MİCROSOFT WORD SORULARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MİCROSOFT WORD SORULARI"

Transkript

1 MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI MİCROSOFT WORD SORULARI 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat - Programlar - Donatılar d) Başlat - Ayarlar - Denetim Masası 2. Normal sayfa görünümünden sayfa düzenine geçmek için kullandığımız yol aşağıdakilerden hangisidir? a) Dosya Sayfa Yapısı b) Görünüm Sayfa Düzeni c) Ekle Sayfa Düzeni d) Görünüm Bağlantılı Görünüm 3. Sayfanın görünüm oranını değiştirmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır? a) Dosya Sayfa Yapısı- Yakınlaştır b) Görünüm Yakınlaştır c) Düzen Yakınlaştır d) Biçim Otomatik Biçim 4. Herhangi bir araç çubuğunu ekranda etkin yapıp kaldırmak için hangi yol izlenmelidir? a) Düzen - Araç Çubukları b) Dosya- Araç Çubukları c) Görünüm-Araç Çubukları d) Ekle- Araç Çubukları 5. Belgeye üst bilgi ve alt bilgi eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır? a) Görünüm - Alt Bilgi Üst Bilgi b) Dosya Alt Bilgi Üst Bilgi c) Ekle Alt Bilgi Üst Bilgi d) Biçim Alt Bilgi Üst Bilgi 6. Belgeye sayfa numarası eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır? a) Düzen - Sayfa Numarası b) Dosya Sayfa Numarası c) Biçim Sayfa Numarası d) Ekle Sayfa Numarası 7. Yazıyı numaralandırmak veya yazıya madde işareti eklemek için kullandığımız menü aşağıdakilerden hangisidir? a) Dosya Sayfa Yapısı b) Ekle Madde imleri ve Numaralandırma c) Ekle Sayfa Numaraları d) Biçim Madde İmleri ve Numaralandırma 8. Sayfaya kenarlık eklemek veya gölgelendirme yapmak için kullandığımız menü aşağıdakilerden hangisidir? a) Dosya Kenarlık ve Gölgelendirme b) Biçim Kenarlık ve Gölgelendirme c) Görünüm Kenarlık ve Gölgelendirme d) Tablo ve Kenarlıklar Araç Çubuğu 9. Bir yazıyı kopyalama yöntemini kullanarak çoğaltmanın geçerli ve en uygun kullanımı hangisidir? a) Kes - Yapıştır b) Kopyala - Yapıştır c) Kes - Kopyala - Yapıştır d) Hiçbiri 10. Bir belgenin yazıcıdan çıkmadan önceki en son hâlini görmek için kullandığımız işlev aşağıdakilerden hangisidir?

2 a) Baskı Önizleme b) Sayfa Yapısı c) Sayfa Düzeni Görünümü d) Hiçbiri 11. Belgenin kenar boşluklarını ayarlamak için kullanılan menü ve uygun seçenek hangisidir? a) Dosya - Sayfa Yapısı - Kenar Boşlukları b) Dosya - Sayfa Yapısı - Kâğıt c) Dosya - Sayfa Yapısı - Düzen d) Hiçbiri a+b (a+b alt simge) olarak yazmak için hangi yolu kullanırız? a) Ekle Yazı Tipi - Alt simge b) Biçim - Alt simge c) Biçim Yazı Tipi - Alt simge d) Ekle -Alt simge 13. Ctrl+Home tuşunun işlevi aşağıdakilerden hangisidir. a) İmleci belgenin başına getirir. b) İmleci belgenin sonuna getirir. c) İmleci paragraf başına getirir. d) İmleci paragraf sonuna getirir. 14. Ctrl+End tuşunun işlevi aşağıdakilerden hangisidir? a) İmleci belgenin başına getirir. b) İmleci belgenin sonuna getirir. c) İmleci paragraf başına getirir. d) İmleci paragraf sonuna getirir. 15. Birden fazla belge ile çalışırken tüm belgeleri ekranda görebilmek için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır? a) Pencere menüsü kullanılmalıdır b) Dosya menüsü kullanılmalıdır c) Görünüm menüsü kullanılmalıdır d) Yardım menüsü kullanılmalıdır 16. Aşağıdakilerden hangisi Microsoft Word ana menülerinden birisi değildir? a) Dosya b) Düzen c) Ekle d) Veri 17. Belge içerisindeki karakter, satır, kelime vb. gibi bilgileri saymayı sağlayan komut Aşağıdakilerden hangisidir? a) Araçlar/Dil b) Araçlar/Sözcük Sayımı c) Biçim/sütunlar d) Biçim/Biçem 18. Belge içerisinde yer alan bir tablodaki birkaç hücreyi tek hücre haline getirebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir? a) Tablo/Sütun ekle b) Tablo/Satır Ekle c) Tablo/Hücreleri Birleştir d) Tablo/Hücreleri Böl 19. Belge içerisinde yer alan bir tablodaki bir hücreyi birkaç hücre haline getirebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir? a) Tablo/Sütun ekle b) Tablo/Satır Ekle c) Tablo/Hücreleri Birleştir d) Tablo/Hücreleri Böl 20. Çalışma sayfanızın yönünü(yatay, dikey) değiştirmek için aşağıdaki hangi menü ve sekme

3 kullanılır? a) Dosya-sayfa yapısı-kâğıt boyutu b) Dosya-sayfa yapısı-yönlendirme c) Dosya-sayfa yapısı-seçenekler d) Dosya-sayfa yapısı-kenarlar 21. CTRL+Y kısa yol tuşunun görevi aşağıdakilerden hangisidir? a) En son yapılan işlemi tekrar eder b) En son yapılan işlemi geri alır c) En son yapan işlemi siler d) En son yapılan işlemleri saklar 22. Çalışılan bir metne başka bir dosya ilavesi aşağıdakilerden hangi seçenekle yapılır? a) Dosya/Dosya b) Ekle/Dosya c) Biçim/Dosya d) Araçlar/Dosya 23. Bir dosyaya belge koruma parolası aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılmalıdır? a) Dosyayı kaydetme aşamasındaki genel seçeneklerden Belgeyi Koru b) Araçlar menüsünden Belgeyi Koru seçeneği c) Dosyayı kaydettikten sonra, dosyayı tekrar açma aşamasında d) Araçlar menüsünden Özelleştir Belgeyi Koru 24. Cetvel hangi menüden iptal edilir ve kaldırılır? a) Dosya b) Düzen c) Görünüm d) Ekle 25. Pencere menüsündeki böl seçeneği ne işe yarar? a) Belgeyi iki parça halinde gösterir. b) Tablodaki seçili hücreleri böler. c) Tablodaki bölünmüş hücreleri birleştirir. d) Belgeyi sütunlara ayırır. 26. Belgeye açma ve değiştirme parolası vermek için hangi yol izlenir? a) Araçlar Seçenekler - Güvenlik b) Dosya Farklı Kaydet Güvenlik Seçenekleri c) Araçlar- Özelleştir-Güvenlik d) Dosya Özellikler- Güvenlik 27. Word programında hazırlanan dosyaların uzantısı aşağıdakilerden hangisidir? a).xls b).bmp c).doc d).dot 28. Kelime üzerinde farenin sol tuşu ile çift tıklama ne anlama gelir? a) Kelimeyi seçer b) Paragrafı seçer c) Satırı seçer d) Kursörü metnin sonuna götürür 29. Kelime üzerinde farenin sol tuşu ile üç kez tıklamak ne anlama gelir? a) Kelimeyi seçer b) Paragrafı seçer c) Satırı seçer d) Kursörü metnin sonuna götürür 30. Düz metin yazarken ENTER tuşuna basmak Word için ne anlama gelir? a) Kelimeler arası boşluk b) Yeni sütun başı

4 c) Yeni paragraf başı d) Yeni sayfa başı MİCROSOFT WORD TEST CEVAPLARI 1-A 2-B 3-B 4-C 5-A 6-D 7-D 8-B 9-B 10-A 11-A 12-C 13-A 14-B 15-A 16-D 17-B 18-C 19-D 20-B 21-A 22-B 23-B 24-C 25-A 26-A 27-C 28-A 29-B 30-C BİLGİSAYAR DONANIMI TEST SORULARI 1. Bir dosyayı geri dönüşüm kutusuna göndermeden silmek için kullanılan kısayol tuşu hangisidir? a) Shift+Delete b) Ctrl+Delete c) Delete d) Alt+Delete 2. Hangisi geri al işleminin kısayol tuşudur? a) Ctrl + E b) Shift+ Z c) Shift + Yöntuşları d) Ctrl + Z 3. Aşağıdakilerden hangisi giriş birimidir? a) Tarayıcı b) Yazıcı c) Harddisk d) Monitör 4. Hangileri bilgisayar kasasında bulunur? I. Monitör II. Hard disk drive III. Hoparlör A) I. ve II. B) I. ve III. C) sadece II. D) I., II. ve III. 5. Aşağıdaki açıklamalardan hangisi yanlıştır? a) Fonksiyon tuşlarının sabit bir görevleri yoktur b) Bir klasörü açmak için üzerinde farenin sağ tuşuna çift tıklanır c) Num Lock ışığı yanıyorsa rakam tuşlarını kullanabiliriz d) Klavyedeki 3. karakterleri çıkarmak için AltGr tuşu kullanılır 6. Bilgisayarın her türlü elektronik aksamına ne denir? a) Hardware(Donanım) b) Software(Yazılım) c) CPU(İşlemci) d) İnputUnit(Giriş Çıkış) 7. Bilgisayarda işlemlerin yapıldığı birim aşağıdakilerden hangisidir? a) Ddr2 b) CPU c) Mhz d) Rom 8. Birden fazla bilgisayarın telefon hattı ile iletişimini sağlayan donanım hangisidir? a) Modem b) Ethernet Kartı c) Ekran Kartı d) Tarayıcı 9. Açık Olan herhangi bir program nasıl kapatılır? a) CTRL+Tab b) CTRL+F4 c) ALT+Tab d) ALT+F4 10. Aşağıdakilerden hangisi klavyeden ikinci karakterleri çıkartmamızı sağlayan tuştur?

5 a) Ctrl b) Altgr c) Capslock d) Shift 11. Klavyeden büyük-küçük harf ayrımı yapmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılmaktadır? a) Caps Lock b) Alt c) Tab d) Backspace 12. Aşağıdakilerden hangisi bir donanım değildir? a) Disket sürücü b) Ram c) Notdefteri d) Rom 13. Bir klasörün adını değiştirmek için hangi fonksiyon tuşu kullanılır? a) F1 b) F2 c) F3 d) F5 14. Aşağıdakilerden hangisi ekrandaki görüntünün fotoğrafını çekme tuşudur? a) Shift b) Print screen c) Mouse d) Pge Up mb kaç gb eder? a) 9 b) 6 c) 3 d) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarı oluşturan ana donanım birimlerinden değildir? a) Cpu b) Modem c) Anakart d) Monitör 17. CTRL+ESC tuşunun görevi nedir? a) Açık olan pencereyi kapatır. b) Bilgisayarı kapatır. c) Başlat menüsünü açar. d) Kısayol oluşturmak için kullanırız. 18. Aşağıdakilerden hangisi aynı binada ortamda bulunan bilgisayarlar arasındaki veri iletişimi yapabilmesini sağlar? a) Modem b) Floppy c) Cpu d) Ethernet kartı 19. Aşağıdakilerden hangisi elektrik kesildiği zaman bilgisayarın çalışmasını devam ettirir? a) Anakart b) Ups c) Ethernet kartı d) Cpu 20. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarın saklama deposu olarak da bilinir? a) Hard disk b) Anakart c) Kasa d) Cpu 21. Aşağıdakilerden hangisi CPU nun hız birimidir? a) Ghz b) Byte c) Ram d) Rom 22. Ana kartın görevi nedir? a) Bilgilerin depolanmasını sağlar. b) Tüm donanım parçalarının elektrik akışını, kontrolünü sağlar. c) Bilgisayarda beyin görevini üstlenir. d) Bilgisayara bilgi girişi yapmamızı sağlar. 23. Bilgisayar hangi sayı sistemine göre çalışır? a)1 lik sayı sistemi b)2 lik sayı sistemi c)5 lik sayı sistemi d)10 luk sayı sistemi 24. Bellek birimlerinin küçükten büyüğe sıralanması hangisidir? a) TB-GB-MB-KB b) MB-KB- TB-GB c) KB-MB- TB-GB d) KB-MB-GB-TB 25. Aşağıdakilerden hangisi kapasite ölçü birimidir? a) Ram b) Cpu c) Byte d) Rom 26. Elektrik kesilince son yazılan bilgilerin kaybolmasının sebebi hangisidir? a) Harddisk üzerinde bilginin okunur halde olması b) Dosyanın açık durumda olması c) Bilgilerin ram üzerinde olması d) Birden fazla programın açık halde olması

6 27. Windows ta han tuş çalışan programlar arası geçişi sağlar? a) Ctrl + tab b) Alt + tab c) Alt + F4 d) Ctrl + F byte kaç bitten oluşur? a) 3 b) 6 c) 8 d) Bilgisayardaki verileri kâğıda aktarmak için kullanılan donanım hangisidir? a) Mause b) Scanner c) Modem d) Printer 30. Aşağıdaki programların hangisinin kullanım amacı resim yapmaktır? a) Word b) Excel c) Paint d) Mause DONANIM TEST CEVAPLARI 1-A 2-D 3-A 4-C 5-A 6-A 7-B 8-A 9-D 10-D 11-A 12-C 13-B 14-B 15-C 16-B 17-C 18-D 19-B 20-A 21-A 22-B 23-B 24-D 25-C 26-C 27-B 28-C 29-D 30-C 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E MİCROSOFT OFFİCE POWER POİNT SORULARI 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? a) Xls b) Doc c) Ppt d) Txt 3) Power point sunumuzu hangi kısayol tuşu ile gösteri olarak başlatırız? a) F1 b) F2 c) F4 d) F5 4) Power point programını kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir? a) Resim yapmak b) Hesaplama yaptırmak ve tablo oluşturmak c) Bir konuyu anlatmak için sunum hazırlamak d) Bilgisayarda yazı yazmak ve düzenlemeler yapmak 5) Power point programındaki slaytların tümüne ne ad verilir? a) Doküman b) Şablon c) Sunum d) Sayfa 6) Power point programındaki bir slayta nasıl ses eklenir? a) Ekle / Film ve Sesler / Dosyadan Ses b) Dosya / Resim / Dosyadan

7 c) Ekle / Ses d) Ekle / Film ve sesler / Video 7) Power pointte metinler nereye yazılır? a) Dikdörtgen şekli çizip içerisine b) Kare çizip içerisine c) Metin kutusu ekleyip içerisine d) Slayt a direk yazarız 8) Power point de hazır olarak zemin rengi ve yazı tipi gibi ayarlar nerede bulunur? a) Slayt düzeni b) Slayt geçişi c) Slayt tasarımı d) Şablon 9) Bir sunumdaki yazı tipi nereden değiştirilir? a) Düzen / Nesne b) Biçim / Yazı tipi c) Görünüm / Normal d) Biçim / Slayt tasarımı 10) Power pointte ki nesnelere hareketli olarak animasyon nereden eklenir? a) Slayt gösterisi / Özel animasyon b) Slayt gösterisi / Slayt geçişi c) Biçim / Slayt düzeni d) Ekle / Animasyon 11) Power pointteki slaytlara slayt numarası, tarih ve saat hangi menüden eklenir? a) Görünüm b) Biçim c) Ekle d) Araçlar 12) Power pointte slaytlar arası geçiş efekti nasıl verilir? a) Slayt gösterisi / Özel animasyon b) Slayt gösterisi / Slayt geçişi c) Biçim / Slayt düzeni d) Ekle / Animasyon 13) Aşağıdakilerden hangisi Power pointte bir slaytın kopyalanmasını sağlar? a) Ekle / Yeni slayt b) Ekle / Nesne c) Ekle / Slayt çoğalt d) Ekle / Dosyadan slayt al 14) Başka bir Power point sunusundan istediğimiz slayt nasıl alınır? a) Ekle / Yeni slayt b) Ekle / Nesne c) Ekle / Slayt çoğalt d) Ekle / Dosyadan slayt al 15) Hazırladığımız Power point sunusuna açılışına şifre hangi menüden verilir? a) Biçim / Slayt düzeni b) Araçlar / Özelleştir c) Araçlar / Seçenekler güvenlik d) Biçim / Slayt tasarımı MİCROSOFT POWER POİNT TEST CEVAPLARI 1-B 2-C 3-D 4-C 5-C 6-A 7-C 8-C 9-B 10A 11C 12-B 13-C 14-D 15-C

8

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat - Programlar - Donatılar d) Başlat - Ayarlar - Denetim

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI (CEVAPLAR belgenin sonundadır) 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat - Programlar - Donatılar d)

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR 1.Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? A) Başlat Tüm Programlar - Microsoft Office B) Başlat Ayarla r- Microsoft Office C) Başlat Tüm Programlar

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır?

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? ÇALIŞMA SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? a) Xls b) Doc

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik Programıdır Kelime İşlem Programıdır İşletim Sistemidir BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 9-) Yandaki butonun görevi nedir? Kes Kopyala Yapıştır

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE POWER POİNT SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE POWER POİNT SORULARI 1) Power Pointe yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? a) Xls b) Doc c) Ppt d) Txt 3)

Detaylı

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI 1) Aşağıdaki birimlerden hangisi ile bilgisayara veri girişi yapılabilir? A) Monitör C) Klavye B) Yazıcı D) Çizici 8) Aşağıdakilerden hangisi onay tuşudur? A) Enter

Detaylı

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında kağıt boyutu, kenar boşlukları ile ilgili

Detaylı

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ(27s)... 1 BÖLÜM 2 BİÇİMLENDİRME(18s)... 1 BÖLÜM 3 BELGE DENETİMİ(5s)... 1 BÖLÜM 4 SAYFA YAPISI(16s)... 1 BÖLÜM 5 TABLO İŞLEMLERİ(10s)...

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

Bu Hafta Öğreneceklerimiz

Bu Hafta Öğreneceklerimiz Bu Hafta Öğreneceklerimiz Bu Hafta Öğreneceklerimiz Klavye, tuşlardan oluşan ve bilgisayardaki veri giriş işlemlerini yapan önemli bir donanım birimidir. Bilgisayarda yazı yazabilmek, veri ve komut girişi

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ ÜNİTE III

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ ÜNİTE III 1.Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar-Microsoft office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat - Programlar - Donatılar d) Başlat - Ayarlar - Denetim Masası

Detaylı

www.bilisimsarayi.com

www.bilisimsarayi.com BĐLĐŞĐMSARAYI BĐLGĐ VE ĐLETĐŞĐM TEKNOLOJĐLERĐ ÇALIŞMA SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Shift Tuşu Caps Lock tuşunun tersini kullandırır. B) Shift tuşu büyük harf yazdırır. C) Ctrl tuşu

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

12) H 2 O 100m 3 (alt/üst simge) gibi metin ayarlarını nereden yapabiliriz? a-) Giriş Pano b-) Giriş Yazıtipi c-) Giriş Paragraf d-) Giriiş Stiller

12) H 2 O 100m 3 (alt/üst simge) gibi metin ayarlarını nereden yapabiliriz? a-) Giriş Pano b-) Giriş Yazıtipi c-) Giriş Paragraf d-) Giriiş Stiller TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ ÇALIŞMA SORULARI-2 1) Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu Başlat Donatılar Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Programlar

Detaylı

Microsoft Word 2010 Soruları

Microsoft Word 2010 Soruları Microsoft Word 2010 Soruları 1) Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? Başlat Donatılar Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Microsoft Office Microsoft Word2010

Detaylı

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI 1) En az iki bilgisayarın birbirleriyle bağlantı kurup veri alışverişi yapmasına ne denir? A) Bilgisayar ağı B) Donanım C) e-alışveriş D) internet 2) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağının kullanım

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği Microsoft WORD 1. PENCERE ELEMANLARI VE GÖRÜNTÜLEME BİÇİMLERİ 1.1. Genel Bilgiler 1.2. Ekran Görünümleri 1.3. Metin Sınırları ve Basımda Çıkmayan

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

Donanım ve Klavye Soruları

Donanım ve Klavye Soruları Donanım ve Klavye Soruları 1. Bilgiler geçici olarak hangi bellek üzerinde tutulur? A) Memory Card B) Hard disk C) Rom D) Ram 2. Temel Giriş - Çıkış, hesaplama ve kontrol işlemlerini yürüten ünitedir.

Detaylı

3) Bilgisayarı oluşturan fiziki parçalara verilen genel ad aşağıdakilerden hangisidir? A)Yazılım B) Program C)Kasa D) Donanım

3) Bilgisayarı oluşturan fiziki parçalara verilen genel ad aşağıdakilerden hangisidir? A)Yazılım B) Program C)Kasa D) Donanım 5.SINIF 2.DÖNEM 2.SINAV ÇALIŞMA SORULARI 1) Bilgisayarlarda bilgileri depolamak için hangi donanım birimi kullanılır? A) Ram B) Ana kart C) CD-rom D) Sabit disk 2) Bilgisayarlarda işlenen bilgileri Ekrana

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

2011/2012 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR DERSİ FİNAL SINAVI SORULARI

2011/2012 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR DERSİ FİNAL SINAVI SORULARI 1) Word de metni yazmaya yeni sayfadan devam etmek için ne yapılmalıdır? a) Yeni sayfaya kadar sürekli [Enter] yapılır b) Yeni sayfaya kadar sürekli [Boşluk] tuşlanır c) Ekle menüsünden Sayfa Sonu seçilir

Detaylı

Tekirdağ 50. Yıl Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi II. Dönem II. Çalışma Kâğıdı

Tekirdağ 50. Yıl Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi II. Dönem II. Çalışma Kâğıdı 1) En az iki bilgisayarın birbirleriyle bağlantı kurup veri alışverişi yapmasına ne denir? A) Bilgisayar ağı B) Donanım C) Yazılım D) internet 2) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağının kullanım amaçlarından

Detaylı

KLAVYE TUŞLARI VE GÖREVLERİ

KLAVYE TUŞLARI VE GÖREVLERİ KLAVYE TUŞLARI VE GÖREVLERİ Bilgisayara Veri Girmekte Ve Komut Vermekte Kullanılır. Klavye Üzerinde Alfabe Tuşları, Sayı Tuşları, Fonksiyon Tuşları (F1- F12), Yön Tuşları, Klavye Göstergeleri ve Bazı Özel

Detaylı

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI Kelime İşlemci Nedir? Bilgisayarda yazıların(metinlerin) yazılmasını ve düzenlenebildiği, resimlerin ve tabloların eklenebildiği yazılımların(programların) genel adıdır.

Detaylı

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek.

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. Amaçlarımız 2 Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. da metin biçimlendirmek. 1 Kelime İşlemcilerin İşlevleri 3 Kelime

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27 İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 1.1. GİRİŞ...1 1.2. BİLGİSAYARIN TANIMI VE TARİHSEL GELİŞİMİ...3 1.3. BİLGİSAYARIN FONKSİYONLARI...3 1.4. BİLGİSAYARIN YAPISI VE BİLGİSAYARI

Detaylı

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI)

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI) BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI) WİNDOWS İŞLETİM SİSTEMİ Genel Konu Başlıkları :Bilgisayar kavramı, Farenin kullanılması, Masa üstü kavramı, Klavye kullanımı, Bir uygulama penceresi özellikleri, Dosya

Detaylı

Excel 2007 Çalışma Soruları

Excel 2007 Çalışma Soruları Excel 2007 Çalışma Soruları 1) Çalışma sayfasının sekme rengi hangisi ile değiştirilir? a) Ekranın altında yer alan sayfa adı sekmesi çift tıklanarak b) Sayfa adı sekmesi üzerinde farenin sağ tuşu-sekme

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

1.1.2. BİT in Kullanıldığı Alanlar

1.1.2. BİT in Kullanıldığı Alanlar Bilgi nedir? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, Teknoloji nedir? İnsanoğlunun tasarlayarak ürettiği ya da uygulamaya

Detaylı

Bilgisayar. Bilgisayarın Özellikleri. Giriş İşleme Çıkış. Bilgisayar Nedir? Bilgisayarın Çalışma Prensibi 11.11.2013

Bilgisayar. Bilgisayarın Özellikleri. Giriş İşleme Çıkış. Bilgisayar Nedir? Bilgisayarın Çalışma Prensibi 11.11.2013 Bilgisayar Bilgisayar Nedir? Kullanıcı tarafından girilen veriyi, bilgiyi, komutu programlandığı biçimde işleyip kullanılabilir bilgi veya anlaşılabilir sonuç haline dönüştüren ve bunları saklayabilen

Detaylı

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz.

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz. MİCROSOFT WORD Office programlarının içersinde genelde yazı yazmak amaçlı kullanılan bir programdır Microsoft Word. Aşıdaki şekilde çalışma sayfası görülür. Şimdi Word çalışma sayfasını inceleyelim. Microsoft

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Hesap Tabloları(Excel 2007) HAFTA 1 1. Hesap Tablolarına Giriş 1.1. Hesap tablosu tanımı, kullanım amacı ve yerleri 1.2. MS Excel Uygulamasına giriş

Detaylı

Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I. Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY

Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I. Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY Bilgisayarın çalışma prensibini açıklayınız??? Bilgisayar çalışma sisteminde nelere ihtiyaç duyar??? İşlenebilir türden bir veya birden çok verinin

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

ÖZEL ANKARA ETKİN Y.DİL, MATEMATİK ve BİLGİSYAR KURSU

ÖZEL ANKARA ETKİN Y.DİL, MATEMATİK ve BİLGİSYAR KURSU WORD 1. H2SO4 metnine H2SO4 biçimini verebilmek için hangi komut kullanılır? A) Biçim Menüsü Paragraf B) Biçim Menüsü Yazı Tipi C) Biçim Menüsü Metin Yönü D) Biçim Menüsü Madde İşaretleri ve numaralandırma

Detaylı

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ Seçili metni yada şekli keser (CTRL+X) Seçili metni yada şekli kopyalar (CTRL+C) Kopyalanmış bilgilerin yapıştırılmasını Özel yapıştır komutu kullanılırsa

Detaylı

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI ARAYÜZ MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI Baskı Önizleme Microsoft Word 2007 Hızlı Yeni Geri Al Yinele Yazdır Aç Kaydet (İleri Al) Hızlı Erişim Çubuğu Ofis Düğmesi Word programdaki tüm komutları hızlı

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

Powerpoint 2007 Modül 6 Çalışma Soruları

Powerpoint 2007 Modül 6 Çalışma Soruları Powerpoint 2007 Modül 6 Çalışma Soruları BÖLÜM 1 ARAYÜZ(26s)... 1 BÖLÜM 2 SLAYT İŞLEMLERİ(15s)... 1 BÖLÜM 3 TASARIM(14s)... 1 BÖLÜM 4 SLAYT NESNELERİ(37s)... 1 BÖLÜM 5 GÖSTERİ AYARLARI(25s)... 1 BÖLÜM

Detaylı

POWERPOINT 2003. MENÜLER: PowerPoint de birçok işlem menüler kullanılarak yapılır. Şimdi bu menülerin ve seçeneklerin nasıl kullanılacağına bakalım.

POWERPOINT 2003. MENÜLER: PowerPoint de birçok işlem menüler kullanılarak yapılır. Şimdi bu menülerin ve seçeneklerin nasıl kullanılacağına bakalım. POWERPOINT 2003 Microsoft PowerPoint, bilgisayar ortamında etkili sunumlar yapmak için sunular oluşturabilen bir programdır. Sunular, slayt adı verdiğimiz sahnelerin arka arkaya gösterilmesiyle oluşturulur.

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

TEMEL Bİ LGİ LER DEĞ ERLENDİ RME TESTİ -1

TEMEL Bİ LGİ LER DEĞ ERLENDİ RME TESTİ -1 TEMEL Bİ LGİ LER DEĞ ERLENDİ RME TESTİ -1 1) Hangisi giriş birimlerinden biri değildir? a) Monitör c) Tarayıcı 2) Aşağıdakilerden hangisi kalıcı veri saklama birimlerindendir? a) Ram b) Bellek c) Harddisc

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

POWER POİNT 2007 DERS NOTLARI

POWER POİNT 2007 DERS NOTLARI POWER POİNT 2007 DERS NOTLARI Power Point sunu yapmak için kullanılan bir programdır. İçerisindeki slaytlar çoğaltıltıp düzenlenerek sunu gerçekleştirilir. Bir Power Point 2007 programının dosya uzantısı

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ DERSİ

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ DERSİ BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ DERSİ Dersin Modülleri Süre Kazandırılan Yeterlikler Bilgisayara Giriş 40/16 Bilgisayar donanım ve işletim sistemini kullanmak Ofis Programları 40/32 Ofis programları ile

Detaylı

TARSUS HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ

TARSUS HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ TARSUS HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ASO MÜDÜRLÜĞÜ KULLANIMI ( İŞLETMENLİĞİ OPERATÖR) KURS PLANI BŞL : 08.03.2011 - BTŞ : 02.05.2011 Hafta içi her gün: 14.30-17 :40 ( 4 saat ) TARİH GÜN SAAT MODÜL Açılış konuşması,

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

TEMEL BİLGİTEKNOLOJİLERİ

TEMEL BİLGİTEKNOLOJİLERİ TEMEL BİLGİTEKNOLOJİLERİ Bilgiyi işlemekte kullanılan araçlar ikiye ayrılır. 1- Maddi cihazlar 2-Kavramsal araçlar. Kullanıcıve bilgisayarın karşılıklıetkileşimini sağlayan birimlerin genel adıgiriş-çıkışbirimleridir.

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER ÜNİTE 11 MICROSOFT POWER POINT - I İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Boş sunu

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 1 MİCROSOFT EXCEL Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak da adlandırılan Excel, girilen veriler üzerinde

Detaylı

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? Microsoft Office Paketi ile birlikte kullanıcıya sunulan Powerpoint Programı, etkileşimli sunular (Presentation) hazırlamaya yarayan metin tabanlı

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yard. Doç. Dr. Seyit Okan KARA İÇERİK Word Programı Penceresinde Bulunan Elemanların Tanıtımı Menüler,, İçerik ve Uygulamaları Dosya, Düzen ve Görünüm Menülerinin İçerikleri

Detaylı

08.11.2015 WORD KULLANIMI

08.11.2015 WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı sağlar. Yeni

Detaylı

Bilgisayar Kullanımı Modül 1 Çalışma Soruları

Bilgisayar Kullanımı Modül 1 Çalışma Soruları Bilgisayar Kullanımı Modül 1 Çalışma Soruları T E M E L B İ L G İ L E R (32s)... 2 Bilgisayar açma kapama (4s)... 3 fare(6s)... 3 Masaüstü(17s)... 4 Pencere (14s)... 5 Görev çubuğu başlat menüsü(9s)...

Detaylı

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama 4.1 POWERPOINT Sunu Programı Giriş Power Point sunu hazırlama programı, bir konu hakkında bilgi vermek veya herhangi bir ürünü tanıtmak gibi istenen anlatımları

Detaylı

BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA

BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA 1. Hafta, Genel Kavramlar, 3B Ekran Kartları ve 3B Görüntü Özellikleri, Bilgisayarın Verimi / Gücü ve Donanım ve Yazılım Ders Tanıtımı Genel Kavramlar Donanım, Yazılım ve

Detaylı

BİLGİSAYAR UYGULAMALARI BÖLÜM 4

BİLGİSAYAR UYGULAMALARI BÖLÜM 4 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI BÖLÜM 4 Powerpoint bir prezentasyon yani sunu hazırlama programıdır. Anlatılan her konuya görsel olarak güçlü bir destek sağlarken hareketli resim, yazı ve efektlerle kişileri etkilemektedir.

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı HİZMETİÇİ EĞİTİM ETKİNLİK PROGRAMI

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı HİZMETİÇİ EĞİTİM ETKİNLİK PROGRAMI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı HİZMETİÇİ EĞİTİM ETKİNLİK PROGRAMI 1. ETKİNLİĞİN ADI Bilgisayar Kursu (Temel Bilgisayar Kullanımı) 2. ETKİNLİĞİN AMAÇLARI 1. Bilgisayarı

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK 1. BELGE İŞLEMLERİ... 1 1.1. Arayüz ve Görünüm Ayarları... 1 1.1.1. Genel Görünüm... 1 1.1.2. Belge Görünümleri... 2 1.1.3. Yakınlaştırma...

Detaylı

CTRL+C (Kopyala) CTRL+X (Kes) CTRL+V (Yapıştır) CTRL+Z (Geri Al) CTRL+A (Tümünü seç)

CTRL+C (Kopyala) CTRL+X (Kes) CTRL+V (Yapıştır) CTRL+Z (Geri Al) CTRL+A (Tümünü seç) Lütfen Dikkatlice İnceleyiniz Çalışmanız İçin 94 Soru Test olarak Yayınlanmıştır. Sorular Sınavda Klasik olarak da sorulabilir. Sınav Soru Sayısı 10 ile 50 arasında değişebilir. Şimdilik belli değil. Bu

Detaylı

KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE WORD KULLANIMI

KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE ŞEKİL EKLEMEK Sayfaya menüdeki şekilleri ekleyebiliriz. 1 ŞEKİL EKLEME UYGULAMASI Sayfaya yukarıdaki şekilleri ekleyin. WORDART EKLEMEK Sayfaya 3 boyutlu yazı ekleyebiliriz.

Detaylı

AKÇATARLA ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINAVI ÇALIŞMA KÂĞIDI

AKÇATARLA ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINAVI ÇALIŞMA KÂĞIDI Mahmut Gürkan KAYA Bilişim Teknolojileri Öğretmeni AKÇATARLA ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINAVI ÇALIŞMA KÂĞIDI Dosya Nedir? Bilgisayarımızda bilgilerin kayıt edildiği birimlere dosya denir. Dosyanın

Detaylı

* * * BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ * * * ÜNİTE 1

* * * BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ * * * ÜNİTE 1 Hazırlayan : Hasan YÜKSEL İş Sağlığı ve Güvenliği 1. Sınıf 1. Dönem * * * BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ * * * ÜNİTE 1 I. Veri (Data) ve Bilgi (Knowledge) eş anlamlı kavramlardır. II. Analog bilgisayarlar

Detaylı

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI EXCEL 2007 DERS NOTLARI Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları

Detaylı

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI 1. Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak adlandırılan uygulama aşağıdakilerden hangisidir? a. Microsoft Windows b. Microsoft Excel c. Microsoft

Detaylı

Bilgisayarların Çeşitleri:

Bilgisayarların Çeşitleri: Bilgisayar nedir?: Tasarlandığı günden bugüne kadar değişik tanımları yapılabilen bilgisayar (computer) aygıtının genel tanımı şu şekilde yapılmaktadır: Bilgisayar, kullanıcıdan aldığı verilerle aritmetik

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. İşletmenlik Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. İşletmenlik Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU İşletmenlik Kursu Eğitim İçeriği İŞLETİM SİSTEMİNİN TEMELLERİ 1.1. Sistem Kaynakları 1.1.1. Kesme İstekleri (IRQ) 1.1.2. Doğrudan Bellek Erişimi (DMA) 1.1.3. Giriş/Çıkış Adresleri

Detaylı

TEMEL POWERPOİNT ÖĞRENİYORUM. Esra TÜRK Halil İbrahim NACAR

TEMEL POWERPOİNT ÖĞRENİYORUM. Esra TÜRK Halil İbrahim NACAR TEMEL POWERPOİNT ÖĞRENİYORUM Esra TÜRK Halil İbrahim NACAR İÇİNDEKİLER A ) MICROSOFT OFFICE POWERPOİNT 2007 PROGRAMI GENEL 1 Microsoft Office Powerpoint 2007 Programına Giriş.1 Powerpoint 2007 Ekranı.1

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR TATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR Ders Adı : Temel Bilgi Teknolojileri-1 Sınav Türü : Final WWW.NETSORULAR.COM Sınavlarınızda Başarılar Dileriz... TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I DİKKAT

Detaylı

MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU

MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU ANKARA MAMAK MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU BİLGİSAYAR DONANIM BİRİMLERİ Ankara, 2013 Hazırlayan: Mustafa KATLANÇ BİLGİSAYAR DONANIM BİRİMLERİ 1 Bilgisayar Donanım Birimleri Bilgisayar sistemleri, donanım birimlerinin

Detaylı

POWER POINT SUNU PROGRAMI

POWER POINT SUNU PROGRAMI POWER POINT SUNU PROGRAMI Power Point bir Sunu (Slayt) programıdır. MS-Office uygulamasıdır ve Office CD sinden yüklenir. Programı çalıştırabilmek için; Başlat/Programlar/Microsoft Office/Microsoft Office

Detaylı

MİCROSOFT POWERPOİNT 2007 BİL-MERAK ET-ÖĞREN / BİLİNMESİ GEREKENLER

MİCROSOFT POWERPOİNT 2007 BİL-MERAK ET-ÖĞREN / BİLİNMESİ GEREKENLER MİCROSOFT POWERPOİNT 2007 BİL-MERAK ET-ÖĞREN / BİLİNMESİ GEREKENLER NEDEN SUNU-SUNUM? Sunu, uzun araştırmalar ve çalışmalar sonucunda elde edilen sonuçların, başka insanlara takdim edildiği ve bilgilendirildiği

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM Bilgisayar : Kullanıcıdan aldığı bilgiyi işleyip, tekrar kullanıcaya sunan teknolojik alete denir.üç çeşit bilgisayar vardır.bunlar ; Masaüstü,Dizüstü,Tablet. Bilgisayarın Özellikleri : 1. Hızlıdır. 2.Hatasızdır.

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE EXCEL SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE EXCEL SORULARI MİCROSOFT OFFİCE EXCEL SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler

Detaylı

BİLGİSAYAR I DERSİ UYGULAMA NOTLARI 1 Not: Lütfen kâğıt üzerine yazı yazmayınız. Ders sonunda geri toplanacaktır.

BİLGİSAYAR I DERSİ UYGULAMA NOTLARI 1 Not: Lütfen kâğıt üzerine yazı yazmayınız. Ders sonunda geri toplanacaktır. 1 Bilgisayarı güvenli bir şekilde açıp-kapatma Çalıştığınız bilgisayarın özelliklerini görüntüleme; Sistem bilgisi (işletim sistemi) : Yüklü sistemin seri numarası: Bilgisayarın özellikleri: Bilgisayarın

Detaylı

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir.

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Sayfa numarası ekleme: Ekle menüsünden sayfa numaraları seçeneğine tıklandığında Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Tarih ve saat ekleme: Ekle menüsünden Tarih

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO103 5. 6. HAFTA KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI (MİCROSOFT WORD)

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO103 5. 6. HAFTA KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI (MİCROSOFT WORD) BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO103 5. 6. HAFTA KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI (MİCROSOFT WORD) Kelime İşlemi Programı Nedir? Kelime işlemci terimi, 1970 ve 1980'li yıllarda popüler olan elektronik yazı makinelerine denilmektedir.

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA İÇERİK Excel menü çubuğunda bulunan, Ekle menüsünün içerik ve uygulamaları Biçim menüsünün içerik ve uygulamaları Veri menüsünün içerik ve uygulamaları

Detaylı

Örnek Bilgisayar Soruları TEMEL BİLGİLER I 1) Bilgisayar sisteminde en küçük hafıza birimi aşağıdakilerden hangisidir? A) Byte B) Gigabyte C)

Örnek Bilgisayar Soruları TEMEL BİLGİLER I 1) Bilgisayar sisteminde en küçük hafıza birimi aşağıdakilerden hangisidir? A) Byte B) Gigabyte C) Örnek Bilgisayar Soruları TEMEL BİLGİLER I 1) Bilgisayar sisteminde en küçük hafıza birimi aşağıdakilerden hangisidir? A) Byte B) Gigabyte C) Megabyte D) Fat 2) 8 bit ile işlem yapan ve bilgileri ifade

Detaylı

BİLECİK HALK EĞİTİM MERKEZİ BİLGİSAYAR OPERATÖRLÜĞÜ KURSU NOTLARI

BİLECİK HALK EĞİTİM MERKEZİ BİLGİSAYAR OPERATÖRLÜĞÜ KURSU NOTLARI BİLECİK HALK EĞİTİM MERKEZİ BİLGİSAYAR OPERATÖRLÜĞÜ KURSU NOTLARI Bilgisayar nedir?: Tasarlandığı günden bugüne kadar değişik tanımları yapılabilen bilgisayar (computer) aygıtının genel tanımı şu şekilde

Detaylı

27.10.2014 MONĐTÖRLER

27.10.2014 MONĐTÖRLER MONĐTÖRLER 46 47 Bilgisayarın kullanıcının yaptığı işlemleri görebilmesini sağlayan görsel parçasıdır. Monitörde hareketli ya da sabit resim olarak algılananlar aslında tek karelik resimlerdir. Bu tek

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Nokta Yayılım Bilgisayar ve Muhasebe Kursu BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ SERTİFİKA SINAVI ÖRNEK SORU VE CEVAPLARI

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Nokta Yayılım Bilgisayar ve Muhasebe Kursu BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ SERTİFİKA SINAVI ÖRNEK SORU VE CEVAPLARI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Nokta Yayılım Bilgisayar ve Muhasebe Kursu BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ SERTİFİKA SINAVI ÖRNEK SORU VE CEVAPLARI. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar kasasında bulunan ünitelerden

Detaylı

EXCEL 2007 ELEKTRONİK ÇİZELGE

EXCEL 2007 ELEKTRONİK ÇİZELGE EXCEL 2007 ELEKTRONİK ÇİZELGE Excel, Microsoft Office paketinde yer alan ve iş hayatında en sık kullanılan programlardandır. Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri)

Detaylı

WINDOWS 7. Tekno-K@mp Eğitim ID 98 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223. Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi -

WINDOWS 7. Tekno-K@mp Eğitim ID 98 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223. Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi - WINDOWS 7 Tekno-K@mp Eğitim ID 98 Seviye 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223 Ana Kategori İşletim Sistemleri Alt Kategori Giriş Konu Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi - GENEL BİLGİSAYAR

Detaylı

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010 İÇERİK Genel bilgiler PwerPint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu luşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varlan bir sunuyu açmak

Detaylı

Mouse ve klavye kullanımında dikkat edilecek hususlar

Mouse ve klavye kullanımında dikkat edilecek hususlar KLAVYE Klavye, bilgisayara komut, program ve data girebilmek için, üzerinde harf, rakam, özel karakter ve çeşitli fonksiyon tuşlarının bulunduğu giriş birimidir. Kablosuz klavyeler de çıkmıştır. Q VE F

Detaylı

Microsoft Office Excel 2007

Microsoft Office Excel 2007 2014 Microsoft Office Excel 2007 Öğr. Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu İçindekiler MİCROSOFT OFFİCE EXCEL 2007... 4 EXCEL ORTAMINDA ÇALIŞMAK... 4 EXCEL ÇALIŞMA SAYFASI...

Detaylı

ÜNİTE 8 ÜNİTE 8 MICROSOFT EXCEL - I. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Rabia KURNAZ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE 8 ÜNİTE 8 MICROSOFT EXCEL - I. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Rabia KURNAZ İÇİNDEKİLER HEDEFLER MICROSOFT EXCEL - I İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Genel Bilgiler Excel penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Temel Kavramlar Çalışma kitabı ile ilgili işlemler Çalışma sayfası

Detaylı