YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT"

Transkript

1 UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT Otel Yöneticiliği Bölümü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2 GERÇEK POTANSİYELİNİ KEŞFEDECEĞİN VE İÇİNDEKİ YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIN HAYATININ GİRİŞİMİ İÇİN ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SENİ BEKLİYOR.

3

4

5 Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Otel Yöneticiliği Lisans Programı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı, girişimci, yaratıcı, iş hayatına adım atar atmaz katma değer üretebilecek, sorun çözmeye odaklı, sektörel bilgi ve becerilerle bezenmiş, üniversite eğitim hayatını başarıyla tamamlamış gençleri, sağlıklı bir kariyer planlaması ile gastronomi ve otel yöneticiliği alanında geleceğin liderleri olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir. M. Teoman ALEMDAR Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar, Özyeğin Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Otel Yöneticiliği Lisans Programı Müdürü dür. Turizm endüstrisine 1976 yılında Maçka Oteli nde adım atmış, buradan Tepebaşı ndaki Etap İstanbul Oteli ne geçmiş ve orada 1981 yılının sonuna kadar çalışmıştır yılı başında ABD deki Florida International Üniversitesi ne Otel Yöneticiliği alanında eğitim almak için gitmiştir yılında B.S.c Lisans Diplomasını almıştır. Florida da iken, Sheraton ve Holiday Inn otelleri ve Don Cesar Beach Resort ta görev yapmıştır. Türkiye ye döner dönmez Antalya, Alanya daki beş yıldızlı Serapsu Beach Resort ta Genel Müdürlük görevi icra etmiştir yılında öğretim görevlisi olarak katıldığı Bilkent Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği programlarına 1996 yılından itibaren Bölüm Başkanı olarak, ayrıldığı 2008 yılının sonuna kadar hizmet vermiş, hemen akabinde Türkiye deki ilk otel yöneticiliği lisans programını oluşturmak için Özyeğin Üniversitesi ne katılmıştır. M. Teoman Alemdar I-CHRIE, EuroCHRIE ve SKAL International İstanbul üyesidir. M. Teoman Alemdar yıllarında EuroCHRIE Federasyonu Başkanlığı ve I-CHRIE Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunmuştur.

6 YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

7

8 Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ndan mezun olduğunda, konaklama, yeme-içme ve benzer alanlardaki hizmet sektörlerinin ihtiyaçlarına cevap vereceksin. Sahip olacağın çok yönlü bakış açısı sayesinde hayallerini gerçekleştirebilecek ve gerçek potansiyelini ortaya çıkaracaksın. Tam donanımlı bir araştırma üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi nde girişimciliğin ruhunu keşfedecek, ulusal ve uluslararası işletmelerde yapacağın 1200 saatlik sektör stajları sayesinde tecrübe sahibi olacak ve en iyisini başarmak için kendini heyecan verici evrensel bir alanda geliştireceksin.

9

10

11 Hedefimiz Tutku, ilerleme ve profesyonellik. Otelcilik, gastronomi ve turizm endüstrisinde yer alan tüm paydaşlara katma değer yaratmak, Tutkulu, ilerlemeye açık, profesyonel tutum ve davranışları ile örnek olacak girişimci yönetici adayları yetiştirmek, Bilgiler üretmek ve bu bilgileri gerek eğitim, gerekse diğer kanallar aracılığı ile toplumla etkin şekilde paylaşmaktır.

12

13 YENİ OYUN ALANIN

14

15 Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Mükemmellik Merkezi ile seni profesyonel hayata hazırlıyor. Dünya hızla değişiyor ve senin hizmet sektöründe değişen dinamiklere ayak uydurman gerekiyor. Tam donanımlı bir araştırma üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi nde, Otel Yöneticiliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları hakkında teorik bilgilerin yanı sıra sana sunulan pratik uygulamalarla iş hayatına hazır olarak mezun olacaksın. Vaka çalışmaları, profesyonel otel yönetimi yazılımları, mutfak/laboratuvar çalışmaları, interaktif simülasyon programları, projeler ve stajlarla yetkinliklerini genişleteceksin. Mükemmellik Merkezi 3650 m 2 3 adet uygulamalı otel odası 1 adet araştırma ve geliştirme amaçlı otel odası Misafir kabul ve rezervasyon alanı Gastroditoryum Demo mutfağı Pastane Çok amaçlı mutfak Duyusal analiz laboratuvarı L Atelier Bleu Restoranı (115 kişilik) - Bistro - Lüks restoran (Fine-dining) - Özel yemek salonu (PDR)

