15 Aralık - 19 Aralık 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "15 Aralık - 19 Aralık 2014"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda Perakende Satışların beklentiden ve bir önceki aydan yüksek geldiğini, Haftalık İşsizlik Maaşı Başvurularının da geçtiğimiz haftadan daha iyi açıklandığını gördük. Haftanın son günü gelen Üretici Fiyat Endeksi beklentileri karşılamazken, Michigan Tüketici Güven Endeksinde ise yine beklenti üzeri bir gerçekleşme olduğunu gördük. Avrupa tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda haftanın ilk önemli verisi, beklentilerle aynı yönde gelen ekim ayına ait Almanya Sanayi Üretimi oldu. Euro Bölgesi nin lokomotif ekonomisi olan Almanya da takip ettiğimiz ekim ayına ait Ticaret Dengesi ise beklentilerin üzerinde fazla verdi. Haftanın son günü izlediğimiz ekim ayına ait Euro Bölgesi Sanayi Üretimi oranları ise beklentiler dâhilinde açıklandı. Avrupa nın diğer bir önemli ekonomisi olan İngiltere den gelen verilere baktığımızda, Üretim Oranlarının ve Ticaret Dengesinin beklentilerde kötü geldiğini gördük. Asya tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda Avustralya dan gelen İş Dünyası Güven Endeksi ve Westpack Tüketici Güven Endeksi beklenti altında kalırken, İşsizlik Oranının beklentileri karşıladığı görüldü. Yeni Zelanda Merkez Bankası faiz oranını sabit bırakırken, Japonya Cari Dengesi beklenti üzerinde geldi. Japonya dan açıklanan Nihai Büyüme Oranı ve Makine Siparişleri verileri beklentileri karşılayamadı. Dünya nın ikinci büyük ekonomisi olan Çin den açıklanan verilere baktığımızda Ticaret Dengesinde daralan ithalat sayesinde beklenenin üzerinde fazla verildiği, ÜFE ve TÜFE de ise beklenti altında kalındığını gördük. Çin Sanayi Üretimi de beklenti altında kalarak global ekonomide durgunluk sinyallerinin oluştuğu soru işaretlerine neden oldu. Türkiye tarafından gelen verilere baktığımızda yoğun veri trafiği yaşanan bir haftayı geride bıraktığımızı söyleyebiliriz. Haftanın ilk işlem gününde gelen Türkiye Sanayi Üretimi beklentileri karşılayamazken, Çarşamba günü açıklanan yıllık Türkiye üçüncü çeyrek Büyüme verisinin beklentilerin oldukça altında kaldığını gördük. Perşembe günü açıklanan Ekim ayı Cari Denge verisi ise beklentilerin üzerinde ancak geçtiğimiz dönemin altında gelerek karışık bir görünüm sergiledi. Ayrıca hafta içinde Türkiye ekonomisine dair açıklamalarını takip ettiğimiz uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch yaptığı açıklamada Türkiye ekonomisinin 2014 yılında %3, 2015 yılında ise %3.3 büyümesini beklediğini söyledi.

2 ABD ABD de 5 Aralık ta açıklanan Tarım Dışı İstihdam Değişiminin son zamanların en yüksek seviyesinde gelmesi ile birlikte istihdam piyasasında işlerin yolunda gittiği algısı gelişmişti. Bu hafta ise istihdam verisinin etkileri takip edildi. ABD'de son dönemde özellikle istihdam kanadındaki güçlü sonuçların FED tarafında bulacağı karşılık da merak ediliyor Aralık daki FOMC toplantısının etkileri ve çıkacak kararlar merak konusu. Komitenin geçmiş toplantılarda varlık alım programı tamamlandıktan sonra da, faizleri hatırı sayılır bir süre boyunca düşük tutacağı yayınlanmıştı. Ekonomi ilerlemeye devam ettiği için söz konusu yönlendirmenin geçerliliğini yitireceği tartışılan konular arasında geliyor. Hafta içerisinde açıklanan ilk önemli veri beklenti üzerinde gelen Ekim ayı İş İmkanları ve İş Gücü Hacmi verisi oldu. Geçtiğimiz ay 4.69 milyon olarak açıklanan verinin 4.81 milyon geleceği öngörülüyordu ve beklenti üzerinde 4.83 milyon seviyesinde açıklandı. S&P %3, ,33 DOW %3, ,83 NASDAQ %2, ,6 Hafta ortasında gelen Perakende Satışları beklentiden ve bir önceki aydan yüksek geldi. Temel ihtiyaç ürünlerindeki satışları kapsayan Çekirdek Perakende Satışları 2014 Mart ayından bu yana kademeli olarak devam eden düşüşünü geçtiğimiz ay durdurmuştu. %0.1 seviyesinde öngörülen veri %0.5 düzeyinde geldi ve buna paralel olarak da bir önceki ayın rakamı revize edilerek %0.3 den %0.4 seviyesine çıkarıldı. Perakende Satışlarda da beklenti %0.4 seviyesinde olmasına karşın gerçekleşme daha iyi gelerek %0.7 düzeyinde açıklandı. Perakende Satışlarda da bir önceki ayın rakamı revize edilerek %0.3 seviyesinden %0.5 e çıkarıldı. Haftalık bazda açıklanan Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları geçtiğimiz hafta kişi olarak duyurulmuştu. Bu hafta daha olumlu gelerek kişi olarak açıklandı. Devam Eden İşsizlik Başvuruları nda ise 2milyon 360bin kişi öngörülmesine karşın bu veri biraz olumsuz gelerek 2milyon 514bin kişi seviyesine açıklandı. Haftanın son işlem gününde ise Michigan Tüketici Güven Endeksi ve Üretici Fiyat Endeksi(PPI) verileri takip edildi. ÜFE de aylık bazda beklenti %0.1 oranında azalacağı, yıllık bazda ise bir önceki dönem ile paralel olarak %1.4 oranında artacağı yönündeydi. Açıklanan aylık bazlı rakam beklenti altında kalarak %0.2 seviyesinde azalırken, yıllık bazlı ise beklenti ile aynı kalarak %1.4 oranında artış olarak açıklandı. Besin ve enerji fiyatlarının dahil edilmediği Çekirdek Üretici Fiyat Endeksi'nde ise aylık bazda %0.1, yıllık bazda ise %1.8 oranında artış öngörülüyordu. Veri aylık bazda beklenti altında %0.0, yıllık bazda ise beklentilere paralel olarak %1.8 seviyesinde geldi.

