ÖZEL ANAKENT İLKOKULU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZEL ANAKENT İLKOKULU"

Transkript

1 ÖZEL ANAKENT İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ-ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

2 Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.

3 VİZYONUMUZ Ülkemizin gelişim ve geleceğinde söz sahibi olan bireyler yetiştirmek, ulusal ve uluslararası platformlarda akademik standartlarıyla lider bir eğitim kurumu olmaktır. MİSYONUMUZ Köklü bir eğitim kurumu olarak, öğrencileri; anaokulundan üniversiteye kadar bilimsel değerlerin ön planda yer aldığı, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, onların bireysel özelliklerinin başarıya dönüştürüldüğü ve sürekli gelişimin hedeflendiği sarmal bir programla, küreselliğin gerektirdiği gibi donatarak, hayata ve geleceğe hazırlamaktır. EĞİTİM POLİTİKAMIZ Özel Anakent Okulları olarak, Türk Milli Eğitim sisteminin baz alınarak; bilimselliğin ve evrenselliğin ışığında, Atatürk İlke ve İnkılaplarının özümsenerek yaşatıldığı, en üst seviye eğitim ve öğretimin günümüz teknolojileri ile birleştirildiği, Kalite yönetim sisteminin şartlarına uyarak etkinliğinin sürekli iyileştirildiği bir ortamda, ülkemizin geleceğinde etkin ve söz sahibi bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

4 Sayın Velimiz, Eğitim-öğretim yılına başlarken sizler için hazırladığımız bu kitapçıkla okulumuzdaki işlerliği sizlerle paylaşmak istedik. Bu paylaşımın, okulumuzu ve bizim yapmak istediklerimizi daha net ortaya koyacağına, okul-öğrenci-veli birlikteliğinde ortak dil kullanmamızı sağlayacağına inanıyoruz. Özel Anakent Okulları, Türk Milli Eğitim sistemi baz alınarak; bilimselliğin ve evrenselliğin ışığında, Atatürk ilke ve devrimlerinin özümsenerek yaşatıldığı, en üst seviyede eğitim ve öğretimin benimsendiği, kalite yönetim sistemi şartlarına uyarak, etkinliğinin sürekli iyileştirildiği bir ortamda, ülkemizin geleceğinde etkin ve söz sahibi bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. 30. yıla girerken, öğrencilerimizle yürüdüğümüz bu yolda, öğretmen-öğrenci-veli birlikteliği ile daha güçlü olacağımıza inanıyor, nice gurur dolu günlere diyorum. Saygılarımla. Naciye ÜNAL Özel Anakent İlkokul Müdürü

5 EĞİTİM AMACIMIZ Özel Anakent İlkokulunda, eğitim ve öğretim sürecinde araştırmayı desteklemek, öğrencinin düşünsel ve fiziksel gelişimini sağlamak ana hedefimizdir. Derslerimizin işlenişinde temel amaç, TAM ÖĞRENME nin sağlanmasıdır. Özel Anakent İlkokulu, öğrencilerinin bilgiye ulaşma, ondan yararlanma, onu geliştirme yöntemlerini öğrenmelerini ilke edinmiştir. Bu anlamda Özel Anakent İlkokulunda Yaşayarak Öğrenme (Total Physical Response) sistemi uygulanmaktadır. Çocuklarımız ve gençlerimiz, geleceğimizin şekillendiricisi olacaklar, onların eğitimi ve öğretimi ne kadar sağlam olursa geleceğimiz de o kadar güvenli olacaktır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri en doğru şekilde yetiştirmek, birinci hedefimizdir. 1) ETÜTLER EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMALARI Özel Anakent İlkokulunda Birebir Etüt Uygulaması sınıf öğretmenlerinin temel dersleri ve branş dersleri ile ilgili, okul haftalık ders programı göz önüne alınarak öğrenci için belirlenmiş etüt saati sürelerinde etüt çalışmasını yapacağı öğretmenle birlikte gerçekleştireceği birebir ya da küçük grup çalışmalarını kapsar. Birebir Etüt Çalışması ihtiyacı ilgili ders öğretmeni tarafından belirlenir. Birebir etüt çalışmasının içeriği de, öğrencinin akademik durumuna, öğrencinin ihtiyaç duyduğu derse göre etüdü verecek öğretmen tarafından belirlenir. Birebir etütlerin hangi durumlarda yapılamayacağı aşağıda sıralanmıştır dan sonra yapılamaz. Periyodik olarak belirli bir gün ve saat, bir öğrenciye ya da bir öğrenci grubuna tahsis edilemez. 2) ÖDEV SİSTEMİMİZ Bu öğrenme sürecinde öğrencilerimize, öğrendiklerini pekiştirmek amaçlı ev çalışmaları verilir. Bu çalışma sayfaları anlatılan konuların tekrarının yapılarak pekiştirilmesini sağlar. Bu çalışmanın materyalleri çalışma kitaplarından, sene başı alınan kaynak kitaplardan, ya da öğretmenin hazırladığı çalışma kâğıtlarından olabilir. Verilen materyaller bir sonraki gün, ilgili öğretmen tarafından kontrol edilir. Öğretmenin kontrol ettiğini gösteren ve kendisinin belirlediği bir simge konulur. Yanlış yapılan ya da yapılamayan sorular üzerinde durulur.

6 *Anakent ilkokulunda pazartesi günleri çalışma sayfaları verilmez. *Çarşamba günleri: İngilizce dersinin, *Salı ve Perşembe günleri: Sınıf öğretmenlerinin, *Hafta sonu için Cuma günleri, sınıf öğretmenlerinin ve İngilizce öğretmenlerin pekiştirme amaçlı çalışma sayfaları verilerek öğrenme süreçleri takip edilir. *** Bir kez ödevini yapmayan öğrenci ile sınıf öğretmeni görüşerek gerekli uyarıları yapar ve gün içinde ödevleri yapmasını sağlar. İkinci kez yapmadığında sınıf öğretmeni tarafından veli telefonla aranarak destek istenir. Üçüncü kez ödevini yapmayan öğrenciyi sınıf öğretmeni rehberlik birimine sevk eder. Rehberlik Birimi öğrenci ile gerekli görüşme ve çalışmaları yaparak veliyi bilgilendirir. 3) SINAV SİSTEMİMİZ 4. sınıflara öğrencilerimizin akademik çalışmalarını değerlendirmek üzere yıl içinde; MEB sınav yönetmeliği gereği uygulanan genel sınavların dışında, Her öğretim yılı okulun açıldığı ilk hafta Hazır Bulunuşluk sınavı, Her dönem üçer kez olmak üzere toplam 6 (altı) kez Okulistik deneme sınavı uygulanır. 4) KULÜP ÇALIŞMALARIMIZ Eğitim-öğretim yılının başladığı ilk hafta, kulüp danışman öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize tanıtımlar yapılır. O günün sonunda öğrencilere kulüp tercih formları dağıtılır, eve götürmeleri istenir. Öğrencilerimizden ilgilerine göre üç tercih yapmaları istenir. Velilerimizin denetiminde öğrencilerimizin ilgileri doğrultusunda doldurulan formlar ertesi günü rehber öğretmene teslim edilir. Formlardaki taleplere göre rehber öğretmen ve müdür yardımcısı yapılan tercihlere göre, kulüp listelerini belirler. Burada, bir kulübün açılabilmesi için en az 6 en fazla öğrenci olmasına dikkat edilir. Listelere göre ikinci hafta kulüp çalışmalarına başlanır. 5) VELİ İLETİŞİMİ Okulumuzda veli iletişimi yazılı ve sözlü olarak iki yolla yapılır. YAZILI İLETİŞİM : Okul Müdürlüğü Tarafından Yapılan Bilgilendirme Amaçlı İletilen Mesajlar Ve Yapılan Duyurular: 1. Eğitim Öğretim yılı başında, önemli konuları içeren başlıklar halinde hazırlanan Veli- Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2. Yıllık program dahilinde gönderilen bilgilendirme yazıları (veli toplantıları, veli- öğretmen görüşme saatleri, ders programları)

7 3. İhtiyac dahilinde gönderilen yazılar (acil hava şartlarından dolayı tatiller, bayram tatilleri, geziler vb.) 4. İl, ilçe ve yurt çapında yarışmalar ve görevlendirmeler için, veli onay yazıları Bilgi Mesajı (SMS) 1. Program dahilindeki daha önce verilen yazıların hatırlatılması için 2. Acil uyarılarda (kötü hava koşulları, kar - fırtına uyarıları, salgın hastalık uyarıları vb.) 3. Milli ve dini bayramlarda kutlama amacıyla e-posta, Web Sitesi ve k12 Yoluyla: 1. Konunun özelliğine göre günlük, haftalık ya da aylık bilgilendirmeler 2. Sınıf, branş ve rehberlik birimi tarafından hazırlanan Aylık Bültenler ile yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme 3. Yapılacak etkinlikleri duyurmak ve yapılan etkinlikler hakkında bilgilendirme 4. İlkokulumuzda bu yıl kullanımına geçilecek olan k12net sistemi aracılığıyla yapılır. *** Sizlere en iyi hizmeti vermeyi ilke edinmiş olan kurumumuz, çocuğunuzun eğitimindeki gelişmeleri yakından izleyebilmeniz için internet tabanlı k12net sistemine başlamıştır. Sizlerle k12net sisteminin tanıtımı ayrıca paylaşılacaktır. SÖZLÜ İLETİŞİM : Veli Görüşmeleri: 1. Toplu veli görüşmeleri 2. Sene başı tanışma, oryantasyon ve okulumuzu tanıtım toplantıları 3. Sınıf veli toplantısı Anakent İlkokulu Velisi; *Okulun başlangıcından bitişine kadar olan sürede ve okul çıkışlarında, katlarda ve sınıf kapılarının önünde bulunmaz. *Çıkış saatinde, servis kullanmayıp velisini bekleyen öğrencimizi bekletmemesi gerektiğini bilir. *Özel aracı ile okulumuza geldiğinde, görevi okul giriş çıkışını takip etmek olan güvenlik görevlimizden, aracını uygun yere park etmesini talep etmez. *Öğretmen veya yönetici görüşmeleri için önceden randevu alması gerektiğini bilir.

8 ANAKENT İLKOKULU NDA REHBERLİK Anakent Okulları Rehberlik Birimi olarak, hayata çocukların penceresinden bakmak temel ilkemizdir. Diğer yandan velilerimize de yol göstermeye çalışır, eğitim ve öğretim sürecinde çözüm ortakları oluruz. Birlikte yolculuk ederken, veli ve öğrencilerimizin destekçisi olmak en büyük gayemizdir. Birim olarak Koruyucu Rehberlik yaparız. Çocuklarımıza ve ailelerine sorunların çözümünde yol gösteririz.zaman yönetimi, motivasyon, sınav kaygısı, öfkeyle başa çıkma yöntemleri, aile içi iletişim, arkadaşlık ilişkileri, özgüven çalışmaları, etkili ders çalışma yöntemleri,duygusal güçlükler ve daha pek çok konuda sizlere ve öğrencilerimize yardımcı olmak amacındayız. Siz değerli velilerimizle işbirliği içinde olmaktan mutluluk duyar, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yıl dileriz. Öğrencilerimize yönelik: Öğrencilerin kendini tanımasını ve ifade edebilmesini sağlamak ( gözlem, eğitici öğretici drama teknikleri ve anket envanter gibi çalışmalar uygulayarak), Çevresi ile uyumlu ilişkiler kurabilmesi desteklemek, İlgi, yetenek ve potansiyelini fark etmesini ve geliştirmesini sağlamak, Verimli ders çalışma alışkanlıklarını öğrenmesi ve uygulayabilmesi için yönlendirmek, Sınav kaygısını uygun düzeye çekebilmesi sağlamak, Bireysel sınırları dahilinde, akademik ve sosyal anlamda başarılı bir birey olacağına inanması için desteklemek, Kişisel sınırlarını çizebilmesi ve çevresindeki insanlara saygılı davranabilmesi için kişisel ve toplumsal değerler konusunda bilinçlendirmek. Velilerimize yönelik: Öğrencilerin gelişim özellikleri ve düzeyleri ile ilgili bilgilendirmek Uyum güçlüğü yaşayan öğrenciler ile ilgili baş etme yöntemleri hakkında bilgilendirmek ve gerekirse yönlendirmek, Çocuk- aile iletişimine yönelik destek sağlamak, Duygusal güçlüklerde çocuk ve aileyi desteklemek. Velilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli seminer programları hazırlamak ve sunmak. Öğretmenlerimize yönelik: Öğrencilerimizin sosyal-duygusal ve akademik gelişimleriyle ilgili bilgi almak ve yönlendirmek Farklı gelişim gösteren öğrencilerin tespiti noktasında, sınıf öğretmenini öğrencinin yaşadığı güçlük ile ilgili bilgilendirmek ve gerektiğinde özel eğitim uzmanına yönlendirmek Sınıf yönetimi ile ilgili olarak öğretmeni desteklemek. Öğrencilerle yapılan ve uygulanan çalışmalarının sonuçlarını paylaşmak Öğretmenlerimizin kişisel ve akademik gelişimlerini ve sınıf ihtiyaçlarını dikkate alarak, konular belirlenip, broşürler hazırlayıp, vermek.

9 DAVRANIŞ DEĞİŞTİRME VE GELİŞTİRME 1. Aşama (Öğretmen Öğrenci Görüşmesi): Davranış ilk ortaya çıktığında; öğretmen, öğrenci ile yaşadıkları sorunla ilgili ders dışında bir görüşme yapar. Görüşmede öğretmen olumsuz davranışın nedenlerini anlamaya çalışır ve öğrenciyle beraber çözüm yolları konusunda fikir üretirler. (Eğer, bu görüşme branş öğretmeni tarafından yapılmış ise sınıf öğretmenine bilgi verir ve bundan sonraki aşamaları sınıf öğretmeni ile birlikte yürütülür) 2. Aşama (Rehberlik Çalışmaları): Birinci aşama sonuç vermediğinde; rehber öğretmen, sınıf öğretmeni tarafından bilgilendirilir ve işbirliği süreci başlatılır. Rehber öğretmen, bu aşamada çalışma başlatır.çalışmada gerektiğinde öğrenciyle görüşme, çeşitli test ve envanter uygulama, tanıma tekniklerinden yararlanma, öğrencinin öğretmenleri, arkadaşları ve müdür yardımcısı ile görüşme, sınıfta gözlem yapma, velisiyle görüşme gibi yollardan ihtiyaç duyduklarını kullanabilir. Çalışmanın sonucunda öğrencinin davranışı ile ilgili nedenleri ve çözüm önerileri konusunda bir rapor hazırlar. Hazırladığı raporu ilgili sınıf öğretmeni ile paylaşır. 3. Aşama (Veli-Öğretmen-Rehber Öğretmen Görüşmesi): Rehber öğretmenin hazırladığı rapor ve öğretmenin yaptığı çalışmalar, veli - öğretmen ve rehber öğretmenin (gerekirse öğrenciler de bu toplantıya alınabilir) birlikte yapacakları toplantıda ele alınır. Toplantıda çözüm yolları, sorumluluklar ve davranışı izleme yöntemi belirlenir. Ayrıca uygulamaya ilişkin takvimlendirme yapılır. 4. Aşama (Yönetimin Devreye Girmesi): Sorunlu davranış, öğrenci ve velinin çözüm önerilerini uygulamamasından ve işbirliğine yanaşmamalarından kaynaklanıyor ve devam ediyor ise; konu hakkında müdür yardımcısı bilgilendirilir ve veli, müdür yardımcısı tarafından okula davet edilir. Görüşmede rehber öğretmen ve sınıf öğretmeni de bulunur. Sorunun çözümü için belirlenen roller ve sorumluluklar üzerinde bir kez daha durularak sürecin bundan sonraki aşamaları hakkında veliye bilgi verilir. Rol ve sorumlulukların yerine getirilmesi için belli bir süre belirlenir. Sorunun devamı halinde, müdür yardımcısı, rehber öğretmen ve sınıf öğretmeni, yapılan tüm çalışmaları bir dosya haline getirerek okul müdürlüğüne sunar. Okul müdürü, veliyi okula davet ederek (Bu toplantıya ilgili öğretmen/öğretmenler, rehber öğretmen ve müdür yardımcısı da katılır.), bu güne kadar yapılan çalışmaları kısaca hatırlatır. Eğer, veli kendisine biraz süre tanınması konusunda istekte bulunursa, okul müdürü inisiyatif kullanarak belli bir süre verebilir. Kendisine belli bir süre tanınan velinin, görev ve sorumluluklarını yerine getirmemeyi sürdürmesi halinde okul müdürü, veliyi alternatif yöntemler üzerinde düşünmeye yönlendirir.

10

11

12

13

14 ÖĞRETİM YILI ÖĞRETMEN KADROSU SIRA NO ADI SOYADI GÖREVİ 1. NACİYE ÜNAL OKUL MÜDÜRÜ 2. OSMAN KIR MÜDÜR YARDIMCISI 3. GÜL ERDAL REHBER ÖĞRETMEN 4. NESRİN ACAR 1A SINIF ÖĞRETMENİ 5. NUR SERBES 1B SINIF ÖĞRETMENİ 6. AYHAN SELÇUK 1C SINIF ÖĞRETMENİ 7. FİKRİYE ÖZTÜRK 2A SINIF ÖĞRETMENİ 8. AYLA HELVACIOĞLU 2B SINIF ÖĞRETMENİ 9. AYNUR AVCI 3A SINIF ÖĞRETMENİ 10. HAMİDE OĞUZ 3B SINIF ÖĞRETMENİ 11. NİHAL AKTUĞ 4A SINIF ÖĞRETMENİ 12. ÖZDEN ÇAĞIRAN 4B SINIF ÖĞRETMENİ 13. EMİNE SATILOĞLU 4C SINIF ÖĞRETMENİ 14. ÇİĞDEM ÇAKIR İNG.ZÜMRE BAŞKANI VE İNG.ÖĞRT. 15. ALPER ALPDİNÇ İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ 17. SELİN BUZDAN İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ 19. ÖZGE EYÜPOĞLU İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ 20. ZARİFE KAYA AKDEMİR 21. MÜGE ZAMİR ALMANCA ÖĞRETMENİ GÜZEL SAN. ZÜM.BAŞ. VE MÜZİK ÖĞR SELEN TUNCAL MÜZİK ÖĞRETMENİ 23. MİNE SARPHAN 24. SÜHEYLA BAŞOĞLU GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENİ GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENİ 25. ERGÜN HALİS BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ 26. TÜLİN OMUZ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ 27. FİGEN İTARCI DRAMA ÖĞRETMENİ 28. HAKKI BADEM SATRANÇ ÖĞRETMENİ

15 OKUL YAŞAM KURALLARIMIZ Anakent İlkokulu öğrencisi olarak sorumluluklarımın daha çok farkındayım. Okul kurallarını eksiksiz yerine getirir, toplu yaşam kurallarına uyar, büyüklerime saygı, küçüklerime sevgi ve şefkat gösteririm. Okula gelirken Sabahları en geç da okulda olacağım arası okuma saatine mutlaka katılacağım. Okula geç kaldığımda, mazeretimi bildirerek müdür yardımcısından geç kâğıdı alacağım. Kıyafetim Okula formamla geleceğim. Beden eğitimi olduğu günler eşofmanlarımı giyeceğim, terleyince değişmek üzere yanımda yedek çamaşır getireceğim. Milli bayramlarda okula formamla geleceğim. Saçlarımı bir öğrenciye yakışır biçimde toplayacağım ya da kestireceğim. Ders saatlerimde Ders zili çaldığında, ders ile ilgili hazırlıklarımı yapmış olarak öğretmenimi bekleyeceğim. Derste söz alarak konuşacağım ve söz almış birinin sözünü kesmeyeceğim. Ders esnasında öğretmenimin ve arkadaşlarımın dikkatini dağıtacak davranışlarda bulunmayacağım. Ödevlerim. Öğretmenimin verdiği ödevleri zamanında yapacağım. Sınıfım. Sınıfımın araç-gereçlerini zarar vermeden kullanacağım. Sınıfımın temiz ve düzenli kalmasına özen göstereceğim. Teneffüslerde Koridorlarda ve kapalı alanlarda kendime ve arkadaşlarıma zarar verecek şekilde koşmayacağım ve bağırmayacağım. Oyun oynarken arkadaşlarıma zarar verecek hareketlerde bulunmayacağım. Tuvalet, su gibi ihtiyaçlarımı teneffüs süreleri içerisinde gidereceğim. Yemekte Yemekhanede görgü kurallarına uyarak ve alçak sesle sohbet ederek yemeğimi yiyeceğim. Yemeklerimi bitirmeye çalışacağım ve her yemeğin tadına bakacağım. Okuldan verilen duyurular. Verilen duyuruları, velime zamanında ulaştıracağım. Duyurulara velimin verdiği cevapları öğretmenime zamanında ileteceğim.

16 İzin alırken Gün içinde okuldan ayrılmam gerekirse, velimin ilgili müdür yardımcısından izin kâğıdı alması gerektiğini, Eğer okul çıkışında eve servisimle dönmeyeceksem velimin bu durumu, müdür yardımcısına en geç saat 14:00 a kadar bildirmesi gerektiğini biliyorum. Servislerde. Sabahları servisimi bekletmeyeceğim. Yüksek sesle konuşup servis şoförünün dikkatini dağıtacak davranışlarda bulunmayacağım. Serviste arkadaşlarımla kavga etmeyeceğim. Serviste yiyecek içecek tüketmeyeceğim. Araba durmadan inmeyeceğim. Serviste camdan sarkmayacağım, elimi çıkartmayacağım. Servis içinde hiçbir şeye zarar vermeyeceğim. Servise binmeyeceğim zaman (ben ya da velim) mutlaka servis şoförüne ya da hostese haber vereceğim. Gezilerde Katılacağım gezilerin izin kâğıdını öğretmenime zamanında teslim edeceğim. Geziler sırasında grubun yanından ayrılamayacağım. Gezilerde okulumu en iyi şekilde temsil edeceğim.

17 ÖZEL ANAKENT İLKOKULU ZAMAN ÇİZELGESİ SÜRE DERSLER BAŞLAMA BİTİŞ 15 dk OKUMA SAATİ dk 1. DERS dk KAHVALTI dk 2. DERS dk DİNLENME dk 3. DERS dk DİNLENME dk 4. DERS dk ÖĞLE YEMEĞİ dk 5.DERS dk DİNLENME dk 6. DERS dk DİNLENME dk 7. DERS dk DİNLENME dk 8. DERS dk DİNLENME dk 9. DERS NOT: SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN KAHVALTI SAATİDİR.

18

19 ANNE-BABAYA MEKTUP Sevgili Anneciğim, Babacığım; Bütün duygu ve düşüncelerimi dile getirebilseydim, size şunları söylemek isterdim: Sürekli bir büyüme ve değişme içindeyim. Sizin çocuğunuz olsam da sizden ayrı bir kişilik geliştiriyorum. Beni tanımaya ve anlamaya çalışın. Deneme ile öğrenirim. Bana ayak uydurmakta güçlük çekebilirsiniz. Bana oyunda, arkadaşlıkta, ve uğraşlarımda özgürlük tanıyın. Beni her yerde, her işimde koruyup kollamaya çalışmayın. Davranışlarımın sonuçlarını kendim görürsem daha iyi öğrenirim. Bana yanılma payı bırakın. Kendi işimi kendim görmeye alıştırın. Büyümeyi çok istiyorsam da ara sıra yaşımdan küçük davranmaktan kendimi alamıyorum. Bunu önemsemeyin. Ama siz beni şımartmayın. Hep çocuk kalmak isterim sonra. Her istediğimi elde edemeyeceğimi biliyorum. Ancak siz verdikçe almadan edemiyorum. Bana yerli yersiz söz de vermeyin. Sözünüzü tutmayınca sizlere güvenim azalıyor. Bana kesin ve kararlı davranmaktan çekinmeyin. Yoldan saptığımı görünce beni sınırlayın. Koyduğunuz kurallar ve yasakların hepsini beğendiğimi söyleyemem. Ancak, hiç kısıtlanmayınca ne yapacağımı şaşırıyorum. Tutarsız davrandığınızı görünce hem bocalıyor, hem de bundan yararlanmadan edemiyorum. Beni dinleyin. Öğrenmeye en yatkın olduğum anlar, soru sorduğum anlardır. Açıklamalarınız kısa ve açık olsun. Öğütlerinizden çok davranışlarınızdanetkilenirim.. Beni eğitirken ara sıra yanlışlar yapabilirsiniz. Bunları çabuk unuturum. Ancak birbirinize saygı ve sevginizin azaldığını görmek beni yaralar ve sürekli tedirgin eder. Çok konuşup çok bağırmayın. Yüksek sesle söylenenleri pek duymam. Yumuşak ve kesin sözler bende daha iyi iz bırakır. Ben senin yaşında iken... diye başlayan söylevleri hep kulak ardına atarım. Küçük yanılgılarımı büyük suçmuş gibi başıma kakmayın. Beni, korkutup sindirerek, suçluluk duygusu aşılayarak uslandırmaya çalışmayın. Yaramazlıklarım için beni kötü çocukmuşum gibi yargılamayın. Yanlış davranışım üzerinde durup düzeltin. Ceza vermeden önce beni dileyin. Suçumu aşmadığı sürece cezama katlanabilirim. Beni yeteneklerimin üstünde işlere zorlamayın. Ama başarabileceğim işleri yapmamı bekleyin. Başarmam için beni destekleyin. Hiç değilse çabamı övün. Bana güvendiğinizi belli edin. Beni başkalarıyla karşılaştırmayın; umutsuzluğa kapılırım. Benden yaşımın üstünde olgunluk beklemeyin. Bütün kuralları birden öğretmeye kalkmayın. Bana süre tanıyın. Yüzde yüz dürüst davranmadığımı görünce ürkmeyin. Beni köşeye sıkıştırmayın, yalana sığınmak zorunda kalırım. Sizi çok bunalttığım sırada bile soğukkanlılığınızı yitirmeyin. Kızgınlığınızı haklı görebilirim, ama beni aşağılamayın. Hele başkalarının yanında onurumu kırmayın. Unutmayın ki ben de sizi yabancıların yanında güç duruma düşürebilirim. Bana haksızlık ettiğinizi açıklamaktan çekinmeyin. Özür dileyişiniz size olan sevgimi azaltmaz; tersine, beni size daha çok yaklaştırır.bana kendinizi yanılmaz ve erişilmez göstermeye çabalamayın. Yanıldığınızı görünce üzüntüm büyük olur. Biliyorum, ara sıra sizi üzüyor, belki de düş kırıklığına uğratıyorum. Bana verdikleriniz yanında benden istediklerinizin çok olmadığını da biliyorum. Yukarda sıraladığım istekler çok geldiyse bir çoğundan vazgeçebilirim; yeter ki beni ben olarak seveceğinize olan inancım sarsılmasın. Benden, örnek çocuk olmamı beklemezseniz, ben de sizden kusursuz ana baba olmanızı beklemem. Sevecen ve anlayışlı olmanız bana yeter. Sizin çocuğunuz olarak doğmak elimde değildi. Ama seçme hakkım olsaydı, sizden başka kimsenin çocuğu olmak istemezdim. Sevgiler (Çocuğunuz)

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 2.SINIFLAR

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 2.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI 2015-2016 ÖZEL ATACAN İLKOKULU 2.SINIFLAR 1 2-A SINIFI 2-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI 2015-2016 ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR 1 3-A SINIFI 3-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 4.SINIFLAR

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 4.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI 2015-2016 ÖZEL ATACAN İLKOKULU 4.SINIFLAR 1 4B- SINIFI 4A- SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir.

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir. 2016-2017 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir. 1.DÖNEM: 23-24 Kasım 2016 2.DÖNEM: 26-27 Nisan 2017 Tarihlerinde

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI 2015-2016 ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR 1 1-A SINIFI 2 1-B SINIFI 3 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

VİZYONUMUZ MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında sürekli gelişimin hedeflendiği sarmal bir programla EĞİTİM POLİTİKAMIZ

VİZYONUMUZ MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında sürekli gelişimin hedeflendiği sarmal bir programla EĞİTİM POLİTİKAMIZ VİZYONUMUZ Ülkemizin gelişim ve geleceğinde söz sahibi olan bireyler yetiştirmek, ulusal ve uluslararası platformlarda akademik standartlarıyla lider bir eğitim kurumu olmaktır. MİSYONUMUZ Köklü bir eğitim

Detaylı

Değerli Velimiz; Saygılarımızla.

Değerli Velimiz; Saygılarımızla. Değerli Velimiz; Öğrencilerimizin okulda yaptığı etkinlikler ve çalışmalarla onların hem akademik hem de sosyal-duygusal alandaki gelişimlerini destekliyoruz. Bununla birlikte, öğrencilerimizin tatillerde

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR 2016-2017 VELİ EL KİTAPÇIĞI 1 1-A SINIFI 1-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR 2016-2017 VELİ EL KİTAPÇIĞI 1 3-A SINIFI 3-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 2.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 2.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI ÖZEL ATACAN İLKOKULU 2.SINIFLAR 2017-2018 VELİ EL KİTAPÇIĞI 1 2-A SINIFI 2-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 4.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 4.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI ÖZEL ATACAN İLKOKULU 4.SINIFLAR 2017-2018 VELİ EL KİTAPÇIĞI 1 4-A SINIFI 4-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

SINAVLAR VE AİLE KILAVUZU

SINAVLAR VE AİLE KILAVUZU SINAVLAR VE AİLE KILAVUZU Sayın Veli, Ders başarısı, sistemli ve özverili çalışmaları gerektirir. Fakat derslerde başarısızlığın telafisi de mümkündür. Çocuğumuzun düzeyi ne olursa olsun her an yapılabilecek

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR 2017-2018 VELİ EL KİTAPÇIĞI 1 1-A SINIFI 1-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR 2017-2018 VELİ EL KİTAPÇIĞI 1 3-A SINIFI 3-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.

Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Mustafa Kemal ATATÜRK VİZYONUMUZ

Detaylı

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 3.SINIFLAR

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 3.SINIFLAR Özel Atacan 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlkokulu Veli El kitapçığı 3.SINIFLAR Sayın Velimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak hiç şüphesiz

Detaylı

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 1.SINIFLAR

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 1.SINIFLAR Özel Atacan 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlkokulu Veli El kitapçığı 1.SINIFLAR Sayın Velimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak hiç şüphesiz

Detaylı

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 4.SINIFLAR

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 4.SINIFLAR Özel Atacan 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlkokulu Veli El kitapçığı 4.SINIFLAR Sayın Velimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak hiç şüphesiz

Detaylı

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 2.SINIFLAR

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 2.SINIFLAR Özel Atacan 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlkokulu Veli El kitapçığı 2.SINIFLAR Sayın Velimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak hiç şüphesiz

Detaylı

( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Bale, Müzik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce)

( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Bale, Müzik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce) BU SAYIDA: Müdür Mektubu..3 2. Sınıf Bülteni....5-13 ( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Bale, Müzik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce) Rehberlik Köşesi......14-15

Detaylı

VİZYONUMUZ MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında sürekli gelişimin hedeflendiği sarmal bir programla EĞİTİM POLİTİKAMIZ

VİZYONUMUZ MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında sürekli gelişimin hedeflendiği sarmal bir programla EĞİTİM POLİTİKAMIZ VİZYONUMUZ Ülkemizin gelişim ve geleceğinde söz sahibi olan bireyler yetiştirmek, ulusal ve uluslararası platformlarda akademik standartlarıyla lider bir eğitim kurumu olmaktır. MİSYONUMUZ Köklü bir eğitim

Detaylı

VİZYONUMUZ MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında sürekli gelişimin hedeflendiği sarmal bir programla EĞİTİM POLİTİKAMIZ

VİZYONUMUZ MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında sürekli gelişimin hedeflendiği sarmal bir programla EĞİTİM POLİTİKAMIZ VİZYONUMUZ Ülkemizin gelişim ve geleceğinde söz sahibi olan bireyler yetiştirmek, ulusal ve uluslararası platformlarda akademik standartlarıyla lider bir eğitim kurumu olmaktır. MİSYONUMUZ Köklü bir eğitim

Detaylı

SINAVLAR VE AİLE KILAVUZU

SINAVLAR VE AİLE KILAVUZU SINAVLAR VE AİLE KILAVUZU Sayın Veli, Ders başarısı, sistemli ve özverili çalışmaları gerektirir. Fakat derslerde başarısızlığın telafisi de mümkündür. Çocuğumuzun düzeyi ne olursa olsun her an yapılabilecek

Detaylı

( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Bale, Müzik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce)

( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Bale, Müzik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce) BU SAYIDA: Müdür Mektubu..3 1. Sınıflar Bülteni..4-19 ( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Bale, Müzik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce) Rehberlik

Detaylı

FATİH İLKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI

FATİH İLKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI FATİH İLKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI AY: EKİM KONU LER UYG. Görev: Fatih İlkokulu müdürünün himayesinde, okul Eğitim öğretim kalitesini eğitim öğretim kalitesini

Detaylı

Anne-Baba-Çocuk İletişimi ÜMRANİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Anne-Baba-Çocuk İletişimi ÜMRANİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Anne-Baba-Çocuk İletişimi ÜMRANİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 1 İletişim, SÖZLÜ ya da SÖZSÜZ olarak, insanlar arasındaki duygu, düşünce ve yaşantıların ifade edilme yöntemidir. ANNE BABA- ÇOCUK İLETİŞİMİNİ

Detaylı

SAĞLIK PROBLEMLERİNİNE DİKKAT!!!

SAĞLIK PROBLEMLERİNİNE DİKKAT!!! Çocuğumun Başarılı Olmasını İstiyorum Çocuğumun başarılı olmasını istiyorum, onun için elimden geleni yaparım; yeter ki bu konuda bana yardımcı olun veya yardımcı olacak yazılı materyaller verin diyenlere

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ. 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU. BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ANASINIFI 4 YAŞ BİLGİ KILAVUZU

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU. BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ANASINIFI 4 YAŞ BİLGİ KILAVUZU BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ Sekreterlik: (0 324) 224 13 47 (0 324) 224 13 49 (0 324) 224 13 33 (0 324) 224 13 35 Web Adresi: www.odtugvo.k12.tr ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI

Detaylı

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 )

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 ) EĞİTİME DESTEK HİZMETLERİ KURUMSAL YAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM EĞİTİM-ÖĞRETİM 1 ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARILARINI ARTTIRMAK DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU PLAN- HEDEF LUK TABLOSU TEMA AMAÇ HEDEFLER

Detaylı

Dünya Çocuk Hakları Günü nde anlamlı ziyaret

Dünya Çocuk Hakları Günü nde anlamlı ziyaret Ücretsizdir, Para İle Satılamaz. Kasım 2012 Yıl 2 Sayı:25 Dünya Çocuk Hakları Günü nde anlamlı ziyaret Sevgili, Anneciğim ve Babacığım Sayfa:2 ÇELİK KASA hırsızlarına büyük darbe Y apılan ziyarette, bir

Detaylı

Veli. Bilgilendirme Kılavuzu

Veli. Bilgilendirme Kılavuzu Veli Bilgilendirme Kılavuzu Değerli veliler, Sınavlara hazırlanan öğrencilerin desteklenmesi kadar, eğitimcilerin ve ailelerin güçlendirilmesi de büyük önem taşımaktadır. Sınavlarda öğrenci başarısının

Detaylı

Rehberlik Servisi Tanıtımı

Rehberlik Servisi Tanıtımı Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine

Detaylı

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi. Veli. Bilgilendirme Kılavuzu

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi. Veli. Bilgilendirme Kılavuzu Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Veli Bilgilendirme Kılavuzu Ankara 2015 Veli Bilgilendirme Kılavuzu Değerli veliler, Sınavlara hazırlanan

Detaylı

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Veli. Bilgilendirme Kılavuzu

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Veli. Bilgilendirme Kılavuzu Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Veli Bilgilendirme Kılavuzu Ankara 2015 Veli Bilgilendirme Kılavuzu Değerli veliler, Sınavlara hazırlanan öğrencilerin desteklenmesi kadar, eğitimcilerin

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİ İLE MERHABA,

EYLÜL AYI BÜLTENİ İLE MERHABA, EYLÜL AYI BÜLTENİ İLE MERHABA, ÖĞRENCİLERİN SÜRECE VE OKULA UYUMUNU SAĞLAYACAK ORYANTASYON ETKİNLİKLERİ KAZANIM, KAVRAM VE TEMA ÇALIŞMALARI PLANLANARAK EĞİTİM ÖĞRETİM YILIMIZA BAŞLADIK. Powerpoint sunumu

Detaylı

YALOVA 75.YIL ZİYA GÖKALP İLKOKULU VELİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı

YALOVA 75.YIL ZİYA GÖKALP İLKOKULU VELİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı YALOVA 75.YIL ZİYA GÖKALP İLKOKULU VELİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Sayın Velilerim ve Sevgili Öğrencilerim; Öğrencilerimizle başarılı olma hedefimize ulaşırken ilk adım, uygun

Detaylı

Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak,

Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak, Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak, Çocuğunun internette zararlı içeriklerin yer aldığı sitelere erişmesini engellemek, 51 Okul rehberlik servisi ile işbirliği

Detaylı

( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Müzik, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce, Almanca)

( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Müzik, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce, Almanca) BU SAYIDA: Müdür Mektubu..3 3. Sınıf Bülteni....4-17 ( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Müzik, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce, Almanca) Rehberlik Köşesi....18-19

Detaylı

5.Sınıflar Veli Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı

5.Sınıflar Veli Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı 5.Sınıflar Veli Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı DERS SAATLERİ İngilizce Main Course 12 Skills- Native 5+1 Türkçe 6 Matematik 5 Fen ve Teknoloji 4 Sosyal Bilgiler- 3 Beden Eğitimi 2 Din Kültürü - 2

Detaylı

ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise ÖĞRENCİLERİMİZİN ve VELİLERİMİZİN DİKKATİNE! 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı için tüm hazırlıkların

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. K. K. T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik

Detaylı

Dilek ERCAN dercan@odtugvo.k12.tr 1

Dilek ERCAN dercan@odtugvo.k12.tr 1 BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU ANASINIFI BİLGİ KILAVUZU Sekreterlik: (0 324) 224 13 47 (0 324) 224 13 49 (0 324) 224 13 33

Detaylı

Aşağıda sizlerle paylaşmak istediğimiz başlıklar bu konuda yol gösterici olacaktır.

Aşağıda sizlerle paylaşmak istediğimiz başlıklar bu konuda yol gösterici olacaktır. Yeni çocuklarımızla tanışmanın, devam eden çocuklarımızı yeniden görmenin heyecanını yaşıyoruz. Hep birlikte keyifli bir eğitim yılı geçireceğimize inanıyoruz. Birlikte geçireceğimiz bu süre, çocuklarımız

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 3501582-77.01.02-E.821723 26.08.2015 Konu: Mesleki lar DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Kullanıcı Kılavuzu [Sürüm 1.0-23.12.2015] 1 İçindekiler Kurulum İşlemleri / İlk Kullanım...3 Hızlı başlangıç...4 Etkinlik planlama...5 Yemek Planlama...5 Servis Planlama...5

Detaylı

EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ

EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ ... 2010-2011 EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ Merhaba! Yine, yeni, yeniden birlikte olmanın coşkusu ve heyecanıyla bir aradayız. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında da sağlıkla, mutlulukla, oyunlarla, şenliklerle,

Detaylı

2013-2014 Özel Anakent Okulları Genel Müdürlüğü Kalite Yönetim Sistemi VİZYONUMUZ

2013-2014 Özel Anakent Okulları Genel Müdürlüğü Kalite Yönetim Sistemi VİZYONUMUZ 1 2013-2014 Özel Anakent Okulları Genel Müdürlüğü Kalite Yönetim Sistemi VİZYONUMUZ Ülkemizin gelişim ve geleceğinde söz sahibi olan bireyler yetiştirmek, ulusal ve uluslararası platformlarda akademik

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ (Senatonun 04.06.2015 tarih ve 2015/07-05 sayılı kararıyla kabul edilmiştir) T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YENİ KAYITLAR Üniversiteye yerleştirilen öğrencilerin

Detaylı

Rehberlik Bülteni. Mart 2018 / Sayı: 2

Rehberlik Bülteni. Mart 2018 / Sayı: 2 Rehberlik Bülteni Mart 2018 / Sayı: 2 BEN HAYATTA EN ÇOK BABAMI SEVDİM... Hayatta ben en çok babamı sevdim Karaçalılar gibi yardan bitme bir çocuk Çarpık bacaklarıyla -ha düştü, ha düşecek- Nasıl koşarsa

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır

Detaylı

Sevgili Okutmanlar, YDYO Müdürlüğü

Sevgili Okutmanlar, YDYO Müdürlüğü Sevgili Okutmanlar, Yabancı Diller Yüksekokulunda önemle üzerinde durduğumuz konu, etkin öğretim ve öğrenmeyi desteklemektir, bu yüzden siz okutmanlarımız tarafından kullanılmak üzere bir el kitabı hazırladık.

Detaylı

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıf Haftalık Ders Programı İngilizce: 12+5 +1= 18 saat (3 öğretmen) Türkçe: 6 saat Matematik: 5 saat Fen: 4 saat Sosyal Bilgiler: 3 saat Din Kültürü: 2 saat

Detaylı

ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 KASIM 2014 2014 ORTAK SINAVLAR SÜRECİ

ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 KASIM 2014 2014 ORTAK SINAVLAR SÜRECİ ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 KASIM 2014 KADEME: -8 SINIFLAR VELİ BÜLTENİ KONU: TEOG A GERİ SAYIM 2014 ORTAK SINAVLAR SÜRECİ TEOG 1 ANIMSATMALAR Öğrencilerimiz

Detaylı

Vakıf Haftası Etkinlikleri

Vakıf Haftası Etkinlikleri Vakıf Haftası Etkinlikleri Vakıf Haftası Etkinliklerimiz 09. 05. 2014 Cuma günü okulumuz konferans salonunda Vakıflar Bölge Müdürü Sn. Mustafa EMEKÇİ nin de katılımıyla gerçekleşti. Kutlamada öğrencilerimizin

Detaylı

ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EYLÜL AYI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÜLTENİ

ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EYLÜL AYI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÜLTENİ ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EYLÜL AYI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÜLTENİ REHBERLİK SERVİSİ NEDİR? Öğrencilerin gelişim süreci içerisinde karşılaştıkları güçlükleri, problem

Detaylı

2013-2014 Özel Anakent Okulları Genel Müdürlüğü Kalite Yönetim Sistemi VİZYONUMUZ

2013-2014 Özel Anakent Okulları Genel Müdürlüğü Kalite Yönetim Sistemi VİZYONUMUZ 2013-2014 Özel Anakent Okulları Genel Müdürlüğü Kalite Yönetim Sistemi VİZYONUMUZ Ülkemizin gelişim ve geleceğinde söz sahibi olan bireyler yetiştirmek, ulusal ve uluslararası platformlarda akademik standartlarıyla

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:10 Sayı: 8 06 Kasım 2015 Değerli Velilerimiz, İnsanın işini sevmesinin çok önemli olduğunu her gün yaşayarak bizzat deneyimliyorum.

Detaylı

YÖNETMELİK. Millî Eğitim Bakanlığından: ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Millî Eğitim Bakanlığından: ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 21 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28360 YÖNETMELİK Millî Eğitim Bakanlığından: ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 31/5/2006 tarihli ve 26184

Detaylı

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI Öğrencilerimiz; okulumuzda öğrenci merkezli öğretim yöntemleriyle, problem çözme, deney yapma, tartışma ve sorgulamaya

Detaylı

TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU HAFTA İÇİ HAFTA SONU TAKVİYE ETÜT YÖNERGESİ

TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU HAFTA İÇİ HAFTA SONU TAKVİYE ETÜT YÖNERGESİ TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU HAFTA İÇİ HAFTA SONU TAKVİYE ETÜT YÖNERGESİ AMAC: Madde l. Yonergenin amaci, TED Malatya Koleji Akademik başarının sağlanması kapsamında okulumuzda etkin egitim almak

Detaylı

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ 2012 ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Rehberlik, bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Yabancı Diller Yüksek Okulu Okutman Kitapçığı 2017-2018 İÇİNDEKİLER 1. Önsöz 2. Organizasyon Şeması 3. Misyon 4. Vizyon 5. Değerler 6. Okutman Oryantasyon Programı 7. Öğretmen

Detaylı

HACI BEKTAŞ-I VELİ ORTAOKULU STRATEJİK PLANI ( 2015-2019 )

HACI BEKTAŞ-I VELİ ORTAOKULU STRATEJİK PLANI ( 2015-2019 ) HACI BEKTAŞ-I VELİ ORTAOKULU STRATEJİK PLANI ( 2015-2019 ) 1.1. STRATEJİK PLANIN AMACI Okulumuzda, toplumdan gelen talepleri dikkate alan, katılımcılığı önemseyen, hedeflerini netleştirmiş, hesap veren,

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesinde

Detaylı

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI Okul - veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli etmenlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında velilerin rolü büyüktür. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim

Detaylı

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ Öğretim Çalışmaları: Öğretim Çalışmaları: 5-6-7 ve 8.sınıflarda kazanımlara ulaşma düzeyini ölçmek için 3 adet ölçme yapılarak, sonuçları

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR ÖĞRENCİ BAŞARISININ TESPİTİ PROGRAMLAR VE DERSLER Ortak Dersler Seçmeli Dersler PUAN DÜZENİ Puan Derece 85-100

Detaylı

Şişli Atatürk Evi ÇOCUKLARIMIZA. Başka birisi olabilseydin, kimin yerine geçmek isterdin? Neden? Hangi kavramlarımızı. öğrendik?

Şişli Atatürk Evi ÇOCUKLARIMIZA. Başka birisi olabilseydin, kimin yerine geçmek isterdin? Neden? Hangi kavramlarımızı. öğrendik? AKASYA MONTHLY; ÇOCUKLARIMIZA SORDUK Başka birisi olabilseydin, kimin yerine geçmek isterdin? Neden? Sevgili Ailelerimiz Bu ayki sayımızda; Hangi kavramlarımızı öğrendik.? Değerler Eğitimi konumuz SAYGI

Detaylı

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ MEVCUT DURUM Öğretim Çalışmaları: Destekleme ve yetiştirme kursları düzenlendi. Pansiyon etüt ve kursları düzenlendi Deneme sınavları uygulandı. Sınavlara

Detaylı

MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI

MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI AMAÇ VE HEDEFLER AMAÇ 1: Kaliteli bir eğitim öğretim ortamı için okulun fiziki yapısını, araç - gereç ve donanımını

Detaylı

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ TED KONYA KOLEJİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ Yapılacak Çalışmalar Başlangıç-Bitiş Tarihleri 8. ve 12. Sınıf Öğrencilerine Danışman Öğretmen Ataması 02-06 Mayıs 2016 12. Sınıf

Detaylı

Biz dünyayı merkeze alıyoruz çünkü bizim dünyamız çocuklarımız.

Biz dünyayı merkeze alıyoruz çünkü bizim dünyamız çocuklarımız. Biz dünyayı merkeze alıyoruz çünkü bizim dünyamız çocuklarımız. Milli Eğitim Bakanlığı nın genel amaçları doğrultusunda öğrencilerimizin; evrensel dünya görüşü çerçevesinde çağının çizgilerini yeniden

Detaylı

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi 2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi Amacı öğrenmeye ilgi uyandırmak olan anaokulu; bilgi aktaran değil, çocukta var olan

Detaylı

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI JALE TEZER EĞİTİM KURUMLARI JALE TEZER KOLEJİ TEZER KOLEJİ JALE JALE TEZER ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ OFİS SİSTEMİ (ETÜT) EĞİTİM DANIŞMANLIĞI (KARİYER MERKEZİ) SOSYAL İMKÂNLAR TEOG SINAVINA HAZIRLIK HER

Detaylı

T.C. BULANCAK KAYMAKAMLIĞI Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürlüğü

T.C. BULANCAK KAYMAKAMLIĞI Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürlüğü T.C. BULANCAK KAYMAKAMLIĞI Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürlüğü -2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖSYS YILLIK ÇALIŞMA PLANI SN İL ÇALIŞTAY KONULARI BULANCAK BAHÇELİEVLER ANADOLU LİSESİ 3 4 Okullarda,

Detaylı

Sayı : 2015 / 72 01.12.2015 Konu : Ortaokul 4.Sınıflar Hafta Sonu Kursu

Sayı : 2015 / 72 01.12.2015 Konu : Ortaokul 4.Sınıflar Hafta Sonu Kursu Sayı : 2015 / 72 01.12.2015 Konu : Ortaokul 4.lar Hafta Sonu Kursu Sayın Velimiz, Ortaokul 4.sınıf öğrencilerimizin katılacağı II. TEOGS hazırlık çalışmaları kapsamında düzenlenen hafta sonu kursları,

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ DAYANAK Madde l- Bu yönerge Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi

Detaylı

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan kaybetmeden,

Detaylı

6-12 Kişilik Sınıflarda Üniversiteye Hazırlık

6-12 Kişilik Sınıflarda Üniversiteye Hazırlık butik akademik lise 6-12 Kişilik Sınıflarda Üniversiteye Hazırlık Kişiye özel programımız ile başarıyı garantileyin. Hangi liseden mezun olduğunuzdan çok hangi üniversiteden mezun olduğunuz önemlidir.

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu

Detaylı

REHBERLİK POSTASI -1

REHBERLİK POSTASI -1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI -1 TARİH: 02.11.2012 Sayın Velimiz, Anaokullarımızda, öğrencilerimizin katılımlarıyla renklenen, çeşitli branş dersleri,

Detaylı

Özel Dr. Sedat Üründül Anaokulu. 2015-2016 Veli Oryantasyonu

Özel Dr. Sedat Üründül Anaokulu. 2015-2016 Veli Oryantasyonu Özel Dr. Sedat Üründül Anaokulu 2015-2016 Veli Oryantasyonu 2015-2016 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KURUM VE BÖLÜM TANITI YÖNETİM KURULU BAŞKANI GENEL MÜDÜR MÜDÜR MÜDÜR YARDIMCILARI EĞİTİM

Detaylı

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz.

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz. EĞİTİM YAKLAŞIMIMIZ Öğrencilerimiz yaşamlarının en hızlı gelişim dönemindeler. Bu dönemi en güzel şekilde geçirmeleri için onların fiziksel, duygusal ve akademik olarak kendilerini güvende hissedebilecekleri

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular 1 VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular Şubat 2016 Anasınıfına kaç öğrenci alınır? Alım süreci nasıldır? Yapılan randevulu görüşmelerle aday öğrencilerin okula bilişsel, fiziksel,

Detaylı

T.C. KURUCAŞİLE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞARININ ADI BİZ PROJESİ

T.C. KURUCAŞİLE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞARININ ADI BİZ PROJESİ T.C. KURUCAŞİLE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞARININ ADI BİZ PROJESİ 2015-2016 T.C. KURUCAŞİLE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

YOL ARKADAŞIM YGS-LYS SINAV KOÇLUĞU PROJESİ

YOL ARKADAŞIM YGS-LYS SINAV KOÇLUĞU PROJESİ T.C VARTO KAYMAKAMLIĞI Varto Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü YOL ARKADAŞIM YGS-LYS SINAV KOÇLUĞU PROJESİ HAZIRLAYAN Ömer DURDU Ali ERKİŞ Muhabbet BAYTEKİN Varto - Ekim 2012 Proje Adı Proje Konusu Projenin

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, Bir haftayı daha geride bıraktık. Öğrencilerimiz hafta boyunca sınıf çalışmalarının

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 8. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 8. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 8. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır

Detaylı

ANASINIFI EYLÜL AYI BÜLTENİ

ANASINIFI EYLÜL AYI BÜLTENİ ANASINIFI EYLÜL AYI BÜLTENİ OMÜ VAKFI KOLEJİ OKUL KURALLARIMIZ: Anasınıfımızda eğitim-öğretim sabah saat 8:50 da başlamakta, akşam 16:50 da sona ermektedir.ancak çocuklarımızı okula daha erken getirmek

Detaylı

FATİH PROJESİ OKUL TEKNOLOJİ PLANI

FATİH PROJESİ OKUL TEKNOLOJİ PLANI OKUL TEKNOLOJİ PLANI 1-Liderlik ve Vizyon 2-Öğrenme ve Öğretme 3-Üretkenlik ve Üstlenilen Görevler 4-Destek Yönetim ve İşlemler 5-Değerlendirme 6-Sosyal Yasal ve Etik Konular Kısa Vade Orta Vade Uzun Vade

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL ERKİLET İLKOKULU ve ORTAOKULU SORUMLULUKLARIMIZ

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL ERKİLET İLKOKULU ve ORTAOKULU SORUMLULUKLARIMIZ ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL ERKİLET İLKOKULU ve ORTAOKULU SORUMLULUKLARIMIZ KONU: Geç Kalma Sorumluluk Alma Zaman yönetimi becerilerini geliştirme Öğrenciler okula zamanında gelir ve derslere zamanında

Detaylı

ÖZEL AKASYA İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL AKASYA İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL AKASYA İLKÖĞRETİM OKULU VELİ-ÖĞRENCİ EL KİTABI Eylül 2012 İÇİNDEKİLER AKASYA KOLEJİ 2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ ZAMAN ÇİZELGESİ AKASYA KOLEJİ YÖNETİCİ LİSTESİ AKASYA KOLEJİ TARİHÇE

Detaylı

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak 2012 2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİL DERSHANELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI AY HAFTA YAPILACAK FAALİYETLER AMAÇLAR YÖNTEM- TEKNİKLER KAYNAKLAR SINIFLAR EYLÜL *Oryantasyon amaçlı Rehberlik

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI TC TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI 2012-2013 Okul /Kurum Haritası I BÖLÜM KURUMUN ADI : Osmangazi Ortaokulu Müdürlüğü İLİ : Mersin İLÇESİ : Toroslar ADRES

Detaylı

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi 1. AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK 1.1. Amaç Bu yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğine uygun olarak TED Karadeniz Ereğli

Detaylı

YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 2 Aralık 2013 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28839 Hacettepe Üniversitesinden: YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı