RİBASPHERE TM 200 mg Kapsül

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "RİBASPHERE TM 200 mg Kapsül"

Transkript

1 RİBASPHERE TM mg Kapsül FORMÜLÜ: Her bir kapsül mg ribavirin içerir. Sert jelatin kapsül boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik özellikler:, bazı RNA ve DNA virüslerine karşı in vitro aktiviteye sahip olduğu gösterilmiş, sentetik bir nükleozit analoğudur. ve ürünlerinin hepatit C RNA virüs (HCV) inhibisyonundaki etki mekanizmaları henüz açıklanamamıştır. ve onun intraselüler nükleotid metabolitlerinin fizyolojik konsantrasyonlarda HCV-spesifik enzimleri ya da HCV replikasyonunu inhibe ettiği gösterilmemiştir. monoterapisinde HCV-RNA eliminasyonunda ya da hepatik histolojinin düzeltilmesinde etkin olmadığı saptanmıştır. Ancak kronik Hepatit C tedavisinde ve İnterferon kombine kullanımının, sadece İnterferon nin kullanıldığı durumlardan daha etkin olduğu saptanmıştır (nüks olgularında 1 kat, hiç kullanmamışlarda kat). / Kombine Tedavi in etkinlik ve güvenilirliği sadece İnterferon ile birlikte kullanımı için kanıtlanmıştır. Yetişkinler Daha Önce Tedavi almamış Hastalar Daha önce alfa tedavisi almamış olan kompanse kronik hepatit C ve HCV RNA hastalarına, tedavi verilmeyen haftayı takiben, veya hafta süreyle mg/gün ( kg ve altındaki hastalarda 1 mg/gün) ribavirin kapsül ile birlikte MIU TIW alfa- b enjeksiyonu veya enjeksiyonu ile birlikte plasebo tedavisi verilmiş ve iki çok merkezli, çift kör çalışma (ABD ve uluslar arası) yürütülmüştür. Bu uluslar arası çalışma haftalık enjeksiyonu ile plasebo tedavisini kapsamamaktadır. ABD çalışması başlangıcındaki ortalama Knodell HAI skoru (IIIIII), ve % genotip 1 olan, % si erkek, % u beyaz ırktan hasta üzerinde yürütülmüştür. Uluslar arası çalışma (Knodell skoru, ve % genotip 1 olan % erkek, % beyaz) hastada Avrupa, İsrail, Kanada ve Avustralya da yürütülmüştür. 1

2 Çalışma sonuçları Tablo 1. de özetlenmiştir. Tablo 1. Virolojik ve Histolojik Cevaplar: Önceden Tedavi Almamış Hastalarda* ABD çalışması Uluslar arası çalışma Haftalık Tedavi Haftalık Tedavi Haftalık Tedavi Haftalık Tedavi (N=) (N=1) (N=) (N=) (N=) (N=) (N=) Virolojik Cevaplar -Cevap verenler 1 -Cevap vermeyenler -Eksik veri () 1 () 1 () () 1 () (1) () () (1) () 1 () () () 1 () 1 () () () () (1) 1 () () Histolojik Cevaplar -İlerleme -İlerleme yok -Eksik veri () () (1) () () () () 1 () 1 (1) () (1) () () () () () () 1 () () 1 (1) () * Hasta sayısı (%) 1 Tedavi sonunda ve takip periyodunda Real Time-PCR tayin esaslı bir araştırmayla limit-altı HCV RNA tayini olarak tanımlanmıştır. tedavi-öncesi karaciğer biyopsisi Knodell HAI skoru iyileşme skorlarının çıkartıldığı tedavi-sonrası (takip sonu) olarak tanımlanmıştır. / ile tedavi edilen, haftalık araştırma-esaslı tayin limiti altında HCV RNA a ulaşmış HCV Genotip 1 hastaları arasında, randomize haftalık tedavi uygulananlar haftalık tedavi grubuna göre daha yüksek virolojik cevaplar vermiştir. haftalık ribavirin/ tedavisi uygulanan nongenotip 1 HCV li hastaların cevap yüzdelerinde, haftalık tedavi uygulananlara göre bir artış gözlenmemiştir. Nüks Gözlenen Hastalar : Bir veya iki kez tedavisi aldıktan sonra hastalığı yineleyen kompanse kronik hepatit C ve HCV RNA hastalarında iki çok merkezli, çift körlü çalışma yürütülmüş ve hastalara, tedavi yapılmayan haftayı takiben, hafta süreyle mg/gün ( kg ve altındaki hastalarda 1 mg/gün) ribavirin kapsül ile birlikte MIU TIW enjeksiyonu veya enjeksiyonu ile birlikte plasebo tedavisi verilmiştir. ABD çalışması başlangıcındaki ortalama Knodell HAI skoru (IIIIII), ve % genotip 1 olan % si erkek, % si beyaz ırktan hasta üzerinde yürütülmüştür. Uluslar arası çalışma (Knodell skoru, ve % genotip 1 olan % erkek, % beyaz) hastada Avrupa, İsrail, Kanada ve Avustralya da yürütülmüştür.

3 Sonuçlar Tablo. de özetlenmiştir. TABLO. Virolojik ve Histolojik Cevaplar: Hastalığın Nüksettiği Hastalarda* ABD çalışması Uluslar arası çalışma N= N= İnterferon Alfa-b N= N= Virolojik Cevaplar -Cevap verenler 1 -Cevap vermeyenler -Eksik veri () () (1) () () () () () () () 1 () () Histolojik Cevaplar -İlerleme -İlerleme yok -Eksik veri () () 1 (1) () () (1) (1) () 1 (1) (1) () () * Hasta sayısı (%) 1- Tedavi sonunda ve takip periyodunda Real Time-PCR tayin esaslı bir araştırmayla limit-altı HCV RNA tayini olarak tanımlanmıştır. - tedavi-öncesi karaciğer biyopsisi Knodell HAI skoru iyileşme skorlarının çıkartıldığı tedavi-sonrası (takip sonu) olarak tanımlanmıştır. Hem önceden tedavi almamış hem de hastalığı nüksetmiş erkek ve kadın hastalarda virolojik ve histolojik sonuçlar benzerdir. Farmakokinetik özellikler: in yetişkinlerde tek doz ve çoklu doz farmakokinetik özellikleri Tablo de özetlenmiştir. oral uygulamayı takiben hızla ve çok büyük miktarda absorbe edilir. Ancak ilk geçiş etkisi nedeniyle biyoyararlanımı ortalama %- civarındadır. mg tek doz ribavirin uygulanmasını takiben doz ve EAA tf (başlangıçtan son ölçülen konsantrasyona kadar olan EAA) arasında lineer bir ilişki vardır.

4 Tablo. Kapsül Yetişkinlere Uygulandığında Gözlenen Farmakokinetik Parametreler Parametre Kapsül Tek Doz Çoklu Doz mg Kapsül mg BID Kapsül (N=) (N=) T maks C maks * EAA tf ** T 1/ (saat) Görünür Dağılma Hacmi (L) Görünür Klerens (L/sa) Tam Biyoyararlanım 1, ()*** () (), () (), () % () * ng/ml ** ng sa/ml *** N= 1 C işaretli ribavirinin tek doz farmakokinetik çalışmasından alınan veriler; N= N= () () () () Çoklu oral dozlarda, EAA saat değerlerine bağlı olarak, plazmada kat daha fazla birikme gözlenir. Günde iki defa mg oral dozu takiben kararlı duruma yaklaşık hafta sonunda ulaşılır, ortalama kararlı durum plazma konsantrasyonu (%) ng/ml dir. Ortalama yarılanma ömrü (%) saat olduğundan, dozun kesilmesinden sonra plazma dışı kompartmanlardan ilacın eliminasyonu yavaştır. iki farklı yoldan metabolize olmaktadır: (i) reversibl fosforilasyon yolu; ve (ii) deribozilasyon ve amid hidrolizi sonucu triazol karboksilik asit metabolitinin oluştuğu degradasyon yolu. ve onun triazol karboksamid ve triazol karboksilik asit metabolitleri böbrek yoluyla atılır. Özel Popülasyonlar: Böbrek Yetmezliği: Böbrek yetmezliği olan hastlarda ribavirinin multidoz farmakokinetiği tam olarak açıklanamamaktadır. hemodiyaliz ile yeterli miktarda uzaklaştırılamaz. Kreatinin klerensi < ml/dak olan hastalar RIBASPHERE TM ( kapsüller) ile tedavi edilmemelidir (Bkz. Uyarılar). Karaciğer Yetmezliği: Tek doz ( mg) oral ribavirin uygulanmasından sonra karaciğer yetmezliğinin etkisi incelenmiştir. Hafif, orta seviyede veya ciddi karaciğer yetmezliği (Child- Pugh Sınıflandırma A, B veya C) olan hastaların ortalama EAA tf değerleri kontrol grubu ile karşılaştırıldığında önemli bir fark gözlenmemiştir. Ancak ortalama C maks değerleri karaciğer yetmezliğinin seviyesiyle bağlantılı olarak yükselmiştir ve ciddi karaciğer yetmezliğinde kontrol grubuna göre iki kat yüksek bulunmuştur. Yaşlı Hastalar: Yaşlı hastalarda farmakokinetik değerlendirme yapılmamıştır. Cinsiyet: On sekiz kadın ve onsekiz erkekte yapılan tek doz çalışmalarında belirgin bir farmakokinetik fark bulunmamıştır. ENDİKASYONLARI : RIBASPHERE TM ( kapsül), 1 yaş ve üzerinde, kompanse karaciğer hastalığı olan ve daha önce alfa tedavisi almamış olan hastalarda kronik hepatit C tedavisinde veya alfa tedavisinin ardından hastalığın yeniden nüksettiği hastalarda, enjeksiyonu ile kombine halde kullanılır. RIBASPHERE TM ( Kapsül) in dışında, pegile olmayan lar ile güvenilirlik ve etkinliği kanıtlanmamıştır.

5 KONTRENDİKASYONLARI : RİBASPHERE TM ( Kapsül), ribavirin veya kapsülün herhangi bir bileşenine karşı aşırı duyarlılığı bilinen hastalarda kontrendikedir. Geçmişinde ağır veya anstabil kalp yetmezliği olan hastalar ribavirin ile tedavi edilmemelidir. RİBASPHERE TM ( Kapsül) fetüste anomali ve/veya ölüme neden olabilir. tedavisi gebe kadınlarda ve gebe kadınların eşlerinde kontrendikedir. RİBAVİRİN TEDAVİSİNE, TEDAVİYE BAŞLANMASI PLANLANAN TARİHTEN HEMEN ÖNCE YAPILAN GEBELİK TESTİNİN SONUCUNUN NEGATİF OLDUĞU GÖRÜLMEDEN BAŞLANMAMALIDIR. in çoklu doz yarılanma ömrünün gün olası nedeniyle tedavi sırasında ve tedavinin sonlamasından sonra ay süreyle ribavirin tedavisi gören kadınlarda gebelikten korunmak amacıyla en az iki etkin kontrasepsiyon yöntemi birlikte kullanılmalıdır. tedavisi süresince ve tedavi sonlandırıldıktan sonra ay süreyle her ay gebelik testi yapılmalıdır. (Bkz. Uyarılar / Önlemler) Emziren kadınlar ribavirin kullanmamalıdırlar. Hemoglobinopatili hastalar (major talasemi, orak hücreli anemi) RİBASPHERE TM ( Kapsül) ile tedavi edilmemelidir. Kreatininin klerensi < ml/dak olan hastalar RIBASPHERE TM ( kapsül) ile tedavi edilmemelidir (Bkz. Uyarılar). Konvansiyonel tedavi ile kontrol edilemeyen, önceden mevcut tiroid hastalığı olanlar RİBASPHERE TM ( Kapsül) ile tedavi edilmemelidir. UYARILAR/ ÖNLEMLER: Tek başına ribavirin tedavisinin kronik hepatit C virüs enfeksiyonu tedavisinde yeterli olmadığını gösteren klinik çalışmaların sonuçlarına göre RİBASPHERE TM ( Kapsül) tedavide tek başına kullanılmamalıdır. RİBASPHERE TM ( Kapsül) in alfa-a ile çalışmaları yapılmamıştır. Gebelik RİBASPHERE TM ( Kapsül) fetüste anomali ve/veya ölüme neden olabilir. tedavisi gebe kadınlarda ve gebe kadınların eşlerinde kontrendikedir. İlgili çalışmalarda RIBASPHERE TM tüm hayvan türlerinde önemli teratojenik ve/veya embriyosidal etki göstermiştir. Bu etkiler insan için tavsiye edilen dozların 1/ si kadar dozlarda gözlenmiştir. RİBAVİRİN TEDAVİSİNE, TEDAVİYE BAŞLANMASI PLANLANAN TARİHTEN HEMEN ÖNCE YAPILAN GEBELİK TESTİNİN SONUCUNUN NEGATİF OLDUĞU GÖRÜLMEDEN BAŞLANMAMALIDIR. in çoklu doz yarılanma ömrünün gün olası nedeniyle tedavi sırasında ve tedavinin sonlamasından sonra ay süreyle ribavirin tedavisi gören kadınlarda gebelikten korunmak amacıyla en az iki etkin kontrasepsiyon yöntemi birlikte kullanılmalıdır. tedavisi süresince ve tedavi sonlandırıldıktan sonra ay süreyle her ay gebelik testi yapılmalıdır (Bkz. Kontrendikasyonlar ve Gebelik ve Laktasyonda Kullanım) Karsinogenez ve Mutagenez çoklu genotoksisite araştırmalarında mutasyon ve hücre transformasyonu insidansını yükseltmiştir. Hemoliz Stabil kardiyovasküler hastalığı olan kişilerde haftalık periyotta hemoglobinde g/dl düşüş gözlenirse doz düşürülmelidir. Buna ek olarak bu hastalarda, hemoglobin değerleri dozun düşürülmesinin ardından hafta sonra g/dl nin altında ise / alfa- b tedavisine son verilmelidir.

6 Hemoglobin seviyesi 1 g/dl nin altına düşen yetişkin hastalarda dozun günlük mg a (1 x mg kapsül sabah, x mg kapsül akşam) düşürülmesi önerilmektedir. Hemoglobin seviyesi, g/dl nin altına düşen hastalarda ribavirin tedavisi daimi olarak kesilmelidir. İlaç kaynaklı anemi kalp rahatsızlıklarını kötüleştirebileceğinden önemli veya anstabil kalp hastalığı olan hastalarda ribavirin kullanılmamalıdır. (Bkz. Yan Etkiler). Kardiyovasküler Kalp hastalığı geçirmiş olan hastalarda ribavirin kullanılırken dikkat edilmelidir. Hastalar tedavi öncesi değerlendirilmeli ve tedavi süresince izlenmelidirler. Kardiyovasküler durumda herhangi bir kötüleşme gözlendiğinde tedavi kesilmelidir. kaynaklı anemi hastalarında ölümle de sonuçlanabilen miyokard enfarktüsü görüldüğü bildirilmiştir. Kalp rahatsızlığı olan hastaların tedaviye başlanmadan önce elektrokardiyogramları istenmeli ve tedavi süresince bu hastalar düzenli olarak takip edilmelidir. Hastanın kardiyovasküler durumunda herhangi bir kötüleşme gözlendiğinde tedavi ertelenmeli veya kesilmelidir. (Bkz. Dozlama ve Uygulama). İlaç kaynaklı anemi kalp rahatsızlıklarını kötüleştirebileceğinden önemli veya anstabil kalp hastalığı olan hastalarda ribavirin kullanılmamalıdır. (Bkz. Yan Etkiler). Akut Hipersensitivite İnterferon ile tedavi gören hastalarda ciddi akut hipersensitivite reaksiyonları (örn., ürtiker, anjiyoödem, bronkokonstriksiyon, anaflaksi) gözlenmiştir; böyle bir akut reaksiyon geliştiğinde, RIBASPHERE TM ( kapsüller) / İnterferon tedavisi hemen sonlandırılmalı ve uygun tedavi yapılmalıdır. Böbrek Fonksiyonu Böbrek yetmezliği olan hastalarda ribavirinin çoklu doz farmakokinetiği tam olarak açıklanamadığından tedaviye başlanmadan önce hastalarda böbrek fonksiyonlarının incelenmesi önerilir. hemodiyaliz ile yeterli miktarda uzaklaştırılamaz. Kreatininin klerensi < ml/dak olan hastalar RIBASPHERE TM ( kapsül) ile tedavi edilmemelidir (Bkz. Kontrendikasyonlar). Karaciğer Fonksiyonu Tedavi sırasında karaciğer fonksiyon anormallikleri gelişen hastalar yakından izlenmeli, belirti ve semptomlar ilerlediği takdirde ribavirin/ kombinasyon tedavisi kesilmelidir. Psikiyatri ve Merkezi Sinir Sistemi (MSS) kapsüller/interferon tedavisinde daha önceden psikiyatrik hastalığı olan veya olmayan hastalarda, depresyon, psikozlar, saldırgan davranışlar, halüsinasyonlar, şiddetli davranışlar (intihar düşüncesi, intihar eğilimi, intihar) ve nadiren homisidal (adam öldürme) düşünceler gibi ciddi psikiyatrik yan etkiler gözlenmiştir. RIBASPHERE TM ( kapsüller)/ tedavisi psikiyatrik hastalık hikayesi olan hastalarda ciddi önlem alınarak kullanılmalı ve tüm hastalar depresyon ve psikiyatrik semptom belirtileri açısından dikkatle izlenmelidirler. Psikiyatrik müdahale ve/veya dozun azaltılması ile psikiyatrik semptomlar kontrol altına alınamazsa RIBASPHERE TM ( kapsüller)/ tedavisi ertelenmelidir. Şiddetli durumlarda, tedaviye hemen son verilmeli ve psikiyatrik müdahale yapılmalıdır. (Bkz. Yan Etkiler). Laboratuar Testleri Aşağıdaki laboratuar testleri RİBASPHERE TM ( Kapsüller) alan tüm hastalarda tedavinin başlangıcında ve tedavi sürecinde periyodik olarak istenmektedir. Standart hematolojik testler hemoglobin [tedavi öncesi, tedavinin. ve. haftası, tam ve değişken beyaz kan hücre sayımı ve trombosit sayımı. Kan kimyası karaciğer fonksiyon testleri ve TSH. Gebelik çocuk doğurma potansiyeline sahip kadınların aylık izlemesi

7 Hemolitik anemi, kemik iliği fonksiyonunun supresyonu, otoimmum ve infeksiyöz bozukluklar, pulmoner disfonksiyon, pankreatit ve diyabet dahil olmak üzere ribavirin/ alfa tedavisinin nden olduğu önemli advers etkiler de bildirilmiştir. GEBELİK VE LAKTASYONDA KULLANIM Gebelik Kategorisi: X Tedavi sırasında ve tedavinin sonlamasından sonra ay süreyle, ribavirin tedavisi gören kadınlarda ve tedavi gören erkeklerin eşlerinde gebelikten korunmak amacıyla önlem alınmalıdır. Tedavi ve tedavinin sonlanmasını takip eden ay boyunca en az iki ayrı etkin kontrasepsiyon yöntemi birlikte kullanılmalıdır. (Bkz. Kontrendikasyonlar, Uyarılar, Önlemler) RIBASPHERE TM ( kapsüller) ve ribavirinin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. İlacın yenidoğanda neden olabileceği potansiyel riskler nedeni ile, tedavinin anneye olan yararı değerlendirilerek emzirme ya da RIBASPHERE TM ( Kapsüller) / tedavisi kesilmelidir. ARAÇ VE MAKİNE KULLANMAYA ETKİSİ : Bildirilmemiştir. YAN ETKİLER : Kapsül/ tedavisinin güvenilirliği, daha önce tedavisi almamış ve veya haftalık kombine Kapsül/ tedavisi almış HCV enfekte yetişkin hasta ve tedavisinin ardından nüks gözlenen ve haftalık kombine Kapsül/ tedavisi alan HCV enfekte hasta üzerinde yapılan kontrollü çalışmalar ile değerlendirilmiştir. Klinik çalışmalarda, önceden tedavi almamış ve nüks gözlenen hastalarda sırasıyla, kombinasyon tedavisi görenlerin %1 ve % sı, tedavisi görenlerin ise % ve % ü yan etkiler nedeniyle tedaviye davam edememişlerdir. primer toksisitesi hemolitik anemidir. Hemoglobin seviyelerindeki düşüş tedavinin ilk 1- haftasında ortaya çıkar (Bkz. Uyarılar). Kapsül/ tedavisi alan hastaların yaklaşık %1 unda anemiye bağlı kalp ve akciğerler ile ilgili problemler gelişmiştir. Kapsül/ tedavisi alan daha önceden tedavi görmemiş ve nüks gözlenen hastalar ile yapılan ABD çalışmalarında en sık gözlenen psikiyatrik olaylar sırasıyla, uykusuzluk (%, %), depresyon (%, %) ve asabiyet (%, %). Hastaların %1 inde intihar davranışları (düşünce, girişim ve intihar) gözlenmiştir. Ayrıca, ribavirin Kapsül/ tedavisi pazarlama araştırmaları sırasında duyma bozukluğu ve baş dönmesi gibi spontane yan etkiler bildirilmiştir. Nadiren ribavirin kapsül/ kombine tedavisi aplastik anemiye neden olabilir. Seçilen tedaviye bağlı yan etkilerden, ABD çalışmalarında, tedavi grubunda % ve üzerinde insidans gösterenler Tablo de verilmiştir. Genellikle asteni, influenza benzeri semptomlar, sinirlilik ve kaşıntı dışındaki yan etkilere uluslar arası çalışmalarda ABD çalışmalarına göre daha nadir rastlanmıştır.

8 Tablo. Seçilen Tedaviye Bağlı Yan Etkiler: Önceden Tedavi almamış ve Hastalığı Nükseden Yetişkinlerde Hasta Yüzdeleri ABD Önceden Tedavi almamış Hastalarda Çalışma ABD Nüks Çalışması Haftalık Tedavi Haftalık Tedavi Haftalık Tedavi Yan Etki Bildirilen Hastalar* INTRON A (N=) INTRON A (N=1) INTRON A (N=) INTRON A (N=) INTRON A (N=) INTRON A (N=) Uygulama Bölgesi Reaksiyonları - Enjeksiyon Bölgesi Enflamasyonu - Enjeksiyon Bölgesi Reaksiyonu Vücut Genel Bozukluklar - Baş ağrısı - Yorgunluk - Titreme - Ateş - İnfluenza benzeri semptomlar - Asteni - Göğüs ağrısı Santral&Periferal Sinir Sistemi Bozuklukları - Baş dönmesi Gastrointestinal Sistem Bozuklukları - Bulantı - İştahsızlık - Hazımsızlık - Kusma İskelet-Kas Sistemi Bozuklukları - Kas ağrısı - Artralji - İskelet-Kas Ağrısı Psikiyatrik Bozukluklar - Uykusuzluk - İritasyon - Depresyon - Duygusal değişkenlik - Konsantrasyon güçlüğü - Sinirlilik Solunum Sistemi Bozuklukları - Dispne - Sinüzit Cilt Problemleri - Alopesi - Raş - Pruritus Özel Duyular, Diğer Bozukluklar - Tat alma bozukluğu *Bir veya daha fazla yan etki bildiren hastalar. Bir hasta vücut sistem/organ sınıf kategorisiyle ilgili birden fazla yan etki bildirmiş olabilir

9 Laboratuar Değerleri : /İNTERFERON ALFA-B Kombinasyon Tedavisi İncelenen hematolojik değerlerdeki (hemoglobin, beyaz hücre sayısı, nötrofiller ve plateletler) değişimler aşağıda verilmiştir. (Bkz. Tablo ). Hemoglobin: tedavisi alan hastalarda hemoglobin değerlerinin düşüşü 1. haftada başlar,. haftada kontrol altına alınır. haftalık tedavi gören daha önce tedavi almamış hastalarda maksimum düşüş, ABD çalışmasında, g/dl ve uluslar arası çalışmada, g/dl olmuştur. Hastaların çoğunda hemoglobin değerleri tedavinin başlangıcından sonra - hafta içinde tedavi öncesi değerlere dönmektedir. Bilirubin ve Ürik Asit : Klinik çalışmalarda hemodiyaliz ile ilgili olarak bilirubin ve ürik asit değerlerinde yükselmeler bildirilmiştir. Çoğu hafif biyokimyasal değişimlerdir ve tedavi sonlandırıldıktan sonraki hafta içinde normale döner. Bu duruma sıklıkla Gilbert s sendromu hikayesi olan hastalarda rastlanmaktadır. Bu karaciğer yetmezliği veya klinik hastalıklarla ilişkilendirilmemektedir. Tablo. Kapsül ile Tedavide Seçilen Hematolojik Değerler: Önceden Tedavi almamış ve Hastalığı Nükseden Yetişkinlerde Hasta Yüzdeleri ABD Önceden Tedavi almamış Hastalarda Çalışma ABD Nüks Çalışması Yan Etki Bildirilen Hastalar* Hemoglobin (g/dl), 1,,,,, <, Lökosit (x1 /L),, 1, 1, 1, 1, < 1, Nötrofil (x1 /L) 1, 1,,,,, <, Platelet (x1 /L) < Total Bilirubin (mg(dl) 1,,,1,,1, >, Haftalık Tedavi Haftalık Tedavi Haftalık Tedavi İNTERFERON İNTERFERON İNTERFERON İNTERFERON ALFA-B ALFA-B ALFA-B ALFA-B (N=1) (N=) (N=) (N=) İNTERFERON ALFA-B (N=), 1,, 1 1 1,, , 1, 1,, İNTERFERON ALFA-B (N=) 1

10 BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ VE DİĞER ETKİLEŞİMLER : İn-vitro çalışmalar ribavirinin sitokrom P- enzim sistemi aracılığı ile metabolize olmadığını ya da çok az metabolize olduğunu göstermiştir. P- enzim sistemi ile ilgili etkileşim potansiyeli oldukça düşüktür. Nükleozit Analogları: Nükleozit analoglarının uygulanması ölümcül ve ölümcül olmayan laktik asidoz ile sonuçlanmıştır. ve nükleozit analogları birlikte uygulandıklarında dikkatli olunmalı ve potensiyel yararları potensiyel risklerini mazur gösterecek kadar olduğunda kullanılmalıdır. Didanozin: RIBASPHERE ( Kapsüller) ile Didanozin in beraber uygulanması tavsiye edilmemektedir. Klinik çalışmalarda ağır karaciğer yetmezliği, periferal nöropati, pankreatit ve semptomatik hiperlaktemi/laktik asidoz bildirilmiştir. Stavudin ve Zidovudin:, stavudin ve zidovudinin HIV ye karşı in vitro antiviral aktivitesini antagonize edebilir. Bu nedenle, ribavirin bu ilaçlardan herhangi biri ile birlikte kullanıldığında dikkatli olunmalıdır. GEÇİMSİZLİKLER : Bilinen bir geçimsizliği yoktur. KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU : / Kombinasyon Tedavisi Yetişkinler : 1 yaş ve üzerindeki hastalarda RIBASPHERE TM ( Kapsül) in önerilen dozları hastanın vücut ağırlığına bağlıdır. in önerilen dozu Tablo da verilmiştir. Daha önce tedavisi almamış hastalarda önerilen tedavi süresi haftadır. Tedavinin süresi, hastalık karakterlerine, tedaviye cevaba ve rejimin tolere edilebilirliğine bağlı olarak bireyselleştirilmelidir. haftalık tedavi sonrasında virolojik cevap değerlendirilmelidir. HCV-RNA sı haftaya kadar olan tayin limitlerinin altında kalan herhangi bir hastada tedavi kesilmelidir. Önceden tedavi almamış hasta popülasyonunda haftadan daha uzun süreli tedavi için güvenilirlik ve etkinlik verileri bulunmamaktadır. Pegile olmayan monoterapisinden sonra nüks olan hastalarda önerilen tedavi süresi haftadır. Nüks görülen hastalarda haftadan daha uzun süreli tedavi için güvenilirlik ve etkinlik verileri bulunmamaktadır. Tablo. 1 Yaş ve Üzerindeki Hastalarda Önerilen Dozlar Vücut ağırlığı RIBASPHERE TM ( Kapsül) kg x mg kapsül sabah, x mg kapsül akşam günlük Oral yolla > kg x mg kapsül sabah, x mg kapsül akşam günlük Oral yolla 1

11 aç olarak da (gıdalardan bağımsız) alınabilir; ancak yiyecekler ile birlikte alınması konusundaki ifadelerle uyumlu şekilde kullanılması önerilmektedir. Doz Değişiklikleri: bkz.tablo / kombine tedavisi sırasında ciddi yan etkiler ya da laboratuar değerlerinde anormallikler gözlenirse, yan etkiler hafifleyene kadar doz modifiye edilmeli veya kesilmelidir. kreatininin klerensi ml/dak nın altında olan hastalarda kullanılmamalıdır. Kalp hastalığı geçirmiş olan hastalarda ribavirin kullanılırken dikkat edilmelidir. Hastalar tedavi öncesi değerlendirilmeli ve tedavi süresince izlenmelidirler. Kardiyovasküler durumda herhangi bir kötüleşme gözlendiğinde tedavi kesilmelidir. (Bkz. Uyarılar). Stabil kardiyovasküler hastalığı olan kişilerde haftalık periyotta hemoglobinde g/dl düşüş gözlenirse doz düşürülmelidir. Buna ek olarak bu hastalarda, hemoglobin değerleri dozun düşürülmesinin ardından hafta sonra g/dl nin altında ise / alfa- b tedavisine son verilmelidir. Hemoglobin seviyesi 1 g/dl nin altına düşen yetişkin hastalarda dozun günlük mg a (1 x mg kapsül sabah, x mg kapsül akşam) düşürülmesi önerilmektedir. Hemoglobin seviyesi, g/dl nin altına düşen hastalarda ribavirin tedavisi daimi olarak kesilmelidir. (Bkz. Uyarılar). Tablo. Anemide Doz Değişiklikleri ve Doz Kesilmesi için Rehber Doz Azaltılması* Tedavisinin yetişkinde günlük Daimi Kesilmesi mg Hemoglobin Kardiyak hikaye yok < 1 g/dl <, g/dl Kardiyak hikaye var Tedavi süresince herhangi bir haftalık periyotta g/dl düşüş * Sabah bir mg, akşam iki mg kapsül Dozun düşürülmesinden hafta sonra < g/dl DOZ AŞIMI : Doz aşımı ile ilgili bilgiler yetersizdir. grama kadar ribavirin kapsüle akut maruziyet, milyon üniteye kadar alınması ve önerilen dozun 1 katı subkutan intravenöz alımı bildirilmiştir. Gözlenen primer etkiler ve ribavirinin terapötik kullanımına bağlı yan etkilerin sıklık ve şiddetinde artmadır. Ancak, önerilen dozu aşan tek doz subkutan uygulamalarında karaciğer enzim anormallikleri, böbrek yetmezliği, hemoraji ve miyokard enfarktüsü bildirilmiştir. ve ribavirinin spesifik antidotları yoktur ve her iki ajanın doz aşımı için de hemodiyaliz ve peritoneal diyaliz etkili bir tedavi yöntemi değildir. SAKLAMA KOŞULU : C nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ MUHTEVASI : ve kapsüllük şişelerde. DİĞER FARMASÖTİK DOZAJ ŞEKLİ : Yoktur.

12 RUHSAT SAHİBİNİN İSİM VE ADRESİ : Biomeks İthal İlaç ve Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ulucanlar Caddesi Ses Sok. No: /1, Cebeci/ANKARA RUHSAT TARİH VE NUMARASI:../1-1 ÜRETİM YERİ İSİM VE ADRESİ : Three Rivers Pharmaceuticals, ABD lisansıyla DSM Pharmaceuticals, Inc. Greenville, NC ABD Reçete ile satılır. Doktora danışılmadan kullanılmamalıdır. Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız.

RİBASPHERE TABLET 400 mg

RİBASPHERE TABLET 400 mg RİBASPHERE TABLET 400 mg Formülü: Bir tablet 400 mg ribavirin içermektedir. Tabletler boyar madde olarak 16,50 mg Opadry II Blue 85 F90553 içerir. İnterferon alfa ile kombine kullanılır. Endikasyonları

Detaylı

B Kısa Ürün Bilgileri

B Kısa Ürün Bilgileri B Kısa Ürün Bilgileri 1. Farmasötik ürünün adı : RİBASPHERE TM TABLET Etkin madde: Ribavirin 2. Kalitatif ve kantitatif bileşimi : 1 Ribasphere Tablet 600 mg aşağıdakileri içerir: Madde adı Birim formül

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

Kronik HCV İnfeksiyonlarında Güncel Tedavi Yaklaşımları Dr. Kaya Süer

Kronik HCV İnfeksiyonlarında Güncel Tedavi Yaklaşımları Dr. Kaya Süer Kronik HCV İnfeksiyonlarında Güncel Tedavi Yaklaşımları Dr. Kaya Süer Near East University Faculty of Medicine Infectious Diseases and Clinical Microbiology HCV tarihçesi 1989 Hepatitis C (HCV) genomu

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg Yardımcı maddeler: Mannitol... 50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her 15 ml de, 200 mg Guaifenesin bulunur. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz 175 mg Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : 1 g STİLEX, etkin madde olarak 15 mg Mepiramin maleat, 15 mg Lidokain hidroklorür ve 50 mg Dekspantenol

Detaylı

Rilutek 50 mg Filmtablet

Rilutek 50 mg Filmtablet Rilutek 50 mg Filmtablet FORMÜLÜ Her film tablet 50 mg riluzol ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Amiyotrofik lateral sklerozun patogenezi

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide), Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide), Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI MODET 500 mg kapsül KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her bir kapsül 500 mg kalsiyum dobesilat içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için

Detaylı

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EXELDERM krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : % 1 Sulkonazol nitrat Yardımcı maddeler : Propilen Glikol Stearil alkol Setil alkol 5.000

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTOLOG rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g. kremde, Etkin madde: Ruskogenin Trimebutin Yardımcı maddeler: Setostearil alkol Propilen glikol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül

Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül FORMÜLÜ Herbir Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül: Vinorelbin tartarat 41.55mg (30 mg vinorelbin baza eşdeğerdir.) (Titanyum dioksit, kırmızı demir oksit, alkol ve sorbitol içerir.)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide) Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide) Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DOCALİX 500 mg kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde Kalsiyum dobesilat monohidrat 500 mg Yardımcı maddeler Yardımcı maddeler için, bakınız

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTO-GLYVENOL Supozituvar KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir supozituvar (2 g), 400 mg tribenosid ve 40 mg lidokain içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ETACİD, erişkinler, 12 yaş ve üzerindeki adolesanlarda mevsimsel alerjik rinitin profilaksisinde endikedir.

ÜRÜN BİLGİSİ. ETACİD, erişkinler, 12 yaş ve üzerindeki adolesanlarda mevsimsel alerjik rinitin profilaksisinde endikedir. ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI ETACİD % 0,05 Nazal Sprey 2. BİLEŞİM Etkin madde: Mometazon furoat 50 mikrogram/püskürtme 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ETACİD erişkinler, adolesanlar ve 6-11 yaş arasındaki çocuklarda

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BATTICON Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 10.00 g Yardımcı Maddeler Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir;

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir; KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NAC 200 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Asetilsistein 200 mg Yardımcı madde(ler): Aspartam (E 951) Sodyum hidrojen karbonat

Detaylı

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır.

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GYNO-TROSYD 100 mg vajinal tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiokonazol 100 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GRANÜLOFER 40 mg saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her saşe 300 mg ferrimannitol ovalbumin (40 mg Fe+3 e eşdeğer) içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

VECTAVIR, gün içinde yaklaşık iki saatlik aralıklarla uygulanmalıdır. Tedaviye 4 gün devam edilmelidir.

VECTAVIR, gün içinde yaklaşık iki saatlik aralıklarla uygulanmalıdır. Tedaviye 4 gün devam edilmelidir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VECTAVIR %1 Krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 g krem 10 mg pensiklovir içerir. Yardımcı maddeler: Her 1 g kremde Ketostearil alkol..

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az % 1.2 harpagozit glikozitleri)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az % 1.2 harpagozit glikozitleri) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HARPAGO 600 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; Fenazon 45.52 mg Lidokain hidroklorür 11.38 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

Tekfin Sprey Dermal % Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2008

Tekfin Sprey Dermal % Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2008 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TEKFİN DERMAL SPREY % 1, 30 ml 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her 30 ml lik solüsyon; 300 mg Terbinafine hydrochloride içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1 3 FARMASÖTİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İhtiyol 2.00 g Yardımcı maddeler: Lanolin susuz (koyun) 2,00 g Yardımcı maddeler için

Detaylı

4.3. Kontrendikasyonlar Bileşenlerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.

4.3. Kontrendikasyonlar Bileşenlerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GİSMOTAL 200 mg FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg trimebutin maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sodyum klorür % 0.9 (a/h) Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

Copegus 200 mg Ribavirin

Copegus 200 mg Ribavirin Copegus 200 mg Ribavirin Film kaplı tablet Antiviral Formülü Bir film kaplı tablet 200 mg ribavirin içermektedir. Diğer maddeler: Titanyum dioksit, demir oksit sarı, demir oksit kırmızı İnterferon alfa

Detaylı

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir.

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. VERTİN 16 mg Tablet Ağızdan alınır Etkin madde Yardımcı maddeler : Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. : Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit monohidrat, susuz kolloidal

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ (KÜB)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ (KÜB) KISA ÜRÜN BİLGİSİ (KÜB) 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KREVAL FORTE 15 mg / 5 ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Butamirat sitrat...15.00 mg / 5 ml Yardımcı maddeler: Sodyum sakkarin

Detaylı

Formülü: Her bir kapsül 0.5 mg dutasterid içerir. Boyar madde olarak; titanyum dioksit ve sarı demir oksit içerir.

Formülü: Her bir kapsül 0.5 mg dutasterid içerir. Boyar madde olarak; titanyum dioksit ve sarı demir oksit içerir. Formülü: Her bir kapsül 0.5 mg dutasterid içerir. Boyar madde olarak; titanyum dioksit ve sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik özellikleri: BPH (Bening Prostat Hiperplazisi),

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g jel, 1 mg dimetinden maleat içerir. Yardımcı maddeler: Propilen glikol, benzalkonyum klorür

Detaylı

Casodex 50 mg Film Tablet

Casodex 50 mg Film Tablet 1 Casodex 50 mg Film Tablet Formül Her bir tablet 50 mg bikalutamid (INN) etken madde ve yardımcı maddeler laktoz, sodyum niģasta glikolat, polividon,magnezyum stearat, metil hidroksi propil selüloz, polietilen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile, yutulmalıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile, yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TİREBRANT FORT 200 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MAFLOR saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MAFLOR saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAFLOR saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Probiyotik (Bifidobacterium animalis ssp lactis B94) (Min. 5x10 9 CFU 5 Milyar aktif probiyotik ), 60,00

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

REQUIPPTM 5mg film tablet

REQUIPPTM 5mg film tablet REQUIPPTM 5mg film tablet Formülü: Beher film tablet : 5 mg ropinirol serbest baza eşdeğer ropinirol hidroklorür içerir. Boyar madde olarak: Titanyum dioksit ve indigokarmin. Farmakolojik Özellikleri :

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür 500 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR İNSUFOR, tip 2 diabetes mellitus tedavisinde, özellikle fazla kilolu

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide) Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide) Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DOXİUM 1000 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde Kalsiyum dobesilat monohidrat 1000 mg Yardımcı maddeler Yardımcı maddeler için, bakınız

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İlgili uyarılar için, 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri bölümüne bakınız. Yardımcı maddeler için, bölüm 6.1 e bakınız.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İlgili uyarılar için, 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri bölümüne bakınız. Yardımcı maddeler için, bölüm 6.1 e bakınız. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KETODERM Krem % 2 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: KETODERM Krem % 2 her bir gramında 20 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: 1 gram krem;

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1 Terapötik endikasyonları Nimelid jel aşağıda belirtilen durumlarda analjezik ve antienflamatuvar olarak endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1 Terapötik endikasyonları Nimelid jel aşağıda belirtilen durumlarda analjezik ve antienflamatuvar olarak endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD JEL %1 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 g jel, 10 mg Nimesulid içermektedir. Yardımcı maddeler için bakınız 6.1 3. FARMASÖTİK FORMU Jel; Beyaz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BETASERC 24 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür, 24 mg

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BETASERC 24 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür, 24 mg 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BETASERC 24 mg Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Betahistin dihidroklorür, 24 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı).

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı). Glucobay 100 Tablet Akarboz Formülü : 1 tablet Glucobay 100, 100 mg akarboz içerir. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikler: Glucobay ın aktif maddesi olan akarboz bir alfa - glukozidaz inhibitörüdür.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. SINECOD şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. SINECOD şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SINECOD şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml şurup, 7,5 mg butamirat sitrat (1.5 mg/ml) içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol, gliserol,

Detaylı

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır.

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. TENOX KAPSÜL FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri Tenoksikam kuvvetli

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Her kapsülde, Saw palmetto (cüce palmiye) meyve sıvı ekstresi 160 mg (10-14,3:1) (ekstraksiyon ajanı: etanol %90 a/a) içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Her kapsülde, Saw palmetto (cüce palmiye) meyve sıvı ekstresi 160 mg (10-14,3:1) (ekstraksiyon ajanı: etanol %90 a/a) içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROSTAGOOD MONO Kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her kapsülde, Saw palmetto (cüce palmiye) meyve sıvı ekstresi 160 mg (10-14,3:1) (ekstraksiyon

Detaylı

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir.

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OKSABRON 50 mg/5 ml ŞURUP 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g krem içerisinde; Alüminyum hidroksiklorit 190 mg Yardımcı maddeler: 1 g krem içerisinde;

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VASOSERC BID tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde : Betahistin dihidroklorür, 24 mg

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VASOSERC BID tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde : Betahistin dihidroklorür, 24 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VASOSERC BID tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : Betahistin dihidroklorür, 24 mg Yardımcı maddeler : Mannitol 75 mg. Yardımcı maddeler için

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EX-LOVIR % 1 Krem KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Madde: Her 1 g krem 10 mg pensiklovir içerir. Yardımcı Maddeler : Her 1 g kremde Propilen glikol.0.400

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sulandırılmadan önce; her 100 gram granül, 787

Detaylı

CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml

CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml FORMÜLÜ Aktif madde Cisplatinum 10 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür 180 mg (stabilizatör olarak), Hidroklorik asit 9.8 mg (ph'ı ayarlamak amacıyla), Enjeksiyonluk

Detaylı

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : 0.45 ml lik enjektör içinde; Tinzaparin sodyum 4 500 IU Anti-Xa Sodyum asetat, 3H2O 2.25 mg Enjeksiyonluk su k.m. 0.45 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Tinzaparin

Detaylı

Kronik Hepatit C Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar

Kronik Hepatit C Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar Kronik Hepatit C Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar Asıl Dr. Alpay alt başlık ARIstilini düzenlemek için tıklatın İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Detaylı

FERRIPROX 500 MG FİLM KAPLI TABLET

FERRIPROX 500 MG FİLM KAPLI TABLET FERRIPROX 500 MG FİLM KAPLI TABLET FORMÜL Beher tablet 500 mg Deferipron içerir. (Boyar madde olarak titanyum dioksit içermektedir). FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Farmakodinamik özellikler Deferipron, talasemi

Detaylı

Naltrekson un plazma yarı ömrü yaklaşık 4 saattir. Ortalama kan düzeyi 8.55 ng/ml.dir.

Naltrekson un plazma yarı ömrü yaklaşık 4 saattir. Ortalama kan düzeyi 8.55 ng/ml.dir. Ethylex 50 mg Film Tablet FORMÜL 1film tablet, 50 mg Naltrekson hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristal selüloz, krospovidon, kolloidal silisyum dioksit, magnezyum stearat,

Detaylı

VĠRON 200 mg KAPSÜL. sanovel. FORMÜLÜ Her kapsül, 200 mg ribavirin içerir. Yardımcı maddeler : Titanyum dioksit, laktoz monohidrat

VĠRON 200 mg KAPSÜL. sanovel. FORMÜLÜ Her kapsül, 200 mg ribavirin içerir. Yardımcı maddeler : Titanyum dioksit, laktoz monohidrat VĠRON 200 mg KAPSÜL sanovel FORMÜLÜ Her kapsül, 200 mg ribavirin içerir. Yardımcı maddeler : Titanyum dioksit, laktoz monohidrat FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik özellikler Ribavirin, bazı RNA ve

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. COMBANTRIN 250 mg/5 ml oral süspansiyon Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 100 ml oral solüsyon 14,400 mg pirantel pomoat (5 mg pirantel baza eşdeğer) içerir. Yardımcı maddeler: Antifoam

Detaylı

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RECBUTİN rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g kremde; Etkin madde: Trimebutin baz Ruskogenin 58.00 mg 5.00 mg Yardımcı maddeler: Setostearil alkol

Detaylı

CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler

CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler CABASER Tabletin etken maddesi olan kabergolin, güçlü ve uzun süreli

Detaylı

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FORMÜL Bir Finarid Film Tablet 5 mg finasterid ve boyar madde olarak sarı demir oksit, titanyum dioksit, sunset sarısı, indigo karmin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Finasterid,

Detaylı

DOÇ. DR. GÜNAY ERTEM S. B. Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği

DOÇ. DR. GÜNAY ERTEM S. B. Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği DOÇ. DR. GÜNAY ERTEM S. B. Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği *FG, *38 yaşında, bayan *İlk başvuru tarihi: Kasım 2010 *7 ay önce saptanan HBsAg pozitifliği

Detaylı

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül FORMÜLÜ: Her kapsülde mide asidine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde; Lansoprazol 30 mg Boyar madde olarak: Kinolin sarısı (E 104), İndigokarmin (E 132), Titandioksit

Detaylı

HCV ye Bağlı Dekompanze Karaciğer Sirozu Hastalarında Pegileİnterferon Alfa-2a + Ribavirin Tedavisi

HCV ye Bağlı Dekompanze Karaciğer Sirozu Hastalarında Pegileİnterferon Alfa-2a + Ribavirin Tedavisi HCV ye Bağlı Dekompanze Karaciğer Sirozu Hastalarında Pegileİnterferon Alfa-2a + Ribavirin Tedavisi Fatih Tekin, Fulya Günşar, Zeki Karasu, Ulus Akarca, Galip Ersöz Ege ÜTF Gastroenteroloji Bilim Dalı,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Biotin (Vitamin H)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Biotin (Vitamin H) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Biotin (Vitamin H) Yardımcı madde(ler): Laktoz anhidr 5,0 mg 48,5 mg Yardımcı maddeler için

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. COMBANTRIN 250 mg Çiğneme Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. COMBANTRIN 250 mg Çiğneme Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI COMBANTRIN 250 mg Çiğneme Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Pirantel pamoat 720.00 mg ( 250 mg pirantel baza eşdeğer) Yardımcı maddeler:

Detaylı

Allerset 10 mg Film Tablet

Allerset 10 mg Film Tablet Allerset 10 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablette, 10 mg setirizin dihidroklorür; ayrıca boyar madde titan dioksit bulunur. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Allerset Tablet in

