Sıkça Sorulan Sorular

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sıkça Sorulan Sorular"

Transkript

1 Sıkça Sorulan Sorular Okullarda, bir sınıftaki ögrenci sayısı nedir? Temsilcisi olduğumuz özel dil okullarında genellikle arası olmakta, okullar özellikle bu konuda çok hassas davranmaktadır. Öğretmenlerin kalitesi, özellikleri nelerdir? Okullardaki öğretmenler titizlikle seçilmektedir. Hemen hemen hepsi 4 senelik üniversite eğitimi almış olup Bachelors of Education diplomasına ve yeterli tecrübeye sahiptir. Kanada'yı iklim olarak değerlendirir misiniz? 70.paraleldeki buz tepelerinden British Columbia'nin bati sahillerindeki gür bitki ortusune kadar degisiklik gösteren iklim çesitliligine ragmen Kanada nin bütününde özellikle nüfusun da daha yogun oldugu Amerika sinirlari boyunca 4 ayri mevsim yasanir. Yazin günlük sicaklik +35 ve daha üstündeki derecelere kadar yükselir, buna ragmen -25 ve daha da altindaki dereceler alisilmadik degildir. Ilkbahar ve sonbaharda hava sicakliklari daha normaldir.evlere ve arabalara yerlestirilen isitmalar, genel kullanima acik isitmali ulastirma sistemleri ile bazi okullarda binalara kadar içeriden olusturulan yürüyüs parkurlariyla, yillardir, Kanadalilar hava sartlarinin oldukça soguk oldugu dönemlere adapte olabilmislerdir. Montreal şehrini pahalılık açısından değerlendirir misiniz? Kanada, özellikle Amerika ve İngiltere'ye göre yaklaşık olarak %25 daha ekonomik olduğu söylenebilir. Montreal ise Toronto ve Vancouver'e nazaran daha ekonomik egitim imkani sunmaktadir. Dil kursuna devam ederken çalışabilir miyim? Yabancı öğrencilerin Kanada'da çalışma müsadeleri yoktur. Yasal olmayan bir durumda, Kanada otoriteleri kişinin vizesini iptal eder ve kişiyi hemen sınırdışı eder.sizlere tavsiyemiz bütçenizi kalma süresinize göre iyi ayarlamanız ve herhangi bir problemle karşılaşmamanızdır.ancak universite ogrencileri kampus icinde calisma izni olmadan calisabilmektedir. Ödemelerimi nasıl yapabilirim? Vize Başvuru Formunuzu doldurup bizlere gönderdikten sonra ödemelerinizi doğrudan okulunuzun hesabına havale göndererek yapabilirsiniz. İsterseniz merkezimiz araciligi ilede yapabilirsiniz.gerekli bilgileri daha sonra bizimle temasa geçtikten sonra alabilirsiniz. Vize başvurum red edilirse yaptığım ödeme iade olur mu? Vize Başvurunuz, herhangi bir şekilde red olursa okulunuz sadece kayıt ücretinizi alır ve geri kalan meblağın tamamını size iade eder.

2 Kanada Dil Okulları, Kanada dil okulu fiyatları, Kanada da Okullar, Kanada dil okulları fiyatı hakkında bilgi almak için bizimle temasa geçiniz. 1-Kanada da Oturum Vizesi nedir? Kanada da Oturum Vizesi kişiye Kanada da herhangi yerde yasal olarak yaşama ve çalışma izni verir. Ayrıca Kanada daki sağlık, eğitim gibi birçok sosyal programlara katılma hakkı verir. 2-Kanada'ya göçmenlik için kimler başvurabilir? Profesyonel iş geçmişi olan ve eğitim düzeyi kabul edilebilir olan herkes göçmenlik için başvuruda bulunabilir. 3-Başvurumdan kimler faydalanabilir? Eğer evli iseniz formda belirli yerleri doldurduğunuzda eşiniz ve yine varsa çocuklarınız bu başvurudan yararlanabilmektedir. 18 yaş ve üzerinde olan herkes ayrı form doldurmak zorundadırlar. 4-Pasaport veya seyehat belgesine ihtiyacım varmı? Şüphesizki evet. Eğer pasaportunuz yoksa bir pasaport almanız gerekmektedir. Pasaportunuzu bağlı bulunduğunuz Emniyet Müdürlüklerinden bir dilekçe ile başvuruda bulunabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için Istanbul Emniyet Müdürlüğü web sayfanı ziyaret ediniz. Eğer pasaporunuzun geçerlilik tarihi yakında sona eriyorsa pasaportunuzun geçerlilik süresini yenilettiriniz. 5-Göçmenlik başvurusu ne kadar zamanda sonuçlanır. Profesyonel danışmanlık alarak başvurduğunuz takdirde ortalama 24 ay ile 36 ay arasında sonuçlanmaktadır. Ancak bu süreç bazı başvurularda, özellikle de bilinçsiz ve iyi hazırlanılmamış başvurularda, 4 yıla kadar uzayabilmektedir. Başvurunuzun işlem süresinin ne olacağını size kimse garanti edemez. İnsiyatif tamamen konsolosluk yetkililerinin ve diğer yetkili mercilerin elindedir. 6-Vize alma garantisi varmıdır? Eğer herhangi bir kişi ya da kuruluş size vize garantisi veriyorsa, dolandırılıyorsunuz demektir. Vize işlemlerinin sonucuna kimse müdahale edemez. 7-Başvuru yapmamın bana maliyeti ne olacak?

3 Başvurunuzun maliyetini tek temel unsur oluşturur. - Başvuru resmi harç ve pulları 8-Ben veya diğer aile bireyleri görüşmeye çağrılacak mı? Bu tamamen visa görevlisinin kararına kalmış bir durumdur. Eğer visa görevlisi sizinle veya uygun gördüğü kişiyle görüşmek isterse sizinle irtibat kuracaktır. 9-İş bulma konusunda yardımcı olunacak mı? Kanada göçmenliğine başvuran adayların, göçmenlik işlemlerinden çok daha fazla endişelendiren şey iş aramaktır. Ancak bu planlı bir biçimde profesyonel olarak yapıldığında pek de zor olmayan bir aşamadır. 10-Kanada da mesleğimi icra edebilir miyim? Kanada da 20 % oranında meslek grupları izin ve sertifika koruması altındadır. Örneğin hemşirelik, öğretmenlik, mühendislik gibi. Bunlar veya bunlara benzer meslek grubunda iseniz Kanada da çalışabilmek için yeterlilik belgesine ihtiyacınız olacaktır. Bu belgeleri alabilmek için bazı sınavlara girmeniz gerekebilir. Unutmayınızki bu sınavlar ve belgeler ücretsiz değildir. 11-Kanada göçmenlik işlemleri için sağlık raporuna ihtiyacım varmı? Göçmen olarak gidebilmek için 18 yaş ve üzerinde olan bütün başvuru sahipleri bir sağlık kontrolünden geçmek zorundadır. Bu rapor sizlerin daha önce almış olduğunuz raporlar olmayacaktır. Visa servisinin Türkiye içinde anlaşmalı olduğu doktor ve hastanelerden belirli bir form ile alınabilmektedir. Alınan bu sağlık raporunun geçerlilik süresi ise 1 yıldır. 12-Vize işlemleri sonuçlandığında geçerlilik süresi nedir? En yakın ihtimalle pasaportunuzun geçerlilik süresi ile ve alınmış olan sağlık raporu ile sınırlıdır. Sağlık raporunun geçerlilik süresi 12 ay olduğuna göre en fazla sağlık raporunun son geçerlilik tarihi ile sınırlıdır.bu süre içinde eğer Kanada ya giriş yapmadığınız takdirde işlemlere en baştan başlamanız gerekmektedir. 13-Başvurum kabul edildiğinde Kanada ya ne sıklıkla giriş-çıkış yapabilirim? Başvurunuz kabul edildikten sonra 1 yıl (12 ay) içinde 6 aydan fazla olmamak kaydıyla defalarca giriş ve çıkış yapabilirsiniz. Eğer 6 ay dan

4 fazla kalırsanız "Tekrar giriş İzini' adı verilen bir form dolurarak giriş yapabilirsiniz Yani giriş işlemini yaptıktan sonra en azından 5 ay için geri dönebilir ve buradaki yarım kalan işleriniz tamamlayabilirsiniz. 14-Göçmenlik haklarım nelerdir? Kanada da vatandaşlık hakkını elde edinceye kadar seçme ve seçilme hakkınız yoktur. Çalışma eve oturma hakkına sahipsiniz. Normal bir Kanadalı gibi bütün yasal sorumluluklara sahipsiniz. Örneğin vergi ödemek ve diğer kanunlara uymak gibi. Eğer herhangi bir ciddi suça karıştığınız takdirde sınırdışı edilirsiniz. Sahip olduğunuz visa Kanada vatandaşı oluncaya kadar geçerlidir. Ancak visa sahibi ülkesine geri döner ve orada yaşamaya devam ederse yasal visa hakkınızı kaybedersiniz. 15-Kanada nın her eyaleti kendi göçmen seçme kriter ve prosedürlerine sahip midir? Kanada Göç Bakanı göç sorumluluklarını paylaşmak için eyaletler ve bölgelerle bir çok anlaşmalar yapmıştır. Örneğin, Quebec eyaleti, tek Fransız kültürüyle, kendi göç politikalarına, seçim kriterlerine ve süreçlerine sahiptir. Eğer Quebec i Kanada daki eviniz yapmak istiyorsanız, Quebec seçim kriterlerini karşılamanız gerekmektedir. British Columbia ile yapılan anlaşma bu eyalete yerleşme hizmetleri için fon ve sorumluluk, planlamada söz hakkı ve ticari göçmenlerin oraya çekilmesine anlaşma sağlar. Saskatchewan, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland ve Alberta belirli iş piyasası açığını kapatmayı sağlayan az sayıda göçmeni seçme hakkı veren Eyalet Adayları anlaşmasını imzaladı. Manitoba yerleşim hizmetlerinin dağıtımı konusunda da bir anlaşmaya vardı. Diğer eyaletler de anlaşma ve uzlaşmalara sahiptir. Federal - yerel çalışma grupları göçmen konularını tartışmak için düzenli olarak bir araya gelmektedir.

5 16-Göçmenlik başvuru yaparken yabancı dil seviyesi önemli midir? Evet. Kanada göçmenlik başvurusunda yabancı dil bilginiz önemli bir kriter olarak puanlamaya katılmaktadır. Tercihen İngilizce ya da Fransızca dillerinden birini iyi derecede konuşabiliyor olmalısınız. Bir dili konuşabiliyor iken diğerini de temel düzeyde de olsa konuşabiliyor olmak size avantaj sağlayacaktır. Bize yapılan başvurularda puanlama kriterlerinde dil seviye nedeni ile başarısız olabilecek adaylarımızın, işlemlerinin başlaması ile birlikte hemen dil eğitimine başlamalarını tavsiye ediyoruz. Başvuru tarihinden itibaren dil öğrenmek için yeterli zamanınız olacaktır. Dil seviyenizin IELTS (İngilizce için) ya da TEF (Fransızca İçin) belgeleri ile ispatlanması başvurunuzun değerlendirilmesinde ve kabulünde işinizi çok kolaylaştıracaktır. 17-Kendim başvuru yapabilir miyim? Evet. Dilerseniz başvuru işlemlerinizi kendiniz de yapabilirsiniz. Ancak oldukça uzun ve deneyim gerektiren bir süreç olan Kanada göçmenlik başvurusunda yapacak olduğunuz ufak hatalar bile sürecin çok daha uzamasına ya da olumsuz sonuçlanmasına neden olacaktır. Bu yüzden profesyonelk bir danışmanlık hizmeti almak hem sürecin kısalması hem de olumlu sonuç alma şansınızın artması açısından size avantaj sağlayacaktır. 18-Bağımlılarım Kanada da oturum vizesi başvuruma dahil olabilirler mi? Evet, eşiniz ve 22 yaş altındaki çocuklarınız Kanada da oturum vizesi başvurunuza dahil olabilirler. 22 yaş altındaki çocuklarınız tam zamanlı öğrenci ve hala size bağlı olduklarını gösterirlerse bağımlılarınız olarak kabul edilebilir. 19-Kanada ya yalnız göç edip bağımlılarım ileri bir tarihte peşimden gelse olur mu? Evet, bağımlılarınız size katılmadan önce siz Kanada ya yerleşebilirsiniz. Fakat bağımlılarınız vizenizde belirtilen son tarihten önce Kanada ya varmalıdır. 20-Kanada da oturum vizesini bir kez aldıktan sonra uzatabilir miyiz? Hayır, günü geçen oturum vizeleri hiçbir koşul altında uzatılamaz. 21-Ailem ve benim geçerli pasaportlara ihtiyacı var mı? Evet, siz ve aileniz Kanada da sürekli oturum iznini elde etmek için geçerli uluslararası pasaporta sahip olmalısınız.

6 22-Kanada da oturum statüsünü korumak için herhangi bir koşulu yerine getirmem gerekli mi? Evet, Kanada da oturum statüsünü korumak için her beş yıllık sürenin en az iki yılını Kanada da geçirmek zorundasınız. 23-Ben kanada vatandaşlığına ne zaman uygun olacağım? Kanada vatandaşlığına, başvurunuzdan önceki 4 yıldan en az 3 yıl fiziksel olarak Kanada da bulunduktan sonra başvurabilirsiniz. Kanada çifte vatandaşlığı kabul ettiği için kendi ülke vatandaşlığınızı da koruyabilirsiniz. 24-Kanada da oturum vizesi başvurusu ne kadar sürer? Ortalama değerlendirme süreci Kanada Elçiliğine göre değişir. Kanada da oturum vizesi başvuru değerlendirmesi uygun bir şekilde Kanada Elçiliğine teslim edildikten sonra ay sürebilir. 25-Bağımlılarım ve ben sağlık taramasına girecek miyiz? Evet, siz ve bağımlılarınız Kanada Elçiliği tarafından belirlenen bir doktor tarafından sağlık taramasına alınırsınız. 26-Nitelikli Çalışan kategorisinde resmi başvuru ücretleri nelerdir? Başvuru işlem ücreti 550 CAD dır. Bu ücreti eğer varsa eşiniz, partneriniz ve 22 yaşın dan büyük bağımlı çocuklarınız için de ödemeniz gerekmektedir. 22 yaş altındaki çocuklarınız için ise 150 CAD başvuru ücreti vardır. Bu ücretleri ilk başvuru anında ödemeniz gerekmektedir.bu ücretler başvurunuzun kabul edilmemesi durumunda geri ödenmeyecektir. Göçmenlik başvurunuzun onaylanması ve vizenisin çıkması aşamasında ise siz ve varsa eşiniz için 490 CAD daha ödeme yapmanız gerekmektedir. Bu aşamada bağımlı çocuklar için ücret ödenmeyecektir. 27-Başka finansal yükümlülükler var mı? Evet, Kanada ya varmanızdan sonraki altı ay için sizin ve ailenizin yerleşmesini destekleyecek yeterli kaynaklara sahip olmalısınız. Başvuruda sağlamanız ve ispatlamanız gereken finanssal kaynak ailenizin büyüklüğüne göre belirlenir.

7 Aile Gereken para bireylerinin sayısı ( Kanada doları üzerinden) 1 $ $ $ $ $ $ ve daha $ fazla 28-Vize memuruyla mülakata girmem gerekiyor mu? Oturum vizesi başvurunuzun tam ve kesin bir sunumu ile mülakata girme şansınız artar. Bu, seçim kriterleri nesnel olduğundan mümkündür. 29-Kanada da bir akrabanın olması bir yarar sağlar mı? Evet. Kanada vatandaşı ya da oturum vizesine sahip bir yakın akrabanın olması beş puan sağlar. 30-Oturum vizesi için başvuru dosyamı hazırladıktan sonra dosyamı başka bir Kanada Elçiliğine transfer edebilir miyim? Evet, belirli durumlarda, başvurunuz başka bir elçiliğe transfer edilebilir. Kanada hükümetine 100$ CAD transfer ücreti ödenmesi gerekir. 31-Nitelikli Çalışan kategorisinde oturum vizesi almak için neler gerekmektedir? Ulusal İş Sınıflaması matrisine göre İş Niteliği 0 Yönetim İşleri ya da İş Niteliği A ya da B kategorilerinde belirtilen bir ya da birkaç işte en az bir yıl tam zamanlı çalışmış olmanız gerekmektedir. Ayrıca kendinizi Kanada da ekonomik olarak yerleştirmeniz için Kanada göç otoriteleri tarafından belirlenen faktörlerden enaz 67 puan almanız gerekmektedir. 32-Eğer gereken yeterli deneyimim yoksa da Kanada da oturum vizesine başvurabilirmiyim?

8 Başvurunuz Kanada Elçiliğine teslim edilmeden önce Kanada da yapmayı planladığınız işte en az bir yıllık tam zamanlı çalışma deneyiminiz olması tercih nedenidir. 33-Yeterlilik belgelemesi gerekli mi? Kanada da yapacağınız işe bağlı olarak işinize yeterli olup olmadığınızın belirlenmesi için belgelerinizi değerlendirmeye sokabilirsiniz. 34-Kanadalı muhtemel bir işverenden iş teklifi gerekli mi? Hayır, fakat Kanada ya varmadan önceki iş bulma çabalarınız vize memuru tarafından değerlendirilecektir. Aslında başvuranların çoğunluğu resmi iş teklifleri almadan oturum vizesi almaktadırlar. Kanada ya gitmeden önce resmi bir iş teklifi alsanız da almasanız da Kanada iş piyasasıyla ilişki içinde olma çabaları, özellikle Kanada da yapılacak işe yönelik çabalar, vize memurunu başvurunun değerlendirmesinde etkileyecektir. Bunun nedeni yeni seçim sisteminin temel amacının Kanada piyasasına en büyük katkıyı yapacak ve ekonomik yapılanmaya en uygun olanaklara sahip olan nitelikli çalışanları seçmek olmasıdır. Kanada ya göç etmeden iş piyasasını araştırmak ve öğrenmek sadece vize memuruna istekli olduğunuzu göstermez aynı zamanda Kanada ya vardığınızda uygun bir iş bulma şansınızı da artırır. 35-Kanada da iş piyasası nasıldır? Mesleğinize göre Kanada da iyi nitelikli işler bulabilirsiniz. Bu özellikle bilgi teknolojisi, uygulamalı teknoloji, bilim, finans ve mühendislik alanlarında geçerlidir. 36-Kanada Vatandaşı ABD de iş bulabilme hakkına sahip mi? NAFTA koşulları altında belirli iş tanımlarındaki Kanada vatandaşları göçmen olmadan ABD de çalışma vizesi alabilirler. Bu, yılda bir yenilenen vize ABD Green Card statüsündedir. 37-Ticari Göçmen programının amacı nedir? Kanada yatırımcı ve müteşebbislerin teknik yeteneklerini ve paralarını Kanada ekonomisine yatırmalarını teşvik etmektedir. Amaç, yurtdışından deneyimli iş adamlarının göçlerini hızlandırmak, Kanadalılara iş sahaları açmak ve Kanada nın ekonomik büyüme ve gelişmesine katkıda bulunmaktır. 38-Kanada hangi sektörlerde ticari teşebbüsleri desteklemektedir?

9 Kanada nın desteklediği sektörler imalat, bilgi teknolojileri ve iletişim endüstrileri, turizm gelişimi, ihracat, biomedikal ve elektroniktir. 39-Kanada ya yatırımcı ya da müteşebbis olarak göç etmenin bir farkı var mıdır? Evet, yatırımcı olarak hükümet tarafından belirlenen bir miktarda en az beş yıllık yatırım yapmanız gerekmektedir. İstenilen başka bir koşul yoktur. Müteşebbis yerleşmesinden itibaren üç yıl içinde kendisinin de aktif rol alacağı bir iş kurmalı ya da satın almalıdır. 40. Göçmenlik başvuru süresini garanti edebilir misiniz? Hayır. Öncelikle göçmen vizesini vermek sadece ilgili ülkelerin yetkili göçmenlik ofislerine yapılacak resmi müracaatlar ile mümkündür. Başvuru yoğunluğuna, gönderilen dosyanın evraklarının ve bilgilerinin tam olmasına bağlı olarak neticelenme süresi farklılıklar gösterecektir Göçmen olabilmek için tüm aile fertlerimin niteliklerinin uygun olması gerekli mi? Hayır. Sadece ana başvuranın niteliklerinin uygun olması yeterlidir. Eş veya ciddi bir ilişki içinde oldukları hayat arkadaşları ve varsa çocuklar da aynı haklardan eşit olarak faydalanabilirler. 42-Göçmenlik müracaatım ne kadar zaman sürecek? Deneyimlerimize ve önceki başvurularımızın neticelenme sürelerine dayanarak, her kategorinin farklı sürelerde neticeleneceğini bilmenizi isteriz. Kimi kategoride bu 5 ay sürecek iken başka kategorilerde 1,5-2 senelik bir süreyi de bulmaktadır. Alacağınız profesyonel bir yardım doğal olarak başvuru süresini önemli ölçüde kısaltacaktır. Çalışanlara ait kategorilerden göçmenlik müracaatlarımızı yaklaşık 2-3 sene, iş adamlarına ait müracaatlarımızı ise 18 ay ile 24 ay arasında sonuçlandırabilmekteyiz. Eğer nitelikleriniz göçmen olmaya uygun ise gecikmeden başvurunuzu yapmanızı tavsiye ederiz, aksi takdirde bugünkü göçmenlik yasaları değişmiş veya geçen süreç içerisinde başvuru yoğunluğundan dolayı neticelenme süreleri uzamış olabilir. Yürürlükteki yasaların, en uygun göçmenlik kriterleri olduğunu da hatırlatmak isteriz.

10 43-T.C. vatandaşı olarak Kanada'ya göçmenlik için Ankara'daki Kanada Büyükelçiliği'ne mi başvuru yapılmalı? Türkiye dışında herhangi bir yerden de başvuru yapılabilir mi? Göçmenlik başvuruları Kanada sınırlarının dışında her ülkenin bağlı olduğu göçmenlik bürolarından yapılır. Türkiye'den yapılacak olan başvurular Ankara'dan yapılmalıdır 44-Kanada'da akrabalarımın olması göçmenlik için bir avantaj mıdır? Kanada'da birinci dereceden akrabalarınızın olması, (akrabalarınızın oturma izni sahibi veya Kanada vatandaşı olması durumunda) sizin için faydası olup göçmenlik başvurunuzda artı puan almanızı sağlayacaktır. 45-Eşim ve ben aynı anda ayrı başvurularda bulunabilir miyiz? Aynı anda eşlerden sadece "birisi" başvuruda bulunabilir. Bu durumda yabancı dil avantajı olan ve meslek puanı ve katsayısı yüksek olan kişinin başvuruda bulunması (main applicant) size fayda sağlayacaktır. 46-Başvuru dosyama hangi belgelerin asıllarını koymam gerekir? Belgeler hangi dilde olmalıdır? Dosyanızda asılları bulunması gereken belgeler: polis sabıka kayıt belgeleriniz, çalıştığınız yerlerden alınmış referans mektupları ve maddi durumuzu gösteren belgelerinizdir (banka mektubu). Diğer belgelerin noter tasdikli kopyasını koymanız yeterli olacaktır. Bu belgelerin asılları görüşme anında talep edilebilir. Bütün belgeler İngilizce veya Fransızca olmalıdır. Türkçe olan belgeler mutlaka noterden onaylı şekilde İngilizce veya Fransızca'ya tercümesi yapılmış olarak gönderilmelidir. 47-Sabıka kaydımın olması başvurumu olumsuz etkiler mi? Sabıkanınız ne olduğu önemli. Bu konu hassas bir konu olduğu için en sağlıklı olarak bir göçmenlik avukatına danışmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Fakat bilmelisiniz ki, Kanada Göçmenlik Bürosu'nun en fazla üzerinde durduğu konulardan bir tanesi de sabıka sicilinizin mümkün olduğunca temiz olmasıdır. 48-Sağlık problemimin olması başvurumu nasıl etkiler? Bu durum sağlık probleminizin ne tür bir problem olduğuna bağlıdır. Kanada göçmenlik dairesi başvuruda bulunan kişinin ve birinci dereceden yakınlarının Kanada'nın sağlık sistemine yük getirecek cinste bir problem ve uzun süre tedavi gerektirecek bir hastalığa sahip olmaları durumunda

11 göçmenlik başvurusunu kabul etmemektedir. Health Canada internet sitesini bu konu ile ilgili olarak inceleyebilirsiniz. 49-Aileden kimleri göçmen olarak beraberimde götürebilme hakkım var? Göçmenlık başvurusunda bulunuyorsanız ailenizden sadece eşinizi ve çocuklarınızı beraberinizde götürebilirsiniz. Göçmen olarak Kanada'ya yerleştikten sonra ise (en az 1 yıl sonunda) maddi durumunuz elverdiği taktirde anne-babanızı ve 18 yaşından küçük kardeşlerinizi onlara "sponsor" olarak Kanada'ya getirebilme hakkınız vardır. Sd yurt dışı egitim ile hayallerinizi gerceklestirin

10 Temmuz 2011. Sayın Ahmet Ahmetoğlu,

10 Temmuz 2011. Sayın Ahmet Ahmetoğlu, 10 Temmuz 2011 Sayın Ahmet Ahmetoğlu, Kanada ya göçmenlik başvurusu yapabilme durumunuzun değerlendirilmesi amacıyla kendiniz ve eşiniz Ayşe Ahmetoğlu adına gönderdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

Detaylı

10 Temmuz 2011. Sayın Ahmet Ahmetoğlu,

10 Temmuz 2011. Sayın Ahmet Ahmetoğlu, 10 Temmuz 2011 Sayın Ahmet Ahmetoğlu, Kanada ya göçmenlik başvurusu yapabilme durumunuzun değerlendirilmesi amacıyla kendiniz ve eşiniz Ayşe Ahmetoğlu adına gönderdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

Detaylı

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir?

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Üniversite eğitimi almak için Amerika gerçekten de çok iyi bir seçimdir. Amerikan Üniversiteleri dünyaca tanınmış bir kaliteye sahip olmakla beraber dünyadaki

Detaylı

AVRUPA DA. Yatırım, Vatandaşlık ve Oturma İzni ÜCRETSİZ. investment

AVRUPA DA. Yatırım, Vatandaşlık ve Oturma İzni ÜCRETSİZ. investment ÜCRETSİZ Profesyonel Danışmanlık AVRUPA DA Yatırım, Vatandaşlık ve Oturma İzni Gayrimenkul Yatırımları - Oturum Başvurusu ve yatırım uzmanları ile toplantı ve birebir danışmanlık organizasyonları Harbiye

Detaylı

Yeşil Karta Giden Yolunuz

Yeşil Karta Giden Yolunuz TUR Yeşil Karta Giden Yolunuz Herkesin Amerika Birleşik Devletleri ne, özellikle de Florida ya yerleşmek istediğini söyleyen bir yakını, müşterisi, arkadaşı ya da akrabası vardır. Ailenizi, işinizi ve

Detaylı

Bu belgenin fakülte / Y.okul/ Enstitü yönetim kurulunda onaylanması gerekmektedir.

Bu belgenin fakülte / Y.okul/ Enstitü yönetim kurulunda onaylanması gerekmektedir. Bu el kitabı Erasmus kapsamında yurt dışına gitmek isteyen öğrencilerimize, pratik bilgiler sağlaması amacıyla Fakültemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından hazırlanmıştır. 1. Erasmus Programı çerçevesinde

Detaylı

Tarih Fransız koloniciler, Nova Scotia da Avrupalıların ilk yerleşim birimini kurdu Hudson s Bay Company kuruldu.

Tarih Fransız koloniciler, Nova Scotia da Avrupalıların ilk yerleşim birimini kurdu Hudson s Bay Company kuruldu. Konumu Kanada, Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde bulunan ülkedir. Batıda Büyük Okyanus, doğuda Atlantik Okyanusu arasında kalır. Kuzeyda Arktik Denizi, güneyde Amerika Birleşik Devletleri arasında kalır.

Detaylı

Tier 1 (Girişimci) Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi

Tier 1 (Girişimci) Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi Tier 1 (Girişimci) Paketi Uluslararası Danışmanlık Şirketi Neden Mann s Solutions Göçmenlik, yatırım, muhasebe ve ticari servisler sektörlerinde 40 yıllık tecrübeye sahip profesyonel danışmanlık ekibi.

Detaylı

Herkesin Amerika Birleşik Devletleri'ne, özellikle de Florida'ya yerleşmek istediğini söyleyen bir yakını, müşterisi, arkadaşı ya da akrabası vardır.

Herkesin Amerika Birleşik Devletleri'ne, özellikle de Florida'ya yerleşmek istediğini söyleyen bir yakını, müşterisi, arkadaşı ya da akrabası vardır. Hemen Bugü n ABD ye Taşın ı n! TUR Herkesin Amerika Birleşik Devletleri'ne, özellikle de Florida'ya yerleşmek istediğini söyleyen bir yakını, müşterisi, arkadaşı ya da akrabası vardır. Ailenizi, işinizi

Detaylı

İngiltere Vizesi. Ziyaret Vizesi. İngiltere Turist Vizesi İçin İstenen Belgeler

İngiltere Vizesi. Ziyaret Vizesi. İngiltere Turist Vizesi İçin İstenen Belgeler İngiltere Vizesi İngiltere, hem turistik açıdan hem de dil okulları ve üniversite tercihleri açısından oldukça çok vize başvurusu bulunulan ülkeler arasındadır. İngiltere için alınan vizeler ; Yerleşim

Detaylı

Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel

Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel TÜRKİYE DE YABANCI İŞÇİLERİN ÇALIŞMALARI Soru ve Cevaplar Işığında Yusuf Yücel Yabancı kime denir? Türk Vatandaşlığı Kanununa göre Türk Vatandaşı olmayan kişilere yabancı denir. Yabancının çalışması için

Detaylı

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR UKRAYNA KONSOLOSLUGU & BÜYÜKELÇİLİĞİ eski pasaporttan yeni pasaporta vize aktarımı yapmamaktadır. Uzun süreli vizeniz olsa da pasaportunuzu değiştirdiğinizde yeniden vize

Detaylı

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMİ) Pasaport Yeşil (HUSUSİ) Pasaport Gri (HİZMET) Pasaport Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR : VİZEYE

Detaylı

İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12

İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12 İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12. SINIFTA YAPILMASI GEREKENLER MALİYET TOEFL, IELTS VE SAT İLETİŞİM BİLGİLERİ Suzan

Detaylı

İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ. İkamet Çalışma Grup Başkanlığı

İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ. İkamet Çalışma Grup Başkanlığı İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ İkamet Çalışma Grup Başkanlığı SUNUM AKIŞI 환영 HOŞGELDİNİZ İkamet çalışma grup başkanlığı 2 1 - Ülkenizden bir seyahat belgesi(pasaport) ile ayrıldığınıza emin olun 2 Kore

Detaylı

LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir?

LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir? SIKÇA SORULAN SORULAR LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir? LYS ye başvurmak için, adayın YGS de hesaplanan 6 puandan herhangi

Detaylı

Kanada'ya Gelmek İçin İşadamlarına En İyi 3 Yol

Kanada'ya Gelmek İçin İşadamlarına En İyi 3 Yol Kanada'ya Gelmek İçin İşadamlarına En İyi 3 Yol Sobirovs Law Hukuk Bürosu - Kanadanın Türkçe Konuşan Göçmenlik Avukatları Eylül 2018 3817 Bloor Street West Toronto Ontario, M9B 1K7, Canada Tel: +1 647

Detaylı

T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL USUL VE ESASLARI

T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL USUL VE ESASLARI T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL USUL VE ESASLARI MADDE 1 Amaç ve Kapsam Bu yönerge İstanbul Gedik Üniversitesi nde lisansüstü Programlara uluslararası

Detaylı

Aday Meslek Memurluğu Sınavı için aranan genel koşullara ek olarak adayların bilmeleri gereken hususlar:

Aday Meslek Memurluğu Sınavı için aranan genel koşullara ek olarak adayların bilmeleri gereken hususlar: Dışişleri Bakanlığı Giriş Sınavları (PS. İstanbul Aydın Üniversitesinin bu programı, öğrencileri Ekonomi Bakanlığı Diş Ticaret Müsteşarlığı, AB Bakanlığı, MIT Müsteşarlığı gibi kurumların giriş sınavlarına

Detaylı

İNGİLTERE TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU

İNGİLTERE TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU Randevu Talep Edilen Şehir: o İstanbul o Ankara o İzmir o Gaziantep o Bursa Bu bölüm ATUS tarafından doldurulacaktır Tarih / İsim İNGİLTERE TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU Bu formdaki cevaplarınız birebir konsolosluk

Detaylı

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Meltem Bilikmen Akademik Danışman advising@tr.net Fulbright Eğitim Komisyonu 150 den fazla ülkede Fulbright programları 1949 - ABD ve Türk hükümetleri arasında

Detaylı

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM: Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin ön lisans ve lisans

Detaylı

GİDİŞ AMACINIZ? İNGİLTEREYE GİDİŞ SEBEBİNİZ? : Pasaportta yazdığı Gibi ADINIZ : Pasaportta yazdığı Gibi SOYADINIZ : Evlenmeden Önceki SOYİSMİNİZ :

GİDİŞ AMACINIZ? İNGİLTEREYE GİDİŞ SEBEBİNİZ? : Pasaportta yazdığı Gibi ADINIZ : Pasaportta yazdığı Gibi SOYADINIZ : Evlenmeden Önceki SOYİSMİNİZ : GİDİŞ AMACINIZ? İNGİLTEREYE GİDİŞ SEBEBİNİZ? : Pasaportta yazdığı Gibi ADINIZ : Pasaportta yazdığı Gibi SOYADINIZ : Evlenmeden Önceki SOYİSMİNİZ : EV ADRESİNİZ İLETİŞİM BİLGİLERİNİZ Mahalle : Cadde : Sokak

Detaylı

Öğrenci Vizesi Çözümleri. International Consulting Company

Öğrenci Vizesi Çözümleri. International Consulting Company Öğrenci Vizesi Çözümleri International Consulting Company Neden Mann s Solutions Göçmenlik, yatırım, muhasebe ve ticari servisler sektörlerinde 40 yıllık tecrübeye sahip profesyonel danışmanlık ekibi.

Detaylı

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir.

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. ÇALIŞMA İZNİ 1. İlk Başvuru Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. Yurt dışından yapılacak başvurularda yabancıların, çalışma izni için vatandaşı oldukları

Detaylı

İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI VE BİLGİLERİ : TURİSTİK VİZELER. İşverenler İçin Gerekli Belgeler

İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI VE BİLGİLERİ : TURİSTİK VİZELER. İşverenler İçin Gerekli Belgeler İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI VE BİLGİLERİ : Ülke Arması Ülke Bayrağı Başkenti : LONDRA İngiltere Büyükelçiliği başvuru sahiplerinin başvuruları sırasında parmak izi alınması uygulamasına geçtiği için

Detaylı

SSS. 1- Erasmus Programı Neler Kazandırır? Üniversitelere Kazandırdıkları. Uluslararası tecrübe ve itibar. Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim

SSS. 1- Erasmus Programı Neler Kazandırır? Üniversitelere Kazandırdıkları. Uluslararası tecrübe ve itibar. Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim 1- Erasmus Programı Neler Kazandırır? SSS Üniversitelere Kazandırdıkları Uluslararası tecrübe ve itibar Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim Hoşgörü ve kültürler arası diyalog Tanıtım / uluslararasılaşma

Detaylı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı Başvuru İçin Gerekli Belgeler, Kontenjanlar, Başvuru Koşulları, Önemli

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL BĠLĠM ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANS DÜZEYĠNDE YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL YÖNERGESĠ

T.C. ĠSTANBUL BĠLĠM ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANS DÜZEYĠNDE YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL YÖNERGESĠ Amaç ve Kapsam T.C. ĠSTANBUL BĠLĠM ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANS DÜZEYĠNDE YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL YÖNERGESĠ Madde 1- Bu Yönerge, İstanbul Bilim Üniversitesi nin Fakülte ve Yüksekokullarında Lisans düzeyinde

Detaylı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı Chevening Bursları Chevening Bursu genç profesyonellere belirtilmiş alanlarda çalışma yapmak için ideal bir ortam sağlamanın yanı sıra bu kişilere İngiltere nin benzersiz öğrenim ortamı içinde meslektaşları

Detaylı

İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanlığı Eğitim ve Staj Birimi

İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanlığı Eğitim ve Staj Birimi İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanlığı Eğitim ve Staj Birimi AKADEMİK EĞİTİM BAŞVURU PROSEDÜRÜ 1.Amaç Genel Sekreterliğimiz ile Özel Üniversiteler

Detaylı

BAġVURULARIN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ

BAġVURULARIN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ BAġVURULARIN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ 1-) Lisansüstü programlara başvuran adayların başvuru dosyaları, ilgili programın Anabilim Dalı Kurulu tarafından; a), GRE veya GMAT notu, b) Lisans ve/veya yüksek lisans

Detaylı

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak On5yirmi5.com Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak Yüksek lisans eğitiminize yurt dışında devam etmek istiyorsanız, işte bilmeniz gereken herşey... Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma (oluşturma : 8/18/2015)

Detaylı

Düzce Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi

Düzce Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi Düzce Üniversitesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi Sevgili Adaylar, 2017-2018 eğitim-öğretim bahar yarıyılında üniversitemizde lisansüstü eğitim başvuruları

Detaylı

Öğrencinin kesin kayıt için kendisinin şahsen başvurması gerekmektedir. Kayıt yeri :3-5 Eylül Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Kampüsü Merkezi Yemekhane

Öğrencinin kesin kayıt için kendisinin şahsen başvurması gerekmektedir. Kayıt yeri :3-5 Eylül Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Kampüsü Merkezi Yemekhane 1 2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM DÖNEMİ YABANCI UYRUKLU KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN EVRAKLAR 1)Üniversitemiz Programlarını tercih ederken kullanmış olduğunuz YYÜYÖS, Diğer Üniversite YÖS leri ulusal,uluslararası

Detaylı

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları Fakülte/YO/MYO Kontenjan Öğretim Dili Uluslararası Tıp Fakültesi

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.Ü. SENATOSU 06 MAYIS 2014/16 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Trakya Üniversitesi ön

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönergenin amacı, Çukurova Üniversitesi

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU A. SONUÇLARIN İLANI: Adaylar, akus.akdeniz.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifreleri

Detaylı

AKADEMİK YILI DOKTORA PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI DOKTORA PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2017-2018 AKADEMİK YILI DOKTORA PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Lütfen online başvuru sistemine giriş yapmadan önce aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz. 1. Burslu başvuruda bulunan

Detaylı

YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU

YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU S.N. HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Geçici Sığınma Müracaatının Alınması 1-1951 Sözleşmesi ; 1 Temmuz

Detaylı

Konaklama: Nerede kalacağım?

Konaklama: Nerede kalacağım? Alberta'da Eğitim Sıkça Sorulan Sorular Lütfen dikkat: Bu sıkça sorulan sorular Alberta'daki genel uygulamayı yansıtır; ancak, nerede eğitim almak istediğinizi seçtikten sonra lütfen sorulardan bazılarını

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU Erasmus+ Programı kapsamında staj yapılacak kuruluşlar hangileri olabilir? Erasmus+ Programı kapsamında Yerleştirme/staj

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI Program dili Türkçe ve İngilizce dir. Başvuru İçin İstenen Belgeler: Üniversitelerin lisans ya da yüksek lisans programlarından

Detaylı

T.C. KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIM İLANI

T.C. KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIM İLANI 2017-2018 Akademik Yılı Bahar yarıyılında, KTO Karatay Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Detaylı

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 27/12/2017 tarih ve 2017/14 sayılı kararı ile kabul

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTERSİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTERSİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI -018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTERSİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI 1- Ön lisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR Seçim öncesi başvuru işlemleri 1. Erasmus yabancı dil sınavının başvuru tarihlerini takip etmek. 2. Yabancı dil sınavına girmek.

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2017-2018 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2017-2018 Öğretim yılı Güz yarıyılında Enstitümüze alınacak lisansüstü öğrenci kontenjanları, kayıt-kabul şartları,

Detaylı

Tier 1 (Yatırımcı) Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi

Tier 1 (Yatırımcı) Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi Tier 1 (Yatırımcı) Paketi Uluslararası Danışmanlık Şirketi Neden Mann s Solutions Göçmenlik, yatırım, muhasebe ve ticari servisler sektörlerinde 40 yıllık tecrübeye sahip profesyonel danışmanlık ekibi.

Detaylı

Yönetmelik Maliye Bakanlığından: İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM

Yönetmelik Maliye Bakanlığından: İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM Yönetmelik Maliye Bakanlığından: İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, iç denetçi adaylarının belirlenmesini,

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular EBS Online Başvuru Sistemi 1. EBS on-line başvuru sisteminde yeni bir hesap nasıl açabilirim? Öncelikle dili seçin. (İngilizce ya da Türkçe) Yeni Kullanıcı Oluştur seçeneğini tıklayın

Detaylı

Uluslararası Öğrencilerin Başvuru Kılavuzu

Uluslararası Öğrencilerin Başvuru Kılavuzu Uluslararası Ö renci Temin Koordinatörl Uluslararası Öğrencilerin Başvuru Kılavuzu Başvuru Şartları Online Başvuru İçin Gerekli Evraklar Vize İşlemleri Kayıt İşlemlerinin Tamamlanması Oturma İzni Başvurusu

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Senato: 31 Mayıs 2013 BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak Madde 1- Bu yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönerge, üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1- Bu yönerge Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın konuya ilişkin 27.01.2010

Detaylı

STAJ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

STAJ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR STAJ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR Staj ile ilgili sorular ve cevaplar, Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Staj yönetmeliklerine ek olarak hazırlanmıştır. Önce staj yönergeleri okunmalıdır.

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ YERİ BULMA Öğrenciler, Easmus+ Erasmus Programı Staj Hareketliliği kapsamında Öğrenim hareketliliğinde olduğu gibi Staj hareketliliğinde

Detaylı

Egitiminiz ve Gelecek Basarilariniz icin New York'da Ingilizcenizi Gelistirmek mi Istiyorsunuz?

Egitiminiz ve Gelecek Basarilariniz icin New York'da Ingilizcenizi Gelistirmek mi Istiyorsunuz? Egitiminiz ve Gelecek Basarilariniz icin New York'da Ingilizcenizi Gelistirmek mi Istiyorsunuz? Dunyaca Unlu Hunter College'in Uluslarasi Ingiliz Dili Enstitusu Iki Farkli Tam Gun Ingilizce Ogretim Programini

Detaylı

Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Yüksek Lisans ve Doktora Programları Yüksek Lisans ve Doktora Programları dogus.edu.tr Yüksek Lisans Programları SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Finansal İktisat Yüksek Lisans Programı (Tezli/Tezsiz) İletişim Bilimleri

Detaylı

Ortaçağ Tarihi 5 Yeniçağ ve Yakınçağ Tarihi 5 ALES PUAN TÜRÜ YAB UYR. T.C UYR. YATAY GEÇİŞ ANABİLİM DALI PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI

Ortaçağ Tarihi 5 Yeniçağ ve Yakınçağ Tarihi 5 ALES PUAN TÜRÜ YAB UYR. T.C UYR. YATAY GEÇİŞ ANABİLİM DALI PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM DALI T.C UYR. YAB UYR. YATAY GEÇİŞ

Detaylı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİME KABUL ŞARTLARI VE KONTENJAN

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİME KABUL ŞARTLARI VE KONTENJAN TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİME KABUL ŞARTLARI VE KONTENJAN A BAŞVURU SÜRESİ Başvuru Süresi : 1 Haziran 2015 1 Temmuz 2015 Adres

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI PROGRAM KONTENJAN BAŞVURU KOŞULLARI VE AÇIKLAMALAR Sınıf Öğretmenliği

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Bilim/Sanat Dallarına Tezli Yüksek Lisans ile Doktora öğrencisi alınacaktır. LİSANSÜSTÜ

Detaylı

AKADEMİK YILI LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2017-2018 AKADEMİK YILI LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Başvuru dönemi: 3 Temmuz 2017-21 Ağustos 2017 Adaylar başvuru döneminde, aşağıda listesi verilen evrakları Uluslararası Ofise

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Işık Üniversitesi bünyesindeki birimlerin ön lisans ve lisans düzeyindeki diploma programlarına

Detaylı

- Başvuru formundaki 17. kutucuğa ikametgah adresi yazılmalıdır.

- Başvuru formundaki 17. kutucuğa ikametgah adresi yazılmalıdır. Başvuru sahibi tarafından tamamen doldurulmuş ve imzalanmış (3. sayfadaki 37 nolu kutucuk ve 4. sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır) Schengen vize başvuru formu. (18 yaş altı çocukların vize

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Lisansüstü Başvurular 2 Yabancı Uyruklu Lisansüstü Başvurular 1-ALES

Detaylı

Neden Mann s Solutions?

Neden Mann s Solutions? Neden Mann s Solutions? Profesyonel bir danışman ekibimiz var Sizin için bir iş ve vize başvurusu oluşturmanın tüm zorlu yönlerini halledeceğiz, böylece uzmanlarımızın uygun bir iş kurmasına ve başarılı

Detaylı

Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş. Genel Müdürlüğünde (İstanbul) görevlendirilmek üzere Servis Görevlisi unvanında alım yapılacaktır.

Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş. Genel Müdürlüğünde (İstanbul) görevlendirilmek üzere Servis Görevlisi unvanında alım yapılacaktır. Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş. Genel Müdürlüğünde (İstanbul) görevlendirilmek üzere Servis Görevlisi unvanında alım yapılacaktır. ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş.SERVİS GÖREVLİSİ İHTİYAÇ TABLOSU GÖREV YERİ

Detaylı

Yabancılar İçin Çalışma İzinleri, Vergi ve Sosyal Güvenlik

Yabancılar İçin Çalışma İzinleri, Vergi ve Sosyal Güvenlik www.pwc.com Yabancılar İçin Çalışma İzinleri, Vergi ve Sosyal Güvenlik Sunanlar: Cumhur Dülger Özgür Ekinci Yabancılar İçin Çalışma İzinleri, Vergi ve Sosyal Güvenlik 1 Çalışma ve Oturma İzinleri a. Çalışma

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI TEZLİ. LİSANS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği 2 -

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI TEZLİ. LİSANS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği 2 - FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 BAHAR DÖNEMİ YABANCI UYRUKLU TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI Lisansüstü Programlara Başvurular : 02 Ocak 2019 11 Ocak 2019 Lisansüstü

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURUSU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURUSU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ T. C. 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ YABANCI ÖĞRENCİ BAŞVURU KOŞULLARI 206-207 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı başında, aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına YURT

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI ANABİLİM KONTENJANLAR DALLARI MATEMATİK VE ALES TEZLİ FEN BİLİMLERİ

Detaylı

b) Erkek adayların askerliğini yapmış veya en az 1 yıl tecil ettirmiş olması,

b) Erkek adayların askerliğini yapmış veya en az 1 yıl tecil ettirmiş olması, BİNGÖL VALİLİĞİNDEN KAMUOYUNA DUYURULUR 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI İçişleri Bakanlığı Bingöl Valiliği emrinde çalıştırılmak üzere ekli listede unvanı ve adedi belirtilen Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına

Detaylı

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu

Detaylı

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Haliç Üniversitesi bünyesindeki birimlerin

Detaylı

Turistik İngiltere Vize Evrakları

Turistik İngiltere Vize Evrakları İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI VE BİLGİLERİ : Ülke Arması Ülke Bayrağı Başkenti : LONDRA İngiltere Büyükelçiliği başvuru sahiplerinin başvuruları sırasında parmak izi alınması uygulamasına geçtiği için

Detaylı

Tek Temsilci Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi

Tek Temsilci Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi Tek Temsilci Paketi Uluslararası Danışmanlık Şirketi Neden Mann s Solutions Göçmenlik, yatırım, muhasebe ve ticari servisler sektörlerinde 40 yıllık tecrübeye sahip profesyonel danışmanlık ekibi. Göçmenlik

Detaylı

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları Fakülte/YO/MYO Kontenjan Öğretim Dili Uluslararası Tıp Fakültesi

Detaylı

KONTENJANLAR TEZLİ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALLARI. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 2 - -

KONTENJANLAR TEZLİ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALLARI. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 2 - - DÜZCE ÜNİVERSİTESİ İLE DÜZCE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İMZALANAN PROTOKOL ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türk-Alman Üniversitesi

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) (*) 1 Çalışma izni (Eğitim sektörü)

Detaylı

ENSTİTÜMÜZ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ENSTİTÜMÜZ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2018-2019 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018-2019 Öğretim yılı Bahar yarıyılında

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU 1. GENEL ŞARTLAR Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında Alınan Karar Uyarınca; Bu kontenjanlara

Detaylı

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL Birim/bölüm koordinatörünüz ve Uluslararası Ofis le sürekli irtibat halinde olmanız gereken bu süreçte çeşitli yükümlülükleriniz olduğunu bilmeli, aşağıda belirtilen

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği uyarınca, Maltepe Üniversitesi

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (GOPÜSEM) Eğitim ve Öğretim Programları Yönergesi

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (GOPÜSEM) Eğitim ve Öğretim Programları Yönergesi T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (GOPÜSEM) Eğitim ve Öğretim Programları Yönergesi Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sürekli

Detaylı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Başvuru Tarihleri: 08.01.2018 17.01.2018 Sınav Tarihleri: Resim Anasanat Dalı Akademik ve Sanatsal Dosya Değerlendirme

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Namık Kemal Üniversitesine önlisans ve lisans düzeyinde,

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Uluslararası Öğrenci Programı adaylarının Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ (21.03.2017 gün ve 04 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin

Detaylı

2011 YILI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU YÖNERGESİ

2011 YILI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU YÖNERGESİ 2011 YILI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU YÖNERGESİ Dayanak Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Başvuru Yönergesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan Öğretim Üyesi Yetiştirme

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ANTRENÖR LİSANS KURSLARI TALİMATI EKİM 13 KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU ANTRENÖR LİSANS KURSLARI TALİMATI GİRİŞ Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Beden Eğitimi

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PROGRAMCI VE ÇÖZÜMLEYİCİ GİRİŞ SINAVI İLANI

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PROGRAMCI VE ÇÖZÜMLEYİCİ GİRİŞ SINAVI İLANI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PROGRAMCI VE ÇÖZÜMLEYİCİ GİRİŞ SINAVI İLANI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik

Detaylı