Burhanettin ÇOBAN Afyonkarahisar Belediye Başkanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Burhanettin ÇOBAN Afyonkarahisar Belediye Başkanı"

Transkript

1 Belediye cocuk

2 ġ Sevgili Çocuklar; Kurtuluş Savaşımızın kazanıldığı Afyonkarahisar bizler için bir gurur kaynağıdır. Afyonkarahisarımıza sahip çıkmak, korumak ve bizlerden sonraki nesillere kalıcı bir miras bırakmak bizlerin asli görevidir. Bunun içindir ki bu güzel topraklarımızı tanımak ve tanıtmak için sizlere bu güzel dergiyi hazırladık. Dergimizde Afyonkarahisarımızı bütün yönleri ve güzellikleriyle sizlere tanıtmaya çalıştık. Eminim okudukça Afyonkarahisar ile ilgili yeni bilgiler öğrenecek burada anlatılan yerleri bir an önce gezip görmek isteyeceksiniz. Sevgili Çocuklar; Afyonkarahisar lı olmanın, bu güzel ilde yaşamanın hepimize yüklediği sorumlulukların bilincinde olmalı ve Afyonkarahisarımızın değerlerine sahip çıkmalı, Afyonkarahisar ı geçmişine yaraşır farzda geleceğe tüm güzellikleri ile taşımalısınız. Sevgili Çocuklar; Sizler bizlerin geleceğisiniz. Bizler yarının büyükleri olan sizlere daha güzel, daha yaşanabilir, daha gelişmiş bir Afyonkarahisar bırakmanın çabası içerisindeyiz. Bu duygular ile derslerinizde başarılar diler, gözlerinizden öper, hepinizi en içten sevgilerimle selamlarım. Burhanettin ÇOBAN Afyonkarahisar Belediye Başkanı

3 Editörden Sevgili Çocuklar ; Üzerinde yaşamakta olduğumuz bu mukaddes, ülkemizin düşman işgalinden kurtulmasının başlangıç noktası, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı topraklarda yaşamak ve büyümek her vatan evladına nasip olmayacak bir olgudur. Afyonkarahisar Belediyesi olarak geleceğimizin güvencesi olan sizlere Belediyemizin bir hizmeti olarak Afyonkarahisar ın tarihi mekanlarını tanıtmak, okullarınıza gelerek sizlerle bir arada sohbet etmek, sizler eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda bilgi ve becerilerinizin gelişmesi için internet sitemizde sizlere özel çocuk köşesi oluşturduk. Çocuk köşemizde ayrıca Afyonkarahisar da siz çocuklarımız ile ilgili gelişmeleri de yakından takip edebileceksiniz. Sizler bizim en değerli hazinemizsiniz. Çünkü Afyonkarahisar ın gelecekteki sahipleri sizler olacaksınız. Afyonkarahisar ı bizden devralacak ve onu daha ileri götüreceksiniz. Bu sebeple Afyonkarahisar ile ilgili resim,fotoğraf ve yazılarınızı İnternet dergimizde yayınlayabilmemiz için bize ulaştırabilir, Ayrıca dergimizde değinmemizi istediğiniz başka konular olursa bizlere görüşlerinizi aktarabilirsiniz. Sizleri dergimizle baş başa bırakıyor, hepinizin gözlerinden öpüyoruz. Strateji GeliĢtirme ve Raporlama Birimi

4 Ġ Ġ ġ Korkma, sönmez bu Ģafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilâl! Kahraman ırkıma bir gül... ne bu Ģiddet, bu celâl? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklâl! Ben ezelden beridir hür yaģadım, hür yaģarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmıģ? ġaģarım! KükremiĢ sel gibiyim, bendimi çiğner, aģarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taģarım. Garb'ın afakını sarmıģsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, "Medeniyet!" dediğin tek diģi kalmıģ canavar? Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı: DüĢün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen Ģehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyalara alsan da, bu cennet vatanı. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? ġüheda fıģkıracak toprağı sıksan, Ģüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüdâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Ruhumun senden, Ġlâhi, Ģudur ancak emeli: Değmesin ma'bedimin göğsüne na-mahrem eli. Bu ezanlar - ki Ģahâdetleri dinin temeli - Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli. O zaman vecd ile bin secde eder - varsa - taģım, Her cerîhamdan, Ġlâhi, boģanıp kanlı yaģım, FıĢkırır ruh-i mücerred gibi yerden na'ģım; O zaman yükselerek arģa değer belki baģım. ArkadaĢ! Yurduma alçakları uğratma, sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakkı'ın Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Dalgalan sen de Ģafaklar gibi ey Ģanlı hilâl! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl. Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl: Hakkıdır, hür yaģamıģ, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklâl!

5 Atatürk diyor ki; Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

6 Atletlerimiz Finalde Derece Yaptı Afyonkarahisar Belediyespor Kulübü Ankara da Atletizm GeliĢtirme Final karģılaģmalarına katıldı. Afyonkarahisar ve Isparta da yapılan gurup maçlarına katılarak finallere katılma hakkını kazanan takımımız müsabakalarda küçük kızlarda Döne Atılgan Türkiye 6.sı, küçük erkeklerde Emre Ulusoy ise Türkiye 4. sü olarak ilimizi en iyi Ģekilde temsil etti. 100 e yakın sporcunun katıldığı final müsabakalarında baģarılı sonuçlar almaya devam eden atletizm takımımız gelecek için umut verdi. Antrenör Recep UluıĢık, Tayyar Dereci antrenmanların devam edeceğini bildirerek dereceye giren sporcularımızı kutladılar. Kulüp Ġdarecisi Ġbrahim Yılmaz sporcularımıza desteklerini esirgemeyen baģta Belediye BaĢkanımız Burhanettin Çoban, Gençlik Spor Ġl Müdürü Zeki KuĢ ve emeği geçenlere teģekkür etti. Atletizm Federasyon BaĢkanı ve eski maratoncu Mehmet Terzi ise sporcularımızı baģarılarından dolayı kutladı.

7 AFYONKARAHĠSAR ZAFERE PEDAL ÇEVĠRDĠ Ġ Ġ ġ Ğ Afyonkarahisar Belediye Spor Kulübü ile Zafer Eğitim Kurumları iģbirliğinde 19 Mayıs Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nın 91. Yıldönümü münasebetiyle Bisiklet YarıĢması düzenlendi. YarıĢmaya katılan 7 den 70 e vatandaģ bisiklete binmenin keyfini yaģarken bu mutluluğa Belediye BaĢkanı Burhanettin Çoban da bisiklete binerek ortak oldu. 130 u aģkın sporcunun katıldığı yarıģma renkli görüntülere sahne oldu. Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Gençlik Spor Ġl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Ġl Emniyet Müdürlüğü, Ġl Sağlık Müdürlüğü, Özel Zafer Eğitim Kurumları ve ġehitoğlu Konağının katkılarıyla düzenlenen yarıģmada Afyonkarahisarlılar Zafere pedal çevirdi. Ġlimizde bulunan tüm bisiklet severlerin birlik, beraberlik ve kardeģlik duygularını pekiģtirmek amacıyla düzenlenen yarıģma dört kategori üzerinden yapıldı. YarıĢma sonunda dereceye girenlere çeģitli ödüller verildi. Organizasyona katılan herkesi tebrik eden BaĢkan Çoban; bisikleti her yaģtan, her cinsten her kesimden insana sevdirmek bizim en önemli vazifemiz olmalıdır, halkımızı bisikletle barıģtıracağız dedi.

8 AFYONKARAHĠSAR ZAFERE PEDAL ÇEVĠRDĠ Ġ Ġ YarıĢma sonunda konuģan BaĢkan Çoban çocukluğumuzdan beri sadece bir oyun aracı olarak görülen bisikletin artık bugün medeni dünyada, modern ülkelerde yaģamın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini belitti. BaĢkan Çoban Ģöyle devam etti; Bisiklet, bir oyuncaktan öte hem bir spor vasıtası, hem de bir seyahat aracı haline gelmiģtir. Ama nedense ülkemizin ve Ģehrimizin bu manada hak ettiği yere geldiğini söylemek mümkün değildir. Bunda elbette yerel yöneticiler olarak bizimde sorumluluğumuz vardır. Bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak bisikleti her yaģtan, her cinsten, her kesimden insana sevdirmek bizim en önemli vazifemiz olmalıdır. Bu konuda inģallah görev sürem boyunca bisikleti tercih ettiğimizi ve teģvik ettiğimizi hep birlikte göreceksiniz. Bisiklet yollarıyla bu tür organizasyonlarla bisikletle halkımızın barıģmasını sağlayacağız. Bu yarıģmada bence ilk adımlarından bir tanesidir. YarıĢmaya katılan 130 dan fazla sporcumuza teģekkür ediyorum. Dereceye girsin, girmesin herkes görevini yapmıģtır. Bisiklet Afyon da da vardır çağırısı yankılanmıģtır. dedi.

9 AFYONKARAHĠSAR ZAFERE PEDAL ÇEVĠRDĠ ġ Ü Ġ Organizasyona destek olan herkese teģekkür eden BaĢkan Çoban sözlerine Ģöyle devam etti; Bu organizasyona destek veren Bisiklet Federasyonumuza, Ġl Temsilcisi kardeģimiz Tevfik RaĢitoğlu na, Gençlik Spor Ġl Müdürümüz Zeki KuĢ ve tüm personeline, bizimle iģ birliği yapan Özel Zafer Eğitim Kurumlarına teģekkür ediyorum. Sponsorluk görevi yapan bizlere maddi manevi desteğini esirgemeyen Delta Mermer Sahibi ĠĢadamı Belediye Meclis Üyemiz Hüseyin ġehitoğlu Bey e ve Sabri ġehitoğlu na candan teģekkür ediyorum dedi. Vali Yardımcısı Gürkan Karaman ise yarıģmaya katılan tüm sporcuları tebrik ederek organizasyona destek olan herkese teģekkür etti. Ġ Ö Ü Ġ Ġ Ġ YarıĢmada ; 35 yaģ gurubu ve üzeri birincisi; Cengiz TÜRK, ikincisi Ali Ġhsan YILDIZ, üçüncülüğü ise Osman ÇOBAN elde ederken 35 yaģ gurubu ve üzeri örnek sporcusu ödülünü ise ; 61 yaģındaki Ahmet Emin Çetin elde etti yaģ gurubu birincisi; Tolga DENĠZ, ikinciliği Ali AltıntaĢ, üçüncülüğü ise Yunus Emre Orta elde ederken yaģ gurubunun örnek sporcusu ödülünü; Mustafa OĞUġ elde etti.

10 AFYONKARAHĠSAR ZAFERE PEDAL ÇEVĠRDĠ Ġ Ö Ü Ġ Ġ Ġ yaģ gurubu birincisi Samet AYHAN olurken, ikinciliği Tayfun ÇETĠN, üçüncülüğü ise Sercan KIZILKAYA alırken yaģ gurubu örnek sporcu ödülünü ise Semih KARAKAYA elde etti yaģ gurubu birincisi Erol Büyük, ikincisi Kerem AKSOY, üçüncülüğü ise Mustafa YILDIZ alırken yaģ gurubunun örnek sporcu ödülünü ise Ömer Faruk SEPET elde etti. YarıĢmada birinci olanlara bisiklet hediye edilirken, dereceye giren sporcular ödüllerini Vali Yardımcısı Gürkan Karaman, Belediye BaĢkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Spor ġube Müdürü Ġsmail Barın ve Özel Zafer Eğitim Kurumları Okul Müdürü Emin Akman ın elinden aldılar.

11 Ġ ġ ġ Ç Ü Ġ Ğ ġ TÜRKĠYE DE BĠR ĠLK; 85 ADET AKÜLÜ ARACIN DAĞITIMI BĠR DEFADA YAPILIYOR Afyonkarahisar Belediyesi ile Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından ortaklaģa düzenlenen Engelliler Festivali coģkuyla kutlandı. Bu yıl beģincisi düzenlenen festival coģkusu Belediye BaĢkanımız Burhanettin Çoban ın engelli kardeģlerimize verdiği müjdeyle doruğa çıktı. Afyonkarahisar da hayırsever hemģehrilerimiz tarafından toplanan parayla Belçika dan temin edilen 85 adet akülü aracın ilimize ulaģtığını belirten BaĢkan Çoban en kısa zamanda dağıtımına baģlanacağını ifade etti. Dağıtılacak 85 adet aracın yetmeyeceğinin bilincinde olduklarını ifade eden BaĢkan Çoban Bilindiği üzere biz sadece merkezde dağıtım yapmıyoruz akülü araç konusunda beldelerden, ilçelerden, köylerden de talep var.

12 Ġ ġ ġ Ç Ü Ġ Ğ ġ Afyonkarahisar da 200 kiģinin ihtiyacı varsa 200 nü de getirmeye burada söz veriyorum dedi. Türkiye çapında bir defa da 85 adet akülü aracın dağıtıldığı il olmadığına dikkat çeken BaĢkan Çoban; AraĢtırdım, Türkiye çapında gerek özel Ģirketler kanalıyla, gerek devlet eliyle gerekse belediye eliyle bir anda dağıtılan en yüksek kapasiteye Afyonkarahisar Belediyesi olarak biz ulaģmıģ bulunmaktayız. Bu gururu haklı olarak burada ifade etmekten memnuniyet duyuyorum, kendimize övgüler yağdırıyorum, burada artık tevazu göstermiyoruz. dedi. Araçların temini konusunda Afyonkarahisarlı iģadamlarımıza, Belçika Emirdağ ve Yöresi YardımlaĢma Derneği ġube BaĢkanı (EYAD) Metin Edeer,'e teģekkür eden BaĢkan Çoban, Engelli olmak bir kader değilse gelin o kaderi hep birlikte en güzel Ģekilde değerlendirelim dedi. Festivale Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Belediye BaĢkanı Burhanettin Çoban, Ġl Genel Meclisi BaĢkanı Salih Sel, Kent Konseyi BaĢkanı M. Emin Birliktir, Belediye Meclis Üyeleri, Afyonkarahisar Ticaret Borsası BaĢkanı Mehmet Mühsürler, Kamu Kurum ve KuruluĢlarının Müdürleri, Engelliler Meclis BaĢkanı Mesut Yurt ile Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar, Özel Rehabilitasyon Merkezleri ile dernekler katıldı. BaĢkan Çoban, engelli vatandaģların isteği üzerine tören geçiģine tekerlekli sandalyeye binerek katıldı.

13 Ġ ġ ġ Ç Ü Ġ Ğ ġ Engelli derneklerimizle ayrım gözetmeksizin engellilere hizmet veren tüm okullarımızla bir ve beraber olmaya gayret ettiğini ifade eden BaĢkan Çoban ise Ģunları kaydetti; Kent Konseyimizin özellikle Engelliler Meclisi nin daha aktif çalıģması için büyük gayret sarfettim. Mesut Yurt kardeģimiz burada güzel bir birliktelik yaptı, bu birliktelikten çok güzel hizmetler doğdu. Bu konuda biz yalnız kalmadık, baģta Sayın Valimiz Haluk Ġmga Bey, Vali Yardımcımız Ahmet Ertürk Bey, Milli Eğitim, Ġl Genel Meclisi, ATSO, ATB herkesten büyük destek ve ilgi gördük. Bir yıldır üzerinden çalıģtığımız ve Engelliler Derneklerine sözünü verdiğimiz 85 ortopedik engelli hemģehrimizin kavuģacağı akülü arabalarımız az önce attığım imzayla Belediyemize teslim edilmiģtir. ĠnĢallah ortopedik Engelliler Derneğimizle, Kent Konseyi Engelliler Meclisimizle birlikte Belediyemiz Kültür Sosyal ĠĢler Müdürlüğü müracaatları ön elemeden geçirerek sanıyorum 10 gün içerisinde yapacakları törenle 85 akülü aracı hemģehrilerimize teslim edecekler AraĢtırdım, Türkiye çapında gerek özel Ģirketler kanalıyla, gerek devlet eliyle gerekse belediye eliyle bir anda dağıtılan en yüksek kapasiteye Afyonkarahisar Belediyesi olarak biz ulaģmıģ bulunmaktayız. Bu gururu haklı olarak burada ifade etmekten memnuniyet duyuyorum. ĠnĢallah 85 değerli hemģehrimiz, akülü araçlara kavuģacaklar. Bu araçlar yetmeyecek biliyoruz. Çünkü biz sadece merkezde dağıtım yapmıyoruz, beldelerde ilçelerde, köylerden de talep var. Afyonkarahisar da 200 kiģinin ihtiyacı varsa 200 nü getirmeye burada söz veriyorum. Festivalde emeği geçenlere teģekkür ediyorum. Özellikle engelli kardeģlerime yardımcı olmak hizmetinde olmak bize büyük gurur veriyor. Engelli olmak bir kader değilse gelin o kaderi hep birlikte en güzel Ģekilde değerlendirelim dedi. Yapılan konuģmaların ardından festivalde engelli çocuklarımızla yakından ilgilenen BaĢkan Çoban mutluluklarına ortak oldu.

14 Ġ Çevre Hizmetleri Birliği tarafından baģlatılan Atık Pil Toplama Kampanyası çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü Ġlköğretim Okulları Dostluk DayanıĢma ve Ortak Hareket Projesi kapsamında 4. ekip okulları topladıkları atık pilleri KasımpaĢa Ġlköğretim Okulunda düzenlene bir törenle Çevre Hizmetleri Birliği Müdürlüğü ne teslim etti. TEġEKKÜR BELGESĠ VERĠLDĠ 2007 yılından itibaren kampanya çerçevesinde okullarda eğitim gören öğrenciler tarafından 600 kg atık pil toplandığını ifade eden Birlik Müdürü Mehmet Durak Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen kampanyaya desteklerini esirgemeyen baģta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere tüm eğitim camiasına ve öğrencilere teģekkür etti. Törende kampanyaya destek olan okul idarecilerine kampanyaya verdikleri destekten dolayı Birlik BaĢkanı Afyonkarahisar Belediye BaĢkanı Burhanettin Çoban adına teģekkür belgesi verildi. Konuyla ilgili olarak Birlik Müdürü Mehmet Durak bir açıklamada bulundu. Durak açıklamasında Ģu görüģlere yer verdi; Atık pillerin çevreye geliģigüzel atılmaması, su ve toprak kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla 2007 yılında Afyonkarahisar Ġli Çevre Hizmetleri Birliği, TAP Vakfı (TaĢınabilir Pil Üreticileri ve Ġthalatçıları Derneği) ile sözleģme imzalamıģtır yılından itibaren baģta Ġlköğretim okulları olmak üzere, Birliğe üye Belediyelere, kamu kurumlarına yaklaģık 300 adet atık pil kutusu dağıtılmıģtır.

15 Ġ Atık piller çoğu zaman organik atıklarla birlikte aynı çöp kutusuna atılmaktadır. Oysa piller çinko, mangan, gümüģ ve civa gibi birçok ağır metali bünyesinde içermektedir. Toprağa karıģan piller, bitkiler ve hayvanlar yoluyla insanlara geçerek, sakat doğumlara hatta kanserlere neden olabilmektedir. 600 KĠLO ATIK PĠL TOPLANDI Atık pillerin zararını en aza indirebilmenin ilk Ģartı, halkımızın atık pillerin doğaya ve insanlara vermiģ olduğu zararlar konusunda bilinçlenmesidir. Bu konuda bilinçlenen vatandaģlarımız ve çocuklarımızın atık pillerin geri kazanımı konusunda üzerlerine düģen görevleri yapacaktır. Bu hususta okullarımızda eğitim seminerleri düzenlenmiģ, tiyatro gösterileri gerçekleģtirilmiģtir yılından itibaren okullarımızın değerli öğretmenleri ile öğrencileri çalıģmalarımıza katkıda bulunmuģlar ve yaklaģık 600 kg atık pil toplanarak, geri kazanımı ve bertarafı sağlanmıģtır.

16 Ġ ÇalıĢmalarımızın devamı niteliğinde Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyasına katılan okullarımızdan atık piller tartımı yapılarak alınmaktadır. Kampanyaya katılan okullardan en çok atık pil toplayan okullara ödüller verilmektedir. Bu konuda desteklerini ve ilgilerini esirgemeyen baģta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere, tüm eğitim camiasına ve öğrencilerimize teģekkür ederiz dedi. Kampanyaya katılan Okullar: - KasımpaĢa Ġ.Ö.O. - Beyazıt Ġ.Ö.O. - Hoca Ahmet Yesevi Ġ.Ö.O. - Hürriyet Ġ.Ö.O. - Özerler Ġ.Ö.O. - Saniye Sayıoğlu Ġ.Ö.O. - Değirmenayvalı Ahmet Bayram Ġ.Ö.O. - IĢıklar ġeker Ġ.Ö.O. - IĢıklar Dumlupınar Ġ.Ö.O. - Nuribey Ġsmet Attila Ġ.Ö.O. - Susuz Ġ.Ö.O. - Çay Sağlık Meslek Lisesi - Çay Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi - Çobanlar Ahmet Özyurt Ġ.Ö.O. - Sandıklı Mehmet Akif Ersoy Ġ.Ö.O. - Dinar Cengiz Topel Ġ.Ö.O. - YeĢilhisar Yunus Emre Ġ.Ö.O. - Çay Vali Ahmet Özyurt Ġ.Ö.O. - Pazarağaç Ġ.Ö.O. - Akkonak Cumhuriyet Ġ.Ö.O. - Çay Gazi Mustafa Kemal Ġ.Ö.O. - Merkez TOKĠ Ġ.Ö.O. - KasımpaĢa Ġ.Ö.O. - Çay KurtuluĢ Ġ.Ö.O.

17 İŞİTME ENGELLİLER FUTBOL ŞENLİĞİ BAŞKANIMIZDAN ÇOCUKLARA SPOR AYAKKABISI Afyonkarahisar Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor Ġl Müdürlüğü ve Afyon Kocatepe Üniversitesi iģbirliğinde Engelliler Haftası dolayısıyla ĠġĠTME ENGELLĠLER FUTBOL ġenlġğġ düzenlendi. Afyonkarahisar ĠĢitme Engelliler Okulu ile Özel Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim gören çocukların katıldığı Ģenlik renkli görüntülere sahne oldu.ġenlikte Belediye BaĢkanı Burhanettin Çoban 108 öğrenciye spor ayakkabısı armağan etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Belediye BaĢkanımız Ģenlikte yaptığı konuģmasında böyle bir organizasyona destek vermekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek katkıda bulunanlara teģekkür etti.

18 Ġ ġ Ç

19 AFYONKARAHĠSAR DA UÇURTMA ġenlġğġ COġKUSU Afyonkarahisar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 24. Uçurtma ġenliği coģkuyla kutlandı. ÇOK SAYIDA VATANDAġIMIZ KATILDI Uçurtma ġenliğinde uçurtmalar, Afyonkarahisar semalarında renkli görüntülere sahne oldu. 24. Uçurtma ġenliği ne Vali Yardımcısı Azmi YeĢil, Belediye BaĢkanı Burhanettin Çoban, Defterdar Mustafa Ceylan, Sosyal Hizmetler Ġl Müdürü ġevki Ceylan, Gençlik Spor Ġl Müdürü Zeki KuĢ, Sosyal Güvenlik Kurumu Ġl Müdürü Kerim Aslan, bazı Ġl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaģ katıldı. Uçurtma ġenliğine yoğun ilgi gösteren çocuklar, en güzel uçurtma ve en güzel uçan uçurtma dallarında dereceye girmek için kıyasıya yarıģtılar. YarıĢma sırasında vatandaģlar BaĢkan Çoban a yakın ilgi gösterdiler.

20 AFYONKARAHĠSAR DA UÇURTMA ġenlġğġ COġKUSU PĠLAV VE AYRAN ĠKRAM EDĠLDĠ Düzenlenen yarıģmaya yaklaģık 70 uçurtma katılırken, Uçurtma ġenliğini değerlendirmeye alan jüri, en güzel uçurtma ve en güzel uçan uçurtma dallarında birinci, ikinci ve üçüncüyü seçmekte zorlandı. Yapılan değerlendirmeler sonunda en güzel uçurtma dalında birinci Süleyman Akdağ, ikinci Selahattin Keskin, üçüncü ise Birkan Yusuf Tutkun oldular. En güzel uçan uçurtma dalında ise birinciliği Gamze BaĢkurt, ikinciliği Salih Bütün, üçüncülüğü ise Mevlüt Yavuz elde etti. YarıĢma sırasında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından vatandaģlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

21 AFYONKARAHĠSAR DA UÇURTMA ġenlġğġ COġKUSU GÖSTERĠLER BÜYÜK ĠLGĠYLE ĠZLENDĠ YarıĢmada dereceye girenlere para ödülünün yanı sıra Platin Kuyumculuktan kol saati hediye edildi. Ödüllerini Belediye BaĢkanı Burhanettin Çoban ve Vali Yardımcısı Azmi YeĢil in elinden alan çocukların mutluluğu gözlerinden okundu. Afyonkarahisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin sergilediği oyunlar vatandaģlara neģeli dakikalar yaģattı.yarıģmanın jüri üyeliklerini Belediye Meclis Üyesi S. Selcen Hıdıroğlu, BaĢkan Yardımcısı Ayfer Örten, Milli Eğitim ġube Müdürü Fevzi Özdemir, Müze Müdürü Mevlüt Üyümez, Gençlik Spor ġube Müdürü Ġsmail Barın, ve Basın Yayın Birim Sorumlusu Emel Sarlık yaptı. Programın sonunda en güzel uçan uçurtma dalında birinci olan Mustafa BaĢkurt uçurtmasını BaĢkan Çoban'a hediye etti.

22 BAŞKAN ÇOBAN IN MĠNĠK KONUKLARI NASIL YÖNETĠLDĠKLERĠNĠ ÖĞRENDĠLER Kocatepe Ġlköğretim Okulu 4-B sınıfı öğrencileri Afyonkarahisar Belediyesi ni ziyaret etti. Sosyal Bilgiler dersi Nasıl Yönetiliyoruz konulu ödevi yerinde getirmek üzere Belediyemizi ziyaret eden öğrencilerle BaĢkan Çoban yakından ilgilendi. Öğrencilerin sorularına samimi cevaplar veren Belediye BaĢkanı Burhanettin Çoban minik misafirlerine çikolata ikram etti. Ġlerleyen günlerde öğrencileri sınıflarında ziyaret edeceğinin sözünü veren BaĢkan Çoban çocuklara eğitim hayatında baģarılar diledi.

23 BAŞKAN ÇOBAN IN MĠNĠK KONUKLARI BĠRĠMLERĠ GEZDĠLER Yapılan karģılıklı bilgi alıģveriģinin ardından öğrenciler bir süre Çevre Hizmetleri Birliği Encümen toplantısının konuğu oldu. Çevre Hizmetleri Birliği Katı Atık Bertaraf Tesisi nin çalıģmaları hakkında da bilgi edinen çocuklar daha sonra Belediyemizin birimlerini yerinde görme fırsatı buldu. Belediye BaĢkanı nın görevleri, Belediye nin çalıģmaları hakkında merak ettiklerini öğrenen çocuklar Afyonkarahisar Belediyesi nin misafirperverliğine teģekkür ettiler.

24 Ġ ġ Ġ Ç Ġ Ġ Ç Afyonkarahisar Belediye BaĢkanı Burhanettin Çoban 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm çocukların bayramını kutladı. BaĢkan Çoban ın mesajı Ģöyle: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nın 90. yılını yaģıyoruz. Bundan 90 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kurulmasıyla bu topraklarda baģlayan bağımsızlık mücadelesi, bugün tüm dünya çocukları için bir bayramdır. Bu günü bir bayram olarak geleceğin teminatı olan çocuklara armağan eden yüce Atatürk, böylelikle çocuklara verdiği değere ve yeni Türk Ulusu nun geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğine iģaret etmiģtir. Bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Sevgili çocuklar; Yarınlarımızın teminatı olan sizlerin, geleceğin büyükleri olarak üzerinize bir takım görevler düģmektedir. Biz, Ģehrimizin geçmiģten getirdiği ekonomik, kültürel ve sanatsal değerlerini sizlere ulaģtırıyoruz. Köklü mirasımızı, tarihi zenginliğimizi geleceğin dünyasına taģımak, bizlerin olduğu kadar sizlerin de vazifeleri arasındadır. Çocuklarımızın özgür düģünceli, sorgulayan, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiģtirilmeleri ortak hedefimizdir. Bu duygu ve düģüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk baģta olmak üzere, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve Milli Mücadelede emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nı en içten dileklerimle kutluyorum. dedi.

25 Ġ ġ Ġ Ç Ġ Ġ Ç

26 MAKAMLAR ÇOCUKLARIN OLDU Afyonkarahisar Belediye BaĢkan Vekili Mahmut Karcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde öğrencileri makamında kabul etti.oruçoğlu Ġlköğretim Okulu Müdürü Kadir Postalcıoğlu ve beraberindeki öğrencilerin gerçekleģtirdiği ziyarette Belediye BaĢkan Vekili Mahmut Karcı, bir süreliğine BaĢkanlık Makamı nı 6. sınıf öğrencisi Zehra Sevimgin e devretti. Afyonkarahisar Belediye BaĢkanı olarak yapacağı çalıģmalardan söz eden Zehra Sevimgin ilimize park ve yeģil alanların yanı sıra spor alanları kazandırmak için elinden geleni yapacağını belitti. BaĢkan Sevimgin, kentimizin alt yapısına önem vererek ekonomik anlamda Afyonkarahisar ın daha da geliģmesi için bir dizi çalıģma baģlatacağını ifade etti.

27 MAKAMLAR ÇOCUKLARIN OLDU Ziyarette Oruçoğlu Ġlköğretim Okulu Müdürü Kadir Postalcıoğlu BaĢkan Sevimgin e okulun etrafında bulunan kaldırımların düzenlenmesini ve okulun bahçesinin asfaltlanması talebinde bulundu. BaĢkan Sevimgin ise Müdür Postalcıoğlu nun taleplerini değerlendireceklerini belirterek Cumhuriyet Mahallesinin tamamının alt ve üst yapısı sorununun giderilmesi noktasında gerekli çalıģmaların baģladığını sözlerine ekledi. Ziyaret sırasında Afyonkarahisar Valilik Makamını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nın 90. Yıldönümü dolayısıyla Vali Haluk Ġmga dan bir günlüğüne devir alan Hoca Ahmet Yesevi Ġlköğretim Okulu 4. Öğrencisi Muhammed Ali Saldoğan Belediye BaĢkanı Zehra Sevimgin i telefonla arayarak çalıģmaları hakkında bilgi aldı. Belediye BaĢkanı Zehra Sevimgin ise belediyemizin çalıģmaları hakkında Vali Saldoğan'a bilgiler vererek talimatlarının yerine getirileceğini ifade etti. Ziyaret sonunda BaĢkan Vekili Mahmut Karcı, Okul Müdürü Kadir Postalcıoğlu ve öğrencilerle tek tek yakından ilgilenerek Belediyemizin yayınlarından oluģan kitap seti ile çeģitli hediyeler verdi.

28 MĠNĠKLERĠN YÜZÜ GÜLÜYOR Afyonkarahisar Belediyesi tarafından baģlatılan sosyal proje kapsamında ilköğretim çağında eğitim gören öğrenciler Mc Donald's da hamburger yemenin keyfini çıkarmaya devam ediyor. Proje kapsamında Namık Kemal Ġlköğretim Okulu ndan seçilen baģarılı ve ihtiyaç sahibi öğrenciler Mc Donald's da gönüllerince bir gün geçirdi Aralarında; ilk kez hamburger yiyen çocuklarında yer aldığı programda öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Mc Donald's ın hediye ettiği oyuncaklar ile restorandan ayrılan çocukların yüzü gülüyordu. Afyonkarahisar Belediyesi ile Mc Donald's iģbirliğinde yürütülen Sosyal Sorumluluk projesi bununla sınırlı kalmıyor. Belediyemizce baģlatılan kitap ve oyuncak toplama kampanyasına iliģkin Mc Donald'sın da desteği ile kampanyanın baģladığı günden bu yana yaklaģık 10 bin kitap ile 500 e yakın oyuncak toplandı.

29 FĠDANLAR FĠDAN DĠKTĠ Afyonkarahisar Belediyesi ile Ekrem Yavuz Ġlköğretim Okulu iģbirliğinde öğrenciler fidan dikti. Hıdırlık mevkiinde yapılan fidan dikiminde öğrencilere ağaç sevgisi aģılandı. Orman Haftası dolayısıyla Belediyemiz Park Bahçeler Müdürlüğü ne müracaatta bulunan Ekrem Yavuz Ġlköğretim Okulu Ġdaresi belediyemizce temin edilen 750 fidanı hıdırlık mevkii ne dikti. YaklaĢık 450 öğrencinin katıldığı fidan dikimi renkli görüntülere sahne oldu. Çevre ve ağaç sevgisine duyarlılıkları ile örnek bir görüntü oluģturan öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi.

30 ÖĞRENCĠLERDEN ĠLAÇ BAĞIġI Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ġlköğretim Okulu Müdürlükleri Dostluk, DayanıĢma ve Ortak Hareket Projesi kapsamında toplanan ilaçlar Belediyemize teslim edildi. Söz konusu proje kapsamında 5. ekip Okullarında eğitim gören öğrenciler topladıkları ilaçları Belediyemiz Sağlık ĠĢleri Müdürlüğü ne teslim ettiler. Ġlaç teslimi sırasında 5. Gurup BaĢkanı Atatürk Ġlköğretim Okulu Müdürü Asım Ġlarslan Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ġlköğretim Okulu Müdürlükleri Dostluk, DayanıĢma ve Ortak Hareketi Projesi kapsamında ilaç toplama kampanyası baģlatıldı, bizler beģinci gurup olarak 12 okuldan oluģuyoruz. Proje kapsamında baģlatılan ilaç toplama kampanyası süresinde toplanan ilaçları ihtiyaç sahibi kiģilere bir ölçü de olsa yardımda bulunmak amacındayız. Bu anlamda topladığımız ilaçları belediyemize getirdik dedi.

31 ÖĞRENCĠLERDEN ĠLAÇ BAĞIġI Öğrencilerin getirdiği ilaçları teslim alan Kültür ve Sosyal ĠĢler Müdürü Gökhan GüzeltaĢ projenin önemine dikkat çekerek, Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından baģlatılan böylesi güzel bir proje kapsamında toplanan ilaçları ihtiyaç sahiplerine vereceğiz. Umuyorum ki; sizin bu özverili davranıģınız tüm kesimlere örnek olacaktır diyerek projede emeği geçen baģta Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere okul müdürlerimize ve öğrencilere teģekkür etti. Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ġlköğretim Okulu Müdürlükleri Dostluk, DayanıĢma ve Ortak Hareketi Projesi kapsamında ilaç toplama kampanyasına katılarak belediyemize ilaç bağıģında bulunan 5. gurup okulları; Atatürk Ġlköğretim Okulu, 27 Ağustos Ġlköğretim Okulu, Ali Çetinkaya Ġlköğretim Okulu, Büyükkalecik Ġlköğretim Okulu, Sülün Balı-Mubahat Açıkgözoğlu Ġlköğretim Okulu, Huriye AĢkar Ġlköğretim Okulu, IĢıklar Kocatepe Ġlköğretim Okulu, Asım Kocabıyık Ana Okulu, Özel Zafer Koleji, Anıtkaya Ġlköğretim Okulu, Yüksel Varlı Ġlköğretim Okulu ve Dumlupınar Ġlköğretim Okulu.

32 MĠNĠKLERĠN HAMBURGER KEYFĠ Afyonkarahisar Belediyesi tarafından baģlatılan sosyal proje kapsamında 40 baģarılı ilköğretim öğrencisi hamburger yemenin keyfini çıkararak palyaço eģliğinde gönüllerince eğlendi. MUTLULUKLARI GÖZLERĠNDEN OKUNDU Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen proje kapsamında ilköğretim okullarından seçilen baģarılı ve ihtiyaç sahibi 40 öğrenci, Mayıs ayına kadar her hafta Afyonkarahisar Mc Donald s Ģubesinde hamburger yiyecek. Aralarında; ilk kez hamburger yiyen çocuklarında yer aldığı programda öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Kendilerine böyle bir fırsatı veren baģta Belediye BaĢkanımız Burhanettin Çoban ve Mc Donald's Afyonkarahisar Restoran Sorumlusu Ergün Tetik e teģekkür eden çocuklar gönüllerince bir gün geçirdiler. Çocuklara Ģefkatle yaklaģan ve onların mutluluğuna ortak olan Belediye BaĢkanı Burhanettin Çoban ise proje hakkında bilgiler verdi.

33 OYUNCAK KAMPANYASINA DESTEK OYUNCAKLARINI PAYLAŞTILAR Kazım Özer Ġlk Öğretim Okulu Ġzcileri Ġzci liderleri Özcan ÇalıĢkan öncülüğünde topladıkları oyuncakları Belediyemiz Beyaz Masaya teslim ettiler. Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal ĠĢler Müdürlüğüne bağlı AB ve DıĢ ĠliĢkiler ile Kent Konseyi Birimi tarafından BENĠM OYUNACAĞIM, SENĠN OYUNCAĞIN isimli baģlatılan kampanyaya destekler sürüyor. Oyuncağı olmayan çocukların oyuncağa kavuģması amacı ile baģlatılan kampanya çerçevesinde Kazım Özer Ġlk Öğretim Okulu Ġzcileri evlerinde, komģularında mahallelerinde fazlalık durumunda ve kullanılabilir düzeyde olan, küçük tamiratlarla tekrar iģlevsellik kazandırılabilecek durumdaki oyuncakları Belediyemize teslim ettiler. Belediyemiz Beyaz Masa da oyuncakları teslim alan Kültür ve Sosyal ĠĢler Müdürü Gökhan GüzeltaĢ izcilere ve Ġzci Lideri Özcan ÇalıĢkan a gösterdikleri bu duyarlı davranıģtın dolayı teģekkür etti.

34 BELEDĠYE BAġKANI BURHANETTĠN ÇOBAN'DAN ÇOCUKLARA KARNE HEDĠYESĠ FARELĠ KÖYÜN KAVALCISI BEĞENĠYLE ĠZLENDĠ Afyonkarahisar Belediyesi nin davetlisi olarak Ocak 2010 tarihleri arasında tiyatro gösterisi yapmak üzere ilimize gelen Türkiye Çocuk ve Gençlik Müzikal Topluluğu ilk gösterisini yaptı. ÖĞRENCĠLERDEN BAġKANIMIZA TEġEKKKÜR Belediye BaĢkanı Burhanettin Çoban, okulların yarı yıl tatiline girmesi ile birlikte çocuklara yönelik ilimizde gösterime giren oyununun öğrencilere karne hediyesi olduğunu ifade etti. Tüm çocuklara yarı yıl tatili boyunca iyi dinlenmelerini tavsiye eden BaĢkan Çoban öğrencilere derslerinde de baģarılar diledi.tiyatro sonrası duygularını dile getiren öğrenciler ise kendilerini yarı yıl tatilinde de unutmayan Belediye BaĢkanımız Burhanettin Çoban'a teģekkür ettiler.

35 BELEDĠYE BAġKANI BURHANETTĠN ÇOBAN'DAN ÇOCUKLARA KARNE HEDĠYESĠ YOĞUN ĠLGĠ VARDI Gösteriyi büyük bir dikkatle izleyen çocuklar kimi zaman neģeli, kimi zamanda düģündürücü dakikalar yaģadı. Bu gün ve yarın Belediye Kültür Merkezinde sahnelenecek Fareli Köyün Kavalcısı adlı tiyatro oyununun öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kültür ve Sosyal ĠĢler Müdürü Gökhan GüzeltaĢ tiyatro gösterisinin ardından Genel Sanat Yönetmeni Necmi Ünver ve ekibine ilimizde yaptıkları bu güzel gösteriden dolayı teģekkür ederek çiçek verdi.

