteleri

Detaylı

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını teşvik etmekte, bu çalışmalarla ortaya çıkan mali riskleri paylaşmakta, Ar-Ge yeteneğinin ve yenilik düzeyinin

Detaylı

BAP NEDİR? ODÜ-BAP, Ocak 2012 den bu güne faaliyetlerini artırarak yürütmektedir.

BAP NEDİR? ODÜ-BAP, Ocak 2012 den bu güne faaliyetlerini artırarak yürütmektedir. ODÜ-BAP 2018-2019 BAP NEDİR? Üniversite kaynaklarının öğretim elemanları tarafından hazırlanan, katma değeri yüksek, bilimsel/sanatsal/sosyal içerikli projeleri kapsamında kullanılmasını düzenleyen bir

Detaylı

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI AR-GE DESTEKLERİ

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI AR-GE DESTEKLERİ Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI AR-GE DESTEKLERİ Recep UZUNGİL San-Tez ve Ar-Ge Merkezleri Birimi Ar-Ge ve İnovasyon Ar-Ge ve yenilikçilik (İnovasyon) günümüzde

Detaylı

ESOGÜ BAP 2015 YILI UYGULAMA ESASLARI

ESOGÜ BAP 2015 YILI UYGULAMA ESASLARI ESOGÜ BAP 2015 YILI UYGULAMA ESASLARI A TÜRÜ ARAŞTIRMA PROJELERİ 1. Projeler için belirlenen üst limit A1 türü projelerde 10.000,00 TL, A2 türü projelerde 25.000,00 TL'dir. 2. Başvurular: 2015 Yılı İçin

Detaylı

HT-TTM (Hacettepe Teknokent Teknoloji

HT-TTM (Hacettepe Teknokent Teknoloji HT-TTM (Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi) Tanıtımı Dr. Olcay Özçakır 16.12.2014 HT-TTM: Yapılanma Kuruluş : 2008 Temmuz (Hacettepe Teknokent A.Ş. nin bir alt birimi) Şirketleşme (A.Ş.) :

Detaylı

TÜBİTAK. 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı

TÜBİTAK. 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Programın amacı: İş fikrinden pazara kadar destek Bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı

Detaylı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kasım 2017 TÜBİTAK - TEYDEB TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji

Detaylı

KIRIKKALE YATIRIM DESTEK OFİSİ

KIRIKKALE YATIRIM DESTEK OFİSİ TÜBİTAK DESTEKLERİ KIRIKKALE YATIRIM DESTEK OFİSİ 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Özel sektör kuruluşlarının, Ar-Ge faaliyetlerini teşvik ederek, Ar-Ge yeteneğinin yükseltilmesine katkıda

Detaylı

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SEKTÖR DESTEKLİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SEKTÖR DESTEKLİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SEKTÖR DESTEKLİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu Yönerge; Eskişehir Teknik Üniversitesi Bilimsel

Detaylı

Araştırma- Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı ADASO,OCAK 2018

Araştırma- Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı ADASO,OCAK 2018 Araştırma- Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı ADASO,OCAK 2018 Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge): Kültür, insan ve toplumun bilgisinden oluşan bilgi dağarcığının artırılması, Bunun

Detaylı

BAP Proje Başvuru Prosedürü

BAP Proje Başvuru Prosedürü BAP Proje Başvuru Prosedürü Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Teknoloji Transfer Ofisi 2016 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce Yürütülen Ar-Ge Destek Programları

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ www.bto.odtu.edu.tr www.odtuteknokent.com.tr ODTÜ-BTO NUN AMACI NEDİR? ODTÜ-BTO, ÜNİVERSİTEMİZ İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK

Detaylı

KASIM 2009 DA YÖK ÜN 2008 YAYIN SAYILARI VE LİSTEYE YENİ EKLEDİĞİ ÜNİVERSİTELERLE İLGİLİ VERİLER DE KULLANILARAK YENİ SIRALAMA İLAN EDİLECEKTİR

KASIM 2009 DA YÖK ÜN 2008 YAYIN SAYILARI VE LİSTEYE YENİ EKLEDİĞİ ÜNİVERSİTELERLE İLGİLİ VERİLER DE KULLANILARAK YENİ SIRALAMA İLAN EDİLECEKTİR TÜRK ÜNİVERSİTELERİ NİN AKADEMİK PERFORMANSA GÖRE SIRALAMASI TOPLAM PUAN TABLOLARI (HAZİRAN - 2009 ) Tabloların hazırlanmasında kullanılan 9 indikatörle ilgili tüm verilere www.uralalkbulut.com.tr adresindeki

Detaylı

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ AMAÇ Madde 1. Bu ilkelerin amacı, Ankara Üniversitesi nde çalışan araştırmacıların gerçekleştirdiği bilimsel etkinliklerinin/yayınlarının

Detaylı

GİRİŞİMCİLİK TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ PROGRAMI. Sanayi Bakanlığının Destekleri Bölüm 8. DESTEKLER: Sanayi Bakanlığı TEKNOGİRİŞİM

GİRİŞİMCİLİK TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ PROGRAMI. Sanayi Bakanlığının Destekleri Bölüm 8. DESTEKLER: Sanayi Bakanlığı TEKNOGİRİŞİM GİRİŞİMCİLİK Bölüm 8. DESTEKLER: Sanayi Bakanlığı Sanayi Bakanlığının Destekleri Destekler SAN TEZ 2Yrd. Doç. Dr. Selçuk TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ PROGRAMI TEKNOGİRİŞİM 3Yrd. Doç. Dr. Selçuk 1 Tekno

Detaylı

TÜBİTAK. 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)

TÜBİTAK. 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Ahmet Rıza Balım Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu ahmet.balim@tubitak.gov.tr

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI 5 Aralık 207 Antalya Sunum Planı. Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı NEDİR? 2. Diğer Projelerden FARKI? 3. Proje Tabanlı Uluslararası

Detaylı

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI GÜNEY EGE BÖLGESİNDE AR-GE VE YENİLİKÇİLİK YATIRIMLARINDA SAĞLANAN DESTEKLER BİLGİ NOTU Yatırım Destek Ofisleri 21/11/2012 İçindekiler 1. KOSGEB DESTEKLERİ...

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK DESTEKLERİ -Sanayiye Yönelik Ar-Ge Destekleri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ KOBİ ler ve KOSGEB 1 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

Üniversite KODU BÖLÜMÜN ADI KON. YER. PUAN EN BAŞARI EN. Üniversitesi) (Tam Burslu) Bilgisayar Mühendisliği (Tam Burslu)

Üniversite KODU BÖLÜMÜN ADI KON. YER. PUAN EN BAŞARI EN. Üniversitesi) (Tam Burslu) Bilgisayar Mühendisliği (Tam Burslu) 2012-2013 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması Sıra No Üniversite KODU BÖLÜMÜN ADI KON. YER. PUAN EN BAŞARI EN Genel Devlet Ü. TÜRÜ KÜÇÜK SIRASI* BÜYÜK 1 Koç 203910363 (Tam 6 6 MF-4 535,969 616 539,787

Detaylı

1005 ULUSAL YENİ FİKİRLER VE ÜRÜNLER ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMI USUL VE ESASLARI

1005 ULUSAL YENİ FİKİRLER VE ÜRÜNLER ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMI USUL VE ESASLARI 1005 ULUSAL YENİ FİKİRLER VE ÜRÜNLER ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Ülkemizde ihtiyaç duyulan, teknolojik dışa bağımlılığımızı

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ İÇ DESTEKLİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ İÇ DESTEKLİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ (25.12.2018 gün ve 14 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ İÇ DESTEKLİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsa-Dayanak-Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönerge

Detaylı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, Türk sanayisinin araştırma-teknoloji

Detaylı

2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME VE YÜRÜTME İLKELERİ

2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME VE YÜRÜTME İLKELERİ 2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME VE YÜRÜTME İLKELERİ 2018 yılı Bilimsel Araştırma Projelerinin kabulü ve desteklenmesine ilişkin BAP Komisyonu kararlarında dikkate alınacak ilkeler şunlardır:

Detaylı

Teknoloji Transfer Ofisi

Teknoloji Transfer Ofisi Teknoloji Transfer Ofisi Sağlık Bilimlerinde Etkin ve Multidisipliner Bilimsel Proje Hazırlama Eğitim Giriş ve Sunuş 06.03.2015 MEDİPOL Üniversitesi İçerik İMÜ TTO Tanıtımı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI A. Genel İlkeler Destek Programlarına Kimler Başvurabilir: Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeleri,

Detaylı

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ GİRİŞİMCİLİK VE KULUÇKA BİRİMİ TALİMATI

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ GİRİŞİMCİLİK VE KULUÇKA BİRİMİ TALİMATI Sayfa 1 / 5 AMAÇ Bu talimat İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Teknoloji Tranfer Ofisi nin (İZÜ TTO) Girişimcilik ve Kuluçka Birimi; proje başvuru dosyalarının hazırlanması, geliştirilmesi sonrası destek

Detaylı

Ankara Ü. 67 Atatürk Ü.(Erzurum) 41 Başkent Ü.(Ankara) 41 Beykent Ü.(İstanbul) 11 Bilecik Ü. 36 Bilkent Ü.(Ankara) 90 Boğaziçi Ü.

Ankara Ü. 67 Atatürk Ü.(Erzurum) 41 Başkent Ü.(Ankara) 41 Beykent Ü.(İstanbul) 11 Bilecik Ü. 36 Bilkent Ü.(Ankara) 90 Boğaziçi Ü. Üni.Adı Kont. Ankara Ü. 67 Atatürk Ü.(Erzurum) 41 Başkent Ü.(Ankara) 41 Beykent Ü.(İstanbul) 11 Bilecik Ü. 36 Bilkent Ü.(Ankara) 90 Boğaziçi Ü.(İstanbul) 72 Çanakkale Onsekiz Mart Ü. 57 Çukurova Ü.(Adana)

Detaylı

Teknogirişim Sermaye Desteği. Programı

Teknogirişim Sermaye Desteği. Programı 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 2 1512 Programının Amacı Bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için iş fikrinden

Detaylı

T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI

T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI Proje Programından Kimler Faydalanabilir? Program, Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan

Detaylı

Ar-Ge Destekleri. Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI. Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü

Ar-Ge Destekleri. Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI. Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü Ar-Ge Destekleri Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SAN-TEZ PROGRAMI DESTEK ORANI : Bakanlık tarafından

Detaylı

Prof. Dr. Özgen Ü. Çolak BAP Koordinatörü

Prof. Dr. Özgen Ü. Çolak BAP Koordinatörü Prof. Dr. Özgen Ü. Çolak BAP Koordinatörü Bilimsel Araştırma Proje Türleri Proje Başvuruları Proje Değerlendirme Projelerin yürütülmesi Projelerin Sonuçlandırılması 2013 Başvuruları I) Yüksek Lisans Tez

Detaylı

TÜBİTAK Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin İstatistikler

TÜBİTAK Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin İstatistikler Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin İstatistikler Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 2013 1995-2012 Yılları Arasında Ne Yapıldı? 16.422 Proje Başvurusu

Detaylı

ELEKTRONİK HABERLEŞME, UZAY VE HAVACILIK SEKTÖRÜNDE AR-GE DESTEKLERİ KASIM 2012

ELEKTRONİK HABERLEŞME, UZAY VE HAVACILIK SEKTÖRÜNDE AR-GE DESTEKLERİ KASIM 2012 ELEKTRONİK HABERLEŞME, UZAY VE HAVACILIK SEKTÖRÜNDE AR-GE DESTEKLERİ KASIM 2012 1 Amaç Elektronik haberleşme ve havacılık ve uzay sektöründe; Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek, Yerli tasarım ve üretimin

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI 5 Aralık 207 Antalya Sunum Planı. Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı NEDİR? 2. Diğer Projelerden FARKI? 3. Proje Tabanlı Uluslararası

Detaylı

A a a t ırma m a De D s e t s ek e k Pr P og o r g am a l m ar a ı a k k n a l n ı (ARDEB)

A a a t ırma m a De D s e t s ek e k Pr P og o r g am a l m ar a ı a k k n a l n ı (ARDEB) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Özet Genel Bilgi Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Araştırma Grupları Destek Programları Đstatistikler 2 TÜBĐTAK Destekleri Sanayiye yönelik

Detaylı

Ulusal Akademik Proje Destekleri

Ulusal Akademik Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Proje Destekleri Prof. Dr. Vahide Savcı 2/56 İçerik TÜBİTAK vizyon Temel İşlev ve Destekler ARDEB olanakları 3/56 Vizyon Toplumumuzun yaşam

Detaylı