Sığınmacıların sorumlulukları ve haklarıyla ilgili Bilgilendirme Belgesi. Önce genel bilgileri okuyunuz!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sığınmacıların sorumlulukları ve haklarıyla ilgili Bilgilendirme Belgesi. Önce genel bilgileri okuyunuz!"

Transkript

1 1 Sığınmacıların sorumlulukları ve haklarıyla ilgili Bilgilendirme Belgesi Önce genel bilgileri okuyunuz! AŞAĞIDA BELİRTİLEN KONULAR ÖNEMLİDİR: 1. İltica işlemlerinizde bizimle işbirliği yapın! Her zaman doğruyu söyleyin! Sizin de bir sorumluluğunuz var ve başvurunuzu doğru ve eksiksiz bir şekilde yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Verdiğiniz bilgilerin doğru olmaması size olan güvenin sarsılmasına neden olur! İltica sürecinde vermeniz gereken bilgiler konusunda insan kaçakçılarının veya kaçakçılık örgütlerinin söylediklerini dikkate almayın. Doğruyu söylemediğinizde bu tür öneriler size zarar verebilir. Uluslararası koruma başvurusunda (bundan sonra iltica başvurusu olarak anılacaktır) bulunma nedeninizi hiçbir şekilde tereddüt etmeden açıklayın. Size sorulduğunda önemli konularla ilgili gerekli yanıtları doğru şekilde verin. Elinizdeki tüm kanıtlayıcı belgeleri mümkün olan en kısa sürede sunun. Daha önce bir Avrupa ülkesinde bulunup bulunmadığınızı bize söyleyin. Yetkililere yanlış bilgi vermeyin. İsimler, daha önce kullandığınız isimler, doğum tarihi, daha önce ikamet ettiğiniz ülkeler, daha önce yapılan iltica başvuruları, aileniz ve sosyal ilişkileriniz konusunda doğru bilgileri verin. Yetkililere uyruğunuz ya da menşe ülkeniz veya belgelerinizin doğruluğu (örneğin seyahat belgeleriniz, tren biletleriniz vb.) konusunda yalan söylemeyin. Yetkilileri kandırmaya çalışmanız, iltica başvurunuzun değerlendirilmesi sürecini olumsuz etkileyebilir ve başvurunuz hemen reddedilebilir.

2 2 İltica isteğinizin nedenleri ve yetkililerin size açıkça sorduğu olaylarla ilgili olarak doğru bilgiler verin. Bir incelemeye (mülakata) çağrılırsanız, lütfen belirtilen yere zamanında gidin. Aynı şekilde, bir muayeneye çağrılırsanız (örneğin, bir doktor veya uzman tarafından), lütfen belirtilen yere zamanında gidin. Lütfen, randevular konusunda işbirliği yaparak bize yardımcı olun. Hastaysanız ve bu nedenle de randevuya gidemiyorsanız, bu durumu yetkililere en kısa zamanda bildirin ve doktorunuzdan bu durumu onaylamasını isteyin. Aynı şekilde, randevunuza farklı nedenlerden dolayı gidemeyecekseniz, durumu yetkililere haber verin. Çağrıldığınız randevulara önceden izin almaksızın katılmamanız durumunda, iltica yetkilileri işlemlere devam etmek istemediğinizi varsaymak zorundadır. İltica işlemlerinize son verilebilir, olumsuz bir karar verilebilir veya sizin aleyhinizde tutuklama kararı alınabilir. Kimlik belirleme süreçlerinde (örneğin parmak izi alınırken, vesikalık fotoğraflar çekilirken) işbirliği yapın! Size mektup gönderdiğimiz adres olan posta adresinizdeki her türlü değişikliği yetkililere bildirmeniz zorunludur. Aynı durum, siz yurtdışında olduğunuzda da geçerlidir. Avusturya dayken yetkili kayıt biriminyle üç gün içinde ilişki kurmanız yeterlidir. Ayrıca, bildirimlerin teslim edilmei için yetkili kılacağınız bir kişinin kim olduğunu da bize bildirebilirsiniz (örneğin Avusturya da ikamet eden bir tanıdığınız, yardım kuruluşu vb.). Yetkililerin size ait olan mektupları nereye göndereceklerini bilmeleri çok önemlidir. Adres değişikliği konusunda bizi bilgilendirmemeniz, sizin için olumsuz sonuçlar doğurabilir: Celbin size ulaştırılamaması durumunda, iltica süreciniz sona erdirilebilir veya aleyhinizde bir karar alınabilir. Sınır dışı edilmeye karşı korunma durumunuza son verilebilir. Yetkililerin size bildirim gönderememesi durumunda önemli olan bazı yasal başvuru tarihlerini (örneğin itiraz) kaçırabilirsiniz. Sonuç olarak, mahkemenin kararı hukuken geçerlilik kazanabilir ve sınır dışı edilmeye karşı korunmanız ortadan kalkabilir.

3 3 On sekiz yaşından küçük olduğunuzu söylüyorsanız ve bu bir şüpheye neden oluyorsa, itiraz edilemeyecek belgeler veya diğer kanıtlarla on sekiz yaşından küçük olduğunuzu kanıtlamanız zorunludur. Bunu yapamıyorsanız, yetkililer yaş tespiti için tıbbi muayene yapılmasını isteyebilir. Yaş tespiti konusunda ayrıntılı bilgi, bu konuyla ilgili belgeden edinilebilir. Henüz rüştünü almamış ve 14 yaşından küçükseniz ve ülkeye tek başınıza girmişseniz, Federal Daire bir aile araştırması yapmakla yükümlü değildir. Aile araştırılması yapılması için talepte bulunma hakkına sahipsiniz. Federal Daire araştırmada size yardımcı olur. Ayrıntılı bilgi için henüz rüştünü almamış ve 14 yaşından küçükler için ayrı bir bilgilendirme formu bulunmaktadır. Henüz rüştünü almamış ve 14 yaşından büyükseniz ve ülkeye tek başınıza girmişseniz, Federal Daire bir aile araştırması yapmakla yükümlüdür. Aile araştırmasına katılmak ve ailevi ilişkilerinizi kanıtlayan tüm kanıtları sunmakla mükellefsiniz. Aynı şekilde daha önce yapılmış olan bie aile araştırmasının sonuçlarını da Federal Daire ile paylaşma zorunluluğunuz bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için henüz rüştünü almamış ve 14 yaşından büyükler için ayrı bir bilgilendirme formu bulunmaktadır. Bir iletişim merkezine evsiz olarak kaydolduysanız, otomatik olarak bilgi vermekten sorumlu olursunuz. Söz konusu iletişim merkezine en yakın polis karakoluna 14 günde bir bilgi vermeniz gerekir. Bu bilgi verme sorumluluğu, evsiz olarak kaydolduktan sonraki ilk iş gününde başlar. Bu şart, kabul işlemleri sürecinde bulunduğunuz sürede geçerli değildir. İltica başvurusu yaptıktan sonra kabul sürecinin başlangıcındaki prosedür ve soruşturma işlemleri tamamlanana kadar ilk kabul merkezinde sürekli olarak kalmanız gereklidir; ancak bu süre en fazla 120 saatle sınırlıdır. Bu süreç için size kırmızı prosedür kartı verilecektir. Özel durumlarda 120 saatlik bu süre Federal Daire tarafından en fazla 48 saat daha uzatılabilir. Sürenin bu şekilde uzatılması durumunda, size konuyla ilgili olarak bilgi verilir. Bu süre içinde doktora gitmek veya resmi olarak bir işlem yapmak için merkezden ayrılmanız gerekirse lütfen danışmayla görüşün. Daha sonra, ilk kabul merkezinde sürekli olarak kalmanız gereken sürenin bittiği, size yeşil prosedür kartı veya beyaz ikamet izni kartı verilerek bildirilecektir.

4 4 Sığınmacı olarak işbirliği sorumluluğunuzu yerine getirmezseniz, bu durum başvurunuzun değerlendirme aşamasını size duyulan güven açısından olumsuz şekilde etkileyebilir! Lütfen işbirliği yapmayla ve bilgi vermeyle ilgili sorumluluklarınızı yerine getirin. Bunları yapmamanız durumunda, ülke dışına çıkarılmak veya sınır dışı edilmek üzere tutukevine konabilirsiniz. 2. İLTİCA SÜRECİ a) Avusturya da iltica statüsünün verilmesiyle ilgili şartlar: İltica başvurusu yapmanız gerekir. İltica sürecinizin başlatılmasına izin verilmesi gerekir. Kendi ülkenizde kötü muamele göreceğinizden duyduğunuz korkuyu haklı gösterecek yeterli gerekçeler göstermeniz gerekir. Bu gerekçeler ırk, din, milliyet, siyasi görüşler veya belirli bir sosyal gruba üye olmanız olabilir. Menşe ülkenizin koruması altına alınamamanız veya korkmanız nedeniyle bunu istememeniz olabilir. b) Mülakat: İltica sürecinizin başlatılmasına izin verildikten sonra (genel bilgilendirme belgesinde de açıklandığı gibi), bir iltica bürosu yetkilisi sizinle mülakat yapacaktır. Söz konusu yetkili, menşe ülkenizdeki koşullar konusunda bilgi sahibidir ve başvurunuzla ilgili kararı verir. Bu mülakat sırasında iltica başvurusunda bulunma gerekçelerini belirtmeniz gerekir. Lütfen kötü muamele görmekten korkma gerekçelerinizi belirtin. Aynı zamanda menşe ülkenize geri dönmenizi engelleyen diğer konuları ve şartları da belirtmeniz gereklidir. Ülkenizden kaçma şekliniz ve nedeninizle ilgili bilgiler gizli tutulacaktır ve menşe ülkenizdeki yetkililerle paylaşılmayacaktır. Kendi düşüncelerinizi ve sizi tehdit altında bırakan tehlikeleri eksiksiz, ayrıntılı ve anlaşılır bir şekilde anlatmanız çok önemlidir. Ama lütfen doğruyu söyleyin! Beyanlarınızın doğru olmaması size duyulan güveni sarsar! Beyanlarınızın yeterince açık olmaması durumunda size ek sorular sorulabilir. Mülakat sürecin en önemli kısmıdır. Mülakat, yetkililerin size iltica statüsünün verilmesiyle ilgili oluşturacakları kararın temelini oluşturur.

5 Mülakatta güvendiğiniz bir kişi, avukatınız, temsilciniz veya hukuk danışmanınız 5 yanınızda bulunabilir. 18 yaşından küçükseniz, yasal temsilcinizin (ebeveyniniz, hukuk danışmanınız veya sorumlu olan gençlik yardım ofisi temsilcisi) mülakatta bulunması zorunludur. Kötü muamele görmekten korkma gerekçeniz cinsel tercihinizle ilgiliyse, mülakatınızın sizinle aynı cinste olan bir kişi tarafından yapılmasını isteme hakkınız vardır. c) Çevirmenler: Ülkenizden kaçış nedenlerinizi dil engeli olmadan rahatça anlatabilmeniz için yetkililer size ücretsiz olarak bir çevirmen tahsis eder. Çevirmenin görevi, yalnızca sizin söylediklerinizi mümkün olduğu kadar doğru şekilde çevirmektir. Çevirmen, sizin söylediklerinizi yetkililerle aktaran biridir ve kurum çalışanları gibi kişisel bilgilerinizi gizli tutmakla yükümlüdür. Çevirmeni anlama konusunda zorluk çekerseniz veya çevirmen varken açıkça konuşmaktan çekinirseniz, lütfen bu durumu yetkiliye hemen bildirin. Çevirmen, size iltica süreci konusunda hukuki bilgiler veremez ve bu tür bilgileri verme yetkisine sahip değildir. d) Mülakat kayıtları: Mülakat sırasında söyledikleriniz tutanaklara geçirilir. Bu da söylediklerinizin yazılı olarak saklanacağı anlamına gelir. Tutanaklar, mülakattan sonra sizin için çevirmen tarafından çevrilir. Böylece size söylediklerinizde düzeltme veya ekleme yapma olanağı verilir. Söyledikleriniz doğru ve eksiksiz olarak kaydedildiyse, bunu tutanakları imzalayarak onaylarsınız. Mülakattan sonra bu tutanakların bir nüshasını saklayabilirsiniz. e) Karar: Yetkililerin iltica işlemlerinizin sonucuyla ilgili kararı yazılı bir tebliğ olarak bildirilir. Bu tebliğin önemli bölümleri sizin anladığınız dile çevrilir. Bu tebliğ ya iltica kurumu ofislerinde veya polis tarafından size elden verilir. Bu nedenle de adresinizde olabilecek herhangi bir değişiklik en kısa zamanda yetkili kuruma bildirilmelidir. İltica Bürosu kararına karşı İltica Mahkemesi ne itirazda bulunarak yeniden incelenmesini isteme hakkınız vardır. Söz konusu itiraz başvurusunu belirli bir süre içinde ve yalnızca İltica

6 6 Bürosu nda yapabilirsiniz. Bu nedenle, tebliğde belirtilen itiraz hakkıyla ilgili talimatları (neye ve hangi süre içinde itiraz edebileceğinize ilişkin talimatlar) dikkate alın. f) Belgelerin teslim edilmesi İlk kabul merkezine veya kabul merkezine yerleştirildiyseniz, belgeleriniz oraya gönderilebilir. Belgeleri sizin adınıza kabul edebilecek bir yasal temsilciniz (avukatınız) veya yetki verdiğiniz bir kişi varsa, kurumun göndereceği belgeler bu kişilere iletilir. Kabul sürecinde, celpler yalnızca size gönderilir. 18 yaşından küçükseniz ve yanınızda anne-babanız yoksa, tüm belgeleriniz avukatınıza (kabul sürecindeki hukuk danışmanı veya sorumlu gençlik yardım ofisi temsilcisi) gönderilir. Bu nedenle kabul süreci boyunca ikamet ettiğiniz yerdeki gençlik yardım ofisiyle iletişim içinde olmanız ve onları her zaman yaşadığınız yer konusunda bilgilendirmeniz gereklidir. Geçici bir süreyle belirttiğiniz adreste olmamanız durumunda, size gönderilen belge, taşıyana (genellikle posta hizmetleri ofisi) teslim edilir. Belgeyi daha sonra alabilirsiniz. Dikkat edilmesi gerekir ki taşıyana teslim edilen belge size ulaştırılmış kabul edilir ve önemli olan bazı süreler bu teslim zamanında başlar. Belgenizin yasal bir gerekçe belirtilmeksizin kabul edilmemesi durumunda, belge ya ilgili adreste bırakılır veya taşıyana teslim edilir. Belgenin bu durumda teslim edilmiş sayılacağını ve önemli olan bazı sürelerin başlayacağını unutmayın. Geçerli olan posta adresinizi bildirmediyseniz ve yetkililer adresinizi kolaylıkla belirleyemiyorsa, tebliğiniz yetkililere de teslim edilebilir. Bu durumda belgeler şahsınıza teslim edilmiş olarak kabul edilir ve önemli süreler başlar. Bu nedenle, adresinizdeki her türlü değişiklik konusunda yetkilileri bilgilendirmeniz gerekmektedir. Örneğin, şu anda kaldığınız yerde uzun bir süre kalmayacaksanız, bir kişiyi (örneğin Avusturya da ikamet eden bir kişi, yardım kuruluşu vb.) belgeleri sizin adınıza kabul edecek yetkili kişi olarak belirleyebilirsiniz. Lütfen bu adresi yetkililere en kısa zamanda bildirin. Siz bildirdikten sonra belgeleriniz bu adrese gönderilir. Evsiz kişilerin iletişim merkezi (yaşadığınız idari bölgede genellikle evsizlerin düzenli olarak gittiği bir yer), iltica sürecinde geçerli bir teslim noktası değildir. Diğer bir deyişle, iltica süreciyle ilgili olarak size gönderilecek olan belgeler bu tür yerlere gönderilmemektedir.

7 g) Müteakip başvuru süreci 7 Müteakip başvurunuzu yaptığınızda (hakkında yasal karar verilmiş olan bir başvurudan sonra yapılan yeni bir başvuru), sürecinizle ilgili olarak bazı özel koşullar geçerli olur. Bu konuda ayrı bir bilgilendirme kitapçığı vardır. h) İltica başvurusunu geri çekme: Normal şartlarda iltica başvurunuzu geri çekmeniz mümkün değildir. Buna rağmen iltica sürecinizi sonlandırmak isterseniz, yetkilileri bu konuda yazılı olarak bilgilendirebilir ya da geri dönenler danışma merkezinin veya hukuk danışmanının yardımını isteyebilirsiniz. İltica başvurunuzu, iltica ofisinin kararına itiraz ettikten sonra geri çekerseniz, bu durum itirazın da geri çekildiği anlamına gelir. Bu tür bir durumda, iltica bürosunun kararına normal yargı yollarıyla itiraz etmeniz mümkün değildir. i) Olası tutuklama kararı İltica yetkilileri aşağıdaki durumlarda sizin için bir tutuklama emri çıkarabilir: Kabul sürecinden geri çekilirseniz; diğer bir deyişle yetkililer nerede ikamet ettiğiniz bilmezse. Kabul sürecinde çalışanlarımızın haberi olmaksızın ilk kabul merkezinden ayrılırsanız. Bulunduğunuzda, güvenlik kuvvetleri tarafından iltica bürosu yetkililerine teslim edilirsiniz! j) Aile süreci: İltica statüsü veya ikincil koruma statüsü verilmiş bir yabancının aile üyesi olarak, aşağıdaki koşulları yerine getirmeniz durumunda, size de aynı koruma statüsü tanınır: Aile üyenizin herhangi bir kovuşturma geçirmiyor olması. Ailenizin üyesiyle aile yaşamınızı, başka bir ülkede sürdürmenizin mümkün olmaması.

8 8 Aile üyenizin iltica veya ikincil koruma statüsüyle ilgili devam eden yasal işlemlerin bulunmaması. Avrupa Ekonomik Alanı na (EEA) dahil bir ülke veya İsviçre vatandaşı olmamanız. Başvurunuzda adı geçen aile üyesinin aile sürecinde iltica veya ikincil koruma almamış olması. Ancak, söz konusu aile üyesi evlenmemiş bir çocuksa veya on sekiz yaşından küçükse aynı kısıtlama geçerli olmaz. Aile üyesi, sözgelimi, eş, on sekiz yaşından küçük olan evlenmemiş çocuğun anne-babası ve on sekiz yaşından küçük evlenmemiş çocuklar olabilir. Evli olan çiftlerde, aile birliğinin daha önce menşe ülkede gerçekleşmiş olması gerekir. k) İkamet izni: İltica sürecinizin başlatılmasına izin verildiğinde, size bir de ikamet izni verilir. Söz konusu iznin geçerliliği, yasal olarak bağlayıcılığı olan kararla veya iltica sürecinin sona ermesinden sonra ortadan kalkar. Bu aşamada, izin belgesini iltica bürosuna teslim etmeniz gerekir. l) İkincil koruma hakkı olan kişiler için izin: İltica bürosu yetkilileri tarafından aslında sizin iltica statüsü hakkınız olmadığının belirlenmesi, ancak menşe ülkenizdeki durum nedeniyle (yaşam hakkınızın tehdit altında olması, ölüm cezasıyla ilgili yasaklar, işkence veya insanlık veya onuru zedeleyen muamele vb. nedeniyle) sınır dışı edilmeniz veya geri gönderilmenizin mümkün olamaması durumunda size geçici bir ikamet izni verilir. İltica bürosu, size ikincil koruma hakkınızın belirtildiği bir kart verir. Bu izin, kimliğinizin kanıtlayan ve Avusturya da kalabildiğinizi gösteren bir belgedir. Geçerlilik süresi sona ermeden önce bir süre uzatma başvurusu yapılması koşuluyla ve süreyle ilgili bir yasal karar alınmadığı sürece geçici ikamet izni geçerliliğini korur. Ülkenize geri gönderilmememiz veya sınır dışı edilmemenizin asıl gerekçeleri olan nedenler ortadan kalktığında geçici ikamet izni geri alınır. İkincil koruma hakkı olanların izni de dolayısıyla sona ermiş olur. Bu karar yazılı olarak bildirilir. İltica Mahkemesi ne itirazda bulunarak Federal Daire kararının yeniden incelenmesini isteme hakkınız vardır. Nihai karardan sonra iznin yetkililere iade edilmesi zorunludur.

9 m) Danışmanlık: 9 Kabul süreci sırasında size ücretsiz olarak danışmanlık sağlayacak bağımsız hukuk danışmanları olacaktır. Aynı zamanda, bölgesel yardım kuruluşları da (yardım dernekleri, dini yardım grupları, psikoposluk vb.) davanızla ilgili olarak size yardımcı olabilir ve ücretsiz olarak kabul sürecinde sizi temsil edebilir. Ayrıca, siz de kendi hukuk danışmanınızı (avukat) kullanabilirsiniz. Ancak, bunun masraflarını kendiniz ödemeniz gerekir. 3. CEZAİ HÜKÜMLER Diğer birçok davranışla birlikte aşağıdaki davranışlar suç teşkil etmektedir: İltica sürecinde iltica bürosu yetkililerine kimliğiniz veya geldiğiniz ülke hakkında, doğru olmadığını bildiğiniz halde, yanlış bilgi verirseniz cezai kovuşturma geçirirsiniz. İltica sürecinde bilgi verme sorumluluğunuzu yerine getirmemeniz durumunda kovuşturma geçirirsiniz. İltica prosedürü sırasında bölge sınırlamasıyla ilgili koşulları ihlal ederseniz, kovuşturma geçirirsiniz.

Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir?

Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir? Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir? Bir suçtan dolayı sanık olarak görülmektesiniz ve polis, Kraliyet Askeri Polisi veya

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR NIZAMI KURBANOV BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2015/17968) Karar Tarihi: 2/12/2015 BİRİNCİ BÖLÜM ARA KARAR Başkan ler : Burhan

Detaylı

MÜLTECİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN FRANSIZ MAKAMI NEZDİNDE UYGULANAN BAŞVURU SÜRECİ (OFPRA)

MÜLTECİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN FRANSIZ MAKAMI NEZDİNDE UYGULANAN BAŞVURU SÜRECİ (OFPRA) MÜLTECİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN FRANSIZ MAKAMI NEZDİNDE UYGULANAN BAŞVURU SÜRECİ (OFPRA) 1. Fransa da ikamet etmek için başvuru sureci 1.1 Olağan prosedür: Başvuru ve kayıt işlemi Geçici oturma izni ilgili

Detaylı

Uluslararası koruma başvurunuz ve başvurunuza ilişkin bilgiler kendinizi ifade edebildiğiniz bir dilde yazılı ve imzalı olarak sizden alınacaktır.

Uluslararası koruma başvurunuz ve başvurunuza ilişkin bilgiler kendinizi ifade edebildiğiniz bir dilde yazılı ve imzalı olarak sizden alınacaktır. Türkiye de İltica Başvurusu Avrupa Konseyi üyesi ülkeler dışından gelenler resmi mülteci statüsünü kazanmak için BMMYK tarafından; Türkiye de yasal şekilde ikamet edebilmek için ise Türkiye Hükümeti tarafından

Detaylı

İTİRAZ USULLERİ. BMMYK Kasım 2014

İTİRAZ USULLERİ. BMMYK Kasım 2014 İTİRAZ USULLERİ BMMYK Kasım 2014 İtiraz Usülleri Etkili çare Son karara kadar ülkede kalma hakkı Sınırdışı edilmeme İdari ve yargısal itiraz hakkı İdari süreçler: İlk aşamada dosyayı inceleyen kişiden

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Kısaca WGBO olarak anılan Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu, yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenler. Bu kanuna göre gerek

Detaylı

Göç Belgeler. Belgeler - Genel. Belgeler - Kişisel bilgiler. için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak

Göç Belgeler. Belgeler - Genel. Belgeler - Kişisel bilgiler. için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak - Genel için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak [belge] ne zaman verildi? Bir belgenin hangi tarihte verildiğini sormak [belge] nerede verildi? Bir belgenin nerede verildiğini

Detaylı

YABANCILAR ve ULUSLARARASI KORUMA KANUNU. Yayım tarihi: 11 Nisan 2013 Yürürlük tarihi: 11 Nisan 2014

YABANCILAR ve ULUSLARARASI KORUMA KANUNU. Yayım tarihi: 11 Nisan 2013 Yürürlük tarihi: 11 Nisan 2014 YABANCILAR ve ULUSLARARASI KORUMA KANUNU Yayım tarihi: 11 Nisan 2013 Yürürlük tarihi: 11 Nisan 2014 Diğer Mevzuat - Değiştirilen Hükümler 1950 tarihli 5682 sayılı Pasaport Kanun 2/7/1964 tarihli 492 sayılı

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu (WGBO) ile Genel Veri Koruma Yönetmeliği (AVG), yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenlerler.

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR M.A. BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2016/220) Karar Tarihi: 20/1/2016 İKİNCİ BÖLÜM ARA KARAR GİZLİLİK TALEBİ KABUL Başkan ler

Detaylı

ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR

ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR M. A. G. J. BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2015/1832) Karar Tarihi: 13/2/2015 ARA KARAR ler : Alparslan ALTAN : Serdar ÖZGÜLDÜR Osman Alifeyyaz

Detaylı

Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde

Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde Sevgili Berlinliler, Saygıdeğer Baylar ve Bayanlar, Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde Şiddetten Koruma Acil Servisi 17 Şubat 2014 tarihinde açılışını yaptı.

Detaylı

Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel

Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel TÜRKİYE DE YABANCI İŞÇİLERİN ÇALIŞMALARI Soru ve Cevaplar Işığında Yusuf Yücel Yabancı kime denir? Türk Vatandaşlığı Kanununa göre Türk Vatandaşı olmayan kişilere yabancı denir. Yabancının çalışması için

Detaylı

İTİRAZ, ŞİKAYET ve ANLAŞMAZLIKLAR PROSEDÜRÜ

İTİRAZ, ŞİKAYET ve ANLAŞMAZLIKLAR PROSEDÜRÜ SAYFA 1/5 1. AMAÇ Bu prosedür müşteriden gelen itiraz, şikayet ve anlaşmazlıkların değerlendirilmesi ve karar verilmesiyle ilgili yöntemi ve sorumlulukları tanımlar. 7.13.1. İlgili taraflardan herhangi

Detaylı

HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ)

HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ) HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ) (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 48) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız ) 3.

Detaylı

İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ. İkamet Çalışma Grup Başkanlığı

İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ. İkamet Çalışma Grup Başkanlığı İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ İkamet Çalışma Grup Başkanlığı SUNUM AKIŞI 환영 HOŞGELDİNİZ İkamet çalışma grup başkanlığı 2 1 - Ülkenizden bir seyahat belgesi(pasaport) ile ayrıldığınıza emin olun 2 Kore

Detaylı

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ SCHENGEN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU FORMU ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ BU FORM ÜCRETSİZDİR.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ SCHENGEN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU FORMU ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ BU FORM ÜCRETSİZDİR. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ SCHENGEN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU FORMU ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ BU FORM ÜCRETSİZDİR. 1.Soyadınız 2.Varsa önceki soyadınız 3. Adınız 4. Doğum tarihi (gün ay - yıl) 5. Doğum yeriniz

Detaylı

ULUSLARARASI KORUMA İLE İLGİLİ SORULAR

ULUSLARARASI KORUMA İLE İLGİLİ SORULAR ULUSLARARASI KORUMA İLE İLGİLİ SORULAR 1. Uluslararası koruma başvurusu nereye yapılır? Uluslararası koruma başvuruları, valiliklere bizzat yapılır. 2. Uluslararası koruma başvurusu nasıl yapılır? Başvuru

Detaylı

İLTİCA HAKKI NEDİR? 13 Ağustos 1993 tarihli Fransız Ana yasa mahkemesinin kararı uyarınca iltica hakkinin anayasal değeri su şekilde açıklanmıştır:

İLTİCA HAKKI NEDİR? 13 Ağustos 1993 tarihli Fransız Ana yasa mahkemesinin kararı uyarınca iltica hakkinin anayasal değeri su şekilde açıklanmıştır: İLTİCA HAKKI NEDİR? 27 Ekim 1946 tarihli Fransız Ana yasasının önsözü uyarınca özgürlük uğruna yaptığı hareket sebebiyle zulme uğrayan her kişi Cumhuriyet in sınırlarında iltica hakkına başvurabilir. 13

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR A. D. BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2014/19506) Karar Tarihi: 25/12/2014 BİRİNCİ BÖLÜM ARA KARAR Başkan : Serruh KALELİ ler

Detaylı

Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için

Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için Içerik Bu kitapçık, cinsel saldırıya maruz kalmış kişiler için hazırlanmıştır. Tecavüzü veya cinsel saldırıyı polise ihbar ettiğiniz

Detaylı

Çalımsa izin türleri. istisnai-

Çalımsa izin türleri. istisnai- Çalımsa izin türleri istisnai- Türkiye nin taraf olduğu ikili veya çok taraflı sözleşmelerde aksi öngörülmedikçe; ulusal mevzuata aykırı davranmamak ve mesleki hizmetlere ilişkin mevzuata uymak kaydıyla,

Detaylı

KOVUŞTURMA ve SONRASI Tanık, polise veya savcıya ifade vermek zorunda mıdır?

KOVUŞTURMA ve SONRASI Tanık, polise veya savcıya ifade vermek zorunda mıdır? KOVUŞTURMA ve SONRASI Tanık, polise veya savcıya ifade vermek zorunda mıdır? Bir suçun tanığı olmuş kişi, polise bilgi ve ifade vermek zorunda değildir. Ancak, ifadesine gerek duyulan kişilerin, polis

Detaylı

ANAYASA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU MÜRACAAT SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR:

ANAYASA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU MÜRACAAT SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR: ANAYASA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru 1982 Anayasası nın 148. ve 149. Maddeleri ile geçici 18. maddesi hükümleri ve ayrıca 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu

Detaylı

: tyrkisk Informasjon til asylsøkere i Norge NORVEÇ E SIĞINMAK İSTEYENLER İÇIN BILGI

: tyrkisk Informasjon til asylsøkere i Norge NORVEÇ E SIĞINMAK İSTEYENLER İÇIN BILGI : tyrkisk Informasjon til asylsøkere i Norge NORVEÇ E SIĞINMAK İSTEYENLER İÇIN BILGI 02 Bu broşür, Norveç İlticacılar Örgütü (NOAS) tarafından hazırlanmıştır. NOAS, sığınma (iltica) başvurusunda bulunanlara

Detaylı

AHŞAP KALIPÇI S3 ŞARTNAMESİ

AHŞAP KALIPÇI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM

ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR D. M. BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2015/4176) Karar Tarihi: 17/3/2015 İKİNCİ BÖLÜM ARA KARAR Başkan ler : Alparslan ALTAN :

Detaylı

ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR S. R. BAŞVURUSU

ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR S. R. BAŞVURUSU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR S. R. BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2015/33) Karar Tarihi: 19/1/2015 BİRİNCİ BÖLÜM ARA KARAR Başkan ler : Serruh KALELİ : Burhan

Detaylı

Savcıların Mesleki Sorumluluk Standartları ile Temel Görev ve Hakları Beyannamesi*

Savcıların Mesleki Sorumluluk Standartları ile Temel Görev ve Hakları Beyannamesi* Savcıların Mesleki Sorumluluk Standartları ile Temel Görev ve Hakları Beyannamesi* 23 Nisan 1999 tarihinde Uluslararası Savcılar Birliği tarafından onaylanmıştır. *Bu metin, HSYK Dış İlişkiler ve Proje

Detaylı

Alipour ve Hosseinzadgan / Türkiye. (6909/08, 12792/08 ve 28960/08) AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ KARARI

Alipour ve Hosseinzadgan / Türkiye. (6909/08, 12792/08 ve 28960/08) AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ KARARI Alipour ve Hosseinzadgan / Türkiye (6909/08, 12792/08 ve 28960/08) AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ KARARI Aşağıdaki metin kararın resmi olmayan özetidir. Alipour dosyası Veteriner olan Başvuru sahibi 1999

Detaylı

30 Temmuz 2008 tarihinde Mahkeme başvuru sahiplerinin 3 Eylül 2008 e dek İran a sınır dışı edilmemeleri hakkında 39 sayılı Kuralı yayınladı.

30 Temmuz 2008 tarihinde Mahkeme başvuru sahiplerinin 3 Eylül 2008 e dek İran a sınır dışı edilmemeleri hakkında 39 sayılı Kuralı yayınladı. Aşağıdaki metin kararın resmi olmayan özetidir. M.B. ve Diğerleri / Türkiye (36009/08) AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ KARARI 15 Temmuz 2010 30 Temmuz 2008 tarihinde Mahkeme başvuru sahiplerinin 3 Eylül

Detaylı

YILDIRIM v. TÜRKĐYE KARARIN KISA ÖZETĐ

YILDIRIM v. TÜRKĐYE KARARIN KISA ÖZETĐ YILDIRIM v. TÜRKĐYE KARARIN KISA ÖZETĐ Đnternete erişime ilişkin yasaklamalara sınırlama getiren ve muhtemel bir kötüye kullanma durumuna karşı hukuki kontrol güvencesi sunan katı bir yasal çerçevede alınmayan

Detaylı

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMİ) Pasaport Yeşil (HUSUSİ) Pasaport Gri (HİZMET) Pasaport Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR : VİZEYE

Detaylı

BAŞVURU FORMU. Kosova Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi ne. yapılan başvurular için

BAŞVURU FORMU. Kosova Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi ne. yapılan başvurular için BAŞVURU FORMU Kosova Cumhuriyeti Anayasası nın 113.7 fıkrası ile Kosova Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Hakkında Yasa nın 46, 47, 48, 49 ve 50. maddelerine dayanılarak Kosova Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR HEKMATULLAH KAMALOV BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2017/5038)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR HEKMATULLAH KAMALOV BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2017/5038) TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR HEKMATULLAH KAMALOV BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2017/5038) Karar Tarihi: 6/2/2017 BİRİNCİ BÖLÜM ARA KARAR Başkan Üyeler : Engin

Detaylı

ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR

ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR IRYNA BONDARCHUK BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2015/615) Karar Tarihi: 28/1/2015 İKİNCİ BÖLÜM ARA KARAR Başkan ler : Alparslan

Detaylı

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ ARABULUCULUK KURALLARI

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ ARABULUCULUK KURALLARI İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ ARABULUCULUK KURALLARI İÇİNDEKİLER İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ ARABULUCULUK KURALLARI Bölüm I BAŞLANGIÇ HÜKÜMLERİ... 3 MADDE 1... 3 Amaç... 3 MADDE 2... 3 Tanımlar... 3 MADDE 3... 3

Detaylı

EIPA LÜKSEMBURG İLE İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER

EIPA LÜKSEMBURG İLE İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER EIPA LÜKSEMBURG İLE İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler AB Hukuku ve Tercüman ve Çevirmenler için Metotlar

Detaylı

ZARAR BEYANNAMESİ. Yukarıdaki bilgileri okuduktan sonra, ben bu formu tamamlayı kalbul ediyorum.

ZARAR BEYANNAMESİ. Yukarıdaki bilgileri okuduktan sonra, ben bu formu tamamlayı kalbul ediyorum. ZARAR BEYANNAMESİ Savcı dosja no #: Davalının adı: Mağdur taraf için uyarı: Kosova Cumhuriyeti Ceza Prosedür Kodunun 218. maddesine uygun olarak, soruşturma aşamasında ya da iddianamenin dosyalanmasının

Detaylı

ÇİMKO ÇİMENTO VE BETON SAN.TİC.A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

ÇİMKO ÇİMENTO VE BETON SAN.TİC.A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1 ÇİMKO ÇİMENTO VE BETON SAN.TİC.A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU Veri Sahibi Başvuru Hakkı ve Başvuruların Kapsamı Veri sahipleri, KVK Kanunu nun 11. Maddesine dayanarak Şirketimize başvurarak kişisel verilerine

Detaylı

Başvuruda Belirtilecek Bilgi

Başvuruda Belirtilecek Bilgi KİŞİSEL VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL BİLGİ 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ( KVK Kanunu ) kişisel veri sahiplerine kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere

Detaylı

Nüfus Kayıt Örneği Verilmesi

Nüfus Kayıt Örneği Verilmesi Nüfus Kayıt Örneği Verilmesi Nüfus kayıt örneği kişinin aile kütüğündeki nüfus kaydının çıkarılarak aslına uygunluğu onaylanmış ve aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli olan resmi bir belgedir. Nüfus Kayıt

Detaylı

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Ağustos 2017 Türkiye ye sığındım. Kendim ya da çocuklarım için Türkiye deki eğitim imkânlarından yararlanabilir miyim?

Detaylı

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI BAŞVURU FORMU

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI BAŞVURU FORMU GENEL AÇIKLAMALAR KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI BAŞVURU FORMU 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nda ( KVK Kanunu ) ilgili kişi olarak tanımlanan kişisel veri sahiplerine ( Bundan sonra Başvuru

Detaylı

İTİRAZ, ŞİKAYET ve ANLAŞMAZLIKLAR PROSEDÜRÜ

İTİRAZ, ŞİKAYET ve ANLAŞMAZLIKLAR PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1. AMAÇ Bu prosedür müşteriden gelen itiraz, şikayet ve anlaşmazlıkların değerlendirilmesi ve karar verilmesiyle ilgili yöntemi ve sorumlulukları tanımlar. 7.13.1. İlgili taraflardan herhangi

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE ROMANYA ARASINDA HUKUKÎ KONULARDA ADLİ YARDIMLAŞMA ANLAŞMASI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE ROMANYA ARASINDA HUKUKÎ KONULARDA ADLİ YARDIMLAŞMA ANLAŞMASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE ROMANYA ARASINDA HUKUKÎ KONULARDA ADLİ YARDIMLAŞMA ANLAŞMASI Türkiye Cumhuriyeti ile Romanya (bundan böyle "Akit Taraflar" olarak anılacaklardır), Ulusal egemenlik, haklarda eşitlik

Detaylı

Gelenek ve kadınlara şiddet. Zorunlu evlilik

Gelenek ve kadınlara şiddet. Zorunlu evlilik Gelenek ve kadınlara şiddet Zorunlu evlilik Viyana, 2017 Künye Medya sahibi, editör ve yayıncı: Federal Sağlık ve Kadın Bakanlığı Dep. IV/5, Minoritenplatz 3, 1010 Viyana Grafik tasarım BMGF Viyana, Nisan

Detaylı

PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI

PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı İş Akış Planında Aşağıdaki Adımlar Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne bağlı

Detaylı

Kabul Tarihi : 22.6.2004

Kabul Tarihi : 22.6.2004 RESMİ GAZETEDE 26.06.2004 TARİH VE 25504 SAYI İLE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR. BAZI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun 5194 No. Kabul Tarihi : 22.6.2004 MADDE 1.

Detaylı

AVRUPA KONSEYĐ BAKANLAR KONSEYĐ

AVRUPA KONSEYĐ BAKANLAR KONSEYĐ AVRUPA KONSEYĐ BAKANLAR KONSEYĐ Adli Yardım Taleplerinin Đletilmesine Đlişkin Avrupa Sözleşmesi (092 No lu Cets) ve Bu Sözleşmeye Ek Protokol (179 No lu Cets) Uyarınca Yapılacak Başvuruda Kullanılmak Üzere

Detaylı

BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURUSU GENEL AÇIKLAMALAR

BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURUSU GENEL AÇIKLAMALAR BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURUSU GENEL AÇIKLAMALAR 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( Kanun ) 11. Maddesi uyarınca, veri sahibinin kişisel

Detaylı

Yabancı STK lar Açısından İzin Başvurusu ve Sonrası ile İlgili Dernekler Mevzuatı

Yabancı STK lar Açısından İzin Başvurusu ve Sonrası ile İlgili Dernekler Mevzuatı T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DERNEKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI Yabancı STK lar Açısından İzin Başvurusu ve Sonrası ile İlgili Dernekler Mevzuatı 2014 SUNU İÇERİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM (Türkiye de Faaliyet Göstermek İsteyen

Detaylı

Her yıl kaç vize veriliyor? Türkiye deki Alman temsilcilikleri her yıl yaklaşık 160 bin vize veriyor.

Her yıl kaç vize veriliyor? Türkiye deki Alman temsilcilikleri her yıl yaklaşık 160 bin vize veriyor. Her yıl kaç vize veriliyor? Türkiye deki Alman temsilcilikleri her yıl yaklaşık 160 bin vize veriyor. Ticari, turistik ve diğer vize türlerine nasıl dağılıyor bu sayı? Ticari vizeler toplam rakamın yaklaşık

Detaylı

D.B. / Türkiye (33526/08) AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ KARARI. Aşağıdaki metin kararın resmi olmayan özetidir. Özet

D.B. / Türkiye (33526/08) AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ KARARI. Aşağıdaki metin kararın resmi olmayan özetidir. Özet D.B. / Türkiye (33526/08) AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ KARARI Aşağıdaki metin kararın resmi olmayan özetidir. Özet Başvuru sahibi İran İşçi-Komünist Partisi ile İran daki İran Eşitlik ve Özgürlük İçin

Detaylı

EMİN EVİM ŞİRKETLER GRUBU KİŞİSEL VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

EMİN EVİM ŞİRKETLER GRUBU KİŞİSEL VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU EMİN EVİM ŞİRKETLER GRUBU KİŞİSEL VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. Genel Bilgi Türkiye Cumhuriyeti Anayasası nın 20. maddesi uyarınca, herkes kendisi ile ilgili kişisel verilerin korunmasını talep etme hakkına

Detaylı

II. ANAYASA MAHKEMESİNİN YETKİSİNİN KAPSAMI

II. ANAYASA MAHKEMESİNİN YETKİSİNİN KAPSAMI İÇİNDEKİLER I. GENEL AÇIKLAMALAR 1. Bireysel başvuru nedir? 2. Bireysel başvurunun temel nitelikleri nelerdir? 3. Bireysel başvuru yolu hangi ülkelerde uygulanmaktadır? 4. Ülkemizde bireysel başvuru kurumuna

