Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No MARKA İLETİŞİMİNDE ANALİZ VE ARAŞTIRMA-I HALKLA İLİŞKİLER ULUSLARARASI İLETİŞİM TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-A MARKA İLETİŞİMİNDE ANALİZ VE ARAŞTIRMA-I 1. Bilgi devriminin insan hayatını ve dünyaya bakış tarzını devrimci bir biçimde değiştirmesi aşağıdakilerden hangisinin etkisiyle gerçekleşmiştir? A) Sanayi Devriminin yaşanması B) Matbaanın bulunması C) Cep telefonu kullanımının yaygınlaşması D) Radyonun bulunması E) Bilgi işlemin demokratikleşmesi 2. Doğru ve güvenilir bilginin nasıl mümkün olabileceğini araştıran, gerçek bilginin doğasını açıklamaya çalışan bilim dalı aşağıdakilerden A) Etik B) Sosyoloji C) Ahlak D) Epistomoloji E) Psikoloji 3. Cinsiyet dağılımının önemli olduğu bir araştırmada, evrenin %40 ı kadınlardan, %60 ı erkeklerden oluşuyor ise, örneklemin de %40 ının kadınlardan %60 ının erkeklerden oluşması aşağıdaki örnekleme yöntemlerinden hangisinin kullanıldığını gösterir? A) Sistematik örnekleme B) Küme örnekleme C) Basit tesadüfi örnekleme D) Tabakalı örnekleme E) Sıralı örnekleme 4. Anket araştırmalarında hazırlık süreci aşağıdakilerden hangisiyle başlar? A) Araştırma sorununun amaçlarını belirlemeyle B) Veri toplamayla C) Madde geliştirmeyle D) Uzman görüşü almayla E) Sormaca formunu ön test ile sınamayla 6. Aşağıdakilerden hangisi izleyici araştırmalarında kullanılan ölçme yöntemlerinden biridir? A) Ölçekler B) Deneyler C) Tarama sistemleri D) Bant genişlikleri E) Günlükler 7. Bir sitede geçirilen tüm zamanın o siteyi ziyaret etmiş gerçek kullanıcı sayısına bölünmesi ile elde edilen değer aşağıdakilerden A) Ziyaret başına harcanan süre B) Sitede harcanan süre C) Gerçek kullanıcı başına harcanan süre D) Erişim süresi E) İnternet nüfusu 8. Aşağıdakilerden hangisi, anketörlerin bir hafta boyunca her gün örnekleme dahil olan denekleri aramaları ve son 24 saatteki radyo dinlemelerini sormalarını kapsayan radyo dinleme ölçüm tekniğidir? A) Günlük tutma tekniği B) Bir gün sonra tekniği C) Anket tekniği D) Psikolojik hatırlama tekniği E) Radyo ölçme cihazı tekniği 9. Çoğunlukla ürün ve hizmetleri çevreleyen imaj unsurlarına yönelik tutumları ölçmek için kullanılan, çeşitli sözcüklerin ve kavramların algılanan anlamlarının etkinlik, faaliyet ve değerlendirme gibi üç faktöre ayrıldığı ölçek aşağıdakilerden A) Guttman ölçeği B) Sabit toplam ölçeği C) Bogardus toplumsal uzaklık ölçeği D) Thurstone ayırma ölçeği E) Semantik farklılık ölçeği A 5. Aşağıdakilerden hangisi televizyon programı izleyenlere yönelik farkındalık ölçüsüdür? A) Beğenme Değeri B) Yakınlık Değeri C) Negatif Değer D) Sevgi Değeri E) Güven Değeri 10. Tüketici davranışlarını incelerken, tüketicilerin birbirleriyle etkileşimlerini irdeleme açısından aşağıdaki bilim dallarından hangisi kullanılabilir? A) Sosyoloji B) Psikoloji C) Sosyal psikoloji D) Antropoloji E) Ekonomi 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-A A 11. Davranış araştırmalarında en sık kullanılan veri toplama yöntemi aşağıdakilerden A) Görüşme B) Test C) Anket D) Gözlem E) Günlük 12. Tüketicinin bir ürünle annesinin ona yaptığı kurabiye tadında gibi bir bağlantı kurması aşağıdaki ilişkilerden hangisine örnektir? A) Nostaljik bağlantı B) Benlik kavramı ile bağlantı C) Karşılıklı bağımlılık D) Sevgi E) Özlem 13. Göz İzleme ya da Beyin Dalgaları Analizi gibi yöntemler kullanarak deneklerin tutumlarını ölçmeyi amaçlayan yöntem aşağıdakilerden A) Yansıtmalı B) Gözleme dayalı C) Fizyolojik D) Likert tipi E) Bireye özgü 16. Pazarın ürün kullanımı, talep ya da tüketici profiline göre nasıl bölümlenebileceğini araştıran pazarlama araştırması türü aşağıdakilerden A) Pazar segmentasyonu araştırmaları B) Ürün araştırmaları C) İmaj araştırmaları D) Fiyat araştırmaları E) Promosyon araştırmaları 17. Var olan problem ile ilgili çok az şey biliniyor ise aşağıdaki araştırma tasarımlarından hangisi en uygun seçenektir? A) Nedensel B) Sonuçlandırıcı C) İlişkisel D) Keşifsel E) Regresyon 18. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama araştırmasının faydalarından biri değildir? A) Pazarlama problemini ortaya çıkarır. B) Alınacak kararların riskini artırır. C) Yönetimin, tüketici isteklerini öğrenmesini sağlar. D) Satış faaliyetlerinin yetersizliklerini belirler. E) Ürünlerle ilgili tüketici tercihlerini belirler. 14. Aşağıdakilerden hangisi, bir ürünle birey arasında kurulabilecek bağlantılardan biri değildir? A) Benlik kavramı ile bağlantı B) Nostaljik bağlantı C) Karşılıklı bağımlılık D) Öngörü E) Sevgi 19. Pazarlama araştırmalarında, toplanan veri ya da uygulamaya konulacak bir kararın sonuçlarının incelenmesi ve analiz edilmesini amaçlayan yönetsel rol aşağıdakilerden A) Tanımlayıcı rol B) Teşhis edici rol C) Tahmin edici rol D) Yol gösterici rol E) Kavramsallaştırıcı rol 15. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama araştırmasına duyulan ihtiyacı belirleyen faktörlerden biridir? A) Araştırmacının becerisi B) Veri toplama yöntemi C) Üst yönetimin isteği D) Problemin büyüklüğü E) Zaman kısıtı 20. Reklam mesajının ikna ediciliği, reklamın hatırlanırlığı ve mesajın algılanması gibi konular aşağıdaki pazarlama araştırmalarının hangisinde incelenir? A) Reklam ve tanıtım araştırmaları B) Pazar segmentasyonu araştırması C) Rekabet araştırması D) Satış araştırması E) Fiyat araştırması 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-A 1. Aşağıdakilerden hangisi ilişki kavramının özelliklerinden biri değildir? A) Amaçlı faaliyetlerle kurulur. B) Geçici veya süreklidir. C) Çeşitli yoğunlukta duygu, düşünce, tutum ve inanç taşır. D) Sadece hedef kitlesine yarar sağlar. E) En az iki taraf içerir. 2. Bilinçli ve sistematik olarak algıları biçimlendirme, kavrayışları yönlendirme ve davranışları yönetme çabasına ne ad verilir? A) Propaganda B) Halkla ilişkiler C) Reklam D) Lobicilik E) Pazarlama 3. Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim araçlarında yer alan haberlerin, bireylerin neyi, nasıl düşüneceğini, ne ile ilgileneceğini belirleyen kuram olarak bilinir? A) Gündem oluşturma B) Sihirli mermi C) Fikir grupları D) Difüzyon E) İki aşamalı akış 4. Halkla ilişkilerin iletişim sürecinde hedef kitlenin mesajı yorumlayıp mesajın anlaşılıp anlaşılmadığını belirten bir sinyalin kaynağa gönderilmesine ne ad verilir? A) Eylem B) Değerlendirme C) İleti D) Geri besleme E) Gürültü 5. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler sürecinin aşamalarından biri değildir? A) Araştırma B) Pazarlama C) Planlama D) Uygulama E) Değerlendirme HALKLA İLİŞKİLER 7. Aşağıdakilerden hangisi çalışanların sorularını ve sorunlarını yöneticilere doğrudan iletme şansı bulabildiği iç halkla ilişkiler ortam veya aracıdır? A) Fuar B) Kitap C) Toplantı D) Sergi E) Broşür 8. Kurum gazetesi ve dergisi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Kutlama veya başsağlığı mesajları da yayınların içeriğini oluşturur. B) Haberleri oluştururken propagandayı andırır bir dil kullanılmalıdır. C) Yayın içerisinde yer alan haberler ilgi çekici ve güncel olmalıdır. D) Kurum gazetesi ve dergisi, medya tarafından haber kaynağı olarak kullanılabilir. E) Halkla ilişkiler uzmanı haber dilinin teknik özelliklerine özen göstermelidir. 9. Halkla ilişkiler planlamasında izlenmesi gereken sürecin ilk aşaması aşağıdakilerden A) Problemin tanımı B) Amaç tanımlama C) Durum değerlemesi D) Bütçeleme E) Hedeflerin tayini 10. Aşağıdakilerden hangisi kurum içi halkla ilişkiler araçlarından biri değildir? A) Billboard B) Bülten panoları C) İşletme içi televizyon D) İntranet E) Telefon haber hattı A 6. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerde kullanılan niteliksel araştırma türlerinden biri değildir? A) Odak grup görüşmeleri B) Derinlemesine görüşmeler C) Vaka çalışmaları D) Gözlemler E) Anketler 11. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler araştırmalarında kullanılabilecek yöntemlerden biri değildir? A) Yüz yüze görüşmeler B) Müşteri / tüketici mektuplarının analizi C) Kamuoyu liderleriyle görüşmeler D) Danışma kurulları / komiteleri E) Arkadaş toplantıları 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-A A 12. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerin pazarlamaya sağlayacağı katkılar arasında yer almaz? A) Tüketici haklarını savunanlar, hissedarlar, ilgili hükümet birimleri ve meclis üyeleri gibi çeşitli gruplar ile pazarlamacılar arasında bağlantının kurulmasına yardımcı olmak B) Ürün ve hizmetlerin ikamelerini üreten diğer işletmelerin imajları üzerinde olumsuz bir etki oluşturarak rekabet üstünlüğü sağlamak C) Tanıtım faaliyetlerinde reklamcılığı, satış promosyonunu veya kişisel satışı daha etkin bir biçimde eklemek D) Mevcut ürün, hizmet ve faaliyetleri ve bunlarda meydana gelen değişiklikleri duyurmak E) Kuruluşun ürün ve hizmetleri, pazarlama çalışmaları ve kuruluşun algılanmasını tespit etmek amacıyla zaman zaman tutum araştırmaları yapmak 13. Aşağıdakilerden hangisi tutundurma karması kapsamında yer almaz? A) Satış tutundurma B) Halkla ilişkiler C) Kurumsal sosyal sorumluluk D) Kişisel satış E) Reklam 14. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama amaçlı halkla ilişkilerin kullanım yerleri arasında yer almaz? A) Reklamdan önce haber yapmak B) Sponsorluğu yapılan televizyon programlarının izlenirliğini arttırmak C) Belirli bir bedel ödeyerek ürüne ilişkin haberlerin medyada yer almasını sağlamak D) Eski ürünlerin yeni faydalarını duyurmak E) Pazarlama konseptini test ederek satış promosyonu kampanyalarını desteklemek 15. Aşağıdakilerden hangisi sponsorluğun ilişkili olduğu alanlardan biri değildir? A) Satış geliştirme B) İş geliştirme C) Reklam D) Halkla ilişkiler E) Ürün yerleştirme 17. Aşağıdakilerden hangisi yöneticilerin, örgütlerin krizle karşılaşmalarına neden olabilecek hatalarından biri değildir? A) Yöneticilerin krizi önceden görememeleri ya da sinyallerini yok saymaları B) Tahmin etme ve önsezi yeteneklerinin zayıf olması C) Hızlı değişimler esnasında yavaş karar almaları D) Çevresel anlamda ekonomik, kültürel ve teknolojik değişimleri takip etmeleri E) Kriz plan ve senaryolarını önceden hazırlamamaları 18. Bir araştırmacının yanlış veriler uydurduğu ya da araştırma prosedürü üzerine yanlış rapor verdiği etik dışı davranış türüne ne ad verilir? A) Bilimsel yanıltma B) İradi onay ilkesi C) Bilinçli onay D) Özel nüfus kullanma E) Araştırma sahtekârlığı 19. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler faaliyetlerinin özellikleri arasında yer almaz? A) Sorunların ya da konuların yönetimini içerir. B) Kamu çıkarına hizmet için yönetimin sorumluluklarını vurgular. C) Değişim için yönetime ihtiyatlı bir yaklaşım önerir. D) Araştırmayı ve etik iletişim tekniklerini kullanır. E) Yönetimin kamuoyu hakkında bilgilenmesine ve ona uyum göstermesine yardımcı olur. 16. Aşağıdakilerden hangisi bir krizin kuluçka dönemine ait özelliklerden biri değildir? A) Kriz sinyallerini göndermektedir. B) Erken uyarı sistemleri krizi hissedebilir. C) Kriz için olaylar yavaş yavaş birikmektedir. D) Kriz belirgin olarak dikkat çeker. E) Yönetimin bu aşamada krize duyarlı olması gerekir. 20. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerde kullanılan nitel araştırma tekniklerinden biri değildir? A) Örnek olay çalışmaları B) Odak grup C) Derinlemesine mülakat D) Katılımcı gözlem E) Örnekleme 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-A 1. Aşağıdakilerden hangisi Joseph Pulitzer in öncülüğünü yaptığı yeni gazetecilik akımının özelliklerinden biri değildir? A) Eski projelere önem vermek B) Yeni sütunlara tarafsızlığı taşımak, çalışan sınıfları desteklemek C) Çarpıcı resimler ve büyük başlıklar kullanmak D) Gazeteler için reklam desteği sağlamak E) Haber-personel organizasyonu ve yerel haber toplama şebekesini geliştirmek 2. İngiliz The Times gazetesi hangi yılda yayına başlamıştır? A) 1765 B) 1770 C) 1780 D) 1785 E) Telgrafı icat eden aşağıdakilerden A) Alexander Graham Bell B) Marconi C) Sammuel Morse D) Gutenberg E) Rene Mazedier ULUSLARARASI İLETİŞİM 6. Aşağıdakilerden hangisi McLuhan'ın insanlık tarihinde, iletişimin toplumun üzerinde değişiklikler yarattığını ileri sürdüğü dört önemli dönemden biridir? A) Basım çağı B) İnternet çağı C) İlk çağ D) Yeni çağ E) Orta çağ 7. Aşağıdakilerden hangisi iletişim türlerinden biri değildir? A) Kişisel iletişim B) Kişilerarası iletişim C) Kitle iletişimi D) Kültürlerarası iletişim E) Nesneler arası iletişim 8. Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişiminin özelliklerinden biri değildir? A) Kitle iletişim sürecinde hedef geniş kitlelerdir. B) Hedef kitleyi toplumun değişik kesimlerinden gelen farklı özellikteki kişiler oluşturur. C) İletiler geniş kitlelere aynı anda ulaştırılır. D) Kitle iletişim esnasında kurulan iletişim çoğunlukla tek yönlüdür. E) Toplumsal rolleri farklılık gösterir. A 4. Aşağıdakilerden hangisi bilgi toplumu olabilmek için gerekli asgari becerilerden biri değildir? A) Bilgi arama stratejileri B) Sonuca ulaşabilme C) Tespit etme ve erişim D) Bulunan bilginin kullanılması E) Sentezleme 9. Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim araçlarından biri değildir? A) Basılı medya B) Sinema C) Radyo D) Telgraf E) Televizyon 5. Aşağıdakilerden hangisi Demokratik Katılımcı Kitle İletişim Araçları Kuramının önemini vurguladığı öğelerden biri değildir? A) Medyanın büyük ölçekli kullanımı B) Medyanın çeşitliliği C) Medyanın yerel doğasının gözetilmesi D) Gönderici-alıcı arasındaki karşılıklı ilişki E) Etkileşim ve katılım 10. Kültür kavramıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Bir toplumun ya da tüm toplumların birikimli uygarlığıdır. B) Bilgiye hızlı erişim sağlar. C) Bir toplumun aynasıdır. D) Sosyal süreçlerin birleşmesiyle oluşur. E) Bir insan ve toplum kuramıdır. 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-A A 11. İletişimin tanımı aşağıdakilerden A) İnsanlar arası duygu ve fikirlerin akışıdır. B) Sosyal hayatın tümünü oluşturan bir bütündür. C) Nesilden nesile aktarılan bir bütündür. D) İnsanların beşeri ve manevi ihtiyaçlarını karşılayan bir araçtır. E) Kişinin gelenek ve görenekleridir. 12. Aşağıdakilerden hangisi küreselleşme gruplarından biridir? A) Evrenselcilik B) Dönüşümcüler C) Özgüllük D) Ardışıklık E) Durumsalcılık 13. Yeni medyanın bireye, yani kitlenin içindeki insanlara davranışlarının değiştiğini belirten kavram aşağıdakilerden A) Eşzamanlılık B) Kitlesizleştirme C) Sayısallık D) İnternete bağlı olmak E) Uydu teknolojisi 16. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası haberin kriterlerinden biridir? A) Tanınmış birey ya da kitleleri içermez. B) Uzlaşma ögesi bulunur. C) Zor anlaşılır. D) Yeni meydana gelmiş veya ortaya çıkmıştır. E) Çatışma ögesi bulunmaz. 17. Aşağıdakilerden hangisi haber ajanslarının işlevlerinden biri değildir? A) Haber malzemesi toplamak B) Yazılı haber üretmek C) Haberi abonelerine satmak D) Görüntülü haber yapmak E) Haber satın almak 18. Aşağıdakilerden hangisi yeni ortam kullanıcılarını yayıncı konumuna getiren en önemli etmenlerden biri değildir? A) Etkileşimlilik B) Eş zamanlılık C) Hiper metinsellik D) Kolay kullanılabilirlik E) Düşük maliyet 14. Bir toplumda ve dünyanın genelinde olan olaylar hakkında bilgi sağlamak olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden A) Karşılıklı bağ kurma B) Harekete geçirme C) Enformasyon sağlama D) Eğlendirme E) Devamlılık sağlama 19. Aşağıdakilerden hangisi ağ günlükleri türlerinden biri değildir? A) Kişisel B) Temalı C) Öğrenci D) Topluluk E) Kurumsal 15. Aşağıdakilerden hangisi iletişim teknolojilerinin gazetecilik üzerindeki etkilerinden biri değildir? A) Uluslararası haber gönderim birim maliyetinin düşmesi B) Yurttaş gazeteciliği kavramının ortaya çıkması C) Haberin etkinliğinin artması D) Haberin hızının artması E) İzleyicinin sadece içeriği tüketen bir niteliğe bürünmesi 20. Aşağıdakilerden hangisi Web 2.0'ın özelliklerinden biri değildir? A) Ağ etkisi B) Ortaya çıkarma C) Karma hale getirebilme D) Hisse senetleri E) Bir platform olarak web 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-A 1. Kablosuz bir bağlantı üzerinden iletilen IP ağ trafiğini, telefon hattı veya kablo üzerinden gönderilen ve yüksek hızda alınan sinyallere dönüştüren araca ne ad verilir? A) SSID B) Router C) Encryption D) WEP E) WPA 2. Bilgisayar ve ağ güvenliği ile ilgili olarak bilgilerin, sadece o bilgilere erişim ve kullanım hakkına sahip olan kişilerce sahip olunması kavramının en iyi karşılığı aşağıdakilerden A) Bütünlük B) Kullanılabilirlik C) Ölçülebilirlik D) Verimlilik E) Gizlilik 3. Kişilerin İnternet üzerinde takip etmek istedikleri yüzlerce siteyi düzenli olarak tarayarak yeni eklenen web sayfalarını, blogları, podcastları, haberleri ve wiki maddelerini kişinin bilgisayarına getiren belge türü aşağıdakilerden A) RSS beslemesi B) Microblog C) Web 2.0 D) Bulut bilişim E) Açık eğitsel kaynak TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II 6. İnternet aracılığıyla telif haklarına aykırılık halinde uygulanacak yaptırımların düzenlendiği kanun aşağıdakilerden A) Basın Kanunu B) İnternet Kanunu C) Türk Ceza Kanunu D) Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu E) Türk Ticaret Kanunu 7. Halkın kısıtlama olmadan kullanabileceği, yeniden düzenleyebileceği ve kısıtsız ya da düşük kısıtla tekrar dağıtabileceği yazılım türü aşağıdakilerden A) Ücretsiz yazılım B) Bağımsız yazılım C) Mutlak yazılım D) Özgür yazılım E) Sınırsız yazılım 8. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayara zarar veren durumlardan biri değildir? A) Bilgisayarın aniden elektrik kesilerek kapatılması B) Bilgisayar işlemci fanının tozlarla tıkanması C) DVD-ROM a CD takılarak çalıştırılması D) Güç kaynağı fanının çalışmaması E) Anakarta takılacak kartların anakart üzerinde statik elektrik varken takılması A 4. Akıllı telefon güvenliğine ilişkin ilk ve öncelikli olarak alınması gereken güvenlik önlemi aşağıdakilerden A) Yasal olmayan indirmelerden kaçınmak B) Antivirüs yazılımları kullanmak C) Bluetooth ve wi-fi yi kullanılmadığı zamanlarda kapalı tutmak D) Güncel yazılım kullanmak E) Pin kodu kullanmak 9. Aşağıdakilerden hangisi Bilgi Toplumu Stratejisi ( ): Problemlerin Değerlendirilmesi çerçevesinde incelenen başlıklardan biri değildir? A) Kurumiçi koordinasyon B) Teknoloji C) Personel D) Mali E) Diğer kurumlarla koordinasyon 5. Virüslerin yayılma yöntemlerinden en fazla bilineni aşağıdakilerden A) Sesli ve görüntülü sohbet B) Bilgisayar oyunları C) E-posta D) Sosyal ağlar E) İnternet ten film ve müzik indirme 10. Aşağıdakilerden hangisi Bulut Bilişimin kurulum modellerinden biridir? A) Özel bulut kurulumu B) Çok kullanıcılı bulut kurulumu C) Kamu bulut kurulumu D) Sanal bulut kurulumu E) Disk bulut kurulumu 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-A A 11. Aşağıdakilerden hangisi yapısal olmayan veriye örnektir? A) Nüfus kayıtları B) Kütüphane katalogları C) Telefon numaraları D) Kurum alacak kayıtları E) Facebook yorumları 12. Öğrenmenin planlanması, tasarlanması, geliştirilmesi, uygulanması, değerlendirilmesi ve denetlenmesi gibi faaliyetleri bütünleşik olarak yerine getiren web tabanlı yazılım sistemi aşağıdakilerden A) Sanal öğrenme sistemi B) Kişisel öğrenme sistemi C) Öğrenme yönetim sistemi D) e-öğrenme 2.0 sistemi E) Web 2.0 sistemi 13. Virüs tarama tekniklerinden olan Dosya taraması nın özellikle tercih edilen tarama sıklığı aşağıdakilerden A) Haftalık B) Günlük C) Aylık D) 3 Aylık E) Yıllık 16. Aşağıdakilerden hangisi video taşıyıcı formatlardan biridir? A) HTTP B) Java C) Endnote D) AVI E) HTML 17. Öğrenme ve öğretme süreçlerinde elektronik teknolojilerin kullanımına genel olarak ne ad verilir? A) e-öğrenme B) Mobil öğrenme C) 3G ve WiFi D) Bulut bilişim E) HTML 18. Aşağıdakilerden hangisi bulut bilişimin kullanıcılara sağladığı faydalara ilişkin başlıklardan biri değildir? A) Maliyet Düşüşü B) Veri Depolama C) Esneklik D) Taşınabilirlik E) Üstün Devamlılık ve Güvenlik 14. Abone olunduğunda her bir bilgisayara gönderilen, isteğe göre ayarlanabilen haber aracı içeriği türü aşağıdakilerden A) Etkin içerikli B) Özel içerikli C) Dijital içerikli D) Yükleme içerikli E) Etkileşim içerikli 19. Aşağıdakilerden hangisi İnternet Explorer in web sitelerini sınıflandırmak amacıyla sunduğu güvenlik bölgelerinden biri değildir? A) İnternet B) Seçili Siteler C) Yerel İntranet D) Güvenilen Siteler E) Yasak Siteler 15. Bir uygulama Google Maps üzerinde geliştiriliyor ve harita alt yapısı hazır hizmet olarak Google dan alınıyorsa, kullanılan bulut iş modeli aşağıdakilerden A) Altyapı Bulut Servisi (IaaS) B) Uygulama Bulut Servisi (SaaS) C) Otomasyon Bulut Servisi (AaaS) D) Karma Bulut Servisi (BaaS) E) Platform Bulut Servisi (PaaS) 20. TUENA nedir? A) Uluslararası enformasyon altyapısı ana planıdır. B) Türkiye ulusal e-devlet organizasyonudur. C) Ulusal enformasyon altyapısı ana planıdır. D) Türkiye uluslararası e-devlet organizasyonudur. E) Ulusal e-devlet ağı koordinasyon merkezidir. 9 TEST BİTTİ.

