Seyr-İ Türkİye. Geçmİş Yüzen Fuar Uygulamaları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Seyr-İ Türkİye. Geçmİş Yüzen Fuar Uygulamaları"

Transkript

1

2 Yüzen fuar; modern bir geminin İçİnde farklı ölçülerde hazırlanmış fuar stantlarında, ürün ve hizmetlerin sergilenmesini sağlayan, kamaralarında otel konforu sunan, akılcı, keyifli ve kârlı fuarcılık türüdür. Yüzen Fuar projesi İlk kez 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından tasarlanmıştır. Cumhurİyetİmİzİn kuruluş yıllarında Türk mallarını Avrupa ya tanıtmak amaçlı planlanan yüzen fuar projesinin sonraki yıllarda Almanya, ABD, Japonya, İskandİnav ülkeleri gibi pek çok ülkede örnekleri görülmüştür. 81 yıl sonra bu önemli mirasa sahip çıkılarak, yüzen fuar projesi dönemin Dış Tİcaret Müsteşarlığı himayesinde 2007 yılında tekrar hayata geçirilmiştir. Türkİye de fuarcılık anlayışına yeni bir boyut katan yüzen fuar uygulaması, gerekli İlgİyİ görerek başarı kazanmış, tekrarlanan bir fuarcılık anlayışı haline gelmiştir. Yüzen fuar projesi, hayata geçtiği 2007 yılından beri uğradığı pek çok yurtdışı limaninda binlerce ziyaretçiye ulaşmiş ve Türkİye nin tanıtımına önemli katkılar sağlamıştır.

3

4 2013 rotası

5 Geçmİş Yüzen Fuar Uygulamaları Seyr-İ Türkİye Cumhurİyetİn kuruluşundan 3 yıl sonra 12 Hazİran 1926 günü Atatürk ün talimatları İle genç Türkİye Cumhurİyetİnİ tanıtmak üzere yola çıkan Karadenİz gemisi, 85 gün boyunca 12 Avrupa ülkesinin 16 limanında ziyaretçi İle buluştu. Avrupa daki Türkİye İmajını yeniden oluşturan Karadenİz gemisi, daha sonraki yıllarda Atatürk ün İyİ bir asker ve lider olmasının yanında bir halkla İlİşkİler dehası olduğunu da kanıtladı.

6 Geçmİş Yüzen Fuar Uygulamaları Karadenİz EQHO 2007 Dönemİn Dış Tİcaret Müsteşarlığı himayesinde Yüzen Fuar konseptiyle tasarlanan İlk proje; 2-18 Hazİran 2007 tarihlerinde Bluexpo Karadenİz Otel & Restoran Ekİpmanları Fuarı İsmİ İle gerçekleştirilmiştir. Bulgarİstan ın Varna, Romanya nın Köstence, Ukrayna nın Odesa ve Yalta, Rusya nın Soçİ, Gürcİstan ın Batum ve en son Trabzon limanına uğrayan yüzen fuara, sektörün önde gelen 71 firması katılmış ve bu katılımcılar Bluexpo EQHO kapsamında toplam profesyonel ziyaretçiyle buluşmuştur.

7 Geçmİş Yüzen Fuar Uygulamaları Bluexpo Kuzey Afrİka İnşaat ve Makİne 2008 Bluexpo Kuzey Afrİka İnşaat ve Makİne 2010 İkİncİ Yüzen Fuar, Kuzey Afrİka nin en önemli 4 ticaret başkentini kapsayan Mısır ın İskenderİye, Lİbya nın Trablus, Tunus un Tunus ve Cezayİr İn Cezayİr kentinde gerçekleşmiştir. Fuar; Ekİm 2008 tarihlerinde bir gemi Türk İnşaat sektörü ve bir gemi Türk Makİne Sektörü olmak üzere İkİ gemiyle Kuzey Afrİka nin dört ticaret limanına uğramıştır. Fuara 107 firma İştİrak ederken, kişi de fuarı ziyaret etmiştir. Kuzey Afrİka 2008 projesinde elde edilen başarı sonrasında gelen talepler doğrultusunda üçüncü yüzen fuar projesi de Kuzey Afrİka rotasında planlanmıştır. Kuzey Afrİka da Mısır ın İskenderİye, Lİbya nın Trablus, Cezayİr İn Cezayİr ve Fas ın Kazablanka limanlarında 18 Şubat 1 Mart 2010 tarihleri arasında İnşaat ve Makİne sektörlerinde gerçekleştirilen projeye, 78 firma katılmış ve bu firmalar yaklaşık profesyonel ziyaretçi İle buluşmuştur.

8

9 Yüzen Fuar, Gayrİmenkul Sektörünü sınırların ötesine taşıyor!... IFF Real Estate 2013 Fuar sektörünün öncü firmaları olan Expotim ve Globus İle gayrimenkul sektöründe önemli tanıtım ve organizasyon faaliyetleri gerçekleştiren Medya Yönetİm Merkezİ nin bir araya gelerek hazırlamış oldukları yeni yüzen fuar projesiyle, Gayrİmenkul Sektöründe yeni bağlantıların ve ticari İşbİrlİklerİnİn kurulması ve Türkİye nin gayrimenkul alanında da dünyaya tanıtılması hedefleniyor. Körfez ülkelerinin İnşaat alanındaki yatırımlarını genel manadaki sıcak İlİşkİlerİ ve mütekabiliyet yasasını göz önüne alarak; Bİrleşİk Arap Emİrlİklerİ nin Dubaİ, Katar ın Doha, Bahreyn İn Manama, Suudİ Arabİstan ın Dammam ve Kuveyt İn Kuveyt limanına uğrayacak bir rota belirlendi Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Yüzen Fuar, Körfez ülkelerindeki 5 limana uğrayacak ve gayrimenkul alanında uluslararası nitelikte büyük İşbİrlİklerİnİn zeminini oluşturacak.

10 Türkİye nin Hızla Gelİşen Sektörü; Gayrİmenkul... Türk gayrimenkul sektörü, özellikle son on yılda kayda değer biçimde öne çıkarak yatırımcılar İçİn giderek daha cazip fırsatlar sunar hale gelmiştir. Avrupa ve ABD gayrimenkul pazarlarında son ekonomik kriz ve küresel mali daralmanın olumsuz etkileri hissedildiği halde, Türkİye deki gayrimenkul pazarı gelecek vadetmektedir. Avrupa genelinde talepte azalma ve buna bağlı olarak konut fiyatlarında düşüş gözlense de, Türkİye İstatİstİk Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkİye de 2011 yılının İkİncİ çeyreğinde 2010 yılının aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, apartman daireleri satışında % 18 lik bir artış gözlenmiştir. Bu rakam Türkiye nin gayrimenkul pazarında olağanüstü bir büyüme potansiyeli taşıdığına İşaret etmektedir. gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, Türkİye 2012 yılında gelişmekte olan ülkeler arasında gayrimenkul yatırımlarına ev sahipliği açısından en cazip üçüncü ülke olarak öne çıkmaktadır. Türkİye, yatırımcıların İlgİsİnİ çekecek gerekli yasal düzenlemeleri birbiri ardına yapmaktadır. Bunun en güzel örnekleri arasında; Tapu Kanunu nda yabancıların Türkİye de gayrimenkul edinmesi İle İlgİlİ olarak yapılan en son değişiklikler, İpoteklİ Konut Fİnansmanı yasa tasarısı, değişen ve gelişen vergi kanunları sayılabilir. Türk gayrimenkul sektörü, ülkenin gelişen ekonomik rakamları paralelinde değişen nüfus faktörleri sayesinde yatırımcılara büyük fırsatlar sunmaktadır. Ülkenİn sanayi ve ulaşım açısından yoğun olduğu bölgelerinde artan ticari faaliyet, İş yeri ve konut İhtİyacının da hızla artmasına yol açmaktadır. Küresel oyuncuların Türk gayrimenkul sektöründe yerlerini almaları, rekabetçiliğin gelişimine katkıda bulunurken, birleşme ve satın almalar sektörün genişlemesi ve büyüme hızına olumlu olarak yansımaktadır. PricewaterhouseCoopers (PWC) ve Urban Land Institute (ULI) tarafından hazırlanan Avrupa - Gayrİmenkulde Yükselen Trendler raporu, Türk gayrimenkul sektörünün gerek yerel gerekse küresel anlamda nasıl İlgİ odağı olduğunu gözler önüne sermektedir. Söz konusu raporun 2012 baskısına göre İstanbul, Avrupa yatırım pazarında mevcut yatırımlar, yeni yatırımlar ve geliştirme kategorilerinde en gözde şehir olarak Münİh, Varşova, Berlİn ve Stockholm Ü geride bırakarak İlk sırada yer aldı. Öte yandan, Emlak Sektörü Yabancı Yatırımcılar Bİrlİğİ (AFIRE) tarafından

11 Mutekabİlİyet Yasası yla Türkİye de gayrimenkul yatırımı daha da kolaylaşıyor Yasa değişikliği İle yabancılara mülk satışında aranan mütekabiliyet (karşılık) şartı tamamen kaldırılıyor. Bİr yabancı İçİn 2,5 hektar olan en fazla satış yapılabilecek alan İse yeni yasada proje şartı getirilerek 30 hektara çıkarılıyor. Düzenlemenİn Meclİs te yasalaşmasının ardından kanuni sınırlamalara uyulmak kaydı İle yabancılar Türkİye nin her yerinden taşınmaz alabilecek. İnşaat sektörü temsilcilerine göre mütekabiliyet şartının kaldırılması yabancılara yaklaşık 1 milyon konut satışının önünün açılmasını sağlayacak. Türkİye İçİn yabancılara mülk satışında başta Arap Ülkelerİ olmak üzere, Rusya ve Türkİ Cumhurİyetlerİ büyük potansiyel taşıyor. Sektör temsilcilerine göre sorunun kısa sürede çözüme kavuşmasının ardından özellikle büyük şehirler ve turizm yörelerindeki konut projelerine yoğun İlgİ olacağı tahmin ediliyor. Yüzen Fuar Her Bakımdan Avantajlı Yüzen Fuar uygulaması, İşletmelerİn yeni pazarları keşfetmesi adına ciddi bir atılım özelliği taşıyor. Yüzen Fuar uygulamasıyla limanlarına uğranilacak ülkelerde önceden belirlenmiş potansiyel müşteriler davet edilir. Ülkelerİn üst düzey yetkilileriyle İletİşİm kurularak profesyonel bir katılım sağlanır. Yüzen Fuar uğrayacağı liman ülkelerinde yoğun tanıtım faaliyetleri, dikkati çekecek açılış etkinlikleriyle ses getirecek bir organizasyondur. Ayrıca Yüzen Fuar konsepti, uygulama İtİbarİyle yenilikçi bir yaklaşım olduğundan geminin ziyaret ettiği ülkelerde gündem oluşturacak haber değeri taşımaktadır. Sadece 10 gün gibi kısa sürede 5 ülkeye uğrayarak büyük maliyetlerin önüne geçen ekonomik bir tanıtım İmkanı sağlar. Organİzasyon süresince düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerle ticari İlİşkİlerİn yanında ülkeler arasında dostluk köprüleri kurulmasına da yardımcı olur. Türkİye nin tanıtımına ciddi bir katkı sağlar.

12 IFF nin Uğrayacağı Körfez Ülkelerİnİ Tanıyalım Abu Dabİ Genel Tanıtım ABU DABİ, BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ BAŞKENTİDİR VE ABU DABİ EMİRLİĞİ, YEDİ EMİRLİK İÇERİSİNDE EN BÜYÜK OLANIDIR. EMİRLİK, ÜLKE TOPRAKLARININ YAKLAŞIK %86 SINI KAPLAMAKTADIR. ABU DABİ, BAE NİN 200 E YAKIN ADALARIN BİRİ ÜZERİNE KURULMUŞTUR. ÜLKE NÜFUSUNUN YAKLAŞIK ÜÇTE BİRİ ABU DABİ DE BULUNMAKTADIR. BAE PETROL ÜRETİMİNİN %85 İ DE BURADA ÜRETİLMEKTEDİR. ABU DABİ, MODERN VE LÜKS BİR YAPILAŞMA İÇERİSİNDEDİR. ENERJİ SEKTÖRÜNDEKİ YATIRIMLARININ YANI SIRA TURİZM ALANINDAKİ YATIRIMLARI İLE DUBAİ NİN HEMEN ARKASINDAN GELMEKTEDİR. İNŞAAT SEKTÖRÜNE BAKIŞ ORTADOĞUNUN MANHATTAN I. BİR GÖKDELEN ŞEHRİ OLAN ABU DHABİ AYNI ZAMANDA ÜLKENİN YÖNETİM VE FİNANS MERKEZİ KONUMUNDADIR. BU KONUMUNU MODERN ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞI İLE DEVAMLI GELİŞTİRMEKTE, BU DA İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ DEVAMLI AYAKTA TUTMAKTADIR. ÖRNEĞİN HAVALİMANI İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DÜNYANIN EN BÜYÜK DÖRDÜNCÜ ŞİRKETİ OLAN BİR TÜRK İNŞAAT FİRMASI, BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ NİN GİRİŞ KAPISI OLAN ABU DABİ HAVALİMANI NDA YAPILACAK YENİ TERMİNAL BİNASININ YÜKSEK BÜTÇELİ İHALESİNİ KAZANMIŞTIR. BU VE BENZERİ ALT YAPI PROJELERİ YANI SIRA KONUT VE TURİZM ALANINDA İNŞAAT YATIRIMLARI İÇİN YÜKSEK BÜTÇELER HARCANMAKTADIR. DUBAİ İLE AMANSIZ BİR REKABET İÇİNDE OLAN ABU DHABİ DE SON SÜRAT OTELLER, İŞ VE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ İNŞA EDİLMEKTE, İLERİYE DÖNÜK BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILMAKTADIR. Bahreyn Genel Tanıtım Bahreyn, Basra körfezinde toplam yüz ölçümü 712 km 2 olan, Katar ın Kuzey Batısında yer alan, takım adalardan oluşan bir ülkedir. Nüfusu olup bunun yaklaşık 500 bin kadarını Bahreyn vatandaşları, geri kalan kısmını İse ülkeye çalışma amaçlı gelmiş İşçİler oluşturmaktadır. Bahreyn, Körfez İşbİrlİğİ Konseyİ nin 6 üye ülkesinden bir tanesidir. Basra körfezindeki konumu, Hem Suudİ Arabİstan a hem de İran a olan yakınlığı İle jeostratejik açıdan önemli bir ülke olarak değerlendirilmektedir. İnşaat Sektörüne Bakış Bahreyn, Türk müteahhitlik ve danışmanlık firmaları İçİn büyük potansiyel teşkil etmektedir. Bahreyn de 5-10 yıl zarfında tamamlanması beklenen kamu ve özel sektöre ait gündemdeki milyar dolarlık İnşaat projeleri bulunmaktadır. Bahreyn de Türk müteahhitlerce 2010 yılına kadar üstlenilen İşlerİn toplam tutarı 141 milyon doları bulmuştur. Bahreyn de 30 milyar dolarlık alt yapı ve üst yapı İnşaat İşİ hacmi bulunduğu göz önünde bulundurulduğunda 141 milyon dolarlık değerin düşük olduğu gözlemlenmektedir.

13 IFF nin Uğrayacağı Körfez Ülkelerİnİ Tanıyalım DUBAİ Dubaİ, Arap Yarımadası ndaki yedi tane Bİrleşİk Arap Emİrlİğİnden biridir larda yalnızca balıkçı kenti olan Dubaİ, 1990 lar sonrası uygulanan politikalar sonucunda ve Hong Kong un Çİn e devredilmesi İle bölgenin ticaret başkenti olma yolunda İlerleyen bir profil çizmektedir li yıllarda büyük projeler İle dünyaya adını duyuran şehir, şu an bölgenin en önemli ticaret ve turizm başkentidir. Bİrleşİk Arap EmİrLİklerİ nin en büyük emirliği ve en lüks, en çağdaş olanıdır. Son 20 yılda bu topraklardan petrol çıkarılmaya başlamasıyla Dubaİ nin yapısı değişmeye başladı. Buna karşılık gelirin %8 İnİ petrol oluşturur, bunda bölgenin finans ve İktİsat merkezi olması büyük rol oynar. Devasa alışveriş merkezleri burayı kısa zamanda alışveriş cenneti yapmıştır. İnşaat Sektörüne Bakış Dubaİ nin özellikle son 5 yılda hızlı bir İlerleme kaydederek Körfez Bölgesİ nin ve Ortadoğunun ticaret ve turizm açısından cazibe merkezi haline gelmesine bağlı olarak, kentte İnşaat sektörü de büyük bir atılım yapmış ve müteahhitlik projelerinde kontrolsüz bir patlama yaşanmıştır. Şehİrde liman, havalimanı, metro, karayolları, köprüler, enerji, su arıtma ve atık değerlendirme tesisleri, tema parkları ve eğlence alanları, sanayi bölgeleri, oteller, toplu konut bölgeleri, alışveriş merkezleri gibi parasal değeri yaklaşık 300 milyar ABD dolarını bulan yüzlerce proje birbiri ardına uygulamaya KONmuştur. Yüksek talep nedeniyle, son 5 yılda Dubaİ deki konut ve İşyerİ kiraları ve fiyatları, hemen her yıl İkİye katlanarak astronomik seviyelere ulaşmış, bankaların çoğunlukla yurt dışı kaynaklardan temin ettikleri finansmanları, adeta birbirleriyle yarış halinde ve müşterinin borç ödeme potansiyelini göz ardı ederek hemen herkese % 5-10 peşinatlı, yıl vadeli kredi açmaları spekülatif amaçlı gayrimenkul talebini artırmıştır. KATAR Katar ya da resmî adıyla Katar Emİrlİğİ, Arap Yarımadası nın doğusunda bulunan Basra Körfezİ ne uzanan ülkedir. Tek sınır komşusu Suudİ Arabİstan olup diğer tarafları Basra Körfezİ İle çevrilidir. 1.7 milyon nüfuslu Katar, artan petrol fiyatları ve sahip olduğu doğalgaz rezervleri sayesinde kişi başına düşen gelir oranlarına göre dünyanın en zengin ülkesidir. İnşaat Sektörüne Bakış Ekonomİsİnİn %60 ını petrol ve doğalgazın oluşturduğu Katar, son yıllarda petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki yükselişin sağladığı önemli gelir artışından yararlanarak ekonomik alanda büyük bir gelişme kaydetmiştir. Ülke ekonomisinin gösterdiği bu güçlü performasın en önemli yansıması sözkonusu büyümenin sürdürülebilir kılınması İçİn birbiri ardına altyapı ve üstyapı projelerine başlanması olarak kendini göstermiş ve ülke gerek sürdürülen, gerek planlanan yoğun alt ve üst yapı yatırımları çerçevesinde dünyanın en önemli müteahhitlik hizmetleri pazarlarından biri haline gelmiştir. Bu arada, etkin çabalar sonucunda 2022 yılında yapılacak dünya futbol şampiyonasına ev sahipliği yapacak olan Katar, bu organizasyonla güçlü ekonomik yapısını taçlandırmıştır. Bunun sonucunda İse İnşaat sektöründeki İvmenİn daha da artacağı beklenmektedir.

14 IFF nin Uğrayacağı Körfez Ülkelerİnİ Tanıyalım KUVEYT Kuveyt ya da resmî adıyla Kuveyt Devletİ, Arabİstan Yarımadası nın kuzeydoğusunda, Basra Körfezİ kıyısında yer alan ülkedir. Kuzeyde Irak ve güneyde Suudİ Arabİstan İle komşudur. Parlamenter monarşi İle yönetilen Kuveyt İn başkenti, ülkeyle aynı adı taşıyan Kuveyt tir. Petrol rezervleri bakımından dünyada beşinci konumda bulunan ülkede İhracatın %95 İnİ oluşturan petrol, ülke gelirlerinin İse yaklaşık olarak %80 İnİ oluşturmaktadır. Gayrİ safi yurt İçİ hasılaya göre dünyanın en zengin yedinci ülkesi olan Kuveyt, en yüksek İnsanİ Gelİşme Endeksİ ne sahip 31. ülkedir. Kuveyt, Dünya Bankası tarafından yapılan sınıflandırmaya göre yüksek gelirli ülkelerden biridir. İnşaat Sektörüne Bakış 11 Eylül de gerçekleşen saldırılar sonrasında ortaya çıkan yeni durum ve Irak savaşının sona ermesi İle sürekli ertelenen belli başlı projeler ve yeni yatırımların tekrar başlaması, Kuveyt müteahitlik PİYASASINI olumlu etkilemiştir. ÇeŞİtlİ konut ve yerleşim projeleri, sağlık, eğitim, enerji, su, ulaşım, çevre alanlarında açıklanan yeni projelerin yanı sıra petrol sektörünün üretim kapasitesinin ve İşlenmİŞ petrol üretiminin artırılmasına yönelik petrokimya ve rafineri projelerini kapsayan yatırımlar gündeme gelmiştir. Kuveyt emlak talebi, ülkedeki ekonomik gelişmelere bağlı olarak oluşan İŞyerİ ve yatırım amaçlı emlak talebi İle yine ekonomideki gelişmelere bağlı olarak ülkeye çalişmak amacıyla gelen yabancılar ve artan nüfus nedeniyle oluşan konut talebi İle yakından İlgİlİdİr. Emlak piyasasını etkileyen diğer unsurlar İse; 11 Eylül sonrasında ülkeye dönen yatırımların konut sektörüne yönelmesi, ülkede artan İstİkrar, düşük faizler, artan petrol fiyatlarına bağlı olarak artan likidite, yabancı sermaye mevzuatının uygulanmaya konulması İle ülkede faaliyet gösterecek yabancı firmaların yaratacağı İşyerİ amaçlı emlak talebinde artış beklentisi ve sanayileşme politikalarıdır. SUUDİ ARABİSTAN Suudİ Arabİstan Krallığı Arap Yarımadası nda bulunan en büyük ülkedir. Kuzeybatı da Ürdün, kuzey ve kuzeydoğuda Irak, doğuda Kuveyt, Katar, Bahreyn ve Bİrleşİk Arap Emİrlİklerİ, güneydoğuda Umman, güneyde Yemen, kuzeydoğusunda Basra Körfezİ ve batısında Kızıldenİz İle çevrilidir. Resmİ dil olan Arapça ve çeşitli lehçeleri, bütün nüfus tarafından konuşulur. Nüfusun %97 si Müslüman dır da petrol bulunmasına kadar ekonomisi Mekke ve Medİne yi ziyarete gelen hacılara ve hurma İhracatına bağımlı olan Suudİ Arabİstan ın, bu gelirleri günümüzde de sürmekle birlikte, ekonomisinin temeli petrole dayanır. Hükümet, petrolden elde edilen gelirleri, Suudİ Arabİstan ı çok çeşitli bir sanayi ülkesine dönüştürmek ve gerekli alt yapıyı yaratmak İçİn kullanmıştır. İnşaat Sektörüne Bakış Suudİ Arabİstan da İnşaat sektöründe çok büyük patlama yaşanmakta, sene daha devam etmesi beklenen İnşaat sektöründeki gelişim şu anda dünyadaki en büyük fırsatlardan birisi olarak değerlendirilmektedir. Suudİ hükümetinin yasalarda yaptığı değişikliklerle artık yabancı yatırımcılar da yerli ortaklı veya yerli ortağa İhtİyaç duymadan yabancı yatırım şirketleri kurabilmektedirler. Artık Suudİ yasaları yerlilere ve yabancılara aynı mesafede durmaktadır.

15 Seyİr Programı Katılımcı Profİlİ KALKIŞ TARİHİ LİMAN KENTİ SEYİR MESAFESİ (MİL) SEYİR SÜRESİ (SAAT) VARIŞ TARİHİ VARIŞ SAATİ SERGİ GÜNLERİ 25 EKİM 2013 PİRE - İSTANBUL HAZIRLIK EKİM : EKİM EKİM 2013 İSTANBUL - DUBAİ KASIM : KASIM KASIM 2013 DUBAİ - ABU DHABİ KASIM :00 12 KASIM KASIM 2013 ABU DHABİ - DOHA KASIM : KASIM KASIM 2013 DOHA - BAHREYN KASIM : KASIM KASIM 2013 BAHREYN - DAMMAM KASIM : KASIM KASIM 2013 DAMMAM - KUVEYT KASIM : KASIM KASIM 2013 KUVEYT - İSTANBUL ARALIK : ARALIK ARALIK 2013 İSTANBUL - PİRE ARALIK :00 Mİmarlar: Bİreysel Mİmar / İç Mİmar, Mühendİslİk Şİrketlerİ: Mühendİs / İnşaat / Kentsel Planlama, Gayrİmenkul Müteahhİtlerİ, Bankacılar & Yatırımcılar, Fİnans Enstİtülerİ / Yatırım Şİrketlerİ / Fon Yönetİm Şİrketlerİ, Gayrİmenkul Yatırım Ortaklıkları, Ekonomİk Kalkınma Otorİtelerİ / Bölgesel Kalkınma Gurupları, Danışmanlık Şİrketlerİ, Pazar Araştırmacıları, Franchise alan-veren şirketler, Mobİlya / Araç Gereç / Hİzmet Sunucuları, Bİlİşİm / Yazılım / Donanım / Servİs Sağlayıcılar, Bakım / Tamİr / Restorasyon, Güvenlİk, Tesİs Yönetİm Şİrketlerİ, Genİş Ölçeklİ ve Toplu Konut Yapan İnşaat Fİrmaları, Gökdelenler, Rezİdanslar ve İş Kulelerİ, Oteller / Perakendecİ Outletler, Alışverİş Merkezlerİne ve Toptancılara Ürün & Servİs Sağlayıcılar, Özel Yatırımcılar, İlgİlİ Dernek ve Kuruluşlar, Sİvİl toplum Kuruluşları, Emlak / Gayrİmenkul Yönetİmİ Şİrketlerİ (Anahtar Şİrketler) / Emlak Brokerları, Perakendecİler, Alışverİş Merkezİ İnşaatçıları / Yönetİmlerİ, Çevre Teknolojİsİ Sağlayıcıları / Çevreyle Dost Yapılar Üreten Fİrmalar

16 ZİYARETÇİ Profİlİ IFF Gemİsİ Hakkında Müteahhİtler, Yapı & Konut Enstİtüleri / Derneklerİ, Sİvİl & Danışmanlık Mühendİsleri, Yatırımcılar / İş Adamları / Tüccarlar, Yerel Kamusal Fİgürler, Gayrİmenkul İnşaatçıları, Mİmarlar, Yapı Malİyet Ekpertİzlerİ, Planlamacı / Danışmanlar, Proje Yönetİcİlerİ, Dİplomatlar / Uluslararası Yönetİcİler Sİvİl Toplum Kuruşları, İşletme Sahİplerİ / Menajerler / Operatörler / Emlak Çalışanları Gemİ Tİpİ: Araç ve Yolcu Taşımacılığı Üretİlme Tarihi: 1998 Uzunluk ve Genİşlİk: 192 m x 27 m Brüt Tonaj: 17614, Yüksüz Ağırlık: 5590 t Hız Kaydı ( Max-Ort): Sürat Bayrak: Yunanİstan Çağrı İşaretİ: Svom IMO: , MMSI: Yolcu Sayısı: 1874 Yatak Sayısı: 776 Oturma Yerİ: 323 Araba Kapasİtesİ: 620

9. Dubai Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı (İPS) en yeni projemiz olan Dubai Sustainable City yi duyurmak için mükkemmel ve en doğru ortamdi.

9. Dubai Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı (İPS) en yeni projemiz olan Dubai Sustainable City yi duyurmak için mükkemmel ve en doğru ortamdi. 8,000 m 2 FUAR ALANI 291 KATILIMCI 77 YERLİ KATILIMCI 214 ULUSLARARASI KATILIMCI 37 MEDYA ORTAĞI 7,637 MEDYA ORTAĞI IPS (INTERNATIONAL PROPERTY SHOW) 2013, Dubai Arazi ve İskan Departmanı nın katkılarıyla

Detaylı

Çimento Sektörü ve 2010 Beklentileri

Çimento Sektörü ve 2010 Beklentileri Çimento Sektörü ve 2010 Beklentileri Nisan,2010 Çimento tüketimi gelişmiş ülkelerde az çok uzun dönem GSMH ile orantısal bir büyüklüğü sahip iken gelişmekte olan ülkelerde GSMH daki büyümenin çok üstünde

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DIŞ PİYASALARDAKİ DURUMU

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DIŞ PİYASALARDAKİ DURUMU İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DIŞ PİYASALARDAKİ DURUMU Nurel KILIÇ Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, doğrudan hizmet ihracatını gerçekleştirmenin yanısıra, mal ve servis ihraç eden birçok sektörün yeni pazarlar bulmasına

Detaylı

ATM Dubai Turizm Fuarı

ATM Dubai Turizm Fuarı ATM Dubai Turizm Fuarı Ortadoğu da gerçekleştirilen en önemli fuarlar arasında gösterilen ATM Turizm Fuarı Birleşik Arap Emirlikleri nin Dubai şehrinde 30 Nisan-3 Mayıs 2012 tarihleri arasında kapılarını

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2016 HALI SEKTÖRÜ Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2016 KASIM AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016 yılı Ocak-Kasım döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 OCAK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılında Türkiye nin toplam ihracatı 2016 yılına kıyasla

Detaylı

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI Sektörlerindeki ürünlerin, en son teknolojik gelişmelerin, dünyadaki trendlerin ve son uygulamaların sergilendiği, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Nisan döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

PROMOSYON SHOW 2018 DEĞERLENDİRMESİ

PROMOSYON SHOW 2018 DEĞERLENDİRMESİ PROMOSYON SHOW 2018 DEĞERLENDİRMESİ Kurumsal Tanıtım Sektörü Büyüme Vizyonunu Sürdürüyor! Sağladığı istihdam ve katma değer ile Türk Ekonomisine destek veren promosyon sektörü, yurt dışına açılma ve ihracatı

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Eylül - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İçindekiler 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

TÜRK İNŞAAT MALZEMELERİ. Tahsin ÖZTİRYAKİ Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği

TÜRK İNŞAAT MALZEMELERİ. Tahsin ÖZTİRYAKİ Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği TÜRK İNŞAAT MALZEMELERİ TANITIM STRATEJİSİ Tahsin ÖZTİRYAKİ Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 2009-2010 İNŞAAT MALZEMELERİ TANITIM STRATEJİSİ PROJE AMACI

Detaylı

26-29 MAYIS 2015 TÜRK-ARAP I. EV TEKSTİLİ, DEKORASYON, İÇ MİMARİ, MOBİLYA FUARI II. YAPI İNŞAAT MALZEMELERİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

26-29 MAYIS 2015 TÜRK-ARAP I. EV TEKSTİLİ, DEKORASYON, İÇ MİMARİ, MOBİLYA FUARI II. YAPI İNŞAAT MALZEMELERİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI 26-29 MAYIS 2015 TÜRK-ARAP I. EV TEKSTİLİ, DEKORASYON, İÇ MİMARİ, MOBİLYA FUARI II. YAPI İNŞAAT MALZEMELERİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU 1. ORGANİZASYON TANITIM TURAB

Detaylı

2010 YILI OCAK-MART DÖNEMİ TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2010 YILI OCAK-MART DÖNEMİ TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ 2010 YILI DÖNEMİ TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ 2010 yılı Ocak-Mart döneminde, Türkiye deri ve deri ürünleri ihracatı % 13,7 artışla 247,8 milyon dolara yükselmiştir. Aynı dönemde

Detaylı

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Türkiye Lansmanı Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü nün (UNCTAD) Uluslararası Doğrudan Yatırımlar

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Mayıs döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

ELEX SEKTÖRÜNÜN TEK FUARI

ELEX SEKTÖRÜNÜN TEK FUARI ELEX SEKTÖRÜNÜN TEK FUARI 26-29 Eylül 2013 tarihleri arasında organize edilen ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye nin ve bölgenin sektöründeki tek ihtisas fuarı olan

Detaylı

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2009 YILI MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2009 YILI MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2009 YILI MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME 2009 Ocak - Mayıs Beş Aylık Tekstil İhracatı Türkiye nin tekstil ihracatı, 2009 yılının Ocak Mayıs döneminde geçen

Detaylı

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 22 inci kez gerçekleştirilen ATM Dubai 2015

Detaylı

SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU

SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU 1. Dünya Seramik Sektörü 1.1 Seramik Kaplama Malzemeleri SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU 2007 yılında 8,2 milyar m 2 olan dünya seramik kaplama malzemeleri üretimi, 2008 yılında bir önceki yıla oranla %3,5 artarak

Detaylı

2016 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU

2016 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU 2016 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 TEMMUZ /

Detaylı

2010 OCAK AYI HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ

2010 OCAK AYI HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ 2010 OCAK AYI HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ Ülkemiz halı ihracatı 2009 yılını % 7,2 oranında düşüşle kapanmış ve 1 milyar 86 milyon dolar olarak kaydedilmiştir. 2010 yılının ilk ayında ise halı

Detaylı

çeyrek verilerine göre, Türk Yapı Sektörü %12,7 büyüdü. Aynı dönemde AB27 için büyüme %1,5 olarak gerçekleşti.

çeyrek verilerine göre, Türk Yapı Sektörü %12,7 büyüdü. Aynı dönemde AB27 için büyüme %1,5 olarak gerçekleşti. 2011 3. çeyrek verilerine göre, Türk Yapı Sektörü %12,7 büyüdü. Aynı dönemde AB27 için büyüme %1,5 olarak gerçekleşti. Türkiye Ekonomisi Kaynak: TÜİK Türkiye Gayri Safi Yurtiçi Hasıla Göstergeleri Dünya

Detaylı

26-29 EKİM 2015 I. TÜRK-ARAP. HAZIR GİYİM, TEKSTİL, KONFEKSİYON, DERİ, AYAKKABI, ÇANTA ve TEKNOLOJİLERİ FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU

26-29 EKİM 2015 I. TÜRK-ARAP. HAZIR GİYİM, TEKSTİL, KONFEKSİYON, DERİ, AYAKKABI, ÇANTA ve TEKNOLOJİLERİ FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU 26-29 EKİM 2015 I. TÜRK-ARAP HAZIR GİYİM, TEKSTİL, KONFEKSİYON, DERİ, AYAKKABI, ÇANTA ve TEKNOLOJİLERİ FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU 1. ORGANİZASYON TANITIM TURAB Fuarcılık, Türk-Arap

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor İstanbul görkemli maketi ve inşaat firmalarıyla MIPIM Fuarı nda İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor "Nasıl ki Nuri Bilge, Cannes film festivalinin

Detaylı

HOTEL, RESTORAN, HASTANE VE ikram ENDÜSTRiSi iş KONTRATLARI FUARI 11-14 KASIM 2015. contracthotelexpo.com

HOTEL, RESTORAN, HASTANE VE ikram ENDÜSTRiSi iş KONTRATLARI FUARI 11-14 KASIM 2015. contracthotelexpo.com HOTEL, RESTORAN, HASTANE VE ikram ENDÜSTRiSi iş KONTRATLARI FUARI 11-14 KASIM 2015 contracthotelexpo.com NEDEN COHO? Nitelikli ürünler, güçlü tedarikçiler, yeni işbirlikleri için uluslararası tek platform.

Detaylı

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ 19-22 EYLÜL 2018 İSTANBUL FUAR MERKEZİ FUAR SONUÇ RAPORU www.istanbullight.com Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon BU FUAR

Detaylı

ŞUBAT 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

ŞUBAT 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU ŞUBAT 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU İhracat taşımalarımızın %55 i (~685.000) Ortadoğu ve Körfez Ülkelerine, %30 u (~380.000) Avrupa Ülkelerine, %15 i ise (~185.000) BDT ve Orta Asya

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Mayıs - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'na izin başvurusu yapılmış olup, Türkel

Detaylı

KUZEY AFRİKA DA KAZANDIRAN SEKTÖR: İNŞAAT

KUZEY AFRİKA DA KAZANDIRAN SEKTÖR: İNŞAAT KUZEY AFRİKA DA KAZANDIRAN SEKTÖR: İNŞAAT DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ OCAK 2011 Hazırlayan: Zeynep ARMAĞAN Uzman Yardımcısı Dış İlişkiler Masası 2 KUZEY AFRİKA DA KAZANDIRAN

Detaylı

İNŞAAT ve İNŞAAT MALZEMELERİ SEKTÖRÜNDE GELİŞMELER VE BEKLENTİLER DR. CAN FUAT GÜRLESEL EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ 16 HAZİRAN 2017

İNŞAAT ve İNŞAAT MALZEMELERİ SEKTÖRÜNDE GELİŞMELER VE BEKLENTİLER DR. CAN FUAT GÜRLESEL EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ 16 HAZİRAN 2017 İNŞAAT ve İNŞAAT MALZEMELERİ SEKTÖRÜNDE GELİŞMELER VE BEKLENTİLER DR. CAN FUAT GÜRLESEL EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ 16 HAZİRAN 2017 BÜYÜMELER DÖNEM İNŞAAT GAYRİMENKUL GSYİH 2015Q1-2,1 3,5

Detaylı

TR 71 BÖLGESİ 2013 YILI İHRACAT RAPORU AHİLER KALKINMA AJANSI

TR 71 BÖLGESİ 2013 YILI İHRACAT RAPORU AHİLER KALKINMA AJANSI TR 71 BÖLGESİ 2013 YILI İHRACAT RAPORU AHİLER KALKINMA AJANSI NİSAN 2014 İçindekiler 2013 YILI İHRACAT RAKAMLARI HAKKINDA GENEL DEĞERLENDİRME... 3 2013 YILI TR 71 BÖLGESİ İHRACAT PERFORMANSI... 4 AKSARAY...

Detaylı

ELEKTRİK ÇEVİRİMİ İLETİMİ VE DAĞITIMI SEKTÖRÜNÜN TEK İHTİSAS FUARI ELEX

ELEKTRİK ÇEVİRİMİ İLETİMİ VE DAĞITIMI SEKTÖRÜNÜN TEK İHTİSAS FUARI ELEX ELEKTRİK ÇEVİRİMİ İLETİMİ VE DAĞITIMI SEKTÖRÜNÜN TEK İHTİSAS FUARI ELEX 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında organize edilen ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye nin

Detaylı

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2009 YILI MART AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2009 YILI MART AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2009 YILI MART AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME 2009 Ocak - Mart Üç Aylık Tekstil İhracatı Türkiye nin tekstil ihracatı, 2009 yılının Ocak Mart döneminde geçen yılın

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Mart Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 04/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Mart ayında, Türkiye

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2014 MART İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2014 MART İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2014 MART AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Niisan 2014 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2014 MART İHRACAT PERFORMANSI

Detaylı

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2014 YILI MART AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2014 YILI MART AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME TEKSTİL VE HAMMADDELERİ SEKTÖRÜ 2014 MART AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİ NİSAN 2014 TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2014 YILI MART AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2015 HALI SEKTÖRÜ Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2015 EKİM AYI İHRACAT PERFORMANSI Ülkemizin halı ihracatı 2014 yılını % 7,3 oranında

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 07/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Haziran ayında, Türkiye

Detaylı

TÜRK İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ

TÜRK İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ TÜRK İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ İnşaat ve Yapı Malzemeleri Dünya Ticareti 2010 yılında yapı malzemelerinin dünyadaki toplam ithalatı, 2009 yılına göre %14 oranında artarak 648 milyar dolar seviyesine

Detaylı

TÜRKİYE - SUUDİ ARABİSTAN YUVARLAK MASA TOPLANTISI 1

TÜRKİYE - SUUDİ ARABİSTAN YUVARLAK MASA TOPLANTISI 1 ( STRATEJİK VİZYON BELGESİ ) TÜRKİYE - SUUDİ ARABİSTAN YUVARLAK MASA TOPLANTISI 1 Yeni Dönem Türkiye - Suudi Arabistan İlişkileri: Kapasite İnşası ( 2016, İstanbul - Riyad ) Türkiye 75 milyonluk nüfusu,

Detaylı

Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Durum Analizi

Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Durum Analizi Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Durum Analizi Nurel KILIÇ Türk müteahhitleri, her geçen yıl uluslararası pazardan aldığı payı artırmayı başarmaktadır. Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde Türk müteahhitlik

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2011 OCAK - ARALIK İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2011 OCAK - ARALIK İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2011 ARALIK AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Ocak 2012 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2011 OCAK - ARALIK İHRACAT

Detaylı

SUUDİ ARABİSTAN ÜLKE RAPORU

SUUDİ ARABİSTAN ÜLKE RAPORU SUUDİ ARABİSTAN ÜLKE RAPORU 24.03.2016 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Suudi Arabistan a ihracat yapan 545 firma bulunmaktadır. 31.12.2015 tarihi itibariyle Ekonomi

Detaylı

HAZIRLAYAN GAZİANTEP SANAYİ ODASI TİCARET DAİRESİ EKİM

HAZIRLAYAN GAZİANTEP SANAYİ ODASI TİCARET DAİRESİ EKİM SURİYE ÜLKE RAPORU HAZIRLAYAN GAZİANTEP SANAYİ ODASI TİCARET DAİRESİ EKİM 2011 SURİYE ÜLKE VE İHRACAT RAPORU RESMİ ADI BAŞKENTİ DİL : Suriye Arap Cumhuriyeti : Şam (Damascus) : Arapça (resmi), Kürtçe,

Detaylı

Araştırma Notu 15/179

Araştırma Notu 15/179 Araştırma Notu 15/179 27.03.2015 2014 ihracatını AB kurtardı Barış Soybilgen* Yönetici Özeti 2014 yılında Türkiye'nin ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 3,8 artarak 152 milyar dolardan 158 milyar dolara

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2012 NİSAN İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2012 NİSAN İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ NİSAN AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Mayııs HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN NİSAN İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ 2015 YILI İHRACATI

HALI SEKTÖRÜ 2015 YILI İHRACATI HALI SEKTÖRÜ 2015 YILI İHRACATI Ülkemizin halı ihracatı 2014 yılında % 7,3 oranında bir artışla kapanmış ve 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. 2015 yılında ise halı ihracatımız bir önceki yıla kıyasla

Detaylı

4. ULUSLARARASI ELECTRONIST FUARINDAN 2016 YILI İÇİN ÜMİT VADEDİCİ KAPANIŞ

4. ULUSLARARASI ELECTRONIST FUARINDAN 2016 YILI İÇİN ÜMİT VADEDİCİ KAPANIŞ 4. ULUSLARARASI ELECTRONIST FUARINDAN 2016 YILI İÇİN ÜMİT VADEDİCİ KAPANIŞ Elektronik yan sanayi sektörünü bir araya getiren tek organizasyon Uluslararası Electronist Fuarı yerliyabancı birçok farklı şehir

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü PAZARA GİRİŞ KOORDİNASYON YAPISI VE HEDEF ÜLKELER

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü PAZARA GİRİŞ KOORDİNASYON YAPISI VE HEDEF ÜLKELER T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü PAZARA GİRİŞ KOORDİNASYON YAPISI VE HEDEF ÜLKELER 4 Haziran 2012 SUNUŞ GÜNDEMİ Pazara Giriş Koordinasyon Yapısı Yeni Yaklaşım Pazara Giriş Komitesi Ülke Masaları

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 06/2015 DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ 2015 YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI 2015 yılı

Detaylı

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2014 YILI EKİM AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2014 YILI EKİM AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME TEKSTİL VE HAMMADDELERİ SEKTÖRÜ 2014 EKİM AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ TEKSTİL, DERİ VE HALI ŞUBESİ KASIM 2014 TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2014 YILI EKİM AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA

Detaylı

ÇİMENTO SEKTÖRÜNE GLOBAL BAKIŞ

ÇİMENTO SEKTÖRÜNE GLOBAL BAKIŞ ÇİMENTO SEKTÖRÜNE GLOBAL BAKIŞ Çeviren ve Derleyen: Zehra N. ÖZBİLGİN Ar-Ge Şube Müdürlüğü 2011 OECD ve IMF den gelen son tahminlere göre, her ne kadar 2010 yılındaki kadar güçlü olmasa da, 2011 yılında

Detaylı

TÜRK KONSEYİ EKONOMİK İLİŞKİLERİ YETERLİ Mİ?

TÜRK KONSEYİ EKONOMİK İLİŞKİLERİ YETERLİ Mİ? TÜRK KONSEYİ EKONOMİK İLİŞKİLERİ YETERLİ Mİ? Dr. Fatih Macit, Süleyman Şah Üniversitesi Öğretim Üyesi, HASEN Bilim ve Uzmanlar Kurulu Üyesi Giriş Türk Konseyi nin temelleri 3 Ekim 2009 da imzalanan Nahçivan

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Ekim - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1.TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

TÜRKİYE NİN EN TEKNİK ELEKTRİK FUARI: 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 2015 YILINDA DA HEYECAN VERDİ

TÜRKİYE NİN EN TEKNİK ELEKTRİK FUARI: 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 2015 YILINDA DA HEYECAN VERDİ TÜRKİYE NİN EN TEKNİK ELEKTRİK FUARI: 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 2015 YILINDA DA HEYECAN VERDİ 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 01-04 EKİM 2015 TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL FUAR MERKEZİ NDE SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 10-11 NİSAN 2009 Boğazdan Körfeze Fırsatlar 1 SUNUM PLANI KÖRFEZ BÖLGE PROFİLİ KÖRFEZ ÜLKELERİ İLE İLİŞKİLER SONUÇ VE ÖNERİLER 2 Bölge Profili

Detaylı

2016 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2016 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2016 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 ŞUBAT / TÜRKİYE

Detaylı

CEZAYİR ÜLKE RAPORU 11.11.2015

CEZAYİR ÜLKE RAPORU 11.11.2015 CEZAYİR ÜLKE RAPORU 11.11.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Cezayir e ihracat yapan 234 firma bulunmaktadır. 30.06.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 28 Kasım - 01 Aralık 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 286

Detaylı

DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİ İLE İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN DEĞERLENDİRME VE BEKLENTİLER

DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİ İLE İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN DEĞERLENDİRME VE BEKLENTİLER DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİ İLE İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN DEĞERLENDİRME VE BEKLENTİLER EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ARALIK 2017 DÜNYA EKONOMİSİ GELİŞMELER VE BEKLENTİLER DÜNYA EKONOMİSİNDE KALICI,

Detaylı

3.294. Türkiye de Plastik Sektörü. Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar AMBALAJ İNŞAAT 1.811 DİĞER 1.153

3.294. Türkiye de Plastik Sektörü. Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar AMBALAJ İNŞAAT 1.811 DİĞER 1.153 Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar PLASTECH 2016 fuarı, plastik sektörünün liderlerini, sektörün çekim merkezi İzmir de buluşturacak. Türkiye nin en büyük, en yeni ve en modern fuar alanı olan fuarizmir de

Detaylı

Araştırma Notu 12/126

Araştırma Notu 12/126 Araştırma Notu 12/126 10.02.2012 Arap Baharı ve Avrupa Borç Krizi İhracatı Teğet Geçti Barış Soybilgen* Yönetici Özeti Orta Doğu nun önemi artmaya devam ediyor 2011 yılında Türkiye nin ihracatı 2010 yılına

Detaylı

TORBALI TİCARET ODASI MOBİLYA SEKTÖR ANALİZİ

TORBALI TİCARET ODASI MOBİLYA SEKTÖR ANALİZİ TORBALI TİCARET ODASI MOBİLYA SEKTÖR ANALİZİ a. Sektörün Dünya Ekonomisi ve AB Ülkelerindeki Durumu Dünya mobilya üretimi 2010 yılında yaklaşık 376 milyar dolar olurken, 200 milyar dolar olan bölümü üretim

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2012 TEMMUZ İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2012 TEMMUZ İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2012 TEMMUZ AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Ağusttos 2012 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2012 TEMMUZ İHRACAT PERFORMANSI

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI EYLÜL AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Mehmet ÇETİK Dış Ticaret Uzmanı 17 Serbest Bölgeler, İthalat Yurtdışı Genel Yatırım Müdürlüğü ve Hizmetler Genel Müdürlüğü

Detaylı

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU 2017 smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU BAŞARILARLA DOLU BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKIRKEN ISAF MARKASI 21. 21.si düzenlenen ISAF; Güvenlik, Bilişim Güvenliği, Akıllı Bina, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Yangın,

Detaylı

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2009 YILI ŞUBAT AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2009 YILI ŞUBAT AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2009 YILI ŞUBAT AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME 2009 Ocak - Şubat İki Aylık Tekstil İhracatı Türkiye nin tekstil ihracatı, 2009 yılının Ocak Şubat döneminde geçen

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2016 MAYIS AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2016 MAYIS AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2016 MAYIS AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU Haziran 2016 2 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2016 MAYIS İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME Yılın İlk 5 Ayında %7,5

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN YILI MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı mayıs ayında, Türkiye

Detaylı

YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ

YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ 2014 OCAK SEKTÖREL YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ Nurel KILIÇ Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri sektörü, ekonomiye döviz girdisi, yurt dışında istihdam imkanları, teknoloji transferi ve lojistikten ihracata

Detaylı

TÜRK YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ

TÜRK YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TÜRK YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ Kısa Değerlendirme GSYH'nın %5.9'unu oluşturan ve 1.8 milyon kişiye iş yaratan inşaat sektörü Türkiye'nin ekonomik kalkınmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. Diğer

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI DÜNYA KRUVAZİYER PAZARI NEREYE GİDİYOR? Hazırlayan: Mine Güneş Kruvaziyer destinasyonlar içerisinde, son yıllara kadar

Detaylı

2010 OCAK MART DÖNEMİ HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ

2010 OCAK MART DÖNEMİ HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ 2010 OCAK MART DÖNEMİ HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ 2009 yılında ülkemiz halı ihracatı % 7,2 oranında düşüşle 1 milyar 86 milyon dolar olarak kaydedilmiştir. 2010 yılının ilk çeyreğinin sonunda

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 05/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Nisan ayında, Türkiye

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu 2018 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI ARALIK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı

Detaylı

SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX

SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX 3. ELEX FUARI 25-28 EYLÜL 2014 TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL FUAR MERKEZİ NDE SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ BULUŞMASINA İMZA ATTI 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında organize edilen ve

Detaylı

KATAR EKONOMİSİ VE DIŞ TİCARETİ HAKKINDA BİLGİ NOTU

KATAR EKONOMİSİ VE DIŞ TİCARETİ HAKKINDA BİLGİ NOTU T.C. DOHA BÜYÜKELÇİLİĞİ Ticaret Müşavirliği Şubat 2010 KATAR EKONOMİSİ VE DIŞ TİCARETİ HAKKINDA BİLGİ NOTU A. KATAR IN GENEL EKONOMİK DURUMU 1. Giriş Ekonomisinin %60 ını petrol ve doğalgazın oluşturduğu

Detaylı

Gayrimenkullerin Finansa Kazandırılması

Gayrimenkullerin Finansa Kazandırılması Gayrimenkullerin Finansa Kazandırılması Dr. Aydın Seyman, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı 28 Mayıs 2013, GYODER Sektör Buluşması Sunum Özeti 1. Türkiye de Gayrimenkul Yatırımları 2. Gayrimenkul

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Şubat - 2019 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1 TÜRKİYE YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Aylık) (May) ORTA -0,1% -0,1% 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (May) ORTA 3,0% 3,8% 11:00

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI KASIM AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1.ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.2.ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK

Detaylı

2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2019

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI AZERBAYCAN ÜLKE RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI AZERBAYCAN ÜLKE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI AZERBAYCAN ÜLKE RAPORU TEMMUZ 2016 ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 1. ÖZET BİLGİLER Resmi Adı : Azerbaycan Cumhuriyeti Nüfus : 9,780,780 Dil :Resmi dil Azerice dir. Rusca ve Ermenice

Detaylı

2017 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2017 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2017 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 MART / TÜRKİYE

Detaylı

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ HAZİRAN. Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetlerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ HAZİRAN. Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetlerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetlerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri Nurel KILIÇ Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, doğrudan hizmet ihracatını gerçekleştirmenin yanısıra, mal ve servis ihraç eden birçok sektörün

Detaylı

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ 2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ SUNUM PLANI Hizmet Sektörünün Desteklenmesi Vizyonu Dünya da ve Türkiye de Sağlık Turizmi Film, Bilişim ve Eğitim Sektörlerine

Detaylı

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2009 YILI NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2009 YILI NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN 2009 YILI NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME 2009 Ocak Nisan Dört Aylık Tekstil İhracatı Türkiye nin tekstil ihracatı, 2009 yılının Ocak Nisan döneminde geçen yılın

Detaylı

İHRACATTA VE İTHALATTA TL KULLANIMI

İHRACATTA VE İTHALATTA TL KULLANIMI İHRACATTA VE İTHALATTA TL KULLANIMI Gizem ERİM Araştırma Raporu Ekonomik Araştırmalar ve Proje Müdürlüğü KONYA Ekonomik Araştırmalar ve Proje Müdürlüğü Ağustos, 2017 1 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. DIŞ

Detaylı

Ekonomik Ticari Gelişmeler

Ekonomik Ticari Gelişmeler Ekonomik Ticari Gelişmeler 3 Mayıs 2011 1 / 24 İçindekiler Giriş Sektör Haberleri Ülkelere Göre Çıkış Sayıları Haftalık Makroekonomik Gelişmeler 2 / 24 Yükselen Değerler Mart ayında İmalat Sanayi Genelinde

Detaylı

2014 YILI ŞUBAT AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2014 YILI ŞUBAT AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ DERİ VE DERİ MAMULLERİ SEKTÖRÜ 2014 ŞUBAT AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Marrtt 2014 2014 YILI ŞUBAT AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

Detaylı