16

17 YENİ İŞ YERİN

18

19 Otel Yöneticiliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri nin bireysel, sosyal ve kurumsal girişimciliği teşvik eden vizyonu sayesinde iş hayatına hazır olarak mezun olacaksın. Girişimcilik kavramı her geçen gün önem kazanıyor. Özyeğin Üniversitesi sana, yeni hayatında girişimciliğin ruhunu keşfedebileceğin tam donanımlı eğitim olanakları sunuyor. Swissotel Hotels & Resorts, The Marmara Collection Group ve d.ream ile yaptığımız sektörel iş birlikleri sayesinde mesleki becerilerini geliştirecek ve iş hayatına hazır olarak mezun olacaksın. Sektörle iç içe olan bir yüksekokul olarak, sektörden birçok başarılı yöneticilerle bir araya gelme ve öğrenci kulüpleri etkinlikleri sayesinde sektör liderleri ile bizzat iletişime geçme şansı bulacaksın. Bir araştırma üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi nde hayallerini gerçekleştirebilirsin. Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ndan mezun olduğunda Otel Yöneticiliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanlarında evrensel bir bakış açısına sahip olacaksın.

20

21 BÖLÜMLER Otel Yöneticiliği Bölümü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

22

23

24

25 Otel Yöneticiliği Bölümü Programın hedefi konaklama ve yiyecek-içecek alanındaki hizmet sektörlerinde, ulusal ve uluslararası üst düzey yöneticilik rolü üstlenebilecek ve kendi girişimlerini oluşturabilecek etkin liderler yetiştirmektir. Otel Yöneticiliği Lisans Programı, dört yıllık lisans eğitimi boyunca otel işletmeciliği ve yiyecek-içecek yöneticiliği alanlarında profesyonel kariyer elde etmek isteyen öğrenciler için oluşturulmuştur. Genel işletmecilik dersleri ile başlayan program, uygulamalı otel yöneticiliği dersleri ile gelişerek seçmeli derslerle zenginleştirilen ve Almanca, Rusça, İspanyolca veya Çince dillerinden birinin tercih edilmesiyle ikinci yabancı dil ile güçlendirilen bir yapı sunuyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bu programın hedefi Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yurt içi ve yurt dışında fark yaratan, girişimcilik ruhuna sahip, mezuniyetleri öncesinde kendi işletmelerinin kuruluş aşamasını tamamlamış veya uluslararası markalarca öncelikle tercih edilen mezunlar yetiştirmektir. Fransa da 1895 yılında kurulmuş olan Le Cordon Bleu Mutfak Sanatları Kurumu ile gerçekleştirilen iş birliği anlaşması sonucu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı öğrencilerine, tüm mutfak sanatları derslerinin Le Cordon Bleu eğitmen şefleri tarafından verilmesi sağlanmaktadır. Temel mutfak sanatları bilgileri ile başlayan program, klasik teknikler içeren derslerle zenginleştirilirken, restoran yönetimi dersleriyle de işletmecilik boyutunu tamamlamaktadır.

26

27

28

29 Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyeleri ADI SOYADI ÜNVANI YIL, DOKTORA ALANI Mehmet Teoman Alemdar Öğr. Gör. -Y. O. Müdürü 1988 Lisans, Florida International University Otel Yöneticiliği Aydın Beyhan Yrd. Doç. Dr. 2007, Marmara Üniversitesi İşletme A. Aylin Alsaffar Yrd. Doç. Dr. 2005, Nottingham University Gıda Bilimi Ayşın Paşamehmetoğlu Yrd. Doç. Dr. 2010, Başkent Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Özgür Özdemir Yrd. Doç. Dr. 2012, Pennsylvania State University Otel, Restoran ve Kurum Yönetimi Ezgi Erkmen Yrd. Doç. Dr. 2013, Oklahoma State University Otel, Restoran ve Kurum Yönetimi Nida Türegün Yrd. Doç. Dr. 2015, Yeditepe Üniversitesi Muhasebe Celale Kırkın Yrd. Doç. Dr. 2015, İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Tekin Ertan Öğr. Gör. 1965/ MBA, Michigan State University Otel Yöneticiliği H. Kader Şanlıöz Özgen Öğr. Gör. 2012, MBA, Akdeniz Üniversitesi İşletme Z. Begüm Kalyoncu Öğr. Gör. 2012/ Y. Lisans, Maastrict University Sağlık Gıda İnovasyon Yönetimi Tevfik Demirçiftçi Öğr. Gör. 2007/ Y. Lisans, University of Delaware Turizmde Bilgi Yönetimi Defne Ertan Tüysüzoğlu Uzman 1996/ Lisans, Michigan State University Otel, Restoran ve Kurum Yönetimi Eric Olivier Usta Öğretici - Mutfak Sanatları Germanangues Christophe Jean Bidault Usta Öğretici - Mutfak Sanatları Arnaud J. N. Declercq Usta Öğretici - Mutfak Sanatları Franck Bruwier Usta Öğretici - Mutfak Sanatları Frederic Amirat Usta Öğretici - Mutfak Sanatları Özden İlhan Ar-Gör 2012/ Y. Lisans Heriot-Watt University Gıda Bilimi, Güvenliği ve Sağlık Kerem İlaslan Ar-Gör 2012/ Y. Lisans, Heriot-Watt University Gıda Mühendisliği Mine Paşamehmetoğlu Ar-Gör 2016/ Y. Lisans, Tilburg University İletişim ve Bilgi Bilimleri Itır Doğangün Ar-Gör 2014/ Y. Lisans, İstanbul Üniversitesi Finans

30

31

32 Bu broşürün üretiminde hiç ağaç kesilmemiş olup; %100 geri dönüşümlü kağıt kullanılmıştır. Nişantepe Mah. Orman Sok. No: 34-36, Alemdağ - Çekmeköy/İstanbul T E-posta: tanitim.basvuru@ozyegin.edu.tr Tüm detaylar için başvuru sayfamıza bağlanın. Sanal Tur ile Özyeğin Üniversitesi ni gezin.

HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT GERÇEK POTANSİYELİNİ KEŞFEDECEĞİN VE İÇİNDEKİ YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIN HAYATININ GİRİŞİMİ İÇİN ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SENİ BEKLİYOR.

Detaylı

UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU BIR ADIM ÖNDE

UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU BIR ADIM ÖNDE 2017-2018 UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU BIR ADIM ÖNDE Hedefimiz Otelcilik, gastronomi ve turizm endüstrisinde yer alan tüm paydaşlara katma değer yaratan, Tutkulu, ilerlemeye açık, profesyonel tutum

Detaylı

Fotoğraf: Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlyas Çapoğlu nun Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Ziyareti

Fotoğraf: Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlyas Çapoğlu nun Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Ziyareti Ülkemizin turizm sektörüne kalifiye elemanlar yetiştirme amacıyla 2008 yılında kurulan Erzincan Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, aynı yıl Turizm ve Otel İşletmeciliği programı, sonrasında

Detaylı

Hedefimiz. Otelcilik, gastronomi ve turizm endüstrisinde yer alan tüm paydaşlara katma değer yaratan,

Hedefimiz. Otelcilik, gastronomi ve turizm endüstrisinde yer alan tüm paydaşlara katma değer yaratan, Hedefimiz Otelcilik, gastronomi ve turizm endüstrisinde yer alan tüm paydaşlara katma değer yaratan, Tutkulu, ilerlemeye açık, profesyonel tutum ve davranışları ile örnek, Girişimci, başarılı ve uluslararası

Detaylı

ORTACA MESLEK YÜKSEKOKULU

ORTACA MESLEK YÜKSEKOKULU ORTACA MESLEK YÜKSEKOKULU MY YOGA STUDIO OTEL, LOKANTA VE IKRAM HIZMETLERI BÖLÜMÜ ADAY ÖGRENCI BROSÜRÜ Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulu,Dalyan Yolu Üzeri 48600 Ortaca/ MUGLA Tel:

Detaylı

MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ NDE HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİN BİR GELECEK SENİ BEKLİYOR. Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi sürdürülebilir

Detaylı

HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 3. NESİL ÜNİVERSİTE

HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 3. NESİL ÜNİVERSİTE HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 3. NESİL ÜNİVERSİTE http://www.uludag.edu.tr/harmancik 1 HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU GENEL BİLGİ Meslek Yüksekokulumuz, 2008 2009 Yılında Eğitim-Öğretime başlamıştır. 2016

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT GERÇEK POTANSİYELİNİ KEŞFEDECEĞİN VE İÇİNDEKİ YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIN HAYATININ GİRİŞİMİ İÇİN ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SENİ BEKLİYOR. Psikolojiyi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ YARIYIL Adı TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 3 6 TUR 121 Genel Ekonomi Z 3 0 3 3 6 TUR 131 Genel Muhasebe Z 3 0 3 3 6 TUR 141 Hukuk Başlangıcı

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı Yeni Nesil Devlet Üniversitesi SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı 2015-2016 Tanıtım Broşürü Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Kamu Yönetimi, işlevsel anlamda kamu politikaları

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

KOCAELİÜNİVERSİTESİ DERBENT TURİZM İŞLETMECİLİĞİVE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

KOCAELİÜNİVERSİTESİ DERBENT TURİZM İŞLETMECİLİĞİVE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU KOCAELİÜNİVERSİTESİ DERBENT TURİZM İŞLETMECİLİĞİVE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU Yüksekokulumuz, Yaklaşık 800 milyon insanın seyahat ettiği dünyamızda, en çok gidilen 10 bölgeden birisi olan ülkemize nitelikli

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 Hakkımızda CREALUS, kurulduğu günden bu güne kadar müşterilerine stratejik çözüm ortağı olarak yenilikçi, yaratıcı ve katma değerli eğitim ve

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKULUMUZ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 31.12.2009 tarihli ve 27449 sayılı (7. Mükerrer) Resmi Gazetede yayımlanan,

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU Dikey Geçiş Sınavı Nedir? Dikey Geçiş Sınavı, 4 senelik lisans öğrenimine geçiş yapmak için her sene ÖSYM tarafından

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ YARIYIL TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 3 5 TUR 121 Genel Ekonomi Z 3 0 3 3 5 TUR 131 Genel Muhasebe Z 3 0 3 3 5 TUR 141 Hukuk Başlangıcı

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

beykent.edu.tr Beykent Üniversitesi

beykent.edu.tr Beykent Üniversitesi %100 B urs %40 İvned ir İmk an im ı yurt dışı imkanları dikey geçiş sınavı ERASMUS çözüm merkezi 1997 2018 09 TEMMUZ Taksim Yerleşkesi YÜKSEK LİSANS DOKTORA SANATTA YETERLİK kesintisiz burs HEDEF GENÇ

Detaylı

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ HARMANCIK MESLEK YÜKSEK OKULU Aşçılık Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurulan 14 meslek yüksek okuldan birisi olan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları kurumumuz, 2008 2009 Eğitim-Öğretime

Detaylı

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ Bartın, Karadeniz Bölgesi nde, Batı Karadeniz Bölümü nde bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye nin 74. ili olmuştur. Bartın bölünmüş yollar ile İstanbul a 420km,

Detaylı

BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri

BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri... Senin Yeteneklerin, Senin Geleceğin! Ebeveyn Bilgilendirmesi Gastronomi Alanında Meslek Eğitimi Hakkında Senin Yeteneklerin, Senin Geleceğin! > 6 En İyi Fırsatları

Detaylı

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Altın ve Kıymetli Metaller Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

Günümüzde, küreselleşme ve teknolojik gelişmeler, hızla gelişen ülkemizde nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın her geçen gün artmasına neden olmuştur.

Günümüzde, küreselleşme ve teknolojik gelişmeler, hızla gelişen ülkemizde nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın her geçen gün artmasına neden olmuştur. Günümüzde, küreselleşme ve teknolojik gelişmeler, hızla gelişen ülkemizde nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın her geçen gün artmasına neden olmuştur. Genç nüfusun artması ile de hiç şüpesizki önemli bir

Detaylı

MBA. Yeni Nesil MBA. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA. Yeni Nesil MBA. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 Yeni Nesil MBA Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası bakış açısı

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ Lisans ve Yüksek Lisans Düzeyinde Eğitim: Lisans Programları Fizik Öğretmenliği (MF-2) Kimya Öğretmenliği (MF-3) Matematik Öğretmenliği (MF-1)

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ BİRİNCİ YARIYIL Adı TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 3 6 TUR 121 Genel Ekonomi Z 3 0 3 3 6 TUR 131 Genel Muhasebe Z 3 0 3 3 6 TUR 141

Detaylı

7000 m2 lik kapalı alana sahip, 150000 kitap ve 250 akademik süreli yayın aboneliği bulunan rahat çalışma ortamları ile modern bir kütüphane

7000 m2 lik kapalı alana sahip, 150000 kitap ve 250 akademik süreli yayın aboneliği bulunan rahat çalışma ortamları ile modern bir kütüphane 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 95 programda lisans ve önlisans, 75 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin; 98 ülkeden öğrenci ve 35 ülkeden öğretim elemanı ile uluslararası ortam

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

İŞLETME FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT İŞLETME FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT GERÇEK POTANSİYELİNİ KEŞFEDECEĞİN VE İÇİNDEKİ YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIN HAYATININ GİRİŞİMİ İÇİN ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SENİ BEKLİYOR. Özyeğin Üniversitesi

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL NO DERS ADI TEORİK UYGULAMA AKTS 1 Turizme Giriş 3 0 3 2 İktisada Giriş 2 0 2 3 Genel İşletme 3 0 3 4 Türk Dili I

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği Bölümü Neden Makine Mühendisliği Teknolojiyi kullanan, teknoloji üreten ve teknolojiye yön veren, toplum yararına bilimsel bilgi sağlayan günümüz ve yarınların problemlerine çözüm arayan

Detaylı

Karabük Üniversitesi / İşletme Fakültesi. Merakınızın peşinden gidin: Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım.

Karabük Üniversitesi / İşletme Fakültesi. Merakınızın peşinden gidin: Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım. Karabük Üniversitesi / İşletme Fakültesi Girişimcilik Bölümü Merakınızın peşinden gidin: Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım. Einstein Geleceğin mesleğini arayan üniversite adaylarını,

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ NİN ÖĞRENCİLERİNE SUNDUĞU AYRICALIKLI OLANAKLAR

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ NİN ÖĞRENCİLERİNE SUNDUĞU AYRICALIKLI OLANAKLAR DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ NİN ÖĞRENCİLERİNE SUNDUĞU AYRICALIKLI OLANAKLAR 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 100 programda lisans ve önlisans, 81 programda lisansüstü eğitim 106 ülkeden öğrenci ve 35 ülkeden

Detaylı

ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA

ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA MART EĞİTİMLERİ ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA EĞİTİM PROGRAMLARI Geçmişten geleceğe köprü... MART/ 2010 10 MARTT

Detaylı

7141 Sayılı Kanun çerçevesinde tarihinde kurulmuştur

7141 Sayılı Kanun çerçevesinde tarihinde kurulmuştur 7141 Sayılı Kanun çerçevesinde 18.05.2018 tarihinde kurulmuştur Eğitim Faaliyetleri Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Teknoloji Fakültesi Turizm Fakültesi Ali Fuat Paşa

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

HUKUK FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT HUKUK FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT GERÇEK POTANSİYELİNİ KEŞFEDECEĞİN VE İÇİNDEKİ YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIN HAYATININ GİRİŞİMİ İÇİN ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SENİ BEKLİYOR. Hukuk, sosyal bilimler

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından verilen sektörel uzmanlık belgesini başarıyla almaya hak kazanmıştır.

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından verilen sektörel uzmanlık belgesini başarıyla almaya hak kazanmıştır. GMC FILM EĞİTİM Araç Kaplama, Cam Filmi, Seramik Kaplama eğitiminiz için, bildiğimiz herşeyi sizinle paylaşıyoruz... GMC Film Akademi eğitim uzmanları, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından verilen sektörel

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy. TURİZM ve OTEL İŞLETMECİLİĞİ (YGS-6)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy. TURİZM ve OTEL İŞLETMECİLİĞİ (YGS-6) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy TURİZM ve OTEL İŞLETMECİLİĞİ (YGS-6) Turizm ve Otel İşletmeciliği Bu program; Türkiye ve Dünya Turizm sektörü için gerekli bilgi, beceri, tecrübe ve iş kültürüne sahip olan

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ mezunları iş olanakları. İzmir

TURİZM FAKÜLTESİ mezunları iş olanakları. İzmir TURİZM FAKÜLTESİ mezunları iş olanakları İzmir İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde ; Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Rekreasyon Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI BİRİNCİ YIL TEORİK UYGULAMA AKTS 1 Turizme Giriş 2 İktisada Giriş 2 0 2 3 Genel İşletme 3 0 3 4 Türk Dili I Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 )

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 ) ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 ) TARİHÇE Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2008 yılında kurulmuş olup 2009 yılında İktisat, İşletme

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi turizm işletmeciliği, turizm rehberliği, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinin

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına

Detaylı

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort +90 444 1 352 www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... L U X U R I S M Luxurism, sadece bir kelime değil; mükemmelliğin heyecan

Detaylı

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç:

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç: PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Bu programın amacı; ekonominin temelinde dayandığı sermaye piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikleri öğrencilerimize kazandırmak adına finans, ekonomi, ekonometri, sosyal bilimler

Detaylı

ANKARA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ. turizm eğitiminde 53 yıl

ANKARA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ. turizm eğitiminde 53 yıl M.E.B ANKARA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ turizm eğitiminde 53 yıl tanıtım broşürü 2013 Hakkımızda Vİzyonumuz Otelcilik ve Turizm Eğitiminde Öncü bir Kuruluş olmaktır. misyonumuz Milli eğitimde süratle

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BEYKENT HAKKINDA Beykent Üniversitesi, Adem Çelik- Beykent Eğitim Vakfı tarafından 1997 yılında 09.07.1997 tarih ve 4282 sayılı kanunla kurulmuş, kamu tüzel kişiliğine sahip bir vakıf

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016 MEZUN MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TAKDİM 2006 yılında kurulan ve değer üreten üniversite sloganıyla yeni kurulan üniversiteler arasında

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI (2 EKİM 2017) hali

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI (2 EKİM 2017) hali KONAKLAMA 2 SINIF GÜNDÜZ ÖĞRENCİLERİ A GRUBU SALI-ÇARŞAMBA-PERŞEMBE GÜNLERİ OTELDE OLACAKLAR KONAKLAMA 2 SINIF GÜNDÜZ ÖĞRENCİLERİ B GRUBU CUMA-CUMARTESİ-PAZAR GÜNLERİ OTELDE OLACAKLAR KONAKLAMA 3 SINIF

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR T.C. YABANCI T.C. T.C. YABANCI

Detaylı

09 TEMMUZ. sayısal-sözel 09 JULY kesintisiz burs. çap/yandal. kariyer merkezi BEYKENT UNIVERSITY. çözüm merkezi

09 TEMMUZ. sayısal-sözel 09 JULY kesintisiz burs. çap/yandal. kariyer merkezi BEYKENT UNIVERSITY. çözüm merkezi DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) 20 1 7-2 0 1 8 Konte nj an Tabl o s u %100 %40 BURS İMKAN I 1997 2017 09 TEMMUZ çözüm merkezi 1997 kesintisiz burs kariyer merkezi BEYKENT UNIVERSITY çap/yandal BEYKENT UNIVERSITY

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

2017 En Küçük Puan En Büyük Puan. 16,88 TL EA 6 246,760, % 50% 25% Özel Eğitim Öğretmenliği (Tam Burslu)

2017 En Küçük Puan En Büyük Puan. 16,88 TL EA 6 246,760, % 50% 25% Özel Eğitim Öğretmenliği (Tam Burslu) Fakülte/Bölüm/Program 2018 Eğitim Ücreti* Türü 2018 Kontenja n 2017 En Küçük 2017 En Büyük ÖZEL PAKET BURSU DGS %50-%25 TSK %50 EĞİTMEN %25 EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Detaylı

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğünden:

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğünden: İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun ve Öğretim Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş

Detaylı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi. Turizm Fakültesi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi. Turizm Fakültesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Çiğli/İzmir Temmuz 2012 İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi; 14.07.2010 tarihinde kabul edilen ve 22.07.2010 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1 Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Ahmet Cengizhan Dirican İçerik 1. 1. Üniversitemiz 2. 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. 3. Bölümümüz

Detaylı

IndEx 16 En İyiler Senin için Buluşuyor..!

IndEx 16 En İyiler Senin için Buluşuyor..! IndEx 16 IndEx 16 Kulübümüzün en geniş katılımlı etkinliği olan IndEx, her sene 6 sektörden 15 Genel Müdür veya Genel Müdür Yardımcısı seviyesinde konuşmacının katılımı ve 10 case yarışmasıyla 3 gün boyunca

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr İŞLETME FAKÜLTESİ Yarının yatırımlarını şekillendirecek fikirler neden sizden

Detaylı

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding Burcu Geriş 1999 da Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. London Business School ve Columbia Business School dan MBA derecesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ ve ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ

ÖZGEÇMİŞ ve ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ ve ESERLER LİSTESİ Dr. Yasin KELEŞ Öğretim Görevlisi, Giresun Üniversitesi Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü KİŞİSEL BİLGİLER ÖZGEÇMİŞ

Detaylı

T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 VE 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILLARINA AİT TAVAN VE TABAN PUANLAR

T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 VE 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILLARINA AİT TAVAN VE TABAN PUANLAR Yerleşme Durumu T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 VE 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILLARINA AİT TAVAN VE TABAN PUANLAR Yök Bölüm Bölüm Adı Burs Tipi 2009-2010 2010-2011 Tavan Taban Tavan Taban EĞİTİM

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ)

AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ) İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğünden; AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ) Üniversitemize; 2547 Sayılı Yüksek Kanunu " Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmelik

Detaylı

Özyeğin Üniversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi

Özyeğin Üniversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye nin ilk LEED Sertifikası alan kampüsü 220 bin m2 alana kurulu

Detaylı

2017 YILI KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU

2017 YILI KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 2017 YILI KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 2017 İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar...

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr İŞLETME FAKÜLTESİ Yarının yatırımlarını şekillendirecek

Detaylı

BMTurk Hakkında. Brand Management Turkey; kısaca BMTurk Eylül 2016 yılında kurulmuştur.

BMTurk Hakkında. Brand Management Turkey; kısaca BMTurk Eylül 2016 yılında kurulmuştur. BMTurk Hakkında Brand Management Turkey; kısaca BMTurk Eylül 2016 yılında kurulmuştur. Toplam 100 yıllı aşkın profesyonel iş tecrübesine sahip bir ekibi birleştirmektedir. Teknoloji, turizm ve uluslararası

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

DGS-2012/1 DGS Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar

DGS-2012/1 DGS Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar PROGRAM PUAN En Küçük En Büyük KODU P R O G R A M A D I TÜRÜ KONT. YER. Puan Puan ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Eğitim Fakültesi 1011359 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği SAY 4

Detaylı

EDEXCEL ULUSLAR ARASI SERTİFİKA PROGRAMI. International Qualifications

EDEXCEL ULUSLAR ARASI SERTİFİKA PROGRAMI. International Qualifications EDEXCEL ULUSLAR ARASI SERTİFİKA PROGRAMI International Qualifications Artık şirketler kıtaların ve ülkelerin sınırlarının kalktığı günümüzde Uluslararası yetkinliğe sahip Yönetici ve Liderlerini arıyor.

Detaylı

İKTİSAT BÖLÜMÜ Selçuk Üniversitesi İktisat bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 1987 yılında normal öğretim olarak eğitim öğretime başlamıştır. 1992 yılında ise bölüm ikinci öğretim

Detaylı

YATIRIMLARI BÜLTENİ. Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları. Araştırma ve Tasarım

YATIRIMLARI BÜLTENİ. Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları. Araştırma ve Tasarım T U R İ Z M YATIRIMLARI BÜLTENİ Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları 32SAYI Araştırma ve Tasarım erol KaRaBuLuT PROJELER Alltours/ Sunline Hotels Ramada Hotels Ever Grup Dedeman Hotels Aurum Hotels Kervansaray

Detaylı

EFES MESLEK YÜKSEKOKULU

EFES MESLEK YÜKSEKOKULU EFES MESLEK YÜKSEKOKULU TARİHÇEMİZ Efes Meslek Yüksekokulu; Dokuz Eylül Üniversitesi nin en yeni meslek yüksekokulu olarak Selçuk ilçesinde 2014 yılında kurulmuştur. Yüksekokul; Turizm ve Otel İşletmeciliği,

Detaylı

Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı

Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı Tarih: 27 Ekim - 25 Kasım 2018 Yer: Balmumcu - Point Hotel Süre: 5 Haftasonu

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Fen Fakültesi; 1982 yılında Fen - Edebiyat Fakültesi adı altında kurulmuştur. Fakülte, 1991 yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU.

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU http://bilecik.edu.tr/ Gölpazarı Meslek Yüksekokulu 29 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. Yüksekokulumuzun hizmet binasında eğitim

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksekokulu 1989 yılından bu yana dünyanın ortası Akşehir den bilime açılan bir kapı olarak hizmet vermektedir.

Detaylı

Office Phone:

Office Phone: www.aimdanismanlik.com Office Phone: 0212 698 00 40 İÇİNDEKİLER 1. NEDEN AIM? 2. İŞ ORTAKLARIMIZ ve ÜYE KURUMLAR 3. DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ 4. İHTİYAÇLARINIZ, RİSKLERİNİZ ve BEKLENTİLERİNİZ NELER? 5.

Detaylı

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ MESLEK ELEMANI

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ MESLEK ELEMANI TANIM Turizm ve otelcilik işletmelerinde turizm hizmetinin sunumu, pazarlanması ve işletmenin dış müşterilere tanıtımında görev alan kişidir. A-GÖREVLER Turizm ve otel işletmeciliği meslek elemanlarının

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SEFERİHİSAR FEVZİYE HEPKON UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ AKTS BİLGİ PAKETİ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SEFERİHİSAR FEVZİYE HEPKON UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ AKTS BİLGİ PAKETİ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SEFERİHİSAR FEVZİYE HEPKON UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ AKTS BİLGİ PAKETİ GENEL TANIM KURULUŞ (KURULUŞ TARİHİ, PROGRAMIN GENEL YAPISI)

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Tel: (0 362) 457 60 20 Fax: (0 362) 457 69 26 Adres: Kurupelit / Samsun web: http://hemsirelik.ssbf.omu.edu.tr/

Detaylı

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Amaç Kurumsal iletişim bir kuruluşun hedeflediği kitleye

Detaylı

İkili mesleki eğitim güçlü bir kariyer başlangıcıdır Ve daha fazlası için sağlam bir temel oluşturur.

İkili mesleki eğitim güçlü bir kariyer başlangıcıdır Ve daha fazlası için sağlam bir temel oluşturur. EĞİTİM VE MESLEK Mesleki eğitim sadece ilk adımdır İkili mesleki eğitim güçlü bir kariyer başlangıcıdır Ve daha fazlası için sağlam bir temel oluşturur. EĞİTİM VE MESLEK Mesleki Eğitim Okuldan hemen sonra

Detaylı

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik ABD NİN TAM MERKEZİNDE EĞİTİM ALIN ABD nin merkezinde, Wisconsin in ilk üniversitesinde global eğitim alın. 1846 dan beri, Carroll

Detaylı

YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU. "Çalışan ve üreten, gelişen, girişimci modern ve çağdaş eğitimin adresi, Yenice Meslek Yüksekokulu"

YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU. Çalışan ve üreten, gelişen, girişimci modern ve çağdaş eğitimin adresi, Yenice Meslek Yüksekokulu YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU "Çalışan ve üreten, gelişen, girişimci modern ve çağdaş eğitimin adresi, Yenice Meslek Yüksekokulu" Çanakkale nin şirin bir ilçesi olan Yenice, Kazdağları nın eteklerinde yer

Detaylı

Kurumsal Eğitimlerimiz

Kurumsal Eğitimlerimiz 2017 Kurumsal Eğitimlerimiz İçindekiler YÖNETİCİLİK ve YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMLERİ... 11 Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi... 11 Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Eğitimi... 12 Yönetimde Temel Yaklaşımlar

Detaylı

ÖNEMİ ASLA KAYBOLMAYACAK MESLEK: MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ

ÖNEMİ ASLA KAYBOLMAYACAK MESLEK: MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ÖNEMİ ASLA KAYBOLMAYACAK MESLEK: MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ İSTE Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu Üniversitemizin Teknoversite misyon ve vizyonunu gerçekleştirmek için var gücümüzle

Detaylı

2014-DGS Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar

2014-DGS Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar Üniversite Fakülte / Yüksekokul Adı 100110266 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Bolu Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik SAY 6 6 277,83369 311,06335 100110018 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Eğitim

Detaylı

Daha Önce Alınan Dersler Bölümümüzdeki Karşılığı Olan Dersler Uygunluğu

Daha Önce Alınan Dersler Bölümümüzdeki Karşılığı Olan Dersler Uygunluğu Öğrencinin Soyadı: Mürsel ARSLAN Daha Önce Alınan Dersler Bölümümüzdeki Karşılığı Olan Dersler luğu Geçme tu Kodu 1 İngilizce I 2 80 210014 İngilizce- I 6 Değil* 2 Türk Dili- I 2 80 210010 Türk Dili- I

Detaylı

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler Şirket Tanıtım Sunumu İÇERİK 1. Hakkımızda 2. Vizyon, Misyon ve Değerlerimiz 3. Müşteri Değer Önerimiz 4. Hizmetlerimiz 5. Çalışan Deneyimi 6. Ekibimiz 1. Hakkımızda A.Ş. olarak, gelişimi önemseyen kurumlara,

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Gıda Mühendisliği Bölümü

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Gıda Mühendisliği Bölümü HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Gıda Mühendisliği Bölümü Bölümümüz, gıda maddelerinin işlenmesi, yeni ürünlerin geliştirilmesi, kalite kontrolü, muhafazası ve pazara sunulmasına yönelik bilgi ve beceriye sahip

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Misyon & Vizyon Misyon Havacılık ve uzay sektörü ile işbirliği içinde dünya standartlarında eğitim ve araştırma yapmak ve değişen dünyaya adapte olabilen, öncü ve aranan Bilgisayar

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi 1 İçerik 1. Üniversitemiz 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler 2 Üniversitemiz 3 1. Teknoloji Enstitüsü

Detaylı

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir.

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir. Ek-1 İktisat Doktora BANKACILIK İktisat Doktora BANKACILIK VE SİGORTACILIK İktisat Doktora EKONOMETRİ İktisat Doktora EKONOMİ İktisat Doktora İKTİSAT İktisat Doktora EKONOMİ VE FİNANS İktisat Doktora BANKACILIK

Detaylı