Bir kişi için çalışan kilo kontrol programı: SİZİN İÇİN. Size özel kilo kontrol programı.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bir kişi için çalışan kilo kontrol programı: SİZİN İÇİN. Size özel kilo kontrol programı."

Transkript

1 Bir kişi için çalışan kilo kontrol programı: SİZİN İÇİN Size özel kilo kontrol programı.

2 2 NUTRIWAY felsefesi Beslenmeniz için yalnız EN İYİLERİ. Araştırma, geliştirme ve üretim alanında 75 yılı aşkın deneyimle NUTRIWAY Dünya nın en çok satan vitamin ve gıda takviye ürünleri markasıdır den fazla ülkede milyonlarca insan tarafından tüketilen NUTRIWAY bitkileri kendi sertifikalı organik çiftliklerinde yetiştiren, hasat eden ve işleyen tek küresel vitamin, mineral ve gıda takviyesi markasıdır. 2 * NUTRIWAY kendi yüksek kalite standartlarını karşılamak ve vücudunuza en iyi besinsel değeri sağlamak için bitkisel besleyiciler ve yüksek düzeyde arıtılmış vitamin ve minerallerle dolu bitki konsantrelerini kullanır. Nutrilite Sağlık Enstitüsü ile birlikte NUTRIWAY markası kendilerini sağlık ve beslenmede en iyisini elde etmek isteyen insanlara yardıma adamış dünya çapında uzmanların işbirliğini sunmaktadır. Bu Enstitü bilimsel ufukları genişletmeye adanmış bir kurum olarak beslenme bilimindeki en son buluşlara paralel ürünler geliştirmek için çabalamaktadır. NUTRIWAY olarak hedefimiz bilim ve doğanın en iyi birleşimi ile genel esenliği desteklemektir. 1,2) Euromonitor International Limited, Vitaminler ve Gıda Takviyeleri, Dünya, Perakende Satış Değeri RSP, * Çiftliklerin bulunduğu ülkelerdeki yasalar gereğince resmi sertifika ajansları tarafından onaylanmaktadır.

3 3 Bir adım ileriye gidelim. Bu amacı göz önünde tutan NUTRIWAY şimdi bir grup bilim insanı, beslenme uzmanı ve egzersiz uzmanını yeni bilimsel yöntemlerin vücudun beslenmeye, egzersize ve kilo verme yeteneğine nasıl yanıt verdiğini ortaya çıkarmak üzere görevlendirdi. Sonuçta bodykey by NUTRIWAY size odaklanan bir kilo kontrol programıdır. Bireysel DNA nızı (Genetik Şifrenizi) ve bireysel yaşam tarzınızı değerlendiren uzmanlarımız tam olarak size, yaşamınıza ve tercihlerinize uyan bir Beslenme ve Egzersiz Planı tasarlayacaklar. bodykey by NUTRIWAY ile bilim ve doğa bir kez daha optimum zinde yaşam için bir araya geldi.

4 4 bodykey felsefesi Hepsi SİZİNLE ilgili. bodykey by NUTRIWAY olarak vücudunuz konusunda kendinizi iyi hissetmenizin sadece kendinize güvenmeniz için değil fakat genel mutluluğunuz için önemli olduğunu biliyoruz. Optimum vücut ağırlığınıza ulaşmanın hayatınızın en zorlu bölümlerinden biri olduğunu da anlıyoruz. İşte bu nedenle takip edilmesi kolay ve başarıyı garantileyen bir program tasarlamak için büyük özen gösterdik. Diyet listelerinin sonu yoktur ve bu listelerin ana odak noktası genellikle sevdiğiniz şeylerden uzak kalmak ve en kısa zamanda kiloları atmaya çalışmak fikrine dayanmaktadır. bodykey by NUTRIWAY farklıdır. bodykey by NUTRIWAY in sunduğu kilo kontrol programı tek başına size yönelmiştir, çünkü bizim için siz bir milyon içinde sadece biri değilsiniz. Siz kendinize özgü bir kişisiniz. Önce DNA nız (genetik şifreniz). Uzun bir zamandan beri DNA nızın saçınızın rengini, kemiklerinizin yapısını ve hatta ağırlığınızı belirlediği bilinmektedir. Şimdi, son araştırmalar DNA nızla vücudunuzun beslenme ve fiziksel egzersize verdiği tepki şekli arasında güçlü bir ilişki olduğunu da göstermiştir. Bu bilgiyle uzmanlarımız, kilo kontrolü yolculuğunuzda size yardımcı olmak için, ileri düzeyde bir Genetik Test ile bir dizi genin vücut metabolizmasına etkisini analiz edecekler. bodykey by NUTRIWAY uzmanları sizi olduğunuz gibi benzersiz bir birey olarak tanımak ve anlamak istiyorlar. Sizi böylesine benzersiz yapan şey nedir? Kuşkusuz pek çok şey, fakat iki önemli faktör kişiselleştirilmiş bodykey Beslenme ve Egzersiz Planınızın tanımlanmasına yardım edecektir:

5 5 Sonra YAŞAM TARZINIZ. Bireysel olarak sevdiğiniz ve sevmediğiniz şeyler dahil sürdürdüğünüz yaşam şekli kişiselleştirilmiş Beslenme ve Egzersiz Planınızın bel kemiğinin oluşturulmasına yardım edecektir. Planımı Tasarla bileşeni ile bodykey by NUTRIWAY uzmanlarının bugünkü yaşam tarzınıza kolayca uyum sağlayabilecek bir kilo kontrol programını tasarlamaları mümkün olacaktır. Ve bu program yemeniz gereken şeyleri gerçekten sevmenizi ve yapacağınız fiziksel faaliyetlerden zevk almanızı sağlayacaktır. Genetik Testinizin neticesi bilimsel tabanlı bir algoritma yani çözüm yolu aracılığı ile güvenli bir veri transferi uygulanarak Planımı Tasarla sonuçlarınızla birleştirilecektir. Bu sonuçların birleşimi bir birey olarak size uyacak ve bu nedenle zevkli, etkili ve başarılı olacak bir Beslenme ve Egzersiz Planı tasarlamamıza yardım edecektir.

6 6 Yalnız DEĞİLSİNİZ. Optimum kiloya yolculuk kişisel bir çabadır ve elde edilecek bir başarı için kendi taahhüdünüz hayati bir faktördür. Fakat bu tamamen kendi başınıza olduğunuz anlamına gelmemektedir. bodykey Online Koçum, bodykey by NUTRIWAY programı boyunca en önemli kaynağınız olacaktır. Beslenme ve egzersiz alanlarında konularının uzmanları olan kişiler tarafından tasarlanan ve yönetilen bodykey by NUTRIWAY programının özü sürekli destek, rehberlik ve motivasyon felsefesine dayanmaktadır ve bu da başarınızın anahtarı olacaktır. Yani, yolculuğunuz kişisel olmakla birlikte optimum kiloya yolculuk deneyiminizde sizi dinlemek, size rehberlik etmek ve sizi teşvik etmek üzere harika uzmanlar ve binlerce katılımcı sizi bekliyor. Esasen optimum kilo yolculuğunuzda ilk büyük adım bodykey by NUTRIWAY e kayıt olmaktır! Yolculuğunuza nasıl devam edeceğinizi öğrenmek için sonraki sayfalarda bize katılın.

7 7 Optimum sağlığa yolculuğunuz burada başlıyor Adım 1: bodykey Seti Sayfa 8-9 Adım 7: Başarı Sayfa Adım 2: Genetik Test Sayfa Adım 6: Gıda Takviyeleri Sayfa Adım 3: Planımı Tasarla Sayfa Adım 5: Ürünler Sayfa Adım 4: bodykey Online Koçum Sayfa 14-17

8 8 Adım 1: bodykey Seti İÇİNDE neler olduğuna bakın. Arzuladığınız kiloya yolculuk baştan sona kadar takip edilmesi kolay hale getirildi. bodykey kitiniz programa hemen bugün başlamak için gereken gerekli tüm araçları içermektedir. Önce içindeki materyallere bir göz atalım: Hoş geldiniz mektubu ve Üyelik Kartı: Sizi bodykey by NUTRIWAY olarak selamlayan bu mektup bodykey Üyelik Kartınızı içermektedir. bodykey Hızlı Başlangıç Rehberi: bodykey by NUTRIWAY programının tüm alanlarını adım adım açıklayan basit bir rehber, bu alanlar Genetik Testi, Planımı Tasarla, ve bodykey Online Koçum dur. Genetik Test Seti: Genetik test için 3 adet pamuklu çubuk ve DNA örneğinizi almak için gerekli tüm talimatları içerir. bodykey Hızlı Başlangıç Rehberi nde de daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Özel Kod: Genetik Test Setinde bulunan bu kod sizin kişisel DNA örneğinizi tanıyacak ve sizin bodykey Online Koçum a 1 yıllık erişim anahtarınız olacaktır. Daha fazla bilgi için lütfen bodykey Hızlı Başlangıç Rehberi ne başvurun. NUTRIWAY Chromium Picolinate temel bir iz mineral olan krom sağlar ve aynı zamanda vücudun krom emilimine yardım edebilen organik bir bileşen olan pikolinik asit içerir. Chromium Picolinate kişisel bir beslenme programına ideal destek sunar.

9 NUTRIWAY Fibre Powder: Çözünebilen beslenme liflerinden ve üç bitki kaynağı kullanılarak geliştirilmiş bu ürün dengeli bir beslenme programının diğer bir temel bileşenidir. bodykey Bitki Çayı: Su ve düşük kalorili içecekler beslenme programlarının vazgeçilmezleridirler. bodykey bitki çayı esenliğinizin desteklenmesine doğal yoldan yardım eder ve tadı harikadır! bodykey Shaker: bodykey programının harika içeceklerini kolayca hazırlamanızı sağlar, bodykey in kakaolu veya vanilyalı toz karışımları ile deneyin. Broşürler: Kendi optimum ağırlığınıza ulaşma yolunda size katılmak isteyen arkadaşlarınızla paylaşın! Bireysel planınızı yaratmaya başlayalım! Bunun için iki kolay adımı tamamlamanız gerekiyor: 1. Genetik Testi yapın 2. Planımı Tasarla özelliğini tamamlamak için ye kaydolun.

10 10 Adım 2: Genetik Testi Ne kadar BENZERSİZ. Bireysel DNA örneğiniz bize vücudunuzun yağ ve karbonhidratlara olduğu kadar çeşitli tipte fiziksel faaliyetlere en iyi nasıl karşılık verdiğini öğrenmek için gerekli bilgileri sağlayacaktır. İleri ve sofistike bir sistemle benzersiz DNA kodunuz (Genetik Şifreniz) size özel düzenlenen beslenme ve egzersiz programını tasarlamak için temel bilgiler elde etmemize yardım edecektir. Size ait bir DNA örneği almak güvenli ve kolay bir şeydir ve evinizin rahat ortamında tamamlanabilir. Lütfen Hızlı Başlangıç Rehberinde verilen adım adım uygulanacak basit talimatlara başvurun.

11 11 PERDE arkası İsimsiz DNA örneğiniz onaylı laboratuarlara ulaştığında size ait güvenli DNA analiz işlemi ayrıntılı olarak başlayacaktır. Muhakkak bilmek isteyeceğiniz bazı bilgiler şunlardır: àà àà àà Gizlilik ve bilgilerin korunması hem sizin hem bizim için çok önemlidir. Bu nedenle DNA örneğinizin sadece isimsiz ve benzersiz bir kodla tanınmasının sağlanmasına büyük özen gösteriyoruz. İleri teknolojiye sahip laboratuarlar Avusturya da bulunmaktadır ve sıkı Avusturya genetik yasası kapsamında tıbbi genetik analiz için gerekli en modern araçlar yönünden onaylanmıştır. Bu yüksek teknoloji laboratuarı, tıp laboratuarları için geçerli ISO standartlarına göre faaliyet göstermektedir. bodykey by NUTRIWAY her kişinin kendi genlerinin benzersizliğine ve bunun diyet ve egzersize tepkisiyle olan bağlantısına dayanmaktadır. DNA alınması ve örnekleme işlemi yalnız bireysel beslenme ve egzersiz planınınız için tanımlanacak ön şartlar için gerekli bilgilere ulaşacaktır. Başka hiç bir bilgi açıklanmayacaktır. àà bodykey Genetik Testi ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen web sitesini ziyaret edin. Daha fazla bilgi için lütfen web sitesini ziyaret edin.

12 12 Adım 3: Planımı Tasarla Hayatınız kadar BİREYSEL. Planımı Tasarla özelliği sizi herşeyiyle bir birey olarak anlamamıza yardım edecektir. Sevdiğiniz şeyleri ve sevmediğiniz şeyleri dikkate almak gerçekten kişiselleşmiş bir plan yaratılmasına yardım edecektir; yani sizin tarafınızdan, sizin için tasarlanmış bir plan! Planımı Tasarla size yiyecek tercihleriniz, egzersiz alışkanlıklarınız ve tipik bir günde ne çeşit işler yaptığınız hakkında sorular soracaktır. Bu önemli özel bilgiler uzmanlarımızın sizin tam olarak ne tip yiyecekler sevdiğinizi ve hangi faaliyetlerden hoşlandığınızı öğrenmesine yardım edecektir. Ve daha da önemlisi günlük yaşamınızda ne tür bir öğün planlaması ve fiziksel aktivitenin gerçekçi olduğu saptanacaktır. Bu nedenle tavuk yemeyi ve yüzmeyi tercih ediyorsanız balık yemek ve dağ bisikleti egzersizi yapmak zorunda kalmayacaksınız. Bu bilgiler Genetik Test sonuçlarınızla birlikte uzmanlarımızın kolay, zevkli ve en önemlisi etkili bir Beslenme ve Egzersiz Planı tasarlamalarına yardım edecektir. Hemen bugün web sitesinde bodykey Online Koçum bölümünü ziyaret edin.

13 Tıpkı Genetik Test gibi Planımı Tasarla da yapılması kolay bir şeydir. Tamamlaması 5 dakika alır. web sitesi üzerinde bodykey Online Koçum için kayıt yaptırdıktan sonra talimatlar sizi Planımı Tasarla sayfasına yönlendirecektir. Hızlı başlangıç Rehberi nde nasıl kaydolacağınız ve bu adımı nasıl gerçekleştireceğiniz konusunda ayrıntılı bilgi verilmiştir. 13

14 14 Adım 4: bodykey Online Koçum Gidilecek YER. Hangi kiloya ulaşmak istediğinize siz karar vereceksiniz, bizim işimiz sizin bu hedefe ulaşmanıza ve onu korumanıza yardım etmektir. Bu nedenle bodykey by NUTRIWAY programınızın özünde bodykey Online Koçum a 1 yıl sınırsız erişim olanağı vardır. Burada bir grup kendini işine adamış NUTRIWAY bilim insanı, beslenme uzmanı ve egzersiz uzmanı size yolunuzda yardıma, rehberliğe ve teşvik etmeye hazırdır ve sizi beklemektedir. Harika tavsiyeler ve yardımcı interaktif araçlarla dolu bodykey Online Koçum başarı ve motivasyon için sürekli yol arkadaşınız olacaktır.

15 15 Haydi BAŞLAYALIM. Uzmanlarımız size özel kişiselleşmiş planınızı geliştirmekle meşgulken siz bodykey Online Koçum un birçok faydalı özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz. Başlama aşaması sizin kilo kontrol yolculuğunuzda ruhsal ve fiziksel olarak motive olmanıza yardım etmek için tasarlanmıştır. Bu aşama size kilo kontrolü hedeflerinizi tanımlamaya başlamak, kendinizi gelecek taahhüt aşamasına hazırlamak ve daha iyi beslenme ve egzersiz alışkanlıkları kazanmak için bazı harika ipuçlarını ve tavsiyeleri uygulamaya başlamak için ideal bir fırsat sunmaktadır. Hemen bugün web sitesinde bodykey Online Koçum bölümünü ziyaret edin. BESLENME VE EGZERSİZ planınız hazırdır gün içinde bireysel Beslenme ve Egzersiz Planınızın hazır olduğunu belirten bir e-posta bildirimi alacaksınız. e-posta sizi bodykey Online Koçum içindeki kendi Kişisel Açılış Sayfanıza yönlendirecektir. Kişisel Açılış Sayfanız Genetik Test ve Planımı Tasarla özelliklerinin sonuçlarına göre tasarlanmıştır ve Beslenme ve Egzersiz Planınızdaki tüm bilgileri özetleyecek ve aynı zamanda sizi bireysel ihtiyaçlarınızla ilgili diğer platform alanlarına bağlayacaktır. Bireysel Beslenme ve Egzersiz Planınız sadece ne yiyeceğinizi gösteren bir yiyecek veya yapacağınız aktiviteler listesi değil size günlük yaşamanızda mükemmel bir form kazandırmak üzere tam bir esneklik sağlayacak komple bir interaktif sistemdir.

16 16 YEMEK Zamanı. Size ait Genetik Test ve Planımı Tasarla ile toplanan bilgilerle, özel beslenme uzmanlarımız Nutrilite Sağlık Enstitüsünün saptadığı sağlıklı yemek ve beslenme kurallarına göre size özel kişisel Beslenme ve Egzersiz Planı geliştirdiler. Bu kurallar sizin uygun olan zamanda doğru gıdalar ve gıda takviyeleri yemenizi sağlamaya yardım etmektedir, böylelikle kilo kontrolünde kendinizi iyi hissetmeye devam edeceksiniz. Ve bu sağlıklı yemek sonuçlarını görmek için can atacağınızı bildiğimiz için bodykey Online Koçum ayrıca ideal vücut ağırlığınıza geri sayımı takip etmenize ve sonuçları kutlamanıza yardım edecek Kalori Ölçer, VKİ (Vücut Kitle Endeksi) ve Kilo Ölçümü ve Bel Çevresi İzleyicisi gibi bir dizi kullanıcı dostu araç sunmaktadır. bodykey Öğün Planlayıcısı sizin bireysel ihtiyaçlarınıza göre düzenlenmiş 3500 ün üzerinde lezzetli tarif içermektedir. Planlama gelecek haftalara iyi hazırlanmanızı sağlamak için 14 günlük bölümler halinde yapılmaktadır. Öğün Planlayıcısı aynı zamanda yiyecekleri bireysel ihtiyaçlarınıza göre özel şekilde düzenlemenize olanak vermektedir bu nedenle yediklerinize göre özel bir program yapılmıştır, programa göre yiyecekleriniz ayarlanmamıştır. İster dört kişilik bir aile için yemek pişirin ister fazla mesai yapıyor olun veya muhtemelen bir seyahatin orta yerinde bulunun bodykey Öğün Planlayıcısı esnektir, değişkendir ve hayatınızın gerçek ihtiyaçlarını yansıtır ve sevdiğiniz yiyecekleri programa dahil ettiğini söylemeye bile gerek yok! Kişisel Açılış Sayfanız optimum vücut ağırlığınıza ulaşmanız için ihtiyacınız olan tüm gıdalar, bodykey ürünleri ve gıda takviyelerini kapsayan bir alışveriş listesini kolayca gösterecektir.

17 17 Kolay EGZERSİZ. Kilo kontrol yolculuğunuzda aktif olmak yalnız kalori yakmaz, aynı zamanda sizin pozitif ve motive olmuş durumda kalmanıza yardım eder. Bu iki duygusal koşul başarılı bir kilo kontrol yolculuğunun olmazsa olmaz koşullarıdır. Bu nedenle size özel tasarlanmış egzersiz bireysel planınızın o denli eşit önemde bir parçasıdır. Tıpkı beslenme planı için olduğu gibi Genetik Test ve Planımı Tasarla sonuçları uzmanlarımızın, form yani zindelik düzeyinize, kişisel tercihlerinize ve bireysel vücudunuza göre bir fitness programı tasarımı için yardımcı olacak önemli bilgiler verecektir. Bu nedenle ister yoga yapmayı tercih edin isterseniz bir yürüme kulübü üyesi olun, egzersiz uzmanları bunu dikkate alacaklar ve düzeyinize, tarzınıza uyacak faaliyetlerle gücünüzü ve dayanıklılığınızı maksimize etmenize yardım edeceklerdir. Egzersiz rehberi de tercih ettiğiniz fiziksel egzersiz tipi ile desteklenmenize ve size rehberlik edilmesine yardım edecek harikulade ve kullanması eğlenceli araçlarla doludur. Sertifikalı fitness uzmanları tarafından yönetilen, izlenmesi kolay videolar her egzersiz rutinini bir eğlenceye dönüştüren etkileşimli birer araçtır. bodykey by NUTRIWAY programı yapmanız gerekenleri izlemenize yardım ederken gerekiyorsa size kararlılığınızı sürdürmenizi hatırlatır ve harcamış olduğunuz çabalar için sizi ödüllendirir. bodykey by NUTRIWAY programının bütün bileşenlerinde olduğu gibi beslenme ve egzersiz modülleri tamamen bireyseldir ve son derece kolay ve verimli bir şekilde yapılmak üzere tasarlanmıştır. Online özellikler. à à Komple beslenme ve egzersiz planınızı içeren kişisel açılış sayfası. à à bodykey by NUTRIWAY den uzman tavsiyesi, desteği ve motivasyonu à à Beslenme ve Egzersiz Planınızın her alanında haftalık güncellenmiş bilgiler à à Özel olarak tasarlanmış binlerce bireysel tarif içeren Online Öğün Planlayıcısı à à Bireysel vücut ihtiyaçlarınıza göre özel olarak tasarlanmış bireysel egzersiz planları à à bodykey ürün ve NUTRIWAY gıda takviyeleri önerileri à à Hızlı planlama ve organizasyon için kullanması kolay alışveriş sepeti à à Mevcut kilo durumunuz ve başarıya doğru ilerleme konusunda haftalık güncelleştirmeler à à VKİ (Vücut Kitle İndeksi) ve Bel Ölçme Araçları à à Dışarıda yemek için harika öneriler ve ipuçları à à Faydalı uygulama videoları à à bodykey dergisiyle ilham veren ve bilgilendiren yazılar

18 18 Adım 5: Ürünler Size özel gıdalar. Konu kilonun korunmasına geldiğinde tükettiğiniz gıda uzun vadeli başarınızda önemli bir rol oynar. Araştırmalar sağlıklı bir yaşam tarzı ve iyi beslenmenin optimum sağlığa kavuşmada iki önemli faktör olduğunu göstermiştir. Ancak, günlük yaşam tarzınızla sağlık, ve beslenme arasında bir denge kurmak çoğu zaman söylemesi kolay fakat yapılması güç bir şeydir. Bu nedenle bodykey programı size lezzetli, çok çeşitli anlık yemek alternatifleri, bitki çayı ve gıda takviyeler ile her zaman, her yerde ve kendi tercih ettiğiniz lezzetlerde sizin beslenme programınıza uymanızı sağlayacak bütünsel bir plan sunmaktadır.

19 19 yemeğinizden ZEVK ALIN. Uygun, lezzetli ve beslenme planınıza göre düzenlenmiş bodykey toz karışımları, barları ve çorbalarının tamamı porsiyonları olduğu kadar yağ, karbonhidrat, protein ve kalori alımını planlamak için harika yöntemlerdir. Yağı azaltılmış, karbonhidratı azaltılmış ve klasik gibi çeşitlerde sunulan bu anlık yemek alternatifleri sizin kişisel beslenme planınızın önemli öğeleri olacaktır. Kolay renk sistemi. Size özel genetik bilgilerinize ve bunun vücudunuzun yanıt verdiği gıda tipiyle ilişkisine dayanan basit bir renk kodu sizi size özel bodykey gıda ürünlerinize yönlendirecektir. Karbonhidratı azaltılmış gıda Yağı azaltılmış gıda Klasik gıda

20 20 ANLIK yemek alternatifleri ve içecekler Toz Karışımlar Günün her saatinde size mükemmel gelecek harika bir anlık yemek alternatifi için vanilya veya kakaolu toz karışımı yağsız sütle karıştırmak üzere bodykey Shaker kullanın. Kendinize yapacağınız bu ferahlatıcı ikram daima hoşunuza gidecektir. Barlar Bazıları meyveli, bazıları ise çikolatalı sever, her durumda eğer hareket halindeyseniz veya yemek hazırlayamayacak kadar yoğunsanız bodykey barları hedeflerinize ulaşmanıza yardım edecektir. (1 Pakette 14 bar vardır)

21 21 Çorbalar Sebebi ne olursa olsun her zaman yemek pişirmek için zaman olmuyor. Lezzetli bodykey domates veya sebze çorbaları öğle veya akşam yemekleri için doyurucu anlık yemeklerdir. Üzerine yalnız sıcak su ekleyin ve için. 1 Kutuda 14 paket vardır. Çay Limon otu, yeşil çay ve ısırgan otu yapraklarından yapılan bu rahatlatıcı ve lezzetli bitki çayı yeterli su almanızı sağlayan mükemmel bir yöntemdir yeterli miktarda su alınması hem beslenme yönetimi hem genel sağlığınız için hayati bir faktördür. bodykey kitinde bulacağınız bir paket bodykey Çayı ile lezzetli çayın keyfini sürün. 1 Pakette 25 çay poşeti mevcuttur. Lütfen bodykey ürünlerinizi online olarak bodykey.com.tr veya doğrudan üzerinden sipariş edin.

22 22 Adım 6: Gıda takviyeleri ÖNEMLE önerilir. Sadece bodykey programı için yapılan Natural Opuntia Fiber Complex ve Nutriway Legume Complex vücudunuzun yiyeceklere en iyi yanıt verme yöntemine uyan harika ek gıda takviyeleridir.

23 23 Natural Opuntia Fiber Complex Opuntia kaktüsünden elde edilen doğal lif özütüne dayanan bu gıda takviyesi zengin lif içerir. İçerik: 80 Tablet. NUTRIWAY Legume Complex Doğal kaynaklardan elde edilen NUTRIWAY Legume Complex 500 mg kuru fasulye özütü ve 300 mg soya fasulyesi özütü içerir. Lütfen bodykey ürünlerinizi online olarak veya doğrudan üzerinden sipariş edin.

24 24 SAĞLIKLI olun. Zinde olun. Araştırmalar sağlıklı bir yaşam tarzı ve iyi beslenmenin optimum vücut ağırlığına kavuşmak için önemli iki faktör olduğunu göstermiştir. Size özel tasarlanmış Beslenme ve Egzersiz Planınız vitamin ve mineral ihtiyaçlarınızı otomatikman dikkate alacaktır. Her gün yapılan güncellemelerin yanı sıra sağlıklı ve dengeli bir beslenmenin desteklenmesine yardım edecek gıda takviyeleri konusunda da size bilgi verilecektir. Buna ek olarak, NUTRIWAY gıda takviyeleri enerjinizi artırarak sizin zirvede performans göstermenizi sağlar. NUTRIWAY Chromium Picolinate NUTRIWAY Chromium Picolinate temel bir iz mineral olan krom sağlar ve aynı zamanda vücudun krom emilimine yardım edebilen organik bir bileşen olan pikolinik asit içerir. Chromium Picolinate kişisel programınıza ideal destek sunar. NUTRIWAY Fibre Powder Bu pürüzsüz dokulu, tadı olmayan Fibre Powder, düşük kalorili veya düşük yağlı bir beslenme programı izlerken size özel programınızı destekler: Ve bu esasen bodykey setinizin bir parçasıdır. NUTRIWAY Chewable Fibre Blend Doğal olarak elde edilen 13 liften yapılan bu özel karışım sağlıklı bir sindirim sistemi için harikulade bir temel beslenme desteğidir. Kremalı portakal lezzeti içeren bu çiğnenebilir tabletler size özel programınızda kolay ve zevkli bir destektir.

25 NUTRIWAY Omega 3 Complex Bu gıda takviyesi balık yağından çıkarılan Omega 3 yağ asitleri (EPA ve DHA) temin eder. EPA ve DHA optimum sağlığınız için önemli bir faktör olan kalbin normal işleyişine katkıda bulunduğu bilinmektedir. Lütfen NUTRIWAY ürünlerinizi online olarak web sitesinden sipariş edin. veya doğrudan üzerinden sipariş edin. NUTRIWAY Daily Bitki konsantrelerinde bulunan bitkisel besleyiciler içeren Daily günde bir kez alınan, doğru dengede vitamin ve mineral sunan bir gıda takviyesidir. NUTRIWAY DOUBLE X Multivitamin, multi-mineral ve fito-besleyici gıda takviyesi DOUBLE X içeriğindeki bitkisel besleyicilerin antioksidan kapasiteleri, gerekli vitamin ve mineraller ile birlikte vücudumuzun doğal savunma mekanizmasına özel bir destek verebilir. NUTRIWAY CLA 500 % 100 yalancı safran (aspir safflower) yağından elde edilen CLA 500, et ve süt ürünlerinde doğal olarak bulunan bir yağ asididir. 25

26 26 Adım 7: Başarı İDEAL konumunuzu siz saptayacaksınız. Optimum ağırlığınıza ulaşınca muazzam bir gurur ve neşe duygusu yaşayacaksınız. Yeniden sevdiğiniz kot pantolonların içine kolayca girmenin zevkini düşünün, plajda bir gün geçirmenin keyfini ve son olarak günlük yaşamda kendinizi daha güvenli hissetmenin mutluluğunu bir düşünün. İdeal kilonuza giden yol bir çok yeni deneyimle, güçlüklerle ve elbette başarıyla dolu olacaktır. Fakat bodykey by NUTRIWAY sadece kiloya odaklanmış değildir. Sizin bir bütün olarak vücudunuz konusunda kendinizi egzersizlere ve daha sağlıklı yemeye başladığınızda optimum ağırlığınıza kendinizin karar vereceğini aklınızdan çıkarmayın. Kendinizi iyi hissettiğiniz anda iyisiniz demektir. Ve başarınızı belirleyecek olan şey budur. Optimum kilonuzun bir son durak olmadığını, bunun devam ede gelen bir süreç olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bodykey by NUTRIWAY yeni optimum kilonuzu ve yeni kişiliğinizi korumak üzere ihtiyacınız olan destek, motivasyon, ürünler ve bütün beslenme ve egzersiz planlaması için sürekli ortağınız olacaktır. bodykey by NUTRIWAY, kilo kontrolü başarısına doğru olan yolculuğunuzu kolay, zevkli ve tamamen size ait yapacaktır, yani her şeyin başlayıp bittiği yer: Sizsiniz!

27 27 bodykey by NUTRIWAY KİLO KONTROL YOLCULUĞUNUZU kolay, eğlenceli ve tamamen SİZE özel yapar. bodykey by NUTRIWAY KİLO KONTROL YOLCULUĞUNUZU kolay, eğlenceli ve tamamen SİZE özel yapar.

28 bodykey by NUTRIWAY àà àà àà àà àà Optimum vücut ağırlığınızı elde etmek için gerekli anahtarı açıklıyor. bodykey by NUTRIWAY DNA nıza ve yaşam tarzınıza dayanan bireyselleştirilmiş ve bütünsel bir kilo kontrol programıdır. bodykey by NUTRIWAY bilim insanları, beslenme uzmanları ve fitnes uzmanları tarafından geliştirilen size özel tasarlanmış bir beslenme ve egzersiz programı sunmaktadır. bodykey Online Koçum ve çok çeşitli bodykey ürünleri ve NUTRIWAY gıda takviyeleri ile sağlıklı beslenme yolculuğunuzu destekler. Kilo kontrol hedeflerinize ulaşmayı kolay ve eğlenceli bir duruma getirir. Daha fazla bilgi için lütfen web sitesini ziyaret edin. Amway Türkiye Şair Eşref Bulvarı No:6 Kat: Çankaya İZMİR Tel: +90 (232) Faks: +90 (232) TR

Geleceğiniz için bu broşürü aç n...

Geleceğiniz için bu broşürü aç n... Z I N D E YA ú A M EV GÜ=(//ù. 6ù=ù1 ùúù1ù= Geleceğiniz için bu broşürü aç n... Geleceğiniz Bugün bir hedef belirlemek, yar ndan emin olmak demektir. Daha fazla gelir elde ettiğiniz, kendinize ait bir

Detaylı

SAĞLIKLI RENKLENİN SUNUM ÖZETİ

SAĞLIKLI RENKLENİN SUNUM ÖZETİ SAĞLIKLI RENKLENİN SAĞLIKLI RENKLENİN SUNUM ÖZETİ Carl Rehnborg ve NUTRILITE /NUTRIWAY Öyküsü Sağlıklı Beslenmenin Zorlukları Beslenmenizi renklendirin Sağlıklı Beslenme. Sağlıklı Yaşam. Müşterilerle Sağlık

Detaylı

PRENET LE KİLONUZU Kontrol Altına Alın!

PRENET LE KİLONUZU Kontrol Altına Alın! PRENET LE KİLONUZU Kontrol Altına Alın! 1983 yılında Almanya da geliştirilen Prenet ürünleri, en son teknoloji ile üretilir. Konsept, içerisinde kişiye özel olarak uygulanan vücut analizini de barındıran,

Detaylı

28 Günlük Body Mission Özellikleri

28 Günlük Body Mission Özellikleri 28 Günlük Body Mission Bilgiler Sağlıklı kalmanızı ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. İdeal kilonuza ne kadar yakın olursanız, o oranda yaşam sevinciniz ve dolayısıyla yaşam kaliteniz artar. Ve bunun

Detaylı

Emzirme dönemindeki beslenmeniz en az hamilelikte beslenmenize dikkat etmeniz kadar önemlidir.

Emzirme dönemindeki beslenmeniz en az hamilelikte beslenmenize dikkat etmeniz kadar önemlidir. Emzirme dönemindeki beslenmeniz en az hamilelikte beslenmenize dikkat etmeniz kadar önemlidir. Bir anne adayı anne olduğunu öğrendiği andan itibaren yavrusu ve kendisi için en iyi şekilde yaşamaya çalışır

Detaylı

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları SAĞLIKLI BESLENME GİRİŞ Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi Ana Gıda Grupları Meyve ve Sebzeler Hububat ve Bakliyat Süt ürünleri Nişasta, Şeker ve Yağlar Vitaminler ve Mineraller

Detaylı

Sayfaları çevirin ve daha fazla kazanmanın yollarını keşfedin!

Sayfaları çevirin ve daha fazla kazanmanın yollarını keşfedin! Hızlı Başlangıç! Hazır Ürün Paketleri Nasıl kazanacaksınız? Hızlı Başlangıç indirimine, hazır paketlerden ve / veya kendi seçiminizden oluşan ürünlerle sahip olabilirsiniz. Hızlı Başlangıç! En İyi Zinde

Detaylı

PRENET LE KİLONUZU Kontrol Altına Alın!

PRENET LE KİLONUZU Kontrol Altına Alın! PRENET LE KİLONUZU Kontrol Altına Alın! 1983 yılında Almanya da geliştirilen Prenet ürünleri, en son teknoloji ile üretilir. Konsept, içerisinde kişiye özel olarak uygulanan vücut analizini de barındıran,

Detaylı

EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ. Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin

EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ. Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin Bu yayın, FSA nın (Food Standards Agency) izniyle tercüme edilmiştir. Bu kitapçık, bir GAV yayınıdır. GAV Yayın No:

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI Ekmek, diğer tahıllar ve patates Meyve ve sebzeler Et, balık ve alternatifleri Yağ ve şeker oranı yüksek yiyecek ve içecekler Süt ve süt ürünleri Sağlıklı beslenme tabağı insanların

Detaylı

Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz. Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz. Diyetisyen Serap Orak Tufan Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz Diyetisyen Serap Orak Tufan İstanbul 2015 NEDEN OKULA GİDERİZ? PEKİ NEDEN YEMEK YERİZ? Hastalanmamak için Daha Güçlü olmak için Daha çabuk büyümek için Karnımızı

Detaylı

Vitaminlerin yararları nedendir?

Vitaminlerin yararları nedendir? Vitaminlerin yararları nedendir? Vitamin ve mineraller vücudun normal fonksiyonlarının yerine getirilmesinde, büyüme ve gelişiminde çok önemlidir. Az miktarlarda yeterlidirler. Gebelikte anne yanında bebeğin

Detaylı

Dengeli Beslenme. Efe Kaan Fidancı

Dengeli Beslenme. Efe Kaan Fidancı Dengeli Beslenme Yaşamımız boyunca sürekli büyürüz. Bebeklikten itibaren sağlıklı bir şekilde büyümek ve gelişmek için düzenli, dengeli ve yeterli beslenmemiz gerekir. Beslenmek yani yemek yemek günlük

Detaylı

NE YİYECEĞİNİZİ PLANLAYIN! YENİ BİR YAŞAM İÇİN

NE YİYECEĞİNİZİ PLANLAYIN! YENİ BİR YAŞAM İÇİN NE YİYECEĞİNİZİ PLANLAYIN! YENİ BİR YAŞAM İÇİN Kilo vermenin ötesinde. Yeni bir yaşam için. Yediğiniz gıdalar, sağlığınız için gerekli besinleri içermelidir ancak, bunun şekline sizde karar verebilirsiniz.

Detaylı

Satın alımınız için teşekkürler.

Satın alımınız için teşekkürler. 1 / 58 Satın alımınız için teşekkürler. Etkili bir kilo verme planlamasında ele alacak üç önemli şey mevcuttur: Açık bir zihne ve zihniyete sahip olmak, yediğiniz yiyecekler olarak aldığınız besinlere

Detaylı

Gerçek yaşam, minik minik değişiklikleri hayata geçirmeyi başardığınızda yaşanmaya başlanır. - Leo Tolstoy

Gerçek yaşam, minik minik değişiklikleri hayata geçirmeyi başardığınızda yaşanmaya başlanır. - Leo Tolstoy Gerçek yaşam, minik minik değişiklikleri hayata geçirmeyi başardığınızda yaşanmaya başlanır. - Leo Tolstoy YENİ BİR YIL YENİ BİR SİZ Kendimizde dahil, birçok kişi, yeni bir yıla birçok yeni kararla başlar.

Detaylı

Amway İşinizi Destekleyin

Amway İşinizi Destekleyin ZINDE YA AM EV GÜ Amway İşinizi Destekleyin Büyüyen bir iş için Araçlar İşinizi güçlendirmenize yardım için geliştirdiğimiz komple Amway desteğini keşfedin. Bu broşürde size ve müşterilerinize ürün seçimlerinizi

Detaylı

EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr

EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr Ağacın kökü toprak İnsanın kökü EKMEK tir. 2 BİR AYDA 7-12 KG. VERMEK

Detaylı

SORULAR / CEVAPLAR. 2 metabolic balance ile kilo nasıl dengeleniyor?

SORULAR / CEVAPLAR. 2 metabolic balance ile kilo nasıl dengeleniyor? SORULAR / CEVAPLAR 1 nedir? kilo düzenleyici metabolizma programıdır. Bu program doktorlar ve beslenme uzmanları tarafından geliştirilmiştir. Bu program yardımıyla yeme içme alışkanlıklarınız sağlıklı,

Detaylı

Bireyin bedensel, ruhsal, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik ve uyum halidir. Sağlık nedir?

Bireyin bedensel, ruhsal, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik ve uyum halidir. Sağlık nedir? Bireyin bedensel, ruhsal, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik ve uyum halidir. Sağlık nedir? Tam ve eksiksiz bir sağlıklı yaşam Doğru beslenme Düzenli egzersiz Düzenli, yeterli ve kaliteli uyku Dengeli,

Detaylı

Kilo verme niyetiyle diyet tedavisinin uygulanamayacağı durumlar nelerdir? -Hamilelik. -Emziklik. -Zeka geriliği. -Ağır psikolojik bozukluklar

Kilo verme niyetiyle diyet tedavisinin uygulanamayacağı durumlar nelerdir? -Hamilelik. -Emziklik. -Zeka geriliği. -Ağır psikolojik bozukluklar Diyet denilince aklımıza aç kalmak gelir. Bu nedenle biz buna ''sağlıklı beslenme programı'' diyoruz. Aç kalmadan ve bütün besin öğelerinden dengeli biçimde alarak zayıflamayı ve bu kiloda kalmayı amaçlıyoruz.

Detaylı

Tiroid problemleri kemik yoğunluğunda azalmaya sebep olabilir, kalsiyum ve D vitamini içeren bir diyet emilimi kolaylaştırır.

Tiroid problemleri kemik yoğunluğunda azalmaya sebep olabilir, kalsiyum ve D vitamini içeren bir diyet emilimi kolaylaştırır. Tiroid problemleri kemik yoğunluğunda azalmaya sebep olabilir, kalsiyum ve D vitamini içeren bir diyet emilimi kolaylaştırır. Vücutta çok küçük bir bölüm olmasına rağmen tiroid metabolizmayı düzenler,

Detaylı

gereksinimi kadar sağlamasıdır.

gereksinimi kadar sağlamasıdır. Yeterli beslenme, vücudun yaşamı ve çalışmasını sürdürebilesi için gerekli olan enerjinin sağlanması anlamına gelir. Dengeli beslenme ise, alınan enerjinin yanında bütün besin öğelerini gereksinimi kadar

Detaylı

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM 1. Herbalife Başvurunuzu Tamamlayın Herbalife Üye Paketi (HMP) Üye Başvuru Formu Kullanılacak Ürünler Basılı Malzeme & DVD %25 Başlangıç İndirimi* 2. Ürün Broşürünü İnceleyin Herbalife

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

15-30 Haziran 2015 * tarihleri arasında gerçekleştireceğiniz 40 PD lik beautycycle cilt bakım ürünleri siparişlerinizde** beautycycle çanta hediye!

15-30 Haziran 2015 * tarihleri arasında gerçekleştireceğiniz 40 PD lik beautycycle cilt bakım ürünleri siparişlerinizde** beautycycle çanta hediye! Hediye 15-30 Haziran 2015 * tarihleri arasında gerçekleştireceğiniz 40 PD lik beautycycle cilt bakım ürünleri siparişlerinizde** beautycycle çanta hediye! Promosyona Dahil Olan Ürünler: Ürün Kodu: 109300

Detaylı

İnsan vücudunda 206 kemik vardır Sağlıklı kemik ve dişler için kalsiyumun faydalarını keşfetmek isteyenler bunun için 206 iyi sebebiniz var

İnsan vücudunda 206 kemik vardır Sağlıklı kemik ve dişler için kalsiyumun faydalarını keşfetmek isteyenler bunun için 206 iyi sebebiniz var İnsan vücudunda 206 kemik vardır Sağlıklı kemik ve dişler için kalsiyumun faydalarını keşfetmek isteyenler bunun için 206 iyi sebebiniz var 1 2 3 su bardağı süt = kalsiyum RDA nız Xtra Cal Nedir? Her gün

Detaylı

B2 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO:

B2 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO: B2 DÜZEYİ ADI SOYADI: PASAPORT NO: NOT OKUMA/ BESLENMEYLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR Günlük hayatımızda beslenme konusunda birtakım haberlerle sık sık karşılaşmaktayız. Ancak bu haberlerin hepsi bilimsel

Detaylı

HERBALIFELINE MAX. Takviye Edici Gıda

HERBALIFELINE MAX. Takviye Edici Gıda HERBALIFELINE MAX Enerji Enerji ve besin öğeleri 1 kapsül 4 kapsül 42 kj 10 kcal 168 kj 40 kcal Yağ 1 g 4 g doymuş yağ 0,1 g 0,4 g tekli doymamış yağ 0,1 g 0,4 g çoklu doymamış yağ 0,8 g 3,2 g Karbonhidrat

Detaylı

Arayış içinde misiniz?

Arayış içinde misiniz? Arayış içinde misiniz? İşe Başlama Zamanınızı nasıl kullanacağınıza karar verebiliyor musunuz? Hak ettiğinizi kazanıyor musunuz? Evden çalışmak ister miydiniz? İstediğiniz iş-özel yaşam dengesine sahip

Detaylı

5. Sınıf Besinler ve Özellikleri Test 2

5. Sınıf Besinler ve Özellikleri Test 2 5. Sınıf Besinler ve Özellikleri Test 2 1-1.Düzenleyici olarak görev yaparlar. 2.Pek çok yaşamsal faaliyetlerin gerçekleşmesinde görev alırlar. 3. Vücuda besinlerle dışardan alınır 4.Bazıları suda bazıları

Detaylı

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur..

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. 1 BESLENME BİLİMİ 2 Yaşamımız süresince yaklaşık 60 ton besin tüketiyoruz. Besinler sağlığımız ve canlılığımızın devamını sağlar. Sağlıklı bir

Detaylı

NE YİYORSAN OSUN! Düzenleyen: SILVIA ALPARONE

NE YİYORSAN OSUN! Düzenleyen: SILVIA ALPARONE NE YİYORSAN OSUN! Düzenleyen: SILVIA ALPARONE Bu, BCFN tarafından geliştirilen, gıda tercihlerimizin öneminin anlaşılmasına yardımcı olan ve sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzı için her gün kullanılması

Detaylı

Wellness El Kitabı. Wellness El Kitabı na Giriş

Wellness El Kitabı. Wellness El Kitabı na Giriş Wellness El Kitabı na Giriş Wellness ile ilgili konuşma başlatın Müşteri ile ilişki kurmaya başlayın Sağladığımız bilgileri değerlendirin Wellness nedir? Wellness kavramının çeşitli tanımlarına değinin

Detaylı

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein, kalsiyum ve fosfor alımı nedeniyle; kemiklerin ve dişlerin gelişiminde Önemlidir.

Detaylı

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein,

Detaylı

ŞİKAYETİNİZ Mİ VAR??? Yemek sonrası şişkinlik hissediyorum... Yemeklerden sonra hazımsızlık hissediyorum...

ŞİKAYETİNİZ Mİ VAR??? Yemek sonrası şişkinlik hissediyorum... Yemeklerden sonra hazımsızlık hissediyorum... ŞİKAYETİNİZ Mİ VAR??? Yemek sonrası şişkinlik hissediyorum... Yemeklerden sonra hazımsızlık hissediyorum... ŞİKAYETİNİZ Mİ VAR??? Ha4ada 2-3 defa kabızlığım oluyor... Kabız olduğumda fissür/hemoroid şikayetlerim

Detaylı

ISO 14001:20014 ve ISO 14001:2015 Şartları Arasındaki Eşleştirme Eşleştirme Kılavuzu

ISO 14001:20014 ve ISO 14001:2015 Şartları Arasındaki Eşleştirme Eşleştirme Kılavuzu Final ISO 14001:20014 ve ISO 14001:2015 Şartları Arasındaki Eşleştirme Eşleştirme Kılavuzu Giriş Bu doküman ISO 14001:2004 ve ISO 14001:2015 şartları arasındaki eşleştirmeyi sunmaktadır. Doküman yalnızca

Detaylı

ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARILARINDA YETERLİ VE DENGELİ BESLENME İLE HAREKETLİ YAŞAMIN ÖNEMİ VE ESASLARI

ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARILARINDA YETERLİ VE DENGELİ BESLENME İLE HAREKETLİ YAŞAMIN ÖNEMİ VE ESASLARI ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARILARINDA YETERLİ VE DENGELİ BESLENME İLE HAREKETLİ YAŞAMIN ÖNEMİ VE ESASLARI Beslenme yetersizlikleri ve yetersiz fiziksel aktivite çocuğun sosyal ve akademik başarısını etkileyen

Detaylı

1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? VÜCUT BAKIMI 1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? A) Anatomi B) Fizyoloji C) Antropometri D) Antropoloji 2. Kemik, diş, kas, organlar, sıvılar ve adipoz dokunun

Detaylı

ALANYA BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONT.MD YETERLİ VE DOĞRU BESLENME KURALLARI

ALANYA BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONT.MD YETERLİ VE DOĞRU BESLENME KURALLARI ALANYA BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONT.MD YETERLİ VE DOĞRU BESLENME KURALLARI 16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ Dünya da bir yanda obeziteyle mücadele yapılırken diğer tarafta açlıktan ölme noktasına gelen insanlara

Detaylı

Düzenleyen :Burcu GÜLBAHAR Okul Rehber Öğretmeni

Düzenleyen :Burcu GÜLBAHAR Okul Rehber Öğretmeni Düzenleyen :Burcu GÜLBAHAR Okul Rehber Öğretmeni Kilo alımının fizyolojisi Enerji alımı Enerji tüketimi Kontrol faktörleri Genetik etki Diyet Egzersiz Bazal metabolizma Termogenez Yağ içeriği yüksek beslenme

Detaylı

n lf o o d p l a Bu metnin Türkçeye çevirisi Pınar Enstitüsü'nün desteği ile gerçekleştirilmiştir.

n lf o o d p l a Bu metnin Türkçeye çevirisi Pınar Enstitüsü'nün desteği ile gerçekleştirilmiştir. g olf or w. coo n lf o o d p l a et. g or co w w et. ww w.efa d.o rg.eufic.org w ww Bu metnin Türkçeye çevirisi Pınar Enstitüsü'nün desteği ile gerçekleştirilmiştir. Bisiklet sürmeyi öğrendiğin zamanı hatırlıyor

Detaylı

Beslenme ve Sağlık Beyanları

Beslenme ve Sağlık Beyanları Beslenme ve Sağlık Beyanları PROF. DR. SİBEL KARAKAYA E.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BESLENME BİLİM DALI 12-14 KASIM 2014 Resmi Gazete Tarihi: 29.12.2011 Resmi Gazete Sayısı: 28157

Detaylı

Kişisel Sayfam dan daha fazlasını nasıl elde edebilirim?

Kişisel Sayfam dan daha fazlasını nasıl elde edebilirim? Kişisel Sayfam dan daha fazlasını nasıl elde edebilirim? İyi bir ilk izlenim bırakmak için asla ikinci bir şansınız olmaz Kişisel Sayfam nedir? Kişisel Sayfam bir ASG ye www.amway.com.tr internet sayfasında

Detaylı

Tarım makineleri kullanımında mesleki riskleri önlemek için görsel iletişim araçlarıyla eğitim

Tarım makineleri kullanımında mesleki riskleri önlemek için görsel iletişim araçlarıyla eğitim Tarım makineleri kullanımında mesleki riskleri önlemek için görsel iletişim araçlarıyla eğitim PROJE nº: 2011-1-ES1-LEO05-35863 Öğrenci Kılavuzu Bu proje Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.

Detaylı

SPORCULAR için......sizin için

SPORCULAR için......sizin için SPORCULAR için......sizin için 1 NEDEN EGZERSİZ YAPARIZ? Kilo kontrolü İyi bir görünüm Fitness / Egzersiz Performans 2 2 ENERJİ KAYNAKLARI 3 MAKROBESİNLER 4 Gün içinde beslenmenizi çeşitlendirmek önemlidir...

Detaylı

OBEZİTE CERRAHİSİNDEN SONRA YENİDEN KİLO ALMANIN TEDAVİSİ

OBEZİTE CERRAHİSİNDEN SONRA YENİDEN KİLO ALMANIN TEDAVİSİ OBEZİTE CERRAHİSİNDEN SONRA YENİDEN KİLO ALMANIN TEDAVİSİ Ameliyat, önemli ölçüde kilo vermek için güçlü bir araç sağlar, ancak uygun bir bakım olmazsa bu araç etkinliğini kaybederek yeniden kilo almaya

Detaylı

5. Sınıf Fen ve Teknoloji

5. Sınıf Fen ve Teknoloji KONU: Besinler ve Dengeli Beslenme Besinlerin gerekliliği Bütün canlılar büyümek, gelişmek, ve yaşamını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmek için beslenmeye ihtiyaç vardır. Canlılar koşmak, yürümek

Detaylı

DENGELİ BESLENME NEDİR?

DENGELİ BESLENME NEDİR? DENGELİ BESLENME NEDİR? Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gereken dört temel besin grubu olan; süt ve ürünleri, et ve benzeri, sebze ve meyveler, ekmek ve tahıllar dan hergün sizin için gerekli

Detaylı

B2 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO:

B2 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO: B2 DÜZEYİ ADI SOYADI: PASAPORT NO: NOT OKUMA/ BESLENMEYLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR Günlük hayatımızda beslenme konusunda birtakım haberlerle sık sık karşılaşmaktayız. Ancak bu haberlerin hepsi bilimsel

Detaylı

1:1 netbook senaryosu, Nº3

1:1 netbook senaryosu, Nº3 1:1 netbook senaryosu, Nº3 Bir yabancı dil dersinde nanoteknolojinin etik yönlerini tartışma Konular: yabancı dil, bilim, etik Seviye: Ortaöğrenim Süre: +/-120 dakika sınıf çalışması; +/-30 dakika evde

Detaylı

Şubat-NİSAN 2013 HEDİYE KOLEKSİYONU. Siz ve sevdikleriniz için en iyileri BENZERSİZ HEDİYELER

Şubat-NİSAN 2013 HEDİYE KOLEKSİYONU. Siz ve sevdikleriniz için en iyileri BENZERSİZ HEDİYELER Şubat-NİSAN 2013 HEDİYE KOLEKSİYONU Siz ve sevdikleriniz için en iyileri BENZERSİZ HEDİYELER Önümüzdeki aylar her kadını memnun edecek özel fırsatlarla dolu. Anneniz, eşiniz, kız kardeşiniz, arkadaşınız

Detaylı

Kanser Hastalarında Beslenme

Kanser Hastalarında Beslenme Kanser Hastalarında Beslenme Tedavi Öncesi, Tedavi Süresince ve Tedavi Sonrası Beslenme İpuçları Uzm.Dyt.Elvan YILMAZ AKYÜZ Hedefler Sağlıklı kiloyu korumak Vücudun onarımını ve tedavisini sağlayan sağlıklı

Detaylı

1. GIDA VE BESLENME KONFERANSI

1. GIDA VE BESLENME KONFERANSI 1. GIDA VE BESLENME KONFERANSI Gıda Takviyesi Mevzuatı ve Onay Sistemi Oluşturmada Türkiye nin Başarı Hikayesi Harun TOKAY Şube Müdürü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü

Detaylı

SAĞLIĞIN DENGESİ. 5 Gıda Grubu. Bu yayın, FSA nın (Food Standards Agency) izniyle tercüme edilmiştir. Bu kitapçık, bir SÜGAV yayınıdır.

SAĞLIĞIN DENGESİ. 5 Gıda Grubu. Bu yayın, FSA nın (Food Standards Agency) izniyle tercüme edilmiştir. Bu kitapçık, bir SÜGAV yayınıdır. SAĞLIĞIN DENGESİ 5 Gıda Grubu Bu yayın, FSA nın (Food Standards Agency) izniyle tercüme edilmiştir. Bu kitapçık, bir SÜGAV yayınıdır. SÜGAV Yayın No: 05/2011 Sağlığın Dengesi Yeterli ve dengeli beslenebilmek

Detaylı

212 Derece Hakkında. Koçluk Modelimiz ve Koçluk İlkelerimiz. Neden 212 Derece? Koçlukta Temel Aldığımız İlkeler

212 Derece Hakkında. Koçluk Modelimiz ve Koçluk İlkelerimiz. Neden 212 Derece? Koçlukta Temel Aldığımız İlkeler Tanıtım Kataloğu Koçluk Modelimiz ve Koçluk İlkelerimiz 212 Derece Hakkında Akademimiz Can Deniz Timur tarafından profesyonel koçluk ve kişisel gelişim programları vermek üzere 2014 yılında Ankara da kuruldu.

Detaylı

Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri ile birlikte BALIĞIN FAYDASINI ARTIRACAK 6 ÖNEMLİ ÖNERİ

Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri ile birlikte BALIĞIN FAYDASINI ARTIRACAK 6 ÖNEMLİ ÖNERİ Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri ile birlikte BALIĞIN FAYDASINI ARTIRACAK 6 ÖNEMLİ ÖNERİ Uskumrudan lüfere, palamuttan hamsiye Balık tezgahlarında çeşit çeşit balıklar, iştah açan görüntüleriyle hem

Detaylı

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber Bireysel Eğitim Planı nedir? Bireysel Eğitim Planı yazılı bir plandır. Tek bir özel öğrencinin güçlü yanlarını ve ihtiyaçlarını, bu öğrencinin ihtiyaçlarını

Detaylı

Kanser tedavisi sırasında sağlıklı bir diyet hemen hemen başka zamanlardakiyle aynıdır. Her gün çeşitli gıdalar yemeniz gerekir.

Kanser tedavisi sırasında sağlıklı bir diyet hemen hemen başka zamanlardakiyle aynıdır. Her gün çeşitli gıdalar yemeniz gerekir. KANSER HASTALARINDA BESLENME DESTEĞİ Dengeli ve sağlıklı beslenme sadece tedavi gören kanser hastaları için değil tedavi sonrası süreçte de sağlıklı yaşamı oluşturan önemli unsurlardan biridir. Kanser

Detaylı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebek beslenmesinde 0-3 yaş arası kritik bir dönemdir. Bu dönemde annelerin her konuda olduğu gibi beslenme konusunda bebekleri için mümkün olan en 1 / 7 iyi

Detaylı

TÜRKİYE DE EN FAZLA GÖRÜLEN BESLENME HATALARI

TÜRKİYE DE EN FAZLA GÖRÜLEN BESLENME HATALARI TÜRKİYE DE EN FAZLA GÖRÜLEN BESLENME HATALARI Türkiye beslenme durumu yönünden hem gelişmekte olan, hem de gelişmiş ülkelerin sorunlarını birlikte içeren bir görünüme sahiptir. Ülkemizde halkın beslenme

Detaylı

EMİN ELLERDE YOL ALIN.

EMİN ELLERDE YOL ALIN. EMİN ELLERDE YOL ALIN. ORİJİNAL OPEL GÜVENCESİ Opel FlexCare programımız pek çok sıradışı fayda sunuyor: Gönül Rahatlığı Her türlü kaza veya arıza durumunda birçok yardım şekli ile yanınızda olacağız.

Detaylı

Eğer metabolizmanızda bir sorun varsa, başta kilo kontrolünüz olmak üzere vücudunuzdaki pek çok şey problemli hale gelir.

Eğer metabolizmanızda bir sorun varsa, başta kilo kontrolünüz olmak üzere vücudunuzdaki pek çok şey problemli hale gelir. Metabolizma, bedeninizdeki kimyasal tepkimelerin toplamını ifade eden sihirli bir sözcüktür. Özellikle orta yaşlar ve sonrasında görülen kilo artışlarının, çabuk yorulma, halsizlik ve yorgunlukların başlıca

Detaylı

Kilomdan ben mi memnun değilim çevremde ki kişiler mi?psikolojik olarak yaşam şeklimi değiştirmeye hazır mıyım?

Kilomdan ben mi memnun değilim çevremde ki kişiler mi?psikolojik olarak yaşam şeklimi değiştirmeye hazır mıyım? Herkesin hayalidir ince bir vücuda sahip olmak herkesi kendine hayran bırakmak ancak bunu isterken çoğu kişi bazı soruları kendine sormuyor. Fazlalıklarınızın olduğunu düşünüyorsanız popüler diyetleri

Detaylı

Sağlıklı Büyüyelim! Sağlıklı olmak ve sağlıklı büyümek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz.

Sağlıklı Büyüyelim! Sağlıklı olmak ve sağlıklı büyümek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. Sağlıklı Büyüyelim! Sağlıklı olmak ve sağlıklı büyümek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. Arkadaşlarımızla yorulmadan oynayabilmek, güçlü kas ve kemiklere sahip olmak için dengeli beslenmenin yanında

Detaylı

Doğum Yeri 2,2 4,4 2,2 4,4 4,4 2,2 2,2 2,2 28,8 2,2 6,6 17,7 4,4 4,4 2,2

Doğum Yeri 2,2 4,4 2,2 4,4 4,4 2,2 2,2 2,2 28,8 2,2 6,6 17,7 4,4 4,4 2,2 Doğum Yeri Katılımcıların doğum yerlerine bakıldığında üçte birine yakınının (%28,8) İzmir doğumlu olduğu görülmüştür. İzmirlileri, Kars doğumlular (%17,7) ve Kütahya doğumlular (6,6) izlerken diğer katılımcıların

Detaylı

DiYABET VE BESLENME N M.-

DiYABET VE BESLENME N M.- DiYABET VE BESLENME Diyabet tedavisinin amacı;kan şekeri kontrolünü sağlayarak diyabetin seyrinde gelişebilecek bozuklukları (komplikasyonları) önlemek veya geciktirmek; böylece yaşam kalitenizi yükseltmektir.

Detaylı

KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II

KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II BEBEK MAMASI ÜRETİMİ Doğumdan sonraki dönemde, bebekler, belirli esansiyel besin elementlerine fazlaca gereksinim duymakla birlikte, organların çoğu işlevlerini henüz yeterince

Detaylı

Besin Gidaların Yararı ve Zararı

Besin Gidaların Yararı ve Zararı Besin Gidaların Yararı ve Zararı Yiyip içtiklerinizin sağlığınızı nasıl etkilediğini, ömrünüzü uzatıp uzatmadığını ya da sizi yavaş yavaş öldürüp öldürmediğini merak ediyormusunuz. Yiyeceklerin eksi ve

Detaylı

zayiflama haplari kadinlar kulubu Zayiflama Haplari %100 Dogal bitkisel zayiflama haplari

zayiflama haplari kadinlar kulubu Zayiflama Haplari %100 Dogal bitkisel zayiflama haplari zayiflama haplari kadinlar kulubu Zayiflama Haplari %100 Dogal bitkisel zayiflama haplari Son yillarin ne yazikki ki en buyuk sikintilarindan bir tanesi olarakbildigimizobezite hastaligi insan oglunu oldukca

Detaylı

1 gr yağ: 9 kilokalori, 1 gr protein ve karbonhidrat: 4 kilokalori, 1 gr alkol 7 kilokalori verir.

1 gr yağ: 9 kilokalori, 1 gr protein ve karbonhidrat: 4 kilokalori, 1 gr alkol 7 kilokalori verir. Doğru beslenme için karbonhidrat, yağ ve proteinler belirli oranlarda belirli miktarlarda düzenli olarak alınmalıdır. Alınan kalori verilen kaloriden fazla olduğu zaman kilo alımı başlar. Her gün yenilen

Detaylı

En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici

En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici Bu çalışma kâğıdını şimdiye kadar çalıştığınız en iyi ve en kötü yöneticilerin özelliklerini değerlendirmek için tek başınıza veya bir grupla birlikte kullanın. Nasıl

Detaylı

DİYABET DİYETİ * Diabet diyeti, yeterli ve dengeli beslenme temeline dayanmaktadır. Size önerilen miktarlardaki yiyecekler günlük protein,

DİYABET DİYETİ * Diabet diyeti, yeterli ve dengeli beslenme temeline dayanmaktadır. Size önerilen miktarlardaki yiyecekler günlük protein, DİYABET DİYETİ * Diabet diyeti, yeterli ve dengeli beslenme temeline dayanmaktadır. Size önerilen miktarlardaki yiyecekler günlük protein, karbonhidrat, yağ ve enerji ihtiyacınızı karşılayacaktır. * Bu

Detaylı

www.powerboyworld.com

www.powerboyworld.com www.powerboyworld.com PowerBoy aşk ilişkilerinde cinsel mutluluğu ve güveni artırmaya yardımcı olan kaliteli ürünler üretmektedir. Biz bunu Aşk Sanatı Felsefemiz olarak adlandırıyoruz. Ürünlerimiz PowerBoy

Detaylı

GLİSEMİK İNDEKS (Gİ) NEDİR? AKŞAM GAZETESİ

GLİSEMİK İNDEKS (Gİ) NEDİR? AKŞAM GAZETESİ GLİSEMİK İNDEKS (Gİ) NEDİR? AKŞAM GAZETESİ Ekmek, pirinç, makarna, kahvaltılık gevrekler, süt ve süt ürünleri, meyveler ve sebzeler günlük diyetin bileşenleridir. Bu bileşenlerin her biri karbonhidrat

Detaylı

Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU

Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU 173 Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU Hiçbir canlının beslenmeden yaşamını sürdürmesi mümkün değildir. Bu, her yaşta olmak üzere, insanlar için de geçerlidir. Özellikle bebekler ve

Detaylı

DOĞA OKULLARI OKUL MENÜSÜ KILAVUZU

DOĞA OKULLARI OKUL MENÜSÜ KILAVUZU DOĞA OKULLARI OKUL MENÜSÜ KILAVUZU EKİM 2015 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 2. BENİM TABAĞIM KONSEPTİ 3. BESİN GRUPLARI 4. MENÜ KILAVUZU a. ARA ÖĞÜNLER b. ANA ÖĞÜNLER c. SALATA BAR 5. MENÜNÜN YAĞ VE ŞEKER İÇERİĞİ

Detaylı

GIDA BÜLTENİ. Nutrition FOUNDATION. Sağlıklı Besleniyor muyum? Programı. Yemekte Denge Eğitim Projesi

GIDA BÜLTENİ. Nutrition FOUNDATION. Sağlıklı Besleniyor muyum? Programı. Yemekte Denge Eğitim Projesi GIDA BÜLTENİ GAV Bülten Sayı 4 / Ocak 2012 Yemekte Denge Eğitim Projesi Yemekte Denge, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (GAV) ve Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü işbirliği

Detaylı

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu -Broşür- Buğday Çimi Suyu Hakkında Vücudumuz her gün 25 milyon yeni hücre oluşturur. Bu, yaklaşık olarak her yıl 9 milyar yeni hücre demektir. 9 milyar yeni hücre, yalnızca

Detaylı

SPORCULAR için......sizin için

SPORCULAR için......sizin için SPORCULAR için......sizin için Herbalife24 serisi, egzersiz öncesinde, sırasında ve sonrasında size yardımcı olabilecek sporcu beslenmesi ürünlerini içermektedir. Herbalife24 düzenli egzersiz yapan, vücut

Detaylı

ZAYIFLAMA PROGRAMI. Hedef Odaklı Konaklama: Zayıflama Programı

ZAYIFLAMA PROGRAMI. Hedef Odaklı Konaklama: Zayıflama Programı ZAYIFLAMA PROGRAMI Hedef Odaklı Konaklama: Zayıflama Programı Zayıflamanıza ve sağlıklı kilonuzu korumanıza yardımcı olmak üzere sizinle işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Uzmanlığımızı trendlere uygun

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Sağlıklı Yaşam Merkezi Dyt. Melda KANGALGİL

SAĞLIKLI BESLENME. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Sağlıklı Yaşam Merkezi Dyt. Melda KANGALGİL SAĞLIKLI BESLENME AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Sağlıklı Yaşam Merkezi Dyt. Melda KANGALGİL 1 İNSANLAR NEDEN YEMEK YER 2 3 Sağlığın temeli yeterli ve dengeli (sağlıklı) beslenmedir. İnsan vücudunu bir arabaya benzetebiliriz;

Detaylı

Küresel Kitleler Leziz Bir YouTube Reklamıyla Knorr un Tadına Baktı

Küresel Kitleler Leziz Bir YouTube Reklamıyla Knorr un Tadına Baktı Küresel Kitleler Leziz Bir YouTube Reklamıyla Knorr un Tadına Baktı Yayınlanan Eylül 2016 Konular Video Yemek tutkunları yeni tarifler keşfetmek, mutfak biliminin püf noktalarını öğrenmek, amatörler ve

Detaylı

Sağlıklı bir hamilelik için izlenmesi gereken 10 adım

Sağlıklı bir hamilelik için izlenmesi gereken 10 adım http:www.babycentre.co.uk/midwives 10 steps to a healthy pregnancy (Turkish) Sağlıklı bir hamilelik için izlenmesi gereken 10 adım 1. Hamilelik sürecini erkenden planlayın ve organize edin! 2. Sağlıklı

Detaylı

.. YILI SAĞLIKLI BESLENME KURS PLANI MODÜL SÜRESİ. sahibi olmak * Beslenme Bilimi * Beslenme Biliminin Kapsamı 16 SAAT.

.. YILI SAĞLIKLI BESLENME KURS PLANI MODÜL SÜRESİ. sahibi olmak * Beslenme Bilimi * Beslenme Biliminin Kapsamı 16 SAAT. .... YILI KURS PLANI KURS MERKEZİNİN ADI ALAN ADI KURSUN ADI KURSUN SÜRESİ AY HAFTA GÜNLER DERS SAATİ KONULAR. AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ 18 SAAT MODÜL VE YETERLİLİK MODÜL SÜRESİ TOPLAM SÜRE BAŞLAMA TARİHİ

Detaylı

BÜYÜYÜN BÜYÜMEYE PROGRAMI PY 2012/2013

BÜYÜYÜN BÜYÜMEYE PROGRAMI PY 2012/2013 BÜYÜYÜN ve Kazanın PY 2012 / 2013 : Büyüme Yılı! Büyümeye Odaklanın YENİ PERFORMANS YILI İÇİN HEDEFİNİZ BÜYÜME OLMALI Amway Serbest Girişimcileri (ASG ler) olarak bu inanılmaz fırsatı değerlendirmek için

Detaylı

Pazardan Sofraya:Pazarlama ve Tüketim Beslenmede Balığın Yeri ve Önemi

Pazardan Sofraya:Pazarlama ve Tüketim Beslenmede Balığın Yeri ve Önemi Pazardan Sofraya:Pazarlama ve Tüketim Beslenmede Balığın Yeri ve Önemi Prof. Dr. Yasemen YANAR Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Tarih boyunca medeniyetler

Detaylı

PSİKOLOJİ DE. Besinsel. Destekleyiciler

PSİKOLOJİ DE. Besinsel. Destekleyiciler PSİKOLOJİ DE Besinsel Destekleyiciler 3 Hastalığın En Güzel İlacı, Hastalığın En Güzel İlacı, Hastalıktan Korunmanın Çarelerini Öğrenmektir. Çarelerini Öğrenmektir. Hipokrat Hipokrat 4 Bugünün bilgilerine

Detaylı

OKUL ÇAĞINDA BESLENME

OKUL ÇAĞINDA BESLENME OKUL ÇAĞINDA BESLENME Doç. Dr. Yeşim ÖZTÜRK Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Gastroenteroloji, Beslenme ve Metabolizma Ünitesi Nisan 2008-İZMİR ADÖLESAN DÖNEM 1. Biyolojik değişim BÜYÜME

Detaylı

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ 4.Ders Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER Kalite Planlaması Kalite Felsefesi KALİTE PLANLAMASI Planlama, bireylerin sınırsız isteklerini en üst düzeyde karşılamak amacıyla kaynakların en uygun

Detaylı

SAĞLIKLI KALP İÇİN AKTİF YAŞAM

SAĞLIKLI KALP İÇİN AKTİF YAŞAM SAĞLIKLI KALP İÇİN AKTİF YAŞAM SAĞLIKLI KALP İÇİN AKTİF YAŞAM Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri de kalp hastalıklarıdır. Bu kavram içinde birçok farklı hastalık bulunsa da, dünyada ve ülkemizde

Detaylı

Selection Bardak Poşet Çay Selection Tea Bag 9222345 2,00 9222346 2,00 1000. Traditional Bardak Poşet Çay Traditional Tea Bag 9222320 2,00 25

Selection Bardak Poşet Çay Selection Tea Bag 9222345 2,00 9222346 2,00 1000. Traditional Bardak Poşet Çay Traditional Tea Bag 9222320 2,00 25 Gıda Çözümleri Siyah Çaylar Selection Bardak Poşet Çay Selection Tea Bag Geleneksel tadıyla lezzeti, günün her saati bardak poşet rahatlığı ile içinizde hissedeceksiniz. 9222 00 9222 000 Traditional Bardak

Detaylı

Raporlar Broşürü. Criterion Partnership, The Old Market, Hove, BN3 1AT

Raporlar Broşürü. Criterion Partnership, The Old Market, Hove, BN3 1AT Raporlar Broşürü 1 letterbox@criterion.co.uk Raporlara Genel Bakış Amaç Kullanım Anketlere İlişkin Gereklilikler Hedef Kitle Yetenek Katılımcının sözel ve sayısal yetenek testi sonuçları hakkında detaylı

Detaylı

FAZLA KİLO VE OBEZİTE TRENDİ GİDEREK YÜKSELİYOR

FAZLA KİLO VE OBEZİTE TRENDİ GİDEREK YÜKSELİYOR BESLENME GERÇEKLERİ FAZLA KİLO VE OBEZİTE TRENDİ GİDEREK YÜKSELİYOR 2015 de 2.3 milyar yetişkin fazla kilolu ve 700 milyonu ise obez olacak. DÜŞÜK ORANDA OBEZİTE YÜKSEK ORANDA OBEZİTE Kaynak: Dünya Sağlık

Detaylı

Op Dr Aybala AKIL. ACIBADEM Bodrum Hastanesi

Op Dr Aybala AKIL. ACIBADEM Bodrum Hastanesi Sağlıklı bir anne için Sağlıklı beslenme Düzenli hekim kontrolü Gebelik öncesi hastalıkların sıkı takibi Sağlıklı bir yaşam tarzı Huzurlu bir gebelik süreci Sağlıklı beslenme = Dengeli beslenme Proteinler

Detaylı

Sporcu Beslenmesi Ve Makarna. Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı

Sporcu Beslenmesi Ve Makarna. Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı Sporcu Beslenmesi Ve Makarna Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı BESLENME Genetik yapı PERFORMANS Fiziksel kondisyon Yaş Cinsiyet Yaş Enerji gereksinimi Vücut bileşimi

Detaylı

Dr. Bekir KESKİNKILIÇ

Dr. Bekir KESKİNKILIÇ Dr. Bekir KESKİNKILIÇ ÇALIŞMANIN AMAÇLARI; İLKÖĞRETİM OKULLARI 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN (7-8 YAŞ GRUBU); Beslenme durumlarının ve büyümelerinin değerlendirilmesi, Ailelerinin ifadelerine göre çocukların

Detaylı

İçindekiler. HSG Tarım... 3 Elma... 5 Appy... 7 Üretim Tesisimiz... 9 Üretim... 13 Soğuk Zincir... 17 Satış ve Pazarlama... 19

İçindekiler. HSG Tarım... 3 Elma... 5 Appy... 7 Üretim Tesisimiz... 9 Üretim... 13 Soğuk Zincir... 17 Satış ve Pazarlama... 19 İçindekiler HSG Tarım... 3 Elma... 5 Appy... 7 Üretim Tesisimiz... 9 Üretim... 13 Soğuk Zincir... 17 Satış ve Pazarlama... 19 1 2 HSG Tarım Adını 1969 da üretilen ilk yerli traktörden alan HSG Tarım, tarımda

Detaylı

Zayıflarken Yapılan 5 Hata ve Çözümleri

Zayıflarken Yapılan 5 Hata ve Çözümleri Zayıflarken Yapılan 5 Hata ve Çözümleri Ebru Pelin 10 günde 10 kilo verin... X diyetiyle bu yaza ideal kilonuzda girin... X biberi, Y kapsülü ile ayda 15 kilo verin... Bu ve benzeri iddialarla oluşturulan

Detaylı