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Enjeksiyon çözeltisi Hemen hemen renksiz, berrak veya çok hafif opalesans çözelti.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Enjeksiyon çözeltisi Hemen hemen renksiz, berrak veya çok hafif opalesans çözelti. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SİSTRAL Ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ampul (1mL) 10 mg klorfenoksamin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSAMOL 7.5 mg / 5 ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Butamirat sitrat

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSAMOL 7.5 mg / 5 ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Butamirat sitrat KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSAMOL 7.5 mg / 5 ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Butamirat sitrat 7.5 mg Yardımcı maddeler: Sorbitol Gliserin Sodyum Sakarin 2.5

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LAVODROP 30 mg/5 ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levodropropizin 30 mg/5 ml Yardımcı maddeler: Her 5 ml de; Sukroz 2.5 g Gliserin 0.5

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Ürünün İsmi EUCARBON tablet 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi Etkin maddeler: Bir tablette; 180,0 mg bitkisel kömür, 50,0 mg kükürt, 105,0 mg senne (sinameki) yaprağı tozu ve 25,0

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPA-MERZ İnfüzyon Konsantresi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPA-MERZ İnfüzyon Konsantresi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPA-MERZ İnfüzyon Konsantresi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: 1 ampul (10 ml), 5,0 g L-ornitin L-aspartat içermektedir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VASOFİX 20 mg film tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Trimetazidin dihidroklorür

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VASOFİX 20 mg film tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Trimetazidin dihidroklorür KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VASOFİX 20 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Trimetazidin dihidroklorür 20.00 mg Yardımcı maddeler: Mannitol (E421) 17.00 mg Ponceau

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUTAMCOD 7.5 mg/5 ml Şurup

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUTAMCOD 7.5 mg/5 ml Şurup 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUTAMCOD 7.5 mg/5 ml Şurup KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Butamirat sitrat Yardımcı maddeler: Sorbitol % 70 Etanol Sakarin sodyum Benzoik asit

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi: Etkilenmiş göze günde 4 defa veya gerekli olduğu sürece 1 2 damla damlatılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi: Etkilenmiş göze günde 4 defa veya gerekli olduğu sürece 1 2 damla damlatılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OPTIVE %0.5 Lubrikant Göz Damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir mililitrede 5 mg karmeloz sodyum (CMC sodyum) içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

Tenoksikam, antienflamatuvar, analjezik ve antipiretik etkiye sahip bir ajandır. Tenoksikam

Tenoksikam, antienflamatuvar, analjezik ve antipiretik etkiye sahip bir ajandır. Tenoksikam TENOKSAN 20 MG KAPSÜL FORMÜLÜ Beher kapsül, 20 mg tenoksikam içerir.tenoksan kapsüldeki tenoksikam oksikamgrubundan bir tienotiazin türevidir. Kapsül boyar maddeleri: Sarı demir oksit, titanyum dioksit,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir.

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir. ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI ALZAMED 5 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Donepezil hidroklorür 5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde

Detaylı

OXXA ŞURUP. % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül

OXXA ŞURUP. % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül OXXA ŞURUP % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül FORMÜLÜ Sulandırıldıktan sonra her 5 ml şurup 200 mg (%4) asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Metil-propil paraben (koruyucu), portakal esansı

Detaylı

DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS. DEMAX 10 mg FİLM TABLET

DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS. DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS DEMAX 10 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ : Her film tablet etken madde olarak 8.31 mg Memantin e eşdeğer 10 mg Memantin HCl ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FLURİDİN jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FLURİDİN jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FLURİDİN jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Flurbiprofen 1.50 g Yardımcı maddeler: Butillenmiş hidroksitoluen Propilen Glikol Dipelargonat

Detaylı

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin FORMÜLÜ Her Sporex Mikropellet kapsül 100 mg itrakonazol içerir. Kapsül boyar maddeleri: titanyum dioksit, eritrosin, indigotin

Detaylı

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİTHALMİC viskoz göz damlası % 1 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : %1 anhidr maddeye ekivalan fusidik asit hemihidrat içerir. Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. KESTINE 1 mg/ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Her ml de 1 mg ebastin bulunur.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. KESTINE 1 mg/ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Her ml de 1 mg ebastin bulunur. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KESTINE 1 mg/ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her ml de 1 mg ebastin bulunur. Yardımcı maddeler: Sodyum metil parahidroksibenzoat Sodyum

Detaylı

Arimidex 1 mg Film Tablet. Prospektüs

Arimidex 1 mg Film Tablet. Prospektüs 1 Arimidex 1 mg Film Tablet Prospektüs 2 Arimidex 1 mg Film Tablet Formül Her bir tablet etken madde 1 mg anastrozol ve yardımcı maddeler,laktoz,sodyum nişasta glikolat ve titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĠK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg klemastine (hidrojen fumarat halinde) içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg klemastine (hidrojen fumarat halinde) içerir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TAVEGYL Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 1 mg klemastine (hidrojen fumarat halinde) içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyaz, yuvarlak, bir yüzünde E20 baskısı bulunan film tablet.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyaz, yuvarlak, bir yüzünde E20 baskısı bulunan film tablet. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KESTINE 20 mg film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Herbir film tablet 20 mg mikronize ebastin içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kapağı ters çevirerek tüp delinir ve yara üzerinde ince bir tabaka teşkil edecek şekilde MADÉCASSOL sürülür.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Kapağı ters çevirerek tüp delinir ve yara üzerinde ince bir tabaka teşkil edecek şekilde MADÉCASSOL sürülür. 1 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MADECASSOL merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ZEFFĐX 100 mg film tablet Ağızdan alınır Etkin madde: Her tablette; 100 mg lamivudin içerir. Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit, sentetik kırmızı demir oksit, sentetik sarı demir oksit

Detaylı

FERRIPROX 500 MG FİLM KAPLI TABLET. FORMÜL Beher tablet 500 mg Deferipron içerir. (Boyar madde olarak titanyum dioksit içermektedir).

FERRIPROX 500 MG FİLM KAPLI TABLET. FORMÜL Beher tablet 500 mg Deferipron içerir. (Boyar madde olarak titanyum dioksit içermektedir). FERRIPROX 500 MG FİLM KAPLI TABLET FORMÜL Beher tablet 500 mg Deferipron içerir. (Boyar madde olarak titanyum dioksit içermektedir). FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Farmakodinamik özellikler Deferipron, talasemi

Detaylı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5 Şimdi KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Yaşlılık Düşük bağışıklık Hırıltılı öksürük Kirli ortam Pasif içicilik Zamanı Tekrarlayan

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 7.5 mg butamirat sitrat (1.5 mg/ml) içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 7.5 mg butamirat sitrat (1.5 mg/ml) içerir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CODACTİV 7.5 mg/ 5 ml Şurup, 100 ml 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml şurup, 7.5 mg butamirat sitrat (1.5 mg/ml) içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı