YASPELD Understanding and supporting Young Adults with Specific Learning Difficulties. Project: IT2-GRU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YASPELD Understanding and supporting Young Adults with Specific Learning Difficulties. Project: 2012-1-IT2-GRU06-37581-1"

Transkript

1 YASPELD- Özgül Öğrenme Güçlüğü Yaşayan Genç Yetişkinleri Anlamak ve Destek Olmak 2012 YILI- PROJE: ıt2-gru06- E-KİTAP- KULLANICI REHBERİ Bu proje Avrupa Komisyonunun desteği ile finanse edilmiştir. Bu sayfa sadece yazarın görüşlerini yansıtır ve Avrupa Komisyonu bu sayfanın içeriğinde yer alarak bilgi olarak kullanılan hiç bir şeyden sorumlu tutulamaz.

2 İÇİNDEKİLER TABLOSU Giriş..S. 3 Bu Rehberin Amaçları..S. 4 E-Kitabın Formatı: PDF Adobe..S. 6 Başka bir Format: epub S. 9 E-Kitabın İçeriğine Erişim...S 13 E-Kitabın Haritası...S. 15 E-Kitap nasıl bulunur..s. 16 Sonuçlar..S. 17

3 GİRİŞ Sevgili Okuyucu, Bu Rehber; 2012 de onaylanan Özel Öğrenme Güçlüğü Olan Genç Yetişkinleri Anlamak ve Destek Olmak konuluavrupa Birliği Projesi YASPELD in ortaklarından olan kuruluşumuz Yedipınar Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır. Bu YASPELD projesinin ürünlerinden biridir. YASPELD 6 Avrupalı ortağı kapsamaktadır. Center Of Clinical Linguistics and Mental Health Nicosia-GÜNEY KIBRIS First National Center of Dyslexia-Rousse-BULGARİSTAN Adana Rotary Yedipınar Engelli Çocuklar Rehabilitasyon nmerkezi Adana-TÜRKİYE Flenören-Flen-İSVEÇ Stowarzyszenie Filmowe Trzeci Tor-Krakow-POLONYA Polo Formativo Ltd.-Vasto-İTALYA ( Koordinatör Ortak ) Tüm ortaklar, koordinatör ortak ile birlikte, kendi ulusal dillerinde YASPELD e-kitap projesini oluşturmak için taahütte bulunmuştur. Adana Rotary Yedipınar Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi; bu dökümanın hazırlanmasında öneri ve deneyimleriyle katkıda bulunanlara özel teşekkür ettiğini bildirmek ister.

4 BU REHBERİN AMAÇLARI Bu yayının amacı; Özgül Öğrenme Güçlüğü ile yaşayan okuyuculara ( Öğrenciler, öğretmenler, psikologlar, Veliler)bilgilere erişimi kolaylaştırmak ve kitabın içeriğini iyi kullanmak için gerekli bilgileri sağlamaktır. E-kitabın hazırlanması sırasında ortaklık iki bileşeni dikkate almıştır: 1- E-kitabın İçeriği 2- Yazılımı; online kullanılabilir yapmak için kullanılması Hali hazırda ki e-kitap projesi YASPELD; diğer ürünleri ile birlikte elektronik Ortamda ve PDF formunda ( Adobe Reader) kullanılmasını sağlar. Bu formatın seçimi; Adobe Reader ın çok popüler olması, kullanıcının kendi bilgisayarı üzerinde ek yazılımı yüklemek için zorlamaması, e-kitaplara erişim ve danışmanın son derece basit olması nedeniyledir. Kitap, Özgül öğrenme güçlüğü yaşayan yetişkinler için referans ile doğrudan bireysel destekleme veya beceri çalışmasında materyallerin tedariki yoluyla, yardımcı teknolojilerle özellikle bilgi teknolojileri ile alternatif bir yaklaşım sunar. Bu yolla, eğitim uygulamalarını güçlendirmek ve öğrencilere doğrudan destek sağlayarak, becerilerinin ilerlemesini, gelişmesini ve kimliklerini cesaretlendirmeyi, geliştirmeyi amaçlıyoruz.

5 Bu klavuzda sayfa 13 te biz de; belirli bilgiler için araştırmayı kolaylaştırmak için kendi bütünlüğü hakkında bir fikir vermek amacıyla, e- kitabın içeriğinin gelişimi ve organizasyonunu tartıştık. Sonunda, bir kitap haritası, e-kitabın içeriğine erişimi daha da kolaylaştırmak için eklenmiştir.

6 5 E-KİTABIN FORMATI: ADOBE PDF Biz; kullanıcıdan büyük dosyaları indirirken kaçınmamaları için ses/ video içermeyen klasik PDF formatı seçtik. Daha önce de belirtildiği i gibi, yaygın olarak kullanılan bir formattır. ADOBE Reader, ücretsiz indirilir ve tüm kategorilerde ki kullanıcılar tarafından kullanılır: okullar, eğitim merkezleri, profesyoneller ve ev kullanıcıları. Aşağıda, PDF formatında ki bir kitabın bazı resimleri; sayfalar boyunca navigasyon açısından ve içerik kullanımı ve bu program tarafından sunulan olanakların altını çizmek için vardır. Aşağıda ki sayfanın görüntüsünün tam ekran modudur.

7 6 İçindekiler tablosunda, hiperlinkler tek bir tıklama ile istenen sayfaya erişmek için izin verir. Benzer şekilde metni içeren link boyunca, Web sitelerinde bulunan diğer kaynaklara erişim mümkündür. Yer imi oluşturmak, genişletmek ve onları sıkıştırmak mümkündür.

8 7 Okurken özel kutusuna yorumlar ve notlar ekleyebilirsiniz. PDF dolayısıyla şu u olanakları sunar: Çeşitli cihazlara iyi uyum sağlar.( PC, MAC, Tablet ) Görseller herhangi bir sorun olmadan dokümana dahil edilebilir. İçerik bağlantıları tablosu sayfalara bağlı erişim sağlar. Hiperlinkler diğer ağ kaynaklarına erişim sağlar. Okuma süresince yorum eklemek mümkündür.

9 BAŞKA BİR FORMAT: EPUB FORMAT PDF formatın, bazı kişiselleştirme yetersizliği ile ilgili bir sınırı vardır. Örneğin sayfanın arka plan rengini, yazı tipini, yazı rengini değiştiremezsiniz. İhtiyaca göre düzenlemek yeteneği, yine de özellikle disleksi okurken bazı konuları büyük ölçüde kolaylaştırabilir. EPUB ( Elektronik Yayın ), elektronik kitap yayınları ve bu ihtiyaçların bazılarını karşılamak için XML tabanlı açık bir standarttır. Bu formatta yayınlanan kitaplar tablet üzerinden kolayca okunabilir, ama PC de epub bir belgenin açılması bir özel yazılım eklenmesini gerektirir. Adobe Dijital Edition ve Kalibre, internetten ücretsiz indirilebilir en popüler programlar arasında söz edilmeyi hak ediyor. Biz Türkçe ve İngilizce olarak, bu formatta e-kitabın bir kopyasını retmek için çalışıyoruz. Aşağıda Calibre yazılımın kullanımı yoluyla üretilen epub formatında bir kitabın bazı resimlerini görebilirsiniz. Calibre, internet ağında serbestçe indirilen ve birçok platformda tekrarlanan bir açık kaynak yazılımıdır.

10 E-Pub kullanıcıların; e-kitap okumak ve düzenlemek aynı zamanda PC nizde e-kitap koleksiyonlarını yönetmek, aynı zamanda internetten toplanan elektronik kitap formatında diğer içeriğe dönüştürülmesine izin verir.

11 10 Okurken, düzeni özelleştirebilir, yazı tipini büyütüp, küçültebilir, yazı tipini değiştirebilirsiniz. Okurken içerik köprüleri tablosunu kullanabilir ve yer imi yaratabilir, erişim ağ kaynakları oluşturabilir, notlar ekleyebilirsiniz.

12 11 Diğer kişiselleştirmeler sanal yer imini eklemek ( Okumanın kesildiği noktadan okumayı sürdürmek için), onları düzenlemek, okumaya yardımcı olacak renk kombinasyonları kullanımı ( örneğin, arka plan ve yazı tipi rengi arasında ki kontrastın arttırılmasıyla) ile ilgili olabilir. Bu özellikler epub formatı PDF formata tercih edilebilir yapar. Calibre nin yine de resimlerden zengin dökümanları dönüştürmeye çalıştığınızda veya epub format içine çok fazla eklemlendiğinde limitleri vardır.

13 12 E-KİTABA ERİŞİM E-Kitap 3 bölüme ayrılmıştır ve her bölüm 3 kısma. Bölümler ayrı konularla ilgili olmasına rağmen tamamlayıcıdır. Kullanılan dil çok basittir ve kitap bölümün başından veya okuyucunun en çok ilgilendiği konudan kolayca okunabilir. Birinci bölümde, özel öğrenme güçlüğü, belirtileri, bulguları ve karakteristiği hakkında kısa bilgiler bulacaksınız. Özellikler, beynin işleyişi hakkında bilgiler, özel öğrenme problemleri, disleksi, disgrafi, diskalküli, disortografi, dispraksi gibi ve bu bozuklukların birlikteliği üzerinde bilgiler sağlar. İkinci bölüm, Özgül öğrenme güçlüğü yaşayan yetişkinlerin güçlü ve zayıf yönleri hakkında ve özel güçlüklerin üstesinden gelmeye yardımcı olmayı sağlamak için önerileri tartışır. Örneğin konsantrasyon güçlüğü, okuma güçlüğü, hatırlama güçlüğü. İkinci bölümün ekleri zorlukları desteklemek ve çalışma becerilerini güçlendirmek için bir dizi araç sağlar. Bu bölüm ayrıca özgül öğrenme güçlüğü yaşayan insanlar için bilgi teknolojileri ve desteğin yadsınamaz rolüyle sunduğu fırsatları inceler. Üçüncü bölüm; özgül öğrenme güçlüğü yaşayan genç ve yetişkinleri desteklemek için ip uçları, fikir ve tavsiyeler sağlar. 13

14 Specific Learning Difficulties. Project: IT2-GRU06- Amaç, durumu ele almaya karar verdikleri zaman, günlük yaşamda ortaya çıkan durumların farkında olmaları için, uygun kontrol egzersizleri ile onlara daha fazla yardımcı olmaktır. Bu kesinlikle daha iyi yönetmeniz ve bağımsız öğrenme kapasitelerini arttırmak için katkıda bulunabilecek kendi kendine yardım potansiyelini geliştirmek ve sosyal ve mesleki hayata katılım ve dahil olma yoluyla daha iyi bir entegrasyona teşvik etmek için yardımcı olacaktır. E-Kitap ile birlikte, projenin diğer ürünleri daha fazla bilgi sunmak amacıyla yayınlanmıştır. Özgül öğrenme güçlüğü yaşayan genç yetişkinlerin öğretmenleri için bir rehber, Türk ortakla işbirliği ile Bulgar ortak tarafından hazırlanacak anahtar aktiviteler için model serisi ( Program, not alma, sınavların hazırlanması) Bir sonraki sayfada içeriğin erişilebilirliğini daha fazla arttırmak niyeti ile e-kitabın kavramsal haritası bulunacaktır.

15

16 E-Kitabı indirmek mümkündür. E-KİTABI NEREDE BULURSUNUZ Proje sitesi YASPELD den: Tüm proje ortaklarının kendi ülkelerinin dilinde ki sitelerinden Polo Formativo Ltd. sitesinden: Projenin tüm materyalleri ortak ülkelerin ulusal dillerinde ve YASPELD web sitesinden İngilizce olarak bulunacaktır.

17 SONUÇLAR Özgül öğrenme güçlüğü yaşayan insanların yüzleştiği günlük sorunlar kesinlikle zorludur. Fakat uygun bir şekilde yönetilirlerse karşı koyulabilirler de. Kendi zamanlarının yönetimini en uygun hale getirmek, çalışma materyallerinin organizasyonunu geliştirmek ve hedefleri kaybetmeden destek olarak yeni teknolojilerin kullanımı şimdi tüm öğrencilere herkes tarafından paylaşılan ve önerilen stratejilerdir. Özgül öğrenme güçlüğü yaşayan denekler için proje zamanla ve bağlılık ile iyi sonuçlar getirecektir. Yardım olmaması, söylenmelidir, ne kadar gelişmiş teknolojinin zararı olmadığı kabul edilebilir ve yakınlık kadar etkili olabilir. Ve hazırlanmış bir destek, ve deneyimli öğretmen veya hazırlanmış ders kitapları öğrencilere verilebilir. Özgül öğrenme güçlüğü yaşayan bireyler diğerlerinden farklı muamele görmemeli fakat dahil edilmelidir. Hepinize iyi bir e-kitap okuma diliyoruz. Umudumuz okuyucuların ilgisini uyandırmasıdır.

OverDrive Formatları. İçerik Genç erişkin ve çocuklar için heyecan verici yeni içerik

OverDrive Formatları. İçerik Genç erişkin ve çocuklar için heyecan verici yeni içerik OverDrive Nedir? OverDrive, 1.000.000 + fazla E-kitap,sesli kitap ve videoları sağlayan, milyonlarca son kullanıcıya hizmet eden 2.000+ fazla yayınevi (Penguen, Blackstone, Wiley,Taylor&Francis vb. önemli

Detaylı

1:1 netbook senaryosu, Nº3

1:1 netbook senaryosu, Nº3 1:1 netbook senaryosu, Nº3 Bir yabancı dil dersinde nanoteknolojinin etik yönlerini tartışma Konular: yabancı dil, bilim, etik Seviye: Ortaöğrenim Süre: +/-120 dakika sınıf çalışması; +/-30 dakika evde

Detaylı

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com Powered by www.etgigrup.com www.vedubox.com Entegre E-Eğitim Sistemi Uzaktan Eğitim Sisteminiz 1DK da Hazır! Kolay Basit İnovatif Esnek Entegre Entegre Eğitim Platformu Uzaktan Eğitim, e-eğitim, Online

Detaylı

MY SCHOOL IS MY HOME NOW ERASMUS+ KA204 PROJESİ

MY SCHOOL IS MY HOME NOW ERASMUS+ KA204 PROJESİ MY SCHOOL IS MY HOME NOW ERASMUS+ KA204 PROJESİ AMACI My school is my home now normal okulda eğitim alamayıp; evde eğitim almak zorunda olan çocukları ev ortamında daha iyi desteklemek için öğretmen ve

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 2 Kullanıcıların site içeriğini belirlemede rol oynadığı, Dinamik, Teknik bilgi gerektirmeyen, Çok yönlü etkileşim sağlayan,

Detaylı

Esra G. Kaygısız Gaziantep Üniversitesi kaygisiz@gantep.edu.tr

Esra G. Kaygısız Gaziantep Üniversitesi kaygisiz@gantep.edu.tr Kamu Kurumlarıİnternet Siteleri Standartlarına göre: Millî Eğitim Bakanlığı, Millî Kütüphane, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Valiliği İnternet Sitelerinin Bilgi Sunma Etkinliklerinin Turkiye. gov.tr

Detaylı

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane E-kitaplar Sesli Kitaplar Video OverDrive hakkında E-kitap avantajları Neden OverDrive? Eşsiz katalog Video filmler Çeşitli erişim kanalları Referanslar

Detaylı

2000 li Yıllar. 2010 sonrası. BT sınıflarının yanında tüm sınıflarımıza BT ekipmanları ve internet Bağlantısı

2000 li Yıllar. 2010 sonrası. BT sınıflarının yanında tüm sınıflarımıza BT ekipmanları ve internet Bağlantısı eğitimde 2000 li Yıllar İlköğretim ve ortaöğretim okullarımızın tamamına yakınında BT sınıfları (bilgisayar, internet bağlantısı, yazıcı, tarayıcı ve projeksiyon gibi BT ekipmanları) 2010 sonrası BT sınıflarının

Detaylı

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Instructional Technology Support Office ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University Đletişim Bilgileri: Web adresi: http://its.metu.edu.tr Adres:

Detaylı

den E-Kitap Okuyucusuna

den E-Kitap Okuyucusuna den E-Kitap Okuyucusuna Son güncelleme: Nisan 2011 E-kitapların indirilmesi ve E-kitap okuyucusunda kullanılması EPUB formatı sayesinde e-kitaplar, okura kullanım kolaylığı sağlayacak şekilde kullanılabilir.

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu Türk İşaret Dili (TİD) Web Sayfası Projesi. Ayça Kundak Cem Altel Didem Gözüpek M.Sadullah Ceran Metin Döşlü Seher Göğebakan

Kullanıcı Kılavuzu Türk İşaret Dili (TİD) Web Sayfası Projesi. Ayça Kundak Cem Altel Didem Gözüpek M.Sadullah Ceran Metin Döşlü Seher Göğebakan Kullanıcı Kılavuzu Türk İşaret Dili (TİD) Web Sayfası Projesi Ayça Kundak Cem Altel Didem Gözüpek M.Sadullah Ceran Metin Döşlü Seher Göğebakan Table of Contents 1. GİRİŞ... 3 1.1 Amaç... 3 1.2 Kapsam...

Detaylı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı EndNote Web Hızlı Başvuru kartı THOMSON SCIENTIFIC Web öğrencilere ve araştırmacılara çalışmalarını yazarken yardımcı olacak şekilde tasarlanmış Web tabanlı bir servistir. ISI Web of Knowledge, EndNote,

Detaylı

[ISMART KONSEPTİNİN KAMU ÖZETİ]

[ISMART KONSEPTİNİN KAMU ÖZETİ] WP 3: Konsept Geliştirme WP Lider: Innovation in Learning Institute Versiyon: 1 Teslim Tarihi: Yapı: Rapor, Özet Yaygınlaştırma Seviyesi: Kamu [ISMART KONSEPTİNİN KAMU ÖZETİ] 2 [ISMART KONSEPTİNİN ÖZETİ]

Detaylı

TASARIMIN TEMEL İLKELERİ

TASARIMIN TEMEL İLKELERİ TASARIMIN TEMEL İLKELERİ Web Tasarımı ve Programlama İçerik Hedef Kitle Beklentileri Tasarım Renk Dengesi İşlevsellik Okunabilirlik Kullanılabilirlik Hizalama Uyumluluk Ses ve Görüntü Dosyaları 2 İçerik

Detaylı

Engellilik Ölçümünün İyileştirilmesi ve Engelleyici Olmayan Bir Çevrenin Sağlanması: Uluslararası Deneyimlerden Çıkarılan Dersler

Engellilik Ölçümünün İyileştirilmesi ve Engelleyici Olmayan Bir Çevrenin Sağlanması: Uluslararası Deneyimlerden Çıkarılan Dersler Engellilik Ölçümünün İyileştirilmesi ve Engelleyici Olmayan Bir Çevrenin Sağlanması: Uluslararası Deneyimlerden Çıkarılan Dersler ICT (Bilgi ve İletişim Teknolojisi) Erişilebilirliği Axel Leblois, G3ict

Detaylı

Eğitimde Yeni Teknolojiler

Eğitimde Yeni Teknolojiler Eğitimde Yeni Teknolojiler Yrd. Doç. Dr. Yüksel GÖKTAŞ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi ERZURUM www.yukselgoktas.com 2 3 4 5 6 7

Detaylı

YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 14 Şubat 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28913 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ: 10.08.2018 TOPLANTI SAYISI: 2018/5 TOPLANTI SAATİ: 13:30-15:00 KOMİSYON ÜYELERİ; Prof.

Detaylı

Hazırlayan Uğur Akkaş BT Rehber Öğretmeni. www.eba.gov.tr

Hazırlayan Uğur Akkaş BT Rehber Öğretmeni. www.eba.gov.tr Hazırlayan Uğur Akkaş BT Rehber Öğretmeni SUNU İÇERİĞİ EBA (Eğitim Bilişim Ağı)nedir? Neden EBA? EBA da neler var? EBA yı kimler kullanabilir? EBA ya nasıl giriş yapılır? EBA da çevrimiçi neler yapılabilir?

Detaylı

Güncelleme tarihi: 15.10.2013. - App uygulaması kullanımı: Seite 1 von 8

Güncelleme tarihi: 15.10.2013. - App uygulaması kullanımı: Seite 1 von 8 Adım adım - App uygulaması kullanımı: Bu uygulamayla epub formatındaki -e-kitapları, WMA formatındaki e-müzik, e-ses kayıtlarını bütün akıllı telefonlarda,ios 3.0 içeren ipodtouch ve tablet bilgisayarlarda

Detaylı

SGSCC WP 2: Türkçe Ulusal Raporu. 1.Projenin tanıtımı

SGSCC WP 2: Türkçe Ulusal Raporu. 1.Projenin tanıtımı SGSCC WP 2: Türkçe Ulusal Raporu 1.Projenin tanıtımı SGSCC projesi Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Projesi olup, 7 farklı Avrupa Birliği Ülkesinin katılımı ile yürütülmektedir. Bu ülkeler Belçika, Bulgaristan,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim gören özürlü öğrencilerin öğrenim

Detaylı

Konuşmacı. Cüneyt Manavoğlu

Konuşmacı. Cüneyt Manavoğlu Konuşmacı Cüneyt Manavoğlu Web içerik yönetim sistemi nedir? Kullanıcıların web sitelerini standart bilgisayar bilgisiyle kolay ve hızlı bir şekilde kişiselleştirmesini sağlayan yapılardır. Nerelerde kullanılır?

Detaylı

Öğrenme Örnekleri Hazırlama

Öğrenme Örnekleri Hazırlama Modül 4 Öğrenme Örnekleri Hazırlama Bu Defter Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi kapsamında kullanılacaktır. Tüm kurs boyunca, düşüncelerinizi çevrimiçi araçlara veya bu deftere kayıt edebilirsiniz. Bu

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Bilgisayar II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) Dersin Türü Zorunlu (x) Seçmeli

Detaylı

ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ EĞİTİMİNDE BİLİŞİM VE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI

ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ EĞİTİMİNDE BİLİŞİM VE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI 15. MİLLİ ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ KONGRESİ ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ EĞİTİMİNDE BİLİŞİM VE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI Doç. Dr. Ayşe GÜROL Atatürk Üniversitesi, ayseparlak42@gmail.com Bilim ve teknoloji alanında değişim

Detaylı

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih Vodafone dan Office 365 Satış temsilcisi ismi Tarih Yeni Office 365 Paketleri Bir işletmenin tüm temel çalışma ihtiyaçlarını karşılayacak üretkenlik paketi Sadece Office uygulamalarını güncellemek isteyen

Detaylı

Uzaktan Eğitim ve Görüntülü İletişim Çözümleri

Uzaktan Eğitim ve Görüntülü İletişim Çözümleri Dünyayı Değiştiren Yenilikçi Teknolojiler ve Çözümler Pratik, Ekonomik, Yenilikçi Uzaktan Eğitim ve Görüntülü İletişim Çözümleri Biz size en iyi hizmeti sunabiliriz Kolay Basit Pratik Yenilikçi Ekonomik

Detaylı

ENCYCLOPÆDIA Britannica

ENCYCLOPÆDIA Britannica Prepared by: Ersen Erdem E-mail: eerdem@britannica.co.uk Encyclopaedia Britannica (UK) Ltd 2 nd Floor Unity Wharf 13 Mill Street London SE1 3BH Mobile: +90 (532) 4473626 ENCYCLOPÆDIA Britannica Eskişehir

Detaylı

Eğitimde Yeni Teknolojiler

Eğitimde Yeni Teknolojiler Eğitimde Yeni Teknolojiler Yard. Doç. Dr. Yüksel GÖKTAŞ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi ERZURUM www.yukselgoktas.com Fiziksel Arayüz

Detaylı

Öğrencilerin başarısını rapor etmek üzere A'dan E'ye not sisteminin kullanılması

Öğrencilerin başarısını rapor etmek üzere A'dan E'ye not sisteminin kullanılması Öğrencilerin başarısını rapor etmek üzere A'dan E'ye not sisteminin kullanılması A'da E'ye not sistemi A dan E ye not verme sistemi öğretmenlerin, net standartlar kullanarak herhangi bir zamanda öğrencilerin

Detaylı

Android e kitap indir bedava. Android e kitap indir bedava.zip

Android e kitap indir bedava. Android e kitap indir bedava.zip Android e kitap indir bedava Android e kitap indir bedava.zip 3 YILDIR BÜTÜN OKUMA UYGULAMALARINDA İLK BEŞ SIRADA! Vini'yi Program, Oyun, Android, Teknoloji Ve Pdf E-Kitap İndir. Program, Oyun, Android,

Detaylı

E-ÖĞRENME ve WEB 2.0. Yrd.Doç.Dr. Nuray GEDİK. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü

E-ÖĞRENME ve WEB 2.0. Yrd.Doç.Dr. Nuray GEDİK. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü E-ÖĞRENME ve WEB 2.0 Yrd.Doç.Dr. Nuray GEDİK Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü E-ÖĞRENME VE PLATFORMLAR E-Öğrenme: Tanımı Öğretim etkinliklerinin elektronik ortamlarda yürütülmesidir.

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz ulaşım imkanı Ana

Detaylı

GOOGLE DRIVE KULLANIMI Google Drive Kullanmak için öncelikle bir Gmail hesabınız olması ve onunla giriş yapmanız gerekiyor.

GOOGLE DRIVE KULLANIMI Google Drive Kullanmak için öncelikle bir Gmail hesabınız olması ve onunla giriş yapmanız gerekiyor. GOOGLE DRIVE (DÖKÜMANLAR) KULLANIM KILAVUZU Google Drive ın Özellikleri; Doküman oluşturun ve ortak çalışın.google Drive da anında yeni dokümanlar, e-tablolar, sunular,anket ve sınavlar oluşturabilirsiniz.

Detaylı

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Sunumumuza Bir Soru İle Başlayalım Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru1: Hangisini Kullanıyorsunuz? Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru2:

Detaylı

Kütüphane Kullanıcıları için İçeriğin Zenginleştirilmesi II

Kütüphane Kullanıcıları için İçeriğin Zenginleştirilmesi II Kütüphanelerde Web Sitesi Hazırlama Uygulama Semineri Kütüphane Kullanıcıları için İçeriğin Zenginleştirilmesi II Adnan Menderes Üniversitesi 26 Ekim 2001 Dr. Hatice Kübra Bahşişoğlu Erişim: yapılanma,

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

Tarım makineleri kullanımında mesleki riskleri önlemek için görsel iletişim araçlarıyla eğitim

Tarım makineleri kullanımında mesleki riskleri önlemek için görsel iletişim araçlarıyla eğitim Tarım makineleri kullanımında mesleki riskleri önlemek için görsel iletişim araçlarıyla eğitim PROJE nº: 2011-1-ES1-LEO05-35863 Öğrenci Kılavuzu Bu proje Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.

Detaylı

EĞİTİMİN DİJİTALLEŞMESİ

EĞİTİMİN DİJİTALLEŞMESİ EĞİTİMİN DİJİTALLEŞMESİ YUNUS AYDIN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ HAZİRAN 2017 EĞİTİMİN DİJİTALLEŞMESİ YEĞİTEK (Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü) Millî Eğitim Bakanlığının, eğitimde teknoloji

Detaylı

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci Office 365 Kullanım Kılavuzu Öğrenci İÇİNDEKİLER 1. Office 365 Hesabına Giriş Yapma... 2 2. Office 365 Uygulamaları... 7 2.1. Office Ürünleri Yükleme... 7 2.2. Kullanılabilecek Uygulamalar... 8 3. KAYNAKLAR...

Detaylı

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Ana sayfa açıldığında istediğiniz dili sağ tarafta olduğu gibi seçebilirsiniz. Arama çubuğundan istediğiniz yayın için arama yapabilirsiniz. Çıkan sonuç listesinden kitabın

Detaylı

İÇERİK. E-Kitap Nedir? E-Kitap Gelişimi. Sektör Analizi. Kütüphanecilik / Yayıncılık Sektöründe E-Kitap. Sağlama Modelleri. Sonuç

İÇERİK. E-Kitap Nedir? E-Kitap Gelişimi. Sektör Analizi. Kütüphanecilik / Yayıncılık Sektöründe E-Kitap. Sağlama Modelleri. Sonuç İÇERİK E-Kitap Nedir? E-Kitap Gelişimi Kütüphanecilik / Yayıncılık Sektöründe E-Kitap Avantajlar / Dezavantajlar Sektör Analizi Sağlama Modelleri Sonuç E-KİTAP NEDİR? Bir kitabın çevrimiçi gösterimi olan

Detaylı

Apple School Manager

Apple School Manager Apple School Manager ipad ve Mac i her sınıfa ve öğrenciye kolayca dağıtın. Profesyonel Makine Cihaz ve Bilgi Teknolojileri Apple ın dağıtımınızın her adımını destekleyen güçlü araçlarıyla hızlı bir biçimde

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

MOODLE UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ

MOODLE UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ MOODLE UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ÖZET Genel Bilgiler Moodle nedir? Sistem Gereksinimleri Moodle Sisteminin Kurulumu Ders ve kategori eklenmesi Bir dersin sistem özellikleri İstatistikler Sonuç ve öneriler

Detaylı

Zeki Gülen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gazetecilik Ana Bilim Dalı, Bilişim

Zeki Gülen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gazetecilik Ana Bilim Dalı, Bilişim Zeki Gülen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gazetecilik Ana Bilim Dalı, Bilişim Görme Engelli Görme engelli kime denir? Demografik yapıdaki yerleri ve veriler Dünyadaki durum Türkiye deki

Detaylı

YAYGINLAŞTIRMA ÖĞRETMEN SEMİNERİ

YAYGINLAŞTIRMA ÖĞRETMEN SEMİNERİ YAYGINLAŞTIRMA ÖĞRETMEN SEMİNERİ Program Tarihi Saati :23.05.2017 13:30 Yeri: Yatağanlı Osman Ağa Toplantı Salonu PROGRAM: 13:30-14:30 Açılış ve İkram 14:30-15:30 Okul Tanıtımları Sunumu Verona İş Başı

Detaylı

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri Gelişmiş Öğrenci ve Öğretmen Sınıf Yönetim Yazılımı GELIŞMIŞ ÖĞRENCI VE ÖĞRETMEN ETKILEŞIMI

Detaylı

Basit Kılavuzu Eliberato bir Kitap Yayıncılık www.eliberato.com. Eylül 2010 50'den fazla dile çevrildi

Basit Kılavuzu Eliberato bir Kitap Yayıncılık www.eliberato.com. Eylül 2010 50'den fazla dile çevrildi Basit Kılavuzu Eliberato bir Kitap Yayıncılık www.eliberato.com Eylül 2010 50'den fazla dile çevrildi Içindekiler 1. Ne Eliberato olduğunu 2. Will Eliberato benim kitap yayınlayabilir miyim? 3. Ne malzeme

Detaylı

İçindekiler. Tarih:

İçindekiler. Tarih: Adım adım - App kılavuzu: Bu App ile Adobe Digital Editions epub ve Adobe Digital Editions PDF formatındaki e-kitaplar, eaudio'lar Stream ve Download şeklinde (Android, Şubat 2017'den sonra), ve emagazinler

Detaylı

ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU

ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU Menü çubuğunda toplantı sahibi Toplantı, Düzenler, Bölmeler, Ses ve Yardım menülerini görür. Sunucu veya katılımcı sadece Toplantı ve Yardım menülerini görür.

Detaylı

SUNU İÇERİĞİ.

SUNU İÇERİĞİ. SUNU İÇERİĞİ EBA (Eğitim Bilişim Ağı)nedir? Neden EBA? EBA da neler var? EBA yı kimler kullanabilir? EBA ya nasıl giriş yapılır? EBA da çevrimiçi neler yapılabilir? EBA(Eğitim Bilişim Ağı) Eğitimin geleceğe

Detaylı

BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ

BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ HAZIRLAYAN HÜSEYİN SARI 23 MART 2011 ANKARA - İÇERİK YÖNETİM PANELİ - İÇERİK EKLEME İçerik eklerken öncelikle içeriği hangi kayıt tipinde ekleleyeceğimizi belirliyoruz. Tarih

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ Kütüphane içi kullanım Kullanıcı eğitimi Ödünç verme Kitap siparişi Veri tabanları Uzaktan erişim Genel Bilgiler Dumlupınar

Detaylı

Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!..

Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!.. On5yirmi5.com Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!.. Laptop'unuz mu çalındı? İşte onu izlemenin ve hırsız bezdirmenin en pratik yolu... Yayın Tarihi : 21 Aralık 2011 Çarşamba (oluşturma : 10/2/2015)

Detaylı

Dislektik çocukların ebeveynlerine ipuçları

Dislektik çocukların ebeveynlerine ipuçları GRU-11-P-LP-105-DJ-IT Dislektik çocukların ebeveynlerine ipuçları ÇALIŞTAY DÜZENLEME REHBERİ Bu kitapçık Hayatboyu Öğrenme Programı-Gruntvig Öğrenme Ortaklıkları Programı kapsamında finanse edilmiştir

Detaylı

MD Consult Core Collection & Journal Consult Dergileri Kullanım Kılavuzu

MD Consult Core Collection & Journal Consult Dergileri Kullanım Kılavuzu MD Consult Core Collection & Journal Consult Dergileri Kullanım Kılavuzu İçerik 9 kategoride organize edilmiştir Books (Kitaplar) Journals (Dergiler) The Clinics of North America Dergileri Patient Education

Detaylı

YAZTEK ŞİRKET TANITIM SİSTEMİ V2 SİSTEM ÖZELLİKLERİ

YAZTEK ŞİRKET TANITIM SİSTEMİ V2 SİSTEM ÖZELLİKLERİ YAZTEK ŞİRKET TANITIM SİSTEMİ V2 SİSTEM ÖZELLİKLERİ Çoklu Dil Desteği Panelden Dil Özelliği Açma/Kapama Dil Dosyaları Editleyerek Farklı Dillere Çevirebilirsiniz.Kendiniz Dil Dosyası Yapabilirsiniz. Tek

Detaylı

SEAT on-line HSO KULLANICI EL KİTABI SÜRÜMÜ

SEAT on-line HSO KULLANICI EL KİTABI SÜRÜMÜ SEAT on-line HSO KULLANICI EL KİTABI 04-2008 SÜRÜMÜ 1 Indeks 1 Giriş... 3 2 Sistem Gereksinimleri...3 3 Genel plan...3 4 Yapı... 4 5 Gezinti... 5 6 Ek Bilgi...6 7 Araçlar... 7 8 Site Haritası... 8 9 Dosya

Detaylı

Prof. Dr. İrfan Kaymaz

Prof. Dr. İrfan Kaymaz Prof. Dr. İrfan Kaymaz Özet... Bu notlar, Erzurum Teknik Üniversitesindeki derslerde Google tools for Education araçlarından Google Classroom (GCL) kullanımı ile ilgili bilgiler içermektedir. Erzurum Teknik

Detaylı

ALMS SUNUMU KARİYER TEKNOPARK

ALMS SUNUMU KARİYER TEKNOPARK ALMS SUNUMU KARİYER TEKNOPARK www.globaxsoft.com 28.10.2016 1 www.advancity.com.tr HAKKIMIZDA 1999 dan bu yana faaliyet gösteren Advancity uzaktan eğitim ve yazılım çözümleri sunmaktadır. Ofislerimiz:

Detaylı

Görme Engelliler için Web Sayfalarında Erişilebilirliğin Sağlanması

Görme Engelliler için Web Sayfalarında Erişilebilirliğin Sağlanması Görme Engelliler için Web Sayfalarında Erişilebilirliğin Sağlanması Cihan Yıldırım Yücel - Cengiz Acartürk ODTÜ-BİDB Akademik Bilişim 2006 İçerik Erişilebilirlik nedir? Engellilik çeşitleri Görme engellilik

Detaylı

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SUBASOFT Hakkımızda Subasoft yazılım, yazılım projelerinizi bütün olarak ele alır. Web site projelerini sadece kod yazmak ya da arayüz eklemek olarak görmüyoruz.firmanızın

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

ProQuest E-Book Central (Elektronik Kitap Veri Tabanı) KULLANIM KILAVUZU. KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

ProQuest E-Book Central (Elektronik Kitap Veri Tabanı) KULLANIM KILAVUZU. KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ProQuest E-Book Central (Elektronik Kitap Veri Tabanı) KULLANIM KILAVUZU KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Namık Kemal Üniversitesi olarak 2008 yılından itibaren düzenli olarak abonelik gerçekleştirmiş

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu

Detaylı

Web Tasarımı ve Geliştirme (COMPE 518) Ders Detayları

Web Tasarımı ve Geliştirme (COMPE 518) Ders Detayları Web Tasarımı ve Geliştirme (COMPE 518) Ders Detayları Ders Adı Web Tasarımı ve Geliştirme Ders Kodu COMPE 518 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İstanbul, Türkiye 10 Şubat 2012

İstanbul, Türkiye 10 Şubat 2012 Eğitim için Erişilebilir ICT ve Çoklu Modalite İki İtalyan Modeli İstanbul, Türkiye 10 Şubat 2012 Prof. Licia Sbattella Rektörün Engellilik Temsilcisi Politecnico di Milano - İtalya G3ict Yürütme Kurulu

Detaylı

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin

Detaylı

HALI SÜPÜRMEK UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN

HALI SÜPÜRMEK UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN HALI SÜPÜRMEK UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN İçindekiler 1. Uygulamanın Tanıtımı... 2 1.1 Uygulamanın Amacı;... 2 1.2 Kullanım Alanları;... 3 2 Kullanımı;... 3 3 Uygulamayı İndirmek...

Detaylı

ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda.

ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda. VerdeTaks dünya çapında vergi iadeleri hizmeti veren yeni kurulmuş bir şirkettir. Şirketimiz finansal, müşteri hizmetleri, pazarlama ve satış alanlarında 14 yıldan fazla bir deneyime sahiptir. Uzmanlarımızın

Detaylı

EBSCO E-Kitaplarda Arama

EBSCO E-Kitaplarda Arama EBSCO E-Kitaplarda Arama Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com EBSCO nun e-kitap kullanıcı kılavuzuna hoşgeldiniz. Bu kılavuzda, e-kitap arama ve okuma özelliklerini inceleyeceğiz. E-kitap koleksiyonu ekranına

Detaylı

WordPress ile Web Sayfası Tasarımı

WordPress ile Web Sayfası Tasarımı WordPress ile Web Sayfası Tasarımı WordPress nedir? WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.wordpress açık kaynaklı bir yazılım

Detaylı

Android e Giriş. Öğr.Gör. Utku SOBUTAY

Android e Giriş. Öğr.Gör. Utku SOBUTAY Android e Giriş Öğr.Gör. Utku SOBUTAY Android İşletim Sistemi Hakkında 2 Google tarafından geliştirilmiştir. Dünyada en çok kullanılan mobil işletim sistemidir. 2018 itibariyle Dünyada Android; %78.65,

Detaylı

ISI Web of Knowledge EndNote Web 2.0. 1 Copyright 2007 Thomson Corporation

ISI Web of Knowledge EndNote Web 2.0. 1 Copyright 2007 Thomson Corporation ISI Web of Knowledge EndNote Web 2.0 1 EndNote Web WoS abonelerine ücretsiz verilen bir üründür. EndNote Web ISI Web of Knowledge 4.0 ın yaralı bir bileşenidir. EndNote temel olarak Web üzerinde işlevseldir.

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Kapsam SCOPUS; 4000 yayın evinden 14.000 eser adı içerir, Aynı zamanda 180 milyon bilimsel web sayfasını tarar (patent bilgileri de dahil), Kütüphanemizin abone olduğu elektronik dergilerin tam metnine

Detaylı

FİYAT TEKLİFİDİR. Özyılmaz Petrol Ürün. Paz. Nak. Ve Tic. Ltd. Şti. GLYAZILIM a göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.

FİYAT TEKLİFİDİR. Özyılmaz Petrol Ürün. Paz. Nak. Ve Tic. Ltd. Şti. GLYAZILIM a göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. 03 Kasım 2012 FİYAT TEKLİFİDİR Özyılmaz Petrol Ürün. Paz. Nak. Ve Tic. Ltd. Şti. GLYAZILIM a göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. Her türlü soru ya da sorunda iletişim içerisinde kalmak dileğiyle;

Detaylı

Hiperkitap p Kullanım Kılavuzu

Hiperkitap p Kullanım Kılavuzu Hiperkitap p Kullanım Kılavuzu Giriş yaptıktan sonra soldaki listeden Hiperkitap (ebook Collection) Trial seçilir ve Continue tuşuna basılır. Ana sayfa açıldığında istediğiniz dil seçeneğini yukarıda olduğu

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası Plus500 Ltd Gizlilik Politikası Gizlilik Politikası Plus500 Gizlilik Beyanı Müşterilerimizin ve web sitemizdeki ziyaretçilerin kişisel ve mali bilgilerinin gizliliği ve korunması en büyük önceliğimizdir.

Detaylı

...eğitim gören engelli gençlere destek Tanıtım Rehberi www.q4s.eu (www.engelsizegitim.com)

...eğitim gören engelli gençlere destek Tanıtım Rehberi www.q4s.eu (www.engelsizegitim.com) ...eğitim gören engelli gençlere destek Tanıtım Rehberi www.q4s.eu (www.engelsizegitim.com) Q4S Projesi nedir? Bu proje 16 yaş üzerinde engeli olan ve kaynaştırma eğitimi alan gençlere yönelik bir web

Detaylı

İş dünyası İngilizce konuşur.

İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyasına yönelik yepyeni bir ürün: Market Leader and Speakout by Wall Street English Çalışanlarınızın İngilizce seviyesi ne olursa olsun iş yaşamına yönelik İngilizcelerini

Detaylı

Biz Kimiz? www.atluniversal.com

Biz Kimiz? www.atluniversal.com Web Tasarım İçin... Biz Kimiz? ATL Universal, çeşitli sektörler için internet yazılımları geliştirerek profesyonel web siteleri yapan bir web tasarım rmasıdır. Bizi ayıran farklılığımız geliştirdiğimiz

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

Dahiders Nedir? Dahiders,

Dahiders Nedir? Dahiders, 1 Dahiders Nedir? Dahiders, Dahiders; ilkokul - ortaokul öğrencilerinin ve öğretmenlerinin, her zaman güncel içeriklere ulaşabilecekleri, sınava hazırlık sürecinde etkin olarak kullanabilecekleri geniş

Detaylı

innovation inspired by technology İnnova deneyimiyle SharePoint 2016 ya geçin

innovation inspired by technology İnnova deneyimiyle SharePoint 2016 ya geçin innovation inspired by technology İnnova deneyimiyle SharePoint 2016 ya geçin SharePoint 2016 neler getiriyor? Herhangi bir cihazdan basit bir şekilde veri paylaşımı yapabilir. Modern ekip siteleri, yayınlama

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ www.bilgimikoruyorum.org.tr

BİLGİ GÜVENLİĞİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ www.bilgimikoruyorum.org.tr BİLGİ GÜVENLİĞİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ www.bilgimikoruyorum.org.tr PROJE HAKKINDA Bilgimi Koruyorum e Öğrenme Projesi DPT tarafından desteklenmiş olan Ulusal Bilgi Sistemleri Programı kapsamında gerçekleştirilmiş

Detaylı

AÇIKÖĞRETİMİN 30 YILI: E-ÖĞRENMENİN YÜKSELİŞİ İnternet Destekli Öğrenme ve İnternete Dayalı Eğitim Dönemi

AÇIKÖĞRETİMİN 30 YILI: E-ÖĞRENMENİN YÜKSELİŞİ İnternet Destekli Öğrenme ve İnternete Dayalı Eğitim Dönemi AÇIKÖĞRETİMİN 30 YILI: E-ÖĞRENMENİN YÜKSELİŞİ İnternet Destekli Öğrenme ve İnternete Dayalı Eğitim Dönemi Hazırlayan Öğr. Gör. Özlem ÖZÖĞÜT ERORTA Akademik Bilişim 2014, 5-7 Şubat 2014, Mersin Açıköğretimin

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kullanımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

Amaç Açık Erişim Nedir? Neden Açık Erişim? Açık Erişim Nasıl sağlanır? Kurumsal Arşiv Nedir? Kurumsal Açık Arşivin İçeriği Nedir?

Amaç Açık Erişim Nedir? Neden Açık Erişim? Açık Erişim Nasıl sağlanır? Kurumsal Arşiv Nedir? Kurumsal Açık Arşivin İçeriği Nedir? Amaç Açık Erişim Nedir? Neden Açık Erişim? Açık Erişim Nasıl sağlanır? Kurumsal Arşiv Nedir? Kurumsal Açık Arşivin İçeriği Nedir? Kurumsal Arşivin Amacı Kurumsal Arşivin Yararları Kurumsal Arşivlerde Paylaşım

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) Dersin

Detaylı

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesinde öğrenim gören engelli öğrencilerin

Detaylı

TAGEM AÇIK ARŞİV SİSTEMİ BİLGİ NOTU

TAGEM AÇIK ARŞİV SİSTEMİ BİLGİ NOTU TAGEM AÇIK ARŞİV SİSTEMİ BİLGİ NOTU Elektronik açık arşivler Üniversite ve Enstitülerin bilimsel ürünlerini kaydeden ve koruyan dijital derlemelerdir. Bilimsel yayınlara açık erişim düşüncesinin bir ürünü

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi GENEL TANITIM Üniversitemiz de lisans/önlisans programlarında yer alan ortak zorunlu

Detaylı

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald Publishing Emerald Group Publishing Limited 1967 de İngiltere de kurulan uluslararası bir yayınevidir 305 elektronik dergi, 1650 ekitap

Detaylı

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014 Sayfa: 0/15 İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 10.05.2010 İlaç ruhsat e-başvuru formu kullanıcı kılavuzunun ilk yayınlanma tarihi 10.06.2010 e-başvuru formundan

Detaylı