nic.tr.tr Alan Adları Yönetimi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "nic.tr.tr Alan Adları Yönetimi"

Transkript

1 nic.tr.tr Alan Adları Yönetimi

2 İçerik Alan Adı Sayısı Yıllara Göre Toplam Alan Adı Sayısı Alt Alan Adı Sayıları Yeni Tahsis Edilen Alt Alan Adı Sayısı Türkçe Karakterli Alan Adı Sayısı Alan Adı Ücretleri Alan Adı Uyuşmazlıkları ( ) Alan Adı Uyuşmazlık Nedenleri Uygulamada Getirilen Yenilikler ve Kolaylıklar Planlar - Projeler

3 Alan Adı Sayısı I Toplam Alan Adı Sayısı (yıllık/kümülatif) YIL ADET DEĞİŞİM % TOPLAM YILLIK ALAN ADI SAYISI (Kümülatif) ( ) ,65% 150, , , ,56% 65,01% 36,63% 100,000 50,000 3,818 9,188 14,477 23,889 32,639 41,445 57,705 62,324 74, ,98% ,23% ,00% adet ,70% ,32% 2007 (*) % (*) 1 tarihli bilgi.

4 Alan Adı Sayısı II Alt Alan Adı Sayıları (1 ) Alt Alan Adı Adet Alt Alan Adı Adet com.tr biz.tr 446 web.tr bel.tr gen.tr info.tr 293 org.tr bbs.tr 51 gov.tr pol.tr 263 k12.tr mil.tr 8 name.tr av.tr nom.tr 66 dr.tr 31 net.tr 230 tel.tr 12 edu.tr 335 tv.tr 66

5 Alan Adı Sayısı III Alt Alan Adı Sayıları Değişim Yüzdeleri Alt Alan Adı Adet (2006) Adet (2007) Değişim % com.tr % web.tr % gen.tr % org.tr % gov.tr % biz.tr % tv.tr % bel.tr % av.tr %

6 Alan Adı Sayısı IV Yeni Tahsis Edilen Alan Adı Sayısı 2004= adet. 2005= adet. 2006= adet (*). 2007= adet. YILLARA GÖRE TAHSİS EDİLEN YENİ ALAN ADI SAYISI ( ) Ocak Mart Nisan Haziran Temmuz Eylül Ekim (*) Otomatik üretilen IDN alan adı sayısı dahil

7 Alan Adı Sayısı V Türkçe Karakterli Alan Adı Sayısı 4 Aralık 2006 tarihinde Türkçe Karakterli Alan Adı tahsisi başladı adet belgeli adet belgesiz Kayıtlı Toplam Alan Adı Sayısı: ASCII Alan Adları Belgeli IDN Belgesiz IDN

8 Alan Adı Ücretleri.gov.tr,.edu.tr,.mil.tr,.pol.tr ücretsiz.k12.tr,.bel.tr,name.tr,tel.tr = 5 YTL.org.tr,.web.tr,.gen.tr,.av.tr,.dr.tr,.bbs.tr =15 YTL.com.tr,.biz.tr,.info.tr,.net.tr,.tv.tr = 25 YTL

9 Alan Adı Uyuşmazlıkları ( ) Toplam İtiraz (DÇG) Sayısı: adet dosya Toplam Bilgi Başvuru Sayısı: YILLARA GÖRE İTİRAZ & BİLGİ BAŞVURU SAYISI ( ) yazili bilgi talebi (mahkeme vb.) itiraz

10 Alan Adı Uyuşmazlık Nedenleri Mevcut alan adlarının başkalarına ait marka, ticaret unvanı vb. geçerli haklarla aynı yada benzer olması, Aynı kelime/işaret üzerinde birden fazla kişinin geçerli haklara sahip olması, Bazı alanlarda mevcut hiçbir hakka dayanmadan yasal alan adı sahibi olunabilmesi (gen.tr, web.tr), Alan adlarının kötüye kullanımı, Firma devir ve bölünmeleri.

11 Alan Adı Uyuşmazlık Nedenleri ( Karşılaştırmalı) Alan adı satış ihbarı (% 17) Alan adı satış ihbarı (% 14) Sahte evrak & Marka başvuru belgesi reddi (% 9) Sahte evrak & Marka başvuru belgesi reddi (% 19) Mevcut alan adı üzerinde daha fazla hak sahipliği iddiası ( % 74) Mevcut alan adı üzerinde daha fazla hak sahipliği iddiası (% 55) Diğer (jenerik isimler, haksız rekabet, şirket bölünmeleri vb.) (% 12)

12 Uygulamada Getirilen Yenilikler ve Kolaylıklar Belge Gönderme (WEB) Daha hızlı işlem Kullanım kolaylığı 1. İşlem yapılmak istenen alan adının sorumlu kodu ile sisteme bağlanılıyor. 3. Alan Adı yazılıyor, İşlem Türü seçiliyor ve belgeler ekleniyor.

13 Uygulamada Getirilen Yenilikler ve Kolaylıklar Bekleyen Başvurularım Sayfaları.tr uzantılı alan adları için yapılan tüm başvurular, ilgili sorumlu kodu ile sayfasına bağlandıktan sonra Bekleyen Başvurularım linkinden takip edilebiliyor. Başvurular, Bilet Numarası, Alan Adı, Başvuru Türü ya da Başvuru Durum una göre sıralanabiliyor. Alan Adı Sorumlu Değişikliği İşlemi Bir alan adının idari, teknik ve ödeme sorumluları tek bir form aracılığı ile değiştirilebiliyor, Sorumlu Değişikliği menüsünden aynı anda çok sayıda sorumlu değişikliği işlemi gerçekleştirilebiliyor.

14 Uygulamada Getirilen Yenilikler ve Kolaylıklar Alan Adı Duraklatma ve Silme Dönemleri Daha önce, ücretleri ödenmeyen alan adları; 1 ay duraklatma, + 2 ay silinme = 3 ay Alan adı, silinme süreci boyunca -eski sahip dahil- hiçbir kişi ya da kuruma tahsis edilmiyor. Silinen Alan Adları Listesi ne çıkarılıyor. 15 Mayıs 2007 tarihinde, DNS Çalışma Grubu tarafından alınan karar ile; 3 ay duraklatma Ödemesi yapılan alan adları, alan adı sahibine kayıtlı kalıyor. Ödemesi yapılmayan alan adları silinerek üçüncü kişi ya da kuruluşların tekrar tahsisine açılıyor, Ücretleri ödenmediği için silinen alan adları Silinen Alan Adları Listesi nden çıkarılıyor.

