Yönetici Koçluğu. Yönetici Koçluğu Yaklaşımı. Kurumlar ve Yönetici Koçluğu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yönetici Koçluğu. Yönetici Koçluğu Yaklaşımı. Kurumlar ve Yönetici Koçluğu"

Transkript

1 Yönetici Koçluğu Yönetici Koçluğu Yaklaşımı, koç müşterisi arasında oluşturulan etik ilkelere dayalı presyonel bir paylaşım sürecidir., kişinin yaşama dair farkındalığını, mutlu başarılı yaşama becerisini artırmaya, içsel kaynaklarına ulaşmasına, kaynakları istenildiği biçim süreklilikte kullanmasına destek sağlayan özel bir süreçtir. ; güçlü soru sorma becerileri ile, koçluk alanında kalarak kişilerin kendi öz kaynaklarını harekete geçirmeleri gerçekte ne istediklerini, bu isteklerine nasıl ulaşabileceklerini, kararlılıkla sonuca ulaşmak üzere bu isteklerini nasıl sürdürebileceklerini ulaşılacak sonucun net tanımını nasıl yapabileceklerinin yaklas ımlarını ortaya koyan bir disiplindir. kültüründe, bu kültüre sahip olanlar birbirleri ile saygı içinde iletişimi sürdürür, birbirlerine sınır koymadan rapor rir, iş ilişkilerini daha iyiye nasıl götürebilecekleri üzerinde çalışır, bireysel iş rimlerini nasıl artıracaklarının yol yöntemlerine ulaşır. Kişisel kurumsal gelişimde geri bildirimin nasıl güçlü bir araç oldugŭnu fark eder, yüksek güne dayalı ilişkiler kurar, iş performansını artırır. Kurumlar Yönetici Koçluğu Günümüzde iş yas amı bir çok paradoksu içinde barındırmaktadır. Bir taraftan uzun vadeli planlar yaparken diğer yanda hızlı kararlarla günlük işleri yürütme, krizleri çözme, müşteriye hızlı değisȩn bir ortamda en iyi hizmeti götürmeye çalışırken güncel eğilimleri takip edebilme, rekabetle bas a çıkabilme iş yas amında başarı odağındayken, sosyal yaşam, aile yaşamı yaşamın digĕr alanlarında dengeyi koruma çabaları. Bunlara birlikte çalışılan ekipler ile rimli uyumlu çalışma uluslararası parametreleri de ekleyince yöneticilerin konularına istedikleri gibi odaklanmaları giderek zorlaşmakta, sonuçta stres katsayıları artmaktadır.

2 Kurumunuzu günün koşullarına uyum sağlayan, sürdürülebilir, esnek sağlam bir yapı haline getirebilmek için güçlü bir öğrenme kültürü olusţurmak gerekir. Bu öğrenme kültürünü oluşturmada, reaktif bir yapıdan proaktif stratejik yaklaşımlara geçmede etkin bir yol liderlerin üst düzey yöneticilerin uzman koçlarla çalıs masıdır. Kurumunuzun üst düzey yöneticilerinin liderlerinin deneyimi, becerileri başarıları çok kıymetli. Bunlara ek olarak liderlerinizin işin uzmanı bir koç ile çalışması farkındalıklarını artırmak, onları seçilmiş davranışlara yönlendirmek, aksiyona geçmelerini yolda kalmalarını sağlamak sürecinde benzersiz bir destek sistemi oluşturur. Koçlar olarak danışanlarımızla çalışırken kendi özgün benliklerinin farkına varacakları bir ortam oluştururuz. İṡtedikleri değişim hedefi ile aralarında bariyer oluşturan, reaktif geliş mesi gereken yanlarını ortaya çıkarmak kadar güçlü yanlarının da ayırdına varacakları, özgün yapıları ile doğal olarak hareket edebilecekleri alanlardan faydalanabilecekleri bir değişim süreci yaratılmasını ön planda tutarız. Kis ilerin kendi yas am öykülerini bu öykülerin getirdiği değerleri onurlandırarak yaş amasının, güçlü yanlarını görmeleri kullanmalarının, geliştirmek istedikleri yanlarının farkına varmaları gelişme ortamı yaratmalarının sürekli değişime açık hatta değişimi yaratan kişi olmalarının önemini bilen koçlar olarak, danışanlarımız ile birlikte çalışırken tüm bu noktaları körükleyen açık, günilir, yaratıcı geliştirici ortamlar yaratırız. Bu ortamlarda değerler, hedefler, misyonumuz, vizyonumuz, liderlik yöneticilik becerileri kağıt üzerinde bir dizi kelime olmaktan çıkıp, gerçekten bizim için anlam ifade eden, üzerinde çalışılabilir, hayat felsefemiz haline dönüşen ulasţıkça gelişimi değişimi somut olarak hissettiğimiz, yetinmeyip dahasını istediğimiz, takımlarımıza da enerjimizi yansıtıp onların da gelişim değişimine katkıda bulunduğumuz bir dünya haline gelir. Böylece artık rollerimiz üstümüze olmayan ya her geçen gün eskiyen giysiler olmaktan çıkıp, gururla taş ıdığımız özgün benliklerimiz olur. Liderliğin ilk şartı olan rol modeli olma da ancak bu şekilde ete, kemiğe bürünebilir. Tüm dünya şampiyonlarının bir koçu vardır. Onlar gerek sizi dinleyerek, gerek yaptığınız işe bakarak, gerekse geri bildirim rerek yolculuğunuzda yanınızda olur olmak istediğiniz yere ulaş manızda katalizör olurlar.

3 Hizmeti Kapsamı Üst Düzey Yönetci Koçluğunun temel amacı yoğun is yaşamı sürecinde yöneticilere gereksinimleri doğrultusunda ortaya çıkacak alanlara odaklanmalarını sağlamak yaşamlarını kolaylaştıracak araçları keşfetmelerini, sınırsız insan potansiyelini etkin rimli kullanmalarını desteklemektir. Bu alanlar arasında sayılabilecek olanlar: Olduğunun daha iyisi olma İş yaşamı yaşamın diğer alanları arası dengeyi oluşturma Tepede olma yalnızlığını paylaşabilme sesli düşünebilme Kendinde geliştirmek/değiştirmek istediği ya kurumunun kendisinde geliştirmesini elzem gördüğü yönleri üzerinde istenilen değişime dog ru çalışma Performans rimlilik artırma Kendi sistemi içinde dışsal (outer) içsel (inner) rollerinin farkındalığına varma Güçlü yönleri becerileri daha üst noktalara taşıma Başarıyı engelleyen faktörleri tespit etme çözümleme Geliştirilmesi gereken yönler için stratejiler belirleme Organizasyonel ilişki sistemlerine ilisķin farkındalık oluşturma Gerektiğinde koçluk alan yönetici izin rdiğinde koçun bilgi becerileri dahilinde olan alanlarda koçtan mentörlük alma yaklaşımı ile liderliği ortaya çıkarma olarak özetlenebilir. Koç, yöneticinin vizyon, strateji geliştirme karar rme süreçlerinde önemli bir yol arkadaşıdır. Yöneticiler, ulaşmak istedikleri hedeflere, geliştirmek istedikleri alanlara yönelik harekete geçmeyi kolaylaştırmak, içinde bulundukları süreci tam olarak değerlendirebilmek daha etkin bir yönetim performansı sergilemek için koçlarla çalışırlar. Yönetici Koçluğu Yaklaşımı Yönetici Koçluğu Yaklaşımı öncelikle aşağıdakileri kapsar: Tam gizlilik: Yönetici koçluğunda, koçluk, süreç sonuçlara ilişkin hiçbir bilgi kurum içi dışı kis ilerle paylas ılamaz. Süreç tamamen koç danışan arasında geçer. Danışan koç arasında güne dayalı bir iletişim kurulur. Basļangıç görüşmelerinde danışanın bir koçla çalıs ma kavramına koçluk yaklaşımlarına alışması koçluk için temel olan karşılıklı uyumun oluşması sağlanır. Koç süreç boyunca koçluk alanı üst düzeyde, etkin bir şekilde dinler. yöntemleri, deneyim birikimleri doğrultusunda koç; birikimlerinin koçlukla sentezinden ortaya çıkan güçlü soruları sorar.

4 alan kişinin kısa dönemli hafıza bilinçli farkındalığında olmayan ancak sahip oldugŭ, bildiği /ya o anda sentezlediği sonuçların ortaya çıkması için koç, koçluk yöntemlerini kullanır. Sürecin sonuçlara ilisķin sorumluluğu danışana aittir. Danışan koçluk görüşmelerinde planladığı aksiyonların gerçekleştirilmesinden ulaştığı sonuçlardan tamamen kendisi sorumludur. Danışan ihtiyaç duyuyorsa üzerinde çalışılan alanlar koçun bilgi, beceri deneyim alanları içindeyse, koçun bir mentor olarak rol almasını isteyebilir. Yapı Yönetici Koçluğu çalışması bire bir gerçekleştirilen bir Liderlik Gelis im Koçluğu çalışmasıdır. toplantıları sayısı, birincisi (yapıya uygun olması durumunda) yöneticinin yöneticisi İnsan Kaynakları Direktörü ile birlikte gelişim alanlarını sürecin hedeflerini belirleme sonuncusu yine aynı ekibin katılımı ile süreçte elde edilen gelişimi danışanın kendisinden dinleme olmak üzere toplam 12 adet birer saatlik görüşmeler olarak öngörülmektedir. 12 toplantı sonrasında talep olması durumunda toplantı sayısı artırılabilir. Gizlilik Koç, koçluk hizmetinin kişiye kuruma özel bilgilerin paylas ılmasından oluşan hassas yapıya uygun olarak, çalışma sürecinde edindiği hiçbir ticari, teknik, kişiye kuruma özel bilgiyi, belgeyi üçüncü ş ahıslarla paylaş mamayı çalışmayı tam bir gizlilik esasına uygun olarak yürütmeyi taahhüt eder. Danışan, Kurum Koçun ortaklaşa olarak üzerinde anlaştığı bilgiler dışında, Koç, Danışanın görüşmelerde paylaştığı kişiye özel bilgileri izin onayı olmadan kurum yönetimi üçüncü şahıslarla paylaşamaz. Danışanın özel yas am bilgileri de gizlilik kapsamında yer almaktadır. Bununla birlikte, mal cana kasıt, kanuna aykırı niyet, eylemler bu madde kapsamı dışında kalır. Bizler, eğitimli, deneyimli, akredite ICF üyesi Koçlar olarak bu süreçte her aşamada yanınızda olacağımıza, tüm etik kurallara gizlilik ilkesine uyacağımıza, size istediğiniz seçtiğiniz yönde gelişmeniz, değişmeniz bunları içselleştirmeniz için becerilerimizi koçluk araçlarını da kullanarak keyifli, günilir, destekleyici geliştirici bir ortam yaratacağımıza söz riyoruz.

5 Ferah Lök, MSc, PCC, ACPC Kendini sürekli geliştirmek birikimini insanların kurumların gelişimi için aktarmak konusundaki hesi kararlılığı ile iş hayatını şekillendiren Ferah, hem kurumlara hem de bireylere gelişimlerinin her noktasında katkıda bulunmaktadır. Orta lise eğitimini Robert Kolej de tamamlayan Ferah, İTÜ mezunu Yüksek Endüstri Mühendisidir. Yüksek Lisans eğitimi sırasında Boğaziçi Ünirsitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışan Ferah, uzun kariyer yolculuğuna ilk adımını IBM de attı. 20 yıl süren bu yolculuğunda yönetici olarak Satış, Pazarlama Hizmetler alanlarında rol alıp takımlara liderlik yaptı. IBM hayatı boyunca pek çok başarılı projeye imza attı, çok sayıda ödül kazandı, pek çok değişim sürecine katkıda bulundu, değişik sektörlerde alanlarda çalıştı, takımlar yönetti, IBM Global Hizmetler Outsourcing Birimlerinin Türkiye de kurulmasının yeni satış modellerinin Türkiye de yerleşmesinin öncülüğünü yaptı. Satış Direktörü olduğu IBM den 2006 yılında girişimci olarak hayallerini gerçekleştirmek üzere ayrılan Ferah, o günden beri yönetim danışmanlığı, eğitim koçluk alanında üst düzey yöneticiler takımlar ile çalışıyor. Liderlik, performans kariyer gelişiminde birey kurumların en özgün liderlik stillerini oluşturmaları sürecine destek oluyor. Takım koçluğunda takımların içinde bulunduğu sisteme bütünsel bir yaklaşımla bakan Ferah, istenilen değişimi yaratabilmek için daha yaratıcı, dayanışmacı cesur takımların oluşumuna katkıda bulunuyor. Çalışan mutluluğu, bağlılığı işren markası çalışmaları özellikle odaklandığı alanlardan bazıları. Insead ın düzenlediği Satış Yöneticiliği programını tamamlayarak Satış - Bölge Yöneticisi Sertifikası Adler International Sertifikasyon Programını tamamlayarak ACPC International Coach Federation dan PCC ünvanını alan Ferah, aynı zamanda takım koçluğu alanında Organization and Relationship Systems Coaching, Transaksiyonel Analiz, Medical Coaching Supervisor Coaching sertifikalarına sahiptir. Ayrıca presyonel hayatı boyunca uluslararası ortamlarda çok sayıda Liderlik Değişim Yönetimi eğitimi almıştır ACT (Accelerate Change Together) Programı dahil olmak üzere pek çok alanda sertifika sahibidir saati aşan koçluk deneyimini uzun başarılı bir presyonel iş hayatı ile birleştiren sayılı koçlardandır. Çalışmalarını kurucusu olduğu Platformu Coaching Atelier bünyesinde sürdüren Ferah, aynı zamanda Institute for Leadership and Management ın (City & Guilds) Leadership, Management, Coaching Mentoring alanlarında External Verifier ı olarak çalışmaktadır ICF EMCC üyesidir. Ferah, Geleceğin Kadın Liderleri gibi özellikle gençler kadınlar için yapılan sosyal sorumluluk projelerinin daimi gönüllü çalışanı olarak topluma katkıda bulunan çalışmalarda yerini almaktadır.

Stratejik Müzakere Teknikleri

Stratejik Müzakere Teknikleri Stratejik Müzakere Teknikleri Stratejik Müzakere Teknikleri Atölyesi Bu atölye Kurum içinde çalışanlar arasında ya üçüncü şahıs kurumlar ile yapılan müzakerelerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi müzakerelerden

Detaylı

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci Neden Koçluk? İnsanların günlük koşuşturma içinde hayatlarının bazı yönlerinde dengenin kaçtığını fark edemez. (iş, aile, dostlar ve kendimiz

Detaylı

DENGE MERKEZİ & ERICKSON COACHING INTERNATIONAL KİMDİR?

DENGE MERKEZİ & ERICKSON COACHING INTERNATIONAL KİMDİR? DENGE MERKEZİ & ERICKSON COACHING INTERNATIONAL KİMDİR? Denge Merkezi; İNSAN ın, yaşamının tüm alanlarında dengeyi kurması ve kendini gerçekleştirmesi için eğitim, danışmanlık ve koçluk hizmetleri vermektedir.

Detaylı

212 Derece Hakkında. Koçluk Modelimiz ve Koçluk İlkelerimiz. Neden 212 Derece? Koçlukta Temel Aldığımız İlkeler

212 Derece Hakkında. Koçluk Modelimiz ve Koçluk İlkelerimiz. Neden 212 Derece? Koçlukta Temel Aldığımız İlkeler Tanıtım Kataloğu Koçluk Modelimiz ve Koçluk İlkelerimiz 212 Derece Hakkında Akademimiz Can Deniz Timur tarafından profesyonel koçluk ve kişisel gelişim programları vermek üzere 2014 yılında Ankara da kuruldu.

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU PROGRAMI

EĞİTİM VE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU PROGRAMI 17-21 Haziran 2015 EĞİTİMİN KAPSAMI VE HEDEFİ Eğitim ve öğrenci koçluğunda amaç: koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliğioluşturmaktır.

Detaylı

Koç, öncelikle danışanının bulunduğu noktayı geniş açıyla fark etmesini ve tanımlamasını

Koç, öncelikle danışanının bulunduğu noktayı geniş açıyla fark etmesini ve tanımlamasını Şu an bulunduğu durumdan daha iyi durumda olmak isteyen herkes koçluk hizmetinden yararlanabilir. Ulaşmak istediği bir hedefi, çabası, değişim arzusu ve hayali olan her insan statü ve eğitim farkı olmaksızın

Detaylı

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com KOÇLUK HİZMETLERİMİZ Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com Gelişim Koçluğu Gelişim Koçluğu, bireyin isteği doğrultusunda, mevcut durumundan arzu ettiği duruma gerçekçi hedeflerle ulaşmasını sağlayan

Detaylı

a. Koç, hedeflere ulaşmak, problemleri çözmek, öğrenmek ve geliştirmek için yardım etmeye çalışan ortaktır.

a. Koç, hedeflere ulaşmak, problemleri çözmek, öğrenmek ve geliştirmek için yardım etmeye çalışan ortaktır. 1 Koç ile ilgili verilmiş olan bilgilerden hangisi yanlıştır? a. Koç, hedeflere ulaşmak, problemleri çözmek, öğrenmek ve geliştirmek için yardım etmeye çalışan ortaktır. b. Koç; ilgili yasal süreçler,

Detaylı

UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM

UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM ARS Training, profesyonel iş dünyasında gereksinim duyulan eğitim ve danışmanlık hizmetlerini bütünsel yaklaşımla, duygu ve davranışları temel alarak uygulayan bir eğitim

Detaylı

Yönetimde Koçluk ve Mentorluk

Yönetimde Koçluk ve Mentorluk Yönetimde Koçluk ve Mentorluk AYMED Toplantısı 28 Nisan 2010, Marmara Yelken Kulübü Erenköy/Kadıköy-İstanbul Navitas Eğitim, Danışmanlık ve Koçluk Hizmetleri www.navitas-tr.com Tel. 0212 319 77 05 Eğitim

Detaylı

1 2.ADIM. Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN 3.ADIM .ADIM

1 2.ADIM. Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN 3.ADIM .ADIM BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN 212 Derece Koçluk Akademisine hoş geldiniz! Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! Binlerce kilometrelik seyahatler, küçük bir adımla başlar. -Lao Tzu 1 2.ADIM.ADIM

Detaylı

1 2.ADIM. Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN 3.ADIM .ADIM.

1 2.ADIM. Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN 3.ADIM .ADIM. Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN 212 Derece Koçluk Akademisine hoş geldiniz! Profesyonel koç olmak veya koçluk yetkinliklerini kullanarak potansiyelinizi yukarı

Detaylı

1 2.ADIM. Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! 3.ADIM .ADIM İLETİŞİM İŞBİRLİĞİ DESTEK FARKINDALIK SEÇİM ÖZGÜVEN

1 2.ADIM. Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! 3.ADIM .ADIM İLETİŞİM İŞBİRLİĞİ DESTEK FARKINDALIK SEÇİM ÖZGÜVEN Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! 1 2.ADIM.ADIM 3.ADIM İLETİŞİM İŞBİRLİĞİ DESTEK FARKINDALIK SEÇİM ÖZGÜVEN YENİ ANLAYIŞ SEÇİM ÖZGÜVEN PERFORMANS BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN 212 Derece

Detaylı

B i z K i m i z. Şirketleri, ihtiyaç duyulan ve organizasyonda değer yaratan, katkı sağlayan stratejiyi kuran pozisyonlarla. buluştururuz.

B i z K i m i z. Şirketleri, ihtiyaç duyulan ve organizasyonda değer yaratan, katkı sağlayan stratejiyi kuran pozisyonlarla. buluştururuz. B i z K i m i z Şirketleri, ihtiyaç duyulan ve organizasyonda değer yaratan, katkı sağlayan stratejiyi kuran pozisyonlarla buluştururuz. Yönetici kadrolarına ve ihtiyaca göre diğer kadrolara koçluk hizmeti

Detaylı

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 2016 Çatışma Yönetimi: Kişi, Ekip ve Organizasyon Değişimi Koçluk Yaklaşımı ile Yönetmek Eğiticinin Eğitimi: Eğitime ve Kişiye Özel Ekip Yönetimi: Bütünsel

Detaylı

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz?

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz? Türkiye nin en popüler iş arama ve işe alma platformları olan yenibiriş.com da 1500, kariyer.net te ise 2000 e yakın İç Kontrol başlıklı ilan bulunmaktadır. İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere

Detaylı

Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2018 Eğitim Takvimi

Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2018 Eğitim Takvimi Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2018 Eğitim Takvimi Elemental - Value, CTI Co-Active Koçluk programlarının Türkiye temsilcisidir. NEDEN CTI? NEDEN Co-Active?

Detaylı

tmmob makina mühendisleri odası Ü İ İ ENDÜSTRİ-İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ HURULTRVI 29 Kasım 1997/İZMİR Bildiriler ve Paneller mmo yayın no: 222

tmmob makina mühendisleri odası Ü İ İ ENDÜSTRİ-İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ HURULTRVI 29 Kasım 1997/İZMİR Bildiriler ve Paneller mmo yayın no: 222 tmmob makina mühendisleri odası Ü İ İ ENDÜSTRİ-İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ HURULTRVI 29 Kasım 1997/İZMİR Bildiriler ve Paneller mmo yayın no: 222 V EİM KURULTAYI DÜZENLEME KURULU İlknur ATEŞ Meriç BEBİTOĞLU Nurten

Detaylı

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ GÜVEN Dürüstlüğümüz, doğruluğumuz ve etik iş uygulamalarımız ile güven kazanırız. Doğruluk ve yüksek

Detaylı

Eğitim Takvimi. 2015 Sonbahar Dönemi. CTI ın çığır açan Co-Active Koçluk Programı. İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri

Eğitim Takvimi. 2015 Sonbahar Dönemi. CTI ın çığır açan Co-Active Koçluk Programı. İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri CTI ın çığır açan Co-Active Koçluk Programı 2015 Sonbahar Dönemi Eğitim Takvimi İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri Elemental - Value, CTI Co-Active Koçluk programlarının Türkiye temsilcisidir. NEDEN CTI?

Detaylı

KOÇLUK NEDİR? Rahile Yeni, 14.03.2012

KOÇLUK NEDİR? Rahile Yeni, 14.03.2012 KOÇLUK NEDİR? Rahile Yeni, 14.03.2012 Beklentileriniz.. Birey olarak, ne gibi ihtiyaçlar için koçluk alınabilir Bir alışkanlığınızı değiştirmek istiyorsanız Kişisel gelişiminizde bir davranış / yetkinliğinizi

Detaylı

ÖĞRENME NLP. GELiŞiM. ANALiZ. insan. TAKiP NLP KONFERANS. YETiŞKiN SATIŞ FARKINDALIK. ikna IŞMANLIK. BECERi YÖNETİM. ViZYON KONFERAN.

ÖĞRENME NLP. GELiŞiM. ANALiZ. insan. TAKiP NLP KONFERANS. YETiŞKiN SATIŞ FARKINDALIK. ikna IŞMANLIK. BECERi YÖNETİM. ViZYON KONFERAN. UYUM N N YÖNETİMİ NLP Ri MI N KURUMSAL FARKINDALIK insan ÖĞRENME KONFERANS SATIŞ Merhaba YÖNETİM IŞMANLIK FARKINDALIK izasyon AÇIKLIK OZİTİF ŞÜNCE NLP BECERi GELİŞTİRME STRATEJİ İLETİŞİM EKiP KONTROL DANIŞMANLIK

Detaylı

KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN ELÇİSİ: KURUMSAL AKADEMİLER. GÜLPERİ TANDAR LC Waikiki Kurumsal Akademi Direktörü Profesyonel Koç

KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN ELÇİSİ: KURUMSAL AKADEMİLER. GÜLPERİ TANDAR LC Waikiki Kurumsal Akademi Direktörü Profesyonel Koç KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN ELÇİSİ: KURUMSAL AKADEMİLER GÜLPERİ TANDAR LC Waikiki Kurumsal Akademi Direktörü Profesyonel Koç 01. Köklü Akademi Olmanın İncelikleri Stratejik Ortaklık Misyonu Kurum Kültürünü Dönüştürme

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Office Phone:

Office Phone: www.aimdanismanlik.com Office Phone: 0212 698 00 40 İÇİNDEKİLER 1. NEDEN AIM? 2. İŞ ORTAKLARIMIZ ve ÜYE KURUMLAR 3. DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ 4. İHTİYAÇLARINIZ, RİSKLERİNİZ ve BEKLENTİLERİNİZ NELER? 5.

Detaylı

TEMMUZ 2017 BÜLTEN. Koçluk, Eğitim, Danışmanlık. Tel: +90(216)

TEMMUZ 2017 BÜLTEN. Koçluk, Eğitim, Danışmanlık.  Tel: +90(216) TEMMUZ 2017 BÜLTEN Koçluk, Eğitim, Danışmanlık Tel: +90(216) 337 01 64 E-mail: info@houseofhuman.com www.houseofhuman.com ileri sayfa Kurumsal Eğitimler...04 ICF Onaylı Profesyonel Koçluk Eğitimleri...1

Detaylı

ÖRGÜTSEL DAVRANIŞTA GRUP SÜRECİ: TAKIM ÇALIŞMASI Doç. Dr. Cevat ELMA

ÖRGÜTSEL DAVRANIŞTA GRUP SÜRECİ: TAKIM ÇALIŞMASI Doç. Dr. Cevat ELMA Ünite 7 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞTA GRUP SÜRECİ: TAKIM ÇALIŞMASI Doç. Dr. Cevat ELMA TAKIM ÇALIŞMASI Takım çalışması, belirli sayıda işgörenin, belirli amaçlarla ve belirli sürelerle bir araya gelip sorunların

Detaylı

Office Phone:

Office Phone: www.aimdanismanlik.com Office Phone: 0212 698 00 40 İÇİNDEKİLER 1. NEDEN AIM? 2. İŞ ORTAKLARIMIZ ve ÜYE KURUMLAR 3. DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ 4. İHTİYAÇLARINIZ, RİSKLERİNİZ ve BEKLENTİLERİNİZ NELER? 5.

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

YÖNETİCİLİĞİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI

YÖNETİCİLİĞİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI YÖNETİCİLİĞİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI İçindekiler Koçluk Mini MBA... Motivasyon Toplantı Yönetimi Zaman Yönetimi ve Stratejik Önceliklendirme... Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Koçluk K im le r k a t ı

Detaylı

Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2016 Eğitim Takvimi İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri

Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2016 Eğitim Takvimi İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2016 Eğitim Takvimi İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri Elemental - Value, CTI Co-Active Koçluk programlarının Türkiye temsilcisidir.

Detaylı

Teknoloji Şirketleri için Yönetim & Liderlik MasterClass Oturumları Kurgusu ve İçeriği.

Teknoloji Şirketleri için Yönetim & Liderlik MasterClass Oturumları Kurgusu ve İçeriği. Yayın Tarihi : Eylül 2017 MindMomentum by Selim Geçit Teknoloji Şirketleri için Yönetim & Liderlik MasterClass Oturumları Kurgusu ve İçeriği. i DÖKÜMANIN AMACI Çalışan sayısı arttıkça karmaşıklaşan yönetsel

Detaylı

İŞLETME YÖNETİMİ VE ORGANİZASYONDA TEMEL KAVRAMLAR

İŞLETME YÖNETİMİ VE ORGANİZASYONDA TEMEL KAVRAMLAR İŞLETME YÖNETİMİ VE ORGANİZASYONDA TEMEL KAVRAMLAR Dr. M. Savaş Turhan, Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü İşletme 2 Belli bir ortamda, dış çevresinden aldığı girdileri belirli bilgi, teknoloji ve süreçleri

Detaylı

Executive House Workshop

Executive House Workshop Yönetici Kulübü Çalıştayı Çalıştayı Tasarlayan: H. Handan Öztürk H. Handan Öztürk firma ismi KANKALİTE den esinlenerek bu çalıştayı siz değerli yöneticiler için tasarlamıştır. KAN = Takviye & Beslenme

Detaylı

YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI

YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI 01 02 03 YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK YÖNETİCİLER İÇİN KOÇLUK BECERİLERİ

Detaylı

Life Academy Eğitim-Danışmanlık ve Bağımlılık Merkezi

Life Academy Eğitim-Danışmanlık ve Bağımlılık Merkezi Yaşam koçluğu, en basit anlatımla hayallerinizi planlara, planlarınızı da gerçeğe dönüştürmektir. "Kişisel Gelişim Danışmanlığı", bütünsel yaşam koçluğu ; kısaca bir çeşit yoldaşlıktır. Geleceği yaratırken,

Detaylı

Türkiye deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek için yeni bir program...

Türkiye deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek için yeni bir program... Türkiye deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek için yeni bir program... DeGiSen DUnyada GeliSmek Her Cocuk Fark yaratabilir Empati, Yaratıcılık, Liderlik, Ekip CalıSması Ashoka

Detaylı

AimCC (Aim Certified Coach) PROGRAMI

AimCC (Aim Certified Coach) PROGRAMI AimCC (Aim Certified Coach) PROGRAMI Mayıs 2016 Değerli Aim Koçlar, Aimco programında sizlerle çok keyifli bir yolculuğu tamamladık. Aimco kapsamında Aim Koçluk felsefesini deneyimleyerek programı Aim

Detaylı

5-Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU

5-Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 5-Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 2017 ÖNSÖZ 5-Element Eğitim ve Danışmanlık olarak, kişisel performans gelişim eğitimlerindeki temel amaç, kurumların taleplerine göre eğitim programlarını

Detaylı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller Okulu Modern Diller Birimi Akademik Yılı Güz Dönemi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller Okulu Modern Diller Birimi Akademik Yılı Güz Dönemi Doğu Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller Okulu Modern Diller Birimi 2017-2018 Akademik Yılı Güz Dönemi Dersin Kodu: MDBS 117 Dersin seviyesi: Önlisans/lisans programlarından tüm öğrencilere yönelik Dersin

Detaylı

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyonumuz Müşterilerin ürünlerini ve çevrelerini korumak ve güzelleştirmek için güvendikleri, yüksek kalitede, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümleri tutarlı şekilde

Detaylı

Müşteri Deneyimi Abdulkadir Ercan Demirtaş

Müşteri Deneyimi Abdulkadir Ercan Demirtaş Müşteri Deneyimi Abdulkadir Ercan Demirtaş 1 Bugün Neler Konuşacağız Anıya Dönüşen Müşteri Deneyimi Müşteri Yolculuğu Tasarımı Akılda Kalacak Müşteri Deneyimi Projeleri Müşteri Deneyiminde Dijital Dönüşüm

Detaylı

Liderlikte Güncel Eğilimler. Konuşan Değil, Dinleyen Lider. Şeffaf Dünyada Otantik Lider. Bahçevan İlkesi. Anlam Duygusu Veren Liderlik

Liderlikte Güncel Eğilimler. Konuşan Değil, Dinleyen Lider. Şeffaf Dünyada Otantik Lider. Bahçevan İlkesi. Anlam Duygusu Veren Liderlik Video Başlığı Açıklamalar Süresi Yetkinlikler Liderlikte Güncel Eğilimler Konuşan Değil, Dinleyen Lider Son on yıl içinde liderlik ve yöneticilik konusunda dört önemli değişiklik oldu. Bu videoda liderlik

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

EPWN İstanbul. Giriş

EPWN İstanbul. Giriş EPWN İstanbul Giriş Avrupa Profesyonel Kadınlar Ağı ("EPWN") EPWN, tüm sektörlerden ve sanayilerden profesyonel kadınlar için dinamik ve hızlı büyüyen çevrimdışı ve çevrimiçi bir ağ ve liderlik geliştirme

Detaylı

TOPLAM KALİTE LİDERLİĞİ ZTM 433 KALİTE KONTROL VE STANDARDİZASYON PROF. DR. AHMET ÇOLAK

TOPLAM KALİTE LİDERLİĞİ ZTM 433 KALİTE KONTROL VE STANDARDİZASYON PROF. DR. AHMET ÇOLAK TOPLAM KALİTE LİDERLİĞİ ZTM 433 KALİTE KONTROL VE STANDARDİZASYON PROF. DR. AHMET ÇOLAK TOPLAM KALİTE LİDERLİĞİ Drucker, liderliği, ne tam karizma, ne de kişilik olarak tanımlamaktadır.lider, liderliği

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

MENTORLUK. Dr. Riza KADILAR / Özlem Balkan M E N T İ B U L U Ş M A S I

MENTORLUK. Dr. Riza KADILAR / Özlem Balkan M E N T İ B U L U Ş M A S I MENTORLUK MENTORLUK için Yetenek ve tecrübeden faydalanılarak kurulan öğrenme ortaklığı Bilgili ve deneyimli bir kişinin, bilge liğini başka bir kişinin kendi bilgeliğini geliştirmesi için onun hizmetine

Detaylı

Köpek eğitmenle liderlik eğitimi

Köpek eğitmenle liderlik eğitimi Köpek eğitmenle liderlik eğitimi Amaç Sakin ve özgüvenli kişiler olarak özellikle kriz durumlarının yönetilmesi Patron değil her durumda lider olmayi seçen bireyler Vücut dilini her ortamda okumak ve kullanmak

Detaylı

Zirve Takvimi

Zirve Takvimi 2016-2017 Zirve Takvimi İK profesyonellerinin buluşma noktası... 2016-2017 Zirve Takvimi 13. Seçme Yerleştirme & Yetenek Yönetimi Zirvesi 5-6 Ekim 2016, İstanbul Marriott Hotel Asia Performans, Ücret ve

Detaylı

Sedona. Eğitim Kataloğu

Sedona. Eğitim Kataloğu Eğitim Kataloğu 1. Organizasyonel yapılanma Organizasyonel yapılanma kapsamında yer alan takım yapıları, yönetim anlayışı, yazılım süreçleri gibi kavramlar, yazılım projelerini başarıya taşıyan yapıtaşları

Detaylı

Başarılı Destekleyici İstihdam Uygulamaları için Değişim Yönetimi

Başarılı Destekleyici İstihdam Uygulamaları için Değişim Yönetimi Türkiye de Engelliler İçin Farkındalığı & Kurumsal İstihdam Fırsatlarını Artırmak Bu proje Avrupa Komisyonu desteğiyle finanse edilmiştir. Bu yayın sadece yazarın görüşlerini yansıtır ve Komisyon buradaki

Detaylı

12K ALL Çizgi Ötesi Liderlik Modeli

12K ALL Çizgi Ötesi Liderlik Modeli 12K ALL Çizgi Ötesi Liderlik Modeli 12K ALL Model, diğer benzer modellerin aksine zayıf yetkinliklerin güçlendirilmesine değil, güçlü olan (çizgi ötesi) yetkinliklerin daha da baskın hale gelerek fark

Detaylı

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz Yetenek Yönetimi Bölümü 27 Ekim 2009 1. Rakamlarla İş Bankası 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı 3. Yeni İK İş Modeli 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz 5. Yetenek Yönetimi Yaklaşımımız

Detaylı

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER Önsöz Sevgili Çalışma Arkadaşlarım, Şirketimiz için net stratejik öncelikler ve iddialı hedef ler belirledik. Henkel de iş performansımızı arttırmamızda, önceliklerimizi

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr İŞLETME FAKÜLTESİ Yarının yatırımlarını şekillendirecek fikirler neden sizden

Detaylı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Misyon: Evrensel Etik İlkelerin Türkiye de toplumun her kesiminde benimsenmesi ve uygulanmasına önderlik etmek

Detaylı

LİDER VE YÖNETİCİ DEĞERLENDİRME VE GELİŞİM PROGRAMI

LİDER VE YÖNETİCİ DEĞERLENDİRME VE GELİŞİM PROGRAMI LİDER VE YÖNETİCİ DEĞERLENDİRME VE GELİŞİM PROGRAMI PozitifİK tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. YOURLOGO Günümüzde şirketlerin en büyük ihtiyacı küresel ekonomide rekabet edebilmelerini

Detaylı

ÇAĞRI MERKEZİ YÖNETİCİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI

ÇAĞRI MERKEZİ YÖNETİCİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI ÇAĞRI MERKEZİ YÖNETİCİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI ÇAĞRI MERKEZI YÖNETICI GELIŞTIRME PROGRAMLARI 01 02 03 ÇAĞRI MERKEZİ YÖNETİCİLERİ İÇİN REHBERLİK 'COACHING' ÇAĞRI MERKEZİ'NDE TAKIM OLUŞTURMA VE GELİŞTİRME

Detaylı

Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir?

Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir? Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir? Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG), okul içinde ve dışında öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme

Detaylı

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu Nisan 2013 Eğitim Kataloğu 8 Nisan 2013 Sedona, yazılım firmalarına ve büyük çaplı organizasyonların bilişim departmanlarına organizasyonel yapılanma, yöneticilik, takım çalışması ve kalite süreçleri alanlarında

Detaylı

KARİYER KOÇLUĞU. Güven ilişkisi

KARİYER KOÇLUĞU. Güven ilişkisi KARİYER KOÇLUĞU KARİYER KOÇLUĞU Proses uzmanı Kendi Hayatında uzman Koç Güven ilişkisi Koçluk Alan Kişi Koçluk; yorumsuz bir şekilde dinleyerek, merak ettiklerimizi sorarak, karşımızdaki kişinin özünde

Detaylı

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu 1- YENİLEŞİM YÖNETİMİ / LİDERLİK Liderler, yenilikçi bir kurum için gerekli olan ihtiyaçlar doğrultusunda; Yenileşim doğrultusunda vizyonu oluştururlar, Strateji ve politikaları tanımlarlar, Farkındalık

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI

İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI Vizyon: Farklı disiplinlerden gelen katılımcılara yönetim sanatının temel ilkeleri ve çağdaş bilgi birikiminin esaslarını vererek ulusal ve uluslararası işletmelerde

Detaylı

2. Gün: Stratejik Planlamanın Temel Kavramları

2. Gün: Stratejik Planlamanın Temel Kavramları 2. Gün: Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Virpi Einola-Pekkinen 11.1.2011 1 Strateji Nedir? bir kağıt bir belge bir çalışma planı bir yol bir süreç bir ortak yorumlama ufku? 2 Stratejik Düşünme Nedir?

Detaylı

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Daha kapsayıcı bir toplum için sözlerini eyleme dökerek çalışan iş dünyası ve hükümetler AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Avrupa da önümüzdeki

Detaylı

Etkinlik Listesi BÖLÜM II İLİŞKİLENDİRME AŞAMASI 67

Etkinlik Listesi BÖLÜM II İLİŞKİLENDİRME AŞAMASI 67 İçindekiler Etkinlik Listesi Önsöz XII XIV BÖLÜM I GİRİŞ 1 1. Danışmanlık ve yardım nedir? 3 Bölüm sonuçları 3 Danışmanlık, psikoterapi ve yardım 4 Danışmanlık nedir? 9 Yaşam becerileri danışmanlığı yaklaşımı

Detaylı

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Y jenerasyonunun internet bağımlılığı İK yöneticilerini endişelendiriyor. Duygusal ve sosyal becerilere sahip genç profesyonel bulmak zorlaştı. İnsan

Detaylı

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI Eğitimin Konusu: Takım Ruhu ve Yaratıcı Drama Eğitim Tarihi : 20 Nisan 2017 Eğitim Hedef Kitlesi: İş ve özel hayatında uyumlu ve verimli bir ortam yaratmak isteyen, İşletmelerde takım yöneten ve takım

Detaylı

GAYRİMENKULDE KADIN LİDERLER Strateji Planı

GAYRİMENKULDE KADIN LİDERLER Strateji Planı GAYRİMENKULDE KADIN LİDERLER 2016-2020 Strateji Planı NASIL BAŞLADI? ULI bünyesinde, 2016 yılında, gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların çalışma hayatlarındaki sorunlarının ve ihtiyaçlarının belirlenmesi,

Detaylı

Burada yer alan bilgiler şirket çalışanlarını bilgilendirme amaçlıdır. Her hakkı saklıdır. Para ile satılamaz. İzinsiz çoğaltılamaz.

Burada yer alan bilgiler şirket çalışanlarını bilgilendirme amaçlıdır. Her hakkı saklıdır. Para ile satılamaz. İzinsiz çoğaltılamaz. KARİYER REHBERİ 1 2 Burada yer alan bilgiler şirket çalışanlarını bilgilendirme amaçlıdır. Her hakkı saklıdır. Para ile satılamaz. İzinsiz çoğaltılamaz. Copyright 2015 Birinci Baskı: Mart 2015 Adese İnsan

Detaylı

e-mikro MBA Sertifika Programı Eğitim Fiyatları ve Bilgilendirme Broşürü 2014

e-mikro MBA Sertifika Programı Eğitim Fiyatları ve Bilgilendirme Broşürü 2014 Mikro MBA Sertifika Eğitim Fiyatları 1. Kategori Perfect Eğitim Paketi (10 Eğitim) 279,00 TL! 2. Kategori Plus Eğitim Paketi (5 Eğitim) 159,00 TL! 3. Kategori Pro Eğitim Paketi (3 Eğitim) 109,00TL! 4.

Detaylı

OLMA YÖNETİCİ HALLERİ BİRE-BİR KOÇLUK SEANSLARI DESTEKLİ ATÖLYE ÇALISMALARI

OLMA YÖNETİCİ HALLERİ BİRE-BİR KOÇLUK SEANSLARI DESTEKLİ ATÖLYE ÇALISMALARI HALLERİ BİRE-BİR KOÇLUK SEANSLARI DESTEKLİ ATÖLYE ÇALISMALARI Daha önce hiç sahip olmadığın bir şeye sahip olmak istiyorsan daha önce hiç yapmadığın bir şey yapmalısın. N. Peseschkian İş hayatında, Yönetme

Detaylı

A- YENİLEŞİM YÖNETİMİ

A- YENİLEŞİM YÖNETİMİ Yenileşim süreci içinde olan bir firmada aşağıda yer alan temel ölçütler aranır. A- YENİLEŞİM YÖNETİMİ 1-LİDERLİK Liderler, yenilikçi bir kurum için gerekli olan ihtiyaçlar doğrultusunda; Yenileşim doğrultusunda

Detaylı

Mentorluk? Belirli bir konuda yaşam bilgeliğinin bir kişiden diğerine gönüllülük çerçevesinde taşındığı karşılıklı bir ilişkidir.

Mentorluk? Belirli bir konuda yaşam bilgeliğinin bir kişiden diğerine gönüllülük çerçevesinde taşındığı karşılıklı bir ilişkidir. Mentorluk? Belirli bir konuda yaşam bilgeliğinin bir kişiden diğerine gönüllülük çerçevesinde taşındığı karşılıklı bir ilişkidir. Mentorluk bilgisini, deneyimini, aklını paylaşmaya hazır bir kişinin bu

Detaylı

GİRİŞ. Konuşma Başlatıcı Eğitim Araçları

GİRİŞ. Konuşma Başlatıcı Eğitim Araçları GİRİŞ Konuşma Başlatıcı Eğitim Araçları Giriş Konuşma Başlatıcı Eğitim Araçlarıs İçindekiler: Eli Lilly ve Şirketten Mektup s. 2 Giriş Healthy Interactions LLC Hakkında s. 3 Konuşma Başlatıcı Eğitim Araçları

Detaylı

AIMCO C o a c h i n g

AIMCO C o a c h i n g AIMCO C o a c h i n g Kurumsal Koçluk Programı 2014 Kış Dönemi İş Yaşamında Koç Yaklaşımı ile Verimli ve Etkili İş Yaşamı Sektörü ve fonksiyonu ne olursa olsun, kurumsal yaşam içerisinde en büyük fark

Detaylı

MENTORLUK. Dr. Riza KADILAR. European Mentoring and Coaching Council (EMCC) TÜRKİYE Yönetim Kurulu Başkanı. Dr. Riza KADILAR / EMCC Türkiye YK Başkanı

MENTORLUK. Dr. Riza KADILAR. European Mentoring and Coaching Council (EMCC) TÜRKİYE Yönetim Kurulu Başkanı. Dr. Riza KADILAR / EMCC Türkiye YK Başkanı MENTORLUK Dr. Riza KADILAR European Mentoring and Coaching Council (EMCC) TÜRKİYE Yönetim Kurulu Başkanı MENTORLUK yetenek ve tecrübeden faydalanılarak kurulan öğrenme ortaklığı bilgi bir kişinin bilgeliğini

Detaylı

Yeniden Yapılanma «re-organizasyon»

Yeniden Yapılanma «re-organizasyon» Yeniden Yapılanma «re-organizasyon» Yeniden Yapılanma Süreci Projenin Hedefi Ticari yaşamını sürdüren organizasyonunuz için, öncelikle yönetim kadrosu çalışanları ve sonrasında tüm çalışanları için, bir

Detaylı

Stajyer Eğitim Programı (SEP)

Stajyer Eğitim Programı (SEP) Stajyer Eğitim Programı (SEP) Güzin Ceyhan içindekiler İstanbul Enstitüsü Hakkında Stajyer Eğitim Programı (SEP) Vizyon ve Misyon Beklentilerimiz Programın Akışı Programın Özellikleri Başvuru Seminerler

Detaylı

Avrupalı liderler baskıcı, Türk liderler ise dostane

Avrupalı liderler baskıcı, Türk liderler ise dostane Avrupalı liderler baskıcı, Türk liderler ise dostane Dünyada yaşanan ekonomik kriz liderlik stillerinde de değişikliğe yol açtı. Hay Group'un liderlik stilleri üzerine yaptığı araştırmaya göre, özellikle

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Bünyesindeki Okullarda Yöneticilerin Yeterlilik Alanları -1 İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi Fırat Üniversitesi Ardahan Üniversitesi Siirt Üniversitesi

Milli Eğitim Bakanlığı Bünyesindeki Okullarda Yöneticilerin Yeterlilik Alanları -1 İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi Fırat Üniversitesi Ardahan Üniversitesi Siirt Üniversitesi OKULLARDA YÖNETİCİLERİN YETERLİLİK ALANLARI - 1 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ / SİİRT ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ YÖNETİCİ Yönetici, bir örgütün amaçlarını

Detaylı

TTI TriMetrix. Kişisel Yetenekler Versiyonu 1..2011

TTI TriMetrix. Kişisel Yetenekler Versiyonu 1..2011 TTI TriMetrix Kişisel Yetenekler Versiyonu D 1..2011 Türkiye Ana Distribütörü Barbaros Bulvari, Ertugrul Sitesi, No 133, Kat 5, Daire 11, 34349 BESİKTAS - ISTANBUL - TURKIYE +90 (212) 258 7625 / +90 (212)

Detaylı

Temel Yönetim Becerileri (Basic Management Skills)

Temel Yönetim Becerileri (Basic Management Skills) Temel Yönetim Becerileri (Basic Management Skills) Programın Amacı Yöneticiniz olarak benim görevim, işinizi daha iyi yapabilmeniz adına sizlere hizmet etmektir felsefesinin temel alındığı bu eğitimde

Detaylı

ViZYON BELİRLEME ÇALIŞMASI. Hazırlayan: Mustafa YILMAZ- Uzman (PKB)

ViZYON BELİRLEME ÇALIŞMASI. Hazırlayan: Mustafa YILMAZ- Uzman (PKB) ViZYON BELİRLEME ÇALIŞMASI Hazırlayan: Mustafa YILMAZ- Uzman (PKB) Strateji seçimi İş konuşmak için bir kamp yerini seçen iki rakip firma yöneticisinin karşısına bir ayı çıkar. Yöneticilerden biri hemen

Detaylı

ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA

ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA MART EĞİTİMLERİ ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA EĞİTİM PROGRAMLARI Geçmişten geleceğe köprü... MART/ 2010 10 MARTT

Detaylı

SÜT HAYVANCILIĞINDA EKOSİSTEM YARATMAK VE GLOBAL VERİYİ YÖNETMEK

SÜT HAYVANCILIĞINDA EKOSİSTEM YARATMAK VE GLOBAL VERİYİ YÖNETMEK AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI AR - GE YÖNETİMİ SÜT HAYVANCILIĞINDA EKOSİSTEM YARATMAK VE GLOBAL VERİYİ YÖNETMEK TRIODOR ARAŞTIRMA GELİŞTİRME YAZILIM VE BİLİŞİM TİC. LTD. ŞTİ.

Detaylı

DOĞAN GRUBU İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI DOĞAN GRUBU İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politikanın amacı Doğan Grubu olarak tüm şirketlerimizde İnsan Kaynakları yönetiminde uyguladığımız değerleri açıklamaktır. 2. KAPSAM Doğan

Detaylı

1-PROJE YÖNETİMİNE GİRİŞ

1-PROJE YÖNETİMİNE GİRİŞ 1-PROJE YÖNETİMİNE GİRİŞ Y R D. D O Ç. D R. K E N A N G E N Ç O L PROJE NEDİR Proje; benzersiz, özgün bir ürün, hizmet veya sonuç üretmek amacıyla yürütülen geçici faaliyetler bütünü bir girişimdir. (PMI

Detaylı

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber Bireysel Eğitim Planı nedir? Bireysel Eğitim Planı yazılı bir plandır. Tek bir özel öğrencinin güçlü yanlarını ve ihtiyaçlarını, bu öğrencinin ihtiyaçlarını

Detaylı

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 Hakkımızda CREALUS, kurulduğu günden bu güne kadar müşterilerine stratejik çözüm ortağı olarak yenilikçi, yaratıcı ve katma değerli eğitim ve

Detaylı

Kurumsal Eğitimlerimiz

Kurumsal Eğitimlerimiz 2017 Kurumsal Eğitimlerimiz İçindekiler YÖNETİCİLİK ve YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMLERİ... 11 Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi... 11 Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Eğitimi... 12 Yönetimde Temel Yaklaşımlar

Detaylı

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI. Eğitimin Konusu : Yetenek Yönetimi (Çalışanı Elde Tutma) Eğitim Tarihi : 16 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi :

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI. Eğitimin Konusu : Yetenek Yönetimi (Çalışanı Elde Tutma) Eğitim Tarihi : 16 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi : Eğitimin Konusu : Yetenek Yönetimi (Çalışanı Elde Tutma) Eğitim Tarihi : 16 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi : Mevcutta ekip yöneten veya gelecekte ekip yönetimi rollerine hazırlanan çalışanlar Mevcut rolünde

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Girişimcilik İlkeleri BBA 204 Bahar 3, 0, 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Girişimcilik İlkeleri BBA 204 Bahar 3, 0, 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Girişimcilik İlkeleri BBA 04 Bahar 3, 0, 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER STRATEJİK AMAÇLAR 1 BİLİMSEL GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ BİR ÜNİVERSİTE OLMAK STRATEJİK HEDEF 1.1 İnsan kaynağının akademik beceri, nitelik ve etkin araştırma yapabilme kapasitesinin arttırılması STRATEJİK

Detaylı

Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi

Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Uluslararası Af Örgütü insan haklarına saygı gösterilmesi, insan hakları ihlallerinin engellenmesi ve bu hakların korunması için çalışan

Detaylı

DSK nın Ortaya Çıkışı ve Gelişimi

DSK nın Ortaya Çıkışı ve Gelişimi Balanced Scorecard DSK nın Ortaya Çıkışı ve Gelişimi Bu yöntemin ortaya çıkışı 1990 yılında Nolan Norton Enstitüsü sponsorluğunda gerçekleştirilen, bir yıl süren ve birçok şirketi kapsayan Measuring performance

Detaylı

AIMCO. İş Yaşamında Koç Yaklaşımı ile Etkili İlişki Yönetimi. Kurumsal Koçluk Programı

AIMCO. İş Yaşamında Koç Yaklaşımı ile Etkili İlişki Yönetimi. Kurumsal Koçluk Programı AIMCO Kurumsal Koçluk Programı İş Yaşamında Koç Yaklaşımı ile Etkili İlişki Yönetimi Sektörü ve fonksiyonu ne olursa olsun, kurumsal yaşam içerisinde en büyük fark yaratan yetkinlik artık iletişim haline

Detaylı