T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK VE İSTASYON YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI TRAFİK MEVZUATI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ DAĞITIM YERLERİNE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK VE İSTASYON YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI TRAFİK MEVZUATI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ DAĞITIM YERLERİNE"

Transkript

1 1 / 5 Sayı : Konu : TCDD- DTİ arasındaki trafik ağırlıklı iş ve işlemlerde düzenleme DAĞITIM YERLERİNE 6461 Sayılı Kanun ile demiryolu tren işletmeciliği ve altyapı işletmeciliği birbirinden ayrılmış, TCDD Taşımacılık A.Ş. Teşekkülümüz bağlı ortaklığı olarak ihdas edilmiştir. TCDD Taşımacılık A.Ş. ve diğer demiryolu tren işletmecileri (DTİ) ile Teşekkülümüz arasında imzalanacak erişim sözleşmesi sonrası trenlerin işletilmesinde, Teşekkülümüz ve DTİ personelinin; görev, yetki ve sorumluluklarının düzenlenmesi, ikincil mevzuat çalışmaları kapsamında devam etmektedir. İlgili tüm mevzuatta gerekli düzenlemeler yapılana kadar bu emir hilafında olmayan tüm mevzuata da uyulacaktır. Şebeke Bildirimi hükümleri gereğince; trenlerin hazırlanması, seyrüseferi, son manevralarının yapılmasına kadar olan süreçte Teşekkülümüz ve DTİ personelinin uyması gereken hususlar aşağıya çıkarılmıştır. 1.a) Genel orerin duyurulması ile birlikte tüm gar ve istasyonlar; trenlerin kabul ve sevk yolları, yol meşguliyet planları, teşkil edilecek/seferi sonlanan trenlerin manevra planlarını saat ve yol belirtmek suretiyle yaparak ilgili tüm personel ile DTİ yetkililerine duyuracaklardır. Her orer değişiminde bu işlem tekrarlanacaktır. b) Orerde gösterilen ticari trenlerden işletilmeyerek iptal edilecek olanları, işletilmesi planlanan hizmet trenleri ve demiryolu hatlarında yapılacak çalışma programını içeren günlük tren/çalışma duyurusu, Bölge Müdürlüklerince bir gün önceden ilgililere duyurulacaktır. 2.a) DTİ yetkilisi, seferi planlanan ticari trenlerin işletileceğine dair bilgiyi, orer gereği hareket saatinden en az 2 saat önce gar/istasyonun TCDD Trafik Sorumlusuna, trafik sorumlusu olmayan yerlerde trafik kontrolörüne haberleşme araçlarıyla bildirecektir. b) Bu bilginin zamanında verilememesi halinde tren ve trafik durumu dikkate alınarak Tren Takip Bürosu tarafından tren iptal edilebilecektir. 3.a) Menevra talepleri; çıkışta, trenin orer gereği hareket saatinden en az 2 saat önce, fiili varışından en az 1 saat önce, diğer talepler manevra ihtiyacının ortaya çıkmasından hemen sonra yapılacaktır. b) Gar ve istasyonlarda yapılacak manevra talepleri; DTİ yetkili personelince "Manevra talep/gerçekleşme formu" ile talep edilecek ve gerçekleşmeler de bu form üzerinde gösterilecektir.

2 2 / 5 Trenlerin Hazırlanması ve Trafiğine Ait Yönetmelik'te "Manevra" tanımı içine giren (iltisak hattı/dolum-boşaltım hatlarına giriş çıkışlar, dizi/set temizliği, loko dolaştırılması vb.) tüm manevralar için bu prosedür uygulanacaktır. c) TCDD Trafik Sorumlusu olmayan yerlerdeki manevra talepleri, DTİ yetkilisi/trendeki DTİ trafik sorumlusu tarafından trafik kontrolörüne yapılacak, trafik kontrolörünün talimatı doğrultusunda manevralar gerçekleştirilecektir. Bu şekilde yapılan manevralara ilişkin kayıtlar trafik kontrolörünce 5728 modele süre belirtilerek yapılacak, manevra nedeniyle bekletilen tren ve bekleme süresi de kayıtlarda yer alacaktır. ç) Trafik Yönetim Merkezlerindeki manevra ve tren tehirlerine yönelik kayıtlar günlük olarak Bölge Müdürlüğüne gönderilecek, Bölge Müdürlüğünde yapılan günlük değerlendirme toplantısında değerlendirilecek, Trafik ve İstasyon Yönetimi Servis Müdürlüğünce listelere aktarılacaktır. d) Gar ve İstasyonlar; manevra talep/gerçekleşme formlarının bir suretini dosyalarında muhafaza edecek, manevra ve gerçekleşmelere ilişkin aylık liste oluşturarak, takip eden ayın ilk iş günü liste ile Bölge Trafik Servis Müdürlüklerine göndereceklerdir. Trafik Servis Müdürlüklerince Bölgedeki tüm işyerlerinin manevra talep ve gerçekleşmeleri birleştirilerek aylık olarak Kapasite Yönetim Servis Müdürlüğüne aktarılacaktır. 4.a) TCDD Kurumsal WEB sitesinde yer alan "Tren Hareket Bildirim Formu" düzenlenerek trenin çıkış istasyonundan orer gereği hareket saatinden 1 saat önce gar/istasyon trafik sorumlusuna teslim edilecektir. Bu form teslim edilmedikçe tren hareketine izin verilmeyecektir. b) TCDD Trafik Sorumlusu olmayan yerden çıkacak trenler için de bu form tanzim edilecek ve trenin güzergahındaki trafik sorumlusu bulunan ilk istasyona teslim edilecektir. Dizi kontrolü yapılması gereken bir husus varsa kontrol bu istasyonun trafik sorumlusu tarafından yapılacaktır. c) TCDD Trafik Sorumlusu olmayan yerden çıkacak olan trenin trafik sorumlusu, sevk öncesi trafik kontrolörüne trenin loko numarası, vagon adedi, dingil, uzunluk, net ve brüt ton bilgilerini ve ayrıca tehlikeli madde yüklü vagon olup olmadığını, trende seyir kısıtlaması gerektiren bir husus olup olmadığını merkezde kayıtlı haberleşme araçlarıyla bildirecektir. ç) Tren hareket bildirim formunda belirtilen tehlikeli madde yüklü vagon varsa TCDD Trafik Sorumlusu tarafından fiziki olarak dizideki yerleri, gerekli emniyet vagonları ve fren durumları kontrol edilecek, mevzuata uygun ise hareketine izin verilecek ve gerekli tedbirlerin alınması için trenin güzergahındaki ilgili tüm işyerlerine duyurulacaktır. d) Tren hareket bildirim formu bilgisayar ortamında mümkün olmadığında elle doldurulacak, sisteme entegre edildiğinde zaruret halleri dışında sistem dışından tanzimleri yapılmayacaktır.

