24 Kasım - 28 Kasım 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "24 Kasım - 28 Kasım 2014"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda hiç kuşkusuz en önemli gelişme Çarşamba günü akşam saatlerinde açıklanan Amerika Merkez Bankası FED in FOCM tutanaklarıydı. Tutanaklarda enflasyonun ilerleyen dönemlerde %2 seviyesine doğru hareket edebileceği belirtilirken, bir çok FOMC üyesinin enflasyon beklentilerinin düşmekte olduğuna dair endişeleri dikkate alması gerektiğini düşündüklerini gördük. Hafta boyunca ABD tarafından açıklanan verilere baktığımızda Ekim ayında Sanayi Üretimi nin gerilediğini, Üretici Fiyat Endeksinin ise beklenti üzerinde arttığını takip ettik. Hafta ortasında gelen Yapı Ruhsatları beklenti üzerinde açıklanırken, aynı saatte açıklanan Konut Başlangıçları verisinin ise beklentilerin hafif altında kaldığını gördük. Verilerin yoğunlaştığı haftasonuna doğru ise Tüketici Fiyat Endeksi(CPI), Philadelphia Fed İmalat Endeksi ve İkinci El Konut Satışları beklenti üzerinde kalırken, Üretim PMI ve Haftalık İşsizlik Maaşı Başvurularının beklentiden kötü açıklandığı görüldü. Avrupa tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda haftanın ilk önemli verisi, beklentinin üzerinde gelen Euro Bölgesi Ticaret Dengesi oldu. Almanya ve Euro Bölgesi ZEW Ekonomik Beklenti Endeksi de beklentilerin oldukça üzerinde geldi. Euro Bölgesi Cari Denge de beklentilerin üzerinde fazla verdi. Euro Bölgesi nin lokomotif ekonomisi olan Almanya da ise ÜFE (PPI) ve PMI verileri beklentilerin altında kaldı. Avrupa nın diğer bir önemli ekonomisi olan İngiltere den gelen verilere baktığımızda, Tüketici fiyat Endeksi (CPI) ve Perakende Satışlar verileri beklenti üzerinde gelirken, Üretici Fiyat Endeksi (PPI) beklenti altında kaldı. Asya tarafından geçtiğimiz haftanın öne çıkan gelişmelerine baktığımızda Japonya nın resesyona girdiğinin açıklandığı 3.çeyrek büyüme verisi ve Çin Merkez Bankasının faizi düşürmesi ön plandaydı. Avustralya Merkez Bankası nın para piyasası toplantı tutanaklarında ise gösterge faiz oranının bir süre daha değişmeyeceği yönünde karar alındığını görüldü. Japonya Ticaret Dengesinin beklentilerden biraz daha az açık verdiği anlaşıldı. Yeni Zelanda da ise çeyreklik bazda açıklanan Çekirdek Perakende Satışları ve Perakende Satışlar verilerinin beklentileri karşıladığı görüldü. Çin Merkez Bankasının faiz kararı dışındaki Çin den gelen en önemli veri ise genişleme sınırı olan 50 düzeyinde açıklanan HSBC İmalat PMI verisi oldu. Türkiye tarafından geçtiğimiz hafta boyunca açıklanan verilere baktığımızda İşsizlik Oranında yeniden çift haneli rakamlara çıktığımızı, Bütçe açığının bir önceki döneme göre azaldığını, TCMB nın faizleri sabit bıraktığını gördük. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P ise kredi notu ve kredi not görünümü üzerine yaptığı açıklamada Türkiye nin BB+ olan notunu ve negatif olan kredi görünümünü sabit bıraktığını açıkladı.

2 ABD Hafta içerisinde yoğun olan ABD de hiç kuşkusuz en önemli gelişme Çarşamba günü akşam saatlerinde açıklanan Amerika Merkez Bankası(FED) in FOCM tutanaklarıydı. Hatırlanacağı üzere son FOMC toplantısında FED varlık alım programını daha önceden duyurduğu gibi bitirmişti. Toplantıda varlık alımlarının sonlandırılmasına karşı tek muhalif Minneapolis Fed Başkanı Naraya Kocherlakota olmuştu. Açıklanan tutanaklarda ise ; küresel zayıflamanın ABD ekonomisi üzerindeki etkisinin zayıf olmasının avantajından bahsediliyor. Sözlü yönlendirmenin daha sağlıklı olabileceğinden söz edilirken, enflasyonun ilerleyen dönemlerde %2 seviyesine doğru hareket edebileceği belirtildi. İstihdam piyasasındaki göstergelerin açıklanan veriler ışığında geliştiği söylendi. Ayrıca bir çok FOMC üyesi, enflasyon beklentilerinin düşmekte olduğuna dair endişeleri dikkate alması gerektiğini düşünmekte. Bilindiği üzere ABD de enflasyon 29 ay üst üste FED in hedefi olan %2 nin aşağısında kalmıştı. S&P %1, ,50 DOW %0, ,06 NASDAQ %0, ,97 Hafta boyunca ABD tarafından açıklanan verilere baktığımızda Ekim ayında Sanayi Üretimi nin gerilediğini gördük. Beklentinin %0.2 oranında artış olduğu Sanayi Üretiminde %0.1 oranında azalma gözlendi. Aynı gün Kapasite Kullanım Oranı açıklandı. Mevcut kaynakların kullanım oranını gösterin verinin geçtiğimiz aya göre gerilediği görüldü. Ekim ayına ait rakam %78.9, bir önceki ayın verisi ise %79.2 olarak duyurulmuştu Üretici Fiyat Endeksinin ise beklenti üzerinde arttığını takip ettik. Enerji ve besin sektörünün hesaplanmadığı Çekirdek ÜFE de Ekim ayına ait beklenti %0.2 seviyesindeydi. Beklentinin üzerinde gelen veri %0.4 artış yönünde açıklandı. Yıllık bazda da beklentinin üzerinde gelerek %1.8 oranında artış görüldü. Üretimi Fiyat Endeksi de (PPI) beklentilerin üzerinde geldi. Aylık bazda %0.2, yıllık bazda ise %1.5 oranında artış açıklandı. Hafta ortasında gelen Yapı Ruhsatları ise beklenti üzerinde açıklandı. Ekonomi açısından önemli bir gösterge olan konut verilerinde, Ekim ayına ait beklentiler 1milyar 40milyon adet olması yönünde olup, %0.9 artış öngörülüyordu. Veri beklentilerin üzerinde gelerek 1milyar 80milyon adet olarak açıklandı ve %4.8 oranında artış olduğu görüldü. Bununla beraber aynı saatte açıklanan Konut Başlangıçları verisinin ise beklentilerin hafif altında kaldığını gördük. Beklentinin 1 milyar 30 milyon olduğu veri 1 milyar 9milyon adet olarak açıklandı.

3 ABD Verilerin yoğunlaştığı haftasonuna doğru ise Tüketici Fiyat Endeksi(CPI), Philadelphia Fed İmalat Endeksi ve İkinci ElKonut Satışları beklenti üzerinde kalırken, Üretim PMI, ve Hfatalık İşsizlik Maaşı Başvuruları beklentiden kötü açıklandı. Tüketici Fiyat Endeksi beklentiden olumlu gelerek %0.0 seviyesinde, yıllık bazda da %1.7 seviyesinde açıklandı. Basın ve enerji maddelerinin dahil edilmediği Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi ise beklentiler ile aynı kalarak aylık bazlı %0.2, yıllık bazda da %1.8 oranında açıklandı. Philadelphia Fed İmalat Endeksi de beklentinin oldukça üzerinde gelerek 40.8 seviyesinde açıklandı. Bir önceki ay veri 20.7 düzeyindeydi. İkinci El Konut Satışları ise beklentilerin oldukça üzerinde gelerek %1.5 oranında artış gösterdi. Üretim PMI ı beklenti altında kalarak 54.7 düzeyinde gelirken, Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları ise beklentiden kötü gelerek 291 bin düzeyinde geldi. Hafta içinde, FOMC üyelerinin açıklamalarını takip etttik. Salı günü, Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota açıklamalarda bulundu. Önceki söylemleriyle paralel ifadeler kullanan başkan, 2015 te faiz arttırılmaması gerektiğini ve 2018 yılına kadar enflasyonun %2 seviyesine çıkmasının zor olduğunu dile getirdi. Hatırlanacağı üzere Kocherlakota 29 Ekim deki FOMC toplantısında tek muhalif olarak ortaya çıkmıştı.

4 AVRUPA Avrupa tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda haftanın ilk önemli verisi, beklentinin üzerinde gelen Euro Bölgesi Ticaret Dengesi oldu. İthal ve ihraç edilen mallar arasındaki değer farklılığını belirleyen veri 17milyar 700milyon Euro düzeyinde gerçekleşti. Beklentiler 16milyar seviyesinde açıklanacağı yönündeydi. Bir önceki rakam ise 15milyar 400milyon Euro seviyesinde gelmişti. Almanya ve Euro Bölgesi ZEW Ekonomik Endeksi de beklentilerin oldukça üzerinde geldi. Endeks Almanya da 11.5, Euro Bölgesinde ise 11.0 seviyesinde gerçekleşti. İyimser olan yatırımcılarla kötümser olan yatırımcılar arasındaki farkı belirleyen veride beklentiler Almanya da 0.9 Euro Bölgesinde ise 4.3 düzeyinde geleceği yönündeydi. Veri geçtiğimiz ay Almanya da -3.6 seviyesinde Euro Bölgesinde ise 4.1 düzeyinde açıklanmıştı. DAX %5, ,55 FTSE %1, ,76 CAC 40 %3, ,23 Euro Bölgesi Cari Denge ise beklentilerin üzerinde fazla verdi. İthal ve ihraç edilen mallar arasındaki geçtiğimiz üç aya ait değeri gösteren veri, 30milyar Euro fazla verdi. Beklentiler 21milyar 300milyon fazla vereceği yönündeydi. Bir önceki rakamda ise 22milyar 800milyon fazla açıklanmıştı. Euro Bölgesi nin lokomotif ekonomisi olan Almanya da ÜFE (PPI) ve PMI verileri beklentilerin altında kaldı. Almanya PPI da aylık bazda %0.2 yıllık bazda %0.1 düzeyinde daralma görülürken, Almanya İmalat PMI ise bir önceki aya göre düşerek 50.0 seviyesinde geldi. Euro Bölgesi nde de PMI rakamları beklentilerin altında gerçekleşti. İmalat PMI 50.4 Hizmet PMI ise 51.3 düzeyinde açıklandı. Hafta Boyunca açıklamalarını takip ettiğimiz Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, haftanın ilk iş günü yaptığı konuşmada, Euro Bölgesi nde büyümenin ivme kaybettiğini ve da ılımlı büyümenin beklendiğini söyledi. Euro Bölgesi nde enflasyonun düşük kalmayı sürdüreceğini, gerekmesi halinde parasal genişlemeye daha da hız verebileceklerini açıklayan Draghi, Varlığa Dayalı Menkul Kıymet alımına başlanacağının sinyalini verdi. Haftanın son günü yaptığı açıklamada ise Draghi, fiyat istikrarını sağlama amaçlarının gerektirdiği üzere, enflasyon ve enflasyon beklentilerini mümkün olan en hızlı şekilde yükseltmek için gerekeni yapacaklerını belirtti. Ayrıca kısa vadeli enflasyon beklentilerinin de aşırı düşük gördüğü seviyelere gerilediğini sözlerine ekledi. Draghi nin bu açıklamalarından sonra ECB aynı gün Varlığa Dayalı Menkul Kıymet alımı yaptı.

5 AVRUPA Konuşmalarını takip ettiğimiz ECB Üyesi Praet ise, Euro Bölgesi ekonomisinin bir süredir güç kaybettiğini ve ilk yarıda sağlanan büyümenin ikinci yarıda hız kesmeye başladığını ifade etti. Avrupa nın diğer bir önemli ekonomisi olan İngiltere den gelen verilere baktığımızda, Tüketici fiyat Endeksi (CPI) ve Perakende Satışlar verileri beklenti üzerinde gelirken, Üretici Fiyat Endeksi (PPI) beklenti altında kaldı. Ekim ayına ait CPI yıllık bazda %1.3 seviyesinde beklentilerin üzerinde, aylık bazda ise beklentilere paralel %0.1 düzeyinde geldi. Ekim ayına ait PPI ise beklentilerin altında daralarak aylık bazda %1.5 yıllık bazda %8.4 seviyesinde gerçekleşti. 6 Kasıma ait İngiltere Merkez Bankası(BOE) Toplantı Kayıtları nda, Faiz Oranı 2 ye karşı 7 evet oyuyla %0.50 seviyesinde kaldığı tekrar belirtildi. Perakende Satışlar ise beklentilerin üzerinde gelerek, aylık Perakende Satışlar %0.8 yıllık Perakende Satışlar %4.3, aylık Çekirdek Perakende Satışlar %0.8 yıllık Çekirdek Perakende Satışlar %4.6 seviyesinde gerçekleşti.

6 ASYA Geçtiğimiz hafta Asya tarafından öne çıkan gelişmelere baktığımızda Japonya nın resesyona girdiğinin açıklandığı 3.çeyrek büyüme verisi ve Çin Merkez Bankasının faizi düşürmesi ön plandaydı, Avustralya Merkez Bankası nın para piyasası toplantı tutanaklarında ise gösterge faiz oranının bir süre daha değişmeyeceği yönünde karar alındığını görüldü. Nikkei %0, Hang Seng %2,70 Japonya tarafına baktığımız zaman haftanın öne çıkan en önemli gelişmesi, yıllık bazda Yurtiçi Hasıla verilerinin üçüncü çeyrekte %1.6 daralması ve ekonominin 2. defa düşüş kaydetmesiyle Japonya ekonomisinin resesyona girmesi oldu. Çeyreklik bazda Yurtiçi Hasıla ise %0.4 azalış olduğu yönünde açıklandı. Beklenti %0.5 açıklanacağı yönündeydi. Yıllık bazda İhracat verisi ise beklentinin üzerinde %9.6 olarak açıklandı. Beklenti %4.5 Shangai %0, ,79 düzeyindeydi. Ticaret Dengesi nde ise beklenti 1trilyon 186 Milyar Japon Yeni azalış olacağı yönündeydi. Açıklanan bu rakamın üzerinde 710 Milyar Japon Yen i azalış olduğu yönündeydi. Ayrıca Japonya Merkez Bankası düzenlediği toplantıda, parasal tabanın 80 trilyon Yen genişletilmesine ilişkin taahhüdünü sürdüreceğini açıklandı. Yeni Zelanda dan veri akışına baktığımızda; Çeyreklik bazda açıklanan Çekirdek Perakende Satışları ve Perakende Satış verileri beklentinin üzerindeydi. Beklentinin %0,1 olduğu Çekirdek verisi %1.4 açıklanırken, Perakende Satış ise %1.5 olarak açıklandı. Beklenti %0.9 geleceği yönündeydi. Yılık bazda açıklanan Perakende Satışlarda beklentinin üzerinde %4.1 olarak açıklandı. Veride beklenti %4.0 düzeyindeydi. Çeyreklik bazda açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (PPI) ise beklentiyi karşılayamayarak %1.5 azaldığı yönünde açıklandı. Beklenti %0.3 geleceği yönündeydi. Dünyanın en önemli ekonomilerinden olan Çin e baktığımızda haftanın öne çıkan gelişmesi Çin Merkez Bankası nın faiz oranlarını indirmesi oldu. %6.00 olan gösterge faiz oranını %5.60 düzeyinde, %3.00 düzeyinde olan mevduat oranı faizini ise %2.75 olarak belirledi. Kararın ardından Çin Merkez Bankası, İhtiyatlı para politikasını sürdüreceğiz. Ekonomide güçlü teşvik uygulamasına gerek yok. Fiyat baskıları geri çekiliyor. Çin ekonomisinde hala mantıklı bir büyüme var açıklamasında bulundu. Ayrıca Çin den öne çıkan diğer bir veri ise, HSBC Satın alma Müdürleri Endeksi (PMI) oldu. Beklentinin 50.3 yönünde olduğu endeks beklentinin altında 50.0 düzeyinde açıklandı.

7 TÜRKİYE Türkiye den gelen veri trafiğine baktığımızda sakin bir hafta geçirdiğimizi görmekteyiz. Haftanın ilk gününde geldiğini gördüğümüz verilerde ilk olarak yeniden çift haneli rakamlara ulaşan Türkiye Çeyreklik İşsizlik Oranını görüyoruz. İşsizlik oranının Ağustos ayında %10.1ile beklentiyle paralel geldiğini ve önceki döneme göre artış gerçekleştiğini görmüş olduk. Verinin detayına bakacak olursak Türkiye İstatistik Kurumu nun açıkladığı ağustos ayı hanehalkı işgücü istatistiklerine göre, işsiz sayısı 2 milyon 867 binden 2 milyon 944 bin kişiye çıktı. Haftanın ikinci verisi ise Türkiye Bütçe Açığı verisiydi. Bir önceki aya göre bir hayli azaldığını gördüğümüz verinin ekim ayı adına 3 milyar lira olduğunu gördük. Ocak-Ekim ayı arasında ise açığın 14.9 milyar lira olduğunu belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ayrıca yıl sonuna kadar bütçe açığı hedefini rahat bir şekilde yakalayabileceklerini belirtti. Bu hafta gerçekleşen en önemli olay ise kasım ayı PPK toplantısı oldu. Toplantı detaylarına bakacak olursak açıklanan verilerin beklentileri karşılayarak sabit şekilde bırakıldığını görüyoruz. Bir hafta vadeli repo ihale faizinin %8.25'te, gecelik borçlanma faizinin %7.50'de, faiz koridorunun üst sınırı olan gecelik marjinal fonlama oranının ise %11.25'te sabit bırakıldığını gördük. Açıklamalarda belirtilen önemli bir detay enflasyon oranı üzerine oldu. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurların yakından izleneceği ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasında sıkı duruşun sürdürüleceği belirtildi. Veri olarak sakin bir hafta olsa da ekonomik açıklamalar adına hareketli bir hafta olduğu belirtebilir ve bu açıklamalara değinecek olursak TCMB nin özel sektör yurtdışı kredi borcu açıklamasını gördük yıl sonuna göre 6.1 milyar dolar arttığını gördüğümüz miktarın milyar dolar olduğu açıklandı. Merkez Bankası ndan gelen bir diğer açıklama ise Kısa Vadeli Borç Stoku oldu. Bu borç miktarında da geçen yıl aynı döneme göre 1.1 artış yaşandığını ve milyar dolar olarak gerçekleştiğini gördük. Diğer gelişmelere bakacak olursa Türkiye adına Standard&Poor stan olumlu bir açıklama geldi ve açıklamada gelişmekte olan ekonomiler içerisinde Türk Bankalarının yavaşça istikrar kazanmaya başladığı belirtildi. Bu açıklamadan sonra S&P nin ülkemiz açısından yayımlayacağı rapor daha da önemli hale gelmiş oldu. Haftanın son işlem gününde ise merakla beklenen Standard&Poor sun Türkiye ile ilgili açıklamları geldi ve S&P Türkiye nin BB+ olan notunu ve negatif olan kredi görünümünü sabit bıraktığını açıkladı. Açıklamanın detaylarında ise notun ülke ekonomisindeki büyümenin kademeli olarak tekrar %3 ün üzerine çıkacağına yönelik beklentiden kaynaklandığını ve kredide ki negatif görünümün ise 2015 yılında Türkiye nin ciddi oranda dış finansmana ihtiyaç duyacak olmasından kaynaklanan risklere yönelik olduğu belirtildi.

8 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi gününe Japonya da tatil olması ve diğer Asya ekonomilerinden gelmesi beklenen önemli bir veri akışı olmadığı için sakin başlayacağız. Gün içerisinde 11:00 de Almanya dan açıklanacak IFO İş Dünyası Endeksi ve 16:45 te ABD den açıklanacak Öncü Hizmet PMI verisi takip edilebilir. Ayrıca 14:30 da Türkiye den gelecek Kapasite Kullanım Oranı da iç piyasada oynaklığı arttırabilir. Salı günü 03:00 te Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda nın konuşması yakından takip edilecek. 04:00 te ise Yeni Zelanda dan Enflasyon Beklentileri verisi gelecek. 09:00 daki Almanya 2014 üçüncü çeyrek Büyüme verisinin ardından 11:30 da İngiltere Mortgage Onayları verisi ve 12:00 de İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Carney nin konuşması izlenecek. 15:30 da ise ABD üçüncü çeyrek büyüme verisinin 2. tahminini izleyeceğiz. Ayrıca 15:30 da Kanada dan açıklanacak Perakende Satışlar ve Çekirdek Perakende Satışlar verileri izlenebilir. 17:00 de ise ABD Tüketici Güven Endeksi takip edilecek. Çarşamba günü 11:30 da İngilere 2014 üçüncü çeyrek revize Büyüme verisi ön plana çıkıyor. 15:30 da ise ABD den gelecek Dayanıklı Mal Siparişleri verisi, Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları verisi, Çekirdek TÜFE ve Kişisel Gelir ve Giderler verileri ön planda olacak. Bu verilerin ardından 16:45 ABD Chicago PMI, 16:55 Revize Michigan Tüketici Güven Endeksi ve 17:00 Yeni Konut Satışlarıyla Bekleyen Konut Satışları verileri açıklanacak. Perşembe günü 02:30 da Avustralya dan gelecek Özel Sektör Sermaye Yatırımları verisi ile güne merhaba diyeceğiz. 10:55 te Almanya İşsizlik Oranı ve 11:00 de ise Euro Bölgesi Özel Sektör Kredi verisi izlenebilir. 14:00 teki Almanya GFK Tüketici Güven Endeksinin ardından 15:00 te Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (CPI) ve 15:30 da Kanada Cari Denge verisi izlenecek. Ayrıca şükran günü nedeniyle ABD piyasalarının kapalı olacağı gün Brent ve Crude Petrol fiyatlarını doğrudan etkileyecek OPEC toplantısının yapılacığını söylemek isterim. Cuma günü ise 01:30 da Japonya dan gelecek Hanehalkı Harcamaları ve Enflasyon verileri ile güne başlayacağız. 01:50 da gelecek Japonya Perakende Satışlar ve Öncü Sanayi Üretim verisi ise dikkatle izlenebilir. 02:00 de ise Yeni Zelanda İş Dünyası Güven Endeksi açıklanacak. 09:00 da Almanya Perakende Satışlar, 10:00'da Türkiye Dış Ticaret Açığı,12:00 de ise Euro Bölgesi Kasım ayı öncü TÜFE (CPI) ve İşsizlik Oranı verileri izlenecek. 15:30 da açıklanacak Kanada Büyüme verisinin ise haftanın son önemli verisi olması bekleniyor.

9 EURUSD Hafta boyunca konuşmalarını takip ettiğimiz ECB Başkanı Draghi haftanın ilk günü, Euro Bölgesinde enflasyon düşük kalmayı sürdürecek, gerekmesi halinde parasal genişlemeye daha da hız verebiliriz diyerek Varlığa Dayalı Menkul Kıymet alımına başlanacağının sinyalini verdi. Haftanın son günü yaptığı açıklamada ise Draghi, fiyat istikrarını sağlama amacımızın gerektirdiği üzere, enflasyon ve enflasyon beklentilerini mümkün olan en hızlı bir şekilde yükseltmek için gerekeni yapacağız dedi. Draghi nin son açıklamasından sonra ECB aynı gün Varlığa Dayalı Menkul Kıymet alımına başladı. Gelecek haftaya baktığımızda, Euro tarafında Almanya İfo İş Ortamı Endeksi, Almanya GDP, Almanya İşsizlik Değişimi ve Euro Bölgesi CPI verilerini takip edeceğiz. USD tarafında ise GDP, Tüketici Şartları, Çekirdek Dayanıklı Malların Siparişleri, Yeni ve Beklemedeki Ev Satışları nı izliyor olacağız. EURUSD paritesine teknik olarak baktığımızda; Hafta boyunca önemli ve seviyeleri arasında hareketlerini izlediğimiz EURUSD paritesi, haftanın son günü Draghi nin konuşmaları ve ECB nin VDMK alımı yaptığını açıklamasından sonra desteğine kadar geriledi. Haftayı da desteğinin hemen üzerinde kapattı desteğinin çalışmasıyla görülebilecek yukarı yönlü hareketler halinde önemli ve kritik dirençleri takip edilebilir. Yukarı hareketin devamı adına seviyesi üzeri kalıcılık aradığımızı belirtelim. Aşağı yönlü hareketlilikler ve seviyesi altı fiyatlamalar durumunda ise izleyeceğimiz destekler seviyelerinde bulunmakta seviyesinin önemli destek olduğunu hatırlatalım.

10 GBPUSD GBPUSD paritesi geçtiğimiz haftaya, İngiltere'den beklentinin altında açıklanan Konut verilerinin etkisiyle 14 ayın en düşük seviyesine kadar gerileyerek başlamıştı. Haftanın ortasında ise İngiltere Merkez Bankası'nın toplantı tutanakları, faiz artışı konusunda görüş ayrılıklarının olduğunun göstermesi GBPUSD'yi 14 ayın en düşük seviyesinden yükseltti. Gelecek hafta İngiltere'den açıklanacak öne çıkan verilere baktığımızda; yıllık ve aylık bazda açıklanacak 3.çeyrek Büyüme verisi ön plana çıkmakta. Ayrıca Ulusal Konut Fiyat Endeksi ve çeyreklik bazda İş Yatırımı verilerini takip edeceğiz. GBPUSD paritesine teknik açıdan bakacak olursak; Geçtiğimiz hafta satıcılı seyrin gözlendiği paritede, kapanış seviyesinin hemen üzerinde gerçekleşti. Aşağı yönlü hareketliliğin devamında bu seviyenin altındaki kalıcılıkta ve 1.54 destek seviyelerini takip edeceğiz. Yukarı yönlü hareketlilikte seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması halinde ilk dirençler , , ve seviyelerinde bulunmakta 'un ise kritik direnç konumunda olduğunu, yukarı hareketin devamı adına bu seviye üzeri kalıcılık gerektiğini, geçilememesi halinde tekrar geri çekilmelerin görülebileceğini belirtmek isteriz.

11 USDJPY USD/JPY paritesi önceki hafta Amerika'dan beklenenin üzerinde açıklanan Perakende Satışlar verisinin etkisiyle 7 yılın en yüksek seviyesi olan 116,82 seviyesini görmesinin ardından, yukarı yönlü seyrine geçtiğimiz haftada devam etti. Haftanın ilk işlem gününde Japonya ekonomisinin resesyona girdiği haberleriyle paritede 115,89 seviyesine kadar geri çekilmeler gözlense de Çarşamba günü Japonya Merkez Bankası'nın faiz oranı artışını ertelemesinin ardından tekrar 7 yılın en yüksek seviyesine kadar yükseldi. Haftanın son işlem gününde kar satışlarının artmasıyla paritede değer kayıpları görülse de son 7 yılın en yüksek seviyelerinde kapanışını gerçekleştirdi. Gelecek haftaya bakarsak; Haftanın son işlem gününde yıllık ve aylık bazda açıklanacak Ev Satışları, TÜFE, Endüstriyel Üretim, Perakende Satış Japonya'dan açıklanacak öne çıkan veriler arasında. USDJPY paritesine teknik açıdan baktığımızda; Yukarı yönlü hareketliliğine devam etmesi durumunda ilk dirençler ve seviyelerinde bulunmakta. Aşağı yönlü hareketliliğin oluşması durumunda ise ve kritik destek seviyelerini takip edeceğiz seviyesi üzerinde yukarı yönlü hareketliliğin devamı adına kalıcılık arayışımız bulunmaktadır.

12 S&P hafta üst üste haftalık bazda primli kapatan SP500 Aralık Vadeli Kontratı'nda, geçen hafta da yukarı yönlü hareketlilik devam etti ve 2060 seviyesi üzerinde kapanış görüldü. Haftaya 2044 seviyesi altında başlayan kontratta bu seviye üzerinden hafta boyunca pozitif yönlü hareketlilik hakimdi. Daha önceki raporlarımızda da 2044 seviyesinin kritik olduğunu ve bu seviye üzerinde pozitif yönlü işlemlerin sürebileceğinden bahsetmiştik. Pozitif yönlü hareketliliğin devam etmesi durumunda ve 2103 dirençleri izlenebilir. Olası aşağı yönlü hareketlilikte ise tekrardan 2044 desteğini takip edeceğiz. Daha aşağıda da ve 1980 destekleri bulunmaktadır.

13 ALTIN 2 haftadır primle kapatan ALTIN, hafta boyunca 1174 ve 1207 seviyeleri arasında fiyatlandı. Haftanın son gününde Çin Merkez Bankası'nın mevduat faizlerini ve kredi faizlerini düşürmesiyle birlikte başta ALTIN olmak üzere neredeyse tüm emtialarda değer artışı görüldü. Bu haber ile birlikte 1207 direncinin de test edildiği görüldü. Önümüzdeki hafta ALTIN da fiyatlamalara etki edebilecek ABD tarafından GDP ve konut satış verileri bulunmaktadır. Teknik açıdan bakacak olursak; hafta boyunca 1174 ve 1207 seviyeleri arasında fiyatlanan ve haftayı 1207 direncinin hemen gerisinde kapatan ALTIN'da, bu seviye aşağısındaki hareketlilikte ve 1142 destekleri takip edilebilir. Emtiada, işlemlerin 1174 desteği üzerinde devam etmesi durumunda yukarı yönlü hareketliliğin devam edebileceğini ve 1161 seviyesi aşağısında da satış baskısı olabileceğini belirtelim. Pozitif yönlü hareketlilikte halinde ise ve kritik 1255 dirençleri izlenebilir. 1255'in kritik direnç olduğunu hatırlatmak isteriz.

14 BRENT Haftaya negatif hareketlerle başlayıp desteğine kadar geri çekilen BRENT te, desteğinin çalışması ve Çin Merkez Bankası nın Faiz indirimine gitmesinin etkisiyle pozitif hareketler görüldü ve direnci test edildi seviyesinin geçilememesiyle geri çekilerek haftayı desteğinin üzerinde kapattı. Pozitif hareketlilikler ve seviyesi üzeri fiyatlamalar durumunda ve kritik dirençleri takip edilebilir üzerinde ise izleyeceğimiz dirençler ve seviyelerinde bulunmakta. BRENT te asıl önemli direncin seviyesinde olduğunu, yukarı hareketin devamı için bu seviyenin geçilmesi gerektiğini, aksi halde tekrar geri çekilmeler görülebileceğini hatırlatmak isteriz seviyesinin geçilememesi durumunda görülebilecek geri çekilmelerde ise desteklerini takip ediyor olacağız.

15 USDTRY Yurt içi piyasalarda önemli bir veri akışı olmadığını gördüğümüz haftada ilk olarak Türkiye Çeyreklik İşsizlik Oranı nı görmekteyiz. 10.1% lik verinin çift hane olarak açıklanması yurt içi piyasalar açısından olumsuz bir etki yarattı. Verinin mayıs ayından bu yana çift hane olarak açıklanmadığını görmüştük uzun bir aradan sonra çift haneye ulaşılması Türkiye ekonomisi açısından iyi bir etki yaratmadı. Bir diğer veriye baktığımızda ise Bütçe Dengesi ni görmekteyiz. Bir önceki ay -9.2B olarak açıklandığını gördüğümüz veride ekim ayına ait dengenin -3.00B olduğunu izledik. Bir önceki aya göre açığın azaldığını gördüğümüz veri yurtiçi piyasalar adına iyi bir etken olarak düşünülebilir. Kura teknik açıdan bakacak olursak: Hafta boyunca çok fazla oynaklığın yaşanmadığını gördüğümüz USDTRY kurunda işlemlerin genellikle Türk Lirası lehine gerçekleştiğini gördük. Haftalık kapanışını da kritik seviyesinin hemen altından yapan kurda işlemlerin Türk Lirası lehine devam etmesi halinde destekler ve seviyelerinde bulunmakta ise kritik destek konumunda. Yeni hafta ile birlikte Dolar lehine bir hareketlilik ve seviyesi üzeri fiyatlama durumunda ise / bandı ve seviyeleri direnç olarak takip edilebilir 'nin ise önemli diren konumunda olduğunu hatırlatmak isteriz.

16 EURTRY Hafta boyunca toparlanma gayretindeki kurda 2.81 direnci üzeri kalıcılık sağlanamaması sonrasında geri çekilmeler görüldü. Özellikle Draghi'nin cuma günkü pek de olumlu karşılanmayan açıklamaları sonrası geri çekilmenin hızlandığı görüldü ve hafta seviyesinin hemen altından kapandı. Geri çekilmenin devamı halinde ve önemli 2.74 desteklerini izleyeceğiz altı kalıcılık durumunda geri çekilmenin hızlanabileceğini, 2.74 deteğinin çalışması halinde ise tekrar yukarı hareketlilik görülebileceğini belirtelim. Bu durumda üzerinde izleyeceğimiz ilk dirençler sırasıyla ve 2.80 seviyelerinde bulunmakta ise kritik direnç konumunda. Olası yğkselişin devamı adına 2.81 üzeri kalıcılık gerektiğini belirtelim.

17 VIOP 30 VİOP30 Aralık Vadeli Kontratı'nda haftanın son işlem gününde haftanın en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Haftalık kapanışını seviyenin hemen altında yaptığını gördüğümüz kontratta işlemlerin bu seviye üzerinde gerçekleşmesi halinde ilk direnç kritik seviyesinde bulunuyor. Bu seviyenin yukarı hareketlerin devamlılığı adına üzerinde kalıcılık aradığımız seviye olduğunu da hatırlatalım üzerinde hareketlerin devam etmesi durumunda diğer dirençler ve seviyelerinde bulunuyor üzeri kalıcılık sağlanamaması durumunda ve seviyesi altında takip edeceğimiz ilk destekler ise ve seviyelerinde bulunmakta 'ün önemli destek konumunda olduğunu hatırlatalım.

17 Kasım - 21 Kasım 2014

17 Kasım - 21 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global bazda ekonomik veri trafiğinin yoğun olmadığı bir hafta geçirdik. Açıklanan veriler arasında ABD den açıklanan verilere

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor 29 Mayıs 2017 29 Mayıs 2017 Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ilk çeyrek büyüme verisi ile beraber değer kazanan Dolar endeksi bugün ABD piyasalarının

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

10 Kasım - 14 Kasım 2014

10 Kasım - 14 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklentilerin üzerinde gelen ekim ayına ait ISM İmalat Endeksiydi. Ticaret Dengesi ve

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017 11 Ağustos 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı Sanayi Üretimi verisinde, aylık

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

01 Aralık - 05 Aralık 2014

01 Aralık - 05 Aralık 2014 İSVİÇRE ALTIN'A ''HAYIR'' DEDİ!!! Geçtiğimiz hafta yaşanan ekonomik olayları değerlendirmeden önce İsviçre'de bugün yapılan Altın referandurmuna değinmek isterim. İsviçre'deki Altın Referandumunda sandıklar

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor Yurtdışı piyasalara baktığımızda dün ilk olarak ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Aşağı yönlü risklerin azaldığına değinen

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

15 Aralık - 19 Aralık 2014

15 Aralık - 19 Aralık 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda Perakende Satışların beklentiden ve bir önceki aydan yüksek geldiğini, Haftalık

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA 17 Ağustos 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı İşsizlik oranı yüzde 4,4 e gerilerken ikramiye

Detaylı

03 Kasım - 07 Kasım 2014

03 Kasım - 07 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global bazda geçtiğimiz haftaki veri trafiği arasında yön belirleyici etkisi yüksek olan ekonomik olaylara baktığımızda Merkez Bankalarının

Detaylı

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek.

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. 07 Temmuz 2017 07 Temmuz 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Fabrika siparişleri Mayıs ayında beklentinin

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR 24 Şubat 2017 24 Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya dördüncü çeyrekte beklentiler

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

29 Aralık - 02 Ocak 2015

29 Aralık - 02 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasalarda Noel tatilinin ağır basması nedeniyle düşük hacimli işlemlerin gerçekleştiği, genel anlamda volatilitenin

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

24 Kasım Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor

24 Kasım Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor 24 Kasım 2016 24 Kasım 2016 Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor Fed in dün yayımladığı Kasım ayı toplantı tutanakları, FOMC üyelerinin yakın bir dönemde faiz artırma isteğini

Detaylı

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *Tatil ABD Anma Günü *Tatil İngiltere *02:50 Japonya Ticaret Dengesi, İhracat ve İtlahat Hacmi Salı; *01:45 Yeni Zelanda Ticaret Dengesi, İhracat ve İthalat

Detaylı

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 27-03 Mart 2017 ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan PMI rakamları beklentileri

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 07.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35957 1,36043 0,06 ALTIN 1319,73 1319,60 0,01 USDTRY 2,13241 2,12844 0,18 EURTRY 2,89974 2,89612 0,12 USDJPY 102,062 101,856 0,20

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 26.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36282 1,36095 0,13 ALTIN 1319,01 1316,37 0,20 USDTRY 2,13066 2,12497 0,26 TRY 2,90446 2,89413 0,35 USDJPY 101,861 101,728 0,13 USD

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek.

Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek. 20 Temmuz 2017 20 Temmuz 2017 Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Haziran ayı İnşaat izinleri verisi

Detaylı

22 Aralık - 26 Aralık 2014

22 Aralık - 26 Aralık 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasaları en çok etkileyen ekonomik veri kuşkusuz ABD Merkez Bankası FED in para politikasına yön veren FOMC toplantı

Detaylı

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *10:30 Almanya - İmalat ve Hizmet PMI *11:00 Euro Bölgesi - İmalat ve Hizmet PMI Salı; *09:00 Almanya - GSYİH 2. Çeyrek *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim 29-02 Haziran 2017 Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı FOMC tutanakları sonrası zayıflayan Dolar endeksi ilk çeyrek ABD büyüme verisi ile beraber değer kazandı. Geçtiğimiz hafta Dolar baskısını yakından

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009 GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

12 Ocak - 16 Ocak 2015

12 Ocak - 16 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara geçtiğimiz hafta ABD den beklenti üzerinde açıklanan ancak saatlik kazançların gölgesinde kalan Tarım Dışı İstihdam verisi

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. 01 Ağustos 2017 Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı perakende Satışlar verisi aylık

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı 07 Haziran 2017 07 Haziran 2017 Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı Dün sakin veri akışı olması nedeniyle sınırlı fiyat hareketliliği içerisinde olan piyasalarda Dolar ın günü sınırlı da olsa

Detaylı

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim 24-28 Temmuz 2017 Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde BoJ ve ECB nin Temmuz ayı toplantıları yakından takip edildi. BOJ

Detaylı

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017 01 Şubat 2017 01 Şubat 2017 Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor Trump ın ABD de göçmen krizine ilişkin imzaladığı kararname piyasalarda Dolar aleyhine hareketler yaratmaya devam

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Temmuz ayı TÜFE verisi beklentilere paralel aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 02 2018 Salı HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 02 Salı Türkiye, Almanya, Euro Bölgesi ve ABD Aralık ayı İmalat PMI ları, Japon piyasaları kapalı 03 Çarşamba Japon piyasaları kapalı Türkiye Aralık ayı Enflasyon

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Geçtiğimiz hafta, ABD de açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

24 Temmuz Dolarda Dip Arayışı Sürüyor. 24 Temmuz 2017

24 Temmuz Dolarda Dip Arayışı Sürüyor. 24 Temmuz 2017 24 Temmuz 2017 24 Temmuz 2017 Dolarda Dip Arayışı Sürüyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı kamu sektörü net borçlanması 6,29 milyar Sterlin e yükseldi. Kamu sektörünün

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 26 Kasım 2018 Pazartesi. 26 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 26 Kasım 2018 Pazartesi. 26 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 26 Kasım Pazartesi Türkiye, Reel Kesim Güven Endeksi, ABD Dallas Fed İmalat Endeksi 27 Kasım Salı Çin, Sanayi Üretimi 28 Kasım Çarşamba ABD 3Ç18 GYSH, Konut Verileri 29

Detaylı

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek 05 Mayıs 2017 Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde beklentilerin üzerinde açıklanan

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

26 Ocak - 30 Ocak 2015

26 Ocak - 30 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara baktığımızda hiç kuşkusuz haftanın en dikkat çekici gelişmesi, Avrupa Merkez Bankası Para Politikası Kurulu nun almış

Detaylı

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık 03-07 Temmuz 2017 Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık Hafta içerisinde, Merkez Bankaları açıklamaları sonrasında Sterlin ve Euro da

Detaylı

18 Temmuz Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor

18 Temmuz Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor 18 Temmuz 2017 18 Temmuz 2017 Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde açıklanan Haziran ayı TÜFE ve Çekirdek TÜFE verileri bir önceki yılın aynı ayına

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 23 Ekim Pazartesi Türkiye Ekim ayı Tüketici Güven Endeksi

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 23 Ekim Pazartesi Türkiye Ekim ayı Tüketici Güven Endeksi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 23 Ekim Pazartesi Türkiye Ekim ayı Tüketici Güven Endeksi 24 Ekim Salı Japonya, Almanya, Euro Bölgesi ve ABD PMI verileri 25 Ekim Çarşamba Türkiye Ekim ayı Reel Kesim Güven

Detaylı

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor 27 Aralık 2016 27 Aralık 2016 Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor Küresel piyasaların Noel tatili nedeniyle kapalı olması haftanın ilk gününde fiyatlamaların oldukça sınırlı olmasına yol

Detaylı

05 Ocak - 09 Ocak 2015

05 Ocak - 09 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalarda geçtiğimiz hafta noel ertesi ve yılbaşı olduğu için hacmin düşük olduğunu gördük. Veri akışı açısından ise çok önemli

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015

HAFTALIK BÜLTEN 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015 HAFTANIN ÖZETİ Çin ekonomisinin hız kestiğine işaret eden makro göstergeler ile piyasalar, dünyanın en büyük ikinci ekonomisine ilişkin endişelerini geçen haftaya da taşıdılar.

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan İmalat PMI verisi Ocak ayında beklentilerin üzerinde 52,6 düzeyinde gerçekleşti.

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 47 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK 27-31 Mart 2017 SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Şubat ayı TÜFE rakamı yüzde 0,7 artış kaydetti. İngiltere de açıklanan

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 29.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31817 1,31366 0,34 ALTIN 1289,23 1286,80 0,18 USDTRY 2,15692 2,16230 0,24 TRY 2,84328 2,84043 0,10 USDJPY 103,715 104,050 0,32 GBPUSD

Detaylı

Bugün Merkez Bankası Başkanları Konuşacak

Bugün Merkez Bankası Başkanları Konuşacak 27 Haziran 2017 27 Haziran 2017 Bugün Merkez Bankası Başkanları Konuşacak Sınırlı veri akışının olduğu haftanın ilk gününde piyasalarda daha çok Altın ve Dolar bazlı fiyatlamalar dikkat çekti. Dolar da

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar geçtiğimiz haftanın başında Çin den gelen veriler ışığında yön buldu. Çin de açıklanan büyüme, perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri beklenildiği

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 45 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

28 Haziran 03 Temmuz 2015

28 Haziran 03 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya Sanayi Üretimi ve Perakende Üretimi *11:30 İngiltere BOE Tüketici Kredisi Hacmi, M4 Para Arzı *12:00 Euro Bölgesi Tüketici Güven Endeksi,

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN EUR/USD ANALİZİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 05 Haziran 2015 19:00

HAFTALIK BÜLTEN EUR/USD ANALİZİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 05 Haziran 2015 19:00 HAFTALIK BÜLTEN Destek FX Piyasa Gözlemi 05 Haziran 2015 19:00 EUR/USD ANALİZİ Parite bu haftaya satıcılı başladı. Özellikle haftanın ilk işlem gününde sabah saatlerinde yoğun bir veri takvimini takip

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 10 Aralık 2018 Pazartesi. 10 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 10 Aralık 2018 Pazartesi. 10 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 10 Aralık Pazartesi Türkiye 3Ç18 GSYH 11 Aralık Salı ABD ÜFE, Euro Bölgesi ZEW Anketi İngiltere Brexit oylaması 12 Aralık Çarşamba Euro Bölgesi Sanayi Üretimi ABD TÜFE

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017 22 Mart 2017 22 Mart 2017 Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de TÜFE rakamları Şubat ayında yüzde 0,7 ve yıllık bazda yüzde 2,3 ile Eylül 2013

Detaylı

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor 17 Kasım 2016 17 Kasım 2016 Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor Piyasalar ABD de seçim sonrası fiyatlamasını sürdürürken, volatilitesini de düşürüyor. Dolar ise dünyada güç kazanmaya

Detaylı

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor 12 Aralık 2017 12 Aralık 2017 Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Ekim ayı İş imkanları ve personel değişim oranı

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 20-24 Şubat 2017 Haftaya dikkatler FOMC Toplantı Tutanaklarında olacak Hafta genelinde ABD de tarafında Yellen ve Fischer tarafından yapılan açıklamaları takip ettik. Yellen 2017 yılında faiz artırım miktarının

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ AMB politika faizini açıkladı Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika faizini değiştirmeme kararı aldı. AMB, faizi yüzde 0.05 ile

Detaylı

19 Ocak - 23 Ocak 2015

19 Ocak - 23 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara geçtiğimiz hafta İsviçre Merkez Bankası SNB nin mevduat faiz oranını %-0,75 düzeyine indirmesi ve EURCHF kurundaki 1.20

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda

Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda 13 Kasım 2018 Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda 13 Kasım 2018 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan Sermaye Malları Fiyat Endeksi

Detaylı

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak Cuma günü akşam saatlerinde Çin in ABD ye ait insansız denizaltı aracına el koymasıyla siyasi gerilim arttı. Bu

Detaylı