27 Nisan- 1 Mayıs 2015

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "27 Nisan- 1 Mayıs 2015"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalarda yoğun ve hareketli bir haftayı geride bıraktık. ABD tarafında gündemin başını piyasaların gerilmesine sebep olan faiz artırımı çekti. Bu konuda FOMC üyeleri geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi yine katıldıkları toplantılarda fikirlerini beyan ettiler. Veri trafiği bakımından ise düşük bir hafta oldu. Açıklamalarda en dikkat çeken nokta ise ekonomik göstergelerin faiz arttırmaya el verişli olmasına rağmen bunun ilk toplantıda faiz artırım kararına bağlanmayacağıydı. Avrupa ya baktığımızda da ana gündem, bölgedeki para politikası ve bunun yarattığı sonuçlar üzerine çıkan tartışmalardı. Hafta başında Draghi ekonomik görünümü değerlendirdi. Enflasyon hedefinin daha önce de açıklandığı gibi %2 olduğunu ve bu hedefe orta vadede ulaşmanın mümkün olduğunu belirtti. Almanya hükümeti QE politikasının ardından elde edilen verilen ışığında büyüme tahminini yukarı yönde revize etti. İngiltere nin Nisan başında yapmış olduğu para politikası toplantısının tutanakları yayınlandı. Son olarak yaklaşık 3-4 aydır her hafta olduğu gibi Yunanistan ın Avrupa ya olan borç krizi tartışma konusu oldu ve maliye bakanları arasında toplantı yapıldı. Asya Bölgesi nin en önemli ülkeleri arasında yer alan Çin, hafta başında zorunlu karşılık oranlarında 100 baz puanlık indirime giderek gevşek para politikasını ilerletti. Çin İmalat PMI Endeksi bir önceki aya göre geriledi. Bununla birlikte ülkede ek parasal teşvikler tekrar tartışma konusu oldu. Japonya dan Ticaret Dengesi ve ticaret hacimleri açıklandı. Avrupa ve ABD ye göre daha sakin bir gündem vardı. Türkiye, kur yönünde yine çok hareketli bir hafta geçirdi. Türk Lirası Dolar karşısında %2.66 oranında değer kaybetti. Euro karşısında ise %3.72 oranında değer kaybetti. Hafta başında ise TCMB, Para Politikası Toplantısı yaptı. Çıkan kararlar beklenti düzeyindeydi ancak tutanaklardaki açıklamaları ve ayrıntıları önümüzdeki haftalarda takip edeceğiz. Haftanın son işlem gününde ise Kapasite Kullanım Oranı ve Ekonomi Güven Endeksi açıklandı.

2 ABD Geçtiğimiz hafta ABD de öne çıkan gelişmelerin başında beklentilerin altında kalan veriler ve her hafta olduğu gibi FOMC üyelerinin faiz artırımıyla ilgili açıklamaları yer almaktaydı. Haftanın ilk işlem günü New York Merkez Bankası Fed Başkanı William C. Dudley, ''İlk çeyrekte zayıf performansa rağmen, büyüme potansiyelinin 2015'in geri kalanında iyileşeceğine inanıyorum. Veriler bu yılın geri kalanında faiz artışını desteklediğinde bu para politikasının sıkı olacağı anlamına gelmez. Merkez bankasının ileride yapacağı faiz artışının da gelişen piyasalarda (EM) ciddi bir satış dalgasına yol açabileceğini düşünmüyorum. açıklamasında bulundu. Salı günü konuşan FED Başkanı Janet Yellen ın ise faiz hususundaki açıklamaları dikkat çekiciydi. Yellen ın açıklamalarında sıfır seviyesine yakın faiz döneminin sonuna yaklaşıldığının ancak paranın risklere karşı bir süre daha ucuz olacağı sinyallerini verdi. S&P % ,69 DOW % NASDAQ % ,08 Uluslararası finans piyasalarında "Dr. Kıyamet" olarak tanınan yatırım uzmanı Marc Faber ise, ABD Merkez Bankası'nın (FED) bu yıl faiz artışına gitmeyeceğini belirterek, "ABD ekonomisi dikkate değer şekilde yavaşladı. Ekonomi zayıf olmasına rağmen dolar güçlü. FED in zayıf ekonomi ve güçlü dolar ile birlikte bu yıl faiz artışına gitmek istediğini sanmıyorum. EURUSD paritesinde 1.20'lere dönüş mümkün olabilir. Bu gerçekleşse bile yine de dolar görece güçlü seyrediyor. Ben bu yüzden 2015'te herhangi bir faiz artırım kararının olmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Kanada ve ABD den veri akışının düşüktü. FED in para politikalarında söz sahibi olan enflasyon, beklentilerin altında kaldı. Haftalık İşsizlik Maaşı Başvurularıyla birlikte, Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri ve Yeni Konut Satışları da beklentileri karşılayamadı.

3 ABD Geçtiğimiz haftanın açıklanan önemli verileri; Açıklanan Sonuç Beklenti Önceki İkinci El Konut Satışları %6.1 3% %1.5 Ham Petrol Stokları 5.315M 5.03M 4.89M Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları İmalat PMI Endeksi Birinci El Konut Satışları (Mart) Birinci El Konut Satışları (Mart) %-11.4 %-5.4 %5.6 Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri (Ay) %-0.2 %0.3 %-1.3 Dayanıklı Mal Siparişleri (Ay) %4 %0.6 %-1.4

4 AVRUPA Avrupa da yoğun bir haftayı geride bıraktık. Pazartesi günü Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, ekonomi politikalarını değerlendirdi. Gelen veriler ile birlikte Avrupa da iyileşmenin olduğunu, ekonomik büyüme ve enflasyonda toparlanmanın olduğunu dile getirdi. Draghi; Pazartesi yayınlanan Avrupa Merkez Bankası yıllık raporunda QE politikasının 2014 yılına oranla daha stabil ve sürdürülebilir bir büyümeyi ortaya çıkaracağını söyledi. Enflasyon hedefinin %2 olduğunu ve orta vadede bu hedefe ulaşılabileceğini bildirdi. Almanya da ZEW yatırımcı güveni altı aydır ilk kez beklentilerin aksine değer kaybetti. Bu durumun, QE politikasındaki olası aksaklığın aksine Yunanistan ın borç krizinin risk yaratmasından ötürü meydana geldiği bildirildi. DAX % ,85 FTSE % ,70 CAC 40 % ,45 Almanya, büyüme tahminin yükseltti. Almanya hükümeti 2015 yılı için büyüme tahminini yüzde 1.5'ten yüzde 1.8'e yükseltti. Avrupa ekonomisinin lokomotifi olarak görülen Almanya bu yıl QE desteği ile tüketici kesimin daha fazla harcama yapması vesilesiyle büyüme tahmininde yükseliş revize etti. Almanya ekonomi bakanı, yükselen ücretlerin ve artan istihdamın iş gücü piyasasını da olumlu etkilediğini ve bu performans ile birlikte ülke ekonomisi için pozitif artan büyüme olduğunu öngördü.

5 AVRUPA Çarşamba günü İngiltere den Para Politikası Kurulu toplantısının tutanakları yayınlandı. Kurulda bazı üyelerin, enflasyonun tahminlerden hızlı ivmelenebileceği ve bunun balon riski oluşturabileceğini görüşü yer alıyor. Ancak hatırlayacağınız üzere mevcut politika faizi %0.50 oranında, varlık alım miktarı da 375milyar Sterlin seviyesinde kalmıştı. Bu kararın alınmasında konusunda hassas dengelenmiş ifadesini kullandılar. Ücretler görece zayıf seyrini sürdürürken, Sterlindeki gücün enflasyonu beklenenden hızlı artırmasına yönelik bir risk bulunduğu açıklandı. Bu sebeple faiz arttırımına üyeler yeşil ışık yakıyorlar. Ancak net tarihi konusunda halen uzlaşmazlık söz konusu. BOE Başkanı Carney ise daha önce yaptığı açıklamalarda bir sonraki politika değişikliğinin faiz arttırımı yönünde olacağını beyan etmişti. Yunanistan ile Eurogroup arasındaki toplantı Cuma günü yeniden gerçekleşti. Letonya nın başkenti Riga da yapılacak görüşmelerde Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan ı ekonomik reformları gerçekleştirmesi için toplantı düzenledi. Toplantı tartışmalar ile geçti. Avrupalı ülkeler Yunanistan dan ısrarla reform paketi isterken, ülkenin bunu ciddiye almadığını düşünüyorlar. Şimdilik gözler Yunanistan'ın 6 Mayıs'ta Uluslararası Para Fonu'na (IMF) yapması gereken ödemeye ve 11 Mayıs'taki Eurogroup toplantısına çevrilmiş olsa da, bu tarihlerden önce ülkenin aşması gereken ciddi engeller var. Yunanistan ın memurlara ve emeklilere maaş ödemesi yapması gerekmekte. 1 Mayıs'taki resmi tatil hükümete IMF borcunun 200 milyon euroluk faiz ödemesini 5 gün erteleme şansı tanıyor. Açıklanan Sonuç Beklenti Önceki Almanya ÜFE (Ay) %0.1 %0.2 %0.1 Almanya ÜFE (Yıl) %-1.7 %-1.6 %-2.1 Almanya ZEW Ekonomi Güven Endeksi (Nisan) Euro Bölgesi ZEW Ekonomi Güven Endeksi (Nisan) İngiltere Merkez Bankası - Para Politikası (Faiz Sabit) İngiltere Merkez Bankası - Para Politikası (Faiz Artışı) İngiltere Merkez Bankası - Para Politikası (Faiz İndirimi) Euro Bölgesi Tüketici Güven Endeksi (Nisan) -4,6-2,8-3,7 Almanya GFK Tüketici Güven Endeksi (Mayıs) 10,1 10,2 10 Almanya İmalat PMI Endeksi Almanya Hizmet PMI Endeksi Euro Bölgesi İmalat PMI Endeksi Euro Bölgesi Hizmet PMI Endeksi İngiltere Çekirdek Perakende Satışlar (Yıl) (Mart) 5% %5.4 %4.8 İngiltere Çekirdek Perakende Satışlar (Ay) (Mart) %0.2 %0.4 %0.6 Perakende Satışlar (Ay) (Mart) %-0.5 %0.4 %0.6 Perakende Satışlar (Yıl) (Mart) %4.2 %5.4 %5.4 Almanya IFO İş Güven Endeksi (Nisan)

6 ASYA Asya Kıtasında geçtiğimiz hafta açıklanan önemli ekonomik verilere baktığımızda, Japonya Ticaret Dengesi beklenti üzerinde gelerek 229 milyar yen fazla verdi. Verinin 50 milyar yen fazla vermesi bekleniyordu. Japonya daki ihracatlar hacmi %8.5 seviyesinde artarken, ithalat hacmi ise %14.5 düzeyinde azaldı. Japonya da izlediğimiz diğer veri ise İmalat PMI Endeksiydi. PMI, beklenti altında kalarak 49.7 seviyesinde gerçekleşti. Verinin 49.6 düzeyinde gelmesi tahmin ediliyordu. Çin Merkez Bankası (PBOC), zayıflayan büyüme oranını artırmak için Mevduat Munzam Karşılığı Oranlarını %19.50 seviyesinden, %18.50 düzeyine çekti. Bu durum borsalarda ve değerli metallerde hafif de olsa yükselişe sebep oldu. İmalat PMI 49.6 seviyesindeki beklentiyi karşılayamadı ve 49.2 düzeyinde gerçekleşti. İmalat PMI endeksindeki bu düşüşler Çin Nikkei % ,04 Hang Seng % ,98 Shangai % ,69 üzerinde büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edilmesine sebep olabilir. Ancak PBOC un ek parasal teşviklerini takip edeceğiz. Avustralya tarafında açıklanan TÜFE Oranları beklendiği gibi, çeyreklik bazda %0.2 seviyesinde, yıllık bazda %1.3 düzeyinde geldi. Asya Kıtası nın bir diğer önemli ekonomisi olan Yeni Zelanda da ise TÜFE Oranları beklenti altında kaldı. Çeyreklik bazda %0.3 seviyesinde azalış, yıllık bazda %0.1 düzeyinde artış gösterdi.

7 ASYA Açıklanan Sonuç Beklenti Önceki Çin Merkez Bankası (PBOC) Mevduat Munzam Karşılığı %18.50 %19.50 Yeni Zelanda TÜFE (Yıllık) (1.çeyrek) %0.1 %0.2 %0.8 Yeni Zelanda TÜFE (Çeyreklik) (1.çeyrek) -%0.3 -%0.2 %0.8 Japonya Reuters Tankan Endeksi Japonya Üçüncül Sanayi Faaliyet Endeksi (Aylık) %0.3 -%0.6 %0.7 Japonya Ticaret Dengesi (Mart) 229 milyar yen 50 milyar yen -425 milyar yen Japonya İhracatlar (Yıllık) (Mart) %8.5 %8.5 %2.4 Japonya İthalatlar (Yıllık) (Mart) -%14.5 -%12.8 -%3.6 Avustralya TÜFE (Yıllık) (1.çeyrek) %1.3 %1.3 %1.7 Avustralya TÜFE (çeyreklik) (1.çeyrek) %0.2 %0.2 %0.2 Avustralya Çeyreklik İşletme Güveni 0 2 Japonya İmalat PMI (Nisan) Çin İmalat PMI (Nisan)

8 TÜRKİYE Haftanın ilk verisi 20 Nisan Pazartesi günü açıklanan Merkezi Hükümet Borç Stoku oldu. Hazine Müsteşarlığı tarafından açıklanan veriye göre Mart ayında merkezi yönetim borç stoku milyar lira olarak hesaplandı. Şubat ayında bu veri milyar TL olarak açıklanmıştı. 22 Nisan Çarşamba günü ilk olarak Tüketici Güven Endeksi açıklandı. TÜİK ve TCMB tarafından ortaklaşa yürütülen anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Nisan ayında bir önceki aya göre yükseldi. Mart ayında 64.4 olarak açıklanan veri Nisan ayında 65.3 olarak açıklandı. Aynı gün Para Piyasası Kurulu toplantısından aylık politika faiz oranı açıklandı. Haftanın en önemli verisi kabul edebileceğimiz gelişmeye göre faiz oranları değişmedi. Haftanın son günü TCMB Nisan ayına ait Kapasite Kullanım Oranı nı açıkladı. KKO bir önceki aya göre artış göstererek %74.1 olarak açıklandı. Aynı gün açıklanan bir diğer veri olan Reel Kesim Güven Endeksi 4.4 puan arttı ve olarak açıklandı. FED in ne zaman faiz artırımına gideceği yönündeki tahminler ileri tarihlere ötelendikçe, dolar diğer para birimleri karşısında değer kaybediyor yıl sonuna doğru açıklanacağı düşüncesine iten sebepler arasında negatif açıklanan ekonomik veriler yer alıyor. Doların diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesine istisna olan para birimi ise Türk Lirası. Geçtiğimiz hafta gelişmekte olan ülkeler içinde dolara karşı en çok değer kaybeden Türk Lirası na TCMB den müdahale gelecek mi sorusu tartışıldı. Çarşamba günü TCMB nin gerçekleştirdiği Para Piyasası Kurulu toplantısı bu açıdan dikkatle izlendi. Toplantıdan çıkan sonuç faizlerin sabit kalması şeklindeydi. Detaylı incelersek; v Merkez Bankası Borçlanma Faiz Oranı: %7.25 v Bir Hafta Vadeli Repo İhale Faiz Oranı: %7.50 v Gecelik Faiz Oranları: o Marjinal Fonlama Oranı: %10.75 o Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı: %10.75 Açıklanan Sonuç Beklenen Önceki Merkezi Hükümet Borç Stoku (Mart) 633.5B 632.5B Tüketici Güveni (Nisan) Bir Hafta Vadeli Repo Faiz Oranı (Nisan) %7.50 %7.50 %7.50 Gecelik Borçlanma Faizi %7.25 %7.25 %7.25 Gecelik Faiz Oranları (Nisan) %10.75 %10.75 %10.75 Kapasite Kullanım Oranı (Nisan) %74.1 %72.4 Reel Kesim Güven Endeksi (Nisan)

9 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Gelecek hafta global piyasaları yine yoğun bir gündem bekliyor. Pazartesi günü; Yeni Zelanda da piyasalar Anzak Anma Günü sebebiyle tatil olacak. Gün içerisinde yoğun veri gündemi beklenmiyor. Saat 11:00 de Türkiye den Yabancı Turist Giriş sayısı açıklanacak. Öğleden sonra ise ABD de Hizmet PMI Endeksi ve Dallas FED İmalat İşletme Endeksini takip edeceğiz. Salı günü; Asya seansında Japonya da Perakende Satışlar açıklanacak. Sabah ise Avrupa ekonomisinin önemli ekonomilerin olan Almanya da GFK Tüketici Güven Endeksi ni takip edeceğiz. Öğlene doğru İngiltere den 2015 yılının birinci çeyreğine göre gelecek GSYİH verisi önemli olacak. Akşama doğru ABD de Tüketici Güven Endeksi piyasaları hareketlendirebilir. Çarşamba günü; Japonya da Showa Günü sebebiyle piyasalar kapalı olacak. Asya seansında Yeni Zelanda dan Ticaret Dengesi ve ithalat ihracat rakamlarını izleyeceğiz. Gündüz, TSİ 12:00 de Euro Bölgesi nden Tüketici Güven Endeksi, Hizmet Güven Endeksi, Sanayi Güven Endeksi, TÜFE Beklentisi ve M3 Parasal Taban verilerini takip edeceğiz. Bu veriler ile, 2014 Ekim ayında faiz silahı ile birlikte başlanan parasal genişlemenin ve 2015 Mart ayında da QE politikasının işlevliği konusunda fikir sahibi olacağız. Öğleden sonra Almanya da TÜFE rakamları önemli olacak. ABD de ise dolar endeksini çokça etkileyeceğini tahmin ettiğimiz 2015 yılının birinci çeyrek büyümesi (GSYİH) açıklanacak. Hemen ardından ise Beklemedeki Konut Satışları duyurulacak. Perşembe günü; Asya seansında Yeni Zelanda Merkez Bankası nin (RBNZ) Para Politikası Toplantısı ve hemen akabinde duyurulacak politika faizi önemli olacak. Verinin açıklandığı dakikalarda NZD bacaklı paritelerde yüksek volatilite görülebilir. Japonya da ise Sanayi Üretimini takip edeceğiz. Sabah saatlerinde Türkiye de Ticaret Dengesi verisi TL adına önemli olacak. Hemen ardından Almanya da ve sonra Euro Bölgesi nde açıklanacak İşsizlik Oranı ve İstihdam Değişim rakamları Euro Bölgesi nin gidişatı adına kritik. Öğleden sonra Rusya Merkez Bankası, Nisan ayına ait politika faizini duyuracak. Beklentiler 100 baz puan indirim olacağı yönünde. ABD tarafında ise Chicago PMI Endeksi ve Kişisel Tüketim Giderleri açıklanacak. Haftanın son işlem gününe geldiğimizde; 1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle Türkiye, Çin, İtalya, Almanya, Rusya, İsviçre gibi ülkelerde piyasalar ve borsalar kapalı olacak. ABD de ise piyasalar açık. Asya seansında Japonya ve Çin den önemli verileri takip edeceğiz Japonya da Hane Halkı Harcamaları, TÜFE ve İşsizlik Oranı açıklanacak. Çin tarafında İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri takip edilecek. Hemen ardından Avustralya da ÜFE rakamlarını izleyeceğiz. Sabah saatlerinde Türkiye den İmalat PMI Endeksi ve İhracat hacmi gelecek. Öğlene doğru İngiltere den yine İmalat PMI gelecek. Öğleden sonra ABD'de Üretim PMI Endeksi, ISM İmalat Endeksi ve Michigan Tüketici Güven endeksleri dolar endeksini hareketlendirebilecek veriler olarak karşımıza çıkacak.

10 EURUSD EURUSD paritesi geçtiğimiz haftaya, 3 günlük düşüş trendiyle başladı. Perşembe günü ABD'de İmalat Endeksinin gerilemeye başlamasıyla beraber işlemler seviyesinin üzerine çıktı. Haftanın son işlem günü Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişlerinin beklentileri karşılayamaması ve Yunanistan'ın borç krizinde her şeye rağmen olumlu adımlar atılmak istenmesiyle beraber parite kritik direncini test etti ve haftayı seviyesinden kapattı. Teknik olarak baktığımızda; Paritede 16 Mart'tan sonra geçtiğimiz hafta ikinci bir dip (1.0618) görülmüştü. Bu tarihler arasında paritede çift tepe formasyonu gördük. Ancak işlemler 16 Mart'daki dibin altını göremeyince tekrar düzeltme hareketine girdi. 13 Nisan'da başlayan uptrendin devam etmesi halinde bir kez daha direnci test edilebilir. Bu bölge aynı zamanda seviyeleri arasında %23.6 Fibonacci düzeltmesine denk gelmektedir altında kalındıkça paritenin aşağı baskılanabileceğini belirtmek isteriz. Uptrendin devam etmesi ve ana direnç seviyesinin geçilmesi halinde / bandı, izlenebilecek ilk direnç seviyeleridir / üzerinde günlük kapanışlar, alımları güçlendirebilir direnci altı günlük ve haftalık kapanış devam ettiği sürece ise gevşemenin olabileceğini belirtelim. Destekler; Dirençler; /1.1050

11 GBPUSD GBPUSD paritesinin bu haftayı yukarı yönlü işlemlerle kapattığını görmekteyiz. Bu seyre etki eden verilere baktığımızda ilk olarak Çarşamba günü açıklanan İngiltere Merkez Bankası (BOE) Para Politikası Kurulu (MPC) Toplantı Tutanakları'nın olduğunu söylemek mümkün. Tutanakların detaylarına baktığımızda BOE 9 Nisan da faiz oranını değiştirmeyerek %0.50 seviyesinde kararlaştırmıştı. Toplantı kayıtlarında faiz oranı kararının 9 tam oyla alındığı ve ayrıca yıllık enflasyonun önümüzdeki aylarda bir noktada negatif olabileceği ve güçlü sterlinin Çekirdek TÜFE'nin yavaşlamasına neden olduğu belirtildi. Sterlin adına bir diğer veri ise beklenti altında kalan Perakende Satışlar (Aylık) (Mar) verisi oldu. Fakat bu verinin parite üzerinde fazla bir etki yaratmadığını da belirtelim. ABD tarafında beklentiyi karşılamayan 1.El Konut Satışları (Mar) ve Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri verileri de yukarı yönlü işlemlerin görülmesine katkı sağladı. Teknik olarak baktığımızda; Parite haftayı yukarı yönlü işlemlerle ana direnç seviyemizin hemen üzerinde seviyesinden kapattı. Parite 18 martta da seviyesine kadar yükselmiş sonrasında geri çekilmişti seviyesi üzeri kalıcılık oluşması halinde sterlin lehine işlemlerin artabileceğini belirtelim. Aksi halde tekrardan dolar lehine işlemler görülebilir. 4 saatlik Bollinger(20) göstergesinin üst bandının test edildiğini ve direnç olarak takip edilebileceğini hatırlatalım. Destekler; Dirençler;

12 USDJPY ABD de 2.El Konut Satışları beklenti üzerinde gelirken, 1.El Konut Satışları ve Çekirdek Mal Siparişleri tahminlerin altında kaldı. Japonya da ise İhracatlar beklendiği gibi %8.5 seviyesinde artarken, İthalatlar %14.5 düzeyinde daraldı. Ticaret Dengesi ise beklentinin çok üzerinde 229 milyar yen fazla verdi. ABD de olumlu gelen veriyle USDJPY paritesi seviyesine kadar yükselirken, olumsuz gelen verilerle geri çekilerek haftayı seviyesinden kapattı. Teknik olarak baktığımızda; Geri çekilmenin devam etmesi halinde ilk olarak ve destekleri izlenebilir. 4 saatlik 0.02 adımlık Parabolic Sar göstergesinin seviyesinden vermiş olduğu sat sinyalinin devam ettiğini de belirtelim ana destek seviyemiz üzeri günlük haftalık kapanış olduğu sürece tekrardan dolar lehine işlemler görülebilir. Bu durumda ise ilk takip edeceğimiz dirençler ve / seviyelerinde bulunuyor. Destekler; Dirençler; /

13 SP500 Geride bıraktığımız haftada ABD piyasaları Konut Satışları, Dayanıklı Mal Siparişleri ve İşsizlik Maaşı verileri ile şekillendi. Beklentiyi aşan 2.El Konut Satışları na rağmen 1. El Konut Satışları pek iç açıcı değildi. Ekonomik verilerde olumsuz sonuçlar Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları, İmalat PMI ve Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişlerinde kendini gösterdi. Teknoloji Şirketlerinde karlılık düzeyinin beklenenden fazla olması ABD Borsalarını olumlu etkilerken hafta içinde SP500 endeksinde rekora doğru bir yükseliş görüldü. SP500 Haziran Vadeli Endeks Kontratını teknik olarak ele aldığımız zaman nisan ayı başından bu yana yükselen kanal hareketi oluştuğunu görmekteyiz. 4 haftalık kanalda üst bant direncinin güçlü olduğu göze çarparken kontrattaki yükseliş fiyatlamayı iki ayın en yükseğine taşımış durumda. Kanal içerisinde artışların devam etmesi durumunda SP500 Vadelisinde yeni bir zirvenin oluşma ihtimalini güçlendiriyor. Aynı zamanda fiyatlamaların 50 günlük hareketli ortalamaların üzerinde seyrettiği de grafikte görülebilir. Yükselişlerin devam etmesi durumunda takip edeceğimiz ilk direnç 2120 seviyesinde bulunurken, geri çekilmelerde ise ilk olarak 2108 desteğini izleyeceğiz. Destekler: Dirençler:

14 ALTIN Çin Merkez Bankası nın (PBOC) Munzam Karşılık Oranları nı %18.50 seviyesine çekmesi sonrası ALTIN, yukarı yönlü gapli açılarak haftaya başladı. ABD de olumlu gelen 2.El Konut Satışları ve Çin de PMI ın beklenti altında kalması ile geri çekilmeler görüldü. Yine ABD de izlediğimiz 1.El Konut Satışları ve Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri nin olumsuz gelmesine rağmen, bu hafta yapılacak ABD FED FOMC toplantısı öncesi aşağı yönlü seyir devam etti. Teknik olarak baktığımızda; 1184 ana destek seviyesi altında haftalık kapanış yapan ALTIN da, aşağı yönlü seyrin devam edebileceğini belirtelim. Bu durumda takip edeceğimiz ilk destekler 1174 ve 1165 seviyelerinde bulunuyor. Tepki alımlarının gelmesi ve 1184 seviyesi üzeri fiyatlama halinde ise 1196 ve 1205 dirençleri izlenebilir. Kanal desteğimizin artık direnç olarak takip edilebileceğini ve 1202 seviyesinden geçtiğini belirtelim. 4 saatlik MA(100) ise 1200 seviyesinden geçmektedir. Destekler; Dirençler;

15 BRENT Hafta boyu petrol tarafında yaşanılan önemli gelişmelere baktığımızda, ABD de petrol sondaj kulelerinin 2010 yılından bu yana en düşük seviyeyi görmesi ve Suudi Arabistan ın petrol arzına yönelik girişimleri petrolde hareketlilik yarattı. Petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı, maliyet- arz-talep dengesinin sağlanabilmesi için, sondaj kulelerinin sayısı da düşüyor. Suudi Arabistan tarafında ise, Yemen e yapılan hava saldırılarının sonlandırıldığı açıklandı. ABD Ham Petrol Stokları Değişimi milyon varil olması beklenirken milyon varil olarak açıklandı. Stokların artmasına rağmen, Brent petrol yukarı yönlü fiyatlandı ve bu hafta petrolde yılın zirvesi (65.76) yaşandı. Teknik olarak baktığımızda; Yükselen kanal içerisinde işlemlerini sürdüren BRENT, haftayı direncinin hemen üzerinde seviyesinden kapattı seviyesi üzeri tutunma sağlanması halinde ilk olarak ve dirençleri takip edilebilir. Bu seviyenin geçilememesiyle görülebilecek geri çekilmede ise ve ilk izleyeceğimiz destek seviyelerimiz. Ayrıca 4 saatlik MA(50) göstergesinin kanal desteğimiz ile paralel seyrettiğini belirtmek isteriz. Destekler; Dirençler;

16 USDTRY Geçtiğimiz haftaya USDTRY kuru kademeli olarak yükselişle başladı seviyesine kadar yükseldikten sonra 21 Nisan Salı günü geri çekildiği gözlendi. 22 Nisan Çarşamba günü TCMB PPK toplantısının etkisiyle kurda yükseliş gözlendi ve seviyesine kadar çıktı. Aynı gün desteğini test ettiğini izlediğimiz kurda desteğin çalışmasıyla hafif de olsa yukarı yönlü işlemler başladı. 23 Nisan Perşembe günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması sebebiyle Türkiye de resmi tatildi. Aynı gün ABD piyasaları açılmadan önce kur direncini test etti. Direncin çalışmasıyla ve ABD den açıklanan Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları ve 1.El Konut Satışları gibi verilerin negatif açıklanmasıyla birlikte kurda kademeli olarak aşağı yönlü işlemler oluştu. Teknik açıdan baktığımızda; seviyesinden haftanın ilk gününe başlayan USDTRY kurunda TL deki değer kaybına paralel olarak yukarı işlemler takip edildi. 4 saatlik grafikte 20 birimlik hareketli ortalamanın destek olarak kabul edildiğini gördüğümüz kur, direncini test etti. Yeni zirve olarak seviyesini gördükten sonra kurda desteğine doğru kademeli olarak çekilmenin başladığını izliyoruz desteğinin çalışması halinde ve dirençlerini takip edeceğiz desteğinin kırılması durumunda ise karşılaşacağımız sonraki destekler ve seviyesinde bulunuyor. Destek: Direnç:

17 EURTRY Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu çarşamba günü yaptığı toplantıda faiz oranlarını değiştirmezken Döviz Depo Piyasası faizlerinde indirime gitti. Euro için bir hafta vadeli döviz depo faizi yüzde 2,5 ten yüzde 2 ye indirildi. Türkiye Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güveni ise hafif artış gösterdi. Avrupa'da Eurogroup toplantısı izlendi. Toplantı sonrası Eurogroup Başkanı Dijsselbloem'de yaptığı açıklamada, "Yunanistan'la anlaşma için daha fazla adım atılmalı. Müzakerelerde ilerleme sağlanması Yunanistan'ın sorumluluğu. Kreditörler ve Yunan hükümeti arasında farklar büyük. Yunanistan'a yardım verilmesi için kapsamlı önlemler alınması gerekiyor. Yunanistan mali yükümlülüklerini yerine getirmeleri, çözmeleri gereken büyük sorunları var" dedi. EURTRY kurunu teknik olarak ele aldığımızda; Yunanistan borç krizi endişesi ile hafta başında kurda geri çekilmeler yaşandığını görüyoruz. Şubat ayı başından bu yana ikili kanal içerisinde fiyatlanan EURTRY, iki hafta önce kanalın üst bölümünde işlemler görmeye başladı. Hafta başında Türk Lirası lehine oluşan işlemlerle orta bant test edildi fakat bu seviye geçilemeyerek tekrar yükseliş oluştu. Kanalın en üst bandı üzerinde fiyatlamalar görülse de bunların henüz kalıcı olamadığını izlemekteyiz. Kurda geri çekilmelerin devam etmesi halinde ilk desteğimiz seviyesinde bulunuyor. Destekler: Dirençler:

18 VIOP 30 Yurt içi piyasalarda geçtiğimiz hafta, merakla beklenen TCMB Para Politikası Kurulu'nun Toplantısı takip edildi. Döviz Depo faizlerinde indirim yapan PPK, Türk Lirası zorunlu karşılıklara ödenen faiz oranlarında ise 50 baz puanlık artış yaptı. Politika faizinde herhangi bir değişiklik olmamasının yanı sıra gösterge faizler ise çift haneli rakamlara ulaşmış durumda. Haftanın son işlem gününde açıklanan Kapasite kullanım oranı ve İmalat Güveninde ise önceki rakamlara göre kayda değer bir artış olduğunu gözlemledik. Bu gelişmelerin etkisinde VİOB30 Kontrat haftayı artıda kapattı. VİOP30 Nisan Vadeli Endeks Kontratını teknik olarak incelediğimiz zaman, haftaya 500 puan artışla seviyesinin üzerinde başladığını fakat bu seviyelerde tutunamayarak geri çekildiğini görüyoruz. Bu hareketin ardından sert çıkışlarla hareketlenen VİOP30 haftayı yaklaşık olarak %3,4 artışla seviyesinden kapattı puana denk gelen bu artışın devam etmesi ve kritik seviyesi üzerinde kalıcılık oluşması, kontratta alış iştahının devamı adına önem taşımakta. Son 4 haftalık fiyat hareketlerinde yükselen bir kanalın oluştuğunu görüyoruz. Geçtiğimiz haftanın son işlem günüde oluşan yükseliş ile birlikte kanalın üst bandının test edildiği raporumuzdaki grafikte de görülüyor. Lakin bu yükselişin hacimlerle desteklenmediğine de dikkat çekmek isteriz. Kontratta yükselişlerin devam etmesi durumunda ilk direncimiz kritik seviyesinde bulunuyor. Gelecek haftanın son işlem gününde ise Nisan Kontratının vadesinin bitmiş olacağı, Haziran Vadeli Kontrata geçileceğini hatırlatmak isteriz. Destekler: Dirençler:

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta Piyasalarda Geçen Hafta Pazartesi günü EURO Bölgesi nde açıklanan olumlu sanayi üretimi verilerine karşın ABD de açıklanan perakende satışlar verisinde de olumlu gerçekleşmenin meydana gelmesi nedeniyle

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009

GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009 GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalardaki olumlu havaya

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *Tatil ABD Anma Günü *Tatil İngiltere *02:50 Japonya Ticaret Dengesi, İhracat ve İtlahat Hacmi Salı; *01:45 Yeni Zelanda Ticaret Dengesi, İhracat ve İthalat

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009

GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009 GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalardaki olumlu havaya

Detaylı

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1248 1,5152 119,714 3,0374 1127,25 Yüksek 1,1262 1,5214 120,349 3,0417 1128,29 Düşük 1,1158 1,5108 119,559 3,0182 1111,83 Kapanış 1,1178 1,5123 119,897

Detaylı

Turkey Data Monitor Ekonomi Bülteni. 07 Mart 2016 I. KÜRESEL GELİŞMELER

Turkey Data Monitor Ekonomi Bülteni. 07 Mart 2016 I. KÜRESEL GELİŞMELER I. KÜRESEL GELİŞMELER Zayıf ücret artışları, güçlü istihdam artışını gölgede bıraktı ABD de Şubat ayında toplam tarım dışı istihdam 195 bin kişilik beklentilerin belirgin üzerinde 242 bin kişi olarak açıklandı.

Detaylı

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalar geçtiğimiz haftaya ABD tarafında Rus yetkili ve şirketlere karşı açıklanan yaptırım kararlarıyla başlandı. Kararların geniş çerçevede

Detaylı

26 Ocak - 30 Ocak 2015

26 Ocak - 30 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara baktığımızda hiç kuşkusuz haftanın en dikkat çekici gelişmesi, Avrupa Merkez Bankası Para Politikası Kurulu nun almış

Detaylı

Teknik Bülten. 15 Şubat 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 15 Şubat 2016 Pazartesi Güne Başlarken... Global ekonomik büyüme kaygısı piyasalara yön verdi. Geride bıraktığımız hafta içerisinde varlık fiyatlarına yön veren etkenlerden en önemlisi, piyasaların global ekonomik büyümeye ilişkin

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 16 Kasım 2009

GÜNE BAŞLARKEN 16 Kasım 2009 GÜNE BAŞLARKEN 16 Kasım 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı bir

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0687 1,5202 123,191 2,8835 1082,95 44,69 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0692 1,5238 123,500 2,8896 1084,80 45,07 Düşük

Detaylı

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir.

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. HAFTAYA BAŞLANGIÇ TÜRKİYE Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. ABD ABD de FED Başkanı Yellen in Ekonomiye dair bir basın toplantısı

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

24 Kasım Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor

24 Kasım Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor 24 Kasım 2016 24 Kasım 2016 Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor Fed in dün yayımladığı Kasım ayı toplantı tutanakları, FOMC üyelerinin yakın bir dönemde faiz artırma isteğini

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 8 Ocak 2010

GÜNE BAŞLARKEN 8 Ocak 2010 GÜNE BŞLRKEN 8 Ocak 2010...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı seyrine

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012 PİYASALARA BAKIŞ 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 Günün odak noktasında Avrupa da açıklanacak Mart ayı PMI endeksleri yer alıyor. Bloomberg

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 22 Mayıs 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 22 Mayıs 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Haftanın son işlem gününde hem yurt içinde hem de

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Temmuz 2015 Perşembe. Bir yandan Yunanistan diğer yandan Çin tarafında

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Temmuz 2015 Perşembe. Bir yandan Yunanistan diğer yandan Çin tarafında Günlük Bülten 16 Temmuz 2015 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Bir yandan Yunanistan diğer yandan Çin tarafında Günlük Bülten yaşanan gelişmelerin etkisiyle fiyatlanmaya devam eden küresel

Detaylı

Günlük Bülten 16.06.2016 Perşembe ZAMAN DÖVİZ ÖNEM OLAY BEKLENTİ ÖNCEKİ

Günlük Bülten 16.06.2016 Perşembe ZAMAN DÖVİZ ÖNEM OLAY BEKLENTİ ÖNCEKİ e Günlük Bülten EKONOMİK TAKVİM ZAMAN DÖVİZ ÖNEM OLAY BEKLENTİ ÖNCEKİ 11.30 20:00 GBP USD!!! Perakende (FOMC) Üyesi Satışlar Kaplan ın (Aylık) (May) Konuşması 0,2% 1,3% GÜNÜN ÖZETİ 12.00 20:00 EUR USD!!!

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

17-21 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

17-21 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - GSYİH *10:00 Türkiye - İşsizlik Oranı *12:00 Euro Bölgesi - Ticaret Dengesi *17:00 ABD - Empire State İmalat Endeksi Salı; *04:30 Avustralya

Detaylı

Perşembe günü, ABD den haftalık işsizlik başvuruları açkılanacak,331.000 beklenti var. Geçen hafta beklentiden fazla 20.000 düşerek 331.000 olmuştu.

Perşembe günü, ABD den haftalık işsizlik başvuruları açkılanacak,331.000 beklenti var. Geçen hafta beklentiden fazla 20.000 düşerek 331.000 olmuştu. PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta ADP verileriyle oluşan hareketlenme, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin konuşmalarıyla EURO da oluşan güçlenme ve diğer paritelere

Detaylı

22 Haziran - 26 Haziran 2015

22 Haziran - 26 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm Gün Çin Tatil Tüm Gün Euro Bölgesi Eurogroup Toplantısı 01:00 Yeni Zelanda Westpack Tüketici Güven Endeksi 10:00 Türkiye Tükketici Güven Endeksi 17:00

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017 01 Şubat 2017 01 Şubat 2017 Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor Trump ın ABD de göçmen krizine ilişkin imzaladığı kararname piyasalarda Dolar aleyhine hareketler yaratmaya devam

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

03 Ocak Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda. 03 Ocak 2017

03 Ocak Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda. 03 Ocak 2017 03 Ocak 2017 03 Ocak 2017 Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda Çin tarafında İmalat PMI ve İmalat Dışı PMI rakamları yakından takip edildi. İmalat PMI 51.4, İmalat Dışı PMI 54,5 olarak beklentilerin

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 17 Aralık 2009

GÜNE BAŞLARKEN 17 Aralık 2009 GÜNE BAŞLARKEN 17 Aralık 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesinin aşağı

Detaylı

10 Ekim Piyasalar 2016 da Faiz Artırımına Daha Yakın. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Ekim Piyasalar 2016 da Faiz Artırımına Daha Yakın. Haftalık Ekonomik Takvim 10 14 Ekim 2016 Piyasalar 2016 da Faiz Artırımına Daha Yakın Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta ABD de istihdam piyasasına ilişkin verilere odaklanırken, açıklanan veri aylık bazda beklentilerin hafif

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim 12 16 Aralık 2016 FED Faiz Oranı Kararı ve 2017 yılı Mesajları Ön Planda Olacak Hafta genelinde, dolar endeksinde yaşanan karmaşık seyrin etkileri görülmeye devam etti. ABD den açıklanan olumsuz makro

Detaylı

SABAH BÜLTENİ GENEL GÜN ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 12 Kasım 2015 Saat 08:30. Piyasalar "cari fazla" ile yükseldi

SABAH BÜLTENİ GENEL GÜN ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 12 Kasım 2015 Saat 08:30. Piyasalar cari fazla ile yükseldi SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 12 Kasım 2015 Saat 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ Piyasalar "cari fazla" ile yükseldi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Eylül ayı cari işlemler

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN 01 Haziran 2015 Pazartesi Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Haftanın son işlem gününde olumlu seyreden ve 84,697.26 puana kadar yükselen BIST 100 endeksi kapanışa doğru artan satış baskısı

Detaylı

11.03.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1034 1,4241 113,454 2,9181 1265,05 41,17

11.03.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1034 1,4241 113,454 2,9181 1265,05 41,17 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1011 1,4212 112,620 2,9130 1261,65 39,55 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1034 1,4241 113,454 2,9181 1265,05 41,17 Düşük

Detaylı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, bu yılın Ağustos ayında Sanayi

Detaylı

30 Ocak 03 Şubat

30 Ocak 03 Şubat 30 Ocak 03 Şubat 2017 2017 Küresel Piyasalar Trump ın Kararnameleri ile Risk İştahını Azaltırken, Yurtiçinde GündemFitch ve S&P Kararları Küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı borsalardaki ralli ile kapattı.

Detaylı

Haziran. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Haziran. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 14 Haziran N Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU İngiltere de enflasyon ivme kaybediyor İngiltere de bugün açıklana Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Mayıs ayında yüzde 0,3 artışla piyasa beklentisinin

Detaylı

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 27-03 Mart 2017 ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan PMI rakamları beklentileri

Detaylı

09 Haziran - 13 Haziran 2014

09 Haziran - 13 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz haftanın en önemli açıklaması Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin açıklamaları ve faiz kararıydı. Bankaların Avrupa

Detaylı

04.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

04.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0617 1,4945 123,248 2,8888 1053,60 42,75 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0981 1,5155 123,561 2,8966 1065,53 44,66 Düşük

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor.

ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor. 10 Ekim 2016 10 Ekim 2016 ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor. Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta ABD de istihdam piyasasına ilişkin verilere odaklanırken, açıklanan

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 23 KASIM 2015 27 KASIM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 23 KASIM 2015 27 KASIM 2015 23 KASIM 2015 27 KASIM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Önceki hafta Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemeyi artıracağı beklentilerinin kuvvetlenmesiyle hafta başında EUR/USD kurundaki düşüşe paralel USD/TL kuru

Detaylı

02 Şubat Fed 2017 Yılının İlk Toplantısını Gerçekleştirdi Faiz Artırımına İlişkin Net Sinyal Yok. 2 Şubat 2017

02 Şubat Fed 2017 Yılının İlk Toplantısını Gerçekleştirdi Faiz Artırımına İlişkin Net Sinyal Yok. 2 Şubat 2017 02 Şubat 2017 02 Şubat 2017 Fed 2017 Yılının İlk Toplantısını Gerçekleştirdi Faiz Artırımına İlişkin Net Sinyal Yok Küresel piyasalar Trump ın söylemlerindeki tedirginlik ile satış baskısını bastırırken

Detaylı

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi Güne Başlarken Goldman Sachs, Fed'in faiz artırımının zamanlaması için tahminini Haziran'dan Eylül'e öteledi. New York Fed Başkanı William Dudley, 2016 yılı için iki faiz artırımının makul bir beklenti

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

Teknik Bülten. 11 Aralık 2015 Cuma

Teknik Bülten. 11 Aralık 2015 Cuma GÜNE BAŞLARKEN ABD işsizlik maaşı başvuruları 282,000 ile beklentinin üstünde geldi İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faizini %0.5'te sabit tuttu. (Beklenti: % 0.50/Önceki: % 0.50). BoE varlık alım

Detaylı

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR 24 Şubat 2017 24 Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya dördüncü çeyrekte beklentiler

Detaylı

04.04.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1437 1,4371 112,583 2,8364 1235,39 40,43

04.04.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1437 1,4371 112,583 2,8364 1235,39 40,43 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1379 1,4358 112,566 2,8146 1232,10 40,16 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1437 1,4371 112,583 2,8364 1235,39 40,43 Düşük

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 1 Ekim 2015 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 1 Ekim 2015 Perşembe Günlük Bülten 1 Ekim 2015 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Çin piyasalarının tüm gün kapalı olduğu yeni işlem gününde erken saatlerde Asya nın iki büyük ekonomisi Çin ve

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 5 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 5 Ağustos 2009 GÜNE BŞLRKEN 5 ğustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, dünkü spot kapanışa göre kayda değer

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 EUR Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (3. Çeyrek) ORTA 0,4% 0,4% 12:00 EUR Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (3. Çeyrek)

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Piyasalar bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Dün ise ABD'de ISM imalat rakamları 50 seviyesinin altına gerileyerek piyasayı şaşırttı. Hafta boyunca olumlu verilerden

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN 12 Mayıs 2015 Salı Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Geçtiğimiz hafta %0.13 değer kazanan BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününü %0.82 artışla 84,752.83 puandan kapattı. Endeks gün içerisinde

Detaylı

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *10:30 Almanya - İmalat ve Hizmet PMI *11:00 Euro Bölgesi - İmalat ve Hizmet PMI Salı; *09:00 Almanya - GSYİH 2. Çeyrek *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım

Detaylı

Günlük Bülten 03 Mayıs 2013

Günlük Bülten 03 Mayıs 2013 Bülten 3 Mayıs 2 PİYASALAR Döviz Piyasası Güne 1,797 seviyesinden başlayan USD/TL kuru, ECB nin faiz kararı sonrası bir miktar yukarı yönlü hareket etti. Gün içinde 1,784-1,797 aralığında dalgalanan kur

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK.

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. 06 Mart 2017 06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Cuma günü Japonya'da açıklanan makro veriler karışık bir tablo çizerken Yen kanadında

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Araştırma GÜNLÜK BÜLTEN 22 Kasım 2013 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 100,000 90,000 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 11/12 02/13 04/13 07/13 08/13 09/13 11/13 Bu sabaha

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 19-23 Aralık 2016 FED Haftası Geride Kaldı Şimdi Gözler TCMB ve BOJ da Olacak 14 Aralık FOMC toplantısında Fed politika faizini 25 baz puan arttırdı ve FOMC üyeleri 2017 yılı 3 faiz öngörüsünde bulundu.

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN BIST-100 Teknik Analiz 30 Nisan 2015 Perşembe Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Dün 86,300-86,500 aralığında yatay seyir izleyen BIST 100 endeksi günü %0.27 düşüşle 85,978.44 puandan kapattı.

Detaylı

Teknik Bülten. 03 Kasım 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 03 Kasım 2016 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Washington'da gerçekleştirdiği, iki gün süren toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Komite, federal fonları faizinde (gösterge faiz) bir artış

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU 26 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU Bernanke FED öncesi konuştu Eski FED Başkanı Ben Bernanke son açıklamasında, FED in faiz kararı için küresel ekonomik daralma sorununun belirleyici faktör

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Çin Etkisi Sürüyor. 11 Ocak 2016-8:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Merkez döviz teminat oranını yükseltti

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Çin Etkisi Sürüyor. 11 Ocak 2016-8:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Merkez döviz teminat oranını yükseltti SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Çin Etkisi Sürüyor 11 Ocak 2016-8:30 GENEL GÜN ÖZETİ Merkez döviz teminat oranını yükseltti Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bankaların Bankalararası Para Piyasası ndaki

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Irak-İran Görüşmesi Bekleniyor.. 17 Şubat 2016-08:30. İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com.

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Irak-İran Görüşmesi Bekleniyor.. 17 Şubat 2016-08:30. İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com. SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Irak-İran Görüşmesi Bekleniyor.. 17 Şubat 2016-08:30 İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com.tr GENEL GÜN ÖZETİ OPEC ve Rusya petrol arzını dondurma üzerinde anlaştı Petrol

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

MONİTOR 10/06/2015 05/02/2015

MONİTOR 10/06/2015 05/02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 10/06/2015 05/02/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır bloomberg, günlük FOREX

Detaylı

16 Haziran - 20 Haziran 2014

16 Haziran - 20 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta IŞİD terör örgütünün Irak kentlerini ele geçirmesi ve Dünya Bankasının dünya ekonomisine ilişkin yayınladığı rapor

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

Teknik Bülten. 07 Mart 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 07 Mart 2016 Pazartesi Güne Başlarken... Tarım dışı istihdam değişimi açıklandı. Piyasaların bütün hafta boyunca merak ettiği ABD nin istihdam raporu Cuma günü yayımlandı. Tarım dışı istihdam değişimi, 195 binlik bir artış olacağı

Detaylı

MONİTOR 03/09/2015 05/02/2015

MONİTOR 03/09/2015 05/02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 03/09/2015 05/02/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır FOREX GÖRÜNÜM TÜRKİYE

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak.

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. 22 Aralık 2016 22 Aralık 2016 ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. Yurtdışı gelişmeler, Euro Bölgesinde beklentilerin üzerinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Euro tarafına olumlu yansıdığı

Detaylı

Nisan. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Nisan. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 15 Nisan Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Ocak ayında işsizlik yüzde 11,1 oldu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde işsizlik oranı Ocak ayında

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Kasım 2015 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Kasım 2015 Perşembe Günlük Bülten 5 Kasım 2015 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Küresel piyasalarda dün takip edilen yoğun veri gündemi ve Fed yetkililerinden gelen açıklamaların ardından yeni

Detaylı

Teknik Bülten. 20 Ocak 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 20 Ocak 2016 Çarşamba DÜNDEN KALANLAR... Tükiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) bugünkü toplantısında politika faizini ve faiz koridorunu değiştirmedi. Açıklama metninde ise "sadeleştirme"

Detaylı

FX MONİTÖR 23.12.2015

FX MONİTÖR 23.12.2015 FX MONİTÖR 23.12.2015 TÜRKİYE TCMB Para Politikası Kurulu dün gerçekleştirdiği toplantıda, politika faizini %7.50 seviyesinde sabit bıraktı. Gecelik borçlanma ve marjinal fonlama faizlerinde de değişikliğe

Detaylı

09 Kasım Piyasalardaki Vergi Reformu Belirsizliği Sürüyor. 09 Kasım 2017

09 Kasım Piyasalardaki Vergi Reformu Belirsizliği Sürüyor. 09 Kasım 2017 09 Kasım 2017 09 Kasım 2017 Piyasalardaki Vergi Reformu Belirsizliği Sürüyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de vergi yasa tasarısının ötelenebileceği yönünde resmi olmayan haber akışları ile

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 20 Temmuz 2015 Pazartesi. Hazırlayanlar Mehmet KARAKAVUK Yaprak KADIZ

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 20 Temmuz 2015 Pazartesi. Hazırlayanlar Mehmet KARAKAVUK Yaprak KADIZ Günlük Bülten 20 Temmuz 2015 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Yunanistan sorununun bir miktar çözülmesi sonrası yön bulmaya Günlük Bülten çalışan piyasalarda yeni sorun Çin olarak görülmekte.

Detaylı

MONİTÖR MONİTOR 05/02/2015

MONİTÖR MONİTOR 05/02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 05/02/2015 03/06/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır bloomberg, günlük FOREX

Detaylı

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? PAZARTESİ 02:50 - JAPONYA - Sanayi Üretimi (Tem) 09:00 - ALMANYA Almanya Perakende Satışları (Tem) 12:00 - EURO Bölgesi -TÜFE 16:45 - ABD Chicago PMI (Ağu) SALI

Detaylı

FX MONİTÖR 10.12.2015

FX MONİTÖR 10.12.2015 FX MONİTÖR 10.12.2015 TÜRKİYE Dün yurt içinde sakin bir veri gündemi bulunurken, TCMB Başkanı Erdem Başçı nın açıklamaları öne çıktı. Başçı, cari açığın enflasyon hedefi önünde engel olmaktan çıktığını

Detaylı