E-postadress. İrtibat kişisi Telefon Çalışan sayısı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "E-postadress. İrtibat kişisi Telefon Çalışan sayısı"

Transkript

1 1 (7) Turkiska Tütün satışı için işletmenin kendi denetim programı Tütün Yasasının (1993:581 sayılı) 12 c maddesi İşletmenin denetim programı hakkında bilinmesi gerekenler Tüketicilere tütün satmayı düşünmekte iseniz, satışın (1993:581 sayılı) Tütün Yasasında belirtilen kurallara uygun olarak yapıldığının denetimini kendiniz yapmalısınız. Satış faaliyetinin denetimini, işletmenize göre uyarlanmış kendi denetim programınızda belgelendirmeniz gerekir. İşletmenin kendi denetim programının bulunmasından işletmeci olarak siz sorumlusunuzdur. Programda, yaş, pazarlama ve tütün ürünlerinin işaretlenmesi hususlarının denetimine ilişkin olarak satış yeri rutinleri yer almalıdır. İşletmenin kendi denetim programı, işletmeci olarak sizin için bir destek oluşturur ve denetimle ilgili irtibatlarda belediye için önemli bir belgedir. Tütün ürünleri satışı için belediyeye bildirimde bulunduğunuzda, aynı zamanda işletmenin kendi denetim programının bir kopyasını da bildirime iliştirmelisiniz. Formu İsveççe doldurunuz Satış yeri Satış yerinin adı Sokak adresi Posta numarası ve semt E-posta E-postadress İrtibat kişisi Telefon Çalışan sayısı İşyeri sahibi Firma adı (A.Ş., Ticaret Şirketi, şahsi firmalar vs.) Şirket tescil no/kimlik no Yaş sınırına ilişkin bilgi Yaş sınırına ilişkin bilgi vermek için satış yerinde en az bir tane açık ve net görülen bir tabela bulundurmalısınız. 18 yaş altındakilere tütün ürünleri satmanız ya da vermenizin yasak olduğu konusunda müşterileri nasıl bilgilendirmektesiniz? Tabelalar/afişler Kasa yanında sözlü olarak Broşür Başka şekilde: Açık ve net olarak görülmesi şartının yerine getirilmesi için, tabela normalde kasanın yanına yerleştirilmelidir. Satış yerinin başka yerlerinde de tabelalar bulundurulmasında hiçbir engel yoktur. Tabelalar ya da afişler satış yerinin neresine yerleştirilmiştir? Kasanın yanına Giriş kapısının üzerine Vitrin camına Başka yer:

2 2 (7) Turkiska Yaş kontrolünde izlenecek rutinler Tütün ürünleri satan, müşterinin 18 yaşını doldurmuş olduğundan emin olmalıdır. Müşterinin yaşı konusunda kararsız kalındığında kimlik sorulmalıdır. İzlenecek yol, 25 yaşın altında bir görünüşe sahip olan müşteriden kimliğini sormak olabilir. Müşteri 18 yaşını doldurmamış ise, ona tütün ürünü satılamaz ya da başka bir şekilde verilemez. Tütün ürününün 18 yaşın altındaki kişilere verilme amacıyla alındığı yönünde şüphe oluşturan özel bir gerekçe bulunması durumunda tütün ürününün verilmesi yasaktır. Satış yerinizde yaş kontrolü için ne gibi rutinleriniz var? Müşterinin yaşı konusunda kararsız kalındığında kimlik sorulmaktadır. Müşterinin yaşı, kimlikteki doğum tarihiyle kontrol edilmektedir. Yaş kontrolünü kolaylaştırmak amacıyla yaş sınırı çizelgesi (afiş) bulunmaktadır. Çalışanlara, yaşın altında gösteren her müşteriden kimlik sormaları tavsiye olunmaktadır. Müşteri 18 yaşın üzerinde olduğunu kanıtlayamazsa satış yapılmaz. Müşteri, sorulduğunda kimlik göstermez ise satış yapılmaz. Çalışan, tütün ürününün 18 yaşın altındaki birine verilme amacıyla alındığından şüphelenirse satış yapılmaz. Müşteri ısrarcı ise, şef ya da başka bir sorumluya haber verilir. Satışa çıkarılan bütün tütün ürünleri, yaşın kontrol edilebileceği şekilde tüketiciye sunulmalıdır. O nedenle, satış makineleri, posta siparişi, internet ya da benzeri yollardan yapılan satışlarda da yaş kontrolü amacıyla rutinler bulundurmak zorunludur. Satış makineleri, posta siparişi, internet ya da benzeri yollardan satış yapılmakta ise, yaş kontrolü için ne gibi rutinleriniz var? Güncel değil. Satış makineleri için jeton gibi şeyler kasada yaş kontrol edildikten sonra satılmaktadır. Satış makinesi sürekli görülebilecek bir yere yerleştirilmiştir. İnternetten yapılan satışlarda banka kartı vs. üzerinden yaş kontrolü yapılmaktadır. Posta gönderileri, iadeli taahhütlü mektup, alındı makbuzu, şahsen teslim ve benzeri yollarla yapılmaktadır. Posta gönderilerinde, 18 yaşını doldurmamış olanlara tütün ürününün teslim edilemeyeceği bilgileri yer alır.

3 3 (7) Turkiska Sigaraların, taneyle ya da içinde 19 dan az sayıda sigara bulunan paketlerde yapılması yasaktır. Bu, tütünün küçük yaştakiler için daha zor ulaşılabilir olması için böyledir. Sigaraların tek tek (taneyle) satılmadığının kontrolü için herhangi bir rutininiz var mı? Varsa nedir? Çalışanların yaş kontrolü şartını nasıl yerine getirdiklerinin izlenmesi için herhangi bir rutininiz var mı? Varsa nedir? Risk değerlendirmesi ve özel destek Yaş sınırı ile ilgili kurallara uymanın sorun teşkil ettiği durumlar var mı? Örneğin, müşterinin kimliğinin olmadığı ya da göstermek istemediği gibi güç durumlarda sorunu ne şekilde çözüyorsunuz?

4 4 (7) Turkiska Çalışanlara verilen destek ve eğitim Tüketicilere tütün ürünleri satan bir ticari işletmeci, çalışanların Tütün Yasasını ve ek yönergeleri izleyebilmeleri için gerekli bilgi ve desteği vermelidir. Tütün satışında yaş kontrolü şartı ve diğer kurallar hakkında çalışanlar ne şekilde bilgilendirilmekte ve eğitilmektedir? Personel toplantısı Bilgi formu İşyeri içinde (dahili) verilen eğitim İşyeri dışında (harici) verilen eğitim Tütün satışında yaş kontrolü şartı ve diğer kurallarla ilgili olarak çalışanlar ne kadar sıklıkla bilgilendirilmekte ve eğitilmektedir? Yeni işe alınmalarda. En az yılda bir kez. Çalışanlar için bilgilendirme & eğitim tarihlerinin not edildiği bir çizelge kullanmaktayız (bkz. ek belge 2). Tütün Yasasında tütün satan için herhangi bir yaş sınırlaması yoktur. Ancak, tütün satan kişinin yasayı bilmesi ve küçük yaştakilere tütün satışını reddedebilecek olanağa sahip olması gerekmektedir. Birçok durumda, henüz kendisi 18 yaşını doldurmamış olanlar için bunu yapmak güçtür. Bu tür durumlarda nasıl davranacakları konusunda 18 yaşın altındaki çalışanlarınıza hangi özel desteği vermektesiniz?

5 5 (7) Turkiska Uyarı ibareleri vs. konusunda şartlar Tütün ürünü, tütün ihtiva eden ve içmek, çiğnemek, dudak altına yerleştirmek ya da emmek amacıyla kullanılan bir üründür. Örneğin, sigara, puro, puro yaprağı, ince puro, pipo ve sarma tütünü, dudak altı enfiyesi, çiğneme tütünü, porsiyon tütünü, ham tütün ve nargile tütünü tütün ürünlerindendir. Tüm tütün ürünlerinin üzerinde uyarı ibareleri olmalıdır. Ayrıca, sigara paketlerinin üzerinde içerik beyanı bulunmalıdır. İbarenin şekli ve konulacağı yer, AB yönergesi 2001/37/EG, Tütün Ürünleri Yasası (1993:581 sayılı) ve İsveç Halk Sağlık Enstitüsü nün FHIFS 2001:2 ile FHIFS 2002:4 sayılı yönetmeliklerinde kurallara bağlanmıştır. Sigara paketleri üzerindeki uyarı ibareleri basılmış olmalıdır. Diğer tütünlerin uyarı ibareleri yapıştırma olabilir. İçilecek tütünlere ait uyarı ibareleri, çiğnenen, dudak altına yerleştirilen ya da emilen tütünlerinkinden daha çeşitli ve kapsamlıdır. Uyarı ibareleri İsveççe olmalıdır. İşareti olmayan ya da yanlış işaretlenmiş tütün ürünleri alınamaz ve satılamaz. Satışa çıkarılan tütün ürünlerinin doğru işaretlenmiş olduğunun kontrolü için herhangi bir rutininiz var mı? Varsa nedir? Pazarlama Tütün ürünlerinin pazarlaması, sadece satış yeri dahilinde satış yapmak ve ürünlerin yakınında ticari tanıtımlar bulundurmak suretiyle yapılabilir. Tanıtım yazıları, zorlayıcı, yönlendirici ya da tütün kullanımını teşvik edici olamaz. Satış yerindeki pazarlamanın yasaya göre serbest olup olmadığının kontrolü için herhangi bir rutininiz var mı? Varsa nedir? Tütün ürünlerinin vergilendirilmesi konusunda bilinmesi gerekenler Tütün ürünleri için tütün vergisi ödenmelidir, örneğin sigaralar, paketinin üzerinde perakende piyasasında serbest olan en yüksek satış fiyatı yazılı olan orijinal paketlerinde satılabilir. Bu husus, (1994:1563 sayılı) Tütün Vergisi Yasasında düzenlenmiştir. Vergilendirilmemiş tütün ürünü bulunduranlar, tütün vergisi ödemekle yükümlendirilebilirler. O nedenle, ticari işletmeci olarak İsveç te sattığınız tütün ürünlerinin vergisinin ödenmiş olduğunun kontrolüne ilişkin rutinlere sahip olmanız önem taşımaktadır. Daha geniş bilgi için nolu telefondan Vergi Dairesi ile irtibat kurunuz. Kişisel Verilerin Korunması Yasası (1998:204 sayılı) Kişisel Verilerin Korunması Yasası gereğince, resmi makam tarafından yapılan işlemlerin yerine getirilebilmesi için veri kaydı tanzim edilebilir. Belediyenin denetim sorumluluğunu yerine getirebilmesi için, sizinle ilgili bilgiler bir veri kaydında yer alacaktır. İmza Yer ve tarih İmza (şirketin imza yetkilisi) Açık adı

6 6 (7) Turkiska Ek belge 1 İlgili kurumlar İsveç Halk Sağlık Enstitüsü, yaş kontrolü ve uyarı ibareleri gibi konularda merkezi denetleyici kurumdur. Tüketiciler Dairesi, pazarlama konularında merkezi denetleyici kurumdur. Vergi Dairesi, vergilendirme konularında sorumlu kurumdur. Ancak, bazı durumlarda Gümrük Genel Md. vergilendirme yapan kurumdur. Gümrük Genel Md., ürünün başka bir AB ülkesinden getirilmesi ve üçüncü bir ülkeden ithal edilmesi sırasında yaş sınırını kontrol etmekten de sorumludur. Valilik, il sınırları içinde eşgüdüm ve belli oranda denetim konusunda bölgesel sorumluluk taşır. Belediye ve polis teşkilatının tütün ürünleri ticaretine ilişkin acil denetimde yerel sorumlulukları vardır. Polisin öncelikli görevi, işlenen suçlara müdahale etmek iken, belediyenin görevi ileriye yönelik olup, gelecekte kurallar sistemine uyulmasını güvenceye almaktır. Tütün Yasasından (1993:581 sayılı) alıntı Madde 12 c Bir ticari işletmeci, satışın yapılacağı yerin belediyesine satış bildiriminde bulunmadan, tütün ürünlerini satışa çıkaramaz. Ticari işletmeci, satışla ilgili olarak özel bir kontrolü (kendi denetimi) yerine getirmelidir ve faaliyetine uygun bir işletme denetim programı bulundurmaktan sorumludur. Ticari işletmeci, yasanın birinci fıkrası gereğince bildirime, işletme denetim programını ve belediyenin denetimi için gerekli diğer bilgileri de iliştirmelidir. Bilgilerde değişiklik olduğunda, gecikmeksizin durumu belediyeye bildirmelidir. Ayrıntılı bilgi Tütün Yasası (1993: 581 sayılı) ve ilgili mevzuat hakkında daha ayrıntılı bilgi için belediyenin ya da valiliğin siteleri yanında şu sitelere de bakınız: İsveç Halk Sağlık Enstitüsü Tüketiciler Dairesi Gümrük Genel Md. Vergi Dairesi ve Polis Tranås kommun Socialtjänsten, Central administration TRANÅS

7 7 (7) Turkiska Ek belge 2 Çalışanların bilgilendirilmeleri Çalışanlarınızın tütün satışında hangi kuralların ve niçin geçerli olduğunu bilmeleri önem taşır. O nedenle, çalışanlarınızı en az yılda bir kez bilgilendirmeniz uygun olur. Ayrıca, işe yeni başlamış bir kişiyle bu kurallar gözden geçirilmelidir. Hem yasanın ne söylediğini hem de rutinlerinizin neler olduğunu çalışanlarınıza anlatmayı unutmayınız. Çalışanlarınızı hangi tarihte bilgilendirdiğinizi hatırlamak için bir çizelgeye çalışanların adını doldurmak uygun olur, aşağıdaki örneğe bkz. Bilgilendirme ya da eğitim toplantısına en son katıldıkları tarihleri ise çalışanların kendileri doldurmalıdırlar. Adı Tarih 1 Tarih 2 Tarih 3 Tarih 4

Tütün ürünleri satışı için işletmenin öz denetim programı

Tütün ürünleri satışı için işletmenin öz denetim programı TURKISKA Tütün ürünleri satışı için işletmenin öz denetim programı Tütün Ürünleri Yasası (1993:581) 12. Madde/ c fıkrası Öz denetim programı hakkında bilinmesi gerekenler Tüketicilere tütün ürünleri satmayı

Detaylı

Alkol ürünleri satışı için işletmenin öz denetim programı

Alkol ürünleri satışı için işletmenin öz denetim programı Alkol ürünleri satışı için işletmenin öz denetim programı Alkol Yasası (2010:1622) 8. Bölümünün 8. Maddesi 8. fıkrası TURKISKA Öz denetim programı hakkında bilinmesi gerekenler Tüketicilere hafif bira

Detaylı

titel Undertitel Tütün satmak Turkiska

titel Undertitel Tütün satmak Turkiska titel Undertitel Tütün satmak Turkiska İÇİNDEKİLER 1 TÜTÜN SATMAK 4 TÜTÜN ÜRÜNLERİ SATIŞINDA GEÇERLİ OLAN KURALLAR NELERDİR? 10 TÜTÜN YASASININ GEREKTİĞİ GİBİ UYGULANDIĞINI KİMLER DENETLER? 12 SATIŞLA

Detaylı

TURKISKA. Hafif bira ve tütün ürünlerinin test alımı

TURKISKA. Hafif bira ve tütün ürünlerinin test alımı TURKISKA Hafif bira ve tütün ürünlerinin test alımı 1 18 yaşını doldurmuş olanın hangisi olduğunu görebiliyor musun? Bir kişinin yaşını sadece dış görünüşüne bakarak anlamak ne zor değil mi? CEVAP: Soldan

Detaylı

TURKISKA. Tütün Ürünleri Satmak

TURKISKA. Tütün Ürünleri Satmak TURKISKA Tütün Ürünleri Satmak 1 Tütün ürünleri satmak 3 Tütün ürünleri satışında geçerli kurallar nelerdir? 4 Satış yapılan butiklerde yasaya uygun davranıldığını kim denetler? 8 Test alımı 9 Tütün ürünleri

Detaylı

Tütün mamullerinin yasa dışı ticareti, devlet gelirlerinde kayba, organize suç örgütlerinin gelirlerinin artmasına neden olmaktadır.

Tütün mamullerinin yasa dışı ticareti, devlet gelirlerinde kayba, organize suç örgütlerinin gelirlerinin artmasına neden olmaktadır. 1/5 TÜM TÜTÜN MAMULLERİNİN TÜKETİMİ SAĞLIĞA ZARARLIDIR İster yasal satıcısından yasalara uygun olarak satın alınsın, isterse yasa dışı piyasadan satın alınsın tüm tütün mamullerinin tüketimi sağlığa zararlıdır.

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İLGİLİ MAKAMA

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İLGİLİ MAKAMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı/Ref. : 98001321/ 06012014-4 Konu/ Subj. : Öğrenci Staj hk İLGİLİ MAKAMA Yüksekokulumuz. Bölümü programı... sınıf...

Detaylı

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ SAYFA 1/5 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU No Konusu Tarih Talep Eden Kişi/Birim Bölüm/ Sayfa DAĞITIM LİSTESİ: GENEL MÜDÜR KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ BELGELENDİRME KOMİTESİ DEĞERLENDİRME KOMİTESİ TEKNOLOJİK HİZMETLER

Detaylı

Z O R UNL U S T A J F O RMU

Z O R UNL U S T A J F O RMU STAJ DOSYASI Z O R UNL U S T A J F O RMU İlgili makama, T.C. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu, Bölümü öğrencilerinin öğrenim süresi sonuna kadar kuruluş ve işletmelerde staj yapma zorunluluğu vardır.

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İLGİLİ MAKAMA

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İLGİLİ MAKAMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı / Ref. : 98001321/ 06012014-4 Konu / Subj. : Öğrenci Staj hk İLGİLİ MAKAMA Yüksekokulumuz Bölümü.programı sınıf

Detaylı

Şikâyetinizle ilgili polis soruşturması hakkında itirazda bulunma

Şikâyetinizle ilgili polis soruşturması hakkında itirazda bulunma Bu bilgiler, polis kuvveti tarafından 22 Kasım 2012 tarihinde ve sonrasında alınan şikâyetler hakkındadır. Eğer şikâyetiniz 22 Kasım 2012 tarihinden önce alındıysa, itirazınız, farklı bir sistem altında

Detaylı

ÜYE İŞYERİ BAŞVURU FORMU

ÜYE İŞYERİ BAŞVURU FORMU ÜYE İŞYERİ BAŞVURU FORMU FİRMA BİLGİLERİ İşyeri Tabela İsmi (İşyerinin Slip ve Ekstre Üzerinde Gözüken İsmi): İşyeri Ticari Unvanı (Ticaret Sicil / Oda Kaydına Göre): Firma Adresi: Semt / İlçe: Ülke: Telefon

Detaylı

TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Uzman İçerik 1 2 3 4 5 6 7 Amaç Kimler Başvurabilir? Proje

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (EDE-STAJ) ESASLARI AMAÇ: Öğrencilerin kurumsal bilgilerini uygulama ve beceri kazandırmaya yönelik bir biçimde geliştirip,

Detaylı

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ I. Veri Sorumlusu ve Temsilcisi: 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ( 6698 sayılı Kanun ) uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu

Detaylı

EDİRNE BELEDİYESİ BİRİMLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE AKARYAKIT EDİRNE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

EDİRNE BELEDİYESİ BİRİMLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE AKARYAKIT EDİRNE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ EDİRNE BELEDİYESİ BİRİMLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE AKARYAKIT EDİRNE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ EDİRNE BELEDİYESİ Birimlerinde kullanılmak üzere akaryakıt alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu

Detaylı

İHRACAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

İHRACAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ İHRACAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ Kimler İhracatçı Olabilir? Vergi numarasına sahip gerçek veya tüzel kişiler ile tüzel kişilik statüsüne sahip olmamakla birlikte hukuki tasarruf yapma yetkisi tanınan ortaklıklar

Detaylı

İŞ KAZASINDA YAPILMASI GEREKENLER

İŞ KAZASINDA YAPILMASI GEREKENLER İŞ KAZASINDA YAPILMASI GEREKENLER 1- Kazasının Bildirimi Ve Bildirim Süreleri ait yazı 2- İş kazalarında yapılması gereken idari işlemler yazısı 3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Çalışma Müdürlüğüne

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE TEKNİK PROGRAMLAR BÖLÜMÜ FOTOĞRAFÇILIK VE KAMERAMANLIK PROGRAMI ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (EDE-STAJ) ESASLARI AMAÇ: Yüksekokulumuz Teknik Programlar Bölümünde öğrenim gören

Detaylı

Gençleri Koruyalım: Biz Koruyoruz!

Gençleri Koruyalım: Biz Koruyoruz! Gençleri Koruyalım: Biz Koruyoruz! Sayın Bayanlar, Sayın Baylar, Sevgili Çalışanlar, Gençleri korumak, önemini gelecekte de koruyacaktır. Bu noktada doğrudan sizlerin katılımı gerekmektedir. Yasal düzenlemeler

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Araç Kiralama Yönetmeliği İçindekiler 1.BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, BAĞLAYICILIK, TANIMLAR VE HUKUKİ SORUMLULUK... 3 1.1. AMAÇ... 3 1.2. KAPSAM...

Detaylı

KLİNİK ARAŞTIRMALARDA MERKEZ ORGANİZASYON YÖNETİMİ ESASLARINA İLİŞKİN KILAVUZ

KLİNİK ARAŞTIRMALARDA MERKEZ ORGANİZASYON YÖNETİMİ ESASLARINA İLİŞKİN KILAVUZ 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu kılavuz, Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında ülkemizde yürütülmekte olan klinik araştırmalarda görev alan sorumlu araştırmacının,

Detaylı

ITU BİREYSEL/GRUP SERTİFİKASYONU İÇİN BAŞVURUNUN ELE ALINMASI PROSEDÜRÜ

ITU BİREYSEL/GRUP SERTİFİKASYONU İÇİN BAŞVURUNUN ELE ALINMASI PROSEDÜRÜ 1. AM AÇ Bu prosedür, ITU belgelendirmesi için başvuru yöntemini açıklar. Program hakkındaki bilgiler, olası başvurudan alınacak bilgiler ve belgelendirme hizmeti teklifi için sorumlulukları tanımlar.

Detaylı

: 1.Gözlem Eğitimi Kabul Dilekçesi

: 1.Gözlem Eğitimi Kabul Dilekçesi : 1.Gözlem Eğitimi Kabul Dilekçesi TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ ve SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Sayı/Ref. : Konu/Subj.

Detaylı

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin

Detaylı

TOROS GEMİ ACENTELİĞİ VE TİCARET A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

TOROS GEMİ ACENTELİĞİ VE TİCARET A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU TOROS GEMİ ACENTELİĞİ VE TİCARET A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL Siz veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( KVKK ) 11 inci ve 13 üncü maddeleri uyarınca

Detaylı

SOMPO JAPAN SİGORTA A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

SOMPO JAPAN SİGORTA A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU SOMPO JAPAN SİGORTA A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL Siz veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( KVKK ) 11. ve 13 üncü maddeleri uyarınca yapılacak başvuruları

Detaylı

ITU BİREYSEL/GRUP SERTİFİKASYONU İÇİN BAŞVURUNUN ELE ALINMASI PROSEDÜRÜ

ITU BİREYSEL/GRUP SERTİFİKASYONU İÇİN BAŞVURUNUN ELE ALINMASI PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ Bu prosedür bireysel ve grup sertifikasyonu kapsamında ITU belgelendirmesi için USB ye yapılan başvurunun nasıl değerlendirileceğini açıklar. Olası kontrol ve sertifikasyon başvurusundan alınacak

Detaylı

VHV REASÜRANS A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

VHV REASÜRANS A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU VHV REASÜRANS A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL Siz veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( KVKK ) 11 inci ve 13 üncü maddeleri uyarınca yapılacak başvuruları

Detaylı

iletebilirsiniz. Ad ve Soyad* T.C Kimlik Numarası* Adres*

iletebilirsiniz. Ad ve Soyad* T.C Kimlik Numarası* Adres* TEKFEN HOLDİNG A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL Siz veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( KVKK ) 11. ve 13 üncü maddeleri 1 uyarınca yapılacak başvuruları

