Tütün ürünleri satışı için işletmenin öz denetim programı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tütün ürünleri satışı için işletmenin öz denetim programı"

Transkript

1 TURKISKA Tütün ürünleri satışı için işletmenin öz denetim programı Tütün Ürünleri Yasası (1993:581) 12. Madde/ c fıkrası Öz denetim programı hakkında bilinmesi gerekenler Tüketicilere tütün ürünleri satmayı düşünüyorsanız, satış faaliyetinin Tütün Ürünleri Yasası (1993:581) kurallarına uygun olduğunu kendinizin denetlemesi gerekmektedir. Öz denetim programınızı işyerinize uyarlanmış şekilde belgelendirmeniz gerekir. Öz denetim programı oluşturulmasından ticari işletmeci, yani faaliyetin sahibi sorumludur. Programda, diğer hususların yanında, yaş kontrolü, pazarlama ve tütün ürünlerinin işaretlenmesi gibi konularda satış yerinde uygulanan rutinleri yazılı olarak belirtilmelidir. Öz denetim programı, işletmeci olarak denetiminizi yapmakta size destek sağlar ve denetim irtibatında belediye için önemli bir belgedir. Belediyeye tütün ürünleri satışı hakkında bildirim yapacağınızda, öz denetim programınızın bir kopyasını da başvurunuza iliştirmelisiniz. Satış yeri Satış yerinin adı Sokak, cadde adı Posta kodu ve bölge E-posta İrtibat kişisi Telefon Çalışan sayısı İşyeri sahibi Firma adı (A.Ş, Ticaret Şirketi, şahsi firma vs.) Şirket tescil no / kimlik no Tütün ürünleri satışı için öz denetim programınızın neleri içerebileceği konusunda aşağıda bir öneri yer almaktadır. Başlık altındaki yardımcı metin yasadaki satış kurallarını, işaretlenecek kareler ise öz denetiminizde size destek olabilecek rutinler konusunda önerileri göstermektedir. Bunlar satış kuralları olmayıp, siz ve personelinize yardımı ve bilinmesinde yararı olabilecek enformasyon ip uçlarıdır. 18 yaş sınırı hakkında bilgilendirme 18 yaşın altındakilere tütün ürünlerinin satışı ve verilmesi konusundaki yasağın bildirilmesi için satış yerinde en az bir tane net ve açıkça görülebilen tabela bulundurmalısınız. Net ve açıkça görülmesi şartının yerine getirilmesi için, tabela normalde kasanın yanına yerleştirilmelidir. Satış yerinde başka noktalara da tabela yerleştirmeniz için hiçbir engel yoktur. Yaş sınırı hakkındaki tabela ya da afişler satış yerinin neresine yerleştirilmiştir? Kasanın yanına Giriş kapısı üzerine Vitrine Sipariş terminaline / ürün otomatına Başka yere:

2 Yaş sınırı ve yaş kontrolü Tütün ürünleri satışı yapan ya da veren kişi, müşterinin 18 yaşını doldurduğundan emin olmalıdır. 18 yaşın altındakilerin tütün ürünü satın alamamasından bu ürünü teslim eden kişi, örneğin kasa çalışanı kişisel olarak sorumludur. Başka bir deyişle, 18 yaşın altındakilere tütün ürünü satan ya da veren kişi, para ya da en fazla altı ay hapis cezasına çarptırılır. Kasa çalışanı, müşterinin yaşı konusunda tereddüt içindeyse, müşteriden kimlik göstermesini istemelidir. Müşterinin 18 yaşını doldurduğundan emin olmanın bir yolu ise 25 yaş altında görünen her müşteriden kimlik göstermelerini istemektir. Müşteri 18 yaşını doldurmamış ise ona tütün ürünü satılamaz ya da verilemez. Tütün ürününün müşteri tarafından 18 yaşını doldurmamış birisine teslim edileceği şüphesini doğuran özel bir gerekçe olduğunda da bu müşteriye ürün satılması/verilmesi yasaktır. Yaş kontrolüne ilişkin satış yerinde hangi rutinler mevcuttur? Müşterinin 18 yaşını doldurduğundan emin değilsek kimlik gösterilmesini isteriz. Müşterinin yaşını kimlikteki doğum tarihi üzerinden kontrol ederiz. Yaş kontrolünü kolaylaştırmak için kullanılan bir yaş listesi (afiş) mevcuttur. Personele yaş altında görünen her müşteriden kimlik sormalarını tavsiye ediyoruz. Müşteri 18 yaşından büyük olduğunu kanıtlayamaz ise ona ürün satmayı reddederiz. Müşteri talep edildiğinde kimliğini göstermez ise ona ürün satmayı reddederiz. Personel, tütün ürününün 18 yaşından küçük olanlara verileceğinden şüphelenirse ürün satmayı reddederiz. Müşteri ısrarla itiraz ederse şef ya da başka sorumlu çağrılır. Tüketicilere satılan tüm tütün ürünleri yaş kontrolünün yapılabileceği şekilde satışa sunulmalıdır. O nedenle, otomat, posta siparişi, internet ya da benzeri satışlarda da yaş kontrol rutinleri olmalıdır. Ürünün otomat, posta siparişi, internet ya da benzeri şekilde satışı durumunda yaş kontrolüne ilişkin hangi rutinler mevcuttur? Bu konu güncel değildir. Otomat için jeton ya da benzeri şeyler kasada satılmakta olup yaş kontrolünü oradaki personel yapar. Otomatla yapılan alımlarda yaş kontrolü banka kartı v.s. ile yapılır. Otomat sürekli kontrol edilebilir bir yere yerleştirilmiştir. İnternette yapılan alımlarda yaş kontrolü banka kartı v.s. ile yapılır. Posta ile yapılan teslimatlar taahhütlü, alındı makbuzlu, şahsi teslimat ve benzeri şekilde yapılır. Posta ile yapılan teslimatlarda, tütün ürününün 18 yaşından küçük olanlara verilemeyeceği bilgisi yer alır. Taneyle (tek olarak) ya da içinde 19 adetten az sayıda sigara olan paketlerde sigara satmak yasaktır. Bunun nedeni, tütün ürünlerini gençler için zor erişilebilir kılmaktır. Sigaraların taneyle (tek olarak) satılmadığının kontrolü için herhangi bir rutininiz var mı? Var ise hangisi?

3 Personelin, yaş kontrolü şartını nasıl uyguladığını takip etmek için herhangi bir rutininiz var mı? Var ise hangisi? Örneğin, müşterinin kimlik gösterememesi türünden problemli durumlarda nasıl davranıyorsunuz? Personeli, tütün satışı sırasında ortaya çıkabilecek riskler konusunda bilgilendiriyoruz ve bu riskler karşısında nasıl davranılacağı önerilerinde bulunuyoruz. Personeli, anlaşmazlıklarda davranış şekilleri konusunda eğitiyoruz, bu eğitim yaş sınırı ve kontrolü bilgilendirmelerini de kapsamaktadır. Personel desteği ve eğitimi Tütün ürünleri satan bir ticari işletmeci, Tütün Ürünleri Yasası ve ilgili yönergelerine uyabilmeleri için personele gerekli destek ve bilgilendirmede bulunmalıdır. Kasada çalışan ve tütün ürünleri satan tüm personelin, satışla ilgili kişisel cezai sorumluluğunu da bilmeleri önem taşır. Personeliniz tütün ürünleri satışıyla ilgili olarak yaş kontrolü şartı, kendi cezai sorumlulukları ve diğer yasal yönergeler konusunda ne şekilde bilgilendirilmekte ya da eğitilmektedir? İşe yeni personel alınacağında. Personel toplantısında. Dahili eğitimde. Harici eğitimde. Bilgilendirme-eğitim materyalinde. Personeliniz tütün ürünleri satışıyla ilgili olarak yaş kontrolü şartı ve diğer yasal yönergeler konusunda ne kadar sıklıkla bilgilendirilmekte ya da eğitilmektedir? İşe yeni personel alınacağında. Yılda en az bir kez. Personele bilgilendirme ve eğitimin hangi tarihlerde verildiğinin not edildiği bir çizelge kullanmaktayız bkz. ek belge 2). Tütün Ürünleri Yasasında, tütün ürünleri satan kasa personelinin yaşına ilişkin hiçbir şart yer almamaktadır. Öte yandan, personelin yasayı anlamış ve benimsiyor ve 18 yaş altındakilere tütün satmayı reddetme yetkisine sahip olması gereklidir. Henüz kendisi 18 yaşını doldurmamış olanlar için bu sıklıkla güçlük doğuran bir durumdur, o nedenle genç personele özel bir destek verilmelidir.

4 Tütün ürünleri satışı sırasında ortaya çıkacak güçlüklerin üstesinden gelebilmeleri için genç personele hangi tür özel destekler vermektesiniz? Tütün ürünleri satışını özel bir kasada deneyimli yaşlı personel tarafından yapmaktayız. Genç personel, tüm çalışma süresi boyunca deneyimli personelden destek alabilir. Güç durumlarla başedebilmek için genç personel ekstra eğitim ve destek alır. Test alımına ilişkin bilgiler Satış yerlerinin, yaş kontrollerinde sağlam rutinlere sahip olup olmadıklarını anlamak için belediyenin buralarda test alımı yapma hakkı vardır. Bu durumda, 18 yaşını doldurmuş ve genç görünümlü bir kişi o satış yerinde kimlik göstermeden tütün ürünü alınıp alınamayacağını test eder. Amaç yaş kontrolü rutinlerinin iyileştirilmesidir. Satış yerinize test alımı için bir görevlinin gelebileceği konusunda personelinizi bilgilendirmeyi aklınızda bulundurun! Uyarı metinleri vs. ilişkin şartlar Tütün içeren ürünler tütündür ve içmek, dudak arkası enfiyesi olarak kullanmak, emmek ve çiğnemek için kullanılır. Tütün ürünlerine örnek olarak sigara, puro, puro yaprağı, ince puro, pipo ve sarma tütünü, enfiye, çiğneme tütünü, porsiyon tütünü, ham tütün ve nargile tütünü gösterilebilir. Tüm tütün ürünlerinde uyarı ibareleri bulunmalı, ayrıca sigara paketleri üzerinde içerik bilgileri yer almalıdır. Bunun şekli ve nereye konulacağı 2001/37/EG sayılı AB yönergesinde, Tütün Ürünleri Yasasında (1993:581) ve Folkhälsomyndigheten in FoHMFS 2014:9 sayılı yönetmeliğinde belirtilmektedir. Uyarı ibareleri sigara paketlerinin üzerine basılı olmalıdır. Diğer tütünler için uyarı ibaresi yapıştırılmış olabilir. İçilecek olan tütün ürünleri paketlerinin üzerindeki uyarı ibareleri, örneğin dudak altı enfiyesi, çiğneme tütünü ve içilmeyen diğer tütün ürünlerine kıyasla sayı olarak daha fazla ve çeşitlidir. Uyarı ibareleri İsveççe dilinde olmalıdır. İşaretsiz ya da yanlış işaretlenmiş tütün ürünleri satışa sunulamaz. Tütün ürünlerinin doğru işaretlenmiş olduğune denetlemek ve bu konuda emin olmak için herhangi bir rutininiz var mı? Var ise hangileri? Tütün ürünlerinin nasıl işaretlenmiş olması gerektiği konusunda personelimizi eğitiyoruz. Tütün ürünleri tedarik ederken doğru işaretlenmiş olduklarını kontrol ediyoruz. Butikte tütün ürünlerini paketlerden çıkarırken doğru işaretlenmiş olduklarını kontrol ediyoruz. Tütün ürünleri üzerindeki işaretleme değişik bir görünümdeyse ekstradan bir kontrolden geçiriyoruz. Tütün ürünleri üzerindeki işaretleme yanlışsa satıştan kaldırır ve teslimatçı firmayla irtibat kurarız. Başka önlem: Pazarlama Tütün ürünlerinin pazarlanması, sadece butik içerisinde satışı yapılarak ve bu ürünlerin yakınına ticari içerikli yazılar konularak yapılabilir. Bu yazılar, zorlayıcı, yönlendirici ya da tütün kullanımını teşvik edici olamaz.

5 Satış yerindeki pazarlamanın yasal olduğunu kontrol etmek için herhangi bir rutininiz var mı? Var ise hangisi? Aykırı durumlar Satışın kontrolünüzde olması ve ayrıca personelinizin kurallara riayet etmelerini sağlamanız gerekmektedir. Ortaya çıkabilecek hataları gidermeniz önemlidir. Tütün Ürtünleri Yasasındaki kurallar ya da ilgili yönergelere riayet edilmezse, hataları gidermeniz için işletmeci olarak size karşı belediye tarafından idari yaptırımlara karar verilebilir. Örneğin bir süre için tütün ürünleri satmanız yasaklanabilir. Kendinize destek olması amacıyla, bir hata ortaya çıktığında buna karşı hangi önlemleri almış olduğunuzu belgelendirebilirsiniz. O zaman hatanın giderilmiş olup olmadığını daha kolayca takip de edebilirsiniz. Yasadaki kurallara ya da öz denetim programına riayet edilmemesi gibi hatalar ortaya çıktığında hangi önlemler alınmaktadır? Personel tarafından satış kuralları gözden geçirilir. Bilgilendirme materyali istemek için belediyeyle irtibata geçeriz. Tütün ürünü sadece özel bir kasada ve deneyimli personel tarafından satılır. Tütün ürünü satışı ve deneyimsiz personeli destekleme konusunda deneyimli personelin üzerinde özel bir sorumluluk bulunmaktadır. Başka önlem: Här finns plats för kommunen att lägga in egen information, till exempel information om personuppgiftslagen. İmza Yer ve tarih İmza (firma temsilcisi) Açık ad ve soyad

6 Ek belge 1 Tütün Ürünleri Yasasından (1993:581) alıntı Madde 12 c Ticari işletmeci, satışın yapılacağı bölge belediyesine bildirimde bulunmadan önce tüketicilere tütün ürünleri satışı yapamaz. Ticari işletmeci, satış hakkında özel bir kontrol (öz denetim) faaliyetine sahip olmalıdır ve işyerine uygun bir öz denetim programı oluşturulmasından kendisi sorumludur. Birinci fıkra gereğince, bildirime ticari işletmeci tarafından öz denetim programı ve belediyenin denetimi için gerekli diğer bilgiler eklenecektir. Bilgilerde olacak değişiklikler en kısa zamanda belediyeye bildirilecektir. İlgili kurumlar Folkhälsomyndigheten yaş kontrolü ve uyarı ibareleriyle ilgili konularda merkezi denetim kurumudur. Valilik, il sınırları dahilinde bölgesel eşgüdüm ve denetimden sorumludur. Belediye ve polis teşkilatı tütün ürünleri ticaretinde bölgesel ve doğrudan denetimden sorumludur. Polisin esas görevi suç işlendiğinde müdahale etmek iken, belediyenin görevi kurallar sistemine gelecekte riayet edileceğini teminat altına almaktır. Tüketiciler Dairesi, pazarlama konularında merkezi denetim kurumudur. Vergi Dairesi, vergi tahsiliyle ilgili konulardan sorumludur. Bazı durumlarda ise vergilendirme yapan kurum Gümrükler Dairesi dir. Gümrükler Dairesi, tütün ürünlerini AB ülkelerinden getiren ve üçüncü bir ülkeden ithal edenlerin yaş kontrollerini yapmak gibi konulardan da sorumlu kurumdur. Tütün ürünleri vergisi tütün ürünlerinin vergilendirilmesi konusunda bilinmesi gerekenler Perakendeci halkada satılan tütün ürünlerinin vergisi ödenmiş olmalıdır. Vergilendirilmemiş tütün ürünü bulunduran kişi bunun vergisini ödemekle yükümlendirilebilir. Ayrıca sigaraların sadece orijinal paketlerinde ve üzerinde en yüksek perakende satış fiyatı yazılı şekilde satılacağı kuralı geçerlidir. Bu kural Tütün Vergisi Yasasında (1994:1563) düzenlenmiştir. Daha geniş bilgi için numaralı telefondan Vergi Dairesini arayın. Daha geniş bilgi Tütün Ürünleri Yasası (1993:581) ve ilgili yönergeleri hakkında daha geniş bilgi için belediyenizle irtibat kurunuz. Gnesta Kommun, Miljöenheten, Gnesta, miljoenheten@gnesta.se Yaş sınırı afişleri ve Tütün Ürünleri Yasasında yer alan kurallarla ilgili eğitim bilgilendirme materyalini Folkhälsomyndigheten internet sitesinden indirebilirsiniz,

7 Ek belge 2 Personelin bilgilendirilmesi Personelinizin tütün ürünleri satışıyla satışıyla ilgili hangi kuralların geçerli olduğunu ve bunların neden oluşturulduklarını bilmesi önemlidir. Bizim tavsiyemiz personelinizi her yıl bir kez bilgilendirmenizdir. Ayrıca, işe yeni alınan personele ise işe alındıklarında bu kurallar anlatılmalıdır. Hem konuya ilişkin olarak yasanın ne yazdığını hem de kendi rutinlerinizin nasıl olduğunu belirtmeyi unutmayın. Personelinizi hangi tarihte bilgilendirdiğinizi unutmamak için, örneğin aşağıdaki gibi bir çizelgeye personelinizin adını yazmanız pratik olabilir. Son katıldıkları bilgilendirme ya da eğitim toplantısının tarihini ise personeliniz yazsın. Adı Tarih 1 Tarih 2 Tarih 3 Tarih 4

Alkol ürünleri satışı için işletmenin öz denetim programı

Alkol ürünleri satışı için işletmenin öz denetim programı Alkol ürünleri satışı için işletmenin öz denetim programı Alkol Yasası (2010:1622) 8. Bölümünün 8. Maddesi 8. fıkrası TURKISKA Öz denetim programı hakkında bilinmesi gerekenler Tüketicilere hafif bira

Detaylı

E-postadress. İrtibat kişisi Telefon Çalışan sayısı

E-postadress. İrtibat kişisi Telefon Çalışan sayısı 1 (7) Turkiska Tütün satışı için işletmenin kendi denetim programı Tütün Yasasının (1993:581 sayılı) 12 c maddesi İşletmenin denetim programı hakkında bilinmesi gerekenler Tüketicilere tütün satmayı düşünmekte

Detaylı

TURKISKA. Hafif bira ve tütün ürünlerinin test alımı

TURKISKA. Hafif bira ve tütün ürünlerinin test alımı TURKISKA Hafif bira ve tütün ürünlerinin test alımı 1 18 yaşını doldurmuş olanın hangisi olduğunu görebiliyor musun? Bir kişinin yaşını sadece dış görünüşüne bakarak anlamak ne zor değil mi? CEVAP: Soldan

Detaylı

titel Undertitel Tütün satmak Turkiska

titel Undertitel Tütün satmak Turkiska titel Undertitel Tütün satmak Turkiska İÇİNDEKİLER 1 TÜTÜN SATMAK 4 TÜTÜN ÜRÜNLERİ SATIŞINDA GEÇERLİ OLAN KURALLAR NELERDİR? 10 TÜTÜN YASASININ GEREKTİĞİ GİBİ UYGULANDIĞINI KİMLER DENETLER? 12 SATIŞLA

Detaylı

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 15.01.2009 Belediyelerce Tarh, Tahakkuk ve Tahsil Edilen Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisine İlişkin 36 Seri No.lu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2009/11 15.01.2009

Detaylı

TURKISKA. Tütün Ürünleri Satmak

TURKISKA. Tütün Ürünleri Satmak TURKISKA Tütün Ürünleri Satmak 1 Tütün ürünleri satmak 3 Tütün ürünleri satışında geçerli kurallar nelerdir? 4 Satış yapılan butiklerde yasaya uygun davranıldığını kim denetler? 8 Test alımı 9 Tütün ürünleri

Detaylı

Tütün mamullerinin yasa dışı ticareti, devlet gelirlerinde kayba, organize suç örgütlerinin gelirlerinin artmasına neden olmaktadır.

Tütün mamullerinin yasa dışı ticareti, devlet gelirlerinde kayba, organize suç örgütlerinin gelirlerinin artmasına neden olmaktadır. 1/5 TÜM TÜTÜN MAMULLERİNİN TÜKETİMİ SAĞLIĞA ZARARLIDIR İster yasal satıcısından yasalara uygun olarak satın alınsın, isterse yasa dışı piyasadan satın alınsın tüm tütün mamullerinin tüketimi sağlığa zararlıdır.

Detaylı

ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ HAKKINDA İÇ YÖNERGE

ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ HAKKINDA İÇ YÖNERGE ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ HAKKINDA İÇ YÖNERGE 1. Amaç Şirketimizin Yönetim Kurulu nun Çalışma Esas ve Usuller Hakkında İç Yönergesi, Yönetim Kurulu toplantılarının Türk

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Araç Kiralama Yönetmeliği İçindekiler 1.BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, BAĞLAYICILIK, TANIMLAR VE HUKUKİ SORUMLULUK... 3 1.1. AMAÇ... 3 1.2. KAPSAM...

Detaylı

BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ

BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 18.08.2009 Sirküler No : 2009 / 68 BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Seri No:37) 12.08.2009 tarih ve 27317 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 37 Seri No.lu Belediye

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı: 72093537-010.05 Konu: Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İlişkin Gümrük Genel Tebliği DAĞITIM YERLERİNE 29/9/2009 tarihli ve 2009/15481

Detaylı

A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ

A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ Özel Tüketim Vergisi Kanununun 14 üncü maddesine göre (I) sayılı listede yer alan malların teslimlerinde vergilendirme dönemi, her ayın ilk 15 günlük birinci ve kalan günlerinden

Detaylı

JAPONCA VE JAPON KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI BURSU (NİKKENSEİ) BAŞVURU DOSYASI HAZIRLAMA REHBERİ

JAPONCA VE JAPON KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI BURSU (NİKKENSEİ) BAŞVURU DOSYASI HAZIRLAMA REHBERİ JAPONCA VE JAPON KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI BURSU (NİKKENSEİ) BAŞVURU DOSYASI HAZIRLAMA REHBERİ NOTLAR 1- Tüm açıklamaları lütfen dikkatle okuyunuz. 2- Aşağıdaki durumlarda başvuru dosyanız kabul edilmeyecektir:

Detaylı

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur?

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur? İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ BÖLÜM 1 İLAN - REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl

Detaylı

27 SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANDI

27 SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 28.11.2013/203-1 27 SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANDI 27 Seri No'lu ÖTV Genel Tebliği ile, - Ulusal marker bulunmadığı veya standartlara uygun markeri olmadığının

Detaylı

(11UY0011-3)- AHŞAP KALIPÇISI SINAV ŞARTNAMESİ

(11UY0011-3)- AHŞAP KALIPÇISI SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, (11UY0011-3) Ahşap Kalıpçı seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (1. Dönem) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 30 NİSAN 2016 Bu testlerin

Detaylı

OCAK 2013 TARİH BASKILI İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ DERS KİTABINA İLİŞKİN DOĞRU YANLIŞ CETVELİ

OCAK 2013 TARİH BASKILI İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ DERS KİTABINA İLİŞKİN DOĞRU YANLIŞ CETVELİ OCAK 2013 TARİH BASKILI İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ DERS KİTABINA İLİŞKİN DOĞRU YANLIŞ CETVELİ Düzeltmeler koyu renkli (bold) olarak gösterilmiştir. YANLIŞ 1- Ünite 1, Sayfa 5, İnşaat (yapı) Sahibi

Detaylı

Gayrimenkul Zirvesi 13 Zirve Burası

Gayrimenkul Zirvesi 13 Zirve Burası Sponsorluk Sözleşmesi Firma Bilgileri Firma Adı Adres İlçe Şehir Web Sitesi Vergi Numarası Posta Kodu Ülke telefon numarası faks numarası Vergi Dairesi Firma Yetkilisi Kadın Erkek Soyad İsim Görevi E-posta

Detaylı

KDV İADESİ MÜKELLEF MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ

KDV İADESİ MÜKELLEF MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ VDB KDV İADESİ MÜKELLEF MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ KILAVUZU İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI MÜKELLEF HİZMETLERİ KDV GRUP MÜDÜRLÜĞÜ ( HAZİRAN 2016 ) KDV İADESİ MÜKELLEF MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ, Her

Detaylı

AVRUPA ASG WEB SİTESİ POLİTİKASI

AVRUPA ASG WEB SİTESİ POLİTİKASI Z İ N D E YA Ş A M EV G Ü Z E L L İ K S İ Z İ N İ Ş İ N İ Z S İ Z İ N İ Ş İ N İ Z EV G Ü Z E L L İ K Z İ N D E YA Ş A M S İ Z İ N İ Ş İ N İ Z G Ü Z E L L İ K EV AVRUPA ASG WEB SİTESİ POLİTİKASI Z İ N D

Detaylı

Sayı : Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 19 Seri No.lu Tebliğ

Sayı : Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 19 Seri No.lu Tebliğ Tarih : 10.07.2018 Sayı : 2018-68 Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 19 Seri No.lu Tebliğ 7103 ve 7104 sayılı Bazı Vergi Kanunlarının Değiştirilmesi Hakkında Kanun la 3065

Detaylı

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TEŞKİLAT, GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK I. KISIM BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TEŞKİLAT, GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK I. KISIM BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TEŞKİLAT, GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK I. KISIM BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Kuruluş Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Sayı : 1910861-11.0-E.19579 5/0/016 Konu : 016 Yılı Muhtar ve Nüfus Personeli Eğitimleri Bilindiği üzere 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 14.08.2009 Sayı: 2009/116 Ref: 4/116

SĐRKÜLER Đstanbul, 14.08.2009 Sayı: 2009/116 Ref: 4/116 SĐRKÜLER Đstanbul, 14.08.2009 Sayı: 2009/116 Ref: 4/116 Konu: (37) SERĐ NO.LI BELEDĐYE GELĐRLERĐ KANUNU GENEL TEBLĐĞĐ YAYINLANMIŞTIR Elektrik ve havagazı tüketim vergisine ilişkin olarak 5828 sayılı Kanunda

Detaylı

Çocuk ve Çocuk Ek Yardımı [Barnbidrag och flerbarnstillägg]

Çocuk ve Çocuk Ek Yardımı [Barnbidrag och flerbarnstillägg] Çocuk ve Çocuk Ek Yardımı [Barnbidrag och flerbarnstillägg] Klicka här, skriv ev. Undertitel Çocuk yardımı, çocuk 16 yaşını dolduruncaya kadar ödenir. Ondan sonra, temelokula devam eden çocuklara süresi

Detaylı

E-ÇEVRE İZİNLERİNDE İDARİ KONULAR E-imza Temini

E-ÇEVRE İZİNLERİNDE İDARİ KONULAR E-imza Temini ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ E-ÇEVRE İZİNLERİNDE İDARİ KONULAR E-imza Temini Sibel ÜRÜN N YURTSEVEN Çevre MühendisiM

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü. Sayı : 64597866-KDV-29-107 14/07/2014

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü. Sayı : 64597866-KDV-29-107 14/07/2014 T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü Sayı : 64597866-KDV-29-107 14/07/2014 Konu: DİR. kararına istinaden DİİB lerinin revize işlemlerinin

Detaylı

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN 7475 HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4070 Kabul Tarihi : 16/2/1995 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 19/2/1995 Sayı : 22207 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt :

Detaylı

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ KAN NAKİL POŞETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY 1

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ KAN NAKİL POŞETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY 1 TÜRK I KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ KAN NAKİL POŞETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 İÇİNDEKİLER 1. TANIMLAR. 3 2. TEDARİK EDİLECEK ÜRÜNÜNÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 3 3. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN EVRAKLAR. 4 4.

Detaylı

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur?

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur? İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ BÖLÜM 1 İLAN - REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

Sorular/Cevaplar. Şirket kaynaklarının kötüye kullanımı ve suiistimal edilmesi. Kişisel bilgilerin gizliliğine ve korunmasına riayet edilmemesi

Sorular/Cevaplar. Şirket kaynaklarının kötüye kullanımı ve suiistimal edilmesi. Kişisel bilgilerin gizliliğine ve korunmasına riayet edilmemesi Sorular/Cevaplar 1) L ORÉAL Etik Açık Kapı sitesinin kapsamı nedir? Aşağıdaki 2. soruda belirtilen koşullara tabi olarak L ORÉAL Etik Açık Kapı sitesi, aşağıdaki alanlarla ilgili ciddi bir ihlal hakkında

Detaylı

ÜRÜN HAREKETLERİ VE ÜRÜN GERİ ÇAĞIRMA MODÜLLERİ

ÜRÜN HAREKETLERİ VE ÜRÜN GERİ ÇAĞIRMA MODÜLLERİ ÜRÜN HAREKETLERİ VE ÜRÜN GERİ ÇAĞIRMA MODÜLLERİ 6 Mayıs 2015 -BİLGEM-Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü 1 Sunum Planı Genel Bilgiler Ürün Hareketleri Temel Bildirimler Tekil Ürün Oluşturan Bildirimler

Detaylı

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 24.12.2013 www.kuzka.gov.tr 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ İLAN-REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ İLAN-REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ İLAN-REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur?

Detaylı

1. İlan ve Reklâm Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi İşlemlerinde Mükelleflerin Beyanlarının Esas Alınması

1. İlan ve Reklâm Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi İşlemlerinde Mükelleflerin Beyanlarının Esas Alınması No: 2012/38 Tarih: 28.02.2012 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

BAZI TÜTÜN ÜRÜNLERİNE UYGULANAN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİNE İLİŞKİN NİSPİ ORANLAR İNDİRİLİRKEN ASGARİ VE MAKTU TUTARLAR ARTIRILDI

BAZI TÜTÜN ÜRÜNLERİNE UYGULANAN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİNE İLİŞKİN NİSPİ ORANLAR İNDİRİLİRKEN ASGARİ VE MAKTU TUTARLAR ARTIRILDI 02.07.2018/115-1 BAZI TÜTÜN ÜRÜNLERİNE UYGULANAN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİNE İLİŞKİN NİSPİ ORANLAR İNDİRİLİRKEN ASGARİ VE MAKTU TUTARLAR ARTIRILDI 2018/11999 sayılı BKK ile bazı tütün ürünlerine ilişkin nispi

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 06.05.2016

SİRKÜLER İstanbul, 06.05.2016 SİRKÜLER İstanbul, 06.05.2016 Sayı: 2016/089 Ref:4/089 Konu: ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 1) YAYINLANMIŞTIR 04.05.2016 tarih

Detaylı

Bir soruşturmaya devam edilmemesi kararına karşı itirazda bulunma

Bir soruşturmaya devam edilmemesi kararına karşı itirazda bulunma Turkish Bu bilgiler, polis kuvveti tarafından 22 Kasım 2012 tarihinde ve sonrasında alınan şikâyetler hakkındadır. Eğer şikâyetiniz 22 Kasım 2012 tarihinden önce alındıysa, itirazınız, farklı bir sistem

Detaylı

Sayfa 1 SİRKÜLER. Tarih : 05.02.2016 No : 2016/26

Sayfa 1 SİRKÜLER. Tarih : 05.02.2016 No : 2016/26 SİRKÜLER Tarih : 05.02.2016 No : 2016/26 Bu Sirkülerimiz; İndirimli Orana Tabi Satiş Fatura Listesinin İnternet Vergi Dairesinden Alinmasina İlişkin 3.2.2016 Tarihli Duyuru Hakkında Olacaktır. İnternet

Detaylı

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ SAYFA 1/5 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU No Konusu Tarih Talep Eden Kişi/Birim Bölüm/ Sayfa DAĞITIM LİSTESİ: GENEL MÜDÜR KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ BELGELENDİRME KOMİTESİ DEĞERLENDİRME KOMİTESİ TEKNOLOJİK HİZMETLER

Detaylı

Türk Tabipleri Birliğinden: TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ TABELA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete: BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak.

Türk Tabipleri Birliğinden: TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ TABELA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete: BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak. Türk Tabipleri Birliğinden: TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ TABELA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete:14.2.2015-29267 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; sağlık hakkı gözetilerek,

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ MÜKELLEFLERİNİN ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARI KULLANMALARI MECBURİYETİ HAKKINDAKANUN

KATMA DEĞER VERGİSİ MÜKELLEFLERİNİN ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARI KULLANMALARI MECBURİYETİ HAKKINDAKANUN 6551 KATMA DEĞER VERGİSİ MÜKELLEFLERİNİN ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARI KULLANMALARI MECBURİYETİ HAKKINDAKANUN Kanun Numarası : 3100 Kabul Tarihi : 6/12/1984 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 15/12/1984 Sayı

Detaylı

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. (Not: Mali açıklama, makale ve pratik bilgilerin toplu mail olarak paylaşıldığı listemize dahil olmak için info@yontemymm.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.) 2018/053 09.07.2018 Konu: Gümrüksüz

Detaylı

SAĞLIK KULÜBÜ PROJESİ UYGULAMA KILAVUZU

SAĞLIK KULÜBÜ PROJESİ UYGULAMA KILAVUZU SAĞLIK KULÜBÜ PROJESİ UYGULAMA KILAVUZU 2012-2013 SAĞLIK KULÜBÜ PROJESİ AMACI: Erzurum ilinde Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların nedenleri, korunma yolları, tanı ve tarama yöntemleri konusunda farkındalığın

Detaylı

KİRA GELİRİ İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

KİRA GELİRİ İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER Tarih: 23.02.2016 Sayı : 2016/38 KİRA GELİRİ İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER Kira Gelirinde Hasılatın Tespiti Nasıl Olacaktır? Mükelleflerce bir takvim yılı içinde o yıla veya geçmiş yıllara ait olarak

Detaylı

İTU SERTİFİKALARIN ASKIYA ALINMASI, GERİ ÇEKİLMESİ VE İPTALİ PROSEDÜRÜ

İTU SERTİFİKALARIN ASKIYA ALINMASI, GERİ ÇEKİLMESİ VE İPTALİ PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ İTU Yönetmeliği ve kriterleri kapsamında bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri kapsamında ve ilgili alt kapsamlarda belgeli firmaların belgesinin askıya alınması, geri çekilmesi, kapsamının

Detaylı

Sirküler Rapor 19.03.2014/88-1 33 SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor 19.03.2014/88-1 33 SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 19.03.2014/88-1 33 SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 33 Seri No'lu ÖTV Genel Tebliği ile, 25 Seri No.lu ÖTV Genel Tebliğinde değişiklikler yapılmıştır. Maliye

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI T.C. İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 İKP 01) SÖZLEŞME BELGELERİ T.C. İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 İKP 01) SÖZLEŞME SÜRECİ BİLGİLENDİRME NOTLARI Orta Anadolu Kalkınma

Detaylı

5746 SAYILI ARAġTIRMA, GELĠġTĠRME VE TASARIM FAALĠYETLERĠNĠN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 5)

5746 SAYILI ARAġTIRMA, GELĠġTĠRME VE TASARIM FAALĠYETLERĠNĠN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 5) Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: 5746 SAYILI ARAġTIRMA, GELĠġTĠRME VE TASARIM FAALĠYETLERĠNĠN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 5) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç ve Yasal Düzenleme

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20)

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) Ekonomi Bakanlığından: Amaç SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; ek-1/a, ek-1/b, ek-1/c ve ek-2 de

Detaylı

Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine, BİRİNCİ BÖLÜM KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine, BİRİNCİ BÖLÜM KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILACAK? Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine, Bu kılavuz staj yapacak öğrencilerin ÖBİSİS teki yeni staj modülünü kullanarak online işlem yapabilmeleri için hazırlanmıştır. İlk aşama olarak online kayıt işlemi

Detaylı

Şikâyetinizle ilgili polis soruşturması hakkında itirazda bulunma

Şikâyetinizle ilgili polis soruşturması hakkında itirazda bulunma Bu bilgiler, polis kuvveti tarafından 22 Kasım 2012 tarihinde ve sonrasında alınan şikâyetler hakkındadır. Eğer şikâyetiniz 22 Kasım 2012 tarihinden önce alındıysa, itirazınız, farklı bir sistem altında

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 26.09.2011 Sayı: 2011/189 Ref: 4/189

SĐRKÜLER Đstanbul, 26.09.2011 Sayı: 2011/189 Ref: 4/189 SĐRKÜLER Đstanbul, 26.09.2011 Sayı: 2011/189 Ref: 4/189 Konu: (21) SERĐ NUMARALI ÖZEL TÜKETĐM VERGĐSĐ GENEL TEBLĐĞĐ YAYINLANMIŞTIR 21.09.2011 tarih ve 28061 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan (21) Seri

Detaylı

SINAV UYGULAMA KURALLARI SINAV ÖNCESİ

SINAV UYGULAMA KURALLARI SINAV ÖNCESİ SINAV UYGULAMA KURALLARI 1- Sınav 15 Kasım 2008 tarihinde saat 10:00 da Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak sınav

Detaylı

Gençleri Koruyalım: Biz Koruyoruz!

Gençleri Koruyalım: Biz Koruyoruz! Gençleri Koruyalım: Biz Koruyoruz! Sayın Bayanlar, Sayın Baylar, Sevgili Çalışanlar, Gençleri korumak, önemini gelecekte de koruyacaktır. Bu noktada doğrudan sizlerin katılımı gerekmektedir. Yasal düzenlemeler

Detaylı

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 28.03.2018 Dr. Korhan Esat Dr. Elif Akıska Bölüm Staj Komisyonu Üyeleri Staj aşamaları Staj öncesinde yapılması gerekenler (Başvuru aşaması) Staj sırasında yapılması gerekenler

Detaylı

iletisim@findeks.com İnternet Adresi www.kkb.com.tr / www.findeks.com Mersis No 0564-0004-2270-0011 Ticaret Sicil No 329148-276730 Ad Soyad TCKN

iletisim@findeks.com İnternet Adresi www.kkb.com.tr / www.findeks.com Mersis No 0564-0004-2270-0011 Ticaret Sicil No 329148-276730 Ad Soyad TCKN BİREYSEL ABONELİK ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU Bu form, KKB Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. (Bundan sonra SAĞLAYICI olarak anılacaktır.) ile XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX (Bundan sonra ALICI olarak anılacaktır.) arasında

Detaylı

BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZALARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK

BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZALARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZALARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Ayşe Pınar AKLAN Kimyasallar Yönetimi Dairesi Başkanlığı Endüstriyel ve Kimyasal Kazalar

Detaylı

Tarih: Sayı: 2012/86. Konu:

Tarih: Sayı: 2012/86. Konu: Tarih: 17.07.2012 S İ R K Ü L E R R A P O R Sayı: 2012/86 Konu: Mal ve Hizmet Alımlarında Müteselsil Sorumlu Tutulmamak İçin Çekle Yapılan Ödemelerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Özet: Mal ve Hizmet

Detaylı

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARININ ÖNLENMESİ VE KONTROLÜ HAKKINDA KANUN

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARININ ÖNLENMESİ VE KONTROLÜ HAKKINDA KANUN TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARININ ÖNLENMESİ VE KONTROLÜ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4207 Kabul Tarihi : 7/11/1996 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 26/11/1996 Sayı : 22829 Amaç Madde 1 (Değişik: 3/1/2008-5727/2

Detaylı

KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE BAŞVURU FORMU

KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE BAŞVURU FORMU KOSGEB HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB KOBİ Proje Destek Programından yararlanmak üzere hazırlamış olduğum bu projemin daha önce değerlendirilerek reddedilmediğini, hâlihazırda ikiden fazla KOSGEB Destek

Detaylı

Sirküler no: 106 İstanbul, 10 Aralık 2009

Sirküler no: 106 İstanbul, 10 Aralık 2009 Sirküler no: 106 İstanbul, 10 Aralık 2009 Konu: Maliye Bakanlığı, Katma Değer Vergisi Kanunu nda 5904 Sayılı Kanun ile yapılan değişiklikler hakkında açıklamalar yaptı. Özet: 5 Aralık 2009 tarihli Resmi

Detaylı

İLGİLİ İDARELER ASANSÖR TESCİL REHBERi

İLGİLİ İDARELER ASANSÖR TESCİL REHBERi İLGİLİ İDARELER ASANSÖR TESCİL REHBERi «Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği» 24 Haziran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29396 İlgili İdareler: Belediyeler, belediye sınırları dışında kalan alanlarda,

Detaylı

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN SORUMLULUĞU

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN SORUMLULUĞU A) 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ndan doğan sorumluluk Yönetim kurulu üyelerinin 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ( TTK ) doğan sorumluluğu, hukuki ve cezai sorumluluk olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2013/218 Ref: 4/218

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2013/218 Ref: 4/218 SİRKÜLER İstanbul, 29.11.2013 Sayı: 2013/218 Ref: 4/218 Konu: 27 SERİ NUMARALI ÖTV GENEL TEBLİĞİ YAYINLANMIŞTIR. 28.11.2013 tarih ve 28835 sayılı Resmi Gazetede 27 Seri Numaralı ÖTV Genel Tebliği yayınlanmıştır.

Detaylı

CE İşareti uygulaması ile ilgili olarak Türkiye deki durum nedir?

CE İşareti uygulaması ile ilgili olarak Türkiye deki durum nedir? CE işareti nedir? CE işareti, Avrupa Birliği'nin, teknik mevzuat uyumu çerçevesinde 1985 yılında benimsediği Yeni Yaklaşım Politikası kapsamında hazırlanan bazı Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamına giren

Detaylı

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTA VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI İDARİ PARA CEZALARI

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTA VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI İDARİ PARA CEZALARI 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTA VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI İDARİ PARA CEZALARI SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi 4/ a ( SSK ) İşverenler,4/a bendi kapsamında sigortalı sayılanları,

Detaylı

İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI (İTKK) NEDEN GEREKLİDİR? YASAL MEVZUAT

İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI (İTKK) NEDEN GEREKLİDİR? YASAL MEVZUAT İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI (İTKK) NEDEN GEREKLİDİR? YASAL MEVZUAT Oğuz KILINÇ Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları AD. oguz.kilinc@deu.edu.tr SUNUM PLANI Tütün kontrol hiyerarşisi

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAYIM YÖNERGESİ. Amaç ve Kapsam

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAYIM YÖNERGESİ. Amaç ve Kapsam Amaç YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAYIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nu 48. Maddesi ile 3.2.1984

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2014 058 27.10.2014

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2014 058 27.10.2014 Sirküler Sayı: 2014 058 27.10.2014 Konu: 36 Seri Nolu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği 26.10.2014 tarih ve 29157 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 36) ile

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 04.06.2015/118-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 452) YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat 04.06.2015/118-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 452) YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 04.06.2015/118-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 452) YAYIMLANDI ÖZET : Lisanslı depo işletmesince, Elektronik Kayıt Kurallarına uygun olarak Sistem üzerinde oluşturulan

Detaylı

-ELEKTRONİK ORTAMDA TİCARİ FAALİYET YÜRÜTÜLMESİ VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİLMESİ HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ-

-ELEKTRONİK ORTAMDA TİCARİ FAALİYET YÜRÜTÜLMESİ VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİLMESİ HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ- -ELEKTRONİK ORTAMDA TİCARİ FAALİYET YÜRÜTÜLMESİ VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİLMESİ HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ- Bülten Tarihi: 04.09.2018 I. GENEL BİLGİLER 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi

Detaylı

2011 YILI SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU (31.01.2011)

2011 YILI SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU (31.01.2011) 2011 YILI SATIŞ BELGESİ SÜRE UZATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU (31.01.2011) Kurumumuzca hazırlanan ve 07.01.2011 tarihli, 27808 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Tütün Mamulleri ve Alkollü

Detaylı

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 28.03.2019 Bölüm Staj Komisyonu Staj aşamaları Staj öncesinde yapılması gerekenler (Başvuru aşaması) Staj sırasında yapılması gerekenler Staj sonrasında yapılması gerekenler

Detaylı

41 seri No lu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği yayımlandı.

41 seri No lu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. BAKIŞ MEVZUAT KONU 41 seri No lu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Sayı 2012/ 35 ÖZET 41 seri No lu Belediye Gelirler Kanunu Genel Tebliğinde, belediyelerin ilan ve reklâm vergisi ve

Detaylı

Hjemmeplejen Nørrebro (Evde. Hakkında)

Hjemmeplejen Nørrebro (Evde. Hakkında) Hjemmeplejen Nørrebro (Evde Bakım Hizmetleri Hakkında) Hjemmeplejen Nørrebro (Evde Bakım Hizmetleri) Hakkında Ev bakımında farklılıklara tanınan yer Yaşlılar ve yakınları için Hjemmeplejen Nørrebro hakkında

Detaylı

SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014

SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014 SİRKÜLER SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014 KONU : Özel Tüketim Vergisi 34 Seri Nolu Genel Tebliğ yayımlandı. 19 Nisan 2014 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği Seri

Detaylı

6502 sayılı TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN

6502 sayılı TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN 6502 sayılı TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN bul Tarihi: 07/11/2013 rürlüğe Giriş Tarihi : 28/06/2014 Sinan KALENDER 1 Tüketici Hakları Zabıta Tüketici Hakkı Kul Hakkıdır 2 MADDE 1:Amaç Tüketicinin

Detaylı

CE İŞARETİ. CE İşareti uygulaması ile ilgili olarak Türkiye deki durum nedir?

CE İŞARETİ. CE İşareti uygulaması ile ilgili olarak Türkiye deki durum nedir? CE İŞARETİ "CE işareti" nedir? CE işareti, Avrupa Birliği'nin, teknik mevzuat uyumu çerçevesinde 1985 yılında benimsediği Yeni Yaklaşım Politikası kapsamında hazırlanan bazı Yeni Yaklaşım Direktifleri

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ESKİŞEHİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü Sayı : 73903997-130[28-2014/ 16]-45943 Konu : Elektronik ortamda yayın,bilgi,soru bankası hizmetinde

Detaylı

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sevilay ARMAĞAN Mimar. Şb. Md. Tel:0312 4102355 KAPSAM

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sevilay ARMAĞAN Mimar. Şb. Md. Tel:0312 4102355 KAPSAM BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ PLANLAMA VE YAPILAŞMAYA İLİŞKİN MEVZUAT VE UYGULAMA Sevilay ARMAĞAN Mimar Şb. Md. Tel:0312 4102355

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 08.02.2012 Sayı: 2012/33 Ref: 4/33. Konu: ÇEK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR

SİRKÜLER İstanbul, 08.02.2012 Sayı: 2012/33 Ref: 4/33. Konu: ÇEK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR SİRKÜLER İstanbul, 08.02.2012 Sayı: 2012/33 Ref: 4/33 Konu: ÇEK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR 03.02.2012 tarih ve Mükerrer 28193 sayılı Resmi Gazete de 5941 Sayılı Çek Kanunu

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI T.C. KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 KÖA 01) SÖZLEŞME BELGELERİ T.C. KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 KÖA 01) SÖZLEŞME SÜRECİ BİLGİLENDİRME NOTLARI

Detaylı

2011 YILI İÇ PAYDAŞ ANALİZ RAPORU ARALIK 2011

2011 YILI İÇ PAYDAŞ ANALİZ RAPORU ARALIK 2011 2011 YILI İÇ PAYDAŞ ANALİZ RAPORU ARALIK 2011 ÜYELER İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA GÖRE; Araştırmanın materyali olarak Çanakkale Ticaret Borsası üyeleriyle yüz yüze yapılan anket çalışmasıyla elde edilmiştir.

Detaylı

S.S.S. Veli Servis Yeri Genel Mannheim (MeKi) çocuk bakımı başvuru yerine ilişkin sıkça sorulan sorular

S.S.S. Veli Servis Yeri Genel Mannheim (MeKi) çocuk bakımı başvuru yerine ilişkin sıkça sorulan sorular S.S.S. Veli Servis Yeri Genel Mannheim (MeKi) çocuk bakımı başvuru yerine ilişkin sıkça sorulan sorular 1. Çocuk bakımına ilişkin sorularda nereden uzman bilgiler alabilirim? Lütfen şahsen, telefon ile

Detaylı

MADDE 2 -Bu Yönetmelik, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsar.

MADDE 2 -Bu Yönetmelik, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsar. Amaç MADDE 1 -Bu Yönetmeliğin amacı; resmî yazışma kurallarını belirlemek, bilgi ve belge alışverişinin sağlıklı, hızlı ve güvenli bir biçimde yürütülmesini sağlamaktır. Kapsam MADDE 2 -Bu Yönetmelik,

Detaylı

SÖZLEŞME İKİ NUSHA OLARAK DOLDURULUP GÖNDERİLMELİDİR.

SÖZLEŞME İKİ NUSHA OLARAK DOLDURULUP GÖNDERİLMELİDİR. SÖZLEŞME İKİ NUSHA OLARAK DOLDURULUP GÖNDERİLMELİDİR. İstenilen Evraklar: Şirketler için; Vergi levhası fotokopisi İmza sirküleri fotokopisi (İmza sirkülerinde ki imza ile sözleşmedeki imza aynı olmalıdır)

Detaylı

TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR

TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR Bilgi Notu-2: Cinsel Suç Mağduru Çocuklar Yazan: Didem Şalgam, MSc Katkılar: Prof. Dr. Münevver Bertan, Gülgün Müftü, MA, Adem ArkadaşThibert, MSc MA İçindekiler Grafik Listesi...

Detaylı

İŞLETME STATÜSÜ: Anonim Limited Kollektif Şahıs İşletmesi Diğer

İŞLETME STATÜSÜ: Anonim Limited Kollektif Şahıs İşletmesi Diğer 1 İŞLETME ADI: HİBE DANIŞMANLIĞI HİZMET TALEP FORMU İŞLETMENİN ANA FAALİYET KODU (NACE) (Vergi levhasında yer alır.) İŞLETMENİN VERGİ NUMARASI: İŞLETME YETKİLİSİNİN ADI SOYADI: E-POSTA ADRESİ: SABİT TELEFON

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR (2010-48)

SİRKÜLER RAPOR (2010-48) DMF SİSTEM ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM DANIŞMANLIK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. www.dmf.com.tr & dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara : Farabi Sokak 12/11 06680 Çankaya T: 0.312.428

Detaylı

ACT SME Soru Formu. Bölüm I: Firma Bilgileri Profili

ACT SME Soru Formu. Bölüm I: Firma Bilgileri Profili ACT SME Soru Formu Anket iki kısımdan oluşmaktadır. İlk kısım işletmenizin/örgütünüzün profilini ortaya koymayı amaçlayan soruları içermektedir. İkinci kısım KOBİ lerin uluslararası ticari faaliyetlerinde

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

: RAPOR : 5 YAPRAK : EKLER : 5 (9 YAPRAK)

: RAPOR : 5 YAPRAK : EKLER : 5 (9 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SAYıŞTAY DENETİM RAPORU: SAYı : 07/6/2013 TARİH: 4 Temmuz, 2013 : HAZıRLA YAN: Haluk ŞEVKi - BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Lefkoşa Kaymakamlığı 2011 Malİ Yılı Gelir

Detaylı

GELİR VERGİSİ VE KURUMLAR VERGİSİ

GELİR VERGİSİ VE KURUMLAR VERGİSİ GELİR VERGİSİ VE KURUMLAR VERGİSİ MUAFİYET TÜZÜĞÜ ( Sayı 516-9 Eylül 1987 ) TURİZM PLANLAMA DAİRESİ ŞUBAT 1999 LEFKOŞA Sayı: 516 TURİZM ENDÜSTRİSİ TEŞVİK YASASI (16/1987 Sayılı Yasa) 20(12), 23(2) ile

Detaylı

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 17.03.2017 Dr. Korhan Esat Dr. Elif Akıska Staj aşamaları Staj öncesinde yapılması gerekenler (Başvuru aşaması) Staj sırasında yapılması gerekenler Staj sonrasında yapılması

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ KAZALARINDA İŞVERENLERİN BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE SORUMLULUKLARI NELERDİR?

İŞ KAZALARINDA İŞVERENLERİN BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE SORUMLULUKLARI NELERDİR? İŞ KAZALARINDA İŞVERENLERİN BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE SORUMLULUKLARI NELERDİR? Özer DEMİRDİZEN * I- GİRİŞ İşverenin, işyerinde vuku bulan iş kazası olayını bildirim yükümlülüğü ve meydana gelen zarar

Detaylı

Sirküler No: 2017 /12 Tarih:

Sirküler No: 2017 /12 Tarih: Sirküler No: 2017 /12 Tarih: 08.02.2017 Konu: KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) 2 3 Şubat 2017 tarihli ve 29968 sayılı Resmi Gazete de 10 Seri

Detaylı