Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz."

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZ:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINV İÇERİĞİ NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ SINVD UYULMSI GEREKEN ÖZEL KURLLR GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 1. YRIYIL Testin dı Soru Sayısı Sayfa No HUKUKUN TEMEL KVRMLRI TEMEL FOTOĞRFÇILIK İLETİŞİM BİLGİSİ TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. ncak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. nadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının nadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 Hukukun, insanlar arasındaki kuralsız, ölçüsüz ve acımasız kavga ve savaş durumunu bastırması ve kurala bağlaması, aşağıdakilerden hangi işleviyle ilgilidir? Genellik Güvenlik Eşitlik dalet Barış nayasa değişikliğinin yapılabilmesi için en az kaç milletvekilinin yazılı teklifi imzalaması gereklidir? Benimsemenin (iktibas) Hukuk Devrimimizin ana niteliği olmasındaki asıl etken nedir? Batılılaşmak Kadın haklarını geliştirmek İsviçre ile ilişkileri geliştirmek dli kapitülasyonlardan kurtulmak Çok eşli evliliği engellemek I. Uzmanlık mahkemesidir. II. dli yargı kolunda yer alır. III. İdari yargı kolunda yer alır. IV. Tek hâkimlidir. HUKUKUN TEMEL KVRMLRI Tüketici mahkemesi ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri yanlıştır? şağıdakilerden hangisi 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa göre korunan fikri eserlerden biri değildir? Bir bilim adamının yaptığı buluş Bir akademisyenin yazdığı bilimsel kitap Bir heykeltıraşın heykeli Bir bestecinin bestesi Bir yazarın romanı Kişinin maddi ve manevi tüm varlığı ile ilgili bulunan ve bu varlığın serbestçe geliştirilmesi amacına yönelik olan; kişinin Devlet tarafından aşılamayacak ve dokunulamayacak özel alanının sınırlarını çizen hak ve hürriyetlere ne ad verilir? ktif statü hakları Pozitif statü hakları Koruyucu kamu hakları Özel nitelikli kamu hakları Özel haklar şağıdakilerden hangisi Türkiye Cumhuriyeti nayasasında düzenlenmiş olan kişisel kamu hak ve hürriyetlerinden biri değildir? Yalnız II Yalnız III Yalnız IV I ve II III ve IV Özel hayatın gizliliği ve korunması Konut dokunulmazlığı Din ve vicdan hürriyeti Hak arama hürriyeti Eğitim ve öğretim hakkı 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 8. 9. Türkiye Cumhuriyeti nayasasına göre temel hak ve hürriyetler özlerine dokunulmaksızın yalnızca nayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak sınırlanabilir. Bu sınırlama ve nasıl yapılabileceği ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Bu sınırlama, ölçülülük ilkesine aykırı olamaz. Bu sınırlama, nayasanın sözüne ve ruhuna aykırı olamaz. Bu sınırlama, demokratik toplum düzeninin ve lâik Cumhuriyetin gereklerine aykırı olamaz. Bu sınırlama, ancak kanunla yapılabilir. Bu sınırlama, genel niteliklidir; temel hak ve hürriyetler hiçbir şekilde özel sınırlamaya tâbi tutulamaz. Kişiliğin, çocuğun sağ olarak tamamıyla doğduğu anda başlaması ve ölümle sona ermesi aşağıdakilerden hangisine örnektir? Geniş anlamda hukuki olay Dar anlamda hukuki olay Hukuki işlem Hukuki işlem benzeri fiil Maddi fiil 10. İyiniyetin unsurlarının tespit edilebilmesi ve varlığı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Hatalı (yanlış) bilgi veya bilgisizlik kişinin kendi kusurundan ortaya çıkmış olmamalıdır. Sübjektif iyiniyet için kişi hatalı (yanlış) bir bilgiye sahip veya bilgisiz olmalıdır. sıl olan kötüniyetin varlığı olup iyiniyet iddiasında bulunan ispat ile sorumludur. Gereken özenin gösterilmesi ihmal edilmiş olmamalıdır. Hatalı (yanlış) bilgi veya bilgisizlik; ya yalnız hakkın doğumu veya kazanılması anında bulunmalı ya da devamlı olarak mevcut olmalıdır. 11. Türk Medeni Kanununa göre sahibinin elinden isteği olmadan çıkan bir taşınır malı, iyiniyetli bir kişinin mülkiyetini davasız ve aralıksız zamanaşımı yoluyla kazanabilmesi için geçmesi gereken zamanaşımı süresi kaç yıldır? Taşınmazlar üzerindeki mülkiyet hakkının kazanılması bakımından tapu sicili ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Bir kişi iyiniyetle tapu sicilindeki kayıtlara güvenerek bir hukuki işlem yapmışsa Kanun tarafından korunmakta ve hak sahibi olmaktadır. Buna tapu siciline itimat ilkesi denilmektedir. Tapu sicilindeki kayıtlara herkesin güvenebilmesini sağlamak üzere tapu sicili, doğruluğu hakkında bünyesinde bir adi karine barındırmaktadır. Türk Medeni Kanunu uyarınca tapu sicili resmi sicillerdendir. Geçerli bir hukuki sebep olmaksızın tapu kütüğüne malik olarak yazılan kişi, taşınmaz üzerindeki zilyetliğini davasız ve aralıksız olarak beş yıl süreyle ve iyiniyetle sürdürürse, onun bu yolla kazanmış olduğu mülkiyet hakkına itiraz edilemez. Taşınmaz üzerindeki mülkiyet kural olarak tapu siciline tescil ile kazanılır. 13. Vasiyet yapabilmek için ayırt etme gücüne sahip olmak yanında en az kaç yaşını doldurmuş olmak gerekir? İzleyen sayfaya geçiniz.

4 14. şağıdakilerden hangisi ile Hukukunun kapsamına girmez? Hısımlık Ölüme bağlı tasarruf Eşlerin mal ayrılığı rejimi Nafaka Evlat edinme 15. şağıdakilerden hangisi Medeni Kanunu oluşturan kitaplardan biri değildir? Kişiler hukuku ile hukuku Eşya hukuku Borçlar hukuku Miras hukuku 16. şağıdakilerden hangisi bir anayasanın sert anayasa olması için aranan şartlardan biri değildir? Kısa ve genel düzenlemelerin olması Nitelikli çoğunluk aranması Değiştirilemeyecek hükümlerin olması Salt çoğunluk kuralının olması Halkoylamasının öngörülmesi 17. şağıdakilerden hangisi Kamu Hukuku-Özel Hukuk ayrımı belirlenirken başvurulan ölçütler arasında yer almaz? Faydacılık Menfaat İrade hürriyeti Eşitlik Egemenlik 18. İdari Yargılama Hukuku ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? İdare hukuku işlemlerinde idarenin üstünlüğü vardır. İdari işlemlerin denetlenmesinde uzmanlaşma zorunluluğu bulunmaktadır. Tam yargı davası idari yargı sisteminde yer almaktadır. İdari yargı ve adli yargı aynı amaçları gözetir. İdari yargının amacı idareyi hukuk içinde kalmaya zorlamaktır. 19. şağıdakilerden hangisi devletler hukukunun yazılı kaynaklarındandır? Teamül hukuku Hukukun genel ilkeleri Doktrin Mahkeme kararları Uluslararası anlaşmalar 20. Kamu hizmeti ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Kamu hizmeti sadece belli statüdeki insanlara sunulur. Kamu hizmeti kamu gücü kullanılarak gerçekleştirilir. Kamu hizmetleri kamu hukuku faaliyetleridir. Kamu hizmeti ilke olarak ücretsiz sunulur. Kamu hizmeti eşitlik esasına dayanır. 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 Bir fotoğraf filminin karşıtlığının (kontrastının) düşük ya da yüksek olması aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir? Düşük ya da yüksek ışık koşullarına uyumuyla Işığa karşı duyarlılık düzeyi ile Grinin ton değerleri arasındaki yoğunluk farkıyla Renk ayırma gücünün değeriyle Hızlı ya da yavaş objektiflerle uyum sağlayabilme derecesiyle Tüm renklere duyarlığı olan filmlere ne ad verilir? Panchromatic Infrared filmler Ultraviyole filmler Orthochromatic X-Ray filmler Film banyosu sırasında gizli görüntünün görünür hale gelmesi aşağıdaki aşamalardan hangisinde gerçekleşir? rındırma banyosu Olgunlaştırma banyosu Belirginleştirme banyosu Saptama banyosu Geliştirme banyosu Rembrandt aydınlatma tekniğinde kullanılan ışık kaynağı Kontrastı yüksek - ters ışık Yumuşak - dağınık ışık Nokta ışık Gölgesi en az - çok kaynaklı ışık Yüksek şiddetli - ana (anahtar) ışık TEMEL FOTOĞRFÇILIK Fotoğrafı ortaya çıkaran temel öğeler aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir? Teknik -ışık - görmek Fotoğraf makinesi - film - banyo Karanlık oda - aydınlık oda Film - geliştirme - saptama Fotoğraf kağıdı- agrandisör S, DIN, ISO gibi kısaltmalar filmin aşağıdaki özelliklerinden hangisini gösterir? Tipini (günışığı, iç ışık) Saklama koşullarını Hızını Üretim bilgilerini Formatını Kontak baskı işlemi ile ilgili aşağıdakil ifadelerden hangisi doğrudur? Büyük baskıya geçmeden önce tek bir kareden kopya baskı alınmasıdır. Kart baskısından hemen önce kontrol amacıyla küçük bir kısmın basılmasıdır. Haber fotoğrafçılarının, seçilmesi amacıyla ajansa gönderdiği test baskılardır. Filmin tüm karelerinin bire bir fotoğraf kâğıdına basılmasıdır. Filmdeki tüm karelerin aynı banyo sıvıları kullanılarak tek bir oturumda basılmasıdır. Film banyosunun tank içinde yapılmasını gerekli kılan unsur aşağıdakilerden hangisidir? Karanlık odalarda kullanılan kırmızı ışığın güvenli olmaması Filmlerin uzun olması ve yıkama küvetlerine sığmaması Film yıkama tanklarının içlerine sıvı konabilecek şekilde yapılmış olmaları Filmin fotoğraf makinesinden ancak karanlık odada çıkarılabilmesi Filmlerin pankromatik yapıda olması Diyaframın görevi nedir? Çekim hızını ayarlamak Işığı miktar açısından kontrol etmek Pozlamayı sağlamak Görüntünün oluşmasını sağlamak Nesnenin konumunu kontrol etmek 10. Hem siyah beyaz hem de renkli fotoğrafçılıkta kullanılan yoğunluk (gri) filtreler ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Işığın yoğunluğunu arttırırlar. Renklerin tonlamasını değiştirirler. Renk sıcaklığının değişmesine (azalmasına) yol açarlar. Hiçbir rengi emmezler. Renkleri solgunlaştırıp fotoğrafı siyah-beyaza yaklaştırırlar. 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 11. grandisör, agrandisman sözcüklerinin diğer adı Baskı yapma, oluşturma Büyütme, genişletme Yeniden üretme Pozitife çevirme Kalıcı olarak saptama 12. Hem fotoğraf makinelerinde hem de agrandisörlerde bulunan parça 13. Numaratör Netleme sistemi ydınlatma kaynağı Film sarma kolu Kondansatör Yukarıdaki şekilde aşamaları verilen süreç, karanlık oda çalışmaları açısından hangi aşamayı gösterir? Filmin kasetinden çıkarılması Yıkanmış ve işi bitmiş filmin kart baskısına hazırlanmasını Yıkanmış filmlerin arşivlenmesini Yarısı çekilmiş bir filmin çıkarılarak tekrar çekime hazır duruma getirilmesini Sarma olarak alınmış bir filmin kesilerek kasetlenmesini 14. Siyah-beyaz fotoğrafçılıkta gri tonlar arasındaki vurguyu arttırmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılır? Yarı renk filtreler Kontrastlık filtreleri Düzeltme filtreleri Etki (efekt) filtreleri Gri (N filtreler 15. Polarize filtrelerin kullanılış amacı Objektife doğrudan düşen ışığı (iç yansımaları) önlemek Objektifi korumak Işığın yoğunluğunu azaltmak Yansımaları önlemek Gölgelerde oluşan morötesi ışığın etkisini azaltmak 16. Filtreler kendi renklerindeki ışık ile karşılaştığında aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir? Rengi emerler. Rengi yansıtırlar. Karşıt renge çevirirler. Rengi geçirirler. Rengi yumuşatırlar. 17. Mavi gökyüzü üzerinde beyaz bulutların yer aldığı bir sahneyi fotoğraflarken aşağıdaki filtrelerden hangisi kullanılırsa bulutlar daha belirgin çıkar? Bulutların rengine en yakın filtre Gökyüzü rengine en yakın filtre Kırmızı-mavi veya yeşil filtrelerden herhangi biri Filtre kullanılmamalı Sarı filtre 18. Karanlık odada kart baskısı sırasında aşağıdakilerden hangisi son banyo olarak kullanılır? Pozitif görüntü elde etme banyosu Sabitleme banyosu Kalıcı emülsiyon banyosu Geliştirme banyosu Durdurma banyosu 19. Her filtre kullanıldığında belli bir miktarda ışığın azalmasına neden olan durum Çarpan etmeni zalan ortam ışığının pozlamaya etkileri Filtrelerin yol açtığı kusurlar Filtre faktörü Pozlama ve duyarlığın arttırılması 20. şağıdakilerden hangisi yavaş filmlerin özelliklerinden biri değildir? Yüksek kontrast Yüksek alan derinliği Düşük S değeri Yüksek ışık ortamları Detay ve keskinlik 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 şağıdakilerden hangisi geri bildirim kavramının boyutlarından biri değildir? Destekleyici / Eleştirel Olumlu / Olumsuz Denem alanı / İletişim ortamı nında / Gecikmeli Kişi odaklı / Mesaj odaklı Bireylerarası iletişimin amaçları içinde, diğerlerinin belirli bir yönde karar vermelerini ya da düşünmelerini, yeni bir kitap almalarını, bir kaydı dinlemelerini, bir filmi izlemelerini, bir şeyin doğruluğuna ya da yanlışlığına inanmalarının istenildiği süreç Yardım etmek Etkilemek Eğlenmek Öğrenmek İlişki kurmak şağıdakilerden hangisi sözel ve sözsüz iletişimin karşılaştırılma boyutlarından biri değildir? Yapılandırılmışlık ya da yapılandırılmamışlık Doğuştan gelme ya da öğrenilmiş olma Toplumsal açıdan yaygın olma ya da olmama Sürekli ya da kesintili olma Linguistik olma ya da olmama İLETİŞİM BİLGİSİ Şıkır şıkır, gümbür gümbür, çatır çatır gibi sözcükler konuşmanın doğuşuyla ilgili aşağıdaki kuramlardan hangisine örnektir? Toplumsal denetim kuramı Ünlem kuramı İş şarkısı kuramı Yansıtma kuramı Değişme kuramı şağıdakilerden hangisi kitle iletişiminin doğasında bulunan öğelerden biri değildir? Kitle iletişiminin karmaşık ve biçimsel kuruluşlar tarafından üretilmesi Kitle iletişim kuruluşlarının çeşitli eşik bekçilerine sahip olması Kitle iletişim kuruluşlarının rekabetin çok olduğu ortamlarda bulunması Kitle iletişim kuruluşlarının çalışmasını sağlamanın büyük miktarda para gerektirmesi Kitle iletişim kuruluşların kâr amacı gütmeyen kuruluşlar olması şağıdakilerden hangisi Neske nin tanımladığı örgüt içi iletişim biçimlerinden biri değildir? Orantılı iletişim Manipülatif iletişim Bürokratik iletişim Demokratik iletişim Orantısız iletişim ltı aşamalı grup gelişim modeline göre, grup üyelerinin birbirleri üzerinde etki yaratma çabalarının başladığı aşama yrılma ve bitiş aşaması Otorite kazanma aşaması Üretkenlik aşaması dalet arama ve kaliteyi sorgulama aşaması Güven, yapılaşma ve samimiyet aşaması şağıdakilerden hangisi kitle toplumunu oluşturan nedenlerden biri değildir? Kapitalist işbölümünün geliştiği bir üretim sistemine sahip olunması Büyük çaplı fabrikalarda meta üretiminin yapılması Nüfusun köylerde yoğunlaşması Biçimsel eşitliğin sağlanması Bireyciliğin ön plana çıkması 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 9. Grupla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Gruptaki her bireyin, öteki insanlara göre belli bir yeri (statü) ve bu yerin gerektirdiği bir işi (rolü) vardır. Grup üyeleri birbirine bağımlı değildir. Grup üyelerinde aidiyet duygusu vardır. Grubun kendine özgü bir kimliği vardır ve bu kimlik grup üyelerinde grup bilincini oluşturur. Grubun ortak değer ve normları vardır. 10. İleti, iletişim aracının kendisidir. saptamasını yapan düşünür aşağıdakilerden hangisidir? 11. Jürgen Habermas Harold Innis Karl Marx Marshall McLuhan Ferdinand Tönnies Grupta belirgin bir liderin olmadığı, bireylerden herhangi birinin iletişimi başlatabildiği ve üyelerinin birbirleriyle iletişim olanaklarının çok olduğu grup iletişim modeli Merkezi model Zincir modeli Dairesel model Y modeli Serbest model 12. Emile Durkheim in kitle kavramıyla ilgili görüşlerine ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Toplumsal işbölümü geliştikçe, uzmanlığa dayalı bireysel farklılıklara dayalı bir yapı oluşmaktadır. Bireyler kendilerine benzeyen diğer kişilerle bir araya gelerek hem toplumsal varlığı oluşturur hem de bu varlığın parçası olurlar. Birbirinden farklı ama birbiriyle dayanışma içinde olan bireyler tarafından oluşturulan topluma bağlılık daha yüksek olmaktadır. Organik dayanışma sayesinde toplumsal bütünleşme sağlanır. Bireysel kimliklerin kaybolduğu, kolektif yapıya bir eklemlenme ile gerçekleşen bir duruma organik dayanışma denir. 13. Wiki ya da Web Günlüğü ile iletişim kurarken dikkat edilmesi gereken kurallarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Web günlüğü ya da Wiki sayfasına yazılanlar paylaşılmadığı sürece kimse tarafından erişilemez. Çok ayrıntılı kişisel bilgilere yer verilmemelidir. Yazılan yorumları savunmada kullanılabilecek somut delillerin olmasına dikkat edilmelidir. İnsanları rencide edecek, kızdıracak, zor durumda kalmalarını sağlayacak bilgi ve yorumlardan kaçınılmalıdır. Bir kişi hakkında yazmadan önce o kişiden izin alınmasında yarar vardır. 14. şağıdakilerden hangisi Z kuşağının özelliklerinden biri değildir? Sosyal medyayı yoğun biçimde kullanıyor olmaları İnternet ve mobil cihazları sürekli hayatlarında bulundurmaları Gün içinde nadiren çevrimiçi iletişim kurmaları Çevrimiçi ortamlarda duygu, görüş ve düşüncelerin paylaşılması Tanımadıkları kişilerle çevrimiçi işbirliği yapabilmeleri 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 15. Edward Hall'a göre, kültürün birey üzerindeki etkisiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Perde gibi görev yaparak dünyayı anlamlandırmasına yardım eder. Kalkan gibi hareket ederek farklı kültürlerden uzak durmasına yardım eder. Kalkan gibi görev yaparak dünyayı farklı yorumlamamıza yardım eder. Kolaylaştırıcı olarak görev yaparak zorlukların üzerinden gelmesine yardım eder. Perde gibi görev yaparak zorlukların kolaylıkla paylaştırılmasına yardım eder. 16. Kültür şokunun tanımıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Bireylerin etkileşiminden kaynaklanan kaygı düzeyi yükselimidir. Bireylerin kendilerini farklı ve çok tanımadıkları bir kültür içerisinde bulduklarında yaşadıkları strestir. Gruplar içi iletişimde bireylerin birbirlerine karşı üstlendikleri rollerde zorlanmadır. Kaygı ve stresin bireysel düzeyde gerçekleşmesidir. Farklı kültürler ile bir arada olmaya bağlı olumlu tepki vermedir. 17. şağıdakilerden hangisi uluslararası ve kültürlerarası iletişim açısından ortaya çıkan temel kavramların başlıcalarından biri değildir? 18. Mesajları göndermeden önce, nasıl bir mesaj göndermek istendiği üzerine düşünme fırsatı vererek, analitik düşünme süreçlerinin çalıştırılmasına yardımcı olan çevrimiçi iletişim türü İnternet iletişimi Eşzamansız iletişim Çift yönlü iletişim Eşzamanlı iletişim nlık iletişim 19. eposta işaretinden sonra gelen bilgi Göndericinin kullanıcı adı Kullanıcıların ortak alan adı lıcının eposta kutusu adı Gönderenin eposta kutusu adı Kullanıcı hesabının olduğu internet sitesinin alan adı 20. şağıdakilerden hangisi kültürlerarası iletişimde Geert Hofstede nin kültürel dünya görüşleri sınıflaması içinde yer almaz? Bölgeler arası Farklı uluslararası Etnik gruplar İlgi çatışmasındaki gruplar Dinler arası Kısa ve uzun dönem yönelim Belirsizlikten kaçınma Güç mesafesi Bireycilik Duygusal paylaşım 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 Bilgi toplumu ile ilgili aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? Enerji Kaynağı: Elektrik ve Nükleer Enerji Çoğunluğun Yaptığı İş: Sembol İşleme İşlenen Nesne: Toprak Sembol: Bilgi ve Kişisel Yetenek Zaman Düzenlemesi: Kişisel Biyolojik Ritm şağıdakilerden hangisi hesap tablolarının çizimini desteklediği genel grafik türlerinden biri değildir? Pasta Kutu Sütun Dağılım lan şağıdaki sekmelerden hangisi slayttaki nesnelere animasyon uygulamak, değiştirmek, zamanlama eklemek veya kaldırmak için kullanılır? Geçişler Slayt Gösterisi Tasarım nimasyonlar Giriş IP ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? İnternete doğrudan bağlı her bilgisayarda bulunur. İnternette bilgisayarın kimlik numarası görevi alır. Her URL nin bir IP adresi vardır. Dörtlü sayı sisteminde yazılır. İnternet Protokolü anlamına gelir. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I Dizüstü bilgisayarların diğer adı Microsoft Word sözcük işlemcisinde, bir belgede birden fazla kişinin yaptığı değişiklikleri, hangi satırlarda değişiklik yapıldığını, bu değişikliklerin neler olduğunu ve ne zaman yapıldığına dair verileri görüntülemek amacıyla kullanılan seçenek Yorumları Göster Birleştir Değişiklikleri İzle Düzenlemeyi Kısıtla Karşılaştır Bağlantı süresine göre değil, veri alışveriş miktarına göre ücretlendirme olanağı, aşağıdaki teknolojilerden hangisiyle başlamıştır? 4G GPRS 3G GSM EDGE şağıdakilerden hangisi Sanayi Devriminin sonuçlarından biri değildir? Kentlerdeki işçi nüfusunun artması Yeni bir iş bölümünün oluşması Eğitimin kitleselleşmesi Sınıf kavgalarının yoğunlaşması ilelerin üretim merkezi haline gelmesi Tablet bilgisayarlar için en doğru ifade Başka donanımlarla kullanılamayan bir sistemdir. Sanal klavyesi olan tek bilgisayar sistemidir. Küçük ve taşınabilir kişisel bilgisayar sistemidir. İnternet erişimini en hızlı sağlayan teknolojidir. Ekran çözünürlüğü en yüksek olan teknolojidir. 10. Birbirine bağlı sayısız küçük bilgisayar ağlarından oluşan iletişim teknolojisi Notebook Sunucu Desktop kıllı bilgisayar Masaüstü bilgisayar İnternet Local rea Network Sosyal Medya Elektronik Posta Metadata 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 11. pple firmasının geliştirdiği web tarayıcısı Safari Windows İnternet Explorer Facebook Google Chrome Mozilla Firefox 12. Facebook ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Tanıdıklar ile iletişim kurarak paylaşımda bulunmaya olanak sağlar. Metin biçimindeki paylaşımlar 140 karakter ile sınırlıdır. Günümüzde, e-posta adresi olan herkesin üye olabileceği bir platformdur yılında Mark Zuckerberg tarafından kurulmuştur. Sergi, düğün ve buluşma gibi etkinlikler oluşturularak kullanıcılara davet gönderilebilmektedir. 13. Giyilebilir teknolojileri anlatan en temel özellik Ses unsurunu etkili kullanabilme Kişisel verileri takip edebilme Giyilebilir ve taşınabilir olma Küçük boyutlarda üretilme Ekran çözünürlüğünün yüksekliği 14. şağıdakilerden hangisi sosyal paylaşım ağlarında bireylerin kendini sunma yöntemlerinden biridir? Sofalising Özçekim Siber uzam ğlarda gezinme Sanal bulunmazlık 15. Kablo bağlantısını ortadan kaldıran, kısa mesafe radyo frekansı (RF) teknolojisi GPRS Infrared-Irda Bulut Sistem EDGE Bluetooth 16. Dijital çağın öğrenme yaklaşımı olarak görülen ağlar üzerinde öğrenme aşağıdaki kavramlardan hangisiyle anılmaktadır? Toplumsal dolaşım Konstrüktivizm Konnektivizm Sanal topluluklar Davranışçılık 17. İnsan bilgisayar etkileşimi için yeni sistemlerin geliştirilmesindeki temel amaç Kullanıcı memnuniyetini artırmak rayüz tasarımını en az maliyetle gerçekleştirmek Coğrafi mesafeleri azaltmak Teknolojik sistemlerin etkisini ölçmek Bilgisayarı daha hızlı ve insana daha doğal gelecek yollarla kullanılabilir hale getirmek 18. şağıdakilerden hangisi arama motorlarından biri değildir? Bing Yahoo Google Facebook Yandex 19. İnsanın varoluşuyla birlikte teknolojinin ortaya çıkmasında temel etken let yapımında ustalaşma isteği Yiyeceklerin depolanmasını sağlama Çevre koşullarının değişkenliği İnsanın doğaya egemen olma dürtüsü let kullanımını yeni kuşaklara aktarma isteği 20. ğlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? ğların genişleyebilmesi ve yeni düğümlerle bütünleşebilmesi, toplumsal açıklık ve esnekliği beraberinde getirir. ğlar, toplumdaki ilişkilerin bozulmasına neden olur. ğlardaki düğümler söz konusu ağın özelliklerine bağlı olarak değişir. Sosyal ağlar toplumsal yapının şekillenmesinde rol oynar. Enformasyon toplumunda bilginin üretimi ve iletimine dayalı olarak ağlar oluşturulur. 11 TEST BİTTİ.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1105 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1133 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Tarafından Oluşturulmuştur.

Tarafından Oluşturulmuştur. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1107 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1144 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1172 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1141 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1160 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1177 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 1101 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1115 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1194 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (1. Dönem) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 20 MAYIS 2018 Bu testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (1. Dönem) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 30 NİSAN 2016 Bu testlerin

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1175 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2016 SORU SYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI (MZERET) 17 RLIK 2016 Saat:. dı ve Soyadı

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 2 Kullanıcıların site içeriğini belirlemede rol oynadığı, Dinamik, Teknik bilgi gerektirmeyen, Çok yönlü etkileşim sağlayan,

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

FİLMLER FİLM VE FİLM ÖZELLİKLERİ

FİLMLER FİLM VE FİLM ÖZELLİKLERİ FİLMLER FİLM VE FİLM ÖZELLİKLERİ Filmin Tanımı Fotoğraf makinesinde, pozlandırılacak olan konunun görüntüsünü saptamak için ışığa duyarlı madde ile kaplanmış saydam taşıyıcıya film denir. Film üzerinde

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF MATEMATİK 2015 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI (GÖRME ENGELLİ) 29 NİSAN 2015 Saat: 10.10 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci

Detaylı

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI İNTERNET NEDİR? Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. BİLGİSAYAR AĞI NEDİR? İki ya da daha

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 1

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 1 SORULAR 1- Bilgi toplumu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Çoğunluk geçimini sembol işleyerek kazanır. B) Temel enerji kaynağı fosil yakıtlardır. C) Toplumsal aşamanın sembolü büyük

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2017 MERKEZÎ ORTK SINVI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MTEMTİK DERSİ (MZERET) 20 MYIS 2017 Saat: 10.10 SORU SYISI : 20 dı ve

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II DİKKT! Bu testte 25 soru bulunmaktadır. Cevaplarınızı, cevap kâğıdınızın Temel Bilgi Teknolojileri II testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. Verileri organize eden, işleyen

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 2016-2017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 MATEMATİK Adı ve Soyadı :...

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MTEMTİK 015 8. SINIF. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZİ ORTK (MZERET) SINVI 16 MYIS 015 Saat: 10.10 dı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ 16 TEMMUZ 2017 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ II.DÖNEM ÇALIŞMA KAĞIDI (5.SINIFLAR)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ II.DÖNEM ÇALIŞMA KAĞIDI (5.SINIFLAR) BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ II.DÖNEM ÇALIŞMA KAĞIDI (5.SINIFLAR) Hafıza Ölçü Birimleri: 8 bit = 1 Byte = 1 karakter 1024 Byte = 1 KiloByte 1024 KB = 1 MegaByte 1024 MB = 1 GigaByte 1024 GB =

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 2016-2017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 MATEMATİK Adı ve Soyadı :...

Detaylı

İnternet ve ağ kavramlarını tanımlamak. İnternet in nasıl çalıştığını açıklamak. Elektronik posta ve sohbet kavramlarını açıklamak.

İnternet ve ağ kavramlarını tanımlamak. İnternet in nasıl çalıştığını açıklamak. Elektronik posta ve sohbet kavramlarını açıklamak. Amaçlarımız 2 İnternet ve ağ kavramlarını tanımlamak. İnternet in nasıl çalıştığını açıklamak. Elektronik posta ve sohbet kavramlarını açıklamak. Dosya transferi ve arama motoru kavramlarını tanımlamak.

Detaylı

KİŞİSEL VERİLERİN KAYDEDİLMESİ SUÇU

KİŞİSEL VERİLERİN KAYDEDİLMESİ SUÇU SEDAT ERDEM AYDIN AİHM İÇTİHATLARI BAĞLAMINDA KİŞİSEL VERİLERİN KAYDEDİLMESİ SUÇU İSTANBUL ARŞİVİ İÇİNDEKİLER DANIŞMANIN ÖNSÖZÜ...VII YAZARIN ÖNSÖZÜ... IX İÇİNDEKİLER...XIII KISALTMALAR... XIX GİRİŞ...1

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. HBYS Programı. Hukuk Başlangıcı Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. HBYS Programı. Hukuk Başlangıcı Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO HBYS Programı Hukuk Başlangıcı Dersleri HUKUK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR HAK KAVRAMI, TÜRLERİ ve YÖNETİMİ HAKKIN YÖNETİMİ Hakkın yönetimi, hakkın kazanılması,

Detaylı

Web Tarayıcıları ve Arama Motorları

Web Tarayıcıları ve Arama Motorları 1 Web Tarayıcıları ve Arama Motorları Web Tarayıcıları 2 İnternette yer alan web sitelerindeki bilgileri girilen anahtar kelimelere göre arayan ve görmemizi sağlayan programlardır. Bu programlar ile web

Detaylı

AĞ SĠSTEMLERĠ. Öğr. Gör. Durmuş KOÇ

AĞ SĠSTEMLERĠ. Öğr. Gör. Durmuş KOÇ AĞ SĠSTEMLERĠ Öğr. Gör. Durmuş KOÇ Ağ Ġletişimi Bilgi ve iletişim, bilgi paylaşımının giderek önem kazandığı dijital dünyanın önemli kavramları arasındadır. Bilginin farklı kaynaklar arasında transferi,

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Taşınabilir Teknolojiler

Taşınabilir Teknolojiler Taşınabilir Teknolojiler Nelerdir? Akıllı cep telefonları Dizüstü bilgisayarlar Tablet PC ler Giyilebilir teknolojiler Akıllı cep telefonları Fotoğraf makinesi, video kamera, sesli ve görüntülü ortam oynatıcılar,

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

MİKROYAPISAL GÖRÜNTÜLEME & TANI

MİKROYAPISAL GÖRÜNTÜLEME & TANI MİKROYAPISAL GÖRÜNTÜLEME & TANI III-Hafta KOÜ METALURJİ & MALZEME MÜHENDİSLİĞİ Fotografik Emulsiyon & Renk Duyarlılığı Şekil 1.9. Göz eğrisi ile değişik film malzemelerinin karşılaştırılması. Fotografik

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ ÇEVRİMİÇİ SİNEMA ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ENGELSİZ AÇIKÖĞRETİM KISA FİLM YARIŞMASI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ ÇEVRİMİÇİ SİNEMA ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ENGELSİZ AÇIKÖĞRETİM KISA FİLM YARIŞMASI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ ÇEVRİMİÇİ SİNEMA ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ENGELSİZ AÇIKÖĞRETİM KISA FİLM YARIŞMASI AMAÇ: Engelsiz Açıköğretim başlıklı kısa film yarışması; 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında

Detaylı

1.Bireyden Kitleye. 2.Habere İlk Adım: Gazete. 3.Her Yerdeki Ses: Radyo. 4.Düş mü, Gerçek mi?: Sinema. 5.Evdeki Dünya Televizyon

1.Bireyden Kitleye. 2.Habere İlk Adım: Gazete. 3.Her Yerdeki Ses: Radyo. 4.Düş mü, Gerçek mi?: Sinema. 5.Evdeki Dünya Televizyon 1.Bireyden Kitleye 2.Habere İlk Adım: Gazete 3.Her Yerdeki Ses: Radyo 4.Düş mü, Gerçek mi?: Sinema 5.Evdeki Dünya Televizyon 1 6.Becerikli F@reyle Uzaklara: İnternet 7.Markalar ve İmajlar: Reklam ve Halkla

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

Hazırlayan: TACETTİN ÇALIK. Tacettin Hoca İle KPSS Vatandaşlık

Hazırlayan: TACETTİN ÇALIK. Tacettin Hoca İle KPSS Vatandaşlık Kamu Hakları Negatif Statü Hakları (Kişi Hakları Koruyucu Haklar) Pozitif Statü Hakları (Sosyal ve Ekonomik Haklar/İsteme Hakları) Hazırlayan: TACETTİN ÇALIK - Bireyleri devlete karşı koruyan - Devlete,

Detaylı

Fotografi (GRT 205) Ders Detayları

Fotografi (GRT 205) Ders Detayları Fotografi (GRT 205) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Fotografi GRT 205 Güz 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERNDİRME VE SINAV HİZMETRİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 06-0 SINIF DEĞERNDİRME SINAVI - 06-0 SINIF DEĞERNDİRME SINAVI - MATEMATİK Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

Programın Adı: Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Proje/Alan Çalışması. Diğer Toplam Kredi AKTS Kredisi

Programın Adı: Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Proje/Alan Çalışması. Diğer Toplam Kredi AKTS Kredisi Dersin Adı-Kodu: Bilgisayar II Yarıyıl Teori Uyg. Lab. Programın Adı: Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Proje/Alan Çalışması Krediler Diğer Toplam Kredi AKTS Kredisi I (Güz) 28 28 - - - 56 3 6 Ders Dili Türkçe

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KIFSAD LIGHTROOM 2 EĞİTİM DOKÜMANI

KIFSAD LIGHTROOM 2 EĞİTİM DOKÜMANI KIFSAD LIGHTROOM 2 EĞİTİM DOKÜMANI LIGHTROOM 2 Program açıldıktan sonra File / Import Photos From Disk menüsüne tıklanarak yüklenmek istenen fotoğraflar için seçim penceresi açılır. CTRL tuşuna basılı

Detaylı

Dersin Adı- Kodu: Eğitimde Bilişim Teknolojileri Programın Adı: Ortak Ders Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Yarıyıl. Diğer Toplam Çalışması

Dersin Adı- Kodu: Eğitimde Bilişim Teknolojileri Programın Adı: Ortak Ders Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Yarıyıl. Diğer Toplam Çalışması Dersin Adı- Kodu: Eğitimde Bilişim Teknolojileri Programın Adı: Ortak Ders Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Krediler Yarıyıl Proje/Alan Teori Uyg. Lab. Diğer Toplam Çalışması Kredi AKTS Kredisi I (Güz) 56

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

ENFORMATİK Dersin Amacı

ENFORMATİK Dersin Amacı ENFORMATİK - 2015 Dersin Amacı Bilgisayar ve donanımlarını tanıtmak, Temel bilgi teknolojisi kavramlarını ve uygulamalarını tanıtmak, İşletim sistemini etkin bir şekilde kullanmak, İnternet ve İnternet

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 2017 ds DENEME 1 (ÇARPANLAR VE KATLAR ) 8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

AĞ HİZMETLERİ. Öğr.Gör.Volkan ALTINTAŞ. Version 4.0

AĞ HİZMETLERİ. Öğr.Gör.Volkan ALTINTAŞ. Version 4.0 AĞ HİZMETLERİ Öğr.Gör.Volkan ALTINTAŞ Version 4.0 İSTEMCİ SUNUCU İLİŞKİSİ İnsanlar her gün başkalarıyla iletişim kurmak ve rutin görevlerini yerine getirmek için ağ ve İnternet üzerinden sağlanan hizmetleri

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir?

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? Sosyal Medya Nedir? Sosyal medya, kişilerin internet üzerinden birbiriyle

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Temel Bilgi Teknolojileri Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan

Detaylı

İNSAN HAKLARI CEVAP ANAHTARI GÜZ DÖNEMİ YILSONU SINAVI Ocak 2019 saat 11.00

İNSAN HAKLARI CEVAP ANAHTARI GÜZ DÖNEMİ YILSONU SINAVI Ocak 2019 saat 11.00 HİTİT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İNSAN HAKLARI CEVAP ANAHTARI 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ YILSONU SINAVI --- 17 Ocak 2019 saat 11.00 1. 1982 Anayasasında

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Bilgisayar II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) Dersin Türü Zorunlu (x) Seçmeli

Detaylı

İnternet ve İnternet Tarayıcıları BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ DERS NOTU - 2

İnternet ve İnternet Tarayıcıları BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ DERS NOTU - 2 İnternet ve İnternet Tarayıcıları BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ DERS NOTU - 2 Ağlar ve Internet Ağ, iletişim aygıtları ve iletim ortamı yoluyla, genellikle kablosuz olarak bağlanan bilgisayar ve aygıtların

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI 3-4 Aile bireyleri birbirlerine yardımcı olurlar. Anahtar kavramlar: şekil, işlev, roller, haklar, Aileyi aile yapan unsurlar Aileler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar Aile üyelerinin farklı rolleri

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

Eğitimde Teknoloji Kullanımı

Eğitimde Teknoloji Kullanımı Eğitimde Teknoloji Kullanımı Durum Tespiti Uluslararası standartlar MEB in öğretmen yeterlikleri Günümüz öğrenenleri Sınıf ortamı Durum Tespiti: MEB Öğretmen Yeterlikleri 2006 yılında oluşturulan Öğretmenlik

Detaylı

1.Medya Hukukunun Kavram ve Kaynakları. 2.Basın ve Yayın Faaliyetleri ve Yasal Düzenlemeler. 3.Radyo ve Televizyon Yayıncılığı

1.Medya Hukukunun Kavram ve Kaynakları. 2.Basın ve Yayın Faaliyetleri ve Yasal Düzenlemeler. 3.Radyo ve Televizyon Yayıncılığı 1.Medya Hukukunun Kavram ve Kaynakları 2.Basın ve Yayın Faaliyetleri ve Yasal Düzenlemeler 3.Radyo ve Televizyon Yayıncılığı 4.İnternet Yayıncılığı ve Yasal Düzenlemeler 5.Medyada Cezai Sorumluluk 6.Medyada

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kullanımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

1 TİCARİ İŞLETME HUKUKUNA GİRİŞ

1 TİCARİ İŞLETME HUKUKUNA GİRİŞ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 TİCARİ İŞLETME HUKUKUNA GİRİŞ 9 1.1. Genel Olarak Hukuk Kuralları 10 1.2. Ticaret ve Ticaret Hukuku Kavramları 10 1.3. Ticaret Hukukunun Özellikleri ve Medeni Hukuk-Borçlar

Detaylı

GRAFİK VE FOTOĞRAF FOTOĞRAF BASKI OPERATÖRÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GRAFİK VE FOTOĞRAF FOTOĞRAF BASKI OPERATÖRÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GRAFİK VE FOTOĞRAF FOTOĞRAF BASKI OPERATÖRÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! D KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

TEKNOLOJİ ve TASARIM DERSİ 7. SINIF I. DÖNEM YAZILI-TEST SINAV ÇALIŞMA SORULARI

TEKNOLOJİ ve TASARIM DERSİ 7. SINIF I. DÖNEM YAZILI-TEST SINAV ÇALIŞMA SORULARI TEKNOLOJİ ve TASARIM DERSİ 7. SINIF I. DÖNEM YAZILI-TEST SINAV ÇALIŞMA SORULARI 1. İnsanların gereksinimlerine (ihtiyaçlarına) uygun yardımcı araç ve aletlerin yapılması veya üretilmesi için, gerekli olan

Detaylı

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci Office 365 Kullanım Kılavuzu Öğrenci İÇİNDEKİLER 1. Office 365 Hesabına Giriş Yapma... 2 2. Office 365 Uygulamaları... 7 2.1. Office Ürünleri Yükleme... 7 2.2. Kullanılabilecek Uygulamalar... 8 3. KAYNAKLAR...

Detaylı

Girdi ve Giriş Aygıtları

Girdi ve Giriş Aygıtları Girdi ve Giriş Aygıtları 1 Girdi nedir? Girdi, bilgisayarın belleğine girilen veri ve talimatlardır. 2 Giriş Aygıtları Nelerdir? Giriş aygıtı, kullanıcıların bir bilgisayara veri ve talimatları girmelerine

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KULLANIM REHBERİ CANLI DERSLERE ERİŞİM (ÜCRETSİZ) CONNECT.HARRAN.EDU.TR DERS MATERYALLERİNE VE DERS KAYITLARINA ERİŞİM (5 TL) UE.HARRAN.EDU.TR

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 11 HAZİRAN 2017 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Temel Bilgi Teknolojileri Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan

Detaylı

INTERNET VE INTERNET TARAYICISI

INTERNET VE INTERNET TARAYICISI INTERNET VE INTERNET TARAYICISI HATIRLAYALIM 2 Ses kartı, ekran kartı, modem kartı gibi kartlar ) üzerine takılırlar. Aşağıdaki kartlardan hangisi bilgisayarda hem girdi hem de çıktı birimi görevini yerine

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 4

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 4 T.. MİLLÎ EĞİTİM AKANLIĞI 015-016 8.SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 4 015-016 8.SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 4 MATEMATİK Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SORU SAYISI : 0 SINAV SÜRESİ :

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 11 HAZİRAN 2017 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İnsanlar, tarihin her döneminde olduğu gibi bundan sonra da varlıklarını sürdürmek, haberleşmek, paylaşmak, etkilemek, yönlendirmek, mutlu olmak gibi

İnsanlar, tarihin her döneminde olduğu gibi bundan sonra da varlıklarını sürdürmek, haberleşmek, paylaşmak, etkilemek, yönlendirmek, mutlu olmak gibi İLETİŞİMLETİŞİİŞİM İnsanlar, tarihin her döneminde olduğu gibi bundan sonra da varlıklarını sürdürmek, haberleşmek, paylaşmak, etkilemek, yönlendirmek, mutlu olmak gibi amaçlarla iletişim kurmaya devam

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) Dersin

Detaylı