3 3 / 5 e) DTİ yetkili personelince trenin sevke hazır olduğu, hareket saatinden en az 30 dakika önce Teşekkülümüz yetkili personeline bildirilecek ve alınacak izinden sonra sevk edileceği yola çekilecektir. 5. Trenin trafiğine yönelik ilgili modeller (5588, 5553, günlük tren/çalışma duyurusu, gerektiğinde 5201, 5602, 5721, 5722) ve DTİ'ne devir veya tahsis gerçekleşmemiş ise seyyar haberleşme araçları (telefon, GSM, GSM-R, telsiz) trenin trafik sorumlusu tarafından TCDD işyerinde TCDD Trafik Sorumlusundan imza karşılığı teslim alınacaktır. 6.a) Trenlerin kullanacağı tabletlerin sistem yazılımları ve güncellemeleri Teşekkülümüzce yapılacak/yaptırılacaktır. b) Tüm tabletler, TCDD Taşımacılık A.Ş. işyerlerine mevcut TCDD işyerlerinden tutanakla teslim edilecek, tutanakta tablet tipi, markası, IMEI numarası ve tablette yüklü olan sistemler belirtilecektir. Taşımacılık A.Ş. işyerlerine teslim edilen tabletlerin ve şarj aletlerinin muhafazasından, donanımına ait bakım ve onarımlarından TCDD Taşımacılık A.Ş. işyerleri sorumlu olacaktır. c) TCDD Taşımacılık A.Ş. ve diğer DTİ'ler; yeni tablet teminlerinde sistemin aksaksız çalışabilmesi için TCDD Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığının belirleyeceği özellikleri sağlamak ve sistemin yüklemelerini yaptırmak zorundadır. ç) DTİ görevlilerince tren ve personel bilgileri tablete girilecek, trafik cetveli ve eklerinin sistemden üretilmesi sağlanacaktır. 7.a) TCDD yetkili personeli, kalkışa hazır olan treni sevk edecektir. Tren, diğer tren trafiğini olumsuz etkilememek ve trafik emniyeti yönünden bir sakınca teşkil etmemek şartıyla en fazla 120 dakika geç sevk edilebilecektir. b) Vaktinden önce hazır olan yük trenleri, DTİ talebi ve Teşekkülümüzün kabulü şartıyla en fazla 1 saat önceden sevk edilebilecektir. Orer planına göre vaktinde işleyen trenler; gecikmeli, vaktinden önce ve plan dışı olarak çalışan trenlere karşı (imdat trenleri hariç) öncelik hakkına sahiptir. Trenlerin buluşma ve öne geçmelerinde bu husus dikkate alınacaktır. 8.a) Trenlerin hareketinden varışına kadar trafikle ilgili tüm iş ve işlemler Teşekkülümüz mevzuatına uygun şekilde yapılmaya devam edilecektir. b) Yolcu trenlerinde yolcuların biniş, iniş ve güvenliğinden ilgili DTİ sorumludur. 9.a) Trenlerin çıkışında veya seyri esnasında trendeki aksaklıktan kaynaklanan gecikmeler, 1612 No.lu Genel Emrin DTİ gecikme nedenleri bölümünden uygun kod seçilerek kayıt altına alınacak ve trenin trafik sorumlusu tarafından derhal trafik kontrolörüne bildirilecektir.

4 4 / 5 b) Trenin gecikmesi trendeki bir aksaklıktan kaynaklanmıyorsa trafik kontrolörü bu gecikme nedenini trenin trafik sorumlusuna bildirecek ve karşılıklı olarak gecikme kayıtlarının mutabakatla yapılması sağlanacaktır. c) Bölge Müdürlükleri; günlük olarak gar, istasyon, trafik yönetim merkezi ve tren takip büroları kayıtları ile tren trafik sorumlusu tarafından tabletlere girilen tren gecikmelerine ait kayıtları kontrol edeceklerdir. Farklı kayıt tespitlerinde Bölge Müdürlükleri merkezinde, Şebeke sorumlusu Bölge Md. Yrd. başkanlığında servis müdürlükleri (trafik ve istasyon yönetimi, kapasite yönetim) DTİ irtibat yetkilisi ile birlikte koordineli şekilde aksaklığın çözümüne çalışacaklar, mutabakat sağlandıktan sonra liste haline getirilen gecikmeler ilgili Daire Başkanlıklarına aylık olarak gönderilecektir. 10.a) DTİ' leri; kaza, olay, doğal afet gibi durumlar için; haber verilmesi gereken; yetkilileri, sorumluluk alanları ve haberleşme bilgileri, yolcu aktarma planları, yedek tutulacak dizi, set, loko, vagonları ve bunların yerlerini gösteren acil eylem planlarını Teşekkülümüze bildireceklerdir. Teşekkülümüz ilgili tüm işyerlerinde bu bilgiler bulunacak, acil durumlar Teşekkülümüz yetkilileri ile birlikte DTİ yetkililerine de derhal bildirilecektir. Acil Eylem süreçleri DTİ yetkilileri ile koordineli şekilde yürütülecektir. b) Kaza ve olaylar nedeniyle kapanan yolun trafiğe açılması için en yakın ve uygun görülen DTİ'ne ait çeken araçlar, Trafik Yönetim Merkezi, Acil Eylem Yöneticisi müşterek kararı ile olay yerine sevk edilecektir. Sevk edilen araç, nereden ve hangi trenden alınarak sevk edildiği, trenden kesilme saati, gönderiliş saati, aracın geri dönüş saati gibi tüm kayıtlar Trafik Yönetim Merkezi tarafından tutularak ilgililere bildirilecektir. Trafik Yönetim Merkezi kayıtları Bölge Merkezinde günlük yapılan toplantıda değerlendirilerek DTİ ile sağlanan mutabakat çerçevesinde Bölge Müdürlüğünce mahsuplaşmaya esas olmak üzere Kapasite Yönetim Dairesi Başkanlığına gönderilecektir. c) Trenlerde meydana gelen ve altyapıyı etkilemeyen olaylar; DTİ' lerce incelenecek ve gerektiğinde soruşturulacak, bunun dışında altyapı üzerinde meydana gelen tüm kaza ve olaylar, Teşekkülümüz ilgili birim ve yetkili elemanlarınca incelenecek ve gerektiğinde soruşturulacaktır. Altyapı üzerinde meydana gelen ve aynı zamanda Demiryolu Tren İşletmecilerini ilgilendiren kaza ve olaylara ilişkin olay yerinde ve sonrasında temin edilen bilgiler (tren personel bilgileri, vagon yükleme biçimleri, yüklerinin bağlı olup olmadıkları, araçların dingil, tekerlek ölçüleri, bağlantı malzemelerinin ölçüleri, durumları, hız-seyir ilişkisini gösteren belgeler, sinyalizasyon sistemi ve işaretlerin durumu, haberleşme kayıtları, kamera kayıtları, yol ve makas ölçüleri vb.) hizmete özel olmak kaydıyla Teşekkülümüz ile DTİ'ler tarafından karşılıklı olarak paylaşılacaktır. ç) Kaza ve olaylarda, Bölge Müdürlükleri (Görev alanlarıyla ilgili olarak ilgili Servis Müdürlükleri); ilk tespitlere göre olay nedeni ve tekrarını önleyici tedbirleri en kısa sürede Trafik ve İstasyon Yönetimi Dairesi Başkanlığına, Merkez Emniyet ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne ve ilgili Daire Başkanlıklarına bildirecek, yetki ve sorumluluğunda olan tedbirleri derhal alıp uygulandığını bildireceklerdir.

5 5 / 5 11.a) Trenlerin son varış istasyonuna varışından itibaren gerekli işlemlerini tamamlamak, varış fren muayenesini yapmak ve trenin seferini sonlandırmak için 30 dakika süre planlanmıştır. Varışta yapılacak manevra hareketlerine yönelik talep ve gerçekleşmeler 3'üncü maddede belirtildiği şekilde yapılacaktır. b) Gar, istasyon, sayding, iltisak hattı, lojistik vb. çeşitli yollara bırakılan demiryolu çeken ve çekilen araçlarının ve yükün güvenliği ile emniyet altına alınmasından (tevkif takozu ve kal koymak, fren sıkmak ve benzeri) DTİ sorumludur. Bu emir; Şebeke Bildirimi uygulama başlangıç tarihi olan tarihinde yürürlüğe girecektir. Şebeke Bildirimi ve bu emir kapsamında DTİ personeli tarafından yapılacağı bildirilen iş ve işlemlerin zorunlu nedenlerle yerine getirilememesi halinde DTİ talebine istinaden; erişim sözleşmesi ve şebeke bildiriminde yer alan sorumlulukları saklı kalmak kaydıyla, TCDD personelince aksatılmadan yerine getirilmeye devam edilecek, bu şekilde TCDD personelince yapılan her işlem kayıt altına alınarak liste halinde Kapasite Yönetim Dairesi Başkanlığına iletilmek üzere Bölge Müdürlüklerine gönderilecektir. İlgili tüm personele tebliği ile buna göre bilgi ve gereğini rica ederim İsa APAYDIN Genel Müdür Ek : 1 - Manevra talep ve gerçekleşme formu 2 - Tren Hareket Bildirim Formu 3 - Örnek Hat Meşguliyet Grafiği 4 - Örnek Tren Takip ve Mahsup Cetveli Dağıtım: TCDD TAŞIMACILIK A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE K DAĞITIM LİSTESİNE M DAĞITIM LİSTESİNE

TCDD YENİDEN YAPILANMASI ŞEBEKE BİLDİRİMİ. 15 Haziran 2016

TCDD YENİDEN YAPILANMASI ŞEBEKE BİLDİRİMİ. 15 Haziran 2016 TCDD YENİDEN YAPILANMASI ŞEBEKE BİLDİRİMİ 15 Haziran 2016 SUNUM PLANI TCDD nin Yeniden Yapılanması Şebeke Bildirimi Genel Erişim Koşulları TCDD Altyapısı Kapasite Tahsisi Hizmetler Ücretlendirme 2 TCDD

Detaylı

1. GENEL HÜKÜMLER HAK VE GÖREVLER... 3

1. GENEL HÜKÜMLER HAK VE GÖREVLER... 3 GENEL ŞART VE KOŞULLAR İÇİNDEKİLER... 1 GENEL ŞART VE KOŞULLAR... 1 İÇİNDEKİLER... 1 1. GENEL HÜKÜMLER... 3 1.1. Amaç Ve Kapsam... 3 1.2. Tanımlar Ve Kısaltmalar... 3 2. HAK VE GÖREVLER... 3 2.1. Mevzuat

Detaylı

2.2.1 Yolcu Sayısı Kriteri İstasyon tesislerini kullanan yolcu sayısına göre sınıflandırmaya esas puanlama şu şekilde yapılmıştır.

2.2.1 Yolcu Sayısı Kriteri İstasyon tesislerini kullanan yolcu sayısına göre sınıflandırmaya esas puanlama şu şekilde yapılmıştır. Ek-6.3.2 Hizmet Tesislerinden Yararlanma Tarifesi 1 Genel Bilgi Demiryolu Altyapı Erişim ve Kapasite Tahsis Yönetmeliği Ek-2.2 de belirtilen ve kendisinin kullanımında olan hizmet tesislerindeki hizmetler,

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. ÇOK İVEDİ Sayı : B.11.2.DDY.0.72.00.05-774.99-18/05/2007 Konu : Unvan Değişikliği Sınavı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. ÇOK İVEDİ Sayı : B.11.2.DDY.0.72.00.05-774.99-18/05/2007 Konu : Unvan Değişikliği Sınavı EĞİTİM VE ÖĞRETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇOK İVEDİ Sayı : B.11.2.DDY.0.72.00.05-774.99-18/05/2007 Konu : Unvan Değişikliği Sınavı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Bağlı

Detaylı

TC ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULAŞ. MYO/RAYLI SİSTEMLER MAKİNE TEKNOLOJİSİ PROGRAMI RAY206 Tren ve Depo İlişkileri Bahar Dönemi Final Sınavı

TC ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULAŞ. MYO/RAYLI SİSTEMLER MAKİNE TEKNOLOJİSİ PROGRAMI RAY206 Tren ve Depo İlişkileri Bahar Dönemi Final Sınavı TC ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULAŞ. MYO/RAYLI SİSTEMLER MAKİNE TEKNOLOJİSİ PROGRAMI RAY206 Tren ve Depo İlişkileri 2016-2017 Bahar Dönemi Final Sınavı Öğrenci Adı Soyadı : 1 2 3 4 5 6 Top Numarası : Not: Sınav

Detaylı

TREN TEŞKİL İŞÇİLİĞİ GÖREV TANIMI

TREN TEŞKİL İŞÇİLİĞİ GÖREV TANIMI TREN TEŞKİL İŞÇİLİĞİ GÖREV TANIMI Tren Teşkil İşçiliği Ana Sanat Kolu Tanımı: İdari olarak gar müdürü, gar şefi ve istasyon şefine, trafikle ilgili işler bakımından nöbetçi hareket memuruna bağlı olup,

Detaylı

DEMİRYOLLARI DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANAN YASAL DÜZENLEMELER

DEMİRYOLLARI DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANAN YASAL DÜZENLEMELER Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. DEMİRYOLLARI DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANAN YASAL DÜZENLEMELER Demiryolları Düzenleme Genel Müdürlüğü Tarafından

Detaylı

Demiryollarında Yolcu Hakları

Demiryollarında Yolcu Hakları Demiryollarında Yolcu Hakları Türkiye ve AB deki Mevzuat Mayıs 2015 DDGM Sunum İçeriği "Yolcu Hakları" Ne Anlama Gelir? DDGM nin Sorumluluğu TCDD nin Yolcu Hakları Mevzuatı Karayollarında Yolcu Hakları

Detaylı

DEMİRYOLU ARAÇLARI TESCİL VE SİCİL YÖNETMELİĞİ

DEMİRYOLU ARAÇLARI TESCİL VE SİCİL YÖNETMELİĞİ Inal Law Office Teşvikiye Cad. İsmet Apt. No: 45 Kat:2 Nişantaşı İstanbul - Turkey Tel: +90 212 325 1212 - +90 212 343 8989 Fax: +90 212 325 1213 - +90 212 343 8999 www.inal-law.com DEMİRYOLU ARAÇLARI

Detaylı

DEMİRYOLU TAŞIMALARINDA TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE

DEMİRYOLU TAŞIMALARINDA TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE DEMİRYOLU TAŞIMALARINDA TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Tehlikeli

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR YMM SÖZLEŞMELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ. Sirküler Tarihi: Sirküler No: 2008/20

SİRKÜLER RAPOR YMM SÖZLEŞMELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ. Sirküler Tarihi: Sirküler No: 2008/20 SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 08.02.2008 Sirküler No: 2008/20 YMM SÖZLEŞMELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ 06 Şubat 2008 tarih ve 26779 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 1 Sıra No.lu Yeminli Mali

Detaylı

ÜNİVERSİTEMİZ İÇ KONTROL EYLEM PLANINDA ÖNGÖRÜLEN EYLEMLER İLE İLGİLİ

ÜNİVERSİTEMİZ İÇ KONTROL EYLEM PLANINDA ÖNGÖRÜLEN EYLEMLER İLE İLGİLİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI EĞİTİM FAKÜLTESİ ÜNİVERSİTEMİZ İÇ KONTROL EYLEM PLANINDA ÖNGÖRÜLEN EYLEMLER İLE İLGİLİ Sorumlu Birim Eylem Kod No SORUMLU BİRİMLER VE TAMAMLANMA TARİHLERİ Tamamlanma Tarihi

Detaylı

T.C. ÇUBUK BELEDİYESİ Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği

T.C. ÇUBUK BELEDİYESİ Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği T.C. ÇUBUK BELEDİYESİ Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 : Amaç Bu Yönetmelik Çubuk Belediyesi Bilgi işlem Müdürlüğünün,

Detaylı

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü T.C. ANTALYA VALİLİĞİ İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü Sayı : BO54VLK4070200-506-1665 22/01/2013 Konu : 2013 Yılı Yatırım Programının İl de Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesi GENELGE 2013/1 İlgi

Detaylı

Kısaltma ve Tanımlar. a) Kısaltmalar TCDD Şebeke Bildiriminde kullanılan kısaltmalar verilmiştir:

Kısaltma ve Tanımlar. a) Kısaltmalar TCDD Şebeke Bildiriminde kullanılan kısaltmalar verilmiştir: Ek-1.11 Kısaltma ve Tanımlar a) Kısaltmalar TCDD Şebeke Bildiriminde kullanılan kısaltmalar verilmiştir: Kısaltma AB Avrupa Birliği ADR Tehlikeli Malların Karayolu İle Uluslararası Taşımacılığına İlişkin

Detaylı

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞINA

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 08/02/2016-E.2067 T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato *BEKAZ2UM* Sayı : 26842974-050.01.04/ Konu : Senato Kararı İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞINA Üniversitemiz Senatosunun

Detaylı

ÖMER FARUK BACANLI. DTD Genel Sekreteri 10 Eylül 2015

ÖMER FARUK BACANLI. DTD Genel Sekreteri 10 Eylül 2015 ÖMER FARUK BACANLI DTD Genel Sekreteri 10 Eylül 2015 * DTD hakkında Genel Bilgi, * Ulaştırma Sektör üne Genel Bakış, * Türkiye nin Ulaştırma Sektör ündeki Yeri, * Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi,

Detaylı

Raylı Sistemler Mevzuatı Gelişimi. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Raylı Sistemler Mevzuatı Gelişimi. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Raylı Sistemler Mevzuatı Gelişimi Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Eskişehir- 14 Haziran 2013 1 Kasım 2011 Öncesi Demiryolu Yapılanması Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü 1 Kasım 2011 Sonrası Demiryolu Yapılanması

Detaylı

SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAV TALİMATI

SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAV TALİMATI SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAV TALİMATI 1. Sınav Takvimi 29 Eylül 2017 :Sınav başvurusu için son tarihtir. Bu tarihten sonra sistem kapatılacağından, il emniyet müdürlüğünce müracaat kabul edilmeyecek ve

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü Sayı : 53773008/-902.E.1320 03/ 01./2018 Konu :Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı VALİLİĞİNE (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü)

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Prosedür Numarası İİBF.PRS.02 Yayın Tarihi Sayfa Numarası 1/3 Revizyon Numarası 01

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Prosedür Numarası İİBF.PRS.02 Yayın Tarihi Sayfa Numarası 1/3 Revizyon Numarası 01 1. AMAÇ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Prosedür Numarası İİBF.PRS.02 Sayfa Numarası 1/3 Prosedürün amacı, Fakülte demirbaşına kayıtlı, ekonomik ömrünü tamamlamış, teknik ve fiziki nedenlerle kullanılması

Detaylı

TC ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULAŞ. MYO/RAYLI SİSTEMLER İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI RAY120 Tren Mekaniği Bahar Dönemi Final Sınavı

TC ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULAŞ. MYO/RAYLI SİSTEMLER İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI RAY120 Tren Mekaniği Bahar Dönemi Final Sınavı TC ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULAŞ. MYO/RAYLI SİSTEMLER İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI RAY120 Tren Mekaniği 2016-2017 Bahar Dönemi Final Sınavı Öğrenci Adı Soyadı : 1 2 3 4 5 6 Top Numarası : Not: Sınav süresi 40 dk

Detaylı

MAL VE HİZMET ALIMLARI İLE SATIŞLARININ 2005 YILI VE İZLEYEN YILLARDA BİLDİRİLMESİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR

MAL VE HİZMET ALIMLARI İLE SATIŞLARININ 2005 YILI VE İZLEYEN YILLARDA BİLDİRİLMESİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR 17.08.2006 / 154 MAL VE HİZMET ALIMLARI İLE SATIŞLARININ 2005 YILI VE İZLEYEN YILLARDA BİLDİRİLMESİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR Maliye Bakanlığınca, 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 148, 149 ve mükerrer

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI TAŞINIR MAL KAYIT VE KULLANIMI HAKKINDA YÖNERGE

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI TAŞINIR MAL KAYIT VE KULLANIMI HAKKINDA YÖNERGE BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI TAŞINIR MAL KAYIT VE KULLANIMI HAKKINDA YÖNERGE BURSA-HAZİRAN 2014 Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde 1. Bu yönergenin amacı, Ajansa ait taşınır malların

Detaylı

1 TRENLERİN HAZIRLANMASI VE TRAFİĞİNE AİT YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 Trenlerin Hazırlanması ve Trafiğine Ait Yönetmeliğin bazı maddelerin fıkra, bent ve alt bentlerinde

Detaylı

T.C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Muayene Gözetim Merkezi Başkanlığı MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞINA

T.C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Muayene Gözetim Merkezi Başkanlığı MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞINA T.C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Muayene Gözetim Merkezi Başkanlığı Sayı : 42569461-010.06.01.00-E.334168 22.08.2017 Konu İç Genelgeler-GENELGE(MGMB- : UMGGB-2017/10) MUAYENE GÖZETİM MERKEZİ BAŞKANLIĞINA

Detaylı

2012 YILI YATIRIM PROGRAMI NIN

2012 YILI YATIRIM PROGRAMI NIN T.C. ANTALYA VALİLİĞİ İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü 2012 YILI YATIRIM PROGRAMI NIN Türkiye Cumhuriyeti nin 100 üncü yıldönümüne rastlayan 2023 yılına kadar uzanan gelişme stratejisi içerisinde,

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ İZLEME GÖZDEN GEÇİRME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ İZLEME GÖZDEN GEÇİRME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ İZLEME GÖZDEN GEÇİRME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Batman Üniversitesi iç kontrol

Detaylı

ADLİ YARGI HÂKİMLERİNE AİT İŞ CETVELLERİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

ADLİ YARGI HÂKİMLERİNE AİT İŞ CETVELLERİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ADLİ YARGI HÂKİMLERİNE AİT İŞ CETVELLERİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu nun 1, 21 ve 33 üncü maddeleri, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu

Detaylı

DEMİRYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DEMİRYOLU İŞLETMECİLİĞİ YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ

DEMİRYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DEMİRYOLU İŞLETMECİLİĞİ YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ DEMİRYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DEMİRYOLU İŞLETMECİLİĞİ YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ OSMAN YURDAKUL YETKİLENDİRME ŞUBE MÜDÜRÜ 1 İçerik Yönetmeliğin Amacı Yönetmeliğin Kapsamı Yetki Belgesi Zorunluluğu

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu 20 AĞUSTOS 2015 TARİHİNDEKİ 71136 NUMARALI TREN İLE 64 AB 076 PLAKALI ARACIN HEMZEMİN GEÇİT KAZASINA İLİŞKİN KAZA İNCELEME

Detaylı

ULUSAL YETERLİLİK 13UY0188-5 İSTASYON TRAFİK İŞLETMENİ SEVİYE 5

ULUSAL YETERLİLİK 13UY0188-5 İSTASYON TRAFİK İŞLETMENİ SEVİYE 5 ULUSAL YEERLİLİK 13UY0188-5 İSASYON RAFİK İŞLEMENİ SEVİYE 5 REVİZYON NO: 00 MESLEKİ YEERLİLİK KURUMU Ankara, 2013 13UY0188-5 İstasyon rafik İşletmeni Yayın arihi:25/12/2013 Rev. No:00 ÖNSÖZ İstasyon rafik

Detaylı

T.C. KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DOKÜMAN NO:UHM.ÇY.01 TARİH: 04.05.2011 SAYFA NO: 1 REVİZYON NO: 00 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki

Detaylı

MAKİNİST TREN İŞÇİLİĞİ GÖREV TANIMI

MAKİNİST TREN İŞÇİLİĞİ GÖREV TANIMI MAKİNİST TREN İŞÇİLİĞİ GÖREV TANIMI 1) Kullanmaya yetkili oldukları cer aracını (lokomotif, manevra lokomotifi, tren seti ve tren ısıtma vagonu) en iyi bir şekilde işletme talimatlarına uygun olarak kullanmak.

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ. b) Kanun: 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununu,

Resmî Gazete TEBLİĞ. b) Kanun: 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununu, 25 Ekim 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27035 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: GENEL YÖNETİM MALİ İSTATİSTİKLERİ GENEL TEBLİĞİ (MAHALLİ İDARELER MALİ VERİLERİ) (SIRA NO: 1) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

Değerli Üyemiz, 21/02/2011

Değerli Üyemiz, 21/02/2011 Değerli Üyemiz, 21/02/2011 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 3568 sayılı Kanun uyarınca yetki almış olup bağımsız çalışan Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli

Detaylı

T.C. TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü / DAĞITIM YERLERİNE

T.C. TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü / DAĞITIM YERLERİNE T.C. TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :96603261-120.05.05 [GGM-BASİTLEŞTİRME] Konu :Demiryolu Basitleştirmesi 16.11.2018 / 38896539 DAĞITIM YERLERİNE Bilindiği üzere 26.04.2016 tarihi itibarıyla

Detaylı

Yük Aktarmalarında Sistem Kullanım Bedellerinin Tespitine Yönelik Uygulama Kılavuzu

Yük Aktarmalarında Sistem Kullanım Bedellerinin Tespitine Yönelik Uygulama Kılavuzu TÜRKİYE TÜRKİYE ELEKTRİK ELEKTRİK İLETİM A.Ş. 2 0 0 1 Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Erişim ve Uygulamalar Dairesi Başkanlığı Yük Aktarmalarında Sistem Kullanım Bedellerinin Tespitine Yönelik

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu 8 AĞUSTOS 2015 TARİHİNDEKİ 53047 NUMARALI TREN İLE 46 HR 227 PLAKALI ARACIN HEMZEMİN GEÇİT KAZASINA İLİŞKİN KAZA İNCELEME

Detaylı

FATURANI PAYLAŞ MODELİ BİREYSEL ABONE (ÇALIŞAN) TAAHHÜTNAMESİ

FATURANI PAYLAŞ MODELİ BİREYSEL ABONE (ÇALIŞAN) TAAHHÜTNAMESİ FATURANI PAYLAŞ MODELİ BİREYSEL ABONE (ÇALIŞAN) TAAHHÜTNAMESİ AVEA İletişim Hizmetleri nin ( AVEA ) Faturanı Paylaş Modeli uygulamasından ( Uygulama ) işbu Taahhütname de ( Taahhütname ) belirtilen şartlar

Detaylı

TURİZMİ TEŞVİK KANUNU NUN CEZAİ HÜKÜMLERİ

TURİZMİ TEŞVİK KANUNU NUN CEZAİ HÜKÜMLERİ TURİZMİ TEŞVİK KANUNU NUN CEZAİ HÜKÜMLERİ 15 Ekim 2008 Sayı : 27025 Kültür ve Turizm Bakanlığından: TURİZMİ TEŞVİK KANUNUNUN CEZAİ HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU TEMMUZ 2012 / ANKARA Bu duyuru, Muhasebat Genel Müdürlüğü nce Muhasebe Yetkilisi

Detaylı

KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER

KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Kaş Belediye Başkanlığı Yazı

Detaylı

T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAPASİTE YÖNETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI KAPASİTE TAHSİS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAPASİTE YÖNETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI KAPASİTE TAHSİS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 1 / 6 ÇOK İVEDİ Sayı : 26015412-410.01[410.01-E.27982 13.01.2017 Konu : Orer Değişikliği DAĞITIM YERLERİNE İlgi : Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (Kapasite Tahsis Şube Müdürlüğü)'nün 29.12.2016

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU ARALIK 2013 / ANKARA Bu duyuru, Muhasebat Genel Müdürlüğü nce Muhasebe Yetkilisi

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ARAÇ KULLANIM YÖNERGESİ

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ARAÇ KULLANIM YÖNERGESİ T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ARAÇ KULLANIM YÖNERGESİ 2015 Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, makam hizmetine tahsis edilen taşıtların dışında Batman Üniversitesinin sahip olduğu veya

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ Sayı : B.30.2.UFK.0.71.00.00/ 12/12/2012 Konu : Doçentlik sınav Jüri Üyeliği ile Yrd.Doçent-Doçent-Profesör jüri üyeliği ücretleri. GENELGE 2012/14 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18/09/2012 tarih ve

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/48360 24.11.2014 Konu: Ünvan/Vergi Numarası Değişikliği HALİL KAYIKCI ATIK GERİ KAZANIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KOZLUK MAH. 1 NOLU CAD. NO:3 ERENLER/SAKARYA İlgi: 02.10.2014

Detaylı

SİRKÜLER (2012/24) Emsal ÖZCAN Yeminli Mali Müşavir

SİRKÜLER (2012/24) Emsal ÖZCAN Yeminli Mali Müşavir SİRKÜLER (2012/24) Bilindiği üzere KDV Kanunu nun 9/1 ve 29.maddesi ile V.U.K. nun 120 maddesinin Maliye Bakanlığına verdiği yetkiler çerçevesinde KDV tevkifat uygulaması ve bu uygulamadan doğan iade taleplerinin

Detaylı

TRANSİT REJİMİNDE DEMİRYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU

TRANSİT REJİMİNDE DEMİRYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRANSİT REJİMİNDE DEMİRYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU 07.11.2018 05.06.2018 tarihli ve 30442 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

T.C TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

T.C TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı T.C TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sayı : 60913391-811.01/297-2457 02.04.2015 Konu : Telefon Tahsisi GENELGE (2015/1599) İlgi :a) Yönetim Kurulu

Detaylı

MAHALLİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

MAHALLİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAHALLİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU ARALIK 2013 / ANKARA Bu duyuru, Muhasebat Genel Müdürlüğü nce Muhasebe Yetkilisi Adaylarının

Detaylı

ÖD.SHŞ.FR.01 25.06.2008 - - 1/3 SINAV UYGULAMA DUYURUSU

ÖD.SHŞ.FR.01 25.06.2008 - - 1/3 SINAV UYGULAMA DUYURUSU Doküman Kodu Yayın Revizyon Tarihi Revizyon No Sayfa No Tarihi ÖD.SHŞ.FR.01 25.06.2008 - - 1/3 SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAVIN ADI Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme

Detaylı

KORUMA ve GÜVENLİK PLANI. Müdürlüğü. Tesisleri. Adres :.(açık ve güncel posta adresi) Tel :.(ilgili kurum ya da kurulusun) (Tarihli Güncel)

KORUMA ve GÜVENLİK PLANI. Müdürlüğü. Tesisleri. Adres :.(açık ve güncel posta adresi) Tel :.(ilgili kurum ya da kurulusun) (Tarihli Güncel) ./ /2012 (Tarihli Güncel) Müdürlüğü Tesisleri KORUMA ve GÜVENLİK PLANI Adres :.(açık ve güncel posta adresi) Tel :.(ilgili kurum ya da kurulusun) (Tüm sayfalar yetkili imzası ya da parafı taşıyacaktır)

Detaylı

GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI.

GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI. GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI. 9/2/2017 tarihli ve 29974 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 687 sayılı KHK ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Geçici

Detaylı

DEMİRYOLU TAŞIMACILIK İSTASYONLARI TERMİNOLOJİSİ. Hande Baki Hasan Akkılıç Mustafa Akkulak Sertaç Altunbaş

DEMİRYOLU TAŞIMACILIK İSTASYONLARI TERMİNOLOJİSİ. Hande Baki Hasan Akkılıç Mustafa Akkulak Sertaç Altunbaş DEMİRYOLU TAŞIMACILIK İSTASYONLARI TERMİNOLOJİSİ Hande Baki Hasan Akkılıç Mustafa Akkulak Sertaç Altunbaş Demiryolu Taşımacılığı İÇERİK Demiryolu Taşımacılığının Avantajları Demiryolu Taşımacılığının Dezavantajları

Detaylı

Sayı : 43501582/774.01/485787 15/01/2015 Konu: 2015 Yılı Öğretmenlerin Hizmetiçi Eğitim Planı ve Yetki Devri BAKANLIK MAKAMINA

Sayı : 43501582/774.01/485787 15/01/2015 Konu: 2015 Yılı Öğretmenlerin Hizmetiçi Eğitim Planı ve Yetki Devri BAKANLIK MAKAMINA T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 43501582/774.01/485787 15/01/2015 Konu: 2015 Yılı Öğretmenlerin Hizmetiçi Eğitim Planı ve Yetki Devri BAKANLIK MAKAMINA

Detaylı

DENĠZLĠ BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠNĠN TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK

DENĠZLĠ BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠNĠN TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK DENĠZLĠ BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠNĠN TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Denizli

Detaylı

B TİPİ AMBULANS ÇALIŞMA ESASLARI

B TİPİ AMBULANS ÇALIŞMA ESASLARI B TİPİ AMBULANS ÇALIŞMA ESASLARI Dr. Neslihan BÜYÜKMURAT Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmeti İşleri İle İlgili Şube 11 Mayıs 2000 tarih ve 24046 sayı ile Resmi Gazetede yayınlanan Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği

Detaylı

İX İÇİNDEKİLER Önsöz... v İkinci Baskıya Önsöz... vii İçindekiler... ix BİRİNCİ BÖLÜM: DEMİRYOLUNDA ÇEKEN ÇEKİLEN ARAÇLAR 1. Demiryolu taşımacılığında Çeken ve Çekilen... 3 1.1. Demiryolu taşımacılığında

Detaylı

T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. İzmir Gümrük Müdürlüğü 09.03.2015/6486952 MÜDÜRLÜK EMRİ (2015/37)

T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. İzmir Gümrük Müdürlüğü 09.03.2015/6486952 MÜDÜRLÜK EMRİ (2015/37) T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI İzmir Gümrük Müdürlüğü Sayı:45154910/120 Konu: Antrepolarda Yapılacak İşlemler Hk. 09.03.2015/6486952 MÜDÜRLÜK EMRİ (2015/37) Bakanlığımız Gümrükler Genel Müdürlüğü nün

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Taşıt Yönergesi

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Taşıt Yönergesi T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI Taşıt Yönergesi Mart 2015 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukuki Dayanak... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Tanımlar... 1 Hukuki Dayanak... 1 İKİNCİ

Detaylı

TÜRKİYE DEMİRYOLU ULAŞTIRMASININ SERBESTLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

TÜRKİYE DEMİRYOLU ULAŞTIRMASININ SERBESTLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar TÜRKİYE DEMİRYOLU ULAŞTIRMASININ SERBESTLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı; a) Demiryoluyla yolcu ve yük taşımacılığının

Detaylı

PERSONEL VE İDARİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Sayı : B.11.2.DDY.0.71.00.04 902.03-27582 28/05/2007 Konu : Görevde Yükselme Eğitimi

PERSONEL VE İDARİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Sayı : B.11.2.DDY.0.71.00.04 902.03-27582 28/05/2007 Konu : Görevde Yükselme Eğitimi PERSONEL VE İDARİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sayı : B.11.2.DDY.0.71.00.04 902.03-27582 28/05/2007 Konu : Görevde Yükselme Eğitimi Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Bağlı

Detaylı

Sayı :2015/S-21 Ankara,28.08.2015 Konu : Elektronik Tebligatın Usul ve Esasları SİRKÜLER 2015/21. Elektronik Tebligatın Usul ve Esasları

Sayı :2015/S-21 Ankara,28.08.2015 Konu : Elektronik Tebligatın Usul ve Esasları SİRKÜLER 2015/21. Elektronik Tebligatın Usul ve Esasları Sayı :2015/S-21 Ankara,28.08.2015 Konu : Elektronik Tebligatın Usul ve Esasları SİRKÜLER 2015/21 Elektronik Tebligatın Usul ve Esasları 27.08.2015 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığınca elektronik tebligatın

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı;

Detaylı

S.NO UNVAN SINIFI ADEDİ DERECESİ 1 Eğitim Uzmanı Merkez GİH Sayman GİH Şef (İdari)

S.NO UNVAN SINIFI ADEDİ DERECESİ 1 Eğitim Uzmanı Merkez GİH Sayman GİH Şef (İdari) Görevde Yükselme Yazılı Sınavı İlanı (İDARİ) Orman Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında aşağıda unvanı, derecesi ve adedi yazılı münhal bulunaneğitim Uzmanı, Sayman, Şef, Memur ve Şoför kadroları

Detaylı

ÖZEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

ÖZEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU ARALIK 2013 / ANKARA Bu duyuru, Muhasebat Genel Müdürlüğü nce Muhasebe Yetkilisi

Detaylı

T.C. XXX. BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü

T.C. XXX. BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü T.C. XXX. BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü Sayı : Konu : Bilindiği üzere, faaliyet raporları, 5393 sayılı Belediye Kanunu nun 56.maddesi gereği, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Hava Seyrüsefer Dairesi Başkanlığı. Sayı : /12/2013

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Hava Seyrüsefer Dairesi Başkanlığı. Sayı : /12/2013 Sayı :82460010-200-95765 24/12/2013 Konu :Şırnak Şerafettin Elçi ve Çanakkale Gökçeada Havalimanı AIM Hizmetleri Bilindiği üzere Hava sahamızı ve havalimanlarımızı kullanarak uçuş düzenleyen hava araçlarına

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Kocaeli Büyükşehir

Detaylı

BİREYSEL KURUMSAL YETKİLİ TEKNİK PERSONEL TT UZAKTAN VPN HİZMET FORMU (HUKUKİ İŞLEMLERDE) YETKİLİ KİŞİ İRTİBAT BİLGİLERİ 1. TEKNİK KİŞİ 2.

BİREYSEL KURUMSAL YETKİLİ TEKNİK PERSONEL TT UZAKTAN VPN HİZMET FORMU (HUKUKİ İŞLEMLERDE) YETKİLİ KİŞİ İRTİBAT BİLGİLERİ 1. TEKNİK KİŞİ 2. TT UZAKTAN VPN HİZMET FORMU ÇAS ID HF ID Hizmet Numarası: Cinsiyeti: K E BİREYSEL İrtibat Bilgileri: İşyeri Unvanı: Meslek: Eğitim Durumu: Yok İlköğretim Lise Yüksek Okul Üniversite Yüksek Lisans Doktora

Detaylı

YOL YENİLEME DESTEK HİZMET ALIMIN A AİT TEKNİK ŞARTNAME

YOL YENİLEME DESTEK HİZMET ALIMIN A AİT TEKNİK ŞARTNAME TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 4.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YOL YENİLEME DESTEK HİZMET ALIMIN A AİT TEKNİK ŞARTNAME PC

Detaylı

T.C. KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM

T.C. KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM DOKÜMAN NO:SGM.ÇY.01 TARİH: 04.05.2011 SAYFA NO: 1 REVİZYON NO: 00 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, Strateji Geliştirme Müdürlüğünün kuruluş, görev,

Detaylı

KABAHATLER KANUNU İLE İLGİLİ 2006/1 SERİ NOLU UYGULAMA İÇ GENELGESİ YAYIMLANDI

KABAHATLER KANUNU İLE İLGİLİ 2006/1 SERİ NOLU UYGULAMA İÇ GENELGESİ YAYIMLANDI Duyuru Tarihi : 23.02.2006 Duyuru No : DUYURU/2006-052 Denet Duyuru KABAHATLER KANUNU İLE İLGİLİ 2006/1 SERİ NOLU UYGULAMA İÇ GENELGESİ YAYIMLANDI 2006/27 sayılı Duyurumuzda açıklandığı üzere, 01.06.2005

Detaylı

T.C. KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM

T.C. KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM DOKÜMAN NO: TİM.ÇY.01 TARİH: 04.05.2011 SAYFA NO: 1 REVİZYON NO: 00 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, Temizlik İşleri Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2013/5 )

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2013/5 ) T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı: 77939137-010.06.02 Konu: Antrepoya eşya alınması ve aynı gümrük idaresi denetiminde eşya sevki GENELGE (2013/5 ) Özet beyan ve transit rejimi

Detaylı

YÜK DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-7 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI

YÜK DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-7 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sayı : 60758810-513.01-02/382473 18/07/2016 İLGİ: 09/02/2016 tarih ve 60758810-513.01-02/85102 sayılı yazımız, Demiryolu ile Eşya Taşımaları için Avrupa-Asya kapsamında gerçekleştirilecek taşımalarda:

Detaylı

ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Tarih Konu Özet 01.01.2016 tarihine kadar

ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Tarih Konu Özet 01.01.2016 tarihine kadar ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta: info@erkymm.com No: 2015/61

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI ADLİ TIP KURUMU 2012 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU

T.C. ADALET BAKANLIĞI ADLİ TIP KURUMU 2012 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU T.C. ADALET BAKANLIĞI ADLİ TIP KURUMU 2012 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU 14.01.2006 tarihli ve 26049 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Adli Tıp Kurumu Personeli

Detaylı

T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI DAİRE BAŞKANLIĞI ATAMA VE AYRILMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI DAİRE BAŞKANLIĞI ATAMA VE AYRILMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 1 / 5 Sayı : 21832280-903.02.01/E.216937 13.04.2016 Konu : Yer Değişimleri DAĞITIM YERLERİNE İlgi : 15.12.2014 tarih 21832280-903.02-86685 sayılı Genel Müdürlük emri. Engelli, eski hükümlü ve Terörle Mücadele

Detaylı

Piri Group/ Neti. Demiryolu Hizmetleri Tanıtım

Piri Group/ Neti. Demiryolu Hizmetleri Tanıtım Piri Group/ Neti Demiryolu Hizmetleri Tanıtım Konu başlığı: PROJELERIMIZ TCDD Yeniden Yapılanma Projesi (AB, 2007-2008) Irmak-Zonguldak hattının yenilenmesi Proje Fizibilitesi (AB, 2009) Demiryollarında

Detaylı

ŞOFÖRLERİ İÇİN HAZIRLANMIŞ TAZELEME VE PSİKO DESTEK EĞİTİM PROGRAMI. Hazırlanan bu eğitim programı ile. şoförlerinin,

ŞOFÖRLERİ İÇİN HAZIRLANMIŞ TAZELEME VE PSİKO DESTEK EĞİTİM PROGRAMI. Hazırlanan bu eğitim programı ile. şoförlerinin, ŞOFÖRLERİ İÇİN HAZIRLANMIŞ TAZELEME VE PSİKO DESTEK EĞİTİM PROGRAMI 1. AMAÇ: Hazırlanan bu eğitim programı ile. şoförlerinin, a. Kişisel yeteneklerinin ve bilgi seviyesinin farkına varması, b. Güvenli

Detaylı

Altyapı Erişim, Şebeke Bildirim ve KHY Paydaş Toplantısı

Altyapı Erişim, Şebeke Bildirim ve KHY Paydaş Toplantısı Altyapı Erişim, Şebeke Bildirim ve KHY Paydaş Toplantısı 15.06.2016 Gündem - Açılış Konuşmaları - Proje Tanıtımı ve Türkiye deki reform süreci - Genel Bilgilendirme - Ara - Demiryolu Altyapı Eriş. ve Kapasite

Detaylı

TEST VE DENEME AMACIYLA GEÇİCİ OLARAK TELEKOMÜNİKASYON ALTYAPISI KURULMASI VE KULLANILMASINA İZİN VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

TEST VE DENEME AMACIYLA GEÇİCİ OLARAK TELEKOMÜNİKASYON ALTYAPISI KURULMASI VE KULLANILMASINA İZİN VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TEST VE DENEME AMACIYLA GEÇİCİ OLARAK TELEKOMÜNİKASYON ALTYAPISI KURULMASI VE KULLANILMASINA İZİN VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç Madde 1 Bu Usul ve Esasların amacı, kamu kurum ve kuruluşları

Detaylı

Konuyla İlgili Tebliğin Tam Metni Ekte Tarafınıza Sunulmuştur.

Konuyla İlgili Tebliğin Tam Metni Ekte Tarafınıza Sunulmuştur. ANKARAS-Sirküler/2015-6 08.09.2015, ANKARA KONU: 27.08.2015 tarih ve 29458 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan V e r g i U s u l K a n u n u G e n e l T e b l i ğ i ( S ı r a N o : 4 5 6 ) H k. 27.08.2015

Detaylı

KURUMSAL EMNİYET YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

KURUMSAL EMNİYET YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ACİL EYLEM YÖNERGESİ KURUMSAL EMNİYET YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2017 Sürüm 1.0 Sayfa 1 / 57 İçindekiler BİRİNCİ BÖLÜM... 4 Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Kaza ve Olay Türleri... 4 Amaç... 4 Kapsam...

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

TÜRKİYE DEMİRYOLU ULAŞTIRMASININ SERBESTLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN

TÜRKİYE DEMİRYOLU ULAŞTIRMASININ SERBESTLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN 12065 TÜRKİYE DEMİRYOLU ULAŞTIRMASININ SERBESTLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 6461 Kabul Tarihi : 24/4/2013 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 1/5/2013 Sayı : 28634 Yayımlandığı Düstur : Tertip

Detaylı

464 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazetede Yayımlandı

464 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazetede Yayımlandı 464 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazetede Yayımlandı Duyuru No: 2015/80 İstanbul, 28/12/2015 24/12/2015 tarihli ve 29572 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 464 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1595 25/11/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi EFE ALÜMİNYUM SAN VE TİC LTD ŞTİ KIRKLARELİ ŞUBESİ KIRKLARELİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 6.CAD NO:8 KIRKLARELİ MERKEZ

Detaylı

FAALİYETLERİ YÜRÜTÜRKEN KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

FAALİYETLERİ YÜRÜTÜRKEN KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR FAALİYETLERİ YÜRÜTÜRKEN KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR İç Kontrol Sistemi kapsamında kullanılacak olan dokümanlar, sistemin uygulanabilirliği ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Genel

Detaylı

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU TARİH SAYI RESMİ GAZETE NO MEVZUAT TÜRÜ YAYINLANMA TARİHİ GEÇERLİLİK TARİHİ AÇIKLAMA / /2017 297 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği Taslağı.. Tebliğ / /2017 4447 sayılı İşsizlik

Detaylı

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: DEMİRYOLU EMNİYET KRİTİK GÖREVLER YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: DEMİRYOLU EMNİYET KRİTİK GÖREVLER YÖNETMELİĞİ 31 Aralık 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29935 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: DEMİRYOLU EMNİYET KRİTİK GÖREVLER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

TC. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

TC. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ TC. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR: Amaç Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı Ruhsat

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -

Detaylı

BAZI YATIRIM VE HİZMETLERİN YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE YAPTIRILMASI HAKKINDA KANUN

BAZI YATIRIM VE HİZMETLERİN YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE YAPTIRILMASI HAKKINDA KANUN 7387 BAZI YATIRIM VE HİZMETLERİN YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE YAPTIRILMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 3996 Kabul Tarihi : 8/6/1994 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 13/6/1994 Sayı: 21959 Yayımlandığı

Detaylı

5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (C) BENDİ KAPSAMINDA SİGORTALI ÇALIŞTIRAN KAMU İDARELERİNİN İŞYERİ TESCİL İŞLEMLERİ

5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (C) BENDİ KAPSAMINDA SİGORTALI ÇALIŞTIRAN KAMU İDARELERİNİN İŞYERİ TESCİL İŞLEMLERİ 5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (C) BENDİ KAPSAMINDA SİGORTALI ÇALIŞTIRAN KAMU İDARELERİNİN İŞYERİ TESCİL İŞLEMLERİ EKİM 2008 AYINDAN SONRA İLK DEFA SİGORTALI ÇALIŞTIRMAYA BAŞLAYACAK

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, nün teşkilat yapısını, hukukî statüsünü, görev,

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1444 09/10/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi NİĞDE PLASTİK ANONİM ŞİRKETİ KARMA O.S.B. ANKARA YOLU ÜZERİ 9 KM BOR / NİĞDE İlgi: (a) 17/09/2012 tarihli ve 22401

Detaylı