BAŞVURU FORMU. Genel Bilgiler :

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BAŞVURU FORMU. Genel Bilgiler :"

Transkript

1 Genel Bilgiler : BAŞVURU FORMU Başvuru rehberi ve eklerini adresinden veya Ajans tan temin edebilirsiniz. Teklif çağrısının genelini ilgilendiren ve/veya diğer potansiyel yararlanıcıların da bilgilendirilmesini gerektiren hususlar olması durumunda, Ajans tarafından soru üzerinde gerekli düzenlemeler yapılarak Sıkça Sorulan Sorular bölümünde yayınlanmaktadır. Teklif çağrısı döneminde tüm adaylara eşit davranılacak ve bir Başvuru Sahibine sağlanan bilgi Sıkça Sorulan Sorular (SSS) aracılığıyla diğer Başvuru Sahiplerine de sunulacaktır. Teklif çağrısı ile ilgili soruların sorulması için son tarih, proje teslim tarihinden yirmi gün öncesi olup, bu sürenin dışına çıkan sorular yine eşitlik ilkesi gereği yanıtlanmayacaktır.!!! SSS listesinde ve Başvuru Rehberinde yer almayan hiç bir bilgi Başvuru Sahipleri ve Ajans için i in bağlay layıcı nitelik taşı şımamaktadır.

2 BAŞVURU ESNASINDA SUNULACAK EKLER: EK A : Başvuru Formu (Word Formatında) Doldurulacak EK B : Bütçe (Excel Formatında B1-B2-B3) Doldurulacak EK C : Mantıksal Çerçeve (Excel Formatında) - Doldurulacak EK D : Projede Yer Alan Kilit Personelin Özgeçmişleri - Doldurulacak (Ajansa sunulmaması, ilgili bölümlerden düşük puan alınmasına sebep olacaktır) EK E : Standart Sözleşme (Word Formatında) - Bilgi İçin EK F : Proje Performans Göstergeleri (Word Formatında) - Bilgi İçin Başvurular, Başvuru Rehberlerinin ekinde bulunan Başvuru Formu ve talep edilen diğer belgeler ile birlikte yapılmalıdır. Bu belgeler, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ndan veya internet adresinden temin edilebilir. Başvuru Formu ve diğer belgeler Türkçe hazırlanmalıdır. Bu belgeler doldurulurken, standart formata bağlı kalınmalı ve mevcut hiçbir metin silinmemeli ya da değiştirilmemelidir. Aksi takdirde, yapılan başvuru ön inceleme aşamasında değerlendirme dışı kalacaktır. El yazısı ve daktilo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

3 Başvurularınızın sadece sunmuş olduğunuz belgeler üzerinden değerlendirileceğini dikkate alarak, Başvuru Formunu ve diğer belgeleri lütfen dikkatli ve mümkün olduğunca anlaşılır bir dille doldurunuz. Sizden talep edilen belgeler ve proje başvurunuzda öngördüğünüz çalışmalara bağlı olarak yürürlükteki mevzuata göre gerekli zorunlu belgeler dışında hiçbir ek belge değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır. Başvuru Formunda yer alan kontrol listesinde belirtilen konularda herhangi bir hata veya Başvuru Formundaki önemli bir tutarsızlık (Örneğin: Bütçede belirtilen miktarların Başvuru Formunda belirtilenlerle tutarsızlık göstermesi) başvurunun reddine yol açabilir. Başvuru formunda hiçbir bölümü boş bırakmayınız!!! Örneğin: Ortağınız yoksa, ilgili bölümü boş bırakmak yerine ortağınızın bulunmadığını ifade ediniz.

4 Proje Nedir? Belirli yer, zaman ve bütçe çerçevesinde, başlama ve bitiş noktasına sahip, hedeflenen belirli amaçlara ulaşılmasını sağlayacak olan faaliyetler topluluğudur. Zaman Bütçe Yer/bölge Hedef

5 Projeler neden başarısız olur? Hibe Sistemi amaçlarıyla bağlantılı değil Faaliyetler iyi planlanmamış İnsanlara yeterince danışılmamış Bütçe gerçekçi değil Finansman elde etmek için çok iyimser amaçlar belirlenmiş Proje Metninde Yer Alan Hususlar: Yaklaşımı, amacı, içeriği, yöntemi Sorumlusu / yürütücüsü, Süresi, Planı, faaliyetleri, Sonuçları, ürünleri, etkileri, Kaynakları, bütçesi, Bitişi ve değerlendirilmesi Yol Gösterici Sorular: Ne, Nerede, Ne Zaman, Niçin, Nasıl (5N) Kim için, Kim tarafından, Kaç paraya (3K)

6 Başvuru Formunun Bölümleri I. PROJE II. BAŞVURU SAHİBİ III. BAŞVURU SAHİBİNİN PROJEYE KATILAN ORTAKLARI IV. BAŞVURU SAHİBİNİN PROJEYE KATILAN İŞTİRAKÇİLERİ V. BAŞVURU SAHİBİNİN BEYANNAMESİ KONTROL LİSTESİ

7 Destek Programı Proje Adı Genel Bilgiler Projenin Öncelik Alanı Projenin Etkileyeceği Göstergeler Proje Süresi Proje Toplam Bütçesi Talep Edilen Destek Miktarı Başvuru Sahibi Varsa Proje Ortaklarının Adları Başvuru Sahibinin Hukuki Statüsü 2010 Teklif Çağrısı Sanayi Ve Turizm Sektörlerinde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı Proje başlığınızı projenize ilişkin küçük bir özet olarak düşünmelisiniz. Projenize kısa, ilgi çekici ve kolay anlaşılır bir başlık vermelisiniz. Proje başlığının tek bir cümleden oluşmasına ve 8 kelimeyi aşmamasına dikkat etmelisiniz. Proje başlığı, proje teklifinizin içeriğini yansıtmak zorundadır. Başvuru Rehberi nin 1.2 Bölümünde belirtilen ve projenizin ilişkilendirildiği öncelik alan(lar)ını belirtiniz. Başvuru Rehberi nin 1.10 bölümünde belirttiğiniz göstergelerden yararlanabilirsiniz. Bu göstergelerin Mantıksal Çerçevede belirttiğiniz performans göstergeleriyle uyumlu olmasına dikkat ediniz. 12 ayı geçmemesine dikkat ediniz Kar amacı güden işletmeler için TL ile TL, Kar amacı gütmeyen kurumlar için TL ile TL arasında olmalıdır Ajanstan talep ettiğiniz destek miktarı kar amacı güden işletmeler için projenin toplam uygun maliyetinin % 25 inden az ve % 50 sinden fazla, kar amacı gütmeyen kurumlar için %25 inden az ve %75 inden fazla olamaz. Başvuru sahibinin kurumsal adı yazılmalıdır. Proje ortaklarının kurumsal adları yazılmalıdır. Başvuru Sahibinin ortağı yoksa bu durum ifade edilmelidir. Başvuru Sahibinin Hukuki Statüsünü, kurum/kuruluşun yasal tescil belgesinde yer aldığı şekilde belirtiniz

8 İletişim Bilgileri Telefon Numarası Faks Numarası Cep Telefonu Numarası Posta Adresi Elektronik Posta Adresi ( ) Bu bölümde Başvuru Sahibi kuruluş adına irtibat kurulacak kişinin iletişim bilgileri verilecektir.

9 1.TANIM I. PROJE 1.1 Başlık Projenin adı ile aynıdır. 1.2 Projenin Uygulanacağı Yer(ler) ( Düzey 2 Bölgesi, İl, İlçe ) Projenin uygulanacağı yer bölümünde, proje faaliyetlerinin uygulanacağı (il/ilçe/mahalle/köy) ve projeden fayda sağlayacak yeri en az ilçe düzeyinde belirtmelisiniz. Bu bölüm uygunluk kontrolü için kullanılacaktır. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Antalya, Burdur ve Isparta il sınırları dışında gerçekleşecek bir projeye destek vermeyecektir.

10 1.3 Proje Maliyeti ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansından İstenen Destek Tutarı Projenin Toplam Uygun Maliyeti Batı Akdeniz Kalkınma Ajansından İstenen Destek Tutarı Projenin Toplam Uygun Maliyetinin Yüzdesi TL TL %...,... [1] 2 ondalık hane kullanınız. Rakamların Bütçenin beklenen kaynaklarındaki (Ek B) rakamlarla aynı olduğundan emin olunuz. Dikkat: Projenin toplam uygun maliyetinin yüzdesi; Batı Akdeniz Kalkınma Ajansından istenen destek tutarının, projenin toplam uygun maliyetine bölünüp 100 ile çarpımı sonucu elde edilir. Yüzde değerleri belirtirken 2 ondalık hane kullanınız. Lütfen Dikkat: Projenin toplam uygun maliyeti ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansından istenen destek tutarı TL cinsinden ifade edilmelidir. Başvuru formunun bu bölümünde verilen tabloya projenizin toplam maliyetini, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansından istenen destek tutarını ve projenizin toplam uygun maliyenin yüzdesini rakamsal olarak yazınız. Projenin toplam uygun maliyet oranı, BAKA dan istenen destek tutarının, projenin toplam maliyetine bölünüp 100 ile çarpılması ile elde edilir.

11 Projenin Süresi BAŞVURU FORMU 1.4. Özet Özet bölümünün amacı, proje teklifinize ilişkin genel bir resim ortaya koymaktır. Bu nedenle özetinizde projenizin önemli unsurlarından kısaca bahsetmelisiniz. Proje faaliyetlerinin tamamlanması için öngördüğünüz toplam süreyi yazmalısınız. Bu sürenin hiçbir koşulda uzatılmayacağını unutmayınız. Projenin Amaçları Genel Amaç(lar): Ancak uzun dönemde ve çok daha makro müdahaleler ile gerçekleştirilebilecek, daha soyut ve üst düzey bir amacı ifade eder. Projenizin mali destek programının amacının gerçekleştirilmesine katkıda bulunacak şekilde ve öncelik alanlarını göz önünde tutarak hazırlanması gerekir. Hazırlayacağınız tek bir proje ile programın genel amacının gerçekleşemeyeceğini, dolayısıyla projenizin bu amaca ancak katkıda bulunabileceğini unutmayınız. Özel Amaç: Proje ile gerçekleştirilmek istenen dönüşümü ifade eder. Projenin tamamlanması ile ulaşılabilir ve gerçekçi olmalıdır. Ortak(lar) Varsa belirtiniz. Ortağınız yoksa olmadığını ifade ediniz. Hedef Grup(lar)/Müşteriler Nihai Yararlanıcılar Beklenen Sonuçlar Temel Faaliyetler Hedef gruplar projenin amaçları çerçevesinde, projeden doğrudan ve olumlu olarak etkilenecek gruplar/kuruluşlardır. Nihai Yararlanıcılar projeden uzun vadede, geniş anlamda toplumsal veya sektörel boyutlarda yarar sağlayacak olanlardır. 1) Hedef grupların ve Nihai yararlanıcıların durumunda beklenen değişimleri bu bölüme yazınız. 2) Hedef grupların, Başvuru Sahibi ve varsa ortaklarının teknik ve idari kapasitelerinde projenin uygulanması ile ne gibi etkilerin meydana geleceğini belirtiniz. Bu etkiler Mantıksal Çerçevede yer alan Beklenen Sonuçlar ile uyumlu olmalıdır. Projenin amacına ulaşması ve istenilen dönüşümün sağlanması için, gerekli olan sonuçlara ulaşmak üzere yapılması gereken bütün işlerdir.

12 1.5.Amaçlar Bu bölümde yazılacak ifadeler mümkün olduğunca kısa, net, herkes tarafından anlaşılabilir, gereksiz ayrıntılardan ve özellikle gerekçeler bölümünde belirtilecek hususların bir tekrarı gibi olmamalıdır. Faaliyetlerin projenin amacı olmadığını unutmayınız. Proje amacı ile genel amaç uyumlu olmalı, ve genel amaç hem Batı Akdeniz Bölgesinin sorun ve ihtiyaçları hem de Ajansın program öncelikleri ile uyumlu olmalıdır. Önceki bölümde başlıklar halinde yazdığınız genel hedef ve özel hedeflerinizi bu bölümde detaylandırmalısınız. Genel hedef projenizde çözülmesine katkıda bulunacağınız genel soruna işaret eder. Genel hedefinizden projenizin neden önemli bir proje olduğu anlaşılmalıdır. Genel hedefe yalnızca bu projede ulaşılamayacağını bilmelisiniz. Önemli olan projenizin genel hedefe ulaşmada yapacağı katkıdır. Özel hedef projenin gerçekleşmesiyle ulaşılmak istenen sonuçtur. Projenizin tamamlandıktan sonra ulaşılmasını istediğiniz durum özel hedefinizden anlaşılmalıdır. Özel hedefinizin gerçekleştirilebilir nitelikte olması gerekir. Dolayısıyla kurumunuzun kapasitesiyle orantılı hedefler koymalısınız. Proje amacı ve genel amaç, başvurulması düşünülen Mali Destek Programının öncelik alanlarından en az birisi ile uyumlu olmalıdır. Bu durum projenin Ön İnceleme aşamasını geçip geçemeyeceğini etkileyecektir. Bu bölüm ayrıca değerlendirme aşamasında Değerlendirme Tablosunun 2. İlgililik bölümünden alınacak puanı etkileyecektir. Bu bölüm, Mantıksal Çerçevede yer alan proje yapısı/mantığı bölümü ile uygun olmalıdır. Bu sebeple Değerlendirme Tablosunun 3. Yöntem bölümünde projenin genel tasarımının tutarlılığı ndan alınacak puanı da etkileyecektir.

13 1.6.Gerekçelendirme Gerekçelendirme bölümünde projenize neden gerek duyulduğundan bahsetmelisiniz. Projenizin sağlam temellere oturduğunu gösterebilmek için numaralı alt bölümlere güvenilir kaynaklardan ulaştığınız objektif, sayısal olarak elde edilebilir ve başkaları tarafından doğrulanabilir verileri koymalısınız. Bu bölüm b m değerlendirme erlendirme aşamasa amasında Değerlendirme erlendirme Tablosunun 2. İlgililik bölümünden b alınacak toplam puanı çok büyük b ölçüde etkileyecektir. Projenin değerlendirme erlendirme süreci s sonrasında nda alacağı toplam puan kaç olursa olsun, 2. İlgilik bölümünden b en az (18/2 /25) puan alamadıkça a başar arılı olamayacaktır Projenin, Programın hedefleri ve öncelikleri ile ilgisi Bu bölümde proje teklifinizin genel ve özel hedefleri ilgili mali destek programının genel amacına ve önceliklerine uygunluk sağlamalıdır Kapsanan Bölgede Belirlenen İhtiyaç ve Sorunların Tanımlanması Projenizde çözmeyi amaçladığınız sorunu ve bu projenin neden finanse edilmesi gerektiğini bu bölümde ortaya koymalısınız. Hedef bölge projenizin gerçekleşeceği ya da projenizden etkilenecek olan bölgedir. Hedef bölgenizin sorunlarını ve ihtiyaçlarını net bir şekilde tanımlamalısınız. Sorunları ve ihtiyaçları bölgeye özgü araştırmalar, hedef grup temsilcileri ya da ilgili kurumlarla yapılacak görüşmeler, sahada yürütülecek anket çalışmaları, raporlar, istatistiki veriler gibi çeşitli kaynaklarla desteklemelisiniz. Bir ilçede gerçekleştirilecek kısıtlı bir proje kapsamında uzun uzun dünyadaki trendler ve gelişmelerden, ülke genelindeki istatistiklerinden bahsedip; il ve ilçeye özgü ihtiyaç ve sorunlarından hiç bahsetmemek, veya bunları çok kısa ve belirsiz ifadelerle geçiştirmek gerekli analizlerin tam yapılmadığının bir göstergesidir.

14 1.6.3 Hedef Grubun(ların) ve Nihai Yararlanıcıların tanımı ve tahmini sayıları Bu bölümde hedef gruplarınızı ve nihai yararlanıcılarınızın tanımlarını ve hedef gruplarınızın tahmini sayılarını ortaya koymalısınız. Hedef Grup, projeden doğrudan ve olumlu olarak etkilenecek grup, kurum veya kuruluştur. Örneğin: proje kapsamında eğitim alacak kişiler, proje kapsamında hedef alınan pazar/sektör, başvuru sahibi, kurumun kendisi vb. Nihai Yararlanıcılar, projeden uzun vadede, geniş anlamda toplumsal veya sektörel boyutlarda yarar sağlayacak olanlardır. Örneğin: istihdam edilen yeni personelin ailesi, projenizden etkilenecek üreticiler, vb. Projenin kim için ve kimlerle birlikte yapıldığı unutulmamalıdır. Hedef grupların ve nihai yararlanıcıların sayılarını belirlerken gerçekçi ve kesin ifadeler kullanınız. Örneğin, «300 ila 500 arasında» gibi belirsiz ifadeler kullanmayınız Bu Hedef Grubun(ların) Seçilme Nedenleri ve Bu Grupların İhtiyaçlarının ve Sorunlarının Tanımlanması. Bu proje, hedef grubun(ların) ve Nihai Yararlanıcıların İhtiyaçlarına Nasıl Cevap Verecek? Bu bölümü doldururken önceki bölümde belirlediğiniz hedef grubun ihtiyaç ve sorunlarını açıkça ortaya koymalısınız. Bu sorunların çözüm yollarının neler olduğu ve ihtiyaçların nasıl giderileceğini belirtmeli, bu çözüm yollarındaki aksaklıkları ortaya koymalı, ve sizin sunduğunuz çözüm yollarının bu aksaklıkları nasıl gidereceğine yönelik bilgileri sunmalısınız.

15 1.6.5 Projenin Üretmekte/Sunmakta Olduğunuz Ürün/Hizmetlere Etkilerini, Hitap Ettiği Piyasayı kısaca açıklayınız. Proje konusunu gerçekleştirmek için kapasite artışı, mevcut bir ürünü/hizmeti iyileştirmek ya da yeni bir ürünü/hizmeti geliştirmek için yapılacak işlemler? Üretim/hizmet tekniğini ve/veya kalitesini değiştirecek misiniz? Ürünleriniz hangi piyasaya hitap etmektedir? Projenin hitap ettiğiniz piyasa türü veya büyüklüğüne etkisi olacak mıdır? Projenin hedeflenen müşteri kitlesi üzerinde bir etkisi olacak mıdır? Yeni girilecek piyasaların durumu yeterince analiz edilmiş midir? Benzer veya aynı ürünleri üreten/hizmetleri sunan işletme sayısı? Rakiplerin ölçeği (yerel/bölgesel/ulusal/uluslararası) nedir? Rakiplerinizin size kıyasla temel eksiklik/üstünlükleri ve farkları nelerdir? Bu farklılıkları kaynağı nedir? Yapısal Durum Değişiklikleri Proje kapsamında ilave ihtiyaçlar var mıdır? İnşaat/tadilat, Makine parkı, İnsan kaynakları, Markalar ve değerler, Gerekli kamu hizmetlerine ve diğer hizmetlere erişim imkanları Varsa bu gereksinimler nasıl karşılanacaktır?

16 1.6.7 İlgili Hukuki Konular Projenin uygulanması için gerekli hukuki/bürokratik şartlar var mıdır? İzin, Ruhsat, Lisans, Yetki belgesi, ÇED, Mülkiyet, Encümen Kararı, vs... Sözleşme tarihi itibari ile bu şartlar yerine getirilebilecek midir? Belgeler Ajansa sunulabilecek midir? Başvuru tarihi itibari ile izin belgelerinin alınması için başvuru yapıldığına dair belgenin getirilmesi yeterlidir. Ancak, belgelerin asıllarının sözleşme tarihinde ajansa sunulması gerekmektedir Faaliyetlerin Ayrıntılı Açıklaması Faaliyet projenin amacına ulaşması için gerekli etkinin sağlanmasını hedefleyen bütün işlerdir. Faaliyetler; proje amacı ile ilgili, yeterince detaylandırılmış, kendi içinde mantıksal sıralamaya sahip olmalıdır. Faaliyetlerin; kapsamı, nasıl yapılacağı, hangi sürede ve kaç kişiyle yapılacağı ayrıntılı olarak yazılmalıdır. Her faaliyet somut bir işi tanımlar. Bu işlemler birer çıktı (sonuç, etki, ürün, hizmet) yaratır. Bu çıktılar aracılığıyla faaliyetler istenilen dönüşümü sağlamayı planlar. Sonuçların/çıktıların gerçek ihtiyaçlara karşılık gelmesi gerekir ve ihtiyaç duyulmayan sonuçların/çıktıların üretilmesinden kaçınılması gerekir. Bir projenin süresi ve bütçesini oluşturmak için gerekli ön adımdır. Faaliyetler, amaca ulaşmakta gerekli etkiyi ortaya çıkarmak için uygun araçlardır. Projelerde tüm dikkatin faaliyetlere yoğunlaşıp amacın ihmal edilişi, sık yapılan bir hatadır. Eğer faaliyetler iyi planlanır ve uygulanırsa beklenen etkiler yaratılabilecek, bunlar da amaca ulaşılmasına katkıda bulunacaktır.

17 Bu bölüm 1.9 Faaliyet Planının aynen tekrarı olmamalı, detaylı ve gerekçeli bilgi içermelidir. Başvuru formunda en uzun yer ayrılan bölümdür (azami 9 sayfa). Bu bölüm değerlendirme aşamasında Değerlendirme Tablosunun 3. Yöntem bölümünden alınacak toplam puanı çok önemli ölçüde etkileyecektir. Yapacağınız her bir faaliyeti detaylıca açıklamalı ve şu soruları sormalısınız. Faaliyetlerin hayata geçirilebilmesi için izlenen yöntem açık bir şekilde ve ayrıntılarıyla tanımladınız mı? Yöntemleriniz ve yaklaşımlarınız hedef grubun bilgi seviyesi/altyapısına ve kendilerine has özelliklerine uygun mu? Ekibinizin teklif ettiğiniz yöntemi uygulayabilecek kapasitesi ve deneyimi olduğunu ispat ettiniz mi? Hedef gruplarınızın teklif edilen proje faaliyetlerinin hayata geçirilmesini engelleyecek önyargıları ya da kendilerine has özellikleri var mı? Hedef grupla birlikte çalışırken izlenecek ana yöntemleri ve yaklaşımları iyi bir şekilde tanımlandınız mı? Faaliyet planında sorumluları açık bir şekilde belirttiniz mi?

18 1.8. Yöntem. Herhangi bir amaca birden fazla yöntemle ulaşılabilir. Tercih yaparken ortaya çıkan sonuçların avantajlarına ve dezavantajlarına analitik olarak eğilmek gerekir. Kararlaştırılan faaliyetlerin gerçekleştirilme yöntemleri, tercih edilen yöntemlerin amaca ulaşma ve beklenen sonuçlara sebep olma konusunda etkinliği tutarlı bir şekilde açıklanmalıdır. Başvuru Formu doldurulmaya başlanmadan önce gerekli analizler (Mevcut Durum, Paydaş, Sorun, Hedef ve Strateji analizleri) yapılmamışsa; 1.8 Yöntem bölümü, özellikle Uygulama yöntemleri ve teklif edilen yöntemin nedenleri ve gerekçeleri ve Çeşitli aktörlerin projedeki rollerinin ve katılımlarının tanımlanması ve bu rollerin onlara verilmesinin sebepleri bölümleri doldurulurken çok büyük sıkıntı çekilecek ve dahası burada kastedilenlerin ne olduğu ve neler yazılması gerektiği anlaşılamayacaktır. Bu bölüm değerlendirme aşamasında Değerlendirme Tablosunun 3. Yöntem bölümünden alınacak toplam puanı -doğrudan veya dolaylı olarak- çok önemli ölçüde etkileyecektir Uygulama yöntemleri ve teklif edilen yöntemin nedenleri ve gerekçeleri. Başvurunuzda Ajans desteğini belirtecek görünürlük faaliyetlerinin yer almasına dikkat ediniz. Strateji analizinden elde edilen sonuçları burada belirtiniz: Proje amacına ulaşabilmek için, Beklenen sonuçları doğurabilmek için, Faaliyetleri kararlaştırabilmek için, olası alternatiflerin arasından teklif edilen yöntemin tercih edilme sebebi, yapılan fizibilite çalışmalarının sonuçları ve alternatiflerine kıyasla gerekçesi belirtilir. Ayrıca projeye Ajansın desteğini görünür kılmak için Görünürlük Rehberi ne uygun ve Bütçenin 5.8 Tanıtım faaliyetleri kaleminde bütçelendirilecek faaliyetleri de bu bölümde belirtiniz.

19 1.8.2 Projenin daha önceki başka bir projenin devamı olması durumunda, bu projenin öncekinin sonuçları üzerine nasıl inşa edileceğini anlatınız. Başvuru Sahibi daha önce bir proje uygulamış ve tamamlamış, daha sonra o projenin ortaya çıkan sonuçları ile ilgili olabilecek yeni bir proje tasarlamış olabilir. Bu durum hem proje tecrübesi yönü ile hem de projenin başarıyla uygulanabilmesi için ihtiyaç duyulan Yapısal Durum Değişiklikleri nin bir kısmının halihazırda gerçekleşmiş olması yönü ile değerlendirme sürecinde dikkate alınacaktır Proje büyük bir programın parçası ise, programa nasıl uyacağı veya programla nasıl koordine edileceğini anlatınız. Ajansın yürüttüğü programın dışında başka bir program kapsamında belirlenen öncelik alanlarına uygun olarak gerçekleştirilmesi istenilen bir proje Ajansla imzalanacak sözleşme öncesinde faaliyetleri başlatılmamış, maliyetleri daha doğmamış olmak şartları ile Ajansın yürüttüğü programa başvuru yapılmak istenebilir. Bu durumda Ajansın ilan etmiş olduğu uygunluk kriterleri ve diğer programın uygunluk kriterlerinin nasıl uyumlu hale getirilebileceği, uygulamada herhangi bir sorun yaşanmaması için ne gibi tedbirler alındığı bu bölümde belirtilmelidir. Bu durum Mantıksal Çerçeve matrisinin varsayım/riskler-ön koşullar kısmında da analiz edilmiş olmalıdır Proje takibi ve iç/dış değerlendirme prosedürleri. Ajansın izleme uzmanları projeyi yakından izliyor ve denetliyor / değerlendiriyor olacaklardır. Ancak yararlanıcı da projenin ilerleyişini kendi iç mevzuatı ve/veya projenin ilerleyişinin sıhhatli olabilmesini istediği için projeyi takip ediyor olması gerekmektedir. Uygunluk, hedeflere ulaşma etkililiği, verimlilik, etki ve sürdürülebilirlik tespiti ve analizi için gerekli iç raporlamaların, risk analizleri ve alınacak tedbirlerin gözden geçirilmesi için bir iç kontrol sistemi tasarlanmış olmalıdır. Kurum mevzuatı gereğince kurum denetmenlerinin projeyi izliyor ve denetliyor olması da gerekebilir. Ajansın desteğinin TL yi geçmesi durumunda Yeminli Mali Müşavir veya SPK mevzuatına kapsamında Bağımsız Dış Denetim Şirketi tarafından bağımsız denetim raporu düzenlenmelidir.

20 UYARI!! İşletmeniz bünyesinde çalışan muhasebe sorumlusu, projenizin dış denetimini yapamaz Çeşitli aktörlerin projedeki rollerinin ve katılımlarının tanımlanması (yerel ortaklar, hedef gruplar, yerel yönetimler, vs.), ve bu rollerin onlara verilmesinin sebepleri. Başvuru Formunu doldurmaya başlamadan Paydaş Analizi ile mevcut soruna yönelik bir müdahale stratejisi geliştirildiğinde bundan olumlu/olumsuz, doğrudan/dolaylı etkilenecek kesimlerin analizi tamamlanmış olması gerekirdi. Paydaş: Proje ile ilişkisi olan kişiler, gruplar, kurumlar ya da kuruluşların hepsi; Müdahaleyi gerçekleştirecek ve değişime sebep olan kuruluşlar ( Başvuru Sahibi ve Ortaklar), Hizmet sunumunda aracılık edecek olanlar (Finansman, Uygulama, İzleme ve İştirakçiler), Projeden doğrudan olumlu ya da olumsuz etkilenecek olanlar ( Hedef Grup(lar) ve Nihai Yararlanıcılar), Başvuru Sahibi ve Ortaklar Fin, Uygulama, İzleme ve İ1.8.6 Proje uygulaması için önerilen ekip (işlevlerine göre: burada kişilerin isimlerinin belirtilmesine gerek yoktur) Projenin yürütülmesi için kurulan ekibin yapısı burada belirtilir. Kişilerin isimlerinden bahsedilmeden proje ekibini oluşturanların görev tanımlarına, proje konusu ile ilgili özel tecrübelerine kısa atıflara ve üstlenecekleri görevlere yer verilir. Projede görevlendirilen kilit personelin özgeçmişleri Başvuru Formu ile birlikte ekte sunulur.

21 1.8.7 Projelerin uygulanması için önerilen temel araçlar (ekipmanlar, araçlar ) Projenin yürütülmesi için ihtiyaç duyulan tesis ve donamım ihtiyacı burada belirtilir. Teknik özelliklerinin tamamından ayrıntılı olarak bahsedilmeden ihtiyaç duyulan donanım, bunların kullanılma amacı, hangi sonuca hizmet edecekleri, proje kapsamında niçin gerekli olduğu konularında gerekli bilgi verilmelidir. UYARI!! Bu bölümde gerekçesi açıklanmayan bir maliyet, uygun kabul edilmeyecek ve bütçeden çıkarılacaktır Süre ve Faaliyet Planı Projenin süresi Başvuru Formunun tamamında ay olarak belirtilecektir. Kesinlikle xx/xx/ xx/xx/2012 gibi bir tarih aralığı kullanılmamalıdır. Proje uygulama süresi sözleşmenin taraflarca imzalanmasını takip eden gün başlar ve bütün süreler sözleşme tarihine izafeten belirtilir. 1.7 Faaliyetlerin Ayrıntılı Açıklaması bölümünde açıklanan faaliyetler yeterli genişlikte ana faaliyet ve alt faaliyet gruplarına ayrılarak faaliyet planında gösterilir. Faaliyet planında yer alan her faaliyetin başlangıç dönemi ve süresi ile o faaliyetin uygulayıcısının bilgileri yer alır. Bu bölüm değerlendirme aşamasında Değerlendirme Tablosunun 3. Yöntem bölümünden alınacak toplam puanı doğrudan/dolaylı olarak çok önemli ölçüde etkileyecektir.

22 Örnek Faaliyet Planı 1. Yıl 1. Yarıyıl 2. Yarıyıl Faaliyet Ay Uygulama birimi Örnek Örnek Örnek 1.Proje Ekibinin Başvuru Sahibi kurulması ve işe başlaması 2. Makine, Proje Ekibi ekipman alımı ihalesi hazırlığı 3. Makinelerin kurulumu ve üretim yerinde çevreye duyarlı iyileştirme faaliyetlerinin yapılması İhaleyi kazanan firma ve inşaat ile ilgili taşeron 4.Reklam ve tanıtım faaliyetleri 5. Personel İstihdamı 6. Personel Eğitimleri 7. Proje Sonuç raporunun yazılması Proje Ekibi Pazarlama Sorumlusu Proje Ekibi Eğitim Uzmanı Proje Ekibi

23 1.10 Performans Göstergeleri Başvuru rehberinin ekinde verilen Performans Göstergeleri (EK F) listesini örnek alarak projenize uygun olanları belirleyiniz. Bu liste bağlayıcı değildir ve projenize özel farklı bir gösterge tanımlayabilirsiniz. Projenizin performans göstergeleri proje başarısının ölçülmesine esas oluşturacağı için sadece ulaşılabilir ve gerçekçi göstergeler ve hedefler belirleyiniz. Burada belirleyeceğiniz göstergelerin mantıksal çerçevede belirttiğiniz göstergelerle aynı olması gerekir. Gerekli analizleri yapmış ve mantıksal çerçeve matrisini oluşturmuş iseniz bu bölümü çok kolay oluşturabileceksiniz. Performans göstergeleri: Projenin çeşitli düzeylerinde gerçekleştireceğimizi belirttiğimiz işlerin etkilerinin nasıl ölçüleceğini belirtirler. Göstergeler, elde ettiğiniz sonuçları göstermek üzere kullanacağınız niceliksel verilerden oluşur. Projenin amacı ve sonuçlarının doğrulanabilir ve ölçülebilir şekilde tanımlanmasını sağlarlar. Göstergelerin belirlenmesiyle eş-zamanlı olarak doğrulama kaynakları da belirlenmelidir. Genel hedefinize katkıda bulunduğunuzu projeyle ilgisi olmayan kişilere de ispatlayabilir miyiz? Proje amacınızı gerçekleştirdiniz mi? Gerçekleştirdikleriniz istediğiniz etkiyi ortaya çıkardı mı? Göstergeleriniz basit, ölçülebilir, ulaşılabilir, gerçekçi, nicel olarak da doğrulanabilir ve ölçülebilir olmalıdır.

24 Doğrulama kaynakları: Göstergelerde belirtilen bilginin bulunabileceği kaynaklar. Bu bilgi kaynakları projenin belgelenmesinin bir parçasını oluşturur. Göstergelerin bilgi kaynağı bulunamıyorsa, gösterge gözden geçirilmelidir. Elde edilecek bilginin zamanlaması, maliyeti ve güvenirliği önemlidir. Adım 1: Aşağıdaki sorulara cevap arayın. Gerekli bilgi nasıl toplanacak? Bilgiyi toplamanın yöntemi ne olacak? (Araştırmalar, idari kayıtlar, ulusal/uluslararası istatistikler, çalışma atölyeleri ya da odak grup toplantıları tutanakları/sonuçları, gözlemler, vs.) Bilgiyi kim toplamalı? (Bağımsız bir ekip veya kişi, proje çalışanları, bunların bileşimi) Bilgi ne zaman veya hangi sıklıkta toplanmalı? (Aylık, yıllık, proje süresince, sonunda vb.) Hangi kaynaklar daha uygun olur? Kimlerle görüşülmeli? Bilginin alındığı yer (kişi ya da kurum) güvenilir mi? Toplanan bilgiler hangi biçimde kaydedilmeli? Adım 2: Saptamış olduğunuz başarı göstergesini, her düzey için ayrı ayrı hangi kaynaktan doğrulayacağınıza karar verin.

25 2. BEKLENEN SONUÇLAR Öncelikle başvuru formunun bölümünde tanımladığınız hedef grubun mevcut durumunu anlatınız. Burada projenin hedef grupların ve yararlanıcıların mevcut durumunun nasıl iyileştirileceğini belirtmelisiniz. Hedef grubun mevcut durumu tespit edildikten sonra projeyle hedef grubun teknik ve idari kapasitesini geliştirilmesine yönelik hangi faaliyetlerin yürütüleceğini belirtiniz. 2.1 Hedef gruplar/yararlanıcılar üzerinde beklenen etki Hedef grupların/yararlanıcıların durumu Hedef grupların ve Nihai yararlanıcıların durumunda beklenen değişimleri bu bölüme yazınız. Bu bölüme yazılanlar ile 1.6 Gerekçelendirme bölümünde yazılanların tekrarı olmamalı ancak yazılanlarla tutarlı olmalıdır. Hedef grupların ve Nihai yararlanıcıların ihtiyaç ve sorunları olarak belirtilen hususlar Gerekçelendirme bölümünde, projenin uygulanması sonrasında bunların durumlarında meydana gelecek olan değişim ise bu bölümde belirtilmelidir. Bu değişimi ifade etmek için Başvuru Formunun pek çok yerinde olduğu üzere gerekçeli ve objektif, doğrulanabilir, net ifadeler kullanılmalıdır. Bu etkiler Mantıksal Çerçeve matrisinde yer alan Beklenen Sonuçlar ile uyumlu olmalıdır.

26 Hedef grupların ve /veya varsa ortakların teknik ve yönetim kapasiteleri Hedef grupların, Başvuru Sahibi ve varsa ortaklarının teknik ve idari kapasitelerinde projenin uygulanması ile ne gibi etkilerin meydana geleceğini belirtiniz Somut Çıktılar Her faaliyet somut bir işi tanımlar. Bu işlemler birer çıktı (sonuç, etki, ürün, hizmet) yaratır. Bu çıktılar aracılığıyla faaliyetler istenilen dönüşümü sağlamayı planlar. Bir projenin süresi ve bütçesini oluşturmak için gerekli ön adımdır. Bu bölümde projenizin somut çıktılarını belirtmeli, sayısal ve ölçülebilir olarak en fazla 1 sayfa tutacak şekilde sıralamalısınız. Somut çıktıların mümkün olduğunca kalıcı olması ve proje bitiminden sonra da projenin etkilerinin sürüyor olması çok önemlidir. Projenin çıktıları proje bitimi ile anlamını kaybediyor ise, projenin uygulanmış olmasının doğrudan veya dolaylı olarak kimseye bir etkisi olmayacaksa o projeyi uygulamamak daha doğru olabilir. Somut çıktılar performans göstergelerinin birebir kopyası değildir. Performans göstergeleri: Projenin sonuçlarının ne ölçüde elde edildiğini ve etkililiğini, Proje amacına ne ölçüde ulaşıldığını, Genel amaca ne ölçüde katkıda bulunulduğunu, farklı düzeylerde ortaya koyan ölçütlerdir.

27 2.3 Çarpan Etkileri Çarpan etkisi proje faaliyetlerinin sonuçlarının yayılması ve örnek alınmasıdır. Çarpan etkisi projenin bir katma değeridir ve projenin olumlu etkilerinin uzun vadede devam ettiği hallerde söz konusu olabilir. Çarpan etkisi proje sonuçlarının başka alanlarda tekrarlanması, model alınması ya da proje sayesinde üretilen bilginin yayılması şeklinde olabilir. Bu gibi durumlarda proje çıktınızın diğer çalışmaları etkileyebilmesi için hangi yöntemlerin kullanılacağını belirtmelisiniz. Projenin bölgedeki diğer kitleleri, sektörleri olumlu etkileme kapasitesinin olması projede muhtemel çarpan etkilerinin öngörülmüş olması, projenin kaynak kullanımda verimlilik artışına etkisi olması ya da projenin tekrarlanabilir bir modeli uygulamayı öngörmesi projenizin değerlendiriciler tarafından daha fazla puan almasını sağlayabilir.

BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI

BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI 2 EKLER; EK A: DESTEK BAŞVURU FORMU (WORD FORMATINDA) EK B: BÜTÇE (EXCEL FORMATINDA B1-B2-B3) EK C: MANTIKSAL ÇERÇEVE EK D: PROJEDE YER ALAN KİLİT PERSONELİN

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU Millî Eğitim Bakanlığı, Atatürk Bulvarı No: 98 Çankaya/ANKARA PROJE ÖZETİ * Başvuru Sahibinin Adı Projenin Adı Projenin Genel Hedefi Projenin Özel Amacı Projenin

Detaylı

TARIMLA GELEN KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ) (KAR AMACI GÜTMEYEN KURUMLAR)

TARIMLA GELEN KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ) (KAR AMACI GÜTMEYEN KURUMLAR) T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI TEKLİF ÇAĞRISI TARIMLA GELEN KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ) (KAR AMACI GÜTMEYEN KURUMLAR) BAŞVURU FORMU SON BAŞVURU TARİHİ 15/03/2013

Detaylı

İZMİR KALKINMA AJANSI Fizibilite Desteği. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR31/18/FZD

İZMİR KALKINMA AJANSI Fizibilite Desteği. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR31/18/FZD İZMİR KALKINMA AJANSI 2018 Fizibilite Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: TR31/18/FZD Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Başvuru Kodu: BAŞVURU VERİ GİRİŞ FORMU Proje başvurularınızın Ajansın internet

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: Başvuru tamamlama işlemi yapıldıktan sonra oluşturulacaktır. Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Deneme Başvuru

Detaylı

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI GÜNDEM Kimler başvurabilir? Hangi maliyetler uygun kabul edilir? Başvuru belgeleri nelerdir? Nasıl, ne zaman, nereye yapılır? Süreç nasıl işleyecek? Değerlendirme kriterleri nelerdir? 14.07.2011 ANKARA

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2009 YILI MALĐ DESTEK PROGRAMLARI EĞĐTĐM TOPLANTISI Ocak-Şubat 200 ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI Başvuru Formu GENEL BĐLGĐLER Başvuru Rehberleri: Çukurova Kalkınma Ajansı ndan elden

Detaylı

MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI DİCLE KALKINMA AJANSI

MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI DİCLE KALKINMA AJANSI MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI 2 Planlama Aşaması MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI 1. Mantıksal çerçeve matrisinin oluşturulması 2. Süre ve Faaliyet Planlaması 3. Bütçeleme Mantıksal Çerçeve Matrisi 3 Proje Mantığı

Detaylı

ÇAĞRI ESASLI TEMATİK PROGRAM PROJE BAŞVURU FORMU

ÇAĞRI ESASLI TEMATİK PROGRAM PROJE BAŞVURU FORMU HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE Çağrı Esaslı Tematik Programından yararlanmak üzere hazırlamış olduğumuz projenin e herhangi bir yükümlülük getirmeyeceği ve tarafımıza herhangi bir talep hakkı doğurmayacağını,

Detaylı

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENÇ YEŞİLAY MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENÇ YEŞİLAY MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENÇ YEŞİLAY MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI Son Başvuru: 15 Mayıs 2015 Saat:17:00 Ar-Ge ve Proje Birimi 2015 1. Proje Hazırlamaya Başlamadan Önce: 1. Proje Teklif

Detaylı

Avrupa Birliği Komisyonu, 1992 yılında Proje Süreç Yönetimi metodunu Mantıksal Çerçeve aracına dayalı proje kurgu ve yönetimi seti olarak

Avrupa Birliği Komisyonu, 1992 yılında Proje Süreç Yönetimi metodunu Mantıksal Çerçeve aracına dayalı proje kurgu ve yönetimi seti olarak 12. hafta Mantıksal Çerçeve Avrupa Birliği Komisyonu, 1992 yılında Proje Süreç Yönetimi metodunu Mantıksal Çerçeve aracına dayalı proje kurgu ve yönetimi seti olarak benimsemiştir. İlk uygulama rehberleri

Detaylı

Referans No: TR62-13-DFD

Referans No: TR62-13-DFD 2013 1 Referans No: TR62-13-DFD 1 2 3 4 5 6 7 8 2013 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ Referans Numarası : TR62-13-DFD Başvuru Formu Referans No: TR62-13-DFD Başvuru Kodu *ÇKA tarafından doldurulacaktır.

Detaylı

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem)

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem) Hakiki Reklam; Hibe almak için,aradığınız ve ihtiyacınız olan her şey Brüksel Uzmanları Danışmanlık güvencesi ile ; www.isplaniornekleri.com'da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çalışma İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

MANTIKSAL ÇERÇEVE. İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi

MANTIKSAL ÇERÇEVE. İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi MANTIKSAL ÇERÇEVE İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı, proje planlaması ve yönetimini desteklemek üzere kullanılan bir analitik süreç ve

Detaylı

MANTIKSAL ÇERÇEVE. İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi

MANTIKSAL ÇERÇEVE. İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi MANTIKSAL ÇERÇEVE İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı, proje planlaması ve yönetimini desteklemek üzere kullanılan bir analitik süreç ve

Detaylı

Ankara Kalkınma Ajansı

Ankara Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı 03.08.2011 Toplantı İçeriği Proje Döngüsü ve Mantıksal Çerçeve Başvuru Formu Proje Döngüsü Yönetimi Mantıksal Çerçeve ve Uygulaması Proje Tanımı Başvuru Sahibi ve Başvuru Süreci

Detaylı

İlk Bölüm: Proje hazırlarken izlenmesi gereken yöntem ve yaklaşımlar

İlk Bölüm: Proje hazırlarken izlenmesi gereken yöntem ve yaklaşımlar İlk Bölüm: Proje hazırlarken izlenmesi gereken yöntem ve yaklaşımlar İkinci Bölüm: Nitelikli Proje Teklifi hazırlayabilmek için kullanılması gereken belgeler ve dikkat edilmesi gereken hususlar Üçüncü

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. SÜRAT ve TURGEP MALİ DESTEK PROGRAMI 2012 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI. Başvuru Formu

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. SÜRAT ve TURGEP MALİ DESTEK PROGRAMI 2012 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI. Başvuru Formu EK A T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI SÜRAT ve TURGEP MALİ DESTEK PROGRAMI 2012 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI Başvuru Formu Referans Numarası: TR82-2012-SÜRAT / TR82-2012-TURGEP Son Teslim Tarihi: 27 Şubat

Detaylı

PROJE HAZIRLAMA KILAVUZU

PROJE HAZIRLAMA KILAVUZU PROJE HAZIRLAMA KILAVUZU LİDERLİK NEDİR? Liderlik bir bireyin ortak bir hedefe ulaşmak için bir grup bireyi etkileme sürecidir. Lider, bireyleri ortak hedeflere yönelten, hedefleri benimseten, bireyler

Detaylı

KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI... Mali Destek Programı. Başvuru Formu. Referans Numarası: Son Teslim Tarihi:.../ /20..

KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI... Mali Destek Programı. Başvuru Formu. Referans Numarası: Son Teslim Tarihi:.../ /20.. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI.. Mali Destek Programı Başvuru Formu Referans Numarası: Son Teslim Tarihi:.../ /20.. Saat: Başvuru Sahibinin Adı Projenin Adı KURUMUNUZUN KURULUŞUNUZUN FİRMANIZIN RESMİ ADINI

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

Proje İzleme: Neden gerekli?

Proje İzleme: Neden gerekli? Proje İzleme: Neden gerekli? Mantıksal Çerçeve Matrisinde İzleme Göstergeleri Raporlama Araçlar Müdahale Mantığı / Projenin Kapsamı MANTIKSAL ÇERÇEVE Objektif Şekilde Doğrulanabilir Başarı Göstergeleri

Detaylı

PROJE yerde, süre bütçe ile, amaçların faaliyetler

PROJE yerde, süre bütçe ile, amaçların faaliyetler UYGULAMA Belirli bir yerde, belirli süre içinde, belirli bir bütçe ile, net olarak tanımlanan amaçların gerçekleştirilmesine yönelik olarak planlanan faaliyetler bütünüdür. DÖNGÜSÜ Proje Fikrini Belirleme:

Detaylı

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici)

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici) Adaylık Döneminde Türkiye ye Sağlanan Mali Yardımlar Nelerdir? Katılım Öncesi AB Mali Yardımı Avrupa Yatırım Bankası Kredileri Topluluk ları (. Çerçeve ı, Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik ları, Kültür ı, Rekabetçilik

Detaylı

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama

Detaylı

ENGELLİ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem)

ENGELLİ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem) Hakiki Reklam; Hibe almak için,aradığınız ve ihtiyacınız olan her şey Brüksel Uzmanları Danışmanlık güvencesi ile ; www.isplaniornekleri.com'da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çalışma İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

Proje DöngD. Deniz Gümüşel REC Türkiye. 2007,Ankara

Proje DöngD. Deniz Gümüşel REC Türkiye. 2007,Ankara Proje Yönetiminde Y Temel Kavramlar Proje DöngD ngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve eve Yaklaşı şımı Deniz Gümüşel REC Türkiye 2007,Ankara TEMEL KAVRAMLAR Proje nedir? Proje Yönetimi nedir???? Proje Döngüsü

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

Proje Geliştirme/Planlama Yard.Doç.Dr.Ayselin YILDIZ Yaşar Üniversitesi, Avrupa Birliği Merkezi

Proje Geliştirme/Planlama Yard.Doç.Dr.Ayselin YILDIZ Yaşar Üniversitesi, Avrupa Birliği Merkezi Proje Geliştirme/Planlama Yard.Doç.Dr.Ayselin YILDIZ Yaşar Üniversitesi, Avrupa Birliği Merkezi Erasmus+ Ana Eylem 2 Stratejik Ortaklıklar Tanıtım Etkinliği SUNUM İÇERİĞİ Fikirden Projeye Proje Yönetimi

Detaylı

Teknik Destek Programı

Teknik Destek Programı 2015 Teknik Destek Programı td@oka.org.tr Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 0362 431 24 00 2015 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma

Detaylı

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD 2 3 PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD PROGRAMIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ Ajans tarafından sağlanacak teknik desteğin amacı, bölgedeki yerel aktörlerin

Detaylı

ONLİNE BAŞVURU SİSTEMİ (KAYS) ÜZERİNDEN DOLDURULACAKTIR

ONLİNE BAŞVURU SİSTEMİ (KAYS) ÜZERİNDEN DOLDURULACAKTIR T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI GELİŞEN SEKTÖRLERDE REKABETÇİ KOBİ LER MALİ DESTEK PROGRAMI - BÜTÇE Bütçe formları doldurulurken aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilmelidir; 1. Bütçeye yazılan tüm

Detaylı

SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ

SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ Kültür İşleri Müdürlüğü 2018 SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ Bu bölümde, Selçuklu Belediyesi Proje Destek

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI

ANKARA KALKINMA AJANSI ANKARA KALKINMA AJANSI 2011 YILI TEKLİF ÇAĞRISI TURİZM POTANSİYELİNİN HAREKETE GEÇİRİLMESİ ve YENİLİKÇİ UYGULAMALAR MALİ DESTEK PROGRAMLARI ADIM ADIM BAŞVURU FORMU Son Teslim Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat:

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

KOSGEB MÜDÜRLÜĞÜ NE. İşletme Yetkilisi Adı Soyadı

KOSGEB MÜDÜRLÜĞÜ NE. İşletme Yetkilisi Adı Soyadı KOSGEB MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB İşbirliği-Güçbirliği Destek Programından yararlanmak üzere hazırlamış olduğumuz projenin daha önce değerlendirilerek reddedilmediğini, bu başvuru formunu hazırlamış olmamızın,

Detaylı

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi BÜTÇE 2 Proje Bütçesi Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-2 Beklenen Finansman Kaynakları EK B-3 Maliyetlerin Gerekçelendirilmesi

Detaylı

PROJELERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS

PROJELERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS DİCLE KALKINMA AJANSI 00 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI BAŞVURU SAHİBİNİN UYGUNLUĞU Belediyeler, sosyal sigorta prim borçları olması halinde proje başvurusu

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu.

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu. ARALIK 2013 2014 YILI Program Adı Program Kodu Toplam Bütçe (TL) AFETLERE HAZIRLIK AFK 10.000.000 Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000 Proje başına asgari-azami destek oranı

Detaylı

Hibe Başvuru Formlarının Doldurulması. Hibe Başvuru Formlarının Doldurulması Sayfa 1/22

Hibe Başvuru Formlarının Doldurulması. Hibe Başvuru Formlarının Doldurulması Sayfa 1/22 Hibe Başvuru Formlarının Doldurulması Hibe Başvuru Formlarının Doldurulması Sayfa 1/22 1. Hibe Başvuru Rehberi Başvuru Rehberi tüm bilgileri içerir MFİB Yararlanıcı Kuruluş www.mfib.gov.tr www.deltur.cec.eu.int

Detaylı

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2017/2. Dönem)

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2017/2. Dönem) Trkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çalışma Genel Mdrlğ İş Sağlığı ve Gvenliği Genel Mdrlğ Engelli ve Yaşlı Hizmetler i Genel Mdrlğ Ceza ve Tevkifevl eri Genel Mdrlğ Trkiye İşveren Sendikaları Konfederasy onu (TİSK)

Detaylı

PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ (PDY)

PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ (PDY) 9. HAFTA Proje Döngüsü Yönetimi (PDY) başarısız proje deneyimleri sonucunda özellikle uluslararası kuruluşların öncülüğünde geliştirilmiştir. Proje döngüsü yönetimi ; projenin fikir aşamasından tamamlanmasına

Detaylı

İKTİSADİ GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI-3

İKTİSADİ GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI-3 T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI İKTİSADİ GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI-3 2013 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI İŞ PLANI EK - E Referans No: TRA2-13-İGMD03/TRA2-13-İGMD03G I MEVCUT DURUM ANALİZİ 1. İŞLETMENİN TARİHÇESİ

Detaylı

2018 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI

2018 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI 2018 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI TANIMLAR PROGRAMIN KÜNYESİ 1. KOOPERATİF VE BİRLİKLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI 1.1. Giriş 1.2. Programın Amacı Ve Öncelikleri 1.3. T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı

Detaylı

Bu çalışmada güncel Kalkınma Ajansı desteklerinin derlenmiş listesi bulunmaktadır. Derlenen bilgiler www.doka.org.tr adresinden alıntıdır.

Bu çalışmada güncel Kalkınma Ajansı desteklerinin derlenmiş listesi bulunmaktadır. Derlenen bilgiler www.doka.org.tr adresinden alıntıdır. Bu çalışmada güncel Kalkınma Ajansı desteklerinin derlenmiş listesi bulunmaktadır. Derlenen bilgiler www.doka.org.tr adresinden alıntıdır. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı İçindekiler Tablosu Genel Bilgiler...

Detaylı

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Isparta 07.01.2013 Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı:

Detaylı

DİCLE KALKINMA AJANSI. 2014 YILI Teknik Destek. Teknik Destek Talep Formu. Referans Numarası: TRC3/14/TD

DİCLE KALKINMA AJANSI. 2014 YILI Teknik Destek. Teknik Destek Talep Formu. Referans Numarası: TRC3/14/TD DİCLE KALKINMA AJANSI 2014 YILI Teknik Destek Teknik Destek Talep Formu Referans Numarası: TRC3/14/TD Başvuru Sahibinin Adı: Teknik Destek Talep Adı: Kızıltepe Ticaret Borsası MARDİN BÖLGESİ ANALİZ LABORATUVARI

Detaylı

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 3 Ağustos 2011 ANKARA Gündem 2011 Teklif Çağrısı Kapsamı Mali Destek Programları

Detaylı

MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA ve SUNMA EĞİTİMİ. Şubat 2016, Ankara

MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA ve SUNMA EĞİTİMİ. Şubat 2016, Ankara MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA ve SUNMA EĞİTİMİ Şubat 2016, Ankara İÇERİK KAYS-PFD Modülü BS Kayıt Başvuru Formu ve Ekleri Başvuru Formu Bölümleri KAYS-PFD Başvuru Adımları Bütçe Bölümü

Detaylı

SPORDA STRATEJİK YÖNETİM

SPORDA STRATEJİK YÖNETİM SPORDA STRATEJİK YÖNETİM 5.Ders Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER 1 STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ STRATEJİK PLANLAMA GELECEĞE BAKIŞ Kuruluşlar, bu aşamada, misyon ve vizyonlarını ifade edecek, temel değerlerini belirleyecek,

Detaylı

ÖRNEKTİR. YENİLENEBİLİR ENERJİ MALİ DESTEK PROGRAMI Başvuru Formu. Online Başvuru Sistemi (KAYS) üzerinden doldurulmalıdır. EK-A

ÖRNEKTİR. YENİLENEBİLİR ENERJİ MALİ DESTEK PROGRAMI Başvuru Formu. Online Başvuru Sistemi (KAYS) üzerinden doldurulmalıdır. EK-A EK-A T.C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI Başvuru Sahibinin Adı / Ünvanı Projenin Adı Başvuru Kodu YENİLENEBİLİR ENERJİ MALİ DESTEK PROGRAMI Başvuru Formu Referans Numarası : TRC2-15-YE Son Başvuru Tarihi :

Detaylı

BAŞVURU FORMU ÖRNEK DÖKÜMAN

BAŞVURU FORMU ÖRNEK DÖKÜMAN BAŞVURU FORMU ÖRNEK DÖKÜMAN YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ TEKNOPARK A.Ş YTÜ TEKNOPARK BİLGİ FORMU Bu formu, YTÜ- TEKNOPARK bünyesinde oluşturmayı düşündüğünüz birim için doldurunuz.

Detaylı

PROJE KAYNAKLARI KAYNAK 5: ANKARA KALKINMA AŞANSI DESTEK PROGRAMLARI 1

PROJE KAYNAKLARI KAYNAK 5: ANKARA KALKINMA AŞANSI DESTEK PROGRAMLARI 1 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü PROJE KAYNAKLARI KAYNAK 5: ANKARA KALKINMA AŞANSI DESTEK PROGRAMLARI 1 Ankara Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan destekler; teknik destek ve

Detaylı

İZLEME DEĞERLENDİRME BİRİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. Başvuru sahibi kimdir? Proje nedir?

İZLEME DEĞERLENDİRME BİRİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. Başvuru sahibi kimdir? Proje nedir? Proje nedir? Mali destekten yararlanmak üzere Ajansa sunulan belli bir amaca odaklanmış, bütçesi ile bütünlük arz eden, belirli, süreli ve düzenli faaliyetler bütününe denir. Başvuru Rehberi nedir? Ajans

Detaylı

MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA ve SUNMA EĞİTİMİ. Şubat 2018, Ankara

MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA ve SUNMA EĞİTİMİ. Şubat 2018, Ankara MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA ve SUNMA EĞİTİMİ Şubat 2018, Ankara İÇERİK KAYS-PFD Modülü BS Kayıt Başvuru Formu ve Ekleri Başvuru Formu Bölümleri KAYS-PFD Başvuru Adımları Bütçe Bölümü

Detaylı

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 1 2 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amacı İşletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. 3 İHRACAT

Detaylı

AB Fonları için PROJE YAZIM KILAVUZU F. ÖNCÜ DANIŞMALIK

AB Fonları için PROJE YAZIM KILAVUZU F. ÖNCÜ DANIŞMALIK AB Fonları için PROJE YAZIM KILAVUZU F. ÖNCÜ DANIŞMALIK ii PROJE YAZIM KILAVUZU iii ÖNCÜ Fon & Proje Danışmanlık AB Fonları için Proje Yazım Kılavuzu Birinci Basım: Mart 2007, İstanbul Derleyen: Fatih

Detaylı

Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı. Başvuru Formu ve Ekleri [ ]

Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı. Başvuru Formu ve Ekleri [ ] Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı Başvuru Formu ve Ekleri [21.01.2019] EK 1: Başvuru Formu Mikro Fon Programı Başvuru Formu Değerli Başvuru Sahibi,

Detaylı

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP 1 2 3 Dicle Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programıyla neyi hedeflemektedir? Ajans, Teknik Desteği hangi yollarla sağlar? Ajans ın Teknik Destek Programı kapsamında destek sağlayacağı

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2011 yılı Proje Hazırlama Eğitim Programları ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI Başvuru Formu 1 GENEL BĠLGĠLER Başvuru Rehberlerinin Ekleri: EK A : Başvuru Formu (Word Formatında) Doldurulacak

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ AÇILIŞ TOPLANTISI Planlı Kalkınma döneminin kazandırdığı tecrübeler, küreselleşen dünyada kalkınmada yerel faktörlerin ihmal edilemeyeceği gerçeği ve Avrupa Birliği

Detaylı

2014 GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ. İzleme ve Değerlendirme Birimi

2014 GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ. İzleme ve Değerlendirme Birimi 2014 GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ İzleme ve Değerlendirme Birimi Görünürlük Rehberi Görünürlük Rehberi Rehberde belirlenen tedbirleri almakla yükümlü olanlar Desteklenen projelerde,

Detaylı

2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2

2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2 2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2 ÖNEMLİ UYARI İleri Teknolojilerde İhracat Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başvuruda bulunacak

Detaylı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı TRAKYA KALKINMA AJANSI 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı Mali Destek Yasal Çerçeve Proje Teklif Çağrısı Süreci İzleme ve Değerlendirme Süreci Destek Sözleşmesi Önemli

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI. Proje ve Projelere İlişkin Genel Kavramlar

MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI. Proje ve Projelere İlişkin Genel Kavramlar MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI Proje ve Projelere İlişkin Genel Kavramlar PROJE NEDİR? Belirli bir zaman ve bütçe çerçevesinde, belirli amaçlara ulaşmayı sağlayacak sonuçları üretmek üzere, insani

Detaylı

1. GENEL SORULAR. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı?

1. GENEL SORULAR. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı? 1. GENEL SORULAR 1. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı? CEVAP: İlgili belgeler için lütfen http://www.mevka.org.tr adresine bakınız. 2. CEVAP: Projelerin hazırlanması sürecinde

Detaylı

2- PROJE YÖNETİMİ BİLGİ ALANLARI Y R D. D O Ç. D R. K E N A N G E N Ç O L

2- PROJE YÖNETİMİ BİLGİ ALANLARI Y R D. D O Ç. D R. K E N A N G E N Ç O L 2- PROJE YÖNETİMİ BİLGİ ALANLARI Y R D. D O Ç. D R. K E N A N G E N Ç O L 10 TEMEL BILGI ALANı (PMI YAKLAŞıMı) Proje Entegrasyon Yönetimi Proje Kapsam Yönetimi Proje Zaman Yönetimi Proje Maliyet Yönetimi

Detaylı

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir?

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? Soru 1: Sosyal güvenlik primi, vergi borcu ya da Ajanstan

Detaylı

GÖZLEMSEL ÇALIŞMALAR BAŞVURU FORMU

GÖZLEMSEL ÇALIŞMALAR BAŞVURU FORMU A. BAŞVURUNUN YAPILDIĞI YER Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Klinik Araştırmalar Etik Kuruluna yapılacak olan başvurular için aynı form kullanılmalı ve ilgili kutu işaretlenmelidir. Türkiye İlaç ve

Detaylı

TOPLANTI GÜNDEMİ ANKARA KALKINMA AJANSI 2 /24

TOPLANTI GÜNDEMİ ANKARA KALKINMA AJANSI 2 /24 TOPLANTI GÜNDEMİ 09:45 10:00 Kayıt 10:00 10:30 2013 Teknik Destek Programı 10:30 11.00 2013 Doğrudan Faaliyet Destek Programı 11:00 11:15 Çay/kahve arası 11:15 12:15 DFD KAYS Başvuru Eğitimi 12:15 12:30

Detaylı

PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ (PCM) Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi NİSAN 2015

PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ (PCM) Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi NİSAN 2015 PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ (PCM) Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi NİSAN 2015 PROJE NEDİR? Zaman, Kaynak, Amaç Belirli bir zaman aralığı içinde, mevcut kaynakları kullanarak, önceden tanımlanan hedef

Detaylı

PROJE İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORLARI ŞABLONU REHBERİ

PROJE İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORLARI ŞABLONU REHBERİ PROJE İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORLARI ŞABLONU REHBERİ Temmuz 2017 İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 1.1 REHBERİN AMACI VE KAPSAMI... 3 2 PROJE İZLEME VE PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORLARI... 4 2.1 DEVAM EDEN

Detaylı

İSG Hizmet Yönetim Rehberi

İSG Hizmet Yönetim Rehberi İSG Hizmet Yönetim Rehberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 0. TEMEL YAKLAŞIM 2 0.1. GENEL 2 0.2. PROSES YAKLAŞIMI 2 0.3. RİSK TEMELLİ (BAZLI) YAKLAŞIM 2 0.4.

Detaylı

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 2 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ NEDİR? Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ 2 İÇERİK SATIN ALMA NEDİR? GENEL ÇERÇEVE SATIN ALMA STRATEJİSİ / PLANI SATIN ALMA SÜREÇLERİNİN İZLENMESİ ÖZEL DURUMLAR 3 Satın

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ 2 Raporlama Yükümlülükleri Nihai Rapor Proje Sonrası Değerlendirme Raporu 3 NİHAİ RAPOR Nihai rapor nedir? Nihai Rapor,

Detaylı

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT G.M.K. Bulvarı No:128 B. Blok Kat:3 Tandoğan Maltepe/ANKARA Tel : (312) 231 87 33 Faks : (312) 229 48 35 YASAL MEVZUAT STB Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) Projelerinin Desteklenme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI 2011 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR82-2011-KOBİ

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI 2011 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR82-2011-KOBİ EK A T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI 2011 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI Başvuru Formu Referans Numarası: TR82-2011-KOBİ Son Teslim Tarihi: 19 Ağustos 2011, Cuma Saat: 16:00 Başvuru

Detaylı

3 İSTEKLİNİN BEYAN(LAR)I: Ekli form, ihaleye teklif veren istekli tarafından doldurularak imzalanacaktır

3 İSTEKLİNİN BEYAN(LAR)I: Ekli form, ihaleye teklif veren istekli tarafından doldurularak imzalanacaktır EK 4 - TEKLİF SUNUM FORMU Bu form, teklifi veren firma tarafından kendine ait bilgiler girilerek doldurulacaktır. Satınalma no Satınalma adı : 2014/ :.. alımı < Yer ve tarih > 1 TEKLİF SAHİBİ Tüzel kişiliğin

Detaylı

2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA ve SUNMA EĞİTİMİ. Şubat 2014, Ankara

2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA ve SUNMA EĞİTİMİ. Şubat 2014, Ankara 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA ve SUNMA EĞİTİMİ Şubat 2014, Ankara İÇERİK KAYS-PFD Modülü BS Kayıt Başvuru Formu ve Ekleri Başvuru Formu Bölümleri KAYS-PFD Başvuru Adımları Bütçe

Detaylı

ÖRNEKTİR. TURİZM VE KENTSEL ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI Başvuru Formu. Online Başvuru Sistemi (KAYS) üzerinden doldurulmalıdır.

ÖRNEKTİR. TURİZM VE KENTSEL ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI Başvuru Formu. Online Başvuru Sistemi (KAYS) üzerinden doldurulmalıdır. EK-A T.C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI TURİZM VE KENTSEL ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI Başvuru Formu Referans Numarası : TRC2-15-KENT Son Teslim Tarihi : 03/04/2015 Saat: 23.59 Başvuru Sahibinin Adı / Ünvanı

Detaylı

Başvuru Şekli ve Yapılacak İşlemler ÇALIŞMALARA BAĞLI OLARAK GEREKLİ ZORUNLU BELGELER DIŞINDA HİÇBİR EK BELGE DEĞERLENDİRMEYE TABİ TUTULMAYACAKTIR.

Başvuru Şekli ve Yapılacak İşlemler ÇALIŞMALARA BAĞLI OLARAK GEREKLİ ZORUNLU BELGELER DIŞINDA HİÇBİR EK BELGE DEĞERLENDİRMEYE TABİ TUTULMAYACAKTIR. Başvuru Şekli ve Yapılacak İşlemler Başvuru Formu ve Diğer Belgeler BAŞVURU FORMU VE BAŞVURU İÇİN TALEP EDİLEN DİĞER BELGELER, http://sks.karabuk.edu.tr ADRESİNDEN ULAŞILACAK OLAN SOGEF.RAR DOSYASINDAN

Detaylı

TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU (TİSK) 2018 KSS ÖDÜL PROGRAMI BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU (TİSK) 2018 KSS ÖDÜL PROGRAMI BAŞVURU FORMU TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU (TİSK) 2018 KSS ÖDÜL PROGRAMI BAŞVURU FORMU PROJE LOGOSU (Bu bölüme varsa proje Logosu eklenebilir. Logo yüksekliğinin azami 10 satır yüksekliğinde olması tavsiye

Detaylı

PROJE NASIL GELİŞTİRİLİR VE HAZIRLANIR?

PROJE NASIL GELİŞTİRİLİR VE HAZIRLANIR? PROJE NASIL GELİŞTİRİLİR VE HAZIRLANIR? Bülent ÖZCAN AB Ekonomik ve Mali Konular Dairesi AB Uzmanı Bu sunumda neler aktarılacak? Avrupa Birliği Mali Yardımları Proje Finansmanı Nasıl Gerçekleşir? Proje

Detaylı

Sözleşme Makamı: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı

Sözleşme Makamı: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Sözleşme Makamı: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ (PYE II) Hibe Başvuru Formu Bütçe Kalemi:

Detaylı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) İş Planı Hazırlama Rehberi 2014 - V 3.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) İş Planı Hazırlama Rehberi 2014 - V 3. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) İş Planı Hazırlama Rehberi 2014 - V 3.3 REHBERİN AMACI GİRİŞ Bu İş Planı Hazırlama Rehberinin amacı,

Detaylı

BÜTÇE Proje Bütçesi Nedir?

BÜTÇE Proje Bütçesi Nedir? BÜTÇE Proje Bütçesi Nedir? Bir projenin mali kaynaklarının nasıl kullanılacağını ve faaliyetler arasında nasıl dağıtılacağını gösteren bir sistematiktir. Ulusal ve Uluslararası pek çok hibe programı ile

Detaylı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı TRAKYA KALKINMA AJANSI 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı Gündem Mali Destek Yasal Çerçeve 5449 Sayılı Kanun Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği Destek Yönetim Kılavuzu

Detaylı

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Başvuru Sahibinin UYGUNLUĞU

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Başvuru Sahibinin UYGUNLUĞU DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Sahibinin UYGUNLUĞU 1 2 Belediyelerin vergi borcu olması durumunda Ajansa başvurmasında

Detaylı

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KOA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI - 3. GRUP MALİYETLERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS BÖLÜM

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KOA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI - 3. GRUP MALİYETLERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS BÖLÜM DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KOA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI - 3. GRUP MALİYETLERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS BÖLÜM 1 Proje kapsamında satın alımlar nasıl yapılacaktır?

Detaylı

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ * Proje No : *Dernek en son. yılında Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü çerçevesinde. TL katkı aldı ve evraklarını tamamladı - tamamlamadı. * Proje Teslim Tarihi : * Kültür Dairesi tarafından

Detaylı

Hibe Başvuru Formu. Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi:

Hibe Başvuru Formu. Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi: Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi: 1) Proje irtibat bilgisi a) Başvuran kuruluşun adı b) Başvuran kuruluşun

Detaylı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası Sakarya da Tarım ve Hayvancılık Sektör Analizi ve Öneriler Raporu Projesi 1. Proje fikrini oluşturan sorunları nasıl

Detaylı

DOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI BAŞVURUMU NASIL HAZIRLARIM?

DOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI BAŞVURUMU NASIL HAZIRLARIM? DOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI BAŞVURUMU NASIL HAZIRLARIM? Mali Destek Programı Nedir? Mali Destek Programı; aynı genel amaçları paylaşan küçük ölçekli projeleri seçmek ve finanse etmek için oluşturulan

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI İZLEME VE DESTEK FAALİYETLERİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI İZLEME VE DESTEK FAALİYETLERİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI İZLEME VE DESTEK FAALİYETLERİ 2 SUNUM İÇERİĞİ İzleme Kapsamı İzleme Araçları ve Faaliyetleri Yararlanıcının İzleme Kapsamındaki Yükümlülükleri Risk

Detaylı

Proje önerilen faaliyetler ön çalışma raporuna uygun mu, uygulanabilir mi, hedeflerle ve öngörülen sonuçlarla uyumlu mu?

Proje önerilen faaliyetler ön çalışma raporuna uygun mu, uygulanabilir mi, hedeflerle ve öngörülen sonuçlarla uyumlu mu? KONYA "BÖLGESEL İNOVASYON MERKEZİ" GÜDÜMLÜ PROJE ÖZETİ Başvuru Sahibi: Konya Sanayi Odası Proje Ortakları: Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Konya Ticaret Odası,Konya ABİGEM, Konya Ticaret Borsası,

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI PERFORMANS YÖNETİMİ NEDİR?

İNSAN KAYNAKLARI PERFORMANS YÖNETİMİ NEDİR? İNSAN KAYNAKLARI PERFORMANS YÖNETİMİ NEDİR? Sefa ESEN Kurumsal Finansman Yönetmeni 1 Stratejik hedeflere ulaşmada stratejik plan çevriminin performans gözlemleme ve raporlama unsurları kurum tarafından

Detaylı

BAŞVURU SÜRECİ ve DEĞERLENDİRME

BAŞVURU SÜRECİ ve DEĞERLENDİRME BAŞVURU SÜRECİ ve DEĞERLENDİRME Başvuru Sahibi Program Özeti İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP Gerçek kişiler hariç tüm işletmeler OSB ler, üniversiteler, araştırma merkezleri/enstitüler,

Detaylı

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 24.12.2013 www.kuzka.gov.tr 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr

Detaylı