Detaylı

içindekiler KISALTMALAR... XV GİRİŞ... 1 Birinci Bölüm GENEL OLARAK YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU

içindekiler KISALTMALAR... XV GİRİŞ... 1 Birinci Bölüm GENEL OLARAK YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU ÖNSÖZ içindekiler KISALTMALAR... XV GİRİŞ... 1 Birinci Bölüm GENEL OLARAK YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU III I. Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu nun Hazırlık Süreci... 5 A. Göç ve İltica

Detaylı

Cinsel saldırıya, şiddete veya başka bir tehlikeli suça maruz kalmışlar kişiler için

Cinsel saldırıya, şiddete veya başka bir tehlikeli suça maruz kalmışlar kişiler için Cinsel saldırıya, şiddete veya başka bir tehlikeli suça maruz kalmışlar kişiler için İçerik Bu kitapçık, ciddi bedensel saldırıya maruz kalmış kişiler için hazırlanmış olup, ceza süreciyle ilgi bilgiler

Detaylı

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ I. Veri Sorumlusu ve Temsilcisi: 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ( 6698 sayılı Kanun ) uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu

Detaylı

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun DOMESTIC VIOLENCE HELP AT COURT Turkish AİLE İÇİ ŞİDDET Artık şiddetin sona ermesini istiyorsunuz Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun Kadınlar İçin Aile İçi Şiddet Mahkemesi Savunma

Detaylı

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1- (1) 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu nun 10 uncu ve Serbest Bölgeler

Detaylı

KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU GENEL AÇIKLAMALAR: 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nda ( Kanun ) ilgili kişi olarak

Detaylı

EMLAK SEKTÖRÜNÜN İHTİYAÇ DUYDUĞU MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

EMLAK SEKTÖRÜNÜN İHTİYAÇ DUYDUĞU MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR EMLAK SEKTÖRÜNÜN İHTİYAÇ DUYDUĞU MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR Sayın Üyemiz, 5 Haziran 2018 tarihli ve 30442 sayılı resmi gazetede yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında

Detaylı

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir.

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. ÇALIŞMA İZNİ 1. İlk Başvuru Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. Yurt dışından yapılacak başvurularda yabancıların, çalışma izni için vatandaşı oldukları

Detaylı

ISI YALITIMCISI S3 ŞARTNAMESİ

ISI YALITIMCISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Isı Yalıtımcısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

Uluslararası koruma için başvurunun sunumu ve kaydolma

Uluslararası koruma için başvurunun sunumu ve kaydolma Yabancılar ofisi Uluslararası Koruma Bölümü Uluslararası koruma için başvurunun sunumu ve kaydolma 19 Uluslararası koruma başvurusu sahipleri için Belçika'da başvurunun sunulması ve kaydı ile ilgili bilgilendirme

Detaylı

Hollanda nüfus kütüğünde ilk kayıt

Hollanda nüfus kütüğünde ilk kayıt Hollanda nüfus kütüğünde ilk kayıt BPR Temsilciliği, İçişleri ve Kraliyet İlişkileri Bakanlığı nın bir departmanıdır 1 Giriş.......................................... 3 2 Neden nüfus kütüğü?.............................

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER 2018 2019 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı gelen ve giden öğrenci ile gelen öğretim üyesi listeleri

Detaylı

Savcıların Mesleki Sorumluluk Standartları ile Temel Görev ve Hakları Beyannamesi

Savcıların Mesleki Sorumluluk Standartları ile Temel Görev ve Hakları Beyannamesi Savcıların Mesleki Sorumluluk Standartları ile Temel Görev ve Hakları Beyannamesi 23 Nisan 1999 tarihinde Uluslararası Savcılar Birliği tarafından onaylanmıştır. Önsöz Uluslararası Savcılar Birliği, 1995

Detaylı

Trans Olmak Suç Değildir!

Trans Olmak Suç Değildir! Trans Olmak Suç Değildir! Anayasa ya göre herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Devlet organları

Detaylı

Şiddetli Geçimsizliğin Çözümü Şiddet Değildir!!

Şiddetli Geçimsizliğin Çözümü Şiddet Değildir!! Şiddetli Geçimsizliğin Çözümü Şiddet Değildir!! Acı ve ızdırap veren, yaşam hakkını tehdit eden,temel bir insan hakkı ihlali olan şiddete DUR DE! KADINA KARŞI ŞİDDETE HAYIR! VE KONUK EVİ Şiddet Sadece

Detaylı

ÜYELERİN GRUPLANDIRILMASI

ÜYELERİN GRUPLANDIRILMASI Sayfa No: 1 / 5 1. AMAÇ Türk Yapısal Çelik Derneğine, Ana Tüzük te belirtilen esaslara ve Derneğin seçicilik prensiplerine uygun üyelerin alınmasını sağlamak üzere usul ve esasların belirlenmesidir. 2.

Detaylı

İstinaf Kanun Yolu ile Temyiz Kanun Yolu Arasındaki Fark Nedir? Hukuk Davası İçin İstinaf Mahkemesine Başvuru Şartları

İstinaf Kanun Yolu ile Temyiz Kanun Yolu Arasındaki Fark Nedir? Hukuk Davası İçin İstinaf Mahkemesine Başvuru Şartları İSTİNAF MAHKEMELERİ İÇİNDEKİLER Giriş İstinaf Mahkemeleri İstinaf Kanun Yolu Nedir? İstinaf Mahkemesine Nasıl Başvurulur Bölge Adliye Mahkemesi İstinaf Başvuru Süresi İstinaf Kanun Yolu ile Temyiz Kanun

Detaylı

İKİNCİ DAİRE KABUL EDĠLEBĠLĠRLĠK HAKKINDA KARAR

İKİNCİ DAİRE KABUL EDĠLEBĠLĠRLĠK HAKKINDA KARAR İKİNCİ DAİRE KABUL EDĠLEBĠLĠRLĠK HAKKINDA KARAR Başvuru no. 40851/08 Ġlhan FIRAT / Türkiye T.C. Adalet Bakanlığı, 2013. Bu gayri resmi çeviri, Adalet Bakanlığı, Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 20.08.2003 Resmi Gazete Sayısı: 25205 DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLAR KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 20.08.2003 Resmi Gazete Sayısı: 25205 DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLAR KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 20.08.2003 Resmi Gazete Sayısı: 220 DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLAR KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı

Detaylı

Kişisel Geçmiş Formu

Kişisel Geçmiş Formu BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA PROGRAMI Kişisel Geçmiş Formu LİMATLAR: lütfen her soruyu açık, net ve tam olarak cevaplayınız. Mürekkepli kalemle doldurunuz veya çıktı alınız. Dikkatli bir şekilde okuyunuz

Detaylı

Başvuru sahiplerinin bir niyet mektubu yazması gerekmektedir.

Başvuru sahiplerinin bir niyet mektubu yazması gerekmektedir. KLASİK DÖNEM ÖĞRENCİ KABUL POLİTİKASI 1 TEKLİFLER Kabul Jürisi, başvuru sahibinin niteliklerinin, yeterliliklerinin ve hedeflerinin Özyeğin Üniversitesi - Le Cordon Bleu Sertifika Programı tarafından sunulan

Detaylı

Av. Ece KAVAKLI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Hukuk Birimi

Av. Ece KAVAKLI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Hukuk Birimi Av. Ece KAVAKLI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Hukuk Birimi 02.11.2011 tarihli ve 28103 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname

Detaylı

KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU GENEL AÇIKLAMALAR: 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nda ( Kanun ), ilgili kişi olarak

Detaylı

Uluslararası Koruma Kanunu benimsendi

Uluslararası Koruma Kanunu benimsendi Uluslararası Koruma Kanunu benimsendi Haziran 20, 2012-7:11:56 TBMM İçişleri Komisyonu, yabancıların Türkiye'ye girişleri, kalışları ve çıkışları ile sağlanacak korumanın kapsamına, uygulanmasına ilişkin

Detaylı

KANADA TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU

KANADA TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU KANADA TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU Bu formdaki cevaplarınız birebir konsolosluk sistemine işlenmektedir. Konsolosluk memuru verilen cevaplar ve sunulan evrakları karşılaştırarak başvurunuzu değerlendirmektedir.

Detaylı

VOLVO CAR TURKEY OTOMOBİL LİMİTED ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN BAŞVURU FORMU

VOLVO CAR TURKEY OTOMOBİL LİMİTED ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN BAŞVURU FORMU VOLVO CAR TURKEY OTOMOBİL LİMİTED ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN BAŞVURU FORMU 1. Genel Bilgi Türkiye Cumhuriyeti Anayasası nın 20. maddesi uyarınca, herkes kendisi ile ilgili kişisel verilerin

Detaylı

MEDENÎ USÛL HUKUKUNDA BELGELERİN İBRAZI MECBURİYETİ

MEDENÎ USÛL HUKUKUNDA BELGELERİN İBRAZI MECBURİYETİ Yrd. Doç. Dr. Güray ERDÖNMEZ Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi MEDENÎ USÛL HUKUKUNDA BELGELERİN İBRAZI MECBURİYETİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... vii KISALTMALAR CETVELİ...xix GİRİŞ...1

Detaylı

Çıkar Çelişkisi Analizi Talimatı

Çıkar Çelişkisi Analizi Talimatı Sayfa No 1/7 Yayın, Değişiklik Ve Dağıtım Sayfası Değişen Sayfa Tarih Değişiklik Revizyon No 24/11/2014 Yeni yayın 00 Dağıtım Listesi (Baskı) Kalite Yönetim Temsilcisi (Orijinal Baskı) Belgelendirme Müdürü

Detaylı

KAYIT BAŞVURU AÇIKLAMALARI

KAYIT BAŞVURU AÇIKLAMALARI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI KAYIT BAŞVURU AÇIKLAMALARI Köln, 2015 1- Kayıt Başvuru İşlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programına

Detaylı

Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Kongresi 27-30 Eylül 2009 Ankara

Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Kongresi 27-30 Eylül 2009 Ankara Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Kongresi 27-30 Eylül 2009 Ankara ÇHS 1. maddesi Erken yaşta reşit olma durumu hariç TCK 6. maddesi Erken yaşta reşit olma durumu dahil ÇKK 3. maddesi 18 yaşından küçüklere

Detaylı

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE KARAARSLAN TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no. 4027/05) KARAR STRAZBURG 27 Temmuz 2010 İşbu karar AİHS

Detaylı

Geçici Koruma Kimlik Kartına Sahip Olanlar

Geçici Koruma Kimlik Kartına Sahip Olanlar Kimlerin Çalışma İzni İçin Başvurmasına Gerek Yoktur? Türkiye, 1951 Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Sözleşmesine koyduğu coğrafi kısıtlılık sebebiyle, Avrupa Konseyi üye ülkeleri dışından gelen sığınmacılar

Detaylı

PVC DOĞRAMA MONTAJCISI S3 ŞARTNAMESİ

PVC DOĞRAMA MONTAJCISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname PVC Doğrama Montajcısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve

Detaylı

Ön İnceleme Çalışması Gizlilik Sözleşmesi

Ön İnceleme Çalışması Gizlilik Sözleşmesi EK 14 Ön İnceleme Çalışması Gizlilik Sözleşmesi 1) Taraflar İşbu Sözleşme, merkezi..., Türkiye adresinde bulunan. (bundan sonra Şirket olarak anılacaktır) ile merkezi., Türkiye adresinde bulunan Turquality

Detaylı

DAVAPRO DAVA TAKİP YAZILIMI SATIŞ SÖZLEŞMESİ

DAVAPRO DAVA TAKİP YAZILIMI SATIŞ SÖZLEŞMESİ DAVAPRO DAVA TAKİP YAZILIMI SATIŞ SÖZLEŞMESİ A- TARAFLAR : 1-ZİRVE BİLGİSAYAR TİC. VE SAN. LTD. ŞTİ ( Hacettepe Üniversitesi İvedik OSB Teknokenti 1368. Cadde No : 61 Kat : 3 Ofis No : 15 İvedik / ANKARA)

Detaylı

İNŞAAT İŞÇİSİ S2 ŞARTNAMESİ

İNŞAAT İŞÇİSİ S2 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname İnşaat İşçisi (Seviye 2) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Yürürlük Tarihi: Eylül 2015 Revizyon Tarihi: Ekim 2018 İç ve dış kullanım içindir. İçindekiler Bu Politika kimler için geçerlidir?... 3 Endişeler nasıl ortaya

Detaylı

ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR A. M. A. A. VE J. A. A. A. BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2015/3941) Karar Tarihi: 27/3/2015 BİRİNCİ BÖLÜM ARA KARAR Başkan ler

Detaylı

Ülkemizde ikamet izni başvuru sürecini öncelikli olarak https://e-ikamet.goc.gov.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak başlatabilirsiniz.

Ülkemizde ikamet izni başvuru sürecini öncelikli olarak https://e-ikamet.goc.gov.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak başlatabilirsiniz. Uluslararası öğrenciler Türkiye ye gelmeden önce kabul edildikleri üniversiteden aldıkları kabul mektubuyla birlikte ülkelerindeki en yakın Türk Konsolosluğu na giderek geçerli bir öğrenci vizesi edinmelidir.

Detaylı

Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz.

Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz. Seçmen Kılavuzum Kılavuz hakkında Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz. Seçimler hakkında Federal seçimlerde,

Detaylı

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 05/01/2015 Sayı: 2015/15 Ref : 6/15 Konu: FİLİSTİN ULUSAL YÖNETİMİ MENŞELİ BAZI TARIM VE İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Kanun No. 5194 Kabul Tarihi : 22.6.2004

Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Kanun No. 5194 Kabul Tarihi : 22.6.2004 Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Kanun No. 5194 Kabul Tarihi : 22.6.2004 MADDE 1. 24.6.1995 tarihli ve 551 sayılı Patent Haklarının Korunması Hakkında Kanun Hükmünde

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET BİRİMİ 1. Öğrenci İşleri HİZMETİN ADI Öğrenci Başvuru BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1. Diploma fotokopisi 2. Transkript 3. Lisans/Yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin örneği 4.

Detaylı