Algılama + Beyin Jimnastiği + Hareket = DAHA Yüksek Performans

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Algılama + Beyin Jimnastiği + Hareket = DAHA Yüksek Performans"

Transkript

1 Algılama + Beyin Jimnastiği + Hareket = DAHA Yüksek Performans

2 Amacımız: çocukların öğrenme yeteneklerini geliştirmek, gençlerin kişilik gelişimine yardımcı olmak, yetişkinlerin iş ve aile hayatındaki düzen ve uyumun arttırılması, yaşlıların ruhsal ve bedensel olarak zinde kalmaları ve sporcuların daha yüksek performans göstermelerinin sağlanmasıdır. Life Kinetik olarak bu doğrultuda biz insanlara daima yardımcı olarak hayatlarını doludizgin ve daha mutlu yaşamalarını amaç edindik. Zekâ Akıcılığı Metodu ndan yola çıkarak psikomotor ve kinetik beyin araştırmasıyla geliştirdiğimiz sistem sayesinde de bu fırsatı yakalamış olduk. Vizyonumuz: Mümkün olduğunca çok kişinin yararlanabilmesi için, her çocuk yuvasında, her okulda, her firmada Life Kinetik programını sunarak olabildiğince fazla insanın bundan yararlanmasını sağlamaktır. Bunun için büyük bir gayret içerisindeyiz. Sizde bize katılın ve meşeli egzersizlerle Life Kinetik in bir parçası olun. Sizleri tanımaktan mutluluk duyacağız. Ünlü Alman efsane kayakçı Rosi Mittermaler in Life Kinetik hakkında söyledikleri: Life Kinetik herkes için gerekli! Herkes doğduğu andan itibaren sahip olduğu 100 milyar beyin hücresini farklı şekillerde kullanır. Fakat birçoğumuz bu hücreleri kullanırken bize sunduğu mükemmel olanakların farkına bile varamayız. Yeni bir şeyler öğrendiğimizde beynimiz bu duruma uyum sağlamak için bedenimize yüklediğimiz eğlenceli, görsel ve koordineli görevlerle yepyeni bağlantılar geliştirmek zorunda kalır. Beyin egzersizleri beynimizin sürekli farklı kısımlarının çalışmasına bu da beynimizin yeni nöron bağlantıları geliştirmesine yol açar. İşte bu bağlantılar ne kadar artarsa, beynimizin performansı da o ölçüde artacaktır. Life Kinetik in Faydaları Gelişim yaşındaki çocukların yaratıcılığında gözle görülen gelişmelere yol açar. Öğrencilerin konsantrasyonunu arttırır. Sporcuların performansını yükseltir. Çalışan insanların strese karşı dayanıklılığını güçlendirir. Yaşlılarda algı gücünü yükseltir. Düzenli uygulandığında yapılan hataların minimum düzeye inmesini sağlar Bundesliga Şampiyonu Borussia Dortmund Antrenörü Jürgen Klopp Life Kinetik hakkında şöyle diyor: Mesleğimde son yıllarda keşfettiğim en heyecan verici şeylerden biri.

3 Life Kinetik, beyin gücümüzü geliştirerek vücudumuza artı değerler katar. Life Kinetik antrenmanlarındaki uygulamalar bedensel olarak zor olmadığından hangi yaş ve yetenek seviyesinde olursa olsun herkesin kişisel gelişimine fayda sağlar. Haftada bir saat yapılacak uygulamalar kısa zamanda oluşacak ilk değişimleri görmek için yeterlidir. Alp kayağı, biatlon, futbol, hentbol, buz hokeyi, kayakla atlama ve gold gibi birçok alandaki sporcular Life Kinetik metotları ile performanslarını yükselterek başarılarını arttırmışlardır. Antrenman Alanları Esnek Vücut Kontrolü Antrenmanı Hareket Değişiklikleri Hareket Zinciri Hareket Akışı Görsel Sistem Antrenmanı Göz Takip Hareketi Hedef Görüş Alanı ve Uzaysal Algılama Beyin egzersizleri ile yapısal, biyo-kimyasal ve zihinsel anlamda gelişim sağlayarak spor hayatı, günlük hayat ve iş hayatımız için en iyi koşulları oluşturmaktır. Göz Odaklanması Life Kinetik in Temel Bileşenleri Hareket ve Antrenman Metotları Fonksiyonel Anatomi Modern Beyin Araştırmaları Bilişsel Yetenekler Antrenmanı Hafıza: Alternatiflere hükmetmek ve daha hızlı seçim yapabilmek. Algı: Duruma uygun organize olabilmek. Anımsama: Bellekteki bilgileri ihtiyaç duyulduğunda daha hızlı bulmak ve geri çağırabilmek. İşlevsel Görüş Alanları Sinaptik Model Beynin çeşitli bölümlere ayrılması Sinaptik Modelin temelini oluşturur. Ama bu, beynin anatomik parçalarıyla bağlantılı değildir. Bu model yalnızca beynin farklı bölümleri için bir açıklama modeli olarak görülmelidir. Bu bölümler vücudun belirli kısımlarının hareketlerini kontrol eder.

4 Life Kinetik Çalışmalarının Etkileri Genel Olarak Sporda Bedensel rahatlamayla duygusal stresi azaltır. Konsantrasyon ve algılama gücünü yükseltir. Psikolojik ve fizyolojik yetenekleri geliştirir. Hata yapma olasılığını azaltır. Özgüvenin yükseltilmesini ve tek başına çalışabilme yeteneğinin arttırılmasını sağlar. Daha az güç ve enerji kullanımıyla performansı arttırır. Mekânsal farkındalık ve uyumda artış sağlar. Algı dağılmasını engeller. Zor hareketleri yapmada akıcılık, zariflik ve ahenk kazandırır. Denge kabiliyetini geliştirir. Göz ile el ve göz ile bacak arasındaki koordinasyonu güçlendirir. Okulda Ödevlerin çözüm yolları açıklık kazanır. İş hayatında İstatistik Dikkat dağıtan telefon görüşmelerinden sonra işe hızlı bir şekilde geri dönebilme. İş görüşmelerinde konular arasındaki bağlantıları daha hızlı kavrayabilme. Meslekteki değişim ve gelişimleri daha erken fark ederek hedefe daha etkin varabilme. Önemli görüşmelerde daha hızlı not alabilme. Görsel algı ve dikkat de gelişim. Bilinçli algılama ve zihinsel ileri görüş yeteneğinde artış sağlar. Tüm yaş gruplarından 450 kişi üzerinde çeşitli üniversitelerin katkılarıyla yaptığımız ölçüm ve istatistikler aşağıdaki sonuçları vermiştir. Araştırmalar kapsamında haftalık ve haftada 60 dakikalık bir antrenman programıyla çocuklarda %97 ve yetişkinlerde %91 oranında aşağıdaki alanların her birinde gelişim tespit edilmiş ve buna ek olarak yetişkinlerdeki hata yapma oranında ciddi düzeyde azalma olduğu gözlemlenmiştir. Öğrenciler konuları iyi kavrayarak, sorularla metni daha iyi bağdaştırır. Metne ait soruları daha kolay ve kısa sürede çözerler. Öğrenme kolaylaşır ve eski bilgilerin geri çağrılması hız kazanır. Okuma, imla e konsantrasyon gelişir. Problemlere daha kolay çözüm bulmada artış sağlar. Farklı bilgileri algılama ve bir arada kullanımda koordinasyonu arttırır. Çocuk Davranışlarındaki iyileşme Yetişkinlerin Davranışlarındaki İyileşme

5 Köln Üniversitesinde öğrencilerin öğrenme, okul Performansı ve yaratıcı güçlerini değerlendirmek hususunda Prof. Dr. Maatthias Grünke Life Kinetik için şunları söylüyor: Belirli ölçüde koordineli alıştırmalar çocuklarda beyin gelişmesine çok olumlu etki yapar. Bu sportif idmanlar yetişkinlerde de hippokampusta bulunan sinir hücrelerinin yenilenmesi ve bu süretle de bellekteki bilgilerin daha hızlı kaydolmasını sağlar. Ön beyinde sinir hücreleri arasındaki bağlantılar ileri yaşlara kadar belirli aktiviteler ile güçlendirilebilir. Life Kinetik idmanları bu potansiyelden en üst seviyede yararlana bilemek için çok önemli bir olanaktır. Prof. Dr. Grünke, öğrenme zorluğu olan çocukların konsantrasyon yeteneklerinde ve zekalarında Life Kinetik in etkilerini araştırdı ve çok ilginç sonuçlara ulaştı. ( Köln Üniversitesindeki bu araştırma Almanya daki Heilpa-dagogische Forschung dergisinde de yayınlandı) iki farklı pilot gruptan biri sıradan özelliklere sahip olan diğeri ise Life Kinetik te bulunan iki farklı testi bitirdi. Dikkat değerleri Life Kinetik Grubunda %6 artarken, diğer spor grubunda %1,80 azaldı. Zekâya ait ölçümler ise daha açık sonuçlar ortaya çıkardı. Life Kinetik grubu duygusal zekâlarını %12 oranında geliştirirken diğer spor grubu %3,8 de kaldı. Etkinin gücü, bu etkinin bilimsel olarak tesadüf olup olmadığını gösterir. Aradaki fark %0,3 den fazla ise bu değer şans ya da tesadüf olarak adlandırılamaz. Dikkatteki ilerleme oranındaki %4,2 lik ve duygusal zekâdaki %8,2 lik ilerleme farkı oldukça açık. Prof. Dr. Grünke çalışılması çok güç olan akıcı zekâ alanındaki bu sonuçlardan çok memnun kaldı ve bu sonuçlardan sonra Life Kinetik birçok üniversitede de uygulanmaya başlandı. Prof. Dr. Elmar Wienecke ( Westphalia daki Sağlık ve Fizik Kondisyon için Yeterlilik Merkezi SALUTO nun Sahibi ve Kurucusu) Life Kinetik için şunları yazıyor: Tarafınızdan geliştirilen Life Kinetik Programı tanıdığım bütün motorik becerileri alışılmışın çok üzerinde oranlarda iyileştiren tüm reseptörlerin en kapsamlısı. Life Kinetik bilimsel olarak yaptığımız analizler sonucunda sporcularda kuvvetlenerek gelişen bir stres direnci ve zorlu oyun pozisyonlarında oyun taktiği olarak sporcularda yüksek performans göstermelerini sağladı. Westphalia, Hale deki SALUTO Enstitüsünde başarılı genç golf oyuncularına Prof. Dr. Wienecke tarafından bir sınav uygulandı. Prof. Wienecke hali hazırda yaklaşık başarılı atleti sınadı ve edindiği görüş Life Kinetik in kendisinin bildiği tüm alanlarda gelişme sunan en iyi çalışmalardan biri olduğu.

6 Prof. Dr. Günter Penka nın ( Spor Bilimler ve Spor Hekimliği Bölümü Spor Bilimleri Enstitüsü ) Alman Silahlı Kuvvetlerinin Münih Neubiberg Üniversitesi ndeki Araştırmaları Life Kinetik in göz el koordinasyonu, göz ayak koordinasyonu ve denge yeteneği üzerinde ne gibi etkileri olduğu test edildi. Vücudun denge kabiliyetindeki ilerlemeler mükemmeldi. Değişik ölçümlerde sürekli tek ayak üzerinde duruş (sağ yada sol) ve ardından ani bir şekilde yana yada geriye doğru hareketler test edildi ölçülen değerlerin ortalaması alındığında %145 lik bir gelişme görüldü. Tabi ki tek başına bu test deneklerin denge kabiliyetlerinin geliştiğini göstermese de yüksek orandaki artışa bakarak ( %145 ) Life Kinetik in denge yeteneğini geliştirdiğini söyleyebiliriz. İkinci ölçümde ise TDS sisteminin de yardımıyla koordinasyon yeteneği araştırıldı. Reaksiyon zamanları bakımından göz ayak koordinasyonunda %9,34, göz el koordinasyonunda %8,38, bütün vücudun koordinasyonunda ise % 11 lik ilerleme kaydedildi. Araştırmada çıkan sonuçlar gözle görülür açık bir performans artışı olduğunu ortaya koyuyor. Augsburg Üniversitesi ndeki Araştırma Augsburg Üniversitesi tarafından 9-10 yaşlarındaki 42 çocuktan 20 sine 3 hafta süren ve her biri 15 ile 45 dakika süren toplam 11 antrenman uygulandı ve 2006 Bayern karşılaştırmalı matematik çalışmalarında öğrencilerin bilişsel yeteneklerinde Life Kinetik çalışmalarının etkileri test edildi. Life Kinetik grubu % 44, 74 lük bir ilerleme gösterirken diğer grup %15,28 de kaldı. Sonuçlarda da gözüktüğü gibi Life Kinetik grubu özellikle matematiksel becerilerin kullanımında karmaşık içerikli konularla başa çıkma yeteneğinde ve işlem ile süreçlerin birbiriyle bağdaştırılmasında ortalamanın çok üstünde değerler kaydettiler. Özellikle dikkat çeken ise ön test aşamasında her iki grubunda ortalamanın altında olup son test aşamasında Life Kinetik grubunun ortalamanın epey üstünde olmasına karşın diğer grubun daha da kötüleşmesi olmuştur.

7

8

9

10 NEDEN LİFE KİNETİK? Bedeninizi ve zihninizin kapasitesini kalıcı bir şekilde arttırabilmek için Life Kinetik antrenmanları düzenli olarak yapılmalıdır. 3 ile 4 antrenman sonra gelişmeleri görülmeye başlanır ve bu gelişmelerin devamı için haftada bir saat çalışmak yeterlidir. Keyifli ve eğlenceli zaman geçirerek, stresten uzaklaşırken aynı zamanda kişisel anlamda da gelişmek Life Kinetik antrenmanlarının en önemli amaçlarındandır. Bu program beyin hücreleri arasında yeni bağlantılar kurarak eğlencenin en üst düzeyinde tüm yaşam alanlarında manevra yeteneği sağlar. Burada katılımcıları 8 ya da 80 yaşında olmaları hiç fark etmez. Unutmayın ki mucizeler sadece onlara erişmek için çalışan, onlar için mücadele eden insanlara gülümser...

11

12 REFERANSLARIMIZ ve İLETİŞİM MERKEZ: Mehmet Akif Ersoy Cad. Velioğlu Plaza Şirinyer/İZMİR Gsm:

TANITIM DOSYASI. 1. Bölüm: Dahi Merkezi nin Tarihçesi. 3. Bölüm: Franchise Şartları. 4. Bölüm: Franchisee ye Verilen Hizmetler

TANITIM DOSYASI. 1. Bölüm: Dahi Merkezi nin Tarihçesi. 3. Bölüm: Franchise Şartları. 4. Bölüm: Franchisee ye Verilen Hizmetler TANITIM DOSYASI 1. Bölüm: Dahi Merkezi nin Tarihçesi 2. Bölüm: Dahi Merkezlerinde Verilen Hizmetler 3. Bölüm: Franchise Şartları 4. Bölüm: Franchisee ye Verilen Hizmetler 5. Bölüm: Rakamlarla Dahi Merkezi

Detaylı

Görsel Algı, Bilişsel Beceriler ve Egzersizlerle Beyninizin Kullanımını Artırın

Görsel Algı, Bilişsel Beceriler ve Egzersizlerle Beyninizin Kullanımını Artırın Görsel Algı, Bilişsel Beceriler ve Egzersizlerle Beyninizin Kullanımını Artırın HEDEFİMİZ Görsel algı, bilişsel beceriler ve egzersiz ile beynimizin kullanımını artırmaktır. Zihinsel kaynaklarımızın canlandırılması,

Detaylı

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00 Spor ve eğlencenin bir arada olduğu, keyifli ve hijyenik bir ortamda doyasıya spor dolu bir yaz programı Çocuklarımızın çeşitli spor branşları ile gelişimlerine katkı sağlamakta,farklı program konseptiyle

Detaylı

Çevresel etkileşime göre;

Çevresel etkileşime göre; Çevresel etkileşime göre; Açık ve Kapalı Beceriler: Beceriyi çevreleyen ortam sporcunu algısını ve kararlarını etkiliyorsa açık, etkilemiyorsa kapalı beceriler olarak gruplandırılır. Futbol, basketbol,

Detaylı

Gec Kalmadan Cross Kids & Teens ile Tanısın!

Gec Kalmadan Cross Kids & Teens ile Tanısın! Gec Kalmadan Cross Kids & Teens ile Tanısın! Fiziksel Aktivitenin Önemi Dünya Sağlık Örgütü nün (DSÖ) son raporlarına göre fiziksel aktivite azlığı veya hareketsizlik birçok ülkede hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor

Detaylı

AYMER EĞİTİM & DANIŞMANLIK MERKEZİ

AYMER EĞİTİM & DANIŞMANLIK MERKEZİ AYMER EĞİTİM & DANIŞMANLIK MERKEZİ ATATÜRK MAH KUBİLAY CAD ERSOY APT NO:3/2 SÖKE 0 256 512 27 27-0539 644 36 44 BİZ KİMİZ? AYMEr EĞİTİM &DANIŞMANLIK MERKEZİ İÇERİĞİNDE NELER VAR? *PSİKOUYUM *GETUP *TEKNOKUL

Detaylı

Evet evet yanlış duymadınız, Haydi matematik oynayalım... Bugünlerde. birçok çocuğun ağzından dökülen cümle bu, diğer birçok çocuğun aksine bu

Evet evet yanlış duymadınız, Haydi matematik oynayalım... Bugünlerde. birçok çocuğun ağzından dökülen cümle bu, diğer birçok çocuğun aksine bu 'HAYDİ MATEMATİK OYNAYALIM' Evet evet yanlış duymadınız, Haydi matematik oynayalım... Bugünlerde birçok çocuğun ağzından dökülen cümle bu, diğer birçok çocuğun aksine bu çocuklar için matematik, problem

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1

İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1 Bölüm 1: ÇOCUK VE GELİŞİMİ... 5 İSKELET GELİŞİMİ VE BÜYÜME... 7 Boy Gelişimi... 8 Ağırlık Gelişimi... 11 Gelişme ve Büyümeyi Etkileyen Faktörler... 13 Çevre Etkenleri... 17 Büyüme

Detaylı

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR Akıl Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütmemantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat - konsantrasyon, hafıza

Detaylı

YAŞAMBOYU SPOR ve ANTRENMAN BİLGİSİ. HAZIRLAYAN Zekeriya BAŞEKEN Beden Eğitimi Öğretmeni 1

YAŞAMBOYU SPOR ve ANTRENMAN BİLGİSİ. HAZIRLAYAN Zekeriya BAŞEKEN Beden Eğitimi Öğretmeni 1 YAŞAMBOYU SPOR ve ANTRENMAN BİLGİSİ HAZIRLAYAN Zekeriya BAŞEKEN Beden Eğitimi Öğretmeni 1 Spor insanoğlunun var oluşundan beri onunla beraber olan, belirli kurallar içeren, rekabet ortamı olan, haz veren

Detaylı

Sporun yararları. 10 Madde ile Sporun Çocuklara Faydaları. Alemdağ Emlak Konut Ortaokulu Sayı 1 Spor. Çocuklarda sporun yararları

Sporun yararları. 10 Madde ile Sporun Çocuklara Faydaları. Alemdağ Emlak Konut Ortaokulu Sayı 1 Spor. Çocuklarda sporun yararları Alemdağ Emlak Konut Ortaokulu Sayı 1 Spor Sporun yararları Çocuklarda sporun yararları 10 Madde ile Sporun Çocuklara Faydaları Tarih: kasım 2016 Kategori: spor Müge Göktepe -Mesut Güler Spor yapmak; hem

Detaylı

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN.

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN. KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN 0216 326 81 88-0545 236 61 20-23 2018-2019 KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR / TuzyevVakfi w w w.tu z ye v.o r g Tüzyev Mozaik

Detaylı

6 HAFTALIK BLOK KONDİSYON ANTRENMANI PLANLAMASININ 16 YAŞ ERKEK BASKETBOLCULARDA AEROBİK KAPASİTE ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ

6 HAFTALIK BLOK KONDİSYON ANTRENMANI PLANLAMASININ 16 YAŞ ERKEK BASKETBOLCULARDA AEROBİK KAPASİTE ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ 6 HAFTALIK BLOK KONDİSYON ANTRENMANI PLANLAMASININ 16 YAŞ ERKEK BASKETBOLCULARDA AEROBİK KAPASİTE ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ Dr. Murat BİLGE 2011 Basketbol Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası na katılacak

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla birlikte

Detaylı

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU 4. ULUSLARARASI GELİŞİM SEMİNERİ Haziran 2008 Kuşadası

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU 4. ULUSLARARASI GELİŞİM SEMİNERİ Haziran 2008 Kuşadası TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU 4. ULUSLARARASI GELİŞİM SEMİNERİ 20 22 Haziran 2008 Kuşadası YAZAN: Prof. Dr. Yaşar SEVİM TBF Eğitim Komitesi Başkanı POWER POINT SUNUSUNDAN AKTARAN: Murat POLAT TBF Eğitim

Detaylı

YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI

YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI KUR AN-I KERİM Yaz okulu döneminde senenin yorgunluğundan ve yoğunluğundan sıyrılarak haftada 3 gün Kur an-ı Kerim eğitimi almanın mutluluğunu yaşayacağız. bilgicagiokullari

Detaylı

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE Eğitim Koçluğu Sertifika programı öğrencilerin okul, aile ve özel yaşamındaki

Detaylı

Visuo-Motor Egzersiz ve Rehabilitasyon Cihazı

Visuo-Motor Egzersiz ve Rehabilitasyon Cihazı Visuo-Motor Egzersiz ve Rehabilitasyon Cihazı (Visuo-Motor Training Device) 2014 Proje Yarışması 2. lik Ödülü www.cogniboard.net CogniBoard Nedir? CogniBoard, görsel, gross motor ve nörokognitif görevlere

Detaylı

MENTAL ARİTMETİK, PARİTMETİK VE SOROBON EĞİTİM /KURS ÖNERİ FORMU

MENTAL ARİTMETİK, PARİTMETİK VE SOROBON EĞİTİM /KURS ÖNERİ FORMU MENTAL ARİTMETİK, PARİTMETİK VE SOROBON EĞİTİM /KURS ÖNERİ FORMU 1.Eğitimin/Kursun Amacı: Bu program ile kursiyerlerin; 1. Paritmetik (parmakla aritmetik) ve Soroban (Japon Abaküsü) Sistemi nde sayıları

Detaylı

KURSLARIMIZ GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR. / TuzyevVakfi.

KURSLARIMIZ GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR. / TuzyevVakfi. KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK 0216 326 81 88-0545 236 61 20-23 2018-2019 KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR / TuzyevVakfi w w w.tu z ye v.o r g Tüzyev Mozaik YER: Eğitim

Detaylı

ULUSLARARASI 9. BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ KONGRESİ

ULUSLARARASI 9. BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ KONGRESİ Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ULUSLARARASI 9. BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ KONGRESİ GENÇ FUTBOLCULARDA 6 HAFTALIK PLİOMETRİK ANTRENMAN PROGRAMININ SÜRAT PARAMETRESİ ÜZERİNE ETKİSİ

Detaylı

insanlar sana bakıyorlar... gözlerini dikip sana bakıyorlar.. işaret edip senin farklı olduğunu hissettiriyorlar... BU MUHTEŞEM BİR ŞEY...

insanlar sana bakıyorlar... gözlerini dikip sana bakıyorlar.. işaret edip senin farklı olduğunu hissettiriyorlar... BU MUHTEŞEM BİR ŞEY... ÖZEL OLİMPİYATLAR insanlar sana bakıyorlar... gözlerini dikip sana bakıyorlar.. işaret edip senin farklı olduğunu hissettiriyorlar... BU MUHTEŞEM BİR ŞEY... KURULUŞ 1968 de Eunice Kennedy Shriver tarafından

Detaylı

Çocuk ve adolesanlarla çalışma

Çocuk ve adolesanlarla çalışma Çocuk ve adolesanlarla çalışma Çocuklarda çalışma(antrenman) çocuğun kuvvetini, anaerobik ve aerobik kapasitesini iyileştirebilir. Ancak çocuklar yetişkinlerin küçük birer kopyası (minyatürü) değildir.

Detaylı

POZİSYON ALMA TOPU KARŞILAMA HIZLI ADIMLAMA YERDEN VE HAVADAN GELEN TOPLARA SAHİP OLMA TOPA UZANARAK DOKUNMA KOORDİNASYON VE ADIMLAMA YERDEN VE

POZİSYON ALMA TOPU KARŞILAMA HIZLI ADIMLAMA YERDEN VE HAVADAN GELEN TOPLARA SAHİP OLMA TOPA UZANARAK DOKUNMA KOORDİNASYON VE ADIMLAMA YERDEN VE POZİSYON ALMA TOPU KARŞILAMA HIZLI ADIMLAMA YERDEN VE HAVADAN GELEN TOPLARA SAHİP OLMA TOPA UZANARAK DOKUNMA KOORDİNASYON VE ADIMLAMA YERDEN VE HAVADAN GELEN TOPLARA AYAK İLE MÜDAHALE İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...

Detaylı

BÖLÜM 2 ANTRENMAN BİLGİSİNE KATKI SAĞLAYAN BİLİM DALLARI VE BİR ANTRENÖR ADAYININ BİLGİ SAHİBİ OLMASI GEREKEN ALANLARDAN BAZILARI NELERDİR?

BÖLÜM 2 ANTRENMAN BİLGİSİNE KATKI SAĞLAYAN BİLİM DALLARI VE BİR ANTRENÖR ADAYININ BİLGİ SAHİBİ OLMASI GEREKEN ALANLARDAN BAZILARI NELERDİR? BÖLÜM 2 ANTRENMAN BİLGİSİNE KATKI SAĞLAYAN BİLİM DALLARI VE BİR ANTRENÖR ADAYININ BİLGİ SAHİBİ OLMASI GEREKEN ALANLARDAN BAZILARI NELERDİR? 8 ANTRENMAN BİLGİSİNE KATKI SAĞLAYAN BİLİM DALLARI VE BİR ANTRENÖR

Detaylı

Müsabaka Analizinin Gerekliliği

Müsabaka Analizinin Gerekliliği Müsabaka Analizinin Gerekliliği İnsanların göz-beyin sistemi problem çözme ve sonuç bulma için mükemmel olmasına rağmen, Gözlemleme ve hatırlama için kapasitesi sınırlıdır. Öyleki; Göz, Kulak, Dikkatte

Detaylı

ROBOT GELİŞİM ATÖLYESİ ZİHİNSEL GELİŞİM AKIL OYUNLARI ATÖLYESİ ATÖLYESİ BİLİM ATÖLYESİ ÖĞRENCİ KOÇLUĞU MATEMETİK İNGİLİZCE ATÖLYESİ

ROBOT GELİŞİM ATÖLYESİ ZİHİNSEL GELİŞİM AKIL OYUNLARI ATÖLYESİ ATÖLYESİ BİLİM ATÖLYESİ ÖĞRENCİ KOÇLUĞU MATEMETİK İNGİLİZCE ATÖLYESİ GELİŞİM ATÖLYESİ 1 AKIL OYUNLARI ATÖLYESİ ROBOT ATÖLYESİ ZİHİNSEL GELİŞİM GELİŞİM ATÖLYESİ BİLİM ATÖLYESİ MATEMETİK ATÖLYESİ İNGİLİZCE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU 2 DİKKAT NEDİR? DİKKAT en hayati konulardan biridir,

Detaylı

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ!

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! Beden Atölyesi nde çocuklar için dopdolu sömestr programı hazır. Temel cimnastikden dramaya, eğlenceli parkurlardan sanat atölyelerine kadar farklı ders

Detaylı

NİSAN 2015 BÜLTENİ. Merhaba! Nisan ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz.

NİSAN 2015 BÜLTENİ. Merhaba! Nisan ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz. NİSAN 2015 BÜLTENİ Merhaba! Nisan ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu içindeyiz. DİĞER ETKİNLİKLERİMİZ 3 / 4-4/5 VE 5/6 YAŞ GRUBU BASKETBOL

Detaylı

14.12.2010 MOTOR BECERĐLER

14.12.2010 MOTOR BECERĐLER MOTOR BECERĐLER HALTER TAKIM SPORLARI SPRİNT MARATON YRD DOÇ DR MURAT BİLGE KÜ BESYO Beceri kısa süre içerisinde zor hareketleri öğrenebilme ve değişik durumlarda amaca uygun çabuk bir şekilde tepki gösterebilme,

Detaylı

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU PSİKOMOTOR GELİŞİM: CAN BARTU, JİMNASTİK GİBİ KABA MOTOR GELİŞİMİN İYİ GÖZLEMLENEBİLDİĞİ BİR BRANŞA ZAMAN İÇİNDE DAHA KEYİFLE VE KENDİNİ GÖSTEREREK KATILMAYA BAŞLADI.

Detaylı

Öğrenme Güçlüğü. Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ

Öğrenme Güçlüğü. Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ Öğrenme Güçlüğü Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ Öğrenme Güçlüğü Nedir? Normal yada normal üstü zekaya sahip olma Yaşından ve yeteneklerinden beklenilen düzeyde başarı elde edememe Dinleme, konuşma, okuma-yazma,

Detaylı

BİEN SPORTS PERFORMANCE

BİEN SPORTS PERFORMANCE BİEN SPORTS PERFORMANCE www.biensporstperformance.com F U T B O L D A F İ Z İ K S E L G E L İ Ş İ M V E Ö L Ç M E D E Ğ E R L E N D İ R M E M E R K E Z İ WWW.BIENPERFORMANCE.COM FUTBOLDA PERFORMANS ÖLÇÜMÜ

Detaylı

İÇERİK Hareket Eğitimi Nedir? Niçin Hareket Eğitimi? Hareket Eğitiminin Faydaları Hareket Eğitiminin Amacı Temel Hareketler -Lokomotor Hareketler

İÇERİK Hareket Eğitimi Nedir? Niçin Hareket Eğitimi? Hareket Eğitiminin Faydaları Hareket Eğitiminin Amacı Temel Hareketler -Lokomotor Hareketler 2013 İÇERİK Hareket Eğitimi Nedir? Niçin Hareket Eğitimi? Hareket Eğitiminin Faydaları Hareket Eğitiminin Amacı Temel Hareketler -Lokomotor Hareketler -Lokomotor Olmayan Hareketler -Manipulatif Hareketler

Detaylı

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Lisans 2013_ECTS_uyumlu_1403 (Ana Müfredat) - Aktif

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Lisans 2013_ECTS_uyumlu_1403 (Ana Müfredat) - Aktif 21 uyumlu_1 (Ana Müfredat) - Aktif Genel Toplam Ders Adedi : 9 T : 1 U : 22 : 1 : 2 T+U : 1 1. YARIYIL No Ders Kodu Ders Adı T U L 1 111 2 Spor Bilimine Giriş 2 119 2 Türkçe I : Yazılı Anlatım 2 1111 2

Detaylı

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ!

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! Beden Atölyesi nde çocuklar için dopdolu sömestr programı hazır. Temel cimnastikden mutfak atölyesine, eğlenceli parkurlardan sanat atölyelerine kadar

Detaylı

GENEL ANTRENMAN BİLGİSİ

GENEL ANTRENMAN BİLGİSİ HİTİT ÜNİVERİSTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU ANTRENÖRLÜK BÖLÜMÜ GENEL ANTRENMAN BİLGİSİ ANTRENMAN DURUMLARI ANTRENMAN DURUMLARI I-FORM(PEAKING) Sporcunun bir sezon içerisinde yakaladığı en iyi

Detaylı

Teşekkür. Futbol yolculuklarında başkalarının birşeyler öğrenmesine sebep olan aşağıda adını yazdığım oyunculara teşekkürlerimi sunarım:

Teşekkür. Futbol yolculuklarında başkalarının birşeyler öğrenmesine sebep olan aşağıda adını yazdığım oyunculara teşekkürlerimi sunarım: Yazar Hakkında Dan Abrahams Avrupa nın en önde gelen futbol psikolojisi danışmanlarından birisidir. Eski bir profesyonel golfçü olan Abrahams, psikolojide Birinci Sınıf Onur Derecesi ve spor psikolojisinde

Detaylı

Spor Yaralanmalarında Konservatif Tedavi. Prof. Dr. Reyhan Çeliker Acıbadem Üniversitesi

Spor Yaralanmalarında Konservatif Tedavi. Prof. Dr. Reyhan Çeliker Acıbadem Üniversitesi Spor Yaralanmalarında Konservatif Tedavi Prof. Dr. Reyhan Çeliker Acıbadem Üniversitesi Yumuşak doku injurisi Kas, tendon ve bağ yaralanmalarını kapsar. Strain: Kas ve tendonların aşırı yüklenmesi veya

Detaylı

ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir.

ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir. ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir. 2- Bazen grupla bazen bireysel etkinlikler sırasında sürekli kendini yenileyerek

Detaylı

Prof. Dr. Erbil Gözükırmızı İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fak. Nöroloji A.D. 11. Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi 6-10 Kasım 2010, Antalya

Prof. Dr. Erbil Gözükırmızı İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fak. Nöroloji A.D. 11. Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi 6-10 Kasım 2010, Antalya Prof. Dr. Erbil Gözükırmızı İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fak. Nöroloji A.D. 11. Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi 6-10 Kasım 2010, Antalya Modern toplumlarda uykudan alacaklı olmak artık sıradan bir olaydır. Bunun karşılığında

Detaylı

BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR

BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEK OKULU Müdür: Doç. Dr. ġahin Ahmedov - sahmedov@neu.edu.tr Yüksek Lisans Programları Program Yürütücüsü Telefon e-mail Beden Eğitimi ve Spor Anabilim D. Doç. Dr. Cevdet Tınazcı

Detaylı

ANTRENMAN BİLİMİ/YETENEK SEÇİMİ VE İLKELERİ

ANTRENMAN BİLİMİ/YETENEK SEÇİMİ VE İLKELERİ ANTRENMAN BİLİMİ/YETENEK SEÇİMİ VE İLKELERİ YRD.DOÇ.DR. ESİN ERGİN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU TVF EĞİTİM KURULU ÜYESİ esinergin7@gmail.com 1 Her spor branşında, üst düzeyde,

Detaylı

YÜKLENMENİN ÖLÇÜTLERİ ANTRENMAN BİLGİSİ

YÜKLENMENİN ÖLÇÜTLERİ ANTRENMAN BİLGİSİ ANTRENMAN BİLGİSİ Bir plan ve program çerçevesinde, Ölçüsü iyi saptanmış, Antrenman sürecinin kapsam ve içeriğinde yapılan değişiklikler, Organizmada Morfolojik Fonksiyonel Biyokimyasal uyumlar sağlayan

Detaylı

Özellikle tıp ve teknoloji alanındaki gelişmeler sonucu yetenek seçimi ve yönlendirme çalışmalarında araştırmacılar genetik ve laboratuvar

Özellikle tıp ve teknoloji alanındaki gelişmeler sonucu yetenek seçimi ve yönlendirme çalışmalarında araştırmacılar genetik ve laboratuvar Özellikle tıp ve teknoloji alanındaki gelişmeler sonucu yetenek seçimi ve yönlendirme çalışmalarında araştırmacılar genetik ve laboratuvar çalışmalarına yönelmiştir. Gagné (2000) bu dönemde yeteneğin geliştirilmesi

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl BES505 Spor Bilimlerinde Araştırma Teknikleri K:(3,0)3 ECTS:8 Bilimsel araştırma niteliği ve tanımı özellikleri,

Detaylı

HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ!

HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! Beden Atölyesi nde çocuklar için dopdolu sömestr programı hazır. Temel cimnastikden dramaya, eğlenceli parkurlardan sanat atölyelerine kadar farklı ders

Detaylı

BÖLÜM - 12 ANTRENMAN PRENSİPLERİ

BÖLÜM - 12 ANTRENMAN PRENSİPLERİ BÖLÜM - 12 ANTRENMAN PRENSİPLERİ 284 ANTRENMAN PRENSİPLERİ Antrenmanın temellerini pedagoji, fizyoloji ve psikoloji oluşturup, antrenmanı bütünü ile yönlendiren kendine has prensipler vardır. Bu prensiplere

Detaylı

Yaşlılarda düzenli fiziksel aktivite

Yaşlılarda düzenli fiziksel aktivite Düzenli fiziksel aktivite ile kazanılmak istenen yaşam kalitesi artışı özellikle yaşlı nüfusta önemli görülmektedir. Bu kısımda yaşlılar için egzersiz programı oluşturulurken nelere dikkat edilmesi gerektiği

Detaylı

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz www.tugva.org BİZ Türkiye Gençlik Vakfı, merkezi Türkiye, çalışma alanı dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat çıkarmaktan çekinmeyen yeni nesil gençlik vakfı dır. TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın

Detaylı

Gelişim Psikolojisi Ders Notları

Gelişim Psikolojisi Ders Notları Gelişim Psikolojisi Ders Notları Doç. Dr. Şaziye Senem BAŞGÜL www.gunescocuk.com Tanımlar Büyüme: Organizmada meydana gelen sayısal (hacimsel) değişiklikler Olgunlaşma: Potansiyel olarak var olan işlevin

Detaylı

Her spor dalı için; antrenmanlara başlama yaşı, ilk başarı yaşı, araştırmayla ortaya konmuştur.

Her spor dalı için; antrenmanlara başlama yaşı, ilk başarı yaşı, araştırmayla ortaya konmuştur. 1 Her spor branşında, üst düzeyde, yüksek sportif güce ve başarıya ulaşmak için, yetenekli sporcuların zamanında ve doğru biçimde seçilerek uzun süreli ve sistematik bir çalışmaya girmeleri zorunludur.

Detaylı

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU PSİKOMOTOR GELİŞİM: RİTME UYGUN DANS ETME GİBİ KABA MOTOR BECERİLERİNDE BAŞARILI. JİMNASTİK DERSLERİNDE İSTEKLİ VE DAYANIKLILIĞI ARTIŞ GÖSTERİYOR. YUVARLAK ÇİZME,

Detaylı

TOPLAM DERS-PROGRAM ÇIKTILARI İLİŞKİSİ. Kodu Ders Adı T P AKTS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1. Yıl - 1. Yarıyıl

TOPLAM DERS-PROGRAM ÇIKTILARI İLİŞKİSİ. Kodu Ders Adı T P AKTS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1. Yıl - 1. Yarıyıl TOPLAM DERS-PROGRAM ÇIKTILARI İLİŞKİSİ Program Çıktıları Kodu Ders Adı T P AKTS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1. Yıl - 1. Yarıyıl ANT1001 İnsan Anatomisi 3 0 3 1 2 1 0 1 2 1 1 1 2 1 1 2 2 ANT1003 Egzersiz

Detaylı

Dr. Yeşim BULCA : Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

Dr. Yeşim BULCA : Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Yeşim BULCA : Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Hareket Eğitiminin Amacı Çocuğun spor faaliyetlerinde veya aktiviteler sırasında hareket etme niteliğini artırmak Çocuğun hareket ederken

Detaylı

OYUNLARLA EBEVEYİNLİK

OYUNLARLA EBEVEYİNLİK OYUNLARLA EBEVEYİNLİK Oyun, çocuğun zihinsel, bedensel ve sosyal gelişimini hızlandıran en önemli faaliyetlerden bir tanesidir. Oyun hem eğlenceli hem de eğitseldir. Çocuk, oyun aracılığıyla duygularını

Detaylı

Psikomotor Gelişim ve Oyun

Psikomotor Gelişim ve Oyun Psikomotor Gelişim ve Oyun Oyun? Çocuğun, kendini, diğer insanları, doğayı ve nesneleri tanıma etkinliğidir. Çocuğun kendi deneyimleriyle öğrenme yoludur. Düşünülmeden, eğlence amacıyla yapılan hareketlerdir.

Detaylı

Prof. Dr. Acar Baltas, Psikolog / @acarbaltas

Prof. Dr. Acar Baltas, Psikolog / @acarbaltas ÖĞRENMENİN NÖRO BİLİMSEL TEMELLERİ VE GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ Prof. Dr. Acar Baltaş Psikolog 4 Kasım 2014 NE KONUŞACAĞIZ? Beyni tanıyalım Öğrenme nerede ve nasıl gerçekleşir? Ha\za ve unutma İşlevsel

Detaylı

BÜYÜME VE GELİŞMEDE DÖNEMLER

BÜYÜME VE GELİŞMEDE DÖNEMLER BÜYÜME VE GELİŞMEDE DÖNEMLER 0-2 Yaş Süt çocukluğu 2-5 Yaş Oyun çocukluğu veya okul öncesi 6-12,14 Yaş Okul çağı veya büyük çocukluk 4-5 yıl Ergenlik dönemi 23-26 Yaş Gençlik veya ergenlik sonu 2-5 YAŞ

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda 6 PYP disiplinler üstü teması ile ilgili

Detaylı

YAŞLILIKTA PSİKO-SOSYAL YAŞAM

YAŞLILIKTA PSİKO-SOSYAL YAŞAM YAŞLILIKTA PSİKO-SOSYAL YAŞAM Yaşlıların Psiko-Sosyal Özellikleri İnsanın yaşlılığında nasıl olacağı ya da nasıl yaşlanacağı; yaşadığı coğrafyaya, kalıtsal özelliklere, Psiko-sosyal ve Sosyo-ekonomik şartlara,

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Osman Aras Günaydın Uzun Dönemli Amaç : Hareket

Detaylı

Son yıllarda tüm dünyada mücadelesi yoğun bir şekilde devam eden, uzun süreli enerji dengesizliği sonucunda oluşan ve birçok hastalığın ortaya

Son yıllarda tüm dünyada mücadelesi yoğun bir şekilde devam eden, uzun süreli enerji dengesizliği sonucunda oluşan ve birçok hastalığın ortaya Giriş Eğer mucizevi bir ilaç size zayıflamada, kaslarınızı kuvvetlendirmede, hastalıklardan korunmada, genel sağlık düzeyinizi iyileştirmede yardım edecek olsa bu ilacı almak ister miydiniz? Cevap vermeden

Detaylı

ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI

ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI Anlamlı ve kalıcı öğrenme ancak bireyin(kişinin) kendi isteği, çabası ve bilinçli bir şekilde bilgileri işlemesi ile

Detaylı

ALKEV Ozel. Ilkokulu

ALKEV Ozel. Ilkokulu ALKEV Ozel Ilkokulu 2014-2015 AG-Broschure 1 ve 2. SINIF KULÜPLERİ ÇİZGİLERDEN RESİMLERE YOLCULUK Kulübümüzde aşamalı çizgileri kullanarak çocuklarımıza resim yapmayi öğretmek hem kolay hem de eğlenceli

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ 2019 KISA DEĞERLENDİRME:

BEDEN EĞİTİMİ 2019 KISA DEĞERLENDİRME: BEDEN EĞİTİMİ 2019 KISA DEĞERLENDİRME: Şimdi sıra beden eğitimi notlarımızda. Maalesef kolay görünen bu derste başarı oranımız düşük. Bunda en büyük neden aşırı ayrıntıya dayalı soruların çıkmasıdır 914

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

LITTLE STARS SPOR OKULLARI

LITTLE STARS SPOR OKULLARI Temel Spor Eğitiminin Faydaları İngiltere de yapılan bir araştırmada, çocukların akademik başarıları için sadece ders çalışmak ve ödev yapmanın yeterli olmadığı ortaya çıkmıştır. British Journal of Sports

Detaylı

BASKETBOLCU KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ANKARA. A 1.1 2014/I

BASKETBOLCU KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ANKARA. A 1.1 2014/I TANIM Topu karşı potaya el ile atma kuralına dayanan ve beşer kişiden oluşan iki takım arasında oynanan basketbol oyununu; temel bir eğitim alarak, bir ücret karşılığı sözleşme ile bağlı bulunduğu bir

Detaylı

KARANLIĞIN ALIŞILMADIK DENEYİMİ

KARANLIĞIN ALIŞILMADIK DENEYİMİ KARANLIĞIN ALIŞILMADIK DENEYİMİ DÜNYANIN EN BÜYÜK MARKALARI, GÖRMENİN ÖTESİNE GEÇTİLER. Onlara Katılın, Bugün. GÖRMENİN ÖTESİNDE GELİŞMEK Karanlıkta Diyalog Nedir? Karanlıkta Diyalog atölye çalışmaları

Detaylı

BÜYÜME VE GELİŞMEDE DÖNEMLER

BÜYÜME VE GELİŞMEDE DÖNEMLER BÜYÜME VE GELİŞMEDE DÖNEMLER 0-2 Yaş Süt çocukluğu 2-5 Yaş Oyun çocukluğu veya okul öncesi 6-12,14 Yaş Okul çağı veya büyük çocukluk 4-5 yıl Ergenlik dönemi 23-26 Yaş Gençlik veya ergenlik sonu 2-5 YAŞ

Detaylı

BİLİŞSEL NÖROBİLİM BİLGİ İŞLEME SÜREÇ VE YAKLAŞIMLARI

BİLİŞSEL NÖROBİLİM BİLGİ İŞLEME SÜREÇ VE YAKLAŞIMLARI BİLİŞSEL NÖROBİLİM BİLGİ İŞLEME SÜREÇ VE YAKLAŞIMLARI Beyni Keşfetme Dünya üzerinde keşifler genelde coğrafi keşiflerle başlamıştır. Ortalama 1120 gr ağırlığındaki jelatinimsi yapısıyla beyni keşfetme

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: GSH 1003

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: GSH 1003 Dersi Veren Birim: ORTAK ZORUNLU DERSLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI Dersin Türkçe Adı: Halk Oyunları Dersin Orjinal Adı: Halk Oyunları Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu:

Detaylı

Bilişsel Aşama. Bölüm Beş. Öğrenme Aşamaları. Öğrenme Aşamaları

Bilişsel Aşama. Bölüm Beş. Öğrenme Aşamaları. Öğrenme Aşamaları Bilişsel Aşama Bölüm Beş Hareket hakkında genel bir bilgi edinmek. Öğrenen kendi kendine konuşur ve işe yarayabilecek stratejileri düşünerek çok fazla zaman harcar. Bu aşama bilişsel problem çözme aşamasıdır.

Detaylı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Benliğin doğasını sorgulama; inançlar ve değerler; kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık;

Detaylı

BOSU EĞİTMENLİK PROGRAMI. Sporkariyerim.com. BOSU Master Trainer - HASAN ÇAKMAK 10.06.2012 BOSU TRAİNER CERTIFICATION 1

BOSU EĞİTMENLİK PROGRAMI. Sporkariyerim.com. BOSU Master Trainer - HASAN ÇAKMAK 10.06.2012 BOSU TRAİNER CERTIFICATION 1 BOSU EĞİTMENLİK PROGRAMI Sporkariyerim.com BOSU Master Trainer - HASAN ÇAKMAK 10.06.2012 BOSU TRAİNER CERTIFICATION 1 Eğitim İçeriği BOSU Nedir? BOSU Balans Antrenmanları BOSU Bireysel Antrenman Entegrasyonu

Detaylı

PISA 2009 Sonuçlarına İlişkin Bir Değerlendirme

PISA 2009 Sonuçlarına İlişkin Bir Değerlendirme PISA 2009 Sonuçlarına İlişkin Bir Değerlendirme Bengisu Özenç Araştırmacı Selin Arslanhan Araştırmacı TEPAV Değerlendirme Notu Aralık 2010 PISA 2009 Sonuçlarına İlişkin Bir Değerlendirme Türkiye puanını

Detaylı

BÖLÜM - 5. ANTRENMAN NEDİR? ANTRENMAN KAVRAMI, TANIMI ve AMAÇLARI

BÖLÜM - 5. ANTRENMAN NEDİR? ANTRENMAN KAVRAMI, TANIMI ve AMAÇLARI BÖLÜM - 5 ANTRENMAN NEDİR? ANTRENMAN KAVRAMI, TANIMI ve AMAÇLARI 142 ANTRENMAN NEDİR? ANTRENMAN KAVRAMI, TANIMI ve AMAÇLARI Antrenman kavramı farklı otoritelerce, farklı görüş açıları getirerek tanımlanmıştır

Detaylı

Aşırı Antrenman Sendromu (Sürantrenman)

Aşırı Antrenman Sendromu (Sürantrenman) Performans sporu ile uğraşan sporcu ve antrenörlerin, hazırlık süreci içersinde karşılaştıkları en önemli sorunlarından bir tanesi de form durumu artmış olan sporcuda ulaşılan fizik kondisyon seviyesinin

Detaylı

Bireysel Faktörler. Yaş Cinsiyet Genetik Anrtopometrik Özellikler Bilişsel Özellikler Psikolojik Özellikler

Bireysel Faktörler. Yaş Cinsiyet Genetik Anrtopometrik Özellikler Bilişsel Özellikler Psikolojik Özellikler Bireysel Faktörler Yaş Cinsiyet Genetik Anrtopometrik Özellikler Bilişsel Özellikler Psikolojik Özellikler Çevresel Faktörler Aile Öğretmenler Antrenörler Diğer Kişiler Yaşanılan Bölgenin Yapısı Bireysel

Detaylı

2010 DÖNEMİ 1996 İL KARMALARI TOPLANTISI 08 ARALIK 2009

2010 DÖNEMİ 1996 İL KARMALARI TOPLANTISI 08 ARALIK 2009 2010 DÖNEMİ 1996 İL KARMALARI TOPLANTISI 08 ARALIK 2009 İL KARMALARINDAN BEKLENTİLER Üst düzey bir takımın oluşturulması Dünya çapındaki elit takımların performans analizleri gösteriyor ki erkek ve bayanlarda

Detaylı

BAŞVURU KATEGORİSİ: Sosyal Sorumluluk Kategorisi PROJENİN ADI: TAY PARK

BAŞVURU KATEGORİSİ: Sosyal Sorumluluk Kategorisi PROJENİN ADI: TAY PARK BAŞVURU KATEGORİSİ: Sosyal Sorumluluk Kategorisi PROJENİN ADI: TAY PARK PROJENİN AMAÇLARI 1- Sağlıklı kentleşmenin gereği olarak yeşil alanları artırmak; 2- Şehir ortamında yetişkinlere, çocuklara sağlıklı,

Detaylı

İçindekiler. Birinci Bölüm ÇOCUKLARDA GELİŞİM ÖZELLİKLERİ, HAREKET EĞİTİMİ VE ÇOCUK ANTRENMANLARI

İçindekiler. Birinci Bölüm ÇOCUKLARDA GELİŞİM ÖZELLİKLERİ, HAREKET EĞİTİMİ VE ÇOCUK ANTRENMANLARI Birinci Bölüm ÇOCUKLARDA GELİŞİM ÖZELLİKLERİ, HAREKET EĞİTİMİ VE ÇOCUK ANTRENMANLARI 1.1. Çocuklukta Fiziksel, Bilişsel, Duyuşsal ve Psiko-Motor Gelişim Dönemleri... 1 1.2. Hareket Kavramı ve Beceri İlişkisi...

Detaylı

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU PSİKOMOTOR GELİŞİM: ALİSA, YÖNERGELER DOĞRULTUSUNDA YÜRÜR, KOŞAR VE ZIPLAR. JİMNASTİĞE KARŞI İLK BAŞLARDA GÖSTERMİŞ OLDUĞU TEPKİLERİ ARTIK KALMAMAKLA BİRLİKTE, BAŞARMA

Detaylı

Okul Öncesi Eğitim Seti

Okul Öncesi Eğitim Seti Okul Öncesi Eğitim Seti Degerli Egitimciler Okul öncesi eğitim; çocukların gelişim düzeylerine ve bireysel özelliklerine uygun, zengin uyarıcı çevre olanakları sağlayan; onların bedensel, zihinsel, duygusal

Detaylı

ANTRENÖRLÜK MESLEĞİNE GİRİŞ Y.DOÇ.DR. SÜRHAT MÜNİROĞLU

ANTRENÖRLÜK MESLEĞİNE GİRİŞ Y.DOÇ.DR. SÜRHAT MÜNİROĞLU ANTRENÖRLÜK MESLEĞİNE GİRİŞ Y.DOÇ.DR. SÜRHAT MÜNİROĞLU Antrenör ve Tanımı Sporda eğitici kadro denildiğinde akla ilk gelen Antrenör dür. Antrenör adı verilen spor eğiticilerinin spor gelişmesinde oldukça

Detaylı

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 1. KADEME ANTRENÖR KURSU. Beceri Öğrenimi. Doç. Dr. İhsan SARI

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 1. KADEME ANTRENÖR KURSU. Beceri Öğrenimi. Doç. Dr. İhsan SARI TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 1. KADEME ANTRENÖR KURSU Beceri Öğrenimi Doç. Dr. İhsan SARI Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 1 Neden Beceri Öğrenimi? Motor becerileri öğrenirken ve uygularken

Detaylı

1.Dönem 20 Haziran - 01 Temmuz. 2.Dönem 11 Temmuz - 21 Temmuz

1.Dönem 20 Haziran - 01 Temmuz. 2.Dönem 11 Temmuz - 21 Temmuz 1.Dönem 20 Haziran - 01 Temmuz 2.Dönem 11 Temmuz - 21 Temmuz S2 GÖRSEL SANATLAR ODTÜ Geliştirme Vakfı görsel sanatlar zümresi olarak yaz okulu sürecinde ahşap üzerine akrilik boya ile öğrencilerimizin

Detaylı

Ulusal ve evrensel değerlere bağlı, bilim, sanat ve spor alanında lider, mutlu dünya insanı yetiştirmektir.

Ulusal ve evrensel değerlere bağlı, bilim, sanat ve spor alanında lider, mutlu dünya insanı yetiştirmektir. kokul ve Ortaokulu Vizyonumuz Ulusal ve evrensel değerlere bağlı, bilim, sanat ve spor alanında lider, mutlu dünya insanı yetiştirmektir. Misyonumuz Milli Eğitim Bakanlığımız ın müfredatını, üstün zekalı

Detaylı

Sınav Destek Semineri. Egzersiz. Rahatlama Çalışmaları-1. Engin KUYUCU. İnsan Kaynakları Uzmanı

Sınav Destek Semineri. Egzersiz. Rahatlama Çalışmaları-1. Engin KUYUCU. İnsan Kaynakları Uzmanı Sınav Destek Semineri Egzersiz & Rahatlama Çalışmaları-1 Engin KUYUCU İnsan Kaynakları Uzmanı 0 535 828 17 93 www.enginkuyucu.com Sınav Destek Semineri Süper Beyin Yogası "Süper Beyin Yoga"sı beyne enerji

Detaylı

PEARSON BTEC LEVEL 3 CERTIFICATE IN PERSONAL TRAINING (QCF)

PEARSON BTEC LEVEL 3 CERTIFICATE IN PERSONAL TRAINING (QCF) PEARSON BTEC LEVEL 3 CERTIFICATE IN PERSONAL TRAINING (QCF) PERSONAL TRAINER İŞ TANIMI Personal Trainer / Fitness eğitmen rolü, kişiye özel egzersiz programlarının etkinliğinden emin olmak adına; katılımcının

Detaylı

Rekor: 10.49, 1988 Rekor: 9.58, 2009

Rekor: 10.49, 1988 Rekor: 9.58, 2009 PERFORMANS 2 Rekor: 10.49, 1988 Rekor: 9.58, 2009 5 Athlete Time (seconds) Date Usain Bolt (Jamaica) 9.58 Aug 16, 2009 Usain Bolt (Jamaica) 9.69 Aug 16, 2008 Usain Bolt (Jamaica) 9.72 May 31, 2008 Asafa

Detaylı

BASKETBOL. Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu

BASKETBOL. Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu BASKETBOL Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. Basketbol özgüvenin ve yaşama sevincinin artması,

Detaylı

Spor yaralanmaları sportif aktivite sırasında meydana gelen yaralanmaların genel adıdır. Normal yaşamda yaralanmalar sıklıkla dış etkilerle

Spor yaralanmaları sportif aktivite sırasında meydana gelen yaralanmaların genel adıdır. Normal yaşamda yaralanmalar sıklıkla dış etkilerle Doç. Dr. Onur POLAT Spor yaralanmaları sportif aktivite sırasında meydana gelen yaralanmaların genel adıdır. Normal yaşamda yaralanmalar sıklıkla dış etkilerle gelişirken, spor yaralanmalarında hem dış

Detaylı

2.YIL/ 2.yarıyıl Bahar

2.YIL/ 2.yarıyıl Bahar SPORCU SAĞLIĞI VE FĠZYOTERAPĠ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar AKTS Sporcu Sağlığı ve Fizyoterapi FTR 232 2.YIL/ 2.yarıyıl Bahar (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 - - 4 Önkoşullar Yok Dersin

Detaylı

Çocuğum Ergen Oldu 2013 / 2014 SAYI: 20. Haftanın Bazı Başlıkları

Çocuğum Ergen Oldu 2013 / 2014 SAYI: 20. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 20 Haftanın Bazı Başlıkları Çocuğum Ergen Oldu TED İstanbul Koleji Ulusal Forumu ve Öğrencilerimizin Örnek Çalışmaları Yüzmede Başarılı Sonuçlar Pamporovo Kayak Kampı 3. Sınıflar Arası

Detaylı

1.Dönem 12 Haziran - 23 Haziran. 2.Dönem 03 Temmuz - 14 Temmuz

1.Dönem 12 Haziran - 23 Haziran. 2.Dönem 03 Temmuz - 14 Temmuz 1.Dönem 12 Haziran - 23 Haziran 2.Dönem 03 Temmuz - 14 Temmuz S2 GÖRSEL SANATLAR Yaz okulu süresince öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini akrilik boya ile tuval üzerine aktarmalarını sağlayacağız. Çizim

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR..

Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR.. Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR.. ÖĞRENCİLERDE PERFORMANS, MOTİVASYON VE BAŞARI GELİŞTİRME TEKNİKLERİ Skeçler, Testler, Video çekimleri Başarıya Ulaşmak İçin HEDEF BELİRLEMEK PLAN OLUŞTURMAK

Detaylı