YARDIMSEVERLİK / HELPFULNESS

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YARDIMSEVERLİK / HELPFULNESS"

Transkript

1 AYLIK BÜLTENLER SERİSİ 4 YARDIMSEVERLİK / HELPFULNESS Aralık, 2005 Özel Üsküdar SEV İlköğretim Okulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi

2 Değerli velilerimiz, bu ay Değerler projemizin ikinci değeri olan Yardımseverlik değerine geçiyoruz. Anne babaların yardımseverlik konusunda yapabileceklerine ilişkin bir bülten hazırladık, keyifle okumanız ve uygulamanız dileğiyle... Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi DEĞERLERE DAİR BİLDİK BİR İKİ SÖZ... Ama o bana yardım etmedi ki. Bana ne, yardım etmeyeceğim işte. Sen bana ne kadar yardım ettiysen ben de sana o kadar yardım ederim. Kardeşim herşeye burnunu sokmasa olmaz mı? Yardım edeceğim diyor ama herşeyi mahvediyor. Benim yardıma ihityacım yok. Kendi işimi kendim yapacağım. Benim işime kimse karışmasın!.. Evlatları için; seven sevilen, gülen, mutlu, etrafıyla uyumlu olan alabilen ve verebilen çocuklara sahip olmak için her türlü fedakarlığı yapan ebeveynlere kötü gelecek sözler bunlar. Ama malesef çoğu zaman çocuklarımız tarafından ara ara kullanılan ve kullanılmış olan veya kullanılacak olan sözler... Çoğu yaşayan değerlerle azı da eğitim öğretimle ilgili... Biz bu bültenlerle değerlerimizi yaşatma ve çocuklarımızı bu değerlerle donatma çabalarınıza destek vermek istiyoruz. Sorumlulukla ilgili ilk bültenden sonra ikinci olarak seçtğimiz değerimiz; yardımseverlik... Lütfen siz de birazdan okuyacaklarınızı dostalarınızla ve sevdiklerinizle paylaşın. Dünyamız paylaştıkça daha da güzel olacak... YARDIMSEVERLİK Kendi güç ve imkanlarını başkalarının iyiliği için kullanmak... Bir kimsenin sıkıntısını gidermek, o kişiye karşılaştığı güçlüklerde yardımcı olmak, yükünü paylaşmak... Güç duruma düşenin güçlüğünü istekle, içten hiçbir sıkıntı hissetmeksizin gidermek... Yardımseverlik iyi değerlerin ve maddi imkanların paylaştıkça çoğalacağına inanan erdemli insanların ortaya koyabileceği bir davranış biçimidir. Yardım söz konusu olduğunda, başkasının yapmasını beklemek yerine yardım etmeyi kendine görev edinip girişimde bulunmak cesaretini gösterenlerin büyüklüğüdür yardımseverlik. Maddi destek gerektiğinde eli sıkılık yerine cömertliği tecih edenlerin yürek güzelliğidir. Hayırsever olma durumu, hayırseverlik, iyilikseverlik.

3 El eli yıkar el de döner yüzü yıkar. Atasözü Bir mum diğerini tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. Mevlana Hayat hem vermek hem de almaktır. Mohawk Kabilesi Atasözü Kardeşinin salını karşıya geçirmesine yardım et, göreceksin ki sen de karşıdasın. Hint Atasözü ANNE BABALARA KISA KISA... Çocuk ve Gençlerde Yardımlaşma Davranışını Görmek İçin Birkaç Öneri Yardıma ihtiyacınız olduğu anda ondan yardım isteyin. Ona yardım edin ki yardım görmenin güzelliğini yaşasın. Her hayır ınızın mantıklı sebebini çocuğunuza anlatın sizi örnek alacağını unutmayın. Küçük yardımlar için teşvik edin. Yardımlaşma ile ilgili davranış örnekleri, hikayeler anlatın. Bir yardımlaşma / dayanışma derneğinin çalışmalarını takip edin. Sosyal yardımlaşma kavramını vurgulayın. Kendi seçimi olan yardım davranışlarına ket vurmayın. Çevresine karşı farkındalık geliştirmek için onunla konuşun ve dinleyin. Yapılması gerekenlerle ilgili ona fikir danışın. Çocuğunuz verdiğiniz görevi yerine getirdiğinde onu takdir edin. Çocuğunuza onu sevdiğinizi ve onun sizin için çok önemli olduğunu hissettirin, unutmayın ki bilinçli sevgi ve sevecenlik, çocuklarda şımarıklığa yol açmaz.

4 Maddi ödüller yerine daha çok manevi ödüller vermeyi tercih edin. Bu bağlamda evde şu işleri yapabilir: Yemek yapılırken, sofra düzenlenirken yardım etmek Alışveriş poşetinin ucundan tutmak Temizlik yapılırken toz almak Bulaşıkların durulanmasına yardım etmek Evdeki evcil hayvanların bakımını üstlenmek Bakım işlerinde ebeveyne yardım etmek Kendi odasını toplamak Yatağını toplamak Kirlileri sepete koymak Sofra kurulmasına yardımcı olmak Çamaşırları katlamaya yardımcı olmak Kullanmak için aldığı eşyayı yerine koymak SORUNU ÖNLEMEK İÇİN NELER YAPILABİLİR? 1. Çocuğunuza Örnek Olun: Yardıma muhtaç olan birine olan duyarlılığınıza tanık olan çocuğunuzun bu konuda duyarsız kalmayacağını unutmayın. 2. Çocuğunuzdan Yardım İsteyin: Aileler çocuklarının okula karşı olan sorumluluklarını düşünerek onlardan yardım istemeyebilir. Oysa çocuğunuzdan yardım istemeniz, çocuğunuzun insanların dayanışma içinde işlerini kısa sürede ve daha kolay yaptıklarını ve çeşitli problemlerin çözümünü kolayca bulduklarını görmesini sağlayabilir. 3. Çevrenizdeki Yardıma Muhtaç İnsanlara Duyarlı Olun: Paylaşımın insanların hayatının bir parçası olduğunu hissetmelerini sağlayın. 4. Çevreye Duyarlılığında Bir Çeşit Toplumsal Yardım Olduğunu Gösterin: Okulun sürekli temizleniyor ve temizlik görevlilerin bu işi zaten yapıyor olması çevresini temiz tutmaya engel değildir. Çünkü toplumsal düzen dayanışma ile kazanılır. NE YAPMALI? Manevi yardımların önemini vurgulayın: Değerlerin değeri manevi olmasındadır. Yardım kurumlarını ve gönüllü yardım kuruluşlarını ziyaret edin: İnsanlar görmedikleri gerçeklerin farkında olmazlar. Yardımın miktarının önemli olmadığını görmesini sağlayın: Sizler için küçük görünen şeyin gerçek değeri karşımızdakiler için büyük olabilir. Yaptığınız hiçbir yardımı anlatmasanız bile küçümsemeyin.

5 NE YAPMAMALI? 1. Çocuğunuzun yaptığı yardımları engellemeyin: Bazen küçük bir ilgisizlik bile istenen olumlu davranışın sönmesine neden olabilir. 2. Yardım istediğinde reddetmeyin: Çok önemli bir işiniz varsa mutlaka daha uygun bir zaman ertelemeye çalışın. 3. Eşler arası desteği küçümsemeyin. Kadın ve erkek, ev içi ve ev dışı sorumluluklar noktasında birbirine yardımcı olmalıdır. Bu olmazsa çocuğunuz da yardımlaşmanın önemini göremez. Yardımsever bir çocuğunun olmasını kim istemez ki? Bilmeden yaptığımız yanlışlarla, bilerek yapacağımız doğruların yer değiştirme zamanı diyorsanız... Yola Çıkıyoruz Gün içinde mutlaka yapılması gereken bir iş planı yapın. ( Örneğin, bayram için şehir dışına ziyaret ). Bu plana aile bireylerinin tamamının katkılarını, uygun zaman dilimlerine ayırarak yerleştirin ( baba biletleri, ağabey bavul ve şekerlemeleri alacak, abla mevsime göre kardeşinin giyeceklerini seçecek, anne bavulu yerleştirecek, kurabiye yapacak, küçük kardeş ayakkabıları boyayacak vs. ) Yapılan yardımlaşmaya ara ara vurgu yapın. Komşuluk Komşuluk kavramı, ilişkiler hakkında çocuklarınızla konuşun Onlara komşuluk değeriyle ilgili hikayeler anlatıp dikkatlerini çekin. Kuş Evi Evinizde, bahçenizde, balkonunuzda ( biraz kirlenmesini göze alırsanız!.. ) yapacağınız küçük kuş evleriyle kuşların barınmaları için bir yer yapabilirsiniz. Bu çocuğunuza aynı zamanda hayvan sevgisini de katabilir. Bayram düğün gibi özel günlerde komşuları ziyaret etmeye yönlendirin, teşvik edin. Yardımlaşma kurumlarına ziyaretler düzenleyin.

6 Kuşların beslenmeleri için ekmek kırıntısı ve su birikintisi yetecektir. Çok emir verin emirlerinizin yerine gelmesi için onu zorlayın. Bu davranışınız onu herkese karşı duyarsız yapacaktır. İşlerini asla kolaylaştırmayın. Ona veya birbaşkasına asla yardım etmeyin. Sürekli taleplerini hayır la karşılayın, hatta onu da başkalarına hayır demeye teşvik edin. Onu kimseye muhtaç olmamak gerekir gerçeği ile yaşayacak kadar bencil/cimri yapın. edin. Yardımseverliğin zaaflık olduğu konusunda onu ikna BİR ÖYKÜ CENNET ve CEHENNEM YARDIMLAŞMAYI SEVMEYEN BİR ÇOCUK YETİŞTİRMEK İSTEYENLERE ÖĞÜTLER Bencil bir çocuk olması için onu zorlayın. Kendişnden başkasını düşünerek seçim yapmasına imkan tanımayın. Birisine yardım ettiğini görürseniz ona kızın. Çocuğunuzu erken yaşta parayla tanıştırın. En büyük dostunun para olduğu konusunda onu ikna edin. Genç delikanlı yaşı çok genç olmasına rağmen, ölümden sonrasını, cennet ve cehennemi çok merak ediyormuş. Bu şiddetli merakın sonucu mudur bilinmez, bir gün rüyasında ak sakallı bir bilge görmüş.. Şimdi, demiş bilge, hayatın boyunca görmek istediğin yerleri göstereceğim sana. Genç, ilk gittikleri yerin neresi olduğunu bilge söyleyince anlamaış ancak. Gördükleri karşısında hayretler içinde kalmış. Cehennem denilen yer kocaman bir odaymış ve odanın ortasında

7 büyük bir masa, masanın üstünde de nefis kokular saçan iştah kabartıcı yemekler varmış. Masanın etrafında ise cehennem insanları oturuyormuş. Odanın duvarında da Yemekler, sadece kaşıkların ucundan tutarak yenilebilir şeklinde bir levha asılıymış. Bu nefis kokular saçan yemeklerin sunulduğu bir yer nasıl cehennem olabilir ki? diye bilgeye tam soracakken, başka birşey dikkatini çekmiş. Cehennemdeki insanlar, önlerinde duran onca nefis yemeğe rağmen mutsuz ve kederli bir halde sessizce oturuyorlarmış. Daha ilginci ise, hepsi ellerinde kollarından daha uzun kaşıklar tutuyorlar ve bu kaşık- ları kullanarak yemek yiyeme- dikleri için açlıktan muzdarip haldeler-miş. Yaşlı bilge, onun soru sorma-sına fırsat vermeden Şimdi de sana Cennet i göstereceğim demiş ve onu bir öncekiyle tıpatıp aynı bir odaya götürmü.. Odada yine aynı enfes yemeklerle dolu bir masa, etrafında ellerinde aynı uzunlukta kaşıklar tutan insanlar oturuyormuş. Duvarda aynı kural yazılıymış. Kısacası, görünürde herşey aynıymış. Tek bir farkla: Cennet teki insanlar, bir taraftan ellerindeki uzun kaşıklarla karşılarında oturanlara yemekleri ikram ederken, bir taraftan da şen şakrak sohbet ediyorlarmış. Ve yüzlerinde hem doymanın, hem de mutluluğun ifadesi okunuyormuş. Görüyorsun ki, Cehennem deki benciller sadece kendilerini doyurmaya çalıştıkları için hem aç hem mutsuz. Cennettekiler ise cömertlikleri ve ikram duyguları sayesinde hem midelerini, hem de ruhlarını doyurabiliyorlar. Aradaki tek fark bu... Bilge, onu rüyasında yolcularken kulağına şunları fısıldamış:

PAMUK ŞEKERLERİ HAFTALIK BÜLTEN MAYIS

PAMUK ŞEKERLERİ HAFTALIK BÜLTEN MAYIS ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLERİ HAFTALIK BÜLTEN 09-13 MAYIS 2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Engelliler haftası hakkında konuştuk ve bilgi edindik. *Engeli olan insanlara nasıl davranmamız gerektiği hakkında

Detaylı

4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN MAYIS

4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN MAYIS ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 09-13 MAYIS 2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Engelliler haftası hakkında konuştuk ve bilgi edindik. *Engeli olan insanlara nasıl davranmamız gerektiği hakkında

Detaylı

Şair Yazar Mustafa Uçurum Çocuklara okumayı sevdirmenin en güzel yolu onlarla kitapları buluşturmak olmalı

Şair Yazar Mustafa Uçurum Çocuklara okumayı sevdirmenin en güzel yolu onlarla kitapları buluşturmak olmalı Şair Yazar Mustafa Uçurum Çocuklara okumayı sevdirmenin en güzel yolu onlarla kitapları buluşturmak olmalı SORU- En son çıkardığınız kitap ile kitaplarınız kaç tane oldu, konuları nedir? MUSTAFA UÇURUM-

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. Esir Daniel

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. Esir Daniel Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Esir Daniel Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Jonathan Hay Uyarlayan: Mary-Anne S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Detaylı

Karakter Eğitimi Sorumluluk. Sayın Veli;

Karakter Eğitimi Sorumluluk. Sayın Veli; Karakter Eğitimi Sorumluluk Sayın Veli; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Yaşayan Değerler ve Karakter Eğitimi programı kapsamında Ocak ayının değeri Sorumluluk olarak belirlenmiş ve sınıfımızda

Detaylı

ÖNERİLER 1.Çocuk başkalarının yanında kesinlikle eleştirilmemelidir. (Abisi ve kardeşi de dahil) 2.Kardeşi ve başkaları ile kıyaslanmamalıdır.

ÖNERİLER 1.Çocuk başkalarının yanında kesinlikle eleştirilmemelidir. (Abisi ve kardeşi de dahil) 2.Kardeşi ve başkaları ile kıyaslanmamalıdır. ÖNERİLER 1.Çocuk başkalarının yanında kesinlikle eleştirilmemelidir. (Abisi ve kardeşi de dahil) 2.Kardeşi ve başkaları ile kıyaslanmamalıdır. 3.Anne ve baba aile ortamında çocuğa sevgi gösterisinde bulunmalı,

Detaylı

4B SINIFI MART AYI BÜLTENİ

4B SINIFI MART AYI BÜLTENİ 4B SINIFI MART AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılmış olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için web sayfasında

Detaylı

ÇOCUKLARDA ÖFKE KONTROLÜ

ÇOCUKLARDA ÖFKE KONTROLÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARALIK AYI VELİ BÜLTENİ ÇOCUKLARDA ÖFKE KONTROLÜ Öfke, insanın doğasında var olan temel duygulardan biridir. Kişinin çevresinde olup biten olaylara ya da kendisine yönelik

Detaylı

BÖLÜM I - KONU VE METOD... A. ARAŞTIRMANIN KONUSU VE AMACI... B. ÇALIŞMANIN KAPSAM VE PLANI... C. ARAŞTIRMANIN VARSAYIMLARI...

BÖLÜM I - KONU VE METOD... A. ARAŞTIRMANIN KONUSU VE AMACI... B. ÇALIŞMANIN KAPSAM VE PLANI... C. ARAŞTIRMANIN VARSAYIMLARI... içindekiler... TABLOLAR LİSTESİ... ÖNSÖZ... GİRİŞ... BÖLÜM I - KONU VE METOD... A. ARAŞTIRMANIN KONUSU VE AMACI... B. ÇALIŞMANIN KAPSAM VE PLANI... vi i xxvi i 1 C. ARAŞTIRMANIN VARSAYIMLARI... D. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK

SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK Uzm. Psikolog Nuray ÖZBEN AVŞAR SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK TEOG sınavının yaklaştığı bu dönemde öğrencilerimiz de velilerimiz de haklı bir kaygı içerisindeler. Sınavlar da başarılı

Detaylı

Çocuğunuza Söylemeniz Gereken 99 Olumlama - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Çocuğunuza Söylemeniz Gereken 99 Olumlama - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Çocuğunuzla hem iyi bir ilişki kurmayı, hem de bu yakın ilişkiyi sağlarken onun kendine olan güvenini arttırmayı ister misiniz? Bunun için sergileyebileceğiniz tutumlar içinde basit ama çok etkili bir

Detaylı

KUMKALE İLKOKULU/ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLER EĞİTİMİ NİSAN AYI KATALOĞU

KUMKALE İLKOKULU/ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLER EĞİTİMİ NİSAN AYI KATALOĞU KUMKALE İLKOKULU/ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLER EĞİTİMİ NİSAN AYI KATALOĞU NİSAN 2014 Değerler Eğitimi Nisan Ayı Çalışma Planı I. HAFTA: (1-4 NİSAN) Okul içinde yardımlaşma ve dayanışma

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Zengin Adam, Fakir Adam

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Zengin Adam, Fakir Adam Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Zengin Adam, Fakir Adam Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: M. Maillot ve Lazarus Uyarlayan: M. Maillot ve Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children

Detaylı

KARDEŞLER ARASI İLİŞKİLER VE KARDEŞ KISKANÇLIĞI

KARDEŞLER ARASI İLİŞKİLER VE KARDEŞ KISKANÇLIĞI KARDEŞLER ARASI İLİŞKİLER VE KARDEŞ KISKANÇLIĞI Anne çocuk arasında çok önemli bir sevgi bağı vardır. Kardeşler arası ilişkilerin büyük kısmını anne-çocuk arasındaki sevgi bağı belirler. Çoğunlukla çocuk

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2 14 Aralık 2012 Sayın Velimiz, İkinci rehberlik postamızda sizlerle Davranış ve Değerler Eğitimi Programımız kapsamında

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Dirilen Kız

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Dirilen Kız Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Dirilen Kız Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Ruth Klassen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2011 Bible for Children,

Detaylı

Sayıları hatırlayalım.

Sayıları hatırlayalım. ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL ERKİLET İLKÖĞRETİM OKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ANASINIFI YARIYIL TATİL ETKİNLİĞİ KONU: TATİL ÖDEVİ Öğrencinin Adı Soyadı: Tarih: Sayıları hatırlayalım. Noktaların üzerinden

Detaylı

5.SINIF SINIF : 5 ÖĞRENME ALANI : İBADET : 2 / İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM MATERYAL TÜRÜ : PERFORMANS GÖREVİ DEĞERLENDİRMEDE KULLANILACAK ARAÇLAR

5.SINIF SINIF : 5 ÖĞRENME ALANI : İBADET : 2 / İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM MATERYAL TÜRÜ : PERFORMANS GÖREVİ DEĞERLENDİRMEDE KULLANILACAK ARAÇLAR Kuran-ı Kerim meali kullanma Sevgili öğrenciler, bu görevde sizden başlıca ibadetleri tanıtarak niçin ibadet edildiğini araştırmanız araştırmanızın sonuçlarını sınıf arkadaşlarınızla paylaşmanız istenmektedir.

Detaylı

SORUMLULUK Değerli Velilerimiz, Sorumluluk Nedir? Sorumluluk Sahibi Bireyler;

SORUMLULUK Değerli Velilerimiz, Sorumluluk Nedir? Sorumluluk Sahibi Bireyler; SORUMLULUK "Bir meselenin tartışmasına katılan kimse düşündüğünü, kanaatini açık söylemeli, yaptıklarını da kendi namına yapmalı, yaptığının sorumluluğunu da kendi üzerine almalıdır". M.K.ATATÜRK Değerli

Detaylı

Bir Tapınak Görevlisi İsa yı Ziyaret Ediyor

Bir Tapınak Görevlisi İsa yı Ziyaret Ediyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Bir Tapınak Görevlisi İsa yı Ziyaret Ediyor Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: M. Maillot ve Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten:

Detaylı

Dr. Osman GÜRÜN Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı

Dr. Osman GÜRÜN Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı 1 Özgürlük, demokrasi, barış, insan hakları, adalet gibi kavramlar bütün dünya üzerinde yaşayan insanlar için geçerli evrensel kavramlardır. Dünya nın hangi coğrafyasında, ülkesinde, dilinde, inanışında,

Detaylı

Çocuklarımızın etraflarındaki dünyayı keşfedebilmeleri için eğitim ortamımızı, canlı, renkli ve bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarladık.

Çocuklarımızın etraflarındaki dünyayı keşfedebilmeleri için eğitim ortamımızı, canlı, renkli ve bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarladık. ANAOKULU Tohum için güneş, su ve toprak ne kadar önemliyse, çocuk için de eğitim o kadar önemlidir. Çapa Koleji Anaokulu geleceği parlak, ışık saçan çocuklar yetiştirmek için, modern eğitim anlayışı ile

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. İlk Kilisenin Doğuşu

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. İlk Kilisenin Doğuşu Çocuklar için Kutsal Kitap sunar İlk Kilisenin Doğuşu Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Ruth Klassen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Detaylı

BU TUTKUYA SENDE KATIL Cuma, 18 Nisan 2014 06:03

BU TUTKUYA SENDE KATIL Cuma, 18 Nisan 2014 06:03 1/9 2/9 BASKETBOL TUTKUSU'NA SENDE KATIL 2007 yılında kurduğumuz kulübümüz geçmişten gelen deneyimlerle inşaa edilmiş ve büyük bir kulüp olma yolunda hızla ilerlemektedir. Her geçen gün, artan oyuncu sayımızla

Detaylı

Birlikte Çalışma. Dr. Mustafa Burak SAYHAN Trakya Üniversitesi Acil Tıp AD

Birlikte Çalışma. Dr. Mustafa Burak SAYHAN Trakya Üniversitesi Acil Tıp AD Birlikte Çalışma Dr. Mustafa Burak SAYHAN Trakya Üniversitesi Acil Tıp AD Sunu planı Ekip çalışmasının tanımı Ekip çalışmasının bileşenleri Ekip çalışmasında başarı koşulları İyi bir acil servis yöneticisi

Detaylı

MESLEK GELİŞİM DÖNEMLERİNDE ANNE BABANIN ROLÜ

MESLEK GELİŞİM DÖNEMLERİNDE ANNE BABANIN ROLÜ MESLEK GELİŞİM DÖNEMLERİNDE ANNE BABANIN ROLÜ MESLEK SEÇİMİ Meslek seçimi kişinin yaşamında vermiş olduğu en önemli kararlardan biridir. Meslek seçmek yaşam biçimini seçmek demektir. Meslek seçimi bir

Detaylı

ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ

ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ www.armtr.org Yazan: Billur Demiroğulları Çizen: Yasemin Erdem Kontrol: Özlem Küçükfırat Bilgi (Çocuk Gelişim Uzmanı) Bu hikaye kitabının her türlü yayın hakkı Anorektal

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK 1.SINIFLAR Arkadaşlık konusu, hayat bilgisi ile örtüşen konumuz olduğu için Arkadaşımla İyi Geçinirim-Arkadaşım

Detaylı

2013 / 2014 SAYI: 32. Haftanın Bazı Başlıkları. Sorumluluk Nedir? 19 Mayıs ta Atamızı ve Soma yı Andık Elektrik Devresi Kurduk Sorumluluklar

2013 / 2014 SAYI: 32. Haftanın Bazı Başlıkları. Sorumluluk Nedir? 19 Mayıs ta Atamızı ve Soma yı Andık Elektrik Devresi Kurduk Sorumluluklar 2013 / 2014 SAYI: 32 Haftanın Bazı Başlıkları Sorumluluk Nedir? 19 Mayıs ta Atamızı ve Soma yı Andık Elektrik Devresi Kurduk Sorumluluklar Sorumluluk Nedir? Sorumluluk Nedir? Sorumluluk kısaca, bireyin

Detaylı

ASTRONOTLAR ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ

ASTRONOTLAR ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ ASTRONOTLAR ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

Hayatta ya da ev işlerinde daha iyi organize olmak için, profesyonellerin önerdiği bu 20 yolu deneyebilirsiniz.

Hayatta ya da ev işlerinde daha iyi organize olmak için, profesyonellerin önerdiği bu 20 yolu deneyebilirsiniz. Organize Olmanın 20 Kolay Yolu Hayatta ya da ev işlerinde daha iyi organize olmak için, profesyonellerin önerdiği bu 20 yolu deneyebilirsiniz. 1. Depolama alanları açın Evinizde rahatça hareket edebilmeniz

Detaylı

Kadın Dünyası Hizmete Açıldı

Kadın Dünyası Hizmete Açıldı Kadın Dünyası Hizmete Açıldı Ekonomik krize rağmen yılmayarak iş hayatına atılan Alaaddin ve Anıl arkadaşlar en büyük hayalleri olan Kadın Dünyası isimli Kuaför Salonu nu açtılar. Güzelliğine önem veren

Detaylı

ÇOCUKLARDA SORUMLULUK BİLİNCİNİ NASIL GELİŞTİREBİLİRİZ?

ÇOCUKLARDA SORUMLULUK BİLİNCİNİ NASIL GELİŞTİREBİLİRİZ? ÇOCUKLARDA SORUMLULUK BİLİNCİNİ NASIL GELİŞTİREBİLİRİZ? Okulda unutulan çantalar, evde unutulan kitaplar ve ödevler... Bu çocuklar biraz sorumluluk sahibi olmayı ne zaman öğrenecekler? diye sorarız zaman

Detaylı

EXPLORERS ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ

EXPLORERS ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ EXPLORERS ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

PAMUKŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTEN 23-27 MAYIS

PAMUKŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTEN 23-27 MAYIS ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUKŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTEN 23-27 MAYIS 2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Pencereden baktığımızda gördüğümüz olaylar hakkında konuştuk. *İçeri-Dışarı kavramını öğrendik. *Taze-Bayat

Detaylı

ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara okul öncesi çağlarında kitapları tanıtma

ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara okul öncesi çağlarında kitapları tanıtma ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ÇOCUK VE KİTAP ANAOKULU REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ NİSAN- 2008 ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara

Detaylı

DUYU MOTOR DÖNEM(0-2 YAŞ)

DUYU MOTOR DÖNEM(0-2 YAŞ) DUYU MOTOR DÖNEM(0-2 YAŞ) Bebek doğuştan getirdiği duyusal özellikleriyle kendisini dış dünyada ayırt etme çabasındadır.çevreye duyular arasındaki etkileşim Dönemin özelliğidir. Duyu motor dönem altı aşamaya

Detaylı

STRES NEFES VE KAHKAHA SEVMEZ. Nefes Al, Kahkaha At..

STRES NEFES VE KAHKAHA SEVMEZ. Nefes Al, Kahkaha At.. STRES NEFES VE KAHKAHA SEVMEZ Nefes Al, Kahkaha At.. STRES NEDİR? Stres; Kişinin çevresindeki olay ve faaliyetlere gösterdiği fiziksel ve psikolojik tepkiler olarak adlandırılır. Stres duygu ve enerji

Detaylı

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi Editörden Önsöz Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler için Kariyer Rehberliği Programları Dizisi, kariyer rehberliği uygulamaları yapması gereken psikolojik danışmanlar için hazırlanmış sınıf / grup rehberliği

Detaylı

2-6 MAYIS 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN

2-6 MAYIS 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 2-6 MAYIS 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Trafik kuralları hakkında sohbet ettik.yayaların yaya geçidi ya da üst geçitleri kullanmaları gerektiği,trafik ışıklarına

Detaylı

Estetik müdahaleler son zamanlarda gündelik yaşamın bir parçası haline geldi.

Estetik müdahaleler son zamanlarda gündelik yaşamın bir parçası haline geldi. AMELİYATLI BURUN KÖTÜ GÖRÜNMEK ZORUNDA MI? Estetik müdahaleler son zamanlarda gündelik yaşamın bir parçası haline geldi. Yine de kişilerin en fazla çekinerek yaklaştığı ameliyatlar burun ameliyatları.

Detaylı

ÜNİTE:1. Sosyal Politikaya İlişkin Genel Bilgiler ve Sosyal Politikanın. Araçları ÜNİTE:2. Sosyal Politikanın Tarihsel Gelişimi ÜNİTE:3

ÜNİTE:1. Sosyal Politikaya İlişkin Genel Bilgiler ve Sosyal Politikanın. Araçları ÜNİTE:2. Sosyal Politikanın Tarihsel Gelişimi ÜNİTE:3 ÜNİTE:1 Sosyal Politikaya İlişkin Genel Bilgiler ve Sosyal Politikanın Araçları ÜNİTE:2 Sosyal Politikanın Tarihsel Gelişimi ÜNİTE:3 İstihdam, İşsizlik, Ücretler ve Çalışma Koşulları ÜNİTE:4 Gelir Dağılımı

Detaylı

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481 Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU ÖZET ARAŞTIRMANIN ÖNEMİ ARAŞTIRMANIN AMACI ARAŞTIRMANIN ALT AMAÇLARI ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Detaylı

Yayınevi Sertifika No: 14452. Yayın No: 220 HALİM SELİM İLE 40 HADİS

Yayınevi Sertifika No: 14452. Yayın No: 220 HALİM SELİM İLE 40 HADİS Yayınevi Sertifika No: 14452 Yayın No: 220 HALİM SELİM İLE 40 HADİS Genel Yayın Yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi Editörü: Ömer Faruk Paksu İç Düzen ve Kapak: Cemile Kocaer ISBN: 978-605-9723-51-0 1. Baskı:

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

KALİTE; HER DÖNEMDE ZAMANININ RUHUNU YANSITIR, FARKINI HİSSETTİRİR.

KALİTE; HER DÖNEMDE ZAMANININ RUHUNU YANSITIR, FARKINI HİSSETTİRİR. CADDENİN YENİ İKONU Hayattan beklentilerimiz, isteklerimiz her gün biraz daha artar. İyi bir muhitte keyifle oturabileceğimiz bir ev, güzel bir araba, huzurlu bir aile, keşfedilecek hoş anlar... Hayatta

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Gidyon un Küçük Ordusu

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Gidyon un Küçük Ordusu Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Gidyon un Küçük Ordusu Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Ruth Klassen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2011 Bible

Detaylı

Rehberlik Servisi ÖFKE KRİZİ

Rehberlik Servisi ÖFKE KRİZİ Rehberlik Servisi ÖFKE KRİZİ Konuş ailesi üç yaşındaki kızları Simge nin akşam yemeğinden önce her kurabiye isteyişinde reddedilmesiyle girdiği öfke krizlerinden endişeleniyordu. Anne- baba "Hayır!" dediği

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

Tebrikler. Size düğün gününüzde en iyi dileklerimi sunarım. şey için en iyi dileklerimi sunuyorum.

Tebrikler. Size düğün gününüzde en iyi dileklerimi sunarım. şey için en iyi dileklerimi sunuyorum. 祝 福 : 结 婚 Tebrikler. Dünyadaki tüm mutluluklar üzerinizde olsun. Tebrikler. Dünyadaki tüm mutluluklar üzerinizde olsun. Tebrikler. Size düğün gününüzde en iyi dileklerimi sunarım. Tebrikler. Size düğün

Detaylı

yüksek talepleri için - Yaşam kalitesi.

yüksek talepleri için - Yaşam kalitesi. yüksek talepleri için - Yaşam kalitesi. OL2116 5131 Franking Braunau am Inn Yukarı Avusturya Holzöstersee Sizin Muhatap : Bay Olav Lenk Lenk Gayrimenkul intramakler - Real-Estate-Business-Network Eichendorffstrasse

Detaylı

PSİKOLOJİK DANIŞMAN / REHBER ÖĞRETMEN SEMA GÖKDEMİR

PSİKOLOJİK DANIŞMAN / REHBER ÖĞRETMEN SEMA GÖKDEMİR PSİKOLOJİK DANIŞMAN / REHBER ÖĞRETMEN SEMA GÖKDEMİR 1. Rehberlik bir süreçtir. 2. Rehberlik bireye yardım etme işidir. 3. Rehberlik yardımı bireye dönüktür. 4. Rehberlik bilimsel ve profesyonel bir yardımdır.

Detaylı

ulaşması mümkün değildir. Büyük afetler sonrası kurtarılanların çoğu, ilk 24 saat içinde

ulaşması mümkün değildir. Büyük afetler sonrası kurtarılanların çoğu, ilk 24 saat içinde Değerli katılımcılar Afetlerde kurtarma ekiplerinin ve yardımların afet bölgesinin tümüne kısa sürede ulaşması mümkün değildir. Büyük afetler sonrası kurtarılanların çoğu, ilk 24 saat içinde çevreden yetişen,

Detaylı

REHBERLİK POSTASI -1

REHBERLİK POSTASI -1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI -1 TARİH: 02.11.2012 Sayın Velimiz, Anaokullarımızda, öğrencilerimizin katılımlarıyla renklenen, çeşitli branş dersleri,

Detaylı

ANKARA METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜMÜZ SAYIN ERGÜN GÜLER MÜDÜRLERİ VE PERSONELİ İLE VEDALAŞTI

ANKARA METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜMÜZ SAYIN ERGÜN GÜLER MÜDÜRLERİ VE PERSONELİ İLE VEDALAŞTI ANKARA METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜMÜZ SAYIN ERGÜN GÜLER MÜDÜRLERİ VE PERSONELİ İLE VEDALAŞTI Ankara Meteoroloji Bölge Müdürü Ergün GÜLER in İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü olarak atanması dolayısıyla ve

Detaylı

Dünya Nüfus Günü, 2016

Dünya Nüfus Günü, 2016 Sayı: 21508 01 Temmuz 2016 Saat: 10:00 Dünya Nüfus Günü, 2016 Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından, her yıl 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü nde, nüfusun önemli konularını ele alan bir tema belirlenmekte

Detaylı

Cebeci Kampüsü Forumu

Cebeci Kampüsü Forumu Utku Balaban, Bülent Duru, Cebeci Kampüsü Forumu: Kentsel Dönüşüm, 23 Ağustos 2013, SBF Blog, http://www.politics.ankara.edu.tr/sbfblog/?bil=blogpost&blogrefid=21 Cebeci Kampüsü Forumu Kentsel Dönüşüm

Detaylı

SULTANGAZĠ ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

SULTANGAZĠ ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ SULTANGAZĠ ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ SIRA NO ÇALIġMA KONULARI TARĠHĠ 1. Eğitim Bölgesi Müdürler Toplantısı 6 Eylül -2013

Detaylı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Türkiye Geneli Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Aynı Günı Aynte Saat Sınav tarihi 9 Son basvuru tarihi 1 Nisan Nisan CUMARTESİ CUMA 16 16 3. sınıf 4, 5, 6,7 ve 8.sınıf Saat.00 Saat 14.00 Sözel

Detaylı

Yöneticilerin Çalışanlardan Farkı Yok!

Yöneticilerin Çalışanlardan Farkı Yok! Yöneticilerin Çalışanlardan Farkı Yok! Berna ÖZDEMİRKAN Kurucu Ortak PiN Araştırma Hüseyin ADANALI Şirket Yöneticisi Adisa Danışmanlık 15.635 beyaz yakalı çalışan 2014 2015 yılları 512 Ortalama Şirket

Detaylı

SUDAN TASARRUF EDİN PARADAN TASARRUF EDİN VE ÇEVRENİN KORUNMASINA YARDIMCI OLUN TÜRKÇE

SUDAN TASARRUF EDİN PARADAN TASARRUF EDİN VE ÇEVRENİN KORUNMASINA YARDIMCI OLUN TÜRKÇE SUDAN TASARRUF EDİN PARADAN TASARRUF EDİN VE ÇEVRENİN KORUNMASINA YARDIMCI OLUN TÜRKÇE 1 DAHA MUTLU BİR CÜZDAN VE ÇEVRE İÇİN SUYU AKILLICA KULLANIN Musluğu açtığımızda, çamaşır yıkadığımızda veya duş aldığımızda,

Detaylı

7. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

7. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI Varlıklar Âlemi Varlıklar âlemini sınıflandırarak özelliklerini örneklerle açıklar Meleklere İman Meleklerin Özellikleri ve Görevleri

Detaylı

Yaradılışları gereği anne babalar, her zaman çocuklarının iyiliklerini düşünürler. Bunun için de onlara nasihat etmeyi elden bırakmazlar.

Yaradılışları gereği anne babalar, her zaman çocuklarının iyiliklerini düşünürler. Bunun için de onlara nasihat etmeyi elden bırakmazlar. Çocuk Eğitiminde Anne Babanın Modelliği Yaradılışları gereği anne babalar, her zaman çocuklarının iyiliklerini düşünürler. Bunun için de onlara nasihat etmeyi elden bırakmazlar. Bazı anne babalar, çocukların

Detaylı

EKREM DEMİRTAŞ İZMİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI

EKREM DEMİRTAŞ İZMİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI EKREM DEMİRTAŞ İZMİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI 1885 yılında kurulmuş ve şu anda 75 bin üyesi olan, İzmir in en köklü ve en güçlü meslek kuruluşunun Başkanı olarak Güzel İzmir e hoş geldiniz

Detaylı

MODERN BETON YAPI DAN, YAŞAMAYA DEĞER BİR EVDE YAŞANMAYA DEĞER ANLAR Dokunduğu her şeyi estetiğe dönüştüren Beton Yapı mimarlarından ilham veren modern proje, Onuk Plus. S A D E EVE GİDEN KEYİFLİ YOL Gün

Detaylı

EKİP ÇALIŞMASI VE LİDERLİK

EKİP ÇALIŞMASI VE LİDERLİK T.C. MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ İİBF - İşletme Bölümü EKİP ÇALIŞMASI VE LİDERLİK Yrd. Doç Dr. Emin EMİRZA Kayseri 2015 Lider ve ekip, Biz ayrılamayız Lider ve ekip bir birinin bütünleyicisidir. Asla biri diğerinin

Detaylı

BÜLTEN. Rotary de birlikteliğimizin temel harcı sevilmek, değer verilmek ve sevmek gelir. diyebilir miyiz?

BÜLTEN. Rotary de birlikteliğimizin temel harcı sevilmek, değer verilmek ve sevmek gelir. diyebilir miyiz? Mutlu Günlerimiz BÜLTEN Kuruluş : 25/08/1983 - Charter : 19/06/1987 UR 2430. Bölge - Kulüp No : 24794 Tarih : 21.10.2014 - Kulübün 1.426, Dönemin 15. Toplantısı Toplantı Günü, Yeri ve Saati : Her Salı

Detaylı

YAZAN Özgül BATTAL NAMLI. EDİTÖR Ziya SİCAK. RESİMLEYEN ve KAPAK L. Zeki OKSEV. GRAFİK Sinan FIRAT

YAZAN Özgül BATTAL NAMLI. EDİTÖR Ziya SİCAK. RESİMLEYEN ve KAPAK L. Zeki OKSEV. GRAFİK Sinan FIRAT YAZAN Özgül BATTAL NAMLI EDİTÖR Ziya SİCAK RESİMLEYEN ve KAPAK L. Zeki OKSEV GRAFİK Sinan FIRAT BASIM YERİ ve YILI PRİZMA PRESS - 2011 2 Değerli Eğitimciler, Anne ve Babalar Hepinizin bildiği gibi okul

Detaylı

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ BÖLÜM. İLETİŞİM, NLM VE DEĞERLENDİRME ( puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKYESİ 8 Hayatı boyunca mutlu olmadığını fark eden bir adam, artık mutlu olmak istiyorum demiş ve aramaya

Detaylı

PROBLEMLER. CD olduğu bilindiğine göre, trenin saatteki hızı kaç km dir? (yanıt: 32)

PROBLEMLER. CD olduğu bilindiğine göre, trenin saatteki hızı kaç km dir? (yanıt: 32) PROBLEMLER 1. Bir sınıfta matematik dersinde başarı gösterenler %80, bu dersten 4 ün üzerinde alanlar, başarı gösterenlerin %30 udur. Aynı sınıfta Türkçe dersinden başarı gösterenler %80 dir. Bu sınıfta

Detaylı

NAKIŞ ÖĞRETMENİ. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, nakış ile ilgili eğitim veren kişidir.

NAKIŞ ÖĞRETMENİ. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, nakış ile ilgili eğitim veren kişidir. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, nakış ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Nakış ile ilgili hangi bilgi, beceri,

Detaylı

BODRUMLU SANATÇILARDAN MANİFESTO VE TOPLANTI

BODRUMLU SANATÇILARDAN MANİFESTO VE TOPLANTI BODRUMLU SANATÇILARDAN MANİFESTO VE TOPLANTI Bodrum Kültür & Sanat Forumu Toplanıyor Bodrum da kültür ve sanat adına faaliyet gösteren birçok dernek ve sanatçı biraraya gelerek, sorun ve taleplerini bir

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Doğan Gündüz. Öykü ACAYİP BİR HEDİYE. 2. basım. Resimleyen: Sedat Girgin

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Doğan Gündüz. Öykü ACAYİP BİR HEDİYE. 2. basım. Resimleyen: Sedat Girgin Resimleyen: Sedat Girgin Doğan Gündüz ACAYİP BİR HEDİYE ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Öykü 2. basım Doğan Gündüz ACAYİP BİR HEDİYE Resimleyen: Sedat Girgin cancocuk.com cancocuk@cancocuk.com Yayın Koordinatörü:

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI IŞIK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI IŞIK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI IŞIK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI AYLAR DEĞERLER YAPILACAK ÇALIŞMALAR GÖREVLİ SINIF YARARLANILACAK KAYNAK VE KİŞİLER EKİM HOŞGÖRÜ 1.Ailesine karşı hoşgörülü

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 10 Şubat 2014-21 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz dördüncü

Detaylı

Yaşamak güzel! Güzel yaşayana, Güzel düşünene...

Yaşamak güzel! Güzel yaşayana, Güzel düşünene... 1 Yaşamak güzel! Güzel yaşayana, Güzel düşünene... 2 Bu kitabı, sosyal paylaşım sitesi Facebook ta zaman içinde paylaştığım fikirlerimi biraraya getirerek hazırladım. Sosyal Medya, toplumun daha fazla

Detaylı

TSK ANKARA ÖZEL BAKIM MERKEZİ (ÖBM)

TSK ANKARA ÖZEL BAKIM MERKEZİ (ÖBM) TSK ANKARA ÖZEL BAKIM MERKEZİ (ÖBM) ADRES TSK ANKARA ÖZEL BAKIM MERKEZİ Beytepe Yolu LODUMLU / ÇANKAYA ANKARA 1 / 6 TELEFON 0 312 266 00 44-3008 GENİŞ BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ TSK ÇAMLICA ÖZEL BAKIM MERKEZİ

Detaylı

Her Nerede Olursanız Ölüm Sizi Bulur Perşembe, 14 Nisan 2011 12:08

Her Nerede Olursanız Ölüm Sizi Bulur Perşembe, 14 Nisan 2011 12:08 Bütün insanlar Yüce Allah ın belirlediği kadar ömür sürer ve yine O nun belirlediği bir zamanda ölürler. İnsanın yaşamındaki tek kesin gerçek ölümdür. Kur'an'ın, "Her nerede olursanız, ölüm sizi bulur;

Detaylı

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3. sınıfa elveda, 4. sınıfa MERHABA TÜRKÇE Metinlere bağlı kalarak dinleme ve dinlediğini anlama, okuma ve okuduğunu anlama, yazma kurallarını uygulama,

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİNDE SORUMLULUK DUYGUSUNUN ROLÜ

ÇOCUK GELİŞİMİNDE SORUMLULUK DUYGUSUNUN ROLÜ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU Ocak 2013 ÇOCUK GELİŞİMİNDE SORUMLULUK DUYGUSUNUN ROLÜ Sorumluluk kazandırmak; çocuğunuzun geleceği için yapacağınız değerli bir yatırımdır. Günümüzde

Detaylı

AKSARAY TSO AKSARAY TSO

AKSARAY TSO AKSARAY TSO 31.07.2016 TEMMUZ AYI E-BÜLTENİ AKSARAY TSO AKSARAY TSO İÇİNDEKİLER ATSO ÜYELERİNE YÜKSEK LİSANS FIRSATI DEV ORGANİZASYONA SAYILI GÜNLER KALDI KOÇAŞ DEVLETİMİZ, İŞ DÜNYASININ ARKASINDA OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Detaylı

ÇALIŞAN BAĞLILIĞINA İTEN UNSURLAR NEDİR VE NEDEN ÖNEMLİDİR?

ÇALIŞAN BAĞLILIĞINA İTEN UNSURLAR NEDİR VE NEDEN ÖNEMLİDİR? ÇALIŞAN BAĞLILIĞINA İTEN UNSURLAR NEDİR VE NEDEN ÖNEMLİDİR? Dale Carnegie Akademi Beyaz Kağıt Copyright 2012 Dale Carnegie & Associates, Inc. All rights reserved. driveengagement_101512_wp İNSANIN ÖNEMİ

Detaylı

Eğitim ve Danışmanlık Hizmetinin Tanımı. 1. Proje Kapsamında Eğitim Talep Edilmiş ise, Eğitimin İçeriği Hakkında bilgi veriniz.

Eğitim ve Danışmanlık Hizmetinin Tanımı. 1. Proje Kapsamında Eğitim Talep Edilmiş ise, Eğitimin İçeriği Hakkında bilgi veriniz. Eğitim ve Danışmanlık Hizmetinin Tanımı 1. Proje Kapsamında Eğitim Talep Edilmiş ise, Eğitimin İçeriği Hakkında bilgi veriniz. Kocaeli'nin İlçe Belediyelerinde evsel atıkların toplanması ve taşımasında

Detaylı

ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ

ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ İLETİŞİM BECERİLERİ ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ Kendini tanımak Kendini açmak ve kendini doğru ifade etmek Karşımızdakini etkin ve ilgili dinlemek Empati kurabilmek (kendimizi karşımızdaki kişinin yerine

Detaylı

BİLİŞİM SUÇLARI VE GÜVENLİK İNTERNETTE ALIŞVERİŞ

BİLİŞİM SUÇLARI VE GÜVENLİK İNTERNETTE ALIŞVERİŞ BİLİŞİM SUÇLARI VE GÜVENLİK İNTERNETTE ALIŞVERİŞ İNTERNETTE ALIŞVERİŞ ÜYE OLURKEN Bir internet alışveriş sitesine üye olurken; ad, soyad, telefon numarası, adres ve kredi kartı numarası gibi önemli bilgileri

Detaylı

ORTAOKULA MERHABA! İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015 2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI VELİ BÜLTENİ.

ORTAOKULA MERHABA! İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015 2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI VELİ BÜLTENİ. İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015 2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI VELİ BÜLTENİ ORTAOKULA MERHABA! Eylül 2015 PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÖLÜMÜ YENİ BİR DÖNEME MERHABA Çocukların

Detaylı

Bilgilendirme Rehberi

Bilgilendirme Rehberi Bilgilendirme Rehberi Ankara 2015 Bilgilendirme Rehberi Sevgili mesi, rehberlik hizmetleri siz lilerle desteklen- gibi birden fazla Sizlerin akademik olarak kadar psikolojik olarak da kendinizi hissetmeniz,

Detaylı

Farkındalık Çalışma Kitabı. Huzur, zerre boyutundaki ʺanʺın içindedir YARGISIZ DÜŞÜNEMEMEK!

Farkındalık Çalışma Kitabı. Huzur, zerre boyutundaki ʺanʺın içindedir YARGISIZ DÜŞÜNEMEMEK! Huzur, zerre boyutundaki ʺanʺın içindedir YARGISIZ DÜŞÜNEMEMEK! Yargılarla düşünmek farkında olmadan otomatik olarak yaptığımız bir şeydir. Zihnimiz sürekli olarak deneyimlerimizi başka deneyimlerle ve

Detaylı

İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ SELİMPAŞA AHMET ZİYLAN İLKOKULU PROJE SINIFI 3/A

İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ SELİMPAŞA AHMET ZİYLAN İLKOKULU PROJE SINIFI 3/A İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ SELİMPAŞA AHMET ZİYLAN İLKOKULU PROJE SINIFI 3/A İçerik: Hikâye, masal, anı, şiir, gezi yazısı, kompozisyon vb. Yazı içerikleri, milli, manevi ve

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015 YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZ Sayın Rektörümüzün başkanlığında bu yılın ilk Üst Yönetim Kurulu toplantısı geçtiğimiz Salı günü okulumuzda yapıldı. İlkokul, Ortaokul

Detaylı

TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği

TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği Şef. Yardımcı Şefler... Seçilme Şartları 9-17 yaşları arasında olmak, TED Malatya Kolejinde eğitim görmek, Orkestra enstrümanlarından

Detaylı

Bu bölümde başlarında olduğum bir yolculuğu ufukta nasıl gördüğümü ve nasıl ilerlemeyi düşündüğümü paylaşıyor olacağım.

Bu bölümde başlarında olduğum bir yolculuğu ufukta nasıl gördüğümü ve nasıl ilerlemeyi düşündüğümü paylaşıyor olacağım. Yazar olmak, sadece yazabilmek değil tabii ki. Lise sonda başladığım şiir maceramda, üniversite yıllarında başladığım deneme yazılarında, son yıllarda başladığım kurgu ve kişisel gelişim yazımında önemli

Detaylı

Ders seçimi; öğrencilerin ilgi, yetenek ve yaşamdan beklentilerinin değerlendirilmesini gerektiren zor bir süreçtir.

Ders seçimi; öğrencilerin ilgi, yetenek ve yaşamdan beklentilerinin değerlendirilmesini gerektiren zor bir süreçtir. Değerli Anne ve Babalar, Anne-baba olarak ders seçimi aşamasında etkimiz ne kadar olmalı?, Çocuğumun ilgi ve yeteneklerini nasıl belirlerim?, Çocuğuma uygun meslek grupları nelerdir?, ve Ders seçimi sürecinde

Detaylı

Kısmen insan davranışlarını veya sezgilerini gösteren, akılcı yargıya varabilen, beklenmedik durumları önceden sezerek ona göre davranabilen bir

Kısmen insan davranışlarını veya sezgilerini gösteren, akılcı yargıya varabilen, beklenmedik durumları önceden sezerek ona göre davranabilen bir DÜŞÜNEN MAKİNELER Kısmen insan davranışlarını veya sezgilerini gösteren, akılcı yargıya varabilen, beklenmedik durumları önceden sezerek ona göre davranabilen bir makine yapmak, insanlık tarihi kadar eski

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EKİM, 2008 SAYI: 2 KONU: Çocuğunuzun Beceri ve Yeteneklerini Nasıl Geliştirebilirsiniz? Aileler çocuklarının mutlu bireyler olmalarını ve en yüksek

Detaylı

5 Yaş : En sevdiğim arkadaşım Yaş : Kurallar ve törenler 9-11 yaş : Kuvvetlenen Arkadaşlık Bağları

5 Yaş : En sevdiğim arkadaşım Yaş : Kurallar ve törenler 9-11 yaş : Kuvvetlenen Arkadaşlık Bağları 1. Ay : İşte geldim, buradayım! 3. Ay : Harika bir oyuncağım var: Ellerim! 6. Ay : Ben bir enerji küpüyüm! 9. Ay : Güvenlik önlemlerini artırdınız mı? Emekliyorum! 12. Ay : Yürüyorum! Bağımsızım, Mutluyum,

Detaylı

İSTE DE KADININ AKADEMİK VE İŞ HAYATINDAKİ YERİ KONUŞULDU

İSTE DE KADININ AKADEMİK VE İŞ HAYATINDAKİ YERİ KONUŞULDU İSTE BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER BİRİMİ İSTE DE KADININ AKADEMİK VE İŞ HAYATINDAKİ YERİ KONUŞULDU 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Konferans Salonunda

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ GÖZLEM FORMU. Adı Soyadı :... Yaşı :... Gözlem Dönemi :... Okul Adı :... Öğretmen :... Sınıfı :...

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ GÖZLEM FORMU. Adı Soyadı :... Yaşı :... Gözlem Dönemi :... Okul Adı :... Öğretmen :... Sınıfı :... EK-1/A OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ GÖZLEM FORMU Adı Soyadı :... Yaşı :... Gözlem Dönemi :... Okul Adı :... Öğretmen :... Sınıfı :... AÇIKLAMA : Lütfen öğrencileri aşağıda sıralanan davranışlara göre derecelendiriniz.

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlilikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim

Detaylı