10 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

11 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

12 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

13 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez. 2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 5. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 8. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 10. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 11. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 12. Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 16. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 18. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 19. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 20. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. 21. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

17 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ B BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No MARKA İLETİŞİMİNDE ANALİZ VE ARAŞTIRMA-I HALKLA İLİŞKİLER ULUSLARARASI İLETİŞİM TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

18 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-B MARKA İLETİŞİMİNDE ANALİZ VE ARAŞTIRMA-I 1. Bilgi devriminin insan hayatını ve dünyaya bakış tarzını devrimci bir biçimde değiştirmesi aşağıdakilerden hangisinin etkisiyle gerçekleşmiştir? A) Sanayi Devriminin yaşanması B) Matbaanın bulunması C) Cep telefonu kullanımının yaygınlaşması D) Radyonun bulunması E) Bilgi işlemin demokratikleşmesi 2. Doğru ve güvenilir bilginin nasıl mümkün olabileceğini araştıran, gerçek bilginin doğasını açıklamaya çalışan bilim dalı aşağıdakilerden A) Etik B) Epistomoloji C) Sosyoloji D) Ahlak E) Psikoloji 3. Cinsiyet dağılımının önemli olduğu bir araştırmada, evrenin %40 ı kadınlardan, %60 ı erkeklerden oluşuyor ise, örneklemin de %40 ının kadınlardan %60 ının erkeklerden oluşması aşağıdaki örnekleme yöntemlerinden hangisinin kullanıldığını gösterir? A) Sistematik örnekleme B) Küme örnekleme C) Tabakalı örnekleme D) Basit tesadüfi örnekleme E) Sıralı örnekleme 6. Aşağıdakilerden hangisi, anketörlerin bir hafta boyunca her gün örnekleme dahil olan denekleri aramaları ve son 24 saatteki radyo dinlemelerini sormalarını kapsayan radyo dinleme ölçüm tekniğidir? A) Günlük tutma tekniği B) Anket tekniği C) Bir gün sonra tekniği D) Psikolojik hatırlama tekniği E) Radyo ölçme cihazı tekniği 7. Aşağıdakilerden hangisi izleyici araştırmalarında kullanılan ölçme yöntemlerinden biridir? A) Ölçekler B) Deneyler C) Tarama sistemleri D) Günlükler E) Bant genişlikleri 8. Aşağıdakilerden hangisi televizyon programı izleyenlere yönelik farkındalık ölçüsüdür? A) Yakınlık Değeri B) Beğenme Değeri C) Negatif Değer D) Sevgi Değeri E) Güven Değeri 9. Tüketicinin bir ürünle annesinin ona yaptığı kurabiye tadında gibi bir bağlantı kurması aşağıdaki ilişkilerden hangisine örnektir? B 4. Anket araştırmalarında hazırlık süreci aşağıdakilerden hangisiyle başlar? A) Araştırma sorununun amaçlarını belirlemeyle B) Veri toplamayla C) Madde geliştirmeyle D) Uzman görüşü almayla E) Sormaca formunu ön test ile sınamayla 5. Bir sitede geçirilen tüm zamanın o siteyi ziyaret etmiş gerçek kullanıcı sayısına bölünmesi ile elde edilen değer aşağıdakilerden A) Ziyaret başına harcanan süre B) Sitede harcanan süre C) Gerçek kullanıcı başına harcanan süre D) Erişim süresi E) İnternet nüfusu A) Benlik kavramı ile bağlantı B) Karşılıklı bağımlılık C) Sevgi D) Nostaljik bağlantı E) Özlem 10. Çoğunlukla ürün ve hizmetleri çevreleyen imaj unsurlarına yönelik tutumları ölçmek için kullanılan, çeşitli sözcüklerin ve kavramların algılanan anlamlarının etkinlik, faaliyet ve değerlendirme gibi üç faktöre ayrıldığı ölçek aşağıdakilerden A) Guttman ölçeği B) Sabit toplam ölçeği C) Bogardus toplumsal uzaklık ölçeği D) Semantik farklılık ölçeği E) Thurstone ayırma ölçeği 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-B B 11. Tüketici davranışlarını incelerken, tüketicilerin birbirleriyle etkileşimlerini irdeleme açısından aşağıdaki bilim dallarından hangisi kullanılabilir? A) Sosyoloji B) Psikoloji C) Antropoloji D) Ekonomi E) Sosyal psikoloji 12. Davranış araştırmalarında en sık kullanılan veri toplama yöntemi aşağıdakilerden A) Anket B) Görüşme C) Test D) Gözlem E) Günlük 13. Göz İzleme ya da Beyin Dalgaları Analizi gibi yöntemler kullanarak deneklerin tutumlarını ölçmeyi amaçlayan yöntem aşağıdakilerden A) Yansıtmalı B) Fizyolojik C) Gözleme dayalı D) Likert tipi E) Bireye özgü 16. Reklam mesajının ikna ediciliği, reklamın hatırlanırlığı ve mesajın algılanması gibi konular aşağıdaki pazarlama araştırmalarının hangisinde incelenir? A) Pazar segmentasyonu araştırması B) Rekabet araştırması C) Satış araştırması D) Fiyat araştırması E) Reklam ve tanıtım araştırmaları 17. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama araştırmasının faydalarından biri değildir? A) Pazarlama problemini ortaya çıkarır. B) Alınacak kararların riskini artırır. C) Yönetimin, tüketici isteklerini öğrenmesini sağlar. D) Satış faaliyetlerinin yetersizliklerini belirler. E) Ürünlerle ilgili tüketici tercihlerini belirler. 18. Pazarlama araştırmalarında, toplanan veri ya da uygulamaya konulacak bir kararın sonuçlarının incelenmesi ve analiz edilmesini amaçlayan yönetsel rol aşağıdakilerden A) Tanımlayıcı rol B) Teşhis edici rol C) Tahmin edici rol D) Yol gösterici rol E) Kavramsallaştırıcı rol 14. Aşağıdakilerden hangisi, bir ürünle birey arasında kurulabilecek bağlantılardan biri değildir? A) Benlik kavramı ile bağlantı B) Nostaljik bağlantı C) Karşılıklı bağımlılık D) Öngörü E) Sevgi 19. Pazarın ürün kullanımı, talep ya da tüketici profiline göre nasıl bölümlenebileceğini araştıran pazarlama araştırması türü aşağıdakilerden A) Ürün araştırmaları B) İmaj araştırmaları C) Pazar segmentasyonu araştırmaları D) Fiyat araştırmaları E) Promosyon araştırmaları 15. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama araştırmasına duyulan ihtiyacı belirleyen faktörlerden biridir? A) Araştırmacının becerisi B) Veri toplama yöntemi C) Üst yönetimin isteği D) Problemin büyüklüğü E) Zaman kısıtı 20. Var olan problem ile ilgili çok az şey biliniyor ise aşağıdaki araştırma tasarımlarından hangisi en uygun seçenektir? A) Keşifsel B) Nedensel C) Sonuçlandırıcı D) İlişkisel E) Regresyon 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-B 1. Aşağıdakilerden hangisi çalışanların sorularını ve sorunlarını yöneticilere doğrudan iletme şansı bulabildiği iç halkla ilişkiler ortam veya aracıdır? A) Fuar B) Kitap C) Sergi D) Toplantı E) Broşür 2. Bir araştırmacının yanlış veriler uydurduğu ya da araştırma prosedürü üzerine yanlış rapor verdiği etik dışı davranış türüne ne ad verilir? A) Bilimsel yanıltma B) İradi onay ilkesi C) Bilinçli onay D) Özel nüfus kullanma E) Araştırma sahtekârlığı 3. Aşağıdakilerden hangisi tutundurma karması kapsamında yer almaz? A) Satış tutundurma B) Halkla ilişkiler C) Kişisel satış D) Reklam E) Kurumsal sosyal sorumluluk 4. Aşağıdakilerden hangisi kurum içi halkla ilişkiler araçlarından biri değildir? A) Bülten panoları B) İşletme içi televizyon C) İntranet D) Billboard E) Telefon haber hattı 5. Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim araçlarında yer alan haberlerin, bireylerin neyi, nasıl düşüneceğini, ne ile ilgileneceğini belirleyen kuram olarak bilinir? A) Sihirli mermi B) Gündem oluşturma C) Fikir grupları D) Difüzyon E) İki aşamalı akış HALKLA İLİŞKİLER 6. Kurum gazetesi ve dergisi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Haberleri oluştururken propagandayı andırır bir dil kullanılmalıdır. B) Kutlama veya başsağlığı mesajları da yayınların içeriğini oluşturur. C) Yayın içerisinde yer alan haberler ilgi çekici ve güncel olmalıdır. D) Kurum gazetesi ve dergisi, medya tarafından haber kaynağı olarak kullanılabilir. E) Halkla ilişkiler uzmanı haber dilinin teknik özelliklerine özen göstermelidir. 7. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama amaçlı halkla ilişkilerin kullanım yerleri arasında yer almaz? A) Belirli bir bedel ödeyerek ürüne ilişkin haberlerin medyada yer almasını sağlamak B) Reklamdan önce haber yapmak C) Sponsorluğu yapılan televizyon programlarının izlenirliğini arttırmak D) Eski ürünlerin yeni faydalarını duyurmak E) Pazarlama konseptini test ederek satış promosyonu kampanyalarını desteklemek 8. Halkla ilişkiler planlamasında izlenmesi gereken sürecin ilk aşaması aşağıdakilerden A) Amaç tanımlama B) Durum değerlemesi C) Problemin tanımı D) Bütçeleme E) Hedeflerin tayini 9. Halkla ilişkilerin iletişim sürecinde hedef kitlenin mesajı yorumlayıp mesajın anlaşılıp anlaşılmadığını belirten bir sinyalin kaynağa gönderilmesine ne ad verilir? A) Eylem B) Geri besleme C) Değerlendirme D) İleti E) Gürültü 10. Aşağıdakilerden hangisi sponsorluğun ilişkili olduğu alanlardan biri değildir? A) Satış geliştirme B) Reklam C) Halkla ilişkiler D) Ürün yerleştirme E) İş geliştirme B 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-B B 11. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler faaliyetlerinin özellikleri arasında yer almaz? A) Sorunların ya da konuların yönetimini içerir. B) Kamu çıkarına hizmet için yönetimin sorumluluklarını vurgular. C) Değişim için yönetime ihtiyatlı bir yaklaşım önerir. D) Araştırmayı ve etik iletişim tekniklerini kullanır. E) Yönetimin kamuoyu hakkında bilgilenmesine ve ona uyum göstermesine yardımcı olur. 12. Aşağıdakilerden hangisi yöneticilerin, örgütlerin krizle karşılaşmalarına neden olabilecek hatalarından biri değildir? A) Çevresel anlamda ekonomik, kültürel ve teknolojik değişimleri takip etmeleri B) Yöneticilerin krizi önceden görememeleri ya da sinyallerini yok saymaları C) Tahmin etme ve önsezi yeteneklerinin zayıf olması D) Hızlı değişimler esnasında yavaş karar almaları E) Kriz plan ve senaryolarını önceden hazırlamamaları 13. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerde kullanılan nitel araştırma tekniklerinden biri değildir? A) Örnek olay çalışmaları B) Odak grup C) Örnekleme D) Derinlemesine mülakat E) Katılımcı gözlem 14. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerin pazarlamaya sağlayacağı katkılar arasında yer almaz? A) Tüketici haklarını savunanlar, hissedarlar, ilgili hükümet birimleri ve meclis üyeleri gibi çeşitli gruplar ile pazarlamacılar arasında bağlantının kurulmasına yardımcı olmak B) Tanıtım faaliyetlerinde reklamcılığı, satış promosyonunu veya kişisel satışı daha etkin bir biçimde eklemek C) Mevcut ürün, hizmet ve faaliyetleri ve bunlarda meydana gelen değişiklikleri duyurmak D) Ürün ve hizmetlerin ikamelerini üreten diğer işletmelerin imajları üzerinde olumsuz bir etki oluşturarak rekabet üstünlüğü sağlamak E) Kuruluşun ürün ve hizmetleri, pazarlama çalışmaları ve kuruluşun algılanmasını tespit etmek amacıyla zaman zaman tutum araştırmaları yapmak 15. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerde kullanılan niteliksel araştırma türlerinden biri değildir? A) Odak grup görüşmeleri B) Derinlemesine görüşmeler C) Vaka çalışmaları D) Gözlemler E) Anketler 16. Aşağıdakilerden hangisi ilişki kavramının özelliklerinden biri değildir? A) Sadece hedef kitlesine yarar sağlar. B) Amaçlı faaliyetlerle kurulur. C) Geçici veya süreklidir. D) Çeşitli yoğunlukta duygu, düşünce, tutum ve inanç taşır. E) En az iki taraf içerir. 17. Aşağıdakilerden hangisi bir krizin kuluçka dönemine ait özelliklerden biri değildir? A) Kriz sinyallerini göndermektedir. B) Erken uyarı sistemleri krizi hissedebilir. C) Kriz için olaylar yavaş yavaş birikmektedir. D) Kriz belirgin olarak dikkat çeker. E) Yönetimin bu aşamada krize duyarlı olması gerekir. 18. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler araştırmalarında kullanılabilecek yöntemlerden biri değildir? A) Yüz yüze görüşmeler B) Müşteri / tüketici mektuplarının analizi C) Arkadaş toplantıları D) Kamuoyu liderleriyle görüşmeler E) Danışma kurulları / komiteleri 19. Bilinçli ve sistematik olarak algıları biçimlendirme, kavrayışları yönlendirme ve davranışları yönetme çabasına ne ad verilir? A) Halkla ilişkiler B) Propaganda C) Reklam D) Lobicilik E) Pazarlama 20. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler sürecinin aşamalarından biri değildir? A) Araştırma B) Pazarlama C) Planlama D) Uygulama E) Değerlendirme 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

22 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-B 1. Aşağıdakilerden hangisi küreselleşme gruplarından biridir? A) Evrenselcilik B) Özgüllük C) Ardışıklık D) Durumsalcılık E) Dönüşümcüler 2. Aşağıdakilerden hangisi bilgi toplumu olabilmek için gerekli asgari becerilerden biri değildir? A) Bilgi arama stratejileri B) Sonuca ulaşabilme C) Tespit etme ve erişim D) Bulunan bilginin kullanılması E) Sentezleme 3. Aşağıdakilerden hangisi iletişim türlerinden biri değildir? A) Kişisel iletişim B) Nesneler arası iletişim C) Kişilerarası iletişim D) Kitle iletişimi E) Kültürlerarası iletişim 4. Aşağıdakilerden hangisi yeni ortam kullanıcılarını yayıncı konumuna getiren en önemli etmenlerden biri değildir? A) Etkileşimlilik B) Eş zamanlılık C) Hiper metinsellik D) Kolay kullanılabilirlik E) Düşük maliyet 5. Kültür kavramıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? ULUSLARARASI İLETİŞİM 7. Aşağıdakilerden hangisi McLuhan'ın insanlık tarihinde, iletişimin toplumun üzerinde değişiklikler yarattığını ileri sürdüğü dört önemli dönemden biridir? A) İnternet çağı B) Basım çağı C) İlk çağ D) Yeni çağ E) Orta çağ 8. İngiliz The Times gazetesi hangi yılda yayına başlamıştır? A) 1765 B) 1770 C) 1780 D) 1785 E) Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişiminin özelliklerinden biri değildir? A) Kitle iletişim sürecinde hedef geniş kitlelerdir. B) Hedef kitleyi toplumun değişik kesimlerinden gelen farklı özellikteki kişiler oluşturur. C) İletiler geniş kitlelere aynı anda ulaştırılır. D) Kitle iletişim esnasında kurulan iletişim çoğunlukla tek yönlüdür. E) Toplumsal rolleri farklılık gösterir. B A) Bilgiye hızlı erişim sağlar. B) Bir toplumun ya da tüm toplumların birikimli uygarlığıdır. C) Bir toplumun aynasıdır. D) Sosyal süreçlerin birleşmesiyle oluşur. E) Bir insan ve toplum kuramıdır. 6. Telgrafı icat eden aşağıdakilerden A) Alexander Graham Bell B) Marconi C) Sammuel Morse D) Gutenberg E) Rene Mazedier 10. Aşağıdakilerden hangisi Joseph Pulitzer in öncülüğünü yaptığı yeni gazetecilik akımının özelliklerinden biri değildir? A) Yeni sütunlara tarafsızlığı taşımak, çalışan sınıfları desteklemek B) Çarpıcı resimler ve büyük başlıklar kullanmak C) Gazeteler için reklam desteği sağlamak D) Haber-personel organizasyonu ve yerel haber toplama şebekesini geliştirmek E) Eski projelere önem vermek 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

23 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-B B 11. Aşağıdakilerden hangisi iletişim teknolojilerinin gazetecilik üzerindeki etkilerinden biri değildir? A) Uluslararası haber gönderim birim maliyetinin düşmesi B) Yurttaş gazeteciliği kavramının ortaya çıkması C) Haberin etkinliğinin artması D) İzleyicinin sadece içeriği tüketen bir niteliğe bürünmesi E) Haberin hızının artması 12. Bir toplumda ve dünyanın genelinde olan olaylar hakkında bilgi sağlamak olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden A) Enformasyon sağlama B) Karşılıklı bağ kurma C) Harekete geçirme D) Eğlendirme E) Devamlılık sağlama 13. Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim araçlarından biri değildir? A) Basılı medya B) Telgraf C) Sinema D) Radyo E) Televizyon 16. Aşağıdakilerden hangisi Demokratik Katılımcı Kitle İletişim Araçları Kuramının önemini vurguladığı öğelerden biri değildir? A) Medyanın çeşitliliği B) Medyanın yerel doğasının gözetilmesi C) Gönderici-alıcı arasındaki karşılıklı ilişki D) Medyanın büyük ölçekli kullanımı E) Etkileşim ve katılım 17. Aşağıdakilerden hangisi haber ajanslarının işlevlerinden biri değildir? A) Haber malzemesi toplamak B) Yazılı haber üretmek C) Haber satın almak D) Haberi abonelerine satmak E) Görüntülü haber yapmak 18. Aşağıdakilerden hangisi Web 2.0'ın özelliklerinden biri değildir? A) Ağ etkisi B) Ortaya çıkarma C) Karma hale getirebilme D) Hisse senetleri E) Bir platform olarak web 14. Yeni medyanın bireye, yani kitlenin içindeki insanlara davranışlarının değiştiğini belirten kavram aşağıdakilerden A) Kitlesizleştirme B) Eşzamanlılık C) Sayısallık D) İnternete bağlı olmak E) Uydu teknolojisi 19. İletişimin tanımı aşağıdakilerden A) İnsanlar arası duygu ve fikirlerin akışıdır. B) Sosyal hayatın tümünü oluşturan bir bütündür. C) Nesilden nesile aktarılan bir bütündür. D) İnsanların beşeri ve manevi ihtiyaçlarını karşılayan bir araçtır. E) Kişinin gelenek ve görenekleridir. 15. Aşağıdakilerden hangisi ağ günlükleri türlerinden biri değildir? A) Kişisel B) Temalı C) Öğrenci D) Topluluk E) Kurumsal 20. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası haberin kriterlerinden biridir? A) Tanınmış birey ya da kitleleri içermez. B) Uzlaşma ögesi bulunur. C) Zor anlaşılır. D) Çatışma ögesi bulunmaz. E) Yeni meydana gelmiş veya ortaya çıkmıştır. 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

24 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-B 1. İnternet aracılığıyla telif haklarına aykırılık halinde uygulanacak yaptırımların düzenlendiği kanun aşağıdakilerden A) Basın Kanunu B) İnternet Kanunu C) Türk Ceza Kanunu D) Türk Ticaret Kanunu E) Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 2. Kişilerin İnternet üzerinde takip etmek istedikleri yüzlerce siteyi düzenli olarak tarayarak yeni eklenen web sayfalarını, blogları, podcastları, haberleri ve wiki maddelerini kişinin bilgisayarına getiren belge türü aşağıdakilerden A) Microblog B) Web 2.0 C) Bulut bilişim D) RSS beslemesi E) Açık eğitsel kaynak 3. Aşağıdakilerden hangisi Bilgi Toplumu Stratejisi ( ): Problemlerin Değerlendirilmesi çerçevesinde incelenen başlıklardan biri değildir? A) Kurumiçi koordinasyon B) Personel C) Mali D) Diğer kurumlarla koordinasyon E) Teknoloji 4. Aşağıdakilerden hangisi bulut bilişimin kullanıcılara sağladığı faydalara ilişkin başlıklardan biri değildir? A) Maliyet Düşüşü B) Veri Depolama C) Esneklik D) Taşınabilirlik E) Üstün Devamlılık ve Güvenlik TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II 6. Kablosuz bir bağlantı üzerinden iletilen IP ağ trafiğini, telefon hattı veya kablo üzerinden gönderilen ve yüksek hızda alınan sinyallere dönüştüren araca ne ad verilir? A) SSID B) Encryption C) WEP D) Router E) WPA 7. Akıllı telefon güvenliğine ilişkin ilk ve öncelikli olarak alınması gereken güvenlik önlemi aşağıdakilerden A) Yasal olmayan indirmelerden kaçınmak B) Pin kodu kullanmak C) Antivirüs yazılımları kullanmak D) Bluetooth ve wi-fi yi kullanılmadığı zamanlarda kapalı tutmak E) Güncel yazılım kullanmak 8. Öğrenmenin planlanması, tasarlanması, geliştirilmesi, uygulanması, değerlendirilmesi ve denetlenmesi gibi faaliyetleri bütünleşik olarak yerine getiren web tabanlı yazılım sistemi aşağıdakilerden A) Öğrenme yönetim sistemi B) Sanal öğrenme sistemi C) Kişisel öğrenme sistemi D) e-öğrenme 2.0 sistemi E) Web 2.0 sistemi 9. Bir uygulama Google Maps üzerinde geliştiriliyor ve harita alt yapısı hazır hizmet olarak Google dan alınıyorsa, kullanılan bulut iş modeli aşağıdakilerden A) Altyapı Bulut Servisi (IaaS) B) Uygulama Bulut Servisi (SaaS) C) Platform Bulut Servisi (PaaS) D) Otomasyon Bulut Servisi (AaaS) E) Karma Bulut Servisi (BaaS) B 5. Aşağıdakilerden hangisi yapısal olmayan veriye örnektir? A) Nüfus kayıtları B) Facebook yorumları C) Kütüphane katalogları D) Telefon numaraları E) Kurum alacak kayıtları 10. Abone olunduğunda her bir bilgisayara gönderilen, isteğe göre ayarlanabilen haber aracı içeriği türü aşağıdakilerden A) Yükleme içerikli B) Etkin içerikli C) Özel içerikli D) Dijital içerikli E) Etkileşim içerikli 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

25 2015 BAHAR DÖNEM SONU 1270-B B 11. Öğrenme ve öğretme süreçlerinde elektronik teknolojilerin kullanımına genel olarak ne ad verilir? A) Mobil öğrenme B) 3G ve WiFi C) Bulut bilişim D) HTML E) e-öğrenme 12. Aşağıdakilerden hangisi Bulut Bilişimin kurulum modellerinden biridir? A) Çok kullanıcılı bulut kurulumu B) Kamu bulut kurulumu C) Sanal bulut kurulumu D) Özel bulut kurulumu E) Disk bulut kurulumu 13. Bilgisayar ve ağ güvenliği ile ilgili olarak bilgilerin, sadece o bilgilere erişim ve kullanım hakkına sahip olan kişilerce sahip olunması kavramının en iyi karşılığı aşağıdakilerden A) Bütünlük B) Gizlilik C) Kullanılabilirlik D) Ölçülebilirlik E) Verimlilik 16. Halkın kısıtlama olmadan kullanabileceği, yeniden düzenleyebileceği ve kısıtsız ya da düşük kısıtla tekrar dağıtabileceği yazılım türü aşağıdakilerden A) Ücretsiz yazılım B) Bağımsız yazılım C) Özgür yazılım D) Mutlak yazılım E) Sınırsız yazılım 17. Aşağıdakilerden hangisi video taşıyıcı formatlardan biridir? A) HTTP B) Java C) AVI D) Endnote E) HTML 18. Aşağıdakilerden hangisi İnternet Explorer in web sitelerini sınıflandırmak amacıyla sunduğu güvenlik bölgelerinden biri değildir? A) Seçili Siteler B) İnternet C) Yerel İntranet D) Güvenilen Siteler E) Yasak Siteler 14. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayara zarar veren durumlardan biri değildir? A) DVD-ROM a CD takılarak çalıştırılması B) Bilgisayarın aniden elektrik kesilerek kapatılması C) Bilgisayar işlemci fanının tozlarla tıkanması D) Güç kaynağı fanının çalışmaması E) Anakarta takılacak kartların anakart üzerinde statik elektrik varken takılması 19. Virüs tarama tekniklerinden olan Dosya taraması nın özellikle tercih edilen tarama sıklığı aşağıdakilerden A) Günlük B) Aylık C) Haftalık D) 3 Aylık E) Yıllık 15. Virüslerin yayılma yöntemlerinden en fazla bilineni aşağıdakilerden A) Sesli ve görüntülü sohbet B) Bilgisayar oyunları C) Sosyal ağlar D) İnternet ten film ve müzik indirme E) E-posta 20. TUENA nedir? A) Uluslararası enformasyon altyapısı ana planıdır. B) Türkiye ulusal e-devlet organizasyonudur. C) Türkiye uluslararası e-devlet organizasyonudur. D) Ulusal enformasyon altyapısı ana planıdır. E) Ulusal e-devlet ağı koordinasyon merkezidir. 9 TEST BİTTİ.

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1270 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1283 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1243 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1206 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1260 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER. 1. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerde kullanılan niceliksel araştırma yöntemlerinden biridir?

HALKLA İLİŞKİLER. 1. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerde kullanılan niceliksel araştırma yöntemlerinden biridir? 2016 TEK DERS - HLKL İLİŞKİLER 1. şağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerde kullanılan niceliksel araştırma yöntemlerinden biridir? ) Derinlemesine görüşmeler B) İçerik analizi C) Odak grup görüşmeleri

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1271 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN 2. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4484 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN 4. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1252 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sunuş Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları

İÇİNDEKİLER. Sunuş Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları İÇİNDEKİLER Sunuş... 13 Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü... 15 1. Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları 1.1. Küreselleşme Kavramı... 15 1.1.1. Küreselleşme Sürecinin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ. Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) AKTS. Yerel Kredi

DERS TANITIM BİLGİLERİ. Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) AKTS. Yerel Kredi DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Yerel Kredi AKTS Temel Bilgi ve İletişim BEB650 Güz / 0 2 0 1 2 Teknolojileri Kullanımı Bahar

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii 1. BÖLÜM İLETİŞİM VE PAZARLAMA İLETİŞİMİ

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii 1. BÖLÜM İLETİŞİM VE PAZARLAMA İLETİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii 1. BÖLÜM İLETİŞİM VE PAZARLAMA İLETİŞİMİ İletişim Kavramı ve Önemli Konular... 1 İletişim Kavramı... 1 İletişim Kavramı İçindeki Unsurlar... 2 İletişim Süreci Modeli... 3 Pazarlama

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Halkla İlişkilere Yakın Kavramlar Barış Baraz Hakan Yılmaz

Halkla İlişkilere Yakın Kavramlar Barış Baraz Hakan Yılmaz Halkla İlişkiler Halkla İlişkilere Yakın Kavramlar Barış Baraz Hakan Yılmaz Kavramlar 1. Propaganda 2. Pazarlama 3. Reklam 4. Gazetecilik 5. Lobicilik Propaganda Propaganda Latince yayılacak şeyler anlamına

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUZEM) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUZEM) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI 1. MODÜL: STRATEJİK İLETİŞİM YÖNETİMİ PAZARLAMA İLETİŞİMİ PROF. DR. MUSTAFA GÜLMEZ 1. İletişim Kavramı ve İletişim Süreci 2. Pazarlama

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YIL KODU BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 GZT - 101 Temel Gazetecilik 3 0 3 GZT - 105 Yazılı ve Sözlü Anlatım 2 2 3 HİL - 107 İşletme Bilimine Giriş 3 0 3 HİL - 111 Sosyal

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (CÖS) EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ 5 TEMMUZ 2014 CUMARTESİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (CÖS) EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ 5 TEMMUZ 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (CÖS) EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ 5 TEMMUZ 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

İletişim: Bir düşüncenin, bilginin, haberin veya mesajın kişiler, gruplar ve örgütler arasında karşılıklı değiş tokuş sürecidir.

İletişim: Bir düşüncenin, bilginin, haberin veya mesajın kişiler, gruplar ve örgütler arasında karşılıklı değiş tokuş sürecidir. PAZARLAMA İLETİŞİMİ İLETİŞİM NEDİR? İletişim: Bir düşüncenin, bilginin, haberin veya mesajın kişiler, gruplar ve örgütler arasında karşılıklı değiş tokuş sürecidir. -SÖZLÜ -SÖZSÜZ *İletişimden Söz Edebilmek

Detaylı