0NDÖKU2 MAYİS ÜNİVERSİTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "0NDÖKU2 MAYİS ÜNİVERSİTESİ"

Transkript

1 T.C. 0NDÖKU2 MAYİS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı Sayı : E /11/2015 Komi : Yaklaşık Maliye! Fiyatı İLGİLİ MAKAMA Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projelen Yönetimi Koımsyoıı Karamıca desteklenmesi kabul edilen Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bılimdalı'ııa ait TIP ııo'lvı projede kullanılmak üzere 1 adet (Komple) Erişkin Yoğun Bakuıı Sistemi satmalınmasnıa ihtiyaç vardır Sayılı Kamu İhale Kanunun 3 iiııcü maddesinin (i) Bendi ile geçici 4 üncü maddesi hükümlerin» dayanılarak yapılacak ihalelere ilişkin tarihli 2003/6554 sayılı Kararnamenin Eki Esasların 20'uci maddesi uyarınca Pazarlık Usulü ile satınahmııası plaıılanau sisteme ait (K,D.V.hariç) Döviz (USD- EURO) ve Türk Lirası yaklaşık maliyetfiyatınızı.24/11/2015 tarihine kadar Ondokıız Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü. Proje Yönetimi Ofisi Başkanlığı Kıınıpelit-Atakıım/SAMSUN adresine faks veya posta yoluyla bildirilmesiniricaederim. f j»»ız;ıiıdır Yrd.Doc Dr." Sema ARMAN PYO Başkanı Ek: Teknik. Şartname (1 adet 10 sayfa) Adres: Ondofcuz Mayıs Üniversitesi Rektörlük Proje Yönetimi Ofisi Birimi Cemal ŞEK Telefon: / Faks: cemal.sen@omu.edu.tr Elektronik Ağ: fctp:// Dahil» Tel: sayılı Elektronik İmza Ksnunu'na uygun olarak Güvenil Elektronik İmza ile üretilmiştir. Evrak teyidi adresinden 0HSB-ME3A-8GNB kodu ile yapılabilir.

2 TEKNİK ŞARTNAME ERİŞKİN YOĞUN BAKIM SİSTEMİ (1 ADET KOMPLE) Bu teknik şartname Ondokuz Mayıs Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi İç Hastalıkları Erişkin Yoğun Bakım Servisi'nin ihtiyacı için (3 kalemden oluşan toplam 25 adet cihaz) paket olarak satın alınacak olan, Üst Düzey Mekanik Ventilator Cihazı (6 adet), Hastabaşı monitörü (17 adet) ve merkezi monitör (1 adet) Transport ventilatörü (1 adet) teknik özelliklerini ve diğer hususları konu alır. 1. ÜST DÜZEY MEKANİK VENTİLATÖR TEKNİK ŞARTNAMESİ (6 ADET) B. KONU ve TANIMLAR Şartnamenin bundan sonraki maddelerinde 'Üst Düzey Mekanik Ventilator Cihazı' ifadesi yerine cihaz ifadesi kullanılacaktır. C. İSTEK VE ÖZELLİKLER I. Genel İstekler 1. Cihaz belirtilen yere monte edilecek ve çalışır vaziyette teslim edilecektir. Satıcı firma cihazları idari şartnamede belirtilen şekli ile kurumca gösterilen yere ücretsiz olarak monte edecek ve tüm malzeme ve aksesuarları ile çalışır durumda teslim edecektir. Montaj için gerekli tüm malzeme ve masraflar firma tarafından karşılanacaktır. 2. Cihazın üzerinde, üretici firmanın ismi ve adresi cihazın seri numarası ve modeliyle temsilci firmaya ait iletişim bilgilerini gösteren etiketler bulunacaktır. 3. Her cihaz ile birlikte, Türkçe ve İngilizce olarak kullanma bilgilerini içeren birer set doküman verilecektir. 4. İhaleyi kazanan firma cihazların kullanımına ilişkin kendi eğitimli personeli ile idarenin belirleyeceği tüm kullanıcılara en az 2 gün ücretsiz eğitim verecektir. II. Teknik İstekler 1. Cihazın kullanım kabiliyeti çocuk ve yetişkin hastalar için uygun olacaktır. Cihaza istenildiğinde yenidoğan modu ilave edilebilmelidir. 2. Cihazın güç ve gaz kaynağı en az şu aralıkta olacaktır; a. Duvar gaz giriş basınçları oksijen ve hava gazları için gaz giriş basıncı, en az Bar veya PSI aralığında olacaktır. b. Cihazda oksijen ve kuru hava kaynaklarından herhangi birinde problem olduğunda cihaz otomatik valf sistemiyle mevcut iki kaynaktan birine geçecek ve kullanıcıyı da alarm ile uyaracaktır.

3 c. Cihaz 220 Volt, 50 hertz şehir şebeke gerilimiyle çalışabilmen ve ani voltaj değişikliklerine karşı korumalı olmalıdır. d. Cihazın elektrik kesilmelerine karşı en az 30 dakika çalışmasını sağlayacak dahili bataryası olacaktır. 3. Cihaz aşağıdaki alt maddelerde belirtilen ventilasyon modlarında çalışabilir yapıda olacak ve her bir ventilasyon modu aynı ekranda seçilebilecektir. a. Volume (Hacim ) hedefli Ventilasyon modu: VC veya CMV veya VCV b. Basınç hedefli Ventilasyon modu: PC veya PC-CMV c. Bi-Level veya BIPAP veya Duo-PAP veya Bi-vent veya Bi-phasic d. CPAP-PS veya CPAP-ASB veya Spontan e. SIMV(VC) +PS ve SIMV (PC) +PS f. Cihazda APRV veya Automode g. ASV veya PPS veya Bilevel-VG h. Cihazda Apnea Back up solunum özelliği olacaktır. Hastanın apneye girmesi halinde kullanıcı tarafından önceden ayarlanmış ventilasyon modu ve parametreleri ile ventilasyona devam etmelidir. i. Cihazlara aşağıdaki inovatif yeniliklerden en az 1 tanesi opsiyonel olarak eklenebilmelidir: Smart Pulmonary view veya NAVA (Neurally Adjusted Ventilatory Assist) veya Lung inview. Bu özellikler orijinal lisanslı olmalı ve cihazın orijinal katalogunda belirtilmelidir. 4. Cihazda NIV (Non İnvaziv Ventilasyon) modu olmalıdır. 5. Kontrollü ventilasyon modlarında l:e oranı en az 1:9 ile 4:1 veya inspirasyon zamanı en az 0,1-5 sn aralığında ayarlanabilir olmalıdır. 6. Kontrollü ventilasyon modlarında solunum frekansı en az solunum/dk aralığında ayarlanabilmelidir. SIMV ventilasyon modunda en az 2-50soluk/dk olmalıdır. 7. Hacim hedefli ventilasyon modunda inspirasyon tidal volümü en az ml aralığında ayarlanabilmelidir. 8. Basınç hedefli ventilasyon modunda inspirasyon basınç kontrol seviyesi en az 3-95 cmh20 aralığında ayarlanabilmelidir. 9. Spontan ventilasyon modunda inspirasyon basınç destek seviyesi en az 0-60 cmh20 aralığında ayarlanabilmelidir. 10. Cihazda PEEP, kapalı ile 1-50 cmh20 aralığında ayarlanabilmelidir. 11. Cihazda mutlaka ayarlanabilir akış tetikleme sistemi bulunmalıdır. Tetikleme hassasiyeti en az 1-9 Litre/dk aralığında ayarlanabilmelidir. 12. Cihaz, önceden ayarlanan Fİ02 değerini değiştirmeksizin bir düğmeye basarak en az 1 dk süre ile 100 % oksijen verebilmelidir. Bu sürenin sonunda cihaz otomatik olarak önceden ayarlanmış oksijen seviyesine dönebilmelidir. 13. Cihazda en az 200 adetlik kayıt alınabilecek elektronik olay kayıt sistemi bulunmalıdır ve bu sistemde ventilasyon değerleri ile alarm bilgileri takip edilebilmelidir. 14. Cihazın en az 24 saatlik trend kabiliyeti olmalıdır. 15. Hasta en az 10 sn inspirasyon ve en az 10 sn ekspirasyon sonu beklemede tutulabilmelidir. 16. Cihazın hızlı erişim tuşları olmalı ve en az 02 seviyesi, PEEP, solunum sayısı ve Basınç /Hacim parametrelerin her birine ayrı ayrı tek düğme ve/veya tuş ile ulaşılabilmelidir. Bu parametrelerin ayarlanan ve gerçekleşen değerleri monitörize edilebilmelidir.

4 17. İstenildiğinde sesli alarm, en az 2 dk boyunca susturulabilmelidir. Alarm sırasında alarm nedeni, cihazın kontrol panelinden okunabilmeli ve reset edilinceye kadar alarm sebebi hafızada saklanabilmelidir. 18. Cihaz, alt maddelerdeki durumlarda kullanıcıyı sesli ve görüntülü alarm ile uyarabilmelidir: a. Havayolu basıncı üst limit ihlali b.ekspirasyon dakika hacmi alt ve /veya üst limit ihlali c. Apne d. Solunum frekansı veya spontan solunum sayısı üst limit ihlali 19. Apne alarmının süresi ayarlanabilir olmalıdır. 20. Cihazın ekranı en az 15 inch büyüklüğünde, renkli, LCD veya LED ve dokunmatik kontrollü olmalıdır. Her türlü ayarlama, onaylama veya kontrol bu ekran üzerinden yapılmalıdır. Ekran boyu küçük olup, ekranı büyütmek için kullanılan harici ekranlar kabul edilmeyecektir. 21. Cihazın en az 15 inch büyüklüğündeki ekranından hastaya ait alt maddelerde belirtilen hususlar görülebilir olmalıdır: a. Dalga şekilleri (Volüm/Zaman, Akış/Zaman, Basınç/Zaman) b. En az 24 saat süreli trendler 22. Cihazın en az 15 inch büyüklüğündeki ekranı üzerinde en az 4 dalga formu aynı anda izlenebilmelidir. 23. Cihaz, alt maddelerde yer alan parametreleri monitörize edebilir özellikte olmalıdır: a. Yüzde cinsinden ayarlanan ve ölçülen oksijen konsantrasyonu b. Hava yolu tepe, ortalama ve pozitif end ekspiryum basınç (PEEP) değerleri c. Kontrollü ventilasyonda solunum frekansının ayarlanan ve ölçülen değeri d.geçekleşen dakika hacmi e. Mili litre veya Litre cinsinden ayarlanan, inspirasyon veya ekspirasyon tidal hacmi f. Ölçülen l:e oranı g. Kompliyans h.zaman sabiti (Time constant) i. Rezistans veya Inspiratory rezistans j. SBI veya RSBI k. P01 veya P100 I. WOB veya NIF m. Vital kapasite 24. Hasta güvenliği ve enfeksiyon kontrolü için cihazın ekspirasyon hattını oluşturan hasta nefesi ile temas eden parçalar (akış sensörü, ekspirasyon valfi, ekspirasyon kaseti, valf tutucu, diyafram, su tutucu, ısı sensörü (probu), termal cover (kapak) vb parçalar) çok kullanımlık malzemelerden yapılmış ve 134 C buhar otoklav ile sterilize edilebilir özellikte olmalıdır. 134 C'de buhar otoklav ile sterilize özelliğini sağlayamayan firmalar bu ürünlerden 10'ar adet yedek vermelidir. 25. Oksijen ve akış sensörleri kullanıcı tarafından otomatik veya manuel olarak kalibre edilebilir olmalıdır. 26. Cihazın yoğun bakım ortamındaki cihazlar ile haberleşebilmesi ve veri aktarım sistemlerine bağlanabilmesi için en az bir RS 232 haberleşme portu olmalıdır. 27. Cihazın orijinal tekerlekli taşıyıcı arabası olmalı ve tekerleklerden en az iki adedinin kilitleme mekanizması bulunmalıdır. Ayrıca her cihaz ile birlikte birer adet orijinal hasta hortumu taşıma kolu verilmelidir.

5 28. Her cihazla bir adet çok kullanımlık 134 C'de buhar otoklav ile sterilize edilebilir yetişkin hasta hortumu seti verilecektir. 29. Her cihazla beraber çok kullanımlık Nebülizatör aparatları birer adet verilmelidir. 30. Her cihazla birlikte, NIV uygulamasına uygun yüz maskesinden L, M ve S boylarından 1 (bir) 'er adet verilmelidir. 31. Teklif edilen ventilatörler ile birlikte toplam 1 adet Hastanın ventilasyon ve nutrisyon ihtiyacının belirlenmesine yardımcı olması için EE, RQ, V02 ve VC02 parametrelerini ölçüp gösterebilen indirekt kalorimetre modülü veya yoğun Bakım Servislerinde kullanılabilen EE, RQ, V02 ve VC02 ölçümünü sağlayan indirekt kalorimetre cihazı verilmelidir. 2. MONİTÖR TEKNİK ŞARTNAMESİ (17 adet hasta başı monütörü ve 1 adet merkezi monitör) A. HASTABAŞI MONİTÖRÜ TEKNİK ÖZELLİKLERİ(17 adet) 1. Hasta başı monitör yeni doğan, pediatrik ye erişkin hastalarda ve her türlü yoğun bakim ortamında kullanılabilecek özellikte olacaktır. 2. Monitör, diyagonal olarak en az 12 (on iki) ine büyüklükte renkli LCD veya LED TFT ekrana sahip olacaktır. 3. Ekran çözünürlüğü en az 800x600 piksel olacaktır. 4. Monitör aşağıda belirtilen fizyolojik parametreleri ayni anda ölçebilecektir. - EKG / kalp atım hızı - ST segment analizi - Solunum sayısı - Sp02 (oksijen saturasyonu) - NIBP (Non-invaziv kan basıncı.) - 2 Kanal IBP (invaziv kan basıncı) - 2.Kanal sıcaklık Cihaza opsiyonel olarak Anestetik Ajan, BIS veya Entropy modülleri ve recorder eklenebilmelidir. Standart istenen parametreler ile opsiyonel parametrelerinen az bir adetini aynı anda ölçebilmelidir. Teklif edilen monitörler ile birlikte toplam 3 adet mainstream ya da sidestream özellikli ETC02 ölçüm modülü veya sensörü verilmelidir Cihazda ETC02 ölçülebilmesi için gerekli yazılım ve (Modül yuvası veya girişi) standart olarak bulunmalı. Bu sayede ölçüm modülü veya ölçüm kablosu tüm monitörlerde kullanılabilmelidir. Cihazların ekranından ETC02 ölçümleri dalga formu ve sayısal değer olarak izlenebilmelidir

6 6. Cihazlarda Standart parametrelerle birlikte opsiyonel parametrelerden en az bir tanesi aynı anda ölçülüp ekranda gösterilebilmelidir. 7. Monitör 220 Volt/Ac, 50 Hz şehir şebeke elektriği ile çalışacak, % 10 voltaj değişikliklerinden etkilenmeyecektir. Cihazları en az 2 saat çalıştırabilecek dahili bataryası bulunmalı veya online UPS verilmelidir 8. Monitörde tüm ayarlamalar dokunmatik ekran veya döner tuş ve tuşlar vasıtasıyla yapılacaktır. 9. Monitörde software (yazılım) güncelleştirilmesi mümkün olacaktır. 10. Monitör, ekranında ayni anda en az 6 (alt) dalga formu görüntüleyebilecektir. 11. Merkezi sisteme istenildiğinde NMT, EEG (BİS üzerinden ölçülen EEG kabul edilmeyecektir),bis, Sv02, Spirometry modülü eklenebilen ayrıca ekranında PACS görüntüsü gösterebilen en az 19 inç aynı üretici ürünü hasta başı monitörü bağlanabilmelidir. 12. Cihazlarda Dinamap Super STAT NIBP teknolojisi veya CNAP smart pod veya Sepsisli hastalar için ayri bir ekran özellik /teknoloji/ parametrelerinden en az bir tanesi standart veya opsiyonel olarak bulunmalıdır. 13. Monitörün ana ekranında tarih ve saat bilgileri izlenebilecektir. 14. Monitörde hasta girişi elektronik olarak yapılabilecektir. Hastanın ad, soyadı, protokol dosya numarası, yaşı, boyu, kilosu gibi bilgiler girilebilecektir. 15. Cihazın sesli ve görsel alarm özelliği bulunacaktır. Sesli alarmlar önemlerine göre farklı olacak. Görüntülü alarmlar ise önemlerine göre acil, uyari, bilgi ye /veya mesaj olarak en az 3 değişik formda görüntülenebilecektir. 16. Sesli alarmlar ise en az 1 dk. Süre ile susturulabilecektir. 17. Monitörlerde hem grafik hem de nümerik trend Özelliği bulunacaktır. Trendler her parametre için 24 saate kadar görüntülenebilecektir. Grafik ve nümerik trendler zaman aralıkları seçilerek ayrıntılı olarak analiz edilebilecektir. 18. Cihazın renkli ekram üzerinde kalp atım hızı okunabilecek. Cihaza standart olarak 3, 5 veya 6 uçlu EKG kablosu bağlanabilecek ve cihazda temel aritmi özelliği bulunacaktır. 19. Monitör, kalp atım hızını EKG, SP02, IBP parametreleri üzerinden ölçebilecektir. 20. Monitörün. EKG ye ST segment analizi ölçümleri aşağıdaki özelliklere sahip olacaktir: a. Monitör ekranında 3, 5 veya 6 lead EKG" hasta kablosu kullanılarak 1, II, III, avr. avl, avf. V derivasyonlarının görüntülenmesi mümkün olacaktır.

7 b. EKG sinyal hizi üç değişik şekilde ölçülebilecektir. c. Monitör, EKG üzerinden en az atım/dk. arasında kalp atım hızı ölçebilecektir. d. Monitördeki ST segment analizi en az ±/- 9 mm veya mv araliginda yapılabilecektir." e. En az iki kademeli EKG fitre özelliği bulunmalıdır. f. En az üç. kademeli EKG genlik ayarı yapılabilecektir. g. Pacemaker (kalp pili) algılama özelliği bulunacaktır, ii. Cihazlarda temel aritmi özelliği bulunmalıdır. 21. Monitörün solunum ölçümü aşağıdaki özelliklere sahip olacaktır: a. Solunum sayısı empedans yöntemi ile ölçülebilmelidir.. b. Solunum sayısı yenidoğanlarda soluk / dk. asarında ölçebilecektir. c. Apne süresi en az sn. aralığında ayarlanabilecek veya cihaz hastanın durumuna göre apne durumunu otomatik olarak algılayabilecektir. 22. Monitörün oksijen saturasyonu (SP02) ölçümü aşağıdaki özelliklere sahip olacaktir: a. Sp02 ölçümü en az %30 %1 00 arasında kızıl ötesi ışık emme metodu ile yapılacaktır. b. Monitör parmaktan nabız ölçebilecekkalp atım oranını en az atım/dk. aralığında ölçme gösterme özelliğine sahip olacaktir. c. Alt ve üst alarm limitleri ayarlanabilecek, limitlerin dışına çıkılması veya probun takılı olmadığı durumlarda sesli ve görüntülü alarm verecektir. d. Ekranda plestismograf pulse dalga formu görülebilecektir. e. Cihazlara opsiyonel olarak Masimo teknolojisi. Eklenebilmelidir. 23. Monitör sıcaklık ölçümü aşağıdaki özelliklere sahip olacaktir: a. İki kanaldan (Tl, 12) sıcaklık ölçümü yapılabilecektir. b. Cihaz,sıcaklık parametresini 10 C ile 45 C derece arasında en fazla ±1-0,3 C derece hata payı ile ölçebilecektir.. e. Ti vet2'nin alarm limitleri ayarlanabilecektir. d. Cilt, rectal ye Ozofageal sıcaklıklar ölçülebilecektir. f Ölçülen ısılara cilt, rektal, eso gibi etiketlendirme yapılabilmelidir. 24. Monitörün non - invaziv kan basinci (NİBP) ölçümü aşağıdaki özelliklere sahip olacaktır: a. Osilometrik metod kullanılarak sistolik, diastolic ye ortalama basınçlar ölçülerek görüntülenebilecektir.

8 b. NIBP ölçümü en az mm hg aralıklarında yapilabilecektir.cihaz NIBP ölçümü sonrası sesli sinyal vermelidir.(alarm limitleri aşılması durumunda verilen uyarı kabul edilmeyecektir.) c. Manuel, otomatik ye stat (sürekli) ölçüm modlarına sahip olacaktır. Otomatik ölçüm sureleri belirtilecektir. d. Sistolik, diastolik, ortalama basınçlar için alt ve üstt alarm limitleri bulunacaktır e. Limitlerin aşılması durumunda sesli ye görüntülü alarm verecektir. 25. Monitörün, invaziv kan basıncı (IBP) aşağıdaki özelliklere sahip olacaktır: a. Sistolik, diastol ik, ortalama basınçlar 2 kanaldan ölçülerek görüntülenebilecektir. b. İBP ölçümü en az 25 He ±320 mm Hg arasinda, yapılabilmelidir. c. Sistolik, diastolik ye ortalama basınç için ayarlanabilir alt ve üst alarm limitleri bulunacaktır. d. İnvaziv kan basınç değeri hem dalga şeklinde olarak hem de nümerik olarak görüntülenebilecektir. e. Basınç etiketleri ART, CVP, PA, RA, LA,ve İCP vb. olarak seçilebilecektir. f. IBP parametresi üzerinden nabız(hr) ölçümü atım / dk. aralığında yapılabilecektir. 26. Her bir cihazla birlikte aşağıdaki aksesuarlar verilecektir: a. EKG ara kablosu b. 5 uçlu EKG lead seti c NİBP hortumu çok kullanımlık. d. NİBP Manşonu yetişkin çok kullanımlık. f Sp02 ara kablosu g- Sp02 parmak probu, Yetişkin çok kullanımlık h Cilt sıcaklık probu i İBP basinç ölçümü için ara kablo

9 B. MERKEZİ MONİTÖR TEKNİK ÖZELLİKLERİ (1 adet) 1 Kurulacak merkezi monitör sistemine en az 16 hasta başı monitörü bağlanabilmelidir. 2 Teklif edilen sistemin özelliğine bağlı olarak cihaz aynı anda, 4,8,16 hastayı veya sadece seçilen tek hastayı ve bu hastaya ait tüm parametreleri görüntüleyebilmelidir. 3 Cihaz üzerindeki tüm kontroller mouse veya klavye yardımıyla yapılabilmelidir. 4 Teklif edilen tüm sistemlerin her biri ile birlikte iki adet en az 19" renkli LCD veya LED ekran verilmelidir. Kullanım kolaylığı açısından her iki ekranın kontrolü ve hasta bilgilerinin girişi tek bir mouse ve klavye kontrolü ile sağlanmalıdır. 5 Cihazın klavyesi yardımıyla görüntülenen hastalara ait isim, hasta No.su vb bilgiler girilebilmeli ve bu bilgiler ekranda görüntülenebilmelidir. 6 Cihaz hastada oluşan alarmları göze çarpıcı bir biçimde görüntüleyerek ve aynı anda sesli alarm vererek kullanıcıyı uyarmalıdır. 7 Cihaz, bağlanan hasta başı monitörünün özelliklerine bağlı olarak en az 24 saatlik trendi gösterebilmelidir. 8 Teklif edilen merkezi monitörden, hasta başı monitörlerde izlenen EKG dalga formu, bu monitörde oluşan alarm durumları ve durum mesajları izlenebilmelidir. 9 Cihazda her hasta için en az 24 saatlik Full Disclosure EKG bilgisi hafızada saklanabilmelidir. 10 Merkezi monitör sistemlerine standart olarak web erişim yazılımı ve server verilmeli ve bu sayede hasta kayan dalga formlu güncel ve trend bilgileri internet üzerinden; herhangi bir bilgisayardan izlenebilmelidir. 11 Hasta başı monitörü ile web erişim yazılımı UBB onaylı aynı marka olmalı ve ürünlerin orijinal katalogundan belgelenmelidir. 12 Her sistem ile birlikte 1 adet lazer printer verilmelidir.

10 3. TRANSPORT VENTİLATÖR TEKNİK ŞARTNAMESİ (1 adet) TEKNİK ÖZELLİKLER: 1. Cihaz hasta transportunda, ara yoğun bakımlarda, acil servislerde, yoğun bakımlarda ve reanimasyon ünitelerinde pediatrik hastalarda ve yetişkin hastalarda kullanıma uygun yapıda olmalıdır. 2. Transport ventilatör Portatif ve kompakt yapıda olmalıdır. 3. Cihazın ağırlığı maksimum aksesuarlar hariç 7 Kg olmalıdır. 4. Cihaz şehir şebekesi (220 Volt ve 50 Hz) ile çalışabilmeli dir ve kısa süre içinde bataryası şarj olabilmelidir. Dahili bataryası ile en az 3 saat çalışabilmelidir. Cihazda A/C,D/C çıkışları bulunmalıdır. 5. Gaz girişleri merkezi sistemden veya tüpten sağlanabilmelidir. 6. Cihaz zaman çevrimli, sabit hacimli ve mikro işlemci kontrollü olmalıdır. 7. Alarmlar mikroişlemci tarafından kontrol edilebilmelidir. Ve alarm sebebi göstergeden yazılı olarak izlenebilmelidir. 8. Cihaz dahili komprasörü ile oda havasını kullanarak veya oksijen sürümü ile oda hava odasını kullanabilen bir sistemle çalışmalı ayrıca bir hava komprasörüne gerek duymamalıdır. 9. Cihazın ventilasyon fonksiyonu aşağıdaki özellikleri sahip olmalıdır;. AC. SIMV. SPONT. VCV+SIGH. MANUEL ventilasyon modu 10- Cihazda aşağıdaki değerler ayarlanabilmelidir.. Ventilasyon frekansı 4-99/dak. (A/C modda), SIMV modunda 4-40 bpm Arasında olmalıdır hacimlerde Tidal volüm ayarlanabilmelidir.. I:E oranı, 2:1-1:4 arası ayarlanabilmelidir.. PEEP (opsiyonel) 0,5-2kpa. En az %48 ile %100 oksijen konsantrasyonu ayarlanabilmelidir. 10. Cihazın LCD ekran üzerinde en az aşağıdaki parametreler monitörize edilebilmelidir. 4 P peak, VT, MV,Ftotal, presure -time eğrisi 11. Aşağıdaki alarmlar cihazda izlenebilmelidir.

11 Paw high, Paw Low, Apnea, AC power failure, Baterry Low, 02 deficency 12. Cihaz üzerinde alarm mesajlarının, solunum modunun ve ölçülen solunum parametrelerinin izlenebildiği, kullanım rahatlığı olan LCD veya LED bir ekran bulunmalıdır. 13. Cihazda dahili PEEP olmalıdır ve PEEP cihazın ekranından takip edilebilmelidir. 14. Cihazda 120 saniye süreyle alarm susturabilmelidir. 15. Her cihazla birlikte aşağıdaki aksesuarlar verilecektir. Aksesuarlar, çocuk ve yetişkin hastalara uygun olacaktır. Yetişkin için Tek Kullanımlık hasta devresi Oksijen tüpü 3 litre Oksijen Regülatörü Oksijen Hortumu Erişkin test lung NIV uygulamasına uygun yüz maskesinden L, M ve S boylarından birer adet Verilecektir. 16. Cihaz en az 2 yıl garantili olmalıdır. Cihazın UBB barkodu bulunmalıdır.

1 FAZ GİRİŞ VE 1 FAZ ÇIKIŞ KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ

1 FAZ GİRİŞ VE 1 FAZ ÇIKIŞ KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 FAZ GİRİŞ VE 1 FAZ ÇIKIŞ KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ Adı:Kesintisiz güç kaynağı Miktarı:8 Adet Tkinorm:506-000-0004 1-GENEL ÖZELLİKLER 1.1-Kesintisiz güç kaynakları 5 kva gücünde olmalıdır

Detaylı

AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı)

AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı) AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı) 1. LCD Grafik ekran. 2. Parlama (yanma) lambası. 3. Preset (ayarlar) düğmesi, bas değiştir, 4. Isıtma

Detaylı

Fark basınç ölçüm cihazı

Fark basınç ölçüm cihazı Fark basınç ölçüm cihazı testo 526 Tüm basınç aralıkları için uygundur Sıcaklık kompanzasyonlu fark basınç sensörü, 0... 2000, cihaza entegre Sıcaklık ve basıncı ölçmek üzere kullanılan farklı probların

Detaylı

Resuscitaire Yenidoğan Açık Bakım

Resuscitaire Yenidoğan Açık Bakım Resuscitaire Yenidoğan Açık Bakım Resuscitaire, sancı ve doğum sürecinde sahip olunması gereken ideal cihazdır. Etkin bir ısıtmalı tedavi platformunu klinik acil durum ve resüsitasyon için ihtiyaç duyduğunuz

Detaylı

TARİŞ ALAŞEHİR SİRKE PEKMEZ İŞLETMESİ 160kVA KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ

TARİŞ ALAŞEHİR SİRKE PEKMEZ İŞLETMESİ 160kVA KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ TARİŞ ALAŞEHİR SİRKE PEKMEZ İŞLETMESİ 160kVA KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ ÖZET Bu şartname Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK) nın teknik özelliklerini açıklamaktadır. KGK, elektrik kaynağının kesilmesi

Detaylı

ATH-SW Serisi yüzey montaj termostat

ATH-SW Serisi yüzey montaj termostat Gönderi adresi: Mackenrodtstraße 4, Adres: Ataşehir TEM Yanyol, Darende İş Merkezi 36039 Fulda, Almanya No:7 D.4, Ataşehir - İstanbul Posta adresi: 36035 Fulda, Almanya Telefon: 06 455 865 Telefon: +49

Detaylı

Oxylog 3000 plus Acil ve Nakil Ventilasyonu

Oxylog 3000 plus Acil ve Nakil Ventilasyonu Oxylog 3000 plus Acil ve Nakil Ventilasyonu AutoFlow, entegre kapnografi ve non-invaziv ventilasyon gibi özellikleri ile yüksek ventilasyon performansı sunan kompakt ve sağlam Oxylog 3000 plus, hastalarınızı

Detaylı

Tekerlek sistemi Takviyeli naylon taşıyıcılar üzerinde anti statik sentetik malzeme ve dişli kayış

Tekerlek sistemi Takviyeli naylon taşıyıcılar üzerinde anti statik sentetik malzeme ve dişli kayış A-100 Teknik Özellikler Yük taşıma kapasitesi A100 : Tek kanat - 110 kg., çift kanat 140 kg. Tekerlek sistemi Takviyeli naylon taşıyıcılar üzerinde anti statik sentetik malzeme ve dişli kayış vasıtasıyla.

Detaylı

Microswitchli çubuk termostat

Microswitchli çubuk termostat E-mail: Fax: +49 661 6003-607 Veri Sayfası 60.1530 Sayfa 1/6 Microswitchli çubuk termostat STMA tip serisi Özellikler Mikroswitchli Alüminyum döküm gövde Koruma sınıfı IP 54 Yüksek aşırı sıcaklık koruması

Detaylı

BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ ORTA/ÜST DÜZEY MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI

BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ ORTA/ÜST DÜZEY MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ ORTA/ÜST DÜZEY MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT Sf. 2 %100 YERLİ TASARIM YERLİ ÜRETİM Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı tümüyle milli imkanlarla

Detaylı

Dr. Nahit Çakar İstanbul Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Anabilimdalı Yoğun Bakım Bilim Dalı

Dr. Nahit Çakar İstanbul Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Anabilimdalı Yoğun Bakım Bilim Dalı Dr. Nahit Çakar İstanbul Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Anabilimdalı Yoğun Bakım Bilim Dalı Set Point ( ayarlanan hedef değer uygulanır sürdürülür VC, PC) Dual (Volume Assured pressure-support vent.) Servo

Detaylı

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 1

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 1 MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 1 LABORATUVARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR Laboratuvara kesinlikle YİYECEK VE İÇECEK getirilmemelidir.

Detaylı

I.e. 0ND0KÜ2 MÂYtS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı. Sayı : 59712486-934.01.03-E.7536 ">/() Uİ6 Konu : Yaklaşık Maliyet Fiyatı

I.e. 0ND0KÜ2 MÂYtS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı. Sayı : 59712486-934.01.03-E.7536 >/() Uİ6 Konu : Yaklaşık Maliyet Fiyatı I.e. 0ND0KÜ2 MÂYtS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı Sayı : 59712486-934.01.03-E.7536 ">/() Uİ6 Konu : Yaklaşık Maliyet Fiyatı İLGİLİ MA k \M\ Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projelen Yönetimi

Detaylı

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1 1. Ürün Açıklaması Testo 417 Testo 416 Pervane Prob Ekran Kontrol tuşları Pil kompartmanı Servis kompartmanı Cihazı açma /

Detaylı

BİYOVENT-H TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ ÜST DÜZEY MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI

BİYOVENT-H TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ ÜST DÜZEY MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT-H TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ ÜST DÜZEY MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT %100 YERLİ TASARIM YERLİ ÜRETİM Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı tümüyle milli imkanlarla tasarlandı

Detaylı

ÇOK FONKSİYONLU FOTOKOPİ MAKİNESİ KİRALAMA HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

ÇOK FONKSİYONLU FOTOKOPİ MAKİNESİ KİRALAMA HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ ÇOK FONKSİYONLU FOTOKOPİ MAKİNESİ KİRALAMA HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Bu teknik şartname yayım tarihinden itibaren geçerlidir. 2. Bu teknik şartnamede, Türk Kızılayı nın yazılı izni alınmadan değişiklik

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI

BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT %100 YERLİ TASARIM YERLİ ÜRETİM Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı tümüyle milli imkanlarla tasarlandı ve imal

Detaylı

HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU TEKNİK VERİLER 1. Çalışma voltajı: 3V ±0,2V (DC) 2. Yük Akımı: 5 A 3. Hassasiyet: ± 0,5 ºC 4. Sıcaklık ayar aralığı: 10ºC - 30ºC 5. Zamanlama Hatası: 1%

Detaylı

KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI (UPS) 100 KVA 3/3 FAZ TEKNİK ŞARTNAMESİ

KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI (UPS) 100 KVA 3/3 FAZ TEKNİK ŞARTNAMESİ ÖZET KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI (UPS) 100 KVA 3/3 FAZ TEKNİK ŞARTNAMESİ Bu şartname Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK)'nın teknik özelliklerini açıklamaktadır. KGK, elektrik kaynağının kesilmesi ya da bozulması

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Toprak PH Metre Ölçer

Kullanım Kılavuzu Toprak PH Metre Ölçer Toprak PH Metre Ölçer PH- 220S 17.02.2016 İçindekiler 1 Önsöz... 3 2 Güvenlik Bilgileri...3 3 Özellikler...3 4 Sistem Açıklaması...3 5 Geri Dönüşüm...3 6 İletişim...3 2 1 Önsöz PCE Teknik Cihazları ndan

Detaylı

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU testo 511 testo AG Endüsiyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 2 testo kısa kullanım kılavuzu 511 testo kısa kullanım kılavuzu 511 1. Koruma kapağı:

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı Sayı : 59712486-934.01.03-E.4860 24/02/2016 Koııu : Yaklaşık Maliyet Fiyatı İLGİLİ MAKAMA Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetimi

Detaylı

Etkili Canlandırma. Kalp masajı ve ventilasyon. www.animax-cpr.de. Ideen bewegen mehr

Etkili Canlandırma. Kalp masajı ve ventilasyon. www.animax-cpr.de. Ideen bewegen mehr Etkili Canlandırma Kalp masajı ve ventilasyon www.animax-cpr.de Ideen bewegen mehr Kalbin durması halinde, bir insanın hayatını kurtarmak için çabuk ve etkili canlandırma yapılması hayati önem taşır. Animax

Detaylı

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI 1 Güç Kaynağı AC Motor DC Motor Diesel Motor Otto Motor GÜÇ AKIŞI M i, ω i Güç transmisyon sistemi M 0, ω 0 F 0, v 0 Makina (doğrusal veya dairesel hareket) Mekanik

Detaylı

Enfeksiyon Kontrolünde Uzman. Düşük Isı H2O2 Gaz Plazma Sterilizatörü

Enfeksiyon Kontrolünde Uzman. Düşük Isı H2O2 Gaz Plazma Sterilizatörü Düşük Isı H2O2 Gaz Plazma Sterilizatörü Söz... Üstün kaliteli plazma sterilizatörü Renosem Hakkında RENOSEM, enfeksiyon önleme, mikrobiyal azalma sonucunu getiren yenilikçi Düşük Isılı Plazma Sterilizatörü

Detaylı

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri

Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri Uzaktan Kumanda Kullanım Kılavuzu Model Bilgileri RG36F3/BGEF İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda... 1 Uzaktan Kumandanın Özellikleri... 2 Fonksiyon düğmeleri... 3 LCD göstergeleri... 4 Düğmelerin kullanımı...

Detaylı

Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Lazer Serisi. Yeni Nesil Fiber Lazer Kesim Makinesi

Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Lazer Serisi. Yeni Nesil Fiber Lazer Kesim Makinesi Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Lazer Serisi Yeni Nesil Fiber Lazer Kesim Makinesi R YENİ Fiber Laser Kesim Makinesi Koruyucu Cam Lazer ışınlarının verebileceği zararları engellemek ve sac kesimini

Detaylı

KRAS Mutasyon Tespit Kiti Teknik Şartnamesi

KRAS Mutasyon Tespit Kiti Teknik Şartnamesi KRAS Mutasyon Tespit Kiti Teknik Şartnamesi 1. KRAS testi ile insan KRAS geninin kodon 12, kodon 13 ve kodon 61 deki mutasyonlarının kantitatif ölçümü 2. Yöntem dizi analizine dayalı pyrosequencing metodu

Detaylı

STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm

STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm 250 STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm TANITIM 4 ZAMANLI SU SOĞUTMALI DİZEL MOTOR,MEKANİK FANLI VE KORUYUCU KAFESLİ RADYATÖR,AKÜ İLE ÇALIŞTIRMA,AKÜ KABLOLARI VE SEHPASI,ŞARJ ALTERNATÖRÜ,MEKANİK GOVERNOR,MOTOR

Detaylı

T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat

T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat ÖZELLİKLER ÜRÜN SPEFİKASYONU UYGULAMA T8400C, T8401C standart termostatları ile 24V AC ısıtma-soğutma sistemlerinin tek-kademe kontrolu sağlanır. Isıtma-soğutma

Detaylı

Dräger Savina 300 Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu

Dräger Savina 300 Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Dräger Savina 300 Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Dräger Savina 300, türbinli bir ventilasyon sisteminin bağımsızlığını ve gücünü, modern ventilasyon modlarıyla bir araya getirir. Renkli dokunmatik

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER Kuruluşlar bütçe hazırlık çalışmalarında bu bölümde örnekleri yer alan formları, aşağıda belirtilen bilgi ve açıklamalar doğrultusunda

Detaylı

NRAS Mutasyon Kiti Teknik Şartnamesi

NRAS Mutasyon Kiti Teknik Şartnamesi NRAS Mutasyon Kiti Teknik Şartnamesi 1- Sistem ile PCR ürünlerinden direkt olarak dizi analizi yapılabilmeli, ayrıca cycle sequencing işlemine gerek kalmamalıdır. 2- Sistemde dizinin sentezi ile deteksiyonu

Detaylı

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için enerji tasarruflu Symaro sensörleri DELTA anahtarları serisi ile kullanım için uygun Answers for infrastructure

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE 228M

Kullanım Kılavuzu PCE 228M PCE 228M Versiyon 23.03.2016 İçindekiler 1. Giriş/Önsöz 2. Güvenlik Bilgileri 3. Özellikler 4. Ön Panel Tanıtılması 5. PH Kalibrasyon Prosedürü 5.1 Kalibrasyon Önemi 5.2 Kalibrasyon İçin Gerekli Olan Ekipman

Detaylı

Evita V300 Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu

Evita V300 Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Evita V300 Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Evita V300, yüksek ventilasyon kalitesi sunan ölçeklenebilir ve çok amaçlı bir cihazdır. Hastanedeki zorlu günlük çalışmalara ve değişen koşullara ayak

Detaylı

İlan Bilgileri. İlan Süresi : 14. Yasal Kapsam : 13 b/2

İlan Bilgileri. İlan Süresi : 14. Yasal Kapsam : 13 b/2 İlan Bilgileri İlan Süresi : 14 Yasal Kapsam : 13 b/2 ESKİ ERMENEK EVLERİNİN AHŞAP CEPHE KAPLAMALARI,SOKAK KAPLAMALARI VE PEYZAJ ÇALIŞMASI ERMENEK BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ Eski Ermenek evlerinin

Detaylı

Oxylog 2000 plus Acil ve Nakil Ventilasyonu

Oxylog 2000 plus Acil ve Nakil Ventilasyonu Oxylog 2000 plus Acil ve Nakil Ventilasyonu Oxylog 2000 plus ile performansınızı yükseltin. Oxylog 2000 plus, nerede olursanız olun günlük hayat kurtarma çabalarınızda sizi destekler. İnvaziv veya non-invaziv,

Detaylı

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Geniş bir yelpazede yatay ünite uzunluğu, kolon tipi ve iş istasyonu opsiyonlarına sahip çok yönlü Dräger Ponta, daha iyi bir çalışma alanı verimliliği

Detaylı

Modülasyonlu kontrol aktüatörü AME 435

Modülasyonlu kontrol aktüatörü AME 435 Teknik föy Modülasyonlu kontrol aktüatörü AME 435 Açıklama salınım önleme fonksiyonunu iyileştiren enerji tasarrufu, maliyet düşürme ve enerji verimliliği. gelişmiş tasarımda, aktüatör ve vanaların aşırı

Detaylı

yapılabilmelidir. 2- Yöntem dizi analizine dayalı olmalıdır ve bilinmeyen mutasyonları da tespit etmeye olanak

yapılabilmelidir. 2- Yöntem dizi analizine dayalı olmalıdır ve bilinmeyen mutasyonları da tespit etmeye olanak Glivec Direnci Mutasyon Analizi Testi Teknik Özellikleri 1- Glivec Direnci pyrosequencing testi ile BCR-ABL genindeki Y253H, Y253F, E255K, E255V,V299L, T315A, T3 l 5I, F3 l 7L, F3 l 7V, F359V, F359C mutasyonlarının

Detaylı

SleepOne Ürün Platformu

SleepOne Ürün Platformu Kare Medikal 2003 yılında üretim,satış ve ihracat faaliyetlerini birleştirmek üzere kurulmuştur. PAP cihazları, ventilasyon, oksijen tedavisi, aerosol tedavisi ve aspirasyon ürün gruplarında ar-ge ve üretim

Detaylı

ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÖNSÖZ 1989 yılında Bandırma'da 150m2 alanda kuruldu. 2 mühendis ve 2 elektrik teknisyeni ile yem fabrikaları elektrik panoları ve kablo tesisatları

Detaylı

MedDATA SAĞLIK NET KURULUMU

MedDATA SAĞLIK NET KURULUMU MedDATA SAĞLIK NET KURULUMU 1-) MedData nın sitesinden MedData SağlıkNet Sistemi exe sini indirin. 2-) Hastane kullanıcısından bölümler kısmına 4050 bölüm numaralı sağlık net bölümü eklenir. 3-) Hastane

Detaylı

Dräger Evita Infinity V500 ventilatör Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu

Dräger Evita Infinity V500 ventilatör Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Dräger Evita Infinity V500 ventilatör Yoğun Bakım Ventilasyon Monitörizasyonu Günümüzün sağlık hizmetleri ortamının zorluklarını aşmak için tüm özelliklere sahip, yüksek performanslı ventilasyonu Infinity

Detaylı

Kurum :Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kırka Bor İşletme Müdürlüğü

Kurum :Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kırka Bor İşletme Müdürlüğü İhale Şehri: Eskişehir İş Şehri :Eskişehir Kurum :Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kırka Bor İşletme Müdürlüğü İşin Adı/Konusu/Cinsi :Spiral Dikişli Çelik Boru Döşenmesi İşi Yaptırılacaktır İhale

Detaylı

Noninvaziv Mekanik Ventilasyonda Cihaz seçimi Mod ve ayarlar. Dr.Kürşat Uzun Selçuk Ü. Meram Tıp F. Göğüs Hastalıkları AD Yoğun Bakım Ünitesi Konya

Noninvaziv Mekanik Ventilasyonda Cihaz seçimi Mod ve ayarlar. Dr.Kürşat Uzun Selçuk Ü. Meram Tıp F. Göğüs Hastalıkları AD Yoğun Bakım Ünitesi Konya Noninvaziv Mekanik Ventilasyonda Cihaz seçimi Mod ve ayarlar Dr.Kürşat Uzun Selçuk Ü. Meram Tıp F. Göğüs Hastalıkları AD Yoğun Bakım Ünitesi Konya Ventilatör Çeşitleri Transpulmoner P(P L ): P A -P pl

Detaylı

YÖNETMELİK. Kamu İhale Kurumundan:

YÖNETMELİK. Kamu İhale Kurumundan: 12 Haziran 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29384 Kamu İhale Kurumundan: YÖNETMELİK YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tarihli ve 27159

Detaylı

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU Süheyla GÜVEN İÇİNDEKİLER 1. İÇERİK 1 2. WEB VE SAP (ORION) KULLANICI YAPISI.. 2 3. 1. AŞAMA ÖĞRENCİ GİRİŞİ.3 4. 2. AŞAMA DANIŞMAN ONAYI..6 5. 3. AŞAMA

Detaylı

JENERATÖRDE KULLANILAN ÖZET TEKNİK TERİMLER. : Sabit manyetik alana bağlı olarak periyodik sürelerde Yönünü ve alternas sayısı değişen akımdır.

JENERATÖRDE KULLANILAN ÖZET TEKNİK TERİMLER. : Sabit manyetik alana bağlı olarak periyodik sürelerde Yönünü ve alternas sayısı değişen akımdır. JENERATÖRDE KULLANILAN ÖZET TEKNİK TERİMLER ALTERNATİF AKIM DOĞRU AKIM AKÜ ŞARJ CİHAZI DİYOD FIRÇA (Kömür) ELEKTRİK DEVRESİ ŞALTER KONTAKTÖR CHANGE OWER SWİTCH BOBİN /SARGI TRANSFORMOTOR VERİM : Sabit

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO: 8 VENTİLATÖR TESTİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO: 8 VENTİLATÖR TESTİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO: 8 VENTİLATÖR TESTİ Ventilasyon: Spontan solunum ya da spontan ventilasyon, havanın

Detaylı

T.C. VAN V A L İL İĞ İ Van Halk Sağlığı M üdürlüğü

T.C. VAN V A L İL İĞ İ Van Halk Sağlığı M üdürlüğü T.C. VAN V A L İL İĞ İ Van Halk Sağlığı M üdürlüğü Sayı : 37.811.563-934/ 1/12/2014 Konu : Teklife Davet Kurum umuzun ihtiyacı olan (6) kalem Demirbaş ve Sarf Malzemesi alımı; işi satın alınacaktır. İlgilendiğiniz

Detaylı

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 23 YASAL BİLGİLER Telif Hakkı 2014 ZTE CORPORATION. Tüm hakları saklıdır. Bu yayının hiçbir bölümü ZTE Corporation'ın önceden yazılı izni olmadan fotokopi

Detaylı

İHALE İLANI DENİZ ALANLARINDA VERİ TOPLAMA İŞİNDE KULLANILMAK ÜZERE DESTEK GEMİSİ HİZMET ALIMI İHALESİ YAPILACAKTIR

İHALE İLANI DENİZ ALANLARINDA VERİ TOPLAMA İŞİNDE KULLANILMAK ÜZERE DESTEK GEMİSİ HİZMET ALIMI İHALESİ YAPILACAKTIR İHALE İLANI DENİZ ALANLARINDA VERİ TOPLAMA İŞİNDE KULLANILMAK ÜZERE DESTEK GEMİSİ HİZMET ALIMI İHALESİ YAPILACAKTIR 1- İş Sahibi İdareye İlişkin Bilgiler 1.1. İş sahibi İdarenin; a) Adı: Türkiye Petrolleri

Detaylı

ASPİRATÖR CİHAZLARI... HASTABAŞI MONİTÖRLERİ... HOLTERLER... TURNİKE SİSTEMLERİ... ELEKTROKOTER CİHAZLARI... 8 FETAL MONİTÖRLER...

ASPİRATÖR CİHAZLARI... HASTABAŞI MONİTÖRLERİ... HOLTERLER... TURNİKE SİSTEMLERİ... ELEKTROKOTER CİHAZLARI... 8 FETAL MONİTÖRLER... 1 2 İçerik 4 ASPİRATÖR CİHAZLARI... HASTABAŞI MONİTÖRLERİ... HOLTERLER... TURNİKE SİSTEMLERİ... ELEKTROKOTER CİHAZLARI... FETAL MONİTÖRLER... LARİNGOSKOP SETLER... TANI SETLERİ... 5-6 - - 12 3 Aspiratör

Detaylı

Digifresh Kullanım Kılavuzu

Digifresh Kullanım Kılavuzu DigiFresh programını çalıştırmadan önce bilgisayarınıza Net Framework kütüphanesinin yüklü olması gerekmektedir. Aşağıdaki linkten indirelebilir. http://www.microsoft.com/tr-tr/download/confirmation.aspx?id=17851

Detaylı

HASTABAŞI MONİTÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ

HASTABAŞI MONİTÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ HASTABAŞI MONİTÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Cihaz yenidoğan, çocuk ve yetişkin yoğun bakım ünitelerinde, ameliyat sonrası gözlem odasında, acil servislerde ve polikliniklerde hasta parametrelerinin takibini

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU Van Halk Sağlığı Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU Van Halk Sağlığı Müdürlüğü T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Sayı : 37.811.563-934/ 04/10/2013 Konu : Teklife Davet Kurumumuzun ihtiyacı olan (9) kalem Medikal Malzeme Alımı işi satın alınacaktır.

Detaylı

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu 2 1 İçindekiler 1 İçindekiler...3 2 Güvenlik ve çevre...4 2.1. Doküman hakkında...4 2.2. Güvenliği sağlama...4 2.3. Çevreyi koruma...5

Detaylı

BLUETOOTH HOPARLÖRLÜ KEYİFLİ ORTAM LED LAMBASI

BLUETOOTH HOPARLÖRLÜ KEYİFLİ ORTAM LED LAMBASI BLUETOOTH HOPARLÖRLÜ KEYİFLİ ORTAM LED LAMBASI Kılavuz 33040 33040'ı kullanırken aşağıdaki kurallaraa dikkat ettiğinizde en emin olun 1. 33040'ın alt kısmında bulunan güç düğmesini açın 2. 3 fonksiyon

Detaylı

Yorka Yazılım Dokuma Otomasyonu Projesi. KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu

Yorka Yazılım Dokuma Otomasyonu Projesi. KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu GENEL TANIMLAMA: Projenin amacı, gerçek zamanlı üretim bilgisi sağlamak için fabrika bünyesinde hali hazırda çalışmakta olan muhtelif marka ve özellikte dokuma

Detaylı

Yedi Karat Kullanım Klavuzu. Yedi Karat nedir? Neden Karat?

Yedi Karat Kullanım Klavuzu. Yedi Karat nedir? Neden Karat? Yedi Karat Kullanım Klavuzu Yedi Karat nedir? Karat, fiziksel dünya ile iletişim ve etkileşim kurulabilmesini sağlayan, elektronik prototip geliştirme kartıdır. Karat, tek başına çalışabilen interaktif

Detaylı

M6410C/L M7410C KÜÇÜK LİNEER VANA MOTORLARI

M6410C/L M7410C KÜÇÜK LİNEER VANA MOTORLARI Honeywell M6410/L M7410 KÜÇÜK LİNEER VANA MOTORLARI UYGULAMA ÜRÜN SPESİFİKASYONU M6410/L, M7410 Küçük lineer vana motorları; fancoil kontrülü, ikincil ısıtma soğutma üniteleri ve zon kontrolü uygulamalarında,

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BAZI HUSUSLAR

TEKNİK ŞARTNAME HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BAZI HUSUSLAR TEKNİK ŞARTNAME HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BAZI HUSUSLAR 1. Teknik şartnamede yer alacak hükümler ve talep edilecek her husus; tereddüde, yanlış anlamaya ve bir isteğin diğeri ile çelişmesine

Detaylı

Oxylog VE300 Acil ve Nakil Ventilasyonu

Oxylog VE300 Acil ve Nakil Ventilasyonu Oxylog VE300 Acil ve Nakil Ventilasyonu D-128-2017 Anlaşılması ve kullanımı kolay Dräger Oxylog VE300, klinik öncesi acil servislerde karşılaştığınız zorlukların üstesinden gelmek için geliştirildi. Güvenilir

Detaylı

ÖLÇÜ TRANSFORMATÖRLERİNİN KALİBRASYONU VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

ÖLÇÜ TRANSFORMATÖRLERİNİN KALİBRASYONU VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 447 ÖLÇÜ TRANSFORMATÖRLERİNİN KALİBRASYONU VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Hüseyin ÇAYCI Özlem YILMAZ ÖZET Yasal metroloji kapsamında bulunan ölçü aletlerinin, metrolojik ölçümleri dikkate alınmadan

Detaylı

BCN 12..48V 15..50A MİKROİŞLEMCİLİ AKÜ ŞARJ CİHAZI

BCN 12..48V 15..50A MİKROİŞLEMCİLİ AKÜ ŞARJ CİHAZI BCN 12..48V 15..50A MİKROİŞLEMCİLİ AKÜ ŞARJ CİHAZI TANITIM DOSYASI *Bu dokümanda verilen resim,çizim ve diğer teknik bilgiler cihazların temel ortak özellikleri göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır

Detaylı

Sayfa 28-2. Sayfa 28-3

Sayfa 28-2. Sayfa 28-3 Sayfa -2 GENİŞLETME MODÜLLERİ EXP SERİSİ Dijital giriş ve çıkış Analog giriş ve çıkış PT100 sensörler için giriş İletişim modülleri (RS232, RS485, Ethernet, vs.) GSM/GPRS modem Saat takvimli veri depolama

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

HOSBYNEB Mobil Aspiratör Cihazı

HOSBYNEB Mobil Aspiratör Cihazı 1 2 İçerik ASPİRATÖR CİHAZLARI... 4 OKSİJEN TERAPİ CİHAZI... 5 HASTABAŞI MONİTÖRLERİ... 6-7 EKG CİHAZLARI... 8-9 HOLTERLER... 10 KÜVÖZLER... 11 RADYANT ISITICI... 12 FOTOTERAPİ CİHAZI... 12 FETAL DOPLERLER...

Detaylı

YÜKSEK FREKANSLI ÜST DÜZEY YOĞUN BAKIM VENTİLATÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ

YÜKSEK FREKANSLI ÜST DÜZEY YOĞUN BAKIM VENTİLATÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ YÜKSEK FREKANSLI ÜST DÜZEY YOĞUN BAKIM VENTİLATÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU Bu teknik şartname, ksü sua hastanesi ihtiyacı için satın alınacak Ventilatör Cihazı teknik özelliklerini, denetim ve muayene

Detaylı

Özelleştirilebilir Akıllı Ev Sistemi

Özelleştirilebilir Akıllı Ev Sistemi Akıllı e Yaşam size evinizdeki tüm elektrikli eşyaları, aydınlatma sistemini, güvenlik sistemini mobil uygulamayla kontrol etmenizi ve yönetmenizi sağlar. Akıllı e Yaşam aynı zamanda min. %30 enerji tasarrufu

Detaylı

DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNELERİ VE KAMERALAR ÜRÜN E-EĞİTİMİ ÖZETİ

DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNELERİ VE KAMERALAR ÜRÜN E-EĞİTİMİ ÖZETİ DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNELERİ VE KAMERALAR ÜRÜN E-EĞİTİMİ ÖZETİ DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNELERİ Dijital Fotoğraf Makinesi Nasıl çalışır? Dijital fotoğraf makineleri 4 elemandan oluşur. Bu elemanlar Objektif,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO: 8 VENTİLATÖR TESTİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO: 8 VENTİLATÖR TESTİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO: 8 VENTİLATÖR TESTİ Ventilasyon: Spontan solunum ya da spontan ventilasyon, havanın

Detaylı

LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ye; Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ( TURKCELL ) tarafından 01.07.2013 tarihinden itibaren düzenlemekte olan LG Bireysel

Detaylı

Konveyörler NP, NI Serisi

Konveyörler NP, NI Serisi NP, NI Serisi NP Serisi T-Max konveyörleri, üretim şartlarınıza uygun olarak, Avrupa da, optimum verimde çalışacak şekilde imal edilmiştir. Alüminyum konstrüksiyon kasası, yüksek sıcaklığa dayanıklı bant

Detaylı

HASTABAŞI MONİTÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ

HASTABAŞI MONİTÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ HASTABAŞI MONİTÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Cihaz taşıma sapı ve üzerinde alarm ışığı bulunan, gerektiğinde sedyeye kenarına asılabilen, yeni doğan, pediatrik, erişkin hastalarda ve her türlü yoğun bakım ortamında

Detaylı

MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi Hüküm ve Koşulları

MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi Hüküm ve Koşulları 1 Şubat 2016 tarihinde düzenlendi Sayfa 1 / 5 Bu belgede MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi'nin ("Teklif"), hem Microsoft Corporation ( Microsoft ) hem de katılımcı müşteri ( Müşteri ) için uygunluk gereksinimleri

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 S WEST SOUND TKS 207 S PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 S WEST SOUND TKS 207 S PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 S ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 S PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda kullanılmaktadır.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ PEDİATRİK RESÜSİTASYON HİZMETLERİ YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ PEDİATRİK RESÜSİTASYON HİZMETLERİ YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ PEDİATRİK RESÜSİTASYON HİZMETLERİ YÖNERGESİ (Sağlık Bakanlığının 29.04.2009 tarihli Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Hasta ve Çalışan Güvenliğinin Sağlanması ve Korunmasına

Detaylı

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ GİRİŞ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yeni yapısıyla göreve başladığı günden bugüne yargının daha etkin ve verimli bir

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri 2 Makinaya farklı bakış açıları sayesinde uzun veya kısa boylu operatör oturarak ya da ayakta çalışabilir - Rittal taşıyıcı kol sistemleriyle izleme ve kumanda

Detaylı

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler vb.) Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgiye

Detaylı

Volume Ventilation Plus opsiyonu

Volume Ventilation Plus opsiyonu İçindekiler Giriş................................................. 2 Volume Ventilation Plus Kurulumu.......................... 2 VC+ solunum türü (A/C ya da SIMV modu)................... 2 VS solunum

Detaylı

TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU

TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU Atık Üreticileri için Kullanım Kılavuzu Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı 2010-1 - Kayıt Giriş 1. http://cbs.cevreorman.gov.tr veya http://www.atikyonetimi.cevreorman.gov.tr

Detaylı

Adı ve Soyadı/Ticaret Unvanı Kaşe ve İmza 2 EK: Birim fiyat teklif cetveli 1

Adı ve Soyadı/Ticaret Unvanı Kaşe ve İmza 2 EK: Birim fiyat teklif cetveli 1 BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/20046 İhalenin adı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı Uyruğu TC Kimlik

Detaylı

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK Modbus Dijital Giriş 24 Kanal Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.3 Cihaz Boyutları...

Detaylı

Emniyet bloğu, Aşırı basınç valfi, Rezervuar balonu, Bağlantı hortumlarını içermelidir.

Emniyet bloğu, Aşırı basınç valfi, Rezervuar balonu, Bağlantı hortumlarını içermelidir. OTOMATİK VENTİLATÖRLÜ MONİTÖRLÜ ANESTEZİ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ 2.VAZGEÇİLMEZ TIBBİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER 2.1. SİSTEMİN ÖZELLİKLERİ : 2.1.1. Cihaz ikisi fren tertibatlı ikisi normal 4 adet antistatik

Detaylı

HAVA SU ISI POPASI KULLANMA KILAVUZU ISI POMPASI KONTROL TAL MATLARI

HAVA SU ISI POPASI KULLANMA KILAVUZU ISI POMPASI KONTROL TAL MATLARI HAVA SU ISI POPASI KULLANMA KILAVUZU ISI POMPASI KONTROL TAL MATLARI I. ÖZET Is pompas hava kayna ndan ald enerjiiyi, tek veya çift kompresörlü ( monofaze & trifaze ) termodinamik çevrim ile do rudan kullan

Detaylı

BÖLÜM 5.5 ÖZEL HÜKÜMLER

BÖLÜM 5.5 ÖZEL HÜKÜMLER BÖLÜM 5.5 ÖZEL HÜKÜMLER 5.5.1 (Silindi) 5.5.2 Fümige edilmiş kargo taşıma üniteleri için geçerli özel hükümler (UN 3359) 5.5.2.1 Genel 5.5.2.1.1 Başka tehlikeli madde içermeyen fümige edilmiş kargo taşıma

Detaylı

Düşük Sıcaklık Kazanı. Gaz yakıtlı ısıtıcı bacalı ve hermetik işletme için: 10,5 24 kw (9 000 20 600 kcal/h)

Düşük Sıcaklık Kazanı. Gaz yakıtlı ısıtıcı bacalı ve hermetik işletme için: 10,5 24 kw (9 000 20 600 kcal/h) VITOPEND 100-W Gaz yakıtlı kombi / ısıtıcı Bacalı veya hermetik işletme için Modülasyonlu, atmosferik brülörlü Anma ısı gücü aralığı: 10,5 30 kw (9 000 25 800 kcal/h) Düşük Sıcaklık Kazanı Vitopend 100-W,

Detaylı

İLK YARDIM KURSLARI EĞİTİM MANKEN VE MALZEMELERİ FİYAT LİSTESİ (MAYIS 2016)

İLK YARDIM KURSLARI EĞİTİM MANKEN VE MALZEMELERİ FİYAT LİSTESİ (MAYIS 2016) SAYIN İLGİLİ Sağlık Bakanlığı nca çıkarılan ve 29.07.2015 tarihli resmi gazetede yayımlanan yönetmelik ekinde yer alan (Ek 5) listeye göre ilk yardım eğitim merkezlerinde bulundurulacak donatım içeriği

Detaylı

KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR

KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tarımda Kadınların Finansmana Erişimi Esra ÇADIR Sektörlere Göre Dağılım 60 %52 50 %39 %46 Tarım 40 Sanayi 30 % 14 %19 %21 İnşaat 20 %8 10 % 1 Hizmetler 0 KADIN ERKEK 2

Detaylı

Sıcaklık/nem ölçüm. We measure it. testo 635 nem ölçüm teknolojisi. www.testo.com.tr. 2 adet plug-in prob ve 3 adet kablosuz prob bağlantı imkanı

Sıcaklık/nem ölçüm. We measure it. testo 635 nem ölçüm teknolojisi. www.testo.com.tr. 2 adet plug-in prob ve 3 adet kablosuz prob bağlantı imkanı Sıcaklık/nem ölçüm cihazı testo 635 nem ölçüm teknolojisi 2 adet plug-in prob ve 3 adet kablosuz prob bağlantı imkanı Sıcaklık, hava nemi, malzeme nemi ölçümü, basınç altında çiğleşme noktası sıcaklığı,

Detaylı

BiLevel opsiyonu/800 Serisi Ventilatöler

BiLevel opsiyonu/800 Serisi Ventilatöler BiLevel opsiyonu/800 Serisi Ventilatöler Giriş 800 Serisi Ventilatörler için BiLevel opsiyonu (Şekil 1) zorunlu ve spontane özellikleri birleştiren karışık modda bir ventilasyondur. BiLevel modda, zorunlu

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Kupalı Anemometre PCE-A 420

Kullanım Kılavuzu Kupalı Anemometre PCE-A 420 Kupalı Anemometre PCE-A 420 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish

Detaylı

HGX22e/105-4 S CO2 Motor: 220-240V Δ / 380-420V Y -3-50Hz Soğutucu: R744

HGX22e/105-4 S CO2 Motor: 220-240V Δ / 380-420V Y -3-50Hz Soğutucu: R744 Kapasite verisi Uygulama: Soğutma & AC Soğutucu R744 Güç kaynağı 50 Hz, 400 V Besleme frekansı 50 Hz Evaporasyon sıcaklığı -35,0 C Evaporasyon basıncı (abs.) 12,02 bar Kondenzasyon sıcaklığı -5,0 C Yoğuşmalı

Detaylı