36 Masal VE HĠKAYE KÖġESĠ BEZELYE PRENSES : Bir zamanlar bir prens varmıģ. Bu prens evlenmek istiyormuģ, ama evleneceği kiģi gerçek bir prenses olmalıymıģ. Böyle birini bulmak için bütün dünyayı dolaģmıģ, ama çok büyük bir hayal kırıklığına uğramıģ. Çünkü, karģısına çıkan prenseslerin hakiki olup olmadığını bir türlü anlayamıyormuģ. Hep eksik bir Ģeyler bir Ģeyler oluyormuģ. Sonunda üzüntü ve umutsuzluk içinde yurduna dönmüģ. Bir gece korkunç bir fırtına çıkmıģ; ĢimĢekler çakıyor, gök gürlüyor, bardaktan boģanırcasına yağmur yağıyor, kıyametler kopuyormuģ. Derken sarayın kapısı çalınmıģ, yaģlı kral gidip kapıyı açmıģ. Fakat, o da ne kapıda, yağmurdan ve fırtınadan periģan olmuģ bir zavallı bir kız duruyormuģ. Üstelik her tarafından sular akan, tepeden tırnağa sırılsıklam olmuģ bu kız gerçek bir prenses olduğunu söylüyormuģ.

37 Masal VE HĠKAYE KÖġESĠ Eh, anlarız bakalım! diye düģünmüģ yaģlı kraliçe, ama kimseye bir Ģey söylememiģ. Yatak odasına gitmiģ, yere bir bezelye tanesi koymuģ. Bu bezelye tanesinin üzerine yirmi tane döģek, döģeklerin üzerine de yirmi tane kaz tüyü yatak koymuģ. Gece olunca prenses bu yatakta yatmıģ. Sabah olunca kıza, gece nasıl uyuduğunu sormuģlar. Ah, korkunç bir Ģeydi! demiģ prenses. Bütün gece gözümü bile kırpmadım! Allah bilir ne vardı yatak ta! Sert bir Ģeyin üstünde yatmıģım gibi, her yerim çürüdü, mosmor kesildi! Gerçekten berbattı! Böylece anlaģılmıģ ki, yirmi döģek ve yirmi kaz tüyü yatağın altındaki bezelye tanesini hissedecek kadar nazlı, narin olduğuna göre, bu prenses hakiki bir prensestir! Prens onunla evlenmiģ. O bezelye tanesini de müzeye koymuģlar. Eğer kimse almadıysa, bugün bile gidip görebilirsiniz onu.

38 Masal VE HĠKAYE KÖġESĠ YARALI GÜVERCĠN Ali bahçeye oynamaya çıktı. Canı çok sıkılıyordu. Aklından Bir arkadaģım olsa da oynasam! diye geçirdi. Bu sırada önüne bir Ģey düģtü. Ali önce korktu. Sonra düģen Ģeye doğru baktı. Bir de ne görsün? Bu bir güvercindi. Zavallı kuģ yaralıydı. Kanadı kanıyordu. Ali kızarak KuĢlara taģ atan yaramaz çocukların iģidir bu! dedi. Güvercin çırpınıyordu. Ali nin baģına Ģimdiye kadar böyle bir Ģey gelmemiģti. Yaralı bir kuģ nasıl iyi edilir, hiç bilmiyordu. Aklına dedesi geldi. Dedem bilir; onu çağırayım diye düģündü. Hem dedesi ona ikide bir Ben her Ģeyi bilirim. Çünkü yaģlıyım. ġimdiye kadar çok Ģey gördüm, duydum demez miydi? Gerçekten Ali nin dedesi yaralı bir güvercinin tedavisini biliyordu. Önce kuģun kanadını temizledi. Yaralı yere ilaç sürdü. ġimdi iģimiz beklemek. Ya ölür, ya yaģar dedi.

39 BĠRAZDA GÜLELĠM EŞEĞE NEDEN TERS BİNMİŞ Bir gün Hoca, eşeğine binerek, arkasına takılan bir kısım insanlarla birlikte, camiden eve dönerken birdenbire durur, hayvandan iner ve yüzü insanlara dönük olarak eşeğe ters biner, yani semere ters oturur. Bunu görenler yaptığı hareketin nedenini sorarlar. Hoca şöyle der: -Düşündüm taşındım, eşeğime böyle binmeye karar verdim çünkü saygısızlığı hiç sevmem. Siz önüme düşseniz, arkanızı bana dönmüş olacaksınız; usulsüzlük saygısızlık olur. Ben önde gitsem, size arkamı çevirmiş olacağım ki bu da doğru değildir. Böyle ters bindiğim zaman ise hem ben önünüzden giderim, siz de ardımdan gelmiş olursunuz; hem de karşı karşıya bulunuruz!

40 EVLĠYA ÇELEBĠ YE GÖRE AFYONKARAHĠSAR Buraya Karahisar ı Sahip derler. Sultanlık defterinde böyle yazılıdır. Sancak Bey iki tuğludur. Ulaması çoktur. Halkı gayet iyidir. Kalede üç buğday ambarı ve cephane hazineleri ve 7-8 adet su sarnıcı vardır. Kapıları daima kapalı durur. Yılanı ve çıyanı gayet çoktur. Kimseler yoktur. Daire biçimindeki kale çevresi iki bin adımdır. Etrafı köy ve kasabalar, bağ ve bahçelerle süslüdür. Bu üç kale kapısından yukarı ve aģağı ne at nede katır inip çıkabilir. Orta hisarın kapısı kıbleye karģıdır... Bu Ģehrin hangi evine girersen bir saray görünür. Misafirhanesi ve haremi ayrıdır. GeniĢ avlular içindedir. Mükellet ve Müzeyyen Ġmaret camisi burma minarelidir ki misli Bursa Ģehrinde ola... Hastalara Ģifa veren bir hamamı, yetmiģ hücreli medresesi vardır... Yedi tekke vardır... BeĢ hamamı vardır... Ġki çarģısı vardır... Saraçhanesi hiçbir diyarda yoktur...

41 EVLĠYA ÇELEBĠ YE GÖRE AFYONKARAHĠSAR Burada iģlenen besatları hiçbir diyarda iģlenmez... Zira Karahisar köselesi, sahtiyan ve gönleri pembeye çalan renktedir. Yüz dükkanlık tabakhanesinde üç bin kiģi çalıģır. Dükkanları Ģehrin dıģında, derenin iki kenarındadır. Ayrı cami ve mescitleri vardır. On dokuz tüccar hanı vardır... ÇarĢı pazarı öyle kalabalıktır ki, insan insanin omzunu sökemez. Zira büyük Ģehirdir ve çevresi gayet mamur kasabalardır. Nimetleri çoktur. Gayet mümin kimselerdir. Amma halkının rengi sarıya meyyaldir. Zira bu bölge afyon bölgesidir ve ekseriya afyon tiryakisidir. Havası ve suyu güzel olduğu için nane çöpü gibi, lades kemiği gibi arık ademler değillerdir. Bütün halk çuha, ferace ve kontoģlar giyerler. Alim ve zenginleri samur ve sof ferace giyip gezerler. Halkı ekseriya mevlevi olduğu için külah üzerine beyaz sarık sararlar ve cümle beyaz çar bürünürler... Halkı gayet zekidir. OkumuĢu ve düģünürü çoktur... Bu Ģehir münevver ve ruhani bir Ģehirdir. Ġnsan bu Ģehre girince, kalbi, gözü açılır, bağ ve bahçelerinde gamı dağılır, canına can gelir...

42 TRAFĠK KURALLARI BAZI TRAFĠK LEVHALARI VE ANLAMLARI Tali yoldan anayol kavşağına gelindiğini bildirir. Kavşak gelişinde durulur. Anayoldan gelen araçlar varsa ilk geçiş hakkı onlara verildikten sonra, harekete geçilerek kavşağa girilir. Işıklı trafik işaret cihazlarıyla kontrollü (sinyalize) bir kavşağa yaklaşıldığını bildirir. Kavşaktaki şartlara uyulacak şekilde dikkatle yaklaşılır. Okul geçidine yaklaşıldığını bildirir. Hız azaltılır, geçme yasağına uyulur, geçitten geçen veya geçmek üzere olan öğrencilere ilk geçiş hakkı verilir. Yaya geçidinin bulunduğu yere gelindiğini bildirir. İlk geçiş hakkının karşıya geçen ya da geçmek üzere olan yayalara verilmesini hatırlatır.

43 Evimizin dıģında kalan bütün alanlar bizim çevremizi oluģturur. Çevrenin bir diğer adı da doğadır. Çevremiz, yaģamak için ihtiyaç duyduğumuz temiz havayı ve oksijeni sağlar. Ayrıca çevremizde bir çok hayvan ve bitki de yaģamını sürdürür. Çevremizin temiz olması, hem bize hem de diğer canlılara daha sağlıklı ve güzel bir yaģam sağlar. ÇEVREMĠZĠ TEMĠZ TUTMAK ĠÇĠN UYMAMIZ GEREKEN KURALLAR: Yerlere çöp atmamalıyız. Çöpleri, çöp poģetinin ağzını sıkıca bağladıktan sonra çöp kutusuna atmalıyız. Evimizin önünü ve bahçemizi haftada en az bir kere temizlemeliyiz. Yere tükürmemeliyiz. Ormanları korumalıyız. Ağaçlara zarar vermemeliyiz. Çimlerin üzerinde ateģ yakmamalıyız. Hayvanlara zarar vermemeliyiz. Denizleri kirletmemeliyiz.

İSTİKLÂL MARŞI. Mehmet Akif ERSOY

İSTİKLÂL MARŞI. Mehmet Akif ERSOY İSTİKLÂL MARŞI Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. Çatma, kurban

Detaylı

Mustafa Kemal ATATÜRK

Mustafa Kemal ATATÜRK Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonrada istiklal ve istikballerini kaybederler. Mustafa Kemal ATATÜRK İSTİKLÂL MARŞI

Detaylı

İSTİKLÂL MARŞI. Mehmet Akif Ersoy

İSTİKLÂL MARŞI. Mehmet Akif Ersoy İSTİKLÂL MARŞI Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. Çatma, kurban

Detaylı

UETD Genelmerkez Gençlik Kolları Mart 2014 Faaliyet Raporu

UETD Genelmerkez Gençlik Kolları Mart 2014 Faaliyet Raporu UETD Genelmerkez Gençlik Kolları Mart 2014 Faaliyet Raporu GK Faaliyet Raporu Mart 2014 2 UETD Gençlik Kolları olarak düzenleyeceğimiz Birinci Gençlik Makale Yarışması. Konu Demokrasi ve Değerlerimiz.

Detaylı

T.C. BURDUR VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü...İİÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE...MÜDÜRLÜĞÜNE...BÖLÜMÜNE

T.C. BURDUR VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü...İİÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE...MÜDÜRLÜĞÜNE...BÖLÜMÜNE T.C. BURDUR VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 39958266-102-E.8764864 03.09.2015 Konu: Çalışma Takvimi...İİÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE...MÜDÜRLÜĞÜNE...BÖLÜMÜNE İlgi : Bakanlığımız Ortaöğretim Genel

Detaylı

MateMito AKILLI MATEMATİK ATÖLYEM

MateMito AKILLI MATEMATİK ATÖLYEM ATÖLYE BİLGİSİ! MateMito AKILLI MATEMATİK ATÖLYEM Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematiği çok seviyorum. Artık matematik dersinde daha pratiğim. Artık matematik dersinde ustalaşıyorum. 7 Artık

Detaylı

KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI YAYINIDIR

KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI YAYINIDIR Yazı ve Araştırma Kurulu Başkan Dr. İsmail Ertunç Özatenç Üyeler Uzm. Duygu Geylan Nazife Uçar Aysun Candan Özada Resimleyen Celal Deniz Grafik Tasarım Aziz Ener Düzeltme Meltem Tekin Okuyucular Yrd. Doç.

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KADIKÖY GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA ORTAOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI İSTİKLAL MARŞI Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, Sönmeden

Detaylı

T.C KÖRFEZ KAYMAKAMLIĞI Körfez Anadolu Öğretmen Lisesi BRİFİNG DOSYASI

T.C KÖRFEZ KAYMAKAMLIĞI Körfez Anadolu Öğretmen Lisesi BRİFİNG DOSYASI T.C KÖRFEZ KAYMAKAMLIĞI Körfez Anadolu Öğretmen Lisesi BRİFİNG DOSYASI KASIM 2014 1 Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır

Detaylı

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN 6.Spor ġenlikleri kapsamında gerçekleģtirilen Futbol Turnuvası Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun zaferi ile sona erdi. Yapılan maçlar sonucunda Ünye ĠĠBF

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EYLÜL AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EYLÜL AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EYLÜL AYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- Ġlçemize bağlı Kalabak mahallesi 61.65.71.117.125.136.140

Detaylı

Bu kitapta neler var?

Bu kitapta neler var? Bu kitapta neler var? Akıllı ve Eğlenceli >> Pekiştirici Etkinlikler Tam Ölçen ve Bilgilerinizi Derinlemesine Sorgulayan >> Ünite Testleri Artıbir >> Sınav Özel Soruları Kazanım Odaklı >> Konu Testleri

Detaylı

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Yıl:2016 Sayı:2 29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törenin ardından beden eğitimi öğretmenimiz Levent

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI HAZİRANAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI HAZİRANAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI HAZİRANAYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Sarnıç Mahallesi meydanında bulunan kapalı

Detaylı

STRATEJÝK PLANI 2011-2014

STRATEJÝK PLANI 2011-2014 i i T.C. KARABÜK VALÝLÝÐÝ TEKNÝK VE ENDÜSTRÝ MESLEK LÝSESÝ E n d ü s t r i M e s e v KARABÜK l e k k L n s k e T K a r a b k ü s i e STRATEJÝK PLANI 0-04 KARABÜK - 00 ÝSTÝKLÂL MARÞI Korkma, sönmez bu þafaklarda

Detaylı

Adıyaman Turizmine Dünden Bakmak

Adıyaman Turizmine Dünden Bakmak Bu yıl 40 ıncısı kutlanan Turizm Haftası kapsamında Adıyaman Valiliği tarafından etkili bir turizm programı gerçekleştirildi. Aralarında üniversitemizin de bulunduğu çok sayıda kamu ve özel sektör kurumu

Detaylı

Bu kitapta neler var?

Bu kitapta neler var? Bu kitapta neler var? Her bölümün başında kısa, pratik bilgilerle konuyu kavramanızı hedefleyen >> Hadi Öğrenelim Yol gösteren, öğretici >> Çözümlü Sorular Eğlenerek çözeceğiniz pekiştirici etkinlikler

Detaylı

Dr. Kemal Akkan BATMAN

Dr. Kemal Akkan BATMAN Dr. Kemal Akkan BATMAN (Komisyon Başkanı) Dr. Ayer BURKE Diren CİVA GÜNER Mevhibe B. HOCAOĞLU Salih SARPTEN Ömer ÖZKAN Bu kitap, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Talim Terbiye Dairesi tarafından ortaokullarda

Detaylı

İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YASAL DAYANAĞI. Ġlçe Milli Eğitim Müdürü

İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YASAL DAYANAĞI. Ġlçe Milli Eğitim Müdürü T.C ERFELEK KAYMAKAMLIĞI 2013 YILI TOPLANTILAR TAKVİMİ İLÇE İDARE KURULU 5442 Sayılı Ġl Ġdaresi Kanunu KOORDİNATÖR KURULUŞ Ġlçe Yazı ĠĢleri Müdürlüğü lık Makam Odası Her Haftanın ÇarĢamba Günleri(Gündemde

Detaylı

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Türkiye Sutopu Federasyonu na bağlı Bodrum Yarımada Su Sporları Kulübü sporcuları, elde ettikleri başarının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon

Detaylı

TOKİ İLKOKULU/ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

TOKİ İLKOKULU/ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKİ İLKOKULU/ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKİ İLKOKULU-ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ OKUL KOMİSYONUDUR ADI SOYADI Hüseyin ÖZCAN

Detaylı

Bu kitapta neler var?

Bu kitapta neler var? Bu kitapta neler var? Her bölümün başında kısa, pratik bilgilerle konuyu kavramanızı hedefleyen >> Hadi Öğrenelim Yol gösteren, öğretici >> Çözümlü Sorular Eğlenerek çözeceğiniz pekiştirici etkinlikler

Detaylı

26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI.

26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI. 26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI. Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü nün başlatmış olduğu Değerler Eğitimi Projesi ODTÜ Ülkem Koleji nde hızla uygulamaya geçti. Öğrencilere temel insanî

Detaylı

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI AĞUSTOS 2017 Bülten 4 AĞUSTOS 2017 BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI Burdur 1 inci, 2 inci Organize Sanayi Bölgesi ve Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi

Detaylı

AAA AYŞE HASAN TÜRKMEN ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ YILLIK FAALİYET PLANI

AAA AYŞE HASAN TÜRKMEN ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ YILLIK FAALİYET PLANI 2015-2016 YILLIK FAALİYET PLANI 1 T.C. KEMALPAŞA KAYMAKAMLIĞI Ayşe Hasan Türkmen Ortaokulu Müdürlüğü 2 Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini

Detaylı

Kazanım: : Vatanımız için mücadele eden insanların fedakarlıklarını öğrenerek vatanseverlik duygusunu artırır.

Kazanım: : Vatanımız için mücadele eden insanların fedakarlıklarını öğrenerek vatanseverlik duygusunu artırır. MUSTAFA KARAŞAHİN İLKOKULU 4. SINIFLAR DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMASI MART 2016 SINIFI DEĞER ADI.-. BARIŞ VE VATANSEVERLİK Kazanım: : Vatanımız için mücadele eden insanların fedakarlıklarını öğrenerek vatanseverlik

Detaylı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Muğla Valisi Amir Çiçek in katılımı ile Menteşe Belediyesi nin katkıları ile Konakaltı Kültür Merkezi nde gerçekleştirilen törenle sanatçı Eda Özdemir in Bir Kadın Üç Sanat

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

HÜRRİYET İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

HÜRRİYET İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI HÜRRİYET İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI 1 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI Sayın Müdürüm, Saygı Değer Öğretmenlerim,Kıymetli

Detaylı

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ 2015-2016 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Faaliyetlerimiz Okulumuz 1967 yılında Büyükçekmece Lisesi adı ile açılmıģtır. Ġstanbul un önemli okullarından biri olmakla övünmektedir.

Detaylı

.~ ". EXPO . \J. f ~ ~ ~ c... ~ ı5-2 ı Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan programı ekte sunulmuştur. .:~. :... T.C.

.~ . EXPO . \J. f ~ ~ ~ c... ~ ı5-2 ı Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan programı ekte sunulmuştur. .:~. :... T.C. r: ~ c... ~ f ~ ~ \i it " TC Vii '1. GENeLıI( VE ~POR };tl ~AKA"LlG'LP '-?~ T.C. MANAVGAT KAYMAKAMLIGI Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü :....:~.. \J..~ ". EXPO Sayı: 190613431 146 Konu: Gençlik

Detaylı

MERHABA. Takım ruhuyla çıktığımız bu yolda önceliklerimiz ve hedeflerimiz:

MERHABA. Takım ruhuyla çıktığımız bu yolda önceliklerimiz ve hedeflerimiz: MERHABA 2014 yılının Ekim ayında Elektromobil Takımımızı kurarak bilimsel bir projeyle yola çıktık. ÇalıĢmalarımıza performans modeliyle baģladık. Hedefimize adım adım yaklaģıyoruz. Projemize maddi manevi

Detaylı

BEŞPARMAK DAĞLARI ŞENLENDİ

BEŞPARMAK DAĞLARI ŞENLENDİ BEŞPARMAK DAĞLARI ŞENLENDİ Söke İlçesi ne bağlı Karakaya Köyü ndeki Göktepe kaya sığınağında 8000 yıl önce çizilen kaya resmindeki ilkbahar şenliklerinden yola çıkılarak, EKODOSD- KARAKAYA MUHTARLIĞI işbirliğiyle

Detaylı

ÖZEL DÜNYA ÇOCUK EVĠ ANAOKULU EĞĠTĠM YILI YILDIZ GRUBU AKADEMĠK TAKVĠMĠ EYLÜL KURBAN BAYRAMI

ÖZEL DÜNYA ÇOCUK EVĠ ANAOKULU EĞĠTĠM YILI YILDIZ GRUBU AKADEMĠK TAKVĠMĠ EYLÜL KURBAN BAYRAMI 12-13-14-15 EYLÜL KURBAN BAYRAMI 19 EYLÜL Bütün çocuklarımız okulda, uyum ve gözlem sürecimiz baģlıyor. 22 EYLÜL TANIġMA TOPLANTISI 23 EYLÜL Eğlence merkezine gidiyoruz 26 EYLÜL Sosyal derslerimize baģlıyor

Detaylı

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015-2016 EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ANKARA 20 EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZ EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZLA KAHVALTIMIZ 1- TÜBİTAK 4006 2. BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI Okulumuzda

Detaylı

http://www.haber18.com

http://www.haber18.com http://www.haber18.com Haberin Ayrıntıları: 5 Haziran Dünya Çevre Günü Karatekin Parkı nda Çankırı Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı. Programa Valimiz Vahdettin

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Nisan 20, 2017-11:17:00 Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, 26 ülkeden, "39. TRT Uluslararası 23 Nisan

Detaylı

BAġKAN : Özcan KALAYCI. SAYMAN : Nesrin FĠDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMĠTELER TOPLANTI BĠLGĠLERĠ

BAġKAN : Özcan KALAYCI. SAYMAN : Nesrin FĠDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMĠTELER TOPLANTI BĠLGĠLERĠ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&Ġsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI Kuruluş 13 Mart 2007 Charter 30 Mayıs 2007 Dönem: 2011-2012 Tarih: 27.12.2011 Sayı: 26 U.R ve BÖLGE YÖNETĠMĠ YÖNETĠM

Detaylı

OSMANİYE KAHRAMANMARAŞLILAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ.

OSMANİYE KAHRAMANMARAŞLILAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ. OSMANİYE KAHRAMANMARAŞLILAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ. Osmaniye de yaşayan Kahramanmaraş lılar tarafından kurulan Osmaniye Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği nin

Detaylı

TÜRK SPOR TEġKĠLATINI MEYDANA GETĠREN KURUM VE KURULUġLAR (5) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF

TÜRK SPOR TEġKĠLATINI MEYDANA GETĠREN KURUM VE KURULUġLAR (5) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF TÜRK SPOR TEġKĠLATINI MEYDANA GETĠREN KURUM VE KURULUġLAR (5) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF Türk Spor TeĢkilatını Meydana Getiren Kurum ve KuruluĢlar Ülkemizdeki spor kuruluşlarını hizmet ve faaliyetleri

Detaylı

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! K A Y I O K U L L A R I Haftalı 17-21 NİSAN 2017 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutladık. Yarının aydınlık geleceği olan

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, 124 okulda 6 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Başkan Mahçiçek, Çocuklar,

Detaylı

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün 1928 yılında Ankara

Detaylı

HER YAKAYA BİR ROZET HER ARACA BİR ÇIKARTMA

HER YAKAYA BİR ROZET HER ARACA BİR ÇIKARTMA HER YAKAYA BİR ROZET 1 HER ARACA BİR ÇIKARTMA SUNUŞ 2011 Unıversıade kıģ oyunları Uluslar arası nitelik taģımaktadır. Bu nedenle organizasyonunla ilgili tanıtım çalıģmalarının sadece yerel ölçekte değil,

Detaylı

İstiklal Marşının Kabulü

İstiklal Marşının Kabulü İstiklal Marşının Kabulü TBMM nin açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından 12 Mart 1921 de Mehmet Akif Ersoy'un şiiri kabul edildi. Türk Kurtuluş Savaşı'nın başlarında, İstiklâl Harbi'nin milli bir

Detaylı

ÇOK AMAÇLI SALONUMUZA KAVUŞTUK OKUL MÜDÜRÜMÜZ TURGAY YOLCU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ. Hazırlayan: MÜCAHİT KARAKUŞ Sayfa: 1

ÇOK AMAÇLI SALONUMUZA KAVUŞTUK OKUL MÜDÜRÜMÜZ TURGAY YOLCU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ. Hazırlayan: MÜCAHİT KARAKUŞ Sayfa: 1 Y A K A M O Z G A Z E T E S İ HAZİRAN 2013 EĞERCİ İLKOKULU / ORTAOKULU YIL: 2 SAYI: 4 OKUL MÜDÜRÜMÜZ TURGAY YOLCU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ Saygıdeğer öğretmenlerimiz, sevgili öğrenciler

Detaylı

Encümene giren zabıt sayısı...833. Encümende ihtar verilen zabıt sayısı... 353. Encümende ceza çıkan zabıt sayısı...480

Encümene giren zabıt sayısı...833. Encümende ihtar verilen zabıt sayısı... 353. Encümende ceza çıkan zabıt sayısı...480 Müdürlüğümüz Personeli 1 Zabıta Müdürü 1 Zabıta Amiri 2 Zabıta Komiseri 1 Zabıta Trafik Komiseri 1 Veteriner Hekim 21 Zabıta Memuru 6 Yardımcı Zabıta 2 Köpek Toplama Personeli 2 Kalem Yardımcı personel

Detaylı

Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır.

Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır. Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır. / /20 YAZI ARKASINDA SİZİN FOTOĞRAFINIZ KULLANILMAKTADIR En Kıymetlim, Sonsuz AĢkım Gözlerinde sevdayı bulduğum, ellerinde

Detaylı

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM EKİM KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM 2016-2017

Detaylı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Fethiye yi Ziyaret Etti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Fethiye yi Ziyaret Etti. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Fethiye yi Ziyaret Etti. Odamız tarafından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu na Fethiye sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili; Fethiye Körfezi nin Temizlenmesi,

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

KAYI OKULLARI. Haftalı NİSAN Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman!

KAYI OKULLARI. Haftalı NİSAN Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman! KAYI OKULLARI Haftalı 10-14 NİSAN 2017 Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman! Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman! KAYI Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, KAYI Okulları

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12. TOBB İLKOKULU SAYI 3 Mart 2015 Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.tr TOBB ilkokulu Hanımefendilerden Anlamlı Ziyaret Sayın Valimizin eşi Hanife YAZICI ve beraberinde

Detaylı

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL 01 EYLÜL 2014 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 08 EYLÜL 2014 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. TRAFİK GÜVENLİĞİ VE İLKYARDIM KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. TRAFİK GÜVENLİĞİ VE İLKYARDIM KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PLANI KASIM (1. HAFTA) EKİM (3. HAFTA) EKİM (1. HAFTA) EYLÜL Demokrasi eğitimi. Okul genelinde kulübe seçilen öğrencilerin belirlenmesi. Sınıfta ve okulda yapılan etkinliklerde grupla çalışma kurallarına uyar.

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

Batum/GÜRCİSTAN İnşaat Teknolojileri ve Emlak Fuarı

Batum/GÜRCİSTAN İnşaat Teknolojileri ve Emlak Fuarı 09.12.2017 Batum/GÜRCİSTAN İnşaat Teknolojileri ve Emlak Fuarı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaĢkanı M. Suat Hacısalihoğlu baģkanlığındaki Trabzon heyeti, Gürcistan ın Batum Ģehrinde düzenlenen

Detaylı

T.C OVACIK KAYMAKAMLIĞI YEŞİLYAZI İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İDARİ ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C OVACIK KAYMAKAMLIĞI YEŞİLYAZI İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İDARİ ÇALIŞMA PROGRAMI Pazartesi 1 8 15 22 29 Salı 2 9 16 23 30 Çarşamba 3 10 17 24 Perşembe 4 11 18 25 Cuma 5 12 19 26 Cumartesi 6 13 20 27 Pazar 7 14 21 28 12 İş günü 1-15-19 Eylül İlköğretim Haftası. 2-19 Eylül Gaziler Günü.

Detaylı

ÖZEL ŞİRKETLERDEN MASA TENİSİ İLE SOSYAL SORUMLULUK DOKUNUŞU

ÖZEL ŞİRKETLERDEN MASA TENİSİ İLE SOSYAL SORUMLULUK DOKUNUŞU ÖZEL ŞİRKETLERDEN MASA TENİSİ İLE SOSYAL SORUMLULUK DOKUNUŞU Lütfü Yaman Spor Salonunda 18 Mart Pazar günü yapılan ve özel şirketlerin sosyal sorumluluk kapsamında bir araya gelerek, Paralimpik (Bedensel

Detaylı

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Madde 1- Ankara Çocuk Dostu ġehir Projesinin amacı Ankara yı; Çocuk Hakları SözleĢmesini

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

SAFRANBOLU ANADOLU SAĞLIK MESLEK LĠSESĠ MÜDÜRLÜĞÜ

SAFRANBOLU ANADOLU SAĞLIK MESLEK LĠSESĠ MÜDÜRLÜĞÜ SAFRANBOLU ANADOLU SAĞLIK MESLEK LĠSESĠ MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 Eğitim - Öğretim Yılı Elektronik Dergisi Sayı - 1 Temmuz 2014 İçindekiler İstiklal Marşı... 3 Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi... 4 Sunuş... 5 Hazırlama

Detaylı

OCAK 2011. SEVGĠLĠ HOCAMIZ MAHMEDET ġahġnler Ġ VEFATININ 5. YILINDA SAYGIYLA ANIYO- RUZ.

OCAK 2011. SEVGĠLĠ HOCAMIZ MAHMEDET ġahġnler Ġ VEFATININ 5. YILINDA SAYGIYLA ANIYO- RUZ. ANILARIMIZDAN. Değerli Avusturya Liseliler, Ocak ayından itibaren bu köģeyi anılarımıza ayırıyoruz. Sizlerin de katkılarıyla yayınlayacağımız eski fotoğraflarla anılarımızı tazeleyeceğiz. 1959 yılında

Detaylı

Kiraz Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü YILLIK FAALİYET PLANI

Kiraz Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü YILLIK FAALİYET PLANI 2015-2016 YILLIK FAALİYET PLANI 1 T.C. KİRAZ KAYMAKAMLIĞI Kiraz Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü 2 Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Güncelleme Tarihi: 26/08/2015 Sıra 1. Eğitim Bölgesi DanıĢma Kurulu Toplantısı

Detaylı

ilkokulu E-DERGi si 23 Nisan ın Önemi Sorumluluk Okulumuzda 23 Nisan Hedef Siir: Egemenlik Ulusundur 2017 Nisan Sayısı Bu Sayımızda:

ilkokulu E-DERGi si 23 Nisan ın Önemi Sorumluluk Okulumuzda 23 Nisan Hedef Siir: Egemenlik Ulusundur 2017 Nisan Sayısı Bu Sayımızda: ilkokulu E-DERGi si 2017 Nisan Sayısı Bu Sayımızda: 23 Nisan ın Önemi Sorumluluk Siir: Dünya Çocuk Bayramı Hikaye: Sagır Kaplumbaga Okulumuzda 23 Nisan Hedef Siir: Egemenlik Ulusundur Siir: 23 Nisan Söylediklerimiz

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Çamdibi mahallesi meydanı çevre düzenlemesi

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI EYLÜL / 2014 ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : 1 EYLÜL / 2014 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 1 EYLÜL 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Öğretmen Seminerlerinin Başlaması

Detaylı

E Y L Ü L Ders Yılı nın Başlaması Tören/Program Komisyonu 08:30

E Y L Ü L Ders Yılı nın Başlaması Tören/Program Komisyonu 08:30 E Y L Ü L 2 0 1 8 1 Eylül Cumartesi 2 Eylül Pazar 3 Eylül Pazartesi 4 Eylül Salı Sene Başı Öğretmenler Kurulu Okul Müdürü 09:00 Okul Yönetimi 5 Eylül Çarşamba / Kurulu 6 Eylül Perşembe Alan / Zümre Toplantıları

Detaylı

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu Sosyal Faaliyetler 29 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye deki oda ve borsalar arasında düzenlenen futbol turnuvası nın Ankara bölgesi grup maçları Odamızın ev sahipliğinde 15 Mart 2008

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ ŞEKERLİK EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ ŞEKERLİK EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ ŞEKERLİK EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ GÜNLER EYLÜL-2017 EKİM-2017 KASIM-2017 ARALIK-2017 Pazartesi 4 11 18 25 2 9 16 23 30 6 13 20 27 4 11 18 25 Salı

Detaylı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken, Yüzme, Basketbol ve Atıcılık

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU A- KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİHİZMETLERİ : 1- İlçemiz Temaşalık Mahallesi İlçe Jandarma binası yanı Çamdibi Mahallesi yolu

Detaylı

GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU

GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU 2013-2014 Öğretim Yılı Liseler Arası Hentbol İl Birinciliği karşılaşmaları Talas Spor Salonunda yapıldı. Bu öğretim yılında yeni kurulan 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizden

Detaylı

Dünyanın kaderi TAMLAYAN TAMLANAN

Dünyanın kaderi TAMLAYAN TAMLANAN İSİM TAMLAMALARI Dünyanın kaderi TAMLAYAN TAMLANAN Dönüklü kasabası At kuyruğu Evin yanı Demir kapı Arkadaşımın arkadaşının arkadaşı İSİM TAMLAMASININ TÜRLERİ 1. Hem tamlayanı hem tamlananı ek alan isim

Detaylı

Bu kitapta neler var?

Bu kitapta neler var? Bu kitapta neler var? Akıllı ve Eğlenceli >> Pekiştirici Etkinlikler Tam Ölçen ve Bilgilerinizi Derinlemesine Sorgulayan >> Ünite Testleri Artıbir >> Sınav Özel Soruları Kazanım Odaklı >> Konu Testleri

Detaylı

SSP900 SOSYAL SORUMLULUK PROJESĠ DERS SUNUMU

SSP900 SOSYAL SORUMLULUK PROJESĠ DERS SUNUMU SSP900 SOSYAL SORUMLULUK PROJESĠ DERS SUNUMU Ders Sorumlusu: Prof. Dr. Mehmet DĠLMAÇ Yardımcı Öğretim Elemanı: ArĢ. Gör. Beytullah ERDOĞAN 1 DERS KONU BAġLIKLARI PROJENĠN BAġLATILMASI PROJENĠN EVRELERĠ

Detaylı

BİRLİKTE YAŞAMA VE KARDEŞLİK

BİRLİKTE YAŞAMA VE KARDEŞLİK ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ KASIM - ARALIK SAYFASI Birlikte Yaşama Kültürü ve Hoşgörü Gel Bize Katıl Bize! Şarkısını Söyledik Sınıf içinde, arkadaşlarımızla

Detaylı

PROTOKOL ÇELENK SUNMA SIRASI İSTİKLÂL MARŞI

PROTOKOL ÇELENK SUNMA SIRASI İSTİKLÂL MARŞI PROTOKOL ÇELENK SUNMA SIRASI İSTİKLÂL MARŞI Kaymakamlık Garnizon Komutanlığı Belediye Başkanlığı Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI T.C. BANDIRMA KAYMAKAMLIĞI Şehit Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İLİ İLÇESİ OKUL/KURUM ADI : BALIKESİR : Bandırma : (748900) Şehit Öğretmen Mustafa

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pediatri Bölümü nde Tedavi Gören Çocuklarla HAYAT BĠR ARMAĞANDIR PROJESĠ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pediatri Bölümü nde Tedavi Gören Çocuklarla HAYAT BĠR ARMAĞANDIR PROJESĠ Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pediatri Bölümü nde Tedavi Gören Çocuklarla HAYAT BĠR ARMAĞANDIR PROJESĠ Amaç ve Ġçerik Projenin temel amacı hastanede tedavi gören çocuklar ve bu dersi seçen öğrenciler

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni REKTÖR SABRİ GÖKMEN DEN KTSO BAŞKANI MUSTAFA TOKTAY A VEDA ZİYARETİ Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'a veda ziyaretinde bulundu. Görev süresi

Detaylı

İSTİKLÂL MARŞI NA DİLBİLİMSEL BİR YAKLAŞIM

İSTİKLÂL MARŞI NA DİLBİLİMSEL BİR YAKLAŞIM İSTİKLÂL MARŞI NA DİLBİLİMSEL BİR AKLAŞIM * Arş.Gör. Eyup Sertaç AAZ Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ÖZET Dünyada hemen her milletin bir milli marşı bulunmaktadır.

Detaylı

Bu tarihi ve anlamlı günün doksan üçüncü yılını ulusça büyük bir coşku ve idrak içerisinde kutlamaktayız.

Bu tarihi ve anlamlı günün doksan üçüncü yılını ulusça büyük bir coşku ve idrak içerisinde kutlamaktayız. Ben 1919 yılı Mayıs ayı içinde Samsun a çıktığım gün, elimde maddi hiçbir güç yoktu. Yalnız büyük Türk Ulusunun Soyluluğunda doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir güç vardı. İşte ben bu

Detaylı

OKULUMUZUN SPORTİF BAŞARILARI

OKULUMUZUN SPORTİF BAŞARILARI OKULUMUZUN SPORTİF BAŞARILARI Okulumuz sportif anlamda 2000 yılında okulumuza beden eğitimi öğretmeni olarak atanan Kubilay KIZILBUĞA ile başlamaktadır. Beden eğitimi öğretmenimizin üstün gayretleriyle

Detaylı

İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER; ÇANAKKALE SAVAŞ ALANLARI PROJESİ (TR-12-539-2007-R5)

İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER; ÇANAKKALE SAVAŞ ALANLARI PROJESİ (TR-12-539-2007-R5) Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri Projesi İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER; ÇANAKKALE SAVAŞ ALANLARI PROJESİ (TR-12-539-2007-R5) DALGALAN SEN DE ŞAFAKLAR GİBİ EY ŞANLI HİLÂL OLSUN ARTIK DÖKÜLEN KANLARIMIN HEPSİ

Detaylı

Bodrum Belediye Başkanları Kitabı Yayınlandı

Bodrum Belediye Başkanları Kitabı Yayınlandı Bodrum Belediye Başkanları Kitabı Yayınlandı 1877 yılında kurulan Bodrum Belediyesini ve Bodrum u yöneten Belediye Başkanlarının gözünden Bodrum un anlatıldığı Bodrum Belediye Başkanları kitabı yayınlandı.

Detaylı

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar İ İ İ Ğİ İ Ğ ğ ş ğ ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi 1.Eğitim Öğretim Faaliyetleri 2.Sosyal-Kültürel Sportif Faaliyetler 3.Sosyal Okul Proje

Detaylı

BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ

BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ DR.FATMA YAZICI YI KIRIKHAN DA AĞIRLADI BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ DR.FATMA YAZICI VE TUZLA BELEDİYESİNDEN GELEN KONUKLARINI

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Bülteni KTSO BAŞKANLARINDAN KARAMAN OSB DE ÇIKAN BÜYÜK YANGIN A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Odası Meclis Başkanı Toktay, Organize Sanayi Bölgesinde

Detaylı

T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILIULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ, TARİHİ GÜNLER

Detaylı

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 07-08 EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ EYLÜL AYI ÇALIŞMANIN ADI/TÜRÜ TARİHİ-SAATİ Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları 07 08 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı;.Öğretmenler

Detaylı

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKÖĞRETİM OKULU TRAFİK VE İLK YARDIM DERSİ

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKÖĞRETİM OKULU TRAFİK VE İLK YARDIM DERSİ EYLÜL EKİM 1. 2. 3. (19 EYLÜL- 07 EKİM) 3 SAAT 1. ÜNİTE 1: TRAFİK TEŞKİLATI 1.Trafik teģkilatı hakkında temel bilgileri 2. Trafik düzenini sağlayan unsurları TRAFĠKLE ĠLGĠLĠ KURULUġLAR VE GÖREVLERĠ 1.

Detaylı