BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ."

Transkript

1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KİTPÇIK TÜRÜ ELGİNKN VKFI BİLGİSYR DESTEKLİ 2 BOYUTLU ÇİZİM-utoCD SINVI 12/12/2015 dı ve Soyadı :... T.C. Kimlik No :... LN SORU SYISI SINV SÜRESİ (DKİK) utocd DYLRIN DİKKTİNE! 1. Sınav saat te başlayacaktır. Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika dolmadan dışarı çıkmayınız. 2. Sınav sırasında sözlük, hesap cetveli veya makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi elektronik iletişim araçlarını yanınızda bulundurmayınız. Bu araçları kullanmanız ve kopya çekmeye teşebbüs etmeniz hâlinde sınavınız geçersiz sayılacaktır. 3. Başvuru şartlarını taşımadığınız hâlde sınava girmeniz, kopya çekmeniz, başka adayın sınav evrakını kullanmanız, geçerli kimlik belgenizi ve sınav giriş belgenizi ibraz edemediğiniz durumlarda sınavınız geçersiz sayılacaktır. 4. Sınavın değerlendirilmesi aşamasında, bilgisayar ortamında yapılan kopya analizinde ikili veya toplu kopya tespiti hâlinde sınavınız geçersiz sayılacaktır. CEVP KÂĞIDI VE SORU KİTPÇIĞI İLE İLGİLİ ÇIKLMLR 1. Cevap kâğıdınızdaki bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz ve cevap kâğıdınızı mürekkepli kalemle imzalayınız. 2. Kitapçık türünüzü cevap kâğıdınızdaki ilgili alana kodlayınız. Değerlendirme işlemleri cevap kâğıdındaki kodlamalara göre yapıldığından, eksik ya da hatalı kodlamalarda sorumluluk size ait olacaktır. 3. Cevap kâğıdı üzerinde kodlamalarınızı kurşun kalemle yapınız. 4. Değiştirmek istediğiniz bir cevabı, yumuşak silgiyle cevap kâğıdını örselemeden temizce siliniz ve yeni cevabınızı kodlayınız. 5. Soru kitapçığının sayfalarını kontrol ediniz, baskı hatası var ise değiştirilmesini sağlayınız. 6. Soru kitapçığınızın ön yüzündeki ilgili yerlere ad, soyad ve T.C. kimlik numaranızı yazınız. 7. Her sorunun beş seçeneğinden sadece biri doğrudur. Doğru seçeneği, cevap kâğıdınızın ilgili sütununa, soru numarasını dikkate alarak, yuvarlağın dışına taşırmadan kodlayınız. Soru kitapçığı üzerinde yapılan cevaplandırmalar dikkate alınmayacaktır. 8. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmadan sadece doğru cevaplarınız üzerinden puanlama yapılacaktır. 9. Soruları ve sorulara verdiğiniz cevapları, yanınızda götürmek amacıyla kaydetmeyiniz; hiçbir şekilde dışarı çıkarmayınız. 10. Sınav bitiminde, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine teslim ediniz. BŞLYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTPÇIĞINI ÇMYINIZ.

2 BİLGİSYR DESTEKLİ 2 BOYUTLU ÇİZİM-utoCD SINVI 1. utocad çizim programında, çizime başlamadan önce ayarlamamız gereken çizim sınırlarını aşağıdaki (kâğıt boyutu) hangi komutla yaparız? ) Units B) Limits C) Clockwise D) Grid E) Layer 6. Nesneleri taşımak için kullandığımız modify alt komutu aşağıdakilerden ) Mirror B) Copy C) Rotate D) Move E) rray 2. yarladığımız nesne kenetleme modlarını aktif hâle getiren fonksiyon tuşu aşağıdakilerden ) F3 B) F5 C) F7 D) F8 E) F9 7. Doğrultusunda olan başka bir çizime, çizgiyi uzatmaya yarayan komut aşağıdakilerden ) Join B) Extend C) Ofset D) Strech E) Trim 3. utocad çizim programında ekranda oluşturduğumuz objelere verilen çizgi kalınlıklarını hangi durum çubuğu ile aktif hâle getiririz? ) GRID B) SNP C) DYN D) LWT E) DUCS 8. Polyline ile çizilmiş olan nesneyi patlatarak line ile çizilmiş nesne hâline dönüştüren komut aşağıdakilerden ) Explode B) Boudry C) Break at point D) Trim E) Join 4. utocad de çokgen çizmek için kullanılan Draw alt komutu aşağıdakilerden ) Poliyline B) Region C) Polygon D) Multiline E) Circle 9. utocad çizim programında nesneleri öteleyerek çoğaltmayı sağlayan komut aşağıdakilerden ) Mirror B) Move C) rray D) Copy E) Offset 5. Başlangıç noktası, merkezi ve kiriş uzunluğu bilinen bir yayı ekranda oluşturmak için hangi rc komutunu uygularız? ) Start, Center, End B) Start, Center, ngle C) Start, Center, Direction D) Center, Start, Length E) Start, Center, Length 10. Çizilmiş bir objeyi döngüsel olarak belli bir eksen etrafında döndürmeye yarayan komut aşağıdakilerden ) Move B) Polar rray C) Path rray D) Rectangular rray E) Mirror 2

3 BİLGİSYR DESTEKLİ 2 BOYUTLU ÇİZİM-utoCD SINVI 11. Nesnelerde köşe yuvarlatmalar için kullanılan modify alt komutu aşağıdakilerden ) Circle B) Chamfer C) Fillet D) Join E) Elipse rc 16. utocad çizim programında çıktı almak için kullanılan komut aşağıdakilerden ) Pan B) Publish C) Print D) Plot E) Polyline 12. Nesnelerin içerisini taramak için kullanılan komut aşağıdakilerden ) Gradiant B) Solid C) Explode D) Hatch E) Layer 17. Bir objenin bütün özelliklerini tanımlayan ve değiştirebilmek için ortam yaratan komut aşağıdakilerden ) Match properties B) Dimension style C) İnsert D) View E) Properties 13. 2D olarak oluşturduğumuz nesneye 3D olması için boyut veren komut aşağıdakilerden ) Subtract B) Presspull C) Extrude D) Union E) Slice 18. utocad çizim programında, ölçü birimlerini ayarlamak için hangi aşağıdaki hangi komut kullanılır? ) Units B) Limits C) Clockwise D) Grid E) Layer 14. Ekranda bakış alanları açmak için kullanılan komut aşağıdakilerden ) View B) Union C) Extrude D) Viewports E) Sweep mm uzunluğunda ve 15º lik bir çizgi çizmek istediğimizde komut satırına aşağıdakilerden hangisini yazmamız gerekir? ) 150,15º C) 150<15º 15. Katıları birleştirmek için kullanılan komut aşağıdakilerden ) Subtract B) Union C) Presspull D) Slice E) Extrude 20. Çizilen şekilleri çizim alanında görüntü olarak sağa-sola, yukarı-aşağı sürüklemeyi sağlayan komut aşağıdakilerden ) Zoom B) Pan C) rray D) Offset E) Line 3

4 BİLGİSYR DESTEKLİ 2 BOYUTLU ÇİZİM-utoCD SINVI 21. Nesneleri çoğaltmak için kullandığımız modify alt komutu ) Mirror B) Move C) Rotate D) Copy E) Erase 26. Oluşturulan dosya şablonlarının isminden sonra gelen uzantısı aşağıdakilerden ) xls B) dwg C) doc D) dwt E) dxf 22. utocad çizim programında çizgi uzunluğu, alan hesaplama, mesafe sorgulama komutlarının bulunduğu araç çubuğu aşağıdakilerden ) Dimension B) Draw C) Inquiry D) Modify E) Layer 27. 3D katı modelin yüzeyini renklendirmek için aşağıdaki hangi komut kullanılmalıdır? ) Color faces B) Color C) Color Edges D) Bylayer E) Circle 23. Nesnelerin alanlarını hesaplamak için kullanılan komut aşağıdakilerden ) Distance B) Inquiry C) rea D) Region E) List 28. ralarında boşluk olan fakat birleştirilmiş iki katıyı birbirinden ayıran komut aşağıdakilerden ) Subtract B) Separate C) Explode D) Slice E) Extrude 24. Line çizim komutu ile oluşturulan sekizgenin alanını hesaplamak için kaç nokta seçilmelidir? ) 9 B) 8 C) 7 D) 6 E) D katı modele kabuk oluşturmak için kullanılan komut aşağıdakilerden ) Separate B) Publish C) Shell D) Pan E) Union 25. Çizime başlarken oluşturulan katmanların ayarlandığı araç çubuğu aşağıdakilerden ) Linetype B) Draw C) Properties D) Lineweight E) Layer 30. şağıdaki zoom lardan hangisi eş zamanlı büyültme-küçültme yapar? ) Pan B) Object C) Previous D) Window E) Realtime 4

5 BİLGİSYR DESTEKLİ 2 BOYUTLU ÇİZİM-utoCD SINVI 31. şağıdaki komutlardan hangisini kullanarak, seçili iki boyutlu cismi belli bir yönde sündürebiliriz? ) Scale B) Stretch C) Extend D) Measure E) Divide 36. şağıdakilerden hangisi Osnap Setting de mevcuttur? ) Vertex B) Perpendicular C) Pivot D) Close E) Face 32. Chamfer komutunun görevi aşağıdakilerden ) İki çizgi yuvarlatılarak birleştirilir. B) Objelerin boyutunu büyütüp, küçültür. C) Köşelerden pah kırma işlemini yapar. D) Objeleri döndürmek için kullanılır. E) Objeleri taşıma görevini yapar. 33. Ölçülendirmede yazının altında kalan çizgiye ne ad verilir? ) Dimension Line B) Extension Line C) Baseline D) Leader E) Polyline 34. Komut iptali yapan kısayol tuşu aşağıdakilerden ) Mouse sağ tuş B) Space C) Shift D) Tab E) Esc 35. Oran belirterek büyütüp, küçültme yapabildiğimiz zoom aşağıdakilerden ) Pan B) Window C) Previous D) Scale E) Extent 37. şağıdakilerden hangisiyle bir merkez etrafında kopyalama yapılır? ) Copy B) Path rray C) Polar rray D) lign E) Recangle rray 38. Ölçülendirmede hedef noktaya doğru uzanan çizgilerin adı nedir? ) Extension Line B) rrow Head C) Quick Leader D) Extend Beyond E) Dimension Line 39. Bir çizim nesnesinin özelliklerini başka bir çizim nesnesine kopyalayan komut aşağıdakilerden ) Change B) Match Properties C) Quick Select D) Design Center E) Copy 40. Layer de aşağıdakilerden hangisi yoktur? ) Çizgi kalınlığı B) Kilitleme C) Render D) Çizgi tipi E) Çıktı 41. Redo komutu aşağıdakilerden hangisini yapar? ) Geri alma işlemi yapar. B) Kopyalama işlemi yapar. C) Sahne görüntüsünü yana kaydırır. D) Kenarları bozulan çemberleri düzenler. E) Son geri alınan işlemi tekrar ileri alır. 5

6 BİLGİSYR DESTEKLİ 2 BOYUTLU ÇİZİM-utoCD SINVI 42. Trim komutu aşağıdakilerden hangisine uygulanamaz? ) Line B) rc C) Polyline D) Face E) Circle 48. şağıdakilerden hangisi açı anlamına gelir? ) Scale B) ngle C) Base D) Edge E) Rotate 43. Bir cismin simetrisini almak için aşağıdaki hangi komut uygulanır? ) Copy B) Mirror C) Move D) Blok E) rray 49. Yandaki şeklin çizilebilmesi için aşağıdaki hangi osnap kullanılır? ) Quadrant B) Midpoint C) Tangent D) Nearest E) Endpoint 44. Yeni bir cisim oluşturan üretim komutları aşağıdaki hangi menü altındadır? ) Tools B) Format C) Modify D) Draw E) File 50. Bir path (Yol) boyunca katı cisim aşağıdaki hangi komutla yapılır? ) Sweep B) 3d Mirror C) Slice D) Revolve E) Union 45. Düzenleme komutları hangi menüdedir? ) View B) Tools C) File D) Format E) Modify 51. şağıdaki hangi komutla yeni bir cisim çizilemez? ) Line B) Polygon C) Elipse D) Circle E) Regen 46. Circle komutunun kısa yolu aşağıdakilerden ) C B) Co C) Ci D) Cr E) Cl 52. Yandaki çizgi hangi komutla çizilebilir? 47. şağıdakilerden hangisi hepsi anlamına gelir? ) Pline B) Spline C) Line D) Circle E) Donut ) Select B) None C) Object D) ll E) Enter 6

7 BİLGİSYR DESTEKLİ 2 BOYUTLU ÇİZİM-utoCD SINVI 53. şağıdakilerden hangisi patlatılamaz? ) Rectangle B) Polygon C) Multiline D) Circle E) Polyline 58. utocd de ölçülendirme yapmaya yarayan komutlar aşağıdaki hangi menü altında toplanmıştır? ) Draw B) Dimension C) File D) Modify E) Layer 54. şağıdakilerden hangisi patlatılabilir? ) rc B) Circle C) Hatch D) Line E) Ellipse 59. utocd de dosya açma/kapama vb. dosya yönetimine yarayan komutlar aşağıdaki hangi menü altında toplanmıştır? ) Draw B) Dimension C) Window D) File E) Help 55. Üç boyutlu cisimleri ekranı döndürerek görmemizi sağlayan komut aşağıdakilerden ) 3D Orbit B) View C) Northwest D) Viewport E) Rotate 60. utocd de çizim pencerelerinin yönetimini sağlayan komutlar aşağıdaki hangi menü altında toplanmıştır? ) Draw B) Dimension C) File D) Modify E) Window 56. utocd de çizgi/obje üretmeye (çizmeye) yarayan komutlar aşağıdaki hangi menü altında toplanmıştır? ) Modify B) Dimension C) Help D) Format E) Draw 61. Point komutu ile çizilen noktaların görünümünü aşağıdakilerden hangisi ile değiştirilir? ) Point Style B) Multiple Point C) Dimension Style D) Measure E) Multiline Style 57. utocd de yardım konularına ulaşmaya yarayan komutlar hangi menü altında toplanmıştır? ) Draw B) Dimension C) Help D) File E) Format 62. Zoom komutu aşağıdakilerden hangisini yapar? ) Üç boyutlu olarak görüntünün çevresinde döner. B) Çizimleri ölçekli olarak büyütür / küçültür. C) Görüntüyü yaklaştırır / uzaklaştırır. D) Görüntüyü yana kaydırır. E) Nesneleri esnetir. 7

8 BİLGİSYR DESTEKLİ 2 BOYUTLU ÇİZİM-utoCD SINVI 63. şağıdaki yöntemlerden hangisi ile zoom komutlarına girilemez? ) Design center içerisinden B) Komut satırından z komutu girilerek C) Komut girmeden de farenin sağ tuşuna basarak D) View menüsünden zoom komutu alt menüsüne girilerek E) Pan veya 3d orbit komutu içindeyken sağ mouse tuşuna tıklanarak açılan menüden 67. Ölçülendirme stilleri aşağıdakilerden hangisi ile düzenlenir ve yönetilir? ) Format > Text Style B) Format > Multiline Style C) Format > Point Style D) Format > Table Style E) Format > Dimension Style 64. Ortho komutuna dair aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ) F8 tuşu ile açılır / kapanır. B) Çizgilerin düz çizilmesini sağlar. C) F3 tuşu ile açılır / kapanır. D) Çizim alanının x ve y eksenlerine paralel çizim yapılmasını sağlar. E) Transparan bir komuttur (bir komut içindeyken, komuttan çıkmadan açılıp, kapanabilir) 65. Osnap komutu ile seçilen yakalama noktalarına dair aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ) Tangent, teğet yakalar. B) Parallel, bir çizginin paralel açısını yakalar. C) Center, dairesel çizimlerde merkezi yakalar. D) End point, çizginin orta noktasından yakalar. E) pperant Intersect, iki çizginin uzantılarının kesişiminden yakalar. 68. şağıdakilerden hangisi üç boyutlu objenin monitördeki görünüşünü etkileyen gölgeleme modlarından (shade mode) birisi değildir? ) 2D Wireframe B) Hidden C) Realistic D) 3D orbit E) Conseptual 69. Quick Dimension komutu aşağıdakilerden hangisini yapar? ) Daire veya yay çizgilerinin merkez noktalarını işaretler. B) Polyline objelerde x ve y eksenine paralel hızlı ölçülendirme yapar. C) çısal ölçülendirme yapar. D) Hizalı ölçülendirme yapar. E) Yay uzunluğunu ölçer. 70. Çizim ekranı etrafında yer alan içerisinde ilgili komutların bulunduğu araç çubuklarının diğer adı nedir? 66. Dimension > Center Mark komutu aşağıdakilerden hangisini yapar? ) Hizalanmış ölçülendirme yapar. B) çıklama notu için ok çıkartır. C) Daire ve yay ların merkezini işaretler. D) çısal ölçülendirme yapar. E) Sıralı ölçülendirme sağlar. ) Standard menü B) Drawing C) Express D) Export E) Toolbars 71. şağıdakilerden hangisi File menüsüne ait yeni bir çizim dosyası açma komutudur? ) New B) Open C) Close D) Undo E) Save 8

9 BİLGİSYR DESTEKLİ 2 BOYUTLU ÇİZİM-utoCD SINVI 72. Çizim ekranının sol alt köşesinde bulunan yandaki şekil nedir? Y 77. Daha önceden kaydedilmiş bir dosyayı çağıran komut aşağıdakilerden ) Komut satırı B) Durum çubuğu C) Koordinat sistemi D) Yatay kaydırma çubuğu E) Düşey kaydırma çubuğu X ) Close B) Send C) Open D) Donut E) New 78. çısal ölçülendirme yapan komut aşağıdakilerden 73. Ekranın altında bulunan durum çubuğu komutlarından hangisi nesne yakalama modunu açar veya kapatır? ) Grid B) Osnap C) Snap D) Move E) Polar 74. şağıdakilerden hangisi Draw menüsüne ait komuttur? ) Leader B) Zoom C) Trim D) rc E) Mirror 75. şağıdakilerden hangisi Modify menüsüne ait komuttur? ) Mirror B) Diameter C) Regen D) cad E) rc 76. şağıdakilerden hangisi işlemi geri alan Edit menüsüne ait komuttur? ) ngular B) Radius C) Open D) Donut E) ngle 79. Line, circle, arc komutlarıyla çizilenleri eşit aralıklarla bölmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden ) Erase B) Divide C) Measure D) Scale E) Point 80. Çizimlerin köşelerine radius oluşturma komutu aşağıdakilerden ) Edit text B) Chamfer C) Rectangle D) Circle E) Filet 81. Yapılan tasarımlarda tek ya da çok satırlı yazı yazma komutu aşağıdakilerden ) ngle B) Dedit C) Text D) Metin E) Table ) Undo B) Table C) Redo D) Clear E) Hatch 9

10 BİLGİSYR DESTEKLİ 2 BOYUTLU ÇİZİM-utoCD SINVI 82. Herhangi bir üçgenin içine, kenarlarına teğet olacak şekilde ve yarı çapı bilinen bir çember çizmek için Draw menüsünün Circle komutunda aşağıdaki hangi seçenek uygulanır? ) 3 points B) 2 points C) Tan, Tan, Tan D) Tan, Tan, Radius E) Radius 87. Yandaki resimde gözüken sembolün utocad çizim programındaki işlevi aşağıdakilerden ) Öteleme B) Kopyalama C) Çoğlatma D) Taşıma E) Silme 83. Seçilen objenin belirlenen iki nokta arasında budanmasını sağlayan komut aşağıdakilerden ) Break B) Divide C) Extend D) Chamfer E) Trim 88. utocad ortamında oluşturulan çizim dosyalarını farklı bir formatta kaydetmek için kullandığımız seçenek aşağıdakilerden ) File B) Open C) Save as D) Save E) Export 84. Çizilen nesneleri katı modelleme öncesi birleştirmek için kullanılan Draw menüsüne ait komut aşağıdakilerden ) Stretch B) Command C) Union D) Region E) Regen 89. utocad de imlecin, ekran renginin, kaydetme süresi ayarlarının yapıldığı seçenek aşağıdakilerden ) File B) Options C) Tools D) Edit E) Format 85. İki boyutta birleşik çizgiden oluşan herhangi bir nesnenin, bir eksen etrafında istenilen açıda döndürülerek katı model oluşmasını sağlayan komut aşağıdakilerden ) Rotate B) Offset C) Revolve D) Extrude E) Region 90. İlk olarak utocad 2009 sürümü ile karşımıza çıkan, çizim yaparken menü ve komutların birçoğunu ekranda görmemize olanak vererek zamandan tasarruf etmemizi sağlayan, menü çubuğunun hemen altında yer alan şeridin ismi aşağıdakilerden ) Ribbon B) Dashboard C) Toolbar D) Durum çubuğu E) Komut satırı 86. rray komutunu uygulayabildiğimiz diğer bir modify komutu aşağıdakilerden ) Offset B) Copy C) Move D) Polygon E) Polyline utocad çizim programında komut satırı olmadığında da aktif olduğu taktirde, ekranda bize komut alt satırlarını yansıtan durum seçeneği aşağıdakilerden ) Grid B) Dynamic UCS C) DynamicInput D) Snap E) Tracking

11 BİLGİSYR DESTEKLİ 2 BOYUTLU ÇİZİM-utoCD SINVI 92. Çizim yaparken çizilen bir nesneyi sildikten sonra bir kereye mahsus geri getirmemizi sağlayan komut aşağıdakilerden ) Shift B) Undo C) Redo D) Delete E) Oops 97. şağıdakilerden hangisi dörtgen oluşturmak için kullanılan komuttur? ) Line B) Trim C) Rectangle D) Snap E) Polyline 93. Çizim yaparken nesneleri bütün olarak çizebilmemize, çizim esnasında çizigi kalınlığı değiştirebilmeye ve hatta yaylarla devam edebilmemize olanak sağlayan komut aşağıdakilerden 98. Katı modelleme komutları aşağıdaki hangi araç çubuğu ile gerçekleştirilir? ) Solid Editing B) Modify C) Mapping D) Modeling E) View ) Line B) Polyline C) Rectangle D) Polygon E) rc 99. Offset komutunun işlem sırası nasıldır? 94. utocad çizim programında tek taraflı ve doğrultu belirterek sonsuz çizgi oluşturmamızı sağlayan Draw alt komutu aşağıdakilerden ) Multiline B) Line C) Polyline D) Ray E) Construction Line ) Komut girilir obje seçilir yön belirlenir ölçü girilir B) Komut girilir ölçü girilir enter obje seçilir yön belirlenir C) Komut girilir obje seçilir enter yön belirlenir ölçü girilir enter. D) Komut girilir ölçü girilir enter obje seçilir - enter yön belirlenir E) Komut girilir obje seçilir enter ölçü girilir enter yön belirlenir 95. Herhangi bir üçgenin içinde, kenarlarına teğet olacak şekilde tek bir çember çizmek için Draw menüsünün Circle komutunda hangi seçenek uygulanır? ) Tan, Tan, Tan B) Tan, Tan, Radius C) 2 points D) Radius E) 3 points 100. şağıdakilerden hangisi sürekli ölçülendirme yapan komuttur? ) Dimdiameter B) Dimedit C) Dimcenter D) Dimcontinue E) Center Mark 96. utocad de çizilen nesneleri silmemizi sağlayan komut aşağıdakilerden ) Erase B) Redo C) Undo D) Oops E) Move TEST BİTTİ. CEVPLRINIZI KONTROL EDİNİZ. 11

12 SINV SÜRESİNCE UYULCK KURLLR 1. daylar, sınav kurallarına ve salon görevlilerinin tüm uyarılarına uymak zorundadırlar. Kurallara ve uyarılara uymayan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. 2. Sınav başladıktan sonra adayların salon görevlileri ve birbirleri ile konuşmaları, kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri yasaktır. 3. daylar sınav süresince, sınav giriş belgesi ile birlikte kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesini) masalarının üzerinde bulundurmak zorundadırlar. 4. Sınav evraklarını teslim etmeyen, soru kitapçıklarının sayfalarından bir kısmını eksik teslim edenlerin sınavları geçersiz sayılacaktır. SLON GÖREVLİLERİNCE SINV BŞLMDN ÖNCE DYLR YPILCK SON UYRI Soracağınız bir şey var mı? Varsa, şimdi sorunuz. Sınav başladıktan sonra sorularınıza cevap verilmeyecektir. Başlama zilini bekleyiniz. Hepinize başarılar dileriz. (Salon başkanı başlama ve bitiş saatini tahtaya yazacaktır.) Bu kitapçığın her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, kitapçığın tamamının veya bir kısmının Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, bilgisayar ortamına alınması, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması veya başka bir amaçla kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar, doğabilecek cezai sorumluluğu ve kitapçığın hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

13 12 RLIK 2015 TRİHİNDE YPILN ELGİNKN VKFI BİLGİSYR DESTEKLİ TSRIM (uto CD) KURS SINVI SORU KİTPÇIĞI CEVP NHTRI 1. B D 4. C 5. E 6. D 7. B E 10. B 11. C 12. D 13. C B 16. D 17. E E 20. B 21. D 22. C 23. C E 26. D B 29. C 30. E 31. B 32. C E 35. D 36. B 37. C B 40. C 41. E 42. D 43. B 44. D 45. E D 48. E 49. C E 52. B 53. D 54. C E 57. C 58. B 59. D 60. E C C 65. D 66. C 67. E 68. D 69. B 70. E C 73. B 74. D C B 80. E 81. C 82. D 83. E 84. D 85. C 86. B 87. D 88. E 89. B C 92. E 93. B 94. D C 98. D 99. B 100. D

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELGİNKN VKFI BİLGİSYR DESTEKLİ 2 BOYUTLU ÇİZİM-utocad SINVI 21/03/2015 dı ve Soyadı :... T.C. Kimlik No :...

Detaylı

AutoCAD SORULARI 3. 1) AutoCAD'de yaratılmış bir çizgi üzerinde oynamaya yarayan komutlar hangi menü altında toplanmıştır?

AutoCAD SORULARI 3. 1) AutoCAD'de yaratılmış bir çizgi üzerinde oynamaya yarayan komutlar hangi menü altında toplanmıştır? AutoCAD SORULARI 3 1) AutoCAD'de yaratılmış bir çizgi üzerinde oynamaya yarayan komutlar hangi menü altında c) Help d) Modify 2) AutoCAD'de çizgi/obje üretmeye (çizmeye) yarayan komutlar hangi menü altında

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

2 TEMEL ÇİZİM KOMUTLARI

2 TEMEL ÇİZİM KOMUTLARI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 AUTOCAD E GİRİŞ 11 1.1.Autocad Programının Kurulumu 12 1.2.Autocad Çizim Ortamının Tanıtılması 13 1.3.Dosyalama İşlemleri 17 1.3.1Yeni Dosya Açma (NEW) 17 1.3.2 Eski Bir Çizim

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MTEMTİK 015 8. SINIF. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZİ ORTK (MZERET) SINVI 16 MYIS 015 Saat: 10.10 dı

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 5. GRUP MÜTERCİM (YUNNC) BŞBKNLIK BSIN YYIN VE ENFORMSYON GENEL

Detaylı

Command: zoom [All/Center/Dynamic/Extents/Previous/Scale/Window] : a

Command: zoom [All/Center/Dynamic/Extents/Previous/Scale/Window] <real time>: a AUTOCAD: ZOOM Menü : VIEW ZOOM Komut: zoom Komut Kısaltma: Z Command: zoom [All/Center/Dynamic/Extents/Previous/Scale/Window] : a All: Çizim limitleri içindeki çizimi ekrana sığdıracak şekilde

Detaylı

İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 130 Bilgisayar Destekli Teknik Resim Ders Sunumu 2 Yrd. Doç. Dr. Eray Arslan eray.arslan@inonu.edu.tr Çizim Alanı Sınırlarının Ayarlanması (Limits komutu)

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 4. GRUP MÜTERCİM (URDU BŞBKNLIK BSIN YYIN VE ENFORMSYON GENEL

Detaylı

Menüden Browse kutucuğu seçilir.block seçilir ve okey tuşuna basılır.

Menüden Browse kutucuğu seçilir.block seçilir ve okey tuşuna basılır. İKİ BOYUTLU ÇİZİM DRAW MENÜSÜ KOMUTLARI Line: Çizgi çizmek için line simgesine tıklanır.ekran üzerinde bir nokta işaretlenir.mouse ile yön belirtilerek ikinci nokta belirlenir ve komuttan çıkılır. Açılı

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

2 BOYUTLU ÇİZİM KOMUTLARI

2 BOYUTLU ÇİZİM KOMUTLARI AUTOCAD DERS NOTLARI AutoCad Programı: Autocad programı çizim, 3 boyutlu modelleme, görsel modelleme, vs gibi konularda çizim yapmamızı sağlayan, dünyada bu konuda en yaygın kullanılan programdır. Ekran

Detaylı

Dr. Fatih BARUTÇU GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI MÜFREDATLARI BÖLÜM I

Dr. Fatih BARUTÇU GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI MÜFREDATLARI BÖLÜM I Versiyon Tarih Hazırlayanlar Tanımlama 1 25.11.2014 Emre ERDEM Dr. Fatih BARUTÇU Antalya-Alanya Hizmet İçi Değerlendirme Toplantısında düzenlenmiştir. BÖLÜM I Hizmet İçi Eğitim Programının Adı Genel Amacı

Detaylı

AUTOCAD: Komut Anlatımı

AUTOCAD: Komut Anlatımı AUTOCAD: Komut Anlatımı KOMUTLARIN ANLATIMI Menü : ANA MENÜ ADI ALT MENÜ YADA KOMUT Komut: komutun klavyeden karşılığı Komut Kısaltma: komutun klavyedeki kısa yolu Örnek: Çizgi Çizimi Menü : DRAW LINE

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU İleri Düzeyde Metal İşleme Gemi Yapımı Gemi İnşa

DERS BİLGİ FORMU İleri Düzeyde Metal İşleme Gemi Yapımı Gemi İnşa Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Sınıf/Dönem Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlilikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

AutoCAD 2010 2B Çizim Uygulamaları

AutoCAD 2010 2B Çizim Uygulamaları AutoCAD 2010 2B Çizim Uygulamaları Free Software Downloads for Students and Educators The Autodesk Education Community is an online forum that provides students and faculty with free software and valuable

Detaylı

Kullanım ayarı yaparak düzlem seçmek

Kullanım ayarı yaparak düzlem seçmek Bilgisayar Destekli Çizim Dersi Dersin Modülleri Katı Modelleme Katı Oluşturma Montaj Modelleme Katı Modeli Teknik Resme Aktarma Kazandırılan Yeterlikler Kullanım ayarı yaparak düzlem seçmek Katı oluşturmak

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI : MAKİNE TEKNOLOJİLERİ : AUTOCAD İLE KATI MODELLEME VE GÖRSELLEŞTİRME

MODÜL BİLGİ SAYFASI : MAKİNE TEKNOLOJİLERİ : AUTOCAD İLE KATI MODELLEME VE GÖRSELLEŞTİRME ALAN MODÜL KODU : SÜRE : 40/24 MODÜL BİLGİ SAYFASI : MAKİNE TEKNOLOJİLERİ : AUTOCAD İLE KATI MODELLEME VE GÖRSELLEŞTİRME ÖN KOŞUL : AÇIKLAMA : Bu modül uygulamalı olarak bilgisayar destekli tasarım laboratuvarında

Detaylı

7. Hafta. Dr. Hilmi Berk ÇELİKOĞLU İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, Ulaştırma Anabilim Dalı

7. Hafta. Dr. Hilmi Berk ÇELİKOĞLU İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, Ulaştırma Anabilim Dalı TEKNİK K RESİM 7. Hafta Dr. Hilmi Berk ÇELİKOĞLU İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, Ulaştırma Anabilim Dalı İÇERİK Geçen en ders Ölçülendirme Ölçülendirme düzenlemed Katman oluşturma Dosya şablonu oluşturma

Detaylı

Draw çiz demektir. line (hat,çizgi) ile başlar. Şekil çizmek için kullanılır.

Draw çiz demektir. line (hat,çizgi) ile başlar. Şekil çizmek için kullanılır. Draw çiz demektir. line (hat,çizgi) ile başlar. Şekil çizmek için kullanılır. Hemen bitişiğinde modify (düzenle) araç çubuğu ve komutları bulunur. Control N (New)ile yeni bir dosya açılır. Control O (Open)

Detaylı

DİŞLİ ÇARK ÇİZİMİ: 1. Adım Uzunlukları diş üstü dairesi çapından biraz büyük olacak şekilde bir yatay ve bir düşey çizgi çizilir.

DİŞLİ ÇARK ÇİZİMİ: 1. Adım Uzunlukları diş üstü dairesi çapından biraz büyük olacak şekilde bir yatay ve bir düşey çizgi çizilir. DİŞLİ ÇARK ÇİZİMİ: Bir dişli çarkın çizilebilmesi için gerekli boyutların tanımlaması gerekir. Yandaki şekilde gösterilen boyutların hesaplanması için gerekli formüller aşağıda belirtilmiştir. Do= Bölüm

Detaylı

AutoCad 2010 Programının Çalıştırılması

AutoCad 2010 Programının Çalıştırılması AutoCad 2010 Programının Çalıştırılması 1- Masaüstünden AutoCad 2010 simgesine mouse ile çift tıklanarak çalıştırılabilir. 2- Başlat menüsünden çalıştırılabilir. 3- Başlat menüsü > Autodesk > Autocad 2010

Detaylı

MODIFY (DÜZENLEME) KOMUTLARI

MODIFY (DÜZENLEME) KOMUTLARI MODIFY (DÜZENLEME) KOMUTLARI Copy: Kopyalama Komutu Klavye kısayolu: co Nesneleri kopyalama işlemi yapar Komut girildiğinde: Select objects: Kopyalanacak nesneleri seçiniz. Nesneleri seçtikten sonra ENTER

Detaylı

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! D KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

2. ŞEKLİN ÇİZİLMESİ, ÖLÇÜLENDİRİLMESİ ve ÖLÇÜ AYARLARI

2. ŞEKLİN ÇİZİLMESİ, ÖLÇÜLENDİRİLMESİ ve ÖLÇÜ AYARLARI 2. ŞEKLİN ÇİZİLMESİ, ÖLÇÜLENDİRİLMESİ ve ÖLÇÜ AYARLARI Eksen layerini aktif layer yaparak aşağıdaki gibi herhangi uzunlukta bir düşey bir de yatay eksen çizgileri çizelim. Düşey ekseni, offset komutu ile

Detaylı

TEKNİK RESİM. Arş. Grv. M. Adil AKGÜL İTÜ İnşaat Fakültesi Hidrolik Ana Bilim Dalı. akgulme@itu.edu.tr http://web.itu.edu.

TEKNİK RESİM. Arş. Grv. M. Adil AKGÜL İTÜ İnşaat Fakültesi Hidrolik Ana Bilim Dalı. akgulme@itu.edu.tr http://web.itu.edu. TEKNİK RESİM 9. Hafta Arş. Grv. M. Adil AKGÜL İTÜ İnşaat Fakültesi Hidrolik Ana Bilim Dalı akgulme@itu.edu.tr http://web.itu.edu.tr/~akgulme İçerik İleri seviye komutlar Offset Array Mirror Measure Divide

Detaylı

7. HAFTA ENM 108 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM. Yrd.Doç.Dr. İnan KESKİN.

7. HAFTA ENM 108 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM. Yrd.Doç.Dr. İnan KESKİN. 7. HAFTA ENM 108 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM Yrd.Doç.Dr. İnan KESKİN inankeskin@karabuk.edu.tr Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2 İçindekiler Perspektif Çizimler...

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM (TEKNİK RESİM-II) Yrd.Doç.Dr. Muhammed Arslan OMAR

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM (TEKNİK RESİM-II) Yrd.Doç.Dr. Muhammed Arslan OMAR BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM (TEKNİK RESİM-II) Yrd.Doç.Dr. Muhammed Arslan OMAR Bilgisayar Destekli Tasarım Nedir? CAD (Computer Aided Design) Bütün mühendislik alanlarında olduğu gibi makine mühendislerinin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 13. GRUP Mühendis T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı KİTPÇIK TÜRÜ ULŞTIRM, DENİZCİLİK VE HBERLEŞME BKNLIĞI DEVLET

Detaylı

TEKNİK RESİM VE ÇİZİM TEKNOLOJİLERİ

TEKNİK RESİM VE ÇİZİM TEKNOLOJİLERİ Dersin Modülleri Geometrik Çizimler Görünüş Çıkarma Ölçülendirme ve Yüzey İşlemleri Kroki, Perspektif ve Yapım Resmi Temel Geometrik Çizimler Özellik ve Tanımlama Yeterli Görünüş Çizimi ve Kütüphane Kazandırılan

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM-I ( AUTOCAD ) DERS NOTLARI

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM-I ( AUTOCAD ) DERS NOTLARI BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM-I ( AUTOCAD ) DERS NOTLARI Ögr. Gör. Vehbi BALAK Sayfa 1 AutoCAD programını nasıl çalıştırız? Masa üstünde yandaki simge farenin sol tuşu ile çift tıklanarak veya Başlat Programlar

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ELEKTRİK PROJE ÇİZİM KURSU

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ELEKTRİK PROJE ÇİZİM KURSU 1 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ELEKTRİK PROJE ÇİZİM KURSU Elektrik Tesisat Projeleri (Aydınlatma Projeleri) Elektrik Tesisat Projeleri (Aydınlatma Projeleri) Bilgisayar ortamında çizilecek olan Elektrik Tesisat

Detaylı

SOLĐD EDGE KOMUTLAR DRAW KOMUTLARI

SOLĐD EDGE KOMUTLAR DRAW KOMUTLARI SOLĐD EDGE KOMUTLAR DRAW KOMUTLARI LINE: 2 boyutlu çizimin olmazsa olmazıdır.bu komutu kullanarak her türlü çizim yaplabilmektedir. Đstediğimiz her türlü ölçü ve açı belirlenerek çizim yapılabilir. Şekil

Detaylı

TEKNİK RESİM (Kısa Özet)

TEKNİK RESİM (Kısa Özet) TEKNİK RESİM (Kısa Özet) Yrd.Doç.Dr. Okan Fıstıkoğlu HAFTA-1 Norm Yazı Çizgi Tipleri ve Kullanım Yerleri Yıliçi Ödev Bilgileri AutoCad e Genel Bakış Tarihçe Diğer CAD yazılımları AutoCAD Menüleri AutoCAD

Detaylı

SKETCHUP PROGRAMI ARAÇLAR VE GÖREVLERİ

SKETCHUP PROGRAMI ARAÇLAR VE GÖREVLERİ SKETCHUP PROGRAMI ARAÇLAR VE GÖREVLERİ Sketchup programı, üç boyutlu çizimler yapmamızı sağlayan bir programdır. Line (Çizgi) Aracı; çalışma ekranında düz çizgi oluşturmaya yarar. Select (Seçim) aracı;

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 3. GRUP ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ TOPRK MHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ELEKTRİK PROJE ÇİZİM KURSU DRAW (ÇİZİM) KOMUTLARI

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ELEKTRİK PROJE ÇİZİM KURSU DRAW (ÇİZİM) KOMUTLARI 29 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ELEKTRİK PROJE ÇİZİM KURSU DRAW (ÇİZİM) KOMUTLARI AutoCAD 2014 Kullanımı Çizim Komutları LINE (ÇİZGİ) Line komutu, çizim alanında belirlenen iki nokta arasına düz doğru çizer. Komut:

Detaylı

BÖLÜM 7. Şekil 7.1. Modify Araç Çubuğu

BÖLÜM 7. Şekil 7.1. Modify Araç Çubuğu BÖLÜM 7 7. ÇİZİMİN DÜZENLENMESİ Şekil 7.1. Modify Araç Çubuğu 7.1. ERASE Seçilen nesneleri siler. ERASE komutu ile, çizime son şeklini vermek, fazla çizilen elemanları kaybetmek amacıyla Autocad2000 de

Detaylı

Konu 03 : Seçim ve Modify komutları

Konu 03 : Seçim ve Modify komutları Konu 03 : Seçim ve Modify komutları Oluşturulan varlıkların yerlerini veya şekillerini değiştirmek amacıyla kullanılan komutlara MODIFY (düzenleme) komutları adı verilir. Bu komutlara MODIFY menüsünden,

Detaylı

14. BÖLÜM. BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM: AUTOCAD version: 2007

14. BÖLÜM. BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM: AUTOCAD version: 2007 14. BÖLÜM BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM: AUTOCAD version: 2007 14. BİLGİSYAR DESTEKLİ ÇİZİM: AUTOCAD 14.1. Giriş Autocad genel anlamda; tasarımlarınızı ve çizimlerinizi bilgisayarda hatasız ve istenilen hassasiyette

Detaylı

BÖLÜM 17 17. ÜÇ BOYUTLU NESNELERİ KAPLAMA VE GÖLGELENDİRME

BÖLÜM 17 17. ÜÇ BOYUTLU NESNELERİ KAPLAMA VE GÖLGELENDİRME BÖLÜM 17 17. ÜÇ BOYUTLU NESNELERİ KAPLAMA VE GÖLGELENDİRME 17.1. HİDE Üç boyutlu katı modelleme ve yüzey modellemede Wireframe yapılarının görünmemesi için çizgileri saklama görevi yapar. HİDE komutuna

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ECDL Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası ECDL CAD Müfredatı Versiyon 3.0

ECDL Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası ECDL CAD Müfredatı Versiyon 3.0 ECDL Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası ECDL CAD Müfredatı Versiyon 3.0 Tüm hakları saklıdır. ECDL vakfı yazılı onayı olmaksızın bu döküman veya herhangi bir bölümü değiştiriemez. Bu tarz bir talep

Detaylı

MÜHENDİSLİK ÇİZİMLERİ İNŞ 210 (2+1) Yrd.Doç.Dr. Okan Fıstıkoğlu

MÜHENDİSLİK ÇİZİMLERİ İNŞ 210 (2+1) Yrd.Doç.Dr. Okan Fıstıkoğlu MÜHENDİSLİK ÇİZİMLERİ İNŞ 210 (2+1) Yrd.Doç.Dr. Okan Fıstıkoğlu HAFTA-1 Dersin Amacı ve Kapsamı Ders İle İlgili Genel Bilgiler Uyarılar 0/05 1. Hafta Dersin Amacı ve Kapsamı Amaç: İnşaat Mühendisliği alanında

Detaylı

MAYA ile 3D Modelleme

MAYA ile 3D Modelleme KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR GRAFİKLERİ LABORATUARI MAYA ile 3D Modelleme 1. Giriş 3D oyunlar ve animasyonlar Bilgisayar Grafiklerinin günümüzde en yaygın uygulama

Detaylı

MÜHENDİSLİK ÇİZİMLERİ İNŞ 210 (2+1) Yrd.Doç.Dr. Okan Fıstıkoğlu

MÜHENDİSLİK ÇİZİMLERİ İNŞ 210 (2+1) Yrd.Doç.Dr. Okan Fıstıkoğlu MÜHENDİSLİK ÇİZİMLERİ İNŞ 210 (2+1) Yrd.Doç.Dr. Okan Fıstıkoğlu HAFTA-1 Dersin Amacı ve Kapsamı Ders İle İlgili Genel Bilgiler Uyarılar 0/05 1. Hafta Dersin Amacı ve Kapsamı Amaç: İnşaat Mühendisliği alanında

Detaylı

SolidWORKS te rahat çizim yapabilmek, komutlara rahat ulaşabilmek. için Windows ta da olduğu gibi araç çubukları vardır. Bazı araç çubukları

SolidWORKS te rahat çizim yapabilmek, komutlara rahat ulaşabilmek. için Windows ta da olduğu gibi araç çubukları vardır. Bazı araç çubukları 11 SOLIDWORKS E GİRİŞ MENÜLER SolidWORKS te rahat çizim yapabilmek, komutlara rahat ulaşabilmek için Windows ta da olduğu gibi araç çubukları vardır. Bazı araç çubukları kullanım zamanı geldiğinde bilgisayarın

Detaylı

AutoCAD 2011 Sadeleştirilmiş Ders Notları Öğr.Gör. Mehmet MUTLU

AutoCAD 2011 Sadeleştirilmiş Ders Notları Öğr.Gör. Mehmet MUTLU YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ & VAN MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI 2011 AutoCAD 2011 Sadeleştirilmiş Ders Notları Öğr.Gör. Mehmet MUTLU AutoCAD çalıştırıldığında AutoCAD penceresi açılır. Bu

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE TÜM EMLK MÜŞVİRLERİ FEDERSYONU EMLK DNIŞMNLIĞI SERTİFİK SINVI 19/10/2014 dı ve Soyadı :... T.C. Kimlik

Detaylı

Pro\ENGINEER WILDFIRE 3.0 PROGRAMININ TANITILMASI

Pro\ENGINEER WILDFIRE 3.0 PROGRAMININ TANITILMASI 1 Pro\ENGINEER WILDFIRE 3.0 PROGRAMININ TANITILMASI A Model Tree ( Model Ağacı ) sıralanır. Program Ekranı : Bu kısımda parça modelleme sırasında uygulanan işlemler B Browser Çizim Alanı : Bu kısım Pro\ENGINEER

Detaylı

BÖLÜM 16 16. YÜZEY MODELLEME VE KATI MODELLEME

BÖLÜM 16 16. YÜZEY MODELLEME VE KATI MODELLEME BÖLÜM 16 16. YÜZEY MODELLEME VE KATI MODELLEME 16.1. YÜZEY MODELLEME AutoCAD2000, üç boyutlu modelleme yapmak için iki yol kullanır. Bunlar; yüzey modelleme ve katı modellemedir. Yüzey modellemede oluşturulan

Detaylı

BÖLÜM 5 5. ÇİZİM ALANINA ÖZELLİK KAZANDIRMAK. Başlangıçta yapılabilen ayarlar, daha sonra çizim alanının içinde iken de yapılabilir.

BÖLÜM 5 5. ÇİZİM ALANINA ÖZELLİK KAZANDIRMAK. Başlangıçta yapılabilen ayarlar, daha sonra çizim alanının içinde iken de yapılabilir. 62 BÖLÜM 5 5. ÇİZİM ALANINA ÖZELLİK KAZANDIRMAK Çizdiğiniz her nesne birimlerle ölçülür. Çizmeden önce AutoCAD içinde birimlerin değerini belirlemeniz gerekir. Örneğin, bir çizim içindeki nesneler gerçek

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM 1 Bilgisayar Destekli Tasarıma Giriş Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD-Computer Aided Design) programları, inşaat, mimari, elektrik - elektronik uygulamalarının yanında makine

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı İTAPÇI TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAANLIĞI YENİLİ VE EĞİTİM TENOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı SERTİFİA TÜRÜ F-G 2. GRUP MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI 02/02/2013

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 9. GRUP TEKNİSYEN (ELEKTRONİK) BŞBKNLIK BSIN YYIN VE ENFORMSYON

Detaylı

Çizgiler ve anlamları

Çizgiler ve anlamları Çizgiler ve anlamları Teknik çizimde farklı özelliklerde ve kalınlıklarda çizgiler kullanılır. Standartlarda tanımlanmış olan her bir çizgi tipinin kendine ait özel bir anlamı vardır. Bir teknik resim

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MAKİNE TEKNOLOJİLERİ TEMEL GEOMETRİK ÇİZİMLER

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MAKİNE TEKNOLOJİLERİ TEMEL GEOMETRİK ÇİZİMLER T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MAKİNE TEKNOLOJİLERİ TEMEL GEOMETRİK ÇİZİMLER ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTAPÇIK TÜRÜ A T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 7. GRUP TEKNİSYEN (MAKİNE RESSAM) ADALET BAKANLIĞI ADLİ TIP

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

AutoCAD 2000 Menü Açıklamaları

AutoCAD 2000 Menü Açıklamaları AutoCAD 2000 Menü Açıklamaları ÇEKME MENÜLER (Pull-Down menüler) Autocad 2000 de yedi adet çekme menü vardır. Ancak özelleştirme araçları ile çok değişik fonksiyonlara sahip yüzlerce menü hazırlama imkânına

Detaylı

Konu 02: Çizim Komutları

Konu 02: Çizim Komutları Konu 02: Çizim Komutları Ölçülü çizim için çalışma birimini belirlemek çizime başlamadan önce yapılması gereken bir işlemdir. FORMAT menüsünden UNITS seçilerek ulaşılır. Mimari projelerde çoğunlukla yandaki

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE HLK BİLGİSİ (MUSEVİLİK) 2015 KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF 2. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE HLK BİLGİSİ DERSİ (MUSEVİLİK) MERKEZİ ORTK SINVI 29 NİSN 2015 Saat: 11.20 dı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 2. SINIF dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... KİTPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ BİLİM VE SNT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME SINVI 22 MRT 2015 Saat: 10.00 2. SINIF 2015 DERS DI SORU

Detaylı

NET ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ AVRUPA TEST YAYINCILARI BİRLİĞİ ÜYESİDİR. YAYINLAR

NET ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ AVRUPA TEST YAYINCILARI BİRLİĞİ ÜYESİDİR. YAYINLAR 9 NET ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ AVRUPA TEST YAYINCILARI BİRLİĞİ ÜYESİDİR. YAYINLAR 2-NET12yayın.indd 1 04.07.13 12:50:42 Deneme Sınavı SÜREÇ İZLEME SINAVI Adı ve Soyadı:... TEST ADI TÜRKÇE MATEMATİK

Detaylı

ve isimlendirme menüsünden 3 boyutlu

ve isimlendirme menüsünden 3 boyutlu AUTOCAD 3D Drafting and Annotation 2 boyutlu kaba çizim ve isimlendirme menüsünden 3 boyutlu modellemeye geçelim VIEW menüsünde neler mevcut 1- Named views Daha Önceden Ayarlanmış Görünüm 2-Top View Üstten

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MTEMTİK 016 8. SINIF. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI 7 NİSN 016 Saat: 10.10 dı ve Soyadı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

AutoCAD SINAV SORULARI

AutoCAD SINAV SORULARI AutoCAD SINAV SORULARI AUTOCAD İLK 20 SORU 1. Çizim ekranı etrafında yer alan içerisinde ilgili komutların bulunduğu araç çubuklarının diğer adı nedir? a-) Standard menü b-) Drawing c) Toolbars d) Export

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM 1 Bilgisayar Destekli Tasarıma Giriş Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD-Computer Aided Design) programları, inşaat, mimari, elektrik - elektronik uygulamalarının yanında makine

Detaylı

ÜÇ BOYUTLU TASARIM UYGULAMASI

ÜÇ BOYUTLU TASARIM UYGULAMASI ÜÇ BOYUTLU TASARIM UYGULAMASI Aşağıda izometrik perspektifi verilen parçanın A-A bakışı için verilen ayrıntılara da dikkat ederek katı modellemesini oluşturalım. Bu arada bir slayt gösterisi için gerekli

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE HLK BİLGİSİ TESTİ 2014 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE HLK BİLGİSİ DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 11.20 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci

Detaylı

BÖLÜM 10 10. KATMAN OLUŞTURMA (LAYER) Command line: Layer (veya transparent komutu için 'Layer kullanın)

BÖLÜM 10 10. KATMAN OLUŞTURMA (LAYER) Command line: Layer (veya transparent komutu için 'Layer kullanın) BÖLÜM 10 10. KATMAN OLUŞTURMA (LAYER) Çizim alanına yeni katmanlar oluşturur. Object Properties toolbar: Format menu: Layer Command line: Layer (veya transparent komutu için 'Layer kullanın) LAYER komutu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 11. GRUP: MÜHENDİS (BİLGİSYR, BİLİŞİM) İLE VE SOSYL POLİTİKLR BKNLIĞI MERKEZ, TŞR VE DÖNER SERMYE TEŞKİLTIND

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 5 SOLIDWORKS İLE KATI MODELLEME

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 5 SOLIDWORKS İLE KATI MODELLEME BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 5 SOLIDWORKS İLE KATI MODELLEME Katı model elde etmek için kullanılan yöntemler arasında Süpürme (Sweep) ve Loft önemli bir yere sahiptir. Birçok makine parçasının modellenmesinde

Detaylı

BİLKEY AUTOCAD DERS NOTLARI VE KISAYOL KOMUTLARI

BİLKEY AUTOCAD DERS NOTLARI VE KISAYOL KOMUTLARI AUTOCAD EĞĠTĠM MÜFREDATI 01- CAD, AutoCAD ve AutoCAD 02- Programın ara yüzünün tanıtılması 03- Drawing limits (Çizim sınırlarının değiştirilmesi) 04- Draw(Çizim) Menüsü 05- Line (Başlangıç ve bitiş noktası

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 41. GRUP TIBBİ SEKRETER TEKNİKERİ SĞLIK BKNLIĞI VE BĞLI KURULUŞLRININ PERSONELİNE YÖNELİK UNVN DEĞİŞİKLİĞİ

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Ara Yüz ve Paneller. Erlang Penceresi

Ara Yüz ve Paneller. Erlang Penceresi Ara Yüz ve Paneller Erlang Penceresi Wings3D başladığında iki programın başlatıldığını göreceksinizdir. Bu programlardan biri Erlang programıdır. Erlang ı bir işletim sistemi olarak düşünebiliriz. Wings3D

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM I

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM I T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP MESLEKİ EĞİTİM ve ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM I ANKARA OCAK, 2005 İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 ÖĞRENME FAALİYETİ-1...2 1. BİLGİSAYARDA

Detaylı

BLEND YÖNTEMİ İLE KATI MODEL OLUŞTURMA

BLEND YÖNTEMİ İLE KATI MODEL OLUŞTURMA BLEND YÖNTEMİ İLE KATI MODEL OLUŞTURMA Bu yöntem ile çizilen iki kesit katı olarak birleştirilir. Aşağıdaki şekilde blend yöntemi ile oluşturulan bir katı model gözükmektedir. 1. FILE menüsünden New seçilir.

Detaylı

Bayram Kepenek Makina Mühendisi http://kepenek.com.tr.tc bkepenek@hotmail.com AUTOCAD 2006 EĞİTİM NOTLARI BAYRAM KEPENEK - MART2006 2

Bayram Kepenek Makina Mühendisi http://kepenek.com.tr.tc bkepenek@hotmail.com AUTOCAD 2006 EĞİTİM NOTLARI BAYRAM KEPENEK - MART2006 2 BAYRAM KEPENEK MART 2006 Bu notlar, Mart 2006 tarihinde MMO Burdur Temsilciliğinde düzenlenen Bilgisayar ve Autocad2006 Kursu sırasında hazırlanmıştır. Konular derste anlatılanların hatırlanması için bir

Detaylı

AÇILIŞ EKRANI. Açılış ekranı temelde üç pencereye ayrılır:

AÇILIŞ EKRANI. Açılış ekranı temelde üç pencereye ayrılır: AÇILIŞ EKRANI Açılış ekranı temelde üç pencereye ayrılır: Tam ortada çizim alanı (drawing area), en altta komut satırı (command line) ve en üstte ve sol tarafta araç çubukları (toolbar). AutoCAD te dört

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Round-Chamfer / Yrd. Doç. Dr. Mehmet FIRAT- Yrd. Doç. Dr. Murat ÖZSOY

Round-Chamfer / Yrd. Doç. Dr. Mehmet FIRAT- Yrd. Doç. Dr. Murat ÖZSOY ROUND ve CHAMFER KOMUTLARI 1. Round ve Chamfer komutlarını uygulamak için daha önceden çizilmiş bir katı modele ihtiyaç bulunmaktadır. Bu yüzen ilk olarak herhangi bir katı model FILE menüsünden OPEN komutu

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 1. GRUP MEMUR SĞLIK BKNLIĞI YÖNETİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 3-SOLIDWORKS İLE SKETCH

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 3-SOLIDWORKS İLE SKETCH BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 3-SOLIDWORKS İLE SKETCH Bu uygulamada SolidWorks ile iki boyutlu çizim (sketch) ile ilgili komutlara değinilecek ve uygulamaları gösterilecektir. SolidWorks ile yeni doküman

Detaylı

Masa Örneği (standard primitives)

Masa Örneği (standard primitives) Masa Örneği (standard primitives) 1. Yeni grid ölçüleri ile başlanır: NOT: Grid ölçü değeri aşağıdaki alanda gözükmesi için ekranın tazelenmesi gerekir. Bunun için aktif olandan farklı bir viewport ile

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) PLASTİK TEKNOLOJİSİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) PLASTİK TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) PLASTİK TEKNOLOJİSİ BİLGİSAYARLA ÇİZİM TEKNİKLERİ - 1 ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

SOLİDWORKS PROGRAMI İLE BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM KURS PROGRAMI

SOLİDWORKS PROGRAMI İLE BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM KURS PROGRAMI SOLİDWORKS PROGRAMI İLE BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM KURS PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : 2. KURUMUN ADRESİ : 3. KURUCUNUN ADI : 4. PROGRAMIN DAYANAĞI : 625 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, Özel Öğretim

Detaylı

SoildWorks ilave modülünde bulunan ek yazılımlar (Add-Ins)

SoildWorks ilave modülünde bulunan ek yazılımlar (Add-Ins) SolidWorks Nedir? SoildWorks ilave modülünde bulunan ek yazılımlar (Add-Ins) PhotoWorks, MotionManager SolidWorks katı unsurları (Features).. 2 3 4 5 6 7 8 Parça unsurlarının alt yapısını oluşturmak için;

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 6. GRUP TEKNİSYEN (ELEKTRİK) DLET BKNLIĞI DLİ TIP KURUMU PERSONELİNE

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM I

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM I T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM I ANKARA OCAK 2005 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i AÇIKLAMALAR...iii

Detaylı

AutoCAD. Autocad Versiyon Tarihçesi

AutoCAD. Autocad Versiyon Tarihçesi 1 AutoCAD AutoCAD, tüm dünyada başta mühendisler ve mimarlar tarafından kullanılan, dünyaca tanınan yazılım firması Autodesk tarafından hazırlanan, bilgisayar destekli çizim-tasarım yazılımıdır. Gerek

Detaylı