Bir Acer ID'ye kayıt olun müthiş avantajlardan yararlanın

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bir Acer ID'ye kayıt olun müthiş avantajlardan yararlanın"

Transkript

1 Kullanım Kılavuzu

2 Tüm Hakları Saklıdır. Acer Liquid Jade S Kullanım Kılavuzu Model: S56 Bu revizyon: 12/2014 Bir Acer ID'ye kayıt olun müthiş avantajlardan yararlanın Bir Acer ID'ye kayıt olmak için Başlat ekranından Acer Portalı uygulamasını açın ya da zaten bir Acer ID'ye sahipseniz oturum açın. Bir Acer ID almak için üç harika nedene sahipsiniz: Acer BYOC ile kendi bulutunu oluşturun. En yeni teklifleri ve ürün bilgilerini alın. Garanti servisi için cihazınızı kaydedin. Daha fazla bilgi için lütfen AcerCloud web sitesini ziyaret edin: Önemli Bu kılavuzda telif hakkı kanunlarınca korunan özel bilgiler bulunmaktadır. Bu kılavuzda bulunan bilgiler önceden haber verilmeden değiştirilebilir. Burada verilen bilgiler yalnızca referans amaçlıdır ve bilgisayarınızla ilgili olmayan bilgiler ya da özellikler içeriyor olabilir. Acer Grup, bu kılavuzda bulunan teknik ya da yazım hatalarından sorumlu değildir. Acer Liquid Jade S Akıllı telefon Model numarası: Seri numarası: Satın alma tarihi: Satın alma yeri:

3 İçindekiler tablosu - 3 İ ÇINDEKILER TABLOSU Kurma 5 Akıllı telefonunuzun paketinin açılması... 5 Akıllı telefonunuzu tanıma... 5 Görünümler... 5 Pili şarj etme... 6 Bir SIM ya da microsd kart takılması... 7 SIM kart kilidi... 9 Akıllı telefonunuzun kullanılması 10 İlk kez açma Google hesabınızda oturum açın ya da yeni bir Google hesabı oluşturun PIN'inizin Girilmesi Yeni bir SIM kartın etkinleştirilmesi Akıllı telefonunuzun kilitlenmesi Akıllı telefonunuzu uyandırma Hızlı Dokun mimiklerini kullanma Menülerde ve seçeneklerde gezinilmesi 12 Dokunmatik ekranın kullanılması Ekran klavyeleri Metin girişi yönteminin değiştirilmesi Swype Google klavye Tahmini metin Giriş ekranı Giriş ekranı arayüzünün değiştirilmesi Ara Genişletilmiş Giriş ekranı Giriş ekranını kişiselleştirme Uygulamalar menüsü Bildirim ve durum alanı Çok görevlilik Kişileri yönetme 24 Kişilerinizi yönetme Bir kişi eklenmesi Aramalar yapma 26 Arama yapmadan önce Arama yapma Arama Geçmişinden bir numara arama Yanıtsız aramaların görüntülenmesi Kişilerinizden birini aramak Bir uluslararası numaranın aranması Doğrudan arama bileşeni Sesli arama ekranı Bir aramayı yanıtlamak ya da reddetmek. 30 Konferans görüşmeleri Mesajlaşma 32 Yeni bir mesaj oluşturma Bir mesajı yanıtlama Multimedya mesajlar Multimedya mesajları alma Çevrimiçi olma 35 İnternette gezinme Tarayıcının kullanılması E-postanın Ayarlanması Google hizmetleri Google e-postanızın ayarlanması Sesli arama Play Store Google Hangouts Haritalar Kamera Kullanımı 41 Kamera/video kamera simgeleri ve göstergeleri Mod seçici Ayarlar Fotoğraf çekme Çift Çekim özelliğini kullanma Bir panoramik fotoğraf çekmek Bir video çekme Desteklenen biçimler Fotoğraflar ve videolar görüntüleme Coğrafi etiketleme AcerEXTEND ile akıllı telefonunuzu kullanma 49 PC sistem gereksinimleri Akıllı telefon sistem gereksinimleri PC uygulama yazılımını yükleyin AcerEXTEND araç çubuğu AcerEXTEND kablosuz bağlantı AcerEXTEND işlevleri AcerEXTEND SSS Gelişmiş ayarlar 60 Akıllı telefonunuzu Uçak moduna alma. 60 Uçak modunu açmak ya da kapatmak Telefonun tekrar başlatılması Ayarların yapılması Bağlantıların etkinleştirilmesi ya da devre dışı bırakılması Telefonun ağ ayarları Telefon ayarları Ses Ses profilleri Gösterim Tarihi ve saati ayarlama Alarmları ayarlama Dilin ve metin seçeneklerinin değiştirilmesi Bir bilgisayara bağlama Senkronizasyon FM radyo... 70

4 4 - İçindekiler tablosu Uygulamalar Bir uygulamanın kapatılması Bir uygulamanın kaldırılması Fabrika ayarlarına sıfırlama Aksesuarlar ve ipuçları 72 Kulaklığı kullanma Bir Bluetooth kulaklık kullanılması Yeni bir erişim noktası oluşturma Bir microsd kart takma SIM kartlarınızın yönetilmesi 74 SIM Yönetimi Ek bilgiler 77 SSS ve sorun giderme Diğer yardım kaynakları Uyarı ve önlemler 80 Tıbbi cihazlar Araçlar Patlama riski olan ortamlar Acil aramalar Telefonun bakımı Teknik özellikler Performans Gösterim Multimedya USB konektörü Bağlantı Kamera Genişletme Pil Boyutlar Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi 88

5 Kurma - 5 K URMA Akıllı telefonunuzun paketinin açılması Yeni akıllı telefonunuz, koruyucu bir kutuda gelmektedir. Kutuyu dikkatli biçimde açın ve içindekileri çıkartın. Aşağıdaki öğelerden herhangi biri yoksa ya da zarar görmüşse hemen bayinizle görüşün: Yeni Acer Akıllı telefonunuz USB kablosu AC adaptörü Kulaklık Not Kutunun içindekiler ülkeye ve bölgeye göre farklılık gösterebilir. Akıllı telefonunuzu tanıma Görünümler

6 6 - Kurma No. Öğe Açıklama 1 microsd kart / SIM kart tepsisi Pili şarj etme Bir microsd kart ve bir ya da iki SIM kart alabilir (satın alınan modele bağlıdır). Not: microsd kart, iki SIM'i destekleyen modellerde bir SIM kartının yerini alır. 2 3,5 mm kulaklık jakı Stereo kulaklıklara bağlanır. 3 İkinci mikrofon Gürültüyü iptal etmek için dahili mikrofon. 4 Güç düğmesi Ekranı açmak/kapatmak ya da uyku moduna girmek için basın; akıllı telefonu açmak ya da kapatmak için basın ve basılı tutun. 5 Telefonun hoparlörü Akıllı telefonunuzdan sesi dışarı verir; kulağınıza tutmak için uygundur. 6 Dokunmatik ekran Verilerin, telefon içeriğinin görüntülenmesi ve bilgi girişi için dokunmatik ekran. 7 Ön kamera Vİdeo sohbetler ve özçekimler için ön kamera. 8 Ortam ışığı ve yakınlık sensörleri Ekran parlaklığını kontrol etmek için ortamdaki ışığı ve yakınlığı algılar. 9 Flaş Işığın az olduğu ortamlarda fotoğraf çekmek için LED flaş. 10 Kamera Yüksek çözünürlüklü görüntüler çekmek için kamera. 11 Hoparlör Ahizesiz kullanım veya multimedya oynatmak için yerleşik hoparlör. 12 Ses açık/kapalı düğmesi Telefonun ses seviyesini yükseltir ya da düşürür. 13 Mikro USB konektörü Bir USB kablosuna/şarj cihazına bağlanır. 14 Mikrofon Dahili mikrofon. İlk kez kullanırken, akıllı telefonunuzu sekiz saat şarj etmeniz gereklidir. Bundan sonra pili gerektiği zaman tekrar şarj edebilirsiniz.

7 Kurma - 7 AC adaptör kablosunu akıllı telefonun mikro USB girişine bağlayın. Bir SIM ya da microsd kart takılması Not Bu Kullanım Kılavuzundaki bilgiler, kullandığınız SIM sayısına göre farklılık gösterebilir. Akıllı telefonunuzun telefon özelliklerinden tam yararlanmak için bir SIM kart takmanız gerekir. Yeni telefonunuzda birden fazla SIM kart tutucu bulunur; istediğiniz SIM kartları takabilirsiniz. Ayrıca etiketli yuvaya bir microsd kart takarak akıllı telefonunuzun belleğini arttırmak isteyebilirsiniz. 1. Güç tuşuna basılı tutarak telefonu kapatın. 2. SIM / microsd kart taşıyıcıyı çekip çıkartın.

8 8 - Kurma 3. SIM kartı ve/veya microsd kartını gösterildiği gibi takın. Not Telefonunuz bir nano SIM ve bir microsd kart YA DA iki nano SIM alabilir. Taşıyıcıyı tekrar yerine takarken kartlarıza zarar vermemeye dikkat edin. Özellikler satın alınan modele bağlı olarak farklılık gösterebilir. microsd kartı SIM 2 (isteğe) VEYA SIM 1 4. Taşıyıcıyı, kartların yerinde düzgün biçimde durduğundan emin olarak takın.

9 Kurma - 9 SIM kart kilidi Akıllı telefonunuzda bir SIM kart kilidi bulunuyor olabilir, yani yalnızca şebeke operatörünüz tarafından sağlanan SIM kartı kullanabilirsiniz. SIM kilidini iptal etmek için şebeke operatörünüzle görüşün.

10 10 - Akıllı telefonunuzun kullanılması İlk kez açma A KILLI TELEFONUNUZUN KULLANILMASI Akıllı telefonunuzu ilk kez açmak için ekran açılana kadar güç düğmesine basın ve basılı tutun. Daha sonra akıllı telefonu kullanmaya başlamadan önce bazı ayarları yapılandırmanız istenecektir. Kurulumu tamamlamak için ekranda verilen talimatları uygulayın. Google hesabınızda oturum açın ya da yeni bir Google hesabı oluşturun Eğer İnternet erişiminiz varsa, akıllı telefonunuz bilgileri bir Google hesabıyla senkronize etmenize izin verir. Kişi listenizi, e-postalarınızı, takviminizi ve diğer bilgileri eşitlemek için kullanılacak olan bir Google hesabı oluşturabilir ya da mevcut Google hesabınızda oturum açabilirsiniz. Uygulamalar menüsünü açın ve daha sonra Ayarlar > Hesap ekle'ye dokunun. Eklemek istediğiniz hesap türüne dokunun (ör. Google). Senkronizasyon işlemi tamamlamak için internet erişimine ihtiyacınız olacaktır. Birden fazla Google hesabı oluşturabilir ve onlara kolayca ulaşabilirsiniz. PIN'inizin Girilmesi Bir SIM kartı ilk kez taktığınızda ekran numara tuşlarını kullanarak bir PIN girmeniz gerekli olabilir. Önemli Ayarlarınız bağlı olarak telefon işlevini her açtığınızda bir PIN girmeniz istenebilir.

11 Akıllı telefonunuzun kullanılması - 11 Yeni bir SIM kartın etkinleştirilmesi Eğer SIM kartınızı ilk kez kullanıyorsanız, etkinleştirme yapmanız gerekli olabilir. Bunun nasıl yapılacağıyla ilgili bilgi için şebeke operatörünüzle görüşün. Akıllı telefonunuzun kilitlenmesi Eğer akıllı telefonunuzu bir süre kullanmayacaksanız, erişimi kilitlemek için güç düğmesine kısaca basın. Bu işlem güç tasarrufu sağlar ve akıllı telefonunuzun siz istemeden herhangi bir hizmeti kullanmamasını sağlar. Bir dakika boyunca kullanılmazsa akıllı telefonunuz otomatik olarak kilitlenecektir. Akıllı telefonunuzu uyandırma Eğer ekran kapalıysa ve akıllı telefonunuz ekrandaki ya da ön panel düğmesine dokunmalara tepki vermiyorsa, kilitlidir ve uyku modundadır. Akıllı telefonunuzu uyandırmak için güç düğmesine basın. Parmağınızı ekranın bir tarafından diğerine doğru kaydırarak akıllı telefonunuzu açın (her iki yönde de çalışmaktadır). Daha fazla güvenlik için bir kilit açma deseni belirleyebilirsiniz. Telefona erişmek için bir dizi noktaya doğru sırada dokunulması gerekmektedir. Uygulamalar menüsünü açın ve daha sonra Ayarlar > Güvenlik > Ekran kilidi'ne dokunun. Eğer bir kilit açma desenini unutursanız lütfen bkz. Kilit açma deseni sayfa 79. Doğrudan kilit ekranı uygulamalarına da erişebilirsiniz. Kilit ekranı simgesine dokunun ve basılı tutun, parmağınızı herhangi bir yönde hafifçe kaydırın ve bırakın. Telefonun kilidi açılır ve ilgili uygulama başlatılır.

12 12 - Akıllı telefonunuzun kullanılması Hızlı Dokun mimiklerini kullanma Akıllı telefonunuzda Hızlı Dokun özelliği bulunmakta olup kilitleme ekranında basit mimikleri kullanarak telefonun kilidini açmanıza ve önceden tanımlı uygulamayı başlatmanıza olanak sağlar. Hızlı Dokun özelliğini açmak için, Ayarlar öğesini Uygulama menüsünden açın ve Hızlı Dokun üzerine dokunun. Açmak için anahtara dokunun ve ardından etkinleştirmek istediğiniz her bir mimik yanındaki anahtara dokunun: Müzik mimiği Google Play Music'i başlatır ve müziğinizi oynatmaya başlar. Kilidi aç mimiği telefonunuzun kilidini açar. Kamera mimiği Kamera uygulamasını başlatır. Kamera uygulaması hakkında bilgi için, bkz. Kamera Kullanımı sayfa 41. Arama mimiği çeviriciyi başlatır, böylece bir telefon araması yapabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için, bkz. Aramalar yapma sayfa 26. Not Her bir mimiği gösteren kısa bir animasyon görüntülemek için, mimiğe uzun dokunun. Menülerde ve seçeneklerde gezinilmesi Menülerde ve seçeneklerde gezinmek için ekranın alt tarafında üç düğme bulunmaktadır. Geri Giriş Menü Geri Giriş Bir önceki sayfaya ya da bir menüde bir üst seviyeye gitmek için bu düğmeye dokunun. Doğrudan Giriş ekranına gitmek için bu düğmeye dokunun. Arama'yı açmak için bu düğmeye basın ve basılı tutun.

13 Akıllı telefonunuzun kullanılması - 13 Menü Son açılan uygulamaları görmek için bu düğmeye dokunun. Açmak için bir uygulamaya dokunun. Menü ekranının en altında Acer Yüzer uygulamaları yer almaktadır. O sırada yaptıklarınızı hala görmeye devam ederken uygulamayı kendi penceresinde açmak için bir Yüzer uygulamaya dokunun. Hangi uygulamaların görüntüleneceğini özelleştirebilirsiniz. Acer Yüzer uygulamalar çubuğunda sağa çekin ve dişli simgesine dokunun. Yüzer kısımda Tarayıcı, Düğmeler, Hesap Makinesi, Kamera, Haritalar, Notlar, Kronometre ve Metin'den birini seçin. Mevcut uygulama ya da ekran için geçerli olan işlemlerin menüsünü açmak için Menü düğmesine basın ve basılı tutun. Giriş ekranına geri dönmek için ekranda herhangi bir noktaya dokunun. Bkz. Çok görevlilik sayfa 23. Dokunmatik ekranın kullanılması Akıllı telefonunuzda, öğeleri seçmek ve bilgi girmek için bir dokunmatik ekran kullanılmaktadır. Ekrana dokunmak için parmağınızı kullanın. Dokun: Öğeleri açmak ve seçenekleri seçmek için dokunmatik ekrana bir kez dokunun. Sürükle: Metin ve görüntüleri seçmek için parmağınızı ekranda tutun ve ekranda kaydırın. Dokun ve basılı tut: Bir öğeye dokunup basılı tutarak o öğe için kullanılabilecek işlemlerin listesini görebilirsiniz. Açılan menüde gerçekleştirmek istediğiniz işleme dokunun. İlerletme: Ekranı yukarı ya da aşağı ilerletmek için parmağınızı, kaydırmak istediğiniz yönde ekranda yukarı ya da aşağı sürükleyin. Ekran klavyeleri Not Klavyenin düzeni, uygulamaya ve gereken bilgiye göre biraz farklılık gösterebilir. Yeni telefonunuzda, metin girişi için varsayılan olarak belirlenmiş Swype klavye bulunmaktadır. Bkz. Swype sayfa 14.

14 14 - Akıllı telefonunuzun kullanılması Metin girişi yönteminin değiştirilmesi Swype Giriş yöntemini değiştirmek için: 1. Uygulamalar menüsünü açın. 2. Ayarlar > Dil ve giriş > Varsayılan'a dokunun. 3. Listeden tercih ettiğiniz giriş yöntemi ya da yöntemlerine dokunun (yalnızca tek yöntem seçili ise tüm seçenekler gri renkte gösterilecektir). 4. Kullanmak istemediğiniz yöntem ya da yöntemlerin işaretlerini kaldırın. 5. Bir yöntemi varsayılan olarak belirlemek için Varsayılan'a dokunun. Swype, metin girmenin hızlı bir yoludur. Ekranda tek sürekli hareketle yazmanızı sağlar. Harflerin üzerinde çizim yaparak bir sözcük oluşturabilirsiniz. Parmağınızı sözcüğün ilk harfi üzerine koyun ve harfler arasındaki yolda çizim yaparak ilerleyin; yalnızca son harfte parmağınızı kaldırın. Swype, gereken yerlere boşlukları koyacaktır. Swype genellikle gerektiğinde sözcüğe çift harf ekleyecektir ancak Swype'nin iki harf istediğinizi anlaması için bir harfin üzerinde hafifçe çiziktirebilir ya da harfin etrafında bir halka yapabilirsiniz. Örneğin "hello"daki "ll" harflerini elde etmek için "l" tuşunu çiziktirebilirsiniz (ya da etrafında halka yapabilirsiniz). Girmek istediğiniz sözcük için birden fazla öneri olduğunda Swype bir Sözcük Tercihi Listesi görüntüler. Sözcük Tercihi Listesindeki varsayılan sözcüğü kabul etmek için Swype işlemine devam edin. Aksi takdirde parmağınızı kaydırarak listede ilerleyin ve girmek istediğiniz sözcüğe dokunun.

15 Akıllı telefonunuzun kullanılması - 15 Ayarlara, özelliklere, güncellemelere, tercihlere ve yardıma erişmek için Swype tuşuna basın ve basılı tutun. Sayıları ve özel karakterleri görmek için +!= düğmesine dokunun; daha da fazlasını görmek için sayfa (shift) tuşuna dokunun. Ek tuşlar, girdiğiniz metin türüne göre farklılık gösterir, ör. bir metin mesajı yazdığınızda gülen yüz eklemek için bir tuş görüntülenir. Diğer tuşlarda olduğu gibi ek seçenekleri görmek için dokunun ve basılı tutun. Giriş yöntemini değiştirmek için Bildirim alanını (bkz. Bildirim ve durum alanı sayfa 22) açın ve Giriş yöntemini seç'e dokunun. Metin yardımı Standart Swype klavyede, doğru metin girmenize yardımcı olacak çeşitli özellikler bulunmaktadır. Uygulama menüsünde, Ayarlar > Dil ve giriş'e dokunun ve daha sonra Swype'nin sağ tarafındaki Ayarlar düğmesine dokunun. Aynı zamanda Swype tuşuna basılı da tutabilirsiniz. Burada aşağıdakileri etkinleştirebilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz: İşlev Swype Nasıl Kullanılır Hareketler Tercihler Dil Seçenekleri Swype Bağlama Kişiselleştirme Güncellemeler Açıklama Swype klavyenin nasıl kullanılacağını öğrenin. Swype hareketleri nasıl kullanılacağını öğrenin. Metin girişi tercihlerinizi değiştirin. Klavye tarafından kullanılan dili belirleyin. Kişi adlarını ve gönderilerinizde kullanılan sözcükleri kişisel sözlüğünüze ekleyin. Veri ayarlarını değiştirin. Klavye temasını değiştirin, kişisel sözlüğünüzü düzenleyin ve sözlüğünüzü doldurmak için Facebook, Twitter ya da Gmail'da oturum açarak deneyiminizi kişiselleştirin. Uygulama ve sözcük güncellemelerine bakın.

16 16 - Akıllı telefonunuzun kullanılması Google klavye Bu, metin girmenizi sağlayan standart ekran QWERTY klavyesidir. Aksanlı harfler gibi alternatif karakterler seçmek için üstte sayıların bulunduğu bir tuşa basın ve basılı tutun. Sayıları ve özel karakter görmek için?123 düğmesine dokunun. Ardından daha da fazlasını görmek için =\< tuşuna dokunun. İleri eğik çizgi tuşuna basıp basılı tutarak başka bir giriş dili seçebilirsiniz. Alternatif olarak Uygulamalar menüsünü açabilir ve daha sonra Ayarlar > Dil ve giriş'e dokunabilirsiniz. Daha sonra Google klavyesi > Giriş dilleri'nin yanındaki Ayarlar düğmesine dokunabilirsiniz. Klavye düzeni, seçilen dile göre farklılık gösterir. Birden fazla dil ayarladığınızda boşluk çubuğunun yanında dünya düğmesi görüntülenir. Birden fazla giriş dili arasında geçiş yapmak için bu düğmeye dokunun. Metin yardımı Standart Google klavyede, doğru metin girmenize yardımcı olacak çeşitli özellikler bulunmaktadır. Uygulamalar menüsünde, Ayarlar > Dil ve giriş'e dokunun. Daha sonra Google klavyesi'nin yanındaki Ayarlar düğmesine dokunabilirsiniz. Burada birçok klavye ile ilgili ayarı etkinleştirebilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz. Tahmini metin Google klavyesi, tarayıcı için tahmini metin girişi olanağı sunmaktadır. Eğer bir sözcüğün harflerine dokunursa, klavyenin üstünde dokunulan harflerin sırasını devam ettiren ya da hatalara izin veren yakın eşleşen sözcükler gösterilir. Sözcük listesi her tuşa basıldığında değişir. Eğer istediğiniz sözcük görüntüleniyorsa, metni girmek için üzerine dokunmanız yeterlidir.

17 Akıllı telefonunuzun kullanılması - 17 Giriş ekranı Giriş ekranı bileşenler ya da kısayollarla, size bilgilere hızlı erişim ve basit kontrol olanağı sunar. Bunlar saat ya da hava durumu gibi bilgileri gösterir ya da ek kontroller ve uygulamalara ya da akıllı telefonunuzun diğer sık kullanılan özelliklerine doğrudan erişim sağlar. Saat ve Durum Bileşenler Ara Uygulama menüsü Ekranın en altında varsayılan uygulamaları gösteren uygulama paneli yer almaktadır. Uygulamayı açmak için bir simgeye dokunun. Uygulamalarınızı görmek için uygulama panelinin ortasındaki Uygulamalar menüsü simgesine dokunun. Uygulamaları değiştirmek için bkz. Uygulama paneli simgelerinin değiştirilmesi sayfa 21. Giriş ekranı arayüzünün değiştirilmesi Yeni akıllı telefonunuz özel kullanıcı grupları için tasarlanmış üç özel düzen seçeneği sağlayan bir Hızlı Mod kullanıcı arayüzü sunmaktadır. Standart Mod Telefondaki sık kullanılan işlevler için kolay anlaşılır simgeler ve aralarından seçim yapabileceğiniz üç tema sağlamaktadır. Kolay Mod Sık kullanılan işlevler için büyük simgeler ve aralarından seçim yapabileceğiniz iki tema sağlamaktadır. Bu mod yaşlı ve görme ve/veya hareket yetenekleri sınırlı kullanıcılar için idealdir.

18 18 - Akıllı telefonunuzun kullanılması Temel Modu Genç ve/veya deneyimsiz akıllı telefon kullanıcıları için ideal fotoğraflı arama ve mesajlaşma seçenekleri sunmaktadır. Hızlı Modun açılması Hızlı Modu açmak için: 1. Uygulamalar menüsü > Hızlı Mod'u açın. 2. Kullanmak istediğiniz modu seçin ve İleri'ye dokunun. 3. Daha fazla içerik eklemek isteyip istemediğinizi seçin. 4. Temanızı seçin ve bileşenleri ayarlayın. Hızlı Mod için bir geçiş kodu belirleyin Hızlı Modu etkinleştirdiğinizde izinsiz değişimleri önlemek için geçiş kodu ayarlama seçeneğine sahip olursunuz. 1. Bildirim alanı'nı açmak için ekranın en üstünden aşağıya çekin. 2. Ekranın sağ alt köşesindeki Ayarlar simgesine dokunun. 3. Geçiş kodunu iki kez girin ve Tamam'a dokunun. Hızlı Modun Kapatılması Hızlı Modu kapatmak için: 1. Bildirim alanı'nı açmak için ekranın en üstünden aşağıya çekin. 2. Ekranın sağ alt köşesindeki Ayarlar simgesine dokunun. 3. Henüz birini seçmediyseniz bir geçiş kodu belirleyin. 4. Tamam'a dokunun. 5. Ekranın sağ alt köşesindeki Ayarlar simgesine dokunun. 6. Hızlı Moddan Çık'a dokunun.

19 Akıllı telefonunuzun kullanılması - 19 Ara Uygulamaları, dosyaları ya da internetteki bilgileri aramak için Google simgesine dokunun. Bulmak istediğiniz metni girin ve öğesine dokunun ya da listeden görünen önerilerden, uygulamalardan ya da dosyalardan birine dokunun. İnternet'te arama yapmak ya da gezinmek için hücresel veri (varsa) ya da kablosuz ağa bağlı olmanız gerekmektedir. Bkz. Çevrimiçi olma sayfa 35. Sesli arama Eğer sesli arama varsa, mikrofona dokunun ve aramak istediğinizi söyleyin. Bkz. Sesli arama sayfa 37. Genişletilmiş Giriş ekranı Giriş ekranı, ekranının her tarafına doğru genişleyebildiğinde size simge, bileşen ya da özellik eklemek için daha fazla alan sağlar. Genişletilmiş ekranını görüntülemek için parmağınızı sola ya da sağa kaydırın. Giriş ekranını kişiselleştirme Giriş ekranınızı uygulama kısayolları ya da bileşen ekleyip kaldırarak ve duvar kağıdınızı değiştirerek kişiselleştirebilirsiniz.

20 20 - Akıllı telefonunuzun kullanılması Kısayolların ve bileşenlerin eklenmesi ve kaldırılması Kısayollar ve bileşenler eklemek için Giriş ekranının alt orta kısmındaki Uygulamalar menüsü simgesine dokunun. Giriş ekranına sürükleyebileceğiniz uygulamaların kısayollarının bir listesini görmek için Uygulamalar'a dokunun. Giriş ekranına ekleyebileceğiniz küçük uygulamaları ve bağlantıları (özel kısayollar, kişiler ya da yer imleri gibi) görmek için Bileşenler'e dokunun. Bileşenler, sürekli güncellenen bilgiler ya da uygulamalara veya özel işlevlere kısayollar gösteren küçük uygulamalardır. Bir uygulama ya da bileşeni Giriş ekranına taşımak için öğeye dokunun ve seçili hale gelene kadar öğeye basılı tutun. Giriş ekranı açılacaktır. Öğeyi, ekranın boş olan bir yerine sürükleyin. Uygulama ya da bileşen hakkında daha fazla bilgi için simgeyi ekranın en üstüne doğru sürükleyin. Öğeyi farklı bir Giriş ekranına taşımak için ekranın yan tarafına sürükleyin. Giriş ekranı, o yöndeki ekrana değişecektir. İstediğiniz gibi yerleştirildiğinde öğeyi bırakın. Bir kısayolu ya da bileşeni Giriş ekranından kaldırmak için dokunun ve ekranın en üstündeki Kaldır kısmına sürükleyin. Bileşenlerin yeniden boyutlandırılması Bazı bileşenler yeniden boyutlandırılabilir. Bir bileşeni Giriş ekranına koyduktan sonra köşelerden sürükleyerek yeniden boyutlandırabilirsiniz. Zaten Giriş ekranında olan bir bileşeni yeniden boyutlandırmak için bileşene dokunun ve basılı tutun. Kaldır simgesi görüntülendiğinde bileşeni bırakın. Eğer bileşen tekrar boyutlandırılabilir türdüyse, yeniden boyutlandırmak için bileşenin kenarlarını sürükleyebilirsiniz.

21 Akıllı telefonunuzun kullanılması - 21 Klasörler ekleme ya da kaldırma Giriş ekranınıza klasörler de ekleyebilirsiniz. Yeni bir klasör oluşturmak için uygulama simgesini Giriş ekranında başka bir uygulama simgesinin üzerine sürükleyip bırakın. Bu işlem sonunda bir İsimsiz Klasör oluşturulacaktır. Yeniden adlandırmak için klasör simgesine ve daha sonra klasörün adına dokunun. Bir klasördeki bir uygulama kısayolunu silmek için içindeki uygulamaları görüntülemek için klasör simgesine dokunun ve daha sonra kaldırmak istediğiniz uygulama simgesine dokunun ve basılı tutun. Simgeyi, ekranın en üstünde görüntülenecek olan Kaldır simgesine sürükleyip bırakın. Klasörü silmek için klasörün üzerine dokunun ve basılı tutun ve daha sonra klasörü ekranın üstünde gösterilecek olan Kaldır üzerine sürükleyip bırakın. Uygulama paneli simgelerinin değiştirilmesi Uygulama paneline yüklü uygulamalar için sigmeler koyabilirsiniz. Uygulamalar menüsünü açın ve eklemek istediğiniz uygulamayı bulun. Simgeye dokunun ve basılı tutun, daha sonra paneldeki herhangi bir açık konuma sürükleyin. Yeni uygulamanın mevcut bir panel simgesine sürüklenmesi, her iki simge için de bir klasör oluşturacaktır. Panelden bir simgeyi kaldırmak için dokunup basılı tutarak simgeyi seçin. Simgeyi panelden farklı bir konuma ya da ekranın en üstündeki Kaldır'a sürükleyin.

22 22 - Akıllı telefonunuzun kullanılması Duvar kağıdının değiştirilmesi Uygulamalar menüsünde, Ayarlar > Kişiselleştir > Duvar kağıdı'na dokunun. Galeri, Canlı Duvar Kağıtları (animasyonlu ya da etkileşimli arka planlar içeren), Fotoğraflar, Video Duvar Kağıtları (videolarınızı arka plan olarak kullanmanızı sağlar) ya da Duvar kağıtları'nda yer alan görüntülerden birini seçin. Uygulamalar menüsü Uygulamalar menüsüne erişmek için Giriş ekranında, panelin ortasındaki simgesine dokunun. Uygulamalar alfabetik sırada gösterilmektedir. Daha fazla uygulama görmek için sayfayı sola ya da sağa çekin. Uygulamaların son sayfasındayken, akıllı telefonunuzda kullanabileceğiniz bileşenleri görmek için sola çekin ya da sayfanın en üstündeki Bileşenler'e dokunun. Uygulamalara ya da bileşenlere çabucak atlamak için Uygulamalar menüsünün en üstündeki Uygulamalar ya da Bileşenler'e dokunun. Bildirim ve durum alanı Bildirim ve durum simgeleri ekranın en üstünde gösterilir. Sağ üst alanda, Wi-Fi bağlantısı, sinyal gücü, pil durumu ve saat gibi çeşitli durum bilgileri gösterilir. Sol üst alanda, yeni mesaj gibi etkinlik simgeleri gösterilir. Çift SIM'li modeller: Tek SIM'li modeller:

23 Akıllı telefonunuzun kullanılması - 23 Yeni etkinlikler hakkında daha fazla bilgi görmek ve Hızlı Ayarlar'a erişmek için Bildirim alanını ekranın altına sürükleyin. Çok görevlilik Birden fazla uygulamanın aynı anda açık olmasını sağlayabilirsiniz. Yeni bir uygulama açmak için giriş düğmesine dokunarak Giriş ekranına geri dönebilir ve daha sonra yeni uygulamayı başlatabilirsiniz. Daha önce açılmış uygulamalar arasında hızlı geçiş yapmak için Menü düğmesine dokunun. Not Pil ömrünü uzatmak için işiniz bittiğinde uygulamaları kapatmak daha iyidir. Bunu Geri ya da Menü düğmesine basip Çıkış'ı (varsa) seçerek yapabilirsiniz.

24 24 - Kişileri yönetme Kişilerinizi yönetme K IŞILERI YÖNETME Akıllı telefonunuzda dahili belleğe ya da SIM kartınıza kişi eklemenize izin veren bir adres defteri bulunmaktadır. Kişilerinizi görüntülemek için Uygulamalar menüsünden Kişiler uygulamasına ya da Arayıcı'dan Tüm kişiler'e dokunun. Eğer telefonunuzda kayıtlı kişi yoksa, Google hesabı kişilerinizi içeri aktarabilir, yeni bir kişi ekleyebilir ya da SIM ya da SD kartınızdan kişilerinizi içeri aktarabilirsiniz. Uygulamalar menüsünden Kişiler'i açın ve daha sonra bir kişi eklemek için simgesine, bir kişiyi aramak için simgesine ya da menüyü açmak için Menü düğmesine dokunun. Bir kişi eklenmesi Yeni bir kişi eklemek için simgesine dokunun. Kişiyi, kişi listenize ya da gruba eklemek için bir kişinin profil barkodunu da taratabilirsiniz. Bir kişi oluşturmak için önce kişinin bilgilerini nerede saklamak istediğiniz seçin. Daha sonra ad, adres ve telefon numarası gibi kişi bilgilerini eklemeniz istenecektir.

25 Kişileri yönetme - 25 Aşağıdakiler gibi başka bilgiler eklemek için sayfayı aşağı kaydırabilir ve Başka bir alan ekle'ye dokunabilirsiniz. IM adresleri. Kişiyle ilgili kişisel notlarınızı ekleyebilirsiniz. Fonetik olarak adı. Bir web sitesi bağlantısı ekleyebilirsiniz. Kişinize bir görüntü atamak için siluete dokunun ve bir fotoğraf çekmeyi ya da akıllı telefonunuzun resim galerisinden bir görüntü seçmeyi tercih edin. İşiniz bittiğinde ekranın en üstündeki Bitti öğesine dokunun. Kişinin adına dokunduğunuzda profili açılacaktır. Kişiyi düzenlemek, paylaşmak, silmek ya da yazdırmak için kişinin profilini görüntülerken simgesine dokunun. Kişi için bir zil sesi belirleyebilir, bu kişiden gelen aramaları engelleyebilir ya da kişiyi Giriş ekranınıza koyabilirsiniz. Zaten aradığınız ya da sizi arayan bir numaradan bir kişi de oluşturabilirsiniz. Bkz. Aranan bir numaranın kişilere kaydedilmesi sayfa 31.

26 26 - Aramalar yapma ARAMALAR YAPMA Bu bölümde telefonla nasıl aramalar yapabileceğiniz ve arama sırasında kullanılabilen çeşitli seçenekler gösterilmektedir. Arama yapmadan önce Arama yapmadan önce telefon işlevinin açık olduğunu kontrol edin. Telefonun durumunu Bildirim alanından onaylayabilirsiniz. Not Durum ve bildirim simgesi renkleri farklılık gösterebilir. Takılan her SIM kart için bir gösterge simgesi görürsünüz. Simge Açıklama Şebekeye bağlı: Bir arama yapabilirsiniz. Uçak modu: Kablosuz bağlantı kesildi (Wi-Fi, Bluetooth ve hücresel hizmetler). Arama yapmaya çalışmadan önce lütfen uçak modunu devre dışı bırakın.

27 Aramalar yapma - 27 Arama yapma Not Eğer telefonunuzda birden fazla SIM takılı ile arama bağlanmadan önce hangi SIM'in kullanılmasını istediğiniz sorulacaktır. Bir SIM seçmek için taşıyıcının adına dokunun. 1. Ekran sayısal klavyesini açmak için Giriş ekranında Telefon simgesine dokunun. 2. Aramak istediğiniz numarayı girin. 3. Arama yapmak için simgesine dokunun. 4. Aramayı kapatmak için simgesine dokunun. Eğer istediğiniz kişi görüntüleniyorsa, aramak istediğiniz kişinin adına dokunun. Arama Geçmişinden bir numara arama Arama geçmişiniz Arama Geçmişi düğmesine dokunarak görüntülenebilir. Son gelen, yapılan ve yanıtsız aramaları gösterir. Tekrar aramak için telefon simgesine dokunun. Arama ayrıntılarını ve diğer seçenekleri görmek için numaraya ya da kişinin adına dokunun.

28 28 - Aramalar yapma Yanıtsız aramaların görüntülenmesi Yanıtsız arama bildirimleri aşağıdaki üç alanda gösterilir. 1. Yanıtsız arama simgesinin yer aldığı Bildirim alanı. Yanıtsız arama bilgilerini görüntülemek için Bildirim alanını açın ve yanıtsız arama bildirimine dokunun. 2. Telefon simgesi ile (kutudaki sayı yanıtsız arama sayısını gösterir). Yanıtsız arama ayrıntılarını doğrudan görüntülemek için Giriş ekranından ya da Uygulamalar menüsünden Telefon'a dokunun. 3. Telefonunuzun kilit ekranında. Yanıtsız arama bilgilerini görüntülemek için bildirime dokunun ve sola ya da sağa kaydırın. Kişilerinizden birini aramak Kişiler sekmesinden bir kişiyi aramak 1. Kişileri görüntülemek için Tüm kişiler'e dokunun. 2. Aramak için istediğiniz bir kişiye dokunun. Kişiler uygulamasından bir kişiyi aramak 1. Kişilerinizi görüntülemek için Uygulamalar menüsünde Kişiler simgesine dokunun. 2. Profilini açmak için bir kişiye dokunun. 3. Arama yapmak için kişinin telefon numarasına dokunun.

29 Aramalar yapma - 29 Bir uluslararası numaranın aranması Uluslararası numaralar aranırken ülke kodundan önce uluslararası doğrudan arama ön ekinin (ör. '00') girilmesine gerek yoktur. Ekranda + işareti görünene kadar ekran sayısal klavyesinde 0+'e dokunun ve basılı tuttun. Önemli Uluslararası arama ücretleri, arama yaptığınız ülkeye ve şebeke sağlayıcınıza göre önemli ölçüde farklılık gösterebilir. Aşırı yüksek faturalar ile karşılaşmamak için şebeke sağlayıcınızdan tüm arama ücretlerini kontrol etmenizi öneririz. Eğer akıllı telefonunuzu yurtdışında kullanıyorsanız uluslararası dolaşım ücretleri uygulanır. Ayrılmadan önce ziyaret edeceğiniz ülkede uygulanan uluslararası dolaşım ücretlerini öğrenmek için şebeke sağlayıcınıza başvurun. Doğrudan arama bileşeni Giriş ekranınıza bir kişi için bir doğrudan arama bileşeni de ekleyebilirsiniz. Uygulamalar menüsünü açın ve Bileşenler sekmesine dokunun. Doğrudan aramam'ya dokunup beklediğinizde bileşeni Giriş ekranına ekleyebilirsiniz. Yerleştirildikten sonra Giriş ekranındaki belirli bir bileşenle ilişkilendirilecek bir kişi seçebileceksiniz.

30 30 - Aramalar yapma Sesli arama ekranı simgesine dokunarak arama penceresinin, tam ekranı kapamak yerine hareketli bir iletişim kutusu gibi görünecek şekilde küçültebilirsiniz. Bu "yüzere" iletişim kutusunun varsayılan sesli arama ekranı olmasını da seçebilirsiniz. Bunu yapmak için Bildirim alanını açın ve daha fazla Hızlı Ayar seçeneği (bkz. Bildirim ve durum alanı sayfa 22) görüntülemek için aşağı oka dokunun. Etkinleştirmek için Yüzer arama düğmesine basın (yeşil renk Yüzer aramanın "AÇIK" olduğunu gösterir). Bir aramayı yanıtlamak ya da reddetmek Bir gelen arama olduğunda numara ekranda gösterilecektir. Aramayı kabul etmek ya da reddetmek için ilgili simgeye dokunun ve parmağınızı ekranda kaydırın. Bir aramanın sonlandırılması Bir aramayı sonlandırmak için sesli arama ekranında dokunun. simgesine

31 Aramalar yapma - 31 Sesli arama seçenekleri Simge Açıklama Aramayı beklemeye alır. Aramayı sessize alır. Hoparlör. Arama devam ederken tuş takımına erişmenizi sağlar. İki seçenek: İkinci bir arama ekleme. Konuşmayı kaydetme. Aranan bir numaranın kişilere kaydedilmesi Aradığınız bir numarayı daha sonra kullanmak üzere kişilere kaydedebilirsiniz. 1. Arama Geçmişi'nde numaraya dokunun ve daha sonra Kişilere ekle'ye dokunun. 2. Yeni kişi oluştur'a dokunun ve bilgileri girin. Bkz. Bir kişi eklenmesi sayfa 24. Konferans görüşmeleri Eğer beklemede bir aramanız ve hatta diğer bir aramanız varsa bir konferans görüşmesi oluşturmak için iki aramayı bir araya getirebilirsiniz İlk arama bağlandıktan sonra ikinci bir arama eklemek için simgesine dokunun. Konferans aramasını başlatmak için simgesine dokunun.

32 32 - Mesajlaşma M ESAJLAŞMA Bu bölüm telefonunuzun Mesajlaşma işlevlerini nasıl ayarlayacağınızı ve kullanacağınızı göstermektedir. Tüm SMS ve MMS mesajlarına Mesajlaşma üzerinden ulaşılabilir. Mesajlar, gelen ve gönderilen mesajları otomatik olarak diziler halinde ayarlar. Mesajlara erişmek için Uygulamalar menüsünü açın ve Giriş ekranında Mesajlar'a dokunun. Not Eğer telefonunuzda birden fazla SIM takılı ise mesaj gönderilmeden önce hangi SIM'in kullanılmasını istediğiniz sorulacaktır. Bir SIM seçmek için taşıyıcının adına dokunun. Yeni bir mesaj oluşturma Telefonunuzu metin (SMS) ve multimedya (MMS) mesajlar düzenlemek için kullanabilirsiniz. Yeni bir mesaj oluşturmak için simgesine dokunun. Kişi listesinden (Kişiler) kişi eklemek için öğesine dokunun ya da alıcının telefon numarasını ya da adını doğrudan girmek için Adı ya da numarayı yazın alanına dokunun. Önerilen kişiler, metin alanının altında bir açılır liste halinde gösterilecektir. Önerilen bir kişiyi seçmek için kişinin adına dokunun.

33 Mesajlaşma - 33 Mesajınızı Metin mesajını yaz etiketli kutuya girin. Not Metin mesajları 160 karaktere kadar alabilir. Eğer mesajınız 160 karakterden daha uzunsa, birden fazla bağlantılı mesaj olarak gönderilecektir. Birçok telefon, alıcıyı tek uzun bir mesaj göstermek için bağlantılı mesajları otomatik olarak birbirine bağlayacaktır ancak bazı eski telefonlarda bu özellik bulunmamaktadır. Yeni bir mesaj oluştururken hangi seçeneklerin mevcut olduğunu görmek için Menü düğmesine dokunun. Bu seçenekler, mesajın durumuna bağlı olarak farklılık gösterecektir. Seçenek Hızlı metni ekle Kişi ekle Konu ekle Sil Açıklama Önceden tanımlanmış bir metin içeriği eklenir. Alıcı listesine bir kişi ekler. Mesaja bir konu ekler. Mesajı siler. Bir mesajı yanıtlama Yeni bir metin mesajı geldiğinde Bildirim alanında bir mesaj simgesi görüntülenir ve telefonun en altındaki mesaj simgesi okunmamış metin mesajlarının sayısını gösterir. Mesaj listesini görmek için Uygulamalar menüsünden Mesajlar'a dokunun ya da mesaj özetini görmek için Bildirim alanını açın. Mesaj listesini açmak için özete dokunun. Bir SMS ya da MMS mesajına yanıt vermek için mesaj listesinde mesajı açın. Metninizi Metin mesajını yaz etiketli metin kutusuna girin. Kullanılabilir seçenekleri görmek için Menü düğmesine dokunun. Seçenek Mesajı seç Hızlı metni ekle Kişi ekle Konu ekle Kişilere ekle Sohbet ayarları Açıklama Birden fazla mesaj seçer. Önceden tanımlanmış bir metin içeriği eklenir. Alıcı listesine bir kişi ekler. Mesaja bir konu ekler. Diğer kişiyi kişi listenize ekler. Çeşitli mesajlaşma ayarlarını değiştirir.

34 34 - Mesajlaşma Multimedya mesajlar Multimedya mesajlar, metin mesajlarına benzer ancak aynı zamanda resimler, ses ve video klipler gibi dosyalar eklemenize izin verir. Her mesaj 300 kb'a kadar boyutta olabilir. Not MMS mesajları gönderebilmeniz için bir MMS profili ayarlamanız gerekir. Normalde akıllı telefonunuz, sağlayıcınızdan alınan bilgilere göre profili sizin yerinize ayarlayacaktır. MMS profilini manuel olarak ayarlamak için ihtiyacınız olan gerekli bilgileri öğrenmek için şebeke sağlayıcınızla görüşün. Multimedya mesajları alma Bir multimedya mesajı geldiğinde, ekranın en üstünde bir mesaj simgesi görüntülenir ve bildirim mesajı açılır. 1. Bildirim mesajı, mesajın bir özetini gösterir. Mesajın bir özetini görmek için göster'e dokunun. 2. Mesaj içeriğini indirmek için indir'e dokunun. İndirmeler, bağlantı kalitesine bağlı olarak uzun sürebilir. Eğer yanıt verir ya da başka bir uygulama açarsanız, indirme dosyası durdurulacaktır. Önemli Özellikle eğer dolaşımdaysanız indirme mesajı içeri için sizden ücret alınabilir. Herhangi bir sorunuz varsa lütfen sağlayıcınızla görüşün. 3. İçeriği görüntülemek için mesaja dokunun. 4. Bir mesaja yanıt vermek için metninizi, Mesaj yaz etiketli metin kutusuna girin ve Gönder simgesine dokunun. Basit metin yanıtları SMS mesajları olarak gönderilecektir. Eğer bir dosya eklemek isterseniz simgesine dokunun. Size bir seçenekler menüsü gösterilecektir. 5. Mesajı oluşturmayı tamamladığınızda Menü düğmesine, ardından Gönder'e dokunun.

35 Çevrimiçi olma - 35 İnternette gezinme Ç EVRIMIÇI OLMA Akıllı telefonunuzda internette gezinmek için bir veri ya da kablosuz ağa bağlı olmanız gerekmektedir. Tarayıcının kullanılması Taramaya başlamak için Uygulamalar menüsü'nü açın ve Chrome ya da Tarayıcı simgesine dokunun. Not Referans görüntülerde Chrome tarayıcı kullanılmıştır. Bir web sitesini açmak için sayfanın en üstündeki adres kutusuna dokunmanız gerekir. Klavyeyi kullanarak adresi girin ve Git'e dokunun. Kıstırarak ya da açarak sayfaları yakınlaştırabilir ya da uzaklaştırabilirsiniz.

36 36 - Çevrimiçi olma Tarayıcı geçmişinde iler ve geri gezinmek, yer imlerinizi görüntülemek, tarayıcı ayarlarını yapmak ve diğer görevlerini gerçekleştirmek için Menü düğmesine dokunun. Chrome, birden fazla sayfayı açmanıza izin verir. Açık sekmelerinizin tümünü görüntülemek için herhangi bir web sayfasının en üstünde yer alan simgesine dokunun (kapatmak için tekrar dokunun). Açmak için listedeki bir sekmeye dokunun. Yeni bir sekme açmak için Yeni sekme'ye dokunun. Simge sayısı açık sekmelerin sayısını gösterir. E-postanın Ayarlanması Akıllı telefonunuz e-postalarınıza erişmenize olanak tanır. Birçok popüler İSS iki aşamada ayarlanabilir. E-posta hesabınızı ayarlamaya başlamak için Uygulamalar menüsü'nde E-posta'ya dokunun. Gerekiyorsa e-posta adresinizi girin ve parametreleri kendiniz girmek için Manuel ayar'a dokunun. Ayarlama işlemlerini tamamlamak için İleri'ye dokunun. Google hizmetleri Not Uygulamalar, her ülkede ve bölgede bulunmuyor olabilir. Google hizmetlerinizi kullanmadan önce bir Google hesabını etkinleştirmeniz gerekebilir. Google hizmetlerine ilk girdiğinizde Hizmet Koşulları'nı okumanız ve kabul etmeniz gerekmektedir.

37 Çevrimiçi olma - 37 Google e-postanızın ayarlanması 1. Akıllı telefonunuzun bir veri bağlantısına ya da Wi-Fi'ye bağlı olduğundan emin olun. 2. Uygulamalar menüsü'nde Gmail'a dokunun. Eğer tabletinizi ilk çalıştırdığınızda Gmail hesap adresinizi ve parolanızı girmediyseniz, ekrandaki talimatları uygulayın. Bir e-posta düzenleme 1. Akıllı telefonunuzun bir veri bağlantısına ya da Wi-Fi'ye bağlı olduğundan emin olun. 2. Uygulamalar menüsü'nde Gmail'a dokunun. 3. simgesine dokunun. 4. Alıcının e-posta adresini, konumu ve mesajı girin. 5. Mesajınızı yazmayı tamamladığınızda öğesine dokunun. Sesli arama Sesli işlemlerle metin mesajları gönderebilir, arama yapabilir, e-postalar gönderebilir, yol tarifleri alabilir, tesisleri otomatik olarak arayabilir, internette arama yapabilir, hatta kendi sesinizle kendinize bir not gönderebilirsiniz. Uygulamalar menüsü'nde Sesli Arama'ya dokunun ya da Giriş ekranında mikrofon simgesine dokunun.

38 38 - Çevrimiçi olma Play Store Önemli Play Store ile bağlantı sorunları için bkz. SSS ve sorun giderme sayfa 77. Google Play'i açmak için Uygulamalar menüsü'nden Play Store'ye dokunun. Burada akıllı telefonunuzun işlevlerini geliştirmek için çeşitli eklenti programlar ve uygulamalar bulabilirsiniz. Google Play'in içerikleri ve tasarımı, bölgeye göre farklılık gösteriyor. Örneğin bazı bölgelerde, film, kitap, dergi ya da müziklere bakabilir ve satın alabilirsiniz. Güncellemeler yeni kategoriler ekleyebilir ve Google Play'de gezinme şeklini değiştirebilir. Mağazaya kategoriye göre göz atabilir ya da belirli bir uygulamayı aramak için arama simgesine dokunabilirsiniz. Bir uygulama seçtiğinizde uygulamayı indirmek ve yüklemek için Yükle düğmesine dokunun. Düzgün biçimde çalışması için uygulamanın hangi hizmetleri gerektirdiği size bildirilecektir (ör. kişi bilgileri, kablosuz erişim, GPS). Eğer bu hizmetlerden hiçbiri size olağandışı gelmiyorsa yüklemeye devam etmek için Kabul et ve indir'e dokunun.

39 Çevrimiçi olma - 39 Hem uygulamanın sayfasından hem de bildirim alanından indirme işlemini takip edebilirsiniz. Önemli Bazı uygulamalar, indirebilmeniz için ödeme yapmanızı gerektirebilir. Bu uygulamaların ödemesini yapabilmek için bir Google Wallet hesabınız ya da Google hesabınızla ilişkilendirilmiş bir kredi kartı numaranız olmalıdır. İndirilen uygulamaların kullanılması Bir uygulamayı indirdiğinizde ve yüklediğinizde uygulamayı, Uygulama menüsünün Uygulamalar ya da Bileşenler bölümlerinde bulabilirsiniz. Belirli uygulamalar hem Uygulamalar hem de bileşenler sağlarken bazıları yalnızca bir bileşen sağlar (uygulama simgesi yoktur). Bkz. Giriş ekranını kişiselleştirme sayfa 19. İndirilen uygulamaların kaldırılması Bir uygulamayı indirdikten ve yükledikten sonra Uygulamalar menüsünü açıp Ayarlar > Uygulamalar'ı açarak uygulamayı kaldırabilirsiniz. İndirilen sekmede kaldırmak istediğiniz uygulamayı seçin ve Kaldır'a dokunun. Giriş ekranında bir uygulama simgesini sildiğinizde yalnızca kısayolu silinir.

40 40 - Çevrimiçi olma Google Hangouts Google Hangouts'u açmak için Uygulamalar menüsü'nden Hangouts'a dokunun. Burada Google Hangouts hizmetlerine bağlı kişilerinizin listesini görebilirsiniz. Bir sohbet oturumu açmak için bir kişiye dokunun. Bağlandıktan sonra bir video sohbet oturumu açabilirsiniz. Haritalar Google Maps'i kullanarak anlaşılır yol tarifleri alın, trafik durumunu gerçek zamanlı olarak görün ve sesli, her dönüşte size haber veren talimatlarla istediğiniz yere ulaşın. Aynı zamanda arkadaşlarınızın nerede olduğunu, ilgi çekici yerlere ve yerel işletmelerini görüntüleyin. Not Haritalar, her konumla ilgili bilgiye sahip değildir. Bazı konumlarda tüm yakınlaştırma seviyeleri kullanılamayabilir. Haritaları Kullanma Uygulamalar menüsü'nde Haritalar simgesine dokunun. Haritada hareket etmek için parmağınızı haritanın üzerinde sürükleyin. Yakınlaştırmak ya da uzaklaştırmak için: 1. Konuma yakınlaştırma yapmak için bir konuma iki kez dokunun ve uzaklaştırmak için tek dokunun ya da 2. Bir alana bir kez iki parmağınızla dokunun ve daha sonra yakınlaştırmak için parmaklarınız ayırın ve uzaklaştırmak için parmağınızı yakınlaştırın.

41 Kamera Kullanımı - 41 K AMERA KULLANIMI Akıllı telefonunuzda, biri önde ve diğeri arkada olmak üzere iki dijital kamera yer almaktadır. Bu bölümde, akıllı telefonunuzla fotoğraf ve video çekmek için yapacağınız tüm işlemleri bulabilirsiniz. Kamerayı etkinleştirmek için Uygulamalar menüsü'nü açın ve Kamera'ya dokunun. Kamera/video kamera simgeleri ve göstergeleri Ayarlar Flaş Kamerayı değiştir Mikrofonu sessize al Favori çekim seçici Yakınlaştırma kayar kontrolü Son çekilen resim / video Deklanşör düğmesi Mod seçici Video kaydedici düğmesi Kamera penceresi, görüntü ekranında birden fazla kontrol sağlamaktadır. Otomatik odaklamalı lens için görüntünün odak noktası olmasını istediğiniz alanına dokunun (yalnızca arka kamerada kullanılabilir). Yakınlaştırma kayar kontrolünü kullanarak da yakınlaştırın ya da uzaklaştırın. Resim çekmek için Deklanşör düğmesine dokunun ya da ses tuşuna basın. Galeriyi açmak için sağ alt köşedeki küçük resme dokunun. Ayarları kapalı, otomatik ve açık arasında değiştirmek için flaş düğmesine dokunun.

42 42 - Kamera Kullanımı Video kamera düğmesine dokunduğunuzda video kamera hemen film çekmeye başlar. Video çekerken kamera/video kamera ayarlarına erişemezsiniz ancak yine de resim çekebilirsiniz. Zaman gecikmeli Duraklat Son çekilen resim / video Kaydı durdur Deklanşör düğmesi Kaydı geçici olarak durdurmak Duraklatma düğmesine dokunun. Kaydı tekrar başlatmak için yeniden aynı düğmeye dokunun. Video kaydını durdurmak için Kaydı durdur düğmesine dokunun.

43 Kamera Kullanımı - 43 Mod seçici Aralarında seçim yapabileceğiniz modların listesini açmak için Mod seçici simgesine dokunun. Farklı öğeleri seçmek için üst kısımdaki simgelere dokunun. Kamera Çekim modu: Bir çekim modu seçin. Normal HDR Panoramik Güzelleştirme En İyi Çekim Parlak Büyü Gülümseme Çekimi Çok açılı görüntü Sunum Çift Çekim Gurme Sahne modu: Belirli bir ortam için fotoğraf parametrelerini ayarlar. Oto Manzara Gece Gece portresi Arka aydınlatma Arkaplan portresi Portre

44 44 - Kamera Kullanımı Renk efekti: Görüntüye bir renk efekti uygular. Yok Mono Sepya Negaitf Su Video kamera Kayıt modu: Normal ya da Zaman gecikmesi'nden birini seçin. Beyaz dengesi Farklı ışık ortamlarını telafi eder. Oto Güneş ışığı Bulutlu Floresan Akkor Görüntü özellikleri Kesinlik, Ton, Doygunluk, Parlaklık ve Kontrast'ı ayarlayın. Zamanlayıcı Deklanşörün devreye girmesinden önceki gecikmeyi ayarlar.

45 Kamera Kullanımı - 45 Ayarlar Ayarlar menüsünü açmak için Ayarlar simgesine dokunun; daha fazla ayar görmek için listeyi yukarı ya da aşağı kaydırın. Fotoğraflar Aşağıdakileri ayarlayabilirsiniz: Çözünürlük: Resim çözünürlüğünü ayarlar. ISO'yu ayarlayın. Bir modu Favori çekim olarak ayarlar. Sürekli deklanşör: Tek bir çekimde çekilen maksimum foto sayısını ayarlayın. Çekmek için Dokunun'u açık ya da kapalı duruma getirir: Deklanşör düğmesine dokunduğunuzda anında fotoğraf çeker. Videolar Aşağıdakileri ayarlayabilirsiniz: Video sabitleyici'yi açar ya da kapatır. Çözünürlüğü ayarlar. Ses modu'nu Normal veya Sessiz olarak ayarlayın.

46 46 - Kamera Kullanımı Diğer Not Aşağıdaki ayarlardan bazıları ön kamerada kullanılmaz. Aşağıdakileri ayarlayabilirsiniz: Konumu açın veya kapatın: GPS bilgisini görüntü bilgileriyle birlikte kaydeder. Sesli kontrol: Sesli komutları kullanarak fotoğraf çekimini etkinleştirin. Bir Sesli komutu Sesli Kontrol için ayarlayın. Izgara: Kompozisyon ızgarasını açar ya da kapatır. Saklama: Dahili bellek ya da SD kart'tan birini seçin. Varsayılanlar sıfırla. Fotoğraf çekme 1. Ayarları yukarıda açıklanan şekilde düzenlediğinizden emin olun. 2. Nesnenizi çerçeve içine alın ve akıllı telefonunuzu sabit tutun. 3. Gerektiği gibi yakınlaştırın ya da uzaklaştırın. 4. Resim çekmek için Deklanşör düğmesine dokunun. Çift Çekim özelliğini kullanma Çift Çekim her iki kamerayı da kullanarak aynı anda bir fotoğraf çeker ve diğerinin üstüne pozlar. Bu şekilde, kendinizi aile resimlerinize, manzara çekimlerinize vb'ne ekleyebilirsiniz. Çift Çekim özelliğini seçtikten sonra, ekranda bir kutu belirerek üst üstte bindirilen görüntüyü gösterir. Yeniden konumlandırmak için kutuya dokunun ve bırakmadan kaydırın. + işaretine dokunun ve sürükleyerek kutuyu döndürün ve yeniden boyutlandırın. Kameraları değiştirmek için kutuya dokunun.

47 Kamera Kullanımı - 47 Bir panoramik fotoğraf çekmek Panoramik mod, kamera uygulamasının tek uzun bir görüntü oluşturmak için birleştireceği dokuz tane fotoğraf çekmenizi sağlar. 1. Panoramik fotoğraf çekmek için Panorama modunu seçin. 2. Kamerayı, panoramik görüntünün uçlarından birinin (en sol, sağ, üst ya da alt) fotoğrafını çekecek şekilde hizalayın. 3. İlk görüntüyü çekmek için kamera düğmesine basın; ardından kamerayı yavaşça ve düzgün biçimde görüntünün diğer kenarına doğru döndürün. Ekranda iki çizgi görüntülenir: yanıp sönen bir beyaz çizgi ve sürekli bir mavi çizgi. Siz kamerayı hareket ettirdikçe mavi çizgiyi hareketsiz beyaz çizgi ile hizalayın. Not Eğer fotoğrafınız dokuz taneden daha az görüntü gerektiriyorsa, seçim işlemini durdurmak ve çekilen görüntüleri işlemek için onay işareti simgesine dokunun. Panoramik görüntüler, en iyi sabit dışarı sahnelerinde kullanılır. Kameraya çok yakın nesneler ya da büyük düz kenarlar algılama işleminin karışmasına neden olabilir. Kamera uygulaması, görüntüleri işleyecek ve akıllı telefonunuzun galerisine tek uzatılmış bir görüntü olarak kaydedecektir. Bir video çekme 1. Nesnenizi çerçeve içine alın ve akıllı telefonunuzu sabitleyin ve gerektiği gibi yakınlaştırın ya da uzaklaştırın. 2. Bir video çekmeyi başlatmak için Video kamera düğmesine dokunun. Simge, kaydın devam ettiğini göstermek için kırmızı renkte olacaktır. Kaydı durdurmak için yeniden simgeye dokunun.

48 48 - Kamera Kullanımı Desteklenen biçimler Not Desteklenen görüntü, video ve ses biçimlerini görmek için bkz. Multimedya sayfa 85. Fotoğraflar ve videolar görüntüleme Bir fotoğraf ya da video çektikten sonra, otomatik olarak kaydedilir. Fotoğraf ya da video çektikten sonra, görüntü ekranın köşesindeki küçük resme dokunarak Galeri'de görüntüleyebilirsiniz. Alternatif olarak Uygulamalar menüsünü açın ve Galeri'ye dokunun. Galeri'de dosyayı doğrudan çeşitli hizmetleri kullanarak paylaşabilirsiniz. Hizmetler, dosya türüne göre farklılık gösterebilir. Ekranın sol alt köşesindeki kalem simgesine dokunarak çektiğiniz fotoğrafları da düzenleyebilirsiniz. Coğrafi etiketleme Coğrafi etiketleme, bir fotoğraf ya da videonun çekildiği konumu, fotoğraf ya da videonun kendisine kaydetmenizi sağlar. Coğrafi etiketin görüntülenmesi için resimlerin GPS konum bilgisi açık olarak çekilmesi gerekmektedir.

49 AcerEXTEND ile akıllı telefonunuzu kullanma - 49 A CEREXTEND ILE AKILLI TELEFONUNUZU KULLANMA PC sistem gereksinimleri Windows 8 / 8.1 yüklü iken PC veya dizüstü USB 2.0 / 3.0 bağlantı noktası Bellek: 1 GB ve üstü Microsoft DirectX desteği bulunan grafikler Akıllı telefon sistem gereksinimleri Android 4.2 veya üstü yüklü Android cihazı Micro USB bağlantı noktası Kablosuz ağ Bellek: 512 MB ve üstü PC uygulama yazılımını yükleyin AcerEXTEND'i kullanmak için, ilk olarak bilgisayarınıza yazılımı yüklemeniz gereklidir. Akıllı telefonunuzu bir USB kablosu kullanarak bilgisayarınıza bağlayın. PC uygulama yazılımı yükleyicisi doğrudan akıllı telefonun dahili depolama alanından veya bir SD kartından çıkarılabilir. Yazılımı başarılı bir şekilde yüklediğinizde ve ekranda verilen kurulum talimatlarını izlediğinizde, akıllı telefonunuzun ekranı bilgisayarınızda gösterilecektir. Akıllı telefonunuzu bir USB kablosu ile ya da kablosuz bağlantı üzerinden çalıştırabileceksiniz. 1. Acer akıllı telefonunuzu bir USB kablosu üzerinden bilgisayarınıza bağlayın. 2. Başarılı bir şekilde bağlantı kurduğunuzda (akıllı telefon modeline bağlı olarak kurulum prosedürleri farklılık gösterebilir), kuruluma devam etmek için talimatları izleyin. 3. Akıllı telefonunuzda AcerEXTEND üzerine dokunun ve ekranda verilen talimatları izleyerek kuruluma devam edin.

50 50 - AcerEXTEND ile akıllı telefonunuzu kullanma 4. Ayarlar > Geliştirme seçenekleri kısmında, USB hata ayıklama etkinleştirilmelidir. Boş onay kutusuna dokunun ve Tamam üzerine dokunarak USB hata ayıklamaya izin verin. Not Geliştirici seçenekleri'ni etkinleştirmek için, Ayarlar > Telefon hakkında kısmına gidin ve ekranın en altında "Artık yeni bir geliştiricisiniz" görününceye kadar Oluşturma numarası üzerine dokunun. 5. Bilgisayarım kısmından akıllı telefonun MTP sürücüsünü (dahili dahili depolama alanı veya SD kartı) açın ve AcerEXTENDInstaller.exe öğesini bulun. Kurulumu başlatmak için çift tıklayın.

51 AcerEXTEND ile akıllı telefonunuzu kullanma - 51 Eğer yükleyiciye çift tıkladıktan sonra Windows güvenliği açılır pencereyi görürseniz, Daha fazla bilgi üzerine tıklayın ve Yinede çalıştır üzerine tıklayın. Not Bazı antivirüs yazılımları bu yükleyicinin bilgisayarınızda çalışmasını önleyebilir. Yükleyiciyi akıllı telefonun dahili depolama sürücüsünden bilgisayarınızın masaüstüne kopyalayabilir ve buradan yükleyiciyi çalıştırabilirsiniz. AcerEXTEND uygulama yazılımı sıkıştırılanı açacak ve bilgisayarınıza yükleyecektir. Bilgisayarınızdaki talimatları izleyerek kurulumu tamamlayın. Kurulum tamamlandığında, akıllı telefonunuzu AcerEXTEND otomatik olarak algılayacak ve bağlanacaktır. Referans olması için aşağıdaki şekle bakın. 6. USB hata ayıklamaya izin verilsin? uyarısını görebilirsiniz Tamam'a dokunun. 7. Akıllı telefonunuzun ortasındaki düğme AcerEXTEND in mevcut durumunu gösterir. AcerEXTEND'i açmak veya kapatmak için düğmeye dokunun. 8. Bağlantı kurulduğunda, akıllı telefonunuzun ekranı bilgisayarınızın masaüstünde görünecektir. Bir AcerEXTEND Kablosuz Bağlantı Kılavuzu de görünecektir.

52 52 - AcerEXTEND ile akıllı telefonunuzu kullanma AcerEXTEND araç çubuğu Akıllı telefonunuzun ekranı bilgisayarınızın masaüstünde göründüğünde, düğmesine tıklayarak araç çubuğunu genişletebilirsiniz. Buradan, akıllı telefonunuzun tüm özelliklerini kontrol edebilirsiniz. Araç çubuğunu gizlemek için düğmeye tekrar tıklayın. Araç çubuğu işlevleri aşağıda açıklanmıştır: Simge İşlev Simge İşlev Geri Uygulamayı değiştir AcerEXTEND penceresini küçültün Kablosuz bağlantıyı açar veya kapatır Akıllı telefonunuzu devam ettirin veya askıya alın Ses seviyesini artırır veya azaltır Giriş Her zaman üstte'yi açın veya kapatın AcerEXTEND'i kapatın Güç tasarrufunu açar veya kapatır Ekranı sola veya sağa döndürün Sonraki veya önceki sayfaya gider Akıllı telefon ile bilgisayarın tuş takımı arasındaki girişe geçin

53 AcerEXTEND ile akıllı telefonunuzu kullanma - 53 AcerEXTEND kablosuz bağlantı Not Bir AcerEXTEND kablosuz bağlantı oluşturmadan önce Acer akıllı telefonunuz ve bilgisayarınız aynı kablosuz ağa bağlanmalıdır. Akıllı telefonunuz ve bilgisayarınız arasında kablosuz bağlantı oluşturmak için dört yol vardır: 1. Bilgisayarınızın sistem tepsisinde AcerEXTEND simgesine sağ tıklayın ve AcerEXTEND (Kablosuz) öğesini seçin. 2. Bilgisayarınızın masaüstünden AcerEXTEND kısayoluna çift tıklayın veya sistem tepsisindeki AcerEXTEND simgesine çift tıklayın. Akıllı telefonunuzu bir USB bağlantısı üzerinden bağlamanız için uyarı verilecektir. Bir AcerEXTEND penceresi herhangi bir bağlı akıllı telefonu gösterecektir. Akıllı telefonunuzu seçin ve kablosuz bağlantıyı başlatmak için tıklayın.

54 54 - AcerEXTEND ile akıllı telefonunuzu kullanma 3. Akıllı telefonunuzu bir USB kablosu ile başarılı bir şekilde bağladığınızda bir kablosuz bağlantıya geçebilirsiniz. Bilgisayarınız ve akıllı telefonunuz arasında bir kablosuz bağlantı varsa, genişletilen araç çubuğunun en üstünde kablosuz sembolü olarak değişecektir. USB kablosundan kablosuz bağlantıya geçmek için düğmeye tıklayın. 4. Ayrıca Sound Trigger'ı da kullanabilirsiniz. Sound Trigger ilk olarak akıllı telefonunuzda etkinleştirilmelidir. Akıllı telefonunuzun AcerEXTEND panelinin sağ üst köşesindeki kurulum menüsüne dokunun. AÇIK düğmesine dokunarak Sound Trigger'ı Etkinleştirin. Akıllı telefonunuz bilgisayarınıza yakın olduğunda, bir kablosuz bağlantı akıllı telefonunuzu bilgisayarınız ile otomatik olarak senkronize edecektir. Not Akıllı telefonunuzu bir kablosuz ağ üzerinden bilgisayarınız ile bağlamak için, ilk olarak akıllı telefonunuzu bir USB kablosu üzerinden bilgisayarınız ile eşleştirmeniz gerekecektir. Kırmızı çöp kutusuna dokunarak ya da eşleştirilen her bir akıllı telefonun yanındaki kutuyu işaretleyerek ve işaretini kaldırarak eşleştirilen her akıllı telefon için Sound Trigger'ı silebilir veya açabilir/ kapatabilirsiniz. Varsayılan olarak, eşleştirilen tüm akıllı telefonlar Akıllı telefonum olarak adlandırılır. Akıllı telefonum üzerine tıklayarak ve eşleştirilen telefonu yeniden adlandırarak eşleştirilen akıllı telefonunuz için varsayılan adı değiştirebilirsiniz.

55 AcerEXTEND ile akıllı telefonunuzu kullanma - 55 Ayarlar penceresinde Sound Trigger algılamasını kontrol etmek için kullanılabilecek iki seçenek vardır. Ayarlar öğesini görüntülemek için, Eşleştirme Bakımı kısmındaki sol alt düğmeye tıklayın. İlk seçeneği Akıllı telefon bu bilgisayara yaklaştırıldığından otomatik genişlet öğesini etkinleştirin. (varsayılan olarak etkinleştirilir) ve akıllı telefon bilgisayarınıza yakın olduğunda AcerEXTEND otomatik olarak başlayacaktır. Akıllı telefon bu bilgisayardan uzaklaştırıldığında bağlantıyı otomatik kes öğesini etkinleştirin. (varsayılan olarak engellidir) ve akıllı telefon belirli bir süre bilgisayarınızdan uzak kaldığında AcerEXTEND bağlantısı otomatik olarak kesilecektir. AcerEXTEND işlevleri 1. İki yönlü kontrol: Bir AcerEXTEND bağlantısı kurulduğunda, akıllı telefonunuzun ekranı bilgisayarınızda gösterilecektir. Bilgisayarınızın faresini kullanarak ya da bilgisayarınızda dokunmatik ekran paneli varsa doğrudan bilgisayarınızın ekranına dokunarak akıllı telefonunuzu görüntüleyebilir ve kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayarınız ve akıllı telefonunuz arasında dosyaları da paylaşabilirsiniz. Akıllı telefonunuzun ekranı dinamik olarak bilgisayarınızı aynalayacaktır. Akıllı telefonun yönünün değiştiğini algıladığında AcerEXTEND bilgisayarınızdaki ekranını otomatik döndürecektir.

56 56 - AcerEXTEND ile akıllı telefonunuzu kullanma 2. Temassız Kablosuz Oynat: AcerEXTEND, kablosuz bağlantı üzerinden bilgisayarınızdaki Acer akıllı telefon kullanıcı kontrolünü destekler ve etkinleştirilirse Sound Trigger ile otomatik başlatılabilir. Akıllı telefonunuzun ve bilgisayarınızın her ikisi de aynı kablosuz erişim noktasına bağlanmalıdır. Akıllı telefonunuzun kablosuz bağlantı kullanılarak çalıştırılması bir USB kablosu kullanılarak bağlanmaktan daha güvenilirdir. 3. Metni doğrudan gir: Bilgisayarınızın klavyesini kullanarak metni akıllı telefonunuza kolaylıkla girebilirsiniz. AcerEXTEND genişletilen araç çubuğunu kullanarak akıllı telefonunuzun ekran üstü klavyesi ile bilgisayarın klavyesi arasında kolaylıkla geçiş yapın. 4. Kopyala ve yapıştır: Pano paylaştırma özelliği ile, bilgisayarınız ile akıllı telefonunuz arasında pano içeriklerini düzenleyebilir, kopyalayabilir ve yapıştırabilirsiniz. Kaynak dosyasını açın, kopyalamak istediğiniz metni seçin ve sağ tıklayın ve içerik menüsünden Kopyala öğesini seçin. İmleci bilgisayarınızın akıllı telefonunun ekranına taşıyın ve hedef editör dosyasını açın. İmleci metni yerleştirmek istediğiniz konuma taşıyın, sol tıklayın ve bırakmadan Yapıştır üzerine tıklayın. Not Aynı talimatları izleyerek metni kopyalayıp akıllı telefonunuzdan bilgisayarınıza yapıştırabilirsiniz. Ayrıca akıllı telefonun editörünü kontrol etmek için bilgisayarınızın klavyesindeki hızlı erişim tuşlarını da kullanabilirsiniz: <Ctrl>+<A> (tümünü seç); <Ctrl>+<C> (kopyala); ve <Ctrl>+<V> (yapıştır). Bu işlev, akıllı telefonunuzun editörünün yeteneklerine bağlıdır ve tüm uygulamalarda çalışmayabilir. 5. Sürükle ve bırak: Dosyayı seçerek ve sürükleyerek fareniz ile bilgisayarınıza sürükleyip masaüstünüzde akıllı telefonunuzun ekranına getirip dosyayı akıllı telefonunuza aktarın.

57 AcerEXTEND ile akıllı telefonunuzu kullanma Açmak için paylaş: Doğrudan akıllı telefonunuzu kullanarak veya bilgisayar ekranında akıllı telefonunuzun ekranını kullanarak fotoğraf ve video gibi dosyaları akıllı telefonunuzdan bilgisayarınıza aktarın. Dosyayı açın ve dosyayı aktarmak için AcerEXTEND simgesine tıklayın. Paylaşılan dosya bilgisayarınızda belirlenen yola indirilecektir. Dosyanın indirilmesi tamamlandığında, bir AcerEXTEND penceresi paylaşılan dosyanın indirildiğini onaylayacaktır. Paylaş simgesine dokunarak bir resmi çektikten hemen sonra paylaşın ve ardından AcerEXTEND simgesine dokunun. Paylaşılan dosya bilgisayarda belirlenen yola indirilecektir. Akıllı telefonunuzdan bilgisayarınıza bir web sayfası veya YouTube linki gönderin. Sağ üst köşedeki Ayarlar simgesine dokunun ve Sayfayı paylaş üzerine dokunun. Bununla paylaş öğesinde iken, AcerEXTEND üzerine dokunun ve web sayfası bilgisayarınızda açılacaktır. Bir YouTube videosu paylaşırken, Paylaş simgesine dokunun. Bu videoyu paylaş öğesinde iken, AcerEXTEND üzerine dokunun ve YouTube videosu bilgisayarınızda açılacaktır. AcerEXTEND SSS AcerEXTEND ile metin girmek için akıllı telefonumun ekran üstü klavyesini neden kullanamıyorum? AcerEXTEND'in arızalanmış olabilir ya da doğru kapatılmamış olabilir, dolayısıyla, AcerEXTEND yazılım klavyesi varsayılan klavye giriş yöntemi olarak kalır. Akıllı telefonunuzun ekran üstü klavyesini kurtarmak için aşağıdaki adımları izleyin: 1. Uygulamalar menüsünden Ayarlar öğesini açın. 2. Dil ve Giriş öğesini seçin. 3. Varsayılan üzerine dokunarak giriş yönteminizi seçin. AcerEXTEND'e kablosuz olarak neden bağlanamıyorum? Akıllı telefonunuzun ve bilgisayarın her ikisinin de aynı kablosuz ağa bağlandığından emin olun. Eğer akıllı telefonunuz AcerEXTEND (kablosuz) listesinde görünmüyorsa, akıllı telefon listesini tazelemek için sağ üst köşedeki yenile düğmesine tıklayın.

58 58 - AcerEXTEND ile akıllı telefonunuzu kullanma İlk olarak bir USB kablosu üzerinden akıllı telefonunuza bağlanmayı deneyin ve ardından genişletilen araç çubuğunda kablosuz düğme üzerine tıklayarak kablosuz bağlantıya geçin. Akıllı telefonunuzda ilk olarak AcerEXTEND'i devre dışı bırakmanız ve ardından tekrar etkinleştirmeniz gerekebilir. Eğer AcerEXTEND'i devre dışı bırakamıyorsanız, AcerEXTEND'i devre dışı bırakmadan önce ilk olarak akıllı telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyin. Eğer yukarıdaki talimatları izlemiş ve bir USB bağlantısı ile bağlantı kurulduktan sonra hala genişletilen araç çubuğunda boş bir kablosuz düğme görüyorsanız, antivirüs yazılımı kurulu olan bilgisayarınızın kablosuz bağlantıyı engelleyip engellemediğini kontrol edin. Antivirüsü devre dışı bırakın ve tekrar deneyin. Bir kablosuz ağ ile bağlandıktan sonra AcerEXTEND ekranım neden hala donuyor? Soruna zayıf kablosuz sinyal sebep olmuş olabilir ya da bulunduğunuz bölgede yüksek etkileşime maruz kalıyor olabilirsiniz. Bu durumda, bir USB kablosu daha dengeli bir AcerEXTEND bağlantısı sağlayacaktır. Diğer alternatif ise akıllı telefonunuzun ağ bağlantı alanını etkinleştirmek ve bilgisayarınızı ağ bağlantı alanında senkronize etmek olabilir. AcerEXTEND AÇMA/KAPAMA uyarı penceresini neden sürekli olarak görüyorum? Bu sorunu görmenizin sebebi akıllı telefonun USB hata ayıklama arayüzünün doğru kurulmamış olması olabilir. Lütfen ilk olarak USB kablosunu bilgisayarınızın USB 2.0 girişine bağlayın ve ardından AcerEXTEND'i yeniden başlatın. AcerEXTEND - Acer akıllı telefonu bulunamadı uyarısını nasıl kaldırabilirim? Akıllı telefonun kilidini açın. Eğer Bu bilgisayardan daima izin ver uyarısı bulunan bir pencere ile karşılaşırsanız, işaretlendiğinden emin olun ve Tamam üzerine dokunun. Eğer uyarı penceresini görmezseniz, bağlantıyı kesmeyi deneyin ve USB kablosunu yeniden bağlayarak uyarı penceresinin belirip belirmediğine bakın.

59 AcerEXTEND ile akıllı telefonunuzu kullanma - 59 Bilgisayarınızda tarihin ve saatin doğru olduğundan emin olun. Eğer doğru değilse, zamanı ayarlayın ve AcerEXTEND'i yeniden başlatın. Bilgisayarınıza yüklü olan herhangi bir üçüncü taraf akıllı telefon uygulamasını bulunup bulunmadığını kontrol edin. Herhangi bir üçüncü taraf akıllı telefon yardımcısı uygulamasını kapatın ve AcerEXTEND'i yeniden başlatın. Akıllı telefonumu bilgisayarın faresi ile kontrol edemiyorum, nasıl düzeltebilirim? Akıllı telefonunuza ve bilgisayarınıza AcerEXTEND'in en son sürümünün yüklendiğinden emin olun. Akıllı telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyin. Dosyaları akıllı telefonumdan bilgisayarıma nasıl kopyalayabilirim? Android dosyaların sürüklenmesini ve bırakılmasını desteklemez. Bir dosyayı akıllı telefonunuzdan bilgisayarınıza kopyalamak için, lütfen Dosya Yöneticisi gibi bir uygulamayı kullanarak dosyayı seçin ve dosyayı AcerEXTEND üzerinden bilgisayarınızda paylaşmak için Paylaş işlevini kullanın. Akıllı telefonumda bir dosyayı veya web linkini paylaşamıyorum, bunu nasıl düzeltebilirim? Android, kaynak kısıtları sebebiyle AcerEXTEND servisini sonlandırabilir. AcerEXTEND bağlantısını yeniden başlatın. AcerEXTEND kablosuz bağlantılarının kalitesini nasıl iyileştirebilirim? AcerEXTEND'i kablosuz bir bağlantı üzerinden kullandığınızda ekran gecikmesi ile karşılaşıyorsanız ya da sık sık donuyorsa, akıllı telefonunuz tarafından kullanılan Wi-Fi kanalı diğer cihazlar ile etkileşime girer ya da Wi-Fi sinyali zayıftır. Akıllı telefonunuzun ağ bağlantı alanı özelliğini kullanmayı deneyebilir ve bilgisayarınızın akıllı telefonun ağ bağlantı alanı ağına katılmasına olanak sağlayabilirsiniz.

60 60 - Gelişmiş ayarlar GELIŞMIŞ AYARLAR Akıllı telefonunuzu Uçak moduna alma Telefonu, kablosuz ve Bluetooth işlevlerini kapatmak ve bir uçuş sırasında akıllı telefonunuzu bir elde taşınır aygıt gibi kullanmak için Uçak modunu (uçuş modu olarak da bilinir) etkinleştirebilirsiniz. Uçakta izin verildiğinden emin olmak için havayolu şirketi ile görüşün. Uçağın elektronik sistemleriyle girişime neden olabileceğinden kalkış ve iniş sırasında akıllı telefonunuzu kapatın. Uçak modunu açmak ya da kapatmak 1. Bildirim alanını açın ve sağ üst köşedeki-tablo simgesini tıklatın. 2. simgesine dokunun. - YA DA -

61 Gelişmiş ayarlar Telefon seçenekleri menüsüne ulaşana kadar güç düğmesine basın ve basılı tutun. 2. AÇMAK ya da KAPATMAK için Uçak modu'na dokunun. Not Uçak modu etkin olduğunda Bildirim alanında simgesi gösterilecektir. Telefonun tekrar başlatılması Uygulamalar yanıt vermiyorsa telefonunuzu tekrar başlatabilirsiniz. 1. Telefon seçenekleri menüsüne ulaşana kadar güç düğmesine basın ve basılı tutun. 2. Tekrar başlat'a dokunun.

62 62 - Gelişmiş ayarlar Ayarların yapılması Bağlantıların etkinleştirilmesi ya da devre dışı bırakılması Uygulamalar menüsünü açın ve bağlantı ayarlarınızı yönetmek için Ayarlar'a dokunun. Öğe SIM yönetimi Wi-Fi Bluetooth Veri kullanımı Arama Ayarları Açıklama Belirli işlevler (sesli arama ya da mesajlar gibi) için varsayılan bir SIM belirleyebilir, veri bağlantısını açık ya da kapalı duruma getirebilir, uluslararası dolaşım tercihlerini ayarlayabilir ve kişileri belirli bir SIM ile ilişkilendirebilirsiniz. Wi-Fi işlevini açar ya da kapatır. Bluetooth işlevlerini açar ya da kapatır. Her SIM tarafından kullanılan mobil veri miktarını tahmini olarak görebilirsiniz. Sesli Arama ayarlarını değiştirir. İnternet Araması ayarlarını değiştirir. Diğer ayarları belirler. Yüzer Aramayı açar ya da kapatır. Yakınlık Sensörünü Ayarlar. Çevirmede sessiz özelliğini açar ya da kapatır.

63 Gelişmiş ayarlar - 63 Öğe Daha... Eğer telefonunuz Uçak modundaysa Bluetooth'u açma seçeneği devre dışı bırakılacaktır. Lüten Uçak modunu açmak ya da kapatmak ile ilgili talimatlar için Akıllı telefonunuzu Uçak moduna alma sayfa 60 konusuna bakın. Bluetooth Ayarlarının yapma Akıllı telefonunuz ile diğer mobil aygıtlarınız arasında bilgi alışverişi için Bluetooth'u kullanabilirsiniz. Bluetooth bağlantıları Açıklama Ek bağlantı ayarlarına erişir: Uçak modu: Tüm kablosuz bağlantıları engeller, böylece bu aygıtı bir uçakta iken güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Varsayılan SMS uygulaması: Hangi uygulamanın varsayılan SMS uygulaması olarak hizmet verdiğini seçer. Bağlantı paylaşımı (tethering) ve taşınabilir bağlantı alanı: Telefonunuzun mobil veri bağlantısını USB ile ya da taşınabilir Wi-Fi Ağ Bağlantı Alanı olarak paylaştırır. VPN: Sanal Özel Ağları ayarlar ve yönetir. Mobil şebekeler: Mobil ağlara bağlanmak için seçenekleri ayarlayın. USB İnternet: Bilgisayarınızın internet bağlantısını USB kablosu üzerinden paylaşın. Bkz. İnternet paylaşımı sayfa 64. Tüm Bluetooth ayarları için Uygulamalar menüsünü açın ve Ayarlar > Bluetooth'a dokunun. Burada Bluetooth'u açabilir ve kapatabilir, bir aygıt adı ve bulunabilirliği ayarlayabilirsiniz. Mevcut aygıtları taramak için AYGIT ARA'ya dokunun. Bir aygıta bağlanmak için kullanılabilir aygıtlar listesinde aygıta dokunun. Bağlantıyı sağlamak için her iki aygıtta bir PIN girmeniz istenebilir. Bluetooth'u basitçe açmak ya da kapatmak için Bildirim alanını açın ve Bluetooth düğmesine dokunun.

64 64 - Gelişmiş ayarlar İnternet paylaşımı USB üzerinden veri bağlantısı paylaşımı (tethering) Eğer mobil İnternet bağlantınızı bir bilgisayarla paylaşmak istiyorsanız, ürünle birlikte verilen USB kablosunu kullanarak telefonunuzu bir bilgisayara bağlayabilirsiniz. 1. USB senkronizasyon kablosunu smartphone'unuzun mikro USB konektörüne noktasına takın. 2. USB senk kablosunu, bilgisayarınızın uygun bir USB bağlantı noktasına takın. 3. Ayarlar > Daha... > Bağlantı paylaşımı (tethering) ve taşınabilir bağlantı alanı > USB bağlantı paylaşımı'na dokunun. Wi-Fi ağ bağlantı alanı Mobil internet bağlantısını 8 taneye kadar istemci ile paylaşmak için akıllı telefonunuzu taşınabilir bir Wi-Fi bağlantı alanına dönüştürebilirsiniz. 1. Ayarlar > Diğer... > Bağlantı paylaşımı (tethering) ve taşınabilir bağlantı alanı'ya dokunun. Wi-Fi bağlantı alanı'nı AÇIK duruma getirin. Wi-Fi bağlantı alanı > Wi-Fi bağlantı alanını ayarla'ya dokunun. 2. Ağ SSID'sini belirleyin ve güvenliği Yok ve WPA2 PSK değerlerinden birine ayarlayın. İşlemi tamamlamak için Kaydet'e dokunun. Not Akıllı telefonunuz bir Wi-Fi ağ bağlantı alanı olarak hizmet verirken telefonunuzun uygulamalarını Wi-Fi bağlantısı ile internete erişmek için kullanamazsınız. Telefonun ağ ayarları Ağ ayarlarınızı düzenlemek için Uygulamalar menüsünde, Ayarlar > Diğer... > Mobil şebekeler'e dokunun. Dolaşımdayken veri bağlantısını açık ya da kapalı duruma getirebilir, tercih ettiğiniz bir ağ operatörünü belirtebilir ve erişim noktası adlarını tanımlayabilirsiniz.

65 Gelişmiş ayarlar - 65 Bir şebeke seçme Telefonunuz, yeni bir SIM kartı taktığınızda taşıyıcı/şebeke ayarlarını otomatik olarak algılayacaktır. Ancak kendiniz bir şebeke seçmeyi tercih edebilirsiniz. Dolaşımdayken bu genellikle çok iyi bir fikir olabilir. Not Yolculuklarda bir şebekeyi kendiniz seçerek, dolaşımdayken ödeyeceğiniz ücreti azaltabilirsiniz. Gideceğiniz yerdeki en uygun fiyatları sunan şebekeyi bulmak için kendi servis sağlayıcınızla görüşün. 1. Uygulamalar menüsünü açın ve Ayarlar > Diğer... > Mobil şebekeler > Şebeke operatörleri > Manuel Olarak Seç'e dokunun. 2. Telefonunuz kullanılabilir şebekeleri arayacaktır. 3. Çıkan listeden tercih ettiğiniz ağı seçin. Telefonunuz seçilen şebekeye bağlanmaya çalışacaktır. 4. En güçlü sinyale sahip kullanılabilir şebekeye bağlanmak için Otomatik olarak seç'e dokunun. Bu durum, hareket ettiğinizde telefonunuzun şebekeler arasında geçiş yapmasına neden olabilir. Not Sesli posta ve metin mesajı hizmet merkezi numaralarını almakta sorunlarınız varsa hizmet sağlayıcınızla görüşün. Veri kullanımı kontrolü ayarları Veri kullanımı kontrolleri, şebeke türüne ve uygulamaya göre toplam kullanımınızı izlemenizi sağlar ve daha sonra gerekiyorsa sınırlar belirler. Bir limit belirlemeden önce Wi-Fi ya da mobil verinin etkin olduğundan emin olun. Veri kullanım ayarlarına Uygulamalar menüsü'nde Ayarlar > Veri kullanımı'nı seçerek erişebilirsiniz. Telefon ayarları Birçok telefon ayarı, bir SIM kart taktığınızda akıllı telefonunuz tarafından otomatik olarak yapılandırılır. Aygıt sağlayıcınızla iletişim kuracak ve şebeke adı, sesli posta ve metin mesajı merkezi numaraları gibi gerekli ayarları otomatik olarak alacaktır. Bu ayarları Arama ayarları ekranından görebilir ve manuel olarak değiştirebilirsiniz.

66 66 - Gelişmiş ayarlar Ses Telefonunuzun ses ayarlarını düzenlemek için Uygulamalar menüsünde Ayarlar > Ses'e dokunun. Öğe Titreşim Ses seviyeleri SIM1 zil sesi SIM2 zil sesi Varsayılan bildirim sesi Arama ekranı tuşları dokunma sesleri Dokunma sesleri Ekran kilidi sesi Dokunca titre Ses seviyesinin ayarlanması Telefonun yanındaki ses seviyesi düğmesini kullanarak telefonunuzun ses seviyesini ayarlayın. Alternatif olarak Uygulamalar menüsü'nü açıp Ayarlar > Ses > Ses Seviyeleri'ne dokunarak Zil Sesi, Bildirimler ve Alarmlar ses seviyesini ayarlayabilirsiniz. Ses profilleri Telefonunuzun ses ayarlarını düzenlemek için Uygulamalar menüsünde Ayarlar > Ses Profilleri'ne dokunun. Genel, Sessiz, Toplantı ya da Dış mekan'dan birini seçin. Gösterim Açıklama Gelen aramalarda cihazı titretir. Zil sesi, Bildirim ve Alarm ses seviyelerini ayarlar. SIM1 için varsayılan zil sesini ayarlar. SIM2 için varsayılan zil sesini ayarlar. Telefonunuzun varsayılan bildirim sesini ayarlar. Arama ekranı tuşlarını kullanırken ses çıkartır. Belirli kullanıcı arayüzü unsurlarına dokunulduğunda ses çıkartır. Ekran kilitlendiğinde ya da kilidi açıldığında bir ses çalar. Yazılım tuşlarına ve belirli kullanıcı arayüzü işlemleri yapıldığında telefonu titretir. Telefonunuzun görüntü ayarlarını düzenlemek için Uygulamalar menüsünde Ayarlar > Görüntü'ye dokunun. Öğe Tema Açıklama Giriş ekranı nın temasını değiştirir.

67 Gelişmiş ayarlar - 67 Öğe Parlaklık Ekranı otomatik döndür Uyku Gündüz rüyası Yazı tipi boyutu Kablosuz Ekran Açıklama Ekran parlaklığını ayarlar. Aygıt eğdirildiğinde ekranın döndürülmesini sağlar. Ekran otomatik olarak kapanmasından önce gecikmeyi ayarlar. Telefon istasyona takılı olduğunda ve/veya uykudayken neler olacağını kontrol eder. Arayüz için varsayılan yazı tipi boyutunu değiştirir. Uyumlu bir monitör ya da ekrana telefonunuzun ekran görüntüsünü yansıtır. Kullanmadan önce telefonun ekran ile eşleştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca bir adaptör de gerekebilir. Eşleştirmek için ekranınızla ya da adaptörle birlikte verilen talimatlara bakın. Tarihi ve saati ayarlama Tarihi ve saati ayarlamak için Uygulamalar menüsünü açın ve Ayarlar > Tarih ve saat'e dokunun. Eğer yaz saatinin kullanıldığı bir alanda yaşıyorsanız ya da bu tür bir yere sık sık seyahat ediyorsanız bu menüden Otomatik tarih ve saat > Şebeke saatini kullan'ı etkinleştirin. Bu durum akıllı telefonunuzun, şebekeden aldığı bilgilere göre tarihi ve saati ayarlamasını sağlar. Alarmları ayarlama Telefonunuzda, varsayılan olarak iki önceden tanımlanmış iki alarm bulunur. Uygulamalar menüsünde Saat'e dokunun ve daha sonra alarm ayarlarını düzenlemek için öğesine dokunun. Aşağıdakileri yapabilirsiniz: Alarmı açın veya kapatın. Alarm saatini ayarlayın. Alarmın hangi günlerde tekrarlanacağını ayarlayın. Bir zil sesi belirleyin.

68 68 - Gelişmiş ayarlar Titreşimi etkinleştirin ya da devre dışı bırakın. Bir etiket verin. Dilin ve metin seçeneklerinin değiştirilmesi Uygulamalar menüsünü açarak ve Ayarlar > Dil ve giriş'e giderek konum ve dil giriş tercihlerinizi ayarlayabilirsiniz. Bir bilgisayara bağlama Eğer aygıtınızla bilgisayarınız arasında veri aktarımı yapmak (aygıtınızdaki microsd bellek kartı ya da aygıtın dahili belleği ile) istiyorsanız, ürünle birlikte verilen USB kablosunu kullanarak aygıtınızı bir bilgisayara bağlayabilirsiniz. 1. USB senkronizasyon kablosunu telefonunuzun micro USB konektörüne noktasına takın. 2. USB senk kablosunu, bilgisayarınızın uygun bir USB bağlantı noktasına takın. 3. Bir Medya aygıtı (MTP) (varsayılan seçenek) ya da Kamera (PTP) olarak bağlanmayı seçmek için bildirim alanını açın ve Bir medya aygıtı olarak bağlandı'ya dokunun. Aygıtınız artık bilgisayarınızın dosya gezgininde bir sürücü olarak görünecektir. Not USB veri depolamayı açtıktan sonra microsd kart'taki dosyalara ya da Galeri ya da Müzik gibi uygulamalara erişemezsiniz.

69 Gelişmiş ayarlar - 69 Senkronizasyon Telefonunuzdaki takvimi, e-postaları ve kişileri senkronize edebilir ve artık kaybetme endişesinden kurtulabilirsiniz. Gerçek zamanlı olarak senkronize edin ya da istediğiniz gibi ayarlayın. Uygulamalar menüsünde, Ayarlar'a dokunun. Senkronizasyon ayarlarına erişmek için HESAPLAR altında ilgili hesaba dokunun ve yine HESAPLAR altında hesabın e-posta adresine dokunun. Yeni bir hesap eklemek için Hesap ekle'ye dokunun. Hesap türünü seçin ve daha sonra ekrandaki talimatları izleyin. Google Sync Google'da Google hizmetleri için senkronizasyonu ayarlayabilirsiniz. Google hesabınızın senkronizasyon ayarları menüsünde otomatik senkronize edilmesini istediğiniz öğenin yanındaki onay işaretine dokunun. Manuel senkronizasyon için tekrar dokunarak işareti kaldırın. Bir öğeyi manuel olarak senkronize etmek için öğenin işaretli olduğundan emin olun, Menü düğmesine, ardından Şimdi senkronize et'e dokunun. Not Takviminizi ve randevularınızı senkronize etmek için bir Google hesabına sahip olmanız gerekir.

70 70 - Gelişmiş ayarlar FM radyo FM radyo, hareket halindeyken en beğendiğiniz istasyonları dinlemenizi sağlar. Kablo bir anten gibi çalıştığından 3,5 mm jakına kulaklık takılmalıdır. Radyoya Uygulamalar menüsünden FM Radyo'ya dokunarak erişebilirsiniz. Radyoyu kapatmak için geri simgesine dokunun. Uygulamalar Bir uygulamanın kapatılması Etkin bir uygulamayı kapatmak için Uygulamalar menüsünde Ayarlar > Uygulamalar'a dokunun. Çalışıyor sekmesi üzerine gelin ve daha sonra kapatmak istediğiniz programa dokunun. Programı kapatmak için Durdur'u seçin. Bir uygulamanın kaldırılması Bellekte yer açmak için akıllı telefonunuzda yüklü programları kaldırabilirsiniz. 1. Uygulamalar menüsünde, Ayarlar > Uygulamalar'a dokun. 2. İndirilenler sekmesi üzerine kaydırın. 3. Listede uygulamayı bulun ve üzerine dokunun.

71 Gelişmiş ayarlar Kaldır düğmesine, ardından Tamam'a dokunun. Önemli Program kaldırma işlemini yalnızca Android işletim sistemini iyi biliyorsanız yapın. Fabrika ayarlarına sıfırlama Akıllı telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürmek için bir temiz açılış gerçekleştirebilirsiniz. Temiz bir açılış gerçekleştirmeden önce akıllı telefonunuzun kilitli olmadığından emin olun. Telefonun yanıt verip vermediğini görmek için herhangi bir tuşa basın ya da ekrana dokunun. Önemli Temiz açılışı yalnızca akıllı telefonunuzu çalışır duruma getirmek için tüm diğer seçenekler başarısız olduğunda gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu işlem, tüm kişisel bilgileri, telefonunuzda kayıtlı tüm kişiler ve yüklemiş olduğunuz programları silecektir. Eğer telefonunuz ekran girdilerine tepki veriyorsa Uygulamalar menüsünden Ayarlar'ı açın. Telefonu biçimlendirmek için Yedekle ve sıfırla > Fabrika verilerine sıfırlama > Telefonu sıfırla ve daha sonra Her şeyi sil'e dokunun.

72 72 - Aksesuarlar ve ipuçları A KSESUARLAR VE IPUÇLARI Bu bölüm, akıllı telefonunuzla aksesuarların nasıl kullanıldığını gösterir ve akıllı telefonunuzu kullanmayla ilgili yararlı ipuçları verecektir. Kulaklığı kullanma Akıllı telefonunuz, arama yaparken ahizesiz kullanım için dahili mikrofona sahip bir kulaklıklarla uyumludur. Kulaklığı kullanmak için 3,5 mm kulaklık jakını telefonun en üstüne takın. Kulaklık takıldığında, tüm ses, kulaklığa yönlendirilir ve hoparlörler kapatılır. Gelen bir aramayı yanıtlamak için mikrofonun üzerindeki düğmeye basın. Akıllı telefonunda sesi açma/kısma düğmesini kullanarak ses seviyesini ayarlayın. Düğmeye tekrar basarak aramayı kapatın. Bir Bluetooth kulaklık kullanılması Akıllı telefonunuzun Bluetooth işlevleri, tüm Bluetooth kulaklıklarla tam olarak uyumludur. Bu özellik, kablolarla uğraşmadan ahizesiz görüşme yapmanızı sağlar. Yeni bir erişim noktası oluşturma Telefonunuza başka bir GPRS / EDGE / 3G / 4G bağlantısı eklemeniz gerektiğinde, kablosuz servis sağlayıcınızdan erişim noktası adını ve ayarlarını (gerekiyorsa kullanıcı adı ve parola dahil) alın. 1. Uygulamalar menüsünü'nü açın ve Ayarlar > Diğer... > Mobil şebekeler > Erişim Noktası Adları'na dokunun ve bir operatör seçin. 2. Menü düğmesine ve daha sonra Yeni APN düğmesine dokunun. 3. APN ayarlarını girin. Ayarlamak için bir öğeye dokunun.

73 Aksesuarlar ve ipuçları İşiniz bittiğinde Menü düğmesine, ardından Kaydet'e dokunun. Önemli Bazı sağlayıcılar ve ülkeler, akıllı telefonların HSDPA üzerinden bir modem olarak kullanılmasına izin vermemektedir. Lütfen bunu denemeden önce sağlayıcınızla görüşün. Bir microsd kart takma Akıllı telefonunuz, belleği ve veri saklama kapasiteisni genişletmeniz için microsd kartları kabul eden bir bellek genişletme yuvasına sahiptir. microsd kartın takılmasıyla ilgili talimatlar için lütfen Bir SIM ya da microsd kart takılması sayfa 7 konusuna bakın.

74 74 - SIM kartlarınızın yönetilmesi SIM KARTLARINIZIN YÖNETILMESI Not Bu bölümde, birden fazla SIM karta sahip modeller ele alınmaktadır. Eğer telefonunuz yeni bir SIM kart algılarsa, her işlem için hangi SIM kartı tercih ettiğinizin onaylanması istenecektir. Aşağıdaki bilgileri gösterir: 1. Her SIM kart ve şebeke adı için kullanılan renk. Dışarı aramalar için tercih edilen SIM kart. Mesaj göndermek için tercih edilen SIM. Mobil veriler için tercih edilen SIM. Bu ayarları SIM Yönetimi ekranından düzenlemek için Değiştir'e dokunun. Uygulamalar menüsünü açarak ve Ayarlar > SIM yönetimi'ne dokunarak SIM Yönetimi işlevlerine de ulaşabilirsiniz. SIM Yönetimi Uygulamalar menüsü'nü açın ve Ayarlar > SIM yönetimi'ne dokunun. Bu ekranda aşağıdakileri yapabilirsiniz: 1. Her SIM'i etkinleştirin ya da devre dışı bırakın. 2. Her SIM'in adını, telefon numarasını, gösterim numaralarını yapılandırabilir ve her SIM'e bir renk atayabilirsiniz (hangi SIM'in etkin olduğunu çabucak ve kolayca belirleyebilmeniz için). 3. Sesli aramalar, mesajlar, veri bağlantısı ve 4G/3G hizmeti için varsayılan SIM'i belirleyebilirsiniz. 4. Her SIM için genel ayarlar.

75 SIM kartlarınızın yönetilmesi - 75 Arama yaparken hangi SIM'in kullanılacağının seçilmesi Sesli arama'yı Her zaman sor'a ayarladıysanız, arama yaparken hangi SIM'i kullanacağınız sorulacaktır. Numarayı girin ve simgesine dokunun. Bir iletişim kutusu açılır; kullanılacak SIM'e dokunduğunuzda arama yapılacaktır. Bir metin mesajı gönderirken hangi SIM'in kullanılacağının seçilmesi Mesajlar'ı Her zaman sor'a ayarladıysanız, bir metin mesajı gönderirken hangi SIM'i kullanacağınız sorulacaktır. Bir mesaj ve alıcı bilgilerini girin ve Gönder'e dokunun. Bir iletişim kutusu açılır; kullanılacak SIM'e dokunduğunuzda mesaj gönderilecektir.

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu CJB1JM0LCAHA Kullanım Kılavuzu Saatinizi tanıyın Hoparlör Şarj bağlantı noktası Güç tuşu Açmak/kapatmak için 3 sn. basılı tutun. Yeniden başlatmaya zorlamak için 10 sn. basılı tutun. Ana ekrana geri dönmek

Detaylı

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu.

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Flaş Ön kamera LED göstergesi 1 Arka kapağın çıkarılması ya da takılması. Ses açma/ kısma 2 Pilin takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

5.0 KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu. Flaş Ön kamera. LED göstergesi. Güç tuşu

5.0 KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu. Flaş Ön kamera. LED göstergesi. Güç tuşu HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU LED göstergesi Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU Flaş Ön kamera 1 Pilin şarj edilmesi. 5.0 Güç tuşu Ses açma/ kısma 2 SIM kartın takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211345, 1. Baskı TR Tuşlar ve parçalar 9 İkincil kamera 10 Ses seviyesi/yakınlaştırma tuşu 11 Medya tuşu 12 Ekran ve tuş kilidi anahtarı

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Moto Mod aksesuarınızı takma

Moto Mod aksesuarınızı takma 360 CAMERA Moto Mod aksesuarınızı takma Telefonunuzun arkasındaki kamera lensini 360 Camera ile hizalayın, ardından telefonun yan ve alt taraflarını Moto Mod ile birbirlerine geçinceye kadar hizalayın.

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Özellikler Alıcı Işık/Yakınlık Sensörü LED Dokunmatik Ekran Programlanabi lir Düğme Ses Kontrolü Programlanabi lir Düğme Mikrofon Hoparlör Şarj Kontakları Kamera Pil Kapağı

Detaylı

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir.

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken TR Ağ Ortam Oynatıcısı NSZ-GS7 Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken: ON/STANDBY Oynatıcıyı açar veya kapatır. Bağlı cihazların

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU.

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU. NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU www.fiatnavigation.com www.daiichi.com.tr Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Windows Phone'unuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

GPS NAVI GASYON SI STEMI

GPS NAVI GASYON SI STEMI GPS NAVI GASYON SI STEMI NAV HIZLI BAS LANGIÇ KILAVUZU MOTOR ANA SAYFA TÜRK Başlarken Navigasyon yazılımı ilk kez kullanıldığında otomatik olarak bir ilk kurulum işlemi başlar. Aşağıdaki işlemleri yapın:

Detaylı

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL TURKISH Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip edin: Program

Detaylı

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10 Kullanım kılavuzu Stereo Mikrofon STM10 İçindekiler Temel Bilgiler...3 Fonksiyona genel bakış...3 Donanıma genel bakış...3 Montaj...4 Mikrofonunuzun kullanımı...5 Ses kaydetme...5 Videolar için ses kaydetme...8

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu TURKCELL MaxiPLUS 5 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Telefona Genel Bakış Güç Tuşu Kulaklık LED Gösterge Şarj/ USB Girişi Dokunmatik Ekran Ana Ekran Tuşu Arama Tuşu Menü Tuşu Geri Tuşu Kulaklık Girişi Ses Tuşları

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Philips GoGear müzik çalar Hızlı başlangıç kılavuzu TR SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX08K Başlarken Ana menü hakkında genel

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Eee Pad TF201 için SSS

Eee Pad TF201 için SSS Eee Pad TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları bağlı

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

Başlayalım. Bu kılavuzdaki konular: GAMEPAD. Moto Mod modülünüzü takma ve çıkarma. Moto Gamepad'inizi şarj etme

Başlayalım. Bu kılavuzdaki konular: GAMEPAD. Moto Mod modülünüzü takma ve çıkarma. Moto Gamepad'inizi şarj etme Başlayalım Moto Mod modülünüzü takma ve kullanma konusunda size rehberlik edeceğiz. Bu kılavuzdaki konular: Moto Mod modülünüzü takma ve çıkarma Moto Gamepad inizi şarj etme Moto Gamepad kontrolleri Oyun

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Bu Hızlı Başlangıç kılavuzu Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını kullanarak iletişim kurmanın temellerini anlatmaktadır. Ayrıca, Lync 2010

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER İlgili bölümü göstermesi için içindekiler tablosundaki bir başlığı tıklayın 1. GİRİŞ... 3 2. TRAVELLING ZOOM ÖZELLİĞİ... 5 3. CHAT AND SHOW FOTOĞRAF/VİDEO/MÜZİK

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı

Navigasyon menüsü. Bul menüsü. Ülkeyi değiştirmek (isteğe bağlı) Ülkeyi veya eyaleti değiştirmek (isteğe bağlı)

Navigasyon menüsü. Bul menüsü. Ülkeyi değiştirmek (isteğe bağlı) Ülkeyi veya eyaleti değiştirmek (isteğe bağlı) Navigasyon menüsü Bu başlangıç ekranıdır, burada Navigasyon Menüsü'nü görürsünüz. Buradan uygulamanın tüm bölümlerine ulaşabilirsiniz. Bul üzerine dokunun. Bul menüsü Bu, hedefinizi bulmanıza yardım eden

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Uygun bir mikrofon ve hoparlörlere sahipseniz, Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını sesli aramalar için kullanabilirsiniz. Kurumunuzda kullanımı önerilen,

Detaylı

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için iphone veya ipad'inizi ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU

YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU ARACI TANIMLA Microcat Live tarafından desteklenen Nissan EPC en üst düzey parça satış sistemi sunar. Başlamak için, ana ekranlara göz atın. Araç Arama Araç

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

Printed in Korea Code No.:GH68-XXXXXA Turkish. 01/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-XXXXXA Turkish. 01/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com * Yüklenen yazılıma veya servis sağlayıcısına veya ülkenize bağlı olarak bu kılavuzdaki bazı açıklamalar telefonunuza uymayabilir. * Ülkenize bağlı olarak telefonunuz ve aksesuarlarınız bu kılavuzdaki

Detaylı

Daha fazla bilgi için, ürünle birlikte gelen CD-ROM'daki kullanıcı kılavuzuna bakın.

Daha fazla bilgi için, ürünle birlikte gelen CD-ROM'daki kullanıcı kılavuzuna bakın. Türkçe Daha fazla bilgi için, ürünle birlikte gelen CD-ROM'daki kullanıcı kılavuzuna bakın. Ürüne Genel Bakış Önden Görünüş 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1. Deklanşör 2. Güç düğmesi 3. Hoparlör 4. Otomatik zamanlayıcı

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

TÜ RKÇ E. Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu

TÜ RKÇ E. Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu TÜ RKÇ E Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu Giriş Macro Key Manager özel bir tablet uygulama yazılımıdır. Macro Key Manager'ı kullanarak, en fazla kullandığınız klavye işlevlerini (Copy= Ctrl+C ) veya

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye

İşaret Aygıtları ve Klavye İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu TÜRKÇE Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu Konftel 55Wx masa üstü telefonunuza, cep telefonunuza ve bilgisayarınıza bağlanabilen bir konferans ünitesidir. Konftel in benzersiz ses teknolojisi, OmniSound

Detaylı

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma Adım 1, VHOPE'yi kurma Bu USB sürücüsündeki sunum materyalini kullanabilmeniz için öncelikle VHOPE uygulamasının bilgisayarınıza yüklenmesi gerekir. Volvo Kurumsal

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

Kullanım kılavuzu HERE Drive

Kullanım kılavuzu HERE Drive Kullanım kılavuzu HERE Drive Baskı 1.0 TR HERE Drive HERE Drive uygulaması sesli yönlendirmeli adım adım yol tarifleri ile gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlar. Şunları yapabilirsiniz: Bulunduğunuz

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

JABRA STEALTH UC. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/stealthuc

JABRA STEALTH UC. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/stealthuc Kullanım Kılavuzu jabra.com/stealthuc 2015 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S'nin tescilli ticari markasıdır. Bu belgede anılan tüm diğer ticari markalar, kendi sahiplerinin mülkiyetindedir.

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm A TUR Notların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma nasıl yanıt vermeniz gerektiğini size söyler

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Splitter Kullanıcı

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

Wi-Fi Ayarlama Rehberi

Wi-Fi Ayarlama Rehberi Wi-Fi Ayarlama Rehberi Yazıcı ile Wi-F- Bağlantıları Wi-Fi Yönlendirici üzerinden Bilgisayarla Bağlama Bilgisayarla Doğrudan Bağlanma Wi-Fi Yönlendirici üzerinden Akıllı Cihazla Bağlama Akıllı Cihazla

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Hoşgeldiniz Mobil iletişim dünyasına hoş geldiniz 1 Hoşgeldiniz 2 Ürüne genel bakış 3 Başlangıç 5 Mobile Wi-Fi Web uygulaması 6 Web uygulamasına genel

Detaylı

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Hedefler Bir düz kablo kullanarak PC yi bir yönlendiriciye bağlama. PC yi uygun bir IP adresiyle yapılandırma. PC yi bir NetBIOS

Detaylı

Y5c. Kullanıcı Kılavuzu

Y5c. Kullanıcı Kılavuzu Y5c Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler Önsöz... 1 Birinci sınıf işlevler... 2 Kasa... 2 Galeriden kamerayı başlatma... 2 Başlarken... 3 Telefonunuza genel bakış... 3 Tuş işlevleri parmaklarınızın ucunda...

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır.

Detaylı

2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 17 Nisan 2017 İçindekiler 3 İçindekiler...5 için durum çubuğu...5

Detaylı

HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine

Detaylı

Güç açık/kapalı AUX IN. Bluetooth 4.0. kontrol etmek. onu. Sesli Kılavuz

Güç açık/kapalı AUX IN. Bluetooth 4.0. kontrol etmek. onu. Sesli Kılavuz Aura LED Bluetooth Hoparlör Kullanıcı kılavuzuu 33049 Değerli Müşterimiz, Ednet hoparlörlerini satın aldığınızz için teşekkür ederiz. Sorunsuz bir kullanım için hoparlörü kullanmaya başlamadan önce lütfen

Detaylı

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE TR İlk kurulum 1. Tercih ettiğiniz dili seçin, ardından seçiminizi onaylamak için Bu ayarı daha sonra Bölgesel ayarlar içerisinden değiştirebilirsiniz. 2. Son

Detaylı

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

YENİ NESİL NAVİGASYON YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU. Sürüm 3.0

YENİ NESİL NAVİGASYON YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU. Sürüm 3.0 YENİ NESİL NAVİGASYON YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Sürüm 3.0 1 İlk Açılış Navturk yazılımını başlattığınızda ilk önce açılış sayfasını ve ardından harita ekranını göreceksiniz. Navturk Açılış Ekranı Navturk

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar

Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar Hoş geldiniz Media Pool, Wacker Neuson Group'un merkezi ve dünyanın her yerinden ulaşılabilir resim ve medya veri tabanıdır. Burada yüksek çözünürlükte birçok

Detaylı

5.bölümde ise dosya göz atıcı ve dosya menüsü yer almaktadır. Dosya göz atıcıyı incelemek için klasör simgesine tıklayınız.

5.bölümde ise dosya göz atıcı ve dosya menüsü yer almaktadır. Dosya göz atıcıyı incelemek için klasör simgesine tıklayınız. Antropi Teach ekranı, 5 bölümden oluşmaktadır. 1.bölümde silgi ve araç kutusu yer almaktadır. 2.bölümde sayfalar arası geçiş yapmayı sağlayan yön okları bulunmaktadır. 3.bölüm tahta işlemi görmektedir.

Detaylı

SnapBridge Bağlantı Kılavuzu (ios)

SnapBridge Bağlantı Kılavuzu (ios) Tr SnapBridge Bağlantı Kılavuzu (ios) SB6L01(1W) 6MB3801W-01 Fotoğraf makinenizi ios cihazınızla eşleştirmek için SnapBridge i kullanma ve SnapBridge Wi-Fi uyarısı görüntülendiğinde ne yapılacağı hakkında

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan bir ticari markadır. Google,

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

WAE Music uygulamasını indirin

WAE Music uygulamasını indirin TÜRKÇE 3 1. Açma/Kapama düğmesi 2. FM/Bluetooth modu 3. 4. 3+4. 5. Pil göstergesi 6. FM/Bluetooth göstergesi 7. USB Girişi 8. Giriş Hattı 9. Koruyucu kapak 10. ¼" montaj için vida deliği 11. Bilek askısı

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

Microsoft Office Publisher 2016

Microsoft Office Publisher 2016 Microsoft Office Publisher 2016 Publisher 2016 Publisher görsel açıdan zengin, profesyonel görünümlü yayınlar oluşturmanıza yardımcı olan bir masaüstü yayımcılık uygulamasıdır. Bilgisayarınızda Publisher'la

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu www.philips.com/welcome adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz CD250 CD255 SE250 SE255 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Keyfini cıkarın Kutuda neler var Baz istasyonu

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu support.ebsco.com Önemli Gelişmiş Arama ekran özelliklerini, sınırlayıcı ve genişleticileri, Aramalarınızı Kaydetme özelliğini, Arama ve Dergi Hatırlatma

Detaylı