PageSpeed Insights. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PageSpeed Insights. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın:"

Transkript

1 PageSpeed Insights Mobil 60 / 100 Hız Düzeltilmesi gerekenler: Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın Statik kaynaklar için HTTP üstbilgilerinde bir süre sonu tarihi veya maksimum ömür ayarlamak, tarayıcıya, ağ üzerindeki kaynakları değil yerel diskte önceden indirilmiş olanları yüklemesini söyler. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın:

2 Cn/helveticaneueltpro-cn.woff Regular/neosanspro-regular.woff (süre sonu (süre sonu (süre sonu (süre sonu (süre sonu

3 _n-155x111.jpg _n-155x111.jpg _n-155x111.jpg (süre sonu (süre sonu (süre

4 sonu

5 (30 dakika) (30 dakika) (2 saat) (7,7 saat) Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın Sayfanızda oluşturmayı engelleyen 5 tane CSS kaynağı var. Bu durum, sayfanızın oluşturulmasında gecikmeye neden oluyor. Sayfanızda ekranın üst kısmındaki içerikten hiçbiri aşağıdaki kaynakların yüklenmesi beklenmeden oluşturulamadı. Engelleyen kaynakları ertelemeyi veya eşzamansız olarak yüklemeyi ya da bu kaynakların önemli miktarda bölümünü doğrudan HTML'de satır içi yapmayı deneyin. Aşağıdakilerin CSS Yayınını optimize edin:

6 Consider Fixing: CSS'yi küçültün CSS kodunu küçültmek, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlarken indirme ve ayrıştırma işlemlerini de hızlandırabilir. Boyutlarını 625 B azaltmak için (%20 azalma) aşağıdaki kaynaklarda CSS'yi küçültün. kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 625 B tasarruf (%20 azalma) sağlayabilir. JavaScript'i küçültün JavaScript kodunu küçültmek, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlarken indirme, ayrıştırma ve çalıştırma işlemlerini de hızlandırabilir. Boyutlarını 8,5 KB azaltmak için (%46 azalma) aşağıdaki kaynaklarda JavaScript'i küçültün. kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 5,9 KB tasarruf (%50 azalma) sağlayabilir. kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 2,6 KB tasarruf (%38 azalma) sağlayabilir. Resimleri optimize edin Resimleri doğru şekilde biçimlendirmek ve sıkıştırmak, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlayabilir.

7 Boyutlarını 5,7 KB azaltmak için (%18 azalma) aşağıdaki resimleri optimize edin. sayfasının kayıpsız sıkıştırılması 2,1 KB tasarruf (%17 azalma) sağlayabilir. sayfasının kayıpsız sıkıştırılması 896 B tasarruf (%86 azalma) sağlayabilir. sayfasının kayıpsız sıkıştırılması 892 B tasarruf (%86 azalma) sağlayabilir. sayfasının kayıpsız sıkıştırılması 864 B tasarruf (%11 azalma) sağlayabilir. sayfasının kayıpsız sıkıştırılması 536 B tasarruf (%11 azalma) sağlayabilir. sayfasının kayıpsız sıkıştırılması 525 B tasarruf (%11 azalma) sağlayabilir. 5 Passed Rules Açılış sayfası yönlendirmelerinden kaçının Sayfanızda yönlendirme yok. Açılış sayfası yönlendirmelerinden kaçınma hakkında daha fazla bilgi edinin. Sıkıştırmayı etkinleştirin Sıkıştırmayı etkinleştirmişsiniz. Sıkıştırmayı etkinleştirme hakkında daha fazla bilgi edinin. Sunucu yanıt süresini kısaltın Sunucunuz hızlı yanıt verdi. Sunucu yanıt süresi optimizasyonu hakkında daha fazla bilgi edinin. HTML'yi küçültün

8 HTML'niz küçültülmüş. HTML'yi küçültme hakkında daha fazla bilgi edinin. Görünür içeriğe öncelik verin Ekranın üst kısmındaki içeriğinize doğru şekilde öncelik verilmiş. Görünür içeriğe öncelik verme hakkında daha fazla bilgi edinin. 70 / 100 Kullanıcı Deneyimi Düzeltilmesi gerekenler: Görünümü yapılandırın Sayfanızda belirtilmiş bir görünüm yok. Bu da mobil cihazların, sayfanızı sanki bir masaüstü tarayıcıda görüntüleniyormuş gibi oluşturarak mobil ekrana sığacak şekilde küçültmesine neden olur. Sayfanızın tüm cihazlarda doğru bir şekilde oluşturulmasını sağlamak için bir görünüm yapılandırın. Bu sayfa için bir görünüm yapılandırın. Okunabilir yazı tipi boyutları kullanma Sayfanızda bulunan aşağıdaki metin bazı ziyaretçilerinizin kolay okuyamayacağı şekilde oluşturuluyor. Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak için okunaklı yazı tipi boyutları kullanın. Aşağıdaki metin parçalarında küçük bir yazı tipi boyutu kullanılıyor. Daha okunaklı olmaları için yazı tipi boyutunu büyütün. TR ve diğer 2 metin yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (13 CSS pikseli) oluşturuluyor final. SITEMIZ AÇILDI metni yalnızca 6 piksel yüksekliğinde (CSS'de 17 piksel) oluşturuluyor final. BIZE ULAŞIN metni yalnızca 6 piksel yüksekliğinde (CSS'de 17 piksel) oluşturuluyor final. iletişim Bilgilerimiz metni yalnızca 6 piksel yüksekliğinde (CSS'de 17 piksel) oluşturuluyor final.

9 ve diğer 1 metin yalnızca 5 piksel yüksekliğinde (14 CSS pikseli) oluşturuluyor final. HIZMETLERIMIZ ve diğer 5 metin yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (12 CSS pikseli) oluşturuluyor final. JET TUNİNG OTO E HOŞGELDİNİZ! metni yalnızca 7 piksel yüksekliğinde (CSS'de 19 piksel) oluşturuluyor final. Tuning'e dair her şey burada! metni yalnızca 6 piksel yüksekliğinde (CSS'de 18 piksel) oluşturuluyor final. HIZMETLERIMIZ metni yalnızca 6 piksel yüksekliğinde (CSS'de 17 piksel) oluşturuluyor final. Oto Elektrik & Elektronik ve diğer 4 metin yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (12 CSS pikseli) oluşturuluyor final. devamını okuyun ve diğer 4 metin yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (12 CSS pikseli) oluşturuluyor final. OTO ELEKTRİK & rş Dinamo... metni yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (CSS'de 13 piksel) oluşturuluyor final. HAKKIMIZDA metni yalnızca 6 piksel yüksekliğinde (CSS'de 16 piksel) oluşturuluyor final. mağazası, mark ından biridir. ve diğer 1 metin yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (13 CSS pikseli) oluşturuluyor final. TUNING ve diğer 3 metin yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (13 CSS pikseli) oluşturuluyor final. Araçlarınızı m ırlamanızda da ve diğer 1 metin yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (13 CSS pikseli) oluşturuluyor final. ÇALIŞMALARIMIZ metni yalnızca 6 piksel yüksekliğinde (CSS'de 17 piksel) oluşturuluyor final. YAPTIĞIMIZ İŞLER metni yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (CSS'de 13 piksel) oluşturuluyor final. Bu alanda bugü ulabilirsiniz. metni yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (CSS'de 13 piksel) oluşturuluyor final. tümünü görüntüle metni yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (CSS'de 12 piksel) oluşturuluyor final. BIZDEN HABERLER metni yalnızca 6 piksel yüksekliğinde (CSS'de 17 piksel) oluşturuluyor final. Jet tuning Web zi takip edin! metni yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (13 CSS pikseli) oluşturuluyor. devamını okuyun metni yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (12 CSS pikseli) oluşturuluyor ve diğer 1 metin yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (12 CSS pikseli) oluşturuluyor final. jettuning ve diğer 1 metin yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (12 CSS pikseli) oluşturuluyor final.

10 Hizmetlerimiz Çoğaldı! metni yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (CSS'de 12 piksel) oluşturuluyor final. JET TUNING IN S MAUN KAPLAMA metni yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (CSS'de 13 piksel) oluşturuluyor final. MARKALAR metni yalnızca 6 piksel yüksekliğinde (17 CSS pikseli) oluşturuluyor. SOSYAL AĞLAR ve diğer 3 metin yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (13 CSS pikseli) oluşturuluyor. İstasyon Mah. Polatlı 1 Cad. ve diğer 7 metin yalnızca 4 piksel yüksekliğinde (13 CSS pikseli) oluşturuluyor. Copyright ve diğer 4 metin yalnızca 5 piksel yüksekliğinde (14 CSS pikseli) oluşturuluyor. Prefabrik Ev Ankara ve diğer 3 metin yalnızca 5 piksel yüksekliğinde (14 CSS pikseli) oluşturuluyor. Hizmetlerimiz ve diğer 4 metin yalnızca 5 piksel yüksekliğinde (14 CSS pikseli) oluşturuluyor. Aşağıdaki metin parçalarında satır yüksekliği az. Daha okunaklı olmaları için satır yüksekliğini artırın. OTO ELEKTRİK & rş Dinamo... metninin satır yüksekliği, yazı tipi boyutunun yalnızca %100 oranında final. JET TUNING IN S MAUN KAPLAMA metninin satır yüksekliği, yazı tipi boyutunun yalnızca %100 oranında final. Consider Fixing: Hafifçe vurma hedeflerini uygun şekilde boyutlandırın Web sayfanızdaki bağlantılardan/düğmelerden bazıları dokunmatik ekranda kullanıcıların zorlanmadan hafifçe vurabilmeleri için çok küçük olabilir. Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak için bu hafifçe vurma hedeflerinin boyutlarını büyütmeyi düşünün. Aşağıdaki hafifçe vurma hedefleri, çevrelerindeki diğer hafifçe vurma hedeflerine çok yakın ve aralarında daha fazla boşluk olması gerekebilir. <a href=" rik-ev-ankara/">tr</a> ve diğer 2 tanesinin hafifçe vurma hedefi başka hafifçe vurma hedeflerine yakın final.

11 <input type="submit"> hafifçe vurma hedefi başka 4 hafifçe vurma hedefine yakın final. <a href=" ve diğer 1 tanesinin hafifçe vurma hedefi başka hafifçe vurma hedeflerine yakın final. <a href=" ttuning.garage"></a> hafifçe vurma hedefi başka 3 hafifçe vurma hedefine yakın final. <a href=" ttuning.garage"></a> hafifçe vurma hedefi başka 3 hafifçe vurma hedefine yakın final. <a href=" hafifçe vurma hedefi başka 2 hafifçe vurma hedefine yakın final. <a href=" hafifçe vurma hedefi başka 4 hafifçe vurma hedefine yakın final. <a href="#" class="prev">prev</a> hafifçe vurma hedefi başka 1 hafifçe vurma hedefine yakın final. <a href="#" class="next">next</a> hafifçe vurma hedefi başka 1 hafifçe vurma hedefine yakın final. <a href="#0">1</a> hafifçe vurma hedefi başka 2 hafifçe vurma hedefine yakın final. <a href="#1">2</a> hafifçe vurma hedefi başka 2 hafifçe vurma hedefine yakın final. <div class="jcarousel-prev rev-horizontal"> hafifçe vurma hedefi başka 2 hafifçe vurma hedefine yakın final. <div class="jcarousel-next ext-horizontal"> hafifçe vurma hedefi başka 2 hafifçe vurma hedefine yakın final. <div class="jcarousel-prev rev-horizontal"> ve diğer 1 tanesinin hafifçe vurma hedefi başka hafifçe vurma hedeflerine yakın final. <div class="jcarousel-next ext-horizontal"> ve diğer 1 tanesinin hafifçe vurma hedefi başka hafifçe vurma hedeflerine yakın final. <a href=" rimiz-cogaldi/">hizmetlerimiz S MAUN KAPLAMA</a> hafifçe vurma hedefi başka 1 hafifçe vurma hedefine yakın final. <a href=" hor/jettuning/">jettuning</a> hafifçe vurma hedefi başka 1 hafifçe vurma hedefine yakın final. <a href="">t: </a> ve diğer 3 tanesinin hafifçe vurma hedefi başka hafifçe vurma hedeflerine yakın. <a href=" kevankara.net/">prefabrik Ev Ankara</a> ve diğer 1 tanesinin hafifçe vurma hedefi başka hafifçe vurma hedeflerine yakın. <a href=" ve diğer 2 tanesinin hafifçe vurma hedefi başka hafifçe vurma hedeflerine yakın.

12 3 Passed Rules İçeriği gizleyen uygulama yükleme geçiş reklamlarından kaçının Sayfanızda, içeriğin önemli bir kısmını gizleyen herhangi bir uygulama yükleme geçiş reklamı bulunmadığı anlaşılıyor. Uygulama yükleme geçiş reklamlarını kullanmaktan kaçınmanın önemi hakkında daha fazla bilgi edinin. Eklentilerden kaçınma Sayfanızda, içeriğin çok sayıda platformda kullanılabilir olmasını engelleyecek eklentiler kullanılmadığı anlaşılıyor. Eklentilerden kaçınmanın önemi hakkında daha fazla bilgi edinin. İçeriğin boyutunu görünüme göre ayarlayın Sayfanızın içeriği görünüme sığıyor. İçeriği görünüme göre boyutlandırma ile ilgili daha fazla bilgi edinin. Desktop 71 / 100 Hız Düzeltilmesi gerekenler:

13 Desktop Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın Statik kaynaklar için HTTP üstbilgilerinde bir süre sonu tarihi veya maksimum ömür ayarlamak, tarayıcıya, ağ üzerindeki kaynakları değil yerel diskte önceden indirilmiş olanları yüklemesini söyler. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın: Cn/helveticaneueltpro-cn.woff Regular/neosanspro-regular.woff (süre sonu (süre sonu (süre sonu (süre sonu (süre

14 Desktop sonu

15 Desktop _n-155x111.jpg _n-155x111.jpg _n-155x111.jpg (süre sonu (süre sonu (süre sonu

16 Desktop (30 dakika) (30 dakika) (2 saat) (7,7 saat) Consider Fixing:

17 Desktop CSS'yi küçültün CSS kodunu küçültmek, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlarken indirme ve ayrıştırma işlemlerini de hızlandırabilir. Boyutlarını 625 B azaltmak için (%20 azalma) aşağıdaki kaynaklarda CSS'yi küçültün. kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 625 B tasarruf (%20 azalma) sağlayabilir. JavaScript'i küçültün JavaScript kodunu küçültmek, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlarken indirme, ayrıştırma ve çalıştırma işlemlerini de hızlandırabilir. Boyutlarını 8,5 KB azaltmak için (%46 azalma) aşağıdaki kaynaklarda JavaScript'i küçültün. kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 5,9 KB tasarruf (%50 azalma) sağlayabilir. kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 2,6 KB tasarruf (%38 azalma) sağlayabilir. Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın Sayfanızda oluşturmayı engelleyen 5 tane CSS kaynağı var. Bu durum, sayfanızın oluşturulmasında gecikmeye neden oluyor. Sayfanızda ekranın üst kısmındaki içerikten hiçbiri aşağıdaki kaynakların yüklenmesi beklenmeden oluşturulamadı. Engelleyen kaynakları ertelemeyi veya eşzamansız olarak yüklemeyi ya da bu kaynakların önemli miktarda bölümünü doğrudan HTML'de satır içi yapmayı deneyin. Aşağıdakilerin CSS Yayınını optimize edin:

18 Desktop Resimleri optimize edin Resimleri doğru şekilde biçimlendirmek ve sıkıştırmak, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlayabilir. Boyutlarını 5,7 KB azaltmak için (%18 azalma) aşağıdaki resimleri optimize edin. sayfasının kayıpsız sıkıştırılması 2,1 KB tasarruf (%17 azalma) sağlayabilir. sayfasının kayıpsız sıkıştırılması 896 B tasarruf (%86 azalma) sağlayabilir. sayfasının kayıpsız sıkıştırılması 892 B tasarruf (%86 azalma) sağlayabilir. sayfasının kayıpsız sıkıştırılması 864 B tasarruf (%11 azalma) sağlayabilir. sayfasının kayıpsız sıkıştırılması 536 B tasarruf (%11 azalma) sağlayabilir. sayfasının kayıpsız sıkıştırılması 525 B tasarruf (%11 azalma) sağlayabilir. 5 Passed Rules Açılış sayfası yönlendirmelerinden kaçının

19 Powered by TCPDF ( Desktop Sayfanızda yönlendirme yok. Açılış sayfası yönlendirmelerinden kaçınma hakkında daha fazla bilgi edinin. Sıkıştırmayı etkinleştirin Sıkıştırmayı etkinleştirmişsiniz. Sıkıştırmayı etkinleştirme hakkında daha fazla bilgi edinin. Sunucu yanıt süresini kısaltın Sunucunuz hızlı yanıt verdi. Sunucu yanıt süresi optimizasyonu hakkında daha fazla bilgi edinin. HTML'yi küçültün HTML'niz küçültülmüş. HTML'yi küçültme hakkında daha fazla bilgi edinin. Görünür içeriğe öncelik verin Ekranın üst kısmındaki içeriğinize doğru şekilde öncelik verilmiş. Görünür içeriğe öncelik verme hakkında daha fazla bilgi edinin.

PageSpeed Insights. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın:

PageSpeed Insights. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın: PageSpeed Insights Mobil 58 / 100 Hız Düzeltilmesi gerekenler: Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın Statik kaynaklar için HTTP üstbilgilerinde bir süre sonu tarihi veya maksimum ömür ayarlamak,

Detaylı

PageSpeed Insights. Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın

PageSpeed Insights. Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın PageSpeed Insights 44 / 100 Hız Düzeltilmeli: Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın Sayfanızda oluşturmayı engelleyen 1 tane komut dosyası ve 4 tane

Detaylı

PageSpeed Insights. Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir.

PageSpeed Insights. Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. PageSpeed Insights Mobil 31 / 100 Hız Düzeltilmeli: Sıkıştırmayı etkinleştirin Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. Aktarım boyutlarını 715,9

Detaylı

PageSpeed Insights. Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir.

PageSpeed Insights. Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. PageSpeed Insights Mobil 33 / 100 Hız Düzeltilmeli: Sıkıştırmayı etkinleştirin Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. Aktarım boyutlarını 756,4

Detaylı

PageSpeed Insights. Resimleri doğru şekilde biçimlendirmek ve sıkıştırmak, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlayabilir.

PageSpeed Insights. Resimleri doğru şekilde biçimlendirmek ve sıkıştırmak, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlayabilir. PageSpeed Insights Mobil 36 / 100 Hız Düzeltilmeli: Resimleri optimize edin Resimleri doğru şekilde biçimlendirmek ve sıkıştırmak, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlayabilir. Boyutlarını 1,7 MB

Detaylı

Sayfa Hızı Önerileri. Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir.

Sayfa Hızı Önerileri. Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. Sayfa Hızı Önerileri Mobil 52 / 100 Speed Düzeltilmelidir: Sıkıştırmayı etkinleştirin Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. Aktarım boyutlarını

Detaylı

Page speed. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın:

Page speed. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın: Page speed Mobil 56 / 100 SPEED Impact important Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın Statik kaynaklar için HTTP üstbilgilerinde bir süre sonu tarihi veya maksimum ömür ayarlamak, tarayıcıya,

Detaylı

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK BÖLÜM 10 11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK Powerpoint programında hazır bulunan bir dizi renk ve metin özelliğine sahip sunu dosyalarına Tasarım şablonu ismi verilir. Kullanıcı bu dosyaları

Detaylı

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016 Hızlı Başlangıç Rehberi Türkçe VTE-1016 7025693 1 Artık başlayabiliriz! Kontrol cihazınızı PlayStation TV sisteminize bağlama PS TV sisteminizle birlikte DUALSHOCK 3 veya DUALSHOCK 4 kablosuz kontrol cihazınızı

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin

QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin Xerox QR Code Uygulaması Hızlı Başlangıç Kılavuzu 702P03999 QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin QR (Quick Response) Code Uygulamasını şu uygulamalarla birlikte kullanınız:

Detaylı

Fon Bülteni Haziran 2016. Önce Sen

Fon Bülteni Haziran 2016. Önce Sen Fon Bülteni Haziran 216 Önce Sen Fon Bülteni Haziran 216 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 31/5/215-31/5/216 % 25 2 15 1 5-5 -1 9,88 7,82 11,7 6,36 1,5 9,81

Detaylı

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 23 YASAL BİLGİLER Telif Hakkı 2014 ZTE CORPORATION. Tüm hakları saklıdır. Bu yayının hiçbir bölümü ZTE Corporation'ın önceden yazılı izni olmadan fotokopi

Detaylı

Microsoft Xbox ın YouTube daki Lansman Yayını Halo 5: Guardians ın Satış Rekorları Kırmasına Yardımcı Oldu

Microsoft Xbox ın YouTube daki Lansman Yayını Halo 5: Guardians ın Satış Rekorları Kırmasına Yardımcı Oldu Microsoft Xbox ın YouTube daki Lansman Yayını Halo 5: Guardians ın Satış Rekorları Kırmasına Yardımcı Oldu Yayınlanan April 2016 Konular Video Advertising Halo 5: Guardians için oyun (lansman) vakti gelmişti.

Detaylı

Sürücü Gönder. Yönetici Kılavuzu

Sürücü Gönder. Yönetici Kılavuzu Sürücü Gönder Yönetici Kılavuzu Ocak 2013 www.lexmark.com Genel Bakış 2 Genel Bakış Sürücü Gönder, belirli bir yazıcı modelinin yazıcı sürücüsünü almanızı sağlar. Uygulama, size yükleme talimatlarını ve

Detaylı

VII. VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ

VII. VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ VII. VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ 27 1. Kurum Standartları anketine MEBBİS (http://mebbis.meb.gov.tr) ana sayfasında bulunan "Kurum Standartları Öğrenci ve Veli Girişleri" bağlantısını kullanarak veya e-okul

Detaylı

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği durumlar dışında,

Detaylı

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması İçindekiler Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Detaylı

ARAYÜZÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

ARAYÜZÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ ARAYÜZÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ MODBUS DÖNÜŞTÜRÜCÜ UTY-VMSX PARÇA NO. 9708438047 Modbus, Schneider Electric SA şirketinin tescilli ticari markasıdır. İçindekiler 1 SİSTEMİN ANA HATLARI...1 2 BOYUT...2 3 TEKNİK

Detaylı

Bölüm 6 Tarımsal Finansman

Bölüm 6 Tarımsal Finansman Bölüm 6 Tarımsal Finansman 1. Tarımsal Finansman 2. Tarımsal Krediler İçerik 1 FİNANSMAN VE FONKSİYONLARI İşletmelerin öz varlıklarını güçlendirmek olan finansman önceleri sadece sermaye temini olarak

Detaylı

Facebook connect ile kullanıcı giriş çıkış

Facebook connect ile kullanıcı giriş çıkış Facebook connect ile kullanıcı giriş çıkış 12 Mayıs Salı 09 Diğer Dökümanlar http://mfyz.com/facebook-connect-ile-kullanici-giris-cikis Facebook Connect Nedir? Facebook, uzun süredir api'si dışında connect

Detaylı

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek ve Sistem Ayarlarnıı Değiştirmek 36 4 Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Bu bölümde Görev Çubuğu Özelliklerini kullanarak, Görev Çubuğu

Detaylı

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler vb.) Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgiye

Detaylı

NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA

NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA Başvuru öncesi önemli birkaç hatırlatma; Başvuru yapabilmeniz için öncelikle

Detaylı

Safir Tema Gölge Wordpress Teması

Safir Tema Gölge Wordpress Teması Safir Tema Gölge Wordpress Teması (Yardım v1.0) Tema Kurulumunda Dikkat Edilecek Noktalar Gölge Wordpress temanızı normal bir Wordpress temasını kurar gibi kurabilirsiniz. Kurulumda özel olarak ekstra

Detaylı

Origami. Bu kitapç n sahibi. Haz rlayan: Asl Zülal Foto raflar: Burak Murat Bayram Tasar m: Ay egül Do an Bircan Çizimler: Bengi Gencer

Origami. Bu kitapç n sahibi. Haz rlayan: Asl Zülal Foto raflar: Burak Murat Bayram Tasar m: Ay egül Do an Bircan Çizimler: Bengi Gencer Origami Bu kitapç n sahibi Haz rlayan: Asl Zülal Foto raflar: Burak Murat Bayram Tasar m: Ay egül Do an Bircan Çizimler: Bengi Gencer A ustosböce i 1 2 Kâ d üçgen Üçgenin uzun kenar n n iki kö esi üçüncü

Detaylı

İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR

İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR 1 Bir dersin sunumunda, sözel anlatımlar yanında çizimler, şemalar ve grafikler kullanılması; bilginin aktarılmasında, hem duyu organı olarak gözün, hem de düşünme-ilişkilendirme

Detaylı

CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı

CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı C ve Sistem Programcıları Derneği Kasım 2002 İçindekiler: 1 -GIRIŞ 3 1.1.NEDEN STANDARTLARA IHTIYACIMIZ VAR? 3 2 -İMLA VE YAZIM 3 2.1.TÜRKÇE

Detaylı

Sayfanın kaynak kodunu incelediğimde ilk olarak unicode karakterlerden oluşan karakter dizisi daha sonra ise Java class dosyası ve image.

Sayfanın kaynak kodunu incelediğimde ilk olarak unicode karakterlerden oluşan karakter dizisi daha sonra ise Java class dosyası ve image. Siber Takip Aslında bu haftaki yazım için Linux işletim sistemi üzerinde zararlı kod analizi ile ilgili birşeyler karalamaya karar vermiştim. İncelemek için örnek rootkit benzeri zararlı bir kod arıyordum

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF MATEMATİK 2015 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 12 ARALIK 2015 Saat: 10.10 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin

Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin Xerox App Gallery Uygulaması Hızlı Başlangıç Kılavuzu 702P03997 Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin Xerox App Gallery Uygulamasını, ConnectKey özelliğine

Detaylı

SQL Server'ı Uzaktan Bağlantı İçin Ayarlamak

SQL Server'ı Uzaktan Bağlantı İçin Ayarlamak Microsoft SQL Server?a uzaktaki bir bilgisayardan bağlanmak için tek yapmanız gereken, SQL Server Manager?da makinenin adı, kullanıcı adı ve şifreyi girmek veya programdaki connection stringi değiştirmek

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI 1. Cihazı kullanmadan önce lütfen talimatları okuyunuz. 2. Cihazı kullanmaya başlamadan önce evinizdeki voltaj değeri ile cihazda belirtilen voltaj değerini kontrol ediniz.

Detaylı

MikroÖdeme Servis Dökümanı

MikroÖdeme Servis Dökümanı MikroÖdeme Servis Dökümanı 1 TurkcellMobilÖdeme Nedir? TurkcellMobilÖdeme 36 milyonu aşkın Turkcell kullanıcısının cep telefonlarını kullanarak, sadece bir SMS ile, pratik bir şekilde ödeme yapmasına olanak

Detaylı

Message Broadcasting. İşletim ortamı. Message Broadcasting'in Yüklenmesi. Mesaj Oluşturma

Message Broadcasting. İşletim ortamı. Message Broadcasting'in Yüklenmesi. Mesaj Oluşturma Message Broadcasting Message Broadcasting, bir EasyMP Monitor eklentisidir. Yöneticiler eklentiyi kullanarak ağ üzerindeki bir veya daha fazla projektöre ya da tüm projektörlere mesaj veya duyuru gönderebilirler.

Detaylı

Windows 7 doğru güvenlik ayarları ile güvenli düzeyde çalışma kapsamına gelir. Alttaki altı adim size bunu kolayca başarmanın yolunu gösterir.

Windows 7 doğru güvenlik ayarları ile güvenli düzeyde çalışma kapsamına gelir. Alttaki altı adim size bunu kolayca başarmanın yolunu gösterir. İçindekiler: 1. Adim: Kullanıcı Hesap Denetimi 2. Adim: Güvenlik duvarı etkinleştirme 3. Adim: Virüs tarayıcıları kullanmak 4. Adim: Otomatik Güncelleştirmeler 5. Adim: Yedek Dosyaları 6. Adim: Güvenli

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E03J and E04J Series Resmi Tip: E03J001 and E04J001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT:

Detaylı

3-Hafta Genel Sayfa Yapısı. Semantik Web Nedir? SEO Nedir? Sayfa Başlığı (Title) Konu Başlıkları (Heading) Genel Sayfa Düzeni

3-Hafta Genel Sayfa Yapısı. Semantik Web Nedir? SEO Nedir? Sayfa Başlığı (Title) Konu Başlıkları (Heading) Genel Sayfa Düzeni 3-Hafta Genel Sayfa Yapısı Semantik Web Nedir? SEO Nedir? Sayfa Başlığı (Title) Konu Başlıkları (Heading) Genel Sayfa Düzeni Semantik Web Nedir? Önceki bölümde çok basit bir HTML sayfasının nasıl meydana

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Belge Parça Numarası: 406854-141 Nisan 2006 Bu kılavuzda harici ortam kartlarının bilgisayarla nasıl kullanılacağı anlatılır. İçindekiler 1 Dijital Ortam Yuvası kartları Dijital ortam

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için atezer i seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

Kurulum talimatları hakkında genel bilgiler. Elektrik bağlantıları

Kurulum talimatları hakkında genel bilgiler. Elektrik bağlantıları Aracın elektrik sistemine yapılan bütün elektrik bağlantıları merkezi elektrik ünitesinde ve üst yapı konsolunun içine yapılmalıdır. Üstyapı konsolu kabinin içindeki yolcu tarafının üzerindeki panelin

Detaylı

t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P k ). t xlo )+( 2 t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P m ).

t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P k ). t xlo )+( 2 t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P m ). 3. KES (KİRİŞ) SİSTEM HESI 3.1 Kafes Sistem Yük nalizi Kafes kirişler (makaslar), aşıkları, çatı örtüsünü ve çatı örtüsü üzerine etkiyen dış yükleri (rüzgar, kar) taşırlar ve bu yükleri aşıklar vasıtasıyla

Detaylı

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM Meta Trader 4 mobil işlem platformunu cihazınıza kurmak için öncelikle uygulama marketine giriş yapmanız gerekmektedir. Girişin ardından

Detaylı

HP UC Hoparlörlü Telefon. Kullanıcı Kılavuzu

HP UC Hoparlörlü Telefon. Kullanıcı Kılavuzu HP UC Hoparlörlü Telefon Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan

Detaylı

Sanal Uygulama Kurulum Kılavuzu

Sanal Uygulama Kurulum Kılavuzu Sanal Uygulama Kurulum Kılavuzu 2014 Bomgar Corporation. Tüm hakları dünya genelinde saklıdır. BOMGAR ve BOMGAR logosu, Bomgar Corporation'ın ticari markalarıdır; burada yer alan diğer ticari markalar,

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ Kullanım Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ Kullanım Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanım Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

ÖWS/ATM-M, Mercedes-Benz için otomatik şanzıman temizleme sistemi

ÖWS/ATM-M, Mercedes-Benz için otomatik şanzıman temizleme sistemi Kullanım kılavuzu ÖWS/ATM-M, Mercedes-Benz için otomatik şanzıman temizleme sistemi Renk: 7015 Copyright H:Heinzer GmbH 1 Yağın yenilenmesi sonucu sistem temizlenmez; sadece yağın kalitesi iyileşir. Bu

Detaylı

PlayStation Move keskin nişancı

PlayStation Move keskin nişancı TR PlayStation Move keskin nişancı Kullanım Kılavuzu CECHYA-ZRA1E 7017291 Parça adları Yandan Görünüm SELECT (Seç) düğmesi Namlu kılavuzu Eylem pompası kolu Navigasyon denetim kulbu Üst kapak Navigasyon

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de

Detaylı

Vodafone Mobil Form Tanıtım Sunumu

Vodafone Mobil Form Tanıtım Sunumu Vodafone Mobil Form Tanıtım Sunumu Mobil Form ile Evrak İşine Son! Vodafone Mobil Form Kurumunuzun kağıtlar üzerinde formlar şeklinde yürüttüğü iş süreçlerini dijital platforma taşıyan bir mobil uygulamadır.

Detaylı

Çok Kanallı AV Alıcısı. Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur

Çok Kanallı AV Alıcısı. Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur Çok Kanallı AV Alıcısı STR-DN1030 Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur 1 Hoparlörlerin ayarlanması 2 TV'nizin ve diğer cihazların bağlanması 3 Diğer bağlantılar 4 Hoparlörlerin

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU OkulNET Kullanım Kılavuzu EKİM 2012 1 İçindekiler GİRİŞ...3 ANASAYFA...3 EĞİTİM...4 SINAVLAR...6 ŞUBEM...9 KİŞİSEL BİLGİLER...10 AJANDA...10

Detaylı

OSMANLI MİNYATÜR MÜZESİ

OSMANLI MİNYATÜR MÜZESİ OSMANLI MİNYATÜR MÜZESİ IŞIL GÜNDOĞDU, MÜNEVVER ASLAN, ELİF BERBER Tasarım Belgesi BBY 370 Müzelerde Bilgi Yönetimi 28/03/2016 Öz Bu belge sitenin teklif ve analiz aşamasından tasarım aşamaları hakkında

Detaylı

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası Sistemin Kullanım Amacı E-Tedarik, Türkiye Petrolleri nin doğrudan alım süreci sırasında firmalardan teklif alma kısmının elektronik ortama aktarılması amacıyla oluşturulmuş bir web tabanlı sistemdir.

Detaylı

Register your product and get support at www.philips.com/welcome

Register your product and get support at www.philips.com/welcome Register your product and get support at www.philips.com/welcome AE1530 TR Kullanım kılavuzu İçindekiler 1 Cep Radyonuz 4 2 Önemli 5 Güvenlik 5 Bildirim 7 3 Ana menü hakkında genel bilgiler 9 4 Başlarken

Detaylı

1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI

1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI 1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI Otomatik kontrol sistemlerinin en önemli elemanları olan motorlu vanaların kendilerinden beklenen görevi tam olarak yerine getirebilmeleri için, hidronik devre

Detaylı

Yükseltme ve Servis Kılavuzu. Printed in

Yükseltme ve Servis Kılavuzu. Printed in Yükseltme ve Servis Kılavuzu Printed in Sabit Disk Sürücüsünü Çıkarma ve Değiştirme Özellikler modele göre değişebilir. Sabit Disk Sürücüsünü Çıkarma ve Değiştirme 20-40 dakika arası Başlamadan Önce

Detaylı

Model Yapım Teknikleri (MMR106) Ders Detayları

Model Yapım Teknikleri (MMR106) Ders Detayları Model Yapım Teknikleri (MMR106) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Model Yapım Teknikleri MMR106 Bahar 1 1 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin

Detaylı

uzman yaklaşımı Branş Analizi öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı Dr. Levent VEZNEDAROĞLU

uzman yaklaşımı Branş Analizi öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı Dr. Levent VEZNEDAROĞLU Branş Analizi öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı de yer alan öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı sorularının çoğunluğu kolay, bir kısmı da orta düzeydedir. Sınavda siz öğretmen adaylarını

Detaylı

T Modeli Eki. Ek 1. e360t ve. e360t+ Modeli

T Modeli Eki. Ek 1. e360t ve. e360t+ Modeli Ek 1 e360t ve T Modeli Eki e360t+ Modeli Newport TM e360t Ventilatör ürününü satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu paket, T modeline özgü olan özelliklerin açıklandığı Newport e360 Ventilatör Kullanım

Detaylı

MedicReS Good Medical Researcher (GMR) İyi Tıp Araştırmacısı Kayıt Sistemi www.medicres.club

MedicReS Good Medical Researcher (GMR) İyi Tıp Araştırmacısı Kayıt Sistemi www.medicres.club MedicReS Good Medical Researcher (GMR) İyi Tıp Araştırmacısı Kayıt Sistemi www.medicres.club www.medicres.club Yeni kayıt için Hesap oluştur bağlan/sına /klayınız. Nüfus cüzdanınızdaki bilgiler ile aynı

Detaylı

Lojistik gayrimenkul dünyasını keşfedin...

Lojistik gayrimenkul dünyasını keşfedin... Sanayi ve Lojistik Lojistik gayrimenkul dünyasını keşfedin... bizimle çalışmanın keyfini yaşayın... İhtiyacınıza Yönelik Profesyonel Çözümler Sanayi ve Lojistik ekibimiz, üretim ve depolama alanı ihtiyaçlarınızdan,

Detaylı

emuseum KOLEKSİYONUNUZU WEBDE PAYLAŞIN Neden emuseum? SAYISAL GRAFİK TM www.sayisalgrafik.com.tr TMS ile tümleşik çalışma Programlanabilme

emuseum KOLEKSİYONUNUZU WEBDE PAYLAŞIN Neden emuseum? SAYISAL GRAFİK TM www.sayisalgrafik.com.tr TMS ile tümleşik çalışma Programlanabilme emuseum emuseum emuseum KOLEKSİYONUNUZU WEBDE PAYLAŞIN emuseum, The Museum System (TMS) koleksiyon yönetim yazılımı ile tümleşik çalışan ve koleksiyonu web üzerinde yayımlamaya yarayan bir sistemdir. Sanat

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

Hackerlar'ın Gözünden Flash Uygulamaları

Hackerlar'ın Gözünden Flash Uygulamaları Hackerlar'ın Gözünden Flash Uygulamaları Ah o Netsec etkinliğinde bende olsaydım deyipte katılamayanlar için yapmış olduğum sunumu kısaca yazıya dökmeye karar verdim. Ön bilgi olarak Flash kısaca web sayfalarına

Detaylı

Expert modülleri üretiminizi optimize eder. Expert Systemtechnik GmbH. Türkçe. Dö emeli mobilyalar

Expert modülleri üretiminizi optimize eder. Expert Systemtechnik GmbH. Türkçe. Dö emeli mobilyalar Expert modülleri üretiminizi optimize eder Expert Systemtechnik GmbH Türkçe Dö emeli mobilyalar scanexpert static table: Deri giri inin verimli bir ekilde kontrol edilmesi ve deri stokunun idare edilmesi.

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

ÖĞRETMEN SINAV BAŞVURU KILAVUZU

ÖĞRETMEN SINAV BAŞVURU KILAVUZU ÖĞRETMEN SINAV BAŞVURU KILAVUZU Şifreniz T.C. Kimlik No'sunun ilk 6 hanesi olarak tanımlanmış olup, değişiklik yapılabilmektedir. Ancak Her yıl Ekim ya da Kasım ayında sistem güncellendiğinden, şifreniz

Detaylı

E-OKUL TASDİKNAME GİRİŞİ

E-OKUL TASDİKNAME GİRİŞİ E-OKUL TASDİKNAME GİRİŞİ Öğrencilerin tasdikname ve öğrenim belgelerinin sol alt köşesinde e-okul logosu var ise bu durumdaki öğrencilerin girişleri e-okul sisteminden alınmalıdır. tasdikname ve öğrenim

Detaylı

İYON DEĞİŞİMİ AMAÇ : TEORİK BİLGİLER :

İYON DEĞİŞİMİ AMAÇ : TEORİK BİLGİLER : Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü KM 482 Kimya Mühendisliği Laboratuvarı III DENEY NO : 3b İYON DEĞİŞİMİ AMAÇ : İyon değişim kolonunun yükleme ve/veya geri kazanma işlemi sırasındaki davranışını

Detaylı

Kompakt Floresan CFL NI

Kompakt Floresan CFL NI MASTER PL-L 4 Pinli B C D E F A Ampul: Enerji tasarruflu kompakt floresan ampuller Kompakt uzun ark düşük basınç cıva deşarjlı ampuller Sistem, 2 paralel floresan tüp içerir Özellikleri: Starter ve kapasitörsüz

Detaylı

ABONELĠK SÖZLEġMELERĠ YÖNETMELĠĞĠ TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ABONELĠK SÖZLEġMELERĠ YÖNETMELĠĞĠ TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ABONELĠK SÖZLEġMELERĠ YÖNETMELĠĞĠ TASLAĞI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; abonelik sözleşmelerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam

Detaylı

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet Tasarım Raporu Grup İsmi Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK Kısa Özet Tasarım raporumuzda öncelikle amacımızı belirledik. Otomasyonumuzun ana taslağını nasıl oluşturduğumuzu ve bu süreçte neler yaptığımıza karar

Detaylı

Albatros2 Grafiksel Kullanıcı Arayüzü UI400 Hızlı Kullanım Rehberi

Albatros2 Grafiksel Kullanıcı Arayüzü UI400 Hızlı Kullanım Rehberi Albatros2 Grafiksel Kullanıcı Arayüzü UI400 Hızlı Kullanım Rehberi CE1C2348tr 2014-04-23 Building Technologies Hoşgeldiniz! Hoşgeldiniz! Hem QAA74 oda ünitesi hem de AVS74 operatör ünitesini çalıştırmak

Detaylı

Elektronik ortamda tutulacak defter ve belge uygulamasında kullanılacak olan terimler aşağıda tanımlanmıştır.

Elektronik ortamda tutulacak defter ve belge uygulamasında kullanılacak olan terimler aşağıda tanımlanmıştır. 1. Giriş 213 sayılı Vergi Usul Kanununun Mükerrer 242 nci maddesinin 2 numaralı fıkrası hükmü ile Maliye Bakanlığı; elektronik defter, kayıt ve belgelerin oluşturulması, kaydedilmesi, iletilmesi, muhafazası

Detaylı

Başartrafik, Başarsoft un lisanslı bir ürünüdür. GÜVENLİ SÜRÜŞ REHBERİ

Başartrafik, Başarsoft un lisanslı bir ürünüdür. GÜVENLİ SÜRÜŞ REHBERİ Başartrafik, Başarsoft un lisanslı bir ürünüdür. GÜVENLİ SÜRÜŞ REHBERİ Başarsoft olarak Trafik sorunumuza çözüm üretiyoruz! Başartrafik Güvenli Sürüş Rehberi Başartrafik Güvenli Sürüş Rehberi Nedir? Başartrafik

Detaylı

MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI ÇALIŞMA SORULARI

MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI ÇALIŞMA SORULARI MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI ÇALIŞMA SORULARI 1. İşçilerin iş kazalarına uğramalarını önlemek amacıyla güvenli çalışma ortamını oluşturmak için alınması gereken önlemler dizisine ne denir?

Detaylı

ŞEFKAT KOLEJİ İMFO-2015 5.SINIF MATEMATİK SORULARI

ŞEFKAT KOLEJİ İMFO-2015 5.SINIF MATEMATİK SORULARI 0 K KOLJİ İMO-015 5.SINI MMİK SORULRI 1. efkat Koleji matematik öğretmenleri hazırladıkları matematik soru bankasındaki sayfaları numaralandırmak için 88 rakam kullanmışlardır. Buna göre bu soru bankası

Detaylı

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri,

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri, İçindekiler ÖNSÖZ... 2 GİRİŞ... 3 Genel Kurul Toplantısı... 3 Yönetim Kurulu nda Üye ve Görev Değişiklikleri... 3 MMKD Stratejik Plan Çalışması... 3 PROJELER... 4 Kapılar Müzecilere Açık Projesi... 4 Derneklere

Detaylı

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için enerji tasarruflu Symaro sensörleri DELTA anahtarları serisi ile kullanım için uygun Answers for infrastructure

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Yazma Becerileri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu

Detaylı

I. HSBS KURUM AYARLARI

I. HSBS KURUM AYARLARI HALK SAĞLIĞI BİLGİ SİSTEMİ(HSBS) I. HSBS KURUM AYARLARI HSBS sistemine giriş yapıldıktan sonra kurum ayarlarına tıklanarak kuruma ait gerekli bilgiler kurum sorumlusu tarafından bir defaya mahsus olarak

Detaylı

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde)

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari

Detaylı

Legends hesabı olan bütün sihirdarlar turnuvada yarışmak için uygundur.

Legends hesabı olan bütün sihirdarlar turnuvada yarışmak için uygundur. SSS Q: HER EŞLEŞMENİN GALİBİNİ BELİRLEMEK İÇİN KAÇ OYUN OYNANACAK? A: Turnuva, 5v5 Sihirdar Vadisi öldün çık (1 maç üzerinden), finaller ise 3 maç üzerinden gerçekleşecek. Q: BU TURNUVAYA KATILABİLİR MİYİM?

Detaylı

OPER:01. Kullanıcı talimatları. tr-tr. İşletim analizi. Yayım 3. Scania CV AB 2015, Sweden

OPER:01. Kullanıcı talimatları. tr-tr. İşletim analizi. Yayım 3. Scania CV AB 2015, Sweden OPER:01 Yayım 3 tr-tr Kullanıcı talimatları İşletim analizi Scania CV AB 2015, Sweden Genel Genel Bu kullanıcı talimatları, Scania bayilerindeki makine çalışanları ve teknisyenler için yazılmıştır. İşletimsel

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU Kredi No: Bilgilendirme Formu Tarihi: Sayın TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU Bu form ve ekleri Şirketimizden talep ettiğiniz tüketici kredisi ile ilgili olarak aşağıdaki hususları ve

Detaylı

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları İÇERİK 2 Dosya ve Klasör İşlemleri 3 Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Windows 7 - Devam ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK http://www.hasanakyurek.com Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev

Detaylı

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama DE/11/LLP-LDV/TOI 147 420 Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama 1. Adınız: 2. İşletmenin Adı: 3. Tarih: Evet Hayır Bilmiyorum 1. Mevcut işinizde mesleki eğitim fırsatlarına erişebiliyor musunuz?

Detaylı

OBEB - OKEK Test -1. 6. OKEK( 14, 20) kaçtır? 1. OBEB(16, 20, 48) kaçtır? 7. OBEB, 2. OBEB(56, 140, 280) kaçtır? 3. OKEK(10, 15, 25) kaçtır?

OBEB - OKEK Test -1. 6. OKEK( 14, 20) kaçtır? 1. OBEB(16, 20, 48) kaçtır? 7. OBEB, 2. OBEB(56, 140, 280) kaçtır? 3. OKEK(10, 15, 25) kaçtır? OE - OKEK Test -1 1. OE(16, 0, 8) kaçtır? A) ) ) ) 6 E) 8 6. OKEK( 1, 0) kaçtır? A) 10 ) 160 ) 180 ) 10 E) 0. OE(56, 10, 80) kaçtır? 7. OE, 15 5 kaçtır? A) 1 ) 0 ) ) 8 E) A) 75 ) 75 ) 5 ) 5 E) 5. OKEK(10,

Detaylı

KILAVUZ SORU ÇÖZÜMLERİ Matematik

KILAVUZ SORU ÇÖZÜMLERİ Matematik FRAKTALLAR -. Ünite 9. A seçeneğinde verilen şekil adet doğru parçası, B seçeneğinde bulunan şekil 6 adet doğru parçası C seçeneğinde bulunan şekil ise 0 adet doğru parçası kullanılarak oluşturulmuştur.

Detaylı

Yazıcı, Seçenek ve Sehpa Uyumluluğu Kılavuzu. Lazer Yazıcılar

Yazıcı, Seçenek ve Sehpa Uyumluluğu Kılavuzu. Lazer Yazıcılar Yazıcı, Seçenek ve Sehpa Uyumluluğu Kılavuzu Lazer Yazıcılar Ağustos 2014 İçindekiler 2 İçindekiler Desteklenen en yüksek yapılandırmalar...4 Yazıcı makine türü 5027...4 Yazıcı makine türü 7527...5 Yazıcı

Detaylı

Sınavın yapısı ve süre TPS İki aşamalı bir sınavdır. Birinci aşama: Görüntü Yorumlama 60 soru İkinci aşama: Mevzuat ve Uygulama teorik 40 soru Sınav

Sınavın yapısı ve süre TPS İki aşamalı bir sınavdır. Birinci aşama: Görüntü Yorumlama 60 soru İkinci aşama: Mevzuat ve Uygulama teorik 40 soru Sınav Projenin Amacı Tarayıcı personellerin sertifikalandırılarak, güvenlik personeli içinde bir uzmanlık olarak geliştirilmesi Tarayıcı personellerin daha iyi koşullara ulaşmasını sağlamak Alanında uzman personellerin

Detaylı

Hotel Info TV. Kullanım Kılavuzu

Hotel Info TV. Kullanım Kılavuzu Hotel Info TV Kullanım Kılavuzu Info TV bilgisayarını network kablosu ile lokal networkunuze, VGA kablosu ile LCD monitörünüze veya televizyonunuza (PC girişinden) bağlayın. Bilgisayarı adaptör ile elektriğe

Detaylı

Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları

Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Hukuka Giriş LAW 101 Güz 4 0 0 4 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

REHABİLİTASYON PROTOKOLÜ

REHABİLİTASYON PROTOKOLÜ ef TR boekje.indd 1 28-06-2011 14:03:06 REHABİLİTASYON PROTOKOLÜ İMPLANTASYONUNUN ARDINDAN ef TR boekje.indd 2 28-06-2011 14:03:06 Operasyon yapılan dizde doğru rehabilitasyon sağlamak için bu broşürde

Detaylı

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları S1: Erasmus kapsamında yapılan projelerle yarışamaya katılınabilir mi? C1: Erasmus kapsamında gidilen yurtdışı üniversitelerdeki

Detaylı