Sınıf Seviyelerine Göre Kulüp Bilgileri. 6, 7. sınıflar Lise

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sınıf Seviyelerine Göre Kulüp Bilgileri. 6, 7. sınıflar Lise"

Transkript

1

2 6, 7. sınıflar Kulübümüzü seçen öğrenciler doğanın ve matematiğin bilinmeyen taraflarını kulübümüzde öğrenme imkânı bulurlar. Akıl oyunları sayesinde düşünme becerilerini geliştirirler. Günlük yaşantılarında karşılaştıkları problemleri doğru anlayıp çözüme, sistemli, dikkatli ve sorumlu bir şekilde yaklaşırlar. Öğrencilerimiz arkadaşlarıyla dostça oynamayı, oyunda kazanmayı, kaybetmeyi, kazananı kutlamayı öğrenirler. 6, 7. sınıflar Lise - Akıl oyunları aracılığı ile zekâlarını kullanmanın, hayatlarına katacağı kolaylıkları öğretmek - Öngörebilme-düşünme becerisi, yaratıcı, uzamsal ve stratejik düşünme becerilerini geliştirmek - Hızlı ve doğru karar almayı öğretmek - Karşılıklı oyunlarla dostça oynamayı öğretmek - Kazanmayı, kaybetmeyi, kazananı kutlamayı, takım çalışması yapmayı, takım üyesi olmanın anlamını ve önemini kavramak ve risk almayı öğretmek - Geometrik şekillerin boyutlarını belirler. - Farklı boyutlardaki geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kurar. - Dört işlem becerilerini strateji üretebilmede kullanır. - Öğrenciler yönergeler doğrultusunda çalışmaları yürütebilir. - Matematik laboratuvarındaki oyunları kullanabilir. En az 6, en çok 12 öğrenci - Zekânın önemini kavratmak - Zekâ potansiyelini en yüksek kapasite ile kullanmak için kendini geliştirmek - Zekâ oyunlarını iletişim aracı olarak kullanarak sosyal becerilerini geliştirmek - Araştırma yapma, bilgi üretme ve kullanma gücünü geliştirmek - Temel matematik bilgilerini strateji belirlemede araç olarak kullanır. - Öğrenciler yönergeler doğrultusunda çalışmaları yürütebilir. - Matematik laboratuvarındaki oyunları kullanabilir. - Hazırlık,9,10 ve 11. sınıftaki öğrenciler katılır. En az 6, en çok 12 öğrencidir.

3 EĞLENCELİ AKIL BİLİM 2, 4, 3, 5, 4, 6, 5, 7. 6, 7. sınıflar Dünyanın gizemlerini çözmek, yaşam standartlarını yükseltecek ürünler tasarlamak ve çevre sorunlarına çözümler üretmek bilimin çalıştığı alanlardandır. Kulüpte öğrencilerin, bilimi öğrenerek sorgulayan, paylaşımcı, özgür düşünme yeteneğine sahip bireyler olmaları hedeflenir. Yapılan araştırma ve ortaya çıkan ürünlerin çeşitli özel günlerde sergilenmesi, veliler ve ya diğer öğrenciler ile paylaşması hedeflenir. Bu kulüp, öğrencilerin her alandaki başarılarının gelişmesine ve hayatlarının şekillenmesine katkıda bulunur. Bilim, merakla beslenen bir olgudur. Eğlenceli Bilim Kulübü de, çevresine meraklı gözlerle bakabilen herkese ileride bir bilim insanı olabilmenin kapısını açar. 2, 3. sınıflar - Yaşam içindeki bilimin farkına varıp çevrelerini saran dünyaya bambaşka heyecanla bakmalarını sağlamak - Küçük el kaslarını ve el becerilerini geliştirmek - Mutfağın da bir çeşit laboratuvar olduğunu, küçük doğa olaylarının nasıl oluştuğunu, makinelerin çalışma prensiplerini keşfetmelerini sağlamak - Öğrencilerin aktif katılımı ile kendi ürünlerini oluşturmalarını sağlamak - Bilimsel düşünmeyi öğrenerek çevresine farklı gözle bakar. - Bilimsel gelişmelere ve olaylara ilgi duyar. - Grup çalışması ve yardımlaşma becerileri gelişir. - Gerçek ilgi alanlarını keşfeder. - Kulüp için gerekli malzemeler, öğrenciler tarafından sağlanır. - Malzemelerin belirtilen zamanlarda derse getirilmesi gerekir. En az 6, en fazla 10 öğrencidir. 4, 5. sınıflar - Eğlenceli, interaktif fen deneyleriyle öğrencilerin fen dersine ilgisini artırmak - Öğrencilerin hayal gücü ve merakını geliştirmek - Öğrencilerin küçük el kaslarını ve el becerilerini geliştirmek - Öğrencilerin bilim insanı disipliniyle laboratuvarda çalışma, laboratuvar malzemelerini kullanma yöntemlerini öğrenmesine ortam hazırlamak - Öğrencilerin aktif katılımı ile kendi ürünlerini oluşturmalarını sağlamak - Bilimin yaşadığımız dünyayı nasıl etkilediği konusunda farkındalık kazanır. - Grup çalışması ve yardımlaşma becerileri gelişir. - Gerçek ilgi alanlarını keşfeder. - Laboratuvarda çalışma disiplini edinir. - Kulüp için gerekli malzemeler, öğrenciler tarafından sağlanır. - Malzemelerin belirtilen zamanlarda derse getirilmesi gerekir. En az 6, en fazla 10 öğrencidir.

4 4, 5, 6, 7. sınıflar 6, 7. sınıflar Lise - Öğrencilerin kendi emeği ile yeni ürünler oluşturmasını ve derse daha fazla merak duymasını sağlamak - Bilime ve doğaya karşı olan ilgilerinin artmasını sağlamak - Kişisel becerilerin ve bireysel zekanın ortaya çıkmasına uygun zemin oluşturmak. - Sorunlar karşısında çözüm üretebilecek düşünce sitemi geliştirmek. - Öğrenci, çevresindeki olaylara faklı bir göz ile bakar. - Grup çalışmaları ile öğrencilerin iletişim becerileri gelişir. - Kulüp için gerekli malzemeler, öğrenciler tarafından sağlanır. - Malzemelerin belirtilen zamanlarda derse getirilmesi gerekir. En az 6, en fazla 10 öğrencidir. - Fen bilimleri dünyasının eğlenceli yönlerini keşfetmek - Bilimsel düşünme becerisinin gelişmesini sağlamak - Bilimi yaşayarak tecrübe etmelerini sağlamak - Günlük hayatını kolaylaştıracak ürünler tasarlamak - Hayal ettiğini tasarıma dökebilmek - Öğrencilerin aktif katılımı ile kendi ürünlerini oluşturmalarını sağlamak. - Bilimsel işlem basamaklarını kullanarak kendi problemlerine çözümler üretebilme yeteneğini kazanır. - Çevresindeki olaylara ilgi duyarak, değişimleri fark eder. - Bilimsel gelişmelere ve olaylara ilgi duyar. - Akademik alanlara ve mesleklere olan ilgisini belirler. - Hazırlık, 9., 10., 11. Sınıf öğrencilerinden oluşur. - Kulüp için gerekli malzemeler, öğrenciler tarafından sağlanır. - Malzemelerin belirtilen zamanlarda derse getirilmesi gerekir. - En az 6, en fazla 10 öğrencidir.

5 ROBOTİK Lise Günümüzde elektronik ve mekanik alanlarının birleşimi olan mekatronik, çağımızın vazgeçilmez bilim dalları arasındadır. Kulüp hedefimiz, öğrencilerin basit elektronik devre elemanları ve temel mekatronik bilgilerini kullanarak basit robotlar tasarlamalarıdır. Bu çalışmalarla öğrencilerimiz özgün düşünme becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirir, gerekli programlama dillerinin temel basamakları hakkında bilgi edinir, ortaya çıkardıkları robot tasarımları ile ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak hem diğer katılımcılarla bilgi paylaşımı sağlar hem de yarışmalarda yapılan seminer ve konferanslar sayesinde özgün tasarımlar ve ileri teknolojiler ile ilgili bilgi sahibi olurlar. Kulüpteki çalışmalar ile Bilim Kahramanları Buluşuyor, bilim ve teknolojiyi seven, sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere ve doğaya saygılı birer birey olmaları sağlanmaktadır. Lise - Robotik alanındaki gelişmeleri ve robotiğin uygulama alanlarını tanıtmak. - Özgün tasarım, yaratıcılık ve grup çalışması becerilerini geliştirmek. - Türkiye de robotik alanında düzenlenen konferanslar ve söyleşiler katılarak bilgi ve deneyim yönünden desteklemek. - Türkiye deki üniversite öğrencilerinin yaptıkları robotik yarışmalarına katılmak. - Üniversite kulüplerinde yapılan çalışmaları takip etmek. - Bilimsel işlem basamaklarını kullanarak kendi problemlerine çözümler üretebilme yeteneğini kazanır. - Bilimsel gelişmelere ve olaylara ilgi duyar. - Temel elektronik devre elemanlarını ve basit programlama dillerini öğrenir. - Hazırlık, 9., 10., 11. sınıf öğrencilerinden oluşur. - Kulüp için gerekli malzemeler, öğrenciler tarafından sağlanır. - Malzemelerin belirtilen zamanlarda derse getirilmesi gerekir. - En az 3, en fazla 10 öğrencidir.

6 YARATICI DRAMA KULÜBÜ 1, 4, 5, 6, 7. sınıflar Herhangi bir konuyu, bir grup içerisinde ve eşit şartlarda, doğru-yanlış kaygısı olmadan, özgürce, kendi düşünce ve duygularımızdan yola çıkarak oyunsu süreçler ve tiyatro teknikleriyle yaşayarak denemeye ve kalıcı olarak öğrenmeye Yaratıcı Drama denir. Yaratıcı Drama, tiyatro sanatından farklı tutulmalıdır. Yaratıcı Drama, yaratıcılığın en üst düzeyde geliştiği, kalıcı ve etkin öğrenme metotlarının ve tekniklerinin bir arada kullanıldığı bir yöntemdir. Uygulama süreçlerinde resim, müzik, edebiyat, tiyatro, dans, psikoloji, sosyoloji gibi birçok sanat ve bilim dallarından da faydalanılır. Yaratıcı Drama, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çağdaş ve yapılandırıcı eğitim anlayışını destekleyen işleyiş biçimiyle her geçen gün yaygınlaşan bir yöntemdir. Yaratıcı Drama Kulübü, çocuklarımızın eğlenerek, yaşayarak, hem bilişsel hem de duygusal açıdan gelişmelerini hedefler. Yapılan çalışmalar sonucunda öğrencilerimiz, sosyal alanda kendilerini ifade edebilme yetisi kazanırlar ve bu yetiyi günlük hayatlarında da kullanabildikleri bir platforma taşırlar. 1, 4, 5, 6, 7. sınıflar - Kendini tanımak, ifade edebilmek - Kendine güveni ve yaratıcılığı artırmak - İletişim ve dil becerilerini geliştirmek - Hayal gücü ve eleştirme yeteneklerini geliştirmek - Sanat anlayışı ve ruhu kazanmak - Farkında olma ve empati becerisini geliştirmek - Dinleme ve problem çözme yeteneği kazandırmak - Bilgiye ulaşmaya ve onu kullanmaya istekli olmak - Sosyal ilişkilerini (aile-arkadaş-okul vb.) olumlu yönde düzenlemeye yönelik gelişim sağlamak - Öğrencilerin, kendi belirledikleri konuları, yaratıcı drama yöntemi ile bir kurgu içerisinde, performans sunumuna dönüştürmelerini sağlayarak akranlarına sergiletmek, böylelikle çalışma konusunu interaktif ortamda değerlendirebilmek - Yaratıcı drama yöntemi ile kişisel gelişiminin önemini fark eder. - Yaratıcı drama yöntemi ile eğlenerek ve yaşayarak öğrenir. - Yaratıcı drama tekniğinden faydalanmaya isteklidir. - Gereğinde, kullanılacak materyalleri kendi imkânı ile sağlar. En az 12, en çok 16 kişi olmalıdır.

7 MÜNAZARA KULÜBÜ Lise Münazara belli kurallar çerçevesinde farklı fikirlerin ortaya konduğu, formatı gereği savunmayı hiçbir zaman düşünmediğiniz bir fikri bile savunmak durumunda kaldığınız ve o fikri savunurken tabuların yıkıldığını anladığınız bir tartışma biçimidir. Tartışma hükümet ve muhalefet olmak üzere iki kanat üzerinde yürür. Her iki kanatta dörder kişi yer alır. Bu formatta fikirler dile getirilirken kişinin konuşması o kişi istemediği sürece bölünmez, istenirse karşı konuşmacıya 15 sn. soru sorma hakkı verilir. Yaklaşık 150 yıllık tarihi olan münazara; Harvard dan Oxford a, Sydney den Moskova ya dünyanın tüm büyük üniversitelerinde en entelektüel etkinlik olarak kabul görmektedir. Yıl içinde Özel Okullar Birliğinin düzenlediği parlamenter sistem münazara yarışmalarına katılım söz konusudur. Öğrenciler kulüp saatleri içinde münazaranın kurallarını öğrenecek, münazara maçları yapacak, diğer münazara kulüplerinin maçlarını izleyecek ve sene içinde yapılacak olan münazara yarışmalarına katılacaklardır. Lise - Konuşma ve düşünme becerisi kazandırmak - Öğrencilerin bireysel, sosyal ve kültürel açıdan gelişmelerini sağlamak - Tartışma bilincini yerleştirmek - Demokratik bir şekilde tartışma becerisi geliştirmek - Topluluk karşısında rahat konuşabilme, beden dilini doğru kullanabilme becerisini oluşturmak - Münazaranın amacını ve kurallarını belirler. - Münazarada hakem kurulunun, konuşmaları değerlendirme esaslarını belirler. - Özel Okullar Birliği tarafından düzenlenecek olan parlamenter sistem liselerarası münazara yarışmalarına katılarak okulunu en iyi şekilde temsil eder. - Münazara yarışmalarına katılarak bireysel, sosyal ve kültürel açıdan gelişim gösterir. - Düşüncelerini özgürce savunan, kalıplarını yıkmış, demokratik tartışma becerisi kazanmış bir birey olarak yetişir. - Kulüp öğrencileri, kulüp saatleri içinde kendi aralarında takım oluşturup münazara maçları yapar. - Kulüp öğrencileri, sene içinde yapılacak olan münazara eğitimlerine katılır. - Kulüp öğrencileri, Özel Okullar Birliği tarafından düzenlenecek olan parlamenter sistem liselerarası münazara yarışmalarına katılır. - Araştırmacı, sorumluluk bilincinde olan, etkili konuşma becerisine sahip, pratik düşünebilen nitelikte öğrenciler için uygun bir kulüptür. - Kulüp öğrencileri iş birliği içinde çalışır. - Tüm öğrenciler belirlenen görev dağılımı doğrultusunda üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirir. - Gerektiğinde çalışmalar kulüp saatleri dışında da sürdürülür. - Kulüp öğrencilerinin kendine güvenen, araştırmacı bireyler olması gerekir. En az 6, en çok 8 öğrenciyle sınırlıdır. Bu sayıların dışında öğrenciyle kulüp açılamaz.

8 SATRANÇ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. sınıflar Satranç, iki oyuncu arasında oynanan bir spordur. Bu oyun satranç tahtası denilen 8 8 lik kare bir alan üzerinde satranç taşlarıyla oynanır. Toplam 64 karenin yarısı siyah, yarısı beyaz renklerden oluşur. Taraflar beyaz ve siyah renkli taşları alırlar, her oyuncunun bir seferde bir hamle yapmasıyla oyun gelişir. Oyunun başında beyaz ve siyahların 16 taşı bulunur. Bunlar bir şah, bir vezir, iki kale, iki fil, iki at ve sekiz piyondan oluşur. Oyunun amacı karşı tarafın şahını mat etmektir. Bunun anlamı rakip şahın bulunduğu karenin tehdit altında bulunması ve tehdit altında olmayan bir kareye kaçış ya da tehdîdi engelleyecek başka bir hamlesinin olmamasıdır. Bu da rakîbin diğer taşlarını yiyerek onu güçsüz bırakma ilkesine dayanır. Ayrıca satrançta hızlı gelişim de önemlidir. Hızlı gelişim göstermek için yapılan en önemli adım gambit, yâni piyon fedâsıdır. Bu daha fazla taşın merkeze rahatça açılmasına olanak sağlar. Eğer bir oyuncunun şahının bulunduğu kare tehdit altında olmadığı halde bu oyuncunun legal hamlesi kalan tek taşı şahı ise ve şahının tehdit altında olmayan bir kareye yapabileceği bir hamlesi yoksa oyun pat olur, yâni berabere biter. Ayrıca oyun herhangi bir anda oyunculardan birinin yenilgiyi kabul etmesi veya bir oyuncunun beraberlik teklif etmesi ve diğerinin de bunu kabul etmesiyle de sona erebilir. Oyun sırasında taşları avantajlı yerlere yerleştirerek rakîbin hareketini kısıtlamak ve rakîbin taşlarını almak yoluyla gücünü azaltmak esastır. Her taş, kurallara göre ulaşabileceği bir karedeki rakip taşın bulunduğu kareye yerleşerek, yerinden ettiği taşı oyun dışı bırakma gücüne sâhiptir, buna taş almak denir. Alınan taş oyuna bir daha geri dönemez ancak bulunduğu hattın son karesine varan bir piyon, oyun hâricinde bulunsun bulunmasın, arzu edilen piyondan değerli, şahtan değersiz başka bir taşla değiştirilebilir. 1, 2, 3, 4. sınıflar 5, 6, 7. sınıflar - Satranç oyununun temel kavramlarını öğretmek - Taşlar ve kurallar hakkında bilgiler vermek - Dikkati gelişir. - Sabırlı ve saygılı hareket eder. - Yeni sözcük ve kavramlar öğrenir. - Satrancı sever ve satranca ilgi duyar. - En az 14, en çok 16 öğrencidir. - Kendine güven duygusu aşılamak - Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanımasına, bireysel güç ve yeteneklerini açığa çıkarmasına ve doğru kararlar alabilmesine yardımcı olmak - Kapsamlı düşünmeyi öğrenerek buluş yeteneğini geliştirir. - Sabırlı ve soğukkanlı olmayı, ölçülülüğü öğrenir. - Satrancı sever ve satranca ilgi duyar. En az 14, en çok 16 öğrencidir.

9 BİLGİSAYAR 4, 1, 5, 2, 6, 3, 7. 4, sınıflar 5, 6, 7. sınıflar Bilgisayar yetkinlikleri her iş pozisyonunda bir ihtiyaçtır. Eğitim ve iş hayatında modeller değişmekte ve yetkinlikler gittikçe daha fazla önem kazandığı için, bu yetkinlikleri ispat etmek ihtiyaç haline gelmiştir. Küreselleşmenin sonucu ve ticaretlerin uluslararası alanda gelişmesi ile işe alımlarda rekabet arttığı için, uluslararası standartlar aranmaya başlanmıştır. Anabilim bilgisayar kulübü bu doğrultuda Bilgi ve İletişim Teknolojisi Kavramları, Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek, Kelime İşlemci, Hesap Çizelgesi, Veri tabanı, Sunum, konularında öğrencileri yetkin kılmayı amaçlar. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. sınıflar - Bilgi teknolojilerinde öğrencileri yetkin kılmak. - Öğrencilerin bilgisayar okuryazarlıklarını geliştirmek. - Öğrenciler bilgisayar okuryazarı olarak gelecekteki kariyerlerini şekillendirir. - Bilgisayar ve bilişim kavramlarının temellerini anlar. - Bilişim teknolojilerine merak ve ilgi duyar. En fazla 12 öğrenci - Bilgi teknolojilerinde öğrencileri yetkin kılmak. -Öğrencilerin bilgisayar okuryazarlıklarını geliştirmek. -Uluslararası geçerli sertifika sahibi olmalarını sağlamak. -Öğrenciler bilgisayar okuryazarı olarak gelecekteki kariyerlerini şekillendirir. -Bilgisayar ve bilişim kavramlarının temellerini anlar. -Temel kelime işlemci, hesap çizelgesi, sunum oluşturma konularına giriş yapmış olur. Bilişim teknolojilerine merak ve ilgi duyar. En fazla 12 öğrenci 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. sınıflar - Bilgi teknolojilerinde öğrencileri yetkin kılmak. - Öğrencilerin bilgisayar okuryazarlıklarını geliştirmek. - Uluslararası geçerli sertifika sahibi olmalarını sağlamak. - Öğrenciler bilgisayar okuryazarı olarak gelecekteki kariyerlerini şekillendirir. - Bilgisayar ve bilişim kavramlarının temellerini anlar. -Web sitesi oluşturma için gereken temel programlama konularına giriş yapmış olur. - Bilişim teknolojilerine merak ve ilgi duyar. - Web sitesi oluşturma ve tasarlama konularına ilgi duyar. En fazla 12 öğrenci

10 TİYATRO 4, 5, 6, Lise 7. sınıflar Tiyatro, bir gösteri ve sahne sanatıdır. Tiyatro, bir sahnede, seyirciler önünde oyuncuların sergilemesi amacıyla yazılmış edebi bir türdür. Temsil yeri yani sahne, kostüm, aksesuar, dekor, butafor, ışık, ses, oyuncu ve oyun metni gibi birçok kavram tiyatro sanatının olmazsa olmazları arasındadır. Tiyatronun diğer edebi eserlerden en önemli farkı, okumak ve dinlemek için değil, sahnede seyirci önünde oynamak için yazılmış olmasıdır. Tiyatro kulübünde öğrencilerimiz, sosyal hayatın ve insan karakterlerinin analizini yapma yeteneği kazanır. Duyguları yaşamayı ve yaşatmayı öğrenir. Çeşitli tiyatro festivallerine ve yarışmalarına katılarak okulunu temsil eder ve ileride unutamayacağı eşsiz deneyimler yaşar. Lise - Öğrencilerin tiyatro bilgisini artırmak ve tiyatro izleyiciliğini sevdirerek daha bilinçli bir bakış açısı kazandırmak - Öğrencilere, tiyatro teknikleri kullanarak duygu ve düşüncelerini bir topluluk karşısında jest ve mimiklerle ifade edebilme yetisi kazandırmak - Öğrencilerin tiyatro çalışmaları sırasında iletişim, empati, uyum, güven, disiplin ve yaratıcılık becerilerini geliştirmek - Bir tiyatro metni üzerinde çalışıp onu sahneye koyma aşamasına getirerek var olan festival, yarışma ve okul içi etkinliklerde sergilemek - Tiyatro sanatını tanır ve seyirci kültürünü geliştirir. - Jest, mimik kavramlarını ve beden dilini kullanmayı öğrenir. - Sahne önü ve arkası çalışmaları deneyimler. - Bu kulübün öğrencileri yetkili öğretmenler tarafından seçilerek belirlenir. - Derse, yanlarında getirecekleri okul pantolonu ya da eşofmanı ve düz ayakkabı ile katılır. - Seçilen tiyatro metninin gerektirdiği kostüm, aksesuar vb. araç ve gereçler öğrencinin kendi imkânlarıyla sağlanır. - Verilen metin rol dağılımına göre ezberlenir. - Öğrenci gerektiği durumlarda okul saatleri dışında çalışmalara kalır. - Yapılan çalışmalar doğrultusunda yarışmalara hazırlanılır. En az 14, en fazla 16 öğrencidir.

11 İNGİLİZCE DRAMA 4, 5, 6, 7. sınıflar 1, 5. ve sınıflar lise İngilizce Drama Kulübü yabancı dil öğretiminde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu kulüp dile hâkim, jest ve mimiklerini en iyi şekilde kullanabilen, telaffuz hatası yapmaksızın bir diyaloğu akıcı bir şekilde devam ettirebilen, kendini güzel ifade edebilen bireyler yetiştirmek için gerekli ortamı sağlamayı amaçlamaktadır. Buna ek olarak öğrencilerimizin toplum önünde konuşma ve kendine güven konularında gelişmelerine yardımcı olunmaktadır. Kulübümüzde jest, mimik, ses ve tonlama çalışmaları yapılır. Öğrencilere bazı tekerlemeler okutularak telaffuz ve akıcılıklarını test etme imkânı yaratılır. Bu çalışmalara paralel olarak sene sonunda Yabancı Diller Günü nde sergilenecek oyunla aynı türde oyunlar veya bu oyunlardan yola çıkılarak çekilen filmler çocuklara izlettirilir. Bu sayede öğrencilerde, sergilenecek oyun türüne dair bilgi birikimi oluşturulur. Bu aşamadan sonra öğrencilerimiz gruplar halinde kısa skeçler üzerinde çalışarak kulübün hedeflerini pekiştirip aynı zamanda sahnede bir oyun sergilemek için ısınma turları yaparlar. 1, 5. sınıflar - Öğrencilere duygu ve düşüncelerini daha rahat ifade etme imkânı tanımak - Sosyal hayatta, daha rahat ilişki kurabilme becerilerini geliştirmek - Öğrencilerin dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmek - Toplumsal problemlere farklı çözümler getirebilmelerini sağlamak - Öğrenciler beden dilinin öneminin farkına varıp beden dilini etkili bir şekilde kullanır. - Kendini ifade etme ve başkalarını anlama becerilerini geliştirir. - Öğrenciler dönem içindeki çalışmalarını dönem sonunda sergiler. - İngilizceyi daha akıcı ve doğru telaffuzla kullanır. - İngilizce okuma ve konuşmaya ilgi duyar. - İngilizceyi akıcı bir şekilde kullanır. En az 12, en fazla 20 öğrencidir.

12 ALMANCA 4, 5, 5, 6, 6, sınıflar Öğrenciler yaparak, deneyerek aktif olarak öğrenirler. Dünya küreselleştikçe ve uluslararası etkileşimler hızla artmaya devam ettikçe öğrencilerimizin günlük yaşamlarında farklı dil ve kültürlerle karşılaşmaları kaçınılmazdır. Bu yüzden, öğrencilerimizin küresel toplumun faal üyeleri olabilmelerinde yeni bir dil öğrenmek gittikçe daha fazla önem kazanacaktır. 5, 6, 7. sınıflar - Farklı kültürdeki insanlarla tanışıp iletişim içine girmek - 6. sınıflarda yoğunlaştırılmış İngilizce gördüğü için ikinci yabancı dil olan Almancayı alamayan öğrencilere Almancayı öğretmek - Öğrencileri dil öğrenmeleri konusunda isteklendirmek - Öğrencilerin basit dil kurallarını ve kendilerini ifade edebilecekleri sözcükleri kullanarak Almancayı konuşmalarını sağlamak - Öğrendiklerini derslerde uygulama fırsatı vermek - Öğrencilerin öğrendiklerini geliştirmelerini ve etkili kullanmalarını sağlamak - Okuma, yazma, dinleme, anlama ve konuşma becerileri gelişir. Kriterler: - Ders için gerekli materyalleri getirir. - Takım çalışmasına yatkın olur, disiplinli çalışmayı bilir. - En az 8 en fazla 15 öğrencidir.

13 DESTINATION AKIL IMAGINATION (Yaratıcı 4, 5, Problem 6, 7. sınıflar Çözme) 5. sınıflar Anabilim Destination Imagination (Yaratıcı Problem Çözme) Kulübünde öğrencilerin sürece odaklı yaratıcı düşünme yeteneklerini geliştirmelerini sağlayacak çalışmalar yapılır. Öğrencilere eleştirel düşünme, takım içinde çalışabilme, zamanı en iyi şekilde kullanma ve problem çözme becerileri kazandırılması amaçlanır. Sürece odaklı anlık görevlerle öğrenciler, yaratıcılıklarını kullanırken takım çalışmasının önemini de kavrarlar. Kulübün yıl sonu hedefi Türkiye genelinde yapılan turnuvalara katılmaktır. 5. sınıflar - Yaratıcılıklarını geliştirmek - Problem çözme yeteneklerini geliştirmek - Takım çalışması yaptırmak - Beklenmedik sorunlarla karşılaşması durumunda pratik çözümler üretir. - Yaratıcılıklarını kullanması gereken çalışmalarla ilgilenir. - Takım olarak hareket etmenin önemini kavrar. En az 5, en çok 10 öğrencidir.

14 İSPANYOLCA 4, 1, 5, 6, 7. sınıflar İspanyolca dünyada büyük bir öneme sahiptir. Dünyada İspanyolca konuşan 500 milyondan fazla kişi vardır ve bunlardan 450 milyonunun ana dili İspanyolcadır. İnternet ortamında ise en çok kullanılan ikinci dil olmasının yanı sıra, birçok ülkede en çok öğrenilen ikinci yabancı dil konumuna gelmiştir. Bu sebeple İspanyolca Kulübünün temel hedefi öğrencileri bu dili öğrenmeleri konusunda istekli kılıp onların basit dil kurallarını ve kendilerini ifade edebilecekleri sözcükleri kullanarak bu dili konuşmalarını sağlamaktır. Öte yandan İspanyol kültürünün en ilginç ve eğlenceli özelliklerini derslerde öğrencilerle paylaşmak kulübün diğer hedefleri arasındadır. 1. sınıflar 5, 6, 7. sınıflar - Keyifli bir başlangıç yaparak basit ifadeleri kullanabilecekleri düzeye getirmek - İspanyolcayı etkin bir şekilde duymalarını ve telaffuz etmelerini sağlayacak ortamlar sağlamak - Oyunlar, şarkılar, dramalar ve hikâyelerle dil öğrenimini kolay ve doğal bir şekilde gerçekleştirmek - İspanyol ve Latin kültürü hakkında bilgiler vererek öğrenciyi dili öğrenmede daha istekli hale getirmek - Öğrenciler, yeni bir dil ve kültür ile etkileşime geçer. - Duygularını ana dili dışındaki bir dille ifade ederken farklı kültürleri anlamaya çalışır ve farklılıklara saygı duymayı öğrenir. - Okuma, yazma, dinleme, anlama ve konuşma becerilerini geliştirir. - Kulüp için gerekli olan kitabı edinir, kulüp derslerinde hazır bulundurur. En az 8, en fazla 15 öğrencidir. - Öğrencileri bu dili öğrenmeleri konusunda istekli hale getirmek - Basit dil kurallarını kullanarak kuracakları cümlelerle kendilerini ifade etmelerini sağlamak - Öğrendiklerini etkili bir şekilde kullanmalarını sağlayacak uygun ortamlar yaratmak - İspanyol kültürüne vâkıf olabilmek - Öğrenciler, yeni bir dil ve kültür ile etkileşime geçer. - Duygularını ana dili dışındaki bir dille ifade ederken farklı kültürleri anlamaya çalışır ve farklılıklara saygı duymayı öğrenir. - Okuma, yazma, dinleme, anlama ve konuşma becerilerini geliştirir. - Kulüp için gerekli olan kitabı edinir, kulüp derslerinde hazır bulundurur. - Kulüp için gerekli diğer materyallerin sürekliliğini sağlar. En az 8, en fazla 15 öğrencidir.

15 JUNIOR AKIL ACHIEVEMENT (Genç 4, 5, 6, Başarı 7. sınıflar Kulübü) Hazırlık Sınıfı, 9. sınıf Anabilim Genç Başarı Kulübü, 1919 yılında Amerika da kurulan Junior Achievement organizasyonunun bir parçasıdır. Kulübümüz, lise öğrencilerimize girişimcilik, ekonomi, iş yönetimi eğitimleri ve uygulamalı programlar düzenleyerek onları iş hayatına hazırlamanın yanı sıra girişimcilik ve yaratıcılıklarını geliştirerek ekonomik hayatta aktif rol almalarını sağlar. İş dünyası gönüllülerinin aktif katılımıyla ortak yürüteceğimiz bu programda öğrencilerimiz, iş hayatı hakkında deneyim kazanırlar. Hazırlık Sınıfı, 9. sınıf - Öğrencilerimizin potansiyelini kullanarak girişimci kimliklerini ortaya çıkarmak - İş hayatını deneyimlemelerini sağlamak - Liderlik ve takım çalışması yapabilecekleri bir ortam sağlamak - Kulüp olarak yıl sonunda düzenlenecek olan ticaret fuarına katılmak - Sosyal ve ekonomik hayatta aktif rol üstlenerek iş hayatında başarılı olur. - Yaratıcılığını kullanmayı sever ve iş hayatı konusunda deneyim kazanmak ister. - Ekip çalışmasına inanır ve buna yatkın olur. En az 10, en çok 15 öğrencidir.

16 GİTAR 4, 5, 5. 6, sınıflar 7. sınıflar Gitar telli çalgılar ailesinin en çok bilinen üyesidir. Tüm dünyada birçok müzik türünde yaygın olarak kullanılmaktadır. Klasik, akustik, elektro ve basgitar olmak üzere dört farklı çeşidi bulunmaktadır. Gitar Kulübü bu eğitimi almaya istekli ve daha önce gitar çalmamış öğrencilerden oluşturulmaktadır. Bu derslerde öğrencilere gitarı tarihçesi ve özellikleriyle tanıtabilmek, müziğe karşı ilgi ve isteklerini bir enstrüman kullanarak artırabilmek, Türk ve dünya müziğinden örnekler çalarak kendi yaş ve seviyesine uygun bir müzik dağarcığı oluşturabilmek amaçlanır. 5. sınıflar - Sosyal gelişimine katkı sağlamak - Müzik yapmaktan zevk alan, güncel müzikleri takip eden, dinlediği müzik türünde eserler çalan ve yorumlayan bireyler yetiştirmek - Melodik duyumlarını güçlendirir. - Birbirlerini dinleyerek müzik yapabilmeyi öğrenir. - Güncel müzikleri çalmayı ve yorumlamayı öğrenir. - Çaldığı enstrümandaki repertuvarını geliştirir. - Daha önce bu enstrümanı çalmamıştır. - Enstrüman çalmayı engelleyecek fiziksel bir rahatsızlığı bulunmamaktadır. - Grup çalışması yapmaya uygundur. - Öğretmenin belirleyeceği bir gitarı kendi imkânları ile temin eder. - Düzenli bir çalışma disiplinine sahiptir. En az 6, En fazla 10 öğrencidir.

17 LATİN AKIL PERKÜSYON 4, 5, 7. 6, sınıflar 7. sınıflar Vurmalı çalgıların, tarihin ilk müzik aletleri olduğu sanılmaktadır. Müziğin ve sesin evrimi düşünüldüğünde insan sesinden sonraki basamak olarak düşünülen perküsyon, ilk örneklerini eller, ayaklar, sopalar, tahtalar ve taşlarla çıkarılan sesler olarak vermiştir. Vurmalı çalgılar, genel olarak bir müzik parçasında ritmi belirler aynı zamanda melodiyi de icra edebilir. Kulübümüzde Latin ve Afrika müziklerine ait olan ritimlerden oluşturulan melodiler çalınmaktadır. Çalınan ritmik parçalarda farklı enstrümanlar ve farklı ritimler aynı anda birleştirilerek bir bütün oluşturmaktadır. Ayrıca Latin ülkelerinin, Afrika nın ve bizim coğrafyamızın vurmalı çalgıları öğretilmektedir. Derslerimiz grup çalışması şeklinde yapılmakta ve çoğunlukla dans ritimleri çalınmaktadır. Gelen her öğrenci okulumuzda bulunan tüm vurmalı enstrümanları tekniği ile öğrenip çalmaktadır. 7. sınıflar - Farklı ülkelerin kültürlerini ve müziklerini tanıtmak - Müziği sevdirmek - Bir enstrüman çalabilmelerini sağlamak - Birlikte çalışmayı ve yardımlaşmayı öğretmek - Latin Perküsyon aletlerinin tümünün çalım tekniklerini öğrenir. - Yalnız bir tanesini derste ve etkinliklerde çalar. - Latin ve Afrika dans ritimlerini öğrenir ve çalar. - Yeterli ritim kulağına sahiptir. - Grup çalışması yapmaya müsaittir. - Teknik uygulamaları enstrümanında doğru ifade eder. En az 5, en fazla 8 öğrencidir.

18 ORFF ve RİTİM 4, 5, 1. 6, sınıflar 7. sınıflar Orff ve ritim enstrümanları Orta Avrupa ve Amerika da küçük yaştaki çocukların müzik eğitiminde kullanılan bir enstrüman grubudur. Bu yaş grubunda yapılan çalışmalarda, müzikal anlamda bir ürün ortaya çıkarmanın mutluluğu yaşanır. Bu kulüp, öğrencilerin kendilerini değişik bir şekilde ifade edebilmelerinin yanında sosyal gelişimlerine de katkı sağlamaktadır. Öğrencilerimiz öz güvenlerini kazanırken duygu ve düşüncelerini bir enstrüman çalarak ifade edebilme becerileri kazanacaklardır. Birinci sınıftan başlayan bu eğitimde metalofon ve ksilofon adı verilen orff enstrümanları ile birlikte küçük vurmalı enstrümanlar da kullanılmaktadır. Orff enstrümanlarının çaldığı melodiye vurmalı enstrümanlar uygun bir şekilde eşlik etmektedir. Öğrenci, çaldığı enstrümandan farklı bir enstrümanı duyarken farklı fakat uyum içinde çalarak ona enstrümanı ile eşlik etmektedir. Bu da gelişim çağında olan öğrencinin beyninin çok yönlü çalışmasını güçlendirir. 1. sınıflar - Birbirlerini dinleyerek müzik yaptırmak - Sosyal gelişimlerine katkı sağlamak - Kendilerini değişik yollarla ifade edebilme becerileri kazandırmak - Var olan ritim duygularını geliştirir. - Birbirlerini dinleyerek müzik yapar. - Duygu ve düşünceleri müzik yolu ile ifade eder. - Temel nota bilgilerini öğrenir. - Gerektiğinde koro veya orkestraya eşlik eder. - Çok yönlü düşünme çalışmaları yapar. - Duyduğu ritimleri çıkartabilecek müzikal bir kulağa sahiptir. - Enstrüman çalmayı engelleyecek fiziksel bir rahatsızlığı bulunmamaktadır. - Melodik hafızası yeterli düzeydedir. - Bir topluluk içinde uyum içinde çalışma yetisine sahiptir. - Düzenli bir çalışma disiplinine sahiptir. En az 7, en çok 10 öğrencidir.

19 ORKESTRA 4, 6, 5, 7. 6, sınıflar 7. sınıflar Orkestra Kulübü en az dört kişiden oluşan, takım çalışmasının uygulandığı, çalarken söyleyebilme alışkanlığının kazanıldığı, güncel ve popüler müziğin takip edildiği, popüler müziğin geçmişten günümüze kadar olan değişiminin incelendiği ve bu şarkılardan repertuvar oluşturulan bir kulüptür. 6, 7. sınıflar - Özgüveni gelişmiş bireyler yetiştirmek - Müzik yapmaktan zevk alan, güncel müzikleri takip eden, dinlediği müzik türünde eserler çalan ve yorumlayan bireyler yetiştirmek - Farklı yaş grupları ile birlikte çalışma alışkanlığı kazanır. - Güncel müzikleri çalmayı ve yorumlamayı öğrenir. - Çaldığı enstrümandaki repertuvarını geliştirir. - Orkestrada bulunan enstrümanlardan birini çalar. - Grup çalışması yapmaya uygundur. - Enstrümana sahiptir ve kulüp saatinde getirir. - Nota ve akor okumayı bilir. En az 4, en çok 8 öğrencidir. Lise - Müzik yapmaktan zevk alan, güncel müzikleri takip eden, dinlediği müzik türünde eserler çalan ve yorumlayan bireyler yetiştirmek - Farklı yaş grupları ile birlikte çalışma alışkanlığı kazanır. - Güncel müzikleri çalmayı ve yorumlamayı öğrenir. - Çaldığı enstrümandaki tekniğini ve repertuvarını geliştirir. - Orkestrada bulunan enstrümanlardan birini çalmayı bilir. - Grup çalışması yapmaya uygundur. - Enstrümana sahiptir ve kulüp saatinde getirir. - Nota ve akor okumayı bilir. En az 4, en çok 8 öğrencidir.

20 NEFESLİ ÇALGILAR 4, 5, 6, Lise 7. sınıflar Nefesli Çalgılar kulübü yan flüt ve saksafon enstrümanlarının öğretildiği bir kulüptür. Yan flüt Batı müziğinde en çok kullanılan, orkestraların ve bandoların önemli bir melodik çalgısıdır. Parlak sesi ve kıvrak hareketleri yapabilmeye izin veren bir yapısı olması sebebiyle çok kullanılan solo ve eşlik enstrümanıdır. Saksafon ise bakır üflemeli enstrümanlar grubuna girmektedir. Soprano, tenor, alto ve bas gibi farklı çeşitleri vardır. En çok kullanıldığı müzik türü caz müziktir. Solo bir enstrüman olmasının yanı sıra diğer bakır üflemeli çalgılardan oluşan grupların içinde de yer alır. Lise - Müzik yapmaktan zevk alan, güncel müzikleri takip eden, dinlediği müzik türünde eserler çalan ve yorumlayan bireyler yetiştirmek - Farklı yaş grupları ile birlikte çalışma alışkanlığı kazanır. -Güncel müzikleri çalmayı ve yorumlamayı öğrenir. - Çaldığı enstrümandaki tekniğini ve repertuvarını geliştirir. - Enstrüman çalmayı engelleyen fiziki bir engeli bulunmaz, ağız yapısı (dudak, diş vb.) bu enstrümanlara uygundur. - Grup çalışması yapmaya uygundur. - Kendilerine ait yan flüt veya saksafon enstrümanından biri ile derse katılır. - Nota okumayı bilir. En az 4, en çok 8 öğrenci

21 KEMAN 4, 5, 5, 6, 6, sınıflar Keman insanı derinden etkileyen eşsiz güzellikteki sesiyle yaylı çalgılar ailesinin en önemli üyesidir. Sesi öteki çalgılara göre birçok bakımdan insan sesine daha yakındır. En önemli özelliklerinden biri de bireylerin matematik zekasının gelişimine katkıda bulunmaktır. 5. ve 6, 7. Sınıflar - Birlikte çalarken keyif alacakları bir çalışma ortamında şarkılar öğrenmek. - İleriki yıllarda iyi bir müzik dinleyicisi olmalarını sağlamak. - Müziğin eğlenceli yanlarını fark etmek - Okulumuzdaki etkinliklerde görev almak - Öğrencileri çok sesliğe alıştırmak ve bir grup içerisinde çalma sorumluluğunun aşılamak. - Kulak gelişimlerini hızlandırır. - Öğrencilerin bireysellikten uzaklaştırılıp grup bilincine sahip olmalarını sağlar. - Grup çalışması İle müzik yapabilme becerisini geliştirmek. - Duyduğu sesleri doğru verebilecek müzikal kulağa sahiptir. - Melodik hafızası yeterli düzeydedir. - Düzenli bir çalışma disiplinine sahiptir. - Bir topluluk içinde uyum içinde müzik yapabilme yetisine sahiptir. En az 3 En çok 6 öğrencidir.

22 KORO 4, 2, 5, 3. 6, sınıflar 7. Çocuk sesinin tınısının meleklerin sesine benzediğini söylerler. Bu cümleden yola çıkarak Anabilim Eğitim Kurumları nda ilk defa çocuk korosu çalışmalarını hayata geçiriyoruz. Öğrencilerimiz birbirinden güzel çocuk şarkıları söylerken Türk ve dünya müziklerinden örnekler vereceklerdir. Doğru şarkı söyleme tekniklerini öğrenip, kendi yaş gruplarına uygun öğretici şarkı dağarcığına sahip olacaklardır. - Birlikte söylerken keyif alacakları bir çalışma ortamında şarkılar öğrenmek. - İleriki yıllarda çalacakları enstrümanlara hazırlık yapmak. - Müziğin eğlenceli yanlarını farketmek. - Okulumuzdaki etkinliklerde görev almak. - Öğrencileri çok sesliğe alıştırmak ve bir grup içerisinde çalma sorumluluğunun aşılanması. - Kulak gelişimlerini hızlandırır. - Öğrencilerin bireysellikten uzaklaştırılıp grup bilincine sahip olmalarını sağlar. - Grup çalışması İle müzik yapabilme becerisini geliştirmek. - Duyduğu sesleri doğru verebilecek müzikal kulağa sahiptir. - Melodik hafızası yeterli düzeydedir. - Düzenli bir çalışma disiplinine sahiptir. - Bir topluluk içinde uyum içinde müzik yapabilme yetisine sahiptir. - En az 15 En çok 25 öğrencidir.

23 FOTOĞRAF 4, 6, 5, 7. 6, sınıflar 7. Bir şeyi fotoğraflamak ona sahip olmak demektir. Bu da insanın kendisiyle dünya arasında bilgi, dolayısıyla güç, olarak hissedilen belirli bir ilişki kurması anlamına gelir. Fotoğrafın sonsuza dek kopyaladığı şey aslında yalnız bir kez olmuştur. Fotoğraf kulübümüz var oluş açısından asla yinelenemeyecek olanı mekanik olarak yinelemenin inceliklerini kavratmaya çalışır. 6, 7. sınıflar Fotoğrafın temel işlevlerini tanıtmak ve bunları kullanmak (temsil etmek, bilgilendirmek, şaşırtmak, göstermeye neden olmak, tutkuyu kışkırtmak) Öğrendiği temel ilkeleri plan düzenlemesinde etkin kullanmak. kulüp için gereken dijital veya manuel fotoğraf makinesini öğrenci tarafından temin edilir. Sergilenecek fotoğraflar öğrenci tarafından basılır Çekimler için gidilecek yerler öğrenci tarafından karşılanır. Lise Görüntü repertuarını, alan derinliğiyle bilinçli olarak organize edebilmesi ve fotoğraf çeşitlerini bilmesi Fotoğrafın uygulama nesnelerini etkin olarak düzenler. kulüp için gereken dijital veya manuel fotoğraf makinesini öğrenci tarafından temin edilir. Sergilenecek fotoğraflar öğrenci tarafından basılır Çekimler için gidilecek yerler öğrenci tarafından karşılanır.

24 3D TASARIM 4, 5, 5, 6, 6, sınıflar Çağımızın en belirleyici özelliği olan sürekli gelişim ve değişim hali, görsel algıyla biçimlenen, bütünleşen, aynılaşan bir dünya yaratmıştır. Böyle bir çağda iki kavram; özgünleşmek ve özgürleşmek her alanda bizden önde giden çocuklarımıza kazandırmamız gereken nitelikler olmalıdır. Bu perspektif den genel olarak sanat daha özelinde sanatın üç boyutlu yorumu ilham alabildikleri her malzemeyi kullanabildikleri sınırları zorlayan olanaklar sunmaktadır. Üçüncü boyutta görünenin arkasındaki görebilmek, formu her boyutuyla en somut haliyle biçimlendirmek, öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimleri açısından, potansiyellerinin farkına vardığı ve beceriler geliştirdiği, sebep-sonuç ilişkisi kurarak analitik düşünme becerilerin geliştiği, kendini ifade olumlu benlik algısı gibi kişisel gelişim unsurlarını estetik bütünlük 5, 6, 7. sınıflar - Sanatsal duyarlılık kazandırmak - Sanatsal beceriler geliştirmek - Hayal gücünün gelişimini desteklemek - Gözün gördüğü nesnelere farklı bakış açısı kazandırmak - Üç boyutu imgesel olarak tasarlamak -Gelişin teknolojiden hareketle, yeni tasarımlar yapabileceği bir obje-varlık seçer - Biçimsel değişiklikler tasarlar - Duygu, düşünce izlenimlerini tasarım yolu ile ifade eder. - Çalışmalara katılmada ilgili ve istekli olur - Kulüp için gerekli malzemeler öğrenci tarafından temin edilir

25 MODA TASARIMI 4, 5, 6, 7. sınıflar ve Lise lise Moda tasarımı, toplumun farklılık gösteren bölgelerinde ve genç neslin yenilik arayışlarını, ihtiyaçlarını, karşılamak üzere oluşan endüstriyel tasarım alanıdır. Moda tasarımı demek yaratıcı düşünceye sahip olan insanların kendi vizyonlarını hayata geçirmeleridir. Lise - El göz koordinasyon gelişimini desteklemek - Düşündüğü tasarımı kâğıda aktarabilmek - Yenilik arayışlarını ve ihtiyaçlarını, kısacası farklılık arayışını karşılamak - Giysi tasarımı ile ilgili olarak kumaşın giysi konumundaki görünüşünü görsel olarak ifade edebilmek - Bulunan özgün formlarla, yüzey üzerinde düzenleme araştırmaları yapar. - Çizilen formları kesip elde edilen formlarla, iki boyutlu yeni formlar oluşturur. - Seçilen giysiyi yeni form kazandırarak etüt eder. - Çalışmalara katılımda ilgili ve istekli olur. - Kulüp için gerekli olan malzemeler öğrenci tarafından alınır. - Malzemeler eksiksiz olarak zamanında getirilir. - Kulüp saatlerinde giriş ve çıkışlara dikkat edilir. En az 6, en fazla 8 öğrencidir.

26 KIRKYAMA (Patchwork) 4, 5, 6, 7. sınıflar 7. ve sınıflar lise Adına kırkyama, kırkpâre veya yamalı bohça da denilen sanat dalı günümüzde PATCH- WORK adıyla da bilinmektedir. Kumaş birleştirme tekniklerinin tümüdür. Çeşitli kumaş parçalarının belli motifler oluşturacak şekilde dikilmesi veya aplike edilmesidir. Patchwork günümüzde hiç kullanılmamış kumaşlarla yapılan, yaşam standardına ve son gelişmelere ayak uyduran modern bir sanat görünümündedir. Yüzyıllar öncesinden ufak parça kumaşları değerlendirmek amacıyla kumaşların birleştirilmesiyle çeşitli örtüler üretilmiştir. Ortaya çıkarılan örtülere zamanla desenler, şekiller verme ihtiyacı duyulmuş ve daha sonra emek isteyen bu iş, bir sanata dönüşmüştür. 7. sınıflar - Öğrencilerimizin estetik duygu ve düşüncelerini geliştirmek - Özgün düşünebilen ve düşündüklerini değişik tekniklerle ifade edebilen, üretken bireyler olabilmelerini sağlamak - Kendini geliştirmeye istekli, girişimci ve coşkulu öğrencilerin, keyif alarak özel çalışmalar yapmalarını sağlamak - Sanatsal bir ürün yaratma hazzını yaşarken sanat eserlerine bakış açısını genişletir ve eserle kendi arasında bağlantı kurar. - Çalışmalara katılımda ilgili ve istekli olur. - Kulüp için gerekli olan malzemeler öğrenci tarafından alınır. - Malzemeler eksiksiz olarak zamanında getirilir. - Kulüp saatlerinde giriş ve çıkışlara dikkat edilir. En az 6, en fazla 8 öğrencidir.

27 SERAMİK 4, 1, 5, 2, 6, 3, sınıflar Seramik çalışmalarının temel amacı, doğal becerileri geliştirerek yaratıcı etkinliklere dönüştürmektir. Öğrenciler; seramik hamurunu kullanarak hayal ettiklerini somut bir biçimde ifade etmeyi öğrenir. Düşüncenin ve hayal gücünün gelişimiyle ellerin kullanımı arasında paralellik vardır. Bu açıdan hem zihinsel hem de bedensel gelişime katkı sağlar. 1, 2, 3, 4. sınıflar - El, göz koordinasyon gelişimini desteklemek - Küçük el kas gelişimini desteklemek - Görsel biçimlendirmeye yönelik uygulamalar yapmak - Duygu ve düşüncelerini sanatla ifade eder. - Yığma, dizme ve yerleştirme işlemlerini yapar. - Çalışmalara katılımda ilgili ve istekli olur. - Kulüp için gerekli olan malzemeler öğrenci tarafından alınır. - Malzemeler eksiksiz olarak zamanında getirilir. - Kulüp saatlerinde giriş ve çıkışlara dikkat edilir. En az 6, en fazla 8 öğrencidir. - Görsel biçimlendirme çalışmaları için çeşitli modelleme malzemeleri kullanmayı öğretmek - Modelaj kalemleri ve modelleme malzemeleri ile oyma, şekillendirme (rölyef) çalışmaları yapmak - Varlıkların birer biçimleri olduğunu fark eder. - Nesnelerin farklı bakış açılarıyla görülebileceğini fark eder. - Çalışmalara katılımda ilgili ve istekli olur. - Kulüp için gerekli olan malzemeler öğrenci tarafından alınır. - Malzemeler eksiksiz olarak zamanında getirilir. - Kulüp saatlerinde giriş ve çıkışlara dikkat edilir. En az 6, en fazla 8 öğrencidir.

28 VOLEYBOL 2, 4, 3, 5, 4, 6, 5, 7. 6, sınıflar 7. sınıflar ve ve lise lise ABD nin Massachusetts eyaletinde, Genç Erkekler Hıristiyan Birliği (YMCA) adındaki spor kulübünde çalışan beden öğretmeni William G. Morgan tarafından tasarlandı. Morgan, bu oyunu mintonette olarak adlandırmıştı, daha sonraları topa yere değmeden vurma ilkesinden (vole) yola çıkılarak voleybol adı önerildi ve oyun bu adla tanındı. Oyun alanı, 18x9 m ölçülerinde bir dikdörtgendir ve her yönde en az 3 m genişliğinde olan bir serbest bölge ile çevrilmiştir. Voleybolun psikolojik ve sosyal etkileri iç içe geçen iki kavramdır. Birincisi takımlar arasında file olması sebebi ile voleybolun şiddete kapalı bir spor dalı olması, diğeri de takım sporu olmasıdır. Voleybolda hiçbir şiddet unsuru bulunmaz. Yardımlaşma duygusu sahada gelişir. Voleybol oynayan çocuklar, zamanı verimli kullanır. Voleybol, çocukların güçlü yönlerini ortaya çıkarır. Çocukların iletişim becerileri güçlenir. 2. sınıflar 3. sınıflar - Oyun ağırlıklı olarak fiziksel gelişimini sağlamak - Basit tekniklerle oyun formatında mini voleybol kategorisine geçiş yapmak - Basit top atma tutma ve topla ilgili alıştırmalar yaparak ilgisini üst seviyede tutup voleybolu sevmesini sağlamak - Kas ve kemik gelişiminin sağlandığını bilir. - İletişim becerileri güçlenir. - Derse okul spor kıyafetleriyle katılır. - Yedek spor kıyafetleri için spor çanta oluşturur. - Voleybola uygun spor ayakkabıyla derse girer. En az 14, en fazla 16 öğrencidir. - Basit tekniklerle oyun formatında mini voleybola geçiş yapmak. - Topa alışma ve yatkınlığın sağlanmak. - File üstü alıştırmalarıyla hareketliliklerinin devamlılıklarını sağlamak - Çok yönlü bedensel gelişim sağlamak - Çocukların iletişim becerilerini güçlendirir. - Derse okul spor kıyafetleriyle katılır. - Yedek spor kıyafetleri için spor çanta oluşturur. - Voleybola uygun spor ayakkabıyla derse girer. En az 14, en fazla 16 öğrencidir.

29 4. sınıflar AKIL - Mini voleybola giriş yapmak - Mini voleybol oyun kuralları hakkında genel bilgiler vermek - 4, Voleybola 5, 6, 7. ait sınıflar pas manşet ve servis hareketlerini tekniklerine uygun olarak oyun formatında çalıştırmak - Çalışmalar sırasında file üstünün kullanılmasına özen göstermek - Fiziksel yeteneklerinin gelişimini sağlar. - Voleybola özgü ilke ve kuralları uygular. - Derse okul spor kıyafetleriyle katılır. - Yedek spor kıyafetleri için spor çanta oluşturur. - Voleybola uygun spor ayakkabıyla derse girer. En az 14, en fazla 16 öğrencidir. 5. sınıflar - Takım oyununa yönelik voleybol eğitimi - vermek Mini voleybola giriş yapmak - - Mini Okul voleybol takımlarımızın oyun kuralları altyapılarını hakkında oluşturmak genel - Çeviklik, bilgiler koordinasyon, vermek denge ve - esnekliğin Voleybola bir ait pas arada manşet kullanılması ve servis gerektiği hareketlerini durumlarda vücut tekniklerine yönetim uygun becerilerini olarak oyun sergilemesini formatında sağlamak çalıştırmak - - Çalışmalar Takım olgusu sırasında ve iş birliğini file üstünün öğrenmek kullanılmasına - Performansını özen üst göstermek düzeye çıkaran öğrencilerle takım olarak il ve ilçelerde yapılan turnuvalarda okulumuzu temsil - Fiziksel yeteneklerinin gelişimini sağlar. etmek - Voleybola özgü ilke ve kuralları uygular. - Bireysel ve eşli mücadele becerilerini - sergiler. Derse okul spor kıyafetleriyle katılır. - - Yedek Farklı spor fiziksel kıyafetleri etkinlikleri için kendine spor çanta güven oluşturur. duyarak yapar. - - Voleybola Fiziksel etkinliklerde uygun spor kurallara ayakkabıyla uyma ve yönergeleri takip etmeye uyum gösterir. derse girer. - Bireysel ve eşli mücadele becerilerini Kulüp sergiler. Öğrenci Sayısı: En - Voleybol az 14, en ilke fazla ve 16 kurallarını öğrencidir. etkinlikler içinde uygular. - Voleybol araç, gereç ve malzemelerini amacına uygun olarak kullanır. - Etkinliklerde araç, gereç ve alanlarını paylaşmaya değer verir. - Kazanma ve kaybetme durumlarında duygularını kontrollü davranışlarla gösterir. - Voleybol altyapısına sahip öğrencilerin içinden ders öğretmeni tarafından seçilir. - Derse okul spor kıyafetleriyle katılır. - Yedek spor kıyafetleri için spor çanta oluşturur. - Uygun spor ayakkabıyla derse girer. En az 15, en fazla 18 öğrencidir.

30 6, 7. sınıflar Lise - Voleybol ile ilgili tüm temel teknik hareketleri yapabilmesini sağlamak - Oyun formatında uzaklaşıp takım formatına geçirmek - Voleybol oyun kurallarının tamamını öğrenmiş olmasını sağlamak - Takım şeklinde karşılıklı oymamayı başarabilmesini sağlamak - Yardımlaşma duygusu gelişir. - Sorumluluk duygusu erken yaşta gelişir. - Voleybol sporcu altyapısına sahip olan öğrenciler kulüp öğretmeni tarafından gözlemlenerek seçilir. - Derse okul spor kıyafetleriyle katılır. - Yedek spor kıyafetleri için spor çanta oluşturur. - Voleybola uygun spor ayakkabıyla derse girer. En az 14, en az 16 öğrencidir. - Voleybola yönelik her türlü çalışmayı başarabilmesini sağlamak - Voleybola ait her hareketi düzgün bir şekilde yapabilir konumda olmasını(pas manşet servis vb.) sağlamak - Teori, teknik, taktik, kondisyon antrenmanlarını en iyi seviyede yaptırabilmek - Voleybol etkinliğinde kazanma ve kaybetme durumlarında duygularını kontrollü davranışlarla gösterir. - Güçlü yönlerini ortaya çıkarır. - Kulübü kendi tercihleriyle seçemez. Voleyboldan sorumlu öğretmen seçme yapar. - Voleybol ve konusunda sporcu altyapısına sahip olan öğrenciler yer alır. - Çeşitli spor kulüplerinde en az 4-5 sene resmi turnuvalarda aktif olarak oynamıştır. - Derse okul spor kıyafetleriyle katılır. - Yedek spor kıyafetleri için spor çanta oluşturur. - Voleybola uygun spor ayakkabıyla derse girer. En az 14, en fazla 16 öğrencidir.

31 BALE/DANS ve MODERN DANS 2, 4, 3, 5, 4, 6, 5, 7. 6, 7. sınıflar Dansı seven ve ilgi duyan öğrencilerden oluşur, bale ve dans altyapısı olan öğrencilerin seçimi tercih edilir. Kulüp öğrencileri okul adına çeşitli tören ve gösterilerde çalışmalarını sergilerler. Esneklik, dayanıklılık, koordinasyon becerilerini geliştirir. Estetik bir form kazandırır, ritim duygularının geliştirir. Fiziksel gelişimlerinin yanında sosyal becerilerinin de gelişmesi sağlanır. 2, 3, 4. sınıflar - Vücut esnekliğini sağlanmak - El ayak koordinasyonunu geliştirmek - Öğrencileri sosyal yaşama katılmaları için desteklemek - Klasik salon dansları ve koreografik danslar kategorisinde ürün yaratmak - Dans ve beden perküsyonu eğitimi vermek - Öz güveni gelişir. - Temel dans ve ritim becerisi kazanır. - Estetik yeterliliği artar. - El ayak koordinasyonuna sahiptir. - Dans etmeyi sever ve dansa ilgi duyar. En az 10, en fazla 14 öğrencidir. 5, 6, 7. sınıflar - Akademik programın yoğunluğu içinde öğrencilerin rahatlamaları ve stres atmaları için gerekli koşulları sağlamak - Öğrencileri sosyal yaşama katılmaları için desteklemek - Yöresel ve evrensel kültür ürünlerini tanımak ve tanıtmak - Klasik salon dansları ve koreografik danslar kategorisinde ürün yaratmak - Öğrenciler estetik kazanımlara sahip olur. - Grup koordinasyonu gelişir. - Temel dans ve ritim becerisi kazanır. - El ayak koordinasyonuna sahiptir. - Dans etmeyi sever ve dansa ilgi duyar. En az 10, en fazla 14 öğrencidir.

32 EĞLENCELİ ATLETİZM 4, 5, 6, 7. sınıflar 1. ve sınıflar lise Tüm sporların temel yapıtaşı olan atletizmin temel hareketleri alanında sağlıklı bir değerlendirme yapma imkânını vermektedir. Ulaşılması hedeflenen yüksek performans seviye sine uygun ortamları da hazırlarken yetenekli çocuklarımıza kabiliyetlerini sergileme, bizlere de onları değerlendirme fırsatı yaratmaktadır. Bu süreç aynı zamanda, toplumumuzda atletizmle ilgili eksikliğini duyduğumuz göz ve kulak aşinalığı kazandırmakla birlikte temel bilgileri yaymaya ve sevgiyi yerleştirmeye imkân verecektir. Küçük yaş grupları arasında yapılan eğlenceli atletizm çocuklar üzerinde çok etkili olmaktadır. Çocukların ruh ve beden sağlığı açısından gelişimini sağlarken çocuklarda disiplin ve uyum sorununu da çözmektedir. Uzmanlar eğlenceli atletizmin okul öncesi eğitimin bir parçası olması gerektiğini düşünmektedir. 1. sınıflar - Çalışmalara alışmayı ve yatkınlığı sağlamak - Hareket, koordinasyon ve dengenin eğitsel atletizm oyunlarıyla gelişimini sağlamak - Çok yönlü bedensel gelişim sağlamak - Atletizm etkinliklerine katılmaya değer verir. - Atletizm kültürünü hayatında kalıcı hale getirir. - Derse okul spor kıyafetleriyle katılır. - Yedek spor kıyafetleri için spor çanta oluşturur. - Atletizme uygun spor ayakkabıyla derse girer. En az 8, en çok 12 öğrencidir.

33 FİTNESS 4, 5, 6, Lise 7. sınıflar Fitness kelime anlamı olarak sağlıklı ve formda olmak tır. Birçok egzersize dayalı bir spordur. Diğer bütün sporlardan farklı olarak belirli ölçüde fiziksel güç ve beceri gerektiren yarışmalı ve eğlenceli etkinliklerdir. Kasların tek tek aletli ya da aletsiz çalıştırılmasıyla sıkılaştırılması ve güçlendirilmesi amaçlanır. Vücutta ağırlıklı kullanılan kas grupları vardır. Bu kas gruplarına kondisyon kazandırılması için fitness egzersizlerine başvurulur. Her amacın antrenman programı birbirinden farklıdır. Fitness sporunda bir standarttan söz edilemez. Yani, her yaşın, her hayat tarzının ve vücut tipinin birbirinden farklı olarak bir uzman tarafından takip edilen çalışma şekli olmalıdır. 16 yaşında bu spora başlanabilir. Bu sporun vücut geliştirmeden iki farkı bulunur: Öncelikle gelişmek için değil sağlık için yapılır. Kardiyovasküler çalışma (koşmak, pedal çevirmek gibi sizi nefes nefese bırakacak, kalori harcatan ve zindelik sağlayıcı egzersizler), ağırlık çalışması ile birlikte yapılır. Bu nedenle kaslar fazla büyümez, sadece sıkılaşır ve estetik bir görünüm alır. Lise - Vücudun forma girmesi ile öz güveni artırmak - Uykuyu düzenlemek - Psikolojik iyileşme sağlamak - Stresten uzaklaştırmak - Daha sağlıklı ve hızlı düşünmeyi sağlamak - Kalp ve damar sistemini güçlendirmek - Kalori yakmayı sağlamak - Kas tonusunu artırarak fiziksel olarak üst seviyeye gelir. - Zaman yönetimini sağlar. - Fitness branşına uygun yaştadır. - Kalıcı bir fiziksel rahatsızlığı yoktur. - Fitnessa uygun spor ayakkabıyla derse girer. En az 6, en fazla 8 öğrencidir.

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR Akıl Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütmemantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat - konsantrasyon, hafıza

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla birlikte

Detaylı

1,2 ve 3. sınıf seviyesinde öğrencinin;

1,2 ve 3. sınıf seviyesinde öğrencinin; Sosyal Takip Programı: Öğrencilerin Uygulamalı derslerde 1-4. sınıf ve sonrasında spor ve sanat eğilimlerini takip eden yeteneklerin keşfedilmesini sağlayan ve arşivleyen bir programdır. Öğrencilerin bu

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde;

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde; Diploma Programı Çerçevesi Diploma programı her kültürün kendisine adapte edebileceği esnek bir program sunarak kendi değerlerini yitirmeyen uluslararası farkındalığa ulaşmış bireyler yetiştirmeyi hedefler.

Detaylı

ALKEV Ozel. Ilkokulu

ALKEV Ozel. Ilkokulu ALKEV Ozel Ilkokulu 2014-2015 AG-Broschure 1 ve 2. SINIF KULÜPLERİ ÇİZGİLERDEN RESİMLERE YOLCULUK Kulübümüzde aşamalı çizgileri kullanarak çocuklarımıza resim yapmayi öğretmek hem kolay hem de eğlenceli

Detaylı

Etkinlikler

Etkinlikler 2017-2018 Etkinlikler Sayın Velimiz, İzmir Özel Türk Koleji olarak 2017-2018 öğretim yılında ilkokul sınıflarımızın etkinlik programını sınıf ve kampüslere göre dağılımı ile birlikte aşağıda bulabilirsiniz.

Detaylı

Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur.

Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. MEF LİSESİ WEB SAYFASI KULÜPLER KISMINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER BASKETBOL Rehber Öğretmen: İsmail DÜKKANCI Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı

Detaylı

Sorumlu Öğretmen: Amaç: En Az/En çok Öğrenci Sayısı: Sınıf Seviyesi: Kulübün Dili: 8 / 12

Sorumlu Öğretmen: Amaç: En Az/En çok Öğrenci Sayısı: Sınıf Seviyesi: Kulübün Dili: 8 / 12 2018-2019 ÖZGÖRÜMÜZ Atatürk İlkeleriyle laik, demokratik cumhuriyetimizin temel değerlerini benimsemiş; bilgiye erişme becerisine sahip, verimli çalışma alışkanlığı kazanmış; yaratıcı, sorgulayıcı ve bağımsız

Detaylı

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00 Spor ve eğlencenin bir arada olduğu, keyifli ve hijyenik bir ortamda doyasıya spor dolu bir yaz programı Çocuklarımızın çeşitli spor branşları ile gelişimlerine katkı sağlamakta,farklı program konseptiyle

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Giriş. Anaokulu Programları 02-04. İlkokul ve Ortaokul Programları 05-14. Lise Staj Programları

İÇİNDEKİLER. Giriş. Anaokulu Programları 02-04. İlkokul ve Ortaokul Programları 05-14. Lise Staj Programları İÇİNDEKİLER Giriş Anaokulu Programları İlkokul ve Ortaokul Programları Lise Staj Programları 01 02-04 05-14 15 Anabilim Eğitim Kurumlarının Değerli Velileri ve Öğrencileri; Anabilim Kariyer Akademisi,

Detaylı

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU 2016-2017 ÖZEL BEYKENT ANAOKULU KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI Değerli Velimiz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında sizlerden gelen talepler doğrultusunda kulüplerimizi oluşturduk. Öğrencilerimiz için belirlemiş

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ A. DİL BİLEŞENLERİ VE DİL EDİNİMİ BİLGİSİ A.1. İngilizceyi sözlü ve yazılı iletişimde doğru ve uygun kullanarak model olabilme A.2. Dil edinimi kuramlarını, yaklaşımlarını ve stratejilerini bilme A.3.

Detaylı

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir.

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. KİTAP VE ÇOCUK Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. Türkçe dil etkinlikleri çocuğun kendi

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu İÇERİK Öğretim Programının Temel Felsefesi Öğretim Programının Temel Felsefesi Öğretim programları; bireyi topluma,

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Osman Aras Günaydın Uzun Dönemli Amaç : Hareket

Detaylı

ORTAÖĞRETĠM ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENĠ ÖZEL ALAN YETERLĠKLERĠ

ORTAÖĞRETĠM ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENĠ ÖZEL ALAN YETERLĠKLERĠ A. DĠL BĠLEġENLERĠ VE DĠL EDĠNĠMĠ BĠLGĠSĠ A1. Ġngilizceyi sözlü ve yazılı iletiģimde doğru ve uygun kullanarak model olabilme A2. Dil edinimi kuramlarını, yaklaģımlarını ve stratejilerini bilme Bu alan,

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME Öğretmenlerimiz: Esra Akkoyun: 1 A/B Pelin Yaman: 1 C/D ATAFENDE İngilizce programı Avrupa Dil standartları ve çoklu zekâ kuramına uygun olarak

Detaylı

BASKETBOL. Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu

BASKETBOL. Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu BASKETBOL Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. Basketbol özgüvenin ve yaşama sevincinin artması,

Detaylı

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1 ZORUNLU DERSLER 0.07.01 Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı nın 5.06.01 tarih ve 69 Sayılı kararı doğrultusunda öğrencilerimizin 01-013 eğitim-öğretim yılında alacağı

Detaylı

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere MİSYONUMUZ Özel Üsküdar SEV Ana sınıfı, İlkokulu ve Ortaokulu güncel öğretim teknik ve yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitim programlarını uygular. Ulusal kültüre ve evrensel değerlere saygılı, Türkçe

Detaylı

1.Dönem 12 Haziran - 23 Haziran. 2.Dönem 03 Temmuz - 14 Temmuz

1.Dönem 12 Haziran - 23 Haziran. 2.Dönem 03 Temmuz - 14 Temmuz 1.Dönem 12 Haziran - 23 Haziran 2.Dönem 03 Temmuz - 14 Temmuz S2 GÖRSEL SANATLAR Yaz okulu süresince öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini akrilik boya ile tuval üzerine aktarmalarını sağlayacağız. Çizim

Detaylı

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şeklini ve 4,5,6 rakamını öğrendik. Dinlediğimiz müzikte önceden belirlenen kelimeyi her duyduğumuzda,

Detaylı

Darüşşafaka Eğitim Kurumları. Hafta Sonu Cumartesi Etkinlikleri Eğitim Öğretim Yılı

Darüşşafaka Eğitim Kurumları. Hafta Sonu Cumartesi Etkinlikleri Eğitim Öğretim Yılı Darüşşafaka Eğitim Kurumları Hafta Sonu Cumartesi Etkinlikleri 2017 2018 Eğitim Öğretim Yılı Sevgili Öğrenciler, Sizleri cumartesi günleri, akademik çalışmalarınızın yanında eğlenerek öğrenebileceğiniz,

Detaylı

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN.

KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN. KURSLARIMIZ -GRAFİK TASARIM -GÖRSEL SANATLAR -YARATICI DRAMA -CİMNASTİK -ENSTÜRMAN 0216 326 81 88-0545 236 61 20-23 2018-2019 KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR / TuzyevVakfi w w w.tu z ye v.o r g Tüzyev Mozaik

Detaylı

ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ

ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Ahmet CANBAZ Alex DARNELL Bilgisayar kullanımına yatkın Yaratıcı ve problem çözme becerisi yüksek Grafik ve tasarıma meraklı Ortaokul öğrencileri (10 kişi) -Tüketimden

Detaylı

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME 2 AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME Aktif öğrenme, bireyin öğrenme sürecine aktif olarak katılımını sağlama yaklaşımıdır. Bu yöntemle öğrenciler pasif alıcı konumundan çıkıp yaparak yaşayarak

Detaylı

MATEMATİK BİLGİSAYAR BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS. Program Yeterlilikleri. Bölümün program yeterlikleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir:

MATEMATİK BİLGİSAYAR BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS. Program Yeterlilikleri. Bölümün program yeterlikleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir: MATEMATİK BİLGİSAYAR BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS Bölümün program yeterlikleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir: No 1 Alanındaki ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere 2 Alanında edindiği ileri düzeydeki

Detaylı

Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından

Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından yararlı ve gereklidir. Çocuk açısından spor fiziksel gelişimin

Detaylı

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ ANAOKULU VE KREŞLER HER YERE YAKINIZ Toros Kaş Toros Finike Toros Kumluca Toros Güven Toros Akdeniz Toros İdeal Çocuk Akademisi Toros

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitaplar ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitaplar ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders ve kaynak kitaplarını sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken akademik

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

Bilim veya ilim geniş bir tanımın karşılığı olmakla birlikte basite indirgediğimizde içinde bulunduğumuz fiziki ve doğal evrenin yapısının ve

Bilim veya ilim geniş bir tanımın karşılığı olmakla birlikte basite indirgediğimizde içinde bulunduğumuz fiziki ve doğal evrenin yapısının ve Bilim veya ilim geniş bir tanımın karşılığı olmakla birlikte basite indirgediğimizde içinde bulunduğumuz fiziki ve doğal evrenin yapısının ve hareketlerinin gözlem, deney, düşünme gibi birtakım yöntemler

Detaylı

O Drama, temel kuralları önceden belirlenmiş, bir grupta yaşanan, yetişkin bir lider (örneğin bir öğretmen) tarafından yönlendirilen ya da en azından

O Drama, temel kuralları önceden belirlenmiş, bir grupta yaşanan, yetişkin bir lider (örneğin bir öğretmen) tarafından yönlendirilen ya da en azından DRAMA ÇALIŞMALARI O Drama, temel kuralları önceden belirlenmiş, bir grupta yaşanan, yetişkin bir lider (örneğin bir öğretmen) tarafından yönlendirilen ya da en azından başlatılan ve çocuklar tarafından

Detaylı

ÖĞRETMENLER İÇİN YARATICI DRAMA

ÖĞRETMENLER İÇİN YARATICI DRAMA ÖĞRETMENLER İÇİN YARATICI DRAMA ETKİN ÖĞRENCİ REHBER ÖĞRETMEN AKADEMİK BAŞARI ARS TRAINING OLARAK AMACIMIZ; MİLLİ EĞİTİM MÜFREDATINA UYGUN OLARAK GELİŞTİRİLEN YARATICI DRAMA PROGRAMINI, UYGUN ÖĞRENME YAŞANTILARI

Detaylı

ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI

ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI KÜTÜPHANE KULÜBÜ Kulüp Kontenjanı:

Detaylı

YAZ SPOR OKULU 2015. 15 HAZiRAN - 15 TEMMUZ SINIRSIZ SPOR VE EĞLENCEYE DAVETLİSİNİZ!

YAZ SPOR OKULU 2015. 15 HAZiRAN - 15 TEMMUZ SINIRSIZ SPOR VE EĞLENCEYE DAVETLİSİNİZ! YAZ SPOR OKULU 2015 15 HAZiRAN - 15 TEMMUZ SINIRSIZ SPOR VE EĞLENCEYE DAVETLİSİNİZ! Cent Koleji Yaz Spor Okulu Okulumuz Tarabya da 21.000 m2 lik eğitim yerleşkesinde, 1991 y l ndan itibaren, yüce Atatürk

Detaylı

ACIBADEM DOĞA KOLEJİ BİLİM OKULU

ACIBADEM DOĞA KOLEJİ BİLİM OKULU Lego ile Yaratıcı Yazarlık Türkçe derslerimizde öğrencilerimizin yaratıcı okuryazarlık alanında gelişimlerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Yaratıcı yazarlık dersi içerisinde gerçekleştirdiğimiz lego uygulamalarımızda,

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI

YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI YAZ OKULU TANITIM KİTAPÇIĞI KUR AN-I KERİM Yaz okulu döneminde senenin yorgunluğundan ve yoğunluğundan sıyrılarak haftada 3 gün Kur an-ı Kerim eğitimi almanın mutluluğunu yaşayacağız. bilgicagiokullari

Detaylı

ALKEV Ozel. Anadolu Lisesi

ALKEV Ozel. Anadolu Lisesi ALKEV Ozel Anadolu Lisesi 2014-2015 AG-Broschure DÜNYA KÜLTÜRLERİ VE SANATLARI KULÜBÜ Dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı din, ırk ve yaşam biçimine sahip insanların ilginç, zengin kültürleri ve birbirinden

Detaylı

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti 1 SF SF 2 Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Eğitimin temel basamağı olan Okul Öncesi Eğitim nitelikli ve çok yönlü bir eğitim sürecini gerektirir. Çocukların keyifli zengin

Detaylı

YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

İELEV Eğitim Kurumları İELEV ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 KULÜPLER KİTAPÇIĞI

İELEV Eğitim Kurumları İELEV ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 KULÜPLER KİTAPÇIĞI İELEV Eğitim Kurumları İELEV ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 KULÜPLER KİTAPÇIĞI Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin yoğun ders temposu içinde rahatlamaları, kendilerini ifade edebilmelerini,takım oyunları

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI Ayşe BAL DOĞUM TARİHİ 06/08/2003 YAŞI 9 KİMLİK BİLGİLERİ ANNE BABA ADI- SOYADI Sabiha Ali DOĞUM TARİHİ 09/06/1973 12/05/1970 MESLEĞİ Ev hanımı

Detaylı

2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ SPOR KULÜPLERİ BASKETBOL / BASKETBALL Hande Gürdal Uygulama Yeri: SEV Spor Salonu 5 ve 6. sınıf seviyelerinde 20 öğrenciye açıktır. Çalışmalar okulumuzun spor salonlarında

Detaylı

Bir okuldan daha fazlası...

Bir okuldan daha fazlası... Bir okuldan daha fazlası... Fakülte Koleji açılıyor www.fakultekoleji.com ÖĞREN KAVRA DEĞİŞ Kolejimizde eğitim öğretim süreci, akademik başarının yanı sıra öğrencilerin gerçek performanslarını ortaya çıkarmayı

Detaylı

Tek düze düşünmek yerine çok boyutlu düşünebilme.

Tek düze düşünmek yerine çok boyutlu düşünebilme. Drama Yetenekleri Nelerdir? Sabit fikirler yerine yaratıcı fikirler üretebilme. Tek düze düşünmek yerine çok boyutlu düşünebilme. Tek başına karar verebilme. Bilgiyi her yerde kullanabilme. Ezbercilik

Detaylı

ALKEV Ozel. Ortaokulu

ALKEV Ozel. Ortaokulu ALKEV Ozel Ortaokulu 2014-2015 AG-Broschure ALMANCA MÜZİKAL Öğrenciler ile öncelikle Almanca dilini kullanarak oyunculuk yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak amacımızdır. - 15 Sorumlu Öğretmeni: Nuray

Detaylı

Merak etmek, soru sormak, keşfetmek çocukların doğasında vardır. Bu yönleriyle çocuklar gerçek birer araştırmacıdır.

Merak etmek, soru sormak, keşfetmek çocukların doğasında vardır. Bu yönleriyle çocuklar gerçek birer araştırmacıdır. Merak etmek, soru sormak, keşfetmek çocukların doğasında vardır. Bu yönleriyle çocuklar gerçek birer araştırmacıdır. ARAŞTIRMACI ÇOCUK MERKEZİ 2 Araştırmacı Çocuk Merkezi, 2009 yılında Ankara da kuruldu.

Detaylı

NİSAN 2015 BÜLTENİ. Merhaba! Nisan ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz.

NİSAN 2015 BÜLTENİ. Merhaba! Nisan ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz. NİSAN 2015 BÜLTENİ Merhaba! Nisan ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu içindeyiz. DİĞER ETKİNLİKLERİMİZ 3 / 4-4/5 VE 5/6 YAŞ GRUBU BASKETBOL

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI 3-4 Aile bireyleri birbirlerine yardımcı olurlar. Anahtar kavramlar: şekil, işlev, roller, haklar, Aileyi aile yapan unsurlar Aileler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar Aile üyelerinin farklı rolleri

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı

Eğitim Öğretim Yılı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İLKOKUL KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Esra BEGGİ Proje odaklı çalışmaya yatkın Kodlamayı seven Yaratıcı Üretken Kulübe devamlılığı önemseyen

Detaylı

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com KOÇLUK HİZMETLERİMİZ Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com Gelişim Koçluğu Gelişim Koçluğu, bireyin isteği doğrultusunda, mevcut durumundan arzu ettiği duruma gerçekçi hedeflerle ulaşmasını sağlayan

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Eskrim. Voleybol

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Eskrim. Voleybol SPORTİF Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla

Detaylı

TÜRKĠYE YÜKSEKÖĞRETĠM YETERLĠLĠKLER ÇERÇEVESĠ-PROGRAM YETERLĠLĠKLERĠ-TEMEL ALAN YETERLĠLĠKLERĠ ĠLĠġKĠSĠ

TÜRKĠYE YÜKSEKÖĞRETĠM YETERLĠLĠKLER ÇERÇEVESĠ-PROGRAM YETERLĠLĠKLERĠ-TEMEL ALAN YETERLĠLĠKLERĠ ĠLĠġKĠSĠ BECERĠLER BĠLGĠ BĠLGĠ BECERĠLER TÜRKĠYE YÜKSEKÖĞRETĠM YETERLĠLĠKLER ÇERÇEVESĠ--TEMEL ALAN YETERLĠLĠKLERĠ ĠLĠġKĠSĠ (Mimarlık ve Yapı) 1. İlgili alanda insan ve toplum odaklı, çevreye (doğal ve yapılı) duyarlı

Detaylı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi S.B.E. İktisat anabilim Dalı İktisat Programı 7. Düzey (Yüksek Lisans Eğitimi) Yeterlilikleri

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi S.B.E. İktisat anabilim Dalı İktisat Programı 7. Düzey (Yüksek Lisans Eğitimi) Yeterlilikleri AÇIKLAMALAR: İktisat Ana Bilim Dalı İktisat yüksek lisans programı için belirlenen program yeterlilikleri 20 tane olup tablo 1 de verilmiştir. İktisat Ana Bilim Dalı İktisat yüksek lisans programı için

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda geçmişten

Detaylı

26 OCAK-2 ŞUBAT İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ FLORYA YERLEŞKESİ YARIYIL PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

26 OCAK-2 ŞUBAT İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ FLORYA YERLEŞKESİ YARIYIL PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 26 OCAK-2 ŞUBAT İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ FLORYA YERLEŞKESİ YARIYIL PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PROGRAMIN AMACI: Öğrencilerin yeni çalışma alanlarını ve güncel bilgileri keşfederek, düşünme

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

FEN BĠLGĠSĠ EĞĠTĠMĠNĠN TEMELLERĠ

FEN BĠLGĠSĠ EĞĠTĠMĠNĠN TEMELLERĠ FEN BĠLGĠSĠ EĞĠTĠMĠNĠN TEMELLERĠ Fen Bilgisi Eğitiminin Önemi 06-14 yaş arasındaki zorunlu eğitim döneminde fen bilgisi eğitimi önemli bir yere sahiptir. Fen bilgisi eğitimi; Çocuğa yaratıcı düşünme becerisi

Detaylı

ETKİNLİK GÜNÜ ÖĞRENCİNİN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN MALZEMELER

ETKİNLİK GÜNÜ ÖĞRENCİNİN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN MALZEMELER SERAMİK ATÖLYESİ Çocukların 3 boyut algısını geliştirmek, ince motor becerilerini desteklemek amacı ile seramik etkinliğinde kil ile 3 boyutlu baykuş çalışması yaptırılacaktır. Kontenjan Sayısı : 10 Kişi

Detaylı

KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ

KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ PROJENİN ADI: KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJENİN AMAÇLARI: Genel Amaç(lar): Projenin temel amacı, Gaziosmanpaşa ilçesindeki dört lise ve altı imam hatip ortaokuldaki

Detaylı

Not: Öğretmenimizin elinden taşlar üzerinde sanat!

Not: Öğretmenimizin elinden taşlar üzerinde sanat! Not: Öğretmenimizin elinden taşlar üzerinde sanat! SANAT EĞİTİMİ NEDİR? Sanat eğitimi, çizgi, form, mekan, renk, üç boyutlu yapı, görsel algılama ve inceleme ile ilgilenir. Temel sanat eğitimi derslerinin

Detaylı

YAZ SPOR OKULU HAZiRAN - 13 TEMMUZ SINIRSIZ SPOR VE EĞLENCEYE DAVETLİSİNİZ! 15 HAZiRAN BAYRAM TATiLi

YAZ SPOR OKULU HAZiRAN - 13 TEMMUZ SINIRSIZ SPOR VE EĞLENCEYE DAVETLİSİNİZ! 15 HAZiRAN BAYRAM TATiLi YAZ SPOR OKULU 2018 11 HAZiRAN - 13 TEMMUZ * 15 HAZiRAN BAYRAM TATiLi SINIRSIZ SPOR VE EĞLENCEYE DAVETLİSİNİZ! Cent Koleji Yaz Spor Okulu Okulumuz Tarabya da 21.000 m 2 lik eğitim yerleşkesinde, 1991

Detaylı

.. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

.. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI .. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Hazırlayan : Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) Dersin Adı : Bilişim

Detaylı

1.Dönem 20 Haziran - 01 Temmuz. 2.Dönem 11 Temmuz - 21 Temmuz

1.Dönem 20 Haziran - 01 Temmuz. 2.Dönem 11 Temmuz - 21 Temmuz 1.Dönem 20 Haziran - 01 Temmuz 2.Dönem 11 Temmuz - 21 Temmuz S2 GÖRSEL SANATLAR ODTÜ Geliştirme Vakfı görsel sanatlar zümresi olarak yaz okulu sürecinde ahşap üzerine akrilik boya ile öğrencilerimizin

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı LİSE KULÜPLERİMİZ

Eğitim Öğretim Yılı LİSE KULÜPLERİMİZ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı LİSE KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Beril KAFESCİOĞLU Herhangi bir sağlık probleminin olmaması Lise öğrencileri -Yıl içerisinde belirlenmiş olan branşa ait temel, teorik ve

Detaylı

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize, kendi ilgi alanlarında yapacakları bu kulüplerde verimli çalışmalar yapacakları bir Öğretim Yılı diliyoruz.

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize, kendi ilgi alanlarında yapacakları bu kulüplerde verimli çalışmalar yapacakları bir Öğretim Yılı diliyoruz. 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SOSYAL ETKİNLİKLER ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2016 2017 Öğretim yılında açılacak kulüplerimizin tanıtımlarını gerçekleştirdik. Bu yıl açılacak kulüplerin danışman öğretmenleri,

Detaylı

OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR

OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR Okan Anaokulu olarak akademik ve sosyal becerilerinin denge ve uyum içinde olduğu bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eğlenirken öğrenen, çağın gerektirdiği yeniliklere

Detaylı

TEMEL SANAT EĞİTİMİ NEDİR?

TEMEL SANAT EĞİTİMİ NEDİR? TEMEL SANAT EĞİTİMİ NEDİR? Temel sanat eğitimi çizgi, form, mekân, renk, üç boyutlu yapı, görsel algılama ve inceleme ile ilgilenir. Temel sanat eğitimi derslerinin temeli Bauhaus a, Johannes Itten in

Detaylı

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Hafta Sonu Cumartesi Etkinlikleri Eğitim Öğretim Yılı

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Hafta Sonu Cumartesi Etkinlikleri Eğitim Öğretim Yılı Darüşşafaka Eğitim Kurumları Hafta Sonu Cumartesi Etkinlikleri 2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı KEMAN Orkestraların olmazsa olmazı keman çalgısı, insan ses grubunun sopranosu (ince kadın sesi) olarak düşünülebilir.

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI

İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI Vizyon: Farklı disiplinlerden gelen katılımcılara yönetim sanatının temel ilkeleri ve çağdaş bilgi birikiminin esaslarını vererek ulusal ve uluslararası işletmelerde

Detaylı

Çoklu Zeka Kuramı - Zeka Tipleri

Çoklu Zeka Kuramı - Zeka Tipleri Çoklu Zeka Kuramı - Zeka Tipleri Howard Gardner "Çoklu Zeka Kuramı" nı ortaya atmadan önce insanların zeki olup olmadığı matematik, geometri ve mantık sorulardan oluşan IQ testleri ile ölçülmekteydi. Fakat

Detaylı

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Adı Soyadı: Sınıfı: HAFİF ZİHİNSEL 4/... No: Ders/Ünite:MATEMATİK ÖLÇÜLER Uzun Dönemli Amaçlar 1. Ölçüleri kavrar Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Öğretim

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Ders Adı Tez Konularında Özel Çalışmalar Ders Kodu MECE 598 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Bahar 0 0 0 0 10 Ön Koşul

Detaylı

Ulusal ve evrensel değerlere bağlı, bilim, sanat ve spor alanında lider, mutlu dünya insanı yetiştirmektir.

Ulusal ve evrensel değerlere bağlı, bilim, sanat ve spor alanında lider, mutlu dünya insanı yetiştirmektir. kokul ve Ortaokulu Vizyonumuz Ulusal ve evrensel değerlere bağlı, bilim, sanat ve spor alanında lider, mutlu dünya insanı yetiştirmektir. Misyonumuz Milli Eğitim Bakanlığımız ın müfredatını, üstün zekalı

Detaylı

OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ

OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ Marmara Evleri Anaokulunda Rehberlik Hizmetleri (3 6 yaş) Okulumuzdaki tüm öğrencilerin her yönüyle sağlıklı gelişmeleri, okul ortamına uyum sağlamaları ve kapasitelerini

Detaylı

3-4 Yaş Grubu Yaz Okulu Programı ETKİNLİK İÇERİĞİ VE AMAÇLARI

3-4 Yaş Grubu Yaz Okulu Programı ETKİNLİK İÇERİĞİ VE AMAÇLARI 3-4 Yaş Grubu Yaz Okulu Programı ETKİNLİK İÇERİĞİ VE AMAÇLARI ÇOCUK ZUMBASI Çocukların eğlenerek, iskelet ve kas sistemlerini güçlendirmeleri, doğru bir fiziksel gelişim göstermeleri amaçlanır. Etkinliğin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

TYYÇ-SİY. BİL. & ULUSLARARASI İLİŞ. YÜKSEK LİSANS PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-SİY. BİL. & ULUSLARARASI İLİŞ. YÜKSEK LİSANS PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TYYÇ -YÜKSEK LİSANS EQF-LLL: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey BİLGİ YÖK Sosyal ve Davranış Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI

Detaylı

Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel

Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel etkinliklere meraklı; yabancı dili iyi konuşan, akademik

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi olarak Kış Okulu, Bahar dönemi ve Yaz Okulu şeklinde gerçekleştirdiğimiz tüm zenginleştirme

İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi olarak Kış Okulu, Bahar dönemi ve Yaz Okulu şeklinde gerçekleştirdiğimiz tüm zenginleştirme İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi olarak Kış Okulu, Bahar dönemi ve Yaz Okulu şeklinde gerçekleştirdiğimiz tüm zenginleştirme aktivitelerine ilişkin gözlemlerimiz bizlere özellikle okulları

Detaylı

Tüzyev Kursları. Başlıyor! TÜZYEV. Kurslarımıza Tüm Öğrencilerimiz Dahil Olabilmektedir. https//.tuzyev.org TüzyevVakfi tuzyev Tuzyev_Vakfi

Tüzyev Kursları. Başlıyor! TÜZYEV. Kurslarımıza Tüm Öğrencilerimiz Dahil Olabilmektedir. https//.tuzyev.org TüzyevVakfi tuzyev Tuzyev_Vakfi Tüzyev Kursları Kurslarımıza Tüm Öğrencilerimiz Dahil Olabilmektedir Başlıyor! TÜZYEV 0216 326 81 88 0545 236 61 20 Türkiye Üstün Zekalılar Yüksel Eğitim Vakfı https//.tuzyev.org TüzyevVakfi tuzyev Tuzyev_Vakfi

Detaylı

MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI. Programın Temel Yapısı

MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI. Programın Temel Yapısı MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI Programın Temel Yapısı MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI İlkokul ve Ortaokul 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar Çıkmış soru (ÖABT-LS) Uygulanmakta olan Ortaöğretim Matematik

Detaylı

İlkokul Etkinliklerimiz

İlkokul Etkinliklerimiz İlkokul Etkinliklerimiz 1. SINIFLAR - 2. SINIFLAR - Bale 3. SINIFLAR - Latin Dansları 4. SINIFLAR - Latin Dansları - Robotik - Akıl Oyunları Yaratıcı Drama Drama yönteminde bütün duyu organları etkin bir

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 2018 2019 SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI 28.09.2018 Sayın Velimiz, Özgüveni yüksek, sosyal ilişkilerinde başarılı,

Detaylı

HİSAR OKULLARI ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIM VE KRİTERLERİ

HİSAR OKULLARI ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIM VE KRİTERLERİ HİSAR OKULLARI ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIM VE KRİTERLERİ Müzik Ödülü Müzik Ödülü, Ortaokul öğrenimi boyunca Müzik dalında rol model olmuş, branşında okul içi ve dışındaki etkinliklere katılmaya istekli ve

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

Elektrik Mühendisliğine Giriş (EE 234) Ders Detayları

Elektrik Mühendisliğine Giriş (EE 234) Ders Detayları Elektrik Mühendisliğine Giriş (EE 234) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Elektrik Mühendisliğine Giriş EE 234 Her İkisi 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı