5. SINIF TÜRKÇE PARÇADA ANLAM TESTİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "5. SINIF TÜRKÇE PARÇADA ANLAM TESTİ"

Transkript

1 1- Garibim; Ne bir güzel var avutacak gönlümü, Bu şehirde, Ne de bir tanıdık çehre; Bir tren sesi duymaya göreyim, İki gözüm, İki çeşme. Orhan Veli Kanık Bu şiirin ana duygusu aşağıdaki seçeneklerden hangisidir? A) Pişmanlık B) Yalnızlık C) Özlem D) Hayranlık 2- Sema, çiçek kokulu bir bahçenin içerisinde, parlak bir güneşin altında tenine değen hafif bir rüzgarın verdiği ferahlıkla hayatını sürdürmeyi öyle çok istiyordu ki Yukarıdaki cümlede aşağıdaki duyulardan hangisi ile ilgili bir ayrıntı yoktur? A) Görme B) Koklama C) Dokunma D) Tatma 3- Çocuğunuza ayırdığınız zamanın süresi değil kalitesi önemlidir. Eğer bu beraberlikten iki taraf da zevk alıyorsa kaliteli bir beraberlik var demektir. Birlikte yürüyüşe çıkmak, çocuk parkına gitmek, piknik yapmak, akşam yemeğinden sonra ailece çaylı-pastalı sohbet emek, birlikte televizyonda kaliteli bir film veya program izlemek, uyku saatinde çocuğunuza masal veya kısa bir hikâye okumak ilk anda aklımıza gelebilen kaliteli beraberliklerdir. Bu parçadan aşağıdaki seçeneklerden hangisine ulaşılamaz? A) Çocuklara fazla zaman ayırmak, onlarla iyi zaman geçirmek anlamına gelir. B) Her iki taraf da mutlu oluyorsa yapılan iş faydalı olmuştur. C) Çocuğa vakit ayırmak demek, onun da mutlu olacağı etkinlikleri yapmak demektir. D) Ailecek yapılacak bazı etkinlikler paylaşmak adına atılan güzel adımlarıdır.

2 4- Doğru, dengeli, çeşitli, yeterli beslenmeye ve düzenli egzersiz yapmaya çocukluk yaşlarından itibaren başlanmalıdır. Aksi halde; azalan aktiviteler, ev dışındaki sağlıksız ve kilo yapıcı besinlerin sık alınması, televizyon ve bilgisayarın karşısında daha çok vakit geçirme çocuk ve gençlerde şişmanlık hastalığına sebep olabilmektedir. Kahvaltının mutlaka yapılması, mümkün oldukça aile ile birlikte evde yemek yenmesi, fiziksel aktivite arttırılması sağlıklı olmak için dikkat edilmesi gereken konulardır. Çocukluk yaştan itibaren yapılmaya başlanması önerilenler arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur? A) Yeterli beslenme B) Dengeli beslenme C) Doğru beslenme D) Düzenli uyku 5- İnsanoğlu, binlerce yıldır doğaya egemen olmak istemiştir. Bunun sonucunda da rahat bir nefese, bir tutam yeşile, bir yudum temiz suya hasret kalmıştır. İnsanlar dünyayı öylesine kirletmiştir ki yarattıkları çöplükte şimdi boğulma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Bu paragraf bir yazının hangi bölümünden alınmıştır?(2006 DPY ve Bursluluk) A) Giriş B) Başlık C) Gelişme D) Sonuç 6- Okulda bir arkadaşımın sıraya adını yazdığını görünce biraz sinirlendim. Ona, bunu neden yaptığını sorduğumda bana güldü. Belki sizin de çevrenizde böyle yaramaz arkadaşlarınız vardır. Bence onlara okuldaki her eşyanın bize emanet olduğunu söyleyin. Ben de öyle yaptım. Sıra arkadaşım utana sıkıla özür diledi benden. Ama ben ona bütün sınıftan af dilemesi gerektiğini söyledim. Çünkü okul hepimizin. Hatta bizden sonra gelen miniklerin. Öyleyse kendi eşyalarımızdan daha fazla onların temiz ve sağlam kalmasına dikkat etmeliyiz. Bu parçada aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir? A) Hatalı olduğumuzda özür dilemeliyiz. B) Okul eşyalarına zarar verenleri uyarmalıyız. C) Okul eşyalarına zarar verenleri okul idaresine bildirmeliyiz. D) Okul eşyalarını korumada dikkatli olmalıyız.

3 7-1) Oturduğum yerden hayvanların birbirine yaklaşmalarını seyrederim. 2) Bir müddet bütün köylüler gibi ben de varlığımızı çevirmiş olan ateş çemberini unuturum. 3) O zaman sürüye nezaret etme sırası bana düşer. 4) Kaygısız ve engin tabiatın kucağında, ben de kaygısız ve engin biri olurum. 5) Hasan yemeği yedikten sonra çok defa yere uzanıp uykuya dalar. Yukarıdaki cümlelerle bir paragraf oluşturmak için sıralama nasıl olmalıdır?(2005 DPY ve Bursluluk) A) B) C) D) (1) Çocuklarınızla birlikteyken iyi bir dinleyici olmalısınız. (2) Çocuklar duygularını, hayallerini, düşüncelerini, sevinçlerini, endişelerini, korkularını çekinmeden dile getirmeli ve sizinle paylaşmalıdır. (3) Çocuklarını dinlemeyen anne-babalar onları tanımakta güçlük çekerler. (4) Çocuğunuzu ne kadar iyi tanırsanız, yeteneklerini tanıma konusunda da o kadar gerçekçi olursunuz? Bu parçanın ana fikri numaralandırılmış cümlelerin hangisinde verilmiştir? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 9- Bedava yaşıyoruz, bedava ; Hava bedava, bulut bedava; Dere tepe bedava; Yağmur çamur bedava; Otomobillerin dışı, Sinemaların kapısı, Camekânlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava; Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava.

4 Bu şiirin başlığı aşağıdakilerden hangisi olabilir? A) Hava B) Bedava C) Yaşamak D) Hürriyet 10- Kırmızı renk, her yere farklı anlamlar yükler. Manavda domates, Adana da kan kırmızı karpuz, Ereğli de mis kokulu çilek Hastanede ameliyathaneye son anda yetiştirilen kan Bu parça aşağıdakilerden hangisini anlatmaktadır? A) Kırmızı rengin çok sevilmesi B) Kırmızı rengin dikkat çekici olması C) Kırmızı rengin kişilere çağrıştırdıkları D) Kırmızı renginin kullanıldığı yerler 11- Mutluluk ve sağlığın.., yaşama sevincidir. Cümlesinde boş bırakılan yere, aşağıdaki sözcüklerden hangisi getirilebilir?(2003 DPY ve Bursluluk) A) Sonucu B) Gereği C) Anlamı D) Sırrı 12- Doğayı yenebilmek için, onun gücünün büyüklüğünü kabul etmek gerekir. Eğer bu kabul edilmezse doğanın gücünün büyüklüğünü kabul etmek gerekir. Eğer bu kabul edilmezse doğanın gücünün nereden geldiği bilinemez ve onun gücünü ortadan kaldırmak ya da gücünün yarattığı olumsuzlukları gidermek için önlemler alınamaz. Depremi, tayfunu, sel felaketini, erozyonu, tsunamiyi yenmek, doğanın bu güçlerini kabullenip tanımadan nasıl mümkün olabilir? Aşağıdakilerden hangisi bu parçanın anahtar kelimelerinden biri değildir? A) Çevre kirliliği B) Erozyon C) Doğanın gücü D) Doğa

5 13- Zaman zaman düşeriz kaygı çukuruna, içimiz yanar, yüreğimiz burkulur, rahatımız kaçar, huzurumuz uçar gider ama çukura çakılıp kalmayız. Çukurun devamlı sakinlerinden olmayız. Çukur bir tünele dönüşür Paragraf aşağıdaki cümlelerin hangisiyle tamamlanmalıdır? A) ve ilelebet orda kalırız. B) umut ışığı yanar, çıkar gideriz. C) biz de o tünelde saplanıp kalırız. D) tünelin de çıkışı yoktur. 14- Bir dikili ağacım bile yok ama cümlesi aşağıdakilerden hangisiyle devam ettirilemez?(2005 DPY ve bursluluk) A) sayısız dostum var. B) kimseye de muhtaç değilim. C) çok şükür sağlığım yerinde. D) sanıldığı kadar da varlıklı değilim. 15) Gana, Kamerun, Nijerya ve Sudanlı kaçak göçmenleri taşıyan tekne Libya dan yola çıktı. Derme çatma tekne 6 gün Libya açıklarında sürüklendikten sonra battı. İki balıkçı teknesinin kurtarma girişimi sonuç vermedi. Bölgede bulunan bir Malta gemisi onlara bir yardım eli uzattı. Kaptan yukarı çıkmalarına izin vermediği için göçmenler, geminin çektiği ton balığı ağlarına tutundular. Bu haber yazısına göre aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabı yanlış verilmiştir? A) Olay nerede gerçekleşmiştir? Libya açıklarında. B) Olay nedir? Göçmenleri taşıyan teknenin batması. C) Olay ne zaman gerçekleşmiştir? Altı gün önce. D) Olayda kim/kimler var? Gana, Kamerun, Nijerya ve Sudanlı kaçak göçmenler, kaptan.

6 16) Aşağıdakilerden hangisi bir paragrafın giriş cümlesi olabilir? A) Bir akşam yemeğe gitmek üzere evden çıkmıştım. B) Bunun gibi yanlışlar yapılmamalı. C) Fakat onu ne kadar sevdiğinin hiçbir önemi yoktu. D) Sen de öyle yaparsan kaybedersin O gün başkanın sözünü dinleyip şehre gittim. 2- Oturup ağabeyim Sadık ın mektubuna cevap yazdım. 3- Kardeşlerim, mektuplarını babama yazarlardı; postacı zarfı anneme verirdi. 4- Mektupları okumak, cevaplandırmak ise benim görevimdi. Yukarıdaki numaralandırılmış cümlelerle bir paragraf oluşturulursa hangisi dışarıda kalır? A) 1 B) 2 C) 3 D) "İnsanın sevinçli ve mutlu günlerinde çok dostu olur. Fakat zor günlerde dost kalmak, üzüntüleri paylaşmak özveri gerektirir. İşte bu özveriyi gösterenler gerçek dostlardır." Paragrafında anlatılan düşünceye aşağıdaki atasözlerinden hangisi uygundur? A) Dostun attığı taş baş yarmaz. B) Dost dostun ayıbını yüzüne söyler. C) Dost başa, düşman ayağa bakar D) Dost kara günde belli olur. 19- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnel yargı vardır? A) Annem çok güzel bir kadındır. B) Kahramanmaraş Akdeniz Bölgesi nde yer alır. C) Kitap okumayı herkes sever. D) Yarın tatile gideceğiz.

7 20- Başkalarına karşı tavırlarımızda her zaman ölçülü olmalıyız. Nerede başlayıp nerede duracağını bilmek bir fazilet işidir. Ya kendimizi kontrol altına alacağız ya da şahsımızın kontrol altına alınmasına izin vereceğiz. Yani Bu cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? A) baltayı taşa vurmayınız. B) kaş yapayım derken göz çıkarabiliriz. C) çizmeyi aşmamak gerekir. D) pabuç pahalıya mal oldu. CEVAP ANAHTARI 1-B 2-D 3-A 4-D 5-A 6-C 7-A 8-D 9-B 10-C 11-D 12-A 13-B 14-D 15-C 16-A 17-A 18-D

8 19- B 20-C

ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE. Ekim 2013 Sayı 1. Yazar; HARUN ŞEN

ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE. Ekim 2013 Sayı 1. Yazar; HARUN ŞEN ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE Ekim 2013 Sayı 1 Yazar; HARUN ŞEN 1 İçindekiler KALDIRIMLAR 1... 3 DİYET... 4 ÇOCUKLARINIZA ZAMAN AYIRIN... 5 2 KALDIRIMLAR I Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında; Yürüyorum, arkama

Detaylı

1) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi terim anlamıyla kullanılmıştır?

1) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi terim anlamıyla kullanılmıştır? 1) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi terim anlamıyla 1. A. Eski evimiz toprak yolun kenarındaydı. 2. B. Hiç değilse spor bir ceket alsaydın. 3. C. Oyunun ikinci perdesinde çok eğlendik. 4. D.

Detaylı

Şair Yazar Mustafa Uçurum Çocuklara okumayı sevdirmenin en güzel yolu onlarla kitapları buluşturmak olmalı

Şair Yazar Mustafa Uçurum Çocuklara okumayı sevdirmenin en güzel yolu onlarla kitapları buluşturmak olmalı Şair Yazar Mustafa Uçurum Çocuklara okumayı sevdirmenin en güzel yolu onlarla kitapları buluşturmak olmalı SORU- En son çıkardığınız kitap ile kitaplarınız kaç tane oldu, konuları nedir? MUSTAFA UÇURUM-

Detaylı

Parçadaki boşluklara aşağıdaki noktalama işaretlerin-den hangileri sırasıyla getirilmelidir?

Parçadaki boşluklara aşağıdaki noktalama işaretlerin-den hangileri sırasıyla getirilmelidir? 1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama yanlışlığı yapılmıştır? 1. A. Mayıs ın sonunda Kosova dan döndü. 2. B. Elbisesi eskimiş, üstü kirlenmişti. 3. C. Türkçe İngilizce sözlük almalıyım. 4. D. Hey,

Detaylı

SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK

SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK Uzm. Psikolog Nuray ÖZBEN AVŞAR SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK TEOG sınavının yaklaştığı bu dönemde öğrencilerimiz de velilerimiz de haklı bir kaygı içerisindeler. Sınavlar da başarılı

Detaylı

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz.

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. TATÍLDE Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. Ízin zamanı yaklaşırken içimizi bir sevinç kaplar.íşte bu yıl da hazırlıklarımızı tamamladık. Valizlerimizi

Detaylı

ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara okul öncesi çağlarında kitapları tanıtma

ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara okul öncesi çağlarında kitapları tanıtma ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ÇOCUK VE KİTAP ANAOKULU REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ NİSAN- 2008 ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara

Detaylı

Yaşamda Konforlu ve ayrıcalıklı bir yaşam Reform Ankara da sizleri bekliyor...

Yaşamda Konforlu ve ayrıcalıklı bir yaşam Reform Ankara da sizleri bekliyor... Yaşamda Konforlu ve ayrıcalıklı bir yaşam Reform Ankara da sizleri bekliyor... Şehrin yoğun temposundan uzakta, nezih bir yaşamın tüm gerekliliklerine sahip olan proje Batıkent te yükseliyor. Konforda

Detaylı

Akıllı derler aldır Deli derler aldırma Derler i öngörürsen Yok bakarlar adama

Akıllı derler aldır Deli derler aldırma Derler i öngörürsen Yok bakarlar adama Anla Akıllı derler aldır Deli derler aldırma Derler i öngörürsen Yok bakarlar adama Derler i songörürsen Deli derler adama Sen derler misin, ya da Deyen misin, de bana Özdemir Asaf Değişik Başka türlü

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK PROBLEM TESTİ

5. SINIF MATEMATİK PROBLEM TESTİ 1- Bir çiftçinin 23 ineği 45 tavuğu vardır. Her ineğinden günde ortalama 9 litre süt, her tavuğundan ise günde 1 yumurta almaktadır. Bu çiftçinin beşinci hafta sonunda elindeki süt ve yumurta miktarı aşağıdaki

Detaylı

KARDEŞLER ARASI İLİŞKİLER VE KARDEŞ KISKANÇLIĞI

KARDEŞLER ARASI İLİŞKİLER VE KARDEŞ KISKANÇLIĞI KARDEŞLER ARASI İLİŞKİLER VE KARDEŞ KISKANÇLIĞI Anne çocuk arasında çok önemli bir sevgi bağı vardır. Kardeşler arası ilişkilerin büyük kısmını anne-çocuk arasındaki sevgi bağı belirler. Çoğunlukla çocuk

Detaylı

ÖNERİLER 1.Çocuk başkalarının yanında kesinlikle eleştirilmemelidir. (Abisi ve kardeşi de dahil) 2.Kardeşi ve başkaları ile kıyaslanmamalıdır.

ÖNERİLER 1.Çocuk başkalarının yanında kesinlikle eleştirilmemelidir. (Abisi ve kardeşi de dahil) 2.Kardeşi ve başkaları ile kıyaslanmamalıdır. ÖNERİLER 1.Çocuk başkalarının yanında kesinlikle eleştirilmemelidir. (Abisi ve kardeşi de dahil) 2.Kardeşi ve başkaları ile kıyaslanmamalıdır. 3.Anne ve baba aile ortamında çocuğa sevgi gösterisinde bulunmalı,

Detaylı

4) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ayrı yazılması gereken de bitişik yazılmıştır?

4) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ayrı yazılması gereken de bitişik yazılmıştır? 1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? 1. A. Huzurlarınızda Sayın Mehmet Akın. 2. B. Perihan Hanım ı ikaz ettiler. 3. C. Profesör doktor Suat Bey, bize geldi. 4. D. Fatih Sultan Mehmet,

Detaylı

7.sınıf kazanımlara göre çalışma kâğıtları

7.sınıf kazanımlara göre çalışma kâğıtları 7.sınıf kazanımlara göre çalışma kâğıtları 1.Aşağıdaki fiilleri anlamlarına göre tabloda uygun yerlere yazınız. Kızmak Almak Bilmek Silmek Kalmak Sulamak İş fiili Oluş fiili Durum fiili 2.Aşağıdaki eylemlerle

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 10 Şubat 2014-21 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz dördüncü

Detaylı

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç katıyordu. Bulutlar gülümsüyor ve günaydın diyordu. Melek

Detaylı

ANKET SORULARI. 1. Çocuğunuz günde kaç öğün yemek yer? a) 3 veya daha az b) 4-5 c) 6 veya daha fazla

ANKET SORULARI. 1. Çocuğunuz günde kaç öğün yemek yer? a) 3 veya daha az b) 4-5 c) 6 veya daha fazla Değerli veliler, 13 yılı Ulusal Teklif Çağrısı kapsamında, Türk Ulusal Ajans tarafından kabul edilen My Daily Teenage Life spiced with European Sauce isimli Comenius Çoklu Okul Ortaklığı projemizin faaliyetleri

Detaylı

3-SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

3-SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI 3-SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ Öğrencinin Adı, Soyadı :... Doğum Tarihi, Yeri :... Anne/Baba Adı :... Ev Adresi :... Engel Durumu :... R.A.M Kaynaştırma Dosya No :... Rapor

Detaylı

3) Bir gün bu delikten bir tarla faresi çıktı. cümlesinde aşağıdaki sorulardan hangisi nin cevabı

3) Bir gün bu delikten bir tarla faresi çıktı. cümlesinde aşağıdaki sorulardan hangisi nin cevabı SABEDİN TÜRKER İÖO 5.SINIF TÜRKÇE Cümlede Anlam TEST 35 1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşılaştırma söz konusudur? 1. A. Seni bu başarından dolayı kutlarım. 2. B. Çalışıyorsunuz diye yanınıza girmedim.

Detaylı

BÜLTEN. Rotary de birlikteliğimizin temel harcı sevilmek, değer verilmek ve sevmek gelir. diyebilir miyiz?

BÜLTEN. Rotary de birlikteliğimizin temel harcı sevilmek, değer verilmek ve sevmek gelir. diyebilir miyiz? Mutlu Günlerimiz BÜLTEN Kuruluş : 25/08/1983 - Charter : 19/06/1987 UR 2430. Bölge - Kulüp No : 24794 Tarih : 21.10.2014 - Kulübün 1.426, Dönemin 15. Toplantısı Toplantı Günü, Yeri ve Saati : Her Salı

Detaylı

Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? 1 / 5

Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? 1 / 5 Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? 1 / 5 Çocukların ne zaman hangi spora başlaması gerektiği ebeveynlerin kafasını karıştıran bir konusu. Uzman uyarısı şu: Aileler

Detaylı

Çocuk Kütüphaneleri ve Kütüphaneciliği

Çocuk Kütüphaneleri ve Kütüphaneciliği Çocuk Kütüphaneleri ve Kütüphaneciliği Prof. Dr. Bülent Yılmaz Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü E-posta: byilmaz@hacettepe.edu.tr Çocuk Kütüphanesinin İşlevleri 1. Çocukta olumlu kişilik

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. Esir Daniel

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. Esir Daniel Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Esir Daniel Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Jonathan Hay Uyarlayan: Mary-Anne S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Detaylı

TSK ANKARA ÖZEL BAKIM MERKEZİ (ÖBM)

TSK ANKARA ÖZEL BAKIM MERKEZİ (ÖBM) TSK ANKARA ÖZEL BAKIM MERKEZİ (ÖBM) ADRES TSK ANKARA ÖZEL BAKIM MERKEZİ Beytepe Yolu LODUMLU / ÇANKAYA ANKARA 1 / 6 TELEFON 0 312 266 00 44-3008 GENİŞ BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ TSK ÇAMLICA ÖZEL BAKIM MERKEZİ

Detaylı

ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI

ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI Gülnaz Gültekin*, Orhan Sevindik**, Elvan Tokmak*** * Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Matbaa Öğretmenliği Bölümü, Ankara ** Ankara Ü., Eğitim Bil. Ens.,

Detaylı

EŞ ANLAM(AYNI ANLAM)- ZIT ANLAM( TERS ANLAM) ÇALIŞMASI. 2) Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlarını bularak zıt

EŞ ANLAM(AYNI ANLAM)- ZIT ANLAM( TERS ANLAM) ÇALIŞMASI. 2) Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlarını bularak zıt EŞ ANLAM(AYNI ANLAM)- ZIT ANLAM( TERS ANLAM) ÇALIŞMASI 2) Aşağıdaki kelimelerin eş anlamlarını bularak eş anlamlısının yanındaki harfleri sol taraftaki kutulara yerleştirerek şifreyi doğru olarak bul.

Detaylı

TÜRKÇE DERSİ GÖRSEL OKUMA TESTİ Kubilay ORAL

TÜRKÇE DERSİ GÖRSEL OKUMA TESTİ Kubilay ORAL TÜRKÇE DERSİ GÖRSEL OKUMA TESTİ Kubilay ORAL. SORU 1 SORU 2 Aşağıdakilerden hangisi insanın çevreye verdiği zararları anlatmamaktadır? Yukarıdaki karikatür hangi deyimi anlatıyor olabilir? Göze girmek

Detaylı

ÇOCUK GELĠġĠMĠ VE EĞĠTĠMĠ

ÇOCUK GELĠġĠMĠ VE EĞĠTĠMĠ ÇOCUK GELĠġĠMĠ VE EĞĠTĠMĠ Bu faaliyet ile çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan meslekleri tanıyabilecekseniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞĠ 0-18 yaş çocuklarının gelişim alanlarını (fiziksel,

Detaylı

REHBERLİK VE İLETİŞİM 7

REHBERLİK VE İLETİŞİM 7 REHBERLİK VE İLETİŞİM 7 Yrd. Doç. Dr. M. İsmail BAĞDATLI mismailbagdatli@yahoo.com İletişim Süreci KAYNAK Kodlama MESAJ Kod Açma ALICI KANAL Geri Besleme KANAL Sözlü İletişim Dinleme Amaca ulaşabilmek

Detaylı

ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ

ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ İLETİŞİM BECERİLERİ ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ Kendini tanımak Kendini açmak ve kendini doğru ifade etmek Karşımızdakini etkin ve ilgili dinlemek Empati kurabilmek (kendimizi karşımızdaki kişinin yerine

Detaylı

BE A HERO NASIL KAHRAMAN OLUNACAĞINI ALİ VE ECE İLE ÖĞREN OYUN KİTABI İSİM:

BE A HERO NASIL KAHRAMAN OLUNACAĞINI ALİ VE ECE İLE ÖĞREN OYUN KİTABI İSİM: BE A HERO OYUN KİTABI İSİM: NASIL KAHRAMAN OLUNACAĞINI ALİ VE ECE İLE ÖĞREN * * ONUN KAHRAMANI OL BALKAN ÜLKELERİNDE BAŞIBOŞ KÖPEK POPÜLASYONUNUN KONTROLÜ HAKKINDA OIE BÖLGESEL FARKINDALIK KAMPANYASI İÇİNDEKİLER

Detaylı

Cümlede Anlam TEST 38

Cümlede Anlam TEST 38 SABEDİN TÜRKER İÖO 5.SINIF TÜRKÇE Cümlede Anlam TEST 38 1) Çocukların öğütten çok, iyi bir. ihtiyaçları vardır. Tümcesinde boş bırakılan yere aşağıdaki sözcüklerden hangisi getirilebilir? A. ilgiye sevgiye

Detaylı

SOYA VE HASADI TANSU BULAT GAMZE DİDAR KIZGIR

SOYA VE HASADI TANSU BULAT GAMZE DİDAR KIZGIR SOYA VE HASADI TANSU BULAT GAMZE DİDAR KIZGIR 1 2 Soya, Japonya ve Çin gibi doğu Asya ülkelerinin en önemli tarımsal ürünlerinden biri olarak, yüzyıllardan beri, buradaki insanların temel besinlerini oluşturmuştur.

Detaylı

Karakter Eğitimi Sorumluluk. Sayın Veli;

Karakter Eğitimi Sorumluluk. Sayın Veli; Karakter Eğitimi Sorumluluk Sayın Veli; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Yaşayan Değerler ve Karakter Eğitimi programı kapsamında Ocak ayının değeri Sorumluluk olarak belirlenmiş ve sınıfımızda

Detaylı

DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ

DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ Doğal Kaynak ve Ekonomi İlişkisi 1- Büyük sermaye ve doğal kaynaklara sahip gelişmiş ülkeler, doğal kaynaklardan etkin şekilde faydalanma yollarını aramaktadır. Örneğin,

Detaylı

Öteki dersi ilk kez alıyorum ve genellikle hoşlanılmayan bir ders : mantık.

Öteki dersi ilk kez alıyorum ve genellikle hoşlanılmayan bir ders : mantık. Bu hafta üniversite açıldı. Felsefe Bölümü'nden iki ders alıyorum ve ikisi haftada 12 saat tutuyor. Benim durumumdaki bir insan için biraz fazla aslında ama bir derse (Felsefeye Giriş) dönemde de girmiştim,

Detaylı

Onur konuğumuz Sevin Okyay

Onur konuğumuz Sevin Okyay GEÇMİŞTEN GELECEĞE ULUSALDAN EVRENSELE İZMİR ÖZEL SAİNT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ Onur konuğumuz Sevin Okyay SEVİN OKYAY Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'ni bitirdi. 1964 yılından beri çeviri, 1975 ten beri

Detaylı

Dönem DENEME TESTİ (Mart 2009)

Dönem DENEME TESTİ (Mart 2009) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

Dış ş göz, taze göz iyidir. Kullanalım.

Dış ş göz, taze göz iyidir. Kullanalım. 1 Dış ş göz, taze göz iyidir. Kullanalım. Üretim süreci enerji ve yaratıcılık gerektirir. Bu durum madde yazarının maddeye eleştirel bir gözle ayrıca bakmasını zorlaştırır. Kişi kendi ürünündeki eksiğini

Detaylı

T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK

T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2015-2016 8.SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 2015-2016 8.SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :...

Detaylı

Bir Tapınak Görevlisi İsa yı Ziyaret Ediyor

Bir Tapınak Görevlisi İsa yı Ziyaret Ediyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Bir Tapınak Görevlisi İsa yı Ziyaret Ediyor Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: M. Maillot ve Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten:

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme

Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme Đyi bir başarı için gerekli olanşartlar Çocuğunu desteklemek isteyen annebabalar için çeşitli tavsiyeler Elisabeth Grammel und Claudia Winklhofer Übersetzung: Abdullah

Detaylı

Rahat bir biçimde oturun, rahatlayın ve sonra aşağıdakileri yavaş yavaş ve düşünerek tekrarlayın:

Rahat bir biçimde oturun, rahatlayın ve sonra aşağıdakileri yavaş yavaş ve düşünerek tekrarlayın: Özlem Kocukeli / ozlem@gencgelisim.com Rahat bir biçimde oturun, rahatlayın ve sonra aşağıdakileri yavaş yavaş ve düşünerek tekrarlayın: 1- Ben bir bedene sahibim ama ben yalnızca bedenimden ibaret değilim.

Detaylı

PROBLEMLER. CD olduğu bilindiğine göre, trenin saatteki hızı kaç km dir? (yanıt: 32)

PROBLEMLER. CD olduğu bilindiğine göre, trenin saatteki hızı kaç km dir? (yanıt: 32) PROBLEMLER 1. Bir sınıfta matematik dersinde başarı gösterenler %80, bu dersten 4 ün üzerinde alanlar, başarı gösterenlerin %30 udur. Aynı sınıfta Türkçe dersinden başarı gösterenler %80 dir. Bu sınıfta

Detaylı

Kaynak: www. hepimizbiriz. com

Kaynak: www. hepimizbiriz. com Kaynak: www. hepimizbiriz. com 'Gevenes köyünde 1922 yılında dünyaya gelen Mustafa Şahbudak, ağa çocuğudur Mustafa'nın en yakın arkadaşı köy muhtarı Tevfik Cezayir'dir Her akşam köy kahvesinde dama oynayan

Detaylı

ATATÜRK ÜN ANKARA YA GELİŞİ. ( 27 Aralık )

ATATÜRK ÜN ANKARA YA GELİŞİ. ( 27 Aralık ) ( 27 Aralık ) Birinci Dünya Savaşı sonunda yurdumuz yenilmiş sayıldı. Düşmanlar dört bir yandan vatanımıza saldırdılar. Sevr Antlaşmasına göre yurdumuzun düşmanlar tarafından bölünmesi kararlaştırıldı.

Detaylı

Kadın Dünyası Hizmete Açıldı

Kadın Dünyası Hizmete Açıldı Kadın Dünyası Hizmete Açıldı Ekonomik krize rağmen yılmayarak iş hayatına atılan Alaaddin ve Anıl arkadaşlar en büyük hayalleri olan Kadın Dünyası isimli Kuaför Salonu nu açtılar. Güzelliğine önem veren

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

İşletmelerin rekabet avantajlarını koruyabilmeleri için sürekli olarak inovasyon yapmaları gerekir. Bunun için de ürettikleri ürünleri ve sundukları

İşletmelerin rekabet avantajlarını koruyabilmeleri için sürekli olarak inovasyon yapmaları gerekir. Bunun için de ürettikleri ürünleri ve sundukları İNOVASYON SÜRECİ İşletmelerin rekabet avantajlarını koruyabilmeleri için sürekli olarak inovasyon yapmaları gerekir. Bunun için de ürettikleri ürünleri ve sundukları hizmetleri daha iyi, daha yararlı,

Detaylı

4. Lale bir günde 4 çeyrek elma yedi. 1. Afla daki flekillerden hangisinin çeyre i boyanm flt r? Buna göre, Lale bir günde kaç bütün elma yemifltir?

4. Lale bir günde 4 çeyrek elma yedi. 1. Afla daki flekillerden hangisinin çeyre i boyanm flt r? Buna göre, Lale bir günde kaç bütün elma yemifltir? Ad : Soyad : S n f : Nu. : Okulu : Kesirler Simetri MATEMAT K TEST 17 1. Afla daki flekillerden hangisinin çeyre i boyanm flt r? 4. Lale bir günde 4 çeyrek elma yedi. Buna göre, Lale bir günde kaç bütün

Detaylı

İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ 2008

İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ 2008 İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ 2008 NELER ÖĞRENECEĞİZ? Niçin Besleniriz? Sağlıklı beslenme nedir? Dengeli Beslenme nedir? Besin grupları nelerdir? Hangi besin ne işe yarar? ET VE ET ÜRÜNLERİ

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

Bahçecilik & Topluluk Bahçesi

Bahçecilik & Topluluk Bahçesi Bahçecilik & Topluluk Bahçesi Lise Öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projeleri Liselerde Bahçeler Belediye ile birlikte Belediye ile birlikte Neden Bahçecilik? Çünkü Yapabiliriz ve Birden Fazla Fayda Elde

Detaylı

Bana Bir Kent Söyleyin... İÇİNDE KUŞ CENNETİ OLSUN

Bana Bir Kent Söyleyin... İÇİNDE KUŞ CENNETİ OLSUN Bana Bir Kent Söyleyin... İÇİNDE KUŞ CENNETİ OLSUN Kuşlar sağlıklı bir çevrenin en iyi göstergesidir. Kuşların yaşadıkları alanı izlemek, doğal çevreyi izlemekle eş anlamlı olarak ele alınabilir. Yani

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2015-2016 7. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 2015-2016 7. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 SOSYAL BİLGİLER Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SORU SAYISI : 20

Detaylı

söylemektedir. Robin Sharma ismini söylediğim zaman tanıyanının pek çıkmadığını; fakat kitaplarından bir tanesini Ferrari sini Satan

söylemektedir. Robin Sharma ismini söylediğim zaman tanıyanının pek çıkmadığını; fakat kitaplarından bir tanesini Ferrari sini Satan MÜKEMMELLİK REHBERİ Bu zamanlarda en çok okunan kitapların başında kişisel gelişim kitapları gelir ve bu yüzden en azından bir tane de olsa kişisel gelişim kitaplarından bahsetmek gerekir. Piyasada çok

Detaylı

2016 GEK VİZYON. 10 / 13 Mart 2016 İLAÇ DIŞI SATIŞ ETKİNLİĞİ

2016 GEK VİZYON. 10 / 13 Mart 2016 İLAÇ DIŞI SATIŞ ETKİNLİĞİ 2016 GEK VİZYON 10 / 13 Mart 2016 İLAÇ DIŞI SATIŞ ETKİNLİĞİ GEK VİZYON 2016 İlaç dışı ürün kategorisinde en doğru ürünü eczanelerinizde en avantajlı koşullar ile müşterilerinize sunmanız için hazırladığımız

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ BALKARTLARI HEDİYE EDİLDİ Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi her yönüyle büyümeye ve gelişmeye devam

ORGANİZE SANAYİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ BALKARTLARI HEDİYE EDİLDİ Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi her yönüyle büyümeye ve gelişmeye devam ORGANİZE SANAYİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ BALKARTLARI HEDİYE EDİLDİ Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi her yönüyle büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Gerek yatırımcı olarak gerekse ara eleman olarak

Detaylı

Renkler Testlerinin Çözümleri. Test 1 in Çözümleri

Renkler Testlerinin Çözümleri. Test 1 in Çözümleri 5 Renkler Testlerinin Çözümleri Test 1 in Çözümleri 1. Mavi cam,mavi ışığı çok geçirir, mavinin komşusu olan yeşil ve moru göremeyeceğimiz kadar az geçirir. Mavi renkli gözlük camı kırmızı ve sarıyı geçirmez,

Detaylı

Girişimcileri Tanıtan Bir Girişim: Çay Kahve İnsan

Girişimcileri Tanıtan Bir Girişim: Çay Kahve İnsan Girişimcileri Tanıtan Bir Girişim: Çay Kahve İnsan Hayata değer katan videoların yüklendiği YouTube kanalı Çay Kahve İnsan, kısa sürede girişimlerini duyurmak isteyen girişimcilerin sesi olan bir platform

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ DÜŞÜNEN ÇOCUKLAR EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ DÜŞÜNEN ÇOCUKLAR EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ DÜŞÜNEN ÇOCUKLAR EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ GÜNLER EYLÜL-2017 EKİM-2017 KASIM-2017 ARALIK-2017 Pazartesi 4 11 18 25 2 9 16 23 30 6 13 20 27 4 11 18

Detaylı

Çocuğunuza Söylemeniz Gereken 99 Olumlama - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Çocuğunuza Söylemeniz Gereken 99 Olumlama - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Çocuğunuzla hem iyi bir ilişki kurmayı, hem de bu yakın ilişkiyi sağlarken onun kendine olan güvenini arttırmayı ister misiniz? Bunun için sergileyebileceğiniz tutumlar içinde basit ama çok etkili bir

Detaylı

MATEMATİK TESTİ. 1. 15 15. (4 6) işleminin sonucu kaçtır? 3. Gecenin gündüzden 40 dakika daha uzun olduğu bir günde, gündüzün süresi kaç saattir?

MATEMATİK TESTİ. 1. 15 15. (4 6) işleminin sonucu kaçtır? 3. Gecenin gündüzden 40 dakika daha uzun olduğu bir günde, gündüzün süresi kaç saattir? MTEMTİK TESTİ 5 5 (4 6) işleminin sonucu kaçtır? ) 5 ) 0 C) 5 D) 45 4 b = olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? ) b < C) b < b ) 4 b D) < b b < b b, + 0,0 + 0,00 işleminin sonucu 0,0

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Serbest Yazma Konuları Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Biletinize piyango çıksaydı ne(ler) yapardınız? Favoriniz olan film nedir ya da favoriniz olan film karakteri kimdir? Neden? Hayalimdeki ev. Kendini

Detaylı

Araştırmalar, evli çiftlerin yarıdan fazlasının birbirini tam olarak tanımadıklarını gösteriyor. Peki siz eşinizi yeterince tanıyor musunuz?

Araştırmalar, evli çiftlerin yarıdan fazlasının birbirini tam olarak tanımadıklarını gösteriyor. Peki siz eşinizi yeterince tanıyor musunuz? Araştırmalar, evli çiftlerin yarıdan fazlasının birbirini tam olarak tanımadıklarını gösteriyor. Peki siz eşinizi yeterince tanıyor musunuz? Prof. Dr. Nevzat Tarhan ın Evlilik Psikolojisi kitabından bu

Detaylı

Doğuştan Gelen Haklarımız Sadece insan olduğumuz için doğuştan kazandığımız ve tüm dünyada kabul gören yani evrensel olan haklarımız vardır.

Doğuştan Gelen Haklarımız Sadece insan olduğumuz için doğuştan kazandığımız ve tüm dünyada kabul gören yani evrensel olan haklarımız vardır. Dersin Adı Tema Adı Kazanım Konu Süre : İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi : İnsan Olmak : Y4.1.2. İnsanın doğuştan gelen temel ve vazgeçilmez hakları olduğunu bilir. : Doğuştan Gelen Haklarımız :

Detaylı

ANASINIFI EKİM AYI BÜLTENİ

ANASINIFI EKİM AYI BÜLTENİ ANASINIFI EKİM AYI BÜLTENİ TEMALAR *OKULUMU VE ÖĞRETMENLERİMİ TANIYORUM *NEZAKET KURALLARI SONBAHAR MEVSİMİ Sonbahar mevsiminde havaların soğumaya başladığı,yağmurların yağdığı, rüzgarların estiği anlatılır.mevsime

Detaylı

Estetik müdahaleler son zamanlarda gündelik yaşamın bir parçası haline geldi.

Estetik müdahaleler son zamanlarda gündelik yaşamın bir parçası haline geldi. AMELİYATLI BURUN KÖTÜ GÖRÜNMEK ZORUNDA MI? Estetik müdahaleler son zamanlarda gündelik yaşamın bir parçası haline geldi. Yine de kişilerin en fazla çekinerek yaklaştığı ameliyatlar burun ameliyatları.

Detaylı

1. Aşağıdakilerden hangisi okulda uyulması gereken kurallardandır? A.Okula zamanında gitmek B.Yere çöp atmak C.Okula aile bireyleri ile gitmek

1. Aşağıdakilerden hangisi okulda uyulması gereken kurallardandır? A.Okula zamanında gitmek B.Yere çöp atmak C.Okula aile bireyleri ile gitmek ÖDEV-5 ADI SOYADI:.. HAYAT BİLGİSİ OKUL KURALLARI Her toplumda düzen olduğu gibi okulda da düzen vardır. Bu düzeni sağlamak için bazı kurallar konmuştur. Okuldaki herkesin bu kurallara uyması gerekir.

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Elişa, Mucizeler Adamı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Elişa, Mucizeler Adamı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Elişa, Mucizeler Adamı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: Ruth Klassen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2011 Bible

Detaylı

Dünya Nüfus Günü, 2016

Dünya Nüfus Günü, 2016 Sayı: 21508 01 Temmuz 2016 Saat: 10:00 Dünya Nüfus Günü, 2016 Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından, her yıl 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü nde, nüfusun önemli konularını ele alan bir tema belirlenmekte

Detaylı

ÜNİTE:1. Sosyal Politikaya İlişkin Genel Bilgiler ve Sosyal Politikanın. Araçları ÜNİTE:2. Sosyal Politikanın Tarihsel Gelişimi ÜNİTE:3

ÜNİTE:1. Sosyal Politikaya İlişkin Genel Bilgiler ve Sosyal Politikanın. Araçları ÜNİTE:2. Sosyal Politikanın Tarihsel Gelişimi ÜNİTE:3 ÜNİTE:1 Sosyal Politikaya İlişkin Genel Bilgiler ve Sosyal Politikanın Araçları ÜNİTE:2 Sosyal Politikanın Tarihsel Gelişimi ÜNİTE:3 İstihdam, İşsizlik, Ücretler ve Çalışma Koşulları ÜNİTE:4 Gelir Dağılımı

Detaylı

Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde

Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde MICROSOFT OFFICE Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde anlatılmasına sunu denir. Sunuyu sınıfa ya

Detaylı

Dr. Osman GÜRÜN Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı

Dr. Osman GÜRÜN Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı 1 Özgürlük, demokrasi, barış, insan hakları, adalet gibi kavramlar bütün dünya üzerinde yaşayan insanlar için geçerli evrensel kavramlardır. Dünya nın hangi coğrafyasında, ülkesinde, dilinde, inanışında,

Detaylı

Adınız ve Soyadınız: Doğum Tarihiniz: Sorular hakkındaki genel düşünceniz:

Adınız ve Soyadınız: Doğum Tarihiniz: Sorular hakkındaki genel düşünceniz: Adınız ve Soyadınız: Doğum Tarihiniz: Sorular hakkındaki genel düşünceniz: Soru 1 (15 puan): Dedektif Konan bir gün çok ilginç bir vakayla karşılaşır: Ünlü bir matematikçi iş yerinde güpegündüz ölü bulunur.

Detaylı

B1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO:

B1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO: B1 DÜZEYİ ADI SOYADI: PASAPORT NO: NOT OKUMA/ BESLENME VE İŞ HAYATI Günümüzde insanlar para kazanıp daha rahat bir hayat yaşamak için çok çalışmak zorundadır. İnsanlar iş yerinde çalışırken yoğun stres

Detaylı

EĞİTİMİN İÇERİĞİ 29.06.2016 1

EĞİTİMİN İÇERİĞİ 29.06.2016 1 EĞİTİMİN İÇERİĞİ 1. Genel Böcek Şeması 2. Hamam Böceklerinin Yaşam Döngüsü 3. En Önemli Türleri 4. Alman Hamam Böceği 5. Doğu Hamam Böceği 6. Amerikan Hamam Böceği 7. Üç türün Biyolojik Verileri 8. Hamam

Detaylı

TÜRKÇE TESTi. 2. Aşağıdakilerden hangisi yazarın kendi. 1. Bu metnin konusu nedir? 3. Ilık ve taze bir esinti, tüm güzel kokuları

TÜRKÇE TESTi. 2. Aşağıdakilerden hangisi yazarın kendi. 1. Bu metnin konusu nedir? 3. Ilık ve taze bir esinti, tüm güzel kokuları TÜRKÇE TESTi 1. Bu testte, Türkçe dersine ait 10 soru vardır. 2. Verilen üç seçenekten doğru bulduğunuz şıkkı cevap formunda TÜRKÇE bölümüne işaretleyiniz. Doğa uyanıyor. Çimenler yeşeriyor; çiçekler,

Detaylı

TAM SAYILARLA İŞLEMLER

TAM SAYILARLA İŞLEMLER TAM SAYILARLA İŞLEMLER 5 4 3 2 1 1 TAM SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında meteorolojik gözlemler, hava tahminleri ve iklim değişiklikleri

Detaylı

AKDENİZBİRLİK BUDAMA 10

AKDENİZBİRLİK BUDAMA 10 ZEYTİNDE BAKIM İŞLEMLERİ 61 BUDAMA 10 Budama ; Muhtelif zaman ve yaşlarda değişik amaçlarla ağacın bazı sürgün ve dallarının kesilmesidir. Bu tanım içinde, farklı yaş ve biçimlerde yapılacak budamalar

Detaylı

PİNOKYO EĞİTİM KURUMLARI MART AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI 1. HAFTA

PİNOKYO EĞİTİM KURUMLARI MART AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI 1. HAFTA 1. HAFTA TARİH : 01 MART 2016 04 MART 2016 KONU : YEŞİLAY 1- Yeşilay nedir? Ne işe yara? Faaliyetleri nelerdir? Nefes akciğer yapalım. Vücudumuzu 2- Sigara ve alkolün zararlarını hep birlikte öğrenelim

Detaylı

ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011 ΣΟ ΔΞΔΣΑΣΙΚΟ ΓΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΣΔΛΔΙΣΑΙ ΑΠΟ 8 (ΟΚΣΩ) ΔΛΙΓΔ. Τπογραφή καθηγητή:

ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011 ΣΟ ΔΞΔΣΑΣΙΚΟ ΓΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΣΔΛΔΙΣΑΙ ΑΠΟ 8 (ΟΚΣΩ) ΔΛΙΓΔ. Τπογραφή καθηγητή: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΓΙΔΤΘΤΝΗ ΜΔΗ ΔΚΠΑΙΓΔΤΗ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΟΤΡΚΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: Γ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011

Detaylı

SÜRE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE 1: ÇEVREMDEKİ BİLGİLER / ÜNİTE 2: BİLGİSAYARIM DERS SAATİ: 5

SÜRE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE 1: ÇEVREMDEKİ BİLGİLER / ÜNİTE 2: BİLGİSAYARIM DERS SAATİ: 5 5. 5-9 Ekim 202 4. 8-2 Ekim 202 3. -5 Ekim 202 EYLÜL 2. 24-28 Eylül 202 EYLÜL. 7-2 Eylül 202 SINIFI : -A, -B, -C 202 203 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE : ÇEVREMDEKİ BİLGİLER / ÜNİTE 2: BİLGİSARIM

Detaylı

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ BÖLÜM. İLETİŞİM, NLM VE DEĞERLENDİRME ( puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKYESİ 8 Hayatı boyunca mutlu olmadığını fark eden bir adam, artık mutlu olmak istiyorum demiş ve aramaya

Detaylı

Acil Durum Yönetimi Afet Tatbikatı

Acil Durum Yönetimi Afet Tatbikatı Acil Durum Yönetimi Afet Tatbikatı Thomas Kozlowski, PHD JCI Danışmanı Tehlike Zaafiyet Analizi [HVA] Buna hazırlık olarak denetmen kurumun Tehlike Zaafiyet Analizi ni (HVA), acil durum yönetim planını

Detaylı

1KİLO 130 GR DÜNYAYA GELEN ELİF BEBEK EVİNE TABURCU OLDU

1KİLO 130 GR DÜNYAYA GELEN ELİF BEBEK EVİNE TABURCU OLDU 1KİLO 130 GR DÜNYAYA GELEN ELİF BEBEK EVİNE TABURCU OLDU Bodrum da, annesinde gelişen yüksek tansiyon sebebiyle anne karnında beslenemeyen bebek Op. Dr. Şermin Güvençer tarafından 1 kilo 130 gram olarak

Detaylı

tarafından yazıldı. Çarşamba, 13 Ağustos 2014 00:00 - Son Güncelleme Cuma, 01 Ağustos 2014 08:21

tarafından yazıldı. Çarşamba, 13 Ağustos 2014 00:00 - Son Güncelleme Cuma, 01 Ağustos 2014 08:21 Memorial Hastanesi Psikoloji Bölümü nden Uzm. Psikolog Aslıhan Tokgöz Tozlu, Sağlıklı yemek yeme takıntısı olarak tanımlanan Orthorexia Nervosa hastalığı ile ilgili bilgi verdi. Takıntılı bir şekilde sağlıklı

Detaylı

Merkezimizde uygulanan ilk PEP-R ölçeği değerlendirme sonucuna göre ;

Merkezimizde uygulanan ilk PEP-R ölçeği değerlendirme sonucuna göre ; M. 27 tarihinde doğan M. in doğum öncesi ve doğum sonrasında her hangi bir sağlık sorunu yaşanmamıştır. Ailenin öncelikli olarak gözlerini geç açması, burnunun basık ve kulaklarının çekik oluşu dikkatini

Detaylı

Örtü Altında Elma Yetiştiriciliği

Örtü Altında Elma Yetiştiriciliği Örtü Altında Elma Yetiştiriciliği Ülkemiz diğer meyve türlerinde olduğu gibi, yumuşak çekirdekli meyve yetiştiriciliğinde de çok büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak bu potansiyelden geçmişte gereği kadar

Detaylı

Fon Bülteni Ağustos 2016. Önce Sen

Fon Bülteni Ağustos 2016. Önce Sen Fon Bülteni Ağustos 216 Önce Sen Fon Bülteni Ağustos 216 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 31/7/215-31/7/216 % 25 2 15 1 5-5 1,26 9,43 9,59 9,74 1,4 1,45

Detaylı

Urea cycle disorders and organic acidurias For younger people. Üre döngüsü enzim defektleri ve organik asidemiler. Genç hastalar için.

Urea cycle disorders and organic acidurias For younger people. Üre döngüsü enzim defektleri ve organik asidemiler. Genç hastalar için. Üre döngüsü enzim defektleri ve organik asidemiler Urea cycle disorders and organic acidurias For younger people Genç hastalar için www.e-imd.org www.e-imd.org Üre döngüsü enzim defekti/ organik asidemi

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Ailemizi, arkadaşımızı ve hayvanları sevmek ile ilgili sohbet ediyorum. Sevgi nedir? konulu sohbet

Detaylı

7. Sınıf Maddenin Tanecikli Yapısı ve Çözünme Kazanım Kontrol Sınavı

7. Sınıf Maddenin Tanecikli Yapısı ve Çözünme Kazanım Kontrol Sınavı 7. Sınıf Maddenin Tanecikli Yapısı ve Çözünme Kazanım Kontrol Sınavı 1- Bir katyona ait atom parçacıkları ve sayısını gösteren sütun grafiği aşağıdakilerden hangisi gibi olabilir? Öğretmen: Çocuklar bu

Detaylı

ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ

ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ www.armtr.org Yazan: Billur Demiroğulları Çizen: Yasemin Erdem Kontrol: Özlem Küçükfırat Bilgi (Çocuk Gelişim Uzmanı) Bu hikaye kitabının her türlü yayın hakkı Anorektal

Detaylı

Benzetme ilgisiyle ismi nitelerse sıfat öbeği, fiili nitelerse zarf öbeği kurar.

Benzetme ilgisiyle ismi nitelerse sıfat öbeği, fiili nitelerse zarf öbeği kurar. Edatlar (ilgeçler) Tek başına bir anlam taşımayan, ancak kendinden önceki sözcükle birlikte kullanıldığında belirli bir anlamı olan sözcüklerdir.edatlar çekim eki alırsa adlaşırlar. En çok kullanılan edatlar

Detaylı

BOTAV 2015 Turizm Değerlendirme Toplantısı

BOTAV 2015 Turizm Değerlendirme Toplantısı BOTAV 2015 Turizm Değerlendirme Toplantısı Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon, sürdürülebilir turizm ve Bodrum u uluslararası arenada bir marka haline getirmek için

Detaylı

4. ve 5. Değerlendirme Sınavları. Puanlama Aşağıda...

4. ve 5. Değerlendirme Sınavları. Puanlama Aşağıda... 4. ve 5. Değerlendirme Sınavları Puanlama Aşağıda... 4. Sınav Test Soruları 5 puan 6x5=30 Çetele tablosu 5 puan 10x5=50 Doğru-Yanlış 2 puan 5x2=10 Sayı örüntüsü 2 puan 5x2=10 5. Sınav Test Soruları 5 puan

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 1 EYLÜL 1.Hafta 8 EYLÜL -0 EKİM İSTİKLAL MARŞI NA SGI D.1. İstiklal Marşı na saygı gösterir. İstiklal Marşı CD si Bilgisayar D.1. Kazanımı ile İlgili Açıkalama : Teması: Türk bayrağını ve İstiklal Marşı

Detaylı