İnternette Define Avı İleri Yaştakiler İçin Öğrenmenin Çekiciliğini Arttırıyor

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İnternette Define Avı İleri Yaştakiler İçin Öğrenmenin Çekiciliğini Arttırıyor"

Transkript

1 İnternette Define Avı İleri Yaştakiler İçin Öğrenmenin Çekiciliğini Arttırıyor Öz Değerlendirme Soruları WP 3 Partner: Tecnalia

2 Bu anketin amacı teknoloji kullanımı konusundaki bilgi ve becerilerinizin derinliğini ölçmektir. Bu test ayrıca oyunumuzun hangi bölümleri ile baş etmeniz gerektiği konusunda hem siz hem de proje eğiticilerine bazı soru ve kıstaslar sayesinde daha iyi bir fikir verecektir. Öz-Değerlendirme Aracı teknolojik ve elektronik aygıtlar ve yazılımlar ile ilgili sorular üzerine kuruludur. Engelli bireyler bu aygıtların bazılarını kullanırken yardımcı teknolojilere ihtiyaç duyabilirler; yardımcı teknolojiler fiziksel veya zihinsel güçlük ya da zorluk çeken veya engeli olan bireylere erişilebilirlik huşunda ek bir destek sağlamak üzere tasarlanmışlardır. Bütün kullanıcıların değerlendirmelerini doğru bir şekilde gerçekleştirebilmek için, bu kişilerin gereksinimlerinin bilinmesi gerekmektedir, duyusal motor işlevleri bakımından herhangi bir güçlük çekiyorsanız aşağıdakilerden size uygun olanları işaretleyiniz; güçlük çekmiyorsanız boş bırakınız: Görme Öğrenme Hatırlama Kaldırma Konuşma Yürüme Başkaları ile birlikte hareket etme Düşünme Dinleme (seslerin işlenmesi) Duyma Uzun süreli duygusal, psikolojik veya psikiyatrik durum Diğer: Genellikle, engelli bireyler bu kategoride yer almaktadır ve sıklıkla uyarlamalar veya uyarlanmış donanıma ihtiyaç duyarlar. Eğer sizin de bu türden bir gereksiniminiz var ise, eğitmeninizden yardım isteyiniz. Kendisi sizin koşullarınıza bağlı olarak gerekli düzenlemeleri yapacaktır. Bu tarz güçlükler çözüldükten sonra anketimizi cevaplandırabilirsiniz, lütfen soruları dürüstçe cevaplayınız. Teşekkür ederiz. Internet Treasure Hunt Improving the Attractiveness of Learning for Seniors Project number LLP ES-GRUNDTVIG-GMP 2 P a g e

3 Ad: Soyad: Telefon: SORULAR: 1. Bir tanıdığınız size bunu Yunanistan da geçirdiği tatilin fotoğraflarına bakmanız için verdi. Bu nedir? A. USB-Bellek aygıtı B. CD-ROM C. Hafıza Kartı D. Bir fare 2. Eğer Windows kullanıyorsanız, hangisini kullanarak internete giriş sağlarsınız? A. Internet Explorer B. Microsoft Windows C. Microsoft Word D. Bilgisayarım ikonu 3. Bir saat kadar internette gezindikten sonra yürüyüşe çıkmaya karar verdiniz (ne de olsa güneşli bir gün), bildiğiniz gibi öncelikle bilgisayarınızı (Windows oturumunu) kapatmanız gerekiyor. Bunu nasıl yaparsınız? Sayfa 3

4 A. 1. Seçenek, Windows ikonunu tıkladıktan sonra bilgisayarı kapat seçeneğini kullanarak B. 2. Seçenek, Tarih & Zaman seçeneğini tıklayıp ve sonrada bilgisayarı kapat seçeneğini kullanarak C. 3. Seçenek, büyük Windows ikonuna tıklayarak D. 4. Seçenek, Geri Dönüşüm Kutusuna tıklayarak 4. Köpeğinizin yeni çektiğiniz fotoğrafını Kameranızın Fotoğraflar klasöründen Köpeğim klasörüne kopyalamak istiyorsunuz. Bu işlem için doğru olan sıralama hangisidir? Sayfa 4

5 A. Kamera Fotoğraflar "a giderek- dosyayı yapıştır - Köpeğim "e giderek dosyayı kopyala B. Köpeğim "e giderek- dosyayı kopyala - Kamera Fotoğraflar "a giderek dosyayı yapıştır C. Köpeğim "e giderek- dosyayı yapıştır - Kamera Fotoğraflar "a giderek dosyayı kopyala D. Kamera Fotoğraflar "a giderek dosyayı kopyala- Köpeğim "e giderek dosyayı yapıştır 5. Çok sayıda klasör açık durumda (hepsi ile işiniz var), ve masaüstündeki bir klasörü açmak istiyorsunuz. Bunun için en hızlı yol hangisidir? A. Masa üstüne ulaşana kadar bütün klasörleri küçültmek B. Masaüstünü Göster seçeneğine tıklamak C. Bütün klasörleri kapatmak, istediğimiz dosyayı açmak, ve sonar diğer klasörleri tekrar açmak D. Çok sayıda klasör açıldığında masaüstünü görmek imkansızdır 6. Bir arkadaşınız için bir elektronik postayı yazdırmak istiyorsunuz, hangi cihazı kullanırsınız? F. B. C. D. 7. İzlediğiniz bir film hakkında daha fazla detay öğrenmek istiyorsunuz (mesela Titanik), ve Google kullanmaya karar verdiniz. En iyi yöntem sizce hangisidir? Sayfa 5

6 A. B. C. Google kullanmam, kendi klasörlerim içinde arama yaparım D. Bilgi edinebileceğim bir foruma mesaj yollarım Sayfa 6

7 8. Yeni aldığınız pantolonun etiketinde "Made in Latvia" yazıyor ve siz bunun ne anlama geldiğiniz öğrenmek istiyorsunuz. Kullanmanız gereken A. Google Filtre B. Google Haritalar C. Google Görseller D. Google Çeviri 9. Eski bir arkadaşınız yaşadığınız şehirde bilmediğiniz bir sokağa taşındı. Oraya kadar yapacağınız bir yürüyüşün süresini hangisini kullanarak hesaplarsınız A. Google Görseller B. Google Çeviri C. Google Haritalar D. Google Filtre 10. Honolulu da geçirdiğiniz son tatil ile ilgili bir belge hazırlamak için çok sayıda fotoğrafa ihtiyacınız var. Hangisini kullanmak en hızlı yöntemdir? A. Google Görseller B. Google Çeviri C. Bir arkadaştan isterim, o da sizin gibi Honolulu ya gitmişti. D. Word, belgenizi doldurmak için Word ün fotoğraf koleksiyonunu kullanırım Sayfa 7

8 11. Eğer Gmail kullanıyorsanız ve yeni bir e-posta yazmanız gerekirse, hangisine tıklarsınız: A. 2 B. 4 C. 3 D Google Inc. All rights reserved. Gmail webmail service is a trademark of Google Inc. Sayfa 8

9 12. Eğer Gmail kullanıyorsanız ve yeni bir kişi eklemek isterseniz hangisine tıklarsınız: A. 2, kişiyi arar ve eklerim B. 4, yeni kişi seçeneğini kullanırım C. 3, Rehber e tıklar sonra Yeni Kişi yi seçerim D. 1, E-posta yaz tıklar ve sonra Yeni Kişi yi seçerim 2012 Google Inc. All rights reserved. Gmail webmail service is a trademark of Google Inc. Sayfa 9

10 13. Eşime Gmail kullanarak bir e-posta gönderiyorum ve bu postaya bir fotoğraf dosyası eklemek istiyorum. Nasıl yapabilirim? A. 1 B. 2 C. 3 D Google Inc. All rights reserved. Gmail webmail service is a trademark of Google Inc. Sayfa 10

11 14. Arkadaşlarıma e-posta gönderirken gördüğüm Alıcı, Cc ve Bcc arasındakini biliyorum: A. Eğer doğrudan gönderdiğim kişilerin dikkatine yönelik gönderiyorsam Alıcı A. Bilgileri olsun diye onlara bir kopya gönderiyorsam Cc (Karbon Kopya) B. Eğer kendilerine bir kopya gönderiyorsam ve postayı gönderdiğim diğer kişilerin bu kişiye gönderdiğimi görmesini istemiyorsam Bcc (Gizli Bilgi) C. Aralarında bir fark yoktur D. Bilmiyorum 2012 Google Inc. All rights reserved. Gmail webmail service is a trademark of Google Inc. Sayfa 11

12 15. Kullandığım klasörün içinde çok sayıda fotoğraf var ve ben Windows içindeki uygun programı kullanarak tam ekran slayt gösteri şeklinde bu fotoğrafları izlemek istiyorum. Hangisini yapmalıyım? A. 1 B. 2 C. 3 D Hangisi bir fotoğraf dosyası değildir? A. Honolulu.jpg B. Honolulu.gif C. Honolulu.png D. Honolulu.avi Sayfa 12

13 17. Eğer başka bir klasöre aktarmak istersem 123 adet fotoğrafı hızlıca seçmek için ne yapabilirim? A. Teker teker aktarırım B. Hepsini teker teker seçip tek seferde aktarırım C. Tek seferde hepsini seçip tek seferde aktarırım D. Bu kadar çok sayıda fotoğrafı aktarmak mümkün değildir 18. Bir arkadaşıma Mayorka da geçirdiğimiz tatil fotoğraflarının yüklü olduğu bir USB- Bellek aygıtı vermem gerekli. Benim USB-bellek aygıtımın 2GB boş alanı var fakat fotoğrafların bu kadar alana sığacağından emin değilim. Bunu öğrenmenin hızlı yolu nedir? A. Her bir fotoğrafın boyutuna bakabilirim (fotoğrafa sağ tıkla özellikler seçeneği boyut alanı) ve hepsinin toplamını öğrenirim. B. Eğer bütün fotoğrafları SHIFT tuşunu kullanarak seçersem hepsinin boyutuna bakabilirim ve seçtikten sonra bunun için sağ tıklar özellikler seçeneği boyut alanı C. Bütün fotoğrafların toplam boyutu 2,5GB yani sorun yok D. Bütün fotoğrafların boyutunu CTRL tuşu ile hepsini seçersem öğrenebilirim ve seçtikten sonra bunun için sağ tıklar özellikler seçeneği boyut alanı Sayfa 13

14 19. Facebook ta çok sayıda beklemede olan arkadaşlık isteğim var, bu istekleri nereden onaylayabilirim? A. 1 B. 2 C. 3 D. 4 Sayfa 14

15 20. Facebook ta bana gelen çok sayıda mesaj var, okumak için ne yapmalıyım? A. 1 B. 2 C. 3 D Facebook taki temel güvenlik seçeneklerini biliyorum, eğer paylaşımlarımı herkesin görmesini istersem şunu seçerim: A. Arkadaşlarım: Facebook Arkadaşlarım B. Herkese Açık: Facebook taki veya Facebook dışındaki herkes C. Sadece ben D. Herkesin paylaşımlarımı görmesi mümkün değil Sayfa 15

16 22. Arkadaşlarıma mesaj gönderirken, şunları yapabilirim: A. Yazılı mesaj yollayabilirim B. Yazılı mesaj ve fotoğraf ekleyebilirim C. Yazılı mesaj, fotoğraf ve video ekleyebilirim D. Ancak ücretli sürümü kullanıyorsam (aylık 20$) yazılı mesaj, fotoğraf ve video ekleyebilirim 23. Skype kullanarak: A. İnternet üzerinden ücretsiz görüşme yapabilir ve sabit ve mobil hatları çevrimiçi ucuza arayabilirim B. İnternet üzerinden ucuza görüşme yapabilir ve sabit ve mobil hatları çevrimiçi ucuza arayabilirim C. Bilgisayarımda Skype kullanmak yasak çünkü eğer kullanırsam internet sağlayıcım bana ceza kesebilir. D. Her türlü kullanımda ücret öderim Sayfa 16

17 24. Skype şunları yapmama imkan tanır: A. Bir grup oluşturarak herkesin aynı anda konuşabilmesi için şu 1 seçeneği kullanabilirim B. Bir grup oluşturarak herkesin aynı anda konuşabilmesi ve konuşma ücretini ödemesi için şu 2 seçeneği kullanabilirim C. Eğer benim de bir kameram varsa kamerası olan bir arkadaşla görüntülü konuşma yapmama D. Görüşme gerçekleştirebilirim ancak aynı anda yazı yazamam Comment [b1]: These answers have been changed, so please you should checked the translation Sayfa 17

18 25. Bilgisayarımı açtığımda Skype ın de açılmasını istiyorum çünkü bazen ikonun üzerine tıklamayı unutuyorum. A. Skype ın otomatik başlaması mümkün değildir B. Bildirimlerim i ayarlamam gerekir C. Tek yapmam gereken Windows başladığında otomatik olarak Skype ı başlat kutusunu tıklamaktır D. Aramalarım ı ayarlamam gerekir 26. Skype ile A. Sadece şehir içi görüşme yapabilirim B. Sadece ülke içi görüşme yapabilirim Sayfa 18

19 C. Her yeri arayabilirim D. Avrupa içi görüşme yapabilirim 27. Hangisi doğru değildir? A. Tablet üzerinden Skype görüşmesi yapabilirim B. Tablet ile fotoğraflara bakıp videoları izleyebilirim C. Tablet ile e-posta gönderebilirim D. Tablet ile fotoğraflara bakıp videoları izleyebilirim ama tabletim IPad olmalı 28. Tablet ile internete bağlanmak istersem, bunun için tek seçeneğim: A. SIM kart B. WIFI C. Tablete göre değişmekle beraber SIM kart ve WIFI D. Tablet ile internete girmek mümkün değildir 29. Tabletler için en bilinen ve kullanılan işletim sistemleri: A. ios ve Android B. Samsung ve ios C. Android ve Vodafone D. Android ve Apple 30. Android tabletime uygulama yükleyebilirim: A. Her ay ücret ödersem B. Sadece temel uygulamaları C. Bütün uygulamaları D. Tablet satın alındıktan sonra yeni uygulama yüklemek yasaktır Sayfa 19

20 CEVAPLAR 1. A 2. A 3. A 4. D 5. B 6. A 7. A 8. D 9. C 10. A 11. D 12. C 13. B 14. D 15. C 16. D 17. C 18. B 19. D 20. C 21. B 22. C 23. A 24. A 25. C 26. C 27. D 28. B 29. A 30. C Sayfa 20

21 DISCLAIMER (Copyright & Legal) This document contains information concerning companies like Google Inc., Facebook, Skype which are private companies and/or trademarks of them, providers of internet services. These companies set out how third parties may use or otherwise refer to trademarks, service marks, trade names, signs, logos, icons, slogans, banners, screen shots,. That is the reason some of the assets are provided in plain English, assuming terms and conditions of copyright brand guidelines. Comment [b2]: New text added to the document, please translate it Sayfa 21

İnternette Define Avı İleri Yaştakiler İçin Öğrenmenin Çekiciliğini Arttırıyor

İnternette Define Avı İleri Yaştakiler İçin Öğrenmenin Çekiciliğini Arttırıyor İnternette Define Avı İleri Yaştakiler İçin Öğrenmenin Çekiciliğini Arttırıyor Öz Değerlendirme Soruları WP 3 Partner: Tecnalia Bu anketin amacı teknoloji kullanımı konusundaki bilgi ve becerilerinizin

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Öz-Değerlendirme Aracı: Kriterler

Öz-Değerlendirme Aracı: Kriterler Öz-Değerlendirme Aracı: Kriterler Öz-Değerlendirme Aracı teknolojik ve elektronik aletler ve yazılımlar ile ilgili sorular üzerine kuruludur. Bu belgede ileri yaştaki bireylerin nasıl temel veya ileri

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Uygun bir mikrofon ve hoparlörlere sahipseniz, Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını sesli aramalar için kullanabilirsiniz. Kurumunuzda kullanımı önerilen,

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Bilgisayarınızda bulunan dosyalara dilediğiniz her yerden erişin ve bu dosyaları istediğiniz yerde paylaşın

Bilgisayarınızda bulunan dosyalara dilediğiniz her yerden erişin ve bu dosyaları istediğiniz yerde paylaşın Bilgisayarınızda bulunan dosyalara dilediğiniz her yerden erişin ve bu dosyaları istediğiniz yerde paylaşın İhtiyaç duyduğunuz her yerde, tüm dosyalarınıza erişin İstediğiniz bilgisayar, akıllı telefon

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

NETDİSK Kullanım Kılavuzu

NETDİSK Kullanım Kılavuzu NETDİSK Kullanım Kılavuzu V 3.0., Tarih: 05.05.2014-TTNET A.Ş. 1 Bu döküman NETDİSK in satın alınmasını, aktive edilmesini, kurulmasını ve kullanımını tarif etmektedir: BÖLÜM-1: AKTİVE EDİN BÖLÜM-2: SATIN

Detaylı

NETDİSK Kullanım Kılavuzu

NETDİSK Kullanım Kılavuzu NETDİSK Kullanım Kılavuzu V 5.0., Tarih: 15.05.2015-TTNET A.Ş. 1 Bu döküman NETDİSK in satın alınmasını, aktive edilmesini, kurulmasını ve kullanımını tarif etmektedir: BÖLÜM-1: AKTİVE EDİN BÖLÜM-2: SATIN

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı 1 HAZIRLIK : WEBCAM ve KULAKLIKLI MİKROFON Bilgisayarınızın USB girişine web kameranızı (webcam) takın ya da var ise bilgisayarın kendi web

Detaylı

GoPro APP Nedir ve Yazılım Nasıl Güncellenir?

GoPro APP Nedir ve Yazılım Nasıl Güncellenir? GoPro APP Nedir ve Yazılım Nasıl Güncellenir? GoPro kameralar birçok uygulama yazılımı ile uyumludur. Aşağıda bu yazılımların en popüler olanlarından biri olan GoPro Appuygulaması hakkında detay bilgiler

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. İnsanoğlunun tasarlayarak ürettiği ya da uygulamaya koyduğu faydalı, faydasız veya zararlı her türlü alet ve araçlara ne ad verilir? (7 p) A) Bilgi B) Teknoloji

Detaylı

Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında

Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında Ege Seramik mobil aplikasyonu, Türk Seramik ve Vitrifiye Sektörü nün lider markaları olan Ege Seramik ve Ege Vitrifiye ürünleri hakkında tüm bilgileri içerir. Bu uygulama

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Microsoft Windows Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft

Detaylı

KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU

KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-70310 1. Ürün tanıtımı DIGITUS Kablosuz TV aktarma kutusunu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Kullanımı için lütfen kullanma kılavuzundaki talimatlara

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

Genel Kullanım Kılavuzu

Genel Kullanım Kılavuzu Genel Kullanım Kılavuzu Genel Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER ANA EKRAN 1- Üst Menü Pencere Yardım Hukuk Partner Haber Yönetim Konsolu 2- Menü Arama Kutucuğu 3- Alt Menüleri Açma-Kapama Düğmeleri 4- Menü

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi K12NET Nedir? K12NET eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm yönetici, çalışan, öğretmen, öğrenci ve velilerin dahil olduğu tüm paydaşları tek bir çatı altında birleştiren kurumsal bir Öğrenci Bilgi Sistemidir.

Detaylı

Keys-To-Go. Ultra-portable keyboard for Android and Windows. Setup Guide

Keys-To-Go. Ultra-portable keyboard for Android and Windows. Setup Guide Keys-To-Go Ultra-portable keyboard for Android and Windows Setup Guide Contents Keys-To-Go - Ultra-portable keyboard Türkçe 158 2 OFF PDF ON www.logitech.com/support/keys-to-go-tablet 2.5 h Clavier ultra-portable

Detaylı

KWorld PlusTV Analog USB Stick

KWorld PlusTV Analog USB Stick KWorld PlusTV Analog USB Stick PlusTV Analog USB Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.5 Bölüm 1 : PlusTV Analog USB Stick Donanım Kurulumu Kurulum...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2

Detaylı

LABORATUVAR ÇALIŞMASI #2

LABORATUVAR ÇALIŞMASI #2 DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE TEKNOLOJİ YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE BİLİŞİM SİSTEMLERİ LABORATUVAR ÇALIŞMASI #2 Amaç: Bilgisayar kasasına parçaların takılması ve bilinmesi gereken belli

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

Bilgiyolu Yayıncılık Elektronik Sunum Programı Kurulum Kılavuzu

Bilgiyolu Yayıncılık Elektronik Sunum Programı Kurulum Kılavuzu Bilgiyolu Yayıncılık Elektronik Sunum Programı Kurulum Kılavuzu 2014 Genel Bilgiler 1. Sunumları İndirmeye Başlamadan Sunum programını ve sunumları indirmeden önce www.bilgiyoluyayincilik.com adresindeki

Detaylı

Bilgisayar donanım ve yazılım olmak üzere iki bölümden oluşur. Bilgisayarın çalışabilmesi için, ikisi de gereklidir.

Bilgisayar donanım ve yazılım olmak üzere iki bölümden oluşur. Bilgisayarın çalışabilmesi için, ikisi de gereklidir. Bilgisayar donanım ve yazılım olmak üzere iki bölümden oluşur. Bilgisayarın çalışabilmesi için, ikisi de gereklidir. Donanım: Bilgisayarın gözle görülen, elle tutulan tüm elektronik parçalarına donanım

Detaylı

Eee Pad TF201 için SSS

Eee Pad TF201 için SSS Eee Pad TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları bağlı

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

MİCROSOFT OUTLOOK 2010

MİCROSOFT OUTLOOK 2010 İçindekiler BÖLÜM 1: HESAP YÖNETİMİ... 2 E-posta Hesaplarını Oluşturmak ve Yapılandırmak... 2 İmza Eklemek... 5 Görünüm Ayarlarını Düzenlemek... 7 BÖLÜM 2: GÜVENLİK YÖNETİMİ... 8 Güvenlik Yapılandırması...

Detaylı

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu TURKCELL MaxiPLUS 5 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Telefona Genel Bakış Güç Tuşu Kulaklık LED Gösterge Şarj/ USB Girişi Dokunmatik Ekran Ana Ekran Tuşu Arama Tuşu Menü Tuşu Geri Tuşu Kulaklık Girişi Ses Tuşları

Detaylı

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler KWorld PlusTV DVB-S USB PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV DVB-S USB Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

1) İlk olarak oluşturduğumuz filtre adı yazılır. (örneğin tatil mesajı, taşı vb gibi.) 2) Sonra filtre için kural belirlenir.

1) İlk olarak oluşturduğumuz filtre adı yazılır. (örneğin tatil mesajı, taşı vb gibi.) 2) Sonra filtre için kural belirlenir. ROUNDCUBE FİLTRELER Roundcube e-posta sisteminde tatil mesajı, otomatik cevaplama ayarlamalarını yapabileceğiniz, gönderici / alıcı / konu ve postalara dayalı seçenekler ile filtre oluşturabileceğiniz

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ. Online Derslere Giriş Kılavuzu

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ. Online Derslere Giriş Kılavuzu İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ Online Derslere Giriş Kılavuzu Dersleri izlemek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. AYSIS teki Online Derslerim sayfasında yer alan geçiş bağlantısı

Detaylı

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek.

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. Amaçlarımız 2 Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. da metin biçimlendirmek. 1 Kelime İşlemcilerin İşlevleri 3 Kelime

Detaylı

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz.

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz. MİCROSOFT WORD Office programlarının içersinde genelde yazı yazmak amaçlı kullanılan bir programdır Microsoft Word. Aşıdaki şekilde çalışma sayfası görülür. Şimdi Word çalışma sayfasını inceleyelim. Microsoft

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir.

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken TR Ağ Ortam Oynatıcısı NSZ-GS7 Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken: ON/STANDBY Oynatıcıyı açar veya kapatır. Bağlı cihazların

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu

Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu Ortak Dersler, tüm üniversite bölümlerinde fakülte ve meslek yüksekokulu farkı gözetmeksizin, aynı olan bazı derslerin tek bir sistem üzerinden öğretimin

Detaylı

MimioMobile Kullanım Kılavuzu. mimio.com

MimioMobile Kullanım Kılavuzu. mimio.com MimioMobile Kullanım Kılavuzu mimio.com 2013 Mimio. Tüm Hakları Saklıdır. Gözden geçirme 03.09.2013. Bu belgenin veya yazılımın herhangi bir kısmı, Mimio şirketinden önceden yazılı izin alınmaksızın herhangi

Detaylı

WINDOWS TABLET UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

WINDOWS TABLET UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI WINDOWS TABLET UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 5 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 7 Red İşlemi... 8 İmza İşlemi... 9 Havale İşlemi... 9 Üst Veri,

Detaylı

ZWCAD +2012. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu

ZWCAD +2012. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu Sayfa - 2 ZWCAD +2012 Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu Önemli ZWCAD de aktivasyon işlemini yaptığınızda lisans kodu, yükleme yapılan bilgisayara kilitlenir. Bu sebeple lisans

Detaylı

ABONELİK AVANTAJLARINI KEŞFEDİN

ABONELİK AVANTAJLARINI KEŞFEDİN ABONELİK AVANTAJLARINI KEŞFEDİN ABONELİK MERKEZİNE KAYDOLMA Bu rehber Abonelik Merkezi ne kaydolurken izlemeniz gerekenleri adım adım göstermektedir. ABONELİK MERKEZİ www.autodesk.com/subscriptionlogin

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

BuluTT Depo Kullanım Kılavuzu

BuluTT Depo Kullanım Kılavuzu BuluTT Depo Sayfa: 1/57 Bu doküman BuluTT Depo nun kurulmasını ve kullanımını tarif etmektedir: BÖLÜM-1: BULUTT DEPO KURULUMU BÖLÜM-2: BULUTT DEPO KULLANIMI BÖLÜM-3: DOSYALARINIZA İNTERNET ÜZERİNDEN ULAŞIN

Detaylı

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1 BASIT TELEFON PHONOTTO Kullanıcı Kılavuzu Version: 1 Kurulum Sihirbazı Uygulamayı çalıştırınca Kurulum Sihirbazı başlayacak ve ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre ayarlar yapılandırılacaktır. İlk ekran

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 4. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru Konular 1.) İşletim sistemlerine giriş 2.) Bilgisayar Ortamı ve Temelİşlemler * Arayüzü tanıma * Simgelerle çalışma

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri İçindekiler Başlarken... 3 Ses ve görüntü ayarları için;... 3 1. Adım Hoparlör Kurulumu:... 5 2. Adım Mikrofon Kurulumu:... 6 3. Adım Kamera

Detaylı

Prezi kullanım hatırlatmaları

Prezi kullanım hatırlatmaları Prezi kullanım hatırlatmaları Prezi bize daha ilgi çekici sunumları hazırlama olanağı sunan çevrimiçi bir araç. edu uzantılı e-posta adresiyle alınan üyelikler daha kapsamlı özelliklere sahip. Hesabımızı

Detaylı

İnternette Define Avı İleri YaştaHayatı Kolaylaştıran Yeni Teknolojiler

İnternette Define Avı İleri YaştaHayatı Kolaylaştıran Yeni Teknolojiler İnternette Define Avı İleri YaştaHayatı Kolaylaştıran Yeni Teknolojiler İŞ PAKETİ 2 Araştırma Özet İnternette Define Avı: İleri YaştaHayatı Kolaylaştıran Yeni Teknolojiler Fundación Tecnalia Research &

Detaylı

EĞİTİMDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI. Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy

EĞİTİMDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI. Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy EĞİTİMDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy Sunum İçeriği Bilgisayar Nedir? Eğitim ve Öğretimde Bilgisayar Kullanımı Bilgisayar Destekli Öğretim ve Türleri Yönetimde Bilgisayar Kullanımı

Detaylı

Eee Pad TF201 için SSS

Eee Pad TF201 için SSS Eee Pad TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları bağlı

Detaylı

Bo lu m 7: Hesap Tabloları

Bo lu m 7: Hesap Tabloları Bo lu m 7: Hesap Tabloları Konu 1: Dosya, Tablo ve Grafik Oluşturma Hazırlayan: S.Engin Koç Bu konu bittiğinde; Dosya oluşturma ve tabloya şekil verme Tabloya sütun, satır ekleme ve hücreleri biçimlendirme

Detaylı

-Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır.

-Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır. YAZILIM -Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır. Elektronik cihazların belirli bir işi yapmasını sağlayan ve komutlardan oluşan programların tümüne verilen isimdir. Yazılım temelde

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm A TUR Notların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma nasıl yanıt vermeniz gerektiğini size söyler

Detaylı

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz.

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Masa üstündeki ikon üzerine tıklayarak Tradexpress`i çalıştırabilirsiniz. Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Oturum açmadan önce şifre değiştir kutucuğuna

Detaylı

Atıf ve Bibliyografik Yönetim Aracı

Atıf ve Bibliyografik Yönetim Aracı Atıf ve Bibliyografik Yönetim Aracı Menteşe Kütüphanesi Source: flickr/toennessen Managing References 1 Zotero nedir? Zotero ne işe yarar? Zotero nasıl kurulur? Zotero nasıl çalışır? Zotero nun özellikleri

Detaylı

DOSYALAR VE KLASÖRLER

DOSYALAR VE KLASÖRLER DOSYALAR VE KLASÖRLER Dosya ve klasörlerin yapılarının anlaşılması önemlidir. Çoğunlukla klasörlerimiz Windows Başlat menüsünde bulunan Kütüphaneler klasörüne kaydedilir (Windows 7 de dokümanlar, müzik,

Detaylı

Transformer TF201 için SSS

Transformer TF201 için SSS Transformer TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları

Detaylı

U3000/U3100 Mini (Linux İşletim Sistemi Yüklü. Eee PC için) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

U3000/U3100 Mini (Linux İşletim Sistemi Yüklü. Eee PC için) Hızlı Başlangıç Kılavuzu U3000/U3100 Mini (Linux İşletim Sistemi Yüklü Eee PC için) Hızlı Başlangıç Kılavuzu ASUS_U3000_U3100_mini.indd 1 2/2/08 4:11:37 PM TR3656 Birinci Basım Ocak 2008 Copyright 2008 ASUSTeK Computers, Inc.

Detaylı

GİRİŞ. !" Güvenli#i Uzmanlı#ı Temel E#itim Programı (Toplam: 220 saat) Uzaktan e!itim (90 saat) Yüz yüze e!itim (90 Saat) Uygulama e!

GİRİŞ. ! Güvenli#i Uzmanlı#ı Temel E#itim Programı (Toplam: 220 saat) Uzaktan e!itim (90 saat) Yüz yüze e!itim (90 Saat) Uygulama e! GİRİŞ Bu programın amacı, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen mühendis, mimar veya teknik elemanlara mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri ve mevzuatta öngörülen görevlerini yerine getirebilmeleri

Detaylı

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları General Mobile DSTL1 Sürüm Güncelleme Notları Bu sürüm notları General mobile DSTL1 cihazı için en son gönderilen yazılım güncelleme bilgisi içermektedir. Bu sürüm güncelleme, cihazınızın işlevselliğini

Detaylı

DOSYALARI DÜZENLEMEK

DOSYALARI DÜZENLEMEK DOSYALARI DÜZENLEMEK Klasörler(Dizinler) ve Dosyalar Dosya Nedir? Dosya bilgi içeren öğedir. Dosyaların içerisinde metin, resim, ses, video vb. içerikler bulunabilir. Dosyaların türleri ve kendilerine

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014 ASSAM İçindekiler Önsöz... 3 ASSAM Web Sitesinde Makale Yayınlamak... 4 ASSAM Web Sitesine Nasıl Girerim?...

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız;

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız; Öncelikle şöyle kısaca değinelim Proxy (Vekil sunucu) Nedir? Zaman zaman yetkili sunucu veya proxy olarak da anılan Vekil sunucu, internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Bu durumda, örneğin

Detaylı

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Instructional Technology Support Office ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University Đletişim Bilgileri: Web adresi: http://its.metu.edu.tr Adres:

Detaylı

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 4 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 5 Paraf İşlemi... 5 Red İşlemi... 6 İmza İşlemi... 6 İlgi ve Ek Görüntüleme... 6 Güvenli

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Bu Hızlı Başlangıç kılavuzu Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını kullanarak iletişim kurmanın temellerini anlatmaktadır. Ayrıca, Lync 2010

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir

Detaylı

HALI SÜPÜRMEK UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN

HALI SÜPÜRMEK UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN HALI SÜPÜRMEK UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN İçindekiler 1. Uygulamanın Tanıtımı... 2 1.1 Uygulamanın Amacı;... 2 1.2 Kullanım Alanları;... 3 2 Kullanımı;... 3 3 Uygulamayı İndirmek...

Detaylı

Fotolia Microsoft Word 2007-2010 Eklentisi Kurulum Kılavuzu Versiyon 1.0

Fotolia Microsoft Word 2007-2010 Eklentisi Kurulum Kılavuzu Versiyon 1.0 Fotolia Microsoft Word 2007-2010 Eklentisi Kurulum Kılavuzu Versiyon 1.0 Kurulum Kılavuzu 1 İçindekiler Fotolia Microsoft Word 2007-2010 Eklentisi...Error! Bookmark not defined. Kılavuz Hakkında...Error!

Detaylı

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Ekim 2014 Ankara www.raptadmin.com info@raptadmin.com Giriş İşlemleri Raptadmin yönetim paneline www.alanadınız.com/admin adresini kullanarak gidebilirsiniz.

Detaylı

Fotolia Microsoft PowerPoint 2007-2010 Eklentisi Kurulum Kılavuzu Versiyon 1.0

Fotolia Microsoft PowerPoint 2007-2010 Eklentisi Kurulum Kılavuzu Versiyon 1.0 Fotolia Microsoft PowerPoint 2007-2010 Eklentisi Kurulum Kılavuzu Versiyon 1.0 Kurulum Kılavuzu 1 İçindekiler Fotolia Microsoft PowerPoint 2007-2010 Eklentisi...1 Kılavuz Hakkında...3 Kılavuzun Amacı...3

Detaylı

Bilgisayar. Bilgisayarın Özellikleri. Giriş İşleme Çıkış. Bilgisayar Nedir? Bilgisayarın Çalışma Prensibi 11.11.2013

Bilgisayar. Bilgisayarın Özellikleri. Giriş İşleme Çıkış. Bilgisayar Nedir? Bilgisayarın Çalışma Prensibi 11.11.2013 Bilgisayar Bilgisayar Nedir? Kullanıcı tarafından girilen veriyi, bilgiyi, komutu programlandığı biçimde işleyip kullanılabilir bilgi veya anlaşılabilir sonuç haline dönüştüren ve bunları saklayabilen

Detaylı

Sanal Sınıf ın Oluşturulması

Sanal Sınıf ın Oluşturulması 1 Sanal Sınıf ın Oluşturulması 2 Sanal Sınıf ın Oluşturulması Örnek Dersin İçinde Sınıf01 adlı sanal sınıfı İşlemler->Sanal Sınıf Ekle seçeneğini kullanarak açıyoruz 3 Sanal Sınıf ın Oluşturulması Örnek

Detaylı

İnternet Uygulamaları. FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu

İnternet Uygulamaları. FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu İnternet Uygulamaları FATİH Projesi PARDUS Temel Eğitim Kursu İnternet Uygulamaları İnternet tarayıcı programları Günümüz bilgisayar kullanıcılarının bilgisayar başında en çok vakit harcadıkları internet

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ SETİ

HIZLI BAŞLANGIÇ SETİ HIZLI BAŞLANGIÇ SETİ Kuzzum bir takip SİSTEMİDİR. Bu sistemin 2 bileşeni vardır; 1. Harita ve Takip Yazılımı web görünümü akıllı telefon görünümü 2. Kuzzum Çocuk Takip Cihazı 1. Harita ve Takip Yazılımı

Detaylı

İEÜ : WEBMAIL : FILTERS

İEÜ : WEBMAIL : FILTERS İEÜ : WEBMAIL : FILTERS İEÜ WebMAIL Filters Modülü Nedir? İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından sağlanan WebMAIL hizmeti Filters modülü ile aşağıdaki işlemleri kolayca yerine getirebilirsiniz;

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

Adslock.com İçerik Kilitleme. Nasıl Kullanılır? Nasıl Kazanılır?

Adslock.com İçerik Kilitleme. Nasıl Kullanılır? Nasıl Kazanılır? Adslock.com İçerik Kilitleme Nasıl Kullanılır? Nasıl Kazanılır? İçerik Kilitleme Yöntemleri Tüm sayfayı kilitleme Link kısaltma Tüm sayfayı kilitleme Makale, blog yazıları, download linkleri gibi değerli

Detaylı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı EndNote Web Hızlı Başvuru kartı THOMSON SCIENTIFIC Web öğrencilere ve araştırmacılara çalışmalarını yazarken yardımcı olacak şekilde tasarlanmış Web tabanlı bir servistir. ISI Web of Knowledge, EndNote,

Detaylı

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler KWorld PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm 2 : PlusTV

Detaylı

ARTES USB 3G MODEM BİLGİSAYAR BAĞLANTISI

ARTES USB 3G MODEM BİLGİSAYAR BAĞLANTISI ARTES USB 3G MODEM BİLGİSAYAR BAĞLANTISI Artes Usb 3G Modem Türkiye deki bütün Gsm operatörleri Turkcell, Avea ve Vodafone Hatları ile uyumlu olup Android Tabletlerde çalışmaktadır. NOT : Ürünün Kullanım

Detaylı

Eğitimde Teknoloji Kullanımı

Eğitimde Teknoloji Kullanımı Eğitimde Teknoloji Kullanımı Durum Tespiti Uluslararası standartlar MEB in öğretmen yeterlikleri Günümüz öğrenenleri Sınıf ortamı Durum Tespiti: MEB Öğretmen Yeterlikleri 2006 yılında oluşturulan Öğretmenlik

Detaylı

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER İlgili bölümü göstermesi için içindekiler tablosundaki bir başlığı tıklayın 1. GİRİŞ... 3 2. TRAVELLING ZOOM ÖZELLİĞİ... 5 3. CHAT AND SHOW FOTOĞRAF/VİDEO/MÜZİK

Detaylı

Yanıtlar: Twitter Facebook Instagram Myspace

Yanıtlar: Twitter Facebook Instagram Myspace Başlık: 140 karakterden oluşan ve tweet (tivit) adı verilen mesajlar göndermemizi, gündemi ve kişileri takip etmemizi sağlayan sosyal paylaşım sitesi hangisidir? Soru:140 karakterden oluşan ve tweet (tivit)

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM SlimClip ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM SlimClip yazılımının kurulması 1. VideoCAM SlimClip yazılım

Detaylı

Solaris 7980g. Hızlı Başlangıç Kılavuzu. Sunum Alanı Görüntüleyici. 7980-TRTR-QS Rev A 1/16

Solaris 7980g. Hızlı Başlangıç Kılavuzu. Sunum Alanı Görüntüleyici. 7980-TRTR-QS Rev A 1/16 Solaris 7980g Sunum Alanı Görüntüleyici Hızlı Başlangıç Kılavuzu 7980-TRTR-QS Rev A 1/16 Not: Cihazınızın temizliği hakkında bilgi edinmek için lütfen kullanıcı kılavuzuna başvurun. Bu belgenin farklı

Detaylı

Bilgi ve İletişim Teknolojileri

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bilgi günümüzde çok değerli bir konumda. Şöyle bir düşünün taş devrinde yaşıyor olsaydınız ne kadar bilgiye sahip olurdunuz. Bir zamanlar insanlar dünyanın yuvarlak olduğunu

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

Ek Uygulama 1: Windows 7 Güncelleme İşlemleri

Ek Uygulama 1: Windows 7 Güncelleme İşlemleri Ek Uygulama 1: Windows 7 Güncelleme İşlemleri Windows 7 Denetim Masası ndan (1) ve (2) numaralı ekranlardaki kırmızı işaretli komutları kullanarak işletim sisteminin güncelleştirme paketlerini denetleyerek

Detaylı