TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ"

Transkript

1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEST VE BELGELENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Doküman Yayın Tarihi 31/12/2014 BTBD YYN-01 Revizyon Tarihi 03/03/ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Yönetim Kurulu Karar : XX/ Yürürlük Tarihi : 17/02/2016

2 TS ISO/IEC CC ORTAK KRİTERLER STANDARDI MARKA KULLANMA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Ara Teknik Raporların Değerlendirme Ücreti (Belgelendirme süresince laboratuardan gelecek her bir rapor için değerlendirme ücreti )* EAL 1 EAL 2 EAL 3 EAL 4 EAL 5 EAL 6 EAL 7 4 Final Değerlendirme Teknik Raporu (DTR-ETR) İnceleme Ücreti EAL 1 EAL 2 EAL 3 EAL 4 EAL 5 EAL 6 EAL *:Herbir EAL seviyesi için bu ücret tabloda belirtildiği şekilde değişir. Artı özelliklerde ilgili Garanti Ailesinin Ara Rapor Ücreti için (Örneğin EAL 2+ ) bir üst kategorinin ücreti tahakkuk ettirilir. (Örneğin EAL 2 + için EAL 3 ücreti alınır). Koruma Profili Ara Rapor ve DTR değerlendirmelerinde ürün değerlendirme Ara Rapor ve DTR değerlendirme ücretlerinin ilgili EAL seviyesine göre yarısı alınır. Bakım sürecinde geliştiriciden alınan Etki Analiz Raporunun incelemesinde, ürünün EAL seviyesine göre karşılık gelen ücret tahakkuk ettirilir. 5 Belgelendirme/Bakım Raporu Ücreti Belge ve Marka Kullanım Ücreti(Yıllık) Maktu Belge Ücreti (Yıllık) Dış Uzman kullanımı ** **:Dış uzman kullanım ücreti günlük adam/gün olarak TSE dış inceleme elemanı yönergesine göre belirtilen ücret olup, ulaşım ve konaklama ayrıca faturaya dahil edilir. 9 Belge Bakım Süreci Üründe Değişiklik olmaması durumunda *** ***:Belge yenilendiği için Maktu Belge Ücreti tahsis edilir.

3 Üründe Minör Değişiklik durumunda Üründe Major Değişiklik olması durumunda 3750 **** ****:Major değişiklik durumunda, laboratuardan gönderilen rapor sayısına göre ücret tahsis edilir. TS ISO/IEC BİLGİ TEKNOLOJİSİ GÜVENLİK TEKNİKLERİ KRİPTOLAMA MODÜLLERİ İÇİN GÜVENLİK GEREKSİNİMLERİ ve TS ISO/IEC KRİPTOLAMA MODÜLLERİ İÇİN TEST GEREKSİNİMLERİ STANDARDLARI MARKA KULLANMA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Uygunluk Ara Raporların Değerlendirme Ücreti (Belgelendirme süresince laboratuardan gelecek her bir *:Laboratuardan gelecek Ara Rapor sayısı rapor için değerlendirme ücreti )* değişkendir. Seviye 1 Seviye 2 Seviye 3 Seviye 4 4 Uygunluk Test Raporu(CTR) İnceleme Ücreti Seviye 1 Seviye 2 Seviye 3 Seviye Belgelendirme/Bakım Raporu Ücreti Belge ve Marka Kullanım Ücreti(Yıllık) Maktu Belge Ücreti (Yıllık) Dış Uzman kullanımı ** **:Dış uzman kullanım ücreti günlük adam/gün olarak TSE dış inceleme elemanı yönergesine göre belirtilen ücret olup, ulaşım ve konaklama ayrıca faturaya dahil edilir. 9 Belge Bakım Süreci ***:Belge yenilendiği için Maktu Belge Ücreti tahsis edilir.

4 Üründe Değişiklik olmaması durumunda Üründe Minör Değişiklik durumunda Üründe Major Değişiklik olması durumunda *** 3000 **** 10 Kripto Algoritma Sertifikaston Tutarı 1500 ****:Major değişiklik olması durumunda, laboratuardan gönderilen rapor sayısına göre ücret tahsis edilir. TS ISO/IEC BİLGİ TEKNOLOJİSİ-SÜREÇ DEĞERLENDİRME TS ISO/IEC ve TS ISO/IEC YAZILIM VE SİSTEM YAŞAM DÖNGÜSÜ SÜREÇLERİ STANDARDLARI MARKA KULLANMA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Planlama Toplantısı ve Listesi Organizasyonel Olgunluk ve/veya Yetenek Değerlendirmesi Seviye 1 Seviye 2 Seviye 3 Seviye 4 Seviye Tetkik Ücreti (Ara Kontrol) (Seviye 1-2-3) /gün) (Seviye 4-5) /gün) 6 Belgelendirme Raporu Ücreti Belge ve Marka Kullanım Ücreti(Yıllık) Maktu Belge Ücreti (Yıllık) Süreç İyileştirmesi 2250 günlük ve/veya Uygunluk Belgesi Ücreti Dış Uzman Kullanımı * *:Dış uzman kullanım ücreti günlük adam/gün olarak TSE dış inceleme elemanı yönergesine göre belirtilen ücret olup, ulaşım ve konaklama ayrıca faturaya dahil edilir.

5 TS ELEKTRONİK BELGE YÖNETİMİ STANDARDI MARKA KULLANMA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Tetkik için Sabit Ücret Tetkik Ücreti (Ara Kontrol) 3750 TS Standardı Doğrulama Tetkiki İçin Sabit Ücret 5 Belgelendirme Raporu Ücreti Belge ve Marka Kullanım Ücreti(Yıllık) Maktu Belge Ücreti (Yıllık) Deney Raporu İncelenmesi* 3000* *:Dış Laboratualara gönderilmesi durumda bu ücret alınır. TS EN ISO İNSANLARIN SİSTEMLERDEN-ERGONOMİK ETKİLEŞİMİ STANDARDI / TSE K 318 İNTERNET SİTELERİ KILAVUZU MARKA KULLANMA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Tetkik için Sabit Ücreti Tetkik Ücreti (Ara Kontrol) İçin Sabit Ücret Belgelendirme Raporu Ücreti Belge ve Marka Kullanım Ücreti(Yıllık) Maktu Belge Ücreti (Yıllık) Deney Raporu İncelenmesi* 3000* *:Dış Laboratualara gönderilmesi durumda bu ücret alınır.

6 TS ISO/IEC YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ -YAZILIM ÜRÜNÜ KALİTE GEREKSİNİMLERİ VE DEĞERLENDİRMESİ STANDARDI MARKA KULLANMA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Tetkik için Sabit Ücreti (Marka Müracaatı) Tetkik Ücreti (Ara Kontrol) 2250 TS ISO/IEC Standardı Doğrulama Tetkiki İçin Sabit Ücret 5 Belgelendirme Raporu Ücreti Belge ve Marka Kullanım Ücreti(Yıllık) Maktu Belge Ücreti (Yıllık) Deney Raporu İncelenmesi* 3000* *:Dış Laboratualara gönderilmesi durumda bu ücret alınır. TS ISO/IEC 40500:2012- WEB İÇERİĞİ ERİŞİLEBİLİRLİK STANDARDI MARKA KULLANMA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Tetkik için Sabit Ücreti (Marka Müracaatı) Tetkik Ücreti (Ara Kontrol) 2250 TS ISO/IEC 40500:2012 Doğrulama Tetkiki İçin Sabit Ücret 5 Belgelendirme Raporu Ücreti Belge ve Marka Kullanım Ücreti(Yıllık) Maktu Belge Ücreti (Yıllık) Deney Raporu İncelenmesi* 3000* *:Dış Laboratualara gönderilmesi durumda bu ücret alınır.

7 OID/UID/BIN/IIN/RID/AID NUMARA ALMA VE KULLANIM ÜCRETİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Maktu Belge Ücreti (Yıllık) Numara Kullanım Ücreti(Yıllık) 3000 SAHA GÜVENLİK BELGELENDİRMESİ MARKA KULLANMA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Saha Güvenlik Belgelendirmesi EAL 3 EAL 4 EAL 5 EAL 6 EAL Belgelendirme Raporu Ücreti Belge ve Marka Kullanım Ücreti(Yıllık) Maktu Belge Ücreti (Yıllık) Belge Bakım Süreci/Ara Kontrol Sahada değişiklik olmaması durumunda Sahada Minör değişiklik durumunda Sahada Major Değişiklik olması durumunda * 3750 ** *:Belge yenilendiği için Maktu Belge Ücreti tahsis edilir. **:Major değişiklik durumunda, ilgili EAL seviyesinin ücreti tahsis edilir.

8 TEMEL SEVİYE GÜVENLİK BELGELENDİRMESİ MARKA KULLANMA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Değerlendirme Teknik Raporu (DTR) İnceleme Ücreti Belgelendirme Raporu Ücreti Belge ve Marka Kullanım Ücreti(Yıllık) Maktu Belge Ücreti (Yıllık) Belge Bakım Süreci/Ara Kontrol Üründe Değişiklik olmaması durumunda * *:Belge yenilendiği için Maktu Belge Ücreti tahsis edilir. **:Major değişiklik durumunda, laboratuardan gönderilen rapor sayısına göre ücret tahsis edilir. Üründe Minör Değişiklik durumunda Üründe Major Değişiklik olması durumunda 3000 ** QWEB MARKA KULLANMA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Tetkik Ücreti 2250 günlük 4 Belgelendirme Raporu Ücreti Belge ve Marka Kullanım Ücreti(Yıllık) Maktu Belge Ücreti (Yıllık) 750

9 YAZILIM TEST VE/VEYA GELİŞTİRME HİZMETLERİ VERENLERİ YETKİLENDİRME PROGRAMI MARKA KULLANMA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Tetkik Ücreti (Marka Müracaatı) 2250 günlük 4 Tetkik Ücreti (Ara kontrol) Belgelendirme Raporu Ücreti Belge ve Marka Kullanım Ücreti(Yıllık) Maktu Belge Ücreti (Yıllık) Eğitim Ücreti ve Sınav Ücreti* * *:Eğitim, Sınav ve Sertifika ücretleri ilgili tabloya göre ayrıca tahakkuk ettirilerek faturaya dahil edilir. YAZILIM GELİŞTİRİCİLERİ VE TESTÇİLERİ EĞİTİM, SINAV ve SERTİFİKA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Yazılım Testçileri, Geliştiricileri Eğitimi 750 günlük 2 Yazılım Testçileri, Geliştiricileri Sınav Ücreti Yazılım Testçileri, Geliştiricileri Sertifika Ücreti 750 ORTAK KRİTERLER HİZMETLERİ VERENLERİ YETKİLENDİRME PROGRAMI MARKA KULLANMA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Tetkik Ücreti (Marka Müracaatı) 2250 günlük 4 Tetkik Ücreti (Ara kontrol) Belgelendirme Raporu Ücreti Belge ve Marka Kullanım Ücreti(Yıllık) 3000

10 7 Maktu Belge Ücreti (Yıllık) Eğitim Ücreti ve Sınav Ücreti* * *:Eğitim, Sınav ve Sertifika ücretleri ilgili tabloya göre ayrıca tahakkuk ettirilerek faturaya dahil edilir. ORTAK KRİTERLER (CC) HİZMETLERİ VERENLER İÇİN EĞİTİM, SINAV ve SERTİFİKA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 CC Temel Eğitimi 750 günlük 2 CC Dokümantasyon Eğitimi 750 günlük 3 CC Temel Eğitimi Sınavı CC Dokümantasyon Eğitimi Sınavı Sertifika Ücreti 750 SIZMA-GÜVENLİK TESTİ HİZMETLERİ VERENLERİ YETKİLENDİRME PROGRAMI MARKA KULLANMA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Tetkik Ücreti (Marka Müracaatı) 2250 günlük 4 Belge ve Marka Kullanım Ücreti(Yıllık) Seviye C Seviye B Seviye A Tetkik Ücreti (Ara kontrol) Maktu Belge Ücreti (Yıllık) Belgelendirme Raporu Ücreti Dışardan Eğitim verilen her bir kişi için* 150* *:Bu ücret, Firmanın TSE`den, Sızma Testleri ilgili Hizmetleri konusunda yetkilendirildikten sonra, eğitim verdiği her bir kişi için, firmanın TSE`ye ödeyeceği ücrettir.

11 9 Dış Uzman kullanımı ** **:Dış uzman kullanım ücreti günlük adam/gün olarak TSE dış inceleme elemanı yönergesine göre belirtilen ücret olup, ulaşım ve konaklama ayrıca faturaya dahil edilir. SİBER GÜVENLİK, SIZMA TESTLERİ HİZMETLERİ EĞİTİM, SINAV VE SERTİFİKA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Siber Güvenlik, Sızma Testi Uzmanı Eğitimi 750 Günlük (kişi başı) 3 Siber Güvenlik, Sızma Testi Uzmanı Uygulamalı Sınavına Katılım 750 (kişi başı) 4 Siber Güvenlik, Sızma Testi Uzmanı Teorik-Yazılı Sınavına Katılım 750 (kişi başı) 5 Siber Güvenlik, Sızma Testi Uzmanı Sertifikası 450 (kişi başı) 6 3 günlük paket eğitim ücreti 1400 (Kişi başı) 7 5 günlük paket eğitim ücreti 1800 (Kişi başı) 8 7 günlük paket eğitim ücreti (Sınava Yönelik-Tercihen Stajyer ve 2175 (Kişi başı) Kayıtlı için) 9 10 günlük paket eğitim ücreti (Sınava Yönelik-Tercihen Sertifikalı 2625 (Kişi başı) ve Kıdemli için -İleri Seviye) günlük paket eğitim ücreti 4000 (Kişi başı) günlük paket eğitim ücreti 5000 (Kişi başı) 12 Dış Uzman kullanımı ** **:Dış uzman kullanım ücreti günlük adam/gün olarak TSE dış inceleme elemanı yönergesine göre belirtilen ücret olup, ulaşım ve konaklama ayrıca faturaya dahil edilir. 13 Diğer hususlar -Eğitim ve sınav katılımları öncesi başvuru sahibi tarafından Adli Sicil temiz kağıdı getirilmesi gerekmektedir. -Eğitim ve sınav katılımları öncesi, başvuruda, başvuru sahibi tarafından 500 TL avans ücreti ödenir. -Paket eğitim sürelerinden fazla süre Eğitim taleplerinde kişi başı günlük Eğitim ücreti alınır. 14 Tersine Mühendislik Eğitimi paket ücreti (3 gün) 2500 (Kişi başı) ADLİ BİLİŞİM UZMANI / BİLİRKİŞİSİ HİZMETLERİ EĞİTİM, SINAV VE SERTİFİKA ÜCRET ÇİZELGESİ

12 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Adli Bilişim Uzmanı /Bilirkişisi Eğitimi 500 Günlük (kişi başı) 3 Adli Bilişim Uzmanı / Bilirkişisi Uygulamalı Sınavına Katılım 500 (kişi başı) 4 Adli Bilişim Uzmanı / Bilirkişisi Teorik-Yazılı Sınavına Katılım 500 (kişi başı) 5 Adli Bilişim Uzmanı / Bilirkişisi Sertifikası 300 (kişi başı) 6 5 günlük paket eğitim ücreti 1500 (Kişi başı) 7 7 günlük paket eğitim ücreti 1800 (Kişi başı) 8 10 günlük paket eğitim ücreti 2300 (Kişi başı) 9 15 günlük paket eğitim ücreti 3000 (Kişi başı) günlük paket eğitim ücreti 3700 (Kişi başı) 11 Dış Uzman kullanımı ** **:Dış uzman kullanım ücreti günlük adam/gün olarak TSE dış inceleme elemanı yönergesine göre belirtilen ücret olup, ulaşım ve konaklama ayrıca faturaya dahil edilir. 12 Diğer hususlar -Eğitim ve sınav katılımları öncesi başvuru sahibi tarafından Adli Sicil temiz kağıdı getirilmesi gerekmektedir. -Eğitim ve sınav katılımları öncesi, başvuruda, başvuru sahibi tarafından 500 TL avans ücreti ödenir. -Paket eğitim sürelerinden fazla süre Eğitim taleplerinde kişi başı günlük Eğitim ücreti alınır. PARDUS GÖÇ UZMANI HİZMETLERİ EĞİTİM, SINAV VE SERTİFİKA ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti Pardus Göç Uzmanı Eğitimi 500 Günlük (kişi başı) 3 Pardus Göç Uzmanı Uygulamalı Sınavına Katılım 500 (kişi başı) 4 Pardus Göç Uzmanı Teorik-Yazılı Sınavına Katılım 500 (kişi başı) 5 Pardus Göç Uzmanı Sertifikası 300 (kişi başı) 6 5 günlük paket eğitim ücreti 1500 (Kişi başı) 7 7 günlük paket eğitim ücreti 1800 (Kişi başı) 8 10 günlük paket eğitim ücreti 2300 (Kişi başı)

13 9 Dış Uzman kullanımı ** **:Dış uzman kullanım ücreti günlük adam/gün olarak TSE dış inceleme elemanı yönergesine göre belirtilen ücret olup, ulaşım ve konaklama ayrıca faturaya dahil edilir. 10 Diğer hususlar -Eğitim ve sınav katılımları öncesi başvuru sahibi tarafından Adli Sicil temiz kağıdı getirilmesi gerekmektedir. -Eğitim ve sınav katılımları öncesi, başvuruda, başvuru sahibi tarafından 500 TL avans ücreti ödenir. -Paket eğitim sürelerinden fazla süre Eğitim taleplerinde kişi başı günlük Eğitim ücreti alınır. PARDUS (KURUMSAL) İŞ ORTAĞI BELGELENDİRME ÜCRET ÇİZELGESİ 1 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti: Pardus İş Ortağı Pardus Kurumsal İş Ortağı 2 İnceleme Teknik Hizmet Ücreti: Pardus İş Ortağı Pardus Kurumsal İş Ortağı 3 Tetkik Ücreti (Yeni Başvuru): Pardus İş Ortağı Pardus Kurumsal İş Ortağı 4 Belge ve Marka Kullanım Ücreti(Yıllık): Pardus İş Ortağı Pardus Kurumsal İş Ortağı 5 Tetkik Ücreti(Ara Kontrol): Pardus İş Ortağı Pardus Kurumsal İş Ortağı 6 Maktu Belge Ücreti(Yıllık): Pardus İş Ortağı Pardus Kurumsal İş Ortağı 7 Belgelendirme Rapor Ücreti Pardus İş Ortağı Pardus Kurumsal İş Ortağı (adam/gün) 750 (adam/gün)

14 SAYISAL KAYNAK KOD EMANETÇİLİĞİ - ESCROW HİZMETİ ÜCRETLERİ 1 Sayısal Kaynak Kod Emanetçiliği- Escrow Sözleşme Ücreti 2 Sayısal Kaynak Kod Emanetçiliği- Escrow Sözleşme Denetimi 3 Sayısal Kaynak Kod Emanetçiliği- Escrow Aylık Depolama Ücretleri 1200 TSE ile müşteriler arasında hizmet başlangıcında imzalanacak olan sözleşme bedeli ve doküman inceleme ücreti 2400 Yazılım müşterisinin talebi halinde gerçekleştirilecek olan eşlik denetim bedeli MB MB MB MB 500 MB 1000 MB *1000 MB ı geçen durumlarda fazla olan miktar için tablodaki uygun değer ücrete eklenir. EĞİTİM ÜCRET ÇİZELGESİ 1 TS 13298, TS ISO/IEC 25051, TS ISO/IEC 9241, TS ISO/IEC 40500, TS ISO/IEC SPICE, TS ISO/IEC 12207, TS ISO/IEC 15288, TS ISO/IEC Ortak Kriterler, TS ISO/IEC 19790, TS ISO/IEC 24759, Temel Seviye Güvenlik Belgelendirme, Saha Güvenlik Belgelendirme, Yazılım Test Eğitimi, QWEB vb bilişim/bilgi teknolojileri eğitimleri için 1 günlük kişi başı Eğitim/ Çalıştay Ücreti 750* 2250** *:Eğitimin TSE de verilmesi durumunda kişi başı günlük alınan ücrettir. **:Eğitimin firmada verilmesi durumunda kişi sayısından bağımsız olarak günlük alınan ücrettir. (1 sınıf max 25 kişi olabilir, aşan durumlarda kişi başı günlük ücret alınır) 2 Diğer Hususlar Eğitimler katılım sayısı en az 2 kişi olduğu durumda açılır 3 Bilişim Danışmanı Paket 5 günlük Eğitimi 1500 Kişi başına günlük alınan ücrettir. 4 Bilişim Danışmanı Paket 7 günlük Eğitimi 2000 Kişi başına günlük alınan ücrettir. 5 Bilişim Danışmanı Paket 10 günlük Eğitimi 2500 Kişi başına günlük alınan ücrettir.

15 LABORATUVAR LİSANSLAMA ÜCRETLERİ 1 Laboratuvar Lisanslama Ücreti* 3750 * İlk lisanslamada bu ücret tahakkuk ettirilir, ara kontrollerde bu ücretin yarısı tahakkuk ettirilir. 2 Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti İnceleme - Teknik Hizmet Ücreti 525 (adam/gün) TEST ÜCRETLERİ Ücret Çeşidi Miktarı (TL) Açıklama 1 Doküman İnceleme Ücreti 840 Başvuruların Bilişim Teknolojileri Test Müdürlüğüne firma tarafından doğrudan yapılması durumunda bu ücret alınır. 2 Performans Testleri 1800 (adam/gün) 3 Performans Testleri (TS standardı 7500 kapsamında) 4 Fonksiyonel Testler 1800 (adam/gün) 5 Fonksiyonel Testler (TS standardı 7500 kapsamında) 6 Ağ Sızma Testi 1800 (adam/gün) 7 Web Uygulamaları Sızma Testi 1800 (adam/gün) 8 Gözlem Raporu Ücreti 600 (gözlem raporu başına alınacak ücret) 9 Ortak Kriterler Test Ücretleri EAL 1 Değerlendirmesi EAL 2 Değerlendirmesi EAL 3 Değerlendirmesi EAL 4 Değerlendirmesi EAL 5 Değerlendirmesi EAL 6 Değerlendirmesi EAL 7 Değerlendirmesi EAL + Değerlendirmesi* * * Başvurulan seviyeye ek olarak seçilen her garanti ailesi için bu ücret ilave edilir.

16 10 Test Raporlama Ücreti 1500 Üretilen her bir test raporu başına alınan ücrettir. 11 Beyan Doğrulama Belgesi Ücreti Beyan Doğrulama Test Ücreti 2400 (adam/gün) 13 Test Uzmanı Gideri 600 (adam/gün) Testlerin TSE Laboratuar ortamı dışında yapılması halinde bu ücret ilave edilir. 14 Temel Seviye Güvenlik Değerlendirmesi 1800 (adam/gün) Ücreti 15 Temel Seviye Güvenlik Değerlendirmesi Ücreti (TS standardı kapsamında) 7500 TS ISO IEC BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ SERİSİ, TS ISO IEC BT HİZMET YÖNETİM SİSTEMİ SERİSİ Kuruluştaki Çalışan Sayısı Başvuru ve Dosya İnceleme (TL) Yıllık Belge Kullanımı (TL) üzeri Tetkik / Ön Tetkik Ücreti (Adam / Gün) 1200 Ek Belge Basım Ücreti 1200

17 Açıklama İNDİRİMLER 1 Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığının hizmet verdiği Bilişim Teknolojisi konularından aynı standarttan ikinci veya daha fazla ürünün/sisteminin/sürecinin belgelendirilmesi veya testinde veya aynı ürünün/sistemin/sürecin iki veya daha fazla standarttan test veya belgelendirilmesinde % 10 indirim uygulanır. İndirim marka müracaatlarında (yeni başvurularda) / testlerde uygulanır. İndirim tutarı en son belgelendirilen/ test edilen ürünün/sistemin/sürecin fatura tutarı üzerinden hesaplanır. İstenildiği takdirde TL yi geçen tüm test veya belgelendirmelerde TL ye kadar 3 taksit, TL ve üzeri ücretlerde 5 taksit yapılabilir. 2 Sızma testi eğitimlerinde lise, önlisans, lisans öğrencilerine % 25 indirim uygulanır. (Açıköğretim öğrencileri bu indirime tabi değildir.) 3 Sızma-Güvenlik Testi Hizmetleri Verenleri Yetkilendirme Programı çerçevesinde 2000 TL ve üzeri tahakkuk ettirilen ücretlerde 2 taksit yapılabilir. 4 Sızma-Güvenlik Testi Hizmetleri Verenleri Yetkilendirme Programı çerçevesinde lise, önlisans, lisans öğrencilerine 2 taksit yapılabilir. 5 TS ISO/IEC ve TS ISO/IEC Belgelendirmelerinde kamu kurum ve kuruluşlarına %10 indirim uygulanır. Belgelendirme Merkez Başkanlığı ücret yönergesindeki yönetim sistemlerinde 2. Sistem belgesi için uygulanan % 25 indirim uygulanmaz. 6 Transfer belge başvurusu yapan kuruluşlara, sadece ilk yıl için geçerli olmak üzere belgelendirme ücretlerinde (Harcırah ve Giderler Hariç) %80 indirim uygulanır. Bu indirimler dışında sadece ilk yıl için başka bir indirim uygulanmaz. Kuruluşun TSE ye transfer ettiği bahse konu belgesini, süresi dolmadan kendisi iptal ettirmesi durumunda yukarıda belirtilen belgelendirme ücretlerinde %80 indirim tutarı kuruluşa tahakkuk ettirilir. 7 Yönetim Sistemleri Belgelendirmelerinin Belgelendirme Merkez Başkanlığı görev alanından Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Dairesi faaliyetlerine transferi sebebi ile Belgelendirme Merkez Başkanlığı altındaki YNG14 YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ dokümanında yer alan ücretler uygulamadan kaldırılmıştır.

18 ORTAK HUSUSLAR t 1: Yukarıdaki ücretlere KDV ilave edilir. t 2: Belge ve Marka Kullanım Ücreti; TSE ye ait bir markayla ilgili kullanma hakkı verilen bir standarda/kritere uygunluk belgesi için belgenin geçerli olduğu süre için belgenin düzenlendiği tarih itibari ile yıllık olarak alınan ücrettir. Belge ve Marka Kullanım Ücreti her yıl Aralık ayında tahakkuk ettirilir. Belgenin düzenlendiği ilk yıl için, belgenin düzenlendiği tarihten yine aynı yılın Aralık ayına kadar olan süre aylık bazda hesaplanarak tahakkuk işlemi gerçekleştirilir. Belge ve Marka Kullanım Ücreti Herhangi bir nedenle belgenin iptal edilmesi halinde söz konusu belgenin iptal edildiği tarihe kadar olan süre aylık bazda hesaplanarak iptal işlemini takiben tahakkuk ettirilir. t 3:Maktu Belge Ücreti; Ürün belgelendirme faaliyetleri sonucunda düzenlenen her belge karşılığı tahakkuk ettirilen ücrettir. Enstitüden kaynaklanan yazım hatalarından dolayı yeniden belge tanzim edilmesi halinde bu ücret alınmaz. t 4: İnceleme heyetinin (Dış İnceleme Uzmanı ve Test Uzmanı dahil) ulaşım ve konaklama masrafları da ayrıca faturaya dahil edilir. t 5: Bilişim Teknolojileri Belgelendirmelerinde ve Testlerinde başvurusu sırasında firmadan avans olarak TL ücret tahsis edilir. t 6: Eğitmen/lerin harcırah, ulaşım ve konaklama masrafları da ayrıca faturaya dahil edilir. t 7: Eğitim ücretleri, eğitimin yurtdışında yurtdışı firmalarına verilmesi halinde Euro üzerinden hesaplanır ve ücretlere KDV eklenmez. (KKTC, ve diğer Türk Cumhuriyetleri TL olarak hesaplanır.) t 8: İngilizce rapor talep edilmesi halinde ücret 500 TL + sayfa başı 50 TL ücret olarak tahakkuk ettirilir. t 9: Aynıyet Beyanı ile Yapılan Belgelendirme Ücreti, Belge sahibi kuruluşun, daha önce belgelendirilmiş bir ürünü, aynı üretim yerinde farklı bir ticari marka ve/veya model ile üretmesi ve başvuru yapması durumunda ayniyet beyanına göre yapılan belgelendirme işlemleri için ürün başına alınan sabit ücret olup 1500 TL dir. t 10: Başvuru ve Doküman İnceleme Ücreti: Yeni başvurularda ve başvuru gerektiren (standart değişikliği, kapsam değişikliği, üretim yeri değişikliği v.s. ) işlemlerde tahakkuk ettirilen ücrettir.

19 t 11: Belgelendirme Raporu Ücreti: Gerçekleştirilen inceleme sonucunda Bilişim Teknolojileri Belgelendirme Komitesi tarafından alınan ilk belgelendirme kararı, mevcut belgenin yeniden düzenlenmesi veya mevcut belgenin devam etmesi kararlarınınn alındığı durumlarda tahakkuk ettirilen ücrettir. t 12: Başvuru tarihinden itibaren 18 ay içerisinde tamamlanan değerlendirme ve belgelendirme işlemleri için fatura kesilirken, başvuru tarihinde geçerli olan ücret yönergesi baz alınır. Başvurusu üzerinden 18 aydan fazla süre geçen değerlendirme ve belgelendirme işlemleri için ise fatura kesilirken faturanın kesildiği tarihte geçerli olan güncel ücret yönergesi baz alınır. t 13: Yapılan itiraz başvuruları, konusuna göre Bilişim Teknolojileri Belgelendirme Komitesi veya TS ISO/IEC ve TS ISO/IEC serisi standartları Yürütme Komitesi tarafınca değerlendirilir. İlgili komitenin başvuru sahibini haklı bulması halinde yeniden yapılacak olan inceleme/tetkik vb ve/veya deney/sınav ücretleri vb. işlemlerinden ücret alınmaz. Aksi halde (başvuru sahibi itirazında haklı değilse) bahse konu ücretler başvuru sahibinden alınır.

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Yönetim Kurulu Karar : XX/34-148 Yürürlük Tarihi : 08/01/2016 TS ISO/IEC 15408-CC ORTAK KRİTERLER STANDARDI MARKA KULLANMA ÜCRET

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEST VE BELGELENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Doküman BTBD-00-00-YYN-01 Yayın Tarihi 31/12/2014 Revizyon Tarihi 25/08/2015 03 TÜRK STANDARDLARI

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Yönetim Kurulu Karar : XX/81-368 Yürürlük Tarihi : 01.01.2017 Doküman Revizyon Tarihi 02.01.2017 10 TS ISO/IEC 15408-CC ORTAK KRİTERLER

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Doküman Revizyon Tarihi 20/06/2016 09 TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Yönetim Kurulu Karar : XX/40-170 Yürürlük Tarihi : 17/02/2016 1/18 Doküman Revizyon Tarihi

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ YKK: 29/04/2014 tarih ve XIX/50/236 Yürürlük Tarihi: 05/05/2014 Revizyon Tarihi: 17.12.2017 XX/134-630 Revizyon : 11 Revizyon Yürürlük

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEST VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ YKK: 29/0/20 tarih ve XIX/50/26 Yürürlük Tarihi: 05/05/20 Revizyon Tarihi: 20/2/208-XXI/-20 Revizyon : Revizyon Yürürlük Tarihi

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Doküman : YTBD-00-00-YYN-01 Rev. : 00 Sayfa : 1 / 13 TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET Yönetim Kurulu Karar : 29/04/2014 tarih ve XIX/50/236 numaralı Yürürlük

Detaylı

KÇK ÜCRET TALİMATI ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR 1 / 14 SAYFA T 50.01 DÖKÜMAN NO TARİH 14.03.2007 04.01.2016-25 REVİZYON NO

KÇK ÜCRET TALİMATI ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR 1 / 14 SAYFA T 50.01 DÖKÜMAN NO TARİH 14.03.2007 04.01.2016-25 REVİZYON NO 1 / 14 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 20 13.01.2014 2014 yılı ücretlerinde çimento, uçucukül ve beton belgelendirme fiyatlarına analiz ücretlerinin artışından dolayı %8 lik artış yansıtılmıştır. 21 18.06.2014

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MART 2016 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

Detaylı

2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠNDE

2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠNDE YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARINDA ÖNLĠSANS VE LĠSANS DÜZEYĠNDEKĠ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇĠġ, ÇĠFT ANADAL, YAN DAL ĠLE KURUMLAR ARASI KREDĠ TRANSFERĠ YAPILMASI ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠĞĠNĠN EK MADDE 2 UYARINCA

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; MEF Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma

Detaylı

Senato Tarihi: 13.08.2015 Karar No: 2015-114 ORDU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ

Senato Tarihi: 13.08.2015 Karar No: 2015-114 ORDU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ Senato Tarihi: 13.08.2015 Karar No: 2015-114 ORDU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

ç) Yönetim Kurulu: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Yönetim Kurulunu,

ç) Yönetim Kurulu: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Yönetim Kurulunu, AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programlarında verilen pedagojik formasyon derslerinin,

Detaylı

LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ LG BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ye; Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ( TURKCELL ) tarafından 01.07.2013 tarihinden itibaren düzenlemekte olan LG Bireysel

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Gazi Üniversitesi öğretim elemanlarının yurt içi ve

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ 2016- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ TARİH 01 Temmuz - 02 Eylül 2016-2016- Eğitim - öğretim yılı için alınacak lisansüstü öğrencilerin Enstitü Müdürlüklerine başvuru dönemi ÖSYS/DGS

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- İşbu yönerge Bezmialem Vakıf Üniversitesi öğrencilerini eğitimleri çerçevesinde gerek

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 21.11.2000 tarih ve 4703/26903 sayılı yazısı esas alınarak

Detaylı

ÇEVRE ÖLÇÜM VE ANALİZ LABORATUVARLARI YETERLİK BAŞVURUSUNDA İSTENEN BİLGİ VE BELGELER

ÇEVRE ÖLÇÜM VE ANALİZ LABORATUVARLARI YETERLİK BAŞVURUSUNDA İSTENEN BİLGİ VE BELGELER Ek-1 ÇEVRE ÖLÇÜM VE ANALİZ LABORATUVARLARI YETERLİK BAŞVURUSUNDA İSTENEN BİLGİ VE BELGELER Ek-2 a) Laboratuvarın Akreditasyon Kurumu tarafından onaylanmış akreditasyon belgesi ile ekleri, b) Özel laboratuvar

Detaylı

BLACKBERRY BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

BLACKBERRY BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ BLACKBERRY BİREYSEL AKILLI TELEFON KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ye; Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ( TURKCELL ) tarafından 01.07.2013 tarihinden itibaren düzenlemekte olan

Detaylı

VODAFONE KURUMSAL BLACKBERRY 9320 KAMPANYASI EK ÖDEME YAPISI TAAHHÜTNAMESİ

VODAFONE KURUMSAL BLACKBERRY 9320 KAMPANYASI EK ÖDEME YAPISI TAAHHÜTNAMESİ ye, (kısaca Vodafone ) tarafından yürütülen Vodafone Kurumsal Blackberry 9320 Kampanyası Ek Ödeme Kurgusu ndan ( Kampanya ) yararlanmak istememiz sebebiyle.../.../... tarihli, Ek-2 de listesi verilen GSM

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI PROGRAM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI PROGRAM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI PROGRAM YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu Yönerge, müzik alanında özel yeteneği olan çocukların,

Detaylı

KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1-

Detaylı

ARGE TEŞVİKLERİ İLE İLGİLİ DÜZENLEMELER

ARGE TEŞVİKLERİ İLE İLGİLİ DÜZENLEMELER ARGE TEŞVİKLERİ İLE İLGİLİ DÜZENLEMELER 26.02.2016 Tarihli ve 29636 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 6676 Sayılı Araştırma Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci

Detaylı

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI VE KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ( GENELGE )

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ( GENELGE ) Sayı : B.11.1.SHG.0.14.03.26 / 697-3898 22/03/2012 Konu : Kabin Memuru Temel Emniyet Eğitimi Verilmesine İlişkin Genelge İlgi : a) b) c) d) ( GENELGE ) 2920 Sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu Ticari Hava

Detaylı

SINAV ŞARTNAMESİ ( TURİZM SEKTÖRÜ )

SINAV ŞARTNAMESİ ( TURİZM SEKTÖRÜ ) AMAÇ: Bu sınav şartnamesi, Turizm, Konaklama, Yiyecek ve İçecek Sektöründeki yetki kapsamımızdaki yeterliliklerin gerektirdiği bilgi, beceri, yetkinlikleri ölçmek ve değerlendirmek için yapılan sınavların

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye,

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, ye, (kısaca Vodafone ) tarafından yürütülen A.C.A.İ.P. Akıllı Telefon Kampanyaları-Yeni den ( Kampanya ) yararlanmak istemem sebebiyle.../.../... tarihli, [ ] numaralı adıma kayıtlı ve faturalı GSM hattı

Detaylı

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HARCIRAH VE HARCAMA YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HARCIRAH VE HARCAMA YÖNETMELİĞİ Sayfa 1 / 6 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HARCIRAH VE 07.02.2014 1 Sayfa 2 / 6 Amaç Madde 1. Bu Yönetmelik, Yeşilay çalışanlarının şehir içine, Yurt İçi ve yurt dışına yapacakları iş seyahatleri

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRME VE PROJE ONAY TALİMATI

RİSK DEĞERLENDİRME VE PROJE ONAY TALİMATI : 1 / 5 Amaç IEP tarafından, kuruluşların verdikleri hizmetlerle ilgili ATEX Direktifleri kapsamındaki Türk Standardlarına ve/veya EN Standardlarına göre yapılan muayene, muayene deney, İnceleme ve Proje

Detaylı

ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARININ İŞ AKIŞ ŞEMASI

ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARININ İŞ AKIŞ ŞEMASI ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARININ İŞ AKIŞ ŞEMASI Araştırmaya ilişkin talep/öneri bildiriminin hazırlanması Talep Görevlendirme yapılarak araştırmanın ilgili makamların onayına sunulması Onay yazısı Proje tanıtım

Detaylı

MESS ALTIN ELDİVEN İSG YARIŞMASI BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

MESS ALTIN ELDİVEN İSG YARIŞMASI BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ MESS ALTIN ELDİVEN İSG YARIŞMASI BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ MESS üyelerinde iş kazaları genellikle organlara göre el parmakları, el bilekleri ve ellerde; iki nesne arasında sıkışma ve bir nesnenin

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. (1) Bu

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE İŞ BİRLİĞİNDE İLİŞKİN İŞ BİRLİĞİ BELGESİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE İŞ BİRLİĞİNDE İLİŞKİN İŞ BİRLİĞİ BELGESİ EK-3 İŞ BİRLİĞİ YAPILAN KURUM/KURULUŞ LOGOSU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE. İŞ BİRLİĞİNDE İLİŞKİN İŞ BİRLİĞİ BELGESİ Ay, Yıl MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME

Detaylı

VODAFONE M2M YAZARKASA SERVİSİ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

VODAFONE M2M YAZARKASA SERVİSİ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ ye (kısaca Vodafone ) tarafından yürütülen ve MT Bilgi Teknolojileri ve Dış Ticaret A.Ş. den (kısaca MT ) Yazar Kasa POS cihaz(lar)ı satın almış olan firmalara sunulmakta olan Vodafone İş Ortağım M2M Yazarkasa

Detaylı

97/5 SAYILI ÇEVRE MALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ E İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI KAPSAM

97/5 SAYILI ÇEVRE MALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ E İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI KAPSAM 97/5 SAYILI ÇEVRE MALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ E İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI KAPSAM MADDE 1 - Bu destek İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kapsamında Çevre Maliyetlerinin Desteklenmesi

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1. (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin önlisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Kadir Has Üniversitesi nde Lisansüstü Eğitim

Detaylı

GASM Hakkında. En son GASM Komisyonu 05/10/2012 tarih ve 1141 sayılı Bakanlık Olur u ile oluşturularak hizmete başlamıştır.

GASM Hakkında. En son GASM Komisyonu 05/10/2012 tarih ve 1141 sayılı Bakanlık Olur u ile oluşturularak hizmete başlamıştır. GASM Hakkında Gemiadamları Sınavları Merkezimiz (GASM), 30.01.1997 tarih ve 22893 Sayılı Gemiadamlarının Eğitim, Belgelendirme, Sınav, Vardiya Tutma, Kütükleme ve Donatılma Esasları Hakkında Yönetmeliğin,

Detaylı

TEBLİĞ TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜNCE 2016 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (BİK/TPE: 2016/1)

TEBLİĞ TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜNCE 2016 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (BİK/TPE: 2016/1) 31 Aralık 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29579 (4. Mükerrer) Türk Patent Enstitüsünden: TEBLİĞ TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜNCE 2016 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (BİK/TPE: 2016/1) MADDE

Detaylı

PINARBAŞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

PINARBAŞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Ücretli Öğretmen Müracaatı Kamu Görevlisi Hasta Sevk Kâğıdı (Dış Kadro) Personel Kimlik Kartı Sözleşmeli Öğretmenin Göreve Başlaması PINARBAŞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM ve SINAV YÖNERGESĠ Senato: 13 Ekim 2009 / 274-11

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM ve SINAV YÖNERGESĠ Senato: 13 Ekim 2009 / 274-11 MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM ve SINAV YÖNERGESĠ Senato: 13 Ekim 2009 / 274-11 Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesi Yabancı

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ İLE ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYULMASI GEREKEN İLKELER VE KONTENJANLARI

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ İLE ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYULMASI GEREKEN İLKELER VE KONTENJANLARI AMASYA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ İLE ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYULMASI GEREKEN İLKELER VE KONTENJANLARI 24.04.2010 gün ve 27561 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında

Detaylı

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) GENEL DESTEK PROGRAMI

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) GENEL DESTEK PROGRAMI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) GENEL DESTEK PROGRAMI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu programın amacı; ülkenin

Detaylı

PERSONEL DOSYASI HAZIRLAMA VE TAKİBİ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

PERSONEL DOSYASI HAZIRLAMA VE TAKİBİ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 15.01.2013 Madde 5.1.1. maddeye Karakter Belgesi ifadesi 01 eklendi. İK Başkanlığı ifadesi Birimi olarak değiştirildi. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan:

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJLAR HAKKINDA GENEL BİLGİLER

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJLAR HAKKINDA GENEL BİLGİLER AMASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJLAR HAKKINDA GENEL BİLGİLER STAJ TARİHLERİ 18 Temmuz - 26 Ağustos 2016 : 30 iş günü 11 Temmuz - 19 Ağustos 2016 : 30 iş günü 11-29 Temmuz

Detaylı

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 20/01/2011 tarih ve 2011/02 sayılı toplantısında kabul edilerek, 16/02/2011 tarih ve 2011/02 sayılı Mütevelli Heyeti Toplantısında onaylanmıştır.

Detaylı

ISI YALITIMCISI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

ISI YALITIMCISI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0057-3 Isı Yalıtımcısı Seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

2015 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı Bakanlık ve Bağlı Kuruluşlar Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası. İlan Metni

2015 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı Bakanlık ve Bağlı Kuruluşlar Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası. İlan Metni 2015 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı Bakanlık ve Bağlı Kuruluşlar Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası İlan Metni Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ne göre

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - Bu yönergenin amacı; Uludağ Üniversitesinde

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK-2

BARTIN ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK-2 BARTIN ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK-2 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kontenjan ve 1- ÖSYM tarafından

Detaylı

İLÇEMİZ İLKOKULLARINDA GÖREVLİ SINIF VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

İLÇEMİZ İLKOKULLARINDA GÖREVLİ SINIF VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI İLÇEMİZ İLKOKULLARINDA GÖREVLİ SINIF VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI (Sınıf Öğretmenleri, Okul Öncesi Öğretmenleri) ETKİNLİĞİN İÇERİĞİ VE HER DERS

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 396 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK TAKVİMİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK TAKVİMİ 01.10.2015 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK TAKVİMİ 03 07 Ağustos 2015 Yeni öğrencilerin kayıtlarının yapılması 03 Ağu. 04 Eylül 2015 15 30 Ağustos 2015 İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık

Detaylı

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Muhasebe Bilgi Sistemleri MAN552T I I 3 3 6. Dersin Dili.

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Muhasebe Bilgi Sistemleri MAN552T I I 3 3 6. Dersin Dili. DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Muhasebe Bilgi Sistemleri MAN552T I I 3 3 6 Ön Koşul --- Dersin Dili Ders Tipi Türkçe Zorunlu Dersin Okutmanı Dersin Asistanı

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Kadir Has Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi Yüksek Öğretim Kurumlarında

Detaylı

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi KİHG/İŞL-005 19.08.2009 07.08.2012 2 1/8 GÜNCELLEME BİLGİLERİ Güncelleme Tarihi Güncelleme No Açıklama 11.11.2009 1 Belge içeriğinde ve belge numarasında değişiklik yapılması 07.08.2012 2 Komite, başlık,

Detaylı

Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. 1 Ocak 2012 31 Aralık 2012

Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. 1 Ocak 2012 31 Aralık 2012 Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu 1 Ocak 2012 31 Aralık 2012 Temmuz 2013 İçindekiler 1. Genel Değerlendirme 2. 1 Ocak 2012 31 Aralık 2012 Dönemi İstatistiki Verileri 2.1. Hakem Heyetleri

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ŞUBE VE TEMSİLCİLİKLERİNDE DÜZENLENECEK BELGELER VE DÜZENLEME ESASLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ŞUBE VE TEMSİLCİLİKLERİNDE DÜZENLENECEK BELGELER VE DÜZENLEME ESASLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ŞUBE VE TEMSİLCİLİKLERİNDE DÜZENLENECEK BELGELER VE DÜZENLEME ESASLARI (Yönetim Kurulu 01 Kasım 2014 12/714 Sayılı Kararı) DÜZENLENECEK BELGE TÜRLERİ 1. Üye Tanıtım Oda

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Karabük Üniversitesinde bir lisans eğitim-öğretimine kayıtlı

Detaylı

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesine bağlı Fakülte/Yüksekokul/Meslek

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ (24.12.2015 tarih ve 458 sayı ve 14 Numaralı Üniversite Senato Kararı)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ (24.12.2015 tarih ve 458 sayı ve 14 Numaralı Üniversite Senato Kararı) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ (24.12.2015 tarih ve 458 sayı ve 14 Numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1) Bu Yönerge,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ İLE YETERLİLİĞE SAHİP KURULUŞLAR ARASINDA YURT DIŞINDA UYGUNLUK DEĞERLENDİRME HİZMETLERİNDE

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ İLE YETERLİLİĞE SAHİP KURULUŞLAR ARASINDA YURT DIŞINDA UYGUNLUK DEĞERLENDİRME HİZMETLERİNDE TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ İLE YETERLİLİĞE SAHİP KURULUŞLAR ARASINDA YURT DIŞINDA UYGUNLUK DEĞERLENDİRME HİZMETLERİNDE YAPILACAK OLAN İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARININ UYGULAMA YÖNERGESİ KONU: MADDE 1. Özel hukuk

Detaylı

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLĠ ĠġLETMELERĠ GELĠġTĠRME VE DESTEKLEME ĠDARESĠ BAġKANLIĞI (KOSGEB) GENEL DESTEK PROGRAMI

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLĠ ĠġLETMELERĠ GELĠġTĠRME VE DESTEKLEME ĠDARESĠ BAġKANLIĞI (KOSGEB) GENEL DESTEK PROGRAMI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLĠ ĠġLETMELERĠ GELĠġTĠRME VE DESTEKLEME ĠDARESĠ BAġKANLIĞI (KOSGEB) GENEL DESTEK PROGRAMI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu programın amacı; ülkenin

Detaylı

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI 25 TEMMUZ 2015 KİK GENEL TEBLİĞİ VE HİZMET ALIMLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DURSUN AKTAĞ

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI 25 TEMMUZ 2015 KİK GENEL TEBLİĞİ VE HİZMET ALIMLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DURSUN AKTAĞ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 25 TEMMUZ 2015 KİK GENEL TEBLİĞİ VE HİZMET ALIMLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DURSUN AKTAĞ DAİRE BAŞKANI Kamu İhale Kurumu KİK Genel Tebliğinin

Detaylı

ALAN ALT ALAN KODU Kalite ve Strateji Planlama Proje 4.01.01.02.028

ALAN ALT ALAN KODU Kalite ve Strateji Planlama Proje 4.01.01.02.028 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişim Programı ALAN ALT ALAN KODU Kalite ve Strateji Planlama Proje.01.01.0.08 1-ETKİNLİĞİN ADI FATİH Projesi - Etkileşimli

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Sakarya Üniversitesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi önlisans ve lisans

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönerge İstanbul Kemerburgaz

Detaylı

ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU

ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU İLERİ ARAŞTIRMALAR ŞUBAT 2016 0 Odamız 15 No.lu Eğitim Meslek Komitesi Üyeleri ve sürücü kursu olarak hizmet veren kuruluşların temsilcilerinin katılımlarıyla

Detaylı

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ İŞLEM BASAMAKLARI. Kalite Yönetim Sisteminin işleyişini, kurulların amaç, kuruluş şekilleri ve çalışma kurallarını açıklamak,

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ İŞLEM BASAMAKLARI. Kalite Yönetim Sisteminin işleyişini, kurulların amaç, kuruluş şekilleri ve çalışma kurallarını açıklamak, TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ İŞLEM BASAMAKLARI 1.0 HEDEF Kalite Yönetim Sisteminin işleyişini, kurulların amaç, kuruluş şekilleri ve çalışma kurallarını açıklamak, 2.0 UYGULAMA ALANI OGYE, KGE İyileştirme ekipleri,

Detaylı

MÜDEK 01 Mayıs 2014-30 Eyl 2016

MÜDEK 01 Mayıs 2014-30 Eyl 2016 MÜDEK Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Lisans Eğitim Programı, 01 Mayıs 2014-30 Eylül 2016 tarihleri arası geçerli olmak üzere MÜDEK tarafından akredite edilmiştir.

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2015 YILI KALİTE HEDEF PLANI

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2015 YILI KALİTE HEDEF PLANI Sayfa 1 / 5 Sıra No Hedef Hedefin Gerçekleşmesi için Planlanan Faaliyetler Mezuniyet aşamasına gelecek olan öğrenciler için diploma programının hazırlanmasını ve diploma basımını sağlamak. Sorumlu Kişi/Birim

Detaylı

Türk Dili ve Edebiyatı Doktora 19(5*+5**+5***+2****+2*****) 7(5*+2**)

Türk Dili ve Edebiyatı Doktora 19(5*+5**+5***+2****+2*****) 7(5*+2**) 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARIN KONTENJANLARI VE ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS / YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönerge. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönerge. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, eşdeğer öğretim programları

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi Tel : 0 216 455 80 80 * EA Kodu Açıklama 01 Tarım, balıkçılık 03 Gıda ürünleri, İçecekler ve tütün 02 Madencilik

Detaylı

TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir.

TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir. TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi Dayanak Madde 1- Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi ne yurt dışından öğrenci kabulü kriterlerini

Detaylı

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu uygulama

Detaylı

KAYNAKÇI BELGELENDİRME SINAV TALİMATI

KAYNAKÇI BELGELENDİRME SINAV TALİMATI 02 10.03.2014 S.Bülent Revize standart şartları ARZU YAĞCI YILMAZ ilave edildi 01 01.07.2011 S.Bülent Kaynak Operatörü ARZU YAĞCI YILMAZ şartları ilave edildi 00 02.02.2010 Arzu YAĞCI Dr.Arif ÇANACIK İlk

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

İlçemizde görev yapan İlkokul, Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu ve Ortaöğretimde çalışan tüm Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri

İlçemizde görev yapan İlkokul, Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu ve Ortaöğretimde çalışan tüm Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 2013-2014 eğitim-öğretim yılında derslerin kesimi tarihinden Temmuz ayının ilk iş gününe kadar İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarında görev yapan

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL)

İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) ipad (16GB, 32GB, 64GB), ipad Retina(16GB, 32GB, 64GB), Samsung Galaxy Note 10.1 cihazlarına ilişkin

Detaylı

MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ . TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı, Tunceli Üniversitesi öğrencilerinin başka bir yükseköğretim kurumunda alıp başardığı dersler ile ilgili

Detaylı

S.E.Ç İNTERNET PAKETLİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL)

S.E.Ç İNTERNET PAKETLİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) S.E.Ç İNTERNET PAKETLİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) S.E.Ç İnternet Paketli Cihaz Kampanyası ndan ( Kampanya ) işbu Taahhütname de ( Taahhütname )

Detaylı

Bir çok okurum bugünlerde gazetelerde,tv'lerde GSS silineceğini duymuşlar.bunun nedenli doğru olduğunu soruyorlar.

Bir çok okurum bugünlerde gazetelerde,tv'lerde GSS silineceğini duymuşlar.bunun nedenli doğru olduğunu soruyorlar. GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM BORÇLARI SİLİNİR Mİ? Bir çok okurum bugünlerde gazetelerde,tv'lerde GSS silineceğini duymuşlar.bunun nedenli doğru olduğunu soruyorlar. Kimi okurumuzda yeni bir kanun yada düzenleme

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ. SİRKÜLER NO: 40/2014 İstanbul, 23.05.2014

MEVZUAT SİRKÜLERİ. SİRKÜLER NO: 40/2014 İstanbul, 23.05.2014 MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO: 40/2014 İstanbul, 23.05.2014 KONU: KDV Genel Uygulama Tebliğinde İndirimli Teminat Uygulamasına İlişkin Getirilen Düzenlemeler ÖZET: 26.04.2014 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 24.03.2015 Sayı: 2015/065 Ref: 4/065

SİRKÜLER İstanbul, 24.03.2015 Sayı: 2015/065 Ref: 4/065 SİRKÜLER İstanbul, 24.03.2015 Sayı: 2015/065 Ref: 4/065 Konu: BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ TBMM BAŞKANLIĞI NA SUNULMUŞTUR Bazı vergi kanunlarında

Detaylı

Lisansüstü Programlar, Başvuru ve Kabul Yönetmeliği Sayfa: 1

Lisansüstü Programlar, Başvuru ve Kabul Yönetmeliği Sayfa: 1 DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR, KAYIT VE KABUL YÖNETMELİĞİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI TÜZÜĞÜ (Madde

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2016 2017 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu

Detaylı

T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI.. BÖLÜM BAġKANLIĞINA. Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı

T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI.. BÖLÜM BAġKANLIĞINA. Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı T.C. UŞAK UġAK ÜNİVERSİTESİ ÜNĠVERSĠTESĠ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI. BÖLÜM BAġKANLIĞINA Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı sınıf (normal/ikinci öğretim) öğrencisiyim. 201-201

Detaylı

CİHAZ TAKSİTLİ M2M KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

CİHAZ TAKSİTLİ M2M KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ CİHAZ TAKSİTLİ M2M KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (Bundan böyle TURKCELL olarak anılacaktır) tarafından 09.10.2012 tarihinden itibaren düzenlemekte olan Cihaz Taksitli M2M Kampanyası

Detaylı