OPP ETİKETLEME MAKİNASI. Kullanma ve Bakım Klavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OPP ETİKETLEME MAKİNASI. Kullanma ve Bakım Klavuzu"

Transkript

1

2 OPP ETİKETLEME MAKİNASI Kullanma ve Bakım Klavuzu İzmir

3 İçindekiler 1. Makinanın Taşınması Makinanın Kurulması Makinada Bulunan Sensorler ve Switchlerin görevleri Operatör Ekran Kullanma Menüleri Anasayfa Etiket Uzunluğu Manuel Çalışma Ayarlar Alarmlar Durum Makinanın otomatik olarak çalıştırılması. 6. Bakım ve Yağlama şeması. 7. Yedekparça ve montaj listesi

4 1-MAKİNENİN TAŞINMASI : Makineyi taşınması ve yerleştirilmesi esnasında mutlaka alt kısmından bağlayarak ve destekleyerek taşıyın. Taşıma esnasında makinenin herhangi bir yerine zarar vermemek için ağırlık merkezini kontrol ederek makineyi kaldırın. Makinenin taşınması ve kurulumu esnasında öncelikliolarak forklift kullanmanızda fayda vardır. Forklift olmadığı takdirde diğer alternatifleri tercih edebilirsiniz.

5 2- MAKİNANIN KURULMASI: Makineyi çalışağı yere taşıdıktan sonra ilk önce teraziye alın. Makinenin alt şasesinde bulunan ayak millerinin kontra somununu gevşettikten sonra sağa ve sola çevirerek makinenin teraziye alma işlemini yapın. Makineyi teraziye aldıktan sonra YETKİLİ ELEKTRİKÇİ tarafından makinenin ana enerji besleme bağlantısını yaptırın. Enerji beslemesi için 4x2.5mm kablo kullanın. Tutkal haznesi ve makine elektrik panosu için mutlaka topraklama yapılacaktır. Nötr kablosu topraklama için kullanılamaz. Mutlaka ayrı topraklama hattı çekin. Makinenin hava girişi için çap 12mm it çek bırakılmıştır. Bu noktaya uygun şekilde hava hattını çekerek bağlantısını yapın. Bu işlemleri yaptıktan sonra makinenin çalıştırılması için gerekli adımları uygulayabilirsiniz. Makinenin ilk çalıştırmasını manuel olarak yapın. Makinenin dönme yönünü kontrol ettikten sonra otomatiğe alarak çalışmanızı başlatın.

6 3- MAKİNADA BULUNAN SENSÖRLERİN VE SWİTCH LERİN GÖREVLERİ 1-Girişte şişe var yok kontrol sensörü. 2-Otomatik hızlanma sensörü. 3-Etiket bobini bitti uyarı sensörü. 4-Etiket kesme noktası kontrast sensörü. 5-Etiket tamburunda etiket var-yok kontrol sensörü. 6-Etiket ile şişe buluşmasının kontrolunu yapan sensör. 7-Servo devir sayma sensörü. 8- Çıkış bandında şişe birikme kontrol sensörü. 9- Şişe giriş yıldızı kavrama attı sensörü. 3.1-Girişte şişe var yok kontrol sensörü. Bu sensör makinanızın girişinde helezon üstünde bulunur. Şişeyi algıladığı zaman etiket verme işlemini başlatır. Şişe yok etiket yok/ şişe var etiket ver mantığı ile çalışır. Eğer bu sensör şişe algılayamazsa veya şişe herhangi bir nedenle gelmez ise makine çalışmaya devam eder ama etiketleme yapmaz. Ne zaman şişeler bu sensör tarafından algılanmaya başlarsa makinamızda etiketleme işlemine devam edecektir. Makine Reset işlemi yapıldığında bu sensörün altında şişeyi görmeli. 3.2-Otomatik hızlanma sensörü. Bu sensör makine giriş bantında bulunur. Dolum makinasından şişeler hızla gelmeye başladığında otomatik olarak makinanın hızlanmasını sağlar. Önünde şişe olmaz ise otomatik olarak makina hızının yavaşlamasını sağlar.

7 3.3-Etiket bobini bitti uyarı sensörü. Bu sensörümüz etiket bobinini kontrol eder. Etiket bobini bittiğini ve yeni bir bobin takılması gerektiğini makine operatörüne bildirir. 3.4-Etiket kesme noktası kontrast sensörü. Bu sensörün görevi etiket boyunun düzgün kesilmesini kontrol eder. Etiket kesme noktası bu sensöre tanıtılarak her defasında aynı noktada kesmesini sağlar. Eger etiket boyları hatalı ve düzgün değil ise bu sensörün doğru yerde olup olmadığı kontrol edilmeli, ve ayarları yapılmalıdır. 3.5-Etiket tamburunda etiket var-yok kontrol sensörü. Bu sensör etiket taşıma tamburu üzerinde etiket olup olmadığını kontrol eder. Etiket varsa tutkal merdanesini ileri hareket eder ve etikete tutkal sürmesini sağlar. Etiket olmadığı zaman tutkal merdanesi geriye gidererek etiket taşıma tamburunu tutkal bulaşmasını önler. 3.6-Etiket ile şişe buluşmasının kontrolunu yapan sensör. Bu sensörün görevi tutkal sürülen etiketlerin şişe üzerine yapıştırıl yapıştırılmadığını kontrol eder. Şişe üzerine yapışmayan etiketlerin bıçak sistemine girmeden makinanın otomatik durmasını sağlar. Bu etiket alınarak makinanın yeniden çalışması sağlanır.

8 3.7-Servo devir sayma sensörü. Bu sensörün görevi servo sürücüyü kontrol eder. Servo sürücünün devir sayısını ayarlayarak aynı uzunlukta etiket kesmesini sağlar Çıkış bandında şişe birikme kontrol sensörü. Makina çıkışında bulunan bu sensör, Şirink makinasınını durması veya başka bir nedenle bantda şişe birikmesi halinde makinanın durmasını sağlar. Şirink makinasının çalışması ile veya diğer nedenler ortadan kalkınca makine çalışmaya yeniden devam eder Şişe giriş yıldızı kavrama attı sensörü. Şişe yıldız setleri arasında herhangi bir sebepten dolayı şişe sıkışması sonucu devreye girer ve makinanın durmasını sağlar. Sıkışan şişe ve diğer sebeb ortadan giderildikten sonra şişe yıldız seti sağa veya sola doğru çevrilerek yerine oturması sağlanır. Makine tekrar çalıştırılır.

9 4- OPERATÖR EKRANI KULLANMA MENÜLERİ 4.1 ANA SAYFA : Makinenin enerjisi açıldığında ekrana aşağıda görünen ana menü gelir. Ana menüyü kullanarak istediğiniz ayarları veya değerleri değiştirebilirsiniz. Bu işlemleri yapabilmek için dokunmatik ekrandan yapmak istediğiniz işlemin üzerine basmanız yeterlidir ETİKET UZUNLUĞU : Ekrandan Etiket uzunluğuna dokunduğunuz anda karşınıza altta görünen menü gelir. Ekran karşınıza çıktıktan sonra etiket ölçüsünü girmek için ekranda görünen gri formatlı sayı ekranına elle dokunun. İşlemi yaptığınız anda karşınıza değeri girebilmeniz için numaratik ekran gelecektir. Bu ekrandaki sayıları kullanarak çalışacağınız etiket boyunu yazın ve ENTER tuşunu kullanarak işlemi tamamlayıp ekrandan çıkabilirsiniz. Ekrana yanlış bir şey yazdınızda CLR tuşuna basarak silebilirsiniz ve tekrar istediğiniz değeri girebilirsiniz.

10 Ekranın altında görülen ANA SAYFA, ÇALIŞMA, ALARM lar seçeneklerine bastığınız anda seçmiş olduğunuz menü ekranına dönersiniz MANUEL Ekrandan MANUEL menüsüne dokunduğunuz anda karşınıza altta görünen menü gelir. Bu menüyü kullanarak VAKUM motoru, Şişe Durdurucu, Bıçak valfi ve Tutkal valfini manuel olarak çalıştırabilir, kotrollerini yapabilirsiniz. Bu işlemleri yapabilmek için ekrandan istediğiniz komuta elle basmanız yeterli olacaktır. İşleminiz bittiğinde tekrar elle basarak komutu kapalı haline getirin. Komutlar yeşil olduğunda aktif, kırmızıya döndüğünde kapalı konuma gelmiş olur. Ekranın altında görülen ANA SAYFA, ÇALIŞMA, ALARM lar seçeneklerine bastığınız anda seçmiş alduğunuz menü ekranına dönersiniz ÇALIŞMA Ekrandan ÇALIŞMA menüsüne dokunduğunuz anda karşınıza altta görünen ekran gelir.

11 Ekran ilk açıldığında sadece sol üst köşede görünen ANA MOTOR ve VAKUM komutunu çalıştırabileceğimiz seçenekler görülür. VAKUM komutuna dokunarak çalışır duruma getirdiğimiz yukarıda görünen bütün ekran karşımıza gelir. Ekranda görünen komutların özellikleri ise şöyledir, ANA MOTOR ; Ekranın sol üst köşesinde en üsttedir. Makineyi manuel olarak çalıştırmak için kullanırız. Bu komutu kullanarak makineyi çalıştırdığımızda etiket tamburuna etiket verilmez. Bu sayede etiket tamburunu temizlemek istediğimizde rahat bir biçimde işlemimizi yapabiliriz. VAKUM ; Ekranın sol üst köşesinde ortada bulunur. Bu komutu çalıştırmadan makineyi otomatik olarak çalıştıramayız. Bu sebeple bu komutu aktif etmeden ekranın alt kısmında bulunan komutlar ekranda görünmez. START STOP ; Makineyi otomatik olarak çalıştırmak ve otomatikte makine çalışırken durdurmak için kullanırız. Bu şekilde start stop yaptığımızda makine senkrondan çıkmaz ve sürekli çalışır. MANUEL ; Ekranın alt orta kısmında ve START-STOP komutlarının yanında bulunur. Bu komutları kullanarak manual çalıştırma sayfasına giriş yapmış oluruz. (bkz. üstte B. MANUAL sayfası ) MAKİNE RESET ; Bu komuta basarak makinenin otomatik start başlama noktasına gelmesini sağlarız. Makine bu komutla senkronunu yapar ve devamlı bundan sonra senkron bir şekilde çalışır. HIZ ; Makinenin çalışma hızını girmek için ekranın üst orta kısmında bulunan gri kısma dokunmamız yeterli olacaktır. Bu işlemi yaptığınız anda karşınıza değeri girebilmeniz için numaratik ekran gelecektir. Bu ekrandaki sayıları kullanarak çalışacağınız hızı yazın ve ENTER tuşunu kullanarak işlemi tamamlayıp ekrandan çıkabilirsiniz. Ekrana yanlış bir şey yazdınızda CLR tuşuna basarak silebilirsiniz ve tekrar istediğiniz değeri girebilirsiniz. Hız ekranın altında bulunan YUKARI AŞAĞI oklarına bastığınızda ise çalışma hızı YÜZER sayı arttırabilir veya düşürebilirsiniz. RESET ; Ekranın sağ üst köşesinde adet sayıcının altında bulunur. Reset tuşuna bastığımız anda ADET SAYICI da yazılı olan rakamları sıfırlamış oluruz. Makinenin enerjisi açılıp kapandığında da bu sayılar otomatik olarak sıfırlanır. Ekranın altında görülen ANA SAYFA, ÇALIŞMA, ALARM lar seçeneklerine bastığınız anda seçmiş alduğunuz menü ekranına dönersiniz.

12 4.1.4 AYARLAR Ekrandan AYARLAR menüsüne dokunduğunuz anda karşınıza altta görünen ekran gelir. TUTKAL PÜSKÜRTME ; Ekranın sol üst köşesinde bulunan YAVAŞ ve HIZLI sürelerini girerek, makinenin yavaş hızda ve hızlı konumda çalışması esnasında tutkal basma süresinin kaç saniyede bir olacağını belirleriz. Ekranın Sağ üst köşesinde bulunan AKTİF seçeneği ise tutkal pompasının kaç saniye süre ile çalışacağını belirler. Değiştirmek istediğimiz değerin altında bulunan sayılara dokunarak numaratik ekranın çıkmasını sağlarız. Bu ekrandaki sayıları kullanarak istediğimiz değerleri saniye cinsinden gireriz ve ENTER tuşunu kullanarak işlemi tamamlayıp ekrandan çıkabiliriz. Ekrana yanlış bir şey yazdınız da CLR tuşuna basarak silebilirsiniz ve tekrar istediğiniz değeri girebilirsiniz. DİKKAT! Bu değerleri değiştirirken tutkal geri dönüş haznesinden tutkalın taşmamasına dikkat edin. Değerleri değiştirdiğinizde en az dakika kadar tutkal geri dönüşünde bir sorun olup olmadığını kontrol edin. STOPPER ; Bu menünün altında bulunan sn cinsinden değer, Etiketleme makinesi çıkışında şişe birikmesi durumunda; makinenin giriş bandında bulunan şişe durdurucunun devreye ne zaman gireceğini belirlemek için konulmuştur. Şişe durdurucun şişeyi ezmemesi için bu zamanı çalışılan şişe tipine göre değiştirebilirsiniz. TUKAL İLERİ TUTKAL GERİ ; Bu menülerin altında bulunan değerler, servo motor etiketi ileri sürdüğnünde, tutkal merdanesinin ne zaman devreye girip, ne zaman devreden çıkacağının belirlemek için kullanılır. Verilen değerleri değiştirmek istediğinizde sayıların görüldüğü gri renkli yere dokunmamız yeterli olacaktır. Karşımıza çıkan numaratik ekrandaki sayıları kullanarak istediğimiz değerleri milisaniye cinsinden gireriz ve ENTER tuşunu kullanarak işlemi tamamlayıp ekrandan

13 çıkabiliriz. Ekrana yanlış bir şey yazdınız da CLR tuşuna basarak silebilirsiniz ve tekrar istediğiniz değeri girebilirsiniz. FABRİKA AYARLARI ; Ekrana girilen değerleri değiştirdiğinizde çalışma bozuldu ve ayarları yapamıyorsanız, Bu menüye basarak fabrika ayarlarına tekrar dönüş yapabilirsiniz. Ekranın altında görülen ANA SAYFA, ÇALIŞMA, ALARM lar seçeneklerine bastığınız anda seçmiş alduğunuz menü ekranına dönersiniz ALARMLAR : Makine herhangi bir sebepten dolayı arızaya geçtiğinde makinenin üstünde bulunan ikaz lambasının kırmızı renkte yanıp söndüğünü görürsünüz. Bu durumlarda ALARM menüsüne bastığınızda makinenin hangi sebeple ikaz verdiğini görebilirsiniz. Makinede verilen alarm ikazlarının listesi aşağıda görüldüğü gibidir. KOD 001 TUTKAL POMPASI ISI HAZIR DEĞİL : Tutkal ünitesini açtıktan sonra yaklaşık 20 dakika içinde sistem ısıları hazır hale gelir. Tutkal ünitesinin ısıları istenen sıcaklığa geldiğinde, tutkal ünitesi üzerinde bulunan kullanma panelinde ısıların

14 tamam olduğu ve hazır sinyalinin geldiğini gösteren YEŞİL okey ışığının yandığını göreceksiniz. YEŞİL ışık yandıktan sonra Etiketleme makinesi operatör panelinde, yukarıda görülen menüde, alt orta kısımda bulunan ALARM RESET tuşuna basarak sistemi resetleyin. Başka bir alarm ekranda görülmüyorsa ekranın altında bulunan oklara basarak ana menüye dönebilirsiniz. Alarm reset yaptıktan sonra sistem çalışır duruma geçmiyorsa, Tutkal haznesi üstünde bulunan ekranı kontrol edin. Ekranda görülen alarm kodunu tutkal ünitesi kullanma katoloğuna bakarak gidermeye çalışın. Arızayı gideremediğiniz takdirde yetkili servisten destek isteyin. KOD 002 ANA MOTOR ARIZA: Alarm ekranında bu arızayı gördüğünüzde ALARM RESET yapın ve birkaç saniye bekleyin. Arıza tekrar ekrana gelmezse çalışmanıza kaldığınız yerden devam edin. Arıza ekrana tekrar gelirse, makinenin ana enerjisini kapatın, bir iki dakika bekleyin ve enerjiyi tekrar açın. Alarm ekranına aynı arıza tekrar gelmediyse çalışmanıza devam edebilirsiniz. Aynı arıza tekrar ekrana gelirse, elektrik panosunu açın ve sürücünün ekranında görülen arıza kodunu, sürücünün katoloğundan kontrol edin. Arızayı gideremezseniz sürücüdeki alarm kodunu bize bildirin. DİKKAT!! Bu işlemler mutlaka yetkili bir elektrik personeli tarafından yapılmalıdır. KOD 003 BANT MOTORU ARIZA: Alarm ekranında bu arızayı gördüğünüzde ALARM RESET yapın ve birkaç saniye bekleyin. Arıza tekrar ekrana gelmezse çalışmanıza kaldığınız yerden devam edin. Arıza ekrana tekrar gelirse, makinenin ana enerjisini kapatın, bir iki dakika bekleyin ve enerjiyi tekrar açın. Alarm ekranına aynı arıza tekrar gelmediyse çalışmanıza devam edebilirsiniz. Aynı arıza tekrar ekrana gelirse, elektrik panosunu açın ve sürücünün ekranında görülen arıza kodunu, sürücünün katoloğundan kontrol edin. Arızayı gideremezseniz sürücüdeki alarm kodunu bize bildirin. DİKKAT!! Bu işlemler mutlaka yetkili bir elektrik personeli tarafından yapılmalıdır KOD 004 VAKUM MOTORU ARIZA: Alarm ekranında bu arızayı gördüğünüzde önce alarm reset yapınız. Alarm ekrana tekrar gelmezse çalışmanıza devam edin. Alarm ikazı giderilemediği takdirde yetkili elektrikçi tarafından arızanın sebebini bulup giderin. Arızayı gideremediğiniz takdirde bizi arayın. KOD 005 ETİKET SÜRÜCÜ ARIZA: Alarm ekranında bu arızayı gördüğünüzde ALARM RESET yapın ve birkaç saniye bekleyin. Arıza tekrar ekrana gelmezse çalışmanıza kaldığınız yerden devam edin. Arıza ekrana tekrar gelirse, makinenin ana enerjisini kapatın, bir iki dakika bekleyin ve enerjiyi tekrar açın.

15 Alarm ekranına aynı arıza tekrar gelmediyse çalışmanıza devam edebilirsiniz. Aynı arıza tekrar ekrana gelirse, elektrik panosunu açın ve sürücünün ekranında görülen arıza kodunu, sürücünün katoloğundan kontrol edin. Arızayı gideremezseniz sürücüdeki alarm kodunu bize bildirin. DİKKAT!! Bu işlemler mutlaka yetkili bir elektrik personeli tarafından yapılmalıdır KOD 006 ACİL STOP BASILI: Acil stop butonunu çevirerek basılı durumdan kurtarın. Alarm reset yapın ve makineyi çalıştırın. KOD 007 ŞİŞE GİRİŞ YILDIZI KAVRAMA ATTI: Şişe giriş yıldızı yatık şişe girişine karşı ve ezik şişelerin makineye girip sıkıştırmasına karşı kavrama sistemi ile güvence altına alınmıştır. Ekranda bu uyarı görüldüğünde önce sıkışmış olan şişeleri temizleyiniz. Daha sonra Şişe giriş yıldızını elinizle sağa veya sola çevirerek kavramanın yerine oturmasını sağlayın. Kavram yerine oturduğunda ekrandaki uyarı silinecektir. Alarm reset yapın ve çalışmanıza devam edin. KOD 008 HELEZON KAVRAMA ATTI VEYA TAMBURDA ETİKET VAR: Makine girişinde bulunan helezon tahrik sistemi, yatık şişe girişine karşı kavrama sistemi ile emniyet altına alınmıştır. Helezon kavraması attığında şişe ile etiket buluşmaz ve boşta kalan etiket, Tamburda etiket var kontrol sensörü tarafından hissedilir ve uyarı olarak ekrana gönderilir. Boşta kalan etiketi veya etiketleri alın, helezon kavramasını yerine oturtun. Makineyi tekrar çalışır duruma getirin. Makineyi otomatik çalışmaya geçirmeden önce makinenin sadece ana motorunu çalıştırın. Helezon girişine bir adet şişe vererek makineden düzgün şekilde çıktığını kontrol edin. Eğer sorun devam ediyorsa problemi giderin. Sorun giderildikten sonra makineyi otomatik olarak çalıştırın ve çalışmanıza devam edin. KOD 009 HAVA YOK VEYA DÜŞÜK: Makine pnomatik sistem girişinde bulunan basınç sensörü tarafından hava basıncı kontrol edilir ve hava basıncı yetersiz olduğunda ekranda uyarı olarak görülür. Hava basıncının neden düştüğünü kontrol edin ve basıncın tekrar yükselmesini bekleyin. Basınç yükselince alarm reset yapın ve çalışmanıza devam edin. KOD 010 BIÇAK SENSÖRÜ HATA: Bıçak yatağının altında bulunur. Makinenin ön kapağını açtığınızda görebilirsiniz. Devir sayma sensörü olarak da ismi geçmektedir. Bıçak yatağının altında bulunan devir çubuğu, sensörün önünden geçtiğinde sinyal gelmiyorsa bu uyarıyı ekranda görürsününüz. Arızayı gidermek için sensörü devir çubuğuna doğru yaklaştırın. Arıza giderdikten sonra Alarm reset butonuna basın. Çalışmanıza devam edin.

16 KOD 011 ETİKET FOTOSEL HATA: Etiket üzerinde bulunan okuma noktalarının sinyali gelmediği takdirde ekranda bu uyarı gelir. Fotoselin bağlantı kablolarını kontrol edin. Problem yoksa fotoseli tekrar tanıtın ve kontrol edin. Arızayı gideremezseniz bizi arayın. KOD 012 ETİKET BOYU KESME LİMİT DIŞI: Etiket boyu ölçüsü istenen ölçüde kesilmiyorsa ekrana bu uyarı gelir. Bu durumda; Etiket fotoselinin etiketi doğru yerde okuduğunu kontrol edin. Devir sayma sensöründen sinyallerin doğru geldiğinin kontrolunu yapın. Bıçak yatağı altında bulunan encoder kaplininin sağlamlığını ve gevşek olup olmadığını kontrol edin. Bu işlemleri yaptıktan sonra arızayı gideremezsiniz bizi arayın. KOD 013 ETİKET KOPTU VEYA TAMBURA DOLANDI: Etiket tamburu üzerine tutkal bulaştığında veya vakum ayarları düzgün yapılamadığı takdirde bu arıza ortaya çıkar. Arızayı gidermek için Etiket tamburunu tiner veya gazyağı kullanarak temizleyin. Etiket tamburu vakum emiş ayarını kontrol edin ve fazla geliyorsa biraz kısın. İşlemleri tamamladığınızda çalışmanıza devam edebilirsiniz DURUM : Bu menü makinenin program ayarları için kullanılır ve sadece NDS makinenin yetkili elemanları tarafından kullanılabilir.

17 5 - OTOMATİK ÇALIŞTIRMA : Ana sayfa menüsünden ETİKET UZUNLUĞU nu seçerek, çalışmak istediğiniz etiket boyunu girin. Etiket boyunu girdikten sonra tekrar Ana sayfa menüsüne dönün. Ana sayfa menüsünden ÇALIŞMA seçeneğini seçin. Ekran ilk açıldığında sadece Üst sol köşede görünen ANA MOTOR ve VAKUM butonu görülecektir. VAKUM butonuna bastığımız anda ekran yukarıda görüldüğü şekli ile karşınıza gelecektir. Ekranın orta kısmında aşağı ok işaretinin altında bulunan mavi renkli MANUEL butonuna basarak OTOMATİK moda geçiş yapın. Ekranın sağ alt tarafında bulunan MAKİNE RESET butonuna basarak makinenin homing yapmasını sağlayın. Acil stop butonunun yanında bulunan SİMULASYON anahtarını çevirerek aktif edin. Ekranın üst kısmında OTOMATİKTE uyarısı geldikten sonra, Helezon girişinde bulunan şişe var-şişe yok sensörünün şişe ile buluştuğunu kontrol et. Ekranın sol tarafında bulunan START butonuna basarak makineyi çalıştırın. Simülasyon anahtarının yanında bulunan Etiket verme anahtarına basarak, etiket kesme noktası istediğiniz noktaya gelene kadar etiket kestirin. Etiket kesme istenilen şekle geldiğinde Etiket verme anahtarını kapatın. Simulasyon anahtarını kapatın. Bir adet şişe vererek yapıştırma işleminin doğru yapıldığını kontrol edin. Sorun varsa giderin. Sorun yoksa şişe akışını açın ve makinenin otomatik olarak çalışmasını başlatmış olun.

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1 TUŞLAR: START : Program çalıştırmak için kullanılır. STOP: Çalışmakta olan programı sonlandırmak için kullanılır. Stop tuşuna 1 kez basıldığında program

Detaylı

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KONTROL ÜNİTESİ TUŞ TAKIMI Bir numaralı program tuşu. Birinci programın parametrelerine ulaşmak için kullanılan tuştur. İki numaralı program tuşu.

Detaylı

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU Kazan Kontrol Panosu Ürün Açıklaması Pano AÇ/KAPA tuşundan açılır. Cihaz açıldığında ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Burada

Detaylı

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU 1. Manuel Mod Şekil I Manuel Mod geçmek için Manuel Moda Geç butonuna dokununuz. Karşımıza gelen ekranda ki fonksiyonları değiştirmek için

Detaylı

ELITE A.G. PRES 150 KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. PRES 150 KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. PRES 150 KULLANIM KILAVUZU 1. MAKĐNA ÖZELLĐKLERĐ Makine otomatik bant kalkmalıdır. Lastik otomatıyla beraber otomatik çalışır. Dokunmatik ekran ve Türkçe menüyle kolay kullanım. Üst bant alt

Detaylı

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz.

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Radyatör, hidrolik yağ tankı ve boru hatları Koruyucu giysi giyiniz. paneli bölgesinde Çizme, bot vb. koruyucu ayakkabı kullanınız. paneli bölgesi Dikkat! Tehlike! Elektrik panosu,

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı.

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı. 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Giriş besleme voltajı Maks. güç harcaması Besleme koruması Motor gerilimi Motor çıkış akımı Motor kontrol şekli Motor koruması Encoder tipi Encoder çözünürlüğü Encoder voltajı Kumanda

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. JM-110LRE SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda yardımcı

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU OPEN ADVANCE V.. FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Adres : SAKARYA. ORG.SAN.BÖL. 964 ADA PARSEL NO: HENDEK/SAKARYA Tel No : 009 064 64 8 0 Fax No : 009 064 64 8 3 www.alkur.com.tr info@alkur.com.tr

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVARI I DERSİ DENEY FÖYÜ

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVARI I DERSİ DENEY FÖYÜ T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVARI I DERSİ DENEY FÖYÜ MERKEZİ ISITMA SİSTEMİ DENEYİ Kars - 2017 1 MERKEZİ ISITMA EĞİTİM SETİ ÇALIŞMA

Detaylı

OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI

OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI EKONT Otomatik kapı kontrol cihaz her türlü tam otomatik kapı otomasyonu uygulamalarında kullanılmak üzere tasarlanmış, çok fonksiyonelli ve her türlü güvenlik önlemleri düşünülmüş

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

PROGRAMLANABİLİR TRİSTÖR KONTROLLÜ KUTUP DEĞİŞTİRİCİLİ YAĞ SOĞUTMALI REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU

PROGRAMLANABİLİR TRİSTÖR KONTROLLÜ KUTUP DEĞİŞTİRİCİLİ YAĞ SOĞUTMALI REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU PROGRAMLANABİLİR TRİSTÖR KONTROLLÜ KUTUP DEĞİŞTİRİCİLİ YAĞ SOĞUTMALI REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU Cihazı devreye almadan önce kullanma talimatını mutlaka okuyun. CİHAZIN İLK KURULUMU Cihazınızı koyacağınız

Detaylı

REV01 13/02/2012 KARTIN ÜZERİNDE BULUNAN MALZEMELER VE ANLAMLARI

REV01 13/02/2012 KARTIN ÜZERİNDE BULUNAN MALZEMELER VE ANLAMLARI KARTIN ÜZERİNDE BULUNAN MALZEMELER VE ANLAMLARI REV01 13/02/2012 *** Motor ve kontrol ünitesi arasındaki kablo bağlantısı yapılmıştır. Bu bağlantının değiştirilmesi veya kablonun eklenmesi ve kesilmesi

Detaylı

B603 - B603B SERİSİ FREKANS KONTROLLÜ SÜRÜCÜLER KULLANMA KILAVUZU

B603 - B603B SERİSİ FREKANS KONTROLLÜ SÜRÜCÜLER KULLANMA KILAVUZU B603 - B603B SERİSİ FREKNS KONTROLLÜ SÜRÜCÜLER KULLNM KILUZU İÇERİK Sayfa BĞLNTI E KULLNIM BİLGİLERİ... 1 1.0 Elektriksel bağlantılar... 1 1.1 na terminal... 1 1.2 Kontrol devresi bağlantıları... 1 2.0

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

Teknosem ANASAYFA. Program komut butonları ve program zaman parametrelerinin bulunduğu sayfadır.

Teknosem ANASAYFA. Program komut butonları ve program zaman parametrelerinin bulunduğu sayfadır. ANASAYFA 1 2 3 4 5 6 7 Sayfa Geçiş Tuşları Program komut butonları ve program zaman parametrelerinin bulunduğu sayfadır. Teknosem 1 Eksenleri Sıfırla Butonu: Sistemin ilk açılışında eksenleri sıfırla (homing)

Detaylı

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu Pirinç Beyazlık Ölçer Kullanma Kılavuzu 2 Özellikler Ölçme Metodu : Yansıtmalı ölçüm Ölçülebilen Ürünler : Glütensiz Parlatılmış Pirinç, Glütensiz Esmer Pirinç, Glütensiz Yıkanmış pirinç, Glütenli Parlatılmış

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU AGRİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNE SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU EKİM 2014 AKHİSAR 1 ) Kuluçka Makinesi Sürüm 14.04 ın Temel Özellikleri 1. Gelişim makineleri 115200,57600,38400,19200,9600

Detaylı

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!..

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!.. TOU 01 KULLANMA KLAVUZU EPC (Teknolojik deðiþiklikler nedeniyle deðiþiklik hakký saklýdýr. Üretici Firma deðiþiklikleri önceden haber verilmeksizin yapabilir.) Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE

Detaylı

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka

Detaylı

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ Ürün Mikroişlemci kontrollüdür Teknik Özellikler Çalışma Gerilimi Güç Tüketimi-Bekleme Güç Tüketimi-Çalışma Kontak Akımları Röle Çıkışları Fan Hızı Ayarı Sensörler : 200-240V

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma

Detaylı

Evrak İmha Makinesi Kullanma Kılavuzu SWAT JP-636C

Evrak İmha Makinesi Kullanma Kılavuzu SWAT JP-636C Evrak İmha Makinesi Kullanma Kılavuzu Evrak İmha Makinesi Kullanma Kılavuzu SWAT JP-636C Parçalar ve Özellikler Otomatik Başlama Cd/Kart Girişi Kağıt Girişi Otomatik Başlama Otomatik Başlama Güç Lambası

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ

Detaylı

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU Cihazı Devreye Almadan Önce Kullanım Kılavuzunu Mutlaka Okuyunuz. CİHAZIN İLK KURULUMU Cihazınızı Koyacağınız Yerin Zemini Düz Olmalıdır. Cihazın Çalışacağı

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı

Gün Simülasyonlu Akvaryum Kontrol Sistemi. Zed M4.... Kullanım Kılavuzu

Gün Simülasyonlu Akvaryum Kontrol Sistemi. Zed M4.... Kullanım Kılavuzu Gün Simülasyonlu Akvaryum Kontrol Sistemi Zed M4... Kullanım Kılavuzu Tr 1 Zed M4 Kontrol Sistemi Hakkında Led Kontrol Sistemi Nedir? Led kontrol sistemi, led lerin istenilen zamanda istenilen parlaklıkta

Detaylı

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU Makine Kapalıyken: LCD Ekranda üretici firma yazısı vardır. Sistem kapalıyken kazan üzerindeki motorlar 5, 6, 7 ve 8 numaralı düğmeler kullanılarak test

Detaylı

TAM OTOMATİK KAPI KARTI

TAM OTOMATİK KAPI KARTI İBRAHİMOĞLU MÜHENDİSLİK TAM OTOMATİK KAPI KARTI KULLANMA KILAVUZU KAPI KARTINA GENEL BAKIŞ SOĞUTUCULARI İLE BİRLİKTE MOTOR SÜRME TRANSİSTÖRLERİ 15V AKÜ BESLEME SİGORTASI AC GİRİŞ BESLEME SİGORTASI Kapı

Detaylı

1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız.

1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız. ÇALIŞTIRMA 1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız. 3- Hidrofor emme hattındaki vanayı tamamen

Detaylı

ÇALKALAMALI SU BANYOSU MODEL: H11900 H11960 KULLANMA KILAVUZU

ÇALKALAMALI SU BANYOSU MODEL: H11900 H11960 KULLANMA KILAVUZU ÇALKALAMALI SU BANYOSU MODEL: H11900 H11960 KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel : (0212) 549 94 96 Fax : (0212)

Detaylı

EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU

EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU PRESMAK MAKİNA SAN. İTH. İHC. LTD. ŞTİ Rami Kışla Cad. Gündoğar 1 İş Mrk no:279 Topçular- Eyüp/İSTANBUL TEL.0212 501 77 76-0212 612 81 21 FAX. 0212 612 21

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 MKK v10.01-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 3.1. BKA 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.01.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.04.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.002.04.01 MİKSER

Detaylı

MİKRO İŞLEMCİ KONTROLLÜ KONVEYÖRLÜ FIRIN

MİKRO İŞLEMCİ KONTROLLÜ KONVEYÖRLÜ FIRIN MİKRO İŞLEMCİ KONTROLLÜ KONVEYÖRLÜ FIRIN MODEL : SF 800, SF 800-52,SF-1300, SF-1300L, SF 1300 LD, SF-1900 L MONTAJ KLAVUZU SIRA NO PARÇA ADI MİKTAR 1 Bant Sıyırıcı (Temizleyici) Sacı 1 2 Ön Artık Toplama

Detaylı

Open S OTOMATİK KAPI KULLANMA KILAVUZU. Rev

Open S OTOMATİK KAPI KULLANMA KILAVUZU. Rev Open S OTOMATİK KAPI KULLANMA KILAVUZU Rev.01.30.03.15 2.1. Teknik Özellikleri Çalışma Gerilimi Motor Gerilimi Çektiği Akım Motor Gücü 230 V AC 24 V DC 2A - max.6a 100 W Çalışma Sıcaklığı 0 0-15 / +50

Detaylı

DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001

DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001 DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır

Detaylı

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1 KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ A) "Kontrol Invikta" ph ve REDOKS ölçüm & kontrol cihazı B) Emiş Hortumu (2 m) PVC Kristal 4x6 C) Basma Hortumu (3 m) Polietilen D) Bağlantı vidası ( =6 mm) E) Emiş filtresi

Detaylı

MONTAJ KLAVUZU

MONTAJ KLAVUZU Türkiye nin İLK ve TEK Çift Motorlu Dişlisiz Otomatik Kapı Sistemi MONTAJ KLAVUZU www.schmelz.com.tr ĐÇĐNDEKĐLER 1. TEKNĐK ÖZELLĐKLER... Sayfa 03 2. MONTAJ TALĐMATLARI... Sayfa 04 2.1 MEKANĐZMA VE AKSESUARLARI...

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim TEKNOPAC 300 Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim Kapasitesi için, düzgün ürünleri sarmak üzere tasarlanmıştır. Konsol tasarımı, modüler yapısı, yüksek

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

Plc ile bilgisayar arasındaki haberleşme kesilirse oluşan alarmdır. Bu alarm oluştuğunda yetkili firmayla irtibata geçiniz.

Plc ile bilgisayar arasındaki haberleşme kesilirse oluşan alarmdır. Bu alarm oluştuğunda yetkili firmayla irtibata geçiniz. ALFER ELEKTRİK OTOMASYON ALARMLAR : -1 MODBUS_TIMEOUT_ERROR Plc ile bilgisayar arasındaki haberleşme kesilirse oluşan alarmdır. Bu alarm oluştuğunda yetkili firmayla irtibata geçiniz. 0 KOMPRESOR TERMIK

Detaylı

SIGNO BARİYER BAĞLANTI ŞEMASI

SIGNO BARİYER BAĞLANTI ŞEMASI SIGNO BARİYER BAĞLANTI ŞEMASI Mekanik Montaj 1) Bariyerle gelen malzemeleri resim 1 de görüldüğü gibi kontrol edin. 2) Bariyerin kolunun sağa mı yoksa sola mı çalışacağını belirleyip yay yönünü kolun

Detaylı

VVVF ASANSÖR KUMANDA PANOLARI MONTAJ VE KULLANIM KLAVUZU

VVVF ASANSÖR KUMANDA PANOLARI MONTAJ VE KULLANIM KLAVUZU VVVF ASANSÖR KUMANDA PANOLARI MONTAJ VE KULLANIM KLAVUZU Niosis ver1.1 PANO KLEMENS BAĞLANTILARI R,S,T - Faz girişleri, U,V,W Motor uçları, Nötr Nötr Mp, UPS + (ups fazını bağlayınız) (Eğer UPS yoksa R

Detaylı

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 AKE.370.502.01.03

Detaylı

NİCE TURKİYE. ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu ELEKTRİKSEL BAĞLANTI

NİCE TURKİYE. ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu ELEKTRİKSEL BAĞLANTI ELEKTRİKSEL BAĞLANTI ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu Bağlantı yapılmayan hiçbir yere köprüleme yapmanıza gerek yok. Bağlantilarınızda Nice marka ürünleri kullanmanızda fayda vardır. SMX2 Bağlantısı

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

EHP Sabit Devirli Hidrofor Kontrol Panosu

EHP Sabit Devirli Hidrofor Kontrol Panosu EHP Sabit Devirli Hidrofor Kontrol Panosu 1. Ürün Bilgisi EHP Panolar; sabit hızlı pompa uygulamaları için tasarlanmış 128*64 grafik ekrana sahip bir kontrol ünitesi tarafından kontrol edilen, bir pompa

Detaylı

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1 1. TUŞLAR : YUKARI/AŞAĞI TUŞLARI: Cihaza yeni değer girişi bu tuşlar ile yapılır. SICAKLIK AYARI: Kazan sıcaklık set değeri bu tuş ile

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU

GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU Cihaz üzerinde görülen tuşların fonksiyonları aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır. Programa giriş ve çıkış yapmayı sağlar.5 sn basılı tutmak gerekir Dara alma işlemini

Detaylı

AKE KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU

AKE KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU AKE.324.006 KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU AKE.324.006 KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1-MİKA ETİKET 2-BAĞLANTI

Detaylı

SAVEL Gas Alarm Sistemleri

SAVEL Gas Alarm Sistemleri SAVEL Gas Alarm Sistemleri 1 GAS2000+ DEDEKTÖR KONTROL SİSTEMİ GAS2000+ Dedektör Kontrol Sistemi maksimum 30 Adet dedektörün bağlanabileceği ve durumlarının görülebileceği alarm sistemidir. Sistem 320x240

Detaylı

HP SERİSİ POMPA KONTROL PANOLARI

HP SERİSİ POMPA KONTROL PANOLARI HP SERİSİ POMPA KONTROL PANOLARI https://www.facebook.com/kerimelektromotor H-01 / H-01 M TEK POMPALI POMPA KONTROL PANOSU GENEL ÖZELLİKLER H-01/H-01M TEK POMPALI POMPA KONTROL PANOSU Pompa sistemlerinin

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar:

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar: Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları 1.0 Genel Uyarılar: 1.1 Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 PolyCure 25 kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve

Detaylı

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu EVERTECH EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu Uyarılar ve Ana Fonksiyonlar Güç Kaynağı DC12V güç kaynağı kullanılabilir.cihazı bağlamadan önce şehir elektrik şebekenizin

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

Family SL 300 El Kitabı PLC Kullanım Protokolü

Family SL 300 El Kitabı PLC Kullanım Protokolü www.fuzyonmakina.com Family SL 300 El Kitabı PLC Kullanım Protokolü Bu dökümanın (.pdf) web sürümünde bazı teknik detaylar bilgi gizliliği nedeniyle çıkartılmış olabilir. (Türkçe) Bu döküman ******* firması

Detaylı

GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ

GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ ( Kesintili çalışma ) 02C.1 Uygulama : 02C1 Kontrol ünitesi, tek veya çift kademeli proses brülörlerinde alev denetimi için tasarlanmıştır. 24 saat içinde en az bir

Detaylı

KENAR KONTROL CİHAZI KULLANIM KLAVUZU. Cihaz üzerinde görülen tuşların fonksiyonları aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır.

KENAR KONTROL CİHAZI KULLANIM KLAVUZU. Cihaz üzerinde görülen tuşların fonksiyonları aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır. KENAR KONTROL CİHAZI KULLANIM KLAVUZU Cihaz üzerinde görülen tuşların fonksiyonları aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır. Programa giriş ve çıkış yapmayı sağlar Sensör yönünü seçimi için kullanılır Mekanizmanın

Detaylı

ART S603W Standalone Kart Okuyucu

ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI Not: Bu klavuza geçmeden önce, ürününüzün paketinden çıkan Hızlı Kullanım Klavuzu nda açıklanan adımları gerçekleştiriniz. Internet Bağlantısının

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

SPIN21KCE Hızlı Kullanma Kılavuzu

SPIN21KCE Hızlı Kullanma Kılavuzu SPIN21KCE Hızlı Kullanma Kılavuzu MEKANİK MONTAJ Montaj yapılacak yerin ölçüleri maksimum olarak; Maksimum Yükseklik Genişlik Seksiyonel kapılar 2,4 m 4,4 m 1 ***Montaj yapılacak yerin konsol bağlantısı

Detaylı

PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR KULLANMA KILAVUZU

PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR KULLANMA KILAVUZU PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR MODELLER: G11320SD / G11420SD G11520SD / G11540SD KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

Unidrive M400 (Boy 1 ila 4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M400 (Boy 1 ila 4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Daha ayrıntılı kurulum bilgileri için lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals

Detaylı

ABK Çiftli Elektronik Torbalama Kontrolörü

ABK Çiftli Elektronik Torbalama Kontrolörü ABK 4160 Çiftli Elektronik Torbalama Kontrolörü 1 ABK 4160 ÇİFTLİ ELEKTRONİK TORBALAMA KONTROLÖRÜ Toz, granül gibi malzemelerin elektronik olarak torba içerisine doldurulurken tartılması ve kayıtlarının

Detaylı

FUJI MICRO HIZLI DEVREYE ALMA KILAVUZU

FUJI MICRO HIZLI DEVREYE ALMA KILAVUZU FUJI MICRO HIZLI DEVREYE ALMA KILAVUZU KONTEK OTOMASYON A.Ş. BEYİT SOK. NO:27 YUKARI DUDULLU ÜMRANİYE / İSTANBUL 0216 466 47 00 (T) 0216 466 21 20 (F) www.kontekotomasyon.com.tr Sayfa 1 / 7 TUŞ FONKSİYONLARI

Detaylı

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 EKİM, 2010 KONTAL ELEKTRONİK :: SEESAW BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V2.0 0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KARTI VE KULLANIMI Seesaw

Detaylı

PID KONTROLLÜ SU BANYOLARI HALKALI KAPAKLI MODELLER: J11695K J11330K - J11540K KULLANMA KILAVUZU

PID KONTROLLÜ SU BANYOLARI HALKALI KAPAKLI MODELLER: J11695K J11330K - J11540K KULLANMA KILAVUZU PID KONTROLLÜ SU BANYOLARI HALKALI KAPAKLI MODELLER: J11695K J11330K - J11540K KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul

Detaylı

GENEL ÖZELLİKLER UNİTY GERGİ KONTROL CİHAZI (UTC01) KULLANIM KLAVUZU

GENEL ÖZELLİKLER UNİTY GERGİ KONTROL CİHAZI (UTC01) KULLANIM KLAVUZU UNİTY GERGİ KONTROL CİHAZI (UTC01) KULLANIM KLAVUZU GENEL ÖZELLİKLER Mikroişlemci tabanlı Yüksek hassasiyet Değiştirilebilir 0-10V, 10-0V çıkışı 24V 4A fren çıkışı Harici set ve start özelliği Stop değeri

Detaylı

UYGULANMIŞ ÖRNEK PLC PROGRAMLARI

UYGULANMIŞ ÖRNEK PLC PROGRAMLARI UYGULANMIŞ ÖRNEK PLC PROGRAMLARI Örnek 1: Örneğ e başlamadan önce CPU yu 221 seçmeliyiz.(bu işlem program sonunda da yapılabilir.) Girişler I 0.0 dan I 0.5 e, Çıkışlar Q 0.0 dan Q 0.3 e kadardır. Amacı

Detaylı

SRV2 +2 FONKSİYON. Servo Motor Eğitim Seti. Tamamen mekatronik özel tasarım. Pratik Becerileri kazanmak ve Proje Odaklı Uzmanlık İçin

SRV2 +2 FONKSİYON. Servo Motor Eğitim Seti. Tamamen mekatronik özel tasarım. Pratik Becerileri kazanmak ve Proje Odaklı Uzmanlık İçin SRV2 Servo Motor Eğitim Seti Tamamen mekatronik özel tasarım Pratik Becerileri kazanmak ve Proje Odaklı Uzmanlık İçin %100 kendi imalatımız +2 FONKSİYON Pnömatik 2.eksen Vakumlu Parça Tutma Eğitim Seti

Detaylı

NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A116115 KULLANMA KILAVUZU

NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A116115 KULLANMA KILAVUZU NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A116115 KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel : (0212) 549 94 96 Fax : (0212) 549 94

Detaylı

TECO N3 SERĐSĐ HIZ KONTROL CĐHAZI HIZLI BAŞLAT DÖKÜMANI. ADIM 1: Sürücü beslemesini ve motor uçlarını bağlama

TECO N3 SERĐSĐ HIZ KONTROL CĐHAZI HIZLI BAŞLAT DÖKÜMANI. ADIM 1: Sürücü beslemesini ve motor uçlarını bağlama 1/6 TECO N3 SERĐSĐ HIZLI BAŞLAT DÖKÜMANI ADIM 1 Sürücü beslemesini ve motor uçlarını bağlama Monofaze N3 serisinde 220 volt beslemesi L1 (L) ve L3 (N) girişlerine bağlanarak cihaza enerji verilir. Aşağıdaki

Detaylı

SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu

SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu 05-2014 / v1.0 1 I. Ü rün Bilgisi I-1. Paket İçeriği Akıllı Priz Anahtarı Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı kurulum kılavuzu ile CD I-2. Ön Panel Güç LED i Durum Butonu

Detaylı

COSA KOMBİ PAKETİ KURULUMU

COSA KOMBİ PAKETİ KURULUMU COSA KOMBİ PAKETİ KURULUMU Versiyon:1.0.0 1 Kutu içerisindeki tüm parçaları çıkarınız. Parçaları kılavuzdaki Kutu İçeriği bölümünü referans alarak kontrol ediniz. Eksiksiz olduğundan emin olunuz. 2 Evinizin

Detaylı

Felis-D3 KULLANIM KILAVUZU

Felis-D3 KULLANIM KILAVUZU Felis-D3 KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Özellikler......3 Önyüz Görünümü... 3 Tuş Takımı Kullanımı... 3 Program Seçme Ekranı... 3 Parola Ekranı... 4 Program Yazma... 4 Program Çalıştırma... 5 Sistem Parametreleri

Detaylı

VERSİYON A1.0. Cihaz Defrost konumunda

VERSİYON A1.0. Cihaz Defrost konumunda SM-988H DİJİTAL TERMOSTAT VERSİYON A1.0 Özellik SM-988H Termostat sıcak / soğuk çalışır, soğuk depolama ve muhafa odalarında,sıcak-soğuk yemek servis ekipmanlarında,su ısıtıcılarında, Ön panel su geçirmez

Detaylı

TEKNİK BÜLTEN. Indesit Company Tüketici Hizmetleri. Bulaşık Makinaları. Bulaşık makinalarında arıza okuma el kitabı

TEKNİK BÜLTEN. Indesit Company Tüketici Hizmetleri. Bulaşık Makinaları. Bulaşık makinalarında arıza okuma el kitabı TEKNİK BÜLTEN Indesit Company Tüketici Hizmetleri 15/12/2006 TB_BM_11_06 Bulaşık Makinaları Modeller Tüm elektronik bulaşık makinaları (Mark II, EVO III, 7 Dijit). Arıza gösterme şekli Ekranda arıza kodunu

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı