UMKE BÜLTENĠ AĞUSTOS 2012 ULUSAL MEDĠKAL KURTARMA EKĠPLERĠ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "UMKE BÜLTENĠ AĞUSTOS 2012 ULUSAL MEDĠKAL KURTARMA EKĠPLERĠ"

Transkript

1 UMKE BÜLTENĠ AĞUSTOS 2012 ULUSAL MEDĠKAL KURTARMA EKĠPLERĠ

2 BAKAN AKDAĞ'DAN SAĞLIK GÖREVLĠLERĠNE TEġEKKÜR Ulusal Medikal Medikal Kurtarma Ekiplerine (UMKE) ve yardıma koģan tüm görevlilere gösterdikleri gayretten dolayı" millet adına Ģükranlarını sunduğunu ifade etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 25 askerin Ģehit olduğu Afyonkarahisar'daki patlamanın tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu ifade etti. Akdağ, yayımladığı mesajda Ģehit askerlere Allah rahmet, acılı ailelere ve Türk milletine baģsağlığı, yaralılara da acil Ģifalar diledi. Bakan Akdağ mesajında ayrıca, "patlamanın haber alınmasından sonra hızlı bir Ģekilde olay yerine varan ve yaralıları kısa sürede hastanelere ulaģtırarak gerekli müdahaleleri yapan 112 Acil Sağlık çalıģanlarına, Ulusal Medikal Medikal Kurtarma Ekiplerine (UMKE) ve yardıma koģan tüm görevlilere gösterdikleri gayretten dolayı" millet adına Ģükranlarını sunduğunu ifade etti. UMKE Bir Marka Haline Geldi Van Sağlık Ġl Müdürü Dr. Bilal Acar, UMKE'ye gösterilen ilginin depremden sonra kat kat arttığını söyledi. Van depreminden sonra UMKE'nin bir marka haline geldiğini belirten Dr Acar, kuruluģun sadece Türkiye'de değil dünyada teģekkür aldığını söyledi. Van da yaģanan depremin ardından Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ne (UMKE) gönüllü katılımın her geçen gün arttığı belirtildi.

3 Van Sağlık Ġl Müdürü Dr. Bilal Acar, UMKE ye gösterilen ilginin depremden sonra kat kat arttığını söyledi. Van depreminden sonra UMKE nin bir marka haline geldiğini belirten Dr Acar, kuruluģun sadece Türkiye de değil dünyada teģekkür aldığını söyledi. Dr. Acar, Van da bir büyük felaket yaģadık. UMKE deki arkadaģlar bu depremde büyük bir tecrübe kazandılar. Depremden sonra ülkenin çeģitli yerlerinde ekipler geldi. UMKE Van depreminden sonra bir marka haline geldi. UMKE büyük bir fedakarlık örneği göstererek tüm Türkiye de hatta tüm dünyada teģekkür aldı. En son dünya sağlık örgütü tarafından onura edildik. UMKE gönü llülük esaslarına dayandığı için buradaki insanlar çok fedakarlıkla çalıģıyorlar. Aileleri bırakıp insanlara faydalı olmaya çalıģıyorlar. ĠĢte Van depreminde her kes bunu çok net bir Ģekilde gördü dedi. GÖNÜLLÜ KATILIM HER GEÇEN GÜN ARTIYOR UMKE ye katılımın her geçen gün kat kat artığını belirten Dr. Acar, Sağlık personelleri UMKE ye katılmak için her gün bize geliyorlar. ġu anda 45 kiģilik bir ekiple Van da UMKE hizmet devam ediyor. ĠnĢallah olamaz ama bir afet olursa biz profesyonel ekibimizle hazırız. Her zaman çeģitli eğitimler veriliyor ve içeride de timler oluģturuluyor. Dolayısıyla UMKE tamamen profesyonel bir ekip Ģeklinde konuģtu. BÖLGEYE EĞĠTĠMLER VERĠYORUZ UMKE Bölge Sorumlusu Aydoğan Kaya da, bölgede çok olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, UMKE gönüllü esasını dayanır. Ama biz de destek ve lojistik çok önemlidir. Bu konuda biz çok Ģanslıydık. Çünkü Sağlık Müdürlüğümüzün büyük desteğiyle bugün bu seviyeye geldik. Depremden sonra bize çok destek verildi ve eğitimler yapmamıza imkan sağlandı. Öyle olmasaydı bu seviyeye gelemezdik. Lojistik çok önemlidir bizim için. Bölgeye de eğitimler veriyoruz. Depremden sonra bu eğitimleri vermemiz çok önemliydi. Bölgede çok önemli tepkiler var. Zaten afetlerde bölgedeki ekipler çok önemli, çünkü bölgede bir afet olduğunda en yakındaki iller gider ifadelerini kullandı. UMKE ye gönüllü katılarak hizmet eden Ġbrahim Ethem Kubat, Ümit ġanlı ve Tuğba KurĢun da insanlara yararlı olmak amacıyla UMKE de olduklarını, bundan da büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. Aydın UMKE trafik kazasında Aydın'ın Söke ilçesinde bir minibüsün park halindeki kamyonete çarpması sonucu 1'i çocuk 3 kiģi öldü, 22 kiģi yaralandı.

4 Söke'den Milas yönüne giden Irak uyruklu Ahmed Mohsin Omar idaresindeki 34 ZH 4549 plakalı minibüs, Sarıkemer beldesi mevkisinde lastiği patlayınca yol kenarında park halindeki 09 TG 312 plakalı karpuz yüklü kamyonete arkadan çarptı. Minibüste bulunan 1'i kız çocuğu 3 kiģi öldü, 22 kiģi yaralandı. Olay yerine intikal eden Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) sıkıģan 5 vakaya ve ayrıca çevreye savrulun 5 yaralıya müdahale etmiģtir. Yaralılar, 112 Acil Servis ambulanslarıyla çeģitli hastanelere kaldırıldı. Jandarma yetkilileri, kazada ölen ve yaralananların yurda kaçak yollardan giriģ yapan kiģiler olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

5 Sağlık çalıģanlarına 30 dakika Kuralı Sağlık çalıģanlarına 30 dakika kuralı Sağlık Bakanlığı, personelin ikametine iliģkin yayımladığı genelgede, sağlıkçılara mesai saatleri dıģında da ihtiyaç duyulabileceğini belirtti. Bu kapsamda personelin ikametinin, sağlık kuruluģlarına yarım saat içinde ulaģabilecekleri Ģekilde düzenlenmesini istedi. UYMAYANA CEZA VAR Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelgede, özetle Ģöyle denildi: Kamu ve özel sağlık kuruluģlarında sağlık hizmetlerinin verimli ve aksamadan yerine getirilmesini temin amacıyla sağlık personelinin ihtiyaç duyulan en kısa sürede sağlık kuruluģuna ulaģması gerekmektedir. Bu itibarla ilgili personelin normal ulaģım Ģartında 30 dakika içinde sağlık kuruluģunda bulunmasını sağlayacak Ģekilde kanun hükmüne riayet edilmelidir. Genelgede, eģ durumu, sağlık sorunu ya da 30 dakikalık mesafede ev bulunamaması gibi durumlarda, sürenin esnetilebileceği belirtildi. Genelgeye aykırı hareket eden personel hakkında idari ve disiplin iģlemi yapılacağı da hükme bağlandı. Türk Sağlık- Sen Genel BaĢkanı Önder Kahveci ise Bakanlık genelgesine tepki gösterdi: Sağlık çalıģanlarına haksızlık yapılıyor. HiroĢima'ya atom bombası atılmasının 67. yıldönümü Japonya'nın HiroĢima kentine atom bombası atılmasının 67. yıldönümü nedeniyle kentte anma töreni düzenlendi... Patlamada aynı anda , sonrasında etkilenen Japon hayatını kaybetmiģti.

6 Dünyada ilk atom bombası saldırısının yapıldığı kent olan HiroĢima'da düzenlenen anma töreninde, dünyadaki tüm nükleer bombaların imha edilmesi çağrısında bulunuldu. HiroĢima kentinin tamamına yakınının yok olmasına, 250 bin kiģinin ölmesine neden olan saldırının merkez üssü yakınındaki BarıĢ Parkı'nda biraraya gelen 50 bin kiģinin hazır bulunduğu anma törenine, 70 kadar ülkeden gelen temsilciler katıldı. Kentteki bir tapınaktaki çanın çalınmasının ardından yapılan saygı duruģuyla baģlayan anma töreninde, parkın en önemli parçası olan HiroĢima Ebedi Alev anıtına çiçekler bırakıldı. Anma töreninde yaptığı konuģmada Japonya'nın küresel silahsızlanma giriģimlerinde daha aktif yer alması gerektiğini söyleyen HiroĢima Belediye BaĢkanı Kazumi Matsui, dünya liderlerine, barıģ üzerinde düģünmek üzere HiroĢima kentine gelmeleri çağrısında bulundu. FukuĢima nükleer santralinde geçen yıl deprem ve tsunaminin neden olduğu kazaya da değinen Matsui, meydana gelen kazanın barıģçı amaçlarla bile olsa nükleer teknolojinin tehlikelerini ortaya koyduğuna iģaret etti. Matsui, ''Nükleer silahlardan kurtulma talebinin yakında HiroĢima'dan yayılacağına, dünyayı saracağına ve bizi gerçek dünya barıģına götüreceğine yürekten inanıyorum'' diye konuģtu. Japonya BaĢbakanı YoĢihiko Noda da HiroĢima'dan alınan derslerin unutulmaması için Japonya'nın yaģadığı deneyimi gelecek kuģaklara aktarması gerektiğini söyledi. Anma töreninde HiroĢima'ya atom bombasını atan ABD, Tokyo Büyükelçisi John Roos tarafından temsil edildi. Onların hiçbiri sabah kahvaltısı yapmadı; SOMALĠ'DE ÇOCUK OLMAK

7 Çünkü içecek sıcak bir çayları, ballı-tereyağlı ekmeği, peyniri,zeytini vs. olmadı. Eğer bulabildiyse kuru bir parça ekmek ve bir damla suyla güne baģladı.kimse ona ''seni lunaparka götüreceğim, sana hamburger yedireceğim diye'' söz vermedi. Gün boyunca yarı açık çadırların arasında ; Ayağına giyinmek için ayakkabısı yok,üzerinde elbisesi yok,plastik hurdalardan eline oyuncak geçmiģ ve gözlerinin içi gülüyor derece sıcağa aldırmadan kilometrelerce uzaktan günlük su ihtayıcı karģılamak için kilolarca ağırlığın altında ezilmesine rağmen bir yudum su içebileceğini düģünerek gözlerinin içi parlıyor. Eğlencenin ne olduğunu hiç bilmediler onlar; Onların tek eğlencesi sokakta kendi akranları ile beraber olmak. Okul mu? Onların gidebileceği bir okulları yok.çünkü iç savaģtan dolayı yıkılmıģ.defteri,kalemi,silgisi yok. Gün içerisinde açlık;

8 Babalar hiç bir zaman çocuklarının elinden tutup pizza,hamburger,lahmacun vs. yediremedi.çünkü çocuğuna yemek yedirecek parası yoktu cebinde ve onun ezikliğini yaģıyordu. Soğuk ve yağmurlu gecelerde; Hiçbir zaman sarılacak bir battaniyesi,yağmurdan korunmak için yağmurluğu,ģemsiyesi ve su geçirmeyen bir ayakkabısı olmadı.yağmur altında hastalandı.çünkü sıcak bir yuvasıda olmadı onun.yırtık naylonlarla kapatılmıģ etrafı ve üzeri açık kalabalık bir çadırın içinde kaldı. Onlar 20 yıldır süren iç savaģın içerisinde silah sesleri ile uyurken silahtan baģka birģey görmediler. ġġmdġ BĠZĠM ÇOCUKLARIMIZA SORUYORUM?

9 NEYĠNĠZ EKSĠK? SOMALĠ'DE 30 GÜN tarihinde Sağlık Bakanlığı Afet biriminden Özlem hanım arayarak Somali'ye görevlendirmemin yapıldığını tarihinde sabah 09:00 da Sağlık Bakanlığında olmam gerektiğini 10 günlük görevlendirme yapıldığını söyledi. Zaten daha önceden pasaportum istenmiģti ve göndermiģtim.somali görevlendirmesindeki görevimiz Sahra Hastanesinin Parlemento bölgesinden sökülerek Dikfer bölgesine kurulması.2005 yılından beri çalıģtığım UMKE Eğitimcisi arkadaģlarım Battal Adıgüzel,Ġbrahim Esen ve ben bu iģ için görevlendirildik. Daha öncesinde yurt içinde Sahra Hastanesi kurulumu tecrübemiz vardı zaten.özellikle Van Depreminde kurulan Sahra Hastanesinde çok büyük bir katkımız olmuģtu ekip olarak. Ama bu benim ilk yurtdıģı tecrübem olacaktı ve gerçekten çok heyecanlandım.ayrıca gurur vericiydi.çünkü gideceğimiz ülkede yardıma muhtaç insanlar vardı ve onlara yardım etmek için benim de katkım olacaktı.

10 tarihinde Ekip arkadaģım Battal Adıgüzel ile Erzincan'da buluģarak 09:00 da terminalden otobüse binerek Ankara yolculuğumuz baģladı. (Ġbrahim Esen ertesi gün uçakla gelecek ) tarihinde sabah 09:00 da Sağlık Bakanlığına giriģ yaptık.bizimle Somali 'ye gelecek olan 17 kiģininde toplanması ile beraber aģılarımız yapıldı ve tek tip kıyafetlerimiz(umke Kıyafetleri)dağıtıldı.Ertesi gün saat 16:00 da toplantı yapılacağı ve 20:00 de Uçağın hareket saati olduğu söylendi.o gün ordaki iģimiz bitmiģti artık.ekip arkadaģımız Ġbrahim Esen'de saat 17:00 de Ankara'ya gelmiģti ve artık yanımızdaydı tarihinde toplantı için belirtilen saatte oradaydık.genel Müdürümüz Ali ÇoĢkun ve Genel Müdür yardımcımız Abdülkadir Özbek de toplantı için

11 oradaydı.tanıģma yapıldıktan sonra gideceğimiz ülke ile ilgili bilgiler verildikten sonra toplantı sona erdi.havaalanına gitmek üzere Bakanlık önüne gelen otobüse binerken Genel Müdür Yardımcımız Abdülkadir Özbek bizim(teknik ekip)görevlendirmemizin 15 güne çıktığını söyledi.böylece otobüs Sağlık Bakanlığından ayrılarak havaalanına doğru hareket etti.esenboğa Havaalanına varmıģtık artık.buradan Ġstanbul Atatürk Havaalanına ve oradanda Somali MogadiĢu'ya gidecektik. Ġstanbul Atatürk Havaalanındaki koģturmacadan sonra artık Somali'ye (MogadiĢu) gidecek THY uçağına binmiģtik.yolculuğun 8 saat süereceği daha önceden söylenmiģti.ve yolculuk baģladı.sabah saatlerinde 04:00 civarı uçak Sudan havaalanına iniģ yaptı.(yakıt ikmali olduğu söylendi).yarım saatlik bekleyiģten sonra tekrar havadaydık ve yaklaģık 2 saat sonra MogadiĢu havaalanı gözüktü.ama inemiyorduk.bir anonsla neden inemediğimiz anlaģıldı.hava muhalefetleri nedeniyle inemediğimiz anons edildi ve tekrar geri dönüģ baģladı.yine bir anonsla Yemen havaalanına ineceğimiz söylendi ve iniģ yapıldı.1 saatlik bekleyiģten sonra bir baģka anonsla Türkiye'ye dönüģ yapacağımız söylendi ve tekrar geldiğimiz mesafeyi geri gidecektik.bu yolculuk artık insanları strese sokmuģtu.

12 Nihayet 21 saatlik yorucu bir yolculuktan sonra Ġsatanbul Atatürk Havaalanına tekrar geri geldik Ekip olarak(20 kiģi)havaalanından servise binerek THY anlaģmalı olduğu Sefaköy'de bir otele yerleģtirildik.geceyi bu otelde geçirdik.bu arada uçağın yeniden kalkıģı ile ilgili çeģitli haberler alıyorduk akģama kadar yine aynı otelde geçti.akģam tekrar bir servis ile Kumburgaz tarafında bir otele götürüldük.uçak saatimizde belli olmuģtu artık saat 05:00 Cuma.O gün hiç uyumamıģtık ve servis 03:00 te bizi almaya gelmiģti. Tekrar Ġstanbul Atatürk Havaalanındayız ekip olarak.somali MogadiĢu uçağında yerlerimizi almıģtık.bu defa bir aksilik olmaz inģallah ve 8 saat sonra varırız saat 14:00 artık Somali MogadiĢu havaalanına ulaģtık.bizi orada ekip olarak karģılayan bir Türk vardı.mogadiģu Sahra Hastanesi BaĢhekimi Dr.Ġdris bey. Çantalarımızı aldıktan sonra bizi almak için gelen araçlara binerek Dikfer bölgesinde bulunan kaldığımız eve ulaģmıģtık artık.zaten Cuma olduğu için tatildi ve yorgunduk.o günü dinlenerek geçirmiģ olduk. Ertesi gün Cumartesi YAPILACAK ĠġLERĠN TESPĠTĠ VE YAPILAN ĠġLER

13 Öncelikle bizim yapmamız gereken iģ mevcut Parlemento bölgesinde aktif olarak çalıģan Sahra Hastanesinin Dikfer bölgesine taģınması ile ilgili zemin analizi. Çünkü bize gelmeden önce Dikfer bölgesinde zeminin hazır olduğu ve bu bölgeye zaman kaybetmeden Sahra Hastanesinin kurulması gerektiği söylenmiģti.fakat Dikfer bölgesinde yaptığımız ziyarette zeminin hazır olmadığını tespit ettik. Aslında 3 bölgede sağlık hizmeti veriliyordu. Parlemento bölgesi, Dikfer bölgesi,aynı zamanda Kızılay'ın da hizmet verdiği Cezire bölgesi.dikfer bölgesinde sağlık hizmeti verilemiyordu.cezire bölgesinde 1 hekim 1 yardımcı sağlık personeli ile hizmet veriliyordu.parlemento bölgesinde aktif olarak sağlık hizmeti veriliyordu ve günlük hasta muayene ediliyordu. Cezire'de Dr.Hatice Kübra Eke ve Parlemento'da Dr.Gülcihan Yurtsever bu sağlık hizmetlerinin verilmesinde çok büyük fedakarlıkta bulundular.çünkü hekim olarak bütün yük onların üzerindeydi. Parlemento bölgesinde sağlık hizmeti verilen Sahra Hastanesi içeriği: Acil, dahiliye, genel cerrahi,üroloji,kadın doğum ve çocuk poliklinikleri. Röntgen,labaratuvar, ameliyathane üniteleri. Parlemento bölgesinde yapılan inģaat çalıģmalarından dolayı oranın boģaltılması gerekiyordu.dikfer bölgesinde hizmet verilen ġiģme Çadırlar yırtılmıģ,dağılmıģ,patlamıģ ve artık hizmet verilemez hale gelmiģti. Bu arada bizimle gelen diğer arkadaģlarda 2 gruba bölünerek 1 grup depoda karıģmıģ olan ilaçların tasnifi ve sayımı ile uğraģırken diğer grup ta parlemento bölgesinde kurulu olan Sahra Hastanesinde Sağlık hizmeti vermeye devam ediyordu.

14 GörüĢmelere hemen baģlanarak Dikfer bölgesinde zemin çalıģması yapılması ve asfalt dökülmesi gerektiği söylenmiģtir.gelen cevap bizi çok tatmin etmedi.çünkü maliyetli olacağı ve 1 ay gibi bir zaman alacağı söylenmiģti.(maliyeti belirtmiyorum) Günler geçiyordu ve biz halen Sahra Hastanesini taģıyamamıģtık.bizde bu geçen zaman içerisinde boģ durmuyorduk.hastanenin kurulumu için baģka alternatif yerler arıyorduk.orada bulunan tıbbi cihazların tespitini ve kontrolünü yapıyorduk.bu arada bizim (teknik ekip)görevlendirmemizin 15 gün daha uzatıldığı haberi gelmiģti. Yine gittiğimizin ilk günlerinde Kargo uçağı ile yaklaģık 60 ton tıbbi malzeme gelmiģti.bunların çoğunluğunu ilaçlar oluģturuyordu.bu malzemelerin havaalanından alınması,kamyonlara yüklenmesi,depolarda düzenli olarak yerleģtirilmesi iģlemi de günlerce sürdü. Alternatif bir yer bulamamıģtık.kaldığımız binanın bahçesi oldukça büyüktü.neden olmasın dedik.burayla ilgili ölçümlerimizi yaparak bir proje çizdik.bu projeyi Sağlık Bakanlığına göndererek onay çıkmasını bekledik.sağlık Bakanlığı bu projeye onay verdi ve çalıģmalar artık baģlamıģtı. Kendimize bir ekip kurarak iģe baģladık.kısa zamanda Sahra Hastanesini Parlemento bölgesinden sökerek Dikfer bölgesinde kaldığımız evin bahçesine kurmuģ olduk.artık sağlık hizmetleri burada verilmeye baģlamıģtı. Bir görev daha baģarı ile tamamlanmıģ oldu. Emeği geçen herkese teģekkürler. Ahmet BOZDAġ ERZĠNCAN UMKE VE ĠSTANBUL UMKE KEMALĠYE ġenlġklerġne KATILDI Kemaliye Etkinliklerine katılmak üzere, Erzincan UMKE ekibi görevlendirildi. Bir UMKE üyemiz Somali'de görevli olduğundan, Bölgesel tatbikat olduğu ve çok katılımcı istenildiğinden Sivas UMKE tatbikatına 6 üye görevlendirildi. UMKE aracımızın kapasitesi doğrultusunda, Kemaliye Etkinliklerine az sayıda UMKE üyesi ile katılmamız mümkün olmaktadır.

15 Müdürlüğümüz Afetlerde Sağlık Hizmetleri ġubesine bağlı olarak hizmet veren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) nin 2012 planlı tatbikatları arasında yer alan akarsu ve selde hayat kurtarma, yüksekten yaralı tahliye eğitimi ve tatbikatı Haziran 2012 tarihleri arasında Erzincan ili Kemaliye ilçesinde baģarıyla tamamlandı. Ġstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali Ġhsan Dokucu'nun da katılmıģ olduğu tatbikatı Acil ve Afetlerden Sorumlu Sağlık Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Doğaç Niyazi Özüçelik ve ġube Müdürü Neslihan Büyükmurat yerinde denetledi. Ġstanbul UMKE nin yanı sıra Erzincan UMKE nin de destek verdiği tatbikat Afetlerde Sağlık Hizmetleri ġube Müdürü Uzm. Dr. M. Ferudun Çelikmen'in koordinatörlüğünde gerçekleģti. Tatbikata Ġstanbul UMKE'den Rad. Tek. Selim Altınarık, Sağlık Memuru BarıĢ Erden, Çevre Sağ. Tek. Ali Haydar Karaboğa ve HaberleĢme Tek. Bayram Çelik katıldı. Gölcük Yanardağı patlayabilir! Son 3 ayda meydana gelen 230 depremin ardından Gölcük Yanardağı için alarm çanları çalmaya baģladı. Gölcük ün altında son üç ayda 230 deprem yaģandığı, bunun Gölcük Yanardağı nın aktif hale gelmesine yol açabileceği belirtildi.

16 Isparta'daki Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Jeotermal Enerji, Yeraltısuyu ve Mineral Kaynakları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nevzat Özgür, Gölcük Yanardağı nda son durum oldukça enteresan. Gölcük ün altında 30 Mayıs tan bugüne yaklaģık 230 civarında deprem oldu. Bu durum yörenin aktivitesinin çok yüksek olduğunu gösteriyor dedi. AktifleĢebilir Depremlerin Gölcük Yanardağı nın altında parçalanma ve ergimeye neden olduğunu vurgulayan Özgür, sonuçta ortaya çıkacak magmanın, Gölcük Yanardağı nın aktif hale gelmesine neden olabileceğini belirtti. Gölcük Krater Gölü nün sürekli gözlem altında tutulması için istasyon kurmaya çalıģtıklarını söyleyen Prof. Dr. Özgür, Gölcük Yanardağı ve civarında herhangi bir kabarma veya ĢiĢme meydana gelirse bunu uydu fotoğraflarıyla inceleyeceklerini, Gölcük Yanardağı nın aktifleģme riskine karģı üniversitelerle ortak çalıģmalar yürüttüklerini belirtti. Halen gaz çıkıģlarının görüldüğü Yakaören köyüne cihazlar yerleģtirerek özellikle karbondioksit ve kükürtdioksit miktarını takip altına alacaklarını ifade eden Özgür, Bölgeyi kontrol altında tutmaya çalıģacağız. Elde edilen bulguları kamuoyuyla paylaģacağız dedi. Kan ihtiyacı 20 dakikada karģılandı Ġzmir Foça'da askeri servis aracının geçiģi sırasında PKK'lı teröristler tarafından çifte bombalı saldırı yapıldı. 1 asker Ģehit oldu, çok sayıda asker yaralandı. Yaralı askerlerin kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi her gruptan ama özellikle 0 Rh (-) grubu kan aradığını Twitter'dan duyurdu. Bu duyurunun ardından 20 dakika içerisinde talep karģılandı.

17 Twitter'da Ege Üniversitesi'nin kan çağrısının büyük yankı uyandırması ve haber kanallarının bu haberi duyurmasının ardından Ġzmirliler kan merkezine koģtu. Kan ihtiyacı 20 dakika gibi kısa bir sürede karģılandı. Hastane Twitter sayfasından ikinci bir açıklama yaptı ve Ģu ifadeleri kullandı: "Hastanemizde Ģu anda kan ihtiyacı kalmamıģtır, askerlerimiz için gerekli olan kan temin edilmiģtir. Tüm Ġzmir halkına teģekkür ediyoruz.. Yaralı Askerlerimiz için Kan Merkezine intikal eden ve iyi dileklerini ileten tüm herkese teģekkür ederiz." "Sadece Ġzmir değil tüm Ege Kızılay'a koģuyor" Kızılay Ege Bölge Müdürü Gökay Gök sadece Ġzmir den değil tüm Ege den kendiliğinden oluģan büyük bir kan bağıģı kampanyası gerçekleģtiğini söyledi. Kızılay ın kendi stoklarıyla yaralı askerlerin kan ihtiyacını karģıladığını kaydeden Gök, bağıģ yapmak isteyenler için Ege Üniversitesi nin önüne üç mobil araçlarını yönlendirdiklerini belirtti. Gök, Çok büyük bir akın var. Sadece Ġzmir den değil tüm Ege den vatandaģlar kan vermek için merkezlerimize koģuyor. Araçlarla kan takviyesini Ġzmir deki ana merkezimize taģıyoruz dedi. 112 ye Saldırana 8 bin 840 Lira Para Cezası Mahkeme, sağlık ekibine saldırıda bulunan kiģiye 8 bin 840 lira para cezası verdi. ġahsın 5 yıl içerisinde yeni bir suç iģlemesi durumunda cezasının artırılarak uygulanmasına da hükmedildi.

18 112 ekibine saldıran hasta yakınına 8 bin 840 para cezası verildi Kayseri de bir hastaya müdahale için giden 112 Sağlık ekiplerine yapılan sözlü ve fiili saldırı ile ilgili açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, sağlık ekibine saldırıda bulunan kiģiye 8 bin 840 lira para cezası verdi. ġahsın 5 yıl içerisinde yeni bir suç iģlemesi durumunda cezasının artırılarak uygulanmasına da hükmedildi. Kayseri Ġl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, geçen yıl Temmuz ayında 112 sağlık ekiplerine yapılan saldırı ile ilgili açılan davanın sonuçlandığını duyurdu. 8 Temmuz 2011 günü saat de 112 çağrısı üzerine verilen adrese tıbbi müdahale için hareket eden 112 ambulans çalıģanlarından Ģoför H.Ö ve sağlık görevlisi A.K ya hasta yakını A.S. tarafından saldırıda bulunulduğunu hatırlattı. Annesine müdahale için ambulansın geç gelmesini bahane eden Ģahsın, ekiptekilere hem sözlü hem de fiziksel Ģiddet uyguladığına iģaret eden Dr. Ahmet Öksüzkaya, Ģu bilgileri verdi: Olay yerine ulaģan sağlık çalıģanları sinirli ve sarhoģ olan hasta yakınını sakinleģtirmeye çalıģsalar da baģarılı olamamıģlardır. Hasta yakını ağza alınmayacak küfürler ederken, 112 çalıģanlarının üzerine yürümüģ ve kadın çalıģma arkadaģını korumaya çalıģan Ģoför H.Ö. ye yumruk atarak, yaralamıģtı. Olay yerine ulaģan emniyet güçlerinin hasta yakınını etkisiz hale getirdiğini aktaran Öksüzkaya, bunun üzerine hastayı ambulansa taģıyıp görevini tamamlayan 112 çalıģanlarının hasta yakınından Ģikayetçi olduklarını aktardı. Aynı zamanda bu suçlamaları kabul etmeyen hasta yakını da Ģoförün kendisine küfür ettiğini ve vurduğunu iddia ederek Ģikayette bulunduğunu dile getirdi. 112 çalıģanı Ģoför H.Ö. nün hasta yakını A.S. ye açılan kasten yaralama ve hakaret davasının sonuçlandığını ve Ģahsın suçlu bulunduğunu anlattı. Sağlık çalıģanlarına yapılan saldırıların çok çirkin olduğunu ifade eden Öksüzkaya, Bu saldırıda, görgü tanıklarının dinlenmesi ve çalıģanların aldığı doktor raporları neticesinde kamu görevini yerine getirmeye çalıģtığı esnada yumruklanarak, hakarete maruz kalan arkadaģlarımız dava sonucunda haklı bulundu. Mahkeme kararı sonucunda sağlık çalıģanlarına saldıran hasta yakını A.S. ye 8 bin 840 lira adli para cezası ile cezalandırdı. 5 yıl süre içinde yeni bir suç iģlemesi halinde bu cezanın artırılarak uygulanması hükmüne varılmıģtır. diye konuģtu.

19 Dr. Ahmet Öksüzkaya, Sağlık Bakanlığı nın sağlık çalıģanlarına karģı yapılan hakaret, tehdit ve fiziksel saldırılara karģı tepkisiz kalmadığını anımsatarak, Suçluların cezalandırılması için gerekli iģlemlerin kurum tarafından baģlatılması ve takip edilmesini sağlamakta. Bu konuda sağlık çalıģanlarını yalnız bırakmamaktadır. dedi. Türk Ekipleri Ġran Depreminde Ġran'ın Tebriz kentinde önceki gün meydana gelen 6.4 ve 6.3 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 306'ya yükseldi. Depremde 5 bin kiģi de yaralandı. Ülkenin en fakir bölgesinde 100 köy yerle bir oldu. Ġran'ın kuzeybatısındaki Tebriz kentinde önceki gün meydana gelen 6.4 ve 6.3 büyüklüğündeki depremlerde ölü sayısı 306'ya yükseldi. Hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmını kadın ve çocuklar oluģturuyor. Depremde yaralı sayısı da 5 bine ulaģtı. 6.4 ve 6.3 büyüklüğündeki depremlerde en ağır hasar ve can kaybının Tebriz kenti yakınındaki Ahar, Varzaghan ve Haris bölgesinde olduğu belirtildi.

20 Ġran Sağlık Bakanı Marzie Vahid Dascerdi, Ġran meclisinde yaptığı konuģmada, bölgedeki hastanelerin morglarına getirilen cesetlerin 219'unun kadın ve çocuk olduğunu söyledi. Meclise konuyla ilgili rapor sunan Sağlık Bakan Dascerdi, yaralı sayısınınsa 5 bine ulaģtığını, 2 bin yaralının deprem bölgesinde tedavi edildiğini, diğerlerinin hastanelere nakledildiğini açıkladı. ÇADIR SIKINTISI Ülkenin en yoksul kesiminde 100'den fazla köy yerle bir olurken, çadır ve diğer malzeme yokluğu nedeniyle halkın geceyi açıkta geçirdiği iddia edildi. Ġran basınında dün çıkan haberlerde, cesetlerden bazılarının morglara gönderilmeyip bölgede toprağa verildiği belirtilmiģti. TÜRK EKĠBĠ DEPREM BÖLGESĠNDE Ġran'ın kuzeybatısında önceki gün meydana gelen depremlerin ardından Van'dan yola çıkan 30 kiģilik arama kurtarma ekibi Tebriz'e ulaģtı. Depremin ardından Van Valisi Münir Karaloğlu'nun talimatıyla dün 5 araç ile yola çıkan Ġl Afet Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Birlik Müdürü Atilla Uzun baģkanlığındaki 30 kiģilik ekip, gece saatlerinde Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan Ġran'a giriģ yaptı.

21 YaklaĢık 6 saat süren yolculuktan sonra sabahın ilk ıģıklarıyla Tebriz'e giriģ yapan arama kurtarma ekibi, Ġran Kızılayı'nın Tebriz'deki merkezine ulaģtı. UMKE, Kaçkar da kayıp aramada Ayder yolu üzeri Yukaru Kavran yaylasında araziye tırmanıģa çıkan toplam 4 belçikalı turist gurup kayboldu. Gelen haber üzerine Rize Offroad ve Kurtarma Takımı - Kaçkar Offroad Doğa Sporları Kulübü - UMKE - AFAD - AKUT birlikte yürüttükleri ortak operasyonda 3.5 saatlik süre sonrası turistlere ulaģan Rize Offroad ve Kurtarma Takımı Arama Kurtarma Uzmanı Ġrfan ÇOLAK öncülüğünde, sivil savunma ekipleri ile birlikte turistleri bularak hepsini sağlıklı bir Ģekilde saat 03:00\'da Jandarmaya teslim etmiģtir. Rize'nin ÇamlıhemĢin ilçesinden Kaçkar Dağı eteklerine çıkarak, yaylaları gezmek isteyen ancak sis ve havanın kararması nedeniyle yönünü kaybeden 4 Belçikalı turist, dağcılar tarafından bulundu. Kaçkar Dağı eteklerindeki Kavrun Yaylası'ndan dün Samistal ve Pokut Yaylası'na doğru yürüyüģe geçen ancak sis ve havanın kararması sonucu yönlerini kaybeden Belçikalı turistler Jean Charlen Lois (24), Pavel Anois (20), de Haas Ġlona (20) ve

22 Ġsraeliantz Alcorta (21) ÇamlıhemĢin Doğa Sporları Kulübü'ne (ÇADOSK) bağlı dağcılar tarafından Kavrun Yaylası'na 4 kilometre mesafede bulundu. Kavrun Yaylası'na geri götürülen turistlerin herhangi bir sağlık sorunu olmadığı öğrenildi. ÇamlıhemĢin Ġlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bilgi veren turistler, daha sonra yöre halkı tarafından misafir edildi. Belçikalı turistler, Kaçkar Dağı etiklerindeki yaylalarda gezerken dün akģam üzeri sis ve havanın kararması nedeniyle yönlerini bulmakta güçlük çekince telefonla 112 Acil Servis'i arayarak yardım istemiģlerdi. Jandarma ekiplerinin yer tespit çalıģmasının ardından Samistal ile Kavrun Yaylası arasında oldukları tahmin edilen turistlerin bulunması için Sivil Savunma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AKUT ve Kaçkar Dağcılık Kayak Ġhtisas Spor Kulübü (KDRK) ve ÇADOSK'a bağlı dağcılar bölgede arama çalıģmasına baģlamıģtı. 17 AĞUSTOS 1999 MARMARA DEPREMĠ 1999 Gölcük Depremi, Ġzmit Depremi, Marmara Depremi ya da 17 Ağustos 1999 depremi, 17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03:02'de gerçekleģen, Kocaeli/Gölcük merkezli deprem. Richter ölçeğine göre 7,5 Mw büyüklüğünde gerçekleģen deprem, büyük çapta can ve mal kaybına neden olmuģtur. 17 Ağustos depremi, tüm Marmara Bölgesi'nde, Ankara'dan Ġzmir'e kadar geniģ bir alanda hissedildi. Resmi raporlara göre, ölüm, yaralı oldu. 505 kiģi sakat kaldı konut, iģyeri hasar gördü. Resmi olmayan bilgilere göre ise yaklaģık ölüm, ağır-hafif 'e yakın yaralı olmuģtur. Ayrıca çöken bina ile yaklaģık kiģiyi evsiz bırakmıģtır. YaklaĢık 16 milyon insan, depremden değiģik düzeylerde etkilenmiģtir. Bu nedenle Türkiye'nin yakın tarihini derinden etkileyen en önemli olaylardan biridir.

23 Deprem gerek büyüklük, gerek etkilediği alanın geniģliği, gerekse sebep olduğu maddi kayıplar açısından son yüzyılın en büyük depremlerinden biridir. Deprem, 17 Ağustos 1999'da, saat 3:02 de, 40,70 kuzey enlemi ile 29,91 doğu boylamının tarif ettiği bölgede, Ġzmit'in 11 km güneydoğusunda meydana gelmiģtir. depremin büyüklüğü: Depremin büyüklüğü çeģitli kuruluģlar tarafından değiģik değerlerde bildirilmis ise de moment magnitüdü büyüklüğü Mw = 7,5 ve yüzey dalgası büyüklüğü Ms = 7,7 değerleri civarında değiģmektedir. Cisim Dalgası Magnitüdü = 6,3 (USS) Yüzey Dalgası Magnitüdü = 7,8 (USGS) Moment Magnitüdü = 7,5 (Kandilli,USGS,Afet ĠĢleri Genel Md. Deprem AraĢtırma Dairesi AIGM-DAD ) Kayıt Süresi Magnitüdü = 6,7 (Kandilli) Depremin odak derinliğinin km olduğu ve sağ atımlı 120 km civarında bir fay hareketi ortaya çıktığı yapılan incelemelerle belirlenmiģtir. Ana deprem dalgasının ardından büyüklüğü 4,0-5,0 değerlerinde olan çok sayıda artçı depremler meydana gelmiģtir. Deprem merkez üssüne en yakın ivme kaydı, Afet ĠĢleri Genel Müdürlüğü Deprem AraĢtırma Dairesi tarafından tüm Türkiye çapında kurulmuģ ve iģletilmekte olan Kuvvetli Yer Hareketi Kayıt ġebekesi'nin bir istasyonu olan Ġzmit Metoroloji Ġstasyonu'ndan alınmıģtır. Buna göre, maksimum ivme, kuzey-güney doğrultusunda 163 mg, doğu-batı doğrultusunda 220 mg ve düģey doğrultuda 123 mg dir. Her üç birleģen de birbirleri ile kıyaslanabilir büyüklüktedir. Yakın tarihte bu bölgede Adapazarı merkez üssü olmak üzere 1943, 1957, 1967 yıllarında Ģiddetli depremler olmuģtur. GeçmiĢteki tarihlere baktığımızda ortalama 30 senede bir bu bölgede büyük depremler olmaktadır depreminden sonrada belirli periyotlarda ve çeģitli büyüklüklerde depremlerin beklenmesi bu fay hattının karakteristik özelliğinden kaynaklanmaktadır. Depremin bu kadar çok can kaybına yol açmasının sebebi olarak kaçak yapılar, standartlara uygun olmayan binalar ve daha ucuza mal etmek için malzemeden çalan müteahhitler gösterilmektedir. Depremden sonra tüm Türkiye'de geçerli olmak üzere deprem yönetmeliği çıkarılmıģ, zorunlu deprem sigortası gibi birtakım düzenlemeler getirilmiģtir. Yapım hatalarından çöken binaların müteahhitlerine yaklaģık 2100 dava açıldı. Bu davalardan 1800'ü hukuki boģluklardan dolayı cezasız sonuçlanmıģtır. Geriye kalan 300 davanın 110 kadarında ceza verilse de çoğu ertelenmiģtir. Bunun dıģında kalan davalar ise 16 ġubat 2007 tarihinde 7.5 yıllık zaman aģımı süreleri dolduğu için zaman aģımına uğramıģ ve düģmüģtür. Giresun UMKE Trafik kazasında UMKE Timlerinin uzun süren çalıģmaları sonucu 1 kiģi araçtan yaralı olarak çıkartıldı. Giresun'un Tirebolu ilçesindeki trafik kazasında 5 kiģi öldü, 1 kiģi de yaralandı.

24 Kaza, dün saat sıralarında meydana geldi. Tirebolu'dan Erzurum'un Ġspir ilçesine giden 34 GA 1507 plakalı araç, Sekü köyü mevkisine geldiği sırada virajı alamadı. Bariyerlere çarpıp HarĢit çayına uçan araçtaki 6 kiģiden 5'i boğularak can verdi. Olay yerine gelen UMKE Timlerinin uzun süren çalıģmaları sonucu 1 kiģi araçtan yaralı olarak çıkartıldı. Aracın kıyıya çekilmesinin ardından cesetlere ulaģılabildi. Valla kanyonunda mahsur dağcılar kurtarıldı Ramazan Bayramı tatilini geçirmek üzere Ġstanbul'dan Kastamonu'ya gelen 2'si kadın 6 kiģilik grup, 12 kilometre uzunluğu ile dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Valla Kanyonu'nda yürüyüģe çıktı. Bir süre sonra yönlerini kaybeden gruptakiler, telefonla ulaģtıkları yetkililerden yardım istedi. Geçirdikleri bir kaza sonucu bir arkadaģlarının yaģamını yitirdiğini belirten tatilcilerin kurtarılması için PınarbaĢı Belediye BaĢkanı Mehmet Yılmaz baģkanlığında kriz masası oluģturuldu. BaĢkan Yılmaz, 6 kiģilik gruptan 1 kiģinin yaģamını yitirdiğini belirtti. Ölen dağcının Anıl Bakan, olduğu belirlendi. Daha sonra, bölgede yapılan arama kurtarma çalıģmaları sonucunda kayıp dağcılara ulaģıldı. Valla Kanyonu giriģinde bekleyen ambulanslara bindirilen kazazedeler, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye sevk edildi.

25 Kimlikleri belirlendi Kastamonu Vali Yardımcısı Atila Kantay, kurtarılan dağcıların kimliklerini, "Yalçın Akbulut, Füsun Sönmez, Ahmet Yarlıgan, Necla Tatlı ve Bayram Sönmez" olarak açıkladı. 2 yıl önce 12 kiģi, 22 saat sonra kurtarılmıģtı 2010 yılında da Valla Kanyonu'na yürüyüģ için çıkan 12 kiģi kaybolduktan 22 saat sonra Ġl Afet Acil Durum Müdürlüğü ile Kastamonu Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından kurtarılmıģtı. Valla Kanyonu Kastamonu'nun PınarbaĢı Ġlçesi MuratbaĢı Köyü sınırlarında bulunan ve dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Valla Kanyonu, ilçeye 26 kilometre uzaklıkta. Valla Kanyonu, Devrekani Çayı ile Kanlıçay'ın birleģtiği bölgeden baģlayarak, Cide Ġlçesi yönünde 12 kilometre uzunluğunda, yan duvar kayaların yüksekliği yer yer metreye ulaģan, giriģi son derece zor olan ve MuratbaĢıköyü Valla mahallesinin altından orman içi 1.5 kilometrelik yolculuktan sonra bu iki çayın birleģtiği yerden izlenebiliyor. Techizatsız geçilmesi mümkün olmayan Valla Kanyonu giriģine yakın olan Bakacak kayasının üzerine çıkıldığında PınarbaĢı ve Azdavay'dan gelen Devrekani çayı, bir yanda da Kanlı çay aktığı görülüyor. Çaylar birleģtikleri noktada sola dönüp derin kayaların arasından kıvrılarak Cide'ye doğru yol alıyor. UMKE, Sahra Hastane Ünitelerinin Kurulumunu Tamamladı UMKE ekiplerinin sahra hastanesi ve acil müdahale birimi kurma çalıģmalarında da sona gelindi. KahramanmaraĢ'a yerleģtirilen Suriyeli mülteciler için kurulacak çadır kentin ağustos sonunda bitirilmesi bekleniyor. Ġlk etapta 10 bin Suriyeli vatandaģ için bin çadır kurulacak. Çadır kentin elektrik, kanalizasyon ve sosyal alanları büyük ölçüde tamamlanmasıyla çadırların kurulmasına baģlandı. Ayrıca Yusuflar Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi üst kısmında kurulmakta olan çadır kentte Ġl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile Kayseri'den gelen UMKE ekiplerinin sahra hastanesi ve acil müdahale birimi kurma çalıģmalarında da sona

26 gelindi. Çadır kentte yapılan çalıģmalarla ilgili bilgi veren Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ġhsan Karadutlu, çadır kent çalıģmalarının devam ettiğini, pazartesi, salı gününe kadar altyapı çalıģmalarını bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Suriyeli mültecilerin yatılı bölge ilköğretim okullarında ve fuar merkezinde misafir edildiklerini belirten Karadutlu, çadır kent alanı tamamlandıktan sonra misafirlerin bir an önce buraya taģınacağını kaydetti. ġu ana kadar 200 çadırın kurulduğunu anlatan Karadutlu, bu hafta sonuna kadar bütün çadırları kurmayı planladıklarını söyledi. Karadutlu, diğer çalıģmaların da peyderpey devam edeceğini vurguladı. Büyük Zafer'in 90. yıldönümü kutlamaları ve UMKE Büyük Zaferin 90. Yıldönümü kutlamaları, Afyonkarahisar'ın ġuhut ilçesi Ģehir stadında düzenlenen törenle baģladı. Kutlama töreninde konuģan Afyonkarahisar Valisi Ġrfan Balkanlıoğlu 26 Ağustos 1922'de baģlayan Büyük Taarruzla ilgili son emrin, ġuhut ilçesinin Hacı Veli Konağı'nda verildiğini söyledi. Balkanlıoğlu, Ağustos gecesini bu konakta geçiren Mustafa Kemal'in, düģmanın Türk ordularının baskın Ģeklindeki taarruzundan hala haberdar olmadığı istihbar edilince, 25 Ağustos günü öğleye doğru bu konakta 26 Ağustos günü icra edilecek Büyük Taarruz emrini verdiğini kaydetti. Balkanlıoğlu, bundan 90 yıl önce bu topraklar üzerinde büyük bir varolma mücadelesi yaģandığını söyledi.

27 Balkanlıoğlu, Atatürk ġuhut'a karargahını taģıdıktan sonra yürüyerek Kocatepe'ye çıktığını belirterek, "Bu savaģ hangi ruhla kazanılıyor ona bakmak lazım. Siperler arasında 8 metre yer var, kazılanlar sadece kanallardan ibaret. Askerler dizi dizi duruyorlar. Siperlerinden çıkan askerleri makineli tarıyor, birazdan diğerleri çıkıyor onları da tarıyorlar. Yani üç beģ dakika içinde Ģehit oluyorlar. Bize Kocatepe'yi kazandıran ruh budur. ġehadet mertebesine ulaģmak her Türk'ün idealidir. Bu ruh devam ettiği sürece, birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece kimse bizi bu topraklardan söküp atamaz." Dedi. ġuhut'ta düzenlenen programda Vali Ġrfan Balkanlıoğlu'nun konuģmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tanıtım filmi izlendi. Askeri bando konserinin ardından kutlamalar Afyon Kocatepe Üniversite (AKÜ) Halk Dansları gösterisi ve AKÜ Devlet Konservatuvarı Halk Müziği Konseri ile devam etti.

28 ġuhut Stadı'nda düzenlenen kutlamalara Orman ve Su ĠĢleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Ġrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye BaĢkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar milletvekilleri, askeri erkan, mülki amirler, daire müdürleri, sivil toplum kuruluģu temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaģ katıldı. UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) 'den 25 sağlık personeli Ġl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ġbrahim KARADAĞ'ın koordinasyonunda Zafer YürüyüĢünde görev aldı. Eskişehir Bölge UMKE Ġlleri Toplantısı Kütahya ilinde 05 Eylül 2012 tarihinde UMKE EskiĢehir Bölge Koordinatörlüğü'nde EskiĢehir, Afyonkarahisar, Kütahya ve Bilecik Ġlleri UMKE Ġl Sorumluları ile personel ile Bölge Koordinatörlüğü'nün yeni yapılanması, illerin Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin birlikte çalıģma imkanlarının değerlendirilmesi ve 2013 yılı UMKE Faaliyet Planları üzerine çalıģmalar yapılmıģtır.

29 Toplantı sonucunda Eylül 2012 tarihlerinde Kütahya Ġli Gediz Ġlçesinde farklı kurum ve kuruluģlarında katılacağı büyük bir eğitim tatbikatının yapılması kararlaģtırılmıģtır. KĠTLE ĠMHA SĠLAHLARI ve KĠMYASAL TEHLĠKELER PANEL PROGRAMI Acil ve Afet Derneği (ACAT) ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD iģbirliği ile 22 Eylül 2012 tarihinde, Ankara Üniversitesi Morfoloji Binası Konferans Salonunda KĠTLE ĠMHA SĠLAHLARI VE KĠMYASAL TEHLĠKELER PANELĠ düzenlenecektir. Panelin konuları aģağıdadır; Kitle Ġmha Silahları ve Önemi Kimyasal Silahlar ve Tehlikeler Kimyasal Silahların Sağlığa Etkileri ve Saha Uygulamaları Kitle Ġmha Silahları ve Hastane Hazırlıkları Kimyasal Kazalar ve Ġstanbul BüyükĢehir Belediyesi nin Hazırlıkları Kitle Ġmha Silahlarından Korunmanın Stratejik Önemi Koruyucu Ekipmanlar Arındırma ve Arındırma Sistemleri

30 Kimyasal Silah Saldırılarında KiĢisel Korunma ve Toplu Koruma (Halkın Korunması) Kimyasal Yaralanmalarda Tahliye Yöntemleri ve Tahliye Yönetimi KBRN Yönetmeliği ve Öneriler Panelin afiģ ve programı Ek te gönderilmektedir. Katılımınızı ve ilgili birimlerinizi bilgilendirmenizi arz ederiz. Acil ve Afet Derneği Yönetim Kurulu (ACAT) KĠTLE ĠMHA SĠLAHLARI ve KĠMYASAL TEHLĠKELER PANEL PROGRAMI AçılıĢ KonuĢmaları I. OTURUM BAġKANI Doç. Dr. Levent KENAR SAAT KONU BAġLIĞI KONUġMACI Kitle Ġmha Silahları ve Önemi Kimyasal Silahlar ve Tehlikeler ARA Kimyasal Silahların Sağlığa Etkileri ve Saha Uygulamaları Kitle Ġmha Silahları ve Hastane Hazırlıkları ARA Kimyasal Kazalar ve Ġstanbul BüyükĢehir Belediyesi nin Hazırlıkları Kitle Ġmha Silahlarından Korunmanın Stratejik Önemi ÖĞLE YEMEĞĠ II. OTURUM BAġKANI KBRN Uzm. Aytaç KABAKLARLI Yrd. Doç. Dr. Mesut ORTATATLI/GATA KBRN Uzm. Aytaç KABAKLARLI/ACAT Yıldız Yürek BULUT/ACAT Uzm. Dr. Sermet SEZĠGEN/GATA Ġtfaiye Amiri Abdurrahman ĠNCE/ĠBB Dr. Anıl KAREL / Nurol Makina SAAT KONU BAġLIĞI KONUġMACI Koruyucu Ekipmanlar Arındırma ve Arındırma Sistemleri ARA Levent ĠLBAY /Sterol Medikal KBRN Uzm. Aytaç KABAKLARLI/ACAT

31 Kimyasal Silah Saldırılarında KiĢisel Korunma ve Toplu Koruma (Halkın Korunması) Kimyasal Yaralanmalarda Tahliye Yöntemleri ve Tahliye Yönetimi ARA KBRN Yönetmeliği ve Öneriler Genel Değerlendirme ve KapanıĢ Toni LEIKAS /ENVIRONICS Dr. Ġlhan ÖZTÜRK /ACAT Prof. Dr. Recep AKDUR/ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ - DETAYLI BĠLGĠ ĠÇĠN ACAT'ı ziyaret ediniz Malatya UMKE Ağır Ġklim Çadırı Kurdu Ġl Sağlık Müdürü Dr.Nail UMAY ve Ġl Ambulans Servisi Sorumlu Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Ahmet DAĞHAN'a UMKE ekibi tarafından kontrol ve eğitim amaçlı kurulan Ağır Ġklim Çadırlarlarının kurulumu kullanımı hakkında genel bilgi verildi. Ġl Sağlık Müdürü Dr.Nail UMAY ve Ġl Ambulans Servisi Sorumlu Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Ahmet DAĞHAN'a UMKE ekibi tarafından kontrol ve eğitim amaçlı kurulan Ağır Ġklim Çadırlarlarının kurulumu kullanımı hakkında genel bilgi verildi.

32 NevĢehir, Niğde ve Kayseri UMKE, Çadır Hastane Eğitiminde Sağlık Bakanlığı tarafından Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Ekiplerine Ağır Ġklim Tipi Çadır Hastane Ünitesi kurulum eğitimi düzenlendi. Kayseri ilinde gerçekleģtirilen ve alanında uzman bir ekip tarafından verilen ve 4 gün süren eğitime NevĢehir UMKE, Niğde UMKE ve Kayseri UMKE ekipleri katılarak, 50 Yataklı Ağır Ġklim Tipi Çadır Hastanesi kurulumu gerçekleģtirdiler. NevĢehir Ġl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Sağlık Memuru Aygen TaĢpınar, NevĢehir UMKE olarak Ağır Ġklim Tipi Çadır Hastane Ünitesi' kurma eğitimine katılan 8 personelin eğitimi baģarı ile tamamladıklarını belirterek, bundan sonra gerek Yurt içinde gerekse Yurt dıģındaki kurulacak Ağır Ġklim Tipi Çadır Hastane kurulum çalıģmalarında görevlendirileceklerini belirtti. Van UMKE, sel görevinde

33 Van Ġl Sağlık Müdürlüğü"ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Özalp ilçesinde yaģanan sel felaketinde birçok yaralıya ulaģarak kurtardı. Özalp ilçesine bağlı Boğazkesen ve ġemsettin köylerinde yaģanan sel felaketinin ardından bölgeye giden UMKE, birçok yaralıya ilk müdahaleyi yaptı. Boğazkesen köyünde 2 kiģinin kayıp olduğu bilgisini alan UMKE, yaralı olanlara ambulanslarında ilk müdahaleyi yaptı. Selden dolayı yaralanan Asiye Özdak isimli 70 yaģındaki hastaya olay yerinde ilk müdahaleyi yapan ekipler, ardından Van Bölge Eğitim ve AraĢtırma Hastanesi ne sevk etti. ġemsettin köyünde elektrik çarpması nedeniyle yaralanan 7,5 aylık hamile olan Figen Yıldırımçakal a büyük bir çaba sonucunda ulaģmayı baģaran UMKE, hastaya ilk müdahaleyi yaptı. Yaralıyı köylülerin yardımıyla sel sularından karģıya geçirmeyi baģaran UMKE, hemen ambulansla hastaneye sevk etti.

34 02 Eylül 2012 saat 17:00 sıralarında Van'ın Özalp ilçesinin Boğazkesen ve ġemsettin Köylerinde aģırı yağıģ sonucu meydana gelen selde Boğazkesen köyünde 2 kiģinin kayıp olduğu ve yaralanan vatandaģların olduğu bilgisi alınması üzerine olay yerine UMKE ve 112 Ambulansları sevk edildi. Olay yerinde durumu hafif olan hastalara ambulans ekipleri tarafından yerinde müdahale yapıldı. Kayıp olan kiģilerden birisinin cesedine ulaģıldıktan sonra olay yerinde bekleyen ambulans ile Özalp Devlet Hastanesine alındı. Ayrıca sel sonucu kafasından yaralanan Asiye ÖZDAK isimli 70 yaģındaki hasta olay yerinde bekleyen 112 ambulans ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Van Bölge Eğitim ve AraĢtırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanın durumunun ağır olduğu bildirildi. Kayıp olan diğer kiģinin ise sabah saatlerinde cesedine ulaģıldı. Aynı saatlerde ġemsettin köyünde ise köprüyü yıkan sel suları köye olan ulaģımı engelledi. Köyde sel suları sonucu elektrik çarpmasından 7 buçuk aylık gebe olan Figen YILDIRIM ÇAKAL isimli bir vatandaģımız yaralandı. Yaralanan vatandaģımızın kurtarılması için Van UMKE ekipleri köye intikal etti. Köye ulaģmak için sel sularının yıktığı köprüden geçemeyen ekip, yer yer 1 metreyi bulan sel sularından geçmek zorunda kalarak saat 21:00 de köye ulaģmayı baģardı. Hastaya ulaģtıktan sonra gerekli müdahaleyi yaparak köylülerin yardımıyla sel sularından karģıya geçirmeyi baģaran UMKE ekipleri hastayı bekleyen 112 ambulansına teslim etti. Hastanın genel durumunun iyi olduğu bildirildi.

35 AFYONKARAHĠSAR'DA PATLAMA, UMKE TĠMLERĠ OLAY YERĠNDE Bu olağanüstü durum karģısında da yoğun emek sarfeden baģta tüm sağlık çalıģanlarına olmak üzere 112 ve UMKE personeline teģekkür ediyoruz. Afyonkarahisar Ataköy kıģlacık mevkinde bulunan askeri alanda cephane patlaması meydana geldi. Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda patlama meydana geldi.

36 Genelkurmay BaĢkanlığı patlamada 2'si astsubay, 2'si uzman, 21'i er 25 askerin Ģehit olduğunu. 4'ü asker 8 kiģinin de ağır yaralandığını açıkladı. Orman ve Su ĠĢleri Bakanı Veysel Eroğlu, patlamanın iģ kazasından kaynaklandığını bildirdi. Ataköy'deki 500. Ġstihkam Ana Depo Komutanlığı ġehit Uzman ÇavuĢ Mete Saraç KıĢlası'ndaki mühimmat deposunda, patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıkarken, kısa süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve sivil savunma ekibi sevk edildi. Yeni bir patlama ihtimaline karģın bölge güvenlik güçlerince kordon altına alındı. Genelkurmay açıkladı: 25 Ģehit Genelkurmay BaĢkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, dün saat sıralarında, Afyonkarahisar'da konuģlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda, el bombalarının depolandığı cephanelikte yapılan çalıģma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldiği belirtildi. Patlama sonucunda, 25 askeri personelin Ģehit olduğu, 4 askeri personelin de hafif Ģekilde yaralandığı ifade edilen açıklamada, Ģunlar kaydedildi: "Olayla ilgili idari ve adli soruģturmaya baģlanmıģtır. Elim olay sonucu hayatını kaybeden Ģehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve meslektaģlarına sabır, yaralılarımıza acil Ģifalar dileriz."

37 7 yaralının isimleri açıklandı Öte yandan patlamada yaralanan 4'ü asker 7 kiģinin isimleri belirlendi. Patlamada yaralanan askerler Hasan Boncuk, Fethi Tuna, Soner Güleçyüz ve Fatih Yüksel ile vatandaģlar Emrah Ulufer, Kevser Dalkılıç ve Sevilay Türk, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri devam eden askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu ve sabah saatlerinde taburcu edilecekleri bildirildi. Yaralılardan Ulufer, Dalkılıç ve Türk de tedavilerinin ardından taburcu edildi. Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, tüm Türkiye'yi yasa boğan üzücü olay vesilesiyle baģsağlığı dileklerini iletti. Dr. Necip Yemenici, cephanelik patlamasında hayatını kaybeden askerlere Allah'tan rahmet, geride kalan asker ailelerine ve de tüm Türkiye'ye de sabır diledi. Böyle olayların bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulunan Dr. Yemenici, bu maddi manevi zor Ģartlarda yoğun çaba gösteren sağlık çalıģanlarına da teģekkürlerini iletti. Olay yerine zamanında ulaģarak gerekli tedbir alan ve çalıģma koģullarını oluģturan 112 birimi olmak üzere diğer tüm sağlık çalıģanlarının herkesi Ģok eden bu olayda soğukkanlılıklarını koruyarak koordineli ve hatasız bir görüntü verdiğini belirtti. Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici'nin olay için yapılan çalıģmalarını değerlendirdiği açıklaması Ģöyle; "5 Ağustos ÇarĢamba akģamı saat sıralarında 112 KKM e gelen patlama haberleri ve ihbarları üzerine Afyonkarahisar 112 KKM'e gelinerek olay teyit edilmiģ ve ambulans ekipleri olay yerine yönlendirilmiģtir. Olayın boyutları henüz tam olarak bilinemediğinden ilk anda 5 ambulans olay yerine yönlendirilmiģ 12 ekip ve özel ambulanslar beklemeye alınmıģtır. Ancak olayın ciddiyeti üzerine tüm ekipler olay yerine yönlendirilmiģ ve olay yerinde Sağlık kriz merkezi kurularak olay kriz yönetimine geçilmiģtir. 20 dakika içinde olay yerine 18 tane 112 ambulansı, 2 özel ambulans yönlendirilmiģtir. Sağlık Bakanlığı Kriz merkezi SAKOM- tarafından Denizli, EskiĢehir, UĢak, Kütahya illerinden 112 ambulansları ve UMKE personeli gönderilmiģtir. Olay yeri yakınında bulunan ilköğretim okulu bahçesine Afyonkarahisar UMKE tarafından bir sahra hastanesi kurulmuģtur. Olay yerinin riskli olmasından dolayı ve güvenlik görevlilerinin izin vermemesi nedeniyle tüm sağlık personeli araçlarının baģında ve sahra hastanesinde beklemiģ, ihtiyaç durumunda yetkilerin nezaretinde sahaya girilmiģtir.

38 Olay yerinde 8 askerimize ve 4 sivil vatandaģa müdahale edilmiģ ve hastaneye nakledilmiģlerdir. Ġlerleyen süreçte asker yakınlarının olay yerine gelmesi üzerine sahra hastanesi ve ambulans ekiplerinin iģi yoğunlaģmıģ ve sahra hastanesinde toplam 33 kiģiye müdahale edilmiģ, bazıları ise hastaneye nakledilmiģtir. 6 Agustus akģamı saat civarlarında resmi açıklamaları takiben olay yerinde bekleyen asker yakınlarının otellere yerleģtirilmesi ile ortamın sakinleģmesi üzerine ambulans ekipleri çekilmeye baģlanmıģtır. Ancak Asker yakınlarının yerleģtirildiği yerlerde birer ambulans ekibi ile sağlık tedbiri görevine baģlanmıģtır. 7 Agustus günü ise 3 ekip ile olay yerinde beklemeye baģlanılmıģ, olası olaylara karģı tedbir alınmıģtır. Toplam 21; Afyonkarahisar 112 ambulansı, 4 Afyon UMKE timi ile müdahale edilen olaya Denizli, EskiĢehir, Kütahya, UĢak illerinden ise toplam on 112 ambulansı, 3 UMKE timi desteği ile dönüģümlü olarak görev yapılmıģtır.

39 Afyonkahisar da meydana gelen, 25 askerimizi Ģehit verdiğimiz ilk defa karģılaģtığımız böyle büyük boyuttaki bir olayda Afyonkarahisar 112 olarak müdahale, koordinasyon ve olay yeri yönetimi sorunsuz bir Ģekilde gerçekleģtirilmiģ ve sağlık çalıģanlarımız bu olaydan yüzünün akı ile çıkmıģtır. Olayın meydana geldiği saatten itibaren aktif görevde olmayan, il dıģında bulunan tüm personelimiz KKM de toplanarak görev beklemiģlerdir. Afyonkarahisar 112 KKM'e gelen patlama dıģındaki diğer vaka ihbarları ihmal edilmeden 140 vakaya da müdahale edilmiģ, tüm vakalara ambulans görevlendirilmesi yapılmıģtır. Bu olağan iģlerinin yanında olağanüstü durum karģısında da yoğun emek sarfeden baģta tüm sağlık çalıģanlarına olmak üzere Afyonkarahisar 112 ve UMKE personeline teģekkür ediyoruz.

40 UMKE Cep Mesaj (SMS) Üyeliği UMKE SMS Grubuna üye olmak için Cep telefonunuzun mesaj bölümünden UMKE yazıp 1230 a mesaj atarak bu gruba üye olabilirsiniz. UMKE SMS Grubuna üye olmak için Cep telefonunuzun mesaj bölümünden UMKE yazıp 1230 a mesaj atarak bu gruba üye olabilirsiniz. Üyeliğinizden sonra gruba göndereceginiz sms mesajları tüm grup üyelerine anında gönderilir. Lütfen bu grubu olduğunuz UMKE mesaj hattını ACĠL DURUM, UMKE Eğitim - Tatbikat, Haber - Faaliyet duyurusu vb gibi iģler dıģında KULLANMAYINIZ. Göndereceğiniz her mesaj ONAYLANMADAN, UMKE SMS Grubuna dağıtılmayacaktır. SMS-GROUPS nedir, nasıl kullanılır? SMS-Groups, cep telefonu kullanıcılarının kuracakları ya da dahil olacakları bir gruptaki yüzlerce üyeye tek bir sms ücreti ödeyerek mesaj atabildikleri bir servistir. SMS-Groups, interaktif toplu mesajlaģmanın en hızlı, en kolay ve en ekonomik yoludur.

41 Saygıdeğer arkadaģlar sitesi zamanımı ve imkanlarımı fazlasıyla benden alıyor. Bu site için hiçbir, kiģi, kurum ve kuruluģtan destek almamakta reklamda yapmamaktayız. UMKE camiasının bizi takip etmesi bizim için en büyük takdir ve ödüldür. Siteye sürekli veri akıģı ve giriģi yapmak isteyen yürekli arkadaģlara ihtiyacımız var. Samimiyetle ilgilenen arkadaģlarımıza duyrulur. Tüm Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerine çalıģmalarında baģarılar dileriz. Sitede ve Bültende karģılaģtığınız hata ve eleģtirilerinizi lütfen iletiniz. sitesinde Faaliyet, eğitim ve görevlerinizin yayınlanabilmesi için tarafımıza yazı ve fotoğrafları e-posta yoluyla bilgilendiriniz. Saygı ve Selamlarımızla.. Alparslan CAN E-Posta adresimiz: AĞUSTOS 2012 UMKE BÜLTENĠ

'Marmara Depremi'nin 10.Yılında...

'Marmara Depremi'nin 10.Yılında... On5yirmi5.com 'Marmara Depremi'nin 10.Yılında... 17 Ağustos 1999, saat 03.02; Türkiye'nin en talihsiz günlerinden biri. Binlerce insanın ölüm uykusuna daldığından habersiz ortak bir kadere uyumaları. İnsanoğlunun

Detaylı

Revizyon Tarihi: ODD ALGORĠTMALARI. 7. ÇOK SAYIDA KURUM VE KURULUġUN BĠRLĠKTE ÇALIġMASI GEREKEN OLAYLAR. 1. HER NÖBET BAġLANGICI

Revizyon Tarihi: ODD ALGORĠTMALARI. 7. ÇOK SAYIDA KURUM VE KURULUġUN BĠRLĠKTE ÇALIġMASI GEREKEN OLAYLAR. 1. HER NÖBET BAġLANGICI Revizyon No:01 Sayfa No: 1 / 11 1. HER NÖBET BAġLANGICI YÖNETĠMĠ. 2. KIġ DÖNEMĠ YÖNETĠMĠ. 3. TRAFĠK KAZASI YÖNETĠMĠ. 4. YANGIN YÖNETĠMĠ. 5. GIDA ZEHĠRLENMESĠ YÖNETĠMĠ ODD ALGORĠTMALARI 6. BOMBA, CANLI

Detaylı

'Uyardık ama ciddiye almadılar'

'Uyardık ama ciddiye almadılar' 1/5 ページ 8 Mart 2010, Pazartesi 'Uyardık ama ciddiye almadılar' Elazığ'da meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremde ölü sayısı sürekli artıyor. Son bilgilere göre 51 kişi yaşamını yitirdi, 50'nin üzerinde

Detaylı

ĠLKÖĞRETĠM VE ORTA ÖĞRETĠM OKULLARI ĠÇĠN SĠVĠL SAVUNMA KULÜBÜ. YILLIK ÇALIġMA PROGRAMI

ĠLKÖĞRETĠM VE ORTA ÖĞRETĠM OKULLARI ĠÇĠN SĠVĠL SAVUNMA KULÜBÜ. YILLIK ÇALIġMA PROGRAMI T.C. BURSA VALĠLĠĞĠ Ġl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ĠLKÖĞRETĠM VE ORTA ÖĞRETĠM OKULLARI ĠÇĠN SĠVĠL SAVUNMA KULÜBÜ YILLIK ÇALIġMA PROGRAMI BURSA AYLAR 1. Okul Sivil Savunma Kulübü tanıģma toplantısı 2.

Detaylı

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi Acil Çağrı Merkezi 112 Sağlık Komuta Merkezi 112 Jandarma 112 Polis AÇM 112 Orman 112 İtfaiye 112 AFAD 3 Nisan 2014

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir.

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir. Tarih Sayı Konu : 12.03.2018 : EBSOV 30/18 : Mütevelli Heyet Top. Hk. Sayın Üyemiz Vakfımız 2018 yılı Mart Ayı Mütevelli Heyet Olağan Toplantısı aģağıdaki gündem çerçevesinde, 26 Mart 2018 Pazartesi Günü

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ ĠTFAĠYE DAĠRESĠ BAġKANLIĞI GÖNÜLLÜ ĠTFAĠYECĠLĠK Y Ö N E T M E L Ġ Ğ Ġ. ĠTFAĠYE DAĠRESĠ BAġKANLIĞI

T.C. ANTALYA BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ ĠTFAĠYE DAĠRESĠ BAġKANLIĞI GÖNÜLLÜ ĠTFAĠYECĠLĠK Y Ö N E T M E L Ġ Ğ Ġ. ĠTFAĠYE DAĠRESĠ BAġKANLIĞI T.C. ANTALYA BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ GÖNÜLLÜ ĠTFAĠYECĠLĠK Y Ö N E T M E L Ġ Ğ Ġ TEMMUZ-2009 ANTALYA BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ GÖNÜLLÜ ĠTFAĠYECĠLĠK YÖNETMELĠĞĠ 1.AMAÇ: Bu yönetmeliğin amacı itfaiyecilik mesleğinin

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EYLÜL AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EYLÜL AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EYLÜL AYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- Ġlçemize bağlı Kalabak mahallesi 61.65.71.117.125.136.140

Detaylı

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi Ġzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve Ġzmir Tarım Ġl Müdürlüğü

Detaylı

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 AMAÇ Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında kurulan Afet Birimi nin ve Ulusal Medikal

Detaylı

GÜNGÖREN TERÖRİST SALDIRISI

GÜNGÖREN TERÖRİST SALDIRISI GÜNGÖREN TERÖRİST SALDIRISI 27.07.2008 O. Metin İlkışık Nilay Ö. Ergenç ve Murat T. Turk İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, AKOM Güngören Bombalamaları Tarih: 27 Temmuz 2008, Saat:

Detaylı

AVRUPA ĠNSAN HAKLARI MAHKEMESĠ ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDİLEBİLİRLİK HAKKINDA KARAR. BaĢvuru no.29628/09 Hikmet KÖSEOĞLU/TÜRKİYE

AVRUPA ĠNSAN HAKLARI MAHKEMESĠ ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDİLEBİLİRLİK HAKKINDA KARAR. BaĢvuru no.29628/09 Hikmet KÖSEOĞLU/TÜRKİYE AVRUPA ĠNSAN HAKLARI MAHKEMESĠ ĠKĠNCĠ BÖLÜM KABUL EDİLEBİLİRLİK HAKKINDA KARAR BaĢvuru no.29628/09 Hikmet KÖSEOĞLU/TÜRKİYE Başkan, Nebojša Vučinić, Yargıçlar, Paul Lemmens, Egidijus Kūris, ve Bölüm Yazı

Detaylı

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU İsrail Yaralıların Tahliye Operasyonu FAALİ YET RAPORU TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ 08 Haziran 2010 Afet Yönetimi Müdürlüğü A. GENEL DURUM Ulusal ve uluslararası çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından

Detaylı

BURDUR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ. Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı Senaryosu

BURDUR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ. Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı Senaryosu BURDUR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı Senaryosu 07 MART 2013 TARİHİNDE SAAT 14.00 DA BURDUR DA MEYDANA GELEN 6,5 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM SONUCU; MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN 6.Spor ġenlikleri kapsamında gerçekleģtirilen Futbol Turnuvası Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun zaferi ile sona erdi. Yapılan maçlar sonucunda Ünye ĠĠBF

Detaylı

MEDYATĠK OLAYLARIN ACĠL SERVĠSLERDE BIRAKTIĞI ĠZLER. Dr. Onur Ġncealtın Göztepe Eğitim AraĢtırma Hastanesi Acil Tıp Klinik Ġdari Sorumlusu

MEDYATĠK OLAYLARIN ACĠL SERVĠSLERDE BIRAKTIĞI ĠZLER. Dr. Onur Ġncealtın Göztepe Eğitim AraĢtırma Hastanesi Acil Tıp Klinik Ġdari Sorumlusu MEDYATĠK OLAYLARIN ACĠL SERVĠSLERDE BIRAKTIĞI ĠZLER Dr. Onur Ġncealtın Göztepe Eğitim AraĢtırma Hastanesi Acil Tıp Klinik Ġdari Sorumlusu Acil Servis Basın ĠliĢkisi Ülkemizdeki yaklaģık her 6 hastadan

Detaylı

Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon. Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM

Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon. Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM Amaç Halk sağlığı ve çevreyi korumak Can ve mal kaybını azaltmak Tehlike

Detaylı

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z?

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Dr. Turhan SOFUOĞLU İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı Acil Ambulans Hekimleri Derneği Başkanı 112 ve UMKE Ege Bölge Koordinatörü turhans112@yahoo.com Kitlesel Olayların

Detaylı

ESKİŞEHİR BÖLGE TATBİKATI

ESKİŞEHİR BÖLGE TATBİKATI ESKİŞEHİR BÖLGE TATBİKATI SUBAŞI MEVKİİ KAYMAZ İLÇESİ 21-23 KASIM 2014 Program Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya, İzmir ve Bursa UMKE ve AFAD, İtfaiye, AKUT, Koza-MAK, Eskişehir Mağaracılık Derneği,

Detaylı

İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YASAL DAYANAĞI. Ġlçe Milli Eğitim Müdürü

İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YASAL DAYANAĞI. Ġlçe Milli Eğitim Müdürü T.C ERFELEK KAYMAKAMLIĞI 2013 YILI TOPLANTILAR TAKVİMİ İLÇE İDARE KURULU 5442 Sayılı Ġl Ġdaresi Kanunu KOORDİNATÖR KURULUŞ Ġlçe Yazı ĠĢleri Müdürlüğü lık Makam Odası Her Haftanın ÇarĢamba Günleri(Gündemde

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14/03/2012 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) İÇİNDEKİLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

Bombalama konusunda araştırma sürüyor

Bombalama konusunda araştırma sürüyor Bombalama konusunda araştırma sürüyor Mart 01, 2012-8:48:28 Bakan Şahin, Van'ın Erciş ilçesindeki depremzedelerin kaldığı afet evlerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi. Afet evlerinin

Detaylı

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Detaylı

Acil Afet Yönetiminde Önemli Sorunlar. Dr. Onur İNCEALTIN Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Acil Afet Yönetiminde Önemli Sorunlar. Dr. Onur İNCEALTIN Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Afet Yönetiminde Önemli Sorunlar Dr. Onur İNCEALTIN Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Afetler Önlenilebilir mi? Jeolojik; Deprem, heyelan, yanardağ patlamaları Hava Olayları;

Detaylı

KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ. 18 Temmuz Harran Üniversitesi. Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi

KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ. 18 Temmuz Harran Üniversitesi. Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ 18 Temmuz 2018 Harran Üniversitesi Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu Osmanbey YerleĢkesi, ġanlıurfa Harran Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

Detaylı

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Sunuş Yeryüzü Doktorları olarak 23 Ekim 2011 de ilk depremin ardından ulaştığımız Van da medikal arama kurtarma çalışmaları, sahra hastanesi kurulması,

Detaylı

2017 TEMMUZ AYI FAALĠYET RAPORU

2017 TEMMUZ AYI FAALĠYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH GÜNEġLĠ PARK GARDENYA SĠTESĠ 2017 TEMMUZ AYI FAALĠYET RAPORU 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE SİTE ORGANİZASYON ŞEMASI Ġstanbul ili, Bağcılar Ġlçesi, Bağlar Mahallesi Mimar Sinan

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 01 Oturum : 1 Konusu : Meclis Tatil Ayı BaĢkanlık Makamından havaleli Yazı ĠĢleri ve Kararlar Dairesi BaĢkanlığı ibareli 27.12.2016 tarih ve 39241447-301.01-E.1104 sayılı yazı Belediye Meclisinin

Detaylı

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Madde 1- Ankara Çocuk Dostu ġehir Projesinin amacı Ankara yı; Çocuk Hakları SözleĢmesini

Detaylı

GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR

GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAġARILI YÖNETĠMDE ĠLETĠġĠM Hastane İletişim Platformu Hastane ĠletiĢim Platformu Nedir? Bu

Detaylı

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR 1 2 DR.FEVZİ-MÜRÜVET UĞUROĞLU ORTAOKULU 2016-2017 / 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE EYLEM PLANI Eğitim ortamında ortamlarında uyuģturucu

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL VALĠLĠĞĠ AtaĢehir Kaymakamlığı

T.C. ĠSTANBUL VALĠLĠĞĠ AtaĢehir Kaymakamlığı T.C. ĠSTANBUL VALĠLĠĞĠ AtaĢehir Kaymakamlığı Konu: Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı Cumhuriyetimizin 88. Yıldönümü 28-29 Ekim 2011 Cuma ve Cumartesi günleri ekteki programa göre kutlanacaktır. Cumhuriyet

Detaylı

MECLİS KARARI. Ġlgi : Park ve Bahçeler Müdürlüğünün 25/ 09/ 2012 tarih ve M.41.3.GEB sayılı yazısı.

MECLİS KARARI. Ġlgi : Park ve Bahçeler Müdürlüğünün 25/ 09/ 2012 tarih ve M.41.3.GEB sayılı yazısı. Karar No Kararın Barış Mah. 1806/3 sokakta yeni yapılan parka isim 2012 / 175 Özü verilmesi talebi 1.ci oturumu / Cuma günü saat 16:00 da yapılan meclis toplantısında alınan 175 sayılı meclis karar suretidir.

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU SAYFA : 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN 2017 30 NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu

Detaylı

KATILIMCI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi

KATILIMCI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi İSTANBUL İLİ ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ (UMKE) 2010 YILI FAALİYETLERİ SIRA BAŞLANGIÇ BİTİŞ KATILIMCI ADI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO TARİHİ TARİHİ SAYISI 1 Afetlerde Sağlık Hizmetleri 04.01.2010 04.01.2010

Detaylı

BASINDA KONDA seçimler

BASINDA KONDA seçimler BASINDA KONDA Haziran 2011 Bu dosya 15 yıla aģkın bir süredir gerçekleģen öncesinde, KONDA AraĢtırma ġirketi tarafından açıklanan anket sonuçları, bu sonuçlar üzerine yazılan yorumlar ve sonucunda bu çalıģmaların

Detaylı

SAMSUN VALİSİNDEN METEOROLOJİ RADARINA ZİYARET

SAMSUN VALİSİNDEN METEOROLOJİ RADARINA ZİYARET SAMSUN VALİSİNDEN METEOROLOJİ RADARINA ZİYARET Samsun Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, 25.09.2012 Salı günü saat 15.30'da Samsun Meteoroloji Radarını ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Valimiz Sayın Hüseyin

Detaylı

SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ

SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA NO KATILIM GÖSTERDİĞİMİZ AKTİVİTELER 3-10 ISO VE AKREDİTASYON 11-12 SOSYAL SORUMLULUK 13 İSTATİSTİKİ VERİLER 14-18 BASINDA

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 10 Bülten Tarihi: Kasım 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şefkat Evi ve Anne Oteli Açılışı ġefkat Evi (Hasta yakınları ve refakatçi) ve Anne Otelinin açılıģını

Detaylı

2017 TEMMUZ AYI FAALİYET RAPORU

2017 TEMMUZ AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH BEYLİFE CİTY KONUTLARI YÖNETİCİLİĞİ 01 TEMMUZ 2017-31 TEMMUZ 2017 FAALİYET 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE ORGANİZASYON ŞEMASI Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet Mahallesi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. TRAFİK GÜVENLİĞİ VE İLKYARDIM KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. TRAFİK GÜVENLİĞİ VE İLKYARDIM KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PLANI KASIM (1. HAFTA) EKİM (3. HAFTA) EKİM (1. HAFTA) EYLÜL Demokrasi eğitimi. Okul genelinde kulübe seçilen öğrencilerin belirlenmesi. Sınıfta ve okulda yapılan etkinliklerde grupla çalışma kurallarına uyar.

Detaylı

TEDAK TRABZON TENİS DAĞCILIK KAYAK İHTİSAS KULÜBÜ

TEDAK TRABZON TENİS DAĞCILIK KAYAK İHTİSAS KULÜBÜ BASIN BİLDİRİSİ Trabzon Tenis Dağcılık ve Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) 1993 yılında kurulmuş olup o günden bu güne kadar kayak, dağcılık, tenis ve doğa yürüyüşleri düzenlemektedir. Kulübümüz Dağcılık ve

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI DEPREM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. BASINA VE KAMUOYUNA (Ön Bilgi Formu)

T.C. BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI DEPREM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. BASINA VE KAMUOYUNA (Ön Bilgi Formu) Konu: 21.07.2017, Muğla-Bodrum Açıkları Depremi BASINA VE KAMUOYUNA (Ön Bilgi Formu) Tarih-Saat: 21.07.2017 01:31(TS) Yer: Gökova Körfezi Depremi (Muğla-Bodrum Açıkları) Büyüklük: 6.3 (Mw) Derinlik: 7.80

Detaylı

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti 1 Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta ve Burdur da açılış ve temel

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07 / 03 / 2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10

T.C. GEBZE BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07 / 03 / 2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07 / 03 / 2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri UMKE.

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri UMKE. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri UMKE www.umke.org www.umke.org 1 ULUSAL MEDĠKAL KURTARMA EKĠPLERĠ (UMKE) Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Sağlık Bakanlığı teģkilatı içerisinde

Detaylı

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Aralık 16, 2011-11:17:31 Deprem Danışma Kurulu toplantısına katılan Atalay, Van'daki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Van'daki depremden sonra yaklaşık

Detaylı

SEL KONTROLUNDA AĞAÇLANDIRMA VE EROZYON KONTROL ÇALIġMALARININ ÖNEMĠ

SEL KONTROLUNDA AĞAÇLANDIRMA VE EROZYON KONTROL ÇALIġMALARININ ÖNEMĠ T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI AĞAÇLANDIRMA VE EROZYON KONTROLU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEL KONTROLUNDA AĞAÇLANDIRMA VE EROZYON KONTROL ÇALIġMALARININ ÖNEMĠ Hanifi AVCI Genel Müdür ġubat-2011 SEL AFETĠNĠN SEBEBĠ

Detaylı

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU Gönen Sivil Toplum Platformu 6.cı toplantısını 06 Aralık 2018 PerĢembe günü Madeni ĠĢleri Odası BaĢkanı Ġlhan AYDIN moderatörlüğü ve Gönen Ticaret Odası

Detaylı

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI NDAN HABERLER

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI NDAN HABERLER Uludağ Milli Parkı ndaki Çarpık Yapılaşmaya Son Veriliyor Orman ve Su ĠĢleri Bakanlığı, Uludağ Milli Parkı nda yaģanan çarpık yapılaģmayı ortadan kaldırarak Uludağ ı modern bir çehreye kavuģturmak için

Detaylı

ORMANCILIK VE SU ALANLARINDA MAKEDONYA CUMHURİYETİ NE YAPILAN ÇALIŞMA ZİYARETİNE AİT RAPOR

ORMANCILIK VE SU ALANLARINDA MAKEDONYA CUMHURİYETİ NE YAPILAN ÇALIŞMA ZİYARETİNE AİT RAPOR ORMANCILIK VE SU ALANLARINDA MAKEDONYA CUMHURİYETİ NE YAPILAN ÇALIŞMA ZİYARETİNE AİT RAPOR Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanı Sayın Ljupcho DĠMOVSKĠ nin 27-28 Haziran ayında Sayın Bakanımız

Detaylı

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Ocak 08, 2013-7:10:56 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Bugün itibarıyla Suriye'den ülkemize gelmiş, kamplarımızda kalan sığınmacı sayısı 152 bin 51'dir'' dedi.

Detaylı

ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ DERNEĞĠ GENEL KURULU NĠSAN 2009 DAN BU GÜNE ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ FAALĠYETLERĠ 2 EYLÜL 2010 ĠSTANBUL

ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ DERNEĞĠ GENEL KURULU NĠSAN 2009 DAN BU GÜNE ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ FAALĠYETLERĠ 2 EYLÜL 2010 ĠSTANBUL NĠSAN 2009 DAN BU GÜNE ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ FAALĠYETLERĠ 2 EYLÜL 2010 ĠSTANBUL Üniversite Hastaneleri Birliği Platformu; 2009 Nisan, Ġstanbul Üniversitesi Toplantısı, 2009 Mayıs, Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

T.C. Sağlıklı Kentler Birliği. 2008 Faaliyet Raporu

T.C. Sağlıklı Kentler Birliği. 2008 Faaliyet Raporu T.C. Sağlıklı Kentler Birliği 2008 Faaliyet Raporu SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ FAALİYETLERİ MECLĠS TOPLANTILARI EĞĠTĠM ÇALIġMALARI KONFERANSLAR DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ AVRUPA SAĞLIKLI ġehġrler ULUSAL AĞLARI ÇALIġMALARI

Detaylı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Fethiye yi Ziyaret Etti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Fethiye yi Ziyaret Etti. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Fethiye yi Ziyaret Etti. Odamız tarafından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu na Fethiye sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili; Fethiye Körfezi nin Temizlenmesi,

Detaylı

SU ALTI SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA FEDERASYONU DİYARBAKIR. Sayı : 2015/71 28.08.2015 Konu: Tatbikat Sonuç Raporu İLGİLİ MAKAMA

SU ALTI SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA FEDERASYONU DİYARBAKIR. Sayı : 2015/71 28.08.2015 Konu: Tatbikat Sonuç Raporu İLGİLİ MAKAMA SU ALTI SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA FEDERASYONU DİYARBAKIR Sayı : 2015/71 28.08.2015 Konu: Tatbikat Sonuç Raporu İLGİLİ MAKAMA 1. Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma Federasyonu tarafından Değirmendere /KOCAELİ

Detaylı

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afet nedir? Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/03/2012-31/03/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/03/2012-31/03/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/04/2012 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/03/2012-31/03/2012) İÇİNDEKİLER 1- SORU ÖNERGELERĠ... 3 1.1- BAKANLIĞIMIZA YÖNELTĠLEN... 3 1.1.1- Ankara Milletvekili

Detaylı

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ SAYFA NO 1/5 1. AMAÇ Şantiyede oluşabilecek her türlü olağanüstü durumlarda personelin yaralanıp zarar görmesini, çalışmanın kısmen veya tamamen durmasını, çevrenin olumsuz yönde etkilenmesini önlemek

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ TARİHÇE: Müdürlüğü ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Acil Sağlık Hizmetleri 1998 yılı başında kurulma çalışmalarına başlamış olup, 01.06.1998 tarihinde

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI HAZİRANAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI HAZİRANAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI HAZİRANAYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Sarnıç Mahallesi meydanında bulunan kapalı

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı İtfaiyecilik mesleğinin kamuoyuna tanıtılması ve benimsetilmesi, yangın ve

Detaylı

AMBULANS VE ACĠL BAKIM TEKNĠKERĠ

AMBULANS VE ACĠL BAKIM TEKNĠKERĠ TANIM Kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birden bire hastalanan insanları, gerektiğinde bulundukları yerde ilk tedavilerini yapıp,

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

Encümene giren zabıt sayısı...833. Encümende ihtar verilen zabıt sayısı... 353. Encümende ceza çıkan zabıt sayısı...480

Encümene giren zabıt sayısı...833. Encümende ihtar verilen zabıt sayısı... 353. Encümende ceza çıkan zabıt sayısı...480 Müdürlüğümüz Personeli 1 Zabıta Müdürü 1 Zabıta Amiri 2 Zabıta Komiseri 1 Zabıta Trafik Komiseri 1 Veteriner Hekim 21 Zabıta Memuru 6 Yardımcı Zabıta 2 Köpek Toplama Personeli 2 Kalem Yardımcı personel

Detaylı

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI YEREL YÖNETĠM REFORMU SÜRECĠNDE BELEDĠYELERĠN EĞĠTĠM ĠHTĠYACINI BELĠRLEME ÇALIġTAYI 25-26 Ocak 2006 / Ankara Birliklerin Hukuki Dayanakları Anayasanın 127 nci

Detaylı

Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Kasım - Aralık 2011 Faaliyet Raporu. Güner ATMACAOĞLU

Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Kasım - Aralık 2011 Faaliyet Raporu. Güner ATMACAOĞLU Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Kasım - Aralık 2011 Faaliyet Raporu Güner ATMACAOĞLU Toplantı Konu BaĢlıkları Genel Bilgilendirme Yürütülmekte Olan ĠĢler Talepler ve Ġhtiyaçlar GeliĢtirme ÇalıĢmaları

Detaylı

ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI

ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLMASI BEKLENİYOR Muğla ve Ege Bölgesi için büyük önem taşıyan Onkoloji Merkezi, Acıbadem Bodrum Hastanesi bünyesinde hizmete

Detaylı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı Sayfa 4 15 Temmuz Demokrasi Parkı törenle açıldı Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz 3 10/Kasım/2016 DİDİM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi ve Halk Masası 444

Detaylı

REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR

REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR 0 - Yeni Yayınlandı 1. AMAÇ: Fakülte kompleksi için tehlikeli olabilecek komşu binalarıdaki acil durumları da içerecek şekilde tüm Fakülte personelinin

Detaylı

TÜRKĠYE NĠN SAĞLIK TURĠZMĠ POTANSĠYELĠ

TÜRKĠYE NĠN SAĞLIK TURĠZMĠ POTANSĠYELĠ TÜRKĠYE NĠN SAĞLIK TURĠZMĠ POTANSĠYELĠ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVĠ HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (SAĞLIK TURĠZMĠ KOORDĠNATÖRÜ) DR. DURSUN AYDIN 5.5. ANTALYA SUNUM ĠÇERĠĞĠ Sağlık Turizmi Koordinatörlüğü Sağlık

Detaylı

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com KÜTAHYA Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com 3.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi nde Alternatif Turizm de Alternatif İl Kütahya sloganıyla başlattığımız çalışma Kütahya

Detaylı

2017 YILI MAYIS AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI MAYIS AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH BEYKONAKLAR 2017 YILI MAYIS AYI 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE ORGANİZASYON ŞEMASI Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Ali Talip Özdemir Caddesi üzerinde

Detaylı

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Mart 12, 2017-7:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Gemlik-Bursa kesimi açılış

Detaylı

2017 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH BEYKONAKLAR 2017 YILI HAZİRAN AYI 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE ORGANİZASYON ŞEMASI Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Ali Talip Özdemir Caddesi üzerinde

Detaylı

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ Afetler oluş zamanı belirli olmayan durumlar oldugundan sürekli hazır olunmayı gerektirmektedir. Afet anlarında ve sonrasında hızlı müdahale insan

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK 2014 0 İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 EKİM / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ekim ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artışla

Detaylı

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü CBS & UA ile Afet Yönetimi Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş Amaçlar (1) Kriz yönetimi kavramının tartışılması Tehlike, acil durum ve

Detaylı

Çalışmalarda çok büyük mesafe alındı

Çalışmalarda çok büyük mesafe alındı Çalışmalarda çok büyük mesafe alındı Ekim 24, 2011-6:36:50 Atalay, Van'daki depremin ardından yürütülen çalışmalarla ilgili olarak, ''Şu anda vatandaşlarımızın gerek barınmasında, gerek beslenmesinde çok

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/2012-31/01/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/2012-31/01/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 09/02/2012 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/2012-31/01/2012) İÇİNDEKİLER 1- SORU ÖNERGELERĠ... 3 1.1- BAKANLIĞIMIZA YÖNELTĠLEN... 3 1.1.1- Ġstanbul Milletvekili

Detaylı

TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu

TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Cerablus bölgesinin IŞİD'ten geri alınması için operasyon başlatıldı 24.08.2016 /

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı

AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı AFAD Başkanlığı A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı AFAD Başkanlığı nin Görev, Yetki ve Sorumluluğu AFAD Başkanlığı SUNU AKIŞI Konu Başlıkları Kurumlarda hizmetlerin ilk sorumlusu nin seçilme

Detaylı

ACİL TIP TEKNİSYENİ A- GÖREVLER

ACİL TIP TEKNİSYENİ A- GÖREVLER TANIM Kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birdenbire hastalanan insanlara iyileģtirici yönde ilk müdahaleyi yapan kiģidir. A- GÖREVLER

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 04.02.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 04.02. Günlük Haber Bülteni 05.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 04.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 04.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

BELEDİYE TRAFİK KOMİSYON RAPORLARI BELEDİYE TRAFİK KOMİSYON RAPORLARI Tarihi Sayısı Karar Özeti 02/01/2014 2014-01 Belediye Meclisinin 02/01/2014

BELEDİYE TRAFİK KOMİSYON RAPORLARI BELEDİYE TRAFİK KOMİSYON RAPORLARI Tarihi Sayısı Karar Özeti 02/01/2014 2014-01 Belediye Meclisinin 02/01/2014 BELEDİYE TRAFİK KOMİSYON RAPORLARI BELEDİYE TRAFİK KOMİSYON RAPORLARI Tarihi Sayısı Karar Özeti 02/01/2014 2014-01 Belediye Meclisinin 02/01/2014 tarihli toplantısında Trafik Komisyonuna havale edilen

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU Adı Soyadı : Emre ARSLANBAY Unvanı : Uzman Konu : Hollanda ÇalıĢma Ziyareti Görev Yeri : HOLLANDA Görev Tarihi : 05-10.03.2017 RAPOR

Detaylı

2015-1 ARAMA VE KURTARMA BİLGİSİ ARA SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

2015-1 ARAMA VE KURTARMA BİLGİSİ ARA SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 2015-1 ARAMA VE KURTARMA BİLGİSİ ARA SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 1. 7126 sayılı Sivil Savunma Yasası çerçevesinde kurulacak servislerdeki görevlilerin yaş aralığı kaç olmalıdır? A) 16-65 B) 17-70 C) 18-65

Detaylı

b) Genel Müdürlük: Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünü, d) ġube Müdürlüğü: Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünü, (ASHŞ)

b) Genel Müdürlük: Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünü, d) ġube Müdürlüğü: Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünü, (ASHŞ) Acil Hekimliği Sertifika Programı Uygulama Yönergesi Tarihi:23.01.2004 Sayısı:717 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Acil sağlık hizmetleri ile ilgili

Detaylı

DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA

DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA Astım tekrarlayan nefes darlığı, hırıltı, göğüste baskı hissi ve öksürük yakınmaları ile kendini gösteren kronik bir solunum yolu hastalığıdır. Astım belirtilerinin

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonunda İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Anılarla

Detaylı

Hazırlayan Selma KILIÇ Destek Hizmetler Müdürlüğü Ġlkyardım ve Afet Birim Sorumlusu Afet ÇalıĢmaları Koordinatörü selmakl@hacettepe.edu.

Hazırlayan Selma KILIÇ Destek Hizmetler Müdürlüğü Ġlkyardım ve Afet Birim Sorumlusu Afet ÇalıĢmaları Koordinatörü selmakl@hacettepe.edu. Hazırlayan Selma KILIÇ Destek Hizmetler Müdürlüğü Ġlkyardım ve Afet Birim Sorumlusu Afet ÇalıĢmaları Koordinatörü selmakl@hacettepe.edu.tr 0312 305 4350 Başbakanlık AFAD, KBRN yönetmelik çalışması sonucunda

Detaylı

TÜRKİYE UMKE 2013 FAALİYET PLANLARI

TÜRKİYE UMKE 2013 FAALİYET PLANLARI TÜRKİYE UMKE 2013 FAALİYET PLANLARI 1. BÖLGE ERZURUM BÖLGESİ Faaliyetin adı Yapacak İl Yapılacağı yer Başlangıç tarihi Bitiş tarihi Süresi Katılımcı sayısı (kişi) İşbirliği yapılacak Diğer kurumlar Faaliyetin

Detaylı

28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ

28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ 28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ Hazırlayanlar: Hüseyin KILIÇ MURAT NAZIM 28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ KUTLAMA PROĞRAMI Sayın okul müdürüm, değerli öğretmenlerim, sevgili arkadaşlar, Bugün burada 28 Şubat Sivil

Detaylı