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

TEMEL BANKACILIK ÜRÜN TALEP VE BİLGİ FORMU. Hesap İşletim Ücreti (TL)-Bireysel Aylık olarak tahsil edilmektedir 9,75 TL 9,75 TL - -

TEMEL BANKACILIK ÜRÜN TALEP VE BİLGİ FORMU. Hesap İşletim Ücreti (TL)-Bireysel Aylık olarak tahsil edilmektedir 9,75 TL 9,75 TL - - TEMEL BANKACILIK ÜRÜN TALEP VE BİLGİ FORMU Bu form 01.09.2013 tarihinde yürürlüğe giren Bankalar ile Bireysel Müşterileri Arasında İmzalanacak Sözleşmelerin Şekil ve İçeriğinde Yer Alması Gereken Asgari

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ 2 Raporlama Yükümlülükleri Nihai Rapor Proje Sonrası Değerlendirme Raporu 3 NİHAİ RAPOR Nihai rapor nedir? Nihai Rapor,

Detaylı

ÇİMKO ÇİMENTO VE BETON SAN.TİC.A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

ÇİMKO ÇİMENTO VE BETON SAN.TİC.A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1 ÇİMKO ÇİMENTO VE BETON SAN.TİC.A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU Veri Sahibi Başvuru Hakkı ve Başvuruların Kapsamı Veri sahipleri, KVK Kanunu nun 11. Maddesine dayanarak Şirketimize başvurarak kişisel verilerine

Detaylı

6563 sayılı Kanun. Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik

6563 sayılı Kanun. Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 6563 sayılı Kanun Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 9 Eylül 2015 Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun

Detaylı

TALİ BAYİ TEŞHİR TALEP FORMU

TALİ BAYİ TEŞHİR TALEP FORMU TALİ BAYİ TEŞHİR TALEP FORMU TARİH :.../.../... BAYİ BİLGİLERİ BAYİ ADI BAYİ KODU BİR ÖNCEKİ YIL CİROSU İÇİNDE BULUNAN YIL CİRO HEDEFİ İL TEMİNAT DURUMU TALİ BAYİ BİLGİLERİ TALİ BAYİ ADI TALİ BAYİ KODU

Detaylı

EK-1 VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

EK-1 VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU EK-1 VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU Siz veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( KVKK ) 11. ve 13 üncü maddeleri uyarınca yapılacak başvuruları ivedilikle, etkin ve kapsamlı

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞİKAYETLER PROSEDÜRÜ PR19/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞİKAYETLER PROSEDÜRÜ PR19/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR19/KYB Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığı tarafından yürütülmekte

Detaylı

PROF. DR. CEMAL YÜKSELEN GN. BŞK. YARD.

PROF. DR. CEMAL YÜKSELEN GN. BŞK. YARD. PROF. DR. CEMAL YÜKSELEN GN. BŞK. YARD. Kurumsallaşmanın maliyeti yok! Yazdığını yap; yaptığını yaz! KONULAR SIRA Çalışanların SGK işlemlerinin biz atlasak bile mali müşavir tarafından

Detaylı

RİZE BELEDİYESİ MİMARİ ESTETİK KOMİSYONU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

RİZE BELEDİYESİ MİMARİ ESTETİK KOMİSYONU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK RİZE BELEDİYESİ MİMARİ ESTETİK KOMİSYONU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Madde 1 AMAÇ Bu yönetmeliğin amacı Rize belediye ve mücavir alan sınırları içinde tarihi, kültürel ve doğal değerlere

Detaylı

Gayrimenkul Zirvesi 13 Zirve Burası

Gayrimenkul Zirvesi 13 Zirve Burası Sponsorluk Sözleşmesi Firma Bilgileri Firma Adı Adres İlçe Şehir Web Sitesi Vergi Numarası Posta Kodu Ülke telefon numarası faks numarası Vergi Dairesi Firma Yetkilisi Kadın Erkek Soyad İsim Görevi E-posta

Detaylı

TARİH:../ /20 STANDARTLAR. 00 01 YÖNETİM HİZMETLERİ 470 00 01 01 00 Kalite Yönetim Birimi bulunmalıdır. 15

TARİH:../ /20 STANDARTLAR. 00 01 YÖNETİM HİZMETLERİ 470 00 01 01 00 Kalite Yönetim Birimi bulunmalıdır. 15 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: - Rev. No: 00 TARİH:../ /20 Sayfa No: 1/9 00 01 HİZMETLERİ 470 00 01 01 00 Kalite Yönetim Birimi bulunmalıdır. 15 00 01 01 01 Kalite yönetim direktörü belirlenmelidir.

Detaylı

TASNİF DIŞI STM SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSLİK VE TİCARET A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

TASNİF DIŞI STM SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSLİK VE TİCARET A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU STM SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSLİK VE TİCARET A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL Siz veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( KVKK ) 11. ve 13 üncü maddeleri

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Sayı : 1910861-11.0-E.19579 5/0/016 Konu : 016 Yılı Muhtar ve Nüfus Personeli Eğitimleri Bilindiği üzere 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri

Detaylı

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 15.01.2009 Belediyelerce Tarh, Tahakkuk ve Tahsil Edilen Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisine İlişkin 36 Seri No.lu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2009/11 15.01.2009

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 7 ORSER KONTROL VE SERTİFİKASYON LTD.ŞTİ ANKARA/TÜRKİYE Revizyon Takip Cetveli Rev.No: Revizyon Gerekcesi Tarih 00 Yayın 30/01/2007 01 Kapsam Değişikliği 15/11/2007 02 AB Mevzuat değişikliği

Detaylı

ADRES KAYIT SİSTEMİ. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

ADRES KAYIT SİSTEMİ. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ADRES KAYIT SİSTEMİ Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Sunu Planı Adres Kayıt Sistemi Dayanak Adres Kayıt Sistemi Nedir? Kapsamı İşlevi ve Kullanıcı Grupları Adres Çeşitleri Adres Bildirimi ve

Detaylı

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNU VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNU VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNU VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL Siz veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( KVKK ) 11. ve 13 üncü maddeleri 1 uyarınca yapılacak

Detaylı

Sayı: 2010/52 Konu: Emlak Vergisi Muafiyeti 11 Şubat 2010

Sayı: 2010/52 Konu: Emlak Vergisi Muafiyeti 11 Şubat 2010 Sayı: 2010/52 Konu: Emlak Vergisi Muafiyeti 11 Şubat 2010 Değerli Üyemiz, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) mali danışmanı ERTÜRK Yeminli Müşavirlik den Derneğimize gelen Emlak Vergisi Kanununun

Detaylı

MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ THE ASSOCIATION OF TURKISH MACHINE MANUFACTURERS

MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ THE ASSOCIATION OF TURKISH MACHINE MANUFACTURERS MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ THE ASSOCIATION OF TURKISH MACHINE MANUFACTURERS BAŞVURU DOSYASINI HAZIRLARKEN AŞAĞIDAKİ HUSUSLARA DİKKAT EDİNİZ. BAŞVURU DOSYANIZI GETİRMEDEN VEYA KARGO İLE GÖNDERMEDEN ÖNCE

Detaylı

27 SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANDI

27 SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 28.11.2013/203-1 27 SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANDI 27 Seri No'lu ÖTV Genel Tebliği ile, - Ulusal marker bulunmadığı veya standartlara uygun markeri olmadığının

Detaylı

NASIL STAJ YAPABİLİRİM?

NASIL STAJ YAPABİLİRİM? NASIL STAJ YA PABİLİRİM? Nasıl Staj Yeri Bulabilirim? A-Staj Yönergesini dikkatlice okurum. http://jeofizik.comu.edu.tr/sayfa/22/staj linkinden Staj Yönergesi ne ulaşabilirim. Dikkat etmem gerekenler!

Detaylı

TEKFEN İMALAT VE MÜHENDİSLİKA.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL

TEKFEN İMALAT VE MÜHENDİSLİKA.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL TEKFEN İMALAT VE MÜHENDİSLİKA.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL Siz veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( KVKK ) 11. ve 13 üncü maddeleri 1 uyarınca yapılacak

Detaylı

TEKFEN İNŞAAT VE TESİSAT A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL

TEKFEN İNŞAAT VE TESİSAT A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL TEKFEN İNŞAAT VE TESİSAT A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL Siz veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( KVKK ) 11. ve 13 üncü maddeleri 1 uyarınca yapılacak

Detaylı

YÜKLENİLEN KDV YE AİT FATURANIN GEÇ DÜZENLENMESİ HALİNDE KDV İADESİ YAPILABİL

YÜKLENİLEN KDV YE AİT FATURANIN GEÇ DÜZENLENMESİ HALİNDE KDV İADESİ YAPILABİL YÜKLENİLEN KDV YE AİT FATURANIN GEÇ DÜZENLENMESİ HALİNDE KDV İADESİ YAPILABİLİR Mİ? Rızkullah ÇETİN* 1-GİRİŞ: Vergi mükellefleri mükellefiyet hayatları boyunca çeşitli sebeplerle, yapılan hizmetlere ve

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU 1- SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER - Atama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı: Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcısı, 30 kişi, - Hukuk,

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu DAĞITIM YERLERİNE

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu DAĞITIM YERLERİNE TC SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Sayı : 13588366/149 Konu : Bulaşıcı Hastalıkların İhbar ve Bildirim Sistemi Genelgesi Uygulaması DAĞITIM YERLERİNE İlgi: 10/06/2015 tarihli ve 23248055/700-719/26391

Detaylı

TOROS TARIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

TOROS TARIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU TOROS TARIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL Siz veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( KVKK ) 11. ve 13 üncü maddeleri 1 uyarınca yapılacak

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C.

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C. T.C. ÇANAKKALE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ÇANAKKALE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE ÇANAKKALE 2008 Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı : 48084712.304.03-417../../201

Detaylı

1... 2 1.1 KAPSAM... 2 1.2 YASAL DAYANAKLAR... 2 1.3 DESTEK HAKKINDA B... 2 1.4 KURUMSAL... 2 2... 4 2.1 S TEMEL B... 4 2.2 S D... 5 2.2.1...

1... 2 1.1 KAPSAM... 2 1.2 YASAL DAYANAKLAR... 2 1.3 DESTEK HAKKINDA B... 2 1.4 KURUMSAL... 2 2... 4 2.1 S TEMEL B... 4 2.2 S D... 5 2.2.1... 1... 2 1.1 KAPSAM... 2 1.2 YASAL DAYANAKLAR... 2 1.3 DESTEK HAKKINDA B... 2 1.4 KURUMSAL... 2 2... 4 2.1 S TEMEL B... 4 2.2 S D... 5 2.2.1... 6 2.2.2... 7 2.2.2.1... 8 2.3 UYGUN M... 8 2.4 PROJE D M...

Detaylı

ERA-NET, ERA-NET PLUS ve ERA-NET COFUND PROJE ÇAĞRILARI KAPSAMINDA DESTEKLENECEK ARAŞTIRMA PROJELERİ İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOL ÖRNEĞİ

ERA-NET, ERA-NET PLUS ve ERA-NET COFUND PROJE ÇAĞRILARI KAPSAMINDA DESTEKLENECEK ARAŞTIRMA PROJELERİ İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOL ÖRNEĞİ ERA-NET, ERA-NET PLUS ve ERA-NET COFUND PROJE ÇAĞRILARI KAPSAMINDA DESTEKLENECEK ARAŞTIRMA PROJELERİ İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOL ÖRNEĞİ 1. Sözleşmenin Amacı ve Kapsamı Bu sözleşme; Avrupa Birliği.. Programı

Detaylı

e-posta adresi vasıtasıyla bizlere ulaşabilirsiniz.

e-posta adresi vasıtasıyla bizlere ulaşabilirsiniz. TEKFEN SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL Siz veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( KVKK ) 11. ve 13 üncü maddeleri 1 uyarınca

Detaylı

YAZIHAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TAŞIMA İHALE TAKVİMİ

YAZIHAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TAŞIMA İHALE TAKVİMİ YAZIHAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TAŞIMA İHALE TAKVİMİ İhale Kayıt Numarası İhale Adı İhale Tarihi 2012/94521 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Grup Öğrenci Taşıması

Detaylı

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNU VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNU VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL Siz veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( KVKK ) 11. ve 13 üncü maddeleri 1 uyarınca yapılacak başvuruları ivedilikle, etkin ve kapsamlı bir şekilde değerlendirebilmek

Detaylı

TÜTÜN, TÜTÜN MAMULLERİ, ALKOL VE ALKOLLÜ İÇKİLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/19)

TÜTÜN, TÜTÜN MAMULLERİ, ALKOL VE ALKOLLÜ İÇKİLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/19) Ekonomi Bakanlığından: Amaç TÜTÜN, TÜTÜN MAMULLERİ, ALKOL VE ALKOLLÜ İÇKİLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/19) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, ithalatta eklerdeki listelerde

Detaylı

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra;

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra; T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ :ŞUBAT 2016 BİRLEŞİM :4 OTURUM :1 TOPLANTI TARİHİ :05.02.2016 GÜNDEM MADDE NO :2 KARAR NO :29 ÖZÜ :ANTAKYA BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE

Detaylı

MİLLÎ REASÜRANS T.A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

MİLLÎ REASÜRANS T.A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU EK-1 MİLLÎ REASÜRANS T.A.Ş. VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL İşbu Başvuru Formu, 1 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( KVKK ) 11. ve 13. maddeleri 2 uyarınca veri sahipleri tarafından

Detaylı

SOMA DA YAKININIZ KAYBETTİNİZ. ŞİMDİ NE YAPACAKSINIZ?

SOMA DA YAKININIZ KAYBETTİNİZ. ŞİMDİ NE YAPACAKSINIZ? SOMA DA YAKININIZ KAYBETTİNİZ. ŞİMDİ NE YAPACAKSINIZ? Yer sarsıntısı, çöküntüsü ve kayması, sel baskını gibi doğa olaylarında veya hava, deniz, demir ve karayollarında ya da maden ocaklarında meydana gelen

Detaylı

VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016 DA BAŞLIYOR. Kasım 2015 mukellefhizmetleri@gelirler.gov.tr www.gib.gov.tr

VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016 DA BAŞLIYOR. Kasım 2015 mukellefhizmetleri@gelirler.gov.tr www.gib.gov.tr VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016 DA BAŞLIYOR Kasım 2015 mukellefhizmetleri@gelirler.gov.tr www.gib.gov.tr E-Tebligat Sistemi Nedir? 2 Vergi dairelerince düzenlenen ve muhataplarına 213 sayılı

Detaylı

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Öğrencilerin alacakları İşyeri Uygulamaları içerikli dersler

Detaylı

Düzce Belediyesi En Güzel Lale Yarışması Katılım Formu

Düzce Belediyesi En Güzel Lale Yarışması Katılım Formu Düzce Belediyesi En Güzel Lale Yarışması Katılım Formu Katılımcı Bilgileri Seçici Kurul Rumuz : Fatih ÖZÇELİK Adı Soyadı : Lütfü ŞİMŞEK Adresi : Nurullah ÇELEBİ Posta Kodu : Ömer BAŞER Telefon : Özel ÇELİK

Detaylı

Sosyal Paylaşım Siteleri & Web Sitesi aracılığıyla aday. bulma kuralları. Tıklayarak ilerleyiniz... 2011-11-03 Copyright 2010 by Oriflame Cosmetics SA

Sosyal Paylaşım Siteleri & Web Sitesi aracılığıyla aday. bulma kuralları. Tıklayarak ilerleyiniz... 2011-11-03 Copyright 2010 by Oriflame Cosmetics SA Sosyal Paylaşım Siteleri & Web Sitesi aracılığıyla aday Tıklayarak ilerleyiniz... bulma kuralları 2011-11-03 Copyright 2010 by Oriflame Cosmetics SA 1 Web Sitesi Kuralları 1. Web Sitesi kurmak isteyen

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Basın

Detaylı

METOD ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA HİZMETLERİ TİC.LTD ŞTİ ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ

METOD ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA HİZMETLERİ TİC.LTD ŞTİ ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ METOD ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA HİZMETLERİ TİC.LTD ŞTİ ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK), kişisel verilerin işlenmesi sırasında

Detaylı

GOLDEN CİTY AWARDS 2016 BAŞVURU FORMU

GOLDEN CİTY AWARDS 2016 BAŞVURU FORMU GOLDEN CİTY AWARDS 2016 BAŞVURU FORMU BAŞVURU FORMU 1. BAŞVURU YAPAN KURUM / KİŞİ ADI:.... 2. PROJENİN ADI :. 3. BAŞVURU YAPAN KURUM VEYA KURULUŞ KATEGORİSİ: (Lütfen kategorinizi belirten seçeneğe x işareti

Detaylı

Başvuru Hakkının Kapsamı

Başvuru Hakkının Kapsamı VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU I. VERİ SAHİBİNİN BAŞVURU HAKKI Türkiye Cumhuriyeti Anayasası nın 20. maddesi gereğince; herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir. Bu hak;

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE AMAÇ: T.C. ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI STAJ ESASLARI Öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ve beceri kazandırmaya yönelik bir biçimde

Detaylı

DIŞ LASTİK SATIN ALINACAKTIR TÜRKİYE PETROLLERİ ANONİM ORTAKLIĞI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(TPAO) MAKİNE_İKMAL VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI

DIŞ LASTİK SATIN ALINACAKTIR TÜRKİYE PETROLLERİ ANONİM ORTAKLIĞI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(TPAO) MAKİNE_İKMAL VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI DIŞ LASTİK SATIN ALINACAKTIR TÜRKİYE PETROLLERİ ANONİM ORTAKLIĞI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(TPAO) MAKİNE_İKMAL VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI 25-13ARA-46172 DIŞ LASTİK alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine

Detaylı

100.000 Euro DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR

100.000 Euro DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR 100.000 Euro Not: Elmas Sponsorluk tek Düzenlenecek basın toplantılarında ve Açılış Töreninde Sponsor Organizasyon

Detaylı

İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM

İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM Turkiska KENDİNİ TANIYOR MUSUN? AŞAĞIDAKİ SEÇENEKLERİN HANGİSİNDEN TEDİRGİNSİN?...... istediğin kişi ile evlenemeyeceğine?... aynı çinsiyete sahip birine aşık olamayacağına?...

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) EĞİTİM-TATBİKAT-KODLAR-FORMLAR

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) EĞİTİM-TATBİKAT-KODLAR-FORMLAR TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) EĞİTİM-TATBİKAT-KODLAR-FORMLAR EĞİTİM Hastanelerden gelen personele HAP Eğitici Eğitiminin verilmesi HAP Eğitici Eğitimi alan personelin kendi

Detaylı

İSTİNYEPARK AVM VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

İSTİNYEPARK AVM VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU İSTİNYEPARK AVM VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL Siz veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( KVKK ) 11. ve 13 üncü maddeleri uyarınca yapılacak başvuruları ivedilikle,

Detaylı

MOBİLYA SATIŞ ELEMANI

MOBİLYA SATIŞ ELEMANI TANIM Mobilya satışı yapan işletmelerde ürün ile müşteri arasındaki ilişkiyi sağlayarak satışı gerçekleştiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Müşteriyi karşılar, - Müşteriye ürünlerin

Detaylı

ORJİN GRUBU VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

ORJİN GRUBU VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU ORJİN GRUBU VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU 1. GENEL Siz veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nun ( KVKK ) 11. ve 13 üncü maddeleri uyarınca yapılacak başvuruları ivedilikle,

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SAYI :.. /.. / 2017 İLGİLİ MAKAMA

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SAYI :.. /.. / 2017 İLGİLİ MAKAMA Form-2 T.C. TURİZM FAKÜLTESİ SAYI :.. /.. / 2017 KONU : Öğrenci Staj hk. İLGİLİ MAKAMA Öğrenim bilgileri aşağıda belirtilen üniversitemiz öğrencisinin; mesleki kabiliyetinin, görüşünün ve beceri ile ilgili

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20)

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) Ekonomi Bakanlığından: Amaç SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; ek-1/a, ek-1/b, ek-1/c ve ek-2 de

Detaylı

ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU

ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU Sayın Yetkili, ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU Sektörün rakamsal verilerle tanımlanması amacıyla yapılan bu çalışmada, firmanıza ilişkin bilgiler gizlilik çerçevesinde

Detaylı

MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1-

Detaylı

Yarışmaya, Meram ilçemizin geçmişten günümüze tarihi, kültürel, sosyal ve doğal güzelliklerinin anlatıldığı eserler kabul edilecektir.

Yarışmaya, Meram ilçemizin geçmişten günümüze tarihi, kültürel, sosyal ve doğal güzelliklerinin anlatıldığı eserler kabul edilecektir. 1.YARIŞMANIN KONUSU: MERAM MİNYATÜRYARIŞMASI Yarışma konusu, Konya Meram Belediyesi tarafından MERAM başlığı ile isimlendirilmiştir. Medeniyetimizin müstesna estetiğini yansıtan en özgün sanat dallarımızdan

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU DESTEKLENEN İŞLETMELERİN YERİNDE IZLENMESİ-DENETLENMESİ ÖDEMELER VE DİĞER HUSUSLAR Bu denetim

Detaylı

Aşağıda, yazılı başvuruların ne şekilde tarafımıza ulaştırılacağına ilişkin yazılı başvuru kanalı özelinde bilgiler verilmektedir.

Aşağıda, yazılı başvuruların ne şekilde tarafımıza ulaştırılacağına ilişkin yazılı başvuru kanalı özelinde bilgiler verilmektedir. BAŞVURU FORMU (6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU GEREĞİNCE) (KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN 1 ) 1. GENEL AÇIKLAMALAR 6698 Sayılı nda ( Kanun

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ ÜNYE MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ ÜNYE MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ ÜNYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : BÖLÜMÜ : PROGRAMI : SINIFI : NUMARASI : STAJ DÖNEMİ././.---./ / Atatürk Mah.52300 Ünye/ORDU Ayrıntılı bilgi için

Detaylı

VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 26.10.2016/129-1 VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Yönetmelik değişikliği uyarınca sahte belge düzenleme fiili dolayısıyla

Detaylı

GOST-K Nedir? GOST, Rusça kelime olarak türkçe karşılığı Norm dur ve K harfi de Kazakistan demektir. Kazakistan devletine satmayı planladığınız pek ço

GOST-K Nedir? GOST, Rusça kelime olarak türkçe karşılığı Norm dur ve K harfi de Kazakistan demektir. Kazakistan devletine satmayı planladığınız pek ço GOST-K BELGESİ WHİTE PAPER HAKKINDA TEMEL BİLGİLER 1999 dan beri Bilgilendiriyoruz, Belgelendiriyoruz GOST-K Nedir? GOST, Rusça kelime olarak türkçe karşılığı Norm dur ve K harfi de Kazakistan demektir.

Detaylı

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide DHL EXPRESS 1 DHL IntraShip User Guide IntraShip Uygulamasının Genel Özellikleri; WEB tabanlı olup kurulum gerektirmez Internet erişimi ve çıktı almak için bir yazıcı yeterli Ortak veri tabanı vasıtası

Detaylı

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Staj Komisyonu Başkanı: Doç. Dr. S a l i m K A H V E C İ Y a r d ı m c ı l a r : A r ş. G ö r. S e l i n A Y D I N F A N D A K L I A r ş. G ö r. H a t i c e O K U M U Ş A

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, 4734 sayılı Kanunun 63 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendine dayanılarak hazırlanmıştır.

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, 4734 sayılı Kanunun 63 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendine dayanılarak hazırlanmıştır. 13 Eylül 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29118 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: TEBLİĞ YERLİ MALI TEBLİĞİ (SGM 2014/35) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 4/1/2002 tarihli ve 4734

Detaylı

Yönetim Kurulu'nun Yemin Töreni'ne katılım gerçekleşti.

Yönetim Kurulu'nun Yemin Töreni'ne katılım gerçekleşti. 26.11.2013 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim Kurulu'na bilgilendirme yapıldı. Yemin Töreni Yönetim

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YURT DIŞI FUAR ORGANİZASYONU BAŞVURU FORMU

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YURT DIŞI FUAR ORGANİZASYONU BAŞVURU FORMU EK- 1 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YURT DIŞI FUAR ORGANİZASYONU BAŞVURU FORMU Notlar: a. Cevaplan 10 punto ile elektronik ortamda yazınız ve verilen boşluklarla sınırlı kalmayınız. b. Talep edilen her bir fuar

Detaylı