3 ABD Michigan Tüketci Güven Endeksi ne baktığımızda da Aralık ayının öncüsü niteliğinde olan verinin bir önceki aya göre daha iyi gelerek 89.7 seviyesinde olması öngörülüyordu. Endeks beklentilerin üzerinde 93.8 düzeyinde açıklandı. Böylelikle 2014 Ağustos ayından bu yana gösterilen kademeli yükseliş performansı devam etmiş oldu. Michigan Enflasyon Beklentisi ne baktığımızda ise Amerika Merkez Bankası nın faiz artırma planı çerçevesinde önem verdiği konulardan biri olan enflasyondaki beklentileri gördük. Geçtiğimiz ay %2.8 seviyesinde olan beklentilerin bu ay %2.9 seviyesine yükseltildiği açıklandı. Düşük enflasyon ile mücedale içerisinde olan ABD ekonomisinin bu konu ve istihdam piyasasında son dönemlerdeki istikrarlı gelişimi FED in faiz artırımı konusunda hareketinin hızlılık açısından ne olacağını merak ettiriyor Aralık tarihlerineki FOMC toplantısında bu konu hakkında olası açıklamaları önemle takip ediyor olacağız. Amerika kıtasının bir diğer önemli ekonomisi olan Kanada da ise 1. El Konut Fiyat Endeksi ve üçüncü çeyreğe ait Kapasite Kullanım Oranı takip edildi. 1. El Konut Fiyat Endeksi nde ekim ayına ait beklenti %0.1 seviyesindeydi ve bununla paralel olarak %0.1 oranında açıklandı. Geçen ay ise yine %0.1 seviyesinde açıklanmıştı. Kapasite Kullanım Oranı nı incelediğimizde ise üçüncü çeyrekte beklentiler geçen çeyrekten daha iyi olarak %83.6 geleceği yönündeydi. Veri beklentilerin hafif altında kalsa da ikinci çeyreğe göre iyi geldi %83.4 olarak açıklandı. İkinci çeyrek verisi ile pozitif olarak revize edilerek %82.7 seviyesinden %82.8 seviyesine yükseltildi. Yapımına başlanmış yeni konut inşaatlarının sayısını gösteren Konut Başlangıçları nda bu ayki rakamın 194bin 600 adet olması bekleniyordu. Gerçekleşmenin beklenti üzerinde gelerek 195bin 600 adet seviyesinde olduğu açıklandı. Geçtiğimiz ayın verisi de olumlu gelen veriye paralel olarak 183bin 700 adede revize edildi. Bir başka konut verisi olan Yapı Ruhsatları ı ise %2.1 olan beklentinin oldukça altında kalarak %0.7 seviyesinde açıklandı. Bir önceki ayın verisi ise negatif olarak revize edilerek %12.7 den %12.5 seviyesine çekildi.

4 AVRUPA Avrupa tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda haftanın ilk önemli verisi, beklentilerle aynı yönde gelen ekim ayına ait Almanya Sanayi Üretimi oldu. Fabrikalar, madenler ve tesisler tarafından üretilen toplam çıktı miktarını gösteren veri %0.2 seviyesinde gerçekleşti. Geçtiğimiz ay oran %1.1 düzeyinde açıklanmıştı. Euro Bölgesi nin lokomotif ekonomisi olan Almanya da takip ettiğimiz ekim ayına ait Ticaret Dengesi ise beklentilerin üzerinde fazla verdi. İthal ve ihraç edilen malların ve hizmetlerin arasındaki değer farklılığını gösteren veri, 20milyar 600milyon Euro fazla verdi. Beklenti 19 milyar 200 milyon Euro fazla verileceği yönüneydi. Bir önceki veride ise 18milyar 600milyon Euro fazla verilmişti. DAX %4, ,73 FTSE %6, ,63 CAC40 %7, ,93 Almanya kasım ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi(TÜFE) ise beklenti dâhilinde gerçekleşti. Tüketiciler tarafından malların ve hizmetlerin satın alımında karşılaşılan fiyat değişikliklerini ölçen veri geçtiğimiz ayda açıklandığı gibi, aylık bazda %0.0 seviyesinde gelirken yıllık bazda %0.6 düzeyinde geldi. Avrupa Merkez Bankası(ECB) aralık ayı raporunda, 4 aralık 2014 tarihinde belirlediği %0.05 seviyesindeki faiz oranını koruduğunu belirtti. Raporda, ECB nin Para Politikası tedbirleri kapsamında İpotekli ve Varlığa Dayalı Tahvil alımına başladığı hatırlatılırken, bu alımların en az iki yıl süreceği ifade edildi. Haftanın son günü izlediğimiz ekim ayına ait Euro Bölgesi Sanayi Üretimi oranları ise, aylık bazda %0.1 seviyesinde artarken yıllık bazda %0.7 düzeyinde artış gösterdi. Beklentiler aylık bazda %0.1 seviyesinde yıllık bazda ise %0.5 düzeyinde artış göstermesi yönündeydi.

5 AVRUPA Avrupa nın diğer bir önemli ekonomisi olan İngiltere den gelen verilere baktığımızda, Üretim Oranları nın beklentilerin altında kaldığını gördük. Ekim ayına ait Sanayi Üretimi beklentilerin altında kalarak aylık bazda %0.1 seviyesinde azalırken yıllık bazda ise %1.1 düzeyinde arttı. İmalat Üretimi de beklentilerin altında kaldı ve aylık bazda %0.7 seviyesinde daralma yıllık bazda ise %1.7 düzeyinde artış gösterdi. Ekim ayına ait Ticaret Dengesi beklentilerden daha az bir açık vererek 3milyar 580milyon Sterlin seviyesinde, AB Dışı Ticaret Dengesi ise beklentilerden daha fazla bir açık vererek 9milyar 620milyon Sterlin düzeyinde gerçekleşti.

6 ASYA Geçen hafta Asya nın gündeminde öne çıkan gelişmelere baktığımızda; Çin de petrol ve emtia fiyatlarının düşmesiyle ithalatta olan gerileme yüksek oranda dış ticaret fazlası getirdi. Ayrıca Çin de ihracat son 7 aydaki en yavaş artışı gösterirken, tüketici fiyatları da 2009 dan bu yana en yavaş yükselişi gösterdi. Japonya da ise şirket yatırımlarının daralması sonrası resesyonun derinleşmesi ve Shinzo Abe nin bu hafta sonu yapılacak olan erken parlamento seçimlerini kazanması durumunda 2 yıldır uygulamış olduğu ekonomik büyümeyi canlandırma ve deflasyonu sonlandırmak için uyguladığı politikaların genişleteceği düşünceleriyle emlak ve kiralarda artışlar gözlendi. Avustralya dan açıklanan verilere baktığımızda Westpac Anketi ve İşsizlik rakamları ön plandaydı. Westpac Tüketici Güveninin kasım ayına göre ciddi oranda düşüş gösterdiği Nikkei %3, Hang Seng %3, Shangai %0, ,17 gözlendi. Kasım ayında %1.9 seviyesinde açıklanan veride Aralık ayında %5.7 azalış olduğu açıklandı. İşsizlik verileri ise beklentileri karşıladı. Beklentinin olduğu İstihdam Değişimini beklentinin çok üzerinde gelerek açıklandı. Kasım ayına ait işsizlik oranı beklentiye paralel %6.3 seviyesinde açıklanırken, Kasım ayına ait İstihdam Değişimi düzeyindeydi. Yeni Zelanda da ise öne çıkan en önemli veri Faiz Oranı Beyanatı oldu. Son 4 aydır aynı olan faiz oranında değişikliğe gidilmeyerek %3.50 düzeyinde bırakıldı. Dünya nın ikinci büyük ekonomisi olan Çin den açıklanan verilere baktığımızda, yıllık bazda beklentinin %7.9 düzeyinde olduğu İhracat verisi beklentinin altında kalarak %4.7 seviyesinde açıklandı. Yine yıllık bazda açıklanan İthalat verisi de beklentinin çok altında kalarak %6.7 azalış yönünde açıklandı. Beklenti %3.5 artış olduğu yönündeydi. Ticaret Dengesi ise beklentinin üzerindeydi. Beklentinin 42 Milyar Dolar olduğu veride gerçekleşmenin 54 Milyar 50 Milyon Dolar olduğu yönünde açıklandı. Beklentinin %0.1 seviyesinde olduğu aylık TÜFE de ise beklenti altında %0.2 düzeyinde daralma olduğu açıklandı. Yıllık TÜFE ve ÜFE rakamları da aynı şekilde beklentileri karşılayamadı. Beklentinin %1.6 olduğu yıllık TÜFE %1.4 düzeyinde açıklanırken, beklentinin %2.4 azalış olacağı yönünde olan ÜFE ise %2.7 seviyesinde geldi. Beklentinin %7.5 olduğu Sanayi Üretimi de beklentileri karşılayamayarak %7.2 düzeyinde açıklandı.

7 ASYA Japonya dan açıklanan öne çıkan veriler ise; 3. Çeyrekte yıllık ve çeyreklik bazda Büyüme rakamları oldu. Beklentinin %0.1 azalış şeklinde olduğu çeyreklik bazda Büyüme verisinde açıklanan beklentinin altında kalarak %0.5 azalış düzeyinde oldu. Yıllık bazda da beklentileri karşılayamayan veri %1.9 azalış olduğu yönünde açıklandı. Beklenti ise %0.5 azalış olacağı şeklindeydi. Sanayi Üretim verisi ise beklentilerin üzerindeydi. Beklentinin %0.2 düzeyinde olduğu veri, %0.4 seviyesinde açıklandı.

8 TÜRKİYE Türkiye tarafından gelen verilere baktığımızda yoğun veri trafiği yaşanan bir haftayı geride bıraktık. Haftanın ilk işlem gününde gelen Türkiye Sanayi Üretimi beklentileri karşılayamadı. Bir önceki aya göre %2.4 artış göstermesine karşın, beklentinin %3.5 olduğunu gördüğümüz verinin beklentinin bir hayli altında kaldığını izlemiş olduk. Ayrıca verinin son üç dönemdir beklentiyi karşılayamadığını da belirtelim. Verinin detayına baktığımızda ise bir önceki aya göre en fazla düşüşün %5.5 ile sermaye malı imalatında olduğunu, en yüksek artışın ise %10,7 ile tütün ürünleri imalatında gerçekleştiğini görmekteyiz. Haftanın ikinci verisi ise Çarşamba günü açıklanan yıllık Türkiye üçüncü çeyrek Büyüme verisi olduğunu görmekteyiz. TÜİK tarafından açıklanan veriye baktığımızda Türkiye nin üçüncü çeyrekte beklenti olan %3.0 ün altında %1.7 oranında büyüdüğünü görmekteyiz. Ayrıca %1.7 lik büyüme oranı 2012 yılının dördüncü çeyreğinden bu yana görülen en düşük büyüme oranı oldu. Haftanın son verisi ise Perşembe günü açıklanan Ekim ayı Cari Denge verisi oldu. Ekim ayı cari işlemler açığının 2 milyar 27 milyon dolar olduğu açıklandı. Beklentinin 1 milyar 86 milyon Dolar olduğunu gördüğümüz verinin beklentiyi karşılayamadığını da görüldü. TCMB tarafından açıklanan verinin detaylarına bakacak olursak açığın ocak-ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 19 milyar 308 milyon dolar azalışla 33 milyar 141 milyon dolara gerilediğini görülüyor. Türkiye ekonomisi hakkında yapılan açıklamalara bakacak olursak, Salı günü Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings den gelen açıklamalar vardı. Fitch yaptığı açıklamada Türkiye için büyüme tahmininin %2.7%'den %3'e yükselttiklerini ve Türkiye'nin büyüme oranının 2015'te % 'da ise %4'e yükselmesini beklediklerini belirttiğini görmekteyiz. Çarşamba günü ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı nın "2015 Yılında Para ve Kur Politikası" konulu basın toplantısında yaptığı açıklamalar vardı. Başçı son dönemde petrol fiyatlarında yaşanan gelişmelerle birlikte 2015 yılında enflasyonun %5 e çok yakın seviyede gerçekleşmesinin mümkün olduğunu belirtti. Çarşamba günü ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ın yaptığı açıklamaları takip ettik. Babacan yaptığı açıklamada kötü hava koşullarının üçüncü çeyrekte büyümenin zayıf kalmasına yol açtığını, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 258 bin kişi daha fazla istihdam sağlandığını belirtti.

9 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi gününe 01:50 de Japonya dan açıklanacak Tankan İmalat Endeksi ile başlayacağız. Ardından Avustralya dan açıklanacak İktisadi ve Mali Görünüm raporunu takip edeceğiz. 10:00 da Türkiye den açıklanacak İşsizlik Oranının ardından 15:30 da ABD New York İmalat Endeksi ve 16:15 te ABD Sanayi Üretimi ve Kapasite Kullanım Oranı verileri izlenecek. Salı günü 02:30 da Avustralya dan gelecek son Para Politikası Kurulu toplantısına ait Toplantı Tutanakları ile başlayacak. 03:45 te Çin den gelecek HSBC Öncü İmalat PMI verisini takiben 09:00 da İngiltere den Finansal Stabilite Raporu ve banka stres testi sonuçları izlenecek. 10:30 da Almanya Öncü İmalat ve Hizmet PMI, 11:00 de ise Euro Bölgesi Öncü İmalat ve Hizmet PMI verileri takip edilebilir. 11:00 de İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney nin Finansal Stabilite Raporu üzerine düzenleyeceği basın toplantısı Sterlin de oynaklığı arttırabilir. 11:30 da İngiltere den gelecek enflasyon verileri arasında ÜFE ve TÜFE piyasa katılımcıları tarafından yakından izlenebilir. 12:00 de Almanya dan gelecek ZEW Yatırımcı Güven Endeksinin ardından 15:30 da ABD den açıklanacak Konut Başlangıçları ve Kanada dan gelecek İmalat Satışları verileri takip edilecek. 16:45 te ABD den gelecek Öncü İmalat PMI verisinin ise günün son önemli verisi olması bekleniyor. Çarşamba günü 01:50 de Japonya dan açıklanacak Ticaret Dengesi verisinden başka Asya tarafından açıklanması beklenen önemli bir veri bulunmuyor. 11:30 da İngiltere den gelecek 3 aylık Ortalama Kazanç Endeksi, İşsizlik Oranı ve son Merkez Bankası toplantısına ait tutanaklar ön planda olacak. 12:00 de Euro Bölgesi Nihai TÜFE, 15:30 da Kanada Toptan Satışlar ve ABD TÜFE açıklanacak diğer önemli verilerden. 21:00 de ise haftanın en önemli ekonomik gelişmesi olan ABD Merkez Bankası FED in Faiz Kararını takip edeceğiz. FED in faizde değişikliğe gitmesi beklenmese de, yapılacak açıklamadaki ayrıntılar ve FOMC üyelerinin ekonomik tahminleri olası bir faiz kararının tarihi konusunda bize tahmin yürütmede yardımcı olabilir. 21:30 da ise FED Başkanı Yellen in basın toplantısı yakından takip edilmeli. 23:45 te gelecek Yeni Zelanda 2014 üçüncü çeyrek Büyüme verisi günün son önemli verisi olacak. Perşembe günü veri akışı 11:00 de Almanya dan açıklanacak IFO İş Dünyası Endeksi ile başlayacak. 11:30 da İngiltere Perakende Satışlar verisi, 15:30 da ABD Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları ve 17:00 de Philadelphia FED İmalat Endeksi takip edilecek. Cuma günü 02:00 de Yeni Zelanda ANZ İş Dünyası Güven Endeksi verisi ile başlayacak. 09:00 da Almanya dan açılanacak GFK Tüketici Güven Endeksinin ardından 11:30 da İngiltere Özel Sektör Net Borçlanma oranı takip edilecek. 15:30 da Kanada dan gelecek Perakende Satışlar ve Çekirdek TÜFE verilerinin haftanın son önemli verileri olması bekleniyor.

10 EURUSD Geçtiğimiz hafta Almanya ve Euro Bölgesi Endüstriyel Üretim Oranları beklenti yönünde gelirken, Almanya Ticaret Dengesi beklentilerin üzerinde fazla verdi. Avrupa Merkez Bankası(ECB) aralık ayı raporunda, 4 aralık 2014 tarihindeki toplantısında aldığı %0.05 seviyesindeki faiz oranını koruduğunu belirtti. Raporda, ECB nin Para Politikası tedbirleri kapsamında İpotekli ve Varlığa Dayalı Tahvil alımına başladığı hatırlatılırken, bu alımların en az iki yıl süreceği ifade edildi. ABD de ise Perakende Satışlar beklenti üzerinde gelirken, Üretici fiyat Endeksi(ÜFE) beklenti altında gerçekleşti. Önümüzdeki hafta verilerine baktığımızda; Avrupa tarafında, Almanya ve Euro bölgesi İmalat PMI, Almanya ZEW ekonomik Endeksi, Euro Bölgesi Tüketici Fiyat Listesi(TÜFE) Oranları ve Almanya İFO İş Ortamı Endeksi verileri, ABD tarafında ise; Konut verileri, TÜFE Oranları ve Philedelphia FED İmalat Endeksi pariteyi etkileyebilecek veriler arasında bulunmakta. EURUSD paritesine teknik olarak baktığımızda; Haftaya desteğinin hemen üzerinde başlayan parite, yukarı hareketlerle haftayı desteğinin üzerinde seviyesinden kapattı. İlk önemli direnç seviyesinde. Bu seviye üzerinde ise diğer dirençler dirençler ise ve kritik seviyelerinde bulunmakta seviyesi üzeri kalıcılıkta yukarı hareketin güçlenebileceğini belirtmek isteriz. Bu durumda diğer dirençlerin ve seviyesinde olduğunu belirtelim. Geri çekilmeler ve seviyesi altı fiyatlamalar halinde ise ilk olarak önemli desteğini takip ediyor olacağız. Önemli seviyesi altı işlemlerde geri çekilmenin hızlanabileceğini ve bu durumda izleyeceğimiz diğer desteklerin ise ve seviyelerinde olduğunu hatırlatalım.

11 GBPUSD GBPUSD paritesi haftaya, bir önceki hafta beklentinin çok üzerinde açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisinin etkisiyle Amerikan Doları nın değerlenmeye devam etmesi sonrası, son 15 ayın en düşük seviyesine kadar gerilerek başladı. Parite seviyesine kadar geriledikten sonra, yukarı yönlü hafif yükseliş göstererek seviyesini görse de Amerika dan beklentinin üstünde açıklanan İşsizlik Başvuruları sonrasında Amerikan Doları nın değer kazanması sonrası seviyesine geriledi. Haftanın son işlem gününde İngiltere den beklentinin altında açıklanan İnşaat verisiyle de gerileyen parite haftalık kapanışını seviyesinden gerçekleştirdi. Parite için gelecek hafta İngiltere de açıklanacak öne çıkan verilere baktığımızda; Aylık ve yıllık bazda CPI rakamları, İşisizlik Oranları, Alacaklı Sayım Değişimi, Çekirdek Perakende Satışlar ve Perakende Satışlar takip edilecek. GBPUSD paritesine teknik açıdan bakacak olursak; Haftalık kapanışını / bandının hemen altında gerçekleştiren paritede, yukarı yönlü hareketlilikle bu bant seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması halinde ve kritik direnç seviyelerini takip edeceğiz un kritik direnç seviyesi olduğunu ve yukarı hareketin devamı adına bu seviye üzeri kalıcılık gerektiğini belirtelim. İşlemlerin bandın alt noktası olan seviyesi altında gerçekleşmesi halinde ise ilk destekler ve kritik seviyelerinde bulunmakta altı kalıcılık geri çekilmenin devamını getirebilir. Bu durumda ve 1.54 diğer destekler nin ise bir sonraki kritik destek seviyemiz olduğunu belirtelim.

12 USDJPY Geçtiğimiz haftanın ilk işlem gününe, USDJPY paritesi Amerika dan gelen olumlu verilerin etkisiyle yükselişle başladı seviyesine kadar yükselen USDJPY paritesi, Amerikan Doları nın düşen petrol fiyatları sonucu değer kaybetmesiyle seviyesine kadar geriledi. Haftanın ortasına gelindiğinde düşen petrol fiyatlarıyla birlikte Çin de kısa vadeli kredilere yeni düzenlemeler getirilmesi haberleri Amerikan Doları nın Yen karşısında değer kaybetmesinin devamını getirerek, pariteyi seviyesine kadar geriletti. Ayrıca Amerikan Doları Yunanistan daki politik belirsizliğinin etkisiyle gerilerken, Yen in Japonya da bu hafta sonu gerçekleştirilecek ulusal seçimler öncesi, Başbakan Abe nin seçimleri kazanarak para biriminin zayıflamasına sebep olan önlemleri genişleteceği haberleriyle Yen in de değer kaybetmesi, paritede yatay hareketliliğe neden oldu. Haftanın son işlem gününde ise yaklaşan FED toplantısında faiz artırım tarihinin açıklanabileceği haberleri ile yükseliş gözlenen USDJPY paritesinde haftalık kapanış seviyesinden gerçekleşti. Gelecek hafta pariteyi etkileyebilecek Japonya tarafındaki verilere bakacak olursak; Haftanın ilk işlem gününde Tankan Endeksi ile Çarşamba günü yıllık bazda İhracat Dengesi ve Ticaret Dengesi ön plana çıkmakta. USDJPY paritesine teknik açıdan bakacak olursak; Kapanışını seviyesinden gerçekleştiren paritede, haftanın son işlem gününde direncinin test edildiği gözlendi. Gelecek haftaya yükseliş yönünde ve bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlayarak başlaması durumunda ve direnç seviyelerini takip edeceğiz. Yen lehine hareketlilik ve seviyesinin altındaki kalıcılıkta ise ilk destekler ve seviyelerinde bulunmakta un ilk önemli destek olduğunu ve bu seviye altı kalıcılığın geri çekilmenin devamını getirebileceğini belirtmek isteriz. Bu durumda izlenebilecek diğer destekler ve seviyelerinde bulunmakta nin ise diğer önemli destek seviyemiz olduğunu belirtmek isteriz.

13 S&P 500 S&P500 Aralık Vadeli Kontratı üç haftaya yakın süredir 2074 direncini kırma denemeleri içindeydi yılından bu yana da yükseliş kanalı içerisinde hareket eden endeksin, bandın üst seviyesinden bu hafta içerisinde düşmeye başladığını görmekteyiz. Cuma günü ise aşağı yönlü hareketini hızlanması sonrasında kontratta kapanışın 2001 seviyesi altında gerçekleştiğini görmekteyiz. Satıcılı seyrin devam etmesi halinde ilk olarak 1980 desteğini takip ediyor olacağız desteği üzerinde tutunmanın aşağı yönlü hareketi durdurabileceğini belirtelim seviyesi aşağısında ise ve 1880 desteklerini takip ediyor olacağız. Pozitif yönlü hareketliliğin oluşması halinde ise ve 2074 dirençlerini izleyeceğiz direncinin de yukarı hareketlilik için önemli olduğunu hatırlatmak isteriz. Önümüzdeki hafta Aralık tarihlerinde yapılacak Amerika Merkez Bankası(FED)'in FOMC toplantısından çıkacak notların kontratın seyri için önemli olabileceğini belirtelim.

14 ALTIN Önceki hafta yaşanan sert hareketlerin sonrasında haftaya 1190 seviyesinden başlayan ALTIN, pozitif hareketlilik ile 1233 direncini hafta içerisinde test etti. Ancak bu seviye üzerinde tutunamayarak Cuma gününe doğru aşağı yönlü hareketlilik ile 1222 desteğine geri çekildi. Haftayı da bu destek seviyesinin hemen üzerinde kapattı. Önümüzdeki hafta Aralık tarihlerindeki Amerika Merkez Bankası(FED) FOMC toplantısından çıkacak notların Amerikan Doları üzerinden fiyatlanan ALTIN'a etkisinin nasıl olacağını takip edeceğiz. Teknik Açıdan Bakacak Olursak; haftanın son işlem gününde negatif hareketlilik ile 1222 desteğine doğru geri çekilen ALTIN da, 1222 altı hareketlilik halinde ilk olarak ve kritik 1196 desteklerini takip edeceğiz. Daha aşağıda da ve 1155 destekleri bulunmaktadır desteğinin korunması halinde tekrar yukarı hareketlerin görülebileceğini, 1155 seviyesi altında kalması halinde ise satış baskısının artabileceğini söyleyebiliriz desteği üzerinde tutunma sağlanabilmesi halinde yaşanacak pozitif hareketlilikte ve 1255 dirençlerini izleyeceğiz direncinin, yukarı yönlü hareketin devamı adına geçilmesi gereken seviye olduğunu, aksi halde tekrar geri çekilmelerin görülebileceğini belirtmek isteriz.

15 BRENT Petrol Fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü(OPEC) nün 2015 talep tahminini düşürmesi, Kuveyt in Asyalı müşterilerine yeni indirimler yapması ve Suudi Arabistan petrol bakanının üretimde kesinti yapılamayacağı yönünde açıklamalar yapmasının ardından düşüş trendini sürdürdü. Haftaya direncinin hemen altında başlayan BRENT Petrol, hafta boyunca düşüş trendini sürdürerek haftalık kapanışını desteği üzerinde seviyesinden gerçekleştirdi. Düşüş trendinin devam ettirmesi ve seviyesi altı fiyatlamalar durumunda ilk olarak ve kritik desteklerini takip ediyor olacağız altı kalıcılıkta satış baskısının hızlanabileceğini, desteğin çalışması halinde ise yukarı hareketliliğin görülebileceğini belirtmek isteriz desteğinin çalışmasıyla görülebilecek yükselişler halinde ise izleyeceğimiz ilk dirençler ve kritik seviyelerinde bulunmakta seviyesi üzeri kalıcılıkta toparlanma hareketlerinin görülebileceğini ve bu durumda da ve direncini takip edeceğimizi belirtelim seviyesinin ise kritik seviyemiz olduğunu ve üzeri kalıcılıkta yükselişlerin devamının gelebileceğini, geçilememesi durumunda ise tekrar geri çekilmelerin görülebileceğini düşünmekteyiz.

16 USDTRY Türkiye ekonomisi açısından sakin bir haftayı geride bıraktık. Ekonomi adına petrol fiyatlarındaki gelişmelerin Türkiye açısından olumlu etkiler yaratması beklenen bir haftaydı. Açıklanan verilerde ise sanayi üretiminin beklenti olan 3.5% i karşılayamayarak 2.4% geldiğini gördük ve verinin son üç dönemdir beklentiyi karşılayamadığını görüyoruz. Diğer bir veri ise Çarşamba günü açıklanan büyüme verisi (GDP) idi. Veri 1.7% gelerek beklenti olan 3% oranını karşılayamadı. Verinin detayında ise 2012 yılının dördüncü çeyreğinden bu yana en düşük oranda büyümenin gerçekleştiğini görmekteyiz. Haftanın son verisi ise Cari Denge oldu ve son verinin de beklenti olan eksi 1 milyar 86 milyon lirayı karşılayamayarak eksi 2 milyar 27 milyon dolar açıklandığını gördük. Tüm bu beklenti altında verilerle birlikte Türk Lirası tarafından zayıflamalar yaşandı. Kura teknik olarak bakacak olursak; Haftaya seviyesinin üzerinde başladığını gördüğümüz kurda haftanın son gününe kadar yukarı denemeler görülse de üzerine çıkılamadı. ABD tarafından haftanın son gününde beklenti üzerinde gelen verilerle birlikte yükseliş ivme kazandı ve hızlı yukarı yönlü hareketler gerçekleşti / bandı hızlı geçilerek Ekim ayından bu yana görülmeyen seviyeler görüldü seviyesine doğru yaşanan yükseliş sonrası gevşeme görülse de üzerinde kalındı ve kur haftayı seviyesinin hemen üzerinde kapattı. Geri çekilmelerde özellikle ilk etapta / destek bandının alt seviyesi olan u takip ediyor olacağız. Bu seviye üzerinde kalındıkça alış iştahının korunmasını ve yukarı hareketlerin devam edebileceğini belirtmek isteriz. Aksi halde geri çekilmeler gözlenebilir. Bu durumda izleyeceğimiz diğer destekler ve seviyelerinde bulunmakta ise diğer önemli destek seviyemiz / bandı üzeri kalıcılık ve üzeri hareketlerde ve dirençleri izlenebilir.

17 EURTRY Türkiye tarafından sakin bir hafta geçtiğini ve EURO bölgesinden de önemli verilerin açıklanmadığını gördüğümüz bir haftayı geride bıraktık. Verilere baktığımızda Endüstriyel Üretim verisini görüyoruz ve beklenti olan 0.1% oranına paralel gelerek açıklandığını görmekteyiz. Diğer bir veri ise 0.5% olan beklentiye karşı 0.7% geldiğini gördüğümüz Sanayi Üretimi oldu. Başka bir veri ise beklentiyle aynı 0.2% gelen İstihdam Değişikliği olduğunu gördük. Euro tarafından kısmen iyi geldiğini gördüğümüz verilerin kura etkisinin daha fazla olduğunu izledik. Bu da kurdaki yukarı hareketliliğin sebeplerindendi. Kura teknik açıdan bakacak olursak; Haftaya 2.77 civarında bir başlangıç yaptığını gördüğümüz kurda hafta boyunca pozitif seyir yaşandı. Özellikle 2.81 ve 2.83 seviyelerinin geçilmesiyle yukarı hareketliliğin hız kazandığı görüldü. Haftanın son günü ise yukarı yönlü hareketler güçlenerek devam etti ve haftalık kapanış 2.86 seviyesine yakın gerçekleşti. Hareketlerin yukarı yönlü devam etmesi halinde dirençler ilk ve seviyelerinde bulunuyor ın kritik direnç olduğunu, yukarı hareketin devamı adına bu seviye üzeri kalıcılık gerektiğini hatırlatalım. Aksi halde tekrar geri çekilmeler görülebilir. Türk Lirası lehine hareketlilik oluşması durumunda ise ve seviyeleri ilk destek olarak takip edilebilir ise ilk önemli destek in ise diğer önemli destek seviyesi olduğunu belirtelim.

18 VIOP 30 Haftaya civarı açılışla başlayan Aralık Vadeli Endeks 30 Kontratı nda geri çekilmeler ve denemesi olduğu gözlendi. Desteğin çalışması ile yukarı yönelen kontratta kritik seviyesi üzerinde tutunma sağlanamayınca desteğine doğru tekrar geri çekilme yaşandı ve haftalık kapanış bu seviyenin hemen altında seviyesinden gerçekleşti. Kontratta seviyesi altı hareketliliğin devam etmesi durumunda izleyeceğimiz ilk destekler ve seviyelerinde bulunmakta ün önemli destek seviyesi olduğunu, desteğin alışması halinde tekrar yukarı hareketlilikler görülebileceğini, desteğin kırılması durumunda ise geri çekilmenin hızlanabileceğini belirtmek isteriz. Bu durumda destekleri izlenebilir ise bir sonraki önemli destek konumunda üzeri kalıcılıkta ise ve kritik dirençlerini izlemeye devam edeceğiz. Yukarı hareketin devamı adına üzeri kalıcılık gerektiğini hatırlatalım. Bu durumda izleyeceğimiz diğer dirençler ve seviyelerinde bulunmakta in ise önemli direnç konumunda olduğunu tekrar belirtmek isteriz.

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

10 Kasım - 14 Kasım 2014

10 Kasım - 14 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklentilerin üzerinde gelen ekim ayına ait ISM İmalat Endeksiydi. Ticaret Dengesi ve

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor 12 Aralık 2017 12 Aralık 2017 Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Ekim ayı İş imkanları ve personel değişim oranı

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor 29 Mayıs 2017 29 Mayıs 2017 Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ilk çeyrek büyüme verisi ile beraber değer kazanan Dolar endeksi bugün ABD piyasalarının

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

17 Kasım - 21 Kasım 2014

17 Kasım - 21 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global bazda ekonomik veri trafiğinin yoğun olmadığı bir hafta geçirdik. Açıklanan veriler arasında ABD den açıklanan verilere

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Geçtiğimiz hafta, ABD de açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 20-24 Şubat 2017 Haftaya dikkatler FOMC Toplantı Tutanaklarında olacak Hafta genelinde ABD de tarafında Yellen ve Fischer tarafından yapılan açıklamaları takip ettik. Yellen 2017 yılında faiz artırım miktarının

Detaylı

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 27-03 Mart 2017 ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan PMI rakamları beklentileri

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017 01 Şubat 2017 01 Şubat 2017 Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor Trump ın ABD de göçmen krizine ilişkin imzaladığı kararname piyasalarda Dolar aleyhine hareketler yaratmaya devam

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

09 Kasım Piyasalardaki Vergi Reformu Belirsizliği Sürüyor. 09 Kasım 2017

09 Kasım Piyasalardaki Vergi Reformu Belirsizliği Sürüyor. 09 Kasım 2017 09 Kasım 2017 09 Kasım 2017 Piyasalardaki Vergi Reformu Belirsizliği Sürüyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de vergi yasa tasarısının ötelenebileceği yönünde resmi olmayan haber akışları ile

Detaylı

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK 27-31 Mart 2017 SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Şubat ayı TÜFE rakamı yüzde 0,7 artış kaydetti. İngiltere de açıklanan

Detaylı

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık 03-07 Temmuz 2017 Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık Hafta içerisinde, Merkez Bankaları açıklamaları sonrasında Sterlin ve Euro da

Detaylı

22 Aralık - 26 Aralık 2014

22 Aralık - 26 Aralık 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasaları en çok etkileyen ekonomik veri kuşkusuz ABD Merkez Bankası FED in para politikasına yön veren FOMC toplantı

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR 24 Şubat 2017 24 Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya dördüncü çeyrekte beklentiler

Detaylı

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA 17 Ağustos 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı İşsizlik oranı yüzde 4,4 e gerilerken ikramiye

Detaylı

29 Aralık - 02 Ocak 2015

29 Aralık - 02 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasalarda Noel tatilinin ağır basması nedeniyle düşük hacimli işlemlerin gerçekleştiği, genel anlamda volatilitenin

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak Cuma günü akşam saatlerinde Çin in ABD ye ait insansız denizaltı aracına el koymasıyla siyasi gerilim arttı. Bu

Detaylı

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK.

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. 06 Mart 2017 06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Cuma günü Japonya'da açıklanan makro veriler karışık bir tablo çizerken Yen kanadında

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta Piyasalarda Geçen Hafta Pazartesi günü EURO Bölgesi nde açıklanan olumlu sanayi üretimi verilerine karşın ABD de açıklanan perakende satışlar verisinde de olumlu gerçekleşmenin meydana gelmesi nedeniyle

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

01 Aralık - 05 Aralık 2014

01 Aralık - 05 Aralık 2014 İSVİÇRE ALTIN'A ''HAYIR'' DEDİ!!! Geçtiğimiz hafta yaşanan ekonomik olayları değerlendirmeden önce İsviçre'de bugün yapılan Altın referandurmuna değinmek isterim. İsviçre'deki Altın Referandumunda sandıklar

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD Japonya MB ndan sınırlı genişleme Hükümetinin 28 trilyon yenlik ek teşvik paketinin

Detaylı

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI Yurtdışı gelişmeler; İtalya da Ocak ayında TÜFE aylık bazda yüzde 0,3 yıllık bazda yüzde 1 artış gösterdi. Almanya da açıklanan

Detaylı

Dolar Endeksinin 92,00 Seviyesi Üzerinde Tutunma İsteği Devam Ettiği Görülüyor. 04 Eylül 2017

Dolar Endeksinin 92,00 Seviyesi Üzerinde Tutunma İsteği Devam Ettiği Görülüyor. 04 Eylül 2017 04 Eylül 2017 Dolar Endeksinin 92,00 Seviyesi Üzerinde Tutunma İsteği Devam Ettiği Görülüyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde açıklanan Ağustos ayı İmalat PMI verisi beklentilere

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 arastirma@destekmenkul.com.tr KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR Büyük Merkez Bankalarının hafta boyunca verdiği ek

Detaylı

14 Mart Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor. 14 Mart 2017

14 Mart Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor. 14 Mart 2017 14 Mart 2017 14 Mart 2017 Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor Merkez Bankası toplantıları öncesi piyasalarda nispeten olumlu bir havanın hakim olduğunu görüyoruz. Dolar ın kayıplarını

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek 05 Mayıs 2017 Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde beklentilerin üzerinde açıklanan

Detaylı

30 Ocak 03 Şubat

30 Ocak 03 Şubat 30 Ocak 03 Şubat 2017 2017 Küresel Piyasalar Trump ın Kararnameleri ile Risk İştahını Azaltırken, Yurtiçinde GündemFitch ve S&P Kararları Küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı borsalardaki ralli ile kapattı.

Detaylı

Haftayı, Yoğun Veri Akışı İle Tamamlıyoruz

Haftayı, Yoğun Veri Akışı İle Tamamlıyoruz 22 Eylül 2017 22 Eylül 2017 Haftayı, Yoğun Veri Akışı İle Tamamlıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yayımlanan aylık bültende, Euro Bölgesi nde büyüme rakamlarında

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı 12 Haziran 2017 12 Haziran 2017 Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı Geçtiğimiz haftayı oldukça yoğun bir gündem ile bitiren piyasalara İngiltere seçimleri damgasını vurmuştu. May in genel seçimlerde

Detaylı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı 07 Haziran 2017 07 Haziran 2017 Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı Dün sakin veri akışı olması nedeniyle sınırlı fiyat hareketliliği içerisinde olan piyasalarda Dolar ın günü sınırlı da olsa

Detaylı

24 Nisan Haftalık Ekonomik Takvim TCMB, BOJ VE ECB KARARLARI KÜRESEL PİYASALARDA YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

24 Nisan Haftalık Ekonomik Takvim TCMB, BOJ VE ECB KARARLARI KÜRESEL PİYASALARDA YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 24-28 Nisan 2017 TCMB, BOJ VE ECB KARARLARI KÜRESEL PİYASALARDA YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan veriler karmaşık bir tablo çizerken dolar endeksinin hafta

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim 29-02 Haziran 2017 Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı FOMC tutanakları sonrası zayıflayan Dolar endeksi ilk çeyrek ABD büyüme verisi ile beraber değer kazandı. Geçtiğimiz hafta Dolar baskısını yakından

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

Küresel piyasalarda veri akışının yoğun olduğu bir haftayı geride bıraktık

Küresel piyasalarda veri akışının yoğun olduğu bir haftayı geride bıraktık 17 Şubat 2017 17 Şubat 2017 Küresel piyasalarda veri akışının yoğun olduğu bir haftayı geride bıraktık Dün ABD tarafında Fed Başkan yardımcısı Fischer ın açıklamaları takip edildi. Özellikle yüzde 2 lik

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. 01 Ağustos 2017 Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı perakende Satışlar verisi aylık

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

15 Ağustos Küresel Piyasalarda Risk İştahı Artıyor mu? 15 Ağustos 2017

15 Ağustos Küresel Piyasalarda Risk İştahı Artıyor mu? 15 Ağustos 2017 15 Ağustos 2017 15 Ağustos 2017 Küresel Piyasalarda Risk İştahı Artıyor mu? Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD-K.Kore arasında yaşanan gerilimin azalması ile birlikte küresel piyasalarda risk iştahının

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim Piyasalar Haftaya Yatay Başladı Geçtiğimiz hafta Fed in 20-21 Mart tarihinde gerçekleştirdiği toplantısına dair tutanaklar yayımlandı. Tutanaklarda, komite üyelerinin birçoğunun faiz artırımları konusunda

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017 11 Ağustos 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı Sanayi Üretimi verisinde, aylık

Detaylı

03 Ocak Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda. 03 Ocak 2017

03 Ocak Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda. 03 Ocak 2017 03 Ocak 2017 03 Ocak 2017 Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda Çin tarafında İmalat PMI ve İmalat Dışı PMI rakamları yakından takip edildi. İmalat PMI 51.4, İmalat Dışı PMI 54,5 olarak beklentilerin

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor Yurtdışı piyasalara baktığımızda dün ilk olarak ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Aşağı yönlü risklerin azaldığına değinen

Detaylı

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017 22 Mart 2017 22 Mart 2017 Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de TÜFE rakamları Şubat ayında yüzde 0,7 ve yıllık bazda yüzde 2,3 ile Eylül 2013

Detaylı

26 Ocak - 30 Ocak 2015

26 Ocak - 30 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara baktığımızda hiç kuşkusuz haftanın en dikkat çekici gelişmesi, Avrupa Merkez Bankası Para Politikası Kurulu nun almış

Detaylı

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan İmalat PMI verisi Ocak ayında beklentilerin üzerinde 52,6 düzeyinde gerçekleşti.

Detaylı

28 Haziran 03 Temmuz 2015

28 Haziran 03 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya Sanayi Üretimi ve Perakende Üretimi *11:30 İngiltere BOE Tüketici Kredisi Hacmi, M4 Para Arzı *12:00 Euro Bölgesi Tüketici Güven Endeksi,

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda

Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda 13 Kasım 2018 Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda 13 Kasım 2018 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan Sermaye Malları Fiyat Endeksi

Detaylı

24 Kasım - 28 Kasım 2014

24 Kasım - 28 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda hiç kuşkusuz en önemli gelişme Çarşamba günü akşam saatlerinde açıklanan

Detaylı

19 Mart Mart Dolar daki Kazançlar Genişlerken, Piyasalar Haftaya Sakin Başladı

19 Mart Mart Dolar daki Kazançlar Genişlerken, Piyasalar Haftaya Sakin Başladı 19 Mart 2018 a Dolar daki Kazançlar Genişlerken, Piyasalar Haftaya Sakin Başladı 19 Mart 2018 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan Ocak ayı Kapasite kullanım oranı aylık bazda yüzde

Detaylı

GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME

GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME 01.08.2017 Dün görece yatay seyreden piyasada yurtiçinde dış ticaret rakamlarını takip ettik. TUİK verilerine göre ihracat geçtiğimiz aya göre yüzde 2.3 artarak

Detaylı

04 Ocak OHAL Süresi 3 Ay Daha Uzatıldı. 04 Ocak 2017

04 Ocak OHAL Süresi 3 Ay Daha Uzatıldı. 04 Ocak 2017 04 Ocak 2017 04 Ocak 2017 OHAL Süresi 3 Ay Daha Uzatıldı Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin de Caixin İmalat PMI verisi beklentinin üzerinde 51,9 olarak açıklandı. Fransa TÜFE öncü rakamı beklentinin

Detaylı

Büyüme Beklentileri İle Rekorlara Ulaşan S&P ve Güçlü Dolar Piyasa Gündeminde

Büyüme Beklentileri İle Rekorlara Ulaşan S&P ve Güçlü Dolar Piyasa Gündeminde 26 Ocak 2017 Büyüme Beklentileri İle Rekorlara Ulaşan S&P ve Güçlü Dolar Piyasa Gündeminde 26 Ocak 2017 ABD de açıklanacak olan büyüme rakamı öncesinde, Trump sonrasına ilişkin genel ekonomik beklentilerin

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı 03 OCAK 2019 03 OCAK 2019 Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin de açıklanan Caixin İmalat PMI verisi Aralık ayında beklentilerin aksine geriledi ve 49,7

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

24 Ekim Dolar Endeksi 94,00 Seviyesinden Dönüş Gerçekleştirdi

24 Ekim Dolar Endeksi 94,00 Seviyesinden Dönüş Gerçekleştirdi 24 Ekim 2017 24 Ekim 2017 Dolar Endeksi 94,00 Seviyesinden Dönüş Gerçekleştirdi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İspanya ve Katalonya arasında yaşanan siyasi gerilimin devam etmesinin gün içerisinde

Detaylı

Bugün Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatiliteyi Artırabilir

Bugün Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatiliteyi Artırabilir 05 Nisan 2017 05 Nisan 2017 Bugün Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatiliteyi Artırabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avustralya Merkez Bankası politika faiz oranını değişikliğe

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurt içinde açıklanan ticaret dengesi verilerinde ihracat 2018 Aralık ayında 2017 Aralık ayına göre

Detaylı

12 Ocak - 16 Ocak 2015

12 Ocak - 16 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara geçtiğimiz hafta ABD den beklenti üzerinde açıklanan ancak saatlik kazançların gölgesinde kalan Tarım Dışı İstihdam verisi

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

18 Temmuz Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor

18 Temmuz Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor 18 Temmuz 2017 18 Temmuz 2017 Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde açıklanan Haziran ayı TÜFE ve Çekirdek TÜFE verileri bir önceki yılın aynı ayına

Detaylı

05 Ocak - 09 Ocak 2015

05 Ocak - 09 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalarda geçtiğimiz hafta noel ertesi ve yılbaşı olduğu için hacmin düşük olduğunu gördük. Veri akışı açısından ise çok önemli

Detaylı

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek.

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. 07 Temmuz 2017 07 Temmuz 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Fabrika siparişleri Mayıs ayında beklentinin

Detaylı

22 Haziran - 26 Haziran 2015

22 Haziran - 26 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm Gün Çin Tatil Tüm Gün Euro Bölgesi Eurogroup Toplantısı 01:00 Yeni Zelanda Westpack Tüketici Güven Endeksi 10:00 Türkiye Tükketici Güven Endeksi 17:00

Detaylı

28 Mayıs Haftalık Ekonomik Takvim. Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda

28 Mayıs Haftalık Ekonomik Takvim. Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda İngiltere de açıklanan TÜFE verisi Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 2,4 oranında artış gösterdi. Fed in 1-2 Mayıs

Detaylı