15 Uygulamada Getirilen Yenilikler ve Kolaylıklar.net.tr Uzantılı Alan Adı Tahsisi İnternete ilişkin erişim hizmeti, internet üzerinden portal, tarama, e posta, WEB gibi hizmetler veren kuruluşların yanı sıra; İnternet tabanlı çalışan ve belli bir süre hizmet vermiş olan, İnternet hizmeti vereceğini beyan ederek, 3 ay içinde taahhütünü yerine getirecek olan tüm kişi, kuruluş ya da oluşumlar net.tr uzantılı alan adı başvurusunda bulunabiliyor..net.tr başvuruları DNS Çalışma Grubu tarafından değerlendiriliyor.

16 Uygulamada Getirilen Yenilikler ve Kolaylıklar Nic.tr Telefon Santrali (Temmuz 2007) Nic.tr santrali (0 312) Bilgilendirme amaçlı sesli karşılama hizmeti veriliyor. Web sayfasının daha kolay kullanımı için ilgili linklere yönlendirme yapılıyor. Görüşmeler, hizmet kalitesini artırabilmek için kayıt altına alınıyor.

17 Uygulamada Getirilen Yenilikler ve Kolaylıklar Sorumlu Kodu (sk) Bloklama-I.tr uzantılı alan adı ödemeleri için bankaya itiraz edilmesi sonucu ödemenin iade edildiğinin tespiti durumunda; İlk ödeme iadesi sonrasında, ilgili kredi kartı bloklanıyor, İkinci ödeme iadesi sonrasında, sorumlu kodu kullanım dışı bırakılıyor ve ilgili alan adı/adları Nic.tr sisteminde de borçlandırılıyor, 15 gün içerisinde ödeme yapılmadığı takdirde, yapılan değerlendirme sonrasında, ilgili alan adı/adları siliniyor ve yeniden tahsise açılıyor.

18 Uygulamada Getirilen Yenilikler ve Kolaylıklar Sorumlu Kodu (sk) Bloklama-II Alınan önlemler dahilinde bugüne kadar; 44 sorumlu kodu kullanım dışı bırakıldı. 185 adet kredi kartı kullanım bloklandı. Ödeme iadelerine özellikle yurt dışı ödemelerinde sıkça rastlandığından, çalışılan bankalardan bazıları yurt dışı ödemelere kapatılarak (Vakıfbank, Garanti Bankası); tek bir banka ile çalışmaya başlandı (Akbank). 3D Secure ödeme sistemine geçildi. Alınan önlemler sonucunda; 2006 yılında geri iade edildiği tespit edilen miktar: 7, YTL 2007 yılında geri iade edildiği tespit edilen miktar: 1,438.00YTL

19 Uygulamada Getirilen Yenilikler ve Kolaylıklar 3D Secure Ödeme Sistemi Visa ve MasterCard ın güvenlik nedeni ile geliştirdiği bu sistemde; Ödeme esnasında ilgili kredi kartının bankasına bağlanarak şifre giriliyor; bu sayede güvenlik artırılmış oluyor. Sistem gereğince otomatik ödeme talimatı verilemiyor. Temmuz Ocak 2008 tarihleri arasında 6 aylık geçiş süreci boyunca, Nic.tr sisteminde ödemeler 3D Secure ya da VPOS ile yapılabiliyor. 1 Ocak 2008 tarihi itibariyle 3D Secure ödeme sistemine geçiliyor.

20 Uygulamada Getirilen Yenilikler ve Kolaylıklar CENTR (Council of European National Top-Level Domain Registries) 10 Ekim Nic.tr (.tr Alan Adları) Yönetimi CENTR tam üyesi. 52 üye ülke, 31 milyon kayıtlı alan adı. Avrupa odaklı ancak coğrafi bir sınırlama yok (Kanada, Japonya, İran, Yeni Zellanda, ABD vb. üye ülkeler). Dünya üzerindeki uygulamalar ve değişimlerin takibi açısından önemli. İnternetle ilgili yönetim organları ile cctld yönetimleri arasında iletişim kanalı. Sadece üye ülkelerin ulaşabileceği bilgiler ve araştırma sonuçları.

21 Uygulamada Getirilen Yenilikler ve Kolaylıklar Alan Adı Tahsisinde Karşılaşılan Sahte Belgeler Alan adı tahsisi için gönderilen belgelerin sahte olmasının tespiti durumunda; İlgili alan adları ve sorumlu kodları Nic.tr sisteminde bloklanıyor. Alınan karar doğrultusunda ilgili kişiler, Nic.tr Yönetimi nin vermiş olduğu hiçbir hizmetten yararlanamıyor. İlgili kişi ya da kuruluşlar hakkında kanuni işlem başlatılıyor.

22 Planlar - Projeler Web Tabanlı Alan Adı Tahsisi

23 Planlar - Projeler Web Tabanlı Alan Adı Tahsisi Registry - Registrar kayıt sistemi İdari süreç değişmiyor, alan adı kaydı için gönderilen belgeler Nic.tr tarafından kontrol ediliyor. Başvurular doğrudan Nic.tr web sayfasından da gerçekleştirilebiliyor. Alternatif ödeme yöntemleri kabul edilebiliyor. Faks ve Belge Gönderme (WEB) sayfasının yanı sıra web servis üzerinden de belge gönderimi yapılabiliyor. Kullanıcılara Java tabanlı web servisler sunuluyor. Web servislerinde WSS (Web Service Security) standartı kullanılıyor.

24 Planlar - Projeler Web Tabanlı Alan Adı Tahsisi sistemi, Kurumlar arası (business-to-business) protokolü belirliyor, Yüksek seviyede güvenlik sağlıyor, Sistemin otomatik işler hale gelmesini sağlıyor, Kullanıcıların farklı servis sağlayıcılardan, daha kolay hizmet alabilmesine imkan tanıyor, İnsan faktöründen doğabilecek yanlışlıkları/anlaşmazlıkları minimum seviyeye indiriyor, Otomasyon ve yüksek performans sayesinde tahsis sürecini hızlandırıyor, Sorumlulukların paylaşılmasına imkan sağlayarak hizmet kalitesinin artmasına olanak sağlıyor.

25 Planlar Projeler Belgeli Alan Adı Başvuruları için Getirilmesi Planlanan Kolaylıklar Bireysel Alan Adı Başvurularında; T.C. İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü nce yürütülen Mernis Projesi ne istinaden, alan adı başvuru sahiplerinin kimlik bilgilerine erişilerek, belge talep etmeksizin başvuruların sonuçlandırılabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Kurumsal Alan Adı Başvurularında; TOBB ve TPE ile yürütülen ve yakın gelecekte hayata geçirilmesi planlanan projeler kapsamında, Nic.tr den yapılan kurumsal başvurularda, Ticari Sicil No (TOBB) ya da Başvuru/Evrak/Tescil No nun (TPE), başvuru sırasında sisteme girilmesi durumunda, ilgili kurumlar arasında yapılacak bilgi paylaşımı ile belge iletimine gerek kalmaksızın belgeli alan adı tahsisi gerçekleştirilebilmesi planlanıyor.

26 Planlar - Projeler Alternatif Ödeme Sistemleri (Nic.tr) Mevcut sistemde yalnızca kredi kartı ile ödeme yapılabilir iken, 2008 yılında, kredi kartına alternatif olarak, banka havalesi ile de ödeme kabul edilmesi planlanıyor. E-Anket.tr uzantılı alan adı tahsis sisteminin yenilenmesi öncesinde, internet kamuoyunun görüş ve katkılarını almak amacı ile hazırlanarak, sayfasına yerleştirmek ve aktif sorumlu kodlarının e-postalarına göndermek suretiyle, hedef kitleye ulaşılması amaçlanıyor.

27 Planlar - Projeler E-Bülten Ocak 2008 tarihi itibariyle, Nic.tr sisteminde kayıtlı 49,077 tane sorumlu koduna, belirli periyotlarla e-bülten gönderilmesi planlanıyor.

28 Teşekkür Ederiz.

İNTERNET ALAN ADLARINDA UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM SİSTEMİ

İNTERNET ALAN ADLARINDA UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM SİSTEMİ İNTERNET ALAN ADLARINDA UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM SİSTEMİ Mustafa Dalkıran Marka Uzmanı Türk Patent Enstitüsü mustafa.dalkiran@tpe.gov.tr İstanbul 22.06.2010 İçindekiler Alan adlarının tescili Marka-alan adı ilişkisi

Detaylı

.tr Alan Adlarına İlişkin Basın Kuruluşları Tarafından Sorulan. Sorularla İlgili ODTÜ'nün Yanıt ve Açıklamaları

.tr Alan Adlarına İlişkin Basın Kuruluşları Tarafından Sorulan. Sorularla İlgili ODTÜ'nün Yanıt ve Açıklamaları .tr Alan Adlarına İlişkin Basın Kuruluşları Tarafından Sorulan Sorularla İlgili ODTÜ'nün Yanıt ve Açıklamaları (.tr Alan Adı Yönetimi ODTÜ, 18/02/2005).tr alan adlarını tescili, 1991 yılından itibaren,

Detaylı

Bu model ile çalımayı öngören kuruluların (servis ve içerik salayıcılar),.nic.tr sistemi ile uyumlu, XML tabanlı yazılım gelitirmeleri gerekmektedir.

Bu model ile çalımayı öngören kuruluların (servis ve içerik salayıcılar),.nic.tr sistemi ile uyumlu, XML tabanlı yazılım gelitirmeleri gerekmektedir. .tr alan adlarını tescili, 1991 yılından itibaren, Türkiye'yi ilk olarak nternet'e balayan Üniversitemiz bünyesinde devam etmektedir. Bu kapsamda, bugün itibarı ile, toplam yaklaık 70,000 adet.tr uzantılı

Detaylı

2005 yılı sonu itibarı ile 76,760 adet geçerli alan adı bulunmaktadır. Alt alan adı uzantılarına göre sayısal bilgi aaıda yer almaktadır.

2005 yılı sonu itibarı ile 76,760 adet geçerli alan adı bulunmaktadır. Alt alan adı uzantılarına göre sayısal bilgi aaıda yer almaktadır. NIC.TR (.tr ALAN ADI) YÖNETM.tr Alan Adı Yönetimi kapsamında; yurt çapında ve yurt dıından ".tr" uzantılı alan adı almak isteyen tüm kurum, kurulu ve ahısların; alan adı bavuruları deerlendirilmekte, alan

Detaylı

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir.

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Sayfa: 1/6 Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Bu değişiklik sonucunda elektronik başvuru sırasında seçilen birim adı ve başvuru tipinin doğruluğu önem kazanmıştır. Hatalı

Detaylı

T.C. ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ NĐC.TR (.tr ALAN ADLARI) YÖNETĐMĐ

T.C. ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ NĐC.TR (.tr ALAN ADLARI) YÖNETĐMĐ T.C. ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ NĐC.TR (.tr ALAN ADLARI) YÖNETĐMĐ ÇOK SAYIDA.tr UZANTILI ALAN ADLARI SATIŞI FĐRMA ÖN YETERLĐLĐK KRĐTERLERĐ (MART 2008) 1. GĐRĐŞ: 1.1 Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi,

Detaylı

MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR

MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR 1.Alacak kaydı taleplerimi nereye ve nasıl yapabilirim? İstanbul 1. İflas Müdürlüğünün 2017/14 İflas sayılı dosyasına doğrudan

Detaylı

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU Şirket Adı / Ünvanı: Kartın üzerine basılmasını istediğiniz Şirket Adı: Boşluklar dahil en fazla 21 karakterdir. Şirket Tipi: Adi Şirket Limited Şirket Anonim Şirket Komandit

Detaylı

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ KULLANICI KULLANIM DOKÜMANI

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ   KULLANICI KULLANIM DOKÜMANI YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ WWW.YSSKOPRUSUVEOTOYOLU.COM.TR 2017 İÇİNDEKİLER YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ... 1 1. İHLALLİ GEÇİŞ BORÇ SORGULAMA...

Detaylı

KGK BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAVI 2019 / 1

KGK BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAVI 2019 / 1 2019 / 1 11 Mart - 09 Mayıs 2019 Değerli Meslek Mensuplarımız ve Stajyerlerimiz, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK)tarafından yapılacak 2019/1. Dönem Bağımsız Denetçilik sınavlarına

Detaylı

B i l g i l e n d i r m e

B i l g i l e n d i r m e B i l g i l e n d i r m e Kime : Banka Genel Müdürlükleri Kimden : Türkiye Bankalar Birliği Konu : EFT Operasyon Çalışma Grubu Toplantısı Tarih : 14 Ekim 2010 EFT-EMKT operasyon çalışma grubunu 8 Ekim

Detaylı

İTKİB DEVLET YARDIMLARI ŞUBESİ DESTEK DOSYALARI ÖZET GENEL SUNUMU

İTKİB DEVLET YARDIMLARI ŞUBESİ DESTEK DOSYALARI ÖZET GENEL SUNUMU İTKİB DEVLET YARDIMLARI ŞUBESİ DESTEK DOSYALARI ÖZET GENEL SUNUMU OCAK 2018 İNCELEME YAPILAN TEBLİĞLER 1 2 3 4 5 Yurtdışı Fuar, 2009/5; 2017/4 Yurtdışı Birim, Marka ve Tanıtım, 2010/6 Tasarım Desteği,

Detaylı

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU NİSAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ Kamuda farklı kanunlara tabi olarak, -Memur -Kadro karşılığı

Detaylı

Üç Aylık Pazar Verileri Raporu. Sektörel Araştırma ve Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

Üç Aylık Pazar Verileri Raporu. Sektörel Araştırma ve Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu TÜRKİYE ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜ Üç Aylık Pazar Verileri Raporu 2011 Yılı 2. Çeyrek Nisan-Mayıs-Haziran Sektörel Araştırma ve Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim

Detaylı

Internet Nedir? Devlet Kurumları. Internet Servis Sağlayıcılar. Lokal Ağ. Eğitim Kurumları. Kişisel Bilgisayar. Dizüstü Bilgisayar.

Internet Nedir? Devlet Kurumları. Internet Servis Sağlayıcılar. Lokal Ağ. Eğitim Kurumları. Kişisel Bilgisayar. Dizüstü Bilgisayar. İnternet Nedir? Internet Nedir? Internet, bilgisayar ağlarını kapsayan uluslararası bir ağdır. Farklı büyüklükteki ve tipteki birbirinden bağımsız binlerce bilgisayar ağından oluşur. Bu ağların her birinde

Detaylı

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU

ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU ŞİRKET KREDİ KARTI BAŞVURU FORMU Şirket Adı / Ünvanı: Kartın Üzerine basılmasını istediğiniz Şirket Adı: Boşluklar dahil en fazla 21 karakterdir. Şirket Tipi: Adi Şirket Limited Şirket Anonim Şirket Komandit

Detaylı

Çankırı Karatekin Üniversitesi

Çankırı Karatekin Üniversitesi YENİ HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI YETKİLENDİRME KLAVUZU Çankırı Karatekin Üniversitesi Ocak 2018 Kamu idarelerince yapılan ödemelere ilişkin Ödeme Emri Belgeleri, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim

Detaylı

İTKİB DEVLET YARDIMLARI ŞUBESİ DESTEK DOSYALARI ÖZET GENEL SUNUMU

İTKİB DEVLET YARDIMLARI ŞUBESİ DESTEK DOSYALARI ÖZET GENEL SUNUMU İTKİB DEVLET YARDIMLARI ŞUBESİ DESTEK DOSYALARI ÖZET GENEL SUNUMU OCAK 2018 İNCELEME YAPILAN TEBLİĞLER 1 2 3 4 5 Yurtdışı Fuar, 2009/5; 2017/4 Yurtdışı Birim, Marka ve Tanıtım, 2010/6 Tasarım Desteği,

Detaylı

Ödeyen Değişiklik Talep Formu

Ödeyen Değişiklik Talep Formu Bildirim Tarihi Ödeyen Değişiklik Talep Formu Katılımcı Ad ve Hesabına Katkı Payı Ödeyen Kişi Bilgileri Gerçek Kişi - Kişisel Bilgiler Sözleşme No T.C. Kimlik No Kimlik Belge Türü n Ehliyet n Nüfus Cüzdanı

Detaylı

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019)

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) 27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) F. +90 212 440 00 00 https://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@istanbul.edu.tr İçindekiler I. Genel Bilgiler... 1 Sınav Ücreti...

Detaylı

SÜREÇ EL KİTABI YÜKSEK ÖĞRENİM (ÖĞRENCİ İŞLERİ) SÜREÇLERİ. Yurt Dışı Kontenjanından Lisans Programlarına Başvuru ve Kabul Süreci.

SÜREÇ EL KİTABI YÜKSEK ÖĞRENİM (ÖĞRENCİ İŞLERİ) SÜREÇLERİ. Yurt Dışı Kontenjanından Lisans Programlarına Başvuru ve Kabul Süreci. SÜRÇ L KİTABI YÜKSK ÖĞRNİM (ÖĞRNCİ İŞLRİ) SÜRÇLRİ SK 07 02-03 03.11.2017 Rev 00 1/5 Sürecin Tanımı Yurt Dışı Kontenjanından Lisans Programlarına Başvuru ve Kabul Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 Öğrenci

Detaylı

Sipariş formunda üye numarası alanına LUCA Mali Müşavir Paketi üye numarası yazılmalıdır.

Sipariş formunda üye numarası alanına LUCA Mali Müşavir Paketi üye numarası yazılmalıdır. LUCA E-Defter Sipariş Formu nun meslek mensubu tarafından doldurulup, kaşelenip imzalanarak ıslak imzalı olarak ödeme belgesiyle birlikte aşağıdaki adresimize gönderilmesi gerekmektedir. - Faksla veya

Detaylı

Üç Aylık Pazar Verileri Raporu

Üç Aylık Pazar Verileri Raporu TÜRKİYE ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜ Üç Aylık Pazar Verileri Raporu 2011 Yılı 1. Çeyrek Ocak-Şubat-Mart Sektörel Araştırma ve Stratejiler Dairesi Başkanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Mayıs

Detaylı

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKANIN KAYBEDİLMESİ DURUMUNDA İZLENECEK ADIMLAR Elektronik imzanızı kaybetmiş

Detaylı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı Dış Ticaret İşlemlerine Bakış e-gümrük işlemleri başlatıldı. Beyannameler elektronik olarak üretiliyor Beyanname eki olarak gümrüğe sunulan imzalı evrak sayısı 200 Islak Mali kayıp : Kayıplar Islak imzalı

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-011 00 14.02.2013 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın

Detaylı

TÜRKİYE İNTERNET RAPORU 2007

TÜRKİYE İNTERNET RAPORU 2007 TÜRKİYE İNTERNET RAPORU 2007 Aytaç Mestçi Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü aytacmestci@beykent.edu.tr İnternet Pazarlama.net aytac@internetpazarlama.net 1. TÜRKİYE DE İNTERNET VE

Detaylı

Türkiye İnternet Raporu 2007

Türkiye İnternet Raporu 2007 Türkiye İnternet Raporu 2007 Aytaç MESTÇİ 1. Türkiye de İnternet ve Web Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü aytacmestci@beykent.edu.tr Dünya teknolojisi geçtiğimiz yüzyılda birçok alanda

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI ÜYELİK KILAVUZU 2011 İçerik Bilgileri 1. İhraççı Şirket Portal Katılım Süreci... 3 2.Şirket Kullanıcısı Portal Kayıt İşlemleri... 5 2 / 11 1. İHRAÇÇI

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

ESRA ÖZGECAN ULUSOY DÖRTGEN DİZAYN HAZIR EMLAK WEB SİTESİ HİZMET SATIŞ SÖZLEŞMESİ HAZIR EMLAK WEB SİTESİ MESAFELİ HİZMET SATIŞ SÖZLEŞMESİ

ESRA ÖZGECAN ULUSOY DÖRTGEN DİZAYN HAZIR EMLAK WEB SİTESİ HİZMET SATIŞ SÖZLEŞMESİ HAZIR EMLAK WEB SİTESİ MESAFELİ HİZMET SATIŞ SÖZLEŞMESİ ESRA ÖZGECAN ULUSOY DÖRTGEN DİZAYN HAZIR EMLAK WEB SİTESİ HİZMET SATIŞ SÖZLEŞMESİ HAZIR EMLAK WEB SİTESİ MESAFELİ HİZMET SATIŞ SÖZLEŞMESİ Madde 1. SÖZLEŞMENİN TARAFLARI A. ESRA ÖZGECAN ULUSOY - DÖRTGEN

Detaylı

KONU:YABANCI SERMAYELİ ŞİRKET, ŞUBE VE İRTİBAT BÜROLARININ SERMAYELERİNE VE FAALİYETLERİNE İLİŞKİN BİLGİLERİ GÖNDERME SÜRELERİ

KONU:YABANCI SERMAYELİ ŞİRKET, ŞUBE VE İRTİBAT BÜROLARININ SERMAYELERİNE VE FAALİYETLERİNE İLİŞKİN BİLGİLERİ GÖNDERME SÜRELERİ www.nexiabursa.com Sirküler Tarihi : 11.05.2009 Sirküler No : 800 KONU:YABANCI SERMAYELİ ŞİRKET, ŞUBE VE İRTİBAT BÜROLARININ SERMAYELERİNE VE FAALİYETLERİNE İLİŞKİN BİLGİLERİ GÖNDERME SÜRELERİ 4875 sayılı

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir.

TİTCK EUP ÜCRETLİ BAŞVURULARDA TAHAKKUK. Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Sayfa: 1/5 Kurumumuza yapılan ücretli başvuruların işleyişi değiştirilmiştir. Bu değişiklik sonucunda elektronik başvuru sırasında seçilen birim adı ve başvuru tipinin doğruluğu önem kazanmıştır. Hatalı

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU

PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU 1- Başvuru Sahibine Ait Bilgiler: Firma / Kişi Adı Adresi Uyruk Telefon *Gerçek Kişi İse TC Kimlik No Vergi Dairesi Posta Kodu Faks E-mail Vergi No 2- Buluşu Yapan / Yapanlara

Detaylı

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu Medikal Malzeme Satış Kılavuzu A Ulusal Bilgi Bankası (UBB) nedir? Tıbbi Cihaz Yönetmeliği direktifleri olan (93/42/EEC) Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği (90/385/EEC) ve Vücut

Detaylı

Şirket ve Yatırımcılar için. Borsa İstanbul Özel Pazarı. TOBB- Ankara 21 Kasım 2014

Şirket ve Yatırımcılar için. Borsa İstanbul Özel Pazarı. TOBB- Ankara 21 Kasım 2014 Şirket ve Yatırımcılar için Borsa İstanbul Özel Pazarı TOBB- Ankara 21 Kasım 2014 İçerik Özel Pazar nedir? Kimler Üye Olabilir? Özel Pazar nasıl işliyor? Kademeli ve güvenli bilgi paylaşımı Nitelikli yatırımcı

Detaylı

SÜREÇ EL KİTABI YÜKSEK ÖĞRENİM (ÖĞRENCİ İŞLERİ) SÜREÇLERİ. Yurt İçi Kurumlar Arası Lisans Programları Yatay Geçiş Başvuru ve Kabul Süreci

SÜREÇ EL KİTABI YÜKSEK ÖĞRENİM (ÖĞRENCİ İŞLERİ) SÜREÇLERİ. Yurt İçi Kurumlar Arası Lisans Programları Yatay Geçiş Başvuru ve Kabul Süreci SÜRÇ L KİTABI YÜKSK ÖĞRNİM (ÖĞRNCİ İŞLRİ) SÜRÇLRİ SK 07 02-03 03.11.2017 Rev 00 1/6 Sürecin Tanımı Yurt İçi Kurumlar Arası Lisans Programları Yatay Geçiş Başvuru ve Kabul Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3

Detaylı

İTKİB DEVLET YARDIMLARI ŞUBESİ tarafından incelemesi yapılan Tüm destek dosyaları için tek bir ekrandan ayrıntılı online sorgulama

İTKİB DEVLET YARDIMLARI ŞUBESİ tarafından incelemesi yapılan Tüm destek dosyaları için tek bir ekrandan ayrıntılı online sorgulama İTKİB DEVLET YARDIMLARI ŞUBESİ tarafından incelemesi yapılan Tüm destek dosyaları için tek bir ekrandan ayrıntılı online sorgulama Fuar destekleri için daha önce başlatılmış olan Online Sorgulama sistemi

Detaylı

Güncel Türk Ticaret Kanunu Eğitimi (6102 ve 6335 sayılı kanun çerçevesinde) 12 Ekim 2012 Divan Otel Ankara

Güncel Türk Ticaret Kanunu Eğitimi (6102 ve 6335 sayılı kanun çerçevesinde) 12 Ekim 2012 Divan Otel Ankara Güncel Türk Ticaret Kanunu Eğitimi (6102 ve 6335 sayılı kanun çerçevesinde) 12 Ekim 2012 Divan Otel Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi EYE ON TURKEY YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NUN MEVCUT

Detaylı

Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: Troy

Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: Troy GO GÜVENLİ ÖDE İLE İNTERNETTE ALIŞVERİŞ Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: Troy Troy adını Türkiye nin Ödeme Yöntemi

Detaylı

Mini rehber. Online Ödemeler.

Mini rehber. Online Ödemeler. Mini rehber Online Ödemeler. İçindekiler Giriş 3 Nasıl çalışır? 4 Neden online ödemeleri sağlıyoruz? 5 Booking.com sanal kredi kartları hakkında 6 Sıkça sorulan sorular için cevaplar 8 2 Online Ödemeler:

Detaylı

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir.

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Başlangıç; Sayfa 1 Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Şifreniz SMS olarak gelecektir. Yönetim ekranı : https://sanalposweb.garanti.com.tr

Detaylı

İLK DEFA KART TALEBİNDE İSTENEN EVRAKLAR

İLK DEFA KART TALEBİNDE İSTENEN EVRAKLAR İLK DEFA KART TALEBİNDE İSTENEN EVRAKLAR ÜYE ; 1- Üye Sağlık Kartı Talep Dilekçesi (Ek:1) 2- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği 3- Nüfus Cüzdan Fotokopisi EŞ/ÇOCUK; 1-Haksahibi Sağlık Kartı Talep Dilekçesi (Ek:2)

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU İÇİNDEKİLER ÜYELİK... 3 YATIRIMCI ÜYE... 4 e-devlet Şifresi ile Üyelik Kaydı... 4 T.C. Kimlik Numarası ve MKK Şifresi

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-011 00 14.02.2013 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 00 İlk Çıkış 14.02.2013 TALM-001-011

Detaylı

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Bilgileri

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Bilgileri Yeni Kayıt Yaptıracak Öğrenciler 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Bilgileri 1.Aşama: Kayıt Tarihi ve Yeri TARİH 08-12 Eylül 2014 Kesin Kayıt 15-17 Eylül 2014 Yedek Aday Kaydı İŞLEM Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

Detaylı

.tr Alan Adları. Politikalar, Kurallar ve İşleyiş

.tr Alan Adları. Politikalar, Kurallar ve İşleyiş .tr Alan Adları Politikalar, Kurallar ve İşleyiş Sürüm 5.1.2 NIC.TR.tr Alan Adları Yönetimi Aralık, 2012 1/38 ALAN ADI POLİTİKALARI, KURALLAR VE İŞLEYİŞ Giriş İnternet alan adları (domain names), uluslararası

Detaylı

Alan Adı / Domain Kayıt Tescil Sözleşmesi. etmek, yenilemek, transfer etmek veya toplu transfer etmek veya sözleşme konusu diğer

Alan Adı / Domain Kayıt Tescil Sözleşmesi. etmek, yenilemek, transfer etmek veya toplu transfer etmek veya sözleşme konusu diğer Alan Adı / Domain Kayıt Tescil Sözleşmesi 1. SÖZLEŞMENİN TARAFLARI Bu alanadı sözleşmesi (bundan sonra kısaca sözleşme" olarak anılacaktır), bir taraftan, alanadı tahsis etmek, yenilemek, transfer etmek

Detaylı

20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu)

20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu) 20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu) F. +90 212 44 000 45 http://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@auzef.istanbul.edu.tr İçindekiler I.

Detaylı

E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR ÖZET : Gelir İdaresi Başkanlığının E-Fatura İnternet sitesinde, E-fatura uygulamasında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda yayımlanan bilgilendirme

Detaylı

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir.

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Başlangıç; Sayfa 1 Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Şifreniz SMS olarak gelecektir. Yönetim ekranı : https://sanalposweb.garanti.com.tr

Detaylı

PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU

PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU 1- Başvuru Sahibine Ait Bilgiler: Firma / Kişi Adı Adresi Uyruk Telefon *Gerçek Kişi İse TC Kimlik No Vergi Dairesi Posta Kodu Faks E-mail Vergi No 2- Buluş Sahibi / Sahiplerine

Detaylı

Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006

Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006 Sosyal Güvenlik G Kurumu Sağlık k Geri Ödeme Sistemi Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006 Hedefler Hizmet Sunucunun iç iş süreçlerine en az müdahale Tüm Hizmet Sunucularını kapsayan bütünleşik bir

Detaylı

KATILIM BAŞVURU FORMU

KATILIM BAŞVURU FORMU KATILIM BAŞVURU FORMU ITM 2020 ye katılacak olan firmaların, katılım tutarlarının %20 sini başvuruları sürecinde peşin olarak ödemeleri gerekmektedir. Fuar katılım başvuru formunu doldurup gönderen firmalara,

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (EK-2)

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (EK-2) SIRA NO ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (EK-2) HİZMETİN ADI 1. 2 Evrak Kaydı 8 BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER Yazıişleri Müdürlüğünden Başkanlığımız

Detaylı

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Telefon & Faks : 0(262) 229 0706 e-posta:kocaeli155@egm.gov.tr siber.kocaeli@egm.gov.tr

Detaylı

. Standart Profesyonel Kurumsal. Tahsilat Kaynağı - - - Tahsilat Yöntemi - - - Tahsilat Araçları - - - Tahsilat Türü - - -

. Standart Profesyonel Kurumsal. Tahsilat Kaynağı - - - Tahsilat Yöntemi - - - Tahsilat Araçları - - - Tahsilat Türü - - - Tahsilat Kaynağı - - - Bayi Bayi'nin Alt Bayisi Müşteri Son Kullanıcı (Tüketici) Tahsilat Yöntemi - - - Cari Hesap Bakiyesine İstinaden Tahsilat Bakiyeden Bağımsız Tahsilat Fatura/Tahakkuk Bazında Tahsilat

Detaylı

Şirket ve Yatırımcılar için. Borsa İstanbul Özel Pazarı. 02 Ekim 2014

Şirket ve Yatırımcılar için. Borsa İstanbul Özel Pazarı. 02 Ekim 2014 Şirket ve Yatırımcılar için Borsa İstanbul Özel Pazarı 02 Ekim 2014 İçerik Özel Pazar nedir? Kimler Üye Olabilir? Şirketlere sunulan avantaj ve hizmetler Yatırımcılara sunulan avantaj ve hizmetler Nitelikli

Detaylı

ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN DÜZENLENEN GÜNLÜK KAPANIŞ (Z) RAPORLARINA AİT MALİ BİLGİLERİN BİLDİRİM YÖNTEMİ TERCİHİ

ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN DÜZENLENEN GÜNLÜK KAPANIŞ (Z) RAPORLARINA AİT MALİ BİLGİLERİN BİLDİRİM YÖNTEMİ TERCİHİ ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN DÜZENLENEN GÜNLÜK KAPANIŞ (Z) RAPORLARINA AİT MALİ BİLGİLERİN BİLDİRİM YÖNTEMİ TERCİHİ VE BİLDİRİMLERE İLİŞKİN İZLENECEK USUL VE ESASLAR TEKNİK KILAVUZU (Sürüm 1.0) 30 MAYIS

Detaylı

21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016)

21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016) 21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016) F. +90 212 44 000 45 http://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@auzef.istanbul.edu.tr İçindekiler

Detaylı

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 İmar kanunun 23. Maddesi gereği teknik alt yapı bedeli

Detaylı

6102 SAYILI TÜRK TĠCARET KANUNU EĞĠTĠMĠ. 27 Ekim 2011 Divan Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi

6102 SAYILI TÜRK TĠCARET KANUNU EĞĠTĠMĠ. 27 Ekim 2011 Divan Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi 6102 SAYILI TÜRK TĠCARET KANUNU EĞĠTĠMĠ 27 Ekim 2011 Divan Otel Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi EYE ON TURKEY 09.00-09.15 Kayıt 6102 SAYILI TÜRK TİCARET KANUNU EĞİTİMİ Doç Dr. Mustafa

Detaylı

T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU

T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU ARALIK - 2012 SİSTEME GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ TEKNOLOJİ TEKNOLOJİ NEDİR? Teknoloji insanoğlunun

Detaylı

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır.

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. Arabulucu Portalı Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. 2017 yılı sonu itibariyle UYAP Arabulucu Portal

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖSYS YENİ KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖSYS YENİ KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖSYS YENİ KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız; İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz. 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

MASSİAD MARMARA SAĞLIK SEKTÖRÜ İŞADAMLARI DERNEĞİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN ÜYE MÜRACAAT FORMU. Adı ve Soyadı: Doğum Yeri ve Tarihi (Gün / Ay / Yıl) :..

MASSİAD MARMARA SAĞLIK SEKTÖRÜ İŞADAMLARI DERNEĞİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN ÜYE MÜRACAAT FORMU. Adı ve Soyadı: Doğum Yeri ve Tarihi (Gün / Ay / Yıl) :.. MASSİAD MARMARA SAĞLIK SEKTÖRÜ İŞADAMLARI DERNEĞİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN ÜYE MÜRACAAT FORMU Fotoğraf Yapıştırınız Form No: Müracaat Tarihi : / /. 1. Firmayı Temsil Edecek Üye Bilgileri Adı ve Soyadı: Doğum

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖSYS EK YERLEŞTİRME YENİ KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖSYS EK YERLEŞTİRME YENİ KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖSYS EK YERLEŞTİRME YENİ KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız; İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz.

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Danışmanlık Hizmeti Verilmesi Birimin Bilgi Görüş Talep Yazısı. (Yazılı bilgi istenmesi durumunda) Yazılı talep halinde; en fazla Değer Durumda; en fazla 4 iş günü 2 İç Kontrol Sisteminin kurulması,

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Sayı : 19108261-121.02-82273 12/09/2014 Konu : Yabancılara Kimlik Numarası Verilmesi ve Adres Kayıtlarının Tutulması Yabancılara kimlik

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 DGS EK YENİ KAYIT KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz. 2016 ÖSYM

Detaylı

T101 ENDÜSTRİYEL TASARIM TESCİLİ BAŞVURU FORMU

T101 ENDÜSTRİYEL TASARIM TESCİLİ BAŞVURU FORMU Referans No: Toplam Sayfa Sayısı (Başvuru Sahibi Tarafından Doldurulacak) Toplam Sayfa Sayısı (Enstitü Tarafından Doldurulacak) Bu Alanı Boş Bırakınız I.BAŞVURU SAHİBİ Özel kişi: Tüzel kişi: TPE Sahip

Detaylı

Bir süredir çalışmalarını yürüttüğümüz İnsan Kaynakları Web Portaline ilişkin kullanım aşamaları aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Bir süredir çalışmalarını yürüttüğümüz İnsan Kaynakları Web Portaline ilişkin kullanım aşamaları aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Merhaba, Bir süredir çalışmalarını yürüttüğümüz İnsan Kaynakları Web Portaline ilişkin kullanım aşamaları aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Web Portal erişim bilgileri http://fm.obss.com.tr adresinden

Detaylı

AVUKAT KİMLİK KARTI ve BAROKART ÜRETİM VE UYGULAMA YÖNERGESİ

AVUKAT KİMLİK KARTI ve BAROKART ÜRETİM VE UYGULAMA YÖNERGESİ AVUKAT KİMLİK KARTI ve BAROKART ÜRETİM VE UYGULAMA YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1. Bu yönerge, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenecek olan Avukat Kimlik Belgesi ve BaroKart sistemine dahil akıllı kartların

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 4. BAŞVURU SÜRECİ 5.

Detaylı

Türkiye Ajansı. Hazırlayan Mehmet Demir 2007

Türkiye Ajansı. Hazırlayan Mehmet Demir 2007 Türkiye Ajansı Hazırlayan Mehmet Demir 2007 ISBN YAYINCI BİLGİLERİNİZ NASIL GÜNCELLENİR ISBN SİSTEMİNE KAYITLI [Daha önce ISBN li (ISBN 978-975-17, ISBN 978-9944)kitap yayınlamış şahıs, kurum, kuruluş

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

TEMEL KAVRAMLAR. Bütünlük ve değişmezlik - Integrity Elektronik belgenin oluşturulmasından sonraki aşamalarda orijinal halini muhafaza etmesidir.

TEMEL KAVRAMLAR. Bütünlük ve değişmezlik - Integrity Elektronik belgenin oluşturulmasından sonraki aşamalarda orijinal halini muhafaza etmesidir. TEMEL KAVRAMLAR Kaynağın Doğruluğu - Authenticity Elektronik belgenin kim tarafından oluşturulduğunun belirlenerek doğruluğunun garanti altına alınmasıdır. Bütünlük ve değişmezlik - Integrity Elektronik

Detaylı

İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU

İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU İnternet Şubesi: ICBC Turkey İnternet Şubesi Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde hizmet vermektedir. İnternet Şubesine web sitemiz (www.icbc.com.tr) üzerinden giriş

Detaylı

Document Title Issue Date C17.00:2015 Form 01 01/09/2015

Document Title Issue Date C17.00:2015 Form 01 01/09/2015 C17.00:2015 Revizyon No : 00 Organized by Yürürlük Tarihi : 01.09. 2015 CARDCERT ISO 9001 QMS AUDITOR / LEAD AUDITOR TRAINING COURSE KYS DENETÇĠ / BAġ DENETÇĠ EĞĠTĠM / SINAV 1 ISO 9001 QMS AUDITOR / LEAD

Detaylı

ING Bank A.Ş. : Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi, No:8 Sarıyer/İSTANBUL

ING Bank A.Ş. : Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi, No:8 Sarıyer/İSTANBUL Ticari Ödeme Hizmetleri Çerçeve Sözleşmesi ( Çerçeve Sözleşme ) Taraflar ING Bank A.Ş. : Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi, No:8 Sarıyer/İSTANBUL Telefon: 0850 222 0 600 Faks: 0212 286 61 00

Detaylı

SÜREÇ EL KİTABI YÜKSEK ÖĞRENİM (ÖĞRENCİ İŞLERİ) SÜREÇLERİ. Merkezi Yerleştirme Puanıyla Lisans Yatay Geçiş (Ek Madde 1) Başvuru ve Kabul Süreci

SÜREÇ EL KİTABI YÜKSEK ÖĞRENİM (ÖĞRENCİ İŞLERİ) SÜREÇLERİ. Merkezi Yerleştirme Puanıyla Lisans Yatay Geçiş (Ek Madde 1) Başvuru ve Kabul Süreci SÜRÇ L KİTABI YÜKSK ÖĞRNİM (ÖĞRNCİ İŞLRİ) SÜRÇLRİ SK 07 02-03 03.11.2017 Rev 00 1/6 Sürecin Tanımı Merkezi Yerleştirme Puanıyla Lisans Yatay Geçiş (k Madde 1) Başvuru ve Kabul Süreci Süreç No Süreç Sahibi

Detaylı

Arşivleme maliyetleri, kâğıt, posta vb. giderleriniz büyük oranda düşecektir.

Arşivleme maliyetleri, kâğıt, posta vb. giderleriniz büyük oranda düşecektir. E-Fatura Nedir? E-fatura Uygulaması, mükelleflerin Gelir İdaresi Başkanlığı nın sistemi üzerinden, belirlenen standart ve formata göre birbirlerine fatura alıp göndermelerini sağlayan sistemin genel adıdır.

Detaylı

VAKIFBANK VPOS 7/24 TOPLU PROVİZYON VE TEKRARLI TAHSİLAT SİSTEMİ (RECURRING PAYMENTS)

VAKIFBANK VPOS 7/24 TOPLU PROVİZYON VE TEKRARLI TAHSİLAT SİSTEMİ (RECURRING PAYMENTS) VAKIFBANK VPOS 7/24 TOPLU PROVİZYON VE TEKRARLI TAHSİLAT SİSTEMİ (RECURRING PAYMENTS) 1 Bu doküman T.VAKIFLAR BANKASI T.A.O. tarafından hazırlanmış olup, bütün tasarım ve çoğaltma hakları T.VAKIFLAR BANKASI

Detaylı

İŞ NET ALAN ADLARI HİZMET SÖZLEŞMESİ

İŞ NET ALAN ADLARI HİZMET SÖZLEŞMESİ İŞ NET ALAN ADLARI HİZMET SÖZLEŞMESİ Madde 1. Taraflar Bir tarafta Kore Şehitleri Cad. Yüzbaşı Kaya Aldoğan Sokak No:5 Zincirlikuyu 34394 Şişli- İstanbul adresinde mukim İş Net Elektronik Bilgi Üretim,

Detaylı

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu GİRİŞ SSK İşgöremezlik Ödemeleri Sistemi ne giriş yapmadan önce aşağıda belirtilen tarayıcı (örn. İnternet Explorer, FireFox gibi) ayarlarını yapmak sistemin sağlıklı

Detaylı

YAZAR KASA (ÖKC) DÜZENLENEN GÜNLÜK (Z) RAPORLARINI GÖNDERME TERCİHLERİNİ GİB NA TARİHİNE KADAR BİLDİRMELERİ GEREKMEKTEDİR

YAZAR KASA (ÖKC) DÜZENLENEN GÜNLÜK (Z) RAPORLARINI GÖNDERME TERCİHLERİNİ GİB NA TARİHİNE KADAR BİLDİRMELERİ GEREKMEKTEDİR YAZAR KASA (ÖKC) DÜZENLENEN GÜNLÜK (Z) RAPORLARINI GÖNDERME TERCİHLERİNİ GİB NA 01.10.2018 TARİHİNE KADAR BİLDİRMELERİ GEREKMEKTEDİR Değerli üyemiz, 05.09.2018 Bilindiği üzere 30.09.2017 Tarihinde Resmi

Detaylı

Bilişim Ağları Dairesi Başkanlığı. 15 Eylül 2005

Bilişim Ağları Dairesi Başkanlığı. 15 Eylül 2005 e-devlet KAPISI PROJESİ Bilişim Ağları Dairesi Başkanlığı 15 Eylül 2005 GÖREV TANIMI e-dönüşüm Türkiye İcra Kurulu nun 09/10/2004 tarih ve 8 sayılı kararı ile 25/01/2005 tarih ve 2005/8409 sayılı Bakanlar

Detaylı

İNİNAL KULLANICI SÖZLEŞMESİ MADDE: 1 SÖZLEŞMENİN TARAFLARI

İNİNAL KULLANICI SÖZLEŞMESİ MADDE: 1 SÖZLEŞMENİN TARAFLARI İNİNAL KULLANICI SÖZLEŞMESİ MADDE: 1 SÖZLEŞMENİN TARAFLARI İşbu İninal Kullanıcı Sözleşmesi ( Sözleşme ); İninal Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş ( İninal )ve Kart Sahibi arasında aşağıda belirlenen

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

Bu sayfanın en alt kısmında Duyuru ve Kullanıcı Girişi bulunmaktadır.

Bu sayfanın en alt kısmında Duyuru ve Kullanıcı Girişi bulunmaktadır. BİREYSEL KAYIT EKRANI KULLANIMI Adres satırına ute.ybu.edu.tr yazınız ve bireysel başvuru sayfamıza giriniz. Açılan sayfa aşağıdaki gibi olacaktır. Bu sayfanın en alt kısmında Duyuru ve Kullanıcı Girişi

Detaylı

Toplu İşlem ve Talep Dosyası Kullanım Kılavuzu

Toplu İşlem ve Talep Dosyası Kullanım Kılavuzu Toplu İşlem ve Talep Dosyası Kullanım Kılavuzu Kurumsal İnternet şube menü ağacında bulunan Grup işlemleri adımı içerisindeki Toplu işlem ve Talep dosyası indir butonuna tıklanır. Açılan Dosya masa üstüne

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) k planlama çalışmalarının Kamu İdarelerinde k Pplanlamaya İlişkin Ususl ve Esaslar

Detaylı

Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU

Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU ARALIK - 2012 SİSTEME GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine tıklanır. Açılan sayfada KBS GİRİŞ butonuna tıklanır.

Detaylı

SÜREÇ EL KİTABI YÜKSEK ÖĞRENİM (ÖĞRENCİ İŞLERİ) SÜREÇLERİ. Yurt Dışından Lisans Programlarına Yatay Geçiş Başvuru ve Kabul Süreci.

SÜREÇ EL KİTABI YÜKSEK ÖĞRENİM (ÖĞRENCİ İŞLERİ) SÜREÇLERİ. Yurt Dışından Lisans Programlarına Yatay Geçiş Başvuru ve Kabul Süreci. SÜRÇ L KİTABI YÜKSK ÖĞRNİM (ÖĞRNCİ İŞLRİ) SÜRÇLRİ SK 07 02-0 0.11.2017 Rev 00 1/5 Sürecin Tanımı Yurt Dışından Lisans Programlarına Yatay Geçiş Başvuru ve Kabul Süreci Süreç No Süreç Sahibi Öğrenci İşleri

Detaylı

VEKALETNAME İşlemleri kendisi takip edemeyecek olan üyelerimiz vekil tayin edebilecektir. Vekâletname örneği OYAK tan temin edilebilecektir.

VEKALETNAME İşlemleri kendisi takip edemeyecek olan üyelerimiz vekil tayin edebilecektir. Vekâletname örneği OYAK tan temin edilebilecektir. ÖDEMELERİN YAPILACAĞI BANKA VE HESAP NUMARALARI İkinci tahsis işlemi sonucunda, adınıza tahsis edilen konut için tarafınızca tercih edilecek ödeme seçeneğine göre belirlenen tutarların, en geç 01 Mart

Detaylı

Türkiye İnternet Raporu 2007

Türkiye İnternet Raporu 2007 Türkiye İnternet Raporu 2007 Aytaç MESTÇİ 1. Türkiye de İnternet ve Web Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü aytacmestci@beykent.edu.tr Dünya teknolojisi geçtiğimiz yüzyılda birçok